Tulevat keikat

MaryJanes plays Hurriganes

MaryJanes plays Hurriganes MaryJanes on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa Hurriganes-coverbändien kärkijoukossa. Nykykokoonpanossaan bändi on toiminut kymmenisen vuotta. ”Näitä jätkiä ei ole tarvinnut pistää vaihtoon”, toteaa bändin keulahahmo JJ Jansson eturintaman keppimiehistä.

https://www.facebook.com/MaryJanes-plays-Hurriganes-400271200026481/

Nuorisopalatsi

Missä nuoriso, missä palatsi? No, kumpaakaan ei Popparin lavalla näy eikä sen niin väliksikään, kun Nuorisopalatsi musisoi karkauspäivän ja ennen kaikkea uuden täyspitkän levyn Pyörteen kunniaksi. Kesän ja syksyn 2019 aikana äänitetty Pyörre uppoutuu nuorisopalatsimaisiin isoihin melodioihin ja maailman menoa tiukasti kommentoiviin biiseihin.

Nuorisopalatsi on bändinä samalla vanha ja uusi. 80-luvun lopulla opiskelijakloppien perustaman kellaripunkbändi Jyväskylässä muuttui nopeasti soittajavaihdosten myötä Alice in Wastelandiksi ja laulukieli suomesta englanniksi. Alice in Wasteland julkaisi kaksi albumia, nipun singlejä, keikkaili ympäri Suomea ja lopetti toimintansa lopullisesti vuonna 2008.

Vuonna 2017 ammoisen Nuorisopalatsin ympäri Suomea asuva ydinryhmä palasi yhteen treenikämpälle ja alkoi tehdä uutta musiikkia. Yhtye julkaisi vuonna 2018 esikoisalbumin Seitsemäs kuningaskunta (Hiljaiset Levyt), jota sitäkin juhlistettiin keikalla Popparissa. Pyörteen julkaisee myös Hiljaiset Levyt. Levyltä on julkaistu suoratoistopalveluissa hyvää pöhinää jo synnyttäneet singlet Pelastutaan, Paluu 80-luvulle, Pyörre ja Viskaa se tuleen. Bändin musiikkia voi Spotifyn ym suoratoistojen lisäksi kuunnella nettisivuilla: nuorisopalatsi.net

Melymbrosia

”Yhtye esittää omia englanninkielisiä kappaleita, joiden sanoitukset saavat inspiraationsa runoista, tarinoista ja mytologioista. Musiikin art pop-äänimaailmaan vaikutteita on haettu niin kansanmusiikista, klassisesta rockista kuin tummasävyisestä elektronisestakin musiikista. Yhtyeen jäsenet ovat Gradian musiikinopiskelijoita.

Ina Myller – laulu Sanni Kauppinen – viulu Roope Jokela – kitara Ilari Taipalus – rummut Vesa Virtanen – basso Topi Lepojärvi – koskettimet”

Päre + My Fair King

Melodisen popin MUSAKLUBIPopparibändin maaliskuun teemana on rock’n roll, jytä, disco ja tietysti muutama balladikin. Rockin kuninkaat Bill Haley, Jerry Lee Lewis ja Elvis tekivät alkutyön tämän kuuman rytmimusiikin maailmanlaajuiseen suosioon ja nyt Popparissa nautiskellaan näistä herkuista. Popparibändin solistit Pepe ja Juha lupaavat klassikoita ja myös joitakin uusia tulkintoja kuunneltavaksi ja tanssittavaksi. Popparibändin vakiosolisti Inkku on myös löytänyt uutta ohjelmistoa hienoja balladeja unohtamatta.Popparibändissä soittavat:
Juha Ahtilinna
Ari Oinonen
Veksa Nyberg
Pepe Hämäläinen
Arska Vesterinen
Inkku Parkkonen

Silvennoinen&Hela&Band

la 7.3.2020 19.00 enn 25/30 ovi, jos on jäljellä


Heikki Silvennoinen ja Heikki Hela palaa juurilleen musiikillisesti, sekä omien suosikkiensa, että oman tuotantonsa kautta. Mukana Popparissa nähdään rummuissa Jani Auvinen ja bassossa Harri Rantanen. Rouheaa ja rentoa on sisällön nimi tänä iltana.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/silvennoinen-hela-band-poppari-jyvaskyla-lippuja/66570

Viitasen Piia

pe 13.3.2020 19.00 Ennakko Tiketistä 14 / ovelta 16, jos jäljellä


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/viitasen-piia-poppari-jyvaskyla-lippuja/67128

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa indiefolkia soittava yhtye, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin. Syksyllä 2012 julkaistu debyyttialbumi Viitasen Piiakeräsi lukuisia loistoarvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Texicalli Recordsin julkaisema toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden ja paikan Helsingin Sanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukossa.

