Keikat 2017

The Dick Hawks

to 5.1.2017
Joulu meni, mutta haukat tulevat – ja lujaa! Tällä keikalla kuullaan rakastettuja haukkabiisejä kuten Jari, Esko, Tero ja Allan. Ruuanlaittoa kosketellaan koirakeiton verran ja nerokkaita laihdutusvinkkejä annetaan niitä tarvitseville. Haukoilla on vanhat mekot päällä, mutta uudehkot fanipaidat myynnissä.

”Ken vuotensa haukkakeikalla aloittaa, pysyy lennossa koko vuoden!”
(sananlasku Latinasta)

Daisy Dickhawk – drums + voc.
Dia Dolorosa Dickhawk – bass + voc.
Doris Dickhawk – guit.+ voc.
Domina Dickhaw keyb.+voc.

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 6.1.2017
Moi! Loppiaisen 06.01. ohjelma: melodisen popin musaklubi alkuillasta aikuiseen makuun esittää vanhan rockin klassikkoja. Popparibändissä mukana Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen. Illan solistivieraana vuoden tauon jälkeen Johanna hienojen balladien ja nopeamman popin tulkitsijana.

Hevi-PERJANTAI

pe 6.1.2017
TUHONSIEMEN on vuonna 2011 Jyväskylässä perustettu black metal-kvartetti. Edellisen täyspitkän ”Läpi unen kerrosten” julkaisusta ei ole ehtinyt kulua vielä vuottakaan, mutta uutta materiaalia alkaa olla jo levyllisen verran valmiina esitettäväksi. Intensiivisen ja tiukasti soittavan livebändin maineesta pidetään edelleen kiinni, joskin uudet kappaleet jättävät entistä enemmän tilaa tunnelman rakentamiselle ja spontaanille toiminnalle lavalla.

Bändin edellinen pitkäsoitto on kuultavissa linkin takaa: https://soundcloud.com/tuhonsiemen/sets/l-pi-unen-kerrosten ——-

When the last generation of Doom metal greats retired, it left a void into the metal scene and in our hearts. When no one stepped forth it was up to us to fill that gaping maw in between all the mediocre faffing about so-called metal music. Introducing JOHN THE BAPTIST and their no-bullshit approach to heavy metal as it should be played; loud, gritty and with half a stiffy, in fear & spite of God almighty. True doom forged under the wings of the master of Finnish occultism & black magic ——–

Jyväskylässä vuonna 2013 perustettu ALCHEMASTER’S APPRENTICE soittaa vivahteikasta Avant-garde Black Metallia luonto- ja fantasia-aihein.

Kuusenkaatojamit

la 7.1.2017

Päättömät

ke 11.1.2017
Uusi vuosi ja uudet meiningit. Haipin vuosi 2017!
Tamperelainen rockpumppu Päättömät saapuu Jyväskylään juhlistamaan samana päivänä julkaistavaa Sano mitä vaan -sinkkua. Luvassa on katsaus suomirockin tulevaisuuteen. Hillitöntä meininkiä ja tarttuvia kertsejä. Tuu mukaan ja tyhjennetään yhdessä Popparin ylijääneet glögivarastot.

Valentin Salo – laulu ja kitara
Valtteri Väätänen – kitara
Emil Laakso – Basso
Juho Seppänen – Rummut

2016 Vuoden palkittujen muusikoiden jazzband + jamit

pe 13.1.2017
Luvassa kaksi settiä jazzia tiukalla kvartettikokoonpanolla. Monipuolisesta ohjelmistosta löytyy perinteistä beboppia, lattareita sekä myös groovempaa jazzia!

Ville Lähteenmäki – Saksofoni (v.2015 tulokas) Lassi Friman – Kitara (v.2016 vuoden muusikko) Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut(v.2016 tulokas)

Ilta jatkuu jameilla!

Joplin

la 14.1.2017
Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee loistavia biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake.

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Pekka Heikkinen, kitara; Mikko Hämäläinen, rummut; Juha Tolvanen, basso

Ravintelivalistuksen ilta

ti 17.1.2017
RAVINTELIVALISTUS – Miira Tuominen: Diotiman erôs: rakkaus ja halu Platonin Pidot-dialogissa

Jazz-perjantai vol.2

pe 20.1.2017
Suuren suosion saanut jazz-perjantai jatkaa! Luvassa kaksi settiä jazz-standardeja elinvoimaisen kvartetin tulkitsemana.

Kokoonpano Ville Lähteenmäki – Saksofoni Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut

Tervetuloa! Keikan jälkeen lava on luonnollisesti vapaa jameille!

Markus VI & Pep@BLUES LIVE!

la 21.1.2017
Ilta jatkuu jameilla

Jimbino Vegan & The Jazz Cannibals

pe 27.1.2017
Jimbino Vegan (UK) – Klarinetti / Laulu Tomi Kettunen (FI) – Kitara Joë Santoni (FRA) – Kitara / Laulu Bill Frampton (UK) – Basso Daniel Nyman (FI) – Pyykkilauta

Soitamme New Orleans Jazzia ja Gypsyjazzia, keikkaamme ovat mukaantempaisevia ja piristäviä!

Ilmiömäinen New Orleans-jazzia, svengaavaa gypsyjazzia, bluesia ja ragtimea soittava kansainvälinen yhtye antaa taatusti lämpöä ja piristystä kylmänä talvi-iltana. Mukaantempaisevaa vanhaa kunnon jazzia saat nauttia yömyöhään. Älä jää tästä showsta paitsi!

https://www.youtube.com/watch?v=cbwvc66hhUk

Gila Waters ja Corneville Cocks

la 28.1.2017
Gila Waters on helsinkiläinen omaa englanninkielistä materiaalia soittava yhtye, joka luonnehtii musiikkiaan nimellä desert indie. Yhtyeellä on tiukat sidokset Jyväskylään. Kaikki sen jäsenet ovat joko kotoisin Jyväskylästä tai asuneet siellä pitkään. Soittajat ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhä myös muissa yhtyeissä (Permanent Clear Light, Tripods, Euforia). Gila Watersissa soittavat Harri Fredrikson, kitara, Arto Kakko, rummut, Matti Laitinen, kitara, laulu ja Jorma Pasanen, basso. Tässä linkki viime vuonna ilmestyneeseen singleen: https://www.youtube.com/watch?v=ABvD5Vot2S0

Corneville Cocks on aikuisbändi, jonka ohjelmisto koostuu pääosin 1960-luvun tanssittavasta bluesrockista soitettuna hieman alkuperäistä rivakammalla otteella. Siinä soittavat Martti Heikkinen, soolokitara, Timo Heinonen, kitara ja laulu, Arto ‘Aatu’ Saikkonen, basso ja laulu sekä Petri ‘Pömppö’ Sällinen rummut.

Ravintelivalistuksen ilta

ti 31.1.2017
RAVINTELIVALISTUS – Jari Kaukua: Islamilainen filosofia?

YKSITYISTILAISUUS 19-22

to 2.2.2017

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 3.2.2017
Melodisen popin musaklubi viettää osan illasta Beatles-musiikin merkeissä ja loput perinteisesti akustista ja sähköistä musaa aikuiseen makuun alkuillasta. Illan solistivieraana uusine biiseineen ihanaääninen Inkku. Illan Popparibändissä Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen. Tervetuloa balladien ja Beatles-musiikin tunnelmaan, jee jee!!

The Young One & The Old Ones plays Neil Young.

pe 3.2.2017
The Young One & The Old Ones perustettiin tilauksesta marraskuussa 2016 vietetyille Neil Youngin syntymäpäiväkekkerille Äänekosken Painis-klubille. Bändi osoittautui niin hyvin toimivaksi, että hommaa päätettiin yhteistuumin jatkaa. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin Neil Youngin akustisesta tuotannosta ja biisilistalta löytyy suuria klassikoita ja hieman harvemmin kuultuja helmiä. Soittajisto koostuu pitkän linjan asiansa osaavista muusikoista, joilla on edelleen kipinä tallella.

Jaska Liimatainen: laulu ja kitara Janne Liekkinen: kitara ja laulu Mona Steffanson: laulu ja koskettimet Jukka Manninen: basso Vesa Takkinen: rummut

Rival Tree

la 4.2.2017
Jyväskyläläinen Rival Tree keittää parhaillaan kokoon upeaa keitosta kitarapopin parhaista luomuraaka-aineista. Käsityönä ja vilpittömästä rakkaudesta musiikkiin valmistuneet lauluaihiot on maustettu perinteisin menetelmin: neljä äijää soittimineen kasvokkain pienessä tilassa ja muutama intensiivinen päivä. Näistä raaka-aineista on nyt valmistunut nippu hienoja biisejä, joita sosiaalinen media ja liveyleisö saa alkaa hiljalleen maistelemaan.

https://www.youtube.com/channel/UCYMVrARqVzK5qW1bYRBYmKA

Rival Tree tuoksuu tutulta kotiruualta, mutta maistuu kovaksikeitetylle popkulinaristillekin. Makumaailmaan sekoittuu hieman 70-luvun folkrockia, tuoreempaa singer-songwriterperinnettä sekä 90-luvun powerpopkaikuja.

Equally stupid

ti 7.2.2017
”All are equal. Some are more equal than others. But only very few are equally stupid.”

Pauli Lyytinen – tenori-, basso-, ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys

Sigurdur Rögnvaldsson (IS) – baritonikitara, sävellys David Meier (CH) – rummut

Palokka Big band Helmipuhallus

ke 8.2.2017

Martti Servo & Napander ”Kahdenkympin villitys!”

pe 10.2.2017

Puhkupillit bilettää

la 11.2.2017

Ravintelivalistus iltamat

ti 14.2.2017
Osma Naukkarinen: Teknisen yhteiskunnan inhimilliset seuraukset: Jacques Ellulin teknologia-analyysi

Sarinko & Nile’s Borger

ke 15.2.2017
Sarinko on kuopiolainen muusikko-lauluntekijä, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus eri bändien riveissä keikkailusta ja biisinteosta. Hänen soolotuotantonsa ammentaa bluesvaikutteisesta rockista esikuvinaan esim. Hendrix ja Led Zeppelin. 45 min setti omia kappaleita.

https://soundcloud.com/joonas-sarinko/my-sweetest-enemy

Nile’s Borger on tuore jyväskyläläinen blues/soul-rock -yhtye. Yhtyeen jäsenillä on laajalti keikkakokemusta muista bändeistä eri puolilta Suomea (esim. Popparissakin useampaan otteeseen keikkaillut Palolampi). 45 min setti, joka sisältää omia kappaleita sekä covereita rockin klassikkobändeiltä kuten Deep Purple ja ZZ-Top.

https://soundcloud.com/niles-borger/niles-borger-do-it-good

Wumpa Fruits plays The Story of Crash Bandicoot

pe 17.2.2017
”Wumpa Fruits plays The Story of Crash Bandicoot”

THE STORY OF CRASH BANDICOOT on viiden nostalgian janoisen miehen luoma audio-visuaalinen kokemus Naughty Dogin kehittämästä Crash Bandicoot pelisarjasta. Wumpa Fruits orkesteri vie kuulijan kokonaisvaltaiselle matkalle vuodesta 1996 vuoteen 1999 asti. Matkan varrella loikitaan saarelta saarelle, kerätään kristallit, laitetaan pahikset kuriin ja ajellaan uhkaavat muukalaiset suohon mikroautoilla! The Story of Crash Bandicoot on kaikkien tunteman pussimäyrän tarina pakattuna yhdeksi elämykseksi.

Facebook: https://www.facebook.com/wumpafruitsorkesteri/

Yksityistilaisuus

la 18.2.2017

Frim Fram Duo

la 18.2.2017
www.frimframmusic.com

Juki Välipakka: laulu / kitara / huuliharppu / stompbox Sirpa Suomalainen: saksofoni / laulu

Frim-Fram on perustettu rakkaudesta bluesiin ja jazziin. Bändi soittaa sekä originaaleja että cover-klassikoita jazz-, Chicago- ja countryblues-tyyleillä, mukana ripaus New Orleansia ja jopa countrya. Omasta materiaalista on tehty levy bändin kvartettiversion, Frim-Fram Quartet:in kanssa.

Juki Välipakka ja Sirpa Suomalainen ovat työskennelleet yhdessä useissa roots ja blues-kokoonpanoissa, kuten Kanneltalon suositun Juurilla-klubin The Rooty Toot Toot Band, Blue Piano Band, Veljet & Siskot ja Soul ’n Body. Juurilla-klubilla he ovat esiintyneet lukuisien suomalaisten nimiartistien kanssa (mm. Sami Saari, Johanna Försti, Pepe Ahlqvist). Juki ja Sirpa ovat keikkailleet useilla bluesfestivaaleilla ja jazzklubeilla, aina Istanbulissa asti.

Konsan Jazz-työpaja

ti 21.2.2017

Britney Spears tribuutti

ke 22.2.2017
Kuka ei rakastaisi vanhaa kunnon Britney Spearsia tai olisi sitä joskus salaa kuunnellut ja fanittanut? Nyt on mitä mainioin mahdollisuus tulla kuuntelemaan Britneyn ikivihreitä biisejä, jotka luovat nostalgisen kattoa nostattavan tunnelman. Jyväskyläläisistä muusikoista koostuvaan seitsenhenkiseen tribuuttibändiin kuuluvat, laulu: Suvi Liimola ja Selina Mattila, koskettimet: Mariam Vainio, rummut: Riina Ahola, perkussio: Mikael Haverinen, kitara: Juha Takanen, basso: Joonatan Jaakonaho. Tevetuloa fiilistelemään sankoin joukoin!

Maxxxtet

to 23.2.2017
Max Zenger on suomijazzin nousevan sukupolven kuuma nimi. Energinen saksofonisti on monessa mukana – omien projektiensa lisäksi hän on keikkaillut mm. Ricky-Tick Big Bandin ja Elastisen kanssa. Hiljattain debyyttialbuminsa julkaissut Maxxxtet on seikkailullinen kokoonpano, jossa Zengerin melodiset sävellykset yhdistyvät yllätykselliseen improvisaatioon. Maxxxtet vie kuulijan matkalle maailman ympäri sekä menneeseen että tulevaan.

Max Zenger, saksofoni, bassoklarinetti Tomi Nikku, trumpetti Teemu Åkerblom, basso Joonas Leppänen, rummut

AURORA

pe 24.2.2017
Tampereelta alun perin kotoisin oleva Aurora on 28-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka julkaisi kultaa myyneen debyyttialbuminsa Kadontaan kaupunkiin vuonna 2015. Albumin sävellykset ja sanoitukset ovat Auroran ja tuottaja Sakke Aallon (Cheek, JVG, Juno, Fintelligens, jne.) käsialaa. Auroraa on kuunneltu pelkästään Spotifyssa jo lähes 20 miljoonaa kertaa ja myös radiosoitto on ollut poikkeuksellisen laajaa.

Musiikkimaailma on vihdoin saanut kauan kaipaansa valovoimaisen uuden rytmimusiikkitähden. Auroran singlet Eilisen Aurinko, Se Soi ja Kaikki Mitä Näät ovat kaikki olleet melkoisia hittejä, joista kaikista artisti on myös saanut nyt uransa ensimmäisen kultalevyt. Tämä kaikki on kuitenkin vasta alkua pitkälle uralle jolla liikutaan popin ja reggaen välimaastossa välittämättä liiemmin genrerajoista.

Blues Live

la 25.2.2017
Järjestäjä: Blues Live! ry

Titty Bar Tim Blues Band esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylässä alkuperäiskokoonpanolla. Bändin jäsenet ovat Suomessa: Timmy ja Pete (Kouvola), Ville (HKI), Jussi (Joutseno) ja maailmalla: Robbie (Skotlanti) vaikuttavia pitkän linjan blues-muusikoita.

Timmy Heikkilä – kitara, harppu, laulu Robbie Hill – kitara (laulu) Ville Tolvanen – piano (laulu) Jussi Vesterinen – basso Pete Tähtinen – rummut

Ravintelivalistuksen ilta

ti 28.2.2017
RAVINTELIVALISTUS – Henna-Riikka Peltola: Kaunis suru on kunniavieras – kokemuksia surumusiikista

Ilpo Murtojärvi Quartet

to 2.3.2017
ILPO MURTOJÄRVI on turkulainen monipuolinen kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja soitonopettaja. Hän on soittanut monissa kokoonpanoissa ja projekteissa niin pop-, rock-, proge- ja jazzmusiikkia kuin iskelmää ja teatterimusiikkiakin. Tämä legendaarisen Kaamos yhtyeen kitaristi on kirjoittanut bändin kappaleet. Osa on vanhempaa ”progekamaa” ja toinen puoli uutta materiaalia.

Kokoonpanossa soittaa: Ilpo Murtojärvi-kitara Jusu Heinonen-saksofoni Oskar Suksi-rummut Vesku Saloranta-baasso


www.youtube.com/watch?v=OAROsCcFoMM www.youtube.com/watch?v=qNVwSpaXXuI

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 3.3.2017
Melodisen popin musaklubi jatkaa popin alkujuurille eli rautalankamusiikin tunnelmiin. Illan aikana kuullaan akustista ja sähköistä poppia ja illan teemana tutustutaan tuttuihin ja tuntemattomampiin kitaramusiikin helmiin. Tuttu popparibändi soittaa kokoonpanossa: Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen, Arska Vesterinen ja vahvistuksena kaikukitaran mestari Eki Paananen. Melodiset laulupopit tulkitaan usean solistin voimin. Tulethan mukaan elävän musiikin tunnelmaan hyvien ystävien seurassa. Klo 19.00-21.00

Jazz-perjantai vol.3

pe 3.3.2017
Perjantai on taas jazz! Luvassa kaksi settiä ikivihreitä jazz-klassikoita kvartettikokoonpanolla. Tervetuloa kuuntelemaan ja viettämään iltaa!

Ville Lähteenmäki – Saksofoni Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut

Liput 3/5e Keikan jälkeen lava on vapaa!

Sami Saarelainen Racing -ilta

la 4.3.2017
Yksityistilaisuus 18-21

Sami Saarelainen Racing ilta/The Presidents.

la 4.3.2017

Ilta Lauran kanssa -live talk show

ti 7.3.2017
Illan teema: Kaupungin valot

Liikennevaloja, mainosvaloja, kännykän ja läppärin valoja… Kiiree ja erilaisten tehokkuusvaatimusten keskellä elää ihminen, joka pysähtyessään havahtuu pohtimaan elämän mielekkyyttä. Mikä merkitys tällä kaikella on? Mikä merkitys minulla on? Kuka minä olen ja minkälaisia jälkiä elämä on minuun jättänyt? Minkälaisen jäljen haluan itse jättää jälkeeni?

Urbaaneja puheenvuoroja pysähtymisestä ja merkityksistä elämän pelikentällä.

Lauran vieraina: yrittäjä, ex-rallikuski Mikko Hirvonen luova johtaja Mikko Kalliola globaalikansalainen, visionäärinen organisoija Nina Maarit Partanen

Musiikissa Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestari, jazzvirtuoosi Lasse Hirvi

Tilaisuuden kesto n. 2 tuntia (sis. väliaika)

Edu Kettunen & Tommi Kalenius

pe 10.3.2017
Edu Kettunen, Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen & Tommi Kalenius uusilla ohjelmistoilla.

Ilkka Vainio ja Janus Hanski Hitit, Jutut ja Klassikot Show

la 11.3.2017
Huom aloitus aika!

Ravintelivalistuksen ilta

ti 14.3.2017
RAVINTELIVALISTUS – Pieta Päällysaho: Häpeä ja Sofokleen Filoktetes

Shillelagh Pyhän Patrikinpäivän aattona

to 16.3.2017
Shillelagh, (lausutaan shi-lei-li), on Jyväskyläläinen, Irlantilaisia kansan- ja juomalauluja esittävä kolmihenkinen akustinen yhtye, joka esittää tunnetuimpia irlantilaisia tunnelmannostattajia Pyhän Patrikin päivän aaton kunniaksi.

Kokoonpano: Tuomas Pentikäinen – Kitara Lise-Lotte Pirttinen – Laulu, Tamburiini ja Kitara Aimo Hedman – Laulu ja vouhotus

ILTA JATKUU JAMEILLA!!!!

Mike Stern Tripuutti & Cape Canvas

pe 17.3.2017
Cape Canvas aloittaa 22 ja pieni tauko. Mike Sternin soolodebyyttilevy Upside Downside ilmestyi vuonna 1986 ja täyttää 31 vuotta tänä vuonna. Debyyttievy oli Sternille näytönpaikka ja viimeinen läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen. Samalla se oli lähtölaukaus kansainväliselle soolouralle, joka jatkuu elinvoimaisena edelleen. Varre Vartiainen yhtyeineen tarjoaa läpileikkauksen Sternin sävellyksistä miehen soolouran kolmelta vuosikymmeneltä. Saksofonisti Joonatan Rautio ja rumpali Jussi Lehtonen esiintyivät Mike Sternin yhtyeessä Sibelius-Akatemian DIG-festivaaleilla vuonna 2014. Orkesterista löytyy siis ensikäden tietoa Sternin taiteesta ja työskentelytavasta. Luvassa on letkeä ilta svengaavan musiikin parissa, unohtamatta vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Varre Vartiainen, kitara Joonatan Rautio, saksofoni Timo Hirvonen, basso Jussi lehtonen, rummut

Cape Canvas yhtye: Matias Kangasniemi kitara Panu Korhonen Koskettimet Jere Lehto Basso Markus Snellman Rummut Soitamme fuusiohtavia omia kappaleita ja lainoja yhtye:

Matias Kangasniemi kitara Panu Korhonen Koskettimet Jere Lehto Basso Markus Snellman Rummut

Soitamme fuusiohtavia omia kappaleita ja lainoja

Husband

la 18.3.2017
Varre Vartianen, gtr Harri Rantanen,b Anssi Nykänen,drs

Gröndahl Lauri tutkintokeikka

ti 21.3.2017
Kevät on saapunut ja on aika virittää kitarat, jotta päästään tarkastelemaan, mitäs sitä on tullut tehtyä. Tulossa on siis sähkökitaran C- kurssitutkinto Ravintola Popparissa 21.3.2017 klo20. Luvassa on musiikkia Bluesista Coyntryyn ja sieltä kohti Progea, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää koko illan edestä. Tervetuloa!!

Kokoonpano: Lauri Gröndahl – Kitara Hanna Turunen – Basso (Plus konsertin nimen copyright) Aaro Laitinen – Koskettimet Markus Snellman – Rummut Einari Kärnä – Viulu Elias Pullinen – Viulu Elias Pulkkinen – Alttoviulu Emma Mäntylä – Sello

Pop/Rock jamiavaus PRIMUS-cover

ke 22.3.2017
Setin jälkeen lava vapaa jammailijoille

JAO international jazz workshop band

to 23.3.2017

AO:n maailmanmusiikkiworkshop

to 23.3.2017

Soul miehet: Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen

pe 24.3.2017
vol.1

Soul-Klubi Jyväskylän Popparissa. Soulmiehet Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen, sekä orkesterissa Jaska Lukkarinen, Hannu Pikkarainen, Esa Mäkynen, Pope Puolitaival, Jay Kortehisto, sekä Jukka Heikkinen. Klubisetti jota harvoin tarjolla nyt special keikkana Popparissa! Ennakkolippuja myynnissä Soulmiesten verkkokaupassa www.soulmiehet.fi Liput 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti varaa omasi ennakkoon!

Video 17.2.2017 Jyväskylä Paviljongista: https://www.youtube.com/watch?v=OP55LYUvxR0

Soul miehet: Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen

pe 24.3.2017
vol. 2

Soul-Klubi Jyväskylän Popparissa. Soulmiehet Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen, sekä orkesterissa Jaska Lukkarinen, Hannu Pikkarainen, Esa Mäkynen, Pope Puolitaival, Jay Kortehisto, sekä Jukka Heikkinen.

Klubisetti jota harvoin tarjolla nyt special keikkana Popparissa! Ennakkolippuja myynnissä Soulmiesten verkkokaupassa www.soulmiehet.fi Liput 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti varaa omasi ennakkoon!

Video 17.2.2017 Jyväskylä Paviljongista: https://www.youtube.com/watch?v=OP55LYUvxR0

Soul miehet: Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen

la 25.3.2017
vol. 3

Soul-Klubi Jyväskylän Popparissa. Soulmiehet Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen, sekä orkesterissa Jaska Lukkarinen, Hannu Pikkarainen, Esa Mäkynen, Pope Puolitaival, Jay Kortehisto, sekä Jukka Heikkinen.

Klubisetti jota harvoin tarjolla nyt special keikkana Popparissa! Ennakkolippuja myynnissä Soulmiesten verkkokaupassa www.soulmiehet.fi Liput 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti varaa omasi ennakkoon!

Video 17.2.2017 Jyväskylä Paviljongista: https://www.youtube.com/watch?v=OP55LYUvxR0

Soul miehet: Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen

la 25.3.2017
vol.4

Soul-Klubi Jyväskylän Popparissa. Soulmiehet Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen, sekä orkesterissa Jaska Lukkarinen, Hannu Pikkarainen, Esa Mäkynen, Pope Puolitaival, Jay Kortehisto, sekä Jukka Heikkinen.

Klubisetti jota harvoin tarjolla nyt special keikkana Popparissa! Ennakkolippuja myynnissä Soulmiesten verkkokaupassa www.soulmiehet.fi Liput 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti varaa omasi ennakkoon!

Video 17.2.2017 Jyväskylä Paviljongista: https://www.youtube.com/watch?v=OP55LYUvxR0

Ravintelivalistuksen ilta

ti 28.3.2017
RAVINTELIVALISTUS – Riikka Ala-Hakula: Konkreettisen runouden poliittisuudesta.

Mikko Saukko Konsan näyttökeikka

ke 29.3.2017

Oliver ja Maailman Matti

pe 31.3.2017
OLIVER

Suomenkielistä kitarapoppia soittava Oliver julkaisi uusimman Juoksen -singlensä perjantaina 10.2. Single esittelee yhtyeen tuoreen soundin, jossa yhdistyvät Mumford & Sons sekä yhtyeen ikisuosikki Coldplay.

Kuuntele Juoksen -single: http://lnk.to/oliver_juoksen

Single nousi heti julkaisunsa jälkeen Spotifyssa monille soittolistoille ja sitä onkin kuunneltu jo yli 320 000 kertaa. Kappale nousi myös Spotifyn viraalilistan kärkeen pitäen paikkansa huimat 9 päivän ajan.

Vuonna 2009 debyyttialbuminsa julkaissut yhtye on julkaissut uransa aikana 3 albumia ja soittanut yli 400 keikkaa. Nykyään yhtye on luopunut albumiformaatista ja keskittyy yksittäisten biisien julkaisuun.

Oliver Spotifyssa: http://smarturl.it/oliver_spotify Facebook: https://www.facebook.com/olivervirallinen/ Instagram: https://www.instagram.com/oliverband/ Youtube: https://m.youtube.com/watch?v=6HzP8Pj1XYI

MAAILMAN MATTI (EP -julkkarikeikka!) Alkuvuodesta 2016 bändikokoonpanonsa vakiinnuttanut jyväskyläläinen Maailman Matti on laulaja-lauluntekijä Matti Halosen luotsaama viisihenkinen pop/rock -yhtye.

Viime vuonna julkaistut singlet ”Viittä Vaille Vapaa” ja ”Ilman Sinua” sysäsivät bändin vakaaseen nousukiitoon, ja Popparissa juhlistetaan maaliskuun lopulla julkaistavaa viiden kappaleen EP:tä. Luvassa on tuttuun tapaan yleisöön kertarysäyksellä iskevää suomenkielistä menoa ja timanttista bändienergiaa!!

Facebook: https://www.facebook.com/maailmanmattiband/ YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC6y3EyDZMpTeRmE37-9QuEw Spotify: https://play.spotify.com/artist/7fPecr0c15wa2h5hH0r7L1

Leevi and the Leavings- tribuutti

la 1.4.2017
Kunnianosoitus Leevi and the Leavingsille

Mitäpä voisi lauantai-illalta enempää toivoa, kuin Leevi and the Leavingsin musiikkia?

Ilta on omistettu upean, niin kovin rakkaan suomalaisyhtyeen musiikille. Luvassa todella monipuolinen kattaus Leevi-lauluja, ja joka ikinen laulu esitetään suurella sydämellä, puoliakustisella meiningillä, mitä ihanimmalla porukalla.

Kokoonpanossa tutut kasvot: Iina Penttilä Hanna Turunen Vili Kallonen Lauri Sintonen Jere Mäntykangas

Mikko Kuparinen Jamkin C-tutkinto

ti 4.4.2017
Bluesia, jazzia ja vähän Beatlesiakin. Trio + laulaja

Jamiavaus The Heikkilä

ke 5.4.2017
soittaa 1970-luvun henkistä diskomusiikkia

Seppo Muhonen&Marian Petrescu

to 6.4.2017
Maailmanluokan Grammy-palkittu pianovirtuoosi Marian Petrescu ja laulaja Seppo Muhonen tulkitsevat ainutlaatuisella tavallaan maailmanmusiikin tunnetuimpia kauniita sävelmiä ja tarinoita.

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 7.4.2017
Melodisen popin musaklubin huhtikuun teemana on kuunneltava ja tanssittava suomenkielinen poppi. Poiketen aiemmista balladityyppisistä illoista nyt tanssitaan ja muistellaan koulukonvia. Popparibändissä soittavat: Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen, Eki Paananen ja Arska Vesterinen. Vaikka illan teemana on suomenkielinen musiikki, soittaa bändi myös mielimusiikkiaan englanninkielisestä popista. Eiköhän Upi muutaman kitarabiisinkin soita! Poppari klo 19.00-21.00, liput 5€.

Jazz-perjantai vol.4

pe 7.4.2017
Perjantai on taas jazz! Luvassa kaksi settiä ikivihreitä jazz-klassikoita kvartettikokoonpanolla. Tervetuloa kuuntelemaan ja viettämään iltaa!

Ville Lähteenmäki – Saksofoni Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Topias Lehtola – Rummut Liput 5/3e

Keikan jälkeen lava on vapaa jameille!

Elias Kahila Band

la 8.4.2017
Tukholman musiikkipiireissä legendaarisen maineen omaava, Suomen ensimmäisen pop/rock-sellopedagogin, Elias Kahilan johtama yhtye tuo kitaramaiset piirteet funkista, bluesista sekä rockista aiemmin lähinnä klassisena pidettyyn soittimeen, selloon. Tämä on tulosta Kahilan 15 vuoden kehitystyöstä uuden sellotekniikan parissa, joka on mullistamassa käsityksen siitä mihin sello taipuu. Bändin toinen puolisko, multi-instrumentalisti Kristian Ijäs hoitaa basson sekä akustisen kitaran soiton käsillään, taitaen samanaikaisesti rumpupedaalit jaloillaan. Tämä jyväskyläläinen kaksikko ei varmasti jätä kuulijaa kylmäksi.

VIDEOT: Elias Kahila Band: Face-to-Face (Tukholma 16.7.2016): http://youtu.be/52g2XQH9_wc?t=11s

Elias Kahila Lenny Kravitz American Woman Cello Loop (Tukholma 16.7.2016): https://www.youtube.com/watch?v=lFC3vwfDC0g

Omat biisit muodostavat setin ytimen. Lisäksi uudelleen sovitetut hitit mm. Muselta & RHCP:ltä (”Californication”) kuullaan sekä selloloopit mm. Lenny Kravitzilta (”American Woman”).

JAO:N REGGAE WORKSHOP

ma 10.4.2017
Yah man! JAO ylpeänä esittää ; Funky Jyngston Vibration on valmistanut juuri tätä iltaa varten täyslaidallisen takapotkusuosikkeja Bob Marleyn hiteistä kotimaiseen julistukseen. Kun saavut osaksi tätä auditiivista letkeyttä, tekee jo mielesi päästä auringon alle takkuuntumaan suitsukkeen sumuun ja huutelemaan rivouksia.

Laulu; Laura Eskola, Pauliina Jokinen, Salla Lehtomäki Kitara; Roope Strengell, Olli Huuskonen Lyömät; Sebastian Krühn, Matti Lahti Koskettimet; Hannu Ala Haitari; Susanna Leppänen Basso; Henry Mathlin

Liidä siis Poppariin keväisessä illanköllykkäässä 10.4. klo 21

Ravintelivalistuksen ilta

ti 11.4.2017
Keijo Lakkala: Utopian tila ja aika

Musiikkidiplomi keikkoja

ke 12.4.2017

Eveliina Stolp

to 13.4.2017
Eveliina Stolp nähdään ja kuullaan pitkästä aikaa Jyväskylässä! Uutta musiikkia aktiivisesti julkaissut laulaja-lauluntekijä tuo monivivahteisen kattauksensa Popparin lavalle bändinsä kera.

www.facebook.com/eveliinsastolpmusic

Eveliina Stolp -laulu
Antti Manninen -rummut
Joonatan Jaakonaho -basso
Juha Takanen -kitara
Panu Korhonen -kiipparit

Gaspard Oil, Kremlin& Montage

pe 14.4.2017
Gaspard Oil on kymmenen vuotta ja pian viisi levyä julkaissut bändi jonka juuret ovat Äänekoskella. Kahden säveltävän laulajan bändin ytimenä ovat hyvät biisit; melodia, harmonia, yllätyksellisyys ja väkevät mielikuvat. Tarinat. Esikuvien, kuten The Beatlesin, Queenin ja Radioheadin tapaan musiikki on värikästä eikä yhteen genreen sidottua. Joku on joskus yrittänyt määritellä Gaspard Oilia progeksi, mutta bändi itse ajattelee musiikkinsa mielenkiintoisemman laidan popiksi. Yhtyeen keikkoja on kiitetty kategorisesti kiihdyttävästä ja tanssittavasta meiningistään. Gaspard Oilin neljäs albumi, She Came From Planet Earth! valittiin Keskisuomalainen-sanomalehden kriitikkokatselmuksessa vuoden 2014 parhaiden kotimaisten levyjen kärkeen.

https://soundcloud.com/gaspardoilband/how-she-moves www.facebook.com/gaspardoil

Vuonna 2011 perustettu Montage on viisihenkinen helsinkiläisyhtye, joka yhdistelee musiikissaan progevaikutteita melodiseen hard rockiin. Yhtyeen s/t debyyttialbumi vuodelta 2014 ja kakkosalbumi Metamorphosis vuodelta 2016 ovat herättäneet huomiota laajalti Suomessa ja ympäri Euroopan. Montage on kunnostautunut keikkarintamalla esimerkiksi Hollannissa, Venäjällä ja Virossa. Kotimaassa yhtye on esiintynyt mm. Wigwam Revisitedin kanssa.

”Age Of Innocence” -single: https://youtu.be/puXWX2sDHlo www.facebook.com/Montagefinland Nettisivut: www.montagefinland.com

Kremlin on helsinkiläinen yhtye, joka kuvaa omaa musiikkiaan “eteläiseksi avaruusrockiksi”. Svart- levymerkille debyyttinsä syksyllä 2016 levyttänyt Kremlin tunnelmoi jossain klassisen raskaan rockin ja psykedelian sekoitteessa ja on tunnettu varsin mielenkiintoisena livebändinä. Kappaleet ovat pohjimmiltaan pop/rock ralleja, mutta kehkeytyvät johonkin tuntemattomampaan kappaleiden edetessä varsinkin keikkaympäristössä. Bändin instrumentointi koostuu perinteisestä kitara, basso, rummut, laulu- kombosta, jota väritetään kahdella syntetisaattorimiehellä astraalisiin mittoihin. Etelän vivahteet ovat vahvasti kuultavissa tämän orkesterin vokaalipuolella ja esityskielenä on kansainvälinen englanti. Bluespohjalta, progen psykedelian kautta maaliin.

https://kremlinfinland.bandcamp.com https://www.youtube.com/watch?v=qB_cqM8ra8I

Grand A.M.

la 15.4.2017
Grand A.M. on keskisuomalainen rock-duo. Sen perustivat Matti Luhtala (laulu ja kitara) ja Petri Seppälä (rummut ja samplerit) vuonna 2015 Jyväskylässä.

Yhtye soittaa englanninkielistä vaihtoehto-rockia sielunsa pohjasta ja sydämensä kyllyydestä. Bändin merkittävimmät vaikutteet ammennetaan 1990-2000-luvun grunge, post-grunge, stoner ja nu-punk soundeista. Toisaalta mukaan mahtuu myös maukas annos vintage-rockia, mahtipontista kitara-riffittelyä ja raikas ripaus elektronista musiikkia pitäen menon vaihtelevana ja mielenkiintoisena ensimmäisestä iskusta viimeiseen nuottiin saakka. Kirkuvan punainen visuaalinen ilme seuraa bändiä promokuvista ja videoista aina lavalle saakka. Bändin soittajat ovat aiemmin soittaneet ja julkaisseet musiikkia electro-rock yhtyeessä Anydoll (2007-2014).

Grand A.M. julkaisi ensimmäisen singlen Back To You lokakuussa 2016, jota seurasi myös Matti Partasen ohjaama musiikkivideo. Lisää yhtyeen musiikkia ja videoita on tietenkin luvassa vuoden 2017 aikana. Tervetuloa tutustumaan!

www.grandamrocks.com

Konservatorion päättökonsertti: Matti Plays CMX

ti 18.4.2017
Bändi: Matti Lahti: Rummut (tutkinnon tekijä) Mikael Minkkinen: Basso Jaakko Puusaari: Kitara Jani Suontausta: Kitara Hanna Uimonen: Laulu

Kappalemateriaalina CMX-yhtyeen musiikkia kahdelta aikaiselta vuosikymmeneltä, naislaululla ja energisillä sovituksilla.

Aleksi Wiklund

ke 19.4.2017
” Aleksi Wiklund on tuore tamperelaislupaus indiehenkisen poprockin saralla, jonka soolotuotanto yhdistelee tarttuvia melodioita ja groovea joka saa tanssijalat liikkumaan. Vuonna 2015 kotistudiossa yksin äänitetty ja julkaistu Do I -niminen EP tarjoilee esimakua ytimekkäistä biiseistä, jotka jää kuulijan mieleen. Lavalla mukana on viisihenkinen energinen bändi, joka takaa tiukan meiningin! ”

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Solo: ”100 years of Thelonious Monk”

to 20.4.2017
Jazz Jkl Live -konserttisarja jatkuu harvinaisen ja intiimin soolokitarakonsertin merkeissä torstaina 20.4. Kotimaan ykkösjazzkitaristin manttelia jo yli kymmenen vuotta ansiokkaasti kantanut Teemu Viinikainen tulkitsee sooloesityksessään jazzlegenda Thelonious Monkin musiikkia. Vuonna 1917 syntynyt Monk mullisti jazzmusiikkia sekä sävellyksillään että erittäin persoonallisella soittotyylillään. Nämä seikat tarjoilee kitaristi Viinikaiselle mitä herkullisimmat eväät tehdä tutkimusmatka syvälle Monkin musiikilliseen maailmaan ja tuoda se tähän päivään. Luvassa on kattaus upeita kappaleita ja intensiivistä kitarointia.

https://www.youtube.com/watch?v=QfpQe1O3mUo

Proge-iltamat: Salafantti & Verenpunaisen Kuninkaan Hovissa

pe 21.4.2017
Salafantti

”Laiturinnokassa tummiinpukeutunut mies ihmettelee läpinäkyvää maailmaa. Alkaako aika, päättyykö taika, nuortuuko suortuvasta?”

Salafantti on Joensuussa 2011 perustettu progressiivissävytteinen yhtye. Salafantin musiikki on värikästä, mystistä ja kokeilevaa. Vaikutteita ammennetaan genreistä yli rajojen. Unenomaiset lyriikat vievät kuulijansa syvälle mielen salattuihin syövereihin ja taas takaisin pintaan. Bändin ensimmäinen albumi Kromantiikkaa julkaistiin joulukuussa 2015.

Heidi Niinimäki – Laulu Arto Salakka – Kitara Jani Leskinen – Rummut Henri Tikkala – Basso

Verenpunaisen kuninkaan hovissa

Konsertti koostuu King Crimsonin esikoisalbumista In The Court of the Crimson King vuodelta 1969, jota voidaan pitää merkittävänä teoksena progressiivisen rockin historiassa. Luvassa monipuolinen kattaus tyylejä: nopeatempoista progea, hypnoottista improvisointia sekä melankolisia balladeja.

Taneli Jokela – rummut Olli Luoma – basso Pekka Kämäri – sähkökitara Saku Knuuttila – sähkökitara, akustinen kitara, taustalaulu Matleena Käppi – Alttosaksofoni, poikkihuilu, klarinetti, taustalaulu Juuso Salonen – koskettimet Aleksi Skippari – laulu Elias Chavez – taustalaulu

The Blues Sharks@ BLUES LIVE!

la 22.4.2017
The BluesSharks on jyväskyläläinen pitkän linjan blues/rock kokoonpano, jonka lujin ydinryhmä on pysynyt kasassa jo yli 20 vuotta.

Markku Hassinen g. ja laulu,
Seppo Järvinen g.
, Eero Virtanen b,
ja Ari Puolanen dr.

Yhtyeen tyylilliset vaikutteet ovat Texasin ja Chigacon rokahtavissa ja funkkiin taipuvaisissa poljennoissa.

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma - to 16 - 03
Pe 16 - 04
La 19 - 04
Su suljettu, paitsi tapahtumapäivinä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe - la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 19 € / plo tai 4 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen