Keikat 2010

HEINI IKONEN & DOLLA LOVA

pe 1.1.2010
Popparin uusivuosi jatkuu aina lauantaihin saakka. Yleisön tanssittamisesta vastuun ottavat Heini Ikosen luotsaama Dolla Lova ja DJ Chris Robin. Jos tuntuu että tipaton tammikuu ei houkuta tai muuten vaan menojalka vipattaa vielä aatonkin jälkeen – saavu paikalle todistamaan räjähtävä annos R&B-hittejä 2000-luvulta ja tanssi itsesi kuuhun!

HEINI IKONEN & DOLLA LOVA

la 2.1.2010
Popparin uusivuosi jatkuu aina lauantaihin saakka. Yleisön tanssittamisesta vastuun ottavat Heini Ikosen luotsaama Dolla Lova ja DJ Chris Robin. Jos tuntuu että tipaton tammikuu ei houkuta tai muuten vaan menojalka vipattaa vielä aatonkin jälkeen – saavu paikalle todistamaan räjähtävä annos R&B-hittejä 2000-luvulta ja tanssi itsesi kuuhun!

Mondy Clubin VAPAAT JAMIT

ma 4.1.2010

Loppiaisaaton Jamit alk. 21.30

ti 5.1.2010
Heini Ikonen ystävineen avaa jamit.

Captain Cougar

pe 8.1.2010
Jyväskyläläisen Captain Cougarin vuonna 2007 julkaistu esikoisalbumi ”Chapters” saa seuraajan. Kolmetoista laulua sisältävä teema-albumi ”Of Dreams Long Gone” kertoo kahden ihmisen elämästä ja unelmista Suomen 1900-luvun alkupuolen historiallisten tapahtumien keskellä. Albumin lauluissa sivutaan muun muassa sisällissotaa ja siirtolaisuutta. Levy julkaistaan tammikuussa 2010.

Yhtyeen soundi on sitten ensilevyn muuttunut aavistuksen verran kokeellisempaan suuntaan – mutta myös tutut americana- ja brittifolk-vaikutteet ovat mukana. Myös bändin kokoonpano on kokenut muutoksia – basistin tontille on tullut Juha-Matti Rautiainen (mm. Tulenkantajat – The Surftones) ja monipuolisesta kosketinsoitinvalikoimasta vastaa Juha Kujanpää (mm. Kuha – Ville Ojanen Rautavaara).

Popparissa yhtye esittää uuden albuminsa materiaalin ohessa myös esikoisalbumin lauluja. Ja myynnissä toki uunituoreita levyjä!

BLUES LIVE! Harp T&The Bluesliders

la 9.1.2010
Blues Live! ry:n juhlavuosi käynnistyy jameilla Popparissa 9. tammikuuta.

Yhdistyksen järjestämä festivaali täyttää tänä vuonna kunniakkaat 30 vuotta. Toimintaa on joka kuukausi – ja juhlat huipentuvat festivaaleihin lokakuun alussa. Tammikuiset jamit käynnistää aloituskokoonpano Harp T & The Bluesliders. Kyse on viisihenkisestä bluesia ja bluesrockia soittavasta keskisuomalaisesta vauhdikkaasta bändistä. Ohjelmistossa on useita bluesin ja rockin klassikoita. Liput jameihin maksavat 3 euroa.

Monday Club @ ELE klo 21

ma 11.1.2010
Eino Leinon runot ovat syntyneet uudelleen! Laulaja/lauluntekija Eva Louhivuori sävelsi ensimmäisen kappaleensa Leinon runoon muutama vuosi sitten lahjaksi ystävällensä ja on sen jälkeen säveltänyt kymmenia Leinon runoja. Eva kokosi Ele- yhtyeen ystävistään ja lahjakkaista muusikoista ja he nauhoittavat ensimmäisen levynsä ensi kesänä. Ele- yhtyeessä musisoivat: Eva Louhivuori, laulu – kitara – piano – perkussiot – Antti Korhola, viulu – laulu – Leissi, kitara – melodika – laulu – Juho Kanervo, sello – basso – Ilkka Tolonen, rummut – perkussiot – kellopeli – laulu. Louhivuoren folk/jazz/pop musiikki tuo Leinon runot uudelle – nuorekkaalle aikakaudelle!
Lämpimästi tervetuloa.

SIIRI – SOHVI & SOUTAJAT klo 20

ti 12.1.2010
JAOn musiikinopiskelijat soittavat menevää musiikkia tiistaiseen jami-iltaan. Mm. Joni Mitchell – Susan Tedeschi – Coldplay – Angie Stone – Emma Salokoski…

MIKA NUORVA&USVALIITTO 21 – 30

ke 13.1.2010

Klaara ja Utu

to 14.1.2010
KLAARA:Klaara on Jyväskylä/Oulu-akselilla toimiva bändi – joka soittaa indiepoppia jazz- ja soulvivahteilla. Kevyen rosoisista biiseistä vastaa laulaja-kosketinsoittaja Laura ja ihanat poijat muuten hyvästä meiningistä. Lisäksi Klaara on Iines-ankan paras ystävä ja ehkä sinunkin.

UTU: UTU on syksyllä 2007 perustettu Tamperelais-Helsinkiläinen yhtye – jonka nimi viittaa yhtyeen usvaiseen sävelkieleen ja sammalen tuoksuisiin tunnelmiin. UTU on värejä ja tiloja – ääniä ja yllätyksiä. Tyylilajina on tunnetila. Yhtyeen muusikoiden hyvin erilaiset taustat mahdollistavat fuusion – jossa perinteinen pelimannikokoonpano toimii aivan uudella tavalla yhdistyen musiikin lajeihin – jossa sitä ei ole juuri käytetty. Seitsenhenkisen yhtyeen akustiset soittimet yhdistyvät sähköisiin elementteihin – pop ja folk kohtaavat jazzin ja taiteen – joskus jopa kansanmusiikillisin maustein. Sekä sävellykset että sanoitukset ovat Petra Tikkasen käsialaa.

Dark the Suns

pe 15.1.2010
www.darkthesuns.com

MARI PAUL

la 16.1.2010
Mari Paul on uusi ja erittäin mielenkiintoinen tulokas maamme edelleenkin varsin kapeaan naispuolisten rock-laulajien joukkoon. Marin oma – englanninkielinen ja laveasti rock/pop –genreen luettava materiaali – on suurella sydämellä ja persoonallisella otteella tehtynä todellinen tuulahdus laatumusiikin ystäville!

www.myspace.com/maripaulmusic

MONDAY@CLUB Elina ja Matias klo21

ma 18.1.2010

Hot Shots 21.30

ti 19.1.2010
Hot Shots on energinen ja nuorekas bilebändi jonka muodostavat ammattikorkeakoulun musiikinopiskelijat Jyväskylästä. Luvassa on tunnettuja listahittejä aina 80-luvulta tähän päivään: niin tarttuvaa poppia – sykkivää funkkia kuin tanakkaa rokkiakin. Ohjelmistosta löytyvät mm. Jenni Vartiaisen ”Ihmisten edessä” – Jackson Fiven ”Blame it on Boogie” – Princen ”Kiss” ja monet – monet muut tanssijalkaa heiluttavat ja korvia hivelevät hitit!

Jarno Kukkonen Present!

ti 19.1.2010
“Open Case”&#148, -levynjulkistuskeikka Mukana yhyeessä on kitaristi ja säveltäjä Jarno Kukkosen lisäksi paljon Suomessa esiintynyt kreikkalainen urkuri George Kontrafouris ja rumpali Jaska Lukkarinen. Jarno Kukkonen Present on toiminut vuodesta 2005. Uusi &#147,“Open Case”&#148, -äänite (SACD-1002) on bändin toinen ja sen julkaisee uusi SIBARecords -yhtiö – joka toimii Sibelius-Akatemiasta käsin. Bändin musiikki on kehittynyt sähköisempään ja energisempään suuntaan sitten edellisen – vuonna 2007 julkaistun &#147,Present & Absent&#148, -äänitteen. Yhtyeen esiintymisissä rockhenkinen soundimaailma ja energia yhdistyvät jazzilliseen taituruuteen ja yhdessä soittamisen riemuun. Jarno Kukkonen (s. 1964) on pitkän uran tehnyt kitaristi – pedagogi ja säveltäjä. Sibelius-Akatemian jazzosastolla tapahtuvan opetustyön ohella hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa UMO:n – Eero Koivistoisen – Ron McCluren ja Jukka Gustavsonin kanssa. Kukkonen valmistui musiikin tohtoriksi 2005. Jaska Lukkarinen (s. 1982) on nuoremman polven eturivin rumpali – joka vaikuttaa muun Dalindeo-yhtyeessä ja on soittanut mm. Värttinä:ssä – UMO:ssa ja Jukka Tolosen sekä Eero Koivistoisen kanssa sekä tehnyt yhteistyötä mm. Lenny Pickettin – Rich Shemarian ja Phil Markowitzin kanssa. Hän on täydentänyt jazzmusiikin opintojaan New Yorkin maineikkaassa Manhattan School of Musicissa. George Kontrafouris (s. 1966) on Kreikasta Suomeen kotiutunut kansainvälinen urkuri/pianisti – joka on jo ehtinyt tehdä yhteistyötä lukuisien kotimaisten jazzartistien kanssa mukaanlukien Manu Dunkel – Eero Koivistoinen ja Wade Mikkola. Kansainvälistä uraa hän on luonut soittamalla mm. Benny Golsonin yhtyeessä. www.myspace.com/jarnokukkonenpresent

STARLEVEL-levynjulkkarikiertue

ke 20.1.2010
Starlevelin biisit liikkuvat rockin ja popin välimaastossa. Isossa soundissa yhdistyvät jäsenistön henkilökohtaiset musiikkimaut – jotka risteilevät aina koti- ja ulkomaisen rockin klassikkomateriaalista 2000-luvun amerikkalaisten valtavirtabändien hitteihin. Vuosien varrella kokoonpano on vaihdellut – mutta nykyinen miehitys on hitsautunut tiukaksi paketiksi: koukuttavien biisien ja ammattimaisen soiton lisäksi bändistä löytyy poikkeuksellisen paljon lauluvoimaa. Starlevelin debyyttialbumi julkaistaan 13.1.2010. www.starlevel.net / www.myspace.com/starlevel

Club Moustache

to 21.1.2010
”100% Mellow Intention for All”

Club Moustache

pe 22.1.2010

JANNE LAURILA ja Tuhlaajapojat

pe 22.1.2010
Hyvää suomirokkia / poppia! http://www.myspace.com/jannelaurila http://www.jannelaurila.net Tuokiokuvia – oivalluksia arjesta – epärealististen odotusten ja haaveiden pohdintaa – empatiaa epäonnistuneille – nuorten aikuisten elämänhallinta – lauluja turhautumisesta ja laiskuudesta – lohtua pienissä hetkissä. Janne Laurilan luomuna soivassa musiikissa voi kuulla hehkua folkista – modernista voimapopista – 70-lukuisesta kitarahelinästä – letkeästä rytmimusiikista ja Amerikan jämäkästä maantiegroovesta. Esikoisalbumi Kultaisia pisteitä julkaistaan 23.9. Ensimmäinen single tulevalta albumilta on Heili. Janne Laurilan tie muusikoksi näyttää jälkikäteen tarkasteltuna selvältä. Janne aloitti kitaransoiton Kissin inspiroimana 6-vuotiaana. Ensimmäinen oma levyostos oli Jaakko Tepon ”Ruikonperän multakurkku” vuonna 1984. Ensimmäinen bändi 0 – 1% soitti oululaista metelirokkia – Janne takoi rumpuja ja teki biisit. Myöhemmin maine karttui Office Building- ja Laurila –yhtyeiden laulaja-kitaristina ja ahkerasti maata kiertävänä trubaduurina. Kultaisia pisteitä on Janne Laurilan soolodebyytti ja samalla ensimmäinen suomenkielinen albumi: ”Kun tekstejä tekee suomeksi – fuulaamisen mahdollisuudet ovat häviävän pienet. Kesällä 2008 menin tekemään demoa muutamista suomenkielisistä lauluistani ja pyysin mukaan ns. ”dream teamin” eli tuttavistani etevimmät soittajat. Nämä olivat Paavolan Juppo – Rauhalan Ville ja Luukkosen Tuomas – jotka nyt muodostavat taustabändini Tuhlaajapojat. Demotus meni hyvin ja sen jälkeen asiat ovat tapahtuneet kuin itsestään. Ennen pitkää olimme päässeet pisteeseen – jossa raapustin nimeäni levytyssopimukseen.”

Foto & Esko

la 23.1.2010
ROKKIA JA POPPIA VAIHTEEKSI HISSUTELLEN VILLASUKKASILTAAN.

Miehethän tunnetaan mm. orkestereista FOTO – Crossroads – APPA – Dollby jne.. Tällä kokoonpanolla ns. ”iso duo”. Eli ei pelkästään perinteinen akustinen duo vaan Esko maustaa keittoa sähköisesti akustisen tulkinnan lisäksi.

OUT IN (Huom.alk.klo 19.00)

la 23.1.2010
kuva- – musiikki- ja tekstikollaasi naisen ääripäistä

musiikki Pekka Törmänen kuvat Maija Holma teksti Outi Holck

”minussa on naista tappaa ja miestä olla tappamatta”

Halusin tietää mitä syntyy – kun yhdistetään kolme elementtiä – teksti – kuva ja musiikki vuoropuheluun keskenään. Minulla oli idea – kerroin se Maijalle – joka otti sen kuviksi – kuvat näytin Pekalle – joka loi niistä musiikin. Nyt yhdistän niihin sanat ja tarina saa kolme ulottuvuutta. Kollaasi Out In on surkuhupailu naisesta – joka löytää ääripäänsä vastakohtaisten rakkauksiensa kautta – siis tarina vastakohtien ristiriidasta – joka elää ja virtaa meissä kaikissa. Vain rajansa rikkomalla voi asettaa omat rajansa.

Boogie Chillen -klubi: Little Victor (USA) 19.00

su 24.1.2010
Bluesin villimies Little Victor palaa Jyväskylään ! Suomeen kolmatta kertaa esiintymään saapuva Victor on nykypäivän bluesmaailman originelleimpia kulkijoita – jonka musiikki ei tunne käsitteitä kompromissi tai kultainen keskitie. Siloittelemattomien 1950-luvun vintage-saundien sekä ärhäkkäästi rokkaavan mustan blues- ja rhythm´n´blues-tradition nimeen vannova Victor johdattaa kuulijansa suorinta reittiä vuosikymmeniä taaksepäin Syvän Etelän juottoloihin – ajalle – jolloin sähkökitara oli uusinta uutta soitinteknologian saralla eikä sanaa hi-fi oltu vielä keksittykään. Lavalla on jälleen luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita !

MONDAY CLUB@Johanna Rantala&Joni Saukkoriipi klo21

ma 25.1.2010

AO:n Proge & Fuusio – työpaja:TOPOGRAFISET VALTAME

ti 26.1.2010
Huom! Keikka alkaa klo21
Luvassa mm. Weather Reportin – Mahavisnu Orchestran sekä Pekka Pohjolan musiikkia.

Pepa Päivinen quartet & Juho Laitinen

ke 27.1.2010
http://www.vapaataanet.fi/pepapaivinen http://www.myspace.com/pepapaivinenquartet

Unzyme

to 28.1.2010
”Kolmehenkinen jyväskyläläinen Unzyme esittää biomekaanista – laulettua elektropoppia.”

Alternative Alliance: Piecemaker & Dian

pe 29.1.2010
Piecemakerin mielenkiintoiseksi kuvailtuun keitokseen on sekoitettu ainesosia aina rockista – hardrockista sekä funkista saakka. Asiaankuuluvasta rokkikukkoilusta huolimatta koko soppa on toteutettu tiukkaa groovea vaalien biisien huolellisten sovitusten kautta.

Pekka V Louhimo – laulu Kim Wirzenius – kitara Ilkka Kainulainen – kitara Santeri Laurén – koskettimet Kalle Marttila – basso Marko Lydén – rummut

www.myspace.com/piecemakerband

Spanky – Wanky & The Funksearchers w/ DJ Chris Robin

la 30.1.2010
FunKlub saa jatkoa tammikuun 30. päivä – kun Popparin lavalle nousee Jyväskylän bilebändien lippulaiva Spanky – Wanky & The Funksearchers. Luvassa on niin funkkia – soulia ja discoa – kuin latinovaikutteista poppiakin – joten tanssilattialla tulee taatusti olemaan tungosta. Pääasiassa mustaa rytmimusiikkia soittava Spanky – Wanky & The Funksearchers tunnetaan parhaiten Jussi Kososen luotsaamasta loistavasta puhallinsektiosta – sekä Konsta Niskavaaran upeista soul-tulkinnoista. Bändi saa tällä kertaa riveihinsä myös vierailevaa lahjakkuutta – sillä Konstan vierelle nousee muun muassa Linnan Juhlista ja Tartu Mikkiin –ohjelmasta tuttu Inga Söder. Upeaääniset laulutähdet luotsaavat Funksearchersin niin eläimelliseen bilemenoon – ettei yleisö voi olla reagoimatta. Kokoonpanon vahvuuksiksi voidaan lukea ison soul-bändin soundi täydellä puhallinsektiolla – sekä taatusti tanssittavat tulkinnat niin tutuista kuin harvinaisemmistakin kappaleista. FunKlubin vakio-DJ Chris Robin lämmittää tanssilattian läpileikkauksella funkin – soulin – hip hopin ja klubijazzin maailmaan.

30.1. klo 22 Liput: 7€ (opiskelijat 5€)

Gourmet

ma 1.2.2010
Riemastuttava sekstetti esittää uutta ohjelmistoaan!

”Sekstetin suuri ilonaihe löytyy monipuolisesta soitinnuksesta. Petri Keskitalo luo tuuballaan jykevän – mutta elastisen pohjan – ja yltää sooloissaan sangen herkkiin sfääreihin. Kun siihen yhdistää Mika Kallion hereän rumpaloinnin – Ilmari Pohjolan ilmeikkään pasuunan ja Veli Kujalan virtuoosisen harmonikan – ovat hyvinkin värikkäät orkestroinnit mahdollisia. Tämän Gourmet-keitoksen päälle on yhtyeen liidereiden helppo asettua johtamaan joukkojaan. Esa Onttosen soundeiltaan riisutun paljas kitarariffittely raamittaa ja kuljettaa jännittävästi poukkoilevia sävellyksiä. Mikko Innanen puolestaan vahvistaa bändi bändiltä asemaansa pohjoismaiden merkittävimpiin kuuluvana saksofonistina.” Pentti Ronkanen – Keskisuomalainen (2005)

Liput 8 Eur / 6 Eur Musiikkiopiskelijat 4 Eur

Kiertueen tuotanto: www.vapaataanet.fi

Lauluyhtye TakeAway KLO21

ti 2.2.2010
Musiikki diblomikonsertti. Lauluyhtye TakeAway esittää biisejä folkista…poppista…ysärihitteihin… Luvassa on monipuolinen musiikkimatka läpi vuosikymmenten.

G-ODD

ke 3.2.2010
G-ODD on syksyllä 2008 perustettu Oulu-Jyväskylä akselilla toimiva trio – joka soittaa omintakeista – tanssittavaa elektro-rockia. Tule ja koe tanssittavat biitit – fuzzikitaran pörinät sekä discosynan tsurinat. Tätä et ole aikaisemmin kuullut!

EMMI -THE INVITE klo 21.30

to 4.2.2010
Laulaja-lauluntekijänä Emmi on arvostettu ja palkittu oman tiensä kulkija. Saavutuksina mm. Vuoden naissolisti -Emma ja NRJ Best Finnish Act. Erityisen selkeä osoitus Emmin kyvyistä ovat hänen tekstinsä. Taidokkaan idiomaattisena ja silti hyvin henkilökohtaisena englanninkielisenä sanoittajana Emmillä on vähän vertailukohtia Suomessa.Nyt 29-vuotias Vilppulasta kotoisin oleva ja nykyään Helsingissä asuva Emmi lunasti paikkansa suomalaisessa musiikkielämässä 21-vuotiaana kultaa myyneellä debyyttialbumillaan ”Solitary Motions”. Debyytillään Emmi saavutti paljon lyhyessä ajassa.

Kahden sauraavan levyn – mm. Lasse kurjen tuottaman (Can Full Of Joy 2005) jälkeen Emmi halusi etsiä uuden suunnan – ja Vuonna 2007 sai alkunsa Antti Vuorenmaan kanssa työstetty ”The Invite”. Syksyllä 2009 julkaistussa albumissa instrumentaatiokin tekee selvän pesäeron aiemmalle, nyt levyllä on mukana piano – kontrabasso ja jazzrumpusetti sekä erilaisia vintagesoittimia rhodesista klavinettiin ja pedal steeliin. Emmin uutuudella retro liittoutuu sujuvasti modernin kanssa.

Purple Society

pe 5.2.2010
Purple Society on Jämsäläis – Helsinkiläinen Deep Purplea coveroiva yhtye. Ohjelmisto koostuu Purplen eri aikakausien tuotannosta. Kosketinsoittaja Martti Rekusen sovittama ohjelmisto pyrkii olemaan mahdollisimman ”hengittävä” ja Purplen 70 – luvun jammailumeiningillä etenevä kokonaisuus – jossa soittajilla on tilaa elää fiiliksen mukaan ja tarjota näin myös yleisölle tuore lähestymistapa Deep Purplen tuotantoon.

THE BREAMS

la 6.2.2010
THE BREAMS Pohjanmaalaisbalttialainen lahja rockmusiikille saapuu tykittämään 70-luvun (parhaat biisit silloin väännettiin) klassikkorockin papuja Jyväskylän janoiselle bilekansalle! Luvassa biisejä mm Sladelta – Uriah Heepiltä – Thin Lizzyltä – Lynyrdiltä ymym. rouheaa rytinää kunnon showmeiningillä.

MONDAY CLUB@Miika Pelkonen KLO21

ma 8.2.2010

Jao:n maailmanmusiikin workshop

ti 9.2.2010

Marzi -trio klo21

to 11.2.2010

Osmo Ikonen & Band

pe 12.2.2010
Helmikuussa uuden albuminsa julkaiseva – korpilahdelta lähtöisin oleva Osmo Ikonen tunnetaan monipuolisena muusikkona ja energisenä esiintyjänä. Musiikissaan Osmo yhdistelee taitaavasti poppia – soulia ja funkkia. Livekokoonpano ei jätä taatusti ketään kylmäksi. Popparin lavalla 12.2:

ROSO

la 13.2.2010
Roso soittaa tappotarttuvaa lanteita keinuttavaa suomenkielistä pop-rock-musiikkia. Roso 24h -tempauksestakin tunnetussa bändissä soittavat Petri Kananen (kitara) – Juho Karppinen (rummut) – Ari Laakkonen (laulu) – Tuomo Tiitinen (koskettimet) ja Tapani Vaahervaara (basso). Roson musiikkia pääsee kuuntelemaan ennakkoon osoitteessa www.roso.fi.

MARIA LUND & the Aristocrats (Huom!! klo. 21)

ma 15.2.2010

Sweet Jeena and her Sweethearts

ke 17.2.2010
Sweet Jeena and her Sweethearts sekoittaa Americana-coctailinsa countrysta ja rockabillystä – terästäen sitä tilkalla jazzia ja omaleimaista irrottelua. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tanssin suloa. Iloista ja vauhdikasta menomusiikkia. Kokoonpanoon kuuluu energinen naisvokalisti ja soittajat – joita yhdistää kokemus ja into rock and rollin ajattomaan pyörremyrskyyn. Ennenkuulumaton 50´s -henkinen viattomuuden ja öisten katujen yhdistelmä. Jeee!

Christian Rover Jakamut

to 18.2.2010
JAO:n opettajavieraana jo useamman kerran toiminut saksalainen – USA.ssa koulittu kitaravirtuoosi ja looppimasiinoiden mestari Christian Rover vierailee jälleen tutun rytmiryhmän kanssa. Improvisaatioiden pääasiallisina kyytivälineinä toimivat Roverin originaalisävellykset – ja lisävauhtia saadaan kääntämällä kahvaa latinalaisen amerikan suuntaan.

The Indigo

pe 19.2.2010
The Indigon melodinen ja groovaavasti roots-vivahteinen poprock on nostanut yhtyeen suomalaisten poprock-bändien eturiviin. Kaksi singleä ja kaksi EPtä julkaissut jyväskyläläislähtöinen bändi työstää tammi-helmikuussa esikoisalbumiaan – ja käy studiotyöskentelyn lomassa virkistäytymässä Popparin ainutlaatuisessa tunnelmassa. Luvassa siis riehakasta menoa sekä tarttuvaa – melodista ja tunnekylläistä musisointia!

www.theindigo.fi

BLUES LIVE@ Big Papa Taavila Group

la 20.2.2010
Seitsemän miehen rockbluesia Popparissa Blues Live! ry:n 30-vuotisjuhlavuoden jami-illat jatkuvat lauantaina 20. Helmikuuta – jolloin Popparin lavalle nousee seitsenmiehinen bändi Big Papa Taavila Group. Kyse on keskisuomalaisesta vauhdikkaasta ja monipuolisesta rock-bluesbändistä. Bändi on ollut toiminnassa eri kokoonpanoilla vuodesta 1988. Nykyinen kokoonpano on soitellut yhdessä muutaman vuoden. Soittajia yhdistää kaveruuden lisäksi samanlaiset musiikilliset kiinnostuksen kohteet. Musiikillisia vaikuttajia ovat Muddy Waters – Eric Clapton – Raittisen veljekset – Tuomari Nurmio ja Kapteeni Nemo – joiden biiseistä bändin ohjelmisto koostuu.

Monday Club @ ANTTI KLEEMOLA (PERUTTU!)

ma 22.2.2010
ANTTI ON VALITETTAVASTI SAIRASTUNUT – JOTEN KEIKKA ON TÄLLÄ ERÄÄ PERUTTU. SEURAAVAN KERRAN MA 22.3!!!! ”Mies ja piano. Sielukkaasti tulkittuna parhaat omat biisit ja lempicoverit! www.anttikleemola.com”

AO:n laulajien jazzworkshop klo 21

ti 23.2.2010
Konservatorion ihastuttavat laulajattaret tulkitsevat Ella Fitzgeraldin levyttämiä kappaleita taitavien soittajien säestämänä. Luvassa pari setillistä tunnelmallista jazzmusiikkia. Lämpimästi tervetuloa!

Club Moustache

ke 24.2.2010

KYLKAIT(poikk. pelin jälkeen)

pe 26.2.2010
”Viikonlopun paras SoundiSysteemi! Bileet joita houstaava Kylkait soittaa livenä koko kirjon parasta biletanssimusaa. Genrekonventioiden perinteiset tyypillistymät saavat todella fudua perseelleen tämän bändin astuttua laajentamaan tajuntaanne. Nu-jazz/ House/ Soul/ Drum&bass/ Big beat/ Hiphop/ Latin. Eli nyt voit jälleenkerran klubittaa näillä leveysasteilla. Esitys saattaa sisältää voimakkaita kohtauksia – joita ei suositella kuin kovimmille bilettäjille. Luvassa on siis tanssi biletys electro hypnoottista settiä uudenajan cover-bändin otteessa joten varaudu näyttämään parhaat muuvisi lattialla! Dance hard. Think deep. Spread love!”

SUOMEN PELI SCEENILTÄ 22.00

pe 26.2.2010
Heti pelin jälkeen päästetään Kylkait lavalle!

TULE KANNUSTAMAAN SUOMEN JÄÄKIEKKOJOUKKUE FINAALIIN!!!!

BERLIN NUN

la 27.2.2010
Soulia – funkkia ja nuorta naisenergiaa Helsingistä.
Illan ohjelmistossa uusia – vanhoja – lainattuja ja tanssittavia soul & funk -helmiä.

Pinkit munkit soittaa parhaat funkit!!

Johanna ja Mikko Iivanainen&PETRESCUT klo19

su 28.2.2010
TRIBUTE ELLA@OSCAR Marian palkittiin juuri Grammy-palkinnolla. Johanna ja Marian saivat myös ykköstilat Jazz-rytmien vuoden muusikko äänestyksessa (09) genreisään.

Ovet avataan 18.30!!!!
KONSERTTI ALKAA 19.00

MONDAY CLUB@Jukka Karjalainen klo21

ma 1.3.2010

NIKLAS WINTER & TEEMU VIINIKAINEN

to 4.3.2010
Suomen jazzkitaristien parhaimmistoon kuuluvat Niklas Winter ja Teemu Viinikainen ovat perustaneet kitaraduonsa reilu vuosi sitten. Ohjelmistossa omia sävellyksiä ja sovituksia jazzstandardeista. Uusi CD ilmestyy maaliskuussa 2010. Kitaraduon versio Miles Davisin Solar nimisestä sävellyksestä youtubessa:
http://www.youtube.com/watch?v=OQY1Hg9xKqo
www.teemuviinikainen.com www.niklaswinter.com

Ron Jeremy Big Band

pe 5.3.2010
Rock´n roll with big a pole! -isolla aisalla.

REHTORIT@DJ CHRIS ROBIN klo 22.00

la 6.3.2010
Rehtorit öykkäröivät taas! Tosin tällä kertaa joukko nousee itse lavalle – tarjoten yleisölle kuuman paketin musiikkia sekä silmän iloa. Illan aikana kuullaan mm. Everette Harpin – Barry Whiten – Rick Jamesin ja George Michaelin tarttuvia rytmejä sekä Kenny G:n herkkää tulkintaa. Tule kokemaan Rehtorin puhuttelu!

MONDAY CLUB@Johanna Rantala & Joni Saukkoriipi

ma 8.3.2010

Whipping Post HUOM. 22.30

to 11.3.2010
Retro- prog- 70´s heavy rock. Original and cover material.

AURA

pe 12.3.2010
AURA soittaa hyvää musiikkia monipuolisesti – mutta linjakkaasti. Ohjelmistossa mm.Sting – Depeche Mode – Sara Bareilles ja Jimi Hendrix. Ja Beatles.

AURA

la 13.3.2010
AURA soittaa hyvää musiikkia monipuolisesti – mutta linjakkaasti. Ohjelmistossa mm.Sting – Depeche Mode – Sara Bareilles ja Jimi Hendrix. Ja Beatles.

MONDAY CLUB@Sanna Pääkkönen KLO21

ma 15.3.2010
Muotitietoiset Doris ja Ramona kulkevat varovasti nyt kesäkadun läpikulkumatkalla neljän ruuhkassa. Tämän matkan rehellisen – suomalaisen musiikin merkeissä tarjoilevat Sanna ja Clapa.

Club Moustache

ke 17.3.2010

PUHKUPILLIT klo22

pe 19.3.2010
Puhkupillit on vuonna 1983 perustettu Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri – joka toimii hellyyden ehdoilla. Orkesteri on tunnettu monipuolisesta ohjelmistostaan. Popparissa on luvassa tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostunutta vauhdikasta bilemeininkiä. Soitto alkaa klo 22.

Elliot

la 20.3.2010
Nahkansa luonut jyväskyläläisyhtye Elliot koeponnistaa uusia melodisesti rokkaavia biisejään Popparissa. Yhtyeen eteerisen elämänmakuisista kitaravalleista vastaa tätä nykyä virtuoosimainen kitarasankariduo Esa Perämäki ja Matias Haavisto. Positiivista energiaa musiikkiinsa imaisseen combon komppiosastolla meuhkaa elastisen dynaamisesta groovestaan maan kuulu Jaakko Tabell sekä munakkaan herkästi tyylittelevä bassotaiteilija Aku Rissanen. Kun rakkaasta harrastuksestaan – tupakoinnista – luopuneen Antti Sepän teräksinen tenoriääni kantaa kuin kiimaisen kukon kutsu kuulaana kevätaamuna – on stadionin katkuinen epookkispektaakkeli valmis.

Elliot yhtyeen uusia kipaleita on kuultavissa osoitteessa: http://www.myspace.com/elliotband

Yhtyeen nettisivut löytyy osoitteesta: http://www.elliot.fi

Antti Kleemola @ Monday Club

ma 22.3.2010
”Mies ja piano. Sielukkaasti tulkittuna parhaat omat biisit ja lempicoverit! www.anttikleemola.com”

L’Ensemble Central Finlandais

ti 23.3.2010
Tällä kertaa L´Ensemble Central Finlandais virittäytyy hieman mietiskelevimmille aallonpituuksille – kun jazzorkesteri keskittyy esittämään omia tuoreita sävellyksiään. Illan aikana on luvassa kantaesityksiä – armotonta svengiä ja skandinaavista melankoliaa sekä jälleensoittamisen riemua.

L´Ensemble Central Finlandais koostuu nuoren polven jyväskyläläisistä jazzmuusikoista. Voimakvintetin pelimannismiehen ovat soittaneet yhdessä ja erikseen lukuisissa ja erinäisissä yhtyeissä ja yhteyksissä.

BLUES LIVE! Mr. Slideman+jamit klo21.30

ke 24.3.2010
Mr. Slideman avaa jamit! Liput 3€ (jäsenet 2€) klo22.30

Heads & Tales

ke 24.3.2010
Heads & Tales on sielukasta – melodista ja rytmisesti mielenkiintoista popsävytteistä groovejazzia esittävä yhtye. Yhtyeen musiikki koostuu pääosin laulaja Noora Pohjolan sävellyksistä. Heads & Tales esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2006 UMO Jazz Housessa Young Nordic Jazz Comets- kilpailun Suomen finaalissa – jossa yhtyeen laulusolisti Noora Pohjola sai kunnniamaininnan parhaana solistina. Pohjola on saanut myös mm. toisen palkinnon kansainvälisessä Sony Jazz Stage 2006 – laulukilpailussa Latviassa. Heads & Tales on esiintynyt lukuisilla Suomen festivaaleilla ( esim. Pori Jazzeilla – Jazz Espalla…) sekä klubeilla ympäri Suomea. Tänä keväänä yhtye kiertää Suomea levyjulkkareiden merkeissä.

www.myspace.com/headstale

Constantine

to 25.3.2010
Constantine is a proggish power rock/metal band from Jyväskylä – Finland. The band was founded in late 2006 and has since released three demos and one EP – done a bunch of gigs and found the fanbase to build on at an early stage. The music of Constantine could be described as the combination of the best elements from different music genres and playing styles that comes out as already recognizable sound that doesn t aim to be innovative or highly unique – only the best in existence. After the success in ”Ääni & Vimma 2008” and the critically acclaimed EP ”Divida et Impera” – Constantine is back with its fourth release ”A Play Of Minds” and is aiming high and shooting sharp – so sit back and enter the world where guitars dwell in melodies – drums beat you down between odd signatures – basslines command you to rock and the stories are told with high-pitch-shrieking vocals.

Spanky – Wanky & The Funksearchers w/ DJ Chris Robin

pe 26.3.2010
Kuukausittainen FunKlub saa jatkoa maaliskuun 26. päivä – kun Popparin lavalle nousee jälleen Jyväskylän bilebändien lippulaiva Spanky – Wanky & The Funksearchers. Luvassa on niin funkkia – soulia ja discoa – kuin latinovaikutteista poppiakin – joten tanssilattialla tulee taatusti olemaan tungosta. Pääasiassa mustaa rytmimusiikkia soittava Spanky – Wanky & The Funksearchers tunnetaan parhaiten Jussi Kososen luotsaamasta loistavasta puhallinsektiosta – sekä solistien upeista soul-tulkinnoista. Tällä kertaa upean Heini ”Spanky” Ikosen kanssa lavalle nousee vierailevana tähtenä loistava Antti Kleemola. Upeaääniset laulutähdet luotsaavat Funksearchersin niin eläimelliseen bilemenoon – ettei yleisö voi olla reagoimatta. Kokoonpanon vahvuuksiksi voidaan lukea ison soul-bändin soundi täydellä puhallinsektiolla – sekä taatusti tanssittavat tulkinnat niin tutuista kuin harvinaisemmistakin kappaleista. FunKlubin oma DJ Chris Robin lämmittää tanssilattian läpileikkauksella funkin – soulin – rare grooven ja klubijazzin maailmaan.

Surftones

la 27.3.2010
Instrumentaaliviisikko The Surftones iskee jälleen! Tällä kertaa Jyväskylän yössä valkoisiin pukeutuneet herrasmiehet tarjoilevat juhlakansalle mitä viileimmän musiikkicocktailin. Ainesosina käytetään seuraavia raikkaita tuotteita: Kinky Funky – Ultra Groove – Disco Hot-Wax – Pulsating Progressive – Cosmic Jazz sekä mineraalivesi. Nämä aineet sekoitetaan keskenään ja tarjoillaan mahtavalla menolla höystettynä hyvässä seurassa!

MONDAY CLUB@Elina ja Matias KLO21

ma 29.3.2010
Tänä maanantaina Matias ja Elina pureutuvat sekä ulkomaisen – että kotimaisen populaarimusiikin helmiin. Ensimmäisessä setissä kuullaan Joni Mitchellin tuotantoa – toisessa setissä suomalaisia lauluntekijöitä – mm. J. Karjalaista ja Ismo Alankoa. Tule viettämään maanantai-iltasi hyvässä seurassa!

Boogie Chillen -klubi: Doug Jay (USA)

ti 30.3.2010
Washingtonin huuliharppuässä Doug Jay palaa Poppariin vauhdikkaan ja rokkaavan rytmibluesin merkeissä !

70-luvulta lähtien uraa tehnyt Doug on urallaan ehtinyt soittaa niin Muddy Watersin – BB Kingin kuin Bruce Springsteeninkin kanssa. Doug asui pitkään myös Saksassa ja olikin Euroopan vuosinaan kysytty esiintyjä festivaaleilla ympäri Eurooppaa.
Nykyään Doug asuu Washingtonissa ja on harvinaisempi vieras Euroopan leveyspiireillä. Maaliskuisella vanhan mantereen kiertueella hän palaa kuitenkin myös Suomeen ja Jyväskylän Poppariin. Odotettavissa on tiivistunnelmainen ilta virtuoosimaisen huuliharpismin ja svengaavan bluesin parissa !

Marian Petrescu & Tuomas Paukku Duo

ke 31.3.2010
Huom! Konsertti alkaa klo 21.00

Tyly Kohtalo

to 1.4.2010

Happy Hour alk.22.30

pe 2.4.2010
Happy Hour on 5-henkinen bilebändi Jyväskylästä. Soittolistalta löytyy menevää poppia ja rokkia – vanhoista klassikoista 80- sekä 90-luvuilta – aina tuoreeseen 2000-luvun meininkiin.

U. Pasanen Band

la 3.4.2010
U. Pasanen Band on perustettu 1997 – jolloin ärhäkkä blueskitaristi Seppo ”Ukko” Pasanen kokosi ympärilleen nuorista muusikoista koostuvan monitaitoisen bändin.

U.Pasanen Band tarjoaa yleisöystävällistä ja genrevapaata rytmimusiikkia jossa taatut klassikot yhdistyvät bändin kirjoittamiin uusiin kappaleisiin. Ryhmä on aina panostanut myös lavaolemukseen – hengarit jätetään paidan kauluksen alta kotiin.

U.Pasanen Band on julkaissut omakustannelevyn You Liven Lose. Heidän kolme kappalettaan kansainvälistä radiosoittoja saaneella kokoelmalevyllä Blues live! 25 years ovat keränneet myönteisiä arvioita. U.Pasanen Band pitkäsoittolevy U turn ilmestyi syksyllä 08 – ja levy on saanut hyvän vastaanoton . Levy koostuu kokonaisuudessaan bändin omasta tuotannosta

Monday Club@Jukka Karjalainen klo 21

ma 5.4.2010

Wooden Island: Music in Major and Minor 20.00

ti 6.4.2010
Musiikin diplomikonsertti

Kvalda

to 8.4.2010
Kvalda on neljän muusikon muodostama yhtye – jonka käsissä omat sävellykset – skandinaavisen kuulas jazz ja vapaa ilmaisu muovautuvat raikkaaksi ja moderniksi musiikiksi – kvartetille on omaleimaista hälventää improvisaation ja sävellysten rajoja. Vuonna 2002 perustettu Kvalda voitti pohjoismaisten välisen ”Young Nordic Jazz Comets” -jazzkilpailun vuonna 2004 ja on sen jälkeen kiertänyt keikkaillen ympäri Eurooppaa sekä lukuisilla kotimaan festivaaleilla. Kvalda on julkaissut kaksi levyä: Kvalda (2004) ja Leia (2007).

Nyt osana keväistä Suomen kiertuettaan Kvalda pistäytyy synnyinkaupungissaan Jyväskylässä ja ”kotikentällään” Popparissa. Luvassa on uusia tuulia – mutta myös vanhaa tuttua. Tule kuulemaan!

www.kvalda.net www.myspace.com/kvalda

Aki Rissanen Trio + Verneri Pohjola

pe 9.4.2010
Muun muassa Verneri Pohjolan ja Jussi Lehtosen yhtyeitten sekä UMO:n riveistä tutun Aki Rissasen uuden levyn materiaali on persoonallista – svengaavaa – värikästä ja energistä-sitä voi kuvailla monella tavalla. Yhteinen nimittäjä olkoon moderni mainstream – jossa on kaikuja sekä pohjoismaisesta lyyrisyydestä että amerikkalaisesta rytmisemmästä jazzista. Oman leimansa sävellyksiin on tuonut Rissasen mielenkiinto klassisen musiikin repertoaariin. Albumi ”Beautiful Anxiety” julkaistiin amerikkalaiselle KSJAZZ-levymerkille USA:ssa ja Suomessa marraskuussa 2009. Levyllä Rissasen trion lisäksi soittavat amerikkalainen saksofonisti Rick Margitza ja ruotsalainen trumpetisti Magnus Broo. Suomen keikoilla solistina soittaa Verneri Pohjola.

”Rissasen upeiden sävellysten ja intensiivisen yhtyesoiton myötä levy on vuoden jazzparhaimmistoa – eikä nyt puhuta vain Suomesta.” /Keski-Suomalainen

”Jos vertaan tätä levyä muihin viimevuotisiin kotimaisiin jazzjulkaisuihin – nostan tämän erittäin korkealle.” /Jazzrytmit

FREDATOR & DJ JONIVELI 22.30

la 10.4.2010
Fredator on karun kaunis yhdistelmä klassista jazzia ja rujoa groovea. Rytmisektion kumimaisen notkea rytmikudos tarjoaa yhtyeen upeille solisteille kimmoisan alustan ponnistella yläilmoihin sekä myös tanssahdella juurevasti maan pinnalla.

Fredatorin solistit – saksofonisti Mikko Innanen – trumpetisti Kalevi Louhivuori ja pianisti Aki Rissanen – eivät esittelyjä kaipaa. Huikea kilpailumenestys ja suosio sekä Suomessa että ulkomailla osoittaa heidän olevan maailman kärkisoittajien joukossa! Rytmisektiossa nuori basistilahjakkuus Petri Jaakonaho pitää maukkaalla soitollaan Fredatorin juuret tukevasti maassa. Yhtyeen johtaja ja säveltäjä Fredator kuuluu räiskyvällä tyylillään Suomen takarivin rumpaleihin. Debyyttilevyllään ”Bad Jazz” hän kuitenkin osoittaa – että kuminpalaset lentävät hyvin eturiviin asti.

Jollei Fredator pistä punttia vipattamaan – on vika oltava housuissa!

DJ SET : DJ Joniveli Joniveli on ennenkaikkea monipuolinen DJ. Ensimmäisen keikkansa Joni soitti jo vuonna 98. Tuolla keikalla levylautasella pyöri sen ajan bigbeat rytmit – ranskahouse ja hip hop. Vuosien saatossa repertuaari on laajentunut huomattavasti niin elektronisen musiikin kuin hip hopinkin saralla – mutta myös 70- ja 80-luvun rytmimusiikki – sekä indie / alternative rock on Jonille lähellä sydäntä. 2000-luvun alussa Joni keskittyi levyn soiton suhteen lähinnä skratchaamaan suomalaisten hip hop artistien keikka DJ:nä. Joni tunnetaankin myös hyvin teknisenä DJ:nä. Myöhemmin hän on toiminut mm. legendaarisen Club Blazen loungen resident DJ:nä lähes kolmen vuoden ajan..

Vapaat Äänet@JEAN LOUIS klo 20

su 11.4.2010
Kompositio – orkestraalinen järjestys ja äänentuotto on rakennettu tietoisen kollektiivisesti, hakkaavaan – työstettyyn – taitavasti rikottuun ja ääniä vinoon venyttävään rytmiin on panostettu – ja epileptinen räjähtäviä grooveja etsivät rummut poukkoilevat drum’n’bassin – hardcore rockin – free jazzin ja afro beatin välimailla. Jean Louis’n “uusiomusiikki” on kiistatta ranskalaisen nuoren jazzin innostavimpia.

www.myspace.com/tranchemusic

Kiertueen tuotanto: www.vapaataanet.fi

MONDAY CLUB@Sanna Pääkkönen KLO21

ma 12.4.2010
The King of Pain is on The Way to take a Big Yellow Taxi So Far Away. Have Mercy on Billie Jean – cause You Oughta Know that shes on her way to Rehab.

Akustista fiilistelyä ja meininkiä tällä kertaa Lontoon kielellä. Keväisen kattauksen loistavaa musiikkia tarjoilevat Sanna ja Clapa. Tule paikalle hyvässä seurassa – nauti erinomaisesta tarjoilusta ja mukavasta musiikista ja poistut hyvillä mielin.

Open Stage

ti 13.4.2010
Soittolupa tiskilta..PA ja Soittimet käytössä osaaville…

Kari Ikonen@kumppanit

ke 14.4.2010
Jaskaa……………………….. Jazz………………………….

SIR ELWOOD DUO 21.30

to 15.4.2010
Herrat Juha Lehti & Juha Saaresaho ovat tuttuja miehiä Sir Elwoodin hiljaiset värit –orkesterista. Duossaan he maalailevat hiljaisista väreistä tutuilla elementeillä kuvaa tästä maailmasta yksilön kannalta. Soittimina soivat niin kitara – piano – haitari kuin huuliharppu – ja päällä hra Lehden elämän koulima ääni.

(www.sirelwood.com)

Bilebändi Splendid

pe 16.4.2010
Jyväskyläläis-helsinkiläinen bileiden moottori tarjoilee polttavaa meininkiä soulista poppiin. Tule – aisti ja tanssi!

Mötherhead plays Motörhead 22.30@King Remedy

la 17.4.2010
Mötherhead plays Motörhead No sleep til Poppari

Mötherhead on parivuotta kasassa ollut Motörhead-tribuutti bändi. Laulaja-basisiti Kalmasterin pitkäaikainen haave – soittaa maailman kovimman rock bändin materiaalia on vihdoin jalostunut valmiiksi. Keikkoja on takana oman Bomberin siipien suojissa jo useita ja nyt lähemmässä tarkastelussa on eräs kovimmista live-levyistä No Sleep Til Hammersmith – joka soitetaan alusta loppuun… Mötherhead on: Lêmy Kalmaster/bass & voc – Jack Hangover/drums – J.Tarvainen/guitar & voc.

”We play loud – we play fast – we play motöhead”

www.myspace.com/motherheadfinland

Monday Club@AO Jazz Orchestra klo 21.00

ma 19.4.2010

Outi Puupponen@Jallikaverit klo 21.00

ti 20.4.2010
Jo pitkään vireillä ollut projekti huipentuu huhtikuisena tiistai-iltana – kun Popparissa kuullaan lauluja elämästä. Tai lähinnä ihmisistä. Ja ihmissuhteista. Laulujen sanat ja valtaosa sävelistä ovat Outin käsialaa – lisää sointuja tarjosi Miikka – ja sovitukset on tehty bändin kanssa.

Tervetuloa kurkistamaan Päiväkirjaan!

Club Moustache

ke 21.4.2010

Ville Kangas ja Puuma 21.30

to 22.4.2010
Ville Kangas ja Jussi “Puuma” Petäjä soittelevat duona. Kangas ja Petäjä ovat aiemmin soittaneet yhdessä muun muassa etnorock-yhtye Prusikoukun riveissä.

Nykyohjelmisto koostuu vuosien varrella korvan taakse jääneistä kansanmusiikin ja sitä likeltä liippaavien musiikinlajien parhaimmista sävelistä: lainatuista ja omista – Prusikoukkua unohtamatta. Vuonna 2010 näkevät päivänvalon kaverusten ensimmäise duosetit. Ville Kangas on soitellut nuorena kloppina Prusikoukun lisäksi Ismo Alanko Säätiössä – Jarkko Martikaisen kanssa – pohjoismaisessa Piniartut-Hunters-projektissa – FolkBarokki -triossa – The Next Hot Clubissa sekä omien yhtyeidensä solistina. Kangas on toiminut erilaisia musiikkigenrejä edustavien yhtyeiden ja artistien kanssa muusikkona – säveltäjänä – sovittajana ja tuottajana. Hän soittaa viulua – sekä kieli- ja kosketinsoittimia.

Puuma eli kitaristi Jussi Petäjä on folk/pop-yhtye Captain Cougarin johtaja ja biisintekijä. Hän työskentelee myös useissa muissa yhtyeissä lähinnä pop/rock-musiikin kentällä.

www.myspace.com/villekangasjapuuma

Piru Kange klo22.30

pe 23.4.2010
Piru Kange on hämeenlinnalainen äkkiväärää musiikkia soittava rockyhtye – jonka debyyttialbumilla yhdistyy proge – punk – runonlausunta – rock. groove ja mättö. Päämäärämme on päästä perille. Emme halua sinne kuitenkaan suorinta reittiä – koska mutkaisilla poluilla on enemmän nähtävää – enemmän kiviä – joihin kompastua ja enemmän aikaa laulaa kaikki maailman sävelet julki. Kun katsoo tarkasti – maailmassa ei ole rajoja – eikä niitä tarvitse musiikkiinkaan piirtää. Kyse ei ole vain musiikista – vaan myös tekstistä – ja ennen kaikkea niiden liitosta. Teksti ei ole vain mukana raahattava riippakivi – koska parhaimmillaan se muodostaa musiikin kanssa yhdessä kokonaisuuden – joka on enemmän kuin osiensa summa. Teksti on metallia – josta musiikki heijastuu.

BLUES LIVE! JAMES HARMAN (USA)

la 24.4.2010
Vuonna 1946 syntynyt huuliharpisti/laulaja James Harman on yksi Yhdysvaltojen länsirannikon menestyneimmistä blues-artisteista. Harman aloitti ammattimuusikon uransa vuonna 1962. Hän muutti etelä-Kaliforniaan 1970-luvun alussa – ja vuonna 1977 hän perusti pianisti Gene Taylorin kanssa ensimmäisen oman yhtyeensä – joka totteli nimeä James Harman Band. Siitä lähtien hän on esiintynyt festivaaleilla – klubeilla – televisiossa ja elokuvissa 18:ssa eri maassa – parhaimmillaan 250:n keikan vuosivauhtia. Harman on saavuttanut urallaan 14 W.C. Handy Blues Award -ehdokkuutta. Hänen viimeisin levynsä ´Lonesome Moon Trance´ on ollut menestys ympäri maailmaa. James on esiintynyt Blues Live! -festivaaleilla vuonna 1990 – joten keskisuomalaisilla bluesin ystävilläkin on jälleen parin vuosikymmenen tauon jälkeen tilaisuus kuulla James Harmanin sielukasta soitantaa !

MONDAY CLUB@Elina ja Matias KLO21

ma 26.4.2010
Tänä maanantaina klubilla kuullaan amerikkalaisia sävelmiä: populaarimusiikkia – kantria ja kansanlauluja. Luvassa ainakin Joan Baezin – Bob Dylanin – Joni Mitchellin ja Neil Youngin musiikkia uusin sovituksin. Tule nauttimaan hyvästä musiikista ja tunnelmasta! Elina – laulu – huilu ja piano Matias – kitara – laulu

Iida Nurmela D-tutkintokonsertti Pop/Jazz-laulussa

ti 27.4.2010
Tutkinto alkaa klo 19

Jkl:n ao:n Pop/rock-työpaja

ke 28.4.2010

HARMAJA

to 29.4.2010
Harmaja

Harmaja on Charon ja Northern Kings – yhtyeiden vokalistina tunnetun JP Leppäluodon suomenkielinen projekti – joka sai alkusysäyksen kolmisen vuotta sitten Nick Cave and The Bad Seeds-covereiden soittelusta kaveriporukalla. Harmajaksi nimetty ryhmä nauhoitti viime kesäkuussa Raahen Ilolinnassa kymmenen monisävyistä rock-kappaletta – joista 9 päätyi ensi vuonna julkaistavalle albumille.

Notkahdus suomenkieliseen – melodiseen ja melankoliseen musiikkiin oli laulaja JP Leppäluodolla tapahtunut jo vuosia aikaisemmin. Kitaran ja pianon avustuksella sävelletyt muutamat kappaleet sekä ympärille löytyneet samanhenkiset ihmiset konkretisoituivat lopulta yhtyeeksi – Harmajaksi.

”Omia sanoituksiani halusin täydentää vielä Saima Harmajan teksteillä luettuani runoilijan päiväkirjoja ja runoja. Huomasin runojen liikkuvan samoissa tunnelmissa kuin mihin olin itsekin alitajuisesti teksteilläni pyrkinyt – hänelle se maailma taisi kuitenkin avautua henkilökohtaisemmin kuin minulle…” – kertoo JP kappaleiden sanoituksista.

Harmajan rikkaus on erilaisista taustoista tulevat – keskenään hyvin eri-ikäiset soittajat sekä musiikin inhimillisyys ja hiomattomuus: kaikki soittamisesta tulevat rahinat ja rohinat ovat päässeet albumille mukaan. Musiikin juurevuus haluttiin säilyttää loppuun saakka – eikä käytössä ollutta satavuotiasta pianoa saanut missään tapauksessa virittää kesken studiosessioiden!

www.myspace.com/harmajaraahe

Hi-Q w/ DJ Chris Robin klo22

pe 30.4.2010
Takuuvarma bilebändi Hi-Q tykittää vanhoja klassikoita ja uusia helmiä vakuuttavan verevästi. Luvassa tiukkaa tanssilattiavääntöä, mustaa rytmimusiikkia – latinovaikutteista poppia sekä tietysti funkkia – soulia ja discoa. Illan bändiä lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ Chris Robin.

Spanky – Wanky & The Funksearchers w/ DJ Chris Robin

la 1.5.2010
KEIKKA ALKAA DJ:n OSALTA klo22 – LIVE klo23

Myöskin takuuvarma bilebändi Spanky – Wanky & The Funksearchers tykittää vanhoja klassikoita ja uusia helmiä vakuuttavan verevästi. Luvassa tiukkaa tanssilattiavääntöä, mustaa rytmimusiikkia – latinovaikutteista poppia sekä tietysti funkkia – soulia ja discoa. Illan bändiä lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ Chris Robin.
www.myspace.com/spankywankyfunksearchers

Vappupäivän vapaat jamit klo14-19

la 1.5.2010
MUUSIKOT HUOM!:Perinteinen VappubrunchBrutal tarjolla jammailijoille klo14 – niin pitkään kuin ruokaa riittää. BRUNCH-NOUTOPÖYTÄ MUILTA 10€/HLÖ. Kuohuviini lasi 3 – 60€!!!!!

MONDAY CLUB@Jukka Karjalainen klo21

ma 3.5.2010

Sanna Pääkkösen Päättökonsertti klo20

ti 4.5.2010
One Fine Day…Music of Carole King Sanna Pääkkösen päättökonsertti Tervetuloa kuuntelemaan setillinen hyvän mielen musiikkia!

Dead By You

ke 5.5.2010
Jan-Peter Saarimäki – laulu Arttu Ruotsalainen – kitara Elias Kahila – sello Jokke Pulkkinen – basso – laulu Mikko Hänninen – rummut

www.deadbyyou.com

Carahca

to 6.5.2010
Carahca on syksyllä 2007 perustettu – perinteisestä bluesrock-triosta sittemmin paikoin progahtavaksi retrorock-kvartetiksi kasvanut jyväskyläläisyhtye. Pääosin päällepäsmärinsä – kitaristi-laulaja Eero Nurmelan biisimateriaalista koostuva ohjelmisto on tunnelmallista – tarttuvaa – hauskaa ja rytmikästä musiikkia – josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita – tai toisena ääripäänä raakoja – katkeransuloisia tunteita. Turhan kikkailun yhtye jättää tosin suosiolla muille – ja keskittyy viestinsä perillemenoon lähinnä Jaakko ”Turbo” Tabellin lyömättömän grooven – Hannes ”Pörri” Juutilaisen rouheiden urkusoundien ja Tatu ”Tatti” Santaniemen pulskean Precision-bassottelun pohjustamana. Fiiliksellä – tottakai.

Torstaina 6.5. kuultava reippaan tunnin konsertti toimii samalla Eero Nurmelan konservatoriomuusikkouden loppujuhlana. Toisin kuin kappaleessaan ”Drinks on me” – hän ei silti tarjoa koko Popparille kierrosta. Sen sijaan Carahca tarjoilee rokkia sydämen kyllyydestä ensimmäisestä soinnusta aina viimeisiin nuotteihin asti.

Mikäli yhtyeen ensi-EP ehtii valmistua ajallaan – sitä saa paikan päältä sopivaksi katsottuun hintaan.

Miikka Mäkitalo Päättökonsertti klo20

to 6.5.2010
melodista triojazzia

Räisänen & Lias Band

pe 7.5.2010
Räisänen&Lias Band. Covereita mm. Artisteilta: Jimi Hendrix- Robben Ford- Cream- Heikki Silvennoinen- Jeff Healey…. Liput: 3/5€

Räisänen & Lias Band

la 8.5.2010
Räisänen&Lias Band. Covereita mm. Artisteilta: Jimi Hendrix- Robben Ford- Cream- Heikki Silvennoinen- Jeff Healey…. Liput: 3/5€

Yksityistilaisuus 17-21.30 sisätiloissa

la 8.5.2010
Terassi palvelee

MONDAY CLUB@Elina Lautamäki & Matias Haavisto

ma 10.5.2010
Klo 21
BEST OF THE BEST

Elina ja Matias viimeistä kertaa maanantai-klubilla! Luvassa musiikkia matkan varrelta – eli melkein mitä vaan. Hyvällä tuurilla pääset itse toivomaan! Liput tuttuun tapaan yhden euron – tule viettämään iltasi loistavassa seurassa…

Elina – laulu – huilu – piano Matias – kitara – laulu

JAO:N perusopetuksen laulajat

ma 10.5.2010

Antti Viljamaa klo19 – Kaisa Perälä klo21

ti 11.5.2010
TUTKINTO ILTA: Kaisa Perälän päättökonsertti klo 21.00

One way or another… Tervetuloa kuuntelemaan loistavia muusikoita ja samalla kannustamaan Perälä voitokkaasti kohti opintojensa loppusuoraa. One way or another – tästä periaatteesta peruspohjalainen ei luovu edes päättökonsertin vuoksi! Niin – eikä maksa mitään!<bR
Kaisa Perälä – laulu Suvi Vikman – laulu Maija Perälä – laulu ja saksofonit Miika Pelkonen – pianot Esa Perämäki – kitara Pietu Lias – kitara Tuomo Huusko – basso Mikko Hotakainen – rummut

Kelijonlahti 2 klo22

ke 12.5.2010
Keljonlahti 2 is a result of collaboration of ZubkerMan project and Henri Lindstrom. Live electronic improvization music with elements of IDM – glitch – down tempo – minimalism and trance.

Suvi Uura Päättökonsertti klo19

ke 12.5.2010
”Night songs” – Suvi Uuran päättökonsertti klo 19

Suvi & The Sandman vie kuulijat öisiin maisemiin ja tunnelmiin. Unimaailmaa – höyhensaaria – unettomia öitä ja välillä sitä riipivän ihanaa rakkautta. Konsertissa kuullaan kappaleita muun muassa Björkiltä – Deep Purplelta ja Aretha Franklinilta. Setissä on mukana myös Suvin omaa tuotantoa.

HAVA

to 13.5.2010
Hava on jyväskyläinen bändi – joka soittaa vaihtoehtoista pop- – jazz- – rock- ja trip hop vaikutteista musiikkia artisteilta – kuten: Fiona Apple – Cibelle – Sting – Feist ja Portishead. Bändi on perustettu vuonna 2009.

FINNGIPS HUOM! klo21

pe 14.5.2010
Finngipsin ohjelmisto on laaja ja siihen sisältyy unkarilaisesta czardas- musiikia – mustalaismusiikkia – suomalaista ja argentiinalaista tangoa sekä elokuva ja viihde musiikkia.

BLUES LIVE@SPRINGTIME BLUES klo22.30

la 15.5.2010
mm. LAZY LESTER (USA)

Essi Niemisen näyttökonsertti klo19

ma 17.5.2010
Rummut: Essi Nieminen Laulu: Maiju Kuusinen Kitara – laulu: Micael Mäenpää Kitara: Mauri Syrjälä Basso: Ville Simola Koskettimet: Ella Toivanen Lyömäsoittimet: Arttu Kosonen Trumpetti ja saksofoni: Oula Karppinen (puhaltajia saattaa tulla vielä lisää) Huilu (yhdessä biisissä): Katri Koivisto

MONDAY CLUB@Sanna Pääkkönen KLO21

ma 17.5.2010
Poison Ivy Knocks on Wood And goes Dancing in the Street `cause she`s got no Reason of being a Stepping Stone. The Old Country inspires her and she shouts ”Rescue Me and I Will Survive!” She turns on her Smooth Operator and invites Eleanor Rigby for a nice cup of tea.

Kim Curly Band ja Bai Kamara Jr. 21.30

ke 19.5.2010
Kim Curly Band: Helsinkiläinen Kim Curly Band on jalostanut 70-lukuvaikutteista singer-songwriter- rockiaan jo vuodesta 2004. Maaliskuussa julkaistu single “Passerby” sai hyvin radiosoittoa sekä Ylex:llä että Radio Helsingissä – ja jo ennen virallisia julkaisuja yhtyettä on taltioitu mm. Hollywood-elokuvan soundtrackille.

Toukokuussa julkaistavalla Kim Curly Bandin debyytti-CD:llä on yhdeksän kappaletta americanan sävyttämää poprockia. Kaikki kappaleet ovat keulamies Kim Curlyn käsialaa. Yhtye ei hylkää historiaa – vaan levyllä vanhan liiton traditio Jackson Brownesta Tom Pettyyn lyö sujuvasti kättä Ryan Adamsin uuden sukupolven vaihtoehtorockin kanssa.

Toukokuussa yhtye kiertää keikkailemassa ympäri Suomea. Loppukesästä onkin sitten vuorossa lisää esiintymisiä – mm. Ranskassa.

Bai Kamara Jr.:
Bai Kamara Jr. on kotoisin Sierra Leonesta ja asustaa nykyisin Brysselissä. Itse hän kuvailee musiikkiaan jazziin ja bluesiin kiedotuksi souliksi. Vaikutteita hän on saanut muun muassa Stingiltä – Curtis Mayfieldilta – Bob Marleylta ja Marvin Gayeltä. Bain kappaleet heijastavat hänen monikulttuurista taustaansa. Kappaleissa on kuultavissa paljon vaikutteita Afrikassa vietetystä nuoruusajasta – ja Euroopassa eletyt vuodet ovat myös jättäneet jälkensä musiikkiin. Ihmisoikeusasiat sekä poliittinen ja yhteiskunnallinen kritiikki ovat kuultavissa hänen teksteissään – ja näihin aiheisiin pureutuu myös maaliskuussa ilmestynyt albumi Disposable Society.

Marian Petrescu Trio klo21.30

to 20.5.2010
Klassinen Jazziksi: Brahms – Rahmaninoff – Greeg – Bizet…..

Laura Sippola &Tuki klo 22.30

pe 21.5.2010
Kun Laura Sippola – Peter Engberg – Tuure Koski ja Kepa Kettunen nousevat lavalle – tapahtuu aina jotakin taianomaista. Runollis-dokumentaristiset tarinat ja rukiiset sävellykset hehkuvat legendaaristen soittajien tähdistössä – jonka laulaja-pianistina Sippola säteilee. Kolmannen albumijulkaisunsa taitteessa timanttinen kvartetti yhdistää rockin ja jazzin suomenkieliseen lauluntekijä-traditioon tavalla – joka on ainutlaatuinen. Laura Sippola &Tuki riemastuttaa ja tuo hyvää tuulta – eikä päästä yleisöä hymyn häivähtämättä.

www.laurasippola.com

No Sweat

la 22.5.2010
Yhtyeen blues- ja rock-pitoinen ohjelmisto koostuu cover-kappaleista – joita ovat tuottaneet mm. Joe Bonamassa – Stevie Ray Vaughan – Deep Purple – Kenny Wayne Shepherd – Cream. Näitä legendaarisia virtuooseja tulkitaan No Sweatin omaan tinkimättömään tyyliin.

MONDAY CLUB@Jukka Karjalainen klo21

ma 24.5.2010

JAO:n perusopetuksen oppilaat

ma 24.5.2010

Sydänten punaiset armeijakunnat

ti 25.5.2010
SYDÄNTEN PUNAISET ARMEIJAKUNNAT esittävät Agit prop-yhtyeen tuotantoa alkuperäisiä sovituksia kunnioittaen. Konsertissa raikuvat laulut vapaudesta – taistelusta ja tasa-arvosta! Tule viettämään iltaasi veljeyden hengessä!
Yhteislippu illan keikoille 3 euroa!

Jättedålig

ti 25.5.2010
Jättedålig soittaa ja laulaa Ultra Bran musiikkia. ”Menet niiden luokse ja itket ja kuuntelet”
yhteislippu illan keikoille 3 euroa!

Marika Paaso Acoustic

ke 26.5.2010
Olemme selanneet amerikkalaista laulukirjaa ja valinneet sieltä kappaleita mm. Bonnie Raittilta – Patti Scialfalta – Leonard Cohenilta – Alison Kraussilta – Jackson Brownelta ja Suzanne Vegalta. Toki mukaan mahtuu Mary Coughlania (IRL) ja John Lennoniakin (GB). Sävyiltämme ammennamme niin folkin – rockin – bluesin kuin countrynkin maailmoista.

Milbert

to 27.5.2010
MILBERT on soittajilleen vapaiden äänten areena. Musiikillinen laaja-alaisuus ja kokeilunhalu lyövät kättä groovefiksaatiolle – jonka pakottamana MILBERT näyttää yhä uudestaan ajautuvan improvisatoriseen funk-rymistelyyn. MILBERTin keikalla kuullaan rouheita sovituksia ja omia sävellyksiä. Sampo Hankama kitara/laulu – Antti Kettunen fonit – Leevi Pukki basso – Miikka Raeniemi rummut.

Classic Rock Band

pe 28.5.2010
Classic rockia mm. artisteilta Toto – Boston – Marillion.

FunKlub: Hi-Q & DJ Chris Robin 22-04

la 29.5.2010
FunKlubin kevätkauden viimeistelee jyväskyläläis-helsinkiläinen HI-Q – joka nousee Popparin lavalle tällä kertaa kvartettina.

Solisti Heini Ikosen luotsaama Hi-Q on funk & soul -musiikkiin erikoistunut kokoonpano. Heini on noussut suomalaisten musiikkipiirien tietoisuuteen vahvaäänisenä soullaulajana – jonka soundi vetää vertoja maailmanluokan tähdille. Koskettimissa loistaa jälleen Miika Pelkonen – jolla on myös omaa nimeään kantava jazztrio. Groovea ovat luomassa komppikaksikkona basisti Pete Jaakonaho ja rumpali Jaakko Tabell.

Bändi esittää vanhoja alan klassikoita sekä uudempiakin helmiä vakuuttavasti ja verevästi. Ohjelmisto sisältää funkahtavaa tanssilattiamateriaalia aina blaxploitaatio-revityksistä sielukkaimpiin tulkintoihin.

FunKlubin vakio-dj Chris Robin lämmittää tanssilattian läpileikkauksella funkin – soulin ja klubijazzin maailmaan.

Heini Ikonen – laulu, Petri Jaakonaho – basso, Miika Pelkonen – koskettimet, Jaakko Tabell – rummut

Home Junior – Hey Heather – Tuhkalehto klo18

su 30.5.2010
AKUSTINEN ILTA HUOM. ALKAEN KLO 18.00.

MONDAY CLUB@Johanna Rantala & Joni Saukkoriipi KLO

ma 31.5.2010

Las Chicas y Salsa Orkidea klo 21

ti 1.6.2010
Monihenkinen rytmikäs soittoryhmä ja tanssivat laulajat vievät teidät kuumiin latinorytmeihin klo 21 lähtien. Jalkojen vispaamista ja lantion liikettä ei siis voi välttää! Bombabombaa!

NOSTRACAMPUS EFFECT esittää heavy-klassikoita

ti 1.6.2010
ammattiopiston heavy-työpaja klo 19.00

Soul Shakedown ´67

pe 4.6.2010
Soul Shakedown ´67 –soulshow lataa vanhoja mutta ajattomia soul- & funk-klassikoita vastustamattomasti suoraan tanssihaluisen yleisön groove-hermoon !

Soul Shakedown ´67 on verrattain tuore kokoonpano kotimaisella soul-taivaalla, yhtye on perustettu v. 2009. Vahvasti keskisuomalaisen ryhmän jäsenillä on kuitenkin useamman vuosikymmenen kokemus rytmimusiikin parissa. Keikkapaikat ovat tulleet tutuiksi aina New Yorkin pikkuklubeista Venäjän urheiluhalleihin – ja Keski-Euroopan festivaaliareenoilta koti-Suomen tanssilavoille ulottuen.

Bändin keikat ovat tanssittavan rytmimusiikin juhlaa soul-klassikkoja sekä harvinaisempia funk- ja groove-helmiä yhdistellen. Repertuaarissa ovat edustettuna mm. The Meters – James Brown – Otis Redding – Solomon Burke – Wilson Pickett – Marvin Gaye – Temptations – Dyke & Blazers – …
Soul Shakedown:in lämpimän muhkea soundi periytyy suoraan reilun 40:n vuoden takaa – ajalta jolloin autot olivat rautaa ja soittimet puuta!
Kokonaisuuden kruunaa solisti Maku Tuomisen vertaansa vailla oleva soul-tulkinta – yhdistettynä tarvittaessa jopa 4-äänisiin lauluharmonioihin vanhan soul-perinteen mukaisesti.

Soul Shakedown ´67

la 5.6.2010
Soul Shakedown ´67 –soulshow lataa vanhoja mutta ajattomia soul- & funk-klassikoita vastustamattomasti suoraan tanssihaluisen yleisön groove-hermoon !

Soul Shakedown ´67 on verrattain tuore kokoonpano kotimaisella soul-taivaalla, yhtye on perustettu v. 2009. Vahvasti keskisuomalaisen ryhmän jäsenillä on kuitenkin useamman vuosikymmenen kokemus rytmimusiikin parissa. Keikkapaikat ovat tulleet tutuiksi aina New Yorkin pikkuklubeista Venäjän urheiluhalleihin – ja Keski-Euroopan festivaaliareenoilta koti-Suomen tanssilavoille ulottuen.

Bändin keikat ovat tanssittavan rytmimusiikin juhlaa soul-klassikkoja sekä harvinaisempia funk- ja groove-helmiä yhdistellen. Repertuaarissa ovat edustettuna mm. The Meters – James Brown – Otis Redding – Solomon Burke – Wilson Pickett – Marvin Gaye – Temptations – Dyke & Blazers – …
Soul Shakedown:in lämpimän muhkea soundi periytyy suoraan reilun 40:n vuoden takaa – ajalta jolloin autot olivat rautaa ja soittimet puuta!
Kokonaisuuden kruunaa solisti Maku Tuomisen vertaansa vailla oleva soul-tulkinta – yhdistettynä tarvittaessa jopa 4-äänisiin lauluharmonioihin vanhan soul-perinteen mukaisesti.

A TRIBUTE TO HOWLIN’ WOLF

to 10.6.2010
Suuren bluessuden satavuotissynttäribileet Popparissa Legendaarisen ulvovan suden – Chicago bluesin mestarin – Howlin’ Wolfin syntymästä tulee kuluneeksi tasan sata vuotta kesäkuun 10. päivä. Jyväskyläläinen bluesyhdistys Blues Live! Ry kunnioittaa Howlin’ Wolfin muistoa pitämällä kyseisenä päivänä konsertin – jossa viisi paikallista yhtyettä esittää ainoastaan Wolfin levyttämiä kappaleita. Kitaristi – huuliharpisti ja laulaja Howlin’ Wolfin tuotanto on innoittanut monia maineikkaita blues – ja rockartisteja ja –yhtyeitä kuten Rolling Stones ja Doors. Satavuotissynttärijuhlissa esiintyvät Howlin’ Wolfin kappaleesta nimensä saanut sähköinen Midnight Moaners – hypnoottinen rämebluestrio Swamp Boogie – tyylitietoinen ja taitava Boogie Chillen – akustinen Rattlesnake Daddies ja eläimellinen Tiger Men. Konsertissa kuullaan muun muassa seuraavat ikimuistettavat kappaleet kuten – “Smokestack Lightning” – “Spoonfull” – “Evil” – Killing Floor” ja “Wang Dang Doodle”. Sen lisäksi kuullaan myös harvinaisempia helmiä kuten “Oh Red” – “I’ve Been Abused” – “I’ll Be Around” ja “Mr. Airplane Man”. Konsertin alullepanija on Blues Live! ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja Hessu Heinonen – jolle Howlin’ Wolf on aina ollut vuodesta 1965 tärkein bluesartisti. Konsertti järjestetään Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa ravintola Popparissa. Liput konserttiin maksavat 7 euroa.

(Lisätiedot: Blues Live! ry:n puheenjohtaja Hessu Heinonen 044-5801369 – www.blueslive.net – sieltä löytyy linkit bändien omille sivuille)

Haavisto&Savela duo 22.30

pe 11.6.2010
Luvassa Matias Haaviston tuotantoa ja muutamia covereita. Tämä duo on hionut akustishenkisen ilmaisunsa niin innovativiiseksi – että paatuneimmankin popparikävijän kannattaa heristää korviaan!!

RADIO WIVES ja STREET ROVERS KLO22.30

la 12.6.2010
Helsinkiläinen Radiowives ja itäsuomalainen Street Rovers kiertävät kesäkuussa Etelä-Suomea.- Euroopan-kiertueemme typistyi tällaiseksi tuhkapilven vuoksi – yhtyeet selittävät.

garage/punk/rock

www.suezine.fi

Monday Club @Strinpurée Band

ma 14.6.2010
jäsenet:
Senni Eskelinen – electric kantele – Niko Votkin – drums ja Kalle Ylitalo – bass

Säilynoja/Perämäki -lauluja vähän sieltä sun täält

ti 15.6.2010
Pop – soul ym. kappaleita menneeltä sekä nykyiseltä ajalta tulkittuna laulun ja kitaran voimin.

Jazz and Fly Fishing

to 17.6.2010
Groovahtavaa jazzia (kitara – piano/rhodes – kontrabasso – rummut) – Fi/SWE/NO

Jazz ja perhokalastus – mikä niitä yhdistää? Ensisilmäyksellä ei juuri mikään – kunnes Jazz & Fly Fishing – näille kahdelle omistettu yhteispohjoismainen konsepti käynnistyi kesällä 2009. Joona Toivasen ja kolmen muun nuoren pohjoismaisen huippujazzmuusikon muodostama kvartetti on kiertänyt perhokalastuksen ja jatsin merkeissä ympäri Pohjoismaita soittaen ja kalastellen niin suurilla festivaaleilla – pienillä jazzklubeilla kuin arktisilla tuntureillakin.

Tämä suorastaan eeppinen taival tallennettiin musiikkia – kalastusta ja road-trip-henkeä yhdistäväksi tv-sarjaksi – jota on nyt mahdollista päästä näkemään Popparissa yhtyeen konsertin yhteydessä 17.6. Tv-dokumenttisarjan ennakkokatselmuksen jälkeen on luvassa svengaavaa modernia jazzia – kun yhteispohjoismainen Jazz & Fly Fishing -orkesteri nousee lavalle. Popparissa tullaan kuulemaan uusia kappaleita myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä levyltä. Jazz & Fly Fishing Keikka & Dokumentti katselmus: Klo 19:30 Tv-dokumenttisarjan ennakkokatselmus &#8232, Klo 21:30 Jazz & Fly Fishing band Tutustu www.jazzandflyfishing.com

Party Fever

pe 18.6.2010
Ladies and gentlemen! The Party Fever has landed on Jyväskylä! Tämä helsinkiläinen härskiin Minneapolis-soundiin erikoistunut kreisibailu bändi pistää jokaisen jalan vipattamaan kuopuksesta väinämöiseen! Jyväskylä-keikkaneitsyytensä menettävän bändin suurimpana vaikuttajana on Minneapolis-soundin kärkinimi Morris Day & The Time.

SPUTNIK @ KOIJARIT

la 19.6.2010
Sputnik ja koijarit

” –Onko tuo Sputnik?”

” –Ei – se on tähti.”

Sputnikin vulgaari ja väkivahva esiintyminen on vakuuttanut jo monet. Tällä kertaa he tuovat mukanaan myös vahvistuksia, siinäpä mylly – jossa alkaa niin nuoren Mintun kuin vanhemmankin Topin jalka vippaamaan.

Monday Club @ TAIPALE DUO klo21

ma 21.6.2010
Tunnelmallista ja omaleimaista uutta musiikkia.
www.myspace.com/luonnoksia

HAVA

pe 2.7.2010
Hava on jyväskyläinen bändi – joka soittaa vaihtoehtoista pop- – jazz- – rock- ja trip hop vaikutteista musiikkia artisteilta – kuten: Fiona Apple – Cibelle – Sting – Feist ja Portishead. Bändi on perustettu vuonna 2009. Havassa musisoivat: Eeva Heikkonen-laulu – Aaro Laitinen-piano – Samuli Erkkilä-kitara – Simo Kärki-basso – Joona Vainikainen-rummut.

Vapaat jamit

la 3.7.2010
Lava ja soittimet soittotaitoisten käytössä.

Monday Club @ Eeva Louhivuori

ma 5.7.2010
Liput maksetaan tilausten yhteydessä

Club Moustache Kesäklubi

pe 9.7.2010
”Hot Fun in the Summertime”
”Club Moustache järjestetään ensimmäistä kertaa viikonloppuna ja tarjolla on taas laadukas kattaus soulia – discoa ja kaikkea mahdollista muuta kiinnostavaa musiikkia. Musiikista vastaavat Moustachen omat dj:t.” Liput 3e/päivä

Club Moustache Kesäklubi

la 10.7.2010
”Hot Fun in the Summertime”
”Club Moustache järjestetään ensimmäistä kertaa viikonloppuna ja tarjolla on taas laadukas kattaus soulia – discoa ja kaikkea mahdollista muuta kiinnostavaa musiikkia. Musiikista vastaavat Moustachen omat dj:t.” Liput 3e/päivä

Jalkapallon MM-Pronssiottelu

la 10.7.2010
Ottelu katsotaan jätti-screeniltä PA-äänin!

Ilta huipentuu CLUB MOUSTACHE KESÄKLUBIIN!

”Hot Fun in the Summertime” Klubille liput 3€!

Jalkapallon MM-Loppuottelu

su 11.7.2010
Kuva jättiscreeniltä ja PA ääni

Karri Luhtala Trio feat. Valeria Rinaldi klo19!!!!

su 11.7.2010
Keikka alkaa jo klo19!!!!!

Karri Luhtala on Roomassa asuva suomalainen jazzpianisti. Hän tulee trionsa sekä laulaja Valeria Rinaldin kanssa Poppariin esiintymään. Tarjolla on omia sävellyksiä – joissa kuuluvat sekä pohjois – ja eteläeurooppalaiset vaikutteet sekä amerikkalainen jazzperinne.

Valeria Rinaldi – laulu (Italia) Karri Luhtala – piano (Suomi) John B. Arnold – rummut (Usa) Ron Seguin – kontrabasso (Kanada)

JYVÄSKYLÄN KESÄ: Somethin’ Else: Dalindèo

pe 16.7.2010
Parasta Jazzia Kesän klubeilla! Kesän ensimmäinen Somethin’ Else tarjoilee täyslaidallisen elokuvallisia jazz-sävyjä. Kansainvälisestikin noteerattu Dalindèo muistetaan brassisävyisestä jazzistaan. Nyt se on soinniltaan visuaalinen – energinen – kekseliäs ja tutun ilmava. Takuuvarmana live-esiintyjänä tunnettu kokoonpano edustaa uutta suomalaista klubijazzia parhaimmillaan ja syvällisimmillään. Somethin’ Else -klubeilta tuttuun tapaan illan annista vastaavat maamme parhaimmistoon kuuluvat DJ:t ja VJ:t. Kaksikon Matti Nives ja Timo Lassy levylautasilla autenttinen tanssilattiajazz 50-luvulta tähän päivään kohtaa lattarisävyt luoden taatusti tanssittavan rytmiannoksen illalle. Klubien visuaalisesta annista vastaa Emma-palkittu tamperelainen National RGB -VJ-kollektiivi. www.dalindeo.com www.myspace.com/dalindeo www.somethinelse.fi Dalindèo soittaa klo 23:30- Osta kahdenpäivän lippu 18€ (Pe ja La)

JYVÄSKYLÄN KESÄ:Somethin’ Else: Jukka Eskola Quint

la 17.7.2010
Somethin’ Else: JUKKA ESKOLA Quintet – JASKA LUKKARINEN Trio

Lauantain Somethin’ Else –klubilla nautitaan nuoren Suomi-jazzin esiinmarssista laajalla rintamalla. The Five Corners Quintetinkin riveistä tuttu Jukka Eskola lukeutuu maamme kirkkaimpiin jazztähtiin – eikä nimekäs yhtyeensä himmene vertailussa lainkaan. Tiukkaan 70-lukulaisesti svengaavaan – mutta nykyaikaisesti toteutettuun grooveen luottavan Eskolan tuore kvintettikokoonpano esittää ensi kertaa Jyväskylässä kehutun Walkover-albuminsa materiaalia. Tuhdin jazz-illan live-annin aloittaa Jaska Lukkarinen Trio. Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2009 arvostetun Lukkarisen trio on usein siellä missä suomalaisessa jazzissa eniten tapahtuu. Kesälauantain jazzkimaran täydentävät We Jazz DJ:t Matti Nives ja Timo Lassy sekä National RGB -VJ-kollektiivi. www.myspace.com/jukkaeskola www.myspace.com/jaskadrum www.somethinelse.fi Jaska Lukkarinen Trio soittaa klo 23:00- ja Jukka Eskola Quintet soittaa klo 00:30- Osta kahdenpäivän lippu 18€ (Pe ja La)

Tuomas Paukku Quartet

to 22.7.2010
Tuomas Paukku Quartet esittää värikylläistä skandinaavista jazzmusiikkia – jossa modaalisen jazzperinteen estetiikka kohtaa modernin taidemuusiikin draamaa ja muotoja. Vuonna 2008 perustettu synerginen kokoonpano päättää kesäkiertueensa kotikonnuilleen Jyväskylään.

Herra Murphy

pe 23.7.2010
Kitaravetoista ja groovea – suomenkielistä rockmusiikkia. www.myspace.com/herramurphy

LAVA VAPAANA !

la 24.7.2010
Baarin soittimetja PA käytössä jammailijoille.

Ella B. & Paul Martin Duo/Juhana Iivonen 21.00

la 24.7.2010
Ella B. and Paul Martin: together they are B_ella – a German songwriter Duo – playing acoustic – lyrical pop. After studying at the Liverpool Institute For Perfoming Arts Ella B. returned to Germany where the Duo released two albums ( Tracks of Heart, Notes and Sketches from my Black Book). They play their own tunes mostly – sometimes a bit jazzy – sometimes just simple songs – but always very intense. Stories – feelings and experiences put into tune – with a mean twitch to them now and then. They like to change their playlist on the go and make Standards – songs of Tom Waits – Leonard Cohen or Bob Dylan their own. They shows are affected by improvisation – changes in the program or short discussions – which instrument would be best to use for the next song (guitar – harp – piano or accordion) during which Ella B. with all the wisdom of youth brings the rather uncontrollable yet older Paul Martin back down to earth. The audience enjoys these short light moments – besides which there isn´t much to laugh about – but the listeners hold back their breath in emotion.

www.b_ella.info

Juhana Iivonen on Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä – joka syksyllä 2009 julkaistun ensilevynsä jälkeen on kiertänyt tiiviisti Eurooppaa – konsertoiden Englannissa – Ranskassa – Hollannissa – Saksassa ja tietysti myös Suomessa. Hänen musiikista löytyy vahvoja kaikuja 60 – 70 lukujen laulutekijöiden kuten Nick Draken ja Tim Hardinin perinnöstä. Vertailukohtia löytyy myös lähempää – indie folk genren artistien – kuten Damien Ricen ja Iron & Winen musiikista.

www.myspace.com/juhanaiivonen

MONDAY CLUB Tuomas Paukku ja Miika Pelkonen klo21

ma 26.7.2010
Illassa kuullaan perinteistä jazzmusiikkia sekä soittijien omia sävellyksiä – joissa yhdistyvät pohjoismaalainen kuulaus ja amerikkalainen svengi.

Tuomas Paukku – kitara Miika Pelkonen – piano

V.O.X. feat. Konsta

to 29.7.2010
Vietä rallijatkot Popparissa! Jyväs-stadilainen partykvartetti V.O.X. saa vieraakseen Konsta Niskavaaran. Yhtye soittaa viihdyttävää pop/rock-musiikkia kolmen setin verran. Nasta lautaan ja mummot hautaan!

V.O.X. feat. Konsta

pe 30.7.2010
Vietä rallijatkot Popparissa! Jyväs-stadilainen partykvartetti V.O.X. saa vieraakseen Konsta Niskavaaran. Yhtye soittaa viihdyttävää pop/rock-musiikkia kolmen setin verran. Tule ja kellota pohjat illan viimeiselle EK:lle!

V.O.X. &Jaakko Kiiskilä

la 31.7.2010
Vietä rallijatkot Popparissa! Jyväs-stadilainen partykvartetti V.O.X saa lauantaina erikoisvieraan. Yhtye soittaa viihdyttävää pop/rock-musiikkia kolmen setin verran. Kypärä päähän ja AJA!

Ghetto Party: Funkia & Folkia

ke 4.8.2010
Live: Koivuniemen Herrat & Muuan mies

Yksi Jyväskylän suosituimmista klubitapahtumista saapuu Poppariin! Rytmimusiikkiin keskittynyt Ghetto Party saapuu keskustaan laajentamalla muusiikkitarjontaansa entisestään Funkia & Folkia -iltamalla. http://www.myspace.com/ghettoparrty

Kuumia funkrytmejä tapahtumassa tarjoilee kehutun debyyttilevynsä ”Sokeat johdattaa” huhtikuussa julkaissut Koivuniemen Herrat. Yhtyeen solistina toimii yksi Suomen tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin räp-artisteihin kiistatta lukeutuvava Shaka – joka tunnetaan parhaiten yhteistyöstään toisen helsinkiläisartistin Jontin kanssa. Shaka nähtiin viimeksi Jyväskylässä Jyrockissa 2008 Giant Räbätin riveissä – joten on jo aikakin saada mies Keski-Suomeen keikalle! Koivuniemen Herroihin kuuluu Shakan lisäksi Speakeasy (alttosaksofoni ja koskettimet) – Kassu Kapanen (kitara) – Jouni Viitala (basso) ja Jussi Peevo (rummut). http://www.myspace.com/koivuniemenherrat

Folkista vastaa kotikentällään Jyväskylässä esiintyvä Muuan mies – jonka tunnelmallisia keskikaljan huuruisia rillumareiralleja sisältänyt loistava debyyttialbumi ”Tyhjyydestä tullaan” julkaistiin Helmi Levyjen toimesta vuonna 2009. Poppariin Muuan mies saapunee duo-kokoonpanolla – missä laulusta ja kitarasta vastaa Ismo Puhakka ja haitarinsoitosta Pekka Huttunen. Solistin kansainvälisistä opinnosta johtuen Popparin keikka saattaa jäädä Muuan miehen ainoaksi Jyväskylän keikaksi koko kesänä! http://www.myspace.com/muuanmies

Collarbone

pe 6.8.2010
Collarbone tulee – Collarbone tuhoaa!
<br< "Suomen hävyttömintä ja paheksuttavinta rokkia veivaava helsinkiläinen Collarbone saapuu ottamaan haltuun Popparin perjantaina 6.8. Huhut tämän yhtyeen jälkeensä jättämistä kaupunkien savuavista raunioista kertovat – että illalla tullaan näkemään Chevy Vanin täydeltä Amerikan meininkiä – leegot sisään lataavaa rockmusiikkia esitettynä ylitsevuotavalla röyhkeydellä.

Tule todistamaan ennenkokematon testosteronipurkaus Poppariin perjantaina ilta yhdeltätoista törkeästi alimitoitettua 5 euron korvausta vastaan! Lapsesi ja lastesi lapset tulevat kyselemään sinulta tästä keikasta suurta pelkoa ja kunnioitusta tuntien…”

Dollby – the Ultimate Disco Machine

la 7.8.2010
DOLLBY tarjoaa takuuvarmasti kannat kattoon kohottavaa jorausmusiikkia. Setistä löytyy 70-luvun diskoklassikoita ja menevimpiä kasaribiisejä – mukana myös unohtuneita helmiä jotka saavat varmasti jalan vipajamaan ja muistojen tulvan pulpahtamaan mielen sopukoihin! Tule ja viihdy!

Römppäorkesteri klo 21.30

ke 11.8.2010
Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2010 huikean debyyttinsä tehnyt Römppäorkesteri esittää uutta – suomalaista fuusiotangoa. Kaipuu – intohimo – suru – toivo – suomalaisuus – monikulttuurisuus – rillumarei – yksinäisyys – siviilisaatiot – meri ja meren ranta – näistä aineksista syntyy intensiivinen kokonaisuus otsikolla ”Kaipuuni tango – sukellus suomalaiseen mieleen”.

Monosen ja Rautavaaran musiikki on suodatettu läpi monien musiikkityylien ja viety läpi monen metamorfoosin – alkuperäisteoksia silti syvästi kunnioittaen. Lopputuloksena saadaan musiikkia – jossa päällimmäisenä kuuluvat taidemusiikin keinovarat ja aikakäsitys – rock-musiikin voima ja kansanmusiikin ennakkoluulottomuus – mutta ennen kaikkea suomalaisen tangon ja laulelman loputon kaiho.

www.myspace.com/romppaorkesteri

Noora

pe 13.8.2010
Englanninkielistä – nuorekasta pop/rockia – biisit omia ja hyviä.

Tuolta lissää: http://www.nooramusic.fi/

KOULUN ALOITUS JAMIT alk.22.00

la 14.8.2010
Soittimet ja äänentoisto soittotaitoisten käytössä.

NEN BROTHERS feat. Felipe Salles

ke 18.8.2010
Kesällä 2010 perustettu Nen Brothers yhdistää rytmejä Brasiliasta – Länsi-Afrikasta ja eurooppalaisklubien tanssilattioilta väkevään jazzimprovisointiin ja sielukkaisiin laulumelodioihin.
Erikoisvieraana yhtyeen elokuun klubikeikoilla on New Yorkissa vaikuttava brasilialaissaksofonisti Felipe Salles.
Nen Brothersin laulusolisti on tällä hetkellä Lontoossa työskentelevä nuori huippulahjakkuus Sara Sayed – sovituksista ja koskettimista vastaa Samuli Mikkonen. Läskin ja juurevan grooven takaa senegalilaisrumpali Ousseynou Mbaye.

ANNIE MALL klo23

pe 20.8.2010
”Täysiä! Täysiempää! Jyväskyläläinen annie mall vetää keikkansa tukka putkella ja naama irvessä*. Tämähän on annie mallin ensimmäinen keikka Jyväskylässä vuoteen – ettäs tiiätte! Tuon vuoden aikanahan bändi on kyhännyt aimo läjän uusia biisejä – joten livenähän ne joutaa kokemaan.
http://www.anniemall.net

Vapaat Jamit feat Marian Petrescu n. 23.00

la 21.8.2010

Kvalda

ke 25.8.2010
Kvalda on neljän muusikon muodostama yhtye – jonka käsissä omat sävellykset – skandinaavisen kuulas jazz ja vapaa ilmaisu muovautuvat raikkaaksi ja moderniksi musiikiksi – kvartetille on omaleimaista hälventää improvisaation ja sävellysten rajoja. Vuonna 2002 perustettu Kvalda voitti pohjoismaisten välisen ”Young Nordic Jazz Comets” -jazzkilpailun vuonna 2004 ja on sen jälkeen kiertänyt keikkaillen ympäri Eurooppaa sekä lukuisilla kotimaan festivaaleilla. Kvalda on julkaissut kaksi levyä: Kvalda (2004) ja Leia (2007).

Kvalda pistäytyy synnyinkaupungissaan Jyväskylässä ja ”kotikentällään” Popparissa. Luvassa on uusia tuulia – mutta myös vanhaa tuttua. Tule kuulemaan!
www.kvalda.net www.myspace.com/kvalda

MARIAN PETRESCU Trio ja ANTTI HEERMANN klo 21.30

to 26.8.2010
Maailman mainetta niittänyt huippupianisti Marian Petrescu kokoaa taas yhteen vanhan kvartettinsa – jossa soittaa myös suomen ykkös jazzviulisti – virtuoosimainen Antti Heermann.Luvassa huikeita versioita vanhoista jazz stankuista – tuttu pilke silmäkulmassa – kuten veijareilla on tapana.

Ilta jota ei kannata jättää väliin – sillä Marian jättää meidät ensivuoden alkupuoliskolla muuttaessaan Amerikkaan!

Club Moustache Kesäklubi

pe 27.8.2010
Moustache DJ´s
Midnight Express Rogachi Cortes Kojo

Club Moustache Kesäklubi

la 28.8.2010
CY POJAT Moustache DJ´s

Chank Groove

ti 31.8.2010
Marjanpoiminnan maailmanmestaruuskilpailuihin valmistautuva Chank Groove esittää soittoa Live Music Club Popparissa tiistaina 31.8. Keskinkertaisen heikkoja funk- ja grooveinstrumentaalisävellyksiä nelihenkinen orkesteri tahkoaa irvokkaan tiukalla intensiteetillä armottoman peräänantamattomasti. Energiataso on lähestulkoon naurettavan korkealla. Tänä iltana ei törkeästä musiikkihurmallisuudesta sakoteta – ei!

Lieksassa ja muissakin paikoissa hämmennystä herättänyt retkue palaa nyt kotiareenalleen kohtaamaan ja seläyttämään yhden soinnun jamibiisien salakavalat vaarat. Valitettavasti emme kuulosta yhtään enempää Hurriganesilta kuin viime keikalla – mutta kyllä nyt kannattaa saatana tulla!

”Vuoden vaskiteko” Lieksan lehti

Ghetto Party: Back to Basics @ Poppari

ke 1.9.2010
Ghetto Party – City Central Special: Back to Basics @ Poppari 20-03 – K-18 – Liput 4/6 (Ennakot tulevat myyntiin Levykauppa Äxään)

Suomen virallisella albumilistalla neljänneksi itsensä lyönyt Ruudolf saapuu soittamaan Asfalttisoturin viimeisen hitaan Järvi-Suomeen. Ikuinen Suomen mestari matkaa lähes vuodeksi rapakon taakse Amerikan Yhdysvaltoihin – joten kyse on ”jäähyväiskiertueesta”. Are on mestoilla – joten odotettavissa on Pohjois-Euroopan parasta freestyleä. http://www.myspace.com/ghettoparrty http://www.kaikkikay.com/

Nordic Trinity

to 2.9.2010
Nordic Trinity-kokoonpanossa kolmen eri sukupolven soittajat yhdistävät voimansa! Yhtyeen esittämä materiaali perustuu soittohetkessä tapahtuvaan luovaan improvisointiin sekä soittajien väliseen mahdollisimman kuuntelevaan ja reagoivaan kommunikointiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu yleensä jäsentensä omista sävellyksistä – joka edustaa tyylillisesti rohkean mielikuvituksellista – herkkää ja yllättävää free jazzia. Nyt kuitenkin yhtye tekee kunniaa legendaariselle säveltäjä/rumpalille Edward Vesalalle – soittamalla hänen sävellyksiään.

Juhani Aaltonen (s. 1935 ) on maailmanluokan saksofonisti – jolle on ominaista vahva tarinankerronta sekä puhutteleva soundi. Suomalaisen jazzin legenda on monivaiheisella urallaan tehnyt aktiivista yhteistyötä mm. suomalaisen jazzin modernistien eli Edward Vesalan – Otto Donnerin – Heikki Sarmannon ja Paroni Paakkunaisen kanssa. Vuonna 1968 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla palkittu Aaltonen on tuttu myös mm. Tasavallan presidentistä – Suhkan Uhkasta sekä UMO:sta – jonka perustamisessa Aaltonen oli mukana. Yli neljäkymmentä vuotta kestänyt ura jatkuu siis yhä vahvana ja ”Junnu” tunteekin olevansa tällä hetkellä uransa huipulla.

Klaus Suonsaari (s. 1959) on yksi harvoja suomalaisia jazzmuusikoita – jolla on merkittävä kansainvälinen ura. Hän on jo 20 vuoden ajan toiminut New Yorkissa rumpalina ja säveltäjänä. Vuonna 1992 Pori Jazz Vuoden Taiteilija-palkinnolla palkittu Suonsaari on esiintynyt ja levyttänyt lukuisten kansainvälisten huippujazzartistien kuten Geri Allenin – Bob Bergin – Tom Harrellin – Joe Lovanon ja Diana Krallin kanssa. Hänen sävellyksensä ”Big Foot” on levytetty Diana Krallin Stepping Out ja Niels Lan Doky Trio Montmarten Scandinavian Reminiscence CDllä. Suonsaari on myös levyttänyt omalla nimellään lukuisia levyjä – joista mainittakoon uusimmat – Klaus Suonsaari Live in Helsinki (KSJAZZ) ja Klaus Suonsaari/Frank Carlberg Fallingwater (KSJAZZ).

Mikko Iivanainen (s. 1975) tunnetaan mm. Free Control-yhtyeen perustajajäsenenä sekä mm. Kurkirku-yhtyeestä ja Johanna Iivanainen duosta. Laajan soundivalikoiman omaava kitaristi-säveltäjä on Nordic Trinityn alullepanija – jonka sävellyksiä voi kuulla myös Free Control (MPI 1998) ja Free Control II (MPI 2000) levyillä. Hän on esiintynyt mm. Ulf Krokforssin – Iro Haarlan – Raoul Björkenheim – Tom Nekljudovin ja Anders Bergcrantzin kanssa ja soittaa Loco Motifen `Penguin Beguine`-levyllä (TUM 2005. Palkittiin Jazz Emmalla vuoden 2005 parhaana kotimaisena jazzlevynä) sekä Johanna Iivanaisen levyllä (Silence 2004 – Jazz Emma ehdokas). Mikko on esiintynyt kansainvälisen Tales-yhtyeen kanssa Itävallassa ja Marokossa sekä muiden yhtyeiden kanssa Ruotsissa ja Liettuassa festivaaleilla ja klubeilla.

Yhtye on julkaissut kaksi levyä: Wonders Never Cease (KSJAZZ 2006 – Jazz-Emma-ehdokkuus) sekä Eternal Echoes (KSJAZZ 2008. Valittiin yhdeksi parhaista jazzlevyistä amerikkalaisella All About Jazz-sivustolla www.allaboutjazz.com).

Spanky – Wanky & The Funksearchers

pe 3.9.2010
Popparin lavalle nousee jälleen Jyväskylän bilebändien lippulaiva Spanky – Wanky & The Funksearchers.

Luvassa on niin funkkia – soulia ja discoa – kuin latinovaikutteista poppiakin – joten tanssilattialla tulee taatusti olemaan tungosta. Pääasiassa mustaa rytmimusiikkia soittava Spanky – Wanky & The Funksearchers tunnetaan parhaiten Jussi Kososen luotsaamasta loistavasta puhallinsektiosta – sekä solistien upeista soul-tulkinnoista.
Upeaääniset laulutähdet Heini Ikonen ja Konsta Niskavaara luotsaavat Funksearchersin niin eläimelliseen bilemenoon – ettei yleisö voi olla reagoimatta. Kokoonpanon vahvuuksiksi voidaan lukea ison soul-bändin soundi täydellä puhallinsektiolla – sekä taatusti tanssittavat tulkinnat niin tutuista kuin harvinaisemmistakin kappaleista.

Folk-iltamat:Joutumiehet ja Viitasen Piia klo 22.3

la 4.9.2010
Rehellistä tarinankerrontaa – jonka pohjana on puhtaasti soittamisen ilo!

Piecemaker

ke 8.9.2010
Piecemaker on jyväskyläläis-tamperelainen hardrockpumppu – joka rokkaa – rähisee ja groovaa takuuvarmalla otteella yhdistäen tiukkoja rokkiriffejä ja 2000-luvun soundia sellaiseen soppaan – jota ei ole ennen maisteltukaan! Bändillä on juuri työn alla debyyttialbumi – joka julkaistaneen vielä kuluvan vuoden puolella. Luvassa siis myös maistiaisia albumilta – joten rokin ystävien kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!

Laivue / Gaspard Oil klo 21.30

to 9.9.2010
http://www.myspace.com/laivue

”Vuodesta 2004 ääntä maailmalle tuottanut jyväskyläläinen Laivue liittyy kokopitkästi levyttäneiden artistien joukkoon Ektro Recordsin julkaistessa yhtyeen sen kummemmin nimeämättömän esikoislevyn. Tähänastiset olemassaolonsa vuodet bändi on operoinut ajoittaisten keikkojen ja matalan profiilin demojulkaisujen parissa – mutta nyt ruohonjuuritasolla kypsytellyt heleä pop – päättäväinen jumitus ja häiriöksi asti meluisa rock on paketoitu siistiksi reilun kolmen vartin paketiksi – joka edustaa Laivuetta vähintäänkin osuvasti.
Lue lisää: http://www.myspace.com/laivue”

http://www.myspace.com/gaspardoil

”First of all – it should probably be made clear that we are actually not the real Gaspard Oil. The real Gaspard Oil passed away somewhere in the early 1940s – after a long – successful and scientifically doubted career in aviation. We – as a band – merely honour this pioneer of flight through our music and through our most highly revered name. <bR
Lue lisää: http://www.myspace.com/gaspardoil”

Bilebändi Korpatshow

pe 10.9.2010
Suuri ja mahtava Korpatshow debytoi Jyväskylässä. Nämä viisi ´´neuvostoupseeria´´ pakottavat sinut ja ystäväsi tanssilattialle. Korpatshown ohjelmisto koostuu aikamme parhaista pop- ja rock-covereista.

Bilebändi Korpatshow

la 11.9.2010
Suuri ja mahtava Korpatshow debytoi Jyväskylässä. Nämä viisi ´´neuvostoupseeria´´ pakottavat sinut ja ystäväsi tanssilattialle. Korpatshown ohjelmisto koostuu aikamme parhaista pop- ja rock-covereista.

Boogie Chillen-klubi: R.J. Mischo (USA) klo 21

ti 14.9.2010
Amerikkalainen blues-virtuoosi R.J. Mischo ja hänen yhtyeensä Red Hot Blues Band ulottavat Euroopan kiertueensa myös Jyväskylään ja Poppariin – jossa he esiintyvät 14. syyskuuta.

R.J. Mischo on Wisconsinissa 1960 syntynyt ja Minnesotassa kasvanut bluesmuusikko. R.J. on sekä laulaja että mestarillinen huuliharpisti. Virtuoosimaisen soittotekniikkansa lisäksi R.J. – ´King of a Mighty Good Time´ – on myös valloittava ja karismaattinen esiintyjä.
Blues on ollut hänelle erityisen tärkeää aina siitä lähtien – kun hän 16-vuotiaana pääsi livahtamaan Muddy Watersin konserttiin. Tästä alkoi innostus perehtyä bluesharpun historiaan ja soittotyyleihin – joista erityisesti 50-luvun Chicago-blues teki syvän vaikutuksen.

Hänen levytysuransa lähti nousuun 1990-luvulla ja -94 ilmestynyt cd ´Gonna Rock Tonight´ johti USA:n kiertueeseen ja lopulta Eurooppaan. Erittäin tasokas levytysten kausi on jatkunut näihin päiviin saakka ja viimeisin – järjestyksessä Mischon kymmenes albumi – ´Knowledge You Can’t Get In College´ näki päivänvalon alkuvuodesta 2010.

Mischon Euroopan kiertueen taustabändinä toimii hänen pitkäaikaisia luottomiehiään. Saksalais-suomalaisen kokoonpanon muodostavat kitaristi Jan Mohr, Euroopan parhaaksi blues-rumpaliksikin tituleerattu Andreas Bock (aiemmin mm. BB & Blues Shacksin riveissä), sekä basisti Jaska Prepula – joka kotimaassa tunnetaan mm. Willie & the Wolves –yhtyeestä.

Down Town Stand Up Festari klo 20.00

ke 15.9.2010
Mikko Vaismaa Arimo Nustonen Teemu Vesterinen Pekka Jalava

Trio Elboe Joe

ke 15.9.2010
Trio ElboeJoe koostuu kolmesta nuoresta miehestä – jotka jakavat ennakkoluulottoman intohimoisen asenteen musiikkia ja sen esittämistä kohtaan. On vain yksi sääntö: kaavoihin ei kangistuta! Sen puolesta puhuu jo orkesterin kokoonpanokin – joka ei ole kaikkein tavanomaisin trubaduurimiehitys. Laulusolistia näet säestää perkussiivisen akustisen kitaran ohella aina muodissa oleva läskibasso. Lisäksi heleää lauluääntä tulee kolmesta suusta yhden sijaan.

Trio ElboeJoen ohjelmisto koostuu ikivihreistä rock- – pop – – ja oikeastaan monenkin eri genren hiteistä – mutta ei todellakaan niin tavanomaisen tylsästi kuin olet saattanut kuulla niitä joskus esitettävän. Jokainen kappale on maustettu omalla erityislaatuisella mausteellaan – jota on saatettu lainata vaikkapa rockabillyn tai R&B:n ihmeellisestä maailmasta. Tylsää siis keikalla ei tule olemaan – totea se vaikka itse!

Stand Up -festari

to 16.9.2010
Heli Sutela Marko Kämäräinen Joni Koivuniemi Ismo Leikola

Vapaat jamit

to 16.9.2010

Stand Up -festari

pe 17.9.2010
Pirjo Heikkilä Joonas Nordman Ida Grönlund Niko Kivelä

Vapaat jamit

pe 17.9.2010

BAARI 18v. Vapaat jamit 22.30

la 18.9.2010

POPPARI / JAZZ BAR 18 Vuotta!! siirretty 25.9

la 18.9.2010

Stand Up -festari

la 18.9.2010
Tomi Walamies Riku Sottinen Harri Lagström Ismo Leikola

Stand Up -festari

su 19.9.2010
Nikko Vaismaa Marko Kämäräinen Anders Helenius

JAO:n Mustan rytmimusiikin workshop (vapaa

ma 20.9.2010
Sielukasta soulia 12-henkisellä bändillä!! Laulajat: Jenna Bågeberg – Laura Kangastalo – Susanna Korhonen – Yusuf Albekoglu Kitarat: Juho Nummelin – Olli Moilanen Basso: Kalle Marttila Rummut/Perc: Ilkka Oksanen – Keijo Koskenharju Koskettimet: Joel Vierikko Saksofonit: Johannes Sarjasto Pasuuna: Touko Raatikainen.

Club Moustache

ke 22.9.2010
DJ´s Kojo Rogacki Midnight Express& Cortes

ANTTI HEERMANN 4 with MARIAN PETRESCU

to 23.9.2010
Antti Heermann tuo poppariin liudan uudenpolven tamperelaisia jazz-muusikoita . Ohjelmistossa on tuttuja jazz-standardeja tuoreella otteella.Orkesterin vierailevana solistina on aina ihana – pianon ”suurvisiiri” Marian Petrescu!

Ron Jeremy Big Band

pe 24.9.2010
Rock´n roll with big a pole. – isolla aisalla! RJBB Soittaa asenteella rock musiikin helmet ja muutamat funkit – laittaen tukat heilumaan ja pyllyt pyörimään.

Poppari/ Jazz Bar 18 vuotta!

la 25.9.2010
KUTSU VIP-KORTILLISILLE! KLO 18.00-19.02 korttia näyttämällä synttäri juoma. Tule nostamaan itsellesi ja täyteen ikään saavuttaneelle baarille malja. Muista ottaa kortti mukaan.

Ron Jeremy Big Band

la 25.9.2010
Rock´n roll with big a pole. – isolla aisalla! RJBB Soittaa asenteella rock musiikin helmet ja muutamat funkit – laittaen tukat heilumaan ja pyllyt pyörimään.

Jättedålig

ti 28.9.2010
Jättedålig soittaa ja laulaa taas Ultra Bran musiikkia.

Laulu: Kaisa Kokko – Annulotta Kulhomäki – Anni Matilainen – Touko Raatikainen – Joonas Marjanen – Panu Ukkonen Kerkko: Anniina Räsänen Joel: Ari Kauppinen Tommi: Panu Ukkonen – Joonas Marjanen Antti: Viljo Rissanen

sekä sattumanvaraiset torvet – perkussiot ja synajouset.
”Menet niiden luokse ja itket ja kuuntelet”

Klaara ja Utu

to 30.9.2010
Klaara on laulaja-lauluntekijä Laura Lehtolan ympärille muodostunut omintakeinen pop-yhtye Jyväskylästä ja Oulusta. Klaara on herkkä – ailahtelevainen – rytmikäs ja melodramaattinen. Ensimmäistä ep-julkaisua yhtye juhlistaa syys-rundilla Utun kanssa.

www.myspace.com/klaaraband

Utussa perinteinen pelimannikokoonpano toimii aivan uudella tavalla yhdistyen musiikin lajeihin – joissa sitä ei ole juuri käytetty. Seitsenhenkisen yhtyeen sävelkielessä fuusioituvat akustiset soittimet sähköisiin soundeihin ja laulaja/lauluntekijä-elementit muokkautuvat omintakeiseksi äänenväriksi. Utun musiikki on tarinankerrontaa jossa jazzin keinot hyödynnetään vyöryviksi äänimassoiksi ja popmusiikin helpostilähestyttävyys yhdistyy kansanmusiikin iloitteluun. Utun tyylilajiksi on luonnehdittu tunnetila. Se on uutta ja omaehtoista englanninkielistä taidepopmusiikkia.

www.myspace.com/utuspace

Viiden tähden festivaali

pe 1.10.2010
Rannekemyynti alkaa klo 19.00

21.00 MARIA LUND & TIMO RAUTIAINEN
22.00 EDU KETTUNEN & ESA ELORANTA
23.00 EMMI
24.00 TUURE KILPELÄINEN & KAIHON KARAVAANI
01.00 OSMO IKONEN & PETTERI SARIOLA

DOOM METALl -bändien yhteisilta klo22

la 2.10.2010
Mormânt De Snagov on black metal bändi – joka vuonna 2009 sai täysimittaisen miehistön soitinten varteen. Debyyttialbumi julkaistiin helmikuussa 2010 – Rise From The Void nimeä kantava levy pitää sisällään kahdeksan biisiä black metallia ilman turhia koristeluita. Saattue on vuonna 2001 perustettu saattometalliyhtye. Yhtyeen kaksi albumia ja kaksi EP:tä on julkaistu Spinefarm Recordsin kautta – viimeisin – Vuoroveri – vuonna 2009. Musiikissaan Saattue yhdistelee suomenkieltä synkkiin – raakoihin ja tunnelmallisiin elementteihin.

Ablaze In Hatred on melodista death/doom metallia soittava yhtye – joka perustettiin vuonna 2004. Julkaistuaan demon 2005 Ablaze In Hatred solmi levytyssopimuksen Firebox Recordsin kanssa. Kaksi tähän mennessä julkaistua täyspitkää albumia sisältävät vahvan teeman – olemme kaikki tuhoon tuomittuja.

Liput 6€

BLUES LIVE 2010 30V klo21

ke 6.10.2010
White Shoes Of Blues
Avausjamit

BLUES LIVE 2010 30V.

to 7.10.2010
The Barnshakers

Bens & Cherrys

pe 8.10.2010
Helsinkiläinen Bens & Cherrys soittaa modernia rokkia lainaten biisejä mm. Faith No Morelta – Muselta ja Queens of the Stone Agelta – sekä Ismo Alangolta ja SMG:ltä.

Club Moustache

la 9.10.2010
Moustache DJs w/ DJ Mikko Mattlar (Radio Helsinki – Synteettinen Suomi) Liput 3€

Sateenkaarina

ke 13.10.2010
Kohti metsiä ja kaukomaita rohkeudella matkaava Sateenkaarina on vähintäänkin mielenkiintoinen hämy-folk-yhtye. Luvassa luomuteknoa – matkustelua kaiken kiinnostavan välillä sekä kainuulaista kaihoa. Suomen kolmanneksi kovinta katusoittoa harrastanut yhtyeemme on legenda puistojen miesten keskuudessa. Tulethan tamppaamaan ja kuulemaan versiomme maailmanympärimatkasta! Huom. Uusittu luomumpi pähee setti ja matkalaukku.

Kolhoz

to 14.10.2010
Upouusi bändi – energistä ja innovatiivista sähköjazz-funkia – mm. Ikosen – Hirvosen – Dunkelin – Shorterin ja Ellingtonin sävellyksiä.

TakeAway Goes Spice

pe 15.10.2010
Spaissareita – soulia ja silmänruokaa isolla soundilla ja tuorein sovituksin. Viiden naislaulajan energia ei jätä ketään kylmäksi. Tule – aisti ja tanssi.

TakeAway Goes Spice

la 16.10.2010
Spaissareita – soulia ja silmänruokaa isolla soundilla ja tuorein sovituksin. Viiden naislaulajan energia ei jätä ketään kylmäksi. Tule – aisti ja tanssi.

OTRA VEZ f. Patrick Gallois klo 20.00

to 21.10.2010
Vastikään Buenos Airesista kotiutunut Quinteto Otra Vez tekee kauan odotetun paluun kotiareenalleen!<br<
Popparissa yhtye esiintyy pitkästä aikaa kvintettinä ja luvassa on uusia omia sävellyksiä – sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista sekä Astor Piazzollan tuotannon harvemmin kuultuja helmiä.<br<
Tango – kaipuu – olemisen tuska. Se on lyöty kankkuumme jo syntymässä kuin tuo hivenen tuhriintunut turkoosi leima sian kamaraan. Siinä se kulkee muassamme läpi elämän korvennuksen ja poistuu vasta kun ajan nahka lopulta ja lopullisesti kuoritaan päältämme. Menetetty lapsuus – kadotettu nuoruus – rakkaus joka ei koskaan täyttynyt. Sellaistako on elämän kiertoilmauunissa muhinut lihamme? Ja kuitenkin meillä on vain hetki – tämä katoava hetki – jolloin voimme intohimoisesti luoda uusi kuvia menneestä ja kaiholla muistella tulevaa.

Antti Heermann – viulu Henrik Sandås – bandoneon Matti Laukkanen – piano Markus Elgland – sähkökitara Tony Elgland – kontrabasso

BLOW PERUTTU/ VAPAAT JAMIT

pe 22.10.2010
soittimet ja pa osaavien käytettävissä

Korpi Ensemble

la 23.10.2010
.. .. Tuore laulajanvaihdos vie Korpi Ensembleä etnisempään suuntaan – kun vokalistina kuullaan monista kansanmusiikkiyhtyeistä tuttua Aili Ikosta. Korpi Ensemble yhdistelee musiikissaan populaarimusiikkia – jazzia sekä kansanmusiikkivaikutteita. Kauniit melodiat – maalaileva tunnelma ja vahvat rytmit tekevät Korpi Ensemblen musiikista raikasta ja uniikkia. Yhtye on julkaissut kolme levyä.

Lue lisää: http://www.myspace.com/korpiensemble#ixzz11PHvkhr3

Vapaat jamit

ti 26.10.2010

Vapaat jamit

ke 27.10.2010

yolk

to 28.10.2010
Syksyllä 2003 Jyväskylässä perustettu Yolk on vaihtoehtoista rockia soittava yhtye – joka sekoittaa musiikissaan metallin – psykedeelisen 70-luvun ja grungen koukut ja kohot modernilla tavalla.

http://www.myspace.com/yolkband

Vapaat jamit

pe 29.10.2010
Soittimet ja Pa osaajien käytössä.

DEAD BY YOU Levynjulkaisukaikka

la 30.10.2010
Kesällä 2006 kaverusten päähänpistosta alkunsa saanut ja myöhemmin suuremman tarkoituksen olemassaololleen löytänyt Dead By You on matkannut kivikkoisen tien tähän päivään. Tummanpuhuvaa rockia soittavan yhtyeen matka pitää sisällään epäonnekkaita sattumia ja murheita. Strangers In A Parade –debyyttialbumin nauhoitukset kestivät yhdeksän kuukautta ja epätodellisilta tuntuvien koettelemusten keskellä yhtyeen jäsenet alkoivatkin lopulta vitsailla – että orkesterin päälle oli langetettu kirous.

Ensimaistiaisena albumilta julkaistiin 13.9. digisingle ”Waterfalls” – johon on myös kuvattu koskettava musiikkivideo. Lokakuussa 13.10. julkaistavan ”Strangers In A Parade” –albumin on tuottanut mm. The 69Eyesin kanssa työskennellyt Johnny Lee Michaels.

www.deadbyyou.com

Mikko Innanen & Innkvisitio

su 31.10.2010
HUOM. KLO 20.00

MIKKO INNANEN & INNKVISITIO (Suomi – Saksa) Mikko Innanen > saksofoni Daniel Erdmann > saksofoni Seppo Kantonen > kosketinsoittimet Joonas Riippa > rummut www.mikkoinnanen.com

Monday Club@Tiina & Toni klo 21.00

ma 1.11.2010
Settimme koostuu omista ja lainatuista kappaleista – yhteistä kaikille on suomenkielisyys.

Vapaat jamit

ti 2.11.2010

Vapaat jamit

ke 3.11.2010

Preasens-klubi Ounaskari-Mikkonen-Jørgensen Kuára

to 4.11.2010
levynjulkaisukeikka

HUOM. Konsertti alkaa 21.00!

Boogie Chillen -klubi: Harmonica Henry (Swe)

pe 5.11.2010
Jan ´Harmonica Henry´ Sjöström on ollut Ruotsin johtavia bluesmuusikoita jo 70-luvun puolivälistä lähtien. Hän on kiertänyt Pohjois-Eurooppaa ja tehnyt levytyksiä oman The Blues Rockers -yhtyeensä kanssa. Hän toimi huuliharpistina myös jo legendaarisessa Chicago Express -yhtyeessä.
Tämänkertaisella Suomen-vierailullaan hän yhdistää voimansa suomalaisten blues-osaajien kanssa. Odotettavissa on lennokasta chicago bluesia skandinaavisin yhteisvoimin toteutettuna !

Club Moustache

la 6.11.2010
Moustache DJs w/ Stepa Feat. Are LIVE!!! Liput 5€

VARMISTA SISÄÄNPÄÄSYSI NOUTAMALLA ENNAKKO LIPPU! Ennakot Popparista keikkaviikon maanantaista alkaen!!!!

Monday Club@JAM klo 21

ma 8.11.2010
Jam on tänä syksynä aloittanut kahden miehen ja yhden naisen bändi – joka soittaa akustista poppia 70-luvulta tähän päivään laulaen kauniisti ja 3-äänisesti.

Vapaat jamit

ti 9.11.2010

Vapaat jamit

ke 10.11.2010

Kiiskilä Companion

pe 12.11.2010
Viikonloppu vietetään Popparissa tarkoin valikoidun cover-musiikin soidessa. Mm. Kala & Laivoja –yhteestä tuttu Jaakko Kiiskilä on kerännyt ympärilleen huippuäijien bändin – joka hemmottelee yleisöä valinnoilla – joihin kuuluvat mm. Led Zeppelin – Peter Gabriel – Genesis – Yes – Steely Dan – Uriah Heep – R.E.M. – Supertramp – Pink Floyd – 10cc ja The Doors. Tule kuuntelemaan ja tuo kaverisi mukaan – mutta varo – hyvä mieli ja musiikki voi olla tarttuvaa!

Kiiskilä Companion

la 13.11.2010
Viikonloppu vietetään Popparissa tarkoin valikoidun cover-musiikin soidessa. Mm. Kala & Laivoja –yhteestä tuttu Jaakko Kiiskilä on kerännyt ympärilleen huippuäijien bändin – joka hemmottelee yleisöä valinnoilla – joihin kuuluvat mm. Led Zeppelin – Peter Gabriel – Genesis – Yes – Steely Dan – Uriah Heep – R.E.M. – Supertramp – Pink Floyd – 10cc ja The Doors. Tule kuuntelemaan ja tuo kaverisi mukaan – mutta varo – hyvä mieli ja musiikki voi olla tarttuvaa!

Siiri Kangas- Kesän Kaikuja

su 14.11.2010

Monday Club@Sanna & Heikki klo 21

ma 15.11.2010

JANI SUONTAUSTA& Taivaan Pasuuna

ti 16.11.2010
Melankolista menoa ja satunnaisia valonpilkahduksia akustisesti esitettynä.

IRA KASPI ja PETER ENGBERG Join the club klo20

ke 17.11.2010
Vieraanaan TIMO RAUTIAINEN!

Ensimmäisessä setissä Ira ja Peter esittää Timon Biisejä ja toisessa Timo tulkitsee jazz-biisejä

Jeavestone & Kati Salo

pe 19.11.2010
Ja katso: 1. Hermafrodiitti siika ilmestyi Kalajoella! 1. Väärä lottovoittaja Kalajoelta puhui kansanjoukoille ja mediakepponen puhutti kansaa! Mikä yhdistää näitä näennäisen harmittomia tapahtumia? Vai ovatko kyseessä profetiat?? Voiko 1+1 olla muutakin kuin kaksi…jopa enemmän? Kyllä tässä tapauksessa vastaus on että 1+1 on vielä paljon enemmän – se on nimittäin myös OK ja sattuu olemaan myös kalajokelaispohjaisen mainion prog´n´roll kvintetin kolmannen albumin nimi eli 1+1=OK. Kuka vielä väittää ettei tätä kaikkea ohjaa järki – oikeus ja kauneus? Juuri uuden albuminsa julkaissut Jeavestone soittaa pitkästä aikaa Popparissa lämppärinään akustispainotteista folkpoppia soittava Kati Salo. jeavestone.com myspace.com/jeavestone myspace.com/katisalo http://www.myspace.com/jeavestone http://www.myspace.com/katisalo

BLUES LIVE – No Sweat

la 20.11.2010
No Sweat on soittanut vuodesta 2007 lähtien arvostettujen kitaravirtuoosien blues- ja rock-tuotantoa. Vanhojen kappaleiden sovituksia ovat tuottaneet mm. Eric Clapton – Joe Bonamassa – Stevie Ray Vaughan – Kenny Wayne Shepherd. Näitä legendaarisia virtuooseja tulkitaan No Sweatin omaan tinkimättömään tyyliin – jossa ei pipo kiristä.

Perinteiset VIP-Pikkujoulut klo 18 – 22

su 21.11.2010
Ota punainen korttisi mukaan ja tule lunastamaan illalliskortti 21.11 klo18 pikkujouluihin hintaan 25€.(19.11 mennessä) Samalla hinnalla saat vip -edut vuodelle 2011. Uudet jamimuusikoot – ottakaa yhteyttä baarille kutsunne varmistamiseksi.

Tarjolla ruokaa – juomaa ja biletysohjelmaa.

Pukeuduthan juhlavasti

avec

Monday Club@Tiina & Toni klo 21

ma 22.11.2010
Hittimusiikkia viime vuosilta akustisesti – mm. Aguilera – Timberlake – Rihanna..

Serata italiana – italialainen ilta klo19

ti 23.11.2010
Jyväskylän Dante Alighieri-seura ry. (Italian ystävien seura – www.dantejkl.com) järjestää italialaisen musiikin illan. Ilta on omistettu italialaiselle laulaja-lauluntekijä Fabrizio De Andrélle.

Illassa esiintyy italianen trubaduuri Gerry Rosi & co. Iltaan on vapaa pääsy.

Salaiva

ke 24.11.2010
Groove/Rock/Prog./Mystical/Egypt

Luvassa tiukkaa ja rytmistä kaahausta sekä mystiikan syvissä vesissä pulahtelua. Mm. Camelista ja Frank Zappasta otettuja vaikutteita saatetaan kuulla tänä iltana – kun ankkurit nousevat ja Salaiva suuntaa kohti tutkimattomia maailmoja.<br<
Salaiva stays Salaiva at the Flying Livingroom Jam!

Iikka Henriksson-basso/voc. Miikka Huisko-Kitara/voc. Tuisku Lehtola-Kitara/Korg synth. Oskari Niemi-rummut/symbaalit

Vapaa pääsy! Vapaaehtoinen ulospääsymaksu.

Konsta Niskavaara & Muut Epäjumalat

to 25.11.2010
Konsta Niskavaara on laulajalauluntekijä – joka on ollut jo yhdeksän vuoden ajan 22-vuotias. Korpilahdelta lähtöisin oleva nuorimies on kirjoittanut lauluja 12-vuotiaasta saakka. Musiikkiopinnot ja keikkailevan freelance-muusikon työt jättivät laulunkirjoitusinnon kuitenkin taka-alalle muutaman vuoden ajaksi. Pari vuotta sitten lauluja alkoi taas syntyä sekä omin päin että yhdessä ystävien kanssa.

Konstan laulut kertovat hänelle tärkeistä asioista kuten ystävyydestä – keikkamiehen arjesta – mukavista hetkistä elämän varrella – mutta myös elämän nurjemmasta puolesta. Konsta kirjoittaa laulunsa suomen kielellä ja kuvailee musiikkiaan brittipop-vaikutteiseksi suomipopiksi. Konstan musiikki on saanut vaikutteita mm. Egotripiltä – Don Huonoilta – Olavi Uusivirralta ja Oasikselta.

Loistavana esiintyjänä tunnettu Konsta esittää nyt ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen omaa tuotantoa. Lisäksi bändissä soittavat Matias Haavisto (kitara) – Mikko Myllykoski (basso) – Hannu Leppänen (rummut) ja Juho Kolehmainen (kitara).

Dakota

pe 26.11.2010
Dakota-yhtye svengaa – twistaa – rokkaa ja tunnelmoi 26.11.2011 Ravintola Popparissa. Pikkujoulut pystyyn nyt ! >>> Liput 5 e ovelta. >>www.dakota.fi

Dirty Deeds Indeed

la 27.11.2010
Suomen tunnetuin AC/DC-tribuuttibändi Dirty Deeds Indeed kruunaa 15-vuotisjuhlavuotensa soittamalla tämän vuoden viimeisen keikkansa kotikaupungissaan. Intensiivisestä lavaenergiastaan kehuttu Dirty Deeds Indeed keskittyy AC/DC:n alkuperäisen laulajan – vuonna 1980 kuolleen Bon Scottin aikaiseen materiaaliin. Popparissa onkin luvassa laaja kattaus AC/DC:n vuosina 1975-1979 julkaisemien albumien High Voltage – Dirty Deeds Done Dirt Cheap – Let There Be Rock Powerage ja Highway To Hell kohokohtiin.

http://www.dirtydeedsindeed.com

Monday Club@Sara Johannala klo 21

ma 29.11.2010

Tangokurssin päättökonsertti klo19

ke 1.12.2010
Mukana 11 laulajaa ynnä orkesteri – special quest star Martin Alvarado Buenos Airesista.

Mika Nuorva ja Pekka Kosonen Soihtuorkestereineen

to 2.12.2010
HURMA! -levyn julkkarikeikka
HUOM. KEIKKA ALKAA KLO 20.00!!!!!

Boogie Chillen -klubi: Henry Ojutkangas

pe 3.12.2010
Henry Ojutkangas on pitkän linjan bluesmuusikko – jolla on jo useamman vuosikymmenen mittainen ura takanaan juurevan musiikin parissa.
Hän on ehtinyt tehdä yhteistyötä mm. Dave Lindholmin – Pepe Ahlqvistin – Wiley Cousinsin ja Oiling Boiling R&B -yhtyeen kanssa – sekä johtaa lukuisia omia yhtyeitään.
Henry oli mukana myös levyttämässä ´Real Combination´ -levyä maailmankuulun barrelhouse-pianistin Champion Jack Dupreen kanssa vuonna 1980.
Boogie Chillen -klubi-illassa hän kohtaa yhden vanhoista soittokumppaneistaan – Tommy Barkmanin – jonka kanssa he ovat tehneet aiemmin duo-yhteistyötä. Duon monipuolinen instrumentaatio ja sähköinen rytmiryhmä takaavat vauhdikkaan perjantai-illan rokkaavan rytmibluesin merkeissä !

Club Moustache

la 4.12.2010
vs Prince
DJ Noppa(hulinaklubi) vs Moustache DJ´s Kojo rogacki& cortes

ITÄSIIVEN PIKKUJOULUT 16-19

la 4.12.2010
Ilmoittaudu Antonille

Itsenäysyyspäivn Monday Club klo 21

ma 6.12.2010
Tiina & Toni

Vapaat jamit

ti 7.12.2010

Vapaat jamit

ke 8.12.2010

Joona Toivanen Trion levynjulkkari HUOM: 21.00!

to 9.12.2010
Jyväskylän Jazz Barista maailmalle lähtenyt Joona Toivanen trio julkaisee marraskuun lopulla odotetun neljännen levynsä ”At My Side” ja juhlistaa tätä konsertilla Popparissa. Luvassa on uusia ja vanhoja trion sävellyksiä – sekä yhdessäsoiton riemua – sillä trio palaa nyt esiintymislavoille yli vuoden tauon jälkeen.

Constantine

pe 10.12.2010
Jo kolmatta vuotta peräkkäin jyväskyläläinen Constantine palaa Poppariin ”perinteiselle” joulunaluskeikalleen. Niin proge- kuin powermetallistakin ammentavaa melodista heavymetalliaan reilun neljän vuoden – viiden julkaisun ja kymmenien keikkojen verran maailmalle tarjoillut yhtye on tunnettu intensiivisistä ja pitkistä keikoistaan – joilla bändi pyrkii kerta toisensa jälkeen uudistumaan ja tarjoilemaan yleisölleen aina jotain uutta. Tällä kertaa Popparissa tullaan kuulemaan mm. biisejä yhtyeen tulevalta debyyttialbumilta sekä läpileikkaus menneistä demovuosista.

Micke & Lefty feat. Chef

la 11.12.2010
BLUES LIVE PIKKUJOULU (avoimet)Pikkujouluissa esiintyvät juuri uuden levyn julkaisseet Micke & Lefty feat. Chef. Heidät on valittu Suomen edustajiksi European Blues Unionin järjestämään European Blues Challenge kilpailuun – joka järjestetään maaliskuussa 2011 Berliinissä. Pääsyliput 8 € (jäseniltä 5 €).

BLUES LIVE ! SOCIETY JYVÄSKYLÄ FINLAND

Monday Club@Sanna & Heikki klo 21

ma 13.12.2010
Sanna ja Clapa virittelevät soittimet ja äänihuulet viimeistä kertaa tänä vuonna samalle taajuudelle ja fiilistelevät tuttujen biisien tahdissa. Luvassa on koonti kaikilta parivaljakon yhteisiltä Monday Clubeilta alkaen viime maaliskuusta – eli jokaiselle jotakin.

Keikoilta saatu palaute on vaikuttanut suuresti tämän klubin settilistan kokoamiseen – eli juuri ne biisit joista on tykätty ja joita on toivottu – tulevat tässä!

Tervetuloa kuuntelemaan ja fiilistelemään – ota kaveri mukaan ja lämmikkeeksi xante-glögiä tiskiltä. Niistä on loistava maanantai-ilta tehty!

Sanna Pääkkönen – laulu Heikki ”Clapa” Halonen – kitara

JAO:N perusopetuksen laulajat

ma 13.12.2010
Setti koostuu n. 10 kappaleesta mm. Natural Woman Sweet seasons Home again So far away Where you lead Beatiful Way over yonder You´ve got a friend I feel the earth move

MAAILMANMUSA JA SOUL Workshop klo20.30

ti 14.12.2010
End of the school year JAM.

Tänä iltana lavalla 2 mahtavaa Jao:n workshoppia. ’No bebo mas’ vie kaikki päiväntasaajan tuolle puolelle salsan ja samban tahdittamana. Salsaten siirrymme lähemmäs pohjoisia leveys asteita. Groovaavaa bile- ja tanssi musiikkia soittava Soul/funk worksopin bändi ei jätä ketään kylmäksi! Eli ei muuta kuin tanssikengät jalkaan ja jamittelemaan! Ilta jatkuu vapailla Jameilla! JAMJAMJAM. Konsa Jamming!

maailmanmusa-workshop klo 21.00

to 16.12.2010

Heidi Tuikkanen Group @ Linda Tikkanen Band

pe 17.12.2010
HEIDI TUIKKANEN GROUP:

Pop/Jazz/Alternative/Acoustic www.myspace.com/heidituikkanen

Heidi haluaa naimisiin – matkustamaan ja aikoo olla jonain päivänä pelkästään onnellinen. Pienestä asti tämä tyttö on paennut omien laulujen maailmaan ja jäänyt sinne melkein jumiin. Viimein hän heräsi (ainakin hetkeksi) ja keräsi itselleen upean bändin – joka ei pelkää elämää eikä sen vaaroja. Ja vaikka puhutaan vakavistakin asioista – elämä itsessään on niin suuri asia – että aina on aihetta pieneen leikkiin.

Heidi Tuikkanen – laulu – piano Nicolas Rehn – kitara Jukka Nurmela – basso Ilkka Tolonen – rummut

LINDA:

Pop/Alternative/Jazz www.myspace.com/lindamusic Laulaja-lauluntekijä Linda Tikkasen poppiin vivahtavat kappaleet herättävät henkiin monenlaiset ihmishahmot ja tarinat. Linda tarkastelee kappaleissaan elämänmenoa mutkattomasti antaen eri tunteille ja ihmismielen puolille vuorotellen puheenvuoron. Tämän vuoksi aiheiden kirjo onkin melkoinen: ajattelemisen tuska – taistelu kotikaupungin kanssa – rakkauden hylkääminen – sisäiset mustat aukot – lapsuuden seikkailut.. Linda on onnekas saadessaan jakaa kaikki nämä kokemukset luovien ja osaavien muusikoiden kanssa – jotka ovat ideoillaan ja innostuksellaan tehneet näistä tarinoista eläviä.

Linda Tikkanen – laulu – piano Pasi Toivanen – basso Eeti Nieminen – rummut

Beatwave

la 18.12.2010
Beatwave soittaa tunnettuja kappaleita tiukalla ja groovaavalla otteella. Luvassa materiaalia aina Jamiroquaista Red Hot Chili Peppersiin. Terveuloa!

Monday Club@Sara Johannala klo 21

ma 20.12.2010

Nooran bändi

ma 20.12.2010
Nooran bändi koostuu Jyväskyläläisistä konkarimuusikoista ja Popparin keikalla on luvassa riemukkaan räkäinen rokkishow.

Jyväskyläläinen Noora on määrätietoinen muusikko. Laulaja, lauluntekijä, trubaduuri ja viulunsoittaja on vuosia elättänyt itsensä kiertämällä Suomea eri bändien solistina. Seikkailun halu ja kehitystyön opinnot ovat vieneet hänet esiintymään aina Kiberan slummeihin ja Palestiinan vankiloihin asti.

Nyt hänen taustallaan vaikuttaa tiukka jyväskyläläinen rockbändi, jonka kanssa julkaistiin tänä vuonna ensimmäinen Choose Me -EP. ”Kuusikappaleisen levyn tunnelmissa on niin raikkautta kuin jykevyyttä. Nooran sävelkynä on luonut varsin tarttuvia melodioita. EP:n myötä on lupa odottaa paljon aikanaan ilmestyvältä pitkäsoitolta” (Keskisuomalainen)

www.nooramusic.fi http://www.youtube.com/watch?v=ULhMpD1McsE

ALL STARS CHRISTMAS BAND klo 20!!

ti 21.12.2010
Marian soitti ja kysyi meiltä kavereilta – haluaisimmeko tulla pitämään joulutunnelmissa hieman hauskaa Poppariin? No – kuka ei haluaisi – kun pääsee vielä kerran ulos lysthin pithoon ennen joulua! Luvassa siis jazzahtavaa joulumusaa rennolla otteella.

AO:n Weather Report Workshop klo 21

ke 22.12.2010
AO:n Workshop Tesla Tower plays Weather Report. Klo: 21.00. Vapaa pääsy.

Jos olet ihmetellyt outoja sääilmiöitä – niin tule Poppariin kuuntelemaan miten Tesla Tower käsittelee musiikillisia ilmiöitä.

Perinteiset Tapanin jamit

su 26.12.2010

Yksityistilaisuus 18-21.30

ma 27.12.2010

L’Ensemble Central Finlandais

to 30.12.2010
Keski-Suomesta maailmalle lähteneiden jazzareiden oman polven kokoonpano juhlistaa joululomaa ja hetkellistä paluuta kotiseudulleen soittamalla svengavaa 1950- ja 1960-lukujen jazzia ajanmukaiseen tyyliin juuri ennen vuodenvaihdetta. Ohjelmistossa on mm. Wes Montgomeryä – Herbie Hancockia ja Wayne Shorteria.

Let’s Eppelin

pe 31.12.2010
Suomen pitkäikäisin tribuuttiyhtye Let´s Eppelin laskeutuu 20-vuotisjuhlakiertueensa päätteeksi Poppariin 31.12.2010 ja lupaa jatkaa settiä 1.1.2011 puolelle. Luvassa tuttuja ja tunnettuja isäbändin klassikoita sekä elektroakustinen setti.

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.