Tulevat keikat

Maanantaijamit

Constantine & Call Operators

Constantine & The Call Operators, soulin ja rytmibluesin sinisten sävelten maailmassa seikkaileva kvartetti perustettiin Helsingissä vuonna 2012. Vuosien ahkeran keikkailun ja biisimateriaalin säveltämisen ja työstämisen jälkeen bändi julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2021. Suomen esiintymislavojen lisäksi yhtye on ehtinyt keikkailla festivaaleilla ja klubeilla myös Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Belgiassa.

Bändin keulahahmo Konstantin Kovalev on jo nuoresta iästään huolimatta osoittanut lahjakkuutensa niin laulajana ja kitaristina, kuin myös säveltäjänä ja sovittajana. The Call Operators –yhtyeessä hänen seuranaan on Skandinavian blues- ja soul –muusikoiden eliittiä. Kosketinsoittaja Harri Taittonen on pitkän linjan muusikko jolla on takanaan lukuisia levytyksiä ja kiertueita eri huippuartistien yhtyeissä. Rumpali Tyko Haapala on pitkään esiintynyt nimellä ’Downhome King III’, tehnyt yhteistyötä Jo’ Buddyn kanssa ja keikkaillut mm. Louisiana Redin, Gene Taylorin ja Diz Watsonin kanssa. Basistina toimiva Jaska Prepula on basistiveteraani joka tunnetaan mm. lukuisten amerikkalaisten blues- ja soul –artistien (kuten Tad Robinson, Terry Hanck, James Harman ja monet muut) kiertuebändeistä ympäri Eurooppaa. Debyyttilevyllä esiintyvä torvisektio, Torbjörn Eliasson (tenori- ja baritonisaksofoni) ja Calle Stenman (trumpetti), tunnetaan tukholmalaisen ska ja r&b –yhtyeen The Beat From Palookaville riveistä.

Levyllä ja keikoilla yhtyeen tyyli on kehittynyt 60-lukuisen soul bluesin suuntaan, jossa vaikutteita ovat antaneet mm. Bobby Bland, James Carr, Isaac Hayes ja The Miracles. Levyn Stax- ja Motown-tyyliset torvisovitukset, lämpimästi murahteleva Hammond-soundi, tiukasti svengaava rytmisektio sekä sielukkaat lauluosuudet äänitettiin analogisessa Suprovox -studiossa, ja levy miksattiin Kalifornian maineikkaassa Greaseland –studiossa.

Kokoonpano:
Konstantin Kovalev: laulu ja kitara
Harri Taittonen: Hammond-urut ja piano
Tyko Haapala: rummut
Jaska Prepula: basso

Pelle Miljoona + Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat

pe 26.4.2024 19.00 Ovi 25€ / Ennakot Netticket.fi 23€
Legendaarinen Pelle Miljoona esiintyy Jyväskylän Popparissa akustisella soolokeikalla. Lämppärinä nähdään uuden polven suomirock-yhtye Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat, joka on tehnyt aiemminkin useita yhteiskeikkoja Pellen kanssa.

———PELLE MILJOONA
Pelle Miljoona on yksi maamme tunnetuimmista rock-hahmoista, lauluntekijä, multi-instrumentalisti, kirjailija ja maailmanmatkaaja. 1970-luvulla hän oli mukana tuomassa punkia suomeen, ja punkin lisäksi Pelle on levyttänyt niin rockia, folkia kuin reggaetakin useiden eri kokoonpanojen kanssa.Kymmenien levyjen katalogista löytyy useita kaikkien tuntemia klassikoita, kuten ”Moottoritie on kuuma”, ”Tahdon rakastella sinua”, ”Juokse villi lapsi”, ”Koska sydän sanoi niin”, ”Lanka palaa” ja ”Hän uskoi tuuleen”.

———PRINSSI ROHKEA JA ERÄMAAN ROTAT
PRER tunnetaan vauhdikkaista keikoistaan sekä ainutlaatuisista sanoituksistaan, joissa popkulttuuriviittaukset yhdistyvät vakaviin teemoihin ja tarttuviin kertosäkeistöihin. Viime vuonna yhtye uudisti kokoonpanoaan, solmi levytyssopimuksen ja julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta kolmannelta levyltään. Uusin single, ”Tenho Saurénin silmät”, julkaistiin maaliskuussa.Modernia suomirockia soittava bändi on julkaissut kaksi pitkäsoittoa, EP:n, kasan sinkkuja ja musiikkivideoita, yhtyeelle on valmistettu nimikko-olut ja keikkoja on tehty satamäärin ympäri Suomea ja sen ystävällisiä äidinkasvoja.
prer.fi
Instagram
Facebook

Ennakkoliput: NetTicket.fi

Viitasen Piia

la 27.4.2024 19.00 Ovi 27€/ Tiketti.fi 25€/20€
Viitasen Piia julkaisee odotetun 5. studioalbuminsa Ihmisen aika maaliskuussa 2024 ja juhlistaa levyä kattavalla Suomen-kiertueella huhtikuussa. Keväällä Tuusulaan, Helsinkiin, Tampereelle, Espooseen, Ouluun ja Jyväskylään saapuva artisti kertoo tulevan albumin käsittelevän kotia ja kodittomuutta, juuria ja juurettomuutta, äidiksi tulemista sekä ihmisen vaikutusta luontoon.

”Huomasin uuden albumin kirjoitusprosessin edetessä kirjoittaneeni useita kappaleita eri tavoin kyydistä pudonneiden näkökulmasta: tarinoita ihmisistä, jotka ovat syystä tai toisesta pudonneet tyhjän päälle tai joutuneet rakentamaan elämänsä perustuksia ja turvan tunnetta uudelleen”, Piia kertoo.

Neljä kriitikoiden ylistämää albumia urallaan julkaissut Viitasen Piia on huomioitu uransa aikana Emma-ehdokkuuksin sekä Kriitikoiden valinta (2014) että Vuoden etno (2019) -kategorioissa. Musiikin tuottajien ja teknologien yhteisö Aux ry palkitsi kuulijoita ravisuttaneen Meidän jälkeemme hiljaisuus -levyn Vuoden albumi ja Vuoden single -palkinnoilla vuonna 2020.

Julius Maurasen (mm. Oranssi Pazuzu, Vesa-Matti Loiri) tuottamalta Ihmisen aika -albumilta on tähän mennessä julkaistu singlet Outo tyttö ja Paras kellua vaan, joka voitti Yle Radio Suomen Levylautakunnan lokakuussa.

Viitasen Piiassa soittavat Mikko Malmivaara (kitara), Matias Tyni (koskettimet), Sarah Palu (harppu ja kantele), Juho Niemelä (basso) ja Miika Luoma (rummut).

Kuva: Tekla Vály

Ennakkoliput: Tiketti.fi

Maanantaijamit

RIMBACHER

ti 30.4.2024 22.30 Ovi 15€ / enn. baarista 12€Kuva: Heikki Sulander

Korkeaoktaanista kasariestetiikkaa polttoaineenaan käyttävä jyväskyläläinen Rimbacher-yhtye nojaa musiikissaan perinteisen hard rockin kulmakiviin, kuten turboahdettuun aussirockiin sekä Sunset Stripin räjähdysherkkään meininkiin. Bändi lämmitteli mm. lokakuussa Demolition 23-yhtyettä loppuunmyydylle Lutakon Tanssisalille.

”It’s all big choruses, big hair and plenty of attitude” -Eugene Butcher / Vive Le Rock! Magazine

RIMBACHER OVAT

Niko Rimbacher – Laulu
Osku ”Sticky” Kilpi – Kitara / Taustalaulu
Jim ”Jimbo” Heikkinen – Kitara / Taustalaulu
Reisca Morani – Bassokitara / Taustalaulu
Jouni Kauppinen – Rummut

Äänestä vastaa KarppaVoice Oy

Stand up -klubi

to 2.5.2024 19.00 Ovi 10€/5€, Biletti 8€/5€
Poppari on naurua täynnä myös toukokuussa kun seremoniamestariksi saapuu Naurun Tasapainosta ja Nelosen stand upistakin tuttu Mikael Jyvälä! Tämä Kemijärven kolhooseista Tampereelle tiensä löytänyt energiapaketti ei takuulla jätä yleisöään kylmäksi. Hauskat huomiot arjen kummallisuuksista yhdistettynä pistävään ironiaan saavat kyynisimmänkin katsojan ulvomaan naurusta. Vuorovaikutus yleisön kanssa takaa sen, että jokainen keikka on varmasti erilainen. Mikaelin kanssa lavalla voi bongata aloittelevia ja kokeneempia koomikoita!

Show time: 19:00
Show’n kesto noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Liput ennakkoon Biletistä 8/5e. Biletti.fi
Liput ovelta 10e/5e

Melodisen popin musaklubi

pe 3.5.2024 19.00 Ovi 15€ / enn. baarista 12€
Beatles forever!

Musaklubilla on kaksi suurta teema-iltaa, jotka toistuvat kerran vuodessa: Elvis ja Beatles. Elvis oli tammikuussa ja nyt toukokuussa on Beatles-musiikin vuoro.

Beatles oli bändi, jonka musiikki mullisti myös Popparibändin soittajien elämän omaperäisellä esiintymisellään ja omilla sävellyksillään. Myös vaatetukseen bändillä oli iso vaikutus koska arkipuheeseen tuli sanat beatlestukka ja beatlesbuutsit. Beatlesilta ilmestyi jokin aika sitten uusi kappale ja eiköhän sekin illassa kuulla monien vanhojen hittien lisäksi.

Popparibändin omien laulajien lisäksi kappaleita tulevat tulkitsemaan Silvery-yhtyeen solisti Pepe Valtonen ja kauniiden balladien tulkitsija Inkku. Popparibändissä Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti, Ari Oinonen ja Veksa Nyberg.

Liput ennakkoon baarista 12€, ovelta 15€.
Perjantai 03.05. klo 19.00-21.00.

Cienna

Uniikki folkduo Cienna on tiivis ihmisäänen ja elektroakustisen kanteleen muodostama kudelma, joka syntyi koronasyksyllä 2020 ystävysten, laulaja Kaisa Leskisen sekä kanteletaiteilija Senni Eskelisen, yhteistyöstä. Odotettu Ciennan esikoisalbumi Northeast julkaistiin syyskuussa 2023.

Cienna on ilmaisuvoimaltaan kahden muusikon muodostama kokonainen orkesteri, jossa kuuluvat sielukkaalla tulkinnalla sävytetyt tarinat ja kanteleen monisävyiset sekä syvät äänimaailmat. Kuulija löytää Ciennan musiikista persoonallisia kaikuja 1960- ja 70-lukujen folkin romantiikasta.

Kaisa Leskinen on valovoimainen laulaja, joka tuli tunnetuksi vuoden 2021 Voice of Finland -laulukilpailun menestyjänä. Senni Eskelinen taas tunnetaan Suomen eturivin kantelistina, jolla on pitkä kokemus 39-kielisen sähkökanteleen ilmaisumahdollisuuksista yhtyetoiminnassa niin kevyen- kuin taidemusiikin puolella.

”Värikylläisen Cienna-duon musiikki on kirkasta, ajatonta ja korvia hivelevää. Herkän tulkinnan alta kuultaa alkuvoimainen ote, optimismi, virtuositeetti ja kokemuksen tuoma pelkistyksen taito.” Jarmo Saari, muusikko

Musiikkivideo Northeast
Musiikkivideo When The Snow Falls
Spotify
Facebook
Instagram
YouTube

Kuva: Laura Kotila

Maanantaijamit

AEP – The Return Of The Son Of The Zappa Troubadour

Kolmannella tribuuttikeikallaan AEP esittää Frank Zappan tuotantoa vuosilta 1966-1984. Pääpaino on edelleen vokaaliteoksissa, mutta myös improvisaatio-, loop- ja instrumentaalijaksoja kuullaan, ehkä jopa epätavallisina yhdistelminä Zappan Project/Object -tyyliin. Zappan biisien lisäksi AEP esittää genreen sopivaa materiaalia kolmelta soololevyltään. Jos olet tulossa katsomaan tavallista trubakeikkaa, saatat yllättyä.

Linkit:
Spotify
Tidal
YouTube
Soundcloud

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Electrick

pe 10.5.2024 19.00 20/15, ennakot kuvauksen linkistä
Huippukitaristi Teemu Viinikaisen uusi kokoonpano lähtee samoilemaan pelottomasti sähköisen soinnin viidakoihin, mutta tällä ryhmällä ja näillä eväillä ei voi eksyä!

Heittämällä maailman jazzkitaristien eliittiryhmässä paikkansa ansaitsevan Teemu Viinikaisen svengaava ja virtuoottinen soitto nousee vahvasta läsnäolosta ja soinnillisesta herkkyydestä. Viinikaisen käsittelyssä vankka perinnetietoisuus muuntuu ehtymättömäksi luovuuden lähteeksi improvisaatioille.

Nyt maestro esittelee uuden trionsa, jonka ohjelmistoon kuuluu vanhoja klassikoita ja Viinikaisen uusia sävellyksiä. Yhtyeessä ovat mukana Viinikaisen omien kokoonpanojen luottorumpali, arvaamattoman kekseliäästi svengaava Joonas Riippa sekä mm. Peela-yhtyeestä tuttu nuori sähköbassovirtuoosi Oliver Karttunen.

Teemu Viinikainen – kitara
Oliver Karttunen – sähköbasso
Joonas Riippa – rummut

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Electrick Ravintola Popparissa pe 10.5. klo 19. Liput 20/15 €.

Lippujen ennakkovaraus: TÄSTÄ

Kuva: Ville Paul Paasimaa

SUOMIROCK -HULINAT!: YHEKSÄN EURON PIKAVIPPI, NELOSOLUT

Yheksän Euron Pikavippi

Tällä rahalla saa nyt tämmöstä!

Yheksän Euron Pikavippi syntyi kalareissulla marinoituneesta ajatuksesta ja neljän lapsuudenystävän kieroutuneesta huumorintajusta. Majapaikkaansa Jyväskylässä pitävän yhtyeen tuotokset pohjautuvat pääasiassa yhtyeen jäsenten omiin hokemiin ja erinäisiltä reissuilta kertyneisiin kokemuksiin. Tätä musiikillista häröpalloa on vaikea lokeroida yhteen genreen, mutta mainittakoon vaikutteina garage- indie- ja vaihtoehtorock (eritoten tinkimätön klassikkoteos Death by Sexy!).

Yhtyeen ensimmäinen pidempi julkaisu ”Paskat Pojat” julkaistiin 3.2.2023. EP täyttää viimein luvatun musiikkihäröpallon kriteerit. ”Paskat Pojat” tarjoilee näätäsaundilla laulettuja poppimelodioita, joille luodaan pohjaa leikkisällä riffittelyllä. Albumin tekstit kertovat parikymppisen vähemmän kypsän pojankoltiaisen säälittävästä parisuhde-elämästä ja tyhjiön täyttämisestä alkoholilla. Kappaleiden tekstit kertovat myös ennen kaikkea juhlimisesta, nuoren miehen suurista luuloista ja sekä myös aikuisuuden kipuilusta (vääjäämättömästä aikuisuuden velvollisuuksien kohtaamisen pelosta). Hyppää aikakapseliin ja kovaa ojoa!

Instagram
Spotify

———Nelosolut

Nelosolut on sydämet särkevä ja sympatiat keräävä suomirockia ja grunge-estetiikkaa sekoitteleva kvintetti Keski-Suomen ytimestä, Jyväskylästä.

Bändi on tulkinnut dynaamisesti koko tunneskaalaa jo vuodesta 2019. Nelosolut erottuu edukseen omakohtaisilla ja pinnan alle menevillä sanoituksillaan, jotka maalaavat kuulijan mieleen tarttumapintaisia tarinoita. Yhtyeen vahvuutena on myös moniääniset laulusovitukset, jotka ovat olleet erottamaton osa Nelosoluen sointia alusta alkaen.

Livekeikoilla Nelosolut herää väkevimmillään eloon! Bändi nauttii maineestaan ammattimaisena keikkayhtyeenä, jolla on paletti hallussa aina äänentoistosta lähtien valoihin ja show’hun. Esiintymisiä on viimeisen kolmen vuoden aikana kertynyt jo yli 100 ympäri Suomea.

Instagram
Spotify

KONKARIJAMIT

Dysfunctional System plays System of a Down

Dysfunctional System on paikallinen bändi, joka on perustettu soittamaan System of a Downia, mikä liittää kaikki bändin jäsenet poliittisesti, musikaalisesti ja fiiliksessä. Jos tykkäät System of a Downista, ja se mitä maailmassa tapahtuu ärsyttää, tykkäät raskaasta musiikista, ja tykkäät tanssia, tulkaa katsomaan tämä bändi.

Heerman-Sandås-Rantala: FREVO!

to 16.5.2024 19.00 25€ / eläk. 20€ / 15€ opis.
Heerman-Sandås-Rantala: FREVO!
Latin jazz with a tango nuevo twist.

Antti Heerman, viulu
Henrik Sandås, bandoneon
Olli Rantala, kontrabasso

Ohjelmassa mm. Astor Piazzollan, Chick Corean, Hermeto Pascoalin ja Egberto Gismontin musiikkia. Koskettavia tarinoita, riipaisevan kauniita melodioita, tunteen paloa, vauhdikasta improvisaatiota, kuumia rytmejä, kylmiä väreitä…tule kokemaan kolmen virtuoosin ainutlaatuinen konsertti tunnelmallisessa Popparissa!

Liput: 25€ / eläk. 20€ / opis. 15€
Ennakot: Nettilippu.fi

The Steeples

pe 17.5.2024 19.00 Ovi 15€ / enn. baarista 12€
Jyväskylään perustettiin talvella 1963-64 kitarayhtye nimeltään The Steeples. Bändi teki historiaa voittamalla kitara/popyhtyeiden Suomen mestaruuden peräkkäisinä vuosina 1964-65. Ensimmäisestä mestaruudesta tulee toukokuussa 60 vuotta, jota juhlitaan Popparissa nykyisellä kokoonpanolla.

Perustajajäsenenä ja molemmissa mestaruuksissa mukana ollut Upi Helkovaara soittaa poikkeuksellisesti myös urkuja tällä keikalla. Yhtyeen ohjelmisto on tunnetusti soiton lisäksi kolmiäänistä stemmalaulua perinteisen poptyylin mukaisesti. Instrumentaalikappaleet kuuluvat myös illan ohjelmistoon kitara ja Hammond-sovituksina.

The Steeples kokoonpano Upi Helkovaara, Arska Vesterinen, Pepe Hämäläinen, Juha Ahtilinna ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput ennakkoon baarista 12€, ovelta 15€.

Heikki Silvennoinen & Heikki Hela Band

la 18.5.2024 19.00 Ovi 35€ / Tiketti.fi 32,50€
Heikki Silvennoisen ja Heikki Helan & Bändin kevät kiertue päättyy Jyväskylään ja Poppariin la 18.05.2024 klo 19.00.

Maaliskuun alkupuolella starttaava rundi esittelee myös Silvennoisen juuri ilmestynyttä sooloalbumia,joka on nimeltään ”Kaiho”.

Väliajallisen keikan materiaali on molemmilta herroilta myös tuttua soitantaa ja lauluja,jotka ovat syntyneet osin jo 60-luvulla.

Hiteiltäkään ei voida keikalla välttyä, sillä Heikki Helalla löytyy useita radiosoittoykkösiä vuosikymmenten takaa.

Bändissä soittaa bassoa Harri Rantanen ja rumpuja Anssi Nykänen.

Ennakot: Tiketti.fi

KONKARIJAMIT

TINA

Kiinnostaako uusi suomipop-artisti? Tämä TikTokissa laajaa suosiota kerännyt ja The Voice of Finlandistakin tuttu paikallinen artisti saapuu keikalle Poppariin tiistaina 21. toukokuuta. Illan aikana kuullaan laadukas kattaus artistin pop-tuotantoa timanttisen yhtyeen kera!

Jari Erma – kitara
Aleksi Bondfolk – koskettimet
Eetu Suutarinen – basso
Henry Lightfoot – rummut

TINA on 26-vuotias jyväskyläläinen artisti, jonka suomenkielisessä pop-musiikissa Lapin mystiikka, elektronisen musiikin vaikutteet ja rouhea asenne kohtaavat. Tekstien keskiössä piilee raaka rehellisyys, oli kyse sitten aikuisiän paskanpuhujista, raastavasta yksinäisyydestä tai palavasta ihastumisesta. Tähän mennessä kaksi singleä julkaissut artisti työstää parhaillaan aktiivisesti uutta musiikkia, josta tällä keikalla voi saada esimakua!

TINA tekee kovaa nousua TikTokissa, jossa hänen matkaansa artistina voi seurata jokainen omilta kotisohviltaan. Haluatko tietää, mistä kuhistaan? Oletko mukana vuoden suurimmassa menestystarinassa? Ota TINA seurantaan ja tule Poppariin tiistaina 21. toukokuuta!

Tutustu lisää täällä: https://linktr.ee/tinavirallinen

Kuva: Aleksi Murtojärvi

Päivänsäteitä ja menninkäisiä: Ville-Veikko Liekkinen, Ruuhkapeikko ja Janeveera

to 23.5.2024 19.00 VAPAA PÄÄSY
Omintakeista singer-songwriter-musiikkia Popparissa to 23.5. klo 19.00. Vapaa pääsy.

———Ville-Veikko Liekkisen musiikkia voisi kuvailla mielikuvalla talosta, jossa nurkan takana voi yhtä hyvin odottaa jotain inhottavaa, ahdistavaa, julmaa kuin kaunistakin. Tuossa talossa verhojen välistä pilkottava loiste voi olla joko aurinko tai tulipalo.

Liekkisellä on pitkän linjan kokemus kitaristina ja laulajana eri bändeissä, mutta viime vuosina hän on omaksunut uuden, varsin riisutun tyylin kertoa tarinavetoisia laulujaan akustisen kitaran säestyksellä.

Instagram
Spotify

———Ruuhkapeikko soittaa mies ja kitara-meiningillä elämänmakuisia biisejä.Biisien teemat kulkevat akselilla ruuhkavuodet,nykymaailman meiningit, mielenterveys. Ruuhkapeikko soittaa ainoastaan omaa tuotantoa.

Bandcamp

———Janeveera esiintynee duona tai triona ja esittää yksinkertaisia lauluja monimutkaisista asioista. Mukaansatempaavat laulut kertovat pääasiassa inhimillisyydestä: rakkaudesta, ristiriitaisista tunteista ja läheisten ihmissuhteiden haasteista. Samaistuttavassa musiikissa kuullaan vaikutteita mm. 70-luvun folkista.

Janeveera julkaisi EP:n Vettä virrannut ja sinkun Susi vuonna 2022. Viime vuonna, 2023 Janeveera julkaisi sinkut Autiotalon portailla ja Pliis, pliis, hei pliis. Shakkimestari, ilmestyi 29.2.24. Esikoisalbumi, Ohutnahkainen Narkissos, ilmestyy syksyllä 2024.

Spotify
YouTube
Instagram
Facebook

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Saara Siltala

pe 24.5.2024 19.00 15/10, ennakot kuvauksen linkistä
Lahjakas ja kirkasääninen laulaja Saara Siltala esiintyy Jazz Jkl Collectiven solistivieraana toukokuun jazzklubilla!

Gradian muusikkokoulutuksesta vuodenvaihteessa valmistunut Saara Siltala on monipuolinen ja aktiivinen muusikko, joka on nuorestaan iästään huolimatta jo kokenut keikkailija ja musiikin ammattilainen. Useat genret hallitseva laulaja on tuttu näky Popparin jazzjameistakin, ja Jazz Jkl Collectiven solistivieraana Siltala esittää omat suosikkinsa jazzstandardien aarteistosta.

Saara Siltala – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Saara Siltala Ravintola Popparissa pe 24.5. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus: TÄSTÄ

Kuva: Ella Niemi

Lady Fiery & Voodudes

pe 24.5.2024 22.30 10€/8€
On aika. Aika jonkin uuden, mutta niin ikiaikaisen ja sielukkaan; On aika Bluesin!

Voodudet vaelsivat kevätauringon sulattamassa Tourujoen suistossa ja huusivat, huudossa soi blues. Ja kävi niin että Lady Fiery vastasi. Lady Fiery & Voodudes oli jälleen yhdessä. Bändi jonka soitossa soi kaipuu Deltalle, rytmimusiikin alkulähteille. Kotiin missä emme ole käyneet, mutta minne musiikin kautta halajamme.

Sielujaan kauppaavat:
Suvi Uura/laulu
Heikki Halonen/kitara
Tero Tuovinen/basso
Hannu Leppänen/rummut

Liput 10/8€

Joplin

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee loistavia biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy, Uriah Heep ja Whitesnake.

Toimiiko sinulle 70- ja 80-luvun rock? Tunnistatko sellaisia bändejä kuin AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake? Täällä ne raikaa, kun ammennamme energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja viritellään loistobiisejä mm. noilta legendoilta! Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu, urut;
Arto Hautanen, kitara, laulu;
Mikko Hämäläinen, rummut, laulu;
Juha Tolvanen, basso

YouTube

KONKARIJAMIT

Heavy Metal Thunderstrike Vol.4

Heavy Metal Thunderstrike Vol.4

pe 31.5.2024 21.00 25€ / jäsenille 20€
Heavy Metal Thunderstrike vol. 4
31.5.2024
Liput 25 euroa/jäsenille 20 euroa

Loistokkaan vol. 3 -pääsiäismessun jälkeen Heavy Metal Thunderstrike ei jää lepäämään katakombiinsa, vaan lyö isompaa pykälää silmään ja tuo peräti neljä bändiä ensimmäistä kertaa Jyväskylään.
AN EVENING OF EVIL THRASH BLACK SPEED METAL OF DEATH…

———SEXMAG (PL)

ENSIMMÄINEN SUOMEN-KEIKKA! Hurjassa nosteessa oleva Sexmag saapuu Puolasta levittämään saastaisen ja saatanallisen sadistista blackthrashiaan Suomen metallikansalle. Jos levylautasellasi pyörivät tasaisin väliajoin KAT, Master’s Hammer, Törr tai Nifelheim, ei Sexmag taatusti petä. Bändin jäsenistöstä löytyy muun muassa sellaisissa yhtyeissä kuin Violentor, Black Hosts ja Raging Death vaikuttaneita tekijöitä, ja legendaarisen Black Silesia Open Air -festarin järjestäjiä! Jacek ”Truposz” Wojnon kuolemankatkuiset vokaalit ja ihmissusimaiset ulvonnat tulevat kaikumaan korvissa vielä pitkään tapahtuman jälkeenkin.

Älä jätä välistä ainutlaatuista ensimmäistä Suomen-keikkaa! Tämä on nähtävä!!!

Szatan żyje, śmierć Chrystusowi! 6 6 6

Bandcamp

———RAPID (Hki)

10-vuotias Rapid saapuu viimeinkin Jyväskylään. Kääntäkää tutkanne kohti mustaa tähteä ja valmistautukaa ottamaan vastaan täyslaidallinen speed metal -myllytystä Venomin ja Slayerin hengessä. Queen of Torment!

Bandcamp

———VITRIOLIC (Tre)

Satanic Speed Metal! Nekalan syövereistä Popparin lavalle hyökkäävä kolmikko ei pyydä eikä anna armoa. Nopeaa, tiukkaa ja väkivaltaista menoa. Toista täyspitkäänsä parhaillaan työstävä bändi saattaa soittaa muutamia uusiakin kappaleita Popparin yleisölle. Tämän löylytyksen jälkeen on pakko nojailla hetken aikaa baaritiskiin, että selviää loppuillasta.

Bandcamp

———IRON TALON (Hki)

Motörcharged Metal of Death! Mm. sellaisista bändeistä kuin Septure, Steel Machine ja Terror Cross tuttujen mestareiden Iron Talon avaa illan tinkimättömällä teutonivaikutteisella metallillaan. Sodom-henkinen sotathrash räjähtää Heavy Metal Thunderstrikessa rajummin kuin Little Boy ja Fat Man.

Bandcamp

———

Se on Heavy-Rock mahtawuutta!
Sen liekkiä lietsoo roihun mestari ja alkuperäinen elävä muinaisjäänne DJ SALAMANTERI.

Heavy Metal Maniaxe

Salamanteri

Ylärekisteriorkesteri

la 1.6.2024 19.00 20€/15€/10€
Ylärekisteriorkesteri kuuluu niihin suomalaisiin yhtyeisiin, joilla on ollut enemmän konsertteja ulkomailla kuin Suomessa – orkesteri on esiintynyt menestyksekkäästi vuosien varrella varsinkin Etelä-Euroopassa: esim. Espanjan johtavilla kielisoitinfestivaaleilla kaikkiaan seitsemän kertaa (Logrono ja La Coruna). Em. festivaaleilla orkesterilla on ollut n. 40 konserttia. Konserttimatkoja on ollut myös Italiaan, Saksaan ja Venäjälle.

Nykyinen kokoonpano on ollut yhdessä jo 1990-luvulta lähtien ja yhtyeen jäsenet eivät juurikaan esittelyjä kaipaa, sen verran laajalti tunnettuja ja arvostettuja soittajia Ylärekisterin muusikot ovat niin kotimaassa kuin rajojemme ulkopuolellakin.

Pari sanaa kuitenkin: Antti Heerman on kiistatta Suomen johtavia viulisteja, joka tunnetaan erityisesti taitavasta Otra Vez -yhtyeestä, Pekka Törmänen on puolestaan taatusti yksi kokeneimmista ja monipuolisimmista basisteista mitä tästä maasta löytyy, Pekka Nättinen on multi-instrumentalisti, joka on ollut pitkään mm. monipuolisen lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen kapellimestari. Kielisoittimia soittava Riku Kettunen on viime aikoina keikkaillut mm. Pauli Hanhiniemen Retkueen kanssa. Jouni Koskimäki on em. muusikoiden tavoin tehnyt pitkän uran muusikkona – hänet tunnetaan myös Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen pitkäaikaisena lehtorina: yliopistolla Koskimäen pääopetusaineena oli sävellys ja sovitus – Ylärekisteriorkesterin ohjelmisto koostuu kauttaaltaan joko hänen sävellyksistään tai sovituksistaan. Koskimäen toinen yhtye on mandoliiniorkesteri Mandolin Mountain, joka Ylärekisteriorkesterin tavoin on konsertoinut paljon ulkomailla.

Ylärekisteriorkesterin musiikillinen kirjo on aina ollut varsin laaja: uransa aikana orkesteri on soittanut mm. klassista, jazzia, bluegrassia & varsinkin Balkanin alueen huikean rytmisiä kappaleita – niinpä ei ole ollenkaan yllättävää, että yhtye on ollut kotonaan niin kansanmusiikki-, jazz- kuin nykymusiikinkin festivaaleilla.

Ylärekisteriorkesterilla on ollut konserttien suhteen kotikaupungissaan Jyväskylässä pitkä kenraalipaussi, joten lauantaina 1.6. on luvassa pitkästä aikaa uniikkia musiikillista ilottelua, ainakin virtuoosisia sooloja ja tulisia vaihtuvia rytmejä tullaan kuulemaan. Tätä konserttia ei kannata missata!

Kokoonpano:
Jouni Koskimäki: mandoliini. mandola, tenorimandola ja kitara
Antti Heerman: viulu
Pekka Nättinen: kitara, tenorimandola, klarinetti ja sopraanosaksofoni
Riku Kettunen: mandoliini ja kitara
Pekka Törmänen: basso

Liput 20/15/10 €

Stand up -klubi

ke 5.6.2024 19.00 Ovi 10€/5€, Biletti 8€/5€
Kesäkuussa paketoidaan Popparin stand up -klubin kevätkausi ennen kesätaukoa. Seremoniamestariksi saapuu Ida Grönlund! Idan eteerinen ja lähes keijukaismainen lavakarisma yhdistettynä omituisen hauskoihin näkökulmiin ja paikoin rankkoihinkin tarinoihin luo sellaisen yhdistelmän, jota on mahdotonta kopioida. Lempeän ivallisesti nuoren naisen rankastakin elämästä avautuva Ida yllättää esityksen ensisekunneista asti. Idan kanssa lavalla nähdään aloittelevia ja kokeneempiakin koomikoita.

Show time: 19:00
Show’n kesto noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Liput ennakkoon Biletistä 8/5e. (Linkki tulee lähiaikoina)
Liput ovelta 10e/5e

Jazz Jkl Live: The Watercolors

to 6.6.2024 19.00 15/10, ennakot kuvauksen linkistä
Seitsenhenkinen The Watercolors maalailee elegantteja jazz-akvarelleja. Kokoonpanon jousien ja oben rikastamasta sointupaletista löytyy niin länsimaisen taidemusiikin kuin eurooppalaisen nykyjazzinkin vaihtuvia sävyjä.

Vuonna 2018 perustettu The Watercolors on puupuhaltaja Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva septetti, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboe, viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. Yhtyeen melodisessa musiikissa yhdistyy spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut kuulaat sointivärit.

The Watercolors julkaisi nimeään kantavan debyyttilevyn vuonna 2021. Juuri julkaistun La grande odyssée -albumin myötä The Watercolors jatkaa vahvaa ja raikasta musiikillista tutkimusmatkaansa.

Janne Saarinen – oboe ja englannintorvi
Ilkka Uksila – vibrafoni
Joonas Tuuri – kontrabasso
Joonas Leppänen – rummut
Aino Rautakorpi – viulu
Helena Dumell – alttoviulu
Saara Viika – sello

Jazz Jkl Live: The Watercolors Ravintola Popparissa to 6.6. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus: TÄSTÄ

Kuva: Teemu Mattsson

MUSAKLUBI

ROSO

Haluatko itkeä itsesi uneen? No en minäkään! Koska Roso tulee takaisin, niin sinäkin tulet, nautit elämäsi ihanimman illan ja hymyilet kesäaamuna kaunistuneilla kasvoillasi.

Roso soitti edellisen keikkansa 14 vuotta sitten, ja tämäkin tapahtui Popparissa. Nyt soittajat kiipeävät samalle lavalle entistä vetreämpinä, mutta vähintään yhtä älyttöminä kuin aiemmin. Kun Roson musiikkia kuuntelee, maailma näyttää ihanalle ja sopivan rosoiselle.

Roson suomenkielinen pop-rock tarttuu kuin takiainen, ja koska nyt soitetaan sentään Popparissa, niin bändi lupaa tarjota vienon pirskahduksen myös funkia, soulia ja jazzia.

Soittaako Roso vielä tämän jälkeen? Ei soita. Elämä on nyt. Ole sinäkin. Tule paikalle.

Roso nousee lavalle alkuperäisessä kokoonpanossaan:
Petri Kananen, kitara
Juho Karppinen, rummut
Ari Laakkonen, laulu
Tuomo Tiitinen, koskettimet
Tapani Vaahervaara, basso

Spotify

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Manuel Dunkel

to 13.6.2024 19.00 15/10, ennakot kuvauksen linkistä
Suomalaisen jazzin kovinta ydintä edustava saksofonisti Manuel Dunkel vierailee kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven klubivieraana. Ohjelmassa on Dunkelin omia sävellyksiä ja John Coltranen musiikkia.

Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Seitsemän sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 70 albumilla ja yli 30 maassa. Oman kvartettinsa lisäksi monien yhtyeiden luottosaksofonistina (mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Jukka Perko & Hurmio-orkesteri ja Platypus Ensemble) toimineelle taiturille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011. Dunkel tunnetaan erinomaisena John Coltrane -tulkitsijana. Hänen omassa tuotannossaan melodisuus ja jazzin perinne yhdistyvät moderneihin sävyihin.

Manuel Dunkel – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Manuel Dunkel Ravintola Popparissa to 13.6. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus: TÄSTÄ

Kuva: Teemu Mattsson

Megavulture

Keskisuomalainen Megavulture tarjoilee tuhteja Rock-ja Metal-covereita hyvällä meiningillä. Bändi aloitti keikkailun 2023, mutta soittokokemusta on hankittu muissa projekteissa jo vuosien ajan. Settilista elää jatkuvasti, mutta Poparissa on luvassa ainakin Metallicaa, Megadethiä sekä System of a Downia, ja saatetaanpa sekaan polkaista jokunen suomenkielinenkin veisu. Näiden covereiden tahtiin kelpaa kallistaa tuopposta!

Instagram
Facebook

Simo: laulu
Jonne: kitara
Kalle: kitara
Olli: basso
Mikael: rummut

Perinteinen Kataisen synttäri keikka

Josen Pimeä Puoli

Aija Puurtinen & Brooklynin satu

AIJA PUURTINEN & BROOKLYNIN SATU

Musiikin keinoin toteutettu aikamatka amerikansuomalaiseen siirtolaisuuteen ja sen mielenmaisemaan. Tarjolla on akustisesti ja puoliakustisesti toteutettua, sekä suomeksi että ”fingelskaksi” esitettyä, voimakkaasti suomalaisesta ja amerikkalaisesta kansanmusiikista ammentavaa epookkia. Mausteena on folkia, bluesia ja jopa jamaikalaisia aineksia. Kaikki Aija Puurtinen & Brooklynin satu -kokoonpanon laulettu materiaali on albumeita ”Brooklynin satu” ja ”Lännen maata” varten sävellettyä ja sanoitettua. Instrumentaalikappaleissa on mukana myös perinneteemoja. Yhtye julkaisee keväällä 2024 kolmannen albuminsa, livelevyn ”Sudbury Tango!”.

Aija Puurtinen (laulu, basso)
Selina Sillanpää (taustalaulu, viulu, akustinen kitara)
Helmi Antila (taustalaulu, viulu)
Esa Kuloniemi (laulu, erilaiset kitarat ja banjo)
Mooses Kuloniemi (rummut)

Facebook

Peace Frogs Plays The Doors

Peace Frogs Plays the Doors on 2020 -luvun superenerginen ote 1960-luvun genrerajat ylittävään legendaariseen The Doorsin musiikkiin. Rock-musiikiksi kiteytetty jazz-blues -virtuositeetti takaa monipuolisen ja tajunnanräjäyttävän kattauksen.

Autenttista The Doors -saundia kunnioittavat pianobasso, Rhodes ja Vox urkusaundit ja Robby Krieger tyylinen kitarointi, jotka yhdessä groovaavan rumputyöskentelyn kanssa luovat hypnoottisen, mukanaan vievän tunnelman. Sielukkaat soolot ja räjähtävät jamittelut luovat aitoa 60-luvun livedynamiikkaa. Vahva laulusaundi ja Morrisonin ajattomat lyriikat jättää jokaisen biisin mieleen, vapauttaen kuuntelijansa vellomaan osaksi maailmankaikkeuden loputonta juhlaa.

Kari Ylönen – laulu
Kalle Sedergren – rummut
Aku Korhonen – kitara
Petja Puumalainen – pianobasso ja urut

Liput 10e

Aaron & Cool Company – Elvis Forever Show

ARON on kansainvälistä tunnustusta saanut Suomen johtava Elvis-tulkki, jonka tyylikäs ja näyttävä Elvis-show on ollut suosittu ohjelmanumero erilaisissa tilaisuuksissa ja konserteissa sekä Suomessa että ulkomailla.

ARON on saanut ihmiset liikkeelle myös upeilla kirkkokonserteillaan. Näissä konserteissa nuo Elviksen tunnetuiksi tekemät ikimuistoiset Gospel-kappaleet ovat tarjonneet koskettavan ja mieleenpainuvan elämyksen jo tuhansille ihmisille.

Erityistä kiitosta ARON on saanut paitsi vaikuttavasta äänestään, niin myös hänen tavastaan esiintyä ja kohdata yleisö. ARON esiintyy sekä soolona että bändin säestyksellä. Tarvittaessa showta vauhdittavat ihastuttavat tanssitytöt sekä 59’ Pink Cadillac!

Kuva: Kimmo Janhunen

www.aron.fi
YouTube
Facebook
Instagram

Melankolian Lapset

Melankolian lapset on n. vuoden ikäinen Jyväskyläläinen yhtye, joka soittaa suomenkielistä melankolian sävyttämää rokkia ammentaen sanoitukset eletystä elämästä. Kokoonpano on vakiintunut viime vuoden lopulla oikeaan muotoonsa.

Laulu Anniina Tiittanen
Kitara Eetu Pekonniemi
Basso Jukka Okkonen
Rummut Timo Klinga

Melankolian Lapset – Ansa

Seita & Friends

FOX CONFESSION – FULL MOON PLAY

Fox Confessionin melodramaattinen pop lipuu elokuvallisissa tunnelmissa kuin road movie Ivalosta Grand Canyoniin. Kappaleissa voi kuulla vaikutteita mm. americanasta, slaavilaisesta melankoliasta, 60-luvun tyttöbändeistä ja countrystä aina jopa tangoon asti. Bändin vahvuuksia ovat moniääniset harmoniat ja koskettavan kauniit melodiat. Kaikilla yhtyeen jäsenistä on oma värikäs historiansa musiikkimaailmassa, mainittakoon näistä mm. Thee Ultra Bimboos, Hearthill, Barbe-Q-Barbies ja Turku Romantic Movement.

Yhtyeen esikoisalbumi Full Moon Play julkaistiin keväällä 2023. Sen tuottajina toimivat Samuli Laiho ja Janne Oinas. Fox Confessionin supervoima on murtaa kuulijan puolustus tunkeutumalla suoraan sydämeen ja syvälle sieluun. Musiikki voi saada sinut itkemään, mutta samalla se lohduttaa lempeästi. It´s a good day to cry. Bändi soittaa kesällä Jyväskylän lisäksi mm. Fiskarsissa ja Jytäkesä Go Go-festareilla.

Maria Laiho: Laulu
Terhi Mäkelä: Rummut, perkussiot, taustalaulu
Kaisa Karjalainen: Sähkökitara, viulu, taustalaulu
Samuli Laiho: Akustinen ja sähkökitara, lap steel, piano
Antti Saloniemi: Basso

YKSITYISTILAISUUS 17-24

Jazz Jkl Live

Hotelli Harma

Hyvässä nosteessa oleva Hotelli Harma on kuopiolainen keväällä 2023 perustettu tribuuttibändi, joka keskittyy Hectorin tuotantoon.

Hectorin sukupolvia yhdistävät biisit nousevat liitoon Hotelli Harman arvostavassa otteessa – kuunneltavaksi, tanssittavaksi tai mukana laulettavaksi. Kuulijoita vuosien varrella liikuttaneet kertomukset ovat Hotelli Harman tulkintoina valmiina löytämään, paitsi Hectorin uskollisia faneja, myös uusia ystäviä.

Hotelli Harma on:
Josh Laulas, laulu, kitara, mandoliini
Hese Hintikka, kitara
Roope Pelkonen, koskettimet, taustalaulu
Hannu Oksanen, basso
Ville Haikonen, rummut

www.hotelliharma.fi
Facebook

Varaus Heavy

Stand Up-klubi

MUSAKLUBI

L.A. Heat XL

L.A. Heat XL solisteinaan Konsta Niskavaara ja Emma Balbatsu.

L.A. Heat XL

L.A. Heat XL solisteinaan Konsta Niskavaara ja Emma Balbatsu.

Jazz Jkl Live

Emma Balbatsu & Company: Another Night of Adele

Jazz Jkl Live

NOTHING FOR MONEY ( Dire Straits)

Stand Up: Tommi Vänni soolo

Mariuksen Vallankumous + Hempee

Mariuksen Vallankumous

Mariuksen Vallankumous on kitaristi-laulaja Marius Pirhosen vuonna 2020 perustama indierock-yhtye, jonka musiikissa suomirockin perintö yhdistyy mm. 80-luvun synthpoppiin. Mariuksen uusromanttisiksi luonnehdituissa lyriikoissa kaivataan aina jotain tai jonnekin. Yhtyeen singlet ovat keränneet kymmeniätuhansia kuunteluita Spotifyn New Music Friday-, Iskelmä kuuluu kaikille sekä Suomirock tänään -listoilta. Elviira oli vuoden 2022 soitetuin biisi Radio keskisuomalaisessa. Debyyttialbumi Ei kuolla viisaampina ilmestyi maaliskuussa 2024.

Instagram
YouTube
Spotify

Marius Pirhonen – laulu, kitara
Aapo Lankinen – rummut
Valtteri Rouhiainen – basso
Paavo Mikkonen – kitara

———

Hempee

Hempee on Helsingissä vuonna 2023 perustettu suomenkielistä soul & poppia esittävä yhtye. Kappaleet tarkastelevat ihmissuhteiden laajaa kirjoa ja tunnetiloja eri kulmista. Oli kyse sitten ensirakkauden huumasta, erobiisistä tai nuorena kuolleesta ystävästä – tarinat on puettu vastustamattomaan grooveen! Laulaja Matti Halosen kappaleet heräävät henkiin virtuoottisen 5-henkisen bändin käsissä. Yhtyeen soitossa kaikuu rakkaus rytmimusiikkiin ja jokaisen muusikon omat vaikutteet – yhdistävänä tekijänä syvälle juurtunut groove. Hempee julkaisi debyyttisinglen ”Mene ja Tiedä” 01.12.2023. – ja uutta musiikkia tulee ulos läpi kevään.

Matti Halonen – Laulu
Jaakko Penttilä – Kitara
Unto Luoto – Keyboards
Heikki Saarenkunnas – Basso
Aku Tervakangas – Rummut

Spotify
Instagram
Hempee.fi

Stand Up-klubi

MUSAKLUBI

Folk-ilta: Räsynukke + Hostikka

Räsynukke on jyväskyläläinen akustista suomenkielistä musiikkia soittava bändi, joka tyylillisesti risteilee folkin ja modernin kansanmusiikin välillä. Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita suomalaisesta luonnosta ja mystiikasta.

Räsynuken musiikki virtaa kepeästi ja soi väkevästi. Se on herkkää, seikkailunhaluista ja dynaamista. Yleisön kertoman mukaan bändi luo keikoillaan intiimin ja helposti lähestyttävän tunnelman. Suvin heleä ja moneen taipuva ääni sekä Hessun perkussiivinen fingerstyle luovat perustan, jota jokainen Räsynuken muusikko omalla instrumentillaan taidokkaasti täydentää. Räsynuken keikalla saat liikkua ja liikuttua, nauttia moniäänisestä laulusta ja uppoutua vahvojen tarinoiden maailmaan. Joissain kappaleissa voit kuulla myös kurkkulaulua.

Tällä hetkellä Räsynukke työstää neljättä pitkäsoittoaan, ensimmäinen single tulevalta albumilta julkaistiin marraskuussa 2023. Yhtye julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa Metsien tuolle puolen maaliskuussa 2021. Räsynuken ensimmäinen pitkäsoitto julkaistiin tammikuussa 2014 ja toinen kokopitkä Kaksi vuodenaikaa näki päivänvalon helmikuussa 2016. Räsynukke on soittanut Suomen keikkalavojen lisäksi Kiinassa.

Laulu – Suvi Uura
Kitara ja laulu – Hessu Isoniemi
Perkussiot – Vili Kallonen
Kontrabasso – Hanna Turunen
Sello ja laulu – Laura Vähä-Ruona
Viulu ja laulu – Emmi Tauriainen


Räsynuken kotisivut
Instagram
Facebook

———HOSTIKKA on kuusihenkinen uuden aallon instrumentaali folk-musiikkia soittava yhtye Helsingistä.

Melodioissa soi pohjoismaiselle kansanmusiikille ominaista kauneutta sekä maisemia maalaavaa tarinoiden kerrontaa jonka vastapainona komppisektiossa pauhaa viljavat rytmit ja harmoniat rohkeasti eri tyylilajeja hyödyntäen.

Yhtyeen sävellyksistä vastaa kontrabasisti Saija Penttilä ja kitaristi Jaakko Penttilä. Ainutlaatuinen soundi syntyy, kun jokainen muusikko tuo kappaleisiin oman tarinansa ja luo sen avulla instrumentaalimusiikkiin väriä, elävää elämää ja kauneutta. Sävellyksissä kuuluu vaikutteita bluegrasista sekä maailmanmusiikista, mutta pohjautuu vahvasti pohjoismaiseen kansanmusiikkiin.

Yhtye:
Saija Penttilä – kontrabasso
Jaakko Penttilä – kitarat
Aino Kinnunen – viulu
Jari Kankare – puhaltimet
Maimu Jõgeda – haitari
Jesse Lehto – rummut

Yhtye on julkaissut elokuussa 2023 ensimmäisen singlen ‘Mahonki’ josta löytyy myös elokuvaohjaaja Jori Grönroosin ohjaama musiikkivideo. Nyt he työstävät ensimmäistä albumiaan, joka julkaistaan vielä tämän vuoden aikana.

Kuuntele ja katso täältä:
HOSTIKKA – Mahonki (Official Music Video)
YouTube Live
Instagram
Facebook

Jazz Jkl Live

Tatu & Tutkimusmatkailijat + 5th Season

Jukka Nissinen & Slaagijoonas

la 14.9.2024 19.00 Ovi 7€ / Enn. 5€
Jukka Nissinen
Folkia, rockia ja savolaista kuplettiperinnettä musiikissaan yhdistelevä Jukka Nissinen valloittaa kuulijansa arjen perusajatusten ja elon oivallusten äärellä liikkuvalla omaäänisellä laululyriikalla.

Slaagijoonas
Slaagijoonas keikkailee nyt soolona Slaagit-yhtyeensä ulkopuolella. Tarinankerronnallista työläispunkkia levyllään tahkova Slaagit muuntuu Slaagijoonaksen trubailemana enemmänkin slaavimaustettuun americanaan johon kertomukset ympäröivästä maailmasta ja epäonnisista ihmiskohtaloista hienosti istuvat.

Smalltime Players: Edu Kettunen, Mika Kuokkanen, Johanna Iivanainen ja Mikko Iivanainen

pe 20.9.2024 19.00 Ovi 32€ / Tiketti.fi 28€
Kotimaisen juurimusiikin sanansaattajat Edu Kettunen, Mika Kuokkanen sekä Johanna ja Mikko Iivanainen tarjoilevat herkkiä tulkintoja ja elämänmakuisia tarinoita konserttisalikiertueellaan syys-lokakuussa 2024. Kiertueella juhlistetaan syksyllä julkaistavaa Smalltime Players -yhtyeen uutta albumia.

Olohuonemaisessa konsertissa nämä neljä esittävät uuden levynsä tuotantoa, tunnetuimpia kappaleitaan ja valikoituja lainakappaleita. Luvassa on tyylikäs ja tiheätunnelmainen ilta, josta ei tunnetta ja sävyjä puutu. Edu Kettusen ja Mika Kuokkasen vuosia kestänyt musiikillisen yhteistyön tuloksena kuullaan hienosti yhteensoivaa laulua ja sävykästä säestystä. Johanna ja Mikko Iivanaisen musiikista välittyy läsnäolo, rakkaus musiikkiin ja yhdessä tekemiseen.

Suomalaisten laulaja-lauluntekijöiden ehdottomaan eliittiin kuuluva Edu Kettunen ei esittelyjä kaipaa. Hänen monista klassikko-kappaleistaan on tullut lähes kansanlauluja, jotka periytyvät sukupolvelta toiselle. Edu on kappaleissaan ja tulkinnoissaan onnistunut nitomaan omaperäisen taitavasti yhteen suomen kielen, suomalaisen mielenmaiseman sekä anglo-amerikkalaisen musiikin perinteen.

Mika Kuokkanen on tuttu laulaja-kitaristi Hoedown-yhtyeen lisäksi muun muassa J. Karjalaisen Lännen-Jukka -kokoonpanosta ja yhteistyöstään Ninni Poijärven kanssa. Mika on tehnyt kappaleita omien levyjensä ja Hoedown-yhtyeen lisäksi esimerkiksi Eero Raittiselle, Sami Saarelle ja Emma Salokoskelle. Useilla musiikkialan palkinnoilla palkittu, SuomiLOVE-ohjelmasta koko kansalle tutuksi tullut ja upeana tulkitsijana tunnettu Johanna Iivanainen on julkaissut kolme soolo-albumia (Kadotaan uneen, Mustarastas laulaa ja Broken river) ja ollut mukana yli 50:llä levytyksellä.

Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija. Johannan ja Mikon duon ohella hänet tunnetaan hyvin myös loistavana jazz-kitaristina mm. Nordic Trinity Trio -kokoonpanossa. Taiteilija on julkaissut kolme soolo-albumia, joista viimeisin Lullaby For Lost Souls julkaistiin vuonna 2023.

Kokoonpano:
Edu Kettunen – laulu, kitara & perkussiot
Mika Kuokkanen – laulu & kitara
Johanna Iivanainen – laulu & piano
Mikko Iivanainen – kitara & taustalaulu

Ennakkoliput: Tiketti.fi

Stand up: Järkiä Jättämättä Show

la 21.9.2024 18.00 20€/ 15€ (ennakkolinkki tulee myöhemmin)
JÄRKIÄ JÄTTÄMÄTTÄ SHOW:

JÄRKIÄ JÄTTÄMÄTTÄ on televisiosta tutun Olli Siikin (Nelosen Stand Up!) ja likimain (Voice Of Finlandista) tuntemattoman Joonas Moision stand up show, joka tarjoilee yleisölle sekoituksen improvisaatiota, parodiamusiikkia, hahmoja ja monia yllättäviä tilanteita.

Olli on ärhäkkä chilipippuri, jonka jutut iskee 2,8 miljoonan scovillen voimalla heti ensipuraisusta. Ollin puhuessa yleisön silmät hikoilee ja sydän pumppaa kuin mariachibändi.

Joonas taas on seesteisempi krapula-aamuna keittiön pöydälle jäänyt (ja selittämättömästi yhä lämmin) tortilla, jonka sisältö on silmittömässä humalassa kyhäilty suomigyros jääkaapin antimista… Sitä haukatessa alkaa aivan miettimään, että ”Kenenhän jumaliste kämppä tää oikein on!?”

Järkiä Jättämättä on siis hyvin huoleton, itseironinen ja dynaaminen show, joka ei varmasti rasita kuulijansa aivoja vaan tarjoilee yleisölleen sylin täydeltä iloa ja hyvää energiaa.

Järkiä Jättämättä stand up -show 21.9. kello 18. Kesto noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.
Liput 20/15 (ennakkomyyntilinkki tulee myöhemmin)

Solstice (UK) + Cardinals Folly

su 22.9.2024 19.00 Ovi 30€/ enn. 28€
Englantilainen eeppisen doomin legenda SOLSTICE saapuu Suomeen syyskuussa ensimmäistä kertaa. Doom metallin kulttinimen pitäisi olla tuttu heille, jotka rakastavat muun muassa Candlemassin tai Solitude Aeternuksen musiikkia. Demotteluiden jälkeen 30 vuotta sitten ilmestyi upea debyytti ”Lamentations” (1994). Levyä voidaan pitää yhtenä merkkipaaluna doom metallissa, eikä myöskään vuoden 1998 kakkosalbumi ”New Dark Age” jää tippaakaan vaille debyyttialbumin raskauden ja eeppisyyden balanssia. Kyseessä on kenties jopa asteen jämäkämpi ja arvostetumpi kokonaisuus. Bathoryn viikinki-kauden vaikutus ja Manowarin mahtipontisuus kuuluivat heti alusta Solsticen musiikissa selkeästi mutta arvokkaasti. Solstice on valmistelemassa jatkoa vuoden 2018 kelttifolk-vaikutteiselle ”White Horse Hill”-albumille, jota ei toivottavasti tarvitse odottaa yhtä pitkään kuin tuota edellistä täyspitkää. Tämä bändi on pakko nähdä ja kuulla livenä!

———

Ratsasta eteenpäin tai kuole! CARDINALS FOLLY murskaa teidät kuin ötökät.

Deranged Pagan Sonsinakin tunnettu Heavy Doom-yhtye Helsingistä ei varmastikaan ole tuntematon nimi doom metal-alagenren harrastajille. 17 vuoden ajan yleisöjä ympäri maailmaa murskannut riffikone lämmittää yleisön brittilegendoille. Vuonna 2023 ilmestyneestä ”Live by the Sword” levystä sanottiin seuraavaa: ” Helsinkiläiset tuskin murtautuvat tällä tekeleellä valtavirtaan, mutta se ei liene ollut tarkoitus. Tavoitteena on ollut tehdä pirun hyvä metallilevy ja siinä on onnistuttu komeasti, sillä kyseessä on parasta Cardinals Follya tähän mennessä! ” (Miika Manninen/ Metalliluola).

———

Tapahtuman tarjoaa Metal Warning yhteistyössä Heavy Metal Thunderstriken kanssa.

Ennakkoliput (28€): heavymetalts(at)gmail.com
Ennakkomyynti alkaa 1.3.2024.
Lähetä sähköposti yllämainittuun osoitteeseen, josta saat maksutiedot. Kerrothan viestissä oman nimesi ja kotikaupunkisi.

Jaako Laitinen & Väärä Raha

pe 27.9.2024 19.00 Ovi 20€ / ennakot baarista 15€
Jaakko Laitinen & Väärä Raha on vuodesta 2009 musiikin ystäviä ja elämän rakastajia villinnyt Lapland-Balkan -orkesteri. Sen musiikissa lyövät kättä monenlaiset elementit, pääraaka-aineina Balkanin säpäkät rytmit ja vanha suomalainen iskelmä. Musiikilliseen maustehyllyyn on vuosien varrella sattunut vaikutteita niin Gruusiasta, Turkista, Lähi-Idästä kuin Kreikastakin.

Laitisen sanoitukset kunnioittavat suomalaisen iskelmän parhaimpia perinteitä, venyttäen ilmaisua uusille vesille – aiheiden skaala paukkuu perinteisistä lemmenlauluista tietoisuuden ja todellisuuden olemuksen kiperiin pohdintoihin ja pimeän pullon etsintään Peräpohjolan yössä.

Kuusi kriitikoiden ylistämää ja fanien rakastamaa levyä julkaissut orkesteri tunnetaan kuitenkin ennen kaikkea hurmoksellisena keikkajyränä. Mainetta on ylläpidetty kiihkeään keikkatahtiin Eirasta Inariin ja ympäri Eurooppaa yli 20 eri maassa niin suurilla festivaaliareenoilla kuin kylähäissä ja savuisissa klubeissa. Keikka on osa orkesterin seitsemännen ’Äyskäri’-levyn julkkarikiertuetta!

Deep Heep Wizard

Stand Up-klubi

MUSAKLUBI

Ben Granfelt Trio

Marksmen

pe 11.10.2024 22.30 Ovi 12€ / enn. 10€
Marksmen esittää 40’s – 60’s lukujen musiikkia, rockabillya ja wanhan hyvän ajan rock and rollia. Marksmen elää ja hengittää hyviä rock’n’roll bileitä.

Bändi on keikkailee ahkerasti alan festivaaleilla koti- ja ulkomailla, jazz clubeilla, baareissa, jenkkiautotapahtumissa, yksityistilaisuuksissa… etc.

Marksmen ensilevy Another Perfect Day julkaistiin 1.5.2023. Levyllä ja osalla keikoilla on mukana boogie woogie pianovirtuoosi Mr. Breathless.

Nyt on taas aika laittaa tukat tötterölle ja tulla Poppariin pitämään hauskaa!

Put on your dancing shoes – It’s Rockabilly!

OlliOlli levynjulkkarikeikka & Tomi Puukko

Tomi Puukko on pitkän linjan musiikintekijä ja keikkaillut aktiivisesti erilaisten kokoonpanojen kanssa. Viime vuonna hän julkaisi omalla nimellään debyyttialbuminsa ja kiertää nyt bändinsä kanssa esittämässä albumin musiikkia.

Instagram
Facebook

Kuva: Jarmo Lapiolahti / JJ Photos
———OlliOlli duo koostuu jyväskyläläisistä soittajista, jotka loihtivat kitaralla ja rummuilla perinteikästä rokkia. Kappaleet taipuvat tunnelmallisesta kitaroinnista aina roots tyyliseen rokkiin ja sanoituksissa on usein pilke silmäkulmassa. OlliOlli on juuri tekemässä debyyttialbumia, josta saadaan esimakua vielä tämän kevään aikana. Kaiken lisäksi levy äänitetään täysin analogisesti kelanauhalle ja tämäkin tuo oman mausteensa musiikkiin.

Instagram
Facebook

BRYN JONES

Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo

MUSAKLUBI

Mikko Alatalo – Maalaispoika 50 vuotta

Stand Up-klubi

Lohkare & Pelle Miljoona Trio

Vibravox

la 9.11.2024 22.30 10€/8€
Vibravox jytää pikkujouluetkoilla kannat kattoon loistavalla bilemusiikilla laidasta laitaan ja päädystä toiseen päätyyn! Jytää beibit!

Sami Pekkarinen- rummut, laulu
Leena Pekkarinen- koskettimet
Samuli Liekkinen- kitara, laulu
Jyrki Ijäs- basso
Olli Liimatainen- kitara

Pekka Ruuska

IKINÄ + Awake Again

Jazz Jkl Live

Tumppi Varonen (soolo)

Tumppi Varonen on pitkän linjan eturivin rockmuusikko. Hänet tunnetaan mm. Pelle Miljoonan eri aikakauden yhtyeistä. Näistä yhtenä tunnetuimmista Pelle Miljoona Oy, jonka Moottoritie on kuuma -levyllä kokoonpanoon kuuluivat Andy McCoy, Sami Yaffa ja Ari Taskinen.

Soolokeikkojen ohjelmistoon kuuluvat mm. Katupoikien laulu, Tahdon rakastella sinua, Lanka palaa, Kengitäppä poika sekä monet muut kappaleet, joista artisti tunnetaan. Setissä on mukana myös fiilikseen sopivia lainakappaleita, jotka ovat osaltaan muovanneet Tumpin musiikillista maailmankuvaa.

Tumpilta ilmestyi 2023 viimeisin soololevy nimeltään Näillä mennään.

Dustin United Band

U. Pasanen Band

U. PASANEN BAND on jyväskyläläinen rytmimusiikkia ja rockia soittava oman tien kulkija. Ohjelmistossaan bändi painottaa omaan materiaaliin unohtamatta tietenkään yleisöystävällisiä klassikoita. Keskisuomalaisen blueskitaristikonkarin Seppo ”U.” Pasasen luotsaama orkesteri on ollut toiminnassa jo vuodesta 1997 ja syntyi Sepon tarpeeseen ottaa haltuun se kuuluisa neljäskin sointu perinteisen juuribluesin lisäksi. Toki yhtye nojaa vahvasti tuotannossaan edelleen myös juurimusiikkiin.

Yhtye on julkaissut urallaan EP-levyn ”You Live an’ Lose (2002)” sekä kolme pitkäsoittoa ”U Turn (2008)”, ”Grey House (2012)” ja ”Long Long Way (2018)”. Yhtyeen vuodesta 2006 asti toimineen nykykokoonpanon muodostavat isä-poika-kitarakaksikon Seppo ”U.” Pasanen ja Joonas Pasanen lisäksi basisti Juha-Antti Helama, rumpali Asko Vikki sekä laulusolisti Petri Tavinen.

Bändi on aika ajoin perinteisen kokoonpanonsa lisäksi keikkaillut myös isommalla ryhmällä, U. Pasanen Band & Friends, jolloin mukana ovat olleet kosketinsoittaja ja puhallinduo.

U. Pasanen Bandin tuotantoon voi tutustua vaikkapa Spotify ja YouTube -suoratoistopalveluissa.

MUSAKLUBI

Stand Up-klubi

Outlaw & Bluegrass

Jazz Jkl Live

Jazz Jkl Live

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely