Keikat 2017

The Dick Hawks

to 5.1.2017
Joulu meni, mutta haukat tulevat – ja lujaa! Tällä keikalla kuullaan rakastettuja haukkabiisejä kuten Jari, Esko, Tero ja Allan. Ruuanlaittoa kosketellaan koirakeiton verran ja nerokkaita laihdutusvinkkejä annetaan niitä tarvitseville. Haukoilla on vanhat mekot päällä, mutta uudehkot fanipaidat myynnissä.

”Ken vuotensa haukkakeikalla aloittaa, pysyy lennossa koko vuoden!”
(sananlasku Latinasta)

Daisy Dickhawk – drums + voc.
Dia Dolorosa Dickhawk – bass + voc.
Doris Dickhawk – guit.+ voc.
Domina Dickhaw keyb.+voc.

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 6.1.2017
Moi! Loppiaisen 06.01. ohjelma: melodisen popin musaklubi alkuillasta aikuiseen makuun esittää vanhan rockin klassikkoja. Popparibändissä mukana Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen. Illan solistivieraana vuoden tauon jälkeen Johanna hienojen balladien ja nopeamman popin tulkitsijana.

Hevi-PERJANTAI

pe 6.1.2017
TUHONSIEMEN on vuonna 2011 Jyväskylässä perustettu black metal-kvartetti. Edellisen täyspitkän ”Läpi unen kerrosten” julkaisusta ei ole ehtinyt kulua vielä vuottakaan, mutta uutta materiaalia alkaa olla jo levyllisen verran valmiina esitettäväksi. Intensiivisen ja tiukasti soittavan livebändin maineesta pidetään edelleen kiinni, joskin uudet kappaleet jättävät entistä enemmän tilaa tunnelman rakentamiselle ja spontaanille toiminnalle lavalla.

Bändin edellinen pitkäsoitto on kuultavissa linkin takaa: https://soundcloud.com/tuhonsiemen/sets/l-pi-unen-kerrosten ——-

When the last generation of Doom metal greats retired, it left a void into the metal scene and in our hearts. When no one stepped forth it was up to us to fill that gaping maw in between all the mediocre faffing about so-called metal music. Introducing JOHN THE BAPTIST and their no-bullshit approach to heavy metal as it should be played; loud, gritty and with half a stiffy, in fear & spite of God almighty. True doom forged under the wings of the master of Finnish occultism & black magic ——–

Jyväskylässä vuonna 2013 perustettu ALCHEMASTER’S APPRENTICE soittaa vivahteikasta Avant-garde Black Metallia luonto- ja fantasia-aihein.

Kuusenkaatojamit

la 7.1.2017

Mika Nuorva

ti 10.1.2017

Päättömät

ke 11.1.2017
Uusi vuosi ja uudet meiningit. Haipin vuosi 2017!
Tamperelainen rockpumppu Päättömät saapuu Jyväskylään juhlistamaan samana päivänä julkaistavaa Sano mitä vaan -sinkkua. Luvassa on katsaus suomirockin tulevaisuuteen. Hillitöntä meininkiä ja tarttuvia kertsejä. Tuu mukaan ja tyhjennetään yhdessä Popparin ylijääneet glögivarastot.

Valentin Salo – laulu ja kitara
Valtteri Väätänen – kitara
Emil Laakso – Basso
Juho Seppänen – Rummut

2016 Vuoden palkittujen muusikoiden jazzband + jamit

pe 13.1.2017
Luvassa kaksi settiä jazzia tiukalla kvartettikokoonpanolla. Monipuolisesta ohjelmistosta löytyy perinteistä beboppia, lattareita sekä myös groovempaa jazzia!

Ville Lähteenmäki – Saksofoni (v.2015 tulokas) Lassi Friman – Kitara (v.2016 vuoden muusikko) Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut(v.2016 tulokas)

Ilta jatkuu jameilla!

Joplin

la 14.1.2017
Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee loistavia biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake.

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Pekka Heikkinen, kitara; Mikko Hämäläinen, rummut; Juha Tolvanen, basso

Ravintelivalistuksen ilta

ti 17.1.2017
RAVINTELIVALISTUS – Miira Tuominen: Diotiman erôs: rakkaus ja halu Platonin Pidot-dialogissa

Herra Pietiläinen & Lempeät keinot

to 19.1.2017
Jyväskyläläinen yhtye Herra Pietiläinen & Lempeät juhlii levynsä julkaisua Popparin lauteilla. Levy on yhtyeen ensimmäinen virallinen pitkäsoitto ja biisejä kuullaan niin uudelta levyltä kuin aiemmilta julkaisuilta. Tulehan sinäkin juhlimaan! Herra Pietiläisen lisäksi yhtyeessä soittavat Petrus Piironen (kitara), Jyrki Virta (basso), Esa Starck (rummut)

Jazz-perjantai vol.2

pe 20.1.2017
Suuren suosion saanut jazz-perjantai jatkaa! Luvassa kaksi settiä jazz-standardeja elinvoimaisen kvartetin tulkitsemana.

Kokoonpano Ville Lähteenmäki – Saksofoni Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut

Tervetuloa! Keikan jälkeen lava on luonnollisesti vapaa jameille!

Markus VI & Pep@BLUES LIVE!

la 21.1.2017
Ilta jatkuu jameilla

Jimbino Vegan & The Jazz Cannibals

pe 27.1.2017
Jimbino Vegan (UK) – Klarinetti / Laulu Tomi Kettunen (FI) – Kitara Joë Santoni (FRA) – Kitara / Laulu Bill Frampton (UK) – Basso Daniel Nyman (FI) – Pyykkilauta

Soitamme New Orleans Jazzia ja Gypsyjazzia, keikkaamme ovat mukaantempaisevia ja piristäviä!

Ilmiömäinen New Orleans-jazzia, svengaavaa gypsyjazzia, bluesia ja ragtimea soittava kansainvälinen yhtye antaa taatusti lämpöä ja piristystä kylmänä talvi-iltana. Mukaantempaisevaa vanhaa kunnon jazzia saat nauttia yömyöhään. Älä jää tästä showsta paitsi!

https://www.youtube.com/watch?v=cbwvc66hhUk

Gila Waters ja Corneville Cocks

la 28.1.2017
Gila Waters on helsinkiläinen omaa englanninkielistä materiaalia soittava yhtye, joka luonnehtii musiikkiaan nimellä desert indie. Yhtyeellä on tiukat sidokset Jyväskylään. Kaikki sen jäsenet ovat joko kotoisin Jyväskylästä tai asuneet siellä pitkään. Soittajat ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhä myös muissa yhtyeissä (Permanent Clear Light, Tripods, Euforia). Gila Watersissa soittavat Harri Fredrikson, kitara, Arto Kakko, rummut, Matti Laitinen, kitara, laulu ja Jorma Pasanen, basso. Tässä linkki viime vuonna ilmestyneeseen singleen: https://www.youtube.com/watch?v=ABvD5Vot2S0

Corneville Cocks on aikuisbändi, jonka ohjelmisto koostuu pääosin 1960-luvun tanssittavasta bluesrockista soitettuna hieman alkuperäistä rivakammalla otteella. Siinä soittavat Martti Heikkinen, soolokitara, Timo Heinonen, kitara ja laulu, Arto ‘Aatu’ Saikkonen, basso ja laulu sekä Petri ‘Pömppö’ Sällinen rummut.

Ravintelivalistuksen ilta

ti 31.1.2017
RAVINTELIVALISTUS – Jari Kaukua: Islamilainen filosofia?

YKSITYISTILAISUUS 19-22

to 2.2.2017

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 3.2.2017
Melodisen popin musaklubi viettää osan illasta Beatles-musiikin merkeissä ja loput perinteisesti akustista ja sähköistä musaa aikuiseen makuun alkuillasta. Illan solistivieraana uusine biiseineen ihanaääninen Inkku. Illan Popparibändissä Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen. Tervetuloa balladien ja Beatles-musiikin tunnelmaan, jee jee!!

The Young One & The Old Ones plays Neil Young.

pe 3.2.2017
The Young One & The Old Ones perustettiin tilauksesta marraskuussa 2016 vietetyille Neil Youngin syntymäpäiväkekkerille Äänekosken Painis-klubille. Bändi osoittautui niin hyvin toimivaksi, että hommaa päätettiin yhteistuumin jatkaa. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin Neil Youngin akustisesta tuotannosta ja biisilistalta löytyy suuria klassikoita ja hieman harvemmin kuultuja helmiä. Soittajisto koostuu pitkän linjan asiansa osaavista muusikoista, joilla on edelleen kipinä tallella.

Jaska Liimatainen: laulu ja kitara Janne Liekkinen: kitara ja laulu Mona Steffanson: laulu ja koskettimet Jukka Manninen: basso Vesa Takkinen: rummut

Rival Tree

la 4.2.2017
Jyväskyläläinen Rival Tree keittää parhaillaan kokoon upeaa keitosta kitarapopin parhaista luomuraaka-aineista. Käsityönä ja vilpittömästä rakkaudesta musiikkiin valmistuneet lauluaihiot on maustettu perinteisin menetelmin: neljä äijää soittimineen kasvokkain pienessä tilassa ja muutama intensiivinen päivä. Näistä raaka-aineista on nyt valmistunut nippu hienoja biisejä, joita sosiaalinen media ja liveyleisö saa alkaa hiljalleen maistelemaan.

https://www.youtube.com/channel/UCYMVrARqVzK5qW1bYRBYmKA

Rival Tree tuoksuu tutulta kotiruualta, mutta maistuu kovaksikeitetylle popkulinaristillekin. Makumaailmaan sekoittuu hieman 70-luvun folkrockia, tuoreempaa singer-songwriterperinnettä sekä 90-luvun powerpopkaikuja.

Equally stupid

ti 7.2.2017
”All are equal. Some are more equal than others. But only very few are equally stupid.”

Pauli Lyytinen – tenori-, basso-, ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys

Sigurdur Rögnvaldsson (IS) – baritonikitara, sävellys David Meier (CH) – rummut

Palokka Big band Helmipuhallus

ke 8.2.2017

Martti Servo & Napander ”Kahdenkympin villitys!”

pe 10.2.2017

Laviranta Rock Band

pe 10.2.2017

Puhkupillit bilettää

la 11.2.2017

Ravintelivalistus iltamat

ti 14.2.2017
Osma Naukkarinen: Teknisen yhteiskunnan inhimilliset seuraukset: Jacques Ellulin teknologia-analyysi

Sarinko & Nile’s Borger

ke 15.2.2017
Sarinko on kuopiolainen muusikko-lauluntekijä, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus eri bändien riveissä keikkailusta ja biisinteosta. Hänen soolotuotantonsa ammentaa bluesvaikutteisesta rockista esikuvinaan esim. Hendrix ja Led Zeppelin. 45 min setti omia kappaleita.

https://soundcloud.com/joonas-sarinko/my-sweetest-enemy

Nile’s Borger on tuore jyväskyläläinen blues/soul-rock -yhtye. Yhtyeen jäsenillä on laajalti keikkakokemusta muista bändeistä eri puolilta Suomea (esim. Popparissakin useampaan otteeseen keikkaillut Palolampi). 45 min setti, joka sisältää omia kappaleita sekä covereita rockin klassikkobändeiltä kuten Deep Purple ja ZZ-Top.

https://soundcloud.com/niles-borger/niles-borger-do-it-good

Wumpa Fruits plays The Story of Crash Bandicoot

pe 17.2.2017
”Wumpa Fruits plays The Story of Crash Bandicoot”

THE STORY OF CRASH BANDICOOT on viiden nostalgian janoisen miehen luoma audio-visuaalinen kokemus Naughty Dogin kehittämästä Crash Bandicoot pelisarjasta. Wumpa Fruits orkesteri vie kuulijan kokonaisvaltaiselle matkalle vuodesta 1996 vuoteen 1999 asti. Matkan varrella loikitaan saarelta saarelle, kerätään kristallit, laitetaan pahikset kuriin ja ajellaan uhkaavat muukalaiset suohon mikroautoilla! The Story of Crash Bandicoot on kaikkien tunteman pussimäyrän tarina pakattuna yhdeksi elämykseksi.

Facebook: https://www.facebook.com/wumpafruitsorkesteri/

Yksityistilaisuus

la 18.2.2017

Frim Fram Duo

la 18.2.2017
www.frimframmusic.com

Juki Välipakka: laulu / kitara / huuliharppu / stompbox Sirpa Suomalainen: saksofoni / laulu

Frim-Fram on perustettu rakkaudesta bluesiin ja jazziin. Bändi soittaa sekä originaaleja että cover-klassikoita jazz-, Chicago- ja countryblues-tyyleillä, mukana ripaus New Orleansia ja jopa countrya. Omasta materiaalista on tehty levy bändin kvartettiversion, Frim-Fram Quartet:in kanssa.

Juki Välipakka ja Sirpa Suomalainen ovat työskennelleet yhdessä useissa roots ja blues-kokoonpanoissa, kuten Kanneltalon suositun Juurilla-klubin The Rooty Toot Toot Band, Blue Piano Band, Veljet & Siskot ja Soul ’n Body. Juurilla-klubilla he ovat esiintyneet lukuisien suomalaisten nimiartistien kanssa (mm. Sami Saari, Johanna Försti, Pepe Ahlqvist). Juki ja Sirpa ovat keikkailleet useilla bluesfestivaaleilla ja jazzklubeilla, aina Istanbulissa asti.

Konsan Jazz-työpaja

ti 21.2.2017

Britney Spears tribuutti

ke 22.2.2017
Kuka ei rakastaisi vanhaa kunnon Britney Spearsia tai olisi sitä joskus salaa kuunnellut ja fanittanut? Nyt on mitä mainioin mahdollisuus tulla kuuntelemaan Britneyn ikivihreitä biisejä, jotka luovat nostalgisen kattoa nostattavan tunnelman. Jyväskyläläisistä muusikoista koostuvaan seitsenhenkiseen tribuuttibändiin kuuluvat, laulu: Suvi Liimola ja Selina Mattila, koskettimet: Mariam Vainio, rummut: Riina Ahola, perkussio: Mikael Haverinen, kitara: Juha Takanen, basso: Joonatan Jaakonaho. Tevetuloa fiilistelemään sankoin joukoin!

Maxxxtet

to 23.2.2017
Max Zenger on suomijazzin nousevan sukupolven kuuma nimi. Energinen saksofonisti on monessa mukana – omien projektiensa lisäksi hän on keikkaillut mm. Ricky-Tick Big Bandin ja Elastisen kanssa. Hiljattain debyyttialbuminsa julkaissut Maxxxtet on seikkailullinen kokoonpano, jossa Zengerin melodiset sävellykset yhdistyvät yllätykselliseen improvisaatioon. Maxxxtet vie kuulijan matkalle maailman ympäri sekä menneeseen että tulevaan.

Max Zenger, saksofoni, bassoklarinetti Tomi Nikku, trumpetti Teemu Åkerblom, basso Joonas Leppänen, rummut

AURORA

pe 24.2.2017
Tampereelta alun perin kotoisin oleva Aurora on 28-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka julkaisi kultaa myyneen debyyttialbuminsa Kadontaan kaupunkiin vuonna 2015. Albumin sävellykset ja sanoitukset ovat Auroran ja tuottaja Sakke Aallon (Cheek, JVG, Juno, Fintelligens, jne.) käsialaa. Auroraa on kuunneltu pelkästään Spotifyssa jo lähes 20 miljoonaa kertaa ja myös radiosoitto on ollut poikkeuksellisen laajaa.

Musiikkimaailma on vihdoin saanut kauan kaipaansa valovoimaisen uuden rytmimusiikkitähden. Auroran singlet Eilisen Aurinko, Se Soi ja Kaikki Mitä Näät ovat kaikki olleet melkoisia hittejä, joista kaikista artisti on myös saanut nyt uransa ensimmäisen kultalevyt. Tämä kaikki on kuitenkin vasta alkua pitkälle uralle jolla liikutaan popin ja reggaen välimaastossa välittämättä liiemmin genrerajoista.

Blues Live

la 25.2.2017
Järjestäjä: Blues Live! ry

Titty Bar Tim Blues Band esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylässä alkuperäiskokoonpanolla. Bändin jäsenet ovat Suomessa: Timmy ja Pete (Kouvola), Ville (HKI), Jussi (Joutseno) ja maailmalla: Robbie (Skotlanti) vaikuttavia pitkän linjan blues-muusikoita.

Timmy Heikkilä – kitara, harppu, laulu Robbie Hill – kitara (laulu) Ville Tolvanen – piano (laulu) Jussi Vesterinen – basso Pete Tähtinen – rummut

Ravintelivalistuksen ilta

ti 28.2.2017
RAVINTELIVALISTUS – Henna-Riikka Peltola: Kaunis suru on kunniavieras – kokemuksia surumusiikista

Ilpo Murtojärvi Quartet

to 2.3.2017
ILPO MURTOJÄRVI on turkulainen monipuolinen kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja soitonopettaja. Hän on soittanut monissa kokoonpanoissa ja projekteissa niin pop-, rock-, proge- ja jazzmusiikkia kuin iskelmää ja teatterimusiikkiakin. Tämä legendaarisen Kaamos yhtyeen kitaristi on kirjoittanut bändin kappaleet. Osa on vanhempaa ”progekamaa” ja toinen puoli uutta materiaalia.

Kokoonpanossa soittaa: Ilpo Murtojärvi-kitara Jusu Heinonen-saksofoni Oskar Suksi-rummut Vesku Saloranta-baasso


www.youtube.com/watch?v=OAROsCcFoMM www.youtube.com/watch?v=qNVwSpaXXuI

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 3.3.2017
Melodisen popin musaklubi jatkaa popin alkujuurille eli rautalankamusiikin tunnelmiin. Illan aikana kuullaan akustista ja sähköistä poppia ja illan teemana tutustutaan tuttuihin ja tuntemattomampiin kitaramusiikin helmiin. Tuttu popparibändi soittaa kokoonpanossa: Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen, Arska Vesterinen ja vahvistuksena kaikukitaran mestari Eki Paananen. Melodiset laulupopit tulkitaan usean solistin voimin. Tulethan mukaan elävän musiikin tunnelmaan hyvien ystävien seurassa. Klo 19.00-21.00

Jazz-perjantai vol.3

pe 3.3.2017
Perjantai on taas jazz! Luvassa kaksi settiä ikivihreitä jazz-klassikoita kvartettikokoonpanolla. Tervetuloa kuuntelemaan ja viettämään iltaa!

Ville Lähteenmäki – Saksofoni Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut

Liput 3/5e Keikan jälkeen lava on vapaa!

Sami Saarelainen Racing -ilta

la 4.3.2017
Yksityistilaisuus 18-21

Sami Saarelainen Racing ilta/The Presidents.

la 4.3.2017

Ilta Lauran kanssa -live talk show

ti 7.3.2017
Illan teema: Kaupungin valot

Liikennevaloja, mainosvaloja, kännykän ja läppärin valoja… Kiiree ja erilaisten tehokkuusvaatimusten keskellä elää ihminen, joka pysähtyessään havahtuu pohtimaan elämän mielekkyyttä. Mikä merkitys tällä kaikella on? Mikä merkitys minulla on? Kuka minä olen ja minkälaisia jälkiä elämä on minuun jättänyt? Minkälaisen jäljen haluan itse jättää jälkeeni?

Urbaaneja puheenvuoroja pysähtymisestä ja merkityksistä elämän pelikentällä.

Lauran vieraina: yrittäjä, ex-rallikuski Mikko Hirvonen luova johtaja Mikko Kalliola globaalikansalainen, visionäärinen organisoija Nina Maarit Partanen

Musiikissa Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestari, jazzvirtuoosi Lasse Hirvi

Tilaisuuden kesto n. 2 tuntia (sis. väliaika)

Kaksinen

to 9.3.2017
Kaksinen on kaksi miestä, kaksi kitaraa ja kaksi vanhaa harppua. Tähän kaksikkoon on vuosien varrella tarttunut mukaan basso, rummut ja saksofoni! Omaa musiikkia esittävä laulaja-lauluntekijä poppoo Savosta.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/57mYAijM6lSxnfcbMuL9NE

Facebook: https://www.facebook.com/Kaksinen/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=E1U7_KNFIEA

Edu Kettunen & Tommi Kalenius

pe 10.3.2017
Edu Kettunen, Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen & Tommi Kalenius uusilla ohjelmistoilla.

Ilkka Vainio ja Janus Hanski Hitit, Jutut ja Klassikot Show

la 11.3.2017
Huom aloitus aika!

Ravintelivalistuksen ilta

ti 14.3.2017
RAVINTELIVALISTUS – Pieta Päällysaho: Häpeä ja Sofokleen Filoktetes

Shillelagh Pyhän Patrikinpäivän aattona

to 16.3.2017
Shillelagh, (lausutaan shi-lei-li), on Jyväskyläläinen, Irlantilaisia kansan- ja juomalauluja esittävä kolmihenkinen akustinen yhtye, joka esittää tunnetuimpia irlantilaisia tunnelmannostattajia Pyhän Patrikin päivän aaton kunniaksi.

Kokoonpano: Tuomas Pentikäinen – Kitara Lise-Lotte Pirttinen – Laulu, Tamburiini ja Kitara Aimo Hedman – Laulu ja vouhotus

ILTA JATKUU JAMEILLA!!!!

Mike Stern Tripuutti & Cape Canvas

pe 17.3.2017
Cape Canvas aloittaa 22 ja pieni tauko. Mike Sternin soolodebyyttilevy Upside Downside ilmestyi vuonna 1986 ja täyttää 31 vuotta tänä vuonna. Debyyttievy oli Sternille näytönpaikka ja viimeinen läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen. Samalla se oli lähtölaukaus kansainväliselle soolouralle, joka jatkuu elinvoimaisena edelleen. Varre Vartiainen yhtyeineen tarjoaa läpileikkauksen Sternin sävellyksistä miehen soolouran kolmelta vuosikymmeneltä. Saksofonisti Joonatan Rautio ja rumpali Jussi Lehtonen esiintyivät Mike Sternin yhtyeessä Sibelius-Akatemian DIG-festivaaleilla vuonna 2014. Orkesterista löytyy siis ensikäden tietoa Sternin taiteesta ja työskentelytavasta. Luvassa on letkeä ilta svengaavan musiikin parissa, unohtamatta vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Varre Vartiainen, kitara Joonatan Rautio, saksofoni Timo Hirvonen, basso Jussi lehtonen, rummut

Cape Canvas yhtye: Matias Kangasniemi kitara Panu Korhonen Koskettimet Jere Lehto Basso Markus Snellman Rummut Soitamme fuusiohtavia omia kappaleita ja lainoja yhtye:

Matias Kangasniemi kitara Panu Korhonen Koskettimet Jere Lehto Basso Markus Snellman Rummut

Soitamme fuusiohtavia omia kappaleita ja lainoja

Husband

la 18.3.2017
Varre Vartianen, gtr Harri Rantanen,b Anssi Nykänen,drs

Gröndahl Lauri tutkintokeikka

ti 21.3.2017
Kevät on saapunut ja on aika virittää kitarat, jotta päästään tarkastelemaan, mitäs sitä on tullut tehtyä. Tulossa on siis sähkökitaran C- kurssitutkinto Ravintola Popparissa 21.3.2017 klo20. Luvassa on musiikkia Bluesista Coyntryyn ja sieltä kohti Progea, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää koko illan edestä. Tervetuloa!!

Kokoonpano: Lauri Gröndahl – Kitara Hanna Turunen – Basso (Plus konsertin nimen copyright) Aaro Laitinen – Koskettimet Markus Snellman – Rummut Einari Kärnä – Viulu Elias Pullinen – Viulu Elias Pulkkinen – Alttoviulu Emma Mäntylä – Sello

Pop/Rock jamiavaus PRIMUS-cover

ke 22.3.2017
Setin jälkeen lava vapaa jammailijoille

JAO international jazz workshop band

to 23.3.2017

AO:n maailmanmusiikkiworkshop

to 23.3.2017

Soul miehet: Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen

pe 24.3.2017
vol.1

Soul-Klubi Jyväskylän Popparissa. Soulmiehet Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen, sekä orkesterissa Jaska Lukkarinen, Hannu Pikkarainen, Esa Mäkynen, Pope Puolitaival, Jay Kortehisto, sekä Jukka Heikkinen. Klubisetti jota harvoin tarjolla nyt special keikkana Popparissa! Ennakkolippuja myynnissä Soulmiesten verkkokaupassa www.soulmiehet.fi Liput 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti varaa omasi ennakkoon!

Video 17.2.2017 Jyväskylä Paviljongista: https://www.youtube.com/watch?v=OP55LYUvxR0

Soul miehet: Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen

pe 24.3.2017
vol. 2

Soul-Klubi Jyväskylän Popparissa. Soulmiehet Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen, sekä orkesterissa Jaska Lukkarinen, Hannu Pikkarainen, Esa Mäkynen, Pope Puolitaival, Jay Kortehisto, sekä Jukka Heikkinen.

Klubisetti jota harvoin tarjolla nyt special keikkana Popparissa! Ennakkolippuja myynnissä Soulmiesten verkkokaupassa www.soulmiehet.fi Liput 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti varaa omasi ennakkoon!

Video 17.2.2017 Jyväskylä Paviljongista: https://www.youtube.com/watch?v=OP55LYUvxR0

Soul miehet: Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen

la 25.3.2017
vol. 3

Soul-Klubi Jyväskylän Popparissa. Soulmiehet Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen, sekä orkesterissa Jaska Lukkarinen, Hannu Pikkarainen, Esa Mäkynen, Pope Puolitaival, Jay Kortehisto, sekä Jukka Heikkinen.

Klubisetti jota harvoin tarjolla nyt special keikkana Popparissa! Ennakkolippuja myynnissä Soulmiesten verkkokaupassa www.soulmiehet.fi Liput 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti varaa omasi ennakkoon!

Video 17.2.2017 Jyväskylä Paviljongista: https://www.youtube.com/watch?v=OP55LYUvxR0

Soul miehet: Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen

la 25.3.2017
vol.4

Soul-Klubi Jyväskylän Popparissa. Soulmiehet Sami Saari, Niko Ahvonen ja Jussu Pöyhönen, sekä orkesterissa Jaska Lukkarinen, Hannu Pikkarainen, Esa Mäkynen, Pope Puolitaival, Jay Kortehisto, sekä Jukka Heikkinen.

Klubisetti jota harvoin tarjolla nyt special keikkana Popparissa! Ennakkolippuja myynnissä Soulmiesten verkkokaupassa www.soulmiehet.fi Liput 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti varaa omasi ennakkoon!

Video 17.2.2017 Jyväskylä Paviljongista: https://www.youtube.com/watch?v=OP55LYUvxR0

Ravintelivalistuksen ilta

ti 28.3.2017
RAVINTELIVALISTUS – Riikka Ala-Hakula: Konkreettisen runouden poliittisuudesta.

Mikko Saukko Konsan näyttökeikka

ke 29.3.2017

Oliver ja Maailman Matti

pe 31.3.2017
OLIVER

Suomenkielistä kitarapoppia soittava Oliver julkaisi uusimman Juoksen -singlensä perjantaina 10.2. Single esittelee yhtyeen tuoreen soundin, jossa yhdistyvät Mumford & Sons sekä yhtyeen ikisuosikki Coldplay.

Kuuntele Juoksen -single: http://lnk.to/oliver_juoksen

Single nousi heti julkaisunsa jälkeen Spotifyssa monille soittolistoille ja sitä onkin kuunneltu jo yli 320 000 kertaa. Kappale nousi myös Spotifyn viraalilistan kärkeen pitäen paikkansa huimat 9 päivän ajan.

Vuonna 2009 debyyttialbuminsa julkaissut yhtye on julkaissut uransa aikana 3 albumia ja soittanut yli 400 keikkaa. Nykyään yhtye on luopunut albumiformaatista ja keskittyy yksittäisten biisien julkaisuun.

Oliver Spotifyssa: http://smarturl.it/oliver_spotify Facebook: https://www.facebook.com/olivervirallinen/ Instagram: https://www.instagram.com/oliverband/ Youtube: https://m.youtube.com/watch?v=6HzP8Pj1XYI

MAAILMAN MATTI (EP -julkkarikeikka!) Alkuvuodesta 2016 bändikokoonpanonsa vakiinnuttanut jyväskyläläinen Maailman Matti on laulaja-lauluntekijä Matti Halosen luotsaama viisihenkinen pop/rock -yhtye.

Viime vuonna julkaistut singlet ”Viittä Vaille Vapaa” ja ”Ilman Sinua” sysäsivät bändin vakaaseen nousukiitoon, ja Popparissa juhlistetaan maaliskuun lopulla julkaistavaa viiden kappaleen EP:tä. Luvassa on tuttuun tapaan yleisöön kertarysäyksellä iskevää suomenkielistä menoa ja timanttista bändienergiaa!!

Facebook: https://www.facebook.com/maailmanmattiband/ YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC6y3EyDZMpTeRmE37-9QuEw Spotify: https://play.spotify.com/artist/7fPecr0c15wa2h5hH0r7L1

Leevi and the Leavings- tribuutti

la 1.4.2017
Kunnianosoitus Leevi and the Leavingsille

Mitäpä voisi lauantai-illalta enempää toivoa, kuin Leevi and the Leavingsin musiikkia?

Ilta on omistettu upean, niin kovin rakkaan suomalaisyhtyeen musiikille. Luvassa todella monipuolinen kattaus Leevi-lauluja, ja joka ikinen laulu esitetään suurella sydämellä, puoliakustisella meiningillä, mitä ihanimmalla porukalla.

Kokoonpanossa tutut kasvot: Iina Penttilä Hanna Turunen Vili Kallonen Lauri Sintonen Jere Mäntykangas

Mikko Kuparinen Jamkin C-tutkinto

ti 4.4.2017
Bluesia, jazzia ja vähän Beatlesiakin. Trio + laulaja

Jamiavaus The Heikkilä

ke 5.4.2017
soittaa 1970-luvun henkistä diskomusiikkia

Seppo Muhonen&Marian Petrescu

to 6.4.2017
Maailmanluokan Grammy-palkittu pianovirtuoosi Marian Petrescu ja laulaja Seppo Muhonen tulkitsevat ainutlaatuisella tavallaan maailmanmusiikin tunnetuimpia kauniita sävelmiä ja tarinoita.

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 7.4.2017
Melodisen popin musaklubin huhtikuun teemana on kuunneltava ja tanssittava suomenkielinen poppi. Poiketen aiemmista balladityyppisistä illoista nyt tanssitaan ja muistellaan koulukonvia. Popparibändissä soittavat: Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen, Eki Paananen ja Arska Vesterinen. Vaikka illan teemana on suomenkielinen musiikki, soittaa bändi myös mielimusiikkiaan englanninkielisestä popista. Eiköhän Upi muutaman kitarabiisinkin soita! Poppari klo 19.00-21.00, liput 5€.

Jazz-perjantai vol.4

pe 7.4.2017
Perjantai on taas jazz! Luvassa kaksi settiä ikivihreitä jazz-klassikoita kvartettikokoonpanolla. Tervetuloa kuuntelemaan ja viettämään iltaa!

Ville Lähteenmäki – Saksofoni Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Topias Lehtola – Rummut Liput 5/3e

Keikan jälkeen lava on vapaa jameille!

Elias Kahila Band

la 8.4.2017
Tukholman musiikkipiireissä legendaarisen maineen omaava, Suomen ensimmäisen pop/rock-sellopedagogin, Elias Kahilan johtama yhtye tuo kitaramaiset piirteet funkista, bluesista sekä rockista aiemmin lähinnä klassisena pidettyyn soittimeen, selloon. Tämä on tulosta Kahilan 15 vuoden kehitystyöstä uuden sellotekniikan parissa, joka on mullistamassa käsityksen siitä mihin sello taipuu. Bändin toinen puolisko, multi-instrumentalisti Kristian Ijäs hoitaa basson sekä akustisen kitaran soiton käsillään, taitaen samanaikaisesti rumpupedaalit jaloillaan. Tämä jyväskyläläinen kaksikko ei varmasti jätä kuulijaa kylmäksi.

VIDEOT: Elias Kahila Band: Face-to-Face (Tukholma 16.7.2016): http://youtu.be/52g2XQH9_wc?t=11s

Elias Kahila Lenny Kravitz American Woman Cello Loop (Tukholma 16.7.2016): https://www.youtube.com/watch?v=lFC3vwfDC0g

Omat biisit muodostavat setin ytimen. Lisäksi uudelleen sovitetut hitit mm. Muselta & RHCP:ltä (”Californication”) kuullaan sekä selloloopit mm. Lenny Kravitzilta (”American Woman”).

JAO:N REGGAE WORKSHOP

ma 10.4.2017
Yah man! JAO ylpeänä esittää ; Funky Jyngston Vibration on valmistanut juuri tätä iltaa varten täyslaidallisen takapotkusuosikkeja Bob Marleyn hiteistä kotimaiseen julistukseen. Kun saavut osaksi tätä auditiivista letkeyttä, tekee jo mielesi päästä auringon alle takkuuntumaan suitsukkeen sumuun ja huutelemaan rivouksia.

Laulu; Laura Eskola, Pauliina Jokinen, Salla Lehtomäki Kitara; Roope Strengell, Olli Huuskonen Lyömät; Sebastian Krühn, Matti Lahti Koskettimet; Hannu Ala Haitari; Susanna Leppänen Basso; Henry Mathlin

Liidä siis Poppariin keväisessä illanköllykkäässä 10.4. klo 21

Ravintelivalistuksen ilta

ti 11.4.2017
Keijo Lakkala: Utopian tila ja aika

Musiikkidiplomi keikkoja

ke 12.4.2017

Eveliina Stolp

to 13.4.2017
Eveliina Stolp nähdään ja kuullaan pitkästä aikaa Jyväskylässä! Uutta musiikkia aktiivisesti julkaissut laulaja-lauluntekijä tuo monivivahteisen kattauksensa Popparin lavalle bändinsä kera.

www.facebook.com/eveliinsastolpmusic

Eveliina Stolp -laulu
Antti Manninen -rummut
Joonatan Jaakonaho -basso
Juha Takanen -kitara
Panu Korhonen -kiipparit

Gaspard Oil, Kremlin& Montage

pe 14.4.2017
Gaspard Oil on kymmenen vuotta ja pian viisi levyä julkaissut bändi jonka juuret ovat Äänekoskella. Kahden säveltävän laulajan bändin ytimenä ovat hyvät biisit; melodia, harmonia, yllätyksellisyys ja väkevät mielikuvat. Tarinat. Esikuvien, kuten The Beatlesin, Queenin ja Radioheadin tapaan musiikki on värikästä eikä yhteen genreen sidottua. Joku on joskus yrittänyt määritellä Gaspard Oilia progeksi, mutta bändi itse ajattelee musiikkinsa mielenkiintoisemman laidan popiksi. Yhtyeen keikkoja on kiitetty kategorisesti kiihdyttävästä ja tanssittavasta meiningistään. Gaspard Oilin neljäs albumi, She Came From Planet Earth! valittiin Keskisuomalainen-sanomalehden kriitikkokatselmuksessa vuoden 2014 parhaiden kotimaisten levyjen kärkeen.

https://soundcloud.com/gaspardoilband/how-she-moves www.facebook.com/gaspardoil

Vuonna 2011 perustettu Montage on viisihenkinen helsinkiläisyhtye, joka yhdistelee musiikissaan progevaikutteita melodiseen hard rockiin. Yhtyeen s/t debyyttialbumi vuodelta 2014 ja kakkosalbumi Metamorphosis vuodelta 2016 ovat herättäneet huomiota laajalti Suomessa ja ympäri Euroopan. Montage on kunnostautunut keikkarintamalla esimerkiksi Hollannissa, Venäjällä ja Virossa. Kotimaassa yhtye on esiintynyt mm. Wigwam Revisitedin kanssa.

”Age Of Innocence” -single: https://youtu.be/puXWX2sDHlo www.facebook.com/Montagefinland Nettisivut: www.montagefinland.com

Kremlin on helsinkiläinen yhtye, joka kuvaa omaa musiikkiaan “eteläiseksi avaruusrockiksi”. Svart- levymerkille debyyttinsä syksyllä 2016 levyttänyt Kremlin tunnelmoi jossain klassisen raskaan rockin ja psykedelian sekoitteessa ja on tunnettu varsin mielenkiintoisena livebändinä. Kappaleet ovat pohjimmiltaan pop/rock ralleja, mutta kehkeytyvät johonkin tuntemattomampaan kappaleiden edetessä varsinkin keikkaympäristössä. Bändin instrumentointi koostuu perinteisestä kitara, basso, rummut, laulu- kombosta, jota väritetään kahdella syntetisaattorimiehellä astraalisiin mittoihin. Etelän vivahteet ovat vahvasti kuultavissa tämän orkesterin vokaalipuolella ja esityskielenä on kansainvälinen englanti. Bluespohjalta, progen psykedelian kautta maaliin.

https://kremlinfinland.bandcamp.com https://www.youtube.com/watch?v=qB_cqM8ra8I

Grand A.M.

la 15.4.2017
Grand A.M. on keskisuomalainen rock-duo. Sen perustivat Matti Luhtala (laulu ja kitara) ja Petri Seppälä (rummut ja samplerit) vuonna 2015 Jyväskylässä.

Yhtye soittaa englanninkielistä vaihtoehto-rockia sielunsa pohjasta ja sydämensä kyllyydestä. Bändin merkittävimmät vaikutteet ammennetaan 1990-2000-luvun grunge, post-grunge, stoner ja nu-punk soundeista. Toisaalta mukaan mahtuu myös maukas annos vintage-rockia, mahtipontista kitara-riffittelyä ja raikas ripaus elektronista musiikkia pitäen menon vaihtelevana ja mielenkiintoisena ensimmäisestä iskusta viimeiseen nuottiin saakka. Kirkuvan punainen visuaalinen ilme seuraa bändiä promokuvista ja videoista aina lavalle saakka. Bändin soittajat ovat aiemmin soittaneet ja julkaisseet musiikkia electro-rock yhtyeessä Anydoll (2007-2014).

Grand A.M. julkaisi ensimmäisen singlen Back To You lokakuussa 2016, jota seurasi myös Matti Partasen ohjaama musiikkivideo. Lisää yhtyeen musiikkia ja videoita on tietenkin luvassa vuoden 2017 aikana. Tervetuloa tutustumaan!

www.grandamrocks.com

Konservatorion päättökonsertti: Matti Plays CMX

ti 18.4.2017
Bändi: Matti Lahti: Rummut (tutkinnon tekijä) Mikael Minkkinen: Basso Jaakko Puusaari: Kitara Jani Suontausta: Kitara Hanna Uimonen: Laulu

Kappalemateriaalina CMX-yhtyeen musiikkia kahdelta aikaiselta vuosikymmeneltä, naislaululla ja energisillä sovituksilla.

Aleksi Wiklund

ke 19.4.2017
” Aleksi Wiklund on tuore tamperelaislupaus indiehenkisen poprockin saralla, jonka soolotuotanto yhdistelee tarttuvia melodioita ja groovea joka saa tanssijalat liikkumaan. Vuonna 2015 kotistudiossa yksin äänitetty ja julkaistu Do I -niminen EP tarjoilee esimakua ytimekkäistä biiseistä, jotka jää kuulijan mieleen. Lavalla mukana on viisihenkinen energinen bändi, joka takaa tiukan meiningin! ”

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Solo: ”100 years of Thelonious Monk”

to 20.4.2017
Jazz Jkl Live -konserttisarja jatkuu harvinaisen ja intiimin soolokitarakonsertin merkeissä torstaina 20.4. Kotimaan ykkösjazzkitaristin manttelia jo yli kymmenen vuotta ansiokkaasti kantanut Teemu Viinikainen tulkitsee sooloesityksessään jazzlegenda Thelonious Monkin musiikkia. Vuonna 1917 syntynyt Monk mullisti jazzmusiikkia sekä sävellyksillään että erittäin persoonallisella soittotyylillään. Nämä seikat tarjoilee kitaristi Viinikaiselle mitä herkullisimmat eväät tehdä tutkimusmatka syvälle Monkin musiikilliseen maailmaan ja tuoda se tähän päivään. Luvassa on kattaus upeita kappaleita ja intensiivistä kitarointia.

https://www.youtube.com/watch?v=QfpQe1O3mUo

Proge-iltamat: Salafantti & Verenpunaisen Kuninkaan Hovissa

pe 21.4.2017
Salafantti

”Laiturinnokassa tummiinpukeutunut mies ihmettelee läpinäkyvää maailmaa. Alkaako aika, päättyykö taika, nuortuuko suortuvasta?”

Salafantti on Joensuussa 2011 perustettu progressiivissävytteinen yhtye. Salafantin musiikki on värikästä, mystistä ja kokeilevaa. Vaikutteita ammennetaan genreistä yli rajojen. Unenomaiset lyriikat vievät kuulijansa syvälle mielen salattuihin syövereihin ja taas takaisin pintaan. Bändin ensimmäinen albumi Kromantiikkaa julkaistiin joulukuussa 2015.

Heidi Niinimäki – Laulu Arto Salakka – Kitara Jani Leskinen – Rummut Henri Tikkala – Basso

Verenpunaisen kuninkaan hovissa

Konsertti koostuu King Crimsonin esikoisalbumista In The Court of the Crimson King vuodelta 1969, jota voidaan pitää merkittävänä teoksena progressiivisen rockin historiassa. Luvassa monipuolinen kattaus tyylejä: nopeatempoista progea, hypnoottista improvisointia sekä melankolisia balladeja.

Taneli Jokela – rummut Olli Luoma – basso Pekka Kämäri – sähkökitara Saku Knuuttila – sähkökitara, akustinen kitara, taustalaulu Matleena Käppi – Alttosaksofoni, poikkihuilu, klarinetti, taustalaulu Juuso Salonen – koskettimet Aleksi Skippari – laulu Elias Chavez – taustalaulu

The Blues Sharks@ BLUES LIVE!

la 22.4.2017
The BluesSharks on jyväskyläläinen pitkän linjan blues/rock kokoonpano, jonka lujin ydinryhmä on pysynyt kasassa jo yli 20 vuotta.

Markku Hassinen g. ja laulu,
Seppo Järvinen g.
, Eero Virtanen b,
ja Ari Puolanen dr.

Yhtyeen tyylilliset vaikutteet ovat Texasin ja Chigacon rokahtavissa ja funkkiin taipuvaisissa poljennoissa.

Vilpertin, Vilin ja Henrin C-tutkinnot

ma 24.4.2017

Ravintelivalistuksen ilta

ti 25.4.2017
RAVINTELIVALISTUS – Mika Pekkola & Jarno Hietalahti: Olemmeko kaikki hulluja? Erich Fromm ja normaliteetin patologinen ajatus

Nicon, Simon ja Villen C-tutkinto

ti 25.4.2017

Olli Heikkisen msiikkidiblomi keikka

ke 26.4.2017

Laura Helanderin tutkinto keikka

to 27.4.2017

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

pe 28.4.2017
Joulukuussa neljännen kriitikoiden ylistämän ’Näennäinen’-albuminsa julkaissut legendaarinen kulttiorkesteri Jaakko Laitinen & Väärä Raha saapuu ensimmäistä kertaa Poppariin perinteikkäällä Vappu-kiertueellaan. Lapland-Balkaniksi musiikkiaan kutsuva orkesteri sekoittaa säveliinsä Balkanin tulisia mustalaisrytmejä, venäläisiä romansseja sekä vanhaa suomalaista iskelmää. Uudella levyllä on kuultavissa myös tunnelmia Kreikasta, Turkista ja Lähi-Idästä. Rytmit ovat hyvin tulisia ja tanssikenkien vahaaminen kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin. Sanoituksissa käsitellään olemassaolon peruskysymyksiä lemmenhommista rinnakkaisiin universumeihin ja alkumerestä supermarkettien parkkipaikkoihin.

L.A. Heat

la 29.4.2017
On jälleen aika vetää farmarihousut napaan asti – kiristää sifonkihuivi otsalle ja antaa mulletin liehua. L .A.- Heat soittaa 80 -luvun hittejä aidoilla saundeilla maustettuna. Illan aikana musiikkia koetaan mm. seuraavilta artisteilta: Genesis – Cutting Crew – Billy Idol – Van Halen – Tears for fears….

Loistavan livebändin maineessa oleva L.A.-Heat tekee paluun kokoonpanolla:
Konsta Niskavaara – voc.
Mikko Pellinen – keyb.
Juha-Matti Rautiainen – bass
Sami Niskavaara – guit.
Hannu Leppänen – drs.

L.A. Heat

su 30.4.2017
On jälleen aika vetää farmarihousut napaan asti – kiristää sifonkihuivi otsalle ja antaa mulletin liehua. L .A.- Heat soittaa 80 -luvun hittejä aidoilla saundeilla maustettuna. Illan aikana musiikkia koetaan mm. seuraavilta artisteilta: Genesis – Cutting Crew – Billy Idol – Van Halen – Tears for fears….

Loistavan livebändin maineessa oleva L.A.-Heat tekee paluun kokoonpanolla:
Konsta Niskavaara – voc.
Mikko Pellinen – keyb.
Juha-Matti Rautiainen – bass
Sami Niskavaara – guit.
Hannu Leppänen – drs.

FairTrad.-yhtyeen levynjulkkarikeikka

ma 1.5.2017
FairTrad. saapuu vappupäivänä Poppariin osana levynjulkaisukiertuettaan! Samana iltana kuullaan myös iki-ihanaa Tuulikki Teetä.

FairTrad.in keikoilla on taattu outousmeininki ja tunnelma seilaa itkusta räväkkään nauruun hillitöntä menomeininkiä unohtamatta. Musiikki on valloittava sekoitus progressiivista hypnofolkpoppia ja improvisoitua äänillä fiilistelyä. Yhtyeen omaleimaisen kokeileva tyyli ja erikoiset soittimet kuten ukulelebasso ja saha sekä puupuhaltimet luovat iloisen tarttuvan tunnelman, joka ei jätä ketään mutrusuuksi! Keikalla on myytävänä uunituoreita levyjä ja yhtyeen logolla varustettuja bändipeflettejä.

Jäsenet: Saku Knuuttila, Matleena Käppi, Set Häkkinen, Valtteri Tuukkanen FB: www.facebook.com/fairtradpiste Ääninäytteet: https://soundcloud.com/fairtrad

Tuulikki Tee tunnetaan lämminhenkisenä duona, joka soittaa haikean onnellisia matkalauluja akustisin ottein. Tällä kertaa erityislaatuisella trio-kokoonpanolla:

Pilvi Tyrväinen – Laulu, mandoliini Venla-Vanamo Asikainen – kontrabasso Juuso Aumala – viulu

FB: https://www.facebook.com/tuulikkitee Ääninäytteet: https://soundcloud.com/search?q=tuulikki+tee

Vapaaehtoinen pääsymaksu. (suositus 5 €) Showtime 19:30

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/382494385483824/

Artturi Borén D-tutkintokeikka

ti 2.5.2017

Muutama Susi

ke 3.5.2017
Muutama Susi on viisihenkinen, omaa musiikkiaan soittava, pop/rock-yhtye. Musiikin ydin on tunnelmallisissa laululyriikoissa sekä raikkaissa, vahvoissa soundeissa. Musiikillisia vaikutteita saattaa löytää esimerkiksi Coldplayn kuulaasta sävelkielestä tai Olavi Uusivirran energisestä rock-musiikista.

Yhtyeen jäsenet: Saksofoni/Laulu: Anna Voutilainen Kitara: Konsta Veijonen Basso: Samuli Salmela Koskettimet: Esa Puolakka Rummut: Juho Seppänen

Facebook-sivut:

https://www.facebook.com/Muutama-Susi-1838290429788581

Erika Airaksisen C-tutkinto (voc)

to 4.5.2017

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 5.5.2017
Melodisen popin musaklubin teemana on solistien ilta. Monipuolisesta musiikista vastaavat taitava ja upea Johanna ja hieno tulkitsija Pekka Mustonen. Popparibändissä soittavat Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen. Tulethan mukaan loistavien solistien hienon musiikin, tutun popparibändin ja ennen kaikkea hyvien ystävien tunnelmalliseen seuraan. Poppari klo 19.00-21.00, liput 5€.

LUOVA-KLUBI: Huminoita & Pekka Tuomi

pe 5.5.2017
HUMINOITA www.luovarecords.com/huminoita Huminoita tutkii rock-musiikin eri ulottuvuuksia. Heidän toinen levynsä on otettu hyvin vastaan niin Suomessa kuin Euroopassakin. Bändin toinen Euroopankiertue alkaa 19.05. Tätä ennen bändi tekee muutamia keikkoja Suomessa. www.luovarecords.com/huminoitatour2017

PEKKA TUOMI www.luovarecords.com/pekka-tuomi Pekka Tuomi on pitkän linjan tuottaja/muusikko, joka julkaisi vastikään ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa. Levy on saanut ylistäviä arvioita useissa eri lehdissä: www.goo.gl/v2LMMv (Soundi.fi – Parasta juuri nyt) www.goo.gl/gtIGHN (Levyarvio – Soundi.fi)

50v. 18-21

la 6.5.2017

Tripods

la 6.5.2017
Nyt lähtee 60-70 lukujen rokkaavimmat biisit lentoon kun Tripods lataa niihin lisää ruutia.

Pasi Santala: basso + laulu, Harri Fredrikson: kitara + taustalaulu, Ahti Linjama: rummut + taustalaulu, Timo Holopainen: koskettimet. Feat: Kitaravelho Rolle Rise Ahlroos

Konsan Pop/Roock workshop

ma 8.5.2017

Timo Rantama B-tutkinto

ti 9.5.2017

Pekka Kämäri D-tutkinto

ke 10.5.2017

Jazz Jkl Live: Mikko Innanen & Simo Laihonen

to 11.5.2017
Kevään viimeinen Jazz Jkl Live-konsertti tarjoilee vapaamman laidan huippuspesialistien estottomasti rönsyilevää musiikillista dialogia. Mikko Innanen ja Simo Laihonen ovat kohdanneet useissa projektikokoonpanoissa. Nyt he improvisoivat vakiintuneessa duo-muodostelmassa hyödyntäen puhallin- ja lyömäsoittimia jaetulla herkkyydellä.

Duon konsertit ovat täysin improvisoituja ja ennalta suunnittelemattomia. Eclipse Music julkaisi marraskuussa 2016 kokoonpanon ensilevytyksen: sekä studiossa että yleisön edessä äänitetyn kahden levyn kokonaisuuden ”April Fools”.

Mikko Innanen: puupuhaltimet Simo Laihonen: lyömäsoittimet

Liput 5€

https://www.youtube.com/watch?v=_vfATk7IBgE

The Dick Hawks

pe 12.5.2017
Kaupungin lintubongareiden kiikarit käyvät kuumina, kun haukat melovat Poppariin! Luvassa bikinihikisiä lätinörytmejä, uikkariluikkaria, hula-hulaa, pitkiä piuhoja, nopeita nuotteja, ripsiliimapiinaa ja tietenkin mullo! Onks sullo? Liput 5€!

”Asiallinen keikka.” – Tuomari Nurmio

R-fly

la 13.5.2017
R-Flyn keittoon menee souluia, funkkia, bluesia, rockkia, ripaus world ainesta ja reilusti hyvää fiilistä. Se ei jätä fuusiomusiikin ystäviä nälkäiseksi.

Lasse Asu – sax, Timo Kiprianoff – guitar, Tuomo Kallio – bass, Henri

Konservatorion päättökonsertti: Sakari Lilja & Viljami Salo

ma 15.5.2017

Jamiavaus & Jazz jamit

ti 16.5.2017
Puolentunnin setti housebandilta jonka jälkeen jazz jamit!

Joonaksen näyttötutkinto – Kind of Muzak

ke 17.5.2017
Soitetaan progressiivista rokkia.

Konservatorion päättökonsertti: Antti Huhta & Mika Viinikainen

to 18.5.2017

Iida Nättisen LEVYJULKKARI + Maagine

pe 19.5.2017
IIDA NÄTTINEN & HARVAT JA VALITUT
Suomenkielinen pop, indie, soul, jazz, proge ja rap valtaavat Popparin lauteet tänä iltana kun Jyväskylän oman tytön Iida Nättisen debyyttialbumi on vihdoin saatu ulos. Mukana riveissä iso sakki A-luokan muusikoita. Tämä musiikki tarjoaa kaikille jotain purtavaa ja unohtumattoman shown.

Iida Nättinen – laulu ja kitara
Matias Naskali – basso
Iida Pekkarinen – piano
Benjami Koskinen – sähkökitara
Niklas Tilli – rummut
Aku Tervakangas – perkussiot
Salla Lehtomäki – taustalaulu
Essi Miettunen – taustalaulu
Matilda Kangas -taustalaulu
Anneli Voutilainen – saxofoni
Esa Puolakka – trumpetti

https://www.facebook.com/iidanattis https://www.youtube.com/watch?v=vRoNW_yEBIA

MAAGINE
Uuden polven Suomisoulin sanansaattajat avaavat illan debyyttikeikallaan. Maaginen raikas soundi on yhdistelmä virtuoosimaisten muusikoiden soittohistoriaa nivoutuneena yhteen laulaja Matti Halosen ja kitaristi Tatu Lehdon säveltämän materiaalin kanssa. Soitto soi ja laulu raikaa klo 21.15.

Laulu: Matti Halonen
Kitara: Tatu Lehto
Koskettimet: Panu Korhonen
Basso: Hanna Turunen
Rummut: Aapo Lankinen
Perkussiot: Aku Tervakangas

Blues Live

la 20.5.2017
Mr. Slideman

Emilia Nojonen 3/3 laulu tutkinto

ma 22.5.2017

Anna-Sofia Sahlstedtin ja Aurora Hentusen tutkinnot

ke 24.5.2017

Ajatusmyrsky julkkarikeikka

to 25.5.2017
Ajatusmyrsky on tuore jyväskyläläinen pop/rock-yhtye, joka korostaa musiikissaan tunnelmia ja tulkintaa. Erilaisista musiikillisista taustoista tulevat soittajat luovat yhdessä täysin omaperäisen sekoituksen singer-songwriter-tyyliä, progea, indie-rockia ja jotain rivien välistä. Yhtye juhlistaa keikalla ensimmäisen singlensä ”Muulla ei niin väliä” julkaisua.”

Distant Horizon, EP-julkkarikeikka!

pe 26.5.2017
Distant Horizon (entiseltä nimeltään Joona Lehto Band) on Lapualta ponnistava neljän hengen instrumentaaliyhtye, joka esittää progressiivista musiikkia sisältäen vaikutteita klassisesta jazziin ja metalliin. Yhtye työstää omaa musiikkia ja pyrkii tuottamaan orgaanista soundia tuotoksissaan.

Keikalla kuullaan uunituore EP kokonaisuudessaan, sekä covervetoja mm. Guthrie Govanilta, Liquid Tension Experimentiltä ja Planet X:ltä. Yhtyeessä soittaa:

Joona Lehto – kitara Jere Lehto – basso Jesse Lehto – rummut Matias Källi – koskettimet & kitara

Facebook: https://www.facebook.com/distanthorizonband

Uusi Coversnake

la 27.5.2017
Uusi Coversnake on hiljalleen viritelty siihen kuosiin, että keikallekin kehtaisi. Nimi ryhmällä sama, vaikka ryhmä ja näinollen oikeastaan bändikin uusi. Teemana kuitenkin nuo samat 1978 – 1984 Whitesnake-klassikot. Tuttuja nimiähän tämänkin takaa toki löytyy:

Pekka Lampinen – basso Asko Vikki – rummut Mikko Pellinen – koskettimet Peter Miinala – kitara Mika Leppälä – kitara Timo Heinonen – laulu

Summer Jazz Club: Alder Ego & Aimo Nuutinen Quartet

ma 29.5.2017
Vuoden 2017 ensimmäinen Summer Jazz Club on täällä!

Nyt neljättä kertaa järjestettävä klubisarja tuo jälleen kerran kuukaudessa kaksi nuorta, laadukasta, omaa musiikkiaan esittävää jazzyhtyettä jyväskyläläisyleisön kuunneltaviksi. Maanantaina 29.5. Popparin lavan valtaavat paikallisista nuorista muusikoista koostuva Aimo Nuutinen Quartet sekä jyväskyläläislähtöisen rumpalin ja säveltäjän, Joonas Leppäsen, johtama Alder Ego.

Alder ego on peloton jazzyhtye, joka esittää Joonas Leppäsen musiikkia. Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen Helsinkiin palannut rumpali ja säveltäjä luotsaa yhtyettään, joka koostuu nuorista improvisaatiolahjakkuuksista. Musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle, keskinäistä yhtyesoittoa ja vuoropuhelua. Alder Ego polveilee vapaan ilmaisun ja sävelletyn viitekehyksen välissä. Yhtye julkaisee ensilevynsä Norjalaisella Amp music & recordsilla 26.5, ja keikka Summer Jazz Clubilla on osa levynjulkaisukiertuetta.
http://www.ampmusicrecords.com/#/alderego/

Jyväskylän konservatorion opiskelijoista koostuva kokoonpano, joka soittaa kitaristi Aimo Nuutisen säveltämiä kappaleita. Musiikista hehkuu vahvoja vaikutteita Pohjois-Amerikkalaisesta jazz-perinteestä ja Brasilialaisesta rytmimusiikista, kuitenkaan Pohjoismaisia juuria unohtamatta. Kappaleet soitetaan pirteällä ja kuuntelijaystävällisellä otteella, tärkeinä elementteinä musiikin ilo ja hempeys.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä Omenahotellit, Jyväskylän Yliopistopaino, sekä Poppari. www.facebook.com/summerjazzclub

Sax Loves Disney – Pinja Viljasen 3/3 saksofoni-tutkintokonsertti

ke 31.5.2017
Pinja Viljasen alttosaksofoni 3/3 tutkintokonsertti. Illan aikana kuullaan rakkaimpia Disney-kappaleita saksofonin sulosävelien tulkitsemana, unohtamatta groovaavaa ja timanttista säestysbändiä. Tule mukaan verestämään lapsuuden muistoja ja nauttimaan musiikin ilosta ja riemusta! Illan päätteeksi pop/rock jamit. Ilmainen sisäänpääsy.

JAON ilta

to 1.6.2017
Soul workshop Blues workshop Maailmanmusa workshop Jamitt

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 2.6.2017
Kevätkauden viimeinen melodisen popin musaklubi jatkaa hienojen solistien merkeissä. Upeaääninen ja ihana Inkku yleisöä koskettavine tulkintoineen sekä radiohiteistään tunnettu muusikko, lauluntekijä, laulaja Antti Kleemola. Illan toisena teemana on Steeples-ilta, jolloin kuullaan bändin hienoa stemmalaulua. Steeples yhtye: Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen ja kitaristivieraana Juha Ahtilinna. Poppari klo 19.00-21.00, liput 5€.

Jazz-perjantai vol.5

pe 2.6.2017
Perjantai on taas jazz! Luvassa kaksi settiä ikivihreitä jazz-klassikoita kvartettikokoonpanolla. Tervetuloa kuuntelemaan ja viettämään iltaa!
Ville Lähteenmäki – Saksofoni Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut Liput 5/3e
Keikan jälkeen lava on vapaa jameille!

Joplin

la 3.6.2017
Joplin Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee loistavia biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Arto Hautanen, kitara; Mikko Hämäläinen, rummut; Juha Tolvanen, basso

Manzana & Snovonne (SK/USA)

pe 9.6.2017
Manzana – grunge-rock-metal / Suomi – kotisivu: http://manzana.fi

– Facebook: https://www.facebook.com/ManzanaFinland/

– musiikkivideo ’Voodoo Child O’Mine’: https://www.youtube.com/watch?v=bNumRXki_S4

Snovonne – rock-metal / Slovakia-USA – kotisivu: http://www.snovonne.net – Facebook: https://www.facebook.com/Snovonne – ’The Child and the Bitch’ trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kV4hU6Z-FEI – sähköinen promo-pack: http://snovonne.wixsite.com/epk17

Manzana

Manzana kuuluu Suomen naisvetoisten raskaampien bändien ehdottomaan kärkeen ja onkin kiertänyt viime vuosina lähinnä ulkomaita, niin kuin kentälle tyypilliseen tapaan kuuluu. Bändi on julkaissut neljä levyä, joista kaksi on noussut Suomen viralliselle albumilistalle, tehnytyli kymmenen Euroopan ja Baltian kiertuetta, satoja Suomen keikkoja, ulkomaisia festivaaleja, sekä vakuuttanut metal-, punk- ja rock- piireissä omaperäisellä ärhäkällä asenteellaan jo kymmenen vuotta. Manzana valmistelee parhaillaan viidettä levyään, jonka julkaisu on suunniteltu keväälle 2017.

Snovonne omin sanoin Snovonne “Sno” Drake is a female rock-metaller – born in Slovakia, living in the USA. Being the author, instrumentalist, singer, designer and videographer – her music combines temperament and theater with bitter language, all wrapped in extremely expressive visual art. Every word she writes and each note she sings is lived through to the bone. This authenticity makes the Sno-fans personally relate to her – they even translate the lyrics into different languages and present them on their profiles as something that defines their personality. Rock and metal is where Sno feels at home but she usually mixes in elements from different genres. As she says: ”it’s depending on what the song needs”.

The Hayleys (JKL ) + Callidice (JKL)

la 10.6.2017
The Hayleys on valloittanut suomenkielisessä punk-vaikutteisella rockilla Keski-Eurooppaa jo hyvän tovin. Baltiassa yhtye nauttii jo lähes kulttimaineesta. Tiukkaa menoa ja villejä kosketinkuvioita. Tätä ei kannata missata!

Callidice oli kiistatta vuoden 2016 puhutuimpia suomalaisyhtyeitä raskaan rockin saralla. Yhtyeen industrial vaikutteinen melodinen möyrintä nostatti kriitikoiden suupielet ylös niin suomessa kuin ulkomaillakin. Tulevaisuuden nimi!

Jazzjamit

ti 13.6.2017
Houseband avaa, Antti Lähdesmäki isännöi.

Kari Tyni & Olli Kivistö Duo

ke 14.6.2017

Laura Moisio + Iron Country Sisters

pe 16.6.2017
Laura Moision laulut maalaavat omintakeisen maailman, jossa arjen havainnot, unimaailma ja näyt sekoittuvat. Folkista, bluesista ja vanhasta suomalaisesta iskelmästä ammentavissa kappaleissa Moision kuulas ääni kuljettaa kuulijaa vaivattomasti tunnelmasta toiseen. Kuten kriitikko Jukka Haarma tiivistää: “Vaikka laulut ovatkin muodoltaan valmiita, niiden maailma ei tarjoa varmoja vastauksia vaan epävarmuuden, pelon ja pettymysten kokemuksia; toki myös hiljaisen mietinnän, onnen ja ilon hetkiä.”

Kahden ensimmäisen albuminsa (Spiraali, 2014, sekä Ikuinen valo, 2015) myötä Moisio on noussut kotimaisten lauluntekijöiden eturiviin, mistä kertovat muun muassa vuoden 2016 Teosto-palkinto-ehdokkuus sekä saman vuoden Emma-palkinto-ehdokkuus Kriitikoiden valinta -kategoriassa.

https://www.facebook.com/lauramoisiomusiikki http://www.lauramoisio.fi/ https://www.youtube.com/watch?v=a9odl4uuyjg

Kolmen Rautamaan siskoksen muodostama Iron Country Sisters sukkuloi sujuvasti popin, folkin, bluesin ja kantrin välimaastossa ja meininkikin heilahtelee melankoliasta riehakkuuteen. Erityisen yhtyeestä tekee kolmen siskoksen taianomainen stemmalaulu. Lähin vertailukohta musiikille voisi olla ruotsalainen First Aid Kit

Musiikkivideo singlestä: http://www.youtube.com/watch?v=TWVjKA5wLx4 Yhteisbiisi Ismo Alangon kanssa: http://play.spotify.com/track/4BUMrRz8aehDF1SClGzebq

Katainen – Vuorma – Soikkeli + Friends

la 17.6.2017
Todellinen once-in-a-lifetime powertrio Katainen – Vuorma – Soikkeli juhlistaa perinteikkäästi solistinsa merkkipäivää legendaarisessa Ravintola Popparissa esittämällä vähemmän kuultuja luentoja pyhästä PinkZeppelinRushFreeCreamYoungSabbathQueen-laulukirjasta vierailevien yllätysesiintyjien kera.

Be there or be 1/16th of a kitchen!

***Caution: The first three rows might get wet***

Antti Katainen – Kitara & Laulu Tony Vuorma – Basso Jani Soikkeli – Rummut

+ special magical mystery surprise guests of unknown stature

Summer Jazz Club: Uniruukki & Lähdesmäki-Kauppinen Trio

ti 20.6.2017
Tiistaina 20.6. Popparissa päästään todistamaan todellista nykyjazzin ilotulitusta, kun lavalle nousevat Suomen kuumimpiin etnojazz-yhtyeisiin kuuluva, maailmallakin mainetta niittänyt Uniruukki sekä Antti Lähdesmäen ja Ari-Pekka Kauppisen musiikkia esittävä trio. Uniruukin esiintymisen myötä Summer Jazz Clubilla kuullaan ensimmäistä kertaa kannelta, ja Lähdesmäki-Kauppinen Trion energinen musiikki tempaisee mukaansa niin kuulijan mielen kuin kehonkin!

HUOM!
Ennakkotiedoista poiketen Hilkka Louhivuori Quartetin esiintyminen kesäkuun Summer Jazz Clubilla on peruttu sairastapauksesta johtuen. Uniruukki korvaa ohjelmistossa Hilkka Louhivuori Quartetin.

———————————————————-
Uniruukki vie sinut matkalle maailmaan, jossa sadunomaiset sävyt ja tunnelmat syttyvät ja sammuvat toistensa lomassa, musiikillisten yllätysten ja omituisuuksien maustamana. Uniruukin musiikki on mielikuvituksellista ja leikkisää, unimaailmanmusiikkia.

Syksyllä 2015 esikoisalbuminsa julkaisseen trion yllätyksellinen, proge- ja etnovaikutteinen kantelejazz haali levylle pinon positiivisia arvosteluja, ja Kanteleliitto valitsi Uniruukin vuoden yhtyeeksi 2016. Uniruukki on keikkaillut Suomessa ja Tanskassa, ja se valittiin myös Oslo Jazz Festvalin Nordic Showcaseen.

https://open.spotify.com/album/1iV8wuYuFEnveD1bGS9LRq

———————————————————-

Lähdesmäki-Kauppinen Trio sai alkunsa vuonna 2014 Summer Jazz Clubilla, kun klubien isäntä, pianisti Antti Lähdesmäki tapasi basisti Kauppisen ensimmäistä kertaa. Fuusiosta ammentava musiikki on sävelletty yhteisten improvisaatioiden pohjalta, ja musiikin lähtökohtana on antaa sen elää ja kehittyä tilanteen mukaan. Jäsenet ovat käyneet paikan päällä hakemassa oppia ja inspiraatiota musiikkiin niin pohjoismaisesta jazzista kuin afrikkalaisesta musiikista. Trion täydentää Suomen nuoren jazzin huippunimiin kuuluva rumpali Ville Luukkonen, joka on Sibelius-Akatemian lisäksi opiskellut New Yorkin maineikkaassa Manhattan School of Musicissa.

———————————————————-
Lipunmyynti alkaa Popparissa kello 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.

www.facebook.com/summerjazzclub

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Poppari.

Olemme Jussia viettämässä. Avataan ma 16.00

pe 23.6.2017

Olemme Jussia viettämässä. Avataan ma 16.00

la 24.6.2017

. ALAN THOMSON JA DOUG MORTER &”Eppu Men” AKU SYRJÄ, JUHA TORVINEN SAMI RUUSUKALLIO

ke 28.6.2017
An evening of great music and humour with Alan Thomson (Bass, Slide Guitar and Piano) and Doug Morter (Guitar and vocals) playing music from their ”Roadworks” CD and much more. . Blues, Ballads, folk, great original music and some old favourites too! with SPECIAL GUESTS ”The Eppu Men” Aku Syrja, Juha Torvinen and Sami Ruusukallio!! Don’t miss it!

The Skanbeat ja Pinja Kolada

pe 30.6.2017
The Skankbeat on uusi tamperelaisyhtye, jonka musiikissa yhdistyy funkahtavan rokin, rapin ja diskomusiikin vaikutteet. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistaan tulevana kesänä. Pinja Kolada astelee lavalle uusien riimien ja livebändin saattelemana. Raikasta ja energistä räppiä! Tulkaa ottamaan battlea keikan jälkeen!!

Raskaan musiikin ilta

la 1.7.2017
TUHONSIEMEN (Ajaton, nimetön, kasvoton-julkkarishow) ALCHEMASTER’S APPRENTICE LIMINAL

Vuonna 2011 Jyväskylässä perustettu black metal-yhtye Tuhonsiemen julkaisee uuden levynsä ”Ajaton, nimetön, kasvoton”, ja sen kunniaksi Popparissa nostetaan malja Dionysokselle, Saatanalle, kuolemalle ja mille vaan mikä nyt käy tekosyyksi maljan nostamiselle. Show’n osalta konsepti on ”kaikilla mausteilla” alusta loppuun, joten luvassa keikka jonka kaltaista ei tulla toiste näkemään!

Niin ikään paikallisverta omaava black metal-bändi Alchemaster’s Apprentice ammentaa musiikkiinsa fantasiatunnelmista, avant-gardesta ja klassisen rockin opeista. Tunnelmallisten biisien kontrastina kaaottinen show = 666.

Liminal onkin sitten kolmikon kryptisin poppoo. Atmosfäärisen hämyilyn ja proge-death metalin yhdistelmä vie kuulijansa mukanaan syvyyksiin niin levyllä kuin livenä.

Liput 4 e Tapahtuma on ikärajallinen, päihteellinen ja avoimen saatanallinen.

Jazz jamit avaa house band

ti 4.7.2017
Tuomas Paukku kitara, Lassi Friman kitara, Melik Turunen basso & Touko Ruokolainen rummut

Wumpa Fruits plays The Story of Crash Bandicoot

ke 5.7.2017

Britney Spears-tribuut

to 6.7.2017
Huikea Britney Spears-tribuutti tekee paluun!

Kuka ei rakastaisi vanhaa kunnon Britney Spearsia tai olisi sitä joskus salaa kuunnellut ja fanittanut? Nyt on kaikille nostalgian nälkäisille mitä mainioin mahdollisuus tulla kuuntelemaan Britneyn ikivihreitä biisejä, jotka takaavat kattoa nostattavan tunnelman. Tribuutti pamahtaa käyntiin Popparissa torstaina 6.7. kello 22:00.

Illan avaa Viljami Salo kello 21.30.

Kaikki ajoissa paikalle niin pistetään bileet pystyyn!

Dixie Harlem 25v

pe 7.7.2017
Kesto 2h sis. väliajan! Dixie Harlemilla on keikalla solistina Johanna Ortju.

http://jazzrytmit.com/wp/s8-levyarvostelut/c29-levyarvostelut/dixie-harlem/

Honey B. Family ja lämppärinä Milo & Moses

pe 7.7.2017
Honey B. Family on nimensä mukaisesti aito perhebändi, joka perustettiin toissa vuonna Museokadulla, Helsingissä. Kyseessä on konstailematon, suoraviivainen bluestrio: laulussa ja bassossa on äiskä, kitaroissa iskä ja rummuissa perheen juniori. Musiikin monitaiturit, Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi, tuovat parrasvaloihin 14-vuotiaan poikansa Mooseksen. Voisiko sanoa, että he palaavat samalla myös Honey B. & T-Bonesin juurille? Nykyistä linjaa nähden ote on joka tapauksessa bluesimpi ja maanläheisempi. Kolmikon yhteisistä intresseistä kasattu ohjelmisto sisältää klassikoita ja sellaista T-Bonesin materiaalia, jota emobändi ei soita enää keikoillaan. Mukana on mausteeksi myös kauhallinen gospelia.

Halfway Joe ja Nuclear Nightshift

la 8.7.2017
Olemme Keski-Suomesta käyttövoimansa pumppaava rock-yhtye nimeltä Halfway Joe. Tarjoamme kuuntelijoille tarttuvaa, energistä ja elämänmyönteistä vaihtoehto rockia. Tuotteemme tarjoillaan täysillä ja intohimoisesti tavoittaaksemme mahdollisimman paljon audiovisuaalisesti tyydyttyneitä kuulijota. Kappaleissamme pohdiskellaan välillä elämää altaan syvässä päässä filosofisilla kysymyksillä ja välillä kokonaan altaan ulkopuolelta vähemmän filosofisilla kysymyksillä. Kaikki tämä sekavuus nivoutuu yhteen kestävään punaiseen lankaan: aina kyselyikäiseen Halfway Joe:hen!

Nuclear nightshift

Nuclear Nightshift on jyväskyläläinen neljän hengen porukka, joka soittaa ydinenergistä hard rockia. Vaikutteita otetaan häikäilemättä perinteisestä 70-80 -lukujen raskaasta osastosta, kuitenkin omalla modernilla otteella. Nykyinen kokoonpano on vaikuttanut vuodesta 2012, jolloin laulureaktori vaihtui naispuoliseksi malliksi.

Road Ensemble

ti 11.7.2017
Road Ensemble on Fardin Abbasin ja Farshad Sanatin vuonna 2015 alkaneen musiikillisen yhteistyön tulos. Yhtyeen tarkoituksena on tuoda tunnetuksi persialaista ja kurdistanilaista perinnemusiikkia suomalaiselle yleisölle. Yhtye on konsertoinut sekä duo-muotoisena että laajennetulla kokoonpanolla eri puolilla Suomea.

Popparin keikalla kaksikko esiintyy jyväskyläläiskontrabasisti Melik Turusen kanssa. Konsertissa esitettävää musiikkia voisi kuvailla ”kurdi jazziksi”; lähi-idän musiikin esittäminen on luonteeltaan improvisatorista ja kokoonpanoon kuuluvaa kontrabassoa ovat useimmat tottuneet kuulemaan jazz-yhteyksissä.

Farshad Sanati – santur Fardin Abbasi – daf & tonbak Melik Turunen – kontrabasso

My Fair King & Face the Legacy

ke 12.7.2017
https://www.youtube.com/watch?v=uNEC_zR92l8&feature=youtu.be

Muska Babitzin Band

pe 14.7.2017
Muskaa säestää 5-miehinen yhtye. Ohjelmistossa Muskan tuttuja hittejä ja hyviä coverita !
(Hurricanes, Badding, CCR, Joplin ja Kirkan biisejä)

Muska,laulu
Hannu ”Kala Hande” ,kitara
Henry Bjorklof,kitara ja laulu
Kai Jämsä,basso ja laulu
Petri Auer,Koskettimet
Vesa Sarikoski,rummut

Lauantai jamit

la 15.7.2017
Soittemet ja PA käytössä koko illan.

House Band avaa jazzjamit

ti 18.7.2017

Mariana Zwarg Sexteto Universal feat. Joona Toivanen

ke 19.7.2017
Mariana Zwarg Sexteto Universal feat. Joona Toivanen

”Celebrating the Universal Music of Hermeto Pascoal”

on brasilialaisen musiikkinero Hermeto Pascoalin tribuutti. Se on kansainvälinen (BRA/DEN/FR/FIN) kokoonpano, jota johtaa Mariana Zwarg, Mestari Hermeton kummilapsi ja basistinsa Maestro Itiberê Zwargin tytär.

Musiikillisesti on kyse brasilialaisten musiikkityylien, maailmanmusiikin ja jazzin risteytyksestä. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa.

Yhtyeen kesän 2017 Euroopan kiertue alkaa Berliinistä ja saapuu Kööpenhaminan Jazz Festivalin kautta Suomeen. Suomen kiertueen ajankohta on 12.-24.7.2017.

Jazzbar Popparissa Mariana Zwarg Sexteto Universal juhlistaa kansainvälisten jyväskyläläisjäseniensä Kontolan ja Toivasen kutsumana Jazzbarin 25-vuotisjuhlavuotta kahden ikimuistoisen illan verran keskiviikkona 19.7. ja torstaina 20.7. Luvassa on ainutlaatuisia hetkiä, molemmat illat ovat taatusti erilaisia ja myös yllätysvieraita nähdään esiintymislavalla.

Suomen musiikkiväelle Mariana Zwarg on tullut tutuksi Helsingin Juhlaviikoilla 2015, hänen soittaessaan UMOn vieraana Mestari Hermeton, Maestro Itiberên, Aline Morenan ja Kontolan kanssa konsertoiden ja äänittäen levyn, joka ilmestyy tänä vuonna.

Kokoonpano / Line-up:

Mariana Zwarg (BRA) – sax, flutes (musical director) Mette Nadja Hansen (DK) – vocals Ricardo Sá Reston (BRA) – bass
 Pierre Chastel (FR) – drums/percussion Sami Kontola (FIN/BRA) – percussion/drums Joona Toivanen (FIN) – piano

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt / More info and scheduling of interviews:

Sami Kontola, tuottaja / producer

+358-45-139 8172 (WhatsApp) & sami.kontola(a)gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/marianazwargsextetouniversal Soundcloud: https://soundcloud.com/mariana-zwarg

Mariana Zwarg Sexteto Universal celebrates the music of Hermeto Pascoal.

Universal music knows no boundaries and embraces both jazz and folkloric influences, especially traditional Brazilian rhytms.

Mariana is the daughter of Hermeto’s bass player Itiberê Zwarg. She was practically born between the rehearsals and raised by the musical family of Hermeto. Godfather Hermeto saw Mariana right after she was born and since then he has been the guiding musical light for her, together with her father Itiberê. Hermeto even gave Mariana the precious saxophones he used to record his world famous albums since the 1970’s!

Mariana Zwarg’s arrangements of Hermeto’s music as well as her own compositions create a very warm and festive energy in which the musicians as well as the audience can feel free to enjoy the moment. The idea is also to invite local musicians wherever they go, to share the musical party.

Mariana’s band consists of international ”disciples” of universal music. Ricardo Sá Reston is the bass player in the Itiberê Zwarg & Grupo and has been playing with Mariana over 10 years. Sami Kontola has been playing with Mariana since 2011 and together they played in UMO Jazz Orchestra with Maestro Itiberê and Champion Hermeto in the year 2015. Mette Nadja Hansen and Pierre Chastel are from the jazz scene in Berlin and have been playing and touring with Mariana in Europe and in Brazil since 2016.

The Finland Tour features on the piano the great international jazz star from Jyväskylä, Mr Joona Toivanen.

On stage Mariana Zwarg Sexteto Universal opens a musical Pandora’s box filled with polyrhythms, joy and harmonic nuances for the audience to enjoy.

”The music I make today I call ”universal music” because it contains all these different influences. We play everything. Except that we don’t play commercial music, and we won’t play something because it’s in vogue. We play because it’s beautiful.” Hermeto Pascoal

Mariana Zwarg Sexteto Universal feat. Joona Toivanen

to 20.7.2017
Mariana Zwarg Sexteto Universal feat. Joona Toivanen

”Celebrating the Universal Music of Hermeto Pascoal”

on brasilialaisen musiikkinero Hermeto Pascoalin tribuutti. Se on kansainvälinen (BRA/DEN/FR/FIN) kokoonpano, jota johtaa Mariana Zwarg, Mestari Hermeton kummilapsi ja basistinsa Maestro Itiberê Zwargin tytär.

Musiikillisesti on kyse brasilialaisten musiikkityylien, maailmanmusiikin ja jazzin risteytyksestä. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa.

Yhtyeen kesän 2017 Euroopan kiertue alkaa Berliinistä ja saapuu Kööpenhaminan Jazz Festivalin kautta Suomeen. Suomen kiertueen ajankohta on 12.-24.7.2017.

Jazzbar Popparissa Mariana Zwarg Sexteto Universal juhlistaa kansainvälisten jyväskyläläisjäseniensä Kontolan ja Toivasen kutsumana Jazzbarin 25-vuotisjuhlavuotta kahden ikimuistoisen illan verran keskiviikkona 19.7. ja torstaina 20.7. Luvassa on ainutlaatuisia hetkiä, molemmat illat ovat taatusti erilaisia ja myös yllätysvieraita nähdään esiintymislavalla.

Suomen musiikkiväelle Mariana Zwarg on tullut tutuksi Helsingin Juhlaviikoilla 2015, hänen soittaessaan UMOn vieraana Mestari Hermeton, Maestro Itiberên, Aline Morenan ja Kontolan kanssa konsertoiden ja äänittäen levyn, joka ilmestyy tänä vuonna.

Kokoonpano / Line-up:

Mariana Zwarg (BRA) – sax, flutes (musical director) Mette Nadja Hansen (DK) – vocals Ricardo Sá Reston (BRA) – bass
 Pierre Chastel (FR) – drums/percussion Sami Kontola (FIN/BRA) – percussion/drums Joona Toivanen (FIN) – piano

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt / More info and scheduling of interviews:

Sami Kontola, tuottaja / producer +358-45-139 8172 (WhatsApp) & sami.kontola(a)gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/marianazwargsextetouniversal

Soundcloud: https://soundcloud.com/mariana-zwarg

Mariana Zwarg Sexteto Universal celebrates the music of Hermeto Pascoal.

Universal music knows no boundaries and embraces both jazz and folkloric influences, especially traditional Brazilian rhytms.

Mariana is the daughter of Hermeto’s bass player Itiberê Zwarg. She was practically born between the rehearsals and raised by the musical family of Hermeto. Godfather Hermeto saw Mariana right after she was born and since then he has been the guiding musical light for her, together with her father Itiberê. Hermeto even gave Mariana the precious saxophones he used to record his world famous albums since the 1970’s!

Mariana Zwarg’s arrangements of Hermeto’s music as well as her own compositions create a very warm and festive energy in which the musicians as well as the audience can feel free to enjoy the moment. The idea is also to invite local musicians wherever they go, to share the musical party.

Mariana’s band consists of international ”disciples” of universal music. Ricardo Sá Reston is the bass player in the Itiberê Zwarg & Grupo and has been playing with Mariana over 10 years. Sami Kontola has been playing with Mariana since 2011 and together they played in UMO Jazz Orchestra with Maestro Itiberê and Champion Hermeto in the year 2015. Mette Nadja Hansen and Pierre Chastel are from the jazz scene in Berlin and have been playing and touring with Mariana in Europe and in Brazil since 2016.

The Finland Tour features on the piano the great international jazz star from Jyväskylä, Mr Joona Toivanen.

On stage Mariana Zwarg Sexteto Universal opens a musical Pandora’s box filled with polyrhythms, joy and harmonic nuances for the audience to enjoy.

”The music I make today I call ”universal music” because it contains all these different influences. We play everything. Except that we don’t play commercial music, and we won’t play something because it’s in vogue. We play because it’s beautiful.”

Hermeto Pascoal

Sami Saari ja Jazzpojat

pe 21.7.2017
Pitkän linjan artisti Sami Saari Jazzpoikineen tanssittaa yleisöään vauhdikkaasti svengaavilla rytmeillä. Kokoonpanon ohjelmisto koostuu enimmäkseen Sami Saaren suomentamista jazzin ikivihreistä, Saaren uusista sävellyksistä sekä konkarin klassikoista.

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

Sami Saari ja Jazzpojat

pe 21.7.2017
Pitkän linjan artisti Sami Saari Jazzpoikineen tanssittaa yleisöään vauhdikkaasti svengaavilla rytmeillä. Kokoonpanon ohjelmisto koostuu enimmäkseen Sami Saaren suomentamista jazzin ikivihreistä, Saaren uusista sävellyksistä sekä konkarin klassikoista.

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

Lauantai jamit avaa house band

la 22.7.2017
Jamit avaa: Aimo Nuutinen – kitara Sakurako Ishiyama – saksofoni Arttu Juntunen – basso

Soitetaan jazz klassikoita ja Aimo Nuutisen omia sävellyksiä.

Summer Jazz Club: Aurora Hentunen Quartet & OK:KO

ti 25.7.2017
”Summer Jazz Clubin kulttuurinen merkittävyys käy muutenkin konsertti konsertilta selvemmäksi. Uusien muusikkosukupolvien omaa soundia on vain yksinkertaisesti äärimmäisen mielenkiintoista kuulla.” -Keskisuomalainen, 21.6.2017

Heinäkuun Summer Jazz Clubille omaa soundiaan saapuu jälleen tarjoilemaan kaksi suomijazzin nuoren sukupolven kärkikastiin kuuluvaa yhtyettä, kun Popparin lavalle nousevat Aurora Hentunen Quartet sekä OK:KO. Molemmat yhtyeet koostuvat muusikoista, jotka Suomen lisäksi ovat rohkeasti lähteneet valloittamaan koko kansainvälistä jazzmaailmaa Euroopan kautta Yhdysvaltoihin saakka.

Aurora Hentunen on Jyväskylän kautta Amsterdamiin päätynyt pianisti ja säveltäjä, joka tuo nyt oman kvartettinsa entiseen kotikaupunkiinsa. Myös Hentusen kanssasoittajat ovat meritoituneet akselilla Jyväskylä-Helsinki-Amsterdam-New York, joten tarjolla on kovan luokan kansainvälisten soittajien paluu kotikentälle.

Nuoren sukupolven suomalaisista jazzmuusikoista koottu OK:KO on herättänyt huomiota viimeisen reilun vuoden aikana, vaikka sekä soittajilla että yhtyeellä on takanaan rajallisesti kilometrejä. Rumpali Okko Saastamoisen johtama yhtye voitti viime vuonna Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen-karsinnan, ja tänä keväänä norjalaisen AMP Music & Recordsin kautta ilmestynyt debyyttialbumi Land E. on puolestaan ollut yksi jazzvuoden ilahduttavimmista yllätyksistä. Skandinaavisen jazzin vaikutteita suomalaiseen maalaisromantiikkaan yhdistävän OK:KOn musiikki on rakennettu sinänsä yksinkertaisista elementeistä, mutta kun vahvat melodiat yhdistyvät kykyyn rakentaa herkullisia tunnelmakuvia, on tuloksena tunnereaktion ja muistijäljen synnyttävää musiikkia – ja silloinhan on jo päästy melko pitkälle lähtöruudusta. Tästä yhtye on palkittu muunmuassa We Jazzin Rising Star -tittelillä vuonna 2016.

https://open.spotify.com/album/63OnMA5B47m57A1bz62vxQ

Lipunmyynti alkaa Popparissa kello 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.
Ennakkoliput Popparista.
www.facebook.com/summerjazzclub

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Poppari.

ANDREA BROSIO and the WHITE CLOUD FIRE

to 27.7.2017
After just releasing his first single ”Libertà” feat. Michael Monroe, The Voice Of Finland 2017 finalist Andrea Brosio is performing his first show with the brand-new band called the White Cloud Fire.

www.facebook.com/andreabrosio

Andrea Brosio – vocals
Ilkka Kainulainen – guitars backing vocals
Jaakko Pellotsalo – bass
Paulo Poverini – drums
+ special guests

RAILROAD MEN

pe 28.7.2017
Trion setit sisältävät rock-klassikoita sekä rautateihin/juniin liittyviä covereita ja omia biisejä.

Pekka Suoniemi (kitara, laulu),
Olli Ranttila (rummut)
ja Ilkka Eskola (basso).

Uusin single löytyy Spotifysta. Linkki https://open.spotify.com/album/0RMcZxEwigELgpzsnteear

RAILROAD MEN

la 29.7.2017
Trion setit sisältävät rock-klassikoita, sekä rautateihin/juniin liittyviä covereita ja omia biisejä.

Pekka Suoniemi (kitara, laulu),
Olli Ranttila (rummut)
ja Ilkka Eskola (basso).

Uusin single löytyy Spotifysta. Linkki https://open.spotify.com/album/0RMcZxEwigELgpzsnteear

Jazzjamit avaa Ahovaara-Turunen-Lankinen

ti 1.8.2017
Jazz-musiikkia hyvällä otteella! Avauksen jälkeen lava on vapaa tuttuun tapaan.
Arttu Ahovaara -Piano

Melik Turunen – Basso

Aapo Lankinen – Rummut

Big Ass Sugared Ponies play the Crash

to 3.8.2017
Viime vuonna Popparissa hurmosta herättänyt tribuuttibändi palaa jälleen liikuttamaan lanteita ja sydämiä! Hyväntuuliset ja groovaavat biisit saavat takuulla tanssijalan vipattamaan ja sykkeen kiihtymään. So come on and take my hand, oh grab my ass and smile!

Heidi Laasanen -voc Matias Kangasniemi -gtr Aaro Laitinen -keys Ilona Jokinen -bs Jyri Ekholm -drms

Kaisa Hoo & Public Party

pe 4.8.2017
Viikonloppustarttiin menomusiikkia kahden setin edestä tarjoilee Kaisa Hoo & Public Party. Viihdykettä on katettu lämmittely-lattareista funkahtavaan poppiin. Tervetuloa fiilistelemään tyylikkäitä covereita ja pistämään jalalla koreasti illan edetessä!

Kaisa Halmemies (laulu),

Panu Korhonen (koskettimet),

Juha Takanen (kitara),

Hanna Turunen (basso),

Vili Kallonen (rummut).

Country Mindy

la 5.8.2017
”Mindy Maskusta saapuu kotikonnuille. Country-covereita ja pop-musiikin helmiä vuosien varrelta. Tanssilattia kutsuu taatusti.” Laulu ja keyboard – Minna ranta Liput 5€

Martin Alvarado & Nuevo Quinteto Otra Vez: Tango Norte, Tango Sur vol. 2

ti 8.8.2017
”Meillä suomalaisilla tuntuu olevan ainainen kaipuu jonnekin – kaukaisiin maihin, menneisyyteen tai vähintäänkin menetetyn rakkaan luo. Kaukaa aavan meren tuolta puolen Argentiinasta meille rantautui kiihkeä ja kaihoisa musiikki, joka sopi tämän kaipauksen tulkiksi.”

Martin Alvarado ja uudistunut Nuevo Quinteto Otra Vez tarjoavat suomalaista kaihomielistä tangoa rouhevampaa, realistisempaa ja haastavampaa tangotulkintaa. Argentiinalainen tangotähti ja maailman tango nuevo -yhtyeiden ehdottomaan kärkijoukkoon lukeutuva kvintetti ylittävät perinteisen ja uuden tangon rajoja. Illan aikana Carlos Gardelin tango cancion, Astor Piazzollan tango nuevo sekä Toivo Kärjen ikivihreät suomitangot yhdistyvät jazz- ja taidemusiikin elementteihin. Nuevo Quinteto Otra Vez -kvintetti on omistautunut uuden musiikin luomistyölle säveltämällä, sovittamalla ja tutkimalla musiikin mahdollisuuksia. Myös Buenos Airesissa syntynyt laulaja Martin Alvarado on omalta osaltaan lähtenyt uudistamaan argentiinalaisen tangolaulun vaativia perinteitä tuoreella ja ennakkoluulottomalla otteella.

Martín Alvaradoa pidetään yleisesti Argentiinan merkittävimpänä nykytangon laulajana ja jopa yhtenä hienoimmista vokalisteista tangon historiassa. Häntä on kutsuttu ”2000-luvun tangon ääneksi” ja ”Buenos Airesin parhaaksi ääneksi”. Alvaradon ura lähti nousuun, kun hän lauloi Tampere Filharmonian solistina vuonna 2003. Sen jälkeen hän on esiintynyt Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa eri estradeilla sekä televisiossa. Vuonna 2013 Alvaradon konsertti palkittiin Englannissa Latin UK Awards -gaalassa ja sen myötä brittiläinen levy-yhtiö Riverboat Records julkaisi hänen uusimman levynsä. Musiikkia Alvaradon neljältä albumilta soitetaan päivittäin Buenos Airesin tangoradiokanavilla, ja hänen ääntään ja lavakarismaansa on verrattu jopa 1930-luvun tangon supertähteen Carlos Gardeliin.

Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtyeen soinnilliset lähtökohdat ovat syvällä argentiinalaisen tangon traditiossa, vaikkakin yhtyeen tavoitteena on luoda uutta eikä varjella vanhaa. Hiljattain uusia muusikoita riveihinsä saanut Nuevo Quinteto Otra Vez edustaa tango nuevo -genren kirkkainta kärkeä. Kvintetin jäsenten monipuolinen musiikillinen tausta luo pohjan tämän musiikin kansainvälistymiselle sekä sen kunnianhimoiselle toteuttamiselle. Perinteisen argentiinalaisen tangon sekä tango nuevon suvereeni, samalla virtuoosinen ja syvällinen hallinta luo edellytykset uuden suomalaisen konserttitangon kansalliseen ja kansainväliseen menestykseen.

Martin Alvarado, laulu
Antti Heermann, viulu
Henrik Sandås, bandoneon
Jere Haakana, sähkökitara
Matti Laukkanen, piano
Petri Mäkiharju, kontrabasso

www.martinalvarado.info
www.facebook.com/nuevoquintetootravez

Folk-ilta: Nää Veet + Itää

pe 11.8.2017
Pe 11.8. Folk-ilta: Nää Veet + Itää,

Nää Veet esittää ammattitaidolla uuden sukupolven kansanmusiikkia yhdistäen perinteistä suomalaista äänimaisemaa matkan varrelta mukaan tarttuneisiin säveliin.

Krista Saarikoski: laulu Hanna Uimonen: laulu Ilkka Saarikoski: laulu, huilu Heikki Pyykkönen: laulu, saksofoni, kitara Markus Penttinen: kitara, irlantilainen bouzouki Jaakko Puusaari: basso, kitara Vili Kallonen: perkussiot Kaisa Halmemies: viulu

*** Itää on tuore jyväskyläläismuusikoiden folkkvartetti, joka viimeistelee jo ”Moirislampi”-esikoisalbumiaan. Yhtye panostaa musiikissaan riisuttuun, tunnelmalliseen meininkiin. Suomenkieliset lyriikat ammentavat pienistä hetkistä ja salamyhkäisestä tarinankerronnasta. Kyseessä on kokoonpanon ensiesiintyminen, joten tarjolla on jotain kerrassaan ennennäkemätöntä ja -kuulumatonta.

Kaisa Halmemies (laulu, viulu, koskettimet) Timo Hakkarainen (kitara, laulu, huuliharppu) Taneli Turkka (kitara) Karoliina Laukola (perkussiot)

Lauantai jamit

la 12.8.2017
Lava, soittimet ja PA osaavien käytössä! Soittolupa tiskiltä.

THE SCIONS debut album release gig

to 17.8.2017
We are releasing our debut album ’Suicide Of The Ego’ digitally August 18th 2017 and we’ll celebrate this by playing in Poppari the day before! Check out the album teaser:
https://youtu.be/gFdC-L9Aszs

THE SCIONS

Andrea Brosio – vocals
Eero Nurmela – guitar & bc.voc.
Sami Rahko – drums & bc.voc.
Hanna Turunen – bass

www.thescionsband.com
www.facebook.com/thescionsband

Meladuo , Eteläranta , Moly ja Pelko

pe 18.8.2017
Jyväskylä, Oulu ja Helsinki kohtaavat suurkiertueensa ensimmäisellä keikalla, ja tuloksena on koko ilta kuumeisen hyvää rokki/poppimusaa, livemeininkiä ja elämänjanoa Popparissa. Nyt lähtee! Älä missaa! Bändien esittelyt tulossa. Kiertue jatkuu ja päättyy lauantaina Oulussa.

When Jyväskylä, Oulu and Helsinki meet, the result is a night of feverishly good live rock/popmusic and thirst for life in Poppari bar. Nyt lähtee! Don’t miss it! The tour continues and ends in Oulu at Saturday.

MELADUO Nuori oululainen naisyhtye MELA soittaa itse tekemäänsä suomenkielistä pop-musiikkia. Yhtye yhdistelee musiikissaan rohkeasti kansanmusiikin ja popin vaikutteita raikkaalla stemmalaululla höystettynä. Vuodesta 2015 aktiivisesti toiminut MELA-yhtye on ehtinyt taipaleellaan keikkailla ympäri Suomea. MELA julkaisi alkuvuodesta 2016 debyytti-ep:nsä ”Hölmöjä tunnustuksia” jonka julkaisijana on turkulainen Art Safari Records. MELAn omaleimaisessa tyylissä on piirteitä muun muassa Scandinavian Music Groupista ja Ultra Brasta. MELA-duossa tuotantoa soittavat yhtyeen Asta (laulu, kitara, mandoliini) ja Elina (laulu, piano). FB: https://www.facebook.com/melaband/ Voima (video): https://www.youtube.com/watch?v=5n0K3H5CW0k

ETELÄRANTA Eteläranta on kahden ystävyksen 2014 perustama yhtye, joka tekee musiikkia eletystä ja elämättömästä elämästä. Etelärannan musiikissa on vaikutteita aina brittirokista kantripunkkiin. Sävellyksistä vastaa Juha Sarkkinen (haluaisi soittaa kuin Santana ja säveltää kuin Lennon) ja sanoituksista Veera Aivio (haluaisi laulaa kuin Joplin ja sanoittaa kuin Putro). Etelärannassa riehuvat Veera Aivio (laulu), Juha Sarkkinen (kitara), Pete Puustinen (kitara), Matias Kilpiö (basso), Otso Paasi (rummut), Marko Valkonen (koskettimet) sekä Rene Korpela (perkussiot). FB: https://www.facebook.com/etelarantaofficial/ Thelma (video): https://www.youtube.com/watch?v=WJHi6zU-J2k

MOLY ”Viisihenkinen Moly vaikutti niin omaperäiseltä mysliltä kaikkea, mitä rockmusiikin historia saattaa tarjota, että sen oma kuvaus “inhoromantiikka” on tosiaan osuvin.” -Riku Lehtoranta arvioi Molyn Jyrock-keikkaa Jylkkäri-lehdessä. FB: https://www.facebook.com/molyjkl/ Spotify: https://open.spotify.com/album/3lXn8jnR6ZGcp39V6ZEicN

PELKO Pelko on helsinkiläinen synkkää mutta jorattavaa vaihtoehtorockia soittava trio, jonka musiikissa on vaikutteita postpunkista ja noise popista. Liveriehunnastaan kiitelty yhtye nojaa sekä vahvaan suomalaiseen lauluntekoperinteeseen että brittirockin synkempään puoleen, ja laulaa biiseihin niin pelkojaan kuin toivojaankin. Bändi on julkaissut kuuden biisin EP:n ja kaksi sinkkua ensi vuonna julkaistavalta esikoisalbumiltaan. Pelko on perustettu vuonna 2014 ja sen jäljet johtavat Hopeakala-yhtyeeseen. Yhtyeessä soittavat Marko Virta (rummut), Niilo Tenkanen (kitara ja laulu) sekä Saara Kemppainen (laulu ja basso). FB: https://www.facebook.com/pelkohelsinki/ En ole kukaan (uusi musavideo): https://m.youtube.com/watch?v=l_onIv6aJOg&feature=youtu.be

Summer Jazz Club: Lime Quartet & Summer Jazz Club All Stars

ti 22.8.2017
Jyvaäskylän jazzkesä huipentuu, kun heinäkuussa uuden yleisöennätyksensä tehnyt Summer Jazz Club valtaa Popparin vuoden viimeisen kerran. Ilta on samalla klubin perustajan, Antti Lähdesmäen viimenen kerta tapahtuman johdossa, ja kautensa päätöksen kunniaksi pianisti on kasannut Summer Jazz Club All Stars -kokoonpanon esittämään juuri tälle klubille sävelletyn kokonaisuuden. Ensi vuodesta eteenpäin klubien järjestämisestä vastaa uusi, nuorista jyväskyläläismuusikoista koostuva työryhmä, ja niin ikään nuorista, paikallisista jazzareista koostuu myös illan toinen bändi, Lime Quartet.

Lime Quartet on Jyväskyläläinen yhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa keväällä 2017. Bändin muusikot ovat viime vuosina vuoron perään vieneet nimiinsä Popparin Vuoden tulokas- ja Vuoden muusikko -palkinnot, ja ovat nuoresta iästään huolimatta tuttu näky Jyväskylän jazzpiireissä. Lime Quartet on toinen yhtyeistä, joka on valittu klubien ohjelmistoon yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa järjestetyn karsinnan kautta.
Lime Quartetin energia ei varmasti jätä kuulijoita kylmäksi, ja vaikka välillä rauhoitutaan maalailevampiin tunnelmiin, päästään lopulta taas täyteen vauhtiin!

Tag a Mate -levy Spotifyssa: https://open.spotify.com/album/3OARQShp0lWnhS0ufpAnHu
https://www.facebook.com/limequartetfin/

Summer Jazz Club All Stars on Antti Lähdesmäen johtama, parhaimmillaan lähes kymmenhenkiseksi kasvava kokoonpano, joka esittää klubien perustajan jäähyväiskonserttiin sävelletyn teoksen. Malmön musiikkikorkeakoulussa pianonsoittoa ja sävellystä opiskellut Lähdesmäki on vuoden 2017 alkutalvesta saakka työstänyt materiaalia soitettavaksi klubille, johon huipentuu hänen nelivuotinen kautensa Summer Jazz Clubin johdossa. Nyt kuultavaa musiikkia esittämään on kasattu yhteen joukko muusikoita, jotka ovat viimeisten neljän kesän aikana olleet vahvasti mukana kehittämässä ja toteuttamassa klubeja.

Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista. Ensimmäinen bändi aloittaa kello 21.
Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Ravintola Poppari.

www.facebook.com/summerjazzclub

John Richardson & Slow Floe, Rosy Palmerin siskot , ALANA ja Paavo Kässi

to 24.8.2017
John Richardson & Slow Floe

https://www.facebook.com/songwriterJohnRichardson/ https://www.slowfloe.com

Musiikkivideot: https://www.youtube.com/watch?v=SG0O47F7tiA https://www.youtube.com/watch?v=AdCZaVJ_PHc

Rosy Palmerin siskot on (puoli)akustinen laulu- ja soitinduo, joka esittää pääasiassa omia suomenkielisiä laulujaan elämän arkisista asioista. Tyylilajina on ennakkoluuloton ”hipsteri-folk”, joka lainailee surutta musiikillisia tyylejä ja instrumentteja milloin mistäkin. Laulujen tekstit sivuavat välillä raskaitakin aiheita, mutta lopputulos on silti korviahivelevän suloinen. Duon laulaja/lauluntekijä-osapuoli Henna esiintyy tällä kertaa poikkeuksellisesti soolona, ja tekee parhaansa selvitäkseen ilman Mintun kitarointia ja maagista stemmalaulua. https://www.facebook.com/Rosy-Palmerin-siskot-135603730294190/ https://www.youtube.com/channel/UC8-P4VRzUxmmC4fSKLmXDJA

ALANA on uus-turkulainen laulaja-lauluntekijä joka säveltää post-folkkia, mutta eksyy helposti oudohkoihin syntikkasoundeihin. Vaikutteita musiikissa löytyy suomalaisesta ja eurooppalaisesta folkperinteestä, iskelmästä ja klassisesta musiikista, mutta myös mainstreamin teknologisesta popmusiikista ja indieskenen vahvojen naisartistien perinteestä. Useimmissa biiseissä onkin läsnä vahva naisenergia. https://www.facebook.com/ALANA-216227688880147/

Paavo Kässi on jyväskyläläinen laulaja-kitaristi, jonka laulut kulkevat surun ja rakkauden pimeissä laaksoissa.

MaryJanes plays Hurriganes

pe 25.8.2017
Valtakunnan Hurriganes-coveryhtyeiden kärkeä! Bändissä kolme vuosien saatossa rock’n’rollilla marinoitua herraa: JJ (rummut ja laulu), Olli Meriläinen (basso) ja Mikko Löyttyniemi (kitara).

”MaryJanes-bändillä on sydän, boltsit ja asenne kohdallaan.” – Remu
”Tuun taatusti taas tsekkaan, jos vaan samoille nurkille osutaan.” – Kari Peitsamo
”Hyvä energia” – Danny

youtubessa haulla: Maryjanes plays Hurriganes
https://www.facebook.com/pages/MaryJanes-plays-Hurriganes/400271200026481

Back to Front (ITA) Gary Moore tribuutti & RhumAway (FI)

la 26.8.2017
Illan aloittaa RumAway Jyväskylästä joka soittaa 80-90-luvun rockklassikoita.

Pääesiintyjänä Back to Front Italiasta, soittaa bluesia ja Gary Mooren suurimpia rockhittejä.

Thermate, Rückwater & Avant Garden

to 31.8.2017
https://www.facebook.com/Thermate/?fref=ts

https://www.facebook.com/ruckwater/?fref=ts

Musaklubi

pe 1.9.2017
Musaklubi palaa kesätauolta ja availee jälleen popmusiikin aarrearkkua, hienoja helmiä etsien. Solistivieraana upeaääninen ihana Inkku joka tulkitsee Carpentersia, Eaglesia ja muittenkin musaa. Popparibändi tansittaa ja kuunnelluttaa omilla ja osallistujien mielibiiseillä.

Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen.

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

Telefunkens

la 2.9.2017
Old school rock’n’roll & rockabilly show!

Three Chords and The Truth… Siinä tukeva lähtökohta
rock’n’rollin täyteiselle illalle josta ei vauhtia puutu.

https://www.youtube.com/watch?v=-8pUA9Nz-aQ

PISTON

ke 6.9.2017
Piston teki ensimmäiset keikkansa kesällä 2016 ja samana syksynä julkaistiin debyyttialbumi ’Natural Engine’. Pistonin musiikki on jäntevää, varmaa, rentoa ja häpeilemätöntä fuusiojazzia.

Lasse Piirainen, Juho Kivivuori, Anssi Nykänen, Mongo Aaltonen ja Tuomo Dahlblom

https://open.spotify.com/album/6yRcB2DV87CaJm2o4q3jLe

Jazz Jkl Live: Flame Jazz Messengers

to 7.9.2017
Jazz Jkl Live -konserttisarjan syyskauden saapuu avaamaan turkulais-tukholmalainen Flame Jazz Messengers. Jazzliiton yhteistuotantokiertueensa Popparista aloittava yhtye on livejazzin vahvaksi toimijaksi nousseen Flame Jazzin ympärille vuonna 2015 perustettu kollektiivi ruotsalaisvahvistuksenaan yksi länsinaapurimme väkevimmistä tenorisaksofonisteista, Karl-Martin Almqvist. Yhtye heijastelee tuotannossaan Flame Jazzille tärkeitä arvoja kuten juurevuutta, avoimuutta ja kansainvälisyyttä, jotka Flame Jazz Messengersissä sulautuvat kiinnostavaksi musiikilliseksi kokonaisuudeksi.

Temaattisesti Turun hengestä ja Itämeren suojelusta ammentava vuonna 2016 julkaistu debyyttilevy Port Arthur on turkulaisten Severi Pyysalon ja Jussi Fredrikssonin käsialaa. Vibrafonisti Pyysalon ja rumpali Fredrikssonin kolmelle puhallinsoittimelle ja rytmisektiolle säveltämä ja sovittama musiikki on yhdistelmä vahvoja melodioita, energisiä solistisia taidonnäytteitä sekä rohkeita dynamiikan vaihteluja. ”Port Arthur -levyltä välittyy leppeä länsirannikon meininki, joka heijastelee Turussa loimuavaa jazzbuumia”, kertoo Fredriksson itse esikoisalbumista. ”Itselleni on erityisesti suuri kunnia tehdä musiikkia nerokkaan Severi Pyysalon kanssa. Hänen soittonsa tallentaminen äänitteelle on mielestäni aina kulttuuriteko.”

Mikko Karjalainen – trumpetti
Max Zenger – alttosaksofoni
Karl-Martin Almqvist (SE) – tenorisaksofoni
Severi Pyysalo – vibrafoni
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson – rummut

”Bändi on täyttä rautaa, ja puristaa jazzin ydinmehuista väkevät tropit joka vaivaan.” -Keskisuomalainen ****

”Flame Jazz Messengers -sekstetti puhkuu Port Arthur -esikoisalbumillaan taitoa ja näkemystä.” -Ilkka ****

”Länsirannikon svengaava jazzaarre” -Karjalainen ****

Flame Jazz Messengersin Port Arthur Spotify’ssa:
https://open.spotify.com/album/5yV5UpEO6hcCHLQx2a4pYD Liput 10/8€

USVA & Liina Harja

pe 8.9.2017
Olemme siis jyväskyläläinen vuodesta 2013 alkaen tällä kokoonpanolla toiminut electro/fuusio/pop-yhtye. Meiltä on ilmestynyt yksi Closure-nimeä kantava levy kevättalvella 2016.

Kokoonpanomme on: Laulu – Pirta Laaksonen Kitara – Timo Horppu Koskettimet – Janne Kaipainen

Löydät meidät Facebookista https://www.facebook.com/usvayhtye Youtubesta https://www.youtube.com/channel/UCMZIbxCae1SJsSGMJzEL5wg Spotifystä https://open.spotify.com/artist/5RuiE5B01YOPf5beRxLtVb Soundcloudista https://soundcloud.com/usvayhtyebr>
Liina Harja on jyväskyläläinen postpunk-outolintu, jonka siivillä alitajunta kähmii tummaa todellisuutta ja jonka suojissa särö kohtaa sametin. Liina X – laulu, kitara Taneli X – basso Mikko X – rummut, biitit

https://soundcloud.com/liinaharja https://www.facebook.com/LiinaHarjaband/

Rylos

la 9.9.2017
Lauantaina 9.9 Tämän päivän tiukin Rock-akti Rylos ottaa Popparin haltuun ja räimii kahden setin verran ääritiukkaa Rockia. Setissä on Rylosin oman tuotannon lisäksi myös legendaarisen Twisted Sister -yhtyeen tunnetuin albumi Stay Hungryhttps://www.facebook.com/rylosband

http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/556312-sokeana-syntynyt-lappeenrantalaisrumpali-uskoi-omiin-unelmiinsa-nyt-han-julkaisee

Southpaw Steel’n’Twang

pe 15.9.2017
Southpaw Steel’n’Twang on instrumentaalipainotteinen, Eero Raittisen sanoin ”juuriprogea” esittävä trio. Ville ”Lefty” Leppäsen, viime aikoina taajaan Euroopassa kiertäneen sähkö- ja pedal steel-kitaristin luotsaaman yhtyeen rytmiryhmänä bassottelee Jp Mönkkönen, rummuissa on Tero Mikkonen. Southpaw Steel’n’Twang edusti Suomea v.2015 USA.ssa St Louisin International Steel Guitar Conventionissa, samalla reissulla levytettiin yhtyeen toinen, laajaa kansainvälistä arvostusta niittänyt pitkäsoitto ”Stat(u)e of mind”. Toinen jalka juurimusiikissa, toinen sitten vähän kaikessa!

On my isle, Rebecca Clamp ja Daniel Beech

la 16.9.2017
’on my isle’

Kaikki alkoi kun Hendrik oli 14-vuotias ja yhtye HIM julkaisi albumin nimeltä Deep Shadows and Brilliant Highlight. Silloin Hendrik rakastui musiikkiin ja päätti opetella soittamaan kitaraa. Laulu seurasi pian perästä, samoin ensi askeleet ensimmäisessä koulubändissä. Ensimmäinen liveshow tuli 16-vuotiaana lämppärinä loppuunmyydyllä LOGO – klubilla Hampurissa. 18-Vuotiaana Hendrik perusti ensimmäisen rockbändinsä, joka kiersi ympäri Saksaa ja Itävaltaa, soittaen tunnettujen saksalaisten yhtyeiden, kuten Mono Inc.:n, Lacrimas Profunderen ja myös NEGATIVE:n (FIN) kanssa.

Jotain kuitenkin puuttui. Kappaleissa oli aina jotain liikaa. Melodiat eivät saaneet tilaa hengittää. ’on my isle’ ottaa tilaa ja tekee vähemmän, vain laulu ja piano, tai joskus kitara. Nyt musiikin kaikki tunteet ja sanat ovat pinnassa, iholla. Pianossa on vanha ystävä, ammattipianisti ja säveltäjä Wolfgang Herbst. Useiden yhteisten konserttien jälkeen Hendrik pyysi hänet liittymään ’on my isleen’. Tuleva kuuden kappaleen EP ’turn’, on musiikkia täynnä samanaikaista energiaa ja surua.

”En osaa kirjoittaa pelkästään iloisia lauluja. Kirjoitan siitä mitä ajattelen. Elämän pienistä tragedioista, jotka voivat myös voimannuttaa.”, kuten Hendrik sanoo. Lavalla ’on my isle’:n energia ja aito tunne ovat aina läsnä. Soittoa ja laulua suoraan sydämestä, se on intohimoa.

https://youtu.be/WYIgM93H2Xs www.onmyisle.de

Rebecca Clamp

Laulaja, lauluntekijä ja pianisti, Rebecca Clamp, on kotoisin Cambridgestä (Iso-Britannia), mutta asuu nykyään Suomessa. Intohimoisesta äänestään ja omintakeisesta pianonsoitostaan tunnetulla Rebeccalle on tyyli, joka on yksin hänen omansa. Hänen sanoituksensa tutkivat arkipäiväistä uusista perspektiiveistä. Rebeccan maailmassa kännykät karkaavat kotoa nunnaluostariin ja parrakkaat naispyhimykset ilmaantuvat aamuyöstä antamaan neuvoja rakkaudessa. Tämä maailma on täynnä rikkaita yksityiskohtia; hyönteisillä, origamiveneillä, hymyillä ja valon säteiden hivelemällä tupakansavulla on kaikilla paikkansa hänen lauluissaan. Hänen intiimi ja rehellinen esiintymisensä kuljettaa kuulijat matkalle koko tunneskaalan läpi. Rebeccaa on verrattu muiden muassa Fiona Appleen, Tori Amokseen ja Suzanne Vegaan, mutta hänen suosikkikuvauksensa tuli suurelta mafioson oloiselta italialaiselta, joka Helsingissä pidetyn keikan jälkeen suuteli häntä molemmille poskille ja kertoi hänen olevan kuin ”Marianne Faithfull ilman huumeita”. https://www.youtube.com/watch?v=S4WHwT7aSA8 http://www.swagency.eu/project/rebecca-clamp/

Dr. Danille: Dr. Dan and the Silent Invention on laulaja-lauluntekijä Dr. Danin laulujen koti. The Silent Inventionin alati vaihtuva ja aina lahjakas kokoonpano toimii taustana.

Lauluja epätoivosta, kuolemasta, avioerosta ja muista iloisista aiheista, Dr. Danin kappaleet hakevat inspiraationsa aidosta elämästä ja uutisista, tarjoten kuulijoille uniikkeja tulkintoja elämän todellisuuksista kitaran säestyksellä.

Baari 25v

ma 18.9.2017
Juhlistamme 25v. taivalta popparinmaljalla ja musiikilla. House bändinä 20.00 aloittaa nuorista muusikoista koottu ryhmä.

Ville Lähteenmäki sax, Arttu Ahovaara pno, Hanna Turunen bass, ja Kasper Halttunen drs

Martin Alvarado&Matti Laukkanen duo

ti 19.9.2017
MARTIN ALVARADO (Argentina / vocals & guitar) presents ”Asi es mi Tango” with special guests

Rats Against the Machine & The Muddies

ke 20.9.2017
Rats Against the Machine on erittäin hieno rottamainen tribuuttiyhtye. Soitamme Rage Against the Machine voimabiisejä vanhoilla ja uusilla sovituksilla, englanniksi ja suomeksi.
Raivossa on toivoa – Make Finland Rage Again!

https://www.youtube.com/watch?v=A4UgJsFKJqA
https://soundcloud.com/user-969128371

The Muddies – vaajakoskelainen, energisistä keikoistaan tunnettu bändi, joka soittaa oman itsensä kuuloista vauhdikasta garagerockia höystettynä vanhan liiton rock ’n’ roll mausteilla!

https://youtu.be/4nHzJBq9nxg
https://soundcloud.com/the-muddies

Gustavson/Strandberg/Törnroos

to 21.9.2017
Jukka Gustavson; Laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg; basso
Thomas Törnroos; rummut

Yhtyeen musiikki pohjautuu omien sävellysten lisäksi Ray Charlesin, Beatlesin sekä Joe Zawinulin sävellyksiin, omilla tulkinnoilla.
https://youtu.be/LfBVSUPHn4Q

Popparin 25v juhlaviikko @ Popparit 70v. Useita kokoonpanoja Vexan johdolla

pe 22.9.2017
Popparin synttäriviikon perjantaita vietetään jyväskyläläisten pop-pioneerien merkeissä ja vähän nuorempienkin. Aluksi tuli kitara-yhtye musiikki ja sitä kuullaan illan ensimmäinen setti. Toisella setillä popmusiikkia esittää popparibändi useiden solistien kanssa. Kolmas setti on Antti Kleemolan joka muutti Jyväskylään 25 vuotta sitten ja esittää omia ja cover-kappaleita popparibändin säestyksellä. Kitara-ja pop-musiikkia esittävät muusikot Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen, Eki Paananen ja Arska Vesterinen…

: Poppareiden juhlailtana 22.09. on ohjelmassa myös Muistojen tunti, jossa Popparibändin säestyksellä laulaa Silvery-bändin solisti Pepe Valtonen ja Tete Termite-yhtyeen laulava eturivi Roope Julin, Steve Kaipainen ja Pekka Mustonen. Illan aikana tulee myös yllätysesiintyjiä Jyväskylän pop-historian alkuajoilta…

Le Roi, Tammela 33100, My Fair King

la 23.9.2017
Le Roi julkaisee toisen albuminsa syyskuussa 2017 ja sitä juhlistetaan lauantaina 23.9 Popparissa. Tällä kertaa Le Roi on vastannut levynsä tuotannosta täysin itse ja rockia on lisätty runsaasti kautta linjan. Energian määrä tulee olemaan hirmuinen kun Marshallit ynnä muut rockvermeet laitetaan yhteentoista ja soitetaan kuin huomista ei olisi.

Le Roi Spotifyssä: https://play.spotify.com/artist/00DcXnap73P6okmoeseg93?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

Uusimmat videot: Jättiläisen askeleet: https://www.youtube.com/watch?v=b1jFNKJzHFk Piilo: https://www.youtube.com/watch?v=kj27YRQaMq8

www.facebook.com/leroiyhtye

Mukana kolmen bändin illassa myös:

My Fair King:

”Modernia alternatiivista rockia kaikenlaisilla koukuilla ja rajulla live-energialla” Näin kuvaa perusolemustaan vuonna 2016 nykyisen muotonsa vakiinnuttanut jyväskyläläinen rocktrio My Fair King.

Tammela 33100:

Tammela 33100 (tai tuttavallisemmin vain ”Tammela”) on folkpop-yhtye Tampereen Tammelasta. Yhtye yhdistelee musiikissaan akustista folk-henkistä äänimaailmaa ja stemmalaulantaa monisävyisiin, paikoin teatraalisiinkin tarinoihinsa.

Kalevi Louhivuori Quintet

to 28.9.2017
Jyväskylän ja Jazz Barin kasvatti, kansainvälisestikin palkittu trumpetisti Kalevi Louhivuori tuo uuden kokoonpanonsa kotikonnuilleen Jazzliiton järjestämällä mittavalla kiertueella. Nuoremman jazzsukupolven taitajista sekä kentällä jo paikkansa vakiinnuttaneista huipuista koostuva yhtye ammentaa vaikutteita jazzin kultakaudelta 1950–1960-luvuilta esittäen kuitenkin Louhivuoren omia sävellyksiä. Mm. Horace Silverin, Duke Ellingtonin ja Miles Davisin tuotantoa heijastelevista kappaleista rakentuu Kalevi Louhivuori Quintetin käsittelyssä voimakkaita tulkintoja. Italialainen levy-yhtiö Cam Jazz julkaisi viisikon debyyttialbumin Almost American Standards keväällä 2016.

Jyväskyläläislähtöinen Kalevi Louhivuori (s. 1984) on tunnettu kypsästä ja tunnistettavasta trumpettisaundistaan, ja mies onkin vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä sekä yhtyeenjohtajana, säveltäjänä ja soittajana. Rumpali Jaska Lukkarinen (s. 1982) lukeutuu maamme jazzrumpalien parhaimmistoon ja on kiinteä osa mm. Dalindèo-yhtyettä sekä Ricky-Tick Big Bandia. Saksofonisti Ville Vannemaa (s. 1983) liikkuu ketterästi eri musiikkityylien välillä vaikuttaen myös useassa eturivin jazzyhtyeessä, kuten rumpali Teppo Mäkysen liidaamassa Teddy’s West Coastersissa. Alun perin oululainen pianisti Mikael Myrskog (s. 1988) valittiin Pori Jazzin vuoden 2016 nousevaksi kyvyksi. Rohkeasti svengaavan basisti Eero Sepän (s. 1990) kanssa nämä kaksi muodostavat vahvan rytmikaksikon, joka on Kalevi Louhivuori Quintetin lisäksi tuttu monista muistakin jazzyhtyeistä, kuten Sami Saaren Jazzpojista sekä urkujazztrio Buba Wii Aa:sta.

Kalevi Louhivuori – trumpetti, flyygelitorvi Ville Vannemaa – saksofonit Mikael Myrskog – piano Eero Seppä – kontrabasso Jaska Lukkarinen – rummut

http://www.jklmusic.fi/ https://www.youtube.com/watch?v=CU_UDEzcOrs

”Trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori lukeutuu sukupolvensa suuriin lahjakkuuksiin” -Karjalainen/Jyri Ojala

”Olkaa hyvä ja nauttikaa… ja saakaa hyvää mieltä!” -Osku Rajala/Jazzrytmit

Sici & the boogie brothers- reunion

pe 29.9.2017
Sici & Boogie Brothers palaa sinne mistä kaikki alkoi keväällä 2011. Bändin hurja nousukiito päättyi 2014 keikkataukoon, mutta nyt 3 vuoden hiljaiselo on historiaa. Verestellään vanhoja muistoja ja pidetään aivan hemmetin hauskaa !
Keikan lämmittelijänä toimii jyväskyläläinen M X, jonka kokoonpanoon kuuluvat Miia Luoma (laulu),
Miikka Mäkitalo (basso),
Hilkka Louhivuori (koskettimet, laulu)
ja Ilkka Oksanen (rummut).
Lämppärikeikka on kokoonpanon ensiesiintyminen. Tuottajakollektiivin musiikki on elokuvallisia, elektronisia ja akustisia elementtejä yhdistelevää suomenkielistä poppia.

Siiri Kangas, voc
Samu Paananen, beatbox
Ilkka Kainulainen, gtr
Miikka Mäkitalo, bass

Iso Auto , Sarinko & Victorian

la 30.9.2017
Auto on epäpyhä liitto. 2000-luvun rockmusiikin synteettinen superhuume. Auto ei pelkää virheitä ja dissonanssia. Se ammentaa yhtäällä kaaoksesta ja osaa kumartaa toisaalla herkkyyden alttarilla.

Uusi levymme YYY222KKK on mosaiikki palapeli, sisältäen tarkoituksellisesti hyvinkin erilaisia äänimaailmoja. Se kertoo Y-sukupolven tarinoita: 90-luvun hiekkalaatikkoyksinäisyydestä 2010-luvun pinnallisiin rakkaustarinoihin, joita digitalisaatio ja kapitalismi kiihottavat.

Musiikkia: https://open.spotify.com/artist/3hoxfua0gDifBu0QUoSfYX Musavideot: https://www.youtube.com/user/Tpnenonen/videos Facebook: https://www.facebook.com/isoauto Instagram: www.instagram.com/isoautoisoauto

Jazz Jkl Live: Viba

ke 4.10.2017
Viba on uusi jazzyhtye, jonka musiikissa suorasukaiset tarinat ja suomenkieliset lyriikat yhdistyvät jazzin koukuttavaan svengiin. Kvartettia luotsaava helsinkiläislaulaja Virva Immonen on saanut sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa inspiraatiota muun muassa 1950–60-luvun amerikkalaisesta jazzperinteestä, suomalaisesta nykyrunoudesta sekä tarkkanäköisistä elokuvista. Virva Immonen (s. 1987) on nuori helsinkiläinen laulaja, musiikintekijä ja musiikkipedagogi. Hän esiintyy ja säveltää useissa kokoonpanoissa suhtautuen suurella mielenkiinnolla musiikin eri tyylilajien rajapintoihin. Immosen muusikkouden ytimessä ovat tarinankerronta, jazzperinne sekä improvisoinnin eri muodot, joiden dialogisuutta ja hetkessä elävää luonnetta hän haluaa vaalia kaikissa projekteissaan.

Viban jäsenet ovat nousevia pohjoismaisia jazzkykyjä: pianisti Toomas Keski-Säntti ja rumpali Okko Saastamoinen edustavat kotimaisten jazzmuusikoiden nuorinta polvea, ja heidän yhteistyöstään on päästy nauttimaan mm. Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen-karsinnan voittaneessa OK:KO-yhtyeessä. Yhtyeen basistina toimii Helsinkiin asettunut virolaisbasisti Heikko Remmel. Soittajien taidokkaat ja persoonalliset improvisointityylit täydentävät yhtyeen saundin.

Virva Immonen – laulu Toomas Keski-Säntti – koskettimet Heikko Remmel – kontrabasso Okko Saastamoinen – rummut

virvaimmonen.com soundcloud.com/vibaviba

”Ja kyllä: suomen kieli toimii! Se saa Immosen erottumaan paremmin jazzlaulajien joukosta, jossa kliinisyyteen saakka puhdas laulu ja kyky jäljitellä esikuvia on harmittavasti yleisempää kuin persoonallisuus” -Katri Kallionpää/HS

Kauppakadun Apro

to 5.10.2017

BLUES LIVE! 2017: klo21 U.Pasanen Band, Harp T &The Bluesliders, Bluesmongers f. J. Leino

pe 6.10.2017

BLUES LIVE! 2017: klo19 Elias Kahila Band ja klo 21 The Wolf Pack, Sultans of Jungel & Big Hand and Boogie Legs

la 7.10.2017
KLO 19 8/6€
EKB: Elias Kahila (sello), Kristian Ijäs (jalkarumpupedaalit, ovation-kitara & sähköbasso).

KLO 21 10/8€
The Wold Pack,

SOJ is back after ten years break! Our business is perform rock’n’roll, rhythm & blues, garage and surf music.

BH&BL: Rockin´ blues & boogie with sweet soul vibe!
Urkki ”Big Hand” Niemi: guitar, vocals
Chef: bass, vocals
Teemu Vuorela: drums

Marian Petrescu Tirio f, Jonna Ortju

la 7.10.2017
Jazzahtavia joululauluja ja elokuvasävelmiä.

Surplus at Poppari (Record release party)@ KELLARIKLUBI

ke 11.10.2017
ENG: Surplus celebrates the release of their debut album in Poppari on 11.10! The show will comprise of worrying amounts of sweating combined with rhytmic on-stage stumbling, all set to pounding alternative rock music. Check out the album on Spotify or Bandcamp:

https://open.spotify.com/album/5oUW4tiYkmiZziWk33xhk7
https://surplus.bandcamp.com/album/flawless-enough

Free entry. Welcome!

FIN: Surplus juhlii esikoislevynsä julkaisua Popparissa 11.10! Tiedossa on muhkean vaihtoehto-rockin tahdittamaa rytmistä horjumista ja hallitsematonta hikoilua. Tsekkaa levy Spotifyssa tai Bandcampissa:

https://open.spotify.com/album/5oUW4tiYkmiZziWk33xhk7
https://surplus.bandcamp.com/album/flawless-enough
Tapahtuma on ilmainen. Tervetuloa!

White Jackets + Tomi Nordlund & syvä joki

pe 13.10.2017
”Jyväskylän kupeesta Vaajakoskelta ponnistava White Jackets ja tamperelainen Tomi Nordlund & Syvä Joki esiintyvät loka–marraskuussa yhdessä tuumin.

White Jackets on melodista indie rockia soittava kahden miehen kokoonpano. Bändin musiikki ammentaa angloamerikkalaisesta AOR-rockista ja folkista kulkien Tom Pettyn ja Bruce Springsteenin kautta The Nationalin, Black Keysin ja The War On Drugsin jalanjäljille. White Jacketsin maaliskuussa julkaistu debyyttialbumi on huomioitu lukuisissa musiikkiblogeissa ja soittolistoilla maamme rajojen ulkopuolella.

Livenä yhtye esiintyy nelihenkisellä kokoonpanolla. Ydinkaksikon (Jussi Petäjä: kitara, laulu ; Turo Myllykangas: basso, syntetisaattori) lisäksi lavalla nähdään Janne Torvikoski (rummut, koskettimet, laulu) sekä Laura Vähä-Ruona (koskettimet, laulu).

www.whitejacketsband.com www.facebook.com/whitejacketsband “White Jackets julkaisi kuun alussa erinomaisen debyyttialbumin. Se on monipuolinen indierocklevy, jonka eri puoliin pääsee kivasti mukaan heti kolmen ensimmäisen biisin aikana.“

– Antti Granlund, StopShakeHoneyGo 14.4.2017

Tomi Nordlund & Syvä Joki on folkia, rockia ja poppia esittävä nelikko, joka julkaisi Maisemia-esikoisalbuminsa keväällä. Syvän Joen otteissa on kuultavissa kaikuja Liekistä Egotripin kautta R.E.M.:iin, Ryan Adamsiin ja Neil Youngiin. Bändin Syvä joki -singleä on kuunneltu Spotifyssa jo lähes 40 000 kertaa.

Loka–marraskuun esiintymiset käyvät ”Syvikselle” myös julkaisukiertueesta, sillä yhtye julkaisee 4.10. cover-version Arto Tammisen hitistä Neljän ruuhka (1994).

Syvä Joki on yhtä kuin Tomi Nordlund (laulu, kitara), Matti Jokelainen (kitara), Mikko Levonen (basso) ja Antti Suonio (rummut, taustalaulu).

www.facebook.com/syvajoki

”Syvä joki on yksi hienoimpia tänä vuonna kuulemiani lauluja. Se on samaan aikaan mietteliäs ja avoin sekä seesteinen ja luja – kuin salainen taltiointi sessioista, joissa Liekki ja John McGregor yrittävät selvittää, miltä R.E.M. kuulostaisi versioidessaan Pink Floydia.”

– Hannu Linkola, Soundi”

Ramones keikka! – Rocket to Ramonia ( lämppärinä Mad Seeds)

la 14.10.2017
Rocket to Ramonia on laitettu kasaan tänä vuonna, -vihdoinkin, siitä on puhuttu jo vaikka kuinka kauan. Ollaan kaikki kundit soiteltu 30-40v, yhdessäkin, vanhoja kavereita ollaan. Ramones -meininki ollu kaikilla jollain lailla mukana. Ramonesia tulee, niin lähellä alkup. ,kun mahdollista, ilman turhia taukoja jne… Hyvin otettu vastaan,keikkaa ois paljon enemmän kun pystyy tekemään,ja tehdyillä keikoilla ollu hyvä meininki. Jyväskylässä odotettavissa taattua Ramones meininkiä….- Let’s gö!

https://www.facebook.com/Mad-seeds-449595985181599/

https://www.youtube.com/watch?v=MYa2deYlOKU

http://www.youtube.com/

We Should Be Swimming FIN/SWE

ti 17.10.2017
We Should Be Swimming plays music made for swimming, music created and recorded during five days in the Finnish archipelago, music soon to be released on a good reliable streaming service close to you, music that search for calm open waters, as it seek serenity in slow development. A good swim is both intense and effortless at the same time.
The music can also be enjoyed as a normal concert.

Swimmers:
Lauri Kallio – Guitar
Erik Bengtsson – Double bass
Sami Nummela – Drums

Hullu Ruusu + Spigu

ke 18.10.2017
Hullu Ruusu on uusi, mielenkiintoinen ja raikas tuttavuus suomalaisen pop-musiikin leikkikentällä. Yhtyeen elämänmakuisessa ja rehdissä musiikissa on jotain vastustamattoman aitoa, jotain tuttua ja jotain tuoretta. Hullu Ruusu on Merita Bergin ja Antti Hermajan yhteinen väkevä laps’. Se perustettiin viime vuonna kun kaksikkoa houkutti epäonnistuneen romanssinsa sijaan taiderikoskumppanuus jossa kummankin kyvyt ja osaamisalueet pääsisivät kantamaan tulta. Mikael ja Joutomaa ovat lohkaisut syyskuussa ilmestyvältä Hullu Ruusun debyyttialbumilta. Levyn masteroineen Risto Ylihärsilän sanoin: ”Huh, täähän on parhaita levyjä mitä suomessa on koskaan tehty.”

https://soundcloud.com/helmi-levyt/hullu-ruusu-joutomaa https://soundcloud.com/helmi-levyt/hullu-ruusu-mikael https://www.youtube.com/watch?v=babs35aV6-M

SPIGU on stadilainen muusikko ja lauluntekijä. Hän laulaa silmiä kostuttavia country-folk tarinoita sinivalkoisesta suomesta ja rakkaudesta. Hänen lauluissaan kuuluu amerikkalaisen juurimusiikin perinteet ja suomirockin mestareiden J.Karjalaisen ja Dave Lindholmin kaltaisten lauluntekijöiden viitoittama lauluntekemisen taito. Ennenkaikkea Spigun lauluissa on syvää merkitystä, toivoa ja lohtua, kaipuuta rakkauden ja totuuden äärelle. Spigun debyyttilevy Kaupunkien yössä ilmestyi 2014. Toinen levy on nimeltään Viimeinen papukaija ja Helmi Levyt julkaisi sen syyskuussa 2016. Levyn tuotti Kim ”Kasio” Rantala ja yhtyeenä soittaa varsinainen suomen The Band. SPIGU kirjoitetaan tästä hetkestä lähtien isoilla kirjaimilla jotta teiltä ei menisi rakkauden sanoma ohi korvien. Single ”Heille kadut öisin laulavat” on kuultavissa internetin loputtomassa pimeyden aukossa valona teille. Ugh.

https://www.youtube.com/watch?v=pEEYrzGGSRA https://soundcloud.com/helmi-levyt/spigu-kaikki-lapset-suomenmaan

MAGNUSON (US – alt’ rock) & Spokesman (UK/FI – progressive post-punk)

to 19.10.2017
Two piece alternative rock act MAGNUSON hail from sunny California and have been making their mark on US ears for over 10 years. Alongside regular tours in the US, the husband and wife team have been visiting northern Europe for the last 5 years becoming regulars at the Live at Heart festival in Sweden and taking in Finland and the Baltics as well as Iceland for their loyal followers. The band have also taken their show to Spain, Holland and Mallorca in previous years. 2017 has already seen the duo feature in European music magazine Fireworks and the band are planning on taking in some new European cities to continue their promotion of radio-friendly album “Discordia”. Their live show has been described as “…blending catchy, dueling vocals with huge guitar tones and fat drum beats, Magnuson forges a sound that will make you sing and dance while leaving you amazed by their instrument-switching antics…”.

EPK: https://drive.google.com/drive/folders/0B92-HJ-8N0flcy1YekxyU3YyYWM?usp=sharing

Facebook: https://www.facebook.com/magnusonband/ YouTube: https://youtu.be/7p04zeEC1zo

Spokesman are a new Helsinki based 4-piece full of experience who wanted to try something out of their comfort-zone by forming a post-punk band. Quickly realising their strengths, the band started to experiment with adding progressive elements and their sound has continued to develop ever since. Currently putting the finishing touches to their debut EP the band have just launched their facebook page, and have received a positive response to their early rough demos. By the time this show happens the band will have played a few shows in the Baltics and elsewhere in Finland.

Facebook: https://www.facebook.com/spokesman/

Jazz Jkl Live: Aili Ikonen – Piirrä minut -levynjulkaisukiertue

pe 20.10.2017
Suomen arvostetuimpiin laulajiin lukeutuva Aili Ikonen nousee syksyllä esiintymislavoille uuden levynsä tiimoilta. Albumi julkaistaan Savoy-teatterissa 14.10., ja tämän siivittämänä Ikonen kiertää edellisiltäkin levyiltään tutun yhtyeensä kanssa.

Uusi julkaisu Piirrä minut lupaa yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan repertuaarissa: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä. Iholle tulevat laulut pitävät kuulijansa intensiivisesti otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havannoista ja tilannekuvista: pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta.

Korpilahdella kasvanut ja Helsingissä asuva Aili Ikonen (s. 1982) on laaja-alaisesti musiikin kentällä toimiva laulaja, joka on konsertoinut lukuisilla merkittävillä areenoilla niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Monipuolista, upeaäänistä ja karismaattista Ikosta on kuultu mm. UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin Ruotsin-kiertueella solistina. Ikosen ja hänen ikäpolvensa kärkimuusikoista muodostuvan kokoonpanon yhteistyö alkoi Ella Fitzgeraldin musiikkia versioivasta yhtyeestä. Ryhmittymä julkaisi vuonna 2013 Tribute to Ella -levyn, kun taas viime vuonna oli vuorossa Ikosen ensimmäinen sooloalbumi Laulan. Toiminta jatkuu nyt tuoreen levytyksen ja uuden ohjelmiston rikastamana.

Aili Ikonen – laulu Janne Toivonen – trumpetti William Suvanne – saksofonit ja huilu Tuomas J. Turunen – piano Mikko Pellinen – basso Mikko Arlin – rummut

www.ailiikonen.fi https://www.youtube.com/watch?v=5YNqmWBrr_8

”Laulavana ’soittimillisena’ improvisoijana Ikonen on Suomen ykkönen.” -Keskisuomalainen/Pentti Ronkainen

”Siinä nousee myös parhaiten esiin se, mikä levyllä on lopulta kaikkein upeinta: Aili Ikosen laulu. Ääni taipuu vaikeimpiinkin kulkuihin, ja tulkinta on viileän varmaa.” -HS

Rauski Peuralan muistokonsertti

la 21.10.2017
21.30-22.30 The Souldiers
22.45-23.30 Dirty Deeds Indeed
23.45- Let´s Eppelin

Lasse Hirvi @ Minna Lasanen

ke 25.10.2017
Laulajatar Minna Lasanen saapuu esiintymään Poppariin 25.10. Lasse Hirvi Trion säestämänä. Minna, joka on legendaarisen suomalaisen rytmimusiikin monitoimimiehen Pentti Lasasen tytär, esittää rouhealla meiningillä ja tinkimättömällä ammattitaidolla verevää jazzia, soulia ja bluesia. Säestävässä triossa soittaa pianisti Lasse Hirven lisäksi Kepa Kettunen, yksi maamme ykkösrivin rumpalimestareista, sekä basisti Veli-Matti Silanterä. Tervetuloa!

Akustisesti: Edu Kettunen – Tommi Kalenius – Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen

pe 27.10.2017
Laulaja – lauluntekijä Edu Kettunen on saanut tuekseen nuoremman polven lauluntekijän Tommi Kaleniuksen sekä juurimusiikin huippuosaajat Ninni Poijärven sekä Mika Kuokkasen. Neljän lauluntekijän ohjelmisto koostuu ryhmän jäsenten tunnetuimmista kappaleista, roots-covereista ja harvinaisemmista paloista lauluntekijöiden matkan varrelta. Yhteinen EP julkaistaan vuoden 2017 aikana.

Lauluntekijäperinteestä kumpuava musiikki kertoo elämänmakuisia tarinoita välillä herkän kaihoisasti ja välillä juurevan rokkaavasti. Intiimi esitys päästää yleisön lähelle esiintyjiä ja luvassa onkin tiheätunnelmainen ilta viihdyttävien ja koskettavien laulujen ja tarinoiden äärellä.

Akustisesti: Edu Kettunen – Tommi Kalenius – Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen

pe 27.10.2017
Laulaja – lauluntekijä Edu Kettunen on saanut tuekseen nuoremman polven lauluntekijän Tommi Kaleniuksen sekä juurimusiikin huippuosaajat Ninni Poijärven sekä Mika Kuokkasen. Neljän lauluntekijän ohjelmisto koostuu ryhmän jäsenten tunnetuimmista kappaleista, roots-covereista ja harvinaisemmista paloista lauluntekijöiden matkan varrelta. Yhteinen EP julkaistaan vuoden 2017 aikana.

Lauluntekijäperinteestä kumpuava musiikki kertoo elämänmakuisia tarinoita välillä herkän kaihoisasti ja välillä juurevan rokkaavasti. Intiimi esitys päästää yleisön lähelle esiintyjiä ja luvassa onkin tiheätunnelmainen ilta viihdyttävien ja koskettavien laulujen ja tarinoiden äärellä.

Slave Hands, Lordamor ja Kuilu @ Jyrmyn Keikkailta

la 28.10.2017
Jyrmy tuo Poppariin kolme raskasta ja tunnelmallista musiikkia soittavaa yhtyettä kilpailemaan illan pisimmän kappaleen tittelistä. Lavalla nähdään kolmella bassolla peruskalliota vavisuttava Slave Hands, Lordamor, sekä melankoliaa huokuva Kuilu.

Slave Hands sai alkunsa vuonna 2011. Bändiltä on tullut pihalle kaksi kasettia sekä vuodenvaihteessa ilmestyneet s/t 7″ ja Cicutoxin / Slave Hands split 10″. Debyytti–LP ilmestyy lähitulevaisuudessa. Musatyylinä on sludge: fuzzkitara surisee raastavasti, basso ja rummut pahoinpitelevät kehoa ja tärykalvoja sekä vokalisoinnin viha ja halveksunta kouraisevat syvältä.

Lordamor on vuonna 2006 perustettu black/funeral doom metal yhtye. Musiikissa kuuluu vaikutteita bändeiltä kuten Unholy, Skepticism, Thergothon, Worship ja Stabat Mater. Yhtye on työstämässä jatkoa vuonna 2009 ilmestyneelle debyytilleen ja keikalla kuullaan tulevan kokopitkän materiaalia.

Vuonna 2011 Lappeenrannassa perustettu Kuilu soittaa sopivassa suhteessa karskia ja kaunista black metalia. Yhtyeen pitkät yli kymmenminuuttiset doom metal-vaikutteiset kappaleet luovat voimakkaita toismaailmallisia tunnelmia. Kuilu soittaa keikalla materiaalia tulevalta debyyttialbumiltaan, jota yhtye on parhaillaan julkaisemassa.

HUOM! JYRMY:n tapahtumat ovat aina jäsenille ilmaisia ellei toisin mainita. Voit liittyä JYRMY:n jäseneksi tapahtumassa, jolloin säästät lipun hinnan. Voit liittyä jäseneksi myös netissä: http://www.jyrmy.org/jaseneksi/

Ravintelivalusiltamat

ti 31.10.2017
Pasi Takkinen: Koneen ja elämän dialektiasta

Alan Thomson & Doug Morter duo

to 2.11.2017

Musaklubi

pe 3.11.2017
Musaklubi kokoontuu jälleen popparibändin merkeissä, joka esittää suomenkielistä ja ameriikan poppia kuunneltavaksi ja tanssittavaksi. Popparibändissä Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Eki Paananen, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen. klo 19.00-21.00, liput 10€.

Ben Granfelt Band

pe 3.11.2017
Ben Granfelt kitara ja laulu John Vihervä basso ja laulu Okko Laru rummut ja laulu

Ben Granfelt jatkaa Another Day levyn yhdistettynä Sum of Memories levyn 10v. kiertuetta Suomessa loka-marraskuun aikana. Luvassa paljon jammailua ja hyvää blues rock meininkiä.

Marrasfolk: Teatterilesket ja Vellamo

la 4.11.2017
MarrasFolk 2017 maalaa sävelin syksyn synkät ja valoisat: taianomaisia nykyfolk-tunnelmia, raapaisevia sanoituksia, rokkaavaa folkkia ja pysähtyneitä hetkiä. Jyväskyläläinen Teatterilesket ja Vellamo Kokkolasta tuovat lavalle kaksi omintakeista lauluntekijäkaksikkoa.

Kalevalaisen taruston veden emännän mukaan nimetty Vellamo on Pia Leinosen ja Joni Tialan luotsaama kokkolalainen folk–yhtye, jonka ilmaisussa suomalainen laulelmaperinne sulaa viehättävään retroiluun luoden taianomaisia tunnelmia. http://www.vellamomusic.com/

Jyäskyläläinen Teatterilesket (Jaana Eloranta, laulu, viulu ja nokkahuilu ja Timo Tikka, kitara ja laulu) esittää monista suunnista vaikutteita ammentavaa akustista musiikkia. Kansanmusiikki- ja folkjuurilta duo vie musiikkiaan vahvasti popin ja rockin suuntiin juuriaan unohtamatta. http://www.teatterilesket.fi/

Operation Ozzy

la 4.11.2017
Operation Ozzy on raudanluja Ozzy-tribuutti, joka pienen tauon jälkeen aktivoituu heittämään muutaman keikan mittaisen minirundin. Timanttinen nelikko vetää täyslaidallisen Ozzyn parhaimpia Popparissa

Sirkat salolla

ma 6.11.2017

Ravintelivalusiltamat

ti 7.11.2017
Taija Roiha: Feministinen raivo poliittisena voimana

Kellariklubi : Finnjävlar/Uncle Wormwood/Äkkikuolema

ke 8.11.2017
Popparissa folkkia, punkkia ja hardcorea! Tule nauttimaan live-musiikista tunnelmalliseen kellarikapakkaan! Liput 3 €!

Finnjävlar
Hardcorea Jyväskylästä. Kolmen veljeksen muodostama bändi, joka soittaa jenkki vaikutteista hardcorea suomi vivahtein. https://www.facebook.com/finnjavlar/ https://www.youtube.com/channel/UCn5jjyYTI_wnaXnUGogJ4Sg

Uncle Wormwood
Jyväskyläläinen doom blues artisti. Elämän synkeästä puolesta aiheitaan ammentava neljänraajan räminä orkesteri soittaa modernia fuusio musiikkia, ottaen elementtejä folkista, countrysta, bluesista ja punkista, yhdistäen kaiken kauniin melankoliseksi, mutta brutaaliksi meteliksi. https://unclewormwood.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/unclewormwoodsmedicineshow/ https://www.youtube.com/channel/UCxOwhA9nSoICXbOAnTw2xSQ?

Äkkikuolema
Jyväskyläläinen punkbändi. https://akkikuolema.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/Epävirallinen-Äkkikuolema-556505734540568/

Joona Toivanen Trio 20v.

to 9.11.2017
Joona Toivanen trio perustettiin Jyväskylässä vuonna 1997. Trio pääsi heti uransa alkuvaiheessa kaikkien aikojen ensimmäiseksi ja samalla pitkäaikaisimmaksi housebändiksi Jazz Bariin junnujameihin. Jameihin, jotka ovat myötävaikuttaneet jo useamman nuoren jazzsukupolven syntymiseen ja kypsymiseen kaupungissa.

Sittemmin tämä kunnianhimoinen kolmikko on varauksettomalla ja luonnollisella asenteellaan ja soittotyylillään kohonnut yhdeksi kansainvälisesti suosituimmista suomalaisista jazzyhtyeistä. Yhtye on esiintynyt Euroopassa, Australiassa sekä Aasiassa suurimmilla jazzfestivaaleilla sekä pienemmissä konserttipaikoissa ja kerännyt osakseen sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta. Vuonna 2000 Joona Toivanen Trio voitti Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Islannissa ja on vuosien varrella tehnyt itsensä kuuloista musiikkia, joka on persoonallinen yhdistelmä modernia pianotriojazzia, lyyrisyyttä, energiaa ja saumatonta yhteissoittoa.

Nyt kahdenkymmenen vuoden ikään tullut trio julkaisee juhlan kunniaksi kuudennen levynsä ”XX”. Yhtyeen Jazz Jkl Live -konsertti on osa levynjulkaisukiertuetta. Joona Toivanen – piano Tapani Toivanen – basso Olavi Louhivuori – rummut

https://joonatoivanen.com/ https://www.youtube.com/watch?v=8qITEha_j3k

”Yhtyeen jäsenet ovat onnistuneet luomaan aimo kasan valtaisan tunnelmallisia sävelmiä, mikä on haaste, jota nykyjatsareista valitettavan moni ei uskalla ottaa vastaan.” -Jemo Kettunen/Keskisuomalainen

”Vuoden parhaiden pianotriolevytysten joukkoon kuuluvaa Novemberia voi suositella myös klassisen pianomusiikin ystävien kokeiltavaksi. Puraisisikohan jazzkärpänen?” -Pentti Ronkanen/Suomijazz

Konsertti alkaa tasan klo 21.45. Jyväskylässä on torstaina 9.11. jazzmusiikin juhlapäivä, kun Timo Lassy Band esiintyy 10-vuotisjuhlakiertueellaan Tanssisali Lutakossa. Tapahtumien aloitusajat on porrastettu niin, että Lutakosta ehtii Poppariin Joona Toivanen Trion keikalle Timo Lassy Bandin aloittaessa klo 20.

Yksityistilaisuus 17-22

pe 10.11.2017

PUUP = PMMP -tribuutti

pe 10.11.2017
Rakastetun suomalaisyhtyeen, PMMP:n huikeita kappaleita, armotonta rock-asennetta, sekä kertakaikkisen hyvää meininkiä luvassa – ja joraamaan pääset TÄYSILLÄ.

PUUP = PMMP -tribuutti:
Hanna Uimonen, laulu
Iina Penttilä, laulu
Jaakko Puusaari, kitara
Panu Korhonen, koskettimet
Matti Korhonen, basso
Tuomas Hyttinen, rummut

Untogethers & Esa Linna feat. Heikki Viinikainen

la 11.11.2017
Kun päivät lyhenevät ja energiavarastot ammenetaan pohjiin, kannattaa täydennysannos tulla hakemaan Jyväskylän Popparista lauantaina 11.11. Untogethers tarjoaa sointuja oikeassa järjestyksessä ja kiihdyttää niiden arvoaan entisestään rivakan energisin ottein. Siihen päälle pitkänlinjan Powerpoppari laulaja/lauluntekinjä Esa Linna näyttää mistä biisit lirauttaa, niin kyllä vain, ilta alkaa olla hyvän tuntoinen juttu.

”Untogethers tarjoaa perinnetietoista, melodista ja kitaravetoista rockia Crazy Horsen- hengessä”

Esa Linna feat. Heikki Viinikainen (acoustic) Tervetuloa koko Suomi.

Evening of Brazilian Dreams with Henriika Steidel & Marian Petrescu

to 16.11.2017
Pikkujoulukausi on syytä avata viimeistään, kun Popparin Vuoden muusikkonakin palkittu Henriika Steidel, Petrescun veljekset Marian ja Mihai, Matias Luoto sekä Markus Snellman tuovat brasilialaiset rytmit ja lämmön Popparin lavalle. Tämä ainutlaatuinen kokoonpano on tuore kesäinen tuulahdus, jossa yhdistyy vuosien kokemus ja virtuoottinen taituruus, sekä nuori uuden polven muusikkous.

Illan aikana kuullaan tarinoita pilvettömistä kesäöistä, kauniita melodioita epätoivoisesta rakkaudesta ja kuumia rytmejä, jotka varmasti kutsuvat tanssimaan.

Unohdetaan hetkeksi pimeys ja kylmät kelit! Popparissa tulee olemaan todella kuuma tunnelma!

Henriika Steidel – laulu
Marian Petrescu – piano
Matias Luoto – kitara
Mihai Petrescu – basso
Markus Snellman – rummut

The Breed plays PEKKA POHJOLA

pe 17.11.2017
Pekka Pohjola (1952-2008) oli yksi suomalaisen musiikin tärkeimmistä tekijöistä. Hänen ensimmäistä soololevystä, ”Pihkasilmä kaarnakorva” (1972) tulee vuonna 2017 kuluneeksi 45 vuotta sekä vuonna 1977 perustetusta Pekka Pohjola Groupista 40 vuottta.

”The Breed plays music of Pekka Pohjola” sisältää teoksia Pekka Pohjolan laajasta tuotannosta. Monipuoliset muusikot tuovat oman persoonallisen lisänsä kunnioittavasti Pohjolan upeaan musiikkiin.

The Breed on esiintynyt Pohjolan ja Zappan musiikkia menestyksekkäästi kotimaamme festivaaleilla ja klubeilla. Tulevana kautena kokoonpano tekee myös Saksan ja Ruotsin kattavat kiertueet.

* Jukka Iisakkila (kitara, koskettimet, lyömäsoittimet) http://www.jukkaiisakkila.com https://soundcloud.com/jukka-iisakkila/wmi

* Jaan Wessmann (basso, koskettimet, lyömäsoittimet) https://www.facebook.com/JaanWessmanOfficial/ https://soundcloud.com/jaan-wessman

Aki Lääkkölä (kosketinsoittimet) http://absoluuttinennollapiste.fi/bandi/aki/ http://populappi.rovaniemi.fi/artists/view/63

Ville Ojanen (viulu, alttoviulu) http://www.villeojanen.com

Swamp Boogei@ BLUES LIVE!

la 18.11.2017
Popparissa Swamp Boogie -yhtyettä. Ohjelmistossa keskeisellä sijalla ovat mm. Lightnin’ Slimin, Joe Hill Louisin ja Howlin’ Wolfin kappaleet. – Hessu Heinonen (huuliharppu, laulu) – Jaska Prepula (kitara) – Make Lajunen (rummut)

Dixie Harlem & Jonna Ortju sekä Krampin tanssikoulu

su 19.11.2017
Tanssikurssi 16.00, keikka 18.00, liput 10€ Baari avoinna poikkeuksellisesti 16-22!!

Max de Aloe Baltic Trio

to 23.11.2017
Italialainen multi-instrumentalisti Max de Aloe on vaikuttunut Suomesta ja pohjoisesta valosta ylipäätään. Kansiteksteissä hän valottaa projektiaan niin mielenkiintoisesti, että yritetään vähän tulkita:

De Aloen käsitystä Suomesta ja Pohjolasta ovat muokanneet etenkin elokuvantekijät ja kirjailijat. Aki Kaurismäen tuotannon De Aloe on kahlannut kokonaan läpi, nuoret suomalaiset runoilijat kiinnostavat (maininnan saavat Pauliina Haasjoki, Kaisa Ijäs, Sanna Karlström ja Anni Sinnemäki), kertomakirjailijoista Arto Paasilinna, Leena Lander, Tove Jansson ja Bo Carpelan ovat tehneet suuren vaikutuksen. De Aloe kiittääkin painokkaasti Iperborea-kustantamoa ja sen perustajaa Emilia Lodigiania, joka on yli kolmenkymmenen vuoden antanut mahdollisuuden nauttia suomalaisesta kirjallisuudesta italiaksi.

De Aloen lähestymistapa on elokuvallinen: hän näkee pohjoisen valon filtterinä, joka luo projektin musiikillisen materiaalin pintarakenteet, ja samastuu ohjaajien, käsikirjoittajien ja kuvaajien työhön. Valo on De Aloen unenkaltainen elokuva, joka on muuntunut musiikiksi. Varmuuden vuoksi pohjoisen aspektin kannalta tärkeisiin rooleihin De Aloe on valinnut kitaristi Niklas Winterin ja basisti Jesper Bodilsenin.

Mutta mukana on myös kotimaa Italia. Ja siitä syntyykin De Aloen perusviritys: pohjoismaisen jazzin äänimaiseman yhdistäminen välimerelliseen melodiarakkauteen ja -rikkauteen on albumin taiteellinen ydin.

Tärkeää on myös liike ajassa: De Aloe rakentaa nelisatavuotisen aikasillan nykyjazzista Purcellin ja Monteverdin melodioihin sekä Turun hiippakunnan 1300- ja 1400-lukujen vaihteen messulauluihin. Niklas Winter on paininut näiden keskiaikaisten melodioiden kanssa jo pitempään ja tälläkin kertaa näiden kahden Turussa muistiinmerkityn melodian sovitukset ovat hänen.

Albumin keskeiset kappaleet ovat meditatiivisia, haikeankauniita. Kaurismäelle omistettu kappale tavoittaa kuitenkin lopulta auvoisen svengin, ja muutama muukin kappale liikkuu pehmeän ja leppoisan grooventapaisen turvin. Muualla mennään hitaammin ja hiljaisemin, säästeliäitä soitinnuksia jatkuvasti vaihdellen. De Aloen kromaattiset huuliharput ovat ehkä pääroolissa, mutta harmonikka, viola da gamba, kitara ja kontrabasso peesaavat ihan liki.

Pidempien ydinkappaleiden väliin De Aloe on lisäillyt omia lyhyitä fragmenttejaan, jotka ovat kuin siirtymiä kohtauksesta toiseen. Tekniikka toimii, ja elokuvallisuuden illuusio syntyy väistämättä.

Baltic Trion musisointi ei ole suorittavaa työtä, vaan antaumuksellista tunnelmien luontia. Kappaleista mikä tahansa sopii tästä malliksi, esimerkkinä nyt päätöskappale Venere: Bodilsenin basso ja De Aloen harmonikka soivat äärimmilleen pelkistettyinä, mutta juuri siksi hyvin vaikuttavina, hyvin liikuttavina


.Max De Aloe (IT) – kromaattinen huuliharppu
Niklas Winter – kitara
Jesper Bodilsen (DK) – kontrabasso

www.maxdealoe.it
www.niklaswinter.com
www.jesperbodilsen.dk

Yksityistiaisuus 17.30-21.30

pe 24.11.2017

Yksityistilaisuus 18-21(JMU)

pe 24.11.2017

Joplin

pe 24.11.2017
Toimiiko sinulle 70- ja 80-luvun rock? Tunnistatko sellaisia bändejä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake? Täällä ne raikaa, kun ammenamme energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja viritellään loistobiisejä mm. noilta legendoilta! Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Arto Hautanen, kitara, laulu; Mikko Hämäläinen, rummut, laulu; Juha Tolvanen, basso

Pahoinvointipalveluiden, tosimiesten sekä sinun PIKKUJOULUKLUBI

la 25.11.2017
Mikä tekee tästä Pikkujouluklubin? Allekirjoittanut pukee yllensä punaiset housut ja tonttulakin, rahastonhoitajamme A. Peltonen tuo mukanaan Gregorian – Christmas chants – Live in Berlin -pitkäsoiton, jota voimme nauttia taustamusiikkina mielenterveytemme kustannuksella.

Lavalle nousee illan aikana:

00:00 – SUONTAUSTA & PUUSAARI 23:00 – ALEX JA ARMOTTOMAT

ALEX JA ARMOTTOMAT

Alex ja Armottomat esittää Alex Nylundin säveltämiä ja sanoittamia suomalaisia lauluja arkisesta ihmettelystä ja ihmismielen synkistä puolista. Armottomien musiikki on helposti lähestyttävää ja laulujen toisinaan kierot ja mustalla huumorilla höystetyt tarinat ovat saaneet lämpimän vastaanoton useilla keikoilla pääkaupunkiseudulla.

Nykyisellä kokoonpanolla Armottomat ovat esiintyneet vuodesta 2015 ja he julkaisivat omakustanteena ensimmäisen levynsä Juoppohullun Lokikirjat maaliskuussa 2016.

https://www.facebook.com/AlexJaArmottomat/ https://www.youtube.com/watch?v=iSTYovZfKoI https://open.spotify.com/track/58Y1E6CMurkt4V9KWmVXgG

SUONTAUSTA & PUUSAARI

Omaa musiikkiaan esittävä sielukas laulaja-lauluntekijäduo Jyväskylästä. Virtaviivaista akustista soitantaa ja rakkaudella kypsytettyjä suomenkielisiä biisejä ihmisten maailmasta. Tuoreen esikoisalbuminsa ”Kasvot kohti aurinkoo” myötä duo on jakanut saman lavan jo mm. Samuli Putron kanssa!

https://www.facebook.com/suontaustapuusaari/ https://www.youtube.com/watch?v=pk0VIo1XB_Y https://open.spotify.com/album/4H7nCXc7dRIHUnSedO0CxS

Sen lisäksi, että pääset nauttimaan hyvästä musiikista paikoin jopa huonossa seurassa, saat myös mahdollisuuden avartaa tietämystäsi yhdistyksemme Yleishyödyttömät Pahoinvointipalveut ry:n toiminnasta. Järjestämme mm. avoimen jäsenkorttipajan, toisin sanoen teemme rästiin jääneitä tehtäviä toivoen, että jotkut muut tekisivät ne puolestamme. Kaiken muun hyvän lisäksi ohjelmassa on luvassa mm. käsittämättömän huonoa ja typerää käytöstä örveltämisen muodossa ja yhdistyksen johtohenkilöiden sensaationhakuista porttikiellon tavoittelua. Siispä…

Tervetuloa! <br
Yst. terv. Yleishyödyttömät Pahoinvointipalvelut ry:n tekotaiteellinen johtaja, Sami Kotola

Kalastuspäivien iltajamit

ti 28.11.2017

Jazz Jkl Live: Nassaun Fasaani

ke 29.11.2017
Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonistin Joonatan Raution yhteinen näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot. Yhtye on saanut toisen levynsä valmiiksi ja kiertää kotimaata julkaisun myötä.

Yhtyeen muusikot ovat Suomen jazzkentän huippuja. Räjähtävän virtuoottinen Toni Porthen tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstään Axl Smithin ja Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu Joonatan Rautio onnistuu edelleen yllättämään jazzyleisöä instrumenttinsa ylivertaisena taiturina. Pianisti Jussi Fredriksson sähköistää Nassaun Fasaanin sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentää vielä suomalaisen sähköbasson soiton todellinen kivijalka Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa.

Joonatan Rautio – saksofoni Jussi Fredriksson – koskettimet Juho Kivivuori – basso Abdissa ”Mamba” Assefa – perkussiot Toni Porthén – rummut

https://www.facebook.com/NassaunFasaani https://www.youtube.com/watch?v=GE5BHAJ7Cd4

”Funkjazz on Suomessa hyvissä käsissä.” -Antti Suvanto/Blues-Finland.com

Yksityistilaisuus 18-21(JMU)

to 30.11.2017

Henriika Steidel Quintet (C-tutkinto,JAMK)

to 30.11.2017
Vuosi Hollannissa Prins Claus konservatorion jazz-osastolla on ohitse, ja on aika suorittaa laulun C-kurssitutkinto. Luvassa on vaihtovuoden aikana syntyneitä sävellyksiä, uusia tuttavuuksia, sekä jotain tuttua, mutta kuitenkin juuri tämän yhtyeen näköiseksi sovitettuna. Lavalla nähdään:

Henriika Steidel – Laulu Aaro Laitinen – Piano Matias Luoto – Kitara Hanna Turunen – Basso Markus Snellman – Rummut

Tervetuloa kuuntelemaan, konsertin jälkeen laitetaan jamit valloilleen!

Alan Thomson & Doug Morter duo

to 30.11.2017
“Alan Thomson is a rare talent, being a skilled all-around musician that has chosen the bass to express himself. His touch, taste and drive is palpable and audiences enjoy his artistry as much as his fellow musicians. I’ve been fortunate to play for many years with Alan, in many styles of music, and I must say it is always a joy.”
– JOHN JORGENSON (Elton John, Hellecasters & The Desert Rose Band)

STEEPLES@ Musaklubi

pe 1.12.2017
Musaklubi kokoontuu Steeples-stemmalauluilla viettämään perinteistä popin pikkujoulua. Yleisön herkistää jälleen balladeillaan Inkku, muitakin solisteja voi ilmestyä. klo 19.00-21.00, liput 10€.

Jazz-perjantai

pe 1.12.2017
Perjantai on taas jazz! Keikalla kuullaan laaja kattaus jazz-standardeja, beboppia, bossa novaa, sekä myös groovempaa 60-luvun soul jazzia. Tervetuloa nauttimaan perjantai illasta hyvän musiikin parissa!

Kalle Keränen – Saksofoni
Lassi Friman – Kitara
Melik Turunen – Basso
Touko Ruokolainen – Rummut

Keikan jälkeen lava on vapaa jameille!

APPA show for family

la 2.12.2017
Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck Frida: Anne-Mari Hakala Björn / kitara: Esko Turpeinen Benny / koskettimet: Mikko Pellinen Rutger / basso: Tapani Vaahervaara Per / rummut: Jani Lahtinen

APPA Music Show

la 2.12.2017
Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck Frida: Anne-Mari Hakala Björn / kitara: Esko Turpeinen Benny / koskettimet: Mikko Pellinen Rutger / basso: Tapani Vaahervaara Per / rummut: Jani Lahtinen

The Evening of Soul

ma 4.12.2017
Joulu on jo ovella, mutta sitä ennen on päästettävä Jamkin soulbändit lavalle! Kaksi kovaa kokoonpanoa esittelevät illan aikana soulin ja rhythm and bluesin koko kirjon – ja saattaapa mukana olla myös ripaus rappia! Tule kuulemaan, mitä Jamkin musiikinopiskelijat ovat syksyn aikana saaneet aikaan! Kokoonpanot: Gingers have soul, Soulmanat Ilmainen sisäänpääsy!

Timo Antikaisen näyttökonsertti

ma 4.12.2017

Marius Pirhonen Band & Iina Nättinen

ti 5.12.2017
Marius Pirhonen Band julkaisee vihdoin ja viimein esikois-EP:n! Kasarisävytteistä suomipoppia esittävän yhtyeen tavoite on nostaa ”Jyväspopin” statusta ja tuoda se koko kansan tietoisuuteen. EP:n julkkarikeikka nähdään kotikentällä eli Jyväskylän Popparissa!

Laulu/kitara – Marius Pirhonen
kitara/taustalaulu – Matias Naskali
rummut – Aku Tervakangas
basso – Arttu Juntunen
koskettimet – Kaisa Luoma
saksofoni – Pinja Viljanen

https://www.facebook.com/mariuspirhonenband

Iina Nättinen&co aloittaa illan klo 21.30 Idan omilla biiseillä.

Marian Petrescu Trio f, Jonna Ortju

to 7.12.2017
Jazzahtavia joululauluja ja elokuvasävelmiä

RAINBOW CONNECTION

pe 8.12.2017
RAINBOW CONNECTION on perustettu Jyväskylässä syyskuussa 2011. Alkuperäinen idea oli keskittyä Rainbow-yhtyeen kulta-aikaan, eli Ronnie James Dion aikaiseen Rainbow-tuotantoon (1975-1978). Sittemmin vuosien saatossa on laajennettu repertuaaria myös yhtyeen myöhempien aikojen tuotantoon (1979-1995). Bändin nykyinen live-ohjelmisto sisältääkin materiaalia Rainbow:n kaikilta aikakausilta. Jyväskylässä RAINBOW CONNECTION on esiintynyt aiemmin 8 kertaa (2012-2017) ja nyt toista kertaa Popparissa. – Long Live Rock´n´Roll ! –

RAINBOW CONNECTION: Timo Heinonen – vocals, Miika Tarvainen – guitar & backing vocals, Jyrki Lindlöf – keyboards, Sami Norrbacka – bass & backing vocals, Asko Vikki – drums

YouTube-näyte (Gates of Babylon): https://www.youtube.com/watch?v=rKTqaXBF1KA

Blues Live! pikkujoulut: WILLIE & THE WOLVES

la 9.12.2017
Willie & the Wolves palaa esiintymislavoille!

Yhtye esiintyi vuosina 1992-2011 klubeilla ja festivaaleilla ympäri maata ja tarjoili rock&roll ja rhythm&blues -pitoista juurihoitoa.
Nyt yhtye palaa lavoille alkuperäiskokoonpanossaan. Bändin sointi muodostuu Maku Tuomisen sielukkaasta laulusta, Mika Lähteenmäen väkevästä kitaroinnista ja rytmiryhmän eloisasta svengistä.

Maku Tuominen – laulu
Mika Lähteenmäki – kitara
Jaska Prepula – basso
Make Lajunen – rummut

Jaakko Puusaaren C-tutkinto (Jamk)

ti 12.12.2017

Jazz Undesimoli – JAMK Jazz Workshop

ti 12.12.2017

Eva & Manu / joulukonsertti

ke 13.12.2017
Suomalais-ranskalainen duo Eva + Manu vastaa yleisön toiveisiin ja virittää akustisen joulutunnelman myös tänä vuonna minikiertueellaan! Liput myynnissä ticketissä ja nyt myös baarilta ennakkoon ja tietnkin ke ovelta 18€.

Tilhet, pajut ja muut

to 14.12.2017
Uusi albumi ”Kunnes aika mennyt on” tuli juuri kauppoihin. Hieno nouseva pop-yhtye jonka kappaleet ovat soineet radiossa jo komeasti.

”Kuusihenkinen bändi, vahva laulaja Anna-Sofia Tuominen etunenässään, luottaa perinteiseen laulelmaan: vahvoihin melodioihin, oikeisiin soittimiin ja niiden soundeihin sekä suomenkielisiin melankolisiin sanoituksiin, joissa pohditaan ajan kulkua ja menettämistä.” – HS, Mari Koppinen, 27.1.2016

”Yhtye erottuu massasta tavallisuudellaan, ajattomuudellaan ja ponnistelemattomuudellaan. Tilhet, pajut ja muut on stailaamaton yksikkö, jonka puhtoinen imago ei häiritse ketään, mutta jonka laulut jäävät soimaan päässä.” – Teppo Vapaus, Saundi

”Nämä ovat taas niitä hetkiä kun harmittelen, etten ole keksinyt hyvää suomenkielistä termiä sanalle ”anthemic”. Koska kyllähän tätä biisiä (Puuhevonen) pitäisi soittaa isolla lavalla isolle yleisölle, joka hurmoksessaan on hetken yhtä.” – Tuomas, blogi: Kolahti

Täällä uusi albumi: https://open.spotify.com/album/3PE9Q2cw14hq3OmJeijz0h

L.A. Heat

pe 15.12.2017
LA Heat pistää lähestyvän joulun ja vuodenvaihteen kunniaksi soimaan popin ja rokin siltä kaikkein neonvärisimmältä vuosikymmeneltä Jyväskylässä, ravintola Popparissa pe 15.12. ja la 16.12.

Viime hetken pikkujoulumaisessa musiikkitarjonnassa on luvassa kappaleita 80-luvun artisteilta kuten Nik Kershaw, Mr Mister, Genesis, Crowded House, Billy Idol, Van Halen, Tears for Fears, Chesney Hawkes ynnä monia muita.

Kovan livebändin maineessa oleva LA Heat pistää sinut joraamaan silkkihuivisi solmuun vielä ennen kinkkua ja laatikoita. Valitse sopivin päivä tai tule paikalle vaikka molempina!
Kova on biitti, kova on biitti, LA Hiitti!

Konsta Niskavaara (voc)
Sami Niskavaara (gtr)
Juha-Matti Rautiainen (b)
Hannu Leppänen (drs)
Mikko Pellinen (keys)

L.A. Heat

la 16.12.2017
LA Heat pistää lähestyvän joulun ja vuodenvaihteen kunniaksi soimaan popin ja rokin siltä kaikkein neonvärisimmältä vuosikymmeneltä Jyväskylässä, ravintola Popparissa pe 15.12. ja la 16.12.

Viime hetken pikkujoulumaisessa musiikkitarjonnassa on luvassa kappaleita 80-luvun artisteilta kuten Nik Kershaw, Mr Mister, Genesis, Crowded House, Billy Idol, Van Halen, Tears for Fears, Chesney Hawkes ynnä monia muita.

Kovan livebändin maineessa oleva LA Heat pistää sinut joraamaan silkkihuivisi solmuun vielä ennen kinkkua ja laatikoita. Valitse sopivin päivä tai tule paikalle vaikka molempina!
Kova on biitti, kova on biitti, LA Hiitti!

Konsta Niskavaara (voc)
Sami Niskavaara (gtr)
Juha-Matti Rautiainen (b)
Hannu Leppänen (drs)
Mikko Pellinen (keys)
Tour: —

Jao;n Jazz työpaja

su 17.12.2017
Jao:n musiikinopiskelijoiden jazztyöpaja esittää veikeitä versioita jazzstandardeista. Lämpimästi tervetuloa

Jao:n muusikko opiskeijoiden jazztyöpaja

ma 18.12.2017
Veikeitä versioita jaazstandardeista

Viimeinen Kevät@Lahjattomat pukit pikkujoulu tour 2017

ke 20.12.2017
Viimeisen Kevään pikkujoulu kiertueen viimeinen etappi on keskiviikkona 20.12 ravintola Popparissa. Soitot aloitetaan jo klo 21:30 joten seuraavan päivän työtkään ei riistä tätä iloa keltään :) P.S yhtään joululaulua ei soiteta, tämä on lupaus :)

Kaisa Hoo & Jouluhygge

to 21.12.2017
Paikallisista nuorista muusikoista koottu kvartetti lupailee perinteikästä joulujazzia sekä rakastettuja suomalaisklassikoita. Jokunen yhteislaulukin mahtuu mukaan. Kaisa on opiskellut syksyn Tanskassa hyggeillen ja Tuomaan-päivä on oivallinen aika tartuttaa rentoa joulumieltä myös kotikonnuilla. ”Hyvä Tuomas joulun tuopi.”

Konsertin jälkeen lava on talon tapaan vapaa jamittelulle.

Bändi: Kaisa Halmemies – laulu, viulu Panu Korhonen – koskettimet Hanna Turunen – basso Vili Kallonen – rummut

Gooveimmat joululaulut 2017

pe 22.12.2017
Grooveimmat joululaulut (yhteislaulu)
Markus Lajunen, puhaltimet,
Piia Laasonen, piano,
Ilona Rimpilä, basso,
Esko Turpeinen, rummut,

Lauluvihkoista kerätään”kolehti” Suomen Lähetysseuran joulukeräykseen.
Tour: —

Hyvää Joulua. Suljettu

su 24.12.2017

Hyvää Joulua. Suljettu

ma 25.12.2017

Perinteiset TAPANIN jamit

ti 26.12.2017
Tervetuloa sulattelemaan kinkut ja kalkkunat jo legendaarisiksi muoduostuneille Tapsan jameille.

BILLIE HOLIDAY Tribuutti: SINI PAJUNEN JA MARIAN & MIHAI PETRESCU

to 28.12.2017
Tour: —

Vappaat Jamit

pe 29.12.2017

Vappaat Jamit

la 30.12.2017

Let´s Eppelin ja 70s Söy

su 31.12.2017
Let´s Eppelinin ekoista treeneistä tulee kuluneeksi 30 vuotta!
Sen kunniaksi klo 21.30 videotykitetään reilun puolen tunnin kooste bändin TV-esiintymisistä kautta aikain, ml. kadonneeksi luultu Viron TV:n kuvaama ote Pühajärve Beach Partystä 1995.

Tämän jälkeen lavalle laskeutuu elävä Let´s Eppelin ja vuoden 2018 tietämillä laulava kitaristi Miika Tarvainen loikkaa lavalle muuttaen kokoonpanon 70´s Showksi. Luvassa lisää ratkir(i)emukkaita tuplakitaralurituksia.

Paranoid soitetaan.

Jorma Hietamäki (laulu)
Jukka Viitasaari (kitara)
Juha-Antti Helama (basso)
Pasi Pekkarinen (rummut)

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.