Yhtyeen marraskuussa 2016 julkaistu kolmas albumi Laulumaa on jatkanut nousujohteista kulkua, ja kerännyt täydet viisi tähteä niin Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta. MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Syyskuun lopussa 2019 Viitasen Piia julkaisi pitkään odotetun neljännen albuminsa ”Meidän jälkeemme hiljaisuus” (Texicalli Records). Albumi on nostanut artistin Suomen lauluntekiöiden-eliittiin.

”Viitasella on harvinainen taito laulaa itsensä suoraan kuulijan syliin ja ihon alle. Hänessä on myös jotain hyvin luonnollista ja pakotonta. Ehkä selitys on siinä, että hän alkoi näppäillä kitaraa ja tehdä omia lauluja vasta muutama vuosi sitten Nepalissa.”
– HS, Mari Koppinen.

Lauantain jazzklubi

Vibravox

Jazz Jkl Live: Pauli Lyytinen MagnetiaPauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti. Yhtyeenjohtaja-saksofonisti Lyytisen sävellykset tarjoavat otollisen kentän kokoonpanon soittajien vahvuuksille ja haastavat ryhmää tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Magnetia Orkesterin juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta myös kansainvälisellä jazzkentällä.

Saksofonisti Pauli Lyytinen kuuluu maamme rohkeimpiin ja omalaatuisimpiin jazzmuusikoihin. Huippukokoonpanossa Lyytisen kanssa soittavat kansainvälisesti arvostetuimpiin kuuluva suomalaistrumpetisti Verneri Pohjola, Mopo-yhtyeestä tuttu basisti Eero Tikkanen sekä omalla tyylikkyydellään yhä uudelleen säväyttävä rumpali Mika Kallio.

Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa Pori Jazz -festivaalilla kesällä 2017. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän Ted Curson – palkinnon. Keväällä 2018 yhtye esiintyi Jazzahead! -tapahtumassa Bremenissä Saksassa, mikä poiki yhtyeelle useita festivaaliesiintymisiä Irlannissa, Italiassa, Saksassa ja Unkarissa.

Magnetia Orkesteri julkaisee maaliskuussa toisen pitkäsoittonsa, ja levynjulkaisukiertueen saattelema yhtye esiintyy nyt viimein myös Jyväskylässä.

Pauli Lyytinen – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut

Matti Johannes Koivu (yht,työssä Dex Viihde)

pe 20.3.2020 19.00 Ennakko Tikeistä 12,50 / ovelta 15, jos jäljellä


Live-esiintymisiin Matti Johannes Koivu suhtautuu intohimoisesti: ”Musiikin kestävyys punnitaan elävän yleisön edessä. Rakastan live-esiintymisen haastetta; sitä kuinka jännittää ja hirvittää, ja kuinka musiikki parhaimmillaan vapauttaa esiintyjän ja yleisön.”

Popparin perjantai-illassa kuullaan Koivun levyttämiä kappaleita koko uransa varrelta.

Tervetuloa viihdyttävälle ja lämminhenkiselle keikalle!

Luvassa kaksi settiä ja väliaika.

Liput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/matti-johannes-koivu-poppari-jyvaskyla-lippuja/67886

Laura Moisio levynjulkaisukeikka

la 21.3.2020 22.30 13,50 Tiketistä / 15 ovelta, jos jäljellä


Tamperelainen laulaja-lauluntekijä Laura Moisio kulkee omaa tietään kotimaisen musiikin kentällä. Hänen folkia, bluesia ja vanhaa iskelmää sekoittavissa kappaleissaan omintakeiset sanoitukset yhdistyvät pettämättömään melodiatajuun.

Kolmen albuminsa myötä Moisio on noussut nuoren polven kotimaisten lauluntekijöiden eturiviin, mistä kertovat mm. vuoden 2016 ehdokkuudet Teosto-palkintoon sekä Kriitikoiden valinta-Emmaan. Moision uusin albumi julkaistaan 6.3.2020 Texicallin Recordsin kautta. Keikka Popparissa on osa Lauran levynjulkaisukiertuetta.

Laura Moision taustalla soittaa tyylikäs, 1970-luvun folk rockista ja heleistä lauluharmonioista ammentava bändi. Bassossa on lukemattomista kokoonpanoista (mm. Black Motor ja Pauli Hanhiniemi) tuttu Ville Rauhala. Kitaristi Lauri Myllymäki on tuttu americana-yhtyeistään Ochre Roomista ja Bone Moonista. Rumpali Sebastian Krühn on kameleonttimainen nuori konkari, joka soittaa muun muassa jazz-yhtye Samannassa sekä Jo Buddyn kanssa.

Liput: https://www.tiketti.fi/laura-moisio-poppari-jyvaskyla-lippuja/67023

Kuva: Miikka Varila

Drink Floyd

Drink Floyd

Freestyle Club & DJ: Soul Valpio, Are, Joosu J, Bege & DJ R2ISDJ2.

Melodisen popin MUSAKLUBI

Joplin

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin AC/DC, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso


https://joplin.fi/

JAMKín tutkintoja

ILLU Band

Perjantain jazzklubi

Tommy Vitaly

Papa Zai

Lassi Friman B-tutkinto

Jazz Jkl Live: Pope Puolitaival Nordic4Dalindèosta ja Ricky-Tick Big Bandista tuttu saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival esittäytyy vahvana yhtyeenjohtajana ja säveltäjänä uuden huippukokoonpanonsa kanssa. Melodista pohjoismaista jazzia soittavan Pope Puolitaival Nordic4:n musiikki tunnelmoi hienoilla ja elokuvallisilla sävymaailmoilla.

Yhtyeen hiljattain julkaistu debyyttilevy Northern Resonance heijastelee pohjoista mielenmaisemaa, ja albumin kahdeksan sävellystä sijoittuvat eri puolille Suomea. Sävellykset koostuvat Popen omakohtaisista kokemuksista ja muodostavat tarinallisen kokonaisuuden.

”Uskon että musiikissa kuuluu aina vahvasti sen esittäjän ja säveltäjän elämäntarinat. Kun taustalla on oikeita tapahtumia, on jokaisen kappaleen yksilöllinen tunne helppo löytää uudestaan live-esiintymisissä ja välittää eteenpäin”, Puolitaival sanoo.

Elokuvallisia tunnelmia esiin loihtivat sävellykset vievät kuulijan kuvitteelliselle matkalle tapahtumapaikkoihinsa. Vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyvät musiikissa luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja Puolitaipaleen rosoiseen, välillä myös sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin.

Pope Puolitaival – saksofonit
Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

SAMULI EDELMANN – Laulut ja piano

la 18.4.2020 19.00 LOPPUUNMYYTY


Ennakkoliput: https://www.ticketmaster.fi/event/samuli-edelmann-laulut-ja-piano-lippuja/273383

Samuli Edelmann tekee keväällä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

Samuli Edelman lisäkeikka

la 18.4.2020 22.30 35 ticketmaster


Ennakkoliput: https://www.ticketmaster.fi/event/samuli-edelmann-laulut-ja-piano-lippuja/273387

Samuli Edelmann tekee keväällä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

Alpha Beaveri (Arttu Takalo) varattu

Cyan Stonen levynjulkkarikeikka + Malamujér

Cyan Stone on Jyväskylässä perustettu rock-yhtye, jonka mystiikkaa ja mielipuolisuutta yhdistelevä musiikki johdattaa kuulijan yli ajan ja paikan ulottuvalle matkalle. 70-luvun klassikot nivoutuvat yhtyeen ulosannissa nykypäivän äänimaisemaan luoden ajattoman musiikillisen elämyksen. Pian ensikokopitkänsä julkaisevalta yhtyeeltä on ilmestynyt aiemmin Desert-single ja Cyan Stone -EP.

https://www.facebook.com/cyanstoneband/ https://open.spotify.com/track/3cOtRFIzXSjCwo4La0ESN6 https://www.youtube.com/watch?v=cKukEAU16qg

Malamujér on kortesjärveläislähtöinen trio, jonka hypnoottista rock’n’rollia on saatu nauttia jo kolmen albumin verran. Live-vedoistaan kiitetyn kokoonpanon kappaleet vaihtelevat tunnelmaltaan introspektiosta hyökkäävään äänivalliin energiatason pysyessä aina intensiivisenä. Koko spektrin hyödyntämisestä käy esimerkiksi yhtyeen viimeisin kokopitkä Coloratura.

https://malamujer.bandcamp.com/ https://open.spotify.com/artist/6Cb7ssdEkcVlDpeihSujmA https://www.youtube.com/watch?v=U6hUEVfiDDQ

Tagmen ja Risen Riemuvoitto

Lauantai-illan monipuolisesta musiikkitarjonnasta vastaa kaksi tuoreehkoa kokoonpanoa, joissa on mukana osin samoja soittajia ja läheisiä sukulaisiakin.

Risto & Riemuvoitto ottaa ilon irti twist-kompista ja nauhakaiusta, mutta kun lavalle astuu The Ripattes, sekoittuvat vuosikymmenet ja tyylit. Varmaa on vain, että tanssilattia kutsuu.

Risto Julin – kitara Jussi Julin – laulu ja kitara Sami Hanhikoski – koskettimet Ville Pätynen – basso Olli Sundgren – kitara, saksofoni Juha Leppänen – rummut Laura Eskelinen – laulu Suvi Eskelinen – laulu Kaisa Eskelinen – laulu

Tetetermiten laulajan Pekka Mustosen ympärille muodostunut uusi kokoonpano P. Mustonen & Tagmen tarjoilee bluesista ja muusta sielukkaasta musiikista koostuvan biisikattauksen.

Pekka Mustonen – laulu Roope Julin – kitara ja laulu Juha Leppänen – rummut Olli Sundgren ­– kitara ja saksofoni ­Jarkko Mänttäri – basso Suvi Eskelinen – vieraileva

Aki Niskasaari c-tutkinto

Melodisen popin MUSAKLUBI

SURPLUS RECORD RELEASE PARTY

varattu Pitkänen Saku

Mika Heinon ja Tomi Mäkisuvion C-tutkinnot

JYRMY esittää: BUILDINGS (US) + ED FRASER (GER) + THROAT + THE FERAL YOUNG

ke 6.5.2020 19.00 12/0 (ilmainen sisäänpääsy Jyrmyn jäsenille)


Aimo annos punkin katkuista noise rockia! Yhdysvaltojen Minneapolisista asti mellastamaan saapuu hurja trio BUILDINGS, joille ahdistuksen ja maailmantuskan purkaminen tapahtuu äänekkäästi rumuuden kauneutta ylistäen. Mukana remmissä kulkee berliiniläisen post punk -yhtye Headsin perustajana tunnettu, omaa tuotantoaan esittävä ED FRASER. Suomen Turusta tueksi tulee legendaarinen yli 10-vuotisen uran tehnyt yhtye THROAT sekä tuoreempi tapaus THE FERAL YOUNG. Illan toteuttaa JYRMY ry yhdessä Gure Hitzak promootion kanssa.

Liput 12/0€ (ilmainen sisäänpääsy Jyrmyn jäsenille) – Showtime klo 19:00

Edu Kettunen/Mika Kuokkanen & Johanna ja Mikko Iivanainen

Jesse Kaikuranta

pe 8.5.2020 19.00 Ennakko Tiketistä 20/ ovelta 25, jos jäljellä


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-poppari-jyvaskyla-lippuja/67129

Suomen eturivin solisteihin kuuluva Jesse Kaikuranta suuntaa kevällä 2020 soolo-kiertueelle. Soolo-kiertueella päästään lähemmäs Jesseä, kuin koskaan aiemmin. Valloittavana tulkitsijana tunnettu Kaikuranta kertoo konserteistaan:

”Tein soolo-keikkoja vuonna 2019 ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Syksyllä vierailimme lapissa ruska-kiertueella ja siellä minulle heräsi tunne, että haluan tehdä näitä enemmän. Haluan, että kuulijani pääsevät kokemaan laulut sellaisina, kuin ne on sävelletty: riisuttuna ja arkoina. Herkkinä ajatuksina minun elämästäni. Pianon ja laulun kanssa. Tästä tulee jotain ainutlaatuista. Tervetuloa mukaan!”

Let`s Eppellin 30v.

Räsynuken levynjulkaisukeikka (+ Suontausta & Puusaari)

Jazz Jkl Live: Lexingtone SWE/FINJazz Jkl Liven kevätkauden päätöskonsertissa loistaa rennon perinnetietoisesti svengaava ruotsalais-suomalainen Lexingtone!

Suomen ja Ruotsin huippumuusikoista koostuva Lexingtone kiertää Suomea toukokuussa. Yhtyeen jäsenet ovat esiintyneet ympäri maailmaa ja äänittäneet mm. First Aid Kitin, Ariana Granden sekä Bo Kaspers Orkesterin kanssa.

Yhtyeen musiikilliset juuret juontavat 1960-luvun New Yorkiin, legendaarisen Blue Note -levymerkin synnyinsijoille. Tiukasti svengaava hard-bop kuuluukin yhtyeen soundissa, mutta ohjelmisto on uutta ja tuoretta. Lexingtonen debyyttialbumi Hypto Krypto julkaistiin Stockholm Jazz Recordsille vuonna 2019 ja yhtye onkin soittanut tiuhaan Ruotsin jazzklubeilla viime vuosina.

Jonne Bentlöv – trumpetti
Joona Toivanen – piano
Martin Sundström – basso
Carl Ottosson – rummut

Summer Jazz Club

Peltokurki levynjulkaisukeikka

Perjantain jazzklubi

Freestyle Club & DJ: Soul Valpio, Are, Joosu J, Bege & DJ R2ISDJ2.

Dave Lindholm Lights

pe 29.5.2020 19.00 25 tiketistä

HuumaHuuma on sekoitus huuman tunnetta, iloa, naurua ja ystävyyttä. Neljän kaveruksen muodostama poppoo tarjoilee monipuolista tanssittavaa musiikkia suomirock vaikuitten, tietenkin omaan tyyliin kuuluvalla twistillä. Koko homman idea onkin hauskanpito ja vapaus tehdä mitä vaan, ja tietenkin sen tunteen välittäminen ulospäin. Voisi siis väittää, että Huuma bändi on juuri se tunne, kun hurmio ja euforian tunne iskee ja maailma näyttää kauniilta, vapaalta ja aivan uudelta.

Melodisen popin MUSAKLUBI

Perjantain jazzklubi

A. Katainen Midlife Crysis Arkestra plays Neil Young & Crazy Horse & Beyond

A. Katainen Midlife Crysis Arkestra plays the hot hot hits of Neil Young & Crazy Horse + a smörgåsbord of other delicious cold cold cuts from the golden days of yore onstage at the legendary LiveMusicClub Poppari for the benefit of Himself and his 40th year on this planet they call… ”Earth”?

Once in a lifetime experience !!! Come and enjoy yourself !!! Bring your jazz hands along !!! Everybody’s welcome !!! Overuse of exclamation points !?!

Antti Katainen – Vocals & Guitars
Tony Vuorma – Bass & Backing Vocals
Janne Kaipainen – Drums & Backing Vocals
Janne Riekko – Guitars & Backing Vocals

+ SPECIAL GUEST(S)!!!

BE THERE OR B-52’s² !!!

Summer Jazz Club

Queen Tribute

A night of celebrating one of the most famous Rock band of all time with all their hit songs. Performed by The Voice of Finland 6 finalist Andrea Brosio, together with his band.

Andrea Brosio – vocals Eero Nurmela – guitars, backing vocals Lauri Leno – bass, backing vocals Juha Hämäläinen – drums Iida Häkli – keyboards, backing vocals
|
https://m.youtube.com/watch?v=rfCw1l0n8C4

Queen Tribute

A night of celebrating one of the most famous Rock band of all time with all their hit songs. Performed by The Voice of Finland 6 finalist Andrea Brosio, together with his band.

Andrea Brosio – vocals Eero Nurmela – guitars, backing vocals Lauri Leno – bass, backing vocals Juha Hämäläinen – drums Iida Häkli – keyboards, backing vocals

https://m.youtube.com/watch?v=rfCw1l0n8C4

JUkka Kuoppamäki

to 1.10.2020 19.00 25€ Ticetin kautta

Dave Lindholm soolo

la 7.11.2020 19.00 20 tiicetistä

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-to 16–04
Pe 16– n. 04.30
La 19– n. 04.30
Su 23–04

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 20.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 22 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen