Keikat 2014

VAPAAT JAMIT

pe 3.1.2014
Lava ja soittimet käytössä jammaajille!

VAPAAT JAMIT

la 4.1.2014
Lava ja soittimet jammailijoiden käytössä.

VAPAAT JAMIT

su 5.1.2014
Olemme tänään Loppiaiaattona avoinna 15-n.03! Lava vapaana. Tervetuloa

Jamit

ke 8.1.2014
Jameja avaamassa duo Case of Two eli Heta ja Antti kello 21, sen jälkeen vapaat jamit!

Houseband avaa jamit!

pe 10.1.2014
Perjantai-illan riehakkaat jamit avaa Houseband lantiota keinuttavalla setillä. Groovaavaa funk-osastoa siis luvassa! Avauksen jälkeen lava on vapaa! TERVETULOA!

Houseband avaa jamit!

la 11.1.2014
Lauantai-illan riehakkaat jamit avaa Houseband lantiota keinuttavalla setillä. Groovaavaa funk-osastoa siis luvassa! Avauksen jälkeen lava on vapaa! TERVETULOA!

Kolmen Keisarin Liitto

ti 14.1.2014
”Kolmen Keisarin Liitto syöksyy esiin Keski-Suomesta, akselilta Jyväskylä-Petäjävesi. Poikain juuret ovat kuitenkin Pohjanmaan lakeuksilla ja sen karussa savimaassa. Bändi soittaa kitaravetoista rokkia, jonka musiikissa kuulee kaikuja perinteisestä suomirockista. Vaikutteita voi löytää 90-luvun flanellipaita-aikakaudelta, mutta miksei myös uudemmasta nykyrockistakin”

KATSO IHMISTÄ Lauluja toivosta, oikeudesta ja vastuusta

ke 15.1.2014
Gospelhittejä neljältä vuosikymmeneltä! Solisteina Jaakko Löytty, Jouko Mäki-Lohiluoma, Daikini, Pekka Kosonen ja Mika Nuorva. Bändissä Jarkka Rissanen/kitara, Mikko Pellinen/koskettimet, Antti RIntala/rummut, Mika Nuorva/basso, Leena Untamala ja Maritta Manner/taustalaulut

Jazzliiton YNJC-kiertue Kadi Quartet &Virta

to 16.1.2014
Kadi Quartet

Kadi Quartet on laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt moderni jazz-yhtye, jonka musiikissa voi kuulla vaikutteita useista eri genreistä. Sibelius Akatemian jazz-osastolla opiskeleva Kadi pitää itseään instrumentalistina muiden joukossa ja sooloissaan hän testaakin rajojaan sekä harmonisesti, melodisesti että rytmisesti. Pianisti, myös jazz-osaston opiskelija Mikael Myrskog on vahvasti omaääninen, kokeileva ja leikkisä solisti. Pitkään yhdessä soittanut komppipari, basisti Pasi Toivanen ja rumpali Tomi Saikkonen, takaavat vahvan pohjan jonka päälle yhtye voi rakentaa energisiä grooveja, haikeita sointuvärejä ja kaikkea niiden väliltä, mutta ennen kaikkea aina, omaa Kadi Quartet -soundiaan. Kadi Quartet voitti vuonna 2013 Suomen Young Nordic Jazz Commet -osakilpailun ja edusti maatamme kilpailun katselmuksessa Trondheimissa saadan innokkaan vastaanoton. Yhtye on keikkaillut niin Pori Jazzeilla, Jazz Espalla kuin Tallinnan Jazz-viikoilla.

www.kadiquartet.com www.facebook.com/KadiQuartet

Virta

Virta on suomalaisen uuden jazz-sukupolven eturivin trio, joka yhdistää skandinaavista jazzia ja post-rockia elektonisempiin tunnelmiin luoden oman epäkonventtionaalisen musiikkimaailmansa.

Kiihkeistä live-esiintymisistään tunnettu trio on esiintynyt niin Pori Jazzeilla kuin Suomen edustajana myös Match&Fusefestivaaleilla Oslossa kesäkuussa 2013. Yhtye julkaisi kriitikoiden ylistämän Tales From The Deep Waters –albumin loppuvuonna 2012 ja sijoittui toiseksi Suomen Young Nordic Jazz Commet -kilpailussa 2013.

Antti Hevosmaa – trumpetti, efektit, vokaalit Heikki Selamo – kitara, efektit Erik Heikkinen – rummut, perkussiot

”Tämä trio osoittaa kykynsä kokoonpaNollaan ja ilmaisullaan. Epäilemättä on sanottava, että Virrassa on potentiaalia nousta skandinaavisen musiikin upeaksi symboliksi.”

-Brazilialainen julkaisu Monkeybuzz

”Albumi on kokonaisuudessaan todella nautittavaa, mikä ei ole yleistä jazzissa.”

-Soundi

”Elektronista, välillä psykodelista ja äärimmäisen elegantti yhdistelmä jazzia”

Pyhät pojat ja Slack Bird

pe 17.1.2014
Slack Bird on yksi ihminen tai kaksi, mutta myöskin kolme tai neljä tai enemmänkin, jotka seikkailevat kaduilta kattojen kautta gallerioihin ja pubeista klubien kautta festareille soittaen Appalakkien täytteistä banjopunkkiaan kaikenmoiselle kansalle. slackbird.bandcamp.com

Pyhien poikien soinnissa Rokki kohtaa Äpäräfolkin ja muita kulkijoita.

pyhatpojat.bandcamp.com

Tulkaa luoksemme!

Rajan Takaa & Slack Bird

la 18.1.2014
Rajan Takaa:

Vuodesta 2008 suomen pubeja ja baareja kiertänyt Rajan Takaa tarjoaa keikoillaan tarttuvia melodioita sekä rehellistä suomirock- asennetta. Bändin toinen pitkäsoitto vie musiikin yhä rokimpaan suuntaan.

Bändin Facebook- sivut: https://www.facebook.com/pages/Rajan-Takaa/232528193480607?fref=ts

Uuden levyn ensimmäinen musavideo: http://www.youtube.com/watch?v=66VzZmUbCNo

Kokonaisena albumi on kuunneltavissa spotify- palvelussa.

Ensimmäisen levyn arvostelu: http://www.ksml.fi/uutiset/viihde/levyt/uuden-aallon-perassa/873631

Slack Bird:

Slack Bird on jyväskyläläinen folk-yhtye, joka koostuu joskus yhdestä, kahdesta tai jopa kolmesta, neljästä ihmisestä. Sangen uutena tuttavuutena Suomen lauluntekijämeressä Slack Bird on ehtinyt soittamaan lähiöiden katoilta, pubien ja klubien kautta suuremmilla musiikkijuhlilla.

Tällä hetkellä folkkarit kirjoittavat syksyllä ilmestyvää omaa EP:tä, jonka lomassa keikkaillaan aktiivisesti omia sekä maiden rajoja tuntematta.

Monday Club: PUTKIKATISKA

ma 20.1.2014
PUTKIKATISKA on lähes uusi Jyväskyläläinen rytmimusiikkiaan vapaamuotoisesti tulkitseva yhtye, jota on aiemmin voinut kuulla vain nettiradion taajuuksilla, saapuu maanantaina 20. tammikuuta Poppariin soittamaan ensimmäisen konsertin yleisön läsnäollessa. Konsertin aikana kuullaan uusia hittibiisejä joiden joukossa ”Harjun Viesti 1972” ja monta muuta.

Juuso Rinta, kontrabasso
Keijo Koskenharju, lyömäsoittimet
Oula Karppinen, saksofooni
Tuisku Lehtola, sähkökitara

Jazzjamit

ti 21.1.2014
Tiistain perinteikkäät jazzjamit avaa: Tuomas Paukku, Tuomas J Turunen, Petri Jaakonaho ja Ilkka Oksanen.

Pop/RockJamit!

ke 22.1.2014
PopRockjamit, lava ja soittimet ovat vapaat jamisoitannalle!

Fredator Jazzliiton kiertue

to 23.1.2014
Yhteistyössä Keitelejazzin kanssa:
Fredator – rummut, sävellykset / Joakim Berghäll – saksofonit / Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti / Severi Pyysalo – vibrafoni / Eero Tikkanen – basso

www.jussifredriksson.com www.fredator.fi

Patti Smith -tribuutti

pe 24.1.2014
Pääosin jyväskyläläinen kokoonpano kunnioittaa punk -rockin esiäitiä soittamalla parhaita paloja Smithin uran vimmaisesta alkuvaiheesta kuin myös myöhempiä tuntemattomammiksi jääneitä helmiä. Smithin tavanomaisuuksia kaihtava musiikki haastaa kuulijan runouden ja rockin raivokkaalla yhdistelmällään.

https://www.dropbox.com/s/i99sfv8rgr9miys/Pumping.wav https://www.dropbox.com/s/muaxlps0ppsig1u/Because%20the%20Night.wav

St.Marcus bluesband (Blues Live ry)

la 25.1.2014
Tuhtia bluesrockia yhdeltä Suomen vanhimmista bändeistä Yksi Suomen vanhimmista bluesrockyhtyeistä St. Marcus Bluesband esiintyy lauantaina 25. tammikuuta Popparissa. Yhtye perustettiin 1967. Se aloitti triona, mutta on tällä hetkellä komea kahdeksanmiehinen kokoonpano. Bändin pitkään historiaan mahtuu Rock SM-kilpailun voitto 1974. Silloin bändi oli nimellä Fantasia ja tyylilajina proge. STMBB-nimisenä yhtye julkaisi ensi levyn, tupla-cd:n Two-Sides 2007. Viime vuonna bändiltä tuli uusi levy Beyond Dreams. Bluesrockin lisäksi se tarjoilee elementtejä progesta ja 1960-luvun psykedeliasta. Albumilla on seitsemän omaa kappaletta sekä viisi coveria, kuten Jimi Hendrixin Blind. Bändin kokoonpano on: Göran Fellman, kitara, Markku Lönngren, basso, Thomas Lindström, rummut, lyömäsoittimet, Simo Vasanoja, koskettimet, laulu, Hannu Lindlblom, kitara, laulu, huuliharppu, Sebastian Back, saksofoni, Torvald Lund, pasuuna sekä Jan-Anders Fagerhed, trumpetti. Illan järjestää Blues Live! Ry. Liput iltaan maksavat 7 euroa.

www.stmbb.net www.facebook.com/stmarcusbluesband

Janne Karhunen Jamk sähkökitaran C-tutkintokeikka

ma 27.1.2014

Jazz Jamit

ti 28.1.2014
Soittimet ja Pa käytösänne. Halukkaille talon-Pa koulutus klo 20 alkaen. Tervetuloa

Pop/Rock jamit

ke 29.1.2014
Tulkaahan testaamaan akkarikitaroita. Katsotaan sitten mitä tai mitkä hankitaan jammailijoiden käyttöön. Halukkaille talon-PA koulutus klo 20 alkaen. Tervetuloa!

Sir Elwood Duo

to 30.1.2014
Uuden levyn julkaissut duo tulee piristämään torstai iltaa. Kukaan ei jää kylmäksi.

Hayride

pe 31.1.2014
Joni Leponiemi: laulu Sanna Natunen: laulu ja viulu Martti Jansson: kitara Timo Östman: dobro Tapani Vaahervaara: kontrabasso, taustalaulu ja lyömäsoittimet

Hayride on jyväskyläläinen bluegrass-yhtye, joka on verrattain lyhyestä iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa keikoillaan huomattavaa suosiota. Tällä kertaa Hayride on liikkeellä valikoitujen ja takuuvarmojen covereiden lisäksi myös oman materiaalin voimin. Lähinnä laulaja Joni Leponiemen ja resonaattorikitaristi Timo Östmanin sävelkynät ovat tuottaneet tulevia kotimaisen bluegrassin klassikoita, joiden ensi-ilta koittaa Popparissa 31.1.2014.

Honey Smoothie

la 1.2.2014
Jos luulit uuden Volvosi hyrräävän rauhoittavan virheettömästi, Honey Smoothie kyseenalaistaa arvostelukykysi näpsäkän viileällä groovellaan. #Slick#Clever#Simple#Perfect#Sunglasses#Mojito
Saksofoni – Oula Karppinen
Kitara – Jere Mäntykangas
Basso – Juuso Rinta
Rummut – Juuso Raatikainen
Keikan jälkeen on jamien aika

Jazzjamit

ti 4.2.2014
Perinteiset tiistain jazzjamit avataan Esperanza Spaldingin musiikilla, minkä jälkeen lava on vapaa!

NORTH RIVER ENSEMBLE

ke 5.2.2014
Noora Karppanen, laulu
Lawrence Hodge, piano
Vili Paavilainen, kitara
Jami Westergård, kontrabasso
Jaakko Hauru, rummut
Artur Medvedev, tenorisaksofoni

North River Ensemble on taitavista joensuulaismuusikoista koostuva kokoonpano. Yhtye syntyi syksyllä 2013 laulaja Noora Karppasen halusta päästä esittämään jazzstandardeja tuoreempina sovituksina. Ohjelmisto on helposti kuunneltavaa laulujazzia, josta löytyy herkkää tulkintaa, sykkivää groovea, sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Noora Karppanen on Joensuun konservatoriosta valmistunut laulaja. Hän on jatkanut lauluopintojaan Karelia ammattikorkeakoulussa vuodesta 2012. Hänen tumma persoonallinen äänensä tunnetaan enemmän R´n´B tyylisestä tulkinnasta, mutta nyt uutena aluevaltauksena myös jazzin saralla.

Lawrence Hodge on Montrealissa, Kanadassa syntynyt muusikko, joka on asunut Joensuussa vuodesta 2004. Tätä aikaisemmin hän elätti itseään muusikkona Miamissa Yhdysvalloissa. Joensuussa hän toimii opettajana Joensuun konservatoriossa ja hänet tunnetaan ahkerana säveltäjänä.

Jaakko Hauru on Helsingin pop/jazz konservatoriosta valmistunut ja nyttemmin opintojaan Karelia ammattikorkeakouluun jatkanut rumpali. Hän on yksi käytetyimmistä rumpaleista Karelia ammattikorkeakoulun tutkintobändeissä.

Jami Westergård on Porin konservatoriosta valmistunut kontrabasisti ja multi-instrumentalisti. Tällä hetkellä hän opiskelee Karelia ammattikorkeakoulussa kansanmusiikki-linjalla pääaineenaan sopraanosaksofoni.

Vili Paavilainen on Joensuun konservatoriosta ja Karelia ammattikorkeakoulusta valmistunut kitaristi. Hän on myös opiskellut vaihto-opiskelijana The Royal Academy of Musicissa, Tanskassa. Hänet muistetaan Vili Paavilainen Quintetistaan, joka esittää suurimmalta osaltaan hänen omia sävellyksiään.

Artur Medvedev on Pietarista, Venäjältä kotoisin oleva saksofonisti. Hän opiskelee Leuvenin konservatoriossa Belgiassa. Tällä hetkellä hän viettää vaihto-oppilasvuottaan Joensuussa Karelia ammattikorkeakoulussa. Nuoresta iästään huolimatta hän on hyvin taitava soittaja ja on tehnyt suuren vaikutuksen niin kanssamuusikoihinsa kuin yleisöönsä.

Keikan jälkeen lava on vapaa jameille!

Eeva Louhivuori & Ele orkesteri

ke 5.2.2014
Eino Leinon teksteihin sävelletyt jazzahtavat kauniin hauraat biisit

STAV Rock –ilta

to 6.2.2014
Sähkömessujen jatkojamit!

The Black Light Theatre & Bad Family

pe 7.2.2014
The Black Light Theatre on pitkänlinjan ammatti- ja puoliammattimuusikoista koostuva paljonkeikkaileva classic rock-kokoonpano. Mielikuvana voisi ajatella, että mitä on musiikillisesti Led Zeppelinin ja vaikkapa The Cultin tai Hanoi Rocksin välissä? No, siinähän on tietenkin The Black Light Theatre. :) The BLT pistää keikkapaikoissa bileet pystyyn.

theblacklighttheatre.com https://www.facebook.com/TheBlackLightTheatre http://www.myspace.com/theblacklighttheatre

Sähköpaimen on tehnyt comebackin. Sähköpaimenhan oli -90-luvun lopulla toiminut post punk-orkesteri, jonka tuotokset olivat erityisesti kriitikkojen suosiossa. Bändiltä ilmestyi Punainen -levy vuonna 1997 ja vielä 1998 Syksy-single, joka sai radiosoittoakin mukavasti. Bändi aloittanut keikkailun teemalla ”Elävä kuollut”, ja uuden levynkin äänitykset alkavat parin viikon päästä.

Bad Family on pari vuotta vanha rock´n roll-/blues-/iskelmä-jazz bändi, jossa laulajana toimii lähinnä jazzin parissa kauan vaikuttanut Esther ”Essi” Simberg

Kube + DJs @ Poppari

pe 7.2.2014
KUBE Facebook: https://www.facebook.com/pages/Kube/414829615224800?fref=ts Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=lzc6P1nFOQc Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=LpF1U9j2s18

Overslide – Classic Rock

la 8.2.2014
Overslide -band on Jyväskyläläinen vanhemman polven rocknelikko, joka soittaa musiikkia aikakaudelta, jolloin vielä soittajat olivat Soittajia ja musiikki oli Musiikkia ; 60 –luvun lopun sekä 70 -luvun Rockia. Overslide coveroi tyylitajulla ja alkuperäistä kunnioittaen aikakauden Rock klassikoita Creamilta, ZZ Topilta, Lynyrd Skynyrdiltä, Deep Purplelta, Rolling Stonesilta … .

Mustan Musan Workshop

ke 12.2.2014
Big Mama Council

Yksitoistahenkinen jättiläiskokoonpano esittäytyy! Big Mama Council tarjoilee mustaa musaa aikamatkaltaan 60-luvulta nykypäivään koukkaillen vuosikymmenten läpi juurevalla jytkeellä. Meinaatko missata tämän ? AWW HELL TO THE NO! Tule paikalle ja find your spot out on the floor!

Samana iltana jytäämässä nähdään samalla kentällä myös mustan musan poppoo Daddys Darlings!

Members of the Big Mama Council: Eeva Lietonen Pasi Hanhisalo Martta Saksa Krista Viinikainen Emma Kuivalainen Aurora Hentunen Timo Rantama Jaakko Puusaari Tapio Leppänen Ville Keränen Sami Rahko

KVR & Mopo Jazzliiton kiertue

to 13.2.2014
KVR Jussi Kannaste, saksofonit Teemu Viinikainen, kitara Joonas Riippa, rummut https://soundcloud.com/jussi-kannaste

Mopo Linda Fredriksson – saksofonit Eero Tikkanen – kontrabasso Eeti Nieminen – rummut www.mopomopo.com

Olli O. & Mighty Shitty

to 13.2.2014

Ron Jeremy Big Band

pe 14.2.2014
Jyväskyläläinen bilebändi joka on tunnettu energisistä keikoistaan ympäri suomen. Vuonna 2007 Perustettu RJBB on raivannut ahkeralla keikkailulla itsensä suomen kirkkaimpien bilebändien joukkoon.

-Jani Partinen, voc, gtr, harps -Tommi Trygg, gtr, voc -Janne Utter, drs, voc -Visa Ruokolainen, bass, voc -Mikko Pellinen, keys

APPA

la 15.2.2014
Appa Show tuo unohtumattomat Abba-hitit luoksesi alkuperäisiä mestariteoksia kunnioittaen ja loihtii 70- ja 80-luvun tunnelman tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, 16 vuoden kokemuksella. Kuusihenkinen bändi elää Abbaa joka solullaan ja tarjoaa niin vanhoille kuin nuorillekin kuulijoille musiikillisia ja visuaalisia elämyksiä autenttisella meiningillä. Ohjelmistossa on sekä Abban suurimpia hittejä, että myös tuntemattomampia kipaleita tosifanien iloksi. Huom! Tällä kertaa tarjolla poikkeuksellisesti myös iltaunisille sopiva päiväkeikka klo 16.

Popup comedyclub

la 15.2.2014
Johanna Tohni Heikki Vilja Sampsa Simpanen Kaisa Pylkkänen Jaakko Kilpeläinen

APPA

la 15.2.2014
Appa Show tuo unohtumattomat Abba-hitit luoksesi alkuperäisiä mestariteoksia kunnioittaen ja loihtii 70- ja 80-luvun tunnelman tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, 16 vuoden kokemuksella. Kuusihenkinen bändi elää Abbaa joka solullaan ja tarjoaa niin vanhoille kuin nuorillekin kuulijoille musiikillisia ja visuaalisia elämyksiä autenttisella meiningillä. Ohjelmistossa on sekä Abban suurimpia hittejä, että myös tuntemattomampia kipaleita tosifanien iloksi. .

Helmipuhallus konsertti Palokan Big Band

su 16.2.2014

Jazzjamit

ti 18.2.2014
Jameja avaamassa:
Ilkka Oksanen – Rummut
Mika Savolainen – Saksofoni
Antti Lähdesmäki – Piano
Pekka Löhönen – Basso

Nine Strings

ke 19.2.2014
Nine Strings on jyväskyläläinen trio, joka haastaa perinteiset akustiset kokoonpanot. Naisääni, sello ja akustinen basso kutovat melodioista kauniita harmonioita sekä ujuttautuvat jalan alle kuplivalla groovellaan. Tämä akustinen trio vie tutut ja tuntemattomat kappaleet uusiin ulottuvuuksiin! Musiikkia mm. seuraavilta artisteilta: Alicia Keys, Anna Puu, Sheryl Crow, Queen, Eppu Normaali.

Piia Säilynoja – laulu
Elias Kahila – sello
Hanna Turunen – akustinen basso

www.facebook.com/NineStringstrio
soundcloud.com/nine-strings

HUSBAND Levynjukkarikiertue

ke 19.2.2014
Tätä on odotettu!!

Equally Stupidin levynjulkaisukonsertti

to 20.2.2014
Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni Sigurdur Rögnvaldsson – baritonikitara David Meier – rummut

Equally Stupid on suomalais-islantilais-sveitsiläinen yhtye, jonka mielikuvituksellinen musiikki vie mennessään hurjan energian ja virtuoottisten soittajien siivittämänä. Trion soitto on rytmisesti vahvaa, intensiivistä ja raakaa, mutta kuitenkin melodista ja kommunikoivaa. Jokaisella yhtyeen jäsenellä on takanaan jo monen vuoden kansainvälinen taiteellinen ura oman musiikin parissa.

Siskot & Katutaiteilija

pe 21.2.2014
Katutaiteilija on viisihenkinen jyväskyläläinen yhtye, joka tarjoilee tiukkaa suomenkielistä rockia hyvällä boogiella. Yhtyeen kokonaissoundi seisoo tukevan kolmijalan varassa: Messevän kaksoiskitaroinnin juuret riffeineen, sooloineen ja harmonioineen on tukevasti istutettu 70-80 luvun rock-kaanoniin. Baritonin rekisterissä soiva laulu kunnioittaa vaan ei kumarra suomirockin perinteitä, ja sitä tukee tarpeen mukaan kaksi orgaanisesti ja elävänä tuotettua stemmaa. Rytmiryhmä tuottaa tanakan kivijalan, jonka varassa Katutaiteilijan kappaleet etenevät yhtä vastustamattomasti kuin panssariosasto. Yksinkertaisesti, kyse on tykistä menosta, ja Katutaiteilija onkin ennen kaikkea livebändi, joka on parhaimmillaan elävänä, elävän yleisön edessä.

Siskot perustettiin omien laulujen tekemisen tarpeesta vuonna 2008 Kortesjärven nuorisoseuran kellarissa. Alussa kaksi-, myöhemmin kolmemiehinen yhtye soitti arvaamattomasti ja rämisten. Siskojen ensimmäisistä versioista mukana on enää laulaja-kitaristi Ville. Myös basisti Mikko liittyi Siskoihin Kortesjärvellä, vuotta yhtyeen perustamisen jälkeen. Kesällä 2010 kaksikko karisti entisen jääkäripitäjän tomut kintuistaan ja suuntasivat Jyväskylään, jossa yhtyeeseen liittyivät rumpali Dave sekä kitaristi Joni.

Blues Live Mr. Slideman

la 22.2.2014
Tuhtia rytmibluesia slidemaustein

Mr. Slideman saavuttaa tänä vuonna kunnioitettavan 20 vuoden iän. Yhtye avaa juhlavuotensa Blues Live!-illassa lauantaina 22. helmikuuta Popparissa. Ohjelmistossa on persoonallisia sovituksia blues- ja rockklassikoista, joukkoon mahtuu myös aivan omia suomenkielisiä kappaleita. Kokoonpanossa soittavat Esa Syyrakki, kitara ja laulu, Seppo Syyrakki, slidekitara ja laulu, Vesa Viillos, basso ja Mikko Hinkkanen, rummut. Let´s go Moses! Liput iltaan maksavat 5 euroa. Yhdistyksen jäsenille hinta on 3 euroa.

The Blush EP-kiertue

su 23.2.2014
Energinen pop punk-yhtye The Blush julkaisi tammikuussa EP:n ja aloitti kiertueensa Briteistä. Matka jatkuu Helsingin ja Tukholman kautta Jyväskylään su 23.2. klo 20.

Bändin jäsenet ovat entuudestaan tuttuja muista kokoonpanoista mm. Mascarasta ja Lenni-Kalle Taipale triosta.

The Blushin musiikissa yhdistyvät pop punk, pop rock, skate punk, hip hop ja dance pop teatterin keinoja unohtamatta. Tajuntaa takovat iloiset rallit ja punchlinet saavat suupielet nykimään yläsuuntaan.

Kuvittele Gwen Stefani ja Blink-182 pinkkiin tyllimekkoon ahtautuneena basehyppäämässä ilman laskuvarjoooooo!! Luvassa huutoa, vauhtia ja tiukkoja tilanteita.

Wickeeeeeed!

The Blush: Sakke Wallenius – laulu Toni Lundén – kitara Timo Tuppurainen – basso Mika Ryhänen – rummut<br
Kotisivut: http://www.the-blush.com/ Fb: https://www.facebook.com/theblushmusic Jyväskylän Ilokivellä kuvattu Wicked-musavideo: http://vimeo.com/70185226 Itä-Helsingin Suolahuoneella I love you I hate you akustisesti http://www.youtube.com/watch?v=INfiEEFgOc8 Haastattelu Radio City Jyväskylä 28.1.2014: http://www.radiocity.fi/alueet/jyvaskyla/the-blush-yhtyessa-on-taitoa-ja-asennetta-vientiin/31/18943 Haastattelu Radio Consepto Mexico 1.2.2014 http://www.the-blush.com/radioconceptomexico.mp3

Monday Club@Aarne Hyvönen – Folk-ilta

ma 24.2.2014
Aarne Hyvönen nousee lavalle kitaran ja huuliharpun kanssa soittamaan mm. Neil Youngia ja Tallest Man On Earthiä. Illan aikana pääsee myös kuulemaan irlantilaisia ja amerikkalaisia kansanlauluja.

Jazzjamit

ti 25.2.2014
Jazzjamit! Lava ja soittimet ovat vapaina jamittelijoille. Vapaa pääsy

KELLARIKLUBI

ke 26.2.2014
UUSIEN BÄNDIEN NÄYTTÖKLUBI Stagella kolme kokoonpanoa! Gardeners of Gethsemane Gardeners of Gethsemane on energinen ja punkahtava vaihtoehto-metalli bändi, joka uskaltaa sekoittaa eri genrejä taidokkaasti yhteen

The Satan Spawns The Satan Spawns on Suomen Thrash Blues edelläkävijä, ei ole toista samanmoista. Synkillä sävelillään, laahaavilla rytmeillääm ja ilkeillä sanoituksillaan nämä Saatanan Penikat pahoittavat iloisimmankin mielen.

Wound

Sludgen ja metallin sekaisesti hidasteleva Wound jyrisee keskiviikon lauantaiksi ja illan ”yhdet” alkoholiongelmaksi. Levy on juuri ulostettu ja täältähän sitä saa.

Woundin facebook linkki https://www.facebook.com/woundJKL?filter=1

Vapaat Jamit

to 27.2.2014

SLIM BEAN

pe 28.2.2014
Slim Bean on omintakeista räme-blues-punk-rockia omintakeisella kokoonpanolla ja instrumenteilla, jäätävällä asenteella sekä hurjalla live-esiintymisellä. Se on kiertänyt niin puutarhajuhlissa, koto-Suomen klubeilla, Saksan pubeissa kuin Hollannin hardcore festivaaleilla.. Slim Bean on keksinyt pyörän uudestaan. Ja se pyörii…! Boys and girls, are you ready?!

”Bad Birdy” Pajunen; voc, shaker ”Slim Bean” Liimatainen; foot drums, slide guitar, voc ”Hounddog” Hirvonen; banjitar, harmonica, voc ”Big Boiler” Peräaho; maracas, voc

Popkone / Katja’s Solution: 3 setin yhteiskeikka

la 1.3.2014
Nyt on hyvä tilaisuus lätkäistä kaksi kärpästä samalla iskulla, ja tulla katsomaan kahta timantin kovaa live pläjäystä! Illan aloittaa jo toistakymmentä vuotta Suomea ristiin rastiin sinkoillut Popkone, jonka ohjelmisto koostuu pop-rock covereista ja armoa antamattomasta live aktista! Myöhemmin lavalle nousee upean äänen ja lavapersoonan omaava Katja Hepojoki, joka vie kuuntelijan aina Dusty Springfieldistä Lady Gagaan, unohtamatta paria kasarihittiä siinä välissä! So, be there or be square!!

www.popkone.com

Laulu – Katja Hepojoki Kitara,laulu – Tommi Ojala Kitara,laulu – Jussi Siukola Rummut – Ossi Nykänen

40100 Afrikka-Orkesteri

ti 4.3.2014
Vihdoinkin täällä! Kauan kaivattu 40100 Afrikka vie kuuntelijat hetkeksi Afrikan lämpöön soittamalla afrikkalaisten popartistien musiikkia. Jos nimet Kidjo, Kuti, Makeba, Gnahore tai Traore eivät sano mitään, tule tutustumaan! Taatusti suomalaisilla mausteilla!

Laura Kangastalo, laulu Eeva Lietonen, laulu Johanna Tuomisto, laulu Sari Kujala, rummut Keijo Koskenharju, perkussiot Touko Raatikainen, perkussiot Matias Haavisto, kitara Sampo Hankama, kitara Leevi Pukki, basso Ville Huovinen, saksofoni Aki Vänskä, saksofoni Tero Savolainen, trumpetti Lipputuotoilla ostetaan huusi tai vuohia jonnekin päin Afrikan mannerta

FUSION CENTER 2.

ke 5.3.2014
Fusion Center 2. astuu maaliskuun viidentenä päivänä ravintola Popparin lauteille avaamaan pop/rock -jamit Fuusiorokin räimeellä! Esiintymisen aikana kuullaan tätä musiikkityyliä edustavia kappaleita artisteilta, joita ovat mm. Bob Mintzer & Mike Stern.

esiintymässä
Hanna Turunen, basso
Panu Korhonen, koskettimet
Oula Karppinen, saksofoni
Vili Kallonen, rummut
Jaakko Penttilä, sähkökitara


HUOMIO! Aloitusaika 21.00. Tervetuloa!

Fifth Avenue

to 6.3.2014
”5th Avenue on viiden nuoren suomijazzarin muodostama yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin modernista jazzperinteestä. Sen musiikillisena tavoitteena on saavuttaa jazzperinteitä kunnioittava mukaansatempaava svengi, ja maustaa sitä moderneilla melodisharmonisilla vaikutteilla ja mielenkiintoisilla tahtilajeilla. Yhtyeen jäsenet ovat kunnostautuneet sekä omissa sooloprojekteissaan että kysyttyinä rivimiehinä lukuisissa eri kokoonpanoissa. Suurin osa heistä toimii yhtyeessä myös säveltäjän roolissa.”

Jäsenet: Tuomas J. Turunen piano Olli Hirvonen kitara Ville Vannemaa saksofonit Teemu Åkerblom basso Mikko Arlin rummut

Demokappaleita: Medium Plus (audio): https://soundcloud.com/fifth-avenue-jazz/medium-plus

Lightness (audio): https://soundcloud.com/fifth-avenue-jazz/lightness

Hey There! (video): https://www.youtube.com/watch?v=DyLPRKdLe4s

Authentic Sounds Weekend

pe 7.3.2014
OHJELMA: The Hearing & Alexander in Paris +DJ

Gaspard Oil & Jeavestone

la 8.3.2014
”Erityisilta progressiivisen rockin, pitkätukkaisen stemmapopin ja tyttöjen ystäville. Gaspard Oilin neljännen pitkäsoiton ”She Came From Planet Earth!” levynjulkaisukeikka ja rumpali Juuso Raatikaisen viimeiset tahdit yhtyeen vahvuudessa. Jeavestone kauniimpana, rikkaampana ja maistuvampana kuin koskaan, pitkästä aikaa Jyväskylässä. Arvaamaton meininki taattu. Älä ohita tätä iltaa!

http://www.youtube.com/watch?v=VRwcaum4P0I https://soundcloud.com/gaspardoilband/funeral-train

Jyväskylä Entreprenourship Society Open Mic

ma 10.3.2014

JAMIT!

ti 11.3.2014
Jamit avataan latin-henkisesti, sen jälkeen lava on vapaa.

Rock-jamit! Housebändinä Struck By Thunder Plays AC/DC!

ke 12.3.2014
Rock-jamit! Housebändinä Struck By Thunder Plays AC/DC! Johanna Pekkarinen – Lead Vox Jouni Kauppinen – Drs Mikko Norontaus – Bs + Bg Vox Niko Rimbacher – Rhythm Gtr + Bg Vox Simo Andersen – Lead Gtr

Antti Heermann 4 feat. Marian Petrescu

to 13.3.2014
Antti Heermann 4 feat. Marian Petrescu Antti Heermann, vln Marian Petrescu, pno Petri Ahjokoski, gtr Anu Ahjokoski, bs Sampo Neuvonen, drs

Marian Petrescun soittoa on ihailtu neljällä mantereella. Tänä vuonna häntä kuullaan ainakin Suomessa, Meksikossa, Portugalissa, Australiassa, Venäjällä ja Itävallassa. Suomessa hän herätti jazzyleisön huomion 15-vuotiaana Pori jazzeilla. Tänä vuonna olisi ollut 20. peräkkäinen vuosi Pori jazzeilla, mutta nyt se jää väliin Australian kiertueen takia. Soittokavereihin kuuluu mm Arturo Sandoval, Toots Thielemans, Al Jarreau, jne… Marian Petrascu trion levytys ”Hello Mr. Mozart” valittiin vuoden Jazz albumiksi Suomessa Jazzrytmit lehdessä vuonna 2006. Resonance Big Band Plays Tribute to Oscar Peterson-levyn, jolla Marian Petrescu on pianosolisti, West Side Story-kappale palkittiin vuonna 2010 parhaan instrumentaalisovituksen Grammylla. 2010 julkaistiin CD Marian Petrescu quartet with Andreas Öberg ”Thrivin – Live at jazz standard” amerikkalaisella Resonance records levymerkillä. Levy sai loistoarvostelut ja vauhditti Marianin U.S.A:n valloitusta jossa hän käy säännöllisesti konsertoimassa.

Marian Petrescu vierailee nyt Antti Heermann 4-yhtyeessä. Antti Heermann on valittu Suomen parhaaksi jazzviulistiksi neljästi peräkkäin Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä. Hän soittaa useissa eri kokoonpanoissa ja on toivottu solistivieras sekä kotimaassa että ulkomailla.

Rekami, Läskit Lokit & The Pandas

pe 14.3.2014
Rekami on kortepohjalainen artisti, joka julkaisi vuoden 2013 lopussa Keemohin kanssa yhteislevyn nimeltä Vuoden tulokas. Levyn nimikkobiisistä julkaistiin myös humoristinen musiikkivideo, jonka voi katsella ennen keikkaa YouTubesta. https://www.youtube.com/watch?v=BIPYr_D-qUA https://www.facebook.com/rekamijkl

Läskit Lokit on Jyväskyläläinen räp-porukka johon kuuluu MC:t Jouni & Tommi Perkele. Lokit on julkaissut edellisen kahden vuoden aikana 2 albumia, joista kumpikin on jo loppuunmyyty. Edellisen levyn tiimoilta lokit kiersivät julkkarirundin aikana ympäri maan baareja ja festivaaleja. Biisejä on soinut muunmuassa YleX:llä ja Bassoradiossa. http://www.youtube.com/watch?v=3o0gCHsxzvY https://www.facebook.com/laskitlokit

The Pandas aktivoitui keikkalavoilla vuoden 2012 aikana ja löi viimein loppukesästä 2013 tiskiin tuoreimman kiekollisen savoräppiä ja kalakukkofunkkia nimeltä Myö ei tehä mittää paskaa ennää. Välitöntä ja rentoa elämänasennetta kumpuavat kappaleet on otettu kiitettävästi vastaan myös livenä lukuisten Kuopion kotikentän keikkojen lisäksi esimerkiksi Jyväskylän Ghetto Party Festivaaleilla. http://www.youtube.com/watch?v=_WYXba5dDQo https://www.facebook.com/ThePandasKuopio”

Marian Petrescu Trio & Sini Pajunen

la 15.3.2014
Upea ääninen Sini vierailee Marianin triossa. Pitkästä aikaa Jazz-LAUANTAI.

Opeainejärjestöjen luova ilta

ke 19.3.2014
Open mic 18-21.30

Laurent Dehors trio Poliittisia lauluja

to 20.3.2014
Miten usein kuulee sanottavan, että politiikka on kulunutta. Että poliitikot ovat roistoja? Me haluamme omalla vaatimattomalla tavallamme ”taikoa uusiksi” politiikan – sanoo klarinettivelho Laurent Dehors. Tässä tuoreessa projektissa kolme mestaria tarjoavat yleisölleen musiikillisen ja verbaalisen juhlan, joka pursuaa ihanteita ja vaatimuksia ristiriitaisine debatteineen ja demagogioineen.

Laurent Dehors: klarinetti, bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti, tenorisaksofoni, säkkipilli, laulu Matthew Bourne: piano, laulu Gérald Chevillon: bassosaksofoni, sopranosaksofoni, laulu

www.vapaataanet.fi

Authentic Sounds Club Wends & Constables + DJ:t

pe 21.3.2014

Popup comedyclub

la 22.3.2014
LA 22.3. STAND UP- ILTA….!!! Ylistystä kerännyt Pop-UP Comedy tuo suomalaisen komiikan nousevat kyvyt ja kiintotähdet intiimeihin klubi-iltoihin ravintola Poppariin. Lauantaina nähdään suomi standupin veteraani JAPE GRÖNROOS, Tampereen lahja kaikelle elolliselle TOMI HAUSTOLA, insinöörien ihmemies ANTTI SYRJÄ , sekä Joensuun nousevat ihmelapset MATTI PAALANEN sekä ALBERT KAJAVA. Illan isäntänä toimii tuttuun tapaan Jyväskylän oma HEIKKI MULTANEN. Ennakkoliput ja ryhmävaraukset Popparin tiskiltä! Liput 8/10e

Elias Kahila Band

la 22.3.2014
Jyväskyläläisen Elias Kahila Bandin kokoonpanona on Sello-Basso-Rummut. Sellovetoinen blues,funk,pop ja rock on uudenlainen sekä helposti lähestyttävä musaelämys, joka tarjoaa samalla mielenkiintoisen vaihtoehdon kitarabändeille. EKB:llä on nyt ensimmäistä kertaa myös liuta omia biisejä setissä. Lisäksi repertuaarista löytyy uudesti sovitettuja versioita bändeiltä mm. RHCP, Michael Jackson, Muse, AC/DC, Jimi Hendrix, TOTO jne. Yhtyeen tavoite on tehdä sama sellolle pop/rock/blues-genressä, minkä Apocalyptica on tehnyt metallimusiikin saralla.

Uusi musiikkivideomme ”Ode For The Shakes”: https://www.youtube.com/watch?v=dpc5nnAzsCo

EKB:n soundi on herättänyt huomiota muusikkopiireissä maamme rajojen ulkopuolella aina TOTO:n jäsenistä Jack Blackiin. Kiertue ulottuukin näillä näkymin ainakin myös Tukholman legendaariselle Stampen-jazzklubille kesäkuussa. Extrana Popparin keikalla nähdään myös yhen miehen loop-pedaali-show sellolla sekä parin biisin akustinen pläjäys rokin ja funkin tiimellyksen keskellä. Tervetuloa!

EKB on: Elias Kahila (Sello), Kristian Ijäs (Rummut, akustinen kitara) & Kalle Saarelma (Basso).

Muita linkkejä: http://www.kahila.net http://www.youtube.com/eliaskahila https://www.facebook.com/pages/Elias-Kahila/317649660769 http://www.youtube.com/watch?v=dl9Arbw282E (Little Wing) http://www.youtube.com/watch?v=IzEd0T4Rflc (Californication) https://www.youtube.com/watch?v=dpc5nnAzsCo (Ode For The Shakes)

JAO:n mustan rytmimusiikin workshop

ti 25.3.2014
JAO:n mustan rytmimusiikin workshop. Lavan täyttää häkellyttävän sielukas 11-henkinen bändi. See U there!

KELLARIKLUBI

ke 26.3.2014
Raw Recruits- Niin sanottua rock-musiikkia, rhythm & bluesia ja muita Amerikan kotkotuksia.

Castration of Seppo- Räkää, hikeä, hämyä, jazzia, calypsoa, mustalais-juttuja, prinsessasatuja ja oksennuskuolemia. Tervetuloa, erityisesti kaikki Seppo-nimiset!

Palolampi- Palolampi on tuore jyväskyläläinen suomenkielinen Pop/Rock-yhtye, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita monipuolisesti populaarimusiikin eri osa-alueilta.

A.Takalo & Takavalot- ”Määrätty hämäryys kuuluu asiaan.”

Suomirock iltamat @ Poppari

pe 28.3.2014
ROKKIEKSKURSIO 2014

https://www.facebook.com/events/442843825845722/453070461489725/?notif_t=like

Kolme uuden aallon suomirockorkesteria pysähtyvät pistämään kädellä koreasti osana kevään Biggest Bang -tyylistä suomenkiertuettaan. Jabaduu Jam, Älyvarkaat & Korpolompolo esittelevät tuoretta materiaaliaan juuri julkaisuilta levyiltään. Bileet on taatut, älä missaa! Bussillinen potentiaalisia ystäviä odottaa teitä Popparissa! Rokkidisco raikaa keikkojen jälkeen, sekahaku koko illan!

SOITTO LÄHTEE 23:00, BE THERE!

Jabaduu Jam – Charmantti kohuyhtye, joka taitavasti tasapainoilee rockin runouden ja balladien hämärässä välimaastossa.

Älyvarkaat – Energistä Suomiboogieta funkkidisco rytmeillä! Jyväskylä on uusi MotorTown! http://www.youtube.com/watch?v=zC9f2pPm5I0

Korpolompolo – Muhjuista luolamiesrockia ja kansantarujen hohdoittamia salaperäisiä loruja yhdistelevä tuore kokoonpano. KUULE JA NÄE:

Jabaduu Jam: http://www.youtube.com/watch?v=DuMJ_Ot15a0 (Alkoholisoitunut Feministi @ Luomustudio)

Älyvarkaat: http://www.youtube.com/watch?v=zC9f2pPm5I0 (Rouva Anna-Bella @ YLE: Hetkiä Helsingissä)

Korpolompolo: http://www.youtube.com/watch?v=RIDdHRhoTuM (Poppamies @ Shamaanin maja)

Blues Live & Kathmandu Blues Band

la 29.3.2014
Tuhtia turbaanibluesia Popparissa

Nepalissa neitsytkeikkansa heittänyt Kathmandu Blues Band saapuu Blues Liven vieraaksi lauantaina 29. maaliskuuta Poppariin. Nelimiehinen yhtye on eräänlainen Suomi-bluesin superkokoonpano. Sen jäsenet ovat tuttuja maamme eturivin bändeistä kuten Wentus Blues Bandista, Wristhakersista ja Olli Ontronen & Mighty Shitty-bändeistä. Tyylillisesti bändi edustaa niin sanottua juke joint –bluesia, jonka toinen jalka on syvän etelän maalikylien soittojuottoloissa ja toinen Missisippin Delta-alueen turpeessa. Kappaleita kuullaan mm. Otis Rushilta, Taj Mahalilta ja The Paladins-yhtyeeltä. Lavalla bändi on vauhdikas. Juho Kinaret laulaa ja soittaa rumpuja kuten tekee myös Olli Ontronen, joka hoitaa myös huuliharpun. Bassossa on Robban Hagnäs ja kitaristina Kepa Härkönen. Liput iltaan maksavat 8 euroa. Yhdistyksen jäsenille hinta on 6 euroa.

Saipa-Jyp

ma 31.3.2014
Heti pelin jälkeen Paula Rautamaa – Fire. Tutkintokonsertti

Paula Rautamaa – Fire

ma 31.3.2014
Laulaja Paula Rautamaan B-tutkinnossa luvassa roots-vaikutteista musiikkia. Welcome!

Paula Rautamaa – voc Eero Nurmela – gtr, org, voc Heikki Halonen – gtr Jaakko Peltonen – bass Sami Rahko – drs Johanna Annala – bg. voc Johanna Tuomisto – bg. voc & vl Tuomas Martikainen – perc Mikko Pellinen – keyb

JAZZ WORKSHOP & COUNTRY WORKSHOP

ti 1.4.2014
”JAO:n musiikinopiskelijat tuovat Poppariin keväisen tuulahduksen lännestä. Illan aikana tullaan kuulemaan country-musiikin helmiä eri vuosikymmeniltä. Tule, koe ja innostu! ”

Ville Vokkolainen & Kadotettujen paratiisi

ke 2.4.2014
Ville Vokkolainen & Kadotettujen Paratiisi levynjulkaisukonsertti

Ville Vokkolainen: gtr, Pauli Lyytinen: sax, Eero Tikkanen: bass, Harri Kuusijärvi: accordion, Jesse Ojajärvi: drm

Kadotettujen Paratiisi on uutta Ville Vokkolaisen kirjoittamaa iskelmää vastaan sinnikkäästi hyökkäävä yhtye. Orkesterin jazzille sekä nykymusiikille erikoistuneet muusikot pyrkivät kaikista kulmista kasattuine perinteineen repimään suomalaisen humpan juuriltaan ja täten selvittämään mistä Suomalaisen humppakansan syvin olemus onkaan lopulta tehty.

http://vokkolainen.wordpress.com/

Elena Mindrun Lauluworkshop

to 3.4.2014
Jazzlaulajatar Elena Mindru järjestää ravintola Popparissa 3.4. jazzlaulukurssin, jonka aiheina ovat jazzkappaleen tulkinta, ilmaisu, jazzlaulun eri tekniikat ja oman “laulusoundin” kehittäminen. Mindru on kotimaassaan Romaniassa tunnettu jazzlaulaja. Tanskasta Ruotsin kautta Suomeen hänet toivat musiikkiopinnot Nordic Master -koulutusohjelmassa, josta valmistui viime keväänä musiikin maisteriksi. Hän on saavuttanut menestystä useissa laulukilpailuissa, joista viimeisin on toinen sija Montreuxin Shure Voice Competition 2012 jazzlaulukilpailussa Sveitsissä, jonka tuomareihin lukeutui legendaarinen jazztrumpetisti / tuottaja Quincy Jones. Workshopia säestää Ilmavoimien Big Bandista tunnettu pianisti Tuomas J. TurunenWorkshoplipulla pääset illan konserttiin klo 21.30! Ilmoittautumiset contact.emrecords@gmail.com

Elena Mindru Quartet

to 3.4.2014
Elena Mindru Quartet on säkenöivän jazzlaulajattaren Elena Mindrun luotsaama yhtye, joka kutsuu kuulijansa mukaan eksoottiselle musiikilliselle matkalle.Illan aikana kuullaan ikivihreitä jazzkappaleita sekä Mindrun sävellyksiä, joissa jazz yhdistyy romanialaisesta kansanmusiikista tuttuihin rytmeihin ja melodioihin. Laulusolistia säestää akustinen jazztrio, joka koostuu jyväskyläläisistä eturivin jazzmuusikoista.

Elena Mindru laulu Tuomas J. Turunen piano Petri Jaakonaho kontrabasso Ilkka Oksanen rummut

CAPTAIN COUGAR & OKE

pe 4.4.2014
Captain Cougar julkaisee kolmannen albuminsa ”Åkerblomrörelsen” 4.4.2014. Temaattisen kokonaisuuden laulut nivoutuvat 1920-luvulla vaikuttaneen kulttijohtaja ja unissasaarnaaja Maria Åkerblomin elämäntarinan ympärille. Musiikkiin on hiipinyt pikkuhiljaa vaikutteita mm. post rockista, progressiivisesta rockista sekä elektronisen musiikin ambient-soundimaailmoista. Musiikin ydin on kuitenkin ennallaan: kappaleet perustuvat useimmiten vahvan melodisille sävellyksille – laulun ollessa kaiken keskiössä. Sekä angloamerikkalaisen että skandinaavisen folkin tyylipiirteet ovat edelleen mukana.

Julkaisukonsertissa yhtye esittää albumin kokonaisuudessaan.

Laura Lehtola: laulu, koskettimet Juha Kujanpää: piano, syntetisaattorit, laulu Jussi Petäjä: kitarat, laulu Juha-Matti Rautiainen: basso, laulu Janne Torvikoski: rummut ja akustiset/elektroniset lyömäsoittimet, laulu

www.facebook.com/captaincougarband www.captaincougar.net

Oke on jyväskyläläinen akustista musiikkia soittava orkesteri. Lyriikoista ja sävellyksistä kuuluu ajatuksia ja melodioita afroamerikkalaisesta ja suomalaisesta kansanmusiikista. Rytmikkäät ja mukaansa tempaavat tunnelmat kuljettelevat kuulijaa mielen koukeroista luonnon helmaan.

https://www.facebook.com/okeolla?ref=hl

DEEP HEEP WIZARD

la 5.4.2014
Classic Hard Rock -bändi `DEEP HEEP WIZARD? soittaa parhaita URIAH HEEP ja DEEP PURPLE -klassikoita sellaisella asenteella ja draivilla, että bailausfiilinki on huipussaan. Hittejä hittien perään, armoa ei anneta… Loistavaa laulua, taitavaa kitarointia, vintagen karheaa särö- Hammondia sekä tiukkaa basso & rumputyöskentelyä, tässähän ne vintage-menomusan ainekset ovat. Tule mukaan bailaamaan !!! Huom! Hiippi-musaa soittavia bändejä ei Suomessa juurikaan muita ole!

Kokoonpano: Ari Antinaho (voc) Markus Kinnunen (g) Kaj Ehnwall (org) Ville Koskinen (b) Ossi Nykänen (dr)

Danny Steel Plays Steely Dan. Ja sitten Tomi Fröbergin C-tutkinto.

ma 7.4.2014
Ilta jatkuu jameilla.

Taiga Quartet avaa jamit

ti 8.4.2014
Uunituore kokoonpano Taiga Quartet avaa jamit. Ohjelmistossa bändin yhdessä sovittamaa Lauri Hallikaisen kirjoittamaa musiikkia.
Tuuli Nevantaus-Jokinen – Saksofoni
Lauri Hallikainen – Kitara
Veli-Matti Silanterä – Basso
Topias Lehtola – Rummut

My Academical Romance

ke 9.4.2014
Soitamme 60-90-lukujen rock- ja pop-musiikin helmiä laidasta laitaan soittimia vaihdellen, leppoisalla meiningillä ja ilta jatkuu jameilla!

LightBoxer Jazzliiton kiertue

to 10.4.2014
Yhteistyössä KeiteleJazzin kanssa.

Aki Haarala – kitara Markus Holkko – saksofoni Emil Luukkonen – Hammond Ville Herrala – basso Mikko Pöyhönen – rummut http://soundcloud.com/texicalli-records/lightboxer-urban-exotics

Aleksi ja Lauri Muhosen 60`s Show

pe 11.4.2014
Tätä älä missaa.

Tyly kohtalo, The Blues Sharks ja The Tube Snake@ Blues Live!

la 12.4.2014
Blues Live! ry: n klubit jatkuvat Ravintola Popparissa lauantaina 12. huhtikuuta. Tarjolla on kolme bändiä kahden hinnalla eli paikalliset pitkän tien kulkijat Tyly Kohtalo, The BluesSharks, sekä edellisen alakokoonpano The TubeSnake. The BluesSharksin tyylillisiä innoittajia ovat vuosien aikana olleet The Fabulous Thunderbirds, The Allman Brothers ja brittibluesin herkullisimmat tyylitaiturit unohtamatta tietenkään afroamerikkalaisen juurimusiikin klassikoita. The TubeSnake lähestyy bluesgenreä toisesta suunnasta eli tavoitteena on osoittaa monen rockklassikon bluesjuuret. Listalla on mm. vanhempaa ZZ Top -tyylistä räimettä, John Fogertyn bluesimpia juttuja sekä valikoimaa soittajien omista mieltymyksistä. Kokoonpanoissa soittavat: Jari Hintikka rummut, Eero Virtanen basso, Seppo ”Albert” Järvinen kitara, Matti Hakuli kitara, Markku Hassinen laulu, harput, kitara. Keikkatilanteen motto: Äijät vaihtuvat, mutta biisit pysyvät. Tyly Kohtalo on suomenkielistä pikkutuhmaa ja miestä syvästi ymmärtävää vauhdikasta bluesia ja riipaisevaa soulia soittava kokoonpano. Riemukkaat sanoitukset ovat pääasiassa yhtyeen kitaristin Veli-Pekka Jäppisen nerokkaasta kynästä. Biisien nimet kertovat paljon, kuten Meerin musta, Lemmenkuume, Tyly Boogie, Teit musta hölmön ja Onhan se niin syvältä. Biisit tulkitsee vahvaääninen Pekka Pulkkinen, joka soittaa myös huuliharppua. Koskettimissa on Teemu Liehu, bassossa Jari Korhonen ja rummuissa Eero Rantasila. Liput iltaan maksavat 7 euroa, yhdistyksen jäsenille 5 euroa.

Kankkunen & Tuplaongelma plays John Mayer

ke 16.4.2014
Kankkunen & Tuplaongelma avaavat poprockjamit John Mayerin musiikilla. Triossa soi ja kuuluu Antti Kankkusen kitara ja laulu, Arttu Kuusiston basso ja Tuomas Hyttisen rummut.

Jamit avaa yleisön pyynnöstä MUHOSET

to 17.4.2014
Avaus setissä varmaan Paul Simonia ja muuta herkää 60-70 luvun poppista. Avauksen jälkeen lava vapaana!

SALAIVA

pe 18.4.2014
Viisihenkinen jazzrock -yhtye:

Tuhtia soundia ja yllättävää dynamiikkaa laittava Jazz/Rock-yhtye Jyväskylästä ravistelee kekseliäillä kappaleilla sekä viihdyttävällä soitolla. Saksofonin ja sähkökitaran viiltävässä yhteislaulussa kirkkaat melodiat syttyvät tuleen paksujen bassolinjojen tukemana. Rytminen sekasorto vaihtuu tyyneen horisontiin ja takaisin. Laulua välillä. Populaarimusiikinkin hajuja. Ei asiaa radioon..

Salaivan pinkeä miehistö nostaa ankkurit ja suuntaa keulan kohti keidasta.

This is fat Jazz/Rock with suprising dynamics and good entertainment value. The songs are composed to serve the crisp melodies and the musicians can´t keep away from hilarious improvisation. Enjoy the beauty while danger waiting around the corner. The upcoming album introduces something you might have heard the ancient prog-bands of the 70´s do but with an added load of today´s disorder. Tuisku Lehtola-Kitaravalli, Oskari Niemi-rummut/symbaalit, Miikka Huisko-laulu/kitara, Oula Karppinen-Saksofonit ja Juuso Kasperi Rinta-Bassot

Sulferdust

pe 18.4.2014
Riffeihin ja tarttuviin melodioihin pohjaavaa monivivahteista rokkia louhiva Sulferdust on toiminut vuoden 2012 alusta lähtien ja soittanut keikkoja ympäri Suomea (keikkapaikkoina mm. Nosturin Alakerta, Henry´s Pub, Torvi, Saimaa Open Air Festival)

Maaliskuussa 2013 ilmestyi bändin esikois-EP, Rivalry Outtakes.

Uudempaa musiikkia bändi julkisti viime toukokuussa uuden Sheltered -sinkun muodossa.

Ääninäytteitä:

http://sulferdust.com/sounds.php

Kuvia bändistä:

http://sulferdust.com/photos.php

Bändin Facebook-sivut:

https://www.facebook.com/pages/Sulferdust/276860672361773?fref=ts

Popup comedyclub

la 19.4.2014
Tomi Walamies, Tommi Ylimäinen, Ferrix Hovi. Olli Siiki, Toni Jyvälä ja Heikki Multanen

Le Roi ja Verhot +DJ:t @ AUHTHENTIC SOUNDS CLUB

la 19.4.2014
Ennakot Baarilta

Iida Nättisen Musiikkidiplomikonsertti

ma 21.4.2014

SYTY -ylioppilasteatterifestareihin liittyvää OFF -ohjelmistoa

ma 21.4.2014

Emma Kuivalainen ja Ossi Reinin tutkintokorsertit

ti 22.4.2014
Illan avaa Ossi Mäki-Reinin C-tutkinto klo 19 Emma Kuivalaisen ja Ilkka Oksasen C-tutkinto jatkaa Klo 20.30

Radio Friendly

ke 23.4.2014
Antti Korhosen C-tutkintokeikka

Mikko Norontaus: konsan päättökonsertti

ke 23.4.2014
pop-rock-tyyppinen keikka kera joidenkin proge/fuusiomausteiden

Joona Toivanen Trio + quests

ke 23.4.2014

Loud’n’Clear

pe 25.4.2014
Loud´n´Clear palaa Poppariin vuoden tauon jälkeen kovan kysynnän siivittämänä!! Luvassa jälleen noin 2tuntia biisejä mm. Diolta, Ozzy Osbournelta, Whitesnakelta ja monelta muulta!! Luvassa myös biisejä mitä ette ole kuulleet aikoihin!!

Laulu- Timo Heinonen (Dirty Deeds, Purple Highway) Basso- Janne Laviranta (Purple Society, Speak To Me Tribute To Pink Floyd) Kitara- Aki Vesander (Maiden Madness, Virvatuli) Koskettimet- Sami Boman (Silentium, Jynkkykomppania) Rummut- Janne Ojala (Purple Society, Gloomy Grim)

Tulkaahan kuuntelee kunnon mäiskettä ja ottakaa kaveritkin mukaan!!

Yksityistiaisuus

la 26.4.2014

Marian Petrescu & Sini Pajunen Duo

la 26.4.2014
Odotettu duo keikka. Upea ääninen Sini ja maestro Marian. Huom. Keikka alkaa klo 22 ja ilta jatkuu jameilla.

World in a bag

ma 28.4.2014
Ktista Viinikaisen C-tutkinto

3/3 Pop-jazz laulun-tutkintokonsertti

ti 29.4.2014

Martta Saksan näyttökonsertti

ti 29.4.2014
Pop/rock-tyyppinen keikka, jossa pääosin covereita mutta myös pari omaa biisiä.

Joona Lehdon c-tutkinto (kitara)

ti 29.4.2014

Gasellit

ke 30.4.2014
Gasellit on nuoren polven räp-pumppu, joka ei kuitenkaan liikaa piittaa räpin lainalaisuuksista. Heidän biiseissään suorapuheiset lähiöräpit kohtaavat pop-estetiikan. Yhdessä Hätä-Miikka, Päkä, Thube Hefner ja tuottaja/dj Musajusa ovat julkaisseet omakustanne-ep:n vuonna 2010 ja Monsp Records julkaisi bändin ”Kiittämätön”-debyyttialbumin keväällä 2012. Gasellien toinen albumi ”Aina” julkaistiin lokakuussa 2013.

Vappupäivänä Open Stage koko päivän

to 1.5.2014
Pa ja soittimet genrevapaasti käytössä osaajille. Iloista Vappua

Folk-ilta: Räsynukke & Kimmo Numminen ja Johanna Tuomisto

pe 2.5.2014
Räsynukke lyhyesti: Räsynukke on akustista suomenkielistä altfolkpoppia höystettynä rennolla kansanmusiikkimeiningillä. Räsynukke toivoo saavansa kuuntelijat hymyilemään ja herkistymään sekä keikoilla että levyä kuunnellessa. Mikä hienointa, parin vuoden ikäisellä kokoonpanolla on lyhyestä iästään huolimatta oma soundi, joka perustuu vokalisti Suvi Uuran heleään ääneen ja akustisiin instrumentteihin.

Räsynukke on uniikki yhtye, joka ammentaa vaikutteita musiikkiinsa useista eri tyylilajeista ja ympäröivästä maailmasta. Lyhyesti kuvattuna heidän musiikkinsa on akustista suomenkielistä altfolkpoppia höystettynä rennolla kansanmusiikkimeiningillä. Se on heleää, herkkää, rujoa ja julmaa elämän kuvausta.

Yhtyeen tarina alkoi vuonna 2011, kun Suvi Uura ja Joonas Mustalahti menivät puistoon jammailemaan. Heidän tarkoituksenaan oli soitella ihan muuten vain, mutta jammailujen tuloksena syntyikin Räsynuken ensimmäinen kappale Puistobiisi. Musiikillinen yhteistyö alkoi kukoistaa ja sen tuloksena äänite Hajotaan pikkuhiljaa julkaistiin vuonna 2012. EP sai kehuja Soundin demopalstalla ja kappale Mustavalkoinen soi YLEX:n uuden musiikin illassa.

Säveltämistyö jatkui ahkeran keikkailun ohessa ja yhtäkkiä biisejä oli kasassa kahdenkin pitkäsoiton verran. Debyyttialbumi Mosaiikkia alettiin äänittää kesällä 2013 ja se julkaistiin tammikuussa 2014. Bändin jäsen perkussionisti-kontrabasisti Jaakko Peltonen äänitti, miksasi ja masteroi levyn, ja kansitaiteen teki kitaristi Joonas. Yhtyeen soundia täydentävät vierailevien soittajien rooleissa sellisti Laura Vähä-Ruona ja viulisti Emmi Tauriainen. Uusi levy on saanut kiitettävästi huomiota ja se on soinut myös radiossa.

Räsynuken jäsenet ovat kunnianhimoisia musiikinrakastajia. Heidän yhteistyönsä on hedelmällistä ja erilaiset musiikilliset taustat näkyvät lopputuloksessa. Ensi kesänä Räsynukke nähdään muun muassa Kaustisilla, missä he esiintyvät vuoden 2014 showcase-sarjassa. Yhtyeen jäsenet kokevatkin livenä soittamisen olevan parhaita asioita musiikin tekemisessä. Räsynukke toivoo saavansa kuuntelijat hymyilemään ja herkistymään sekä keikoilla että levyä kuunnellessa. Loppujen lopuksi kuitenkin musiikissa tunne on tärkein. Joonas Mustalahti: kitara + taustavihellys Suvi Uura: laulu Jaakko Peltonen: Perkussiot

www.facebook.com/Rasynukkeduo rasynukke.weebly.com

Kimmo Numminen on vantaalaislähtöinen laulaja-lauluntekijä, joka on laulellut laulujaan aiemmin mm. Kim Curly Bandissa. Tällä hetkellä hän johtaa debyyttialbuminsa pian julkaisevaa POLAR MOTOR-yhtyettä. Popparissa kuullaan miehen harvinaisempia, suomenkielisiä kappaleita. http://kimkurly.bandcamp.com

Laulaja Johanna Tuomisto esittää sooloprojektissaan omasta kaivosta kauhottuja kappaleita, joiden alkuvedet pulppuavat suomalaisesta runolaulun ja tarinankerronnan perinteestä. Heleitä, puron lailla soljuvia melodioitaan muusikko säestää mandolliinilla ja viululla. https://www.youtube.com/watch?v=baZ3ORnoBHQ

Poppariiin sooloilevat lauluntekijät ovat valmistaneet harvinaisen yhteiskeikan, jossa he vierailevat toistensa kappaleissa luoden illalle folk-henkisen kokonaisuuden.

Yksityistilaisuus klo 18-22 (pexi)

la 3.5.2014

The Who tribute by The Dead Substitutes

la 3.5.2014
My generation, Pinball wizard, Substitute, Won’ get fooled again jne sekä popimpaa että rockimpaa Whota

https://www.facebook.com/TheDeadSubstitutes

Mob Barley & The PuppyPetters (JAO Reggaetyöpaja)

ma 5.5.2014
Maanmiestensä ylistämä ja rakastama, vihollistensa kunnioittama ja pelkäämä, legendoista ja päivänkakkaroista Onnen Vuoren uumenissa taottu Reggaeryhmä on vihdoin täällä! Saavu paikalle juhlistamaan ikiaikaisen riitin merkeissä elämää, kevättä ja kohta koittavaa kesää!

Mob Barley & The PuppyPetters on:

Iina Penttilä, laulu Hanna Uimonen, laulu Henna Lind, laulu Hanna Mursunen, haitari Aapo Nieminen, kitara Juha Takanen, kitara Matti ”Bomberman” Korhonen, basso Aki Toivola, koskettimet Juho Saarikoski, rummut Tuomas Hyttinen, perkussiot

The Soulfools soittaa Snadisti Soulia

ti 6.5.2014
Musiikkikampuksen opiskelijoista ja ammattimuusikoista koostuva kokoonpano tuo pienen palan soulia Popparin tiistailtaan. Monipuolisina kokoonpanoina lavalta löytyvät:

Miia Almgren – laulu Heta Nykänen – laulu Iida Pekkarinen – laulu Elisa Pellinen – laulu Artturi Mäkelä – laulu Riitta Kelly – trumpetti Aku Rouhiainen – trumpetti Tiina Vartiainen – alttofoni Aki Vänskä – sopraano- ja tenorifoni Ville Huovinen – baritonifoni Heikki Sillanpää – pasuuna Ester Kaariniemi – viulu Panu Korhonen – kiipparit/piano Jere Mäntykangas – kitara Hanna Turunen – basso Tuomas Martikainen – rummut Tommi Taavila – perkussiot

JAMK:n Jazz Workhop

ti 6.5.2014

Sini Pajusen tutkintokeikka

ke 7.5.2014

JAO Pop/Rock Workshop

ke 7.5.2014

New Better Spring Band

to 8.5.2014
New Better Spring Band on Aili Järvelän luotsaama helsinkiläinen yhtye. New Better Spring Bandin tunnusomaisimpia elementtejä ovat koskettavat lyriikat, mahtipontinen pop-poljento, sekä korviahivelevät taustalaulusovitukset. NBSB:tä on kuvailtu eeppiseksi, suureksi ja mahtavaksi pop-bändiksi, yhtyeen rumpalia Phil Collinsiksi sekä nokkanaista Suomen Adeleksi. Tule itse tekemään omat johtopäätöksesi!

Levynjulkkarikeikka!

Aili Järvelä – laulu Esko Grundström – basso Tero Pajunen – kitara, taustalaulu Maija Pokela – kantele, taustalaulu Jutta Rahmel – kantele, taustalaulu Touko Ruokolainen – rummut

SPRINGTIME BLUES

pe 9.5.2014
Big Baddy Trio Midnight Moaners

Sprintime Bluesissa Popparissa 9. toukokuuta esiintyy uudenkarhea, mutta kokeneista muusikoista koottu Big Buddy Trio. Big Buddy Trio tuo viidakkorytmejä kaupunkibluesiin ja funkya maalaisbluesiin. Sakeissa sopissa keitettyjen kaverusten trio on enemmän kuin osiensa summa. Bändi jättää häpeämättömästi kädenjälkensä kuluneisimpiinkin klassikoihin.

Toisena bändinä on Midnight Moaners, joka on nimensä mukaisesti keskittynyt tulkitsemaan Howlin´ Wolfin tuotantoa. Ohjelmistoon mahtuu myös muun muassa Jimmy Reedin, Junior Wellsin ja Hound Dog Taylorin kappaleita. Yhtye on keikkaillut suhteellisen harvoin viime aikoina johtuen miehistön monista muista soittoprojekteista. Kokoonpanoon kuuluvat Hessu “Howlin” Heinonen, huuliharppu, Mika Lähteenmäki, kitarat, Sakari Rautiainen, basso ja Ossi Nykänen, rummut.

Liput iltaan maksavat 7 euroa ja jäseniltä 5 euroa.

Ochre Room & Johanna Tuomisto

la 10.5.2014
Juuri julkaistulla toisella albumillaan ylistäviä arvioita sekä Suomessa että ulkomailla kerännyt indiefolk-americana-yhtye Ochre Room yhdistelee amerikkalaista lauluperinnettä pohjoiseen melankoliaan. Kuusihenkinen yhtye on herättänyt vertailuja muun muassa Neil Youngiin, Calexicoon ja Ryan Adams & The Cardinalsiin.

”Ochre Room on kotimaisten äänten kevään kärkeä” (Aamulehti)

”Toisella levyllään Ochre Room vakiinnuttaa asemansa suomalaisen indiefolkin eturivissä”. (Sue)

”Puhutaan todella kovan luokan äänitteestä” (Ilkka)

www.ochreroom.com
https://www.facebook.com/pages/Ochre-Room/142287292501104?ref=hl

Sami Rahkon ja Veli-Matti Silanterän JAMKin C-kurssitutkinto

ma 12.5.2014

KELTAANE palys Esperanza , Rigmor ect.

ti 13.5.2014
Keltaane on jyväskyläläisistä muusikoista koostuva yhtye, joka soittaa jazzia groovella otteella. Luvassa on musiikkia muun muassa Esperanza Spaldingilta ja Rigmor Gustafssonilta. Kyseessä on jamien avaus ja lava on vapaa Keltaasen jälkeen.

Sisäänpääsy on ilmaane ja jazzailut alkavat klo 21.15.
Suvi Uura – laulu Sari Kujala – rummut Aaro Laitinen – koskettimet Antti Viljamaa – kitara Jaakko Peltonen – basso

TOUR DE TYYDYTY 2014

ke 14.5.2014
TOUR DE TYYDYTY 2014

Soul Valpio Band julkaisee 9.5. perjantaina odotetun debyyttialbuminsa Tyydyty! (CD/LP/DIGI) Monsp Recordsilta. Albumilta on jo julkaistu kehutut videosinglet Lapsettaa ja Sana Tarvii Hiljaisuuden. Tämän julkaisun myötä starttaa Tour De Tyydyty 2014!

Yhtyeen musiikki yhdistelee elementtejä jazzista, funkista, afrobeatista ja soulista jättäen tilaa myös spontaanille improvisaatiolle. SVB on tunnettu energisistä ja yllätyksellisistä liveistään, joten tätä tullaan varmasti saamaan Popparissakin. Mukana kiertää myös vuoden 2013 breakdancen Suomen mestari Elmonaattori. Luvassa kaksi settiä joista toinen freestylejamihenkeen avoimella lavalla. Illan DJ:nä R2ISDJ2. Tule mukaan katsomaan, tanssimaan, soittamaan, laulamaan, räppäämään tai miten vaan! TYYDYTY!

Soul Valpio Band:

Ossi Valpio – vokaalit Heini Ikonen – vokaalit Lauri Kallio – kitara, vokaalit Jarkko Niemelä – trumpetti, koskettimet, vokaalit Johannes Sarjasto – altto- ja sopraanosaksofoni, poikkihuilu, vokaalit Petri Jaakonaho – basso Tomi Saikkonen – rummut

14.5. 2014 keskiviikkona klo21-03 Poppari JKL Soul Valpio Band – Tour De Tyydyty 2014 DJ R2ISDJ2 (FDC, TUFF!) Liput 6€ K18

Sana Tarvii Hiljaisuuden-video: http://youtu.be/y5LLeVq1AEc Lapsettaa-video: http://www.youtube.com/watch?v=0XaZEdUgbCg Spotifyssa: http://open.spotify.com/album/487ykRRR7eGV4zFsk7ZAMx

Haastattelu: http://www.city.fi/kulttuuri/soul+valpiota+lapsettaa+hyvantekevaisyyden+puolesta/7788

https://www.facebook.com/soulvalpioband www.monsp.com www.soulvalpioband.com

Jarmo Saari Republic Jazzliiton kiertue

to 15.5.2014
Jarmo Saari – baritonikitara, laulu, sampleri, taurus pedal, keys, theremin Sami Kuoppamäki – rummut Olavi Louhivuori – rummut Abdissa ”Mamba” Assefa – perkussiot www.jarmosaari.com

Jarmo Saari Republic on upouusi superkokoonpano, joka pohjaa vahvasti ylistettyyn Jarmo Saari Soluun, jalostaen sen kokeellisia, lyyrisiä ja hypnoottisia sävyjä. Yli 30:ssa maassa ja yli sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari kertoo haaveilleensa tästä ”mahdottomasta” kokoonpanosta jo kymmenen vuotta. Yhtyeen syntysanat lausuttiin vihdoin vuonna 2012, ja aika tuntuu nyt olevan kypsä näiden valon soturien esiinmarssille. Miles Davis ja Jimi Hendrix eivät aikanaan koskaan ehtineet toteuttaa ajatustaan yhteistyöstä. Olisikohan se kuulostanut hiukan tällaiselta? Uuden kvartetin voima piilee sen monipuolisissa muusikoissa, dynaamisessa vuorovaikutuksessa ja persoonallisessa instrumentaatiossa. Yhtyeen jäsenet ovat toimineet poikkeuksellisen laaja-alaisesti Suomen musiikkikentällä jo kahden vuosikymmenen ajan. Yhtyeen ensiesiintyminen tapahtuu Tampere Jazz Happeningissä marraskuussa 2013.

Evil Forces

pe 16.5.2014
Jyväskyläläinen Evil Forces -orkesteri nousee Popparin lavalle pienehkön keikkatauon jälkeen Yläkaupungin yön aattoiltana. Kuusihenkisen yhtyeen musiikkia on kuvailtu muun muassa ”maanläheiseksi indiefolkrockiksi”. Keikalla tullaan kuulemaan keväällä 2014 julkaistun esikoisomakustannelevyn kappaleiden lisäksi myös aivan uutta materiaalia.

Evil Forces: Timo Hakkarainen, Kaisa Halmemies, Jarmo Kiljunen, Jouni Poikolainen, Taneli Turkka, Tuomas Sahlberg

Kuuntele: https://soundcloud.com/evil-forces

Tripods

la 17.5.2014
Tripods jälleen keikalla Popparissa entistä muhkeammilla soundeilla kun uudeksi jäseneksi orkesteriin on liittynyt Hammondvelho Timo Holopainen ja 60-70-luvun rockbiiseillä mennään.

Kokoonpano: Pasi Santala: basso + laulu Harri Fredrikson: kitara + taustalaulu Ahti Linjama: rummut + taustalaulu Timo Holopainen: hammond-urut

JAMK:n mustan musiikin työpajat

su 18.5.2014
Sunnuntainakin jaksaa bailata! Jamkin mustan musiikin työpajabändit tarjoilevat tujun annoksen likaista groovea ja puhdasta sielukkuutta!

Groovylicious

Hanna Savolainen – laulu
Alina Mäkirinta – laulu
Ellinoora Tuuna – laulu
Heidi Laasanen – laulu
Mikko Kuparinen – kitara
Juho Leppänen – kiipparit
Ilona Jokinen – basso
Ilkka Oksanen – rummut
Tommi Taavila – rummut


Vellu & Kissat

Elisa Pellinen – laulu
Iida Pekkarinen – laulu
Miia Almgren – laulu
Heta Nykänen – laulu
Juho Leppänen – kilpparit
Ville Viertola – kitara
Eero Kortesoja – kitara
Veli-Matti Silanterä – basso
Topias Lehtola – rummut
Heikki Pyykkönen – saksofooni
Riitta Kelly – trumpetti

Sari Kujalan B-tutkinto

ma 19.5.2014
Ohjelmistossa Snarky Puppyn tuotantoa.

JAO esittää: Jazz & Blues Night

ti 20.5.2014
Jazz- and Blues-workshops presents:
Illan aloittaa laulajien jazz-workshop klo 20:00
Jazz Sister: Hanna Laaksonen, Matilda Kangas, Camilla Siren, Kiia Purontaka, Katja Varonen ja Jutta Toivonen – Laulu, Pinja Viljanen – Rummut, Hanna Turunen – Basso, Aki Toivola – Piano, Laura Tuunanen – Piano, Lauri Sintonen – Kitara, Aki Saira – Klarinetti
Illan päättää huima blues-orkesteri Klo 21:00
Little Revolution: Aino Junna ja Heikki Pyykkönen – Laulu, Saku Toivola ja Jere Mäntykangas – Kitara, Santeri Kaipiainen – Piano, Aarne Hyvönen – Basso, Senni Hauta-aho – Rummut, Aki Toivola – Foni
Tervetuloa!

JAO:n Poprock workshopit

ke 21.5.2014
Keskiviikkona Popparissa raikaa poprockia kahden eri poppoon verran! Biisejä on luvassa laidasta laitaan, eri vuosikymmeniltä ilman tietoakaan punaisesta langasta. Bailut alkaa klo 21:30! Vapaa pääsy
Niklas Tilli Band:
Sara Koskinen – laulu
Essi Miettunen – laulu
Solja Väyrynen – laulu
Tuisku Lehtola – kitara
Samuli ”Jeppe” Tuomainen – koskettimet
Arttu Kuusisto – basso
Konsta Lehmonen – Rumpu

Matti Korhonen ja Hetki Taiteilijana:
Anna Kinnunen – laulu
Anni Kiikola – laulu
Jenna Kaukua – laulu
Jaakko Pesu – laulu
JC Halttunen – kitara
Jere Mäntykangas – kitara
Matti Korhonen – basso
Mikael Haverinen – rummut

House Band avaa jamit Suomipopin hengessä

pe 23.5.2014
Houseband tarjoilee illan alkuun menevää musiikkia mitä seuraa perjantai-jamit. Hyvää meininkiä ja kovia biisejä luvassa!
Heikki Pyykkönen – Laulu
Jere Mäntykangas – Kitara
Matti Korhonen – Basso
Konsta Lehmonen – Rummut

Aleksi ja Lauri Muhonen avaa la-jamit

la 24.5.2014

Nuutin tutkinto

su 25.5.2014

JAO:n Kuuba-workshop

ma 26.5.2014
Liekehtivän kuumia kuubalaisia rytmejä luvassa! Ilta jatkuu Brasilia-workshopin ja Monday Clubin merkeissä! Porkkana!

JAO:n Brasilia Workshop

ma 26.5.2014

Duo Bertlin & Kaipiainen @ Monday Club

ma 26.5.2014
Luvassa on duokattauksena omiksi sovitettuja versioita mm. Björkiltä, Tori Amosilta ja Soundgardenilta

Anna-Miina Bertlin – laulu Santeri Kaipiainen – piano.

Summer Jazz Club: Lakecity Groovers & Hermes

ti 27.5.2014

Summer Jazz Club on täällä!
Ensimmäisellä neljästä klubista lavalle nousee kaksi uutta, mielenkiintoista, originaalimusiikkia esittävää yhtyettä; Lakecity Groovers ja Hermes!

Nuorista kovan luokan ammattilaisista koostuva Lakecity Groovers keskittyy tekemisessään jazzmusiikin olennaisuuksiin: rehevään svengiin, korkeaan intesiteettiin, vapaasti virtaavaan energiaan ja leikkisään hauskanpitoon. Jyväskyläläisyhtye esittää sekä omia sävellyksiään että jazzklassikoita 1950- ja 60-luvulta ennakkoluulottomalla palolla ja juurevilla blues- ja rockmausteilla höystettyinä.

Tuomas Paukku, kitara
Tuomas J. Turunen, piano
Petri Jaakonaho, basso
Ilkka Oksanen, rummut

Hermes on kvartetti, joka syntyi syksyllä 2013 neljän nuoren soittajan yhteisestä halusta tehdä musiikkia, jossa kunkin omat musiikilliset juuret yhdistyvät brasilialaiseen musiikkiperinteeseen. Lopputuloksena kuullaan omalaatuista, vahvoille brassirytmeille perustuvaa jazz-musiikkia, jossa ei pelätä musiikillisten raja-aitojen yli kurottelemista.

Lauri Kallio – Kitara
Teemu Mustonen – Rummut
Antti Lähdesmäki – Piano
Pekka Löhönen – Basso

www.facebook.com/summerjazzclub

Johanna Emilia & Laura Moisio

ke 28.5.2014
”Johanna Emilia julkaisee syksyllä debyyttialbuminsa ja levyn ensimmäinen sinkku ”historiaa” julkaistaan tällä keikalla. Keikalla on luvassa jotain spesiaalia sinkkuun liittyen!

Johanna Emilian musiikkia ei kannata yrittää lokeroida, sillä kappaleet kuljettavat kuuntelijaa aina popista folkkiin soulilla maustettuna. Suomenkieliset sanoitukset kumpuavat ympärillä kulkevista ihmisistä ja elämän pienistä hetkistä kietoutuen yhteen Johannan Emilian tunnistettavan ja persoonallisen soundin kanssa. Musiikin rytmikkyys ja koskettavat sanoitukset saavat kuulijan hymyilemään!

Laura Moisio:

”Itse laulunsa tekevien nuorten naisten aalto näyttää kasvavan. Laura Moisio on joukosta selvästi mielenkiintoisimpia ja parhaita tulokkaita. (Soundi 1/2014)

Lauran Moision koskettava ääni sekä rohkean rehellinen ilmaisu luovat maailman, joka pysäyttää kuuntelemaan. Moision teksteistä tarkasti piirtyvissä tunnetiloissa liikutaan sekä melankolian että huumorin sävyttämissä tunnelmissa.”

Antti Korhonen

to 29.5.2014
Antti Korhonen on keskisuomalainen laulaja ja lauluntekijä. Nyt kokenut keikkamuusikko astuu esiin omalla musiikillaan, jossa yhdistyvät jyrisevä rock-soundi, laulelmallinen herkkyys ja rosoisen runolliset tarinat eilisen ja tämän päivän elämästä. Nämä laulut on tehty, ettemme unohtaisi.

Antti Korhonen: laulu ja kitara Kimmo Korhonen: rummut, taustalaulu ja kosketinsoittimet Tapani Vaahervaara: basso, taustalaulu ja lyömäsoittimet

Pop up comedyclub Ville Saarenketo musiikki-stand up show

pe 30.5.2014
Ville Saarenketo on muusikko-koomikko, joka viime kesänä pyöräili Helsingistä Utsjoelle kitara selässään esiintyen matkan varrella mitä erilaisimmissa paikoissa. Tänä vuonna kiertue uusitaan vähän eri reitillä, ja tällä kertaa Ville pysähtyy matkallaan myös Popparilla. Luvassa paljon hauskaa musiikkikomediaa sekä mies&kitarameininkiä tältä viihde SM-hopeamitalistilta!

Jaminavauskeikka + jamit!

pe 30.5.2014
Jamiavauksessa soitetaan Andrea Brosion johdolla tunnetuista pop/rock-kappaleista vähemmän tunnettuja versioita!

Harmittaa, mutta… Stand up show on peruttu tältä päivältä sairastapauksen vuoksi. Pahoittelemme. Illalla Bluesia…

la 31.5.2014
Ennakkolipun ostaneet, baarilta saatte rahat takaisin.

No Sweat

la 31.5.2014
No Sweat (Blues Band) soittaa bluesrockia A:sta Ö:hön. Yhtye on soittanut vuodesta 2007 lähtien arvostettujen kitaravirtuoosien blues- ja rock-tuotantoa. Vanhojen kappaleiden sovituksia ovat tuottaneet mm. Eric Clapton, Joe Bonamassa, Stevie Ray Vaughan ja Jeff Healey. Kappaleita tulkitaan No Sweatin omaan tinkimättömään tyyliin, jossa ei pipo kiristä.

Sanni Reilin (laulu), Pekka Heikkinen (kitara), Mikko Hämäläinen (rummut), Juha-Matti Parkkinen (koskettimet), Juha Tolvanen (basso). www.nosweatbluesband.fi

Kahden Kitaran Kopla avaa jazzjamit!

ti 3.6.2014
Kahden kitaran kopla ja kaverit avaa jamit. Vapaa pääsy!
Jere Mäntykangas – Kitara
Jaakko Penttilä – Kitara
Aki Saira – Saksofoni, klarinetti
Juuso Rinta – Basso
Juuso Raatikainen – Rummut

Eveliina Stolp

ke 4.6.2014
Lavalle nousee valovoimainen jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä Eveliina Stolp julkaisemaan debyyttialbuminsa ”Rajalla”. Keikalla kuullaan monipuolista suomenkielistä musiikkia laidasta toiseen erilaisilla kokoonpanoilla, kaikki kuitenkin laulajan omaa käsialaa. Eveliina Stolpin taidokkaat lyriikat ja tulkinta vievät kuulijan risukasan pohjalta aurinkoon ja vaikeatkin tilanteet saavat aivan uuden näkökulman. www.facebook.com/eveliinastolpmusic

Marian Petrescu trio feat. Antti Kettunen: from jazz to latin

to 5.6.2014
Marian Petrescu – piano Mihai Petrescu – basso Raimo Väyrynen – rummut Antti Kettunen – saksofoni

Antti Lainas

pe 6.6.2014
”Laulaja-lauluntekijä Antti Lainaksen kehuttu debyyttialbumi Silloin Oli Sunnuntai julkaistiin vuonna 2012 (Sound Of Finland). Mukavasti radiosoittoakin saaneet kappaleet keräsivät kehuja alan julkaisuissa ennen kaikkea oivaltavien lyriikoittensa ansiosta. Lisäksi Lainas on kirjoittanut lauluja mm. Pate Mustajärvelle, sekä kunnostautunut äänittäjänä, tuottajana ja studiomiksaajana eri artisteille ja bändeille.

Nyt Lainas on saanut valmiiksi reilun albumillisen uutta omaa materiaalia. Nämä ensi syksynä julkaistavat laulut kuullaan ensimmäistä kertaa ”elävänä” Popparissa perjantaina 6.6. Lainaksen kanssa lavalla nähdään jyväskyläläinen kitaristi Eero Nurmela. Liput 3€. Tervetuloa!”

www.anttilainas.fi

Kings of moonshinen levyjulkkarikiertue

la 7.6.2014
Kings of Moonshine on vuonna 2010 perustettu alt-kantriyhtye, joka toimi alunperin katusoittobändinä nimellä Tapani Kansas pimittääkseen ja peittääkseen laittoman kotipolttoisen pontikan myynnin. Kotipolttoisen pontikan myynnin ohella yhtye alkoi leipomaan omalaatuista ja karvaista countryä sydäntä riipivillä melodiolla ja sielua polttavalla rytmillä. Yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto Brutal Display Of Love ilmestyy 26.2.2014. Levyn julkaisee suomalainen Ei-No records. Julkaisukiertue levitetään helmi-maalis- ja huhtikuulle. Alla linkki bändin studio-liveen Rebel blood -biisistä. Liitteenä mp3-versio tulevan levyn vaihtoehtoisemmasta osastosta.

Kings of moonshine – Rebel blood (studio-live) http://www.youtube.com/watch?v=QiHpwMRdDiQ

Jarkko Viinamäki/Vocals, Banjo, Guitar Veera Pyykönen/Vocal&keys Janne Mathlin/Drums Niko Aalto/Bass Janne Kasurinen/Guitar Markus Väisänen/Guitar Antti Vuorenmaa/Pedal Steel

Kahden Kitaran Kopla avaa jazzjamit!

ti 10.6.2014
Kahden kitaran kopla ja kaverit avaa jamit. Vapaa pääsy!
Jere Mäntykangas – Kitara
Jaakko Penttilä – Kitara
Aki Saira – Saksofoni, klarinetti
Juuso Rinta – Basso
Vili Kallonen – Rummut
Konsta Lehmonen – Perkussiot

Queen Vulgaris plays Queens Of The Stone Age

ke 11.6.2014
Queen Vulgaris avaa illan pop/rock-jamit Queens Of The Stone Agen musiikilla.

Queen Vulgaris on:

Heikki Pyykkönen – laulu
Mika Savolainen – kitara, laulu
Tuisku Lehtola – kitara, taustalaulu
Melik Turunen – basso, taustalaulu
Oskari Niemi – rummut

REAKTIO-festivaali klubi

to 12.6.2014
PÖLLÖT http://www.soundi.fi/jutut/tarkkailuluokka/pollot-luonnollisuutta-ei-suorittamista

BARRY ANDREWSIN DISKO http://www.rumba.fi/haastattelut/barry-andrewsin-disko-on-teeta-horppivien-kasetteja-kuuntelevien-amiga-norttien-esitaistelija/

CYBER BUTOH (FRA) http://www.dailymotion.com/video/xvcofe_d-generatif_creation?search_algo=2

JUSSI MATILAINEN & JANNE RAHKILA Performanssitaiteilijoita Porista, http://www.tehdasry.fi/

Poprock henkinen jaminavaus

pe 13.6.2014
Villiä meininkiä, rajua lantioliikettä ja eläimellistä musiikkia tiedossa.
Heikki Pyykkönen – Laulu
Jere Mäntykangas – Kitara
Matti Korhonen – Basso
Ilkka Oksanen – Rummut

POPUP Comedyclub

la 14.6.2014
”Stand up -koomikot Riku Sottinen ja Fredi Lilius kiertävät kesällä 2014 Suomen kaupunkeja. Tule paikan päälle nauttimaan koko-illan showsta kun Riku ja Fredi naurattavat teitä yhdessä ja erikseen! EMJK 2014 tarjoaa lisäksi podcasteja, videoita, kilpailuja, haastatteluja ja raportteja. Pysy siis kanavalla! Rikua & Frediä voi seurata FB:ssä, Twitterissä sekä www.fredililius.fi ja www.rikusottinen.com”

Lauantain jamiavaus

la 14.6.2014
Tanssittavaa juhlamusiikkia kesälauantaihin! Luvassa Emma Kuivalaisen johdolla uutta ja vanhaa soulia, funkia, discoa, mitä tahansa joka saa lanteet liikkumaan!

Emma Kuivalainen – voc
Tuisku Lehtola – gtr
Antti Lähdesmäki – keys
Veli-Matti Silanterä – bs
Ilkka Oksanen – drs

Summer Jazz Club

ti 17.6.2014
17.6 Popparin lavalle nousevat Rural Citizens ja trio Backdoor Boys vierailevana tähtenään Hector Lepe!

Rural Citizens on kolmen eri lähtökohdista ponnistavan muusikon yhteenliittymä, joka pyrkii luomaan omaa saundiaan pohjoismaisen jazzin hengessä.
Kitaristi Heikki Selamo on soittanut kokeellista, elektronista jazzia Virta-yhtyeen riveissä, basisti Simo Kärki on esiintynyt indiebändi Hello Giantsin kanssa ja rumpali Teemu Mustonen on vaikuttanut niin Oulun punkpiireissä kuin Jyväskylän rock- ja jazzympyröissä.
Rural Citizensin musiikki yhdistelee perinteisiä suomalaisia saundeja urbaaniin jazzmusiikkin ja kappaleissa voi myös kuulla kaikuja kantrista, rautalankamusiikista ja freestä.
Rural Citizens on

Heikki Selamo, kitara
Simo Kärki, kontrabasso
Teemu Mustonen, rummut


Backdoor Boys on perinteisellä pianotriokokoonpanolla toimiva yhtye, jonka musiikissa jäsenten henkilökohtaiset vaikuttimet ja mieltymykset suodatetaan perinteisen, amerikkalaisen jazzmusiikin sekaan. Trio Backdoor Boysin ohjelmisto koostuu bändin oman tuotannon lisäksi lainakappaleista, joissa omaleimaisesti lyödään yhteen mm. jazzstandardit, suomalainen iskelmä sekä eurooppalainen taidemusiikki.
Vierailevaksi solistikseen Summer Jazz Clubille Backdoor Boys saa meksikolaisen kitaristin Hector Lepen, joka Suomessa on keikkaillut mm. pianisti Marian Petrescun kanssa. Lopputuloksena saadaan kvartetti, jonka yhteissoitto on täynnä energiaa, vauhtia ja yllätyksiä.
Trio Backdoor Boys:

Pekka Löhönen – Kontrabasso
Teemu Mustonen – Rummut
Antti Lähdesmäki – Piano
+ Hector Lepe – Kitara

facebook.com/summerjazzclub

The Raw Recruits & Julius Laitalan Antisirkus

ke 18.6.2014
The Raw Recruits: Niin sanottua rock-musiikkia, rhythm & bluesia ja muita Amerikan kotkotuksia. Bändissä Tuomas Räisänen (kitara/laulu), Ville Lähteenmäki (saksofonit), Otto Järvinen (bassokitara) ja Kimmo Räisänen (lyömäsoittimet).

Julius Laitalan Antisirkus: Raakaa bluesia ja folkkia suoraan puuvillapelloilta. Orkesterin muodostavat Julius”The Hat” Laitala (Slide-guitar, Mandolin, Kazoo-Harmonica), Sebastian Krühn (Drums).

Perjantaijamit

pe 27.6.2014
Jamit avataan country- ja roots-henkisillä versioilla tutuista biiseistä. Ohjellistoa löytyy aina Metallicasta Jenni Vartiaiseen! Avaamassa:
Emma Kuivalainen
Jere Mäntykangas
Hanna Turunen
Antti Lähdesmäki

Duo Cornellius

la 28.6.2014
Duo Cornellius tuo esille niin unohtumattomia kuin unohdettujakin helmiä laulaja Chris Cornellin uran laajasta tuotannosta. Läpileikkaus Soundgardenin grungenmurskaavista ja raja-aitoja uraauurtavista klassikoista, soolotuotannon kokeilevamman ja monipolvisemman materiaalin kautta Audioslaven radioystävälliseen materiaaliin sekä Soundgardenin tykkiin uuteen tulemiseen. Duo Cornellius tuo tämän mieslaulajan upean uran jälleen ajankohtaiseksi jämäkällä paketilla, jossa kappaleet soivat akustisina ja nerokkaan viiltävinä sovituksina. Duo Cornellius tuo grungen jälleen kaupunkiin!

Timo Rantama – Kitara ja laulu Jarmo Lappalainen – Laulu

Kahden Kitaran Kopla avaa jamit!

ti 1.7.2014
Kahden Kitaran Kopla ja Surevat Sukulaiset avaa jamit!

MM-Ottelu Brasilia- Kolumbia screeniltä

pe 4.7.2014
19.00 Seurataan myös Ranska-Saksa ottelu. Myöhemmin lava vapaa! Tervetuloa

R fly

la 5.7.2014
R-Fly saapuu soittamaan Poppariin pitkästä aikaan. Seinäjoelta kotoisin oleva bändi soittaa omaa instrumentaalimusiikkia, jossa on vaikutetteita jazz-/rock-/blues-/fuusio-musiikista.

Lasse Asu – Saksofonit Timo Kiprianoff – Kitara Tuomo Kallio – Basso Jussi Lahtinen/Henri Peltola – Rummut

SiCi @JYVÄSKYLÄN KESÄ

ke 9.7.2014
SiCi on kovassa nousukiidossa oleva yhtye. Tällä supernelikolla on popkentän persoonallisin saundi ja energinen, hioutunut lavaesiintyminen. Niin soulista, popista kuin hiphopistakin vaikutteensa ammentava yhtye erottuu muista yhdistämällä beatboxauksen, hakkauskitaroinnin, diivasolismin ja tiukan basismin unohtumattomalla tavalla.

Siiri Kangas [laulu]
Samu Paananen [beatbox]
Ilkka Kainulainen [kitara]
Miikka Mäkitalo [basso]
– See more at: http://jyvaskylankesa.fi/ohjelma/sici/#sthash.EuYumbFf.dpuf

Hector Lepe – Antti Lähdesmäki Quartet

to 10.7.2014
Jyväskylän Kesän aikaan Popparissa soi jazz! Aiemmin muunmuassa Marian Petrescun kanssa keikkaillut Hector Lepe tuo yhdessä Antti Lähdesmäen kanssa Jyväskylään kvartetin, joka soittaa niin yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä, kuin myös näkemyksiään standardeista.

Hector Lepe – Kitara
Antti Lähdesmäki – Piano
Eemeli Männistö – Kontrabasso
Juuso Raatikainen – Rummut

Nukketeatteri Poiju: Bette ’Sis’ O’Valley@ JYVÄSKYLÄN KESÄ

pe 11.7.2014
Jazzia ja ihmisen kokoinen nukke

Näyttämöllä nuokkuu pyörätuolissa vanha tummaihoinen nainen. Vieressä tippapullo, josta näyttäisi valuvan giniä rouvan suoniin. Nurkan takaa kurkkii hoitaja, joka yrittää herättää naisen, mutta tämä tarvitsee siihen auttavaa kättä. Bette ’Sis’ O’Valley on mustan huumorin sävyttämä esitys syvän etelän jazzlegendasta. Ikääntyvän laulajan kokemukset sekoittuvat savuisen kapakan sorinaan elävän musiikin säestämänä.

Illan solistista nimiroolia, ihmisen kokoista teatterinukkea ja hänen avustajaansa näyttelee Satu Paavola.

Esityskieli englanti.

”Paavolan temppu on lähes uskomaton. Jazzlegenda rupattelee näyttämöllä harmaantuneena, mutta niin elävänä.” Kaleva
”Jos pitäisi valita yksi esitys, johon haluaisin viedä minulle tärkeän ihmisen, niin en miettisi kahta kertaa. Betsy broke my heart twice.” Katsoja

Satu Paavola [esiintyjä, käsikirjoittaja ja nukke],
Bojan Baric [piano],
Titta Halinen [ohjaus]
nukketeatterikeskus.fi – See more at: http://jyvaskylankesa.fi/ohjelma/bette-sis-ovalley/#sthash.U3GVFpRQ.dpuf

Jake Nyman: Kielletyt levyt @ JYVÄSKYLÄN KESÄ

la 12.7.2014
Musiikkitoimittaja Jake Nyman kertoo radion kiellettyjen levyjen historiasta. Faktan ohella luvassa on tarinoita ja anekdootteja. Jake Nyman on tullut tutuksi lukemattomista radio-ohjelmista kuten Onnenpäivä, Nuorten sävellahja, Kovan päivän ilta, Rockradio, Nousevan auringon talo, Kadonneen levyn metsästäjät ja Tähtisumua. Hän on kirjoittanut myös useita populaarimusiikin tieto- ja hakuteoksia. Nymanin viimeisin kirja Rakas vanha vinyyli ilmestyi elokuussa 2013

– See more at: http://jyvaskylankesa.fi/ohjelma/jake-nyman-kielletyt-levyt/#sthash.UOjzQOLw.dpuf

Honey B & T-Bones

la 12.7.2014
Lämmittelee: Slim Bean on omintakeista räme-blues-punk-rockia omintakeisella kokoonpanolla ja instrumenteilla, jäätävällä asenteella sekä hurjalla live-esiintymisellä. Se on kiertänyt niin puutarhajuhlissa, koto-Suomen klubeilla, Saksan pubeissa kuin Hollannin hardcore festivaaleilla.. Slim Bean on keksinyt pyörän uudestaan. Ja se pyörii…! Boys and girls, are you ready?!

”Bad Birdy” Pajunen; voc, shaker ”Slim Bean” Liimatainen; foot drums, slide guitar, voc ”Hounddog” Hirvonen; banjitar, harmonica, voc ”Big Boiler” Peräaho; maracas, voc

Bullfrogs

ke 16.7.2014
Blues rock since day one!

Riku Tuovinen: Kitara ja laulu Iiro Levanto: Kitara Herkko Eskelinen: Koskettimet Juuso Harakka: Basso ja laulu Pekka Mämmelä: Rummut

Olli O. & Mighty Shitty

pe 18.7.2014
Olli Ontronen harp /voc Tuomas Laajoki gtr Olli Estola dr Rauli Suuronen Bass

Olli Ontronen tuo Mighty Shitty -kokoonpanonsa Jyväskylän Poppariin kovalla rytinällä. Nyt kuullaan hieman uudenlaista näkökulmaa rock, ja roots -musiikin soittamiseen. Keikalla kuullaan omaa materiaalia muutamia lainabisejä lukuunottamatta. Kokoonpano saa paikan kuin paikan rokkaamaan ja kiilaakin tehokkaasti nykypäivänä vallitsevan cover -villityksen väliin karismaattisella otteella. Ontrosen omasta salkusta kaivetut biisit tuovat Suomen roots -maailmaan jotain uuttaa; energistä raakaa voimaa ja tunnetta, unohtamatta grooven syvällistä vaikutusta.

Kaksi pitkäsoittoa tehnyt Ontrosen aiempi kokoonpano Bluesology oli puhtaasti west coast -tyylinen bluesbändi torvisektioineen, esiintymisasuineen ja soundeineen. Uusi suuntaus ottaa vauhtia mm. puhtaasta rockista, motownista, jopa progesta. Kyseessä siis totaalinen suunnanmuutos aiempaan verrattuna. Jopa sana ”blues” on karsittu kokoonpanon nimestä pois. Uusi nimi Mighty Shitty herättää vähintäänkin ”mielenkiintoa”. Karkea suomennos nimestä olisi ”Tosi Paska”! Nimessä on asennetta ja on itseasiassa aika rootshenkinen kaikessa kurjuudessaan. Tarina Mighty Shitty -nimen takana selviää ainoastaan kysymällä Ontroselta itseltään. Joka tapauksessa se on hauska ja kuulemisen arvoinen!

Useiden kansainvälisesti tunnettujen bluesartistien kanssa työskennellyt Ontronen vetää tehokaalla ja teknisesti korkeatasoisella huuliharpunsoitollaan pesäeron perinteiseen kitarapainotteiseen bluesbändiin. Mighty Shitty kokoonpanoon Ontronen on valinnut Bluesologystä osin tutut hahmot; erittäin kovana kitaristina alan piireissä tunnettu Tuomas Laajoki panostaa soundiin ja tulkintaan, rumpali Olli Estola ja basisti Rauli Suuronen luovat pohjan rytmiselle kokonaisuudelle. Ontrosen omat sävellykset ja mielenkiintoiset sovitukset eroavat myöskin perinteisen blueskvartetin materiaalista radikaalin positiivisesti. Nykyisen kokoonpanon yhteinen taival on alkanut jo 2000 luvun alussa ja pitkä yhteistyö todella näkyy ja kuuluu. Bändi on esiintynyt klubeilla ja festivaaleilla mm. norjassa, venäjällä ja virossa. Kun bändi ottaa lavan haltuun saa vastaavaa energiaa ja teknistä osaamista Suomen roots -piireistä hakemalla hakea. Roots Rock!

… Luvassa live musaa isolla L- kirjaimella.

Akkarijamit avaa Muhoset & co

la 19.7.2014

Summer Jazz Club: Johannes Sarjasto Quartet & Soundstream Quartet

ti 22.7.2014
Modernia jazzia soittava Soundstream Quartet syntyi, kun kaksi äänekoskelaislähtöistä muusikkoa, Ilkka Oksanen ja Antti Lähdesmäki, rakensivat proge- ja fuusiovaikutteisen bändin vuoden 2014 KeiteleJazzeja varten. Pian mukaan löytyivät Jyväskylän Konservatorion ajoilta tutut Heikki Selamo ja Pekka Löhönen ja kvartetti oli valmis. Soundstream Quartetissa soittajien annetaan vapaasti tulkita toistensa sävellyksiä, ja musiikilliseen lopputulokseen vaikuttaa jokaisen soittajan kädenjälki ja musiikillinen tausta.

Heikki Selamo – Kitara
Antti Lähdesmäki – Rhodes
Pekka Löhönen – Basso
Ilkka Oksanen – Rummut

Myös saksofonisti Johannes Sarjasto on Jyväskylän Konservatorion kasvatti. Sarjasto ja hänen kvartettinsa jäsenet ovat saaneet oppejaan muun muassa Sibelius-Akatemiassa, Jazz Institut Berlinissä sekä Högskolan för Scen och Musikissa Göteborgissa. Yhtye perustettiin joulukuussa 2013 kun Johannes Sarjasto varasi studioajan ja pyysi suosikkisoittajiaan tulkitsemaan sävellyksiään. Tuloksiin tyytyväisenä hän päätti vakinaistaa ryhmän omaa nimeään kantavaksi jazzkvartetiksi. Pyrkimyksenä on luoda tinkimätöntä musiikkia joka ottaa vaikutteita niin afro-amerikkalaisesta kuin eurooppalaisestakin traditiosta. Tärkein inspiraatio on kuitenkin elämän ja olemassaolon ihmettely, asioiden havainnoiminen ja oivaltaminen.

Johannes Sarjasto – Saksofoni
Artturi Rönkä – Piano
Janne Tuovinen – Kontrabasso
Joonas Leppänen – Rummut

www.facebook.com/summerjazzclub

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa.

Dirty Deeds Indeed

ke 23.7.2014
Suomen kuumin AC/DC-tribuuttibändi esiintyy kotikaupungissaan keskiviikkona 23. heinäkuuta.
HUOM! Keikka pärähtää käyntiin jo kello 21.30, joten työssäkäyvätkin pystyvät osallistumaan muina miehinä ja naisina. Liput 7 euroa

JYVÄSKYLÄ JAZZ MASSIVE

pe 25.7.2014
Mikä ihmeen JYVÄSKYLÄ JAZZ MASSIVE? Jyväskyläläislähtöisiä ja täällä soittavia lahjakkaita muusikoita on paljon ja se on kansallisesti, jopa kansainvälisestikin tunnustettu asia. Jyväskylä Jazz Massive on joukko samanlailla vapaan jazzahtavasti ajattelevia mieliä; jokaisella on oma tila ja aika olla musiikillisesti yksin sekä yhdessä. Improvisaatio on jokamiehen ja -naisen oikeus. Jos tunnistat itsesi tästä tekstistä, olet osa ihmisjoukkoa joka haluaa positiivisen viban ja kollektiivisen kasvun yhdistyvän. Joko yleisössä katsojana tai tanssijana. Ehken vokalistina tai soittajana lavalla. Tämä filosofia konkretisoituu ryhmän esiintyessä pitkän tauon jälkeen Popparissa heinäkuisena perjantai-iltana. Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa! Liity joukkoon iloiseen!

Avausbändi: Joonas Leppänen – rummut, Petri Jaakonaho – basso, Lauri Kallio – kitara, Johannes Sarjasto – alttosaksofoni, poikkihuilu, Soul Valpio – vokaalit

Me olemme elävästi etenevä ja muuttuva ryhmä. Kenties sinä liityt mukaamme?
Sytyttääkö? Niin meitäkin! Nähdään pian Popparissa!

The Morning Prey + special guests

la 26.7.2014
The Morning Prey on kansainvälistä popmusiikkia soittava bändi. Keikkoja The Morning Prey on tehnyt mm. Helsingin Apollo Live Clubilla, Turun Klubilla, Fortunassa, Soinnussa ja Virossa Kaasiku Rockissa.

Bändi julkaisi keväällä 2013 viiden biisin EP:n ja loppuvuodesta tuli ulos uusi sinkku ”Freezing Rain / Oh Love”.

FB: www.facebook.com/TheMorningPrey

Spotify: The Morning Prey – Freezing Rain | Oh Love

Purple Highway

ke 30.7.2014
Purple Highway pistää kuuman kesän kunniaksi lisää löylyä Popparin lauteille soittamalla Deep Purplen hardrock-klassikoita ja myös muutamia vähemmän tunnettuja musiikinpalasia keskiviikkoillan ratoksi.

Timo ”Hevi” Heinonen – laulu
Juhani ”Leipä” Syrjälä – kitara
Hannu ”Happi” Leppänen – rummut
Tapio ”Tappi” Leppänen – basso
Mikko ”Ei vieläkään vakiintunutta lempinimeä” Pellinen – urku ja muut koskettimistot

Soitot alkavat tavallista aikaisemmin, että työssäkäyvät voivat myös elävästä musiikista nauttia.

Neste Oil Rally POP-Jam

to 31.7.2014
The HouseBand opens the jamsession. After that the stage is open

Telefunkens & special guest

pe 1.8.2014
The Telefunkens on palannut voittoisan euroopankiertueen (Hyvinkää-Riihimäki-Jämsä-Kajaani) jälkeen Jyväskylään. Rockabillyn ja 50´s rock and rollin edustajat saapuvat villitsemään kotikylän nuorisoa.

Popparissa tullaan kuulemaan harvinaisia biisejä, mm. Be-bop-a-lula sekä tuiki harvinainen Blue Suede Shoes…. Tanssiminen on sallittu! Ei muuta kuin fiilis kohti kattoa ja balanssit kybälle!

Erkku: Kitara ja laulu, Hane: Kitara, Jussi: Läskibasso ja laulu, Sami: Rummut ja laulu,

The TeleFUNkens plays old school rock´n´roll & rockabilly hit covers like Stray Cats, Matchbox, Elvis, Johnny Cash etc. in their own energetic style. So put your blue suede shoes on and cum on feel the noise. Moreover you can enjoy unique english accent, or should I say finglish or simply Finnish rally english. Let´s Rock again!!!!

Telefunkens

la 2.8.2014
The Telefunkens on palannut voittoisan euroopankiertueen (Hyvinkää-Riihimäki-Jämsä-Kajaani) jälkeen Jyväskylään. Rockabillyn ja 50´s rock and rollin edustajat saapuvat villitsemään kotikylän nuorisoa.

Popparissa tullaan kuulemaan harvinaisia biisejä, mm. Be-bop-a-lula sekä tuiki harvinainen Blue Suede Shoes…. Tanssiminen on sallittu! Ei muuta kuin fiilis kohti kattoa ja balanssit kybälle!

Erkku: Kitara ja laulu, Hane: Kitara, Jussi: Läskibasso ja laulu, Sami: Rummut ja laulu,

The TeleFUNkens plays old school rock´n´roll & rockabilly hit covers like Stray Cats, Matchbox, Elvis, Johnny Cash etc. in their own energetic style. So put your blue suede shoes on and cum on feel the noise. Moreover you can enjoy unique english accent, or should I say finglish or simply Finnish rally english. Let´s Rock again!!!!

akustinen duo Aapo Vuori & Lasse Kuusisto

ke 6.8.2014
Acoustic duo Big Bang of Jyskä presents: popping the last bubbles of summer

Kesän viimeisiä hitaita viedään ennen paluuta arkeen ja kouluihin. Tule siis fiilistelemään kesäisiä pop-hittejä eri vuosikymmeniltä Jyskästä kumpuavan akustisen duon tulkitsemina! Muun muassa Jyväskylän kaduilla pitkin kesää viehättänyt duo nousee Popparin lavalle ensimmäistä kertaa, ja odotukset ovatkin korkealla!

Jyskän kesämiehinä toimivat: Aapo Vuori Lasse Kuusisto

ILTA JATKUU JAMEILLA

Hector Lepe & Marian Petrescu

to 7.8.2014
Grammy:n voittaja virtuosopianisti Marian Petrescu on soittanut ympäri maailmaa. Tällä kertaa hän kokoontuu meksikolaisen kitaristin Hector Lepen ja pitkäaikaisen soittokumppaninsa Mihai Petrescun kanssa. Tulkaa kuntelemaan kaunista jazz-musiikia!

Marian Petrescu – piano Mihai Petrescu – basso Hector Lepe – kitara

SOUL VALPIO BAND – TOUR DE TYYDYTY 2014

pe 8.8.2014
Soul Valpio Band julkaisi 9.5. upean debyyttialbuminsa Tyydyty! (CD/LP/DIGI) Monsp Recordsilta. Albumilta on julkaistu myös kehutut videosinglet Lapsettaa, Sana tarvii hiljaisuuden ja Tyydyty! Tämän julkaisun myötä SVB on liikkunut tyylillä Tour De Tyydyty 2014. Toukokuinen Popparin julkkarikeikka oli täyteen pakatun energisen megamega, joten tälläkin kerralla on odotettavissa kuumat tunnelmat. Yhtyeen musiikki yhdistelee elementtejä jazzista, funkista, afrobeatista ja soulista jättäen tilaa myös spontaanille improvisaatiolle. SVB on tunnettu energisistä ja yllätyksellisistä liveistään, joten tätä tulette takuulla saamaan. Luvassa kaksi settiä joista toinen freestylejamihenkeen avoimella lavalla. Tule mukaan katsomaan, tanssimaan, soittamaan, laulamaan, räppäämään tai miten vaan! TYYDYTY!

Soul Valpio Band: Ossi Valpio – vokaalit, Heini Ikonen – vokaalit, Lauri Kallio – kitara, vokaalit, Johannes Sarjasto – altto- ja sopraanosaksofoni, poikkihuilu, vokaalit, Joel Kallio – perkussiot, Petri Jaakonaho – basso, Tomi Saikkonen – rummut

Summer Jazz Club: APKQ & Rantama Trio

ti 12.8.2014
Viimeistä viedään tämän vuoden osalta, mutta meno pysyy kovana loppuun asti! 12.8. Popparin lavalle nousevat APKQ sekä Rantama Trio:

Elokuun klubin Helsingin-vieraaksi saapuu APKQ, jonka jäsenet ovat kartuttaneet soitto-oppejaan mm. Sibelius-Akatemiassa, Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa sekä ympäri Eurooppaa katusoittaen. Popjazzmaailmanmusiikkifreetä ripauksella funkya soittava APKQ on yhtye, joka ammentaa vapaudesta tehdä mitä huvittaa. APKQ yhdistelee vahvoja melodioita sähköiseen improvisaatioon luoden jotain modernin alkukantaista. Tarjolla on siis jotain muuta sinulle ja kaikille muillekin.

A-P Kauppinen – Basso
Ukko Heinonen – Saksofoni
Lauri Kallio – Kitara
Toon Verheyen – Rummut

Jyväskylässä nykyään vaikuttavan kitaristi Timo Rantaman luotsaama Rantama Trio esittää kattauksen melodista jazzrockia, jossa kauniit ja mieleenpainuvat sävellykset virtaavat säihkyvinä puroina improvisaation meren tyrskyihin ja myrskyäviin ääniaaltoihin. Tuon meren takana on toinen maailma, johon vääjäämättä rantaudumme palkitsevan ja vaiherikkaan matkan jälkeen. Soittajien ehdoton avarakatseisuus, heittäytymiskyky ja vaikutteiden laaja kirjo tuovat esille värikkään paletin, joka näyttäytyy vivahteikkaan värikkäänä äänimaisemana. Lopputuloksena kuulijoiden eteen hyökyykin hyökkäävän svengaava moderni kitaratrio, joka ei pelkää mitään ja jolle kaikki on mahdollista.

Timo Rantama – Kitara
Iiro Laitinen – Rummut
Tatu Back – Basso

Soitto soi kello 21.00, liput 8/5 (opiskelijat, VIP)€. Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa.

www.facebook.com/summerjazzclub

Kolmen Bändin Ilta

pe 15.8.2014
Dead Girl Diamonds (RMA) Alt rock-sovituksia ug-konepopista. Krooninen eksistentiaalikriisi -tiiviste. facebook.com/deadgirldiamonds

Ohikulkijat (RMA) Satakuntalaista runopoikien postrockia Maj Karman ja Mustan Valon hengessä. facebook.com/Ohikulkijat
Nyrkkikyllikit (JKL) Ramo-pop-punkkia, bailaamista varten! facebook.com/Nyrkkikyllikit

Grannies Smoking Pipes

la 16.8.2014
Live-esiintymisistä tunnettu hip hop- yhtye Grannies Smoking Pipes rikkoo musiikkigenren rajoja sekoittaen soittoonsa mm. reggaeta ja funkia! Letkeälle riimittelylle antavat potkua saksofonit, koskettimet, bassokitara ja rummut. Kesällä bändi kiersi ahkerasti festareita esiintyen mm. Yläkaupungin Yössä, Provinssirockissa, Ilosaarirockissa ja Kallio Block Partyssa. Nyt kesän viimeinen keikka, jonka myötä kokoonpano jää loppuvuoden mittaiselle keikkatauolle! Yhtyeen nettisivut: http://www.granniessmokingpipes.com/

Juho Nuutinen – vokaalit, Pekka Asikainen – vokaalit, Lasse Asu – saksofonit, koskettimet, Ilkka Kleemola – bassokitara, baritonitorvi, Henrik Meyer – rummut, vibrafoni, Jaakko ”Lurkki” Elenius – koskettimet

Konsan ykköstenilta ja jamit

ti 19.8.2014
Uudet opiskelijat. Klo 20 alk. info tilaisuus. Jamit avaa House Band klo 21. Tervetuloa!
Yhtyeessä vaikuttaa
Jere Mäntykangas – kitara
Jaakko Penttilä – kitara
Mika Savolainen – saksofoni
Ari Mustonen – basso
Juuso Raatikainen – rummut

Mätt

pe 22.8.2014
Mätt-bändi juhlii yhdeksännen bilevuotensa aloitusta kotikaupungissaan täysin hillittömillä meiningillä, järisyttävällä erikoiskokoonpanolla, parhailla biiseillä ja vieläpä kahden päivän ajan! Näitä Popparin bileitä ei kannata jättää väliin!

www.facebook.com/bilebandimatt

www.matt.fi

Mätt

la 23.8.2014
Mätt-bändi juhlii yhdeksännen bilevuotensa aloitusta kotikaupungissaan täysin hillittömillä meiningillä, järisyttävällä erikoiskokoonpanolla, parhailla biiseillä ja vieläpä kahden päivän ajan! Näitä Popparin bileitä ei kannata jättää väliin! www.facebook.com/bilebandimatt

www.matt.fi

Keikka Peruttu! POP & ROCK JAMIT

pe 29.8.2014
Keikka peruttu sairastapauksen vuoksi. Tervetuloa jammailemaan

POP & ROCK JAMIT

la 30.8.2014
Tervetuloa päästämään paineet pihalle,

POP & ROCK JAMIT

la 30.8.2014

Lattari Jamit- House Band avaa

pe 5.9.2014
Aapo Nieminen -kitara, Lauri Sintonen – kitara/laulu, Juuso Rinta – kontrabasso, Keijo Koskenharju – rummut/perkussiot

Yksityistilaisuus klo 18-22

la 6.9.2014

Muhoset avaa jamit

la 6.9.2014
Popin ja rockin hengessä

Waaw Africa productions & K.O. Company presents: Afrobeat night

ke 10.9.2014
Jyväskylän afrikkalaisin suomalainen rumpali Keijo Koskenharju tuo K.O. Comppanynsa Popparin lavalle tarjoamaan musiikkia afrikasta. K.O. Company sai alkunsa keväällä 2014 Waaw Africa festivaalin myötä kun Jali Madi Kanuteh Gambiasta oli tulossa esiintymään ja tarvitsi yhtyeen tuekseen. Hommahan toimi, yleisö tykkäsi ja jatkoa on tulossa. Waaw Africa productions tuo afrikkalaiset artistit Jyväskylään ja K.O. Company komppaa. Afrobeat Night Popparissa kerran kuussa kuun toisena keskiviikkona. Pitäen sisällään live-musiikkia, tanssia ja dj:t aina uudella ohjelmalla ja vierailijoilla.

Tämänkertaisessa konsertissa K.O. Comppanyn kanssa esiintyy helsinkiläinen Meissa Niang. Hän on esiintynyt aiemmin muun muassa maamme tunnetuimmassa maailmanmusiikkiyhtyeessä Piirpaukessa, ja laulanut myös Aki Kaurismäen Le Havre -elokuvan soundtrackilla.

Meissa Niang comes from a large griot family, and he sings and plays traditional Senegalese griot music. In addition, he writes and composes his own songs. With his fabulous band in Senegal and in Finland Meissa Niang sings and plays of course mbalax music, but also afro, funk, jazz and reggae and folk music from Finland. By his twentieth birthday Meissa Niang with his strong and extraordinary voice had already created a career in the famous Baobab Guygi Band in Senegal. In those times Finnish musician Hasse Walli discovered this young and so talented vocalist and brought him to Finland to perform with his Asamaan Band. Consequently, since 1992 Meissa Niang has been performing with different groups all over the world and continued to spread the tradition of the mbalax music outside his home country, as well as in Senegal. http://www.globalmusic.fi/en/meissa-niang-and-diambaar-band warm up : Pape Cisse & Mama Africajkl on stage klo 21.30 Tervetuloa värikkääseen ja energiseen spektaakkeliin Afrobeat Night Popparissa. Waaw Africa Productions luo uniikin ja erikoisen shown afrikkalaista musiikkia ja tanssia teille!

Jyväskylä`s most African Finnish drummer Keijo Koskenharju brings his K.O. Company to Poppari to present music from Africa. K.O. Company was founded for Waaw Africa Festival in spring 2014, when a Gambian artist, Jali Madi Kanuteh, was looking for supporting musicians for his performance. The newly created project turned out to be a big success and now Keijo wants to take it even further! In a cooperation like any other, K.O. Company makes music for African artists invited to Jyväskylä by Waaw Africa Productions. Afrobeat Night in Poppari, happening every second Wednesday of each month, presents live music and dance, introducing new program each time with guests and DJs.

Welcome to a colorful and energetic spectacle that is Afrobeat Night in Poppari, where Waaw Africa Productions creates a unique and special show of African music and dance just for you!

Joona Toivanen Trio Levynjulkaisukiertue

to 11.9.2014
Joona Toivanen Triolta uusi albumi

Syyskuussa julkaistava November on trion toinen albumi maineikkaalla italialaisella CAM Jazz -levymerkillä ja kaikkiaan yhtyeen viides. Joona Toivasen, Tapani Toivasen ja Olavi Louhivuoren muodostaman kokoonpanon musiikki on kuulasta ja melodisesti vahvaa.

Joona Toivanen Trio julkaisee uuden albuminsa November 5. syyskuuta italialaisen CAM Jazz -levymerkin kautta. Kyseessä on pianisti Joona Toivasen, basisti Tapani Toivasen ja rumpali Olavi Louhivuoren muodostaman kokoonpanon viides albumi ja järjestyksessään toinen CAM Jazzin leivissä. Kukin trion jäsenistä kuuluu oman instrumenttinsa huippulahjakkuuksiin kotimaisen jazzin saralla. Toivasten veljesten ulkomaille muuton myötä harvoin Suomessa keikkaileva yhtye juhlistaa uutta levyään kahdessa konsertissa, 9. syyskuuta Helsingin Malmitalossa ja 11. syyskuuta kolmikon kotikaupunkinsa Jyväskylän jazzmekka Popparissa.

Joona Toivanen Trio ponnistaa Jyväskylän legendaarisen Jazz Barin (nykyään Poppari) junnujameista, jossa trio soitti yhdessä jo jäsentensä ollessa vielä alaikäisiä. Bändi sai soittaa baariympäristössä junnujamien yhteydessä erikoisluvalla ja yhtyeestä muodostuikin nopeasti paikallisesti tunnettu jazz-ilmiö. Kolmikon tie vei nopeasti isompiin ympyröihin ja vuonna 2006 kaksi omakustannetta plakkarissaan Joona Toivanen Trio hyppäsi kuulun EMI Blue Noten talliin, josta yhtyeen tie on vienyt vaikutusvaltaisen italialaisen CAM Jazzin riveihin. Joona Toivanen Trio tunnetaan jäsentensä saumattomasta yhteissoitosta, kuulaasta äänimaailmasta ja vahvasta melodiantajusta. Trion musiikki on lyyristä ja eleganttia persoonallisella ja tunnistettavalla tavalla. Tiiviin bändiyhteisön toimintatapaan sopivasti sävellyksiä bändille tekevät kaikki sen kolme jäsentä. Näistä aineksista on vuosien saatossa marinoitunut eräs kotimaisen jazzin valovoimaisimmista nuorista yhtyeistä, jota on kuultu niin Euroopassa, Australiassa kuin Aasiassakin.

Joona Toivanen (s. 1981) kuuluu Suomen jazzpianistien kärkikaartiin. Göteborgissa nykyään asuvan Toivasen edellinen julkaisu on vuoden 2013 soolopianoalbumi Polarities. Trionsa ohella Toivanen on tehnyt yhteistyötä monien muiden suomalaisten eturivin jazzmuusikoiden kanssa ja valmistuttuaan Jyväskylän konservatoriosta opiskellut sekä Göteborgin musiikkikorkeakoulussa että Tukholman Kuninkaallisessa Musiikkikorkeakoulussa. Tapani Toivanen (s. 1982) vaikuttaa nykyään Kööpenhaminassa, jossa hän soittaa mm. Danish Music Awardin 2013 voittaneessa Aske Drasbæk Groupissa. Rumpali Olavi Louhivuori (s. 1981) kuuluu Suomen tämän hetken arvostetuimpiin jazzrumpaleihin. Oman Oddarrang-kokoonpanonsa ohella Louhivuorta kuullaan säännnöllisestimm. SUN Trion, Tomasz Stanko Quintetin ja Alexi Tuomarila Trion riveissä. Louhivuori valittiin Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi 2014.

Gaspard Oil & Evil Force

pe 12.9.2014
Erityisilta progressiivisen hämyilyn, pitkätukkaisen stemmapopin ja poikien kavereille.

Neljännen pitkäsoittonsa ”She Came From Planet Earth!” levynjulkaisukeikan jälkimainingeissa Gaspard Oilin pojat päättivät osoittaa luovaa sekopäisyyttään soittamalla seuraavalla keikallaan setillisen musiikkia, jota ei ole esitetty missään, koskaan, mitenkään.

Evil Forces on jyväskyläläinen kuusikko, jonka musiikkia on kuvailtu muun muassa “maanläheiseksi indiefolk-rockiksi” ja “surinaksi, vähän kenkiintuijottelevalla asenteella”. Keväällä julkaistun esikoisomakustanne-EP:n kappaleiden lisäksi tullaan kuulemaan myös aivan tuoretta materiaalia.

Arvaamaton meininki ja tyylikkyys taattu. Et ohita tätä iltaa!

https://soundcloud.com/gaspardoilband/ https://soundcloud.com/evil-forces/

DEEP HEEP WIZARD

la 13.9.2014
URIAH HEEP / DEEP PURPLE -tribuuttibändi DEEP HEEP WIZARD soittaa kesän päättäjäisissä originellisti esikuviensa parhaat klassikkohitit mielettömällä draivilla ja asenteella, nostaen jälleen fiilikset legendaarisessa Popparissa huippuunsa. Hittejä hittien perään, armoa ei kansalle anneta…. Loistavaa laulua, huippukitarointia, vintagen karheaa Hammondia, sekä tiukkaa basso & rumpukomppia, tässähän ne vanhanliiton menomusan ainekset ovat. Viimeksi huhtikuussa yli 170 myytyä lippua, nyt pistetään tupa (200) täyteen…. Tule sinäkin kesän päättäjäisiin lauantai-illan huumaan bailaamaan, ja anna loistavan menomusan viedä sut mukanaan mahtaviin fiiliksiin !!!

Muusikot: Ari Antinaho (voc) Markus Kinnunen (g) Kaj Ehnwall (kb) Ville Koskinen (b) Ossi Nykänen (dr)

ENNAKOT BAARILTA

WAY TOO M.F. HOT avaa jamit

ke 17.9.2014
Syksyn seksikkäin jamiavaus saa nektarit liikkeelle ja posket punakoiksi! Aivan liian kuumat:
Iina Penttilä – voc
Heikki Pyykkönen – voc
Tuisku Lehtola – gtr
Aaro Laitinen – keys
Konsta Lehmonen – dr
Hanna Turunen – bs
Liekityksen jälkeen lava on vapaa jamihenkisille muusikoille!

Stand Up Festari 2014

to 18.9.2014
TO 18.9.2014 klo 18.00 Fredi Lilius MC Tommi Tuominen Ilari Johansson

* Suora lipunmyyntilinkki

Stand Up Festari 2014

pe 19.9.2014
PE 19.9.2014 klo 19.30 Tommi Mujunen MC Jape Grönroos Sampsa Simpanen Ismo Leikola

* Suora lipunmyyntilinkki

Ismo Leikola Stand Up Show

pe 19.9.2014
Liput ennakosta ja ovelta.

Stand Up Festari 2014

la 20.9.2014
Workshop -klubi Festareilla esiintyvät koomikot testaavat uutta materiaaliaan.
*Suora lipunmyyntilinkki

Stand Up Festrin HÄRSKI-ILTA

la 20.9.2014
LA 20.9.2014 klo 22.00 Härski-ilta (koomikot esittävät ronskeinta materiaaliaan) Jape Grönroos MC Ali Jahangiri Robert Pettersson

* Suora lipunmyyntilinkki

Mentalistiduo Mindless

su 21.9.2014
”Mentalistiduo Mindless hämmästyttää tajunnanräjäyttävillä demonstraatioilla mielen maailmasta. Onko ihmisen käyttäytyminen ennalta arvattavaa? Entä voiko mieltä ohjailla tai ajatuksia lukea? Esitys on viihdyttävä kokonaisuus täynnä yllätyksiä ja vaikuttavia ilmiötä.

Lavalla: Jaakko Örmälä ja Joonas Puhto” Vapaa pääsy.

Foreplay plays Fourplay

ti 23.9.2014
Pehmeitä säveliä teille tarjoavat: Panu Korhonen – koskettimet, Aapo Nieminen – kitara, Hanna Turunen – basso, Konsta Lehmonen – rummut, Emma Kuivalainen – laulu, Krista Viinikainen – laulu Tämän jälkeen smooth jazz jamit!

UUSI MANNER

ke 24.9.2014
Uusi Manner on akustispainotteista, suomenkielistä pop-folkkia soittava Jyväskyläläinen bändi. Melodiset kappaleet, poikien taitava soitto ja Aurooran herkkä ääni kuljettavat kuulijaa eri tunnelmasta toiseen.

Uusi Manner julkaisee ensimmäisen EP:nsä tänä syksynä. Ensimmäinen sinkkulohkaisu ”Tyttö, joka letitti tuulen” on kuultavissa Youtubessa osoitteessa:

https://www.youtube.com/watch?v=TzTZJy-

Bändi: Auroora Sallinen: laulu Simo Andersen: kitara, taustalaulu Mikko Norontaus: basso, taustalaulu Viljo Rissanen: rummut, taustalaulu

ELENA & THE ROM ENSEMBLE LEVYNJULKAISUKONSERTTI

to 25.9.2014
Elena & The Rom Ensemble on säkenöivän jazzlaulajattaren Elena Mindrun luotsaama yhtye, joka kutsuu kuulijansa mukaan eksoottiselle musiikilliselle matkalle. Illan aikana kuullaan kappaleita kokoonpanon uudelta pitkäsoitolta, joka kantaa nimeltä Evening In Romania

. Evening in Romania on Elena Mindrun toinen albumi vuonna 2012 julkaistun Romanian Christmas Storiesin jälkeen. Levy julkaistiin heinäkuussa Romaniassa ja Suomen-julkaisu on Mindrulle ensimmäinen laatuaan. Mindrun lämmintä ääntä säestää nuorista suomalaisista jazzlupauksista koostuva yhtye, Sampo Hiukkanen viulussa, Tuomas J. Turunen pianossa, Eero Seppä bassossa sekä Anssi Tirkkonen rummuissa. Yhtyeen musiikki esittelee kuulijalle tuoreen yhdistelmän jazzmusiikiin perinnettä sekä romanialaista kansanmusiikkia. Mindrun ääni sekä Hiukkasen viulu tuovat musiikkiin suomalaisista jazzjulkaisuista erottuvaa dynamiikkaa sekä uusia sävyjä. Suurin osa levyn kappaleista on Mindrun omaa käsialaa, mutta levyltä löytyy myös pianisti Turusen säveltämiä kappaleita sekä romanialaisia kansanlauluja. Suomessa äänitetyn levyn tuottaja ja julkaisija on Mindrun oma levymerkki EM Records, jonka Mindru perusti ensimmäistä albumiaan varten vuonna 2012.

Elena Mindru – laulu Sampo Hiukkanen – viulu Tuomas J. Turunen – piano Eero Seppä – basso Anssi Tirkkonen – rummut

Kellariklubi A.Takalo & Takavalot, Castration of Seppo, Palolampi, Raw Recruits)

pe 26.9.2014
A.Takalo & Takavalot- Light Beer since 2013

https://www.youtube.com/watch?v=4O7k2gq59c0

Raw Recruits- Niin sanottua rock-musiikkia, rhythm & bluesia ja muita

Amerikan kotkotuksia. https://www.youtube.com/watch?v=Q1-btXwN6IU

Castration of Seppo- Räkää, hikeä, hämyä, jazzia, calypsoa, mustalais-juttuja, prinsessasatuja ja oksennuskuolemia. Tervetuloa, erityisesti kaikki Seppo-nimiset!

https://soundcloud.com/castration-of-seppo

Palolampi- Palolampi on tuore jyväskyläläinen suomenkielinen Pop/Rock-yhtye, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita monipuolisesti populaarimusiikin eri osa-alueilta.<br<
https://www.youtube.com/watch?v=0ApKfWb81hc

Eija ja Juha 60v.

la 27.9.2014
Yksityistilaisuus

Atlantis

la 27.9.2014
kokoonpano : Erkki Paananen kitara, laulu Juha Ahtilinna kitara, laulu Erkki Tuononen , basso Esko Saari , rummut Musiikki on Shadows painotteista 60 luvun kitaramusiikkia.

Flannels In Chains avaa jamit

ke 1.10.2014
Musaa Pearl Jamilta, Nirvanalta, Alice in Chainsilta ja mahdollisesti Sound Gardenilta.

BLUES LIVE 2014 FESTIVAALI

to 2.10.2014
Mr. Slideman The Blues Sharks

BLUES LIVE 2014 FESTIVAALI

pe 3.10.2014
Ina Forsman Helge Tallquist Band Ismo Haavisto One-Man-Band

Hustle Fuzz

la 4.10.2014
Hustle Fuzz on vuonna 2013 perustettu sukat pyöräyttävä jazzkvintetti, joka ammentaa soundinsa retrosta soul-jazz energiasta sekä bogaloon hypnoottisen tanssittavaasta poljennosta. Hustle Fuzzin vastustamaton rytmikudos sisältää vahvan annoksen Hammond B3-vitamiineja ja tenorisaksofonin autenttista rähinää suoraan rnb:n alkuajoilta. Yhtyeen ohjelmisto sisältää omien sävellysten lisäksi väkeviä tulkintoja mm. Jimmy Smithin, Lou Donaldsonin ja King Curtisin kaltaisten soul jazz- pioneerien katalogeista.

Kokoonpano:

Juho Hurskainen – tenorisaksofoni Agentsista tuttu tyylikäs fonisti, joka on tehnyt kattavan uran ammattimuusikkona ja vaikuttanut Agentsin lisäksi muun muassa Whistle Baitissa ja Oiling Boilingissa. Jussi Reunamäki – organ Varavapahtajanakin tunnettu urkurivelho on soittanut lukemattomissa bändeissä ja projekteissa, joista tämän hetkisiä mm. Elonkorjuu sekä Eleanoora Rosenholm Henri Jokinen – kitara Vikkeläsorminen, mutta loppuun asti tyylikäs ahkera freelance kitaristi, joka on työskennellyt mm. Pori Big Bandin sekä Titel Iacovache-Panan kanssa ja toimii tällä hetkellä kapellimestarina Laajavuoren kesäteatterissa. Seppo Kylänpää – basso Groovaava basisti, joka aloitti ammattimuusikon uransa jo heti peruskoulun suoritettuaan liittymällä Ressu Redfordin bändiin. Siitä asti jatkunut mittava freelance-ura on tehnyt ”sepistä” tunnetun joka paikassa toimivan luottobasistin. Severi Koivusalo – rummut Nuoresta iästä huolimattaan ehtinyt työskentelemään laaja-alasiesti monien muusikoiden kanssa. Soittanut luotsaamansa Severi Koivusalo Quartetin lisäksi mm. Ted Curson & Pori Jazz Allstarsissa, Rauman Kaupunginteatterissa, sekä Antti Sarpilan ja Johanna Iivanaisen kanssa.

Blues Live ! 2014 Päätösjamit

su 5.10.2014
Railroud Men Bluesmaraton

Aimo Laitamo @ Monday Club

ma 6.10.2014
Lauluja unesta ja rakkaudesta. Aimo Laitamo – kitara, laulu Laura Tuunanen – koskettimet

Waaw Africa productions & K.O. Company presents: Afrobeat night

ke 8.10.2014
Jyväskylän afrikkalaisin suomalainen rumpali Keijo Koskenharju tuo K.O. Comppanynsa Popparin lavalle tarjoamaan musiikkia afrikasta. Illan solisti on Gambialainen laulaja-lauluntekijä Jali Madi Kanuteh.

Jali Madin musiikki polveutuu muinaisesta, länsi-afrikan malinkelaisten 1300-luvulla alkaneesta griot-kulttuurista. Griotit ovat kierteleviä muusikoita ja runoilijoita. Jali madi esiintyy laulajana ja kitaristina. Hän on kotimaassaan Gambiassa yksi tämän hetken suosituimpia nuoria artisteja. Gambian lisäksi hän on esiintynyt mm. Norjassa ja Iso-Britanniassa maailman suurimmissa länsi-afrikkalaisen musiikin tapahtumissa.

K.O. Company on musiikkikollektiivi jonka soittajat ovat vahvasti omistautuneita, eivät ainoastaan länsi-afrikkalaiselle, mutta myös muun maailman kansanmusiikille. Keijo Koskenharjun luotsaaman kokoonpanon pyrkimys on vastata alati kasvavaan maailmanmusiikin kysyntään suomessa ja kutsua suomeen tulleita ulkomaalaisia muusikoita esiintymään vieraanaan.

Popparin illan avaa Pape Cisse & Mama Africa JKL vieraanaan Laye ”mr Happy” Doumbouya joka tulee esittämään afrikkalaisen nykytanssisoolon.

_______________________________________________________

Main guest: Jali Madi Kanuteh & K.O. Company The music of Jali Madi is original griot sound embodied in the cultural fabric of the regions of the ancient Manding empire of Gambia, Senegal, Mali, Guinea and Guinea Bissau. Jali Madi is a singer and guitar player with a dynamic band that makes music to demonstrate the beauty of the sound of Kora. With his songs and his silky approach to the microphone, he dazzles his audiences with a voice of harmony and chromatic flavors that touch hearts and make one wants to knock off one’s socks to dance.

Support: Pape Cisse & Mama Africa JKL feat. Laye ”Mr. Happy”
Laye ”Mr. Happy” Doumbouya is joining for support act with his afrocontemporary modern dance solo. Laye’s joyful way of teaching and performing is well known both in Senegal and in Finland already. He is an energetic dancer and a great artist, bringing all the hottest moves and techniques straight from Senegal as well as choreographing his own original routines.

Afterparty: DJ set

R.J. Mischo (USA)

to 9.10.2014
Amerikkalainen blues-artisti R.J. Mischo tuo vuoden 2014 Euroopan kiertueensa myös Suomeen ja Jyväskylään. R.J. Mischo on Wisconsinissa 1960 syntynyt ja Minnesotassa kasvanut blueslaulaja ja mestarillinen huuliharpisti. Virtuoosimaisen soittotekniikkansa lisäksi R.J. – ´King of a Mighty Good Time´ – on myös valloittava ja karismaattinen esiintyjä. Blues on ollut hänelle erityisen tärkeää aina siitä lähtien, kun hän 16-vuotiaana pääsi livahtamaan Muddy Watersin konserttiin. Tästä alkoi innostus perehtyä bluesharpun historiaan ja soittotyyleihin, joista erityisesti 50-luvun Chicago-blues teki syvän vaikutuksen. Hänen levytysuransa lähti nousuun 1990-luvulla ja -94 ilmestynyt cd ´Gonna Rock Tonight´ johti USA:n kiertueeseen ja lopulta Eurooppaan. Erittäin tasokas levytysten kausi on jatkunut näihin päiviin saakka ja viimeisin, Mischon Delta Groovelle levyttämä albumi, ´Make It Good´ näki päivänvalon 2012. Mischon Suomen keikkojen bändinä toimii hänen pitkäaikaisia luottomiehiään. Tomi Leino Trion jäsenet ovat keränneet arvostusta useiden blues-artistien taustamuusikkoina niin Suomessa kuin ulkomaillakin tapahtuvilla kiertueilla.

http://www.rjblues.com

R.J. Mischo – laulu ja huuliharppu Tomi Leino – kitara Jaska Prepula – basso Mikko Peltola – rummut

Karkkipäivän levynjulkaisukiertue

pe 10.10.2014
Karkkipäivän musiikki risteilee akselilla kantri-blues-punk-rock, jollaista suomenkielellä ei juuri muuten ole tarjolla. Elokuun lopussa ilmeistyi yhtyeen toinen pitkäsoitto: ”Jos Päijänne viskiä ois”, joka tavoittelee sitä tunnelmaa kun tienristeyksessä sielua myydään. Vähän kuin leijuisi etelävaltioiden plantaasien yllä punavihreässä Kallio-kuplassa. Nyt yhtye lähtee levynjulkaisukiertueelle ja soittaa ensimmäistä kertaa Jyväskylässä. Karkkipäivä on tunnettu riehakkaista livekeikoistaan, missä hikeä ja viskiä ei säästellä. Tuore levy on saanut positiivisen vastaanoton niin levyarvosteluissa kuin huomiota lehdistössä: http://karkkipaiva.com/lehtileikkeet/

https://www.facebook.com/karkkipaiva.band http://karkkipaiva.com/ ​

Beverly Girl & Otherhood & Cykles

la 11.10.2014
Beverly Girl

”One of the most original and potent newcomers in the Finnish scene.” -Flow Festival

”…the band has some of the most engaging music to emerge in quite some time.” – Examiner.com

Elektronista funk/rock -musiikkia soittava Beverly Girl ilmestyi kuin tyhjästä Suomen indie-maailmaan pari vuotta sitten. DIY-mentaliteetilla julkaistu kolmen kappaleen äänite soi radiotaajuuksilla ympäri maan, ja levisi musiikkiblogien välityksellä Ranskan ja Englannin kautta muualle Eurooppaan, Yhdysvaltoihin, Australiaan ja Japaniin. Mm. Flow- sekä Helsinki Pride -festivaaleilla esiintyneen yhtyeen kaivattu debyyttialbumi julkaistaan 47-levymerkin alla vihdoin tänä keväänä, ja julkaisua seuraa vähintäänkin yhtä odotettu esiintymisputki.

https://www.youtube.com/watch?v=R1g5BKb7H5k https://www.youtube.com/watch?v=Uc8uj18Vqcw http://beverlygirl.com/

Otherhood

Put together the creative force of this bunch results in rock music consisting of elements from various different genres from different decades. Inspiration for textures, rhythms and sounds is drawn from ie. progressive rock ’n’ roll, blues and even from ethnic grounds. https://www.facebook.com/pages/Otherhood/130035963725949?fref=ts

Cykles

Rantasalmelaislähtöinen helsinkiläisyhtye. Julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa 2011. Valmistelee toista pitkäsoittoa. http://cykles.net

Desert Mountain Tribe (UK)

ke 15.10.2014
Brittiläinen pyskedeelistä rockia soittava Desert Mountain Tribe saapuu Jyväskylän Poppariin keskiviikkona 15.10. osana kolmen keikan mittaista Suomen kiertuettaan. Bändi esiintyy Popparin lisäksi Helsingin Siltasessa sekä Tampereella Lost In Music -festivaaleilla, joka on Suomen suurin ja merkittävin klubifestivaali.

////////////////////////////////////////////////////////////////////// Facebook https://www.facebook.com/desertmountaintribe

Youtube http://youtu.be/502T5Ldsd0s

Soundcloud https://soundcloud.com/desert-mountain-tribe ////////////////////////////////////////////////////////////////////// Emerging late in 2012 out of the ever-relevant cultural undergrowth of London town itself, Desert Mountain Tribe is a threefold onslaught of psychedelic rock heart and soul.

The psych-blood flows strong in the veins of founding members Jonty Balls (Guitar/Vocals) and brothers Philipp (Bass) and Felix (Drums) Jahn.

In the short time the band have been active, Desert Mountain Tribe have shared the stage with the likes of Damo Suzuki¸ The Cult of Dom Keller, The Lucid Dream, Wall of Death and The Telescopes.

Their début EP, an effort recorded and committed to tape in the trip-worthy surroundings of Shaken Oak Farm in Oxfordshire and subsequently mastered by Brett Orrison of The Black Angels will be released 24th March 2014 digitally and as limited ed 12”.

DMT are currently making preparations for a brand new, and eagerly awaited EP, to be released in the autumn of 2014, to be closely followed by their début album, whilst continuing to deliver a string on sonic live performances.

Nassaun Fasaani – levynjulkaisukiertue (Jazzliitto)

to 16.10.2014
Toni Porthen – rummut Joonatan Rautio – saksofoni Jussi Fredriksson – koskettimet Juho Kivivuori – basso Mamba Assefa – lyömäsoittimet

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonisti Joonatan Raution jaettu näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot.

Nassaun Fasaanin muusikot ovat Suomen jazzkentän huippuja. Räjähtävän virtuoottinen Toni Porthen (s. 1978) tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstä Axl Smithin ja Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu Joonatan Rautio (s. 1973) yllättää edelleen yleisönsä instrumenttinsa ylivertaisena taiturina. Pianisti Jussi Fredriksson sähköistää Nassaun Fasaanin sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentää vielä suomalaisen sähköbasson soiton todellinen kivijalka Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa.

Nassaun Fasaani on perustettu jo vuonna 2010, mutta julkaisee vasta tällä Jazzliiton kiertueella pitkään kypsytellyn ensilevynsä. Albumi on Helsinki Jazz Underground -kollektiivin julkaisu.

https://soundcloud.com/helsinkijazzunderground/sets/nassaun-fasaani

Mopocop & Quarteto Hermes

pe 17.10.2014
Perjantaina 17.10. Poppari on mitä mainioin paikka paeta koleaa syyssäätä, sillä silloin lavalla energiaansa paikallaolijoille tarjoavat Oulun lahja Suomen fuusiokentälle, Mopocop, sekä brassirytmeillään lämmittävä Quarteto Hermes.

Mopocop on säröllä maustettuja muunnesäveliä ja räyhäkästä kitarointia yhdistettynä häpeämättömän oululaiseen tunnelmaan. Bändin taustalta löytyy muun muassa jazzia, rockia, metallia, flamencoa, tukan pyöritystä, armotonta roudausta ja keikkavalojen välkettä. Moninaisuus yhdistyy Mopocopissa haluna treenata salaa kellarissa fuusiota ja ryömiä välillä ihmisten ilmoille sitä esittelemään. Tämän nelihenkisen kokoonpanon hyppysissä synkoopit rytisevät, ja soitossa kuuluu tekemisen ilo.

Mopocop:
Katariina Kuure – Basso
Olli Estola – Rummut
Janne Mikkonen – Kitara
Toni Jakku-Hiivala – Kitara

www.mopocop.fi

Quarteto Hermes nähtiin viimeksi Jyväskylässä toukokuun Summer Jazz Clubilla. Kesän ja syksyn aikana bändi on työstänyt uutta materiaalia, jota se nyt pääsee kantaesittämään entisessä kotipesässään, Jyväskylän Popparissa.

Quarteto Hermes:
Lauri Kallio – Kitara
Teemu Mustonen – Rummut
Pekka Löhönen – Basso
Antti Lähdesmäki – Rhodes

POP-UP Comedyclub

la 18.10.2014
Juhuu!
Jo semilegendaariseksi ehtineen Pop-Up Stand up klubin syksy starttaa vahvasti oululaisin voimin! Illan isäntä Heikki Multanen marssittaa lavalle lavakomiikan nousevia suomalaisia tähtiä popparin mahtavan intiimissä ilmapiirissä.

Lauantaina lavalla:
JOONAS KORHONEN (Vuoden tulokas 2013)
PETER SAPIANO (Naurun tasapaino 2014)
PÄIVI KUUVA (Naurun tasapaino 2014)
AWE VENGASAHO (Oulu, Hipster)
TOMMI YLIMÄINEN (Oulu, nuori vihainen)
TUULA KOLEHMAINEN (Helsinki, nainen)

Ennakot ja ryhmävaraukset Ravintola Popparista!

Overslide – Classic Rock

la 18.10.2014
Overslide -band on Jyväskyläläinen vanhemman polven rocknelikko, joka soittaa musiikkia aikakaudelta, jolloin vielä soittajat olivat Soittajia ja musiikki oli Musiikkia ; 60 –luvun lopun sekä 70 -luvun Rockia. Overslide coveroi tyylitajulla ja alkuperäistä kunnioittaen aikakauden Rock klassikoita Creamilta, ZZ Topilta, Lynyrd Skynyrdiltä, Deep Purplelta, Rolling Stonesilta … .

Duo Vesa ”Bon” Holmala ja Samuli ”Kojo” Erkkilä

ti 21.10.2014
Oli Juicet, Baddingit, ja on Dave & Andy. Näihin jalanjälkiin astelee Duo Vesa ”Bon” Holmala ja Samuli ”Kojo” Erkkilä, jotka ovat tulleet keski-suomen järvimaisemiin tekemään uutta materiaalia. Miksei siis samalla heittää pikku show? Tarina on tosi ja kertoja elää… Vedon jälkeen luvassa vapaat jamit!

Elina Arlin

ke 22.10.2014
”Kokonaisuutena New Name on hieno ja eheä levy, jossa erilaiset melodiat ja fiilikset vaihtelevat tehden kokonaisuudesta mielenkiintoisen. Arlin on lahjakas ja hänellä on todella kaunis ääni. Olen varma, että tästä naisesta tulemme vielä kuulemaan” -Katja Reijonen, Karjalainen 25.8.2014

Laulaja Elina Arlin yhteyineen tulee Poppariin keskiviikkona 22.10. osana New Name-albuminjulkaisu kiertuettaan. Suurelle yleisölle laulaja tuli tutuksi vuoden 2013 Uuden Musiikin Kilpailun finaalista, jossa hän vielä tuolloin tyttönimellään Orkoneva esitti kappaleen He’s Not My Man. Arlinin musiikissa ’50 ja ’60-lukujen amerikkalainen motown ja country liittoutuvat tämän päivän poppiin ja souliin. Laulajaneito itse kutsuu musiikkiaan ”vintagepopiksi”.

Levyn avausraita ”Poser” pääsi levyn julkaisemisviikolla Radio Suomen soittolistalle, ja on siitä lähtien ollut kaikilla Radio Suomen kanavilla aktiivisoitossa. Lisäksi levyltä sai maisitiaisia 1.elokuuta julkaistun singlen ”Jealousy”n muodossa. Sinkkubiisin americana ruotii sairaalloista mustasukkaisuutta, hulluuden rajamailla liikkumista. Miika Hakalan ohjaama video tarjoaa vakavaan aiheeseen humoristisen näkemyksen, jossa Thelma & Louise -tematiikka viedään hämäläisille rypsipelloille. Videon voit katsoa tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=LMvVGeMij5I

Iättömän, isosti soivan musiikin sisällä sykkii elämä – iloineen, suruineen, onnenhetkineen ja kriiseineen. Levyn tekstien aiheet osuvat siihen osaan arkea, josta usein vaietaan. Mustasukkaisuuden mielettömyyden ja juoruilun julkeuden lisäksi levyllä tartutaan raadollisiin aiheisiin, kuten vainoajan elämään tuomaan viheliäisyyteen, toisena olemisen tuskaan sekä lapsen ja puolison menettämisen murheeseen.

Biisien sovituksia on mietitty huolella yhdessä Arlinin yhtyeen kanssa, josta löytyy myös Jyväskylässä ammattiopintonsa aloittaneita muusikoita peräti kolmen kappaleen verran. Yhtyeessä soittavat: Eveliina Jämsä – taustalaulu Katri Liira – taustalaulu Henri Mäntylä – piano, koskettimet Joona Hasan – kitarat Lauri Lähteenkorva – basso Mikko Arlin – rummut

Antti Heermann 4 with Marian Petrescu

to 23.10.2014
——————– Marian Petrescun soittoa on ihailtu neljällä mantereella. Tänä vuonna häntä kuullaan ainakin Suomessa, Meksikossa, Portugalissa, Australiassa, Venäjällä ja Itävallassa. Suomessa hän herätti jazzyleisön huomion 15-vuotiaana Pori jazzeilla. Tämän jälkeen hän on ollut siellä joka kesä yhtä lukuunottamatta. Soittokavereihin kuuluu mm Arturo Sandoval, Toots Thielemans, Al Jarreau, jne… Marian Petrascu trion levytys ”Hello Mr. Mozart” valittiin vuoden Jazz albumiksi Suomessa Jazzrytmit lehdessä vuonna 2006. Resonance Big Band Plays Tribute to Oscar Peterson-levyn, jolla Marian Petrescu on pianosolisti, West Side Story-kappale palkittiin vuonna 2010 parhaan instrumentaalisovituksen Grammylla. 2010 julkaistiin CD Marian Petrescu quartet with Andreas Öberg ”Thrivin – Live at jazz standard” amerikkalaisella Resonance records levymerkillä. Levy sai loistoarvostelut ja vauhditti Marianin U.S.A:n valloitusta jossa hän käy säännöllisesti konsertoimassa.

Antti Heermann, vln Marian Petrescu, pno Petri Ahjokoski, gtr Anu Ahjokoski, bs TBA, drs Marian Petrescu vierailee nyt Antti Heermann 4-yhtyeessä. Antti Heermann on valittu Suomen parhaaksi jazzviulistiksi neljästi peräkkäin Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä. Hän soittaa useissa eri kokoonpanoissa ja on toivottu solistivieras sekä kotimaassa että ulkomailla.

Rokki-iltama Popparissa kolmen bändin voimin

pe 24.10.2014
I/O – Progressive Rock (TRE) Escalane – ALTERNATIVE Metal(JKL) Bailout – Hard Rock (KOTKA)

-I/O https://iosite.bandcamp.com/album/ep -Escalane https://www.facebook.com/escalane -Bailout https://www.facebook.com/bailoutrockband

Kasaribileet Naisten Pankin hyväksi

la 25.10.2014
Musiikista vastaa The Staff ja dj. Ovet auki tilaisuuden jälkeen klo 22.

Kusti Tedesco

ma 27.10.2014
Kusti Tedesco, the former leader of the brazilian band Nao Contem Gluten, brings to Jyvaskyla his unique mixture of Brazilian rhythms and rock. With influences acquired in over 7 years of road, from performing in small venues to big festivals, Kusti carries all the energy of a soulful busker combined with the smooth velvety harmonies of brazilian Bossa Nova. The Brazilian singer with Nao Contem Gluten: https://www.youtube.com/watch?v=AevJXMHGnbc

SUOMI ROCKIN EVOLUUTIO Kirjan julkaisu

ti 28.10.2014
Luvassa Suomirockia ja pientä naposteltavaa

Sami Kontola Alasti

ILTA JATKUU JAMEILLA

Johanna Emilia & Anna kokkonen

ke 29.10.2014
Johanna Emilia:

Jyväskyläläisen Johanna Emilian debyyttialbumin levynjulkaisukeikka! Johanna Emilia julkaisi debyyttilevynsä 253 kaunista päivää (Medusa Production) syksyllä 2014. Levyltä lohkaistiin ensimmäinen single ”Historiaa” kesäkuussa. Kappale on otettu hyvin vastaan. Toinen single ”Entä jos?” julkaistiin hiljattain ja mm. Radio Suomi otti kappaleen soittolistalle välittömästi.

Johanna Emilia on artisti, joka jää mieleen ammattitaidosta, sielukkuudesta ja tuoreesta otteesta. Hän yhdistää musiikissaan kaiken tämän rehellisiin, elämänmakuisiin sanoituksiin ja tarttuviin kappaleisiin. Suomenkieliset sanoitukset kumpuavat ympärillä kulkevista ihmisistä ja elämän pienistä hetkistä. Yhtä aikaa kepeä ja koskettava folk-pop saa kuulijan hymyilemään.

”Johanna Emilia on enemmän kuin kaunisääninen laulaja. Banjot, mandoliinit, viulut, dobro, huuliharppu ja flyygelitorvi. Niiden avulla syntyy yhtyeen persoonallinen, keveä sointi.” (9.10.2014 Yle.fi)

Anna Kokkonen:

Anna Kokkonen on rohkea oman tiensä kulkija kotimaisen musiikin saralla. Tämä sielukas lauluntekijä tuotti ja äänitti alun perin omakustanteena debyyttilevynsä Salaisen puutarhan, johon tarttui Riku Pääkkösen levy-yhtiö Ranka Kustannus. Levy julkaistiin sellaisenaan alkuvuodesta 2014, ja musiikki nousi välittömästi mm. Radio Suomen soitetuimpiin useiksi kuukausiksi. Kokkonen on vakuuttanut kriitikoita ja musabloggareita ja saanut myös kansainvälistä huomiota. Kokkonen valmistelee parhaillaan seuraavaa levyään.

Progeland

to 30.10.2014
Levynjulkaisu keikka! Amerikkalainen Melodic Revolution Records julkaisi hiljattain bändin ensimmäisen pitkäsoiton ja keikalla kuullan bändin vanhoja, sekä uusia kappaleita uunituoreelta levyltä. Bändin musiikki koostuu progressiivisestä Classic Rokista esikuvinaan Uriah Heep, Deep Purple, King Crimson jne.. Progeland band: Tomi Murtomäki – laulu Petri ” Lemmy” Lindström – Basso Matias Kangasniemi – Kitara Juha Kaski – Kosketinsoittimet Pasi Manninen – Rummut

JOAYn pikkujoulut 18-22

pe 31.10.2014

Montage & Fubear

la 1.11.2014
Lauantaina 1.11. lämpenevät pakkaset ja aukeavat tähtitaivaat kun Helsinkiläinen prog/rock -valloittaja Montage ja Jyväskylän oma grungelupaus fubear nousevat Popparin lauteille tajunnanräjäyttävät livemenyynsä pöytiin ja permannolle auliisti tarjoillen.
Nyt jos koskaan – tule paikalle, hikoile, hypi ja koe elämys joka kantaa vaivatta uuteen vuoteen asti!

AIKATAULU
22:30 Montage
23:30 fubear

MONTAGE
www.montage.fi https://www.facebook.com/Montagefinland http://www.youtube.com/watch?v=qRKnKWfNXMw FUBEAR
https://soundcloud.com/fubear https://www.facebook.com/fubearband

—————- On saturday 1.11. a heatwave hits Jyväskylä and rips the skies wide open when prog/rock conqueror Montage and Jyväskylä’s own grunge upriser fubear take over the stage of Poppari and serve their live menu with devotedness and professionality.
Now is your chance to come around, sweat, jump and experience a show that will easily carry you ’til new year’s eve!

SCHEDULE
22:30 Montage
23:30 fubear

Leskelän Mattia muistellaan

su 2.11.2014
Jos sinulla on muistissa mukavia juttuja Matista, pistä paperille. Annetaan ne sitten myöhemmin Matin tyttärelle. Kaikki Matin ystävät – TERVETULOA

Konsan Jazz-Workshopin konsertti

ti 4.11.2014
Ihanasti Jazzia – Konsan jazz-workshop

Syksy on jo pitkällä ja niin on Konsan Jazz-workshopkin! Tule kuuntelemaan, että mitä ihmettä tutuille kappaleille on tapahtunut.
Luvassa on yllätyksiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ja ehkä vähän myös sitä jazzia!

Illan aikana lavalla nähdään:

Henna Lind, laulu
Henriika Steidel, laulu/bassopasuuna
Jaakko Pesu, laulu
Joonas Vesalainen, laulu
Heikki Pyykkönen, laulu
Kerttuli Koivisto, trumpetti
Heikki Sillanpää, pasuuna
Aki Saira, alttofoni
Tuuli Lehtomäki, piano
Antti Kankkunen, kitara
Ari Mustonen, basso
Konsta Lehmonen, rummut

Opettaja-ainejärjestöjen luova ilta

ke 5.11.2014
Ilta jatkuu jameilla 21.30 alkaen!!

The Darkness -jaminavaus

ke 5.11.2014
Heidi Laasanen -voc Jaakko Puusaari -gtr Timo Rantama -gtr Jenni Keränen -bs Paulo Poverini -dr

Helsinki-Cotonou Ensemble

to 6.11.2014
www.helsinkicotonouensemble.com

www.facebook.com/HelsinkiCotonouEnsemble
”Fela meets Weather Report.” -Rick Sanders, fRoots Magazine

”Jos tämä ei kuulijaa liikuta, niin mikä sitten” -Mari Koppinen, Helsingin Sanomat

Vuonna 2009 kitaristi Janne Halonen lähti tutkimusmatkalle Beniniin, Länsi-Afrikkaan vihkiytymään Voodoo- rytmien maailmaan. Seurasi ystävystyminen lyömäsoitinvirtuoosi Noël Saïzonoun kanssa, sekä idea yhteisestä projektista, jossa yhdistyisivät jazz, funk ja Beninin perinnemusiikki. Kolme vuotta myöhemmin Halonen palasi Afrikkaan mukanansa muusikot Sampo Riskilä ja Juha Räsänen. Kuuden viikon työskentelystä seurasi kolme keikkaa Beninissä, ja yksi lähes loppuunäänitetty pitkäsoitto, jolla Saïzonoun ja Halosen sävellykset vuorottelivat sulassa sovussa.

Helsinki-Cotonou Ensemble sai nykyisen muotonsa keväällä 2013, kun Beninissä äänitetty debyyttialbumi ”Beaucoup de Piment!” julkaistiin, ja bändi nousi Suomen konserttilavoille. Nyt vuotta myöhemmin orkesterilla on takanaan lähes 40 esiintymistä viidessä maassa, ja kiertämisen ohessa on syntynyt toinen albumi ”Fire, Sweat & Pastis”. Uudella levyllä kuullaan hitsautunutta ryhmää, joka soittaa räjähtävällä energialla ja virtuoottisella taidolla Halosen ja Saïzonoun tällä kertaa yhdessä säveltämää materiaalia. Helsinki-Cotonou Ensemble: ”Fire, Sweat & Pastis” julkaistaan virallisesti 7.11. Cd:n voi kuitenkin jo ostaa ennakkoon Popparin keikalta.

Liput 12€ / 6€ (opiskelijat ja työttömät)

NENÄPÄIVÄKONSERTTI Palokan Big Band&Pop Kuoro

pe 7.11.2014
17.00 Brain Stream septetti 17.30 Palokka Big Band ja Pop-kuoro 18.30 Palokan Jazz Band

Progeland yleisön pyynnösta

pe 7.11.2014
Levynjulkaisu keikka! Amerikkalainen Melodic Revolution Records julkaisi hiljattain bändin ensimmäisen pitkäsoiton ja keikalla kuullan bändin vanhoja, sekä uusia kappaleita uunituoreelta levyltä. Bändin musiikki koostuu progressiivisestä Classic Rokista esikuvinaan Uriah Heep, Deep Purple, King Crimson jne.. Progeland band: Tomi Murtomäki – laulu Petri ” Lemmy” Lindström – Basso Matias Kangasniemi – Kitara Juha Kaski – Kosketinsoittimet Pasi Manninen – Rummut

Tripods

la 8.11.2014
Lauantaina 8.11.2014 Tripods jälleen keikalla Popparissa villitsemässä tanssikansaa 60-70-luvun rockbiiseillä.

Kokoonpano: Pasi Santala: basso + laulu Harri Fredrikson: kitara + taustalaulu Ahti Linjama: rummut + taustalaulu Timo Holopainen: hammond-urut

JAO:n mustan rytmimusiikin workshop

ma 10.11.2014
JAO:n mustan rytmimusiikin workshop. Lavan täyttää järisyttävän sielukas 14-henkinen bändi. See U there!

Waaw Africa productions & K.O. Company presents: Afrobeat night

ke 12.11.2014
Main guest: Malang Cissokho & Maarika Autio
feat. JAO Safari
Mama Africa Jkl

Jyväskylän afrikkalaisin suomalainen rumpali Keijo Koskenharju tuo K.O. Comppanynsa Popparin lavalle tarjoamaan musiikkia afrikasta. K.O. Company sai alkunsa keväällä 2014 Waaw Africa festivaalin myötä kun Jali Madi Kanuteh Gambiasta oli tulossa esiintymään ja tarvitsi yhtyeen tuekseen. Hommahan toimi, yleisö tykkäsi ja jatkoa on tulossa. Waaw Africa productions tuo afrikkalaiset artistit Jyväskylään ja K.O. Company komppaa. Afrobeat Night Popparissa kerran kuussa kuun toisena keskiviikkona. Pitäen sisällään live-musiikkia, tanssia ja dj:t aina uudella ohjelmalla ja vierailijoilla. Tämänkertaisessa konsertissa K.O. Comppanyn kanssa esiintyy Malang Cissokho ja Maarika Autio.

Malang Cissokho plays Western African kora and guitar and sings Mandinka tribe’s traditional songs and his own compositions. Malang Cissokho, who has been living in Finland for a long time, is a member of griot family from Casamance, Senegal. Malang’s father is a well-known kora player. Malang himself started to play first guitar and modern music, before starting to play kora. Nowadays he’s a master in playing the instrument. While living in Senegal, Malang played with the world famous Youssou N’Dour and in Finland he has become famous for playing with Piirpauke, Cool Sheiks, Riddim Raiders and J. Karjalainen. Malang has recorded five albums in Finland. http://malang.bandcamp.com/

Maarika Autio is a Finnish balafon player, a part of a successful band Sila Fato, which music recognizes no cultural, time or age barriers. Her music is a mixture of traditional and newly written world music sung in Finnish, Mandinka, French, Wolof – and Music, the universal language understood by all humans.

Support: Pape Cisse & Mama Africa JKL feat. Maarika Autio JAO Safari
JAOn musiikin koulutuksen maailmanmusiikkityöpaja seikkailee länsiafrikkalaisen musiikin maisemissa Saharan kulmilta Afrikan sarven rannikolle. After party: DJ Set

Lasse Hirvi Trio

to 13.11.2014
Kaupungin teatterin uusi kapu esittäytyy jazztrionsa kanssa.

Lasse Hirvi Trio on toiminut nykyisellä kokoonpanollaan n 5 vuotta. Leaderi, pianisti ja sovittaja Lasse Hirven lisäksi mukana ovat Wade Mikkola (basso) ja Heikki Sandren (rummut). Trion musiikillinen estetiikka sijoittuu 50-60 –lukujen pianotriojazziin, päällimmäisinä tyylillisinä esikuvina mainittakoon Ahmad Jamal, Red Garland, Wynton Kelly ja Les McCann. Ohjelmisto koostuu Hirven sovituksista tunnetuista jazz-standardeista sekä 60-70 –lukujen iskelmäklassikoista, joista ei yllätyksiä puutu. Luvassa on siis vahvasti svengaavaa ja hyväntuulista jazz-musiikkia.

Lasse Hirvi toimii nykyään Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestarina, sitä ennen 25 vuotta Helsingin kaupunginteatterin pianisti-kapellimestarina. Hän on toiminut samaan aikaan jazz-pianistina sekä allround-pianistina lukemattomissa eri yhteyksissä.

Wade Mikkola on USA:sta takaisinmuuton jälkeen toiminut orkesterinjohtajana monissa omissa yhtyeissään joissa myös Lasse Hirvi on ollut mukana. Hän on tehnyt monta levytystä omalla nimellään eri muusikoiden kanssa niin USAssa kuin Suomessa. Hän on toiminut aktiivisesti jazz-musiikin pedagogina ja järjestöaktiivina.

Heikki Sandren on pitkän linjan rumpali, joka on toiminut mm Agents-yhtyeen rumpalina jo parikymmentä vuotta, sen lisäksi hänet tunnetaan luotettavana ja varmana tyylitaiturina jazz-musiikin alueella.

ANTARES (ITA) + SLIM BEAN + RIKOSLAKI + PRINSSI INKOO

pe 14.11.2014
Inkoo
Prinssi Inkoon musiikissa punk ja flamenco kohtaavat; tamperelainen kitaristi laulaa surullista lauluaan ja räimii kitarastaan kauneimmat sävelet!
https://soundcloud.com/inkoo

RIKOSLAKI
Rikoslaki on 2010 Sairiossa perustettu suomi-punkkia soittava pändi. Yhtyeen ensisijaisina innoittajina toimivat 70-luvun lopun punk-bändit. Yhtyeen jäseninä kunnostautuvat laulaja Mikko, Kitaristit Aake ja Harri, rumpali Juuso ja basisti Rambo.
Rikoslaki on julkaissut kourallisen enemmän tai vähemmän biiseja sisältäviä musiikkituotteita ja keikkaillu niin vitusti että on tullut jo hiki.
Loppu onkin sitten legendaa… https://soundcloud.com/rikoslaki
https://www.facebook.com/rikoslaki.yhtye

Antares (ITA)
File Under: Psichiatric punk Rock n Roll
Compared to: Wildhearts , Melvins , Gang Green
Antares is: Yuri Pierini – Guitar/Vocals, Palo Negretto – Bass/Vocals, Joe Pala – Drums

Releases: 2008 Start your engines (Lp) – zodiac killer records 2009 7” split with seditius – tornado ride records/rancore records. 2010 Scouts of evil e.p. – Rancore records, 2011 Big trouble in Appletown (Lp) – Billy’s bones records , 2012 Alpha scorpii rock n roll (Lp) – Rancore records, 2014 Sloth (Lp) – Rancsore records / Annoying records, 2014 split with Vairus (Cassette tape) – Depression house records

Anatares is a three piece punk n roll band from Appletown. Born in the early part of the new millennium, they’ve cut their teeth and built a following ever since through constant touring of the European Continent (10 tours to be exact), playing with the likes of Clutch (USA), Peter Pan Speedrock (Eindhoven, NL), The Adolescents (USA), Guitar Wolf (Japan), Nebula (USA), Valient thorr (Usa) , H20 (USA), Death By Stereo (USA), Madball (USA), The Accidents (Sweden) and Angry Samoans (USA).
They’ve released five albums along the way with Sloth being their latest offering that was released back in April 2014 via a co-production partnership by Rancor Records and Annoying Records. Put out on CD, cassette tape and vinyl LP, the album consists of ten tracks of rhythmic rock riffs, fuzzed out bass and drum fills.
“This record bullied me in high school, stole my lunch money to buy drugs and gas for it’s cool car, and then tore off to the bad side of town. – Bobby Ramone (Jonny Manak & The Depressives).
“Sloth? Probably one of the best album ever released by an european band so far” – Jimmy burnstein ( the flaming testicles )

http://alphascorpii.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Antaresbuzz

SLIM BEAN
Slim Bean on omintakeista räme-blues-punk-rockia omintakeisella kokoonpanolla ja instrumenteilla, jäätävällä asenteella sekä hurjalla live-esiintymisellä. Se on kiertänyt niin puutarhajuhlissa kuin kotimaan että Saksan ja Hollannin pubeissa ja klubeissa sekä hardcore festivaaleilla. Slim Bean on keksinyt pyörän uudestaan. Ja se pyörii…
”Bad Birdy” Pajunen; voc, ”Slim Bean” Liimatainen; foot drums, slide guitar, voc, ”Hounddog” Hirvonen; Banjo, harp, voc, ”Big Boiler” Peräaho; maracas, voc, ”King Kobra” Karppinen; saxophone
https://www.youtube.com/channel/UCn4sX7OBy3m445YlJVcWvyg

Jayho

la 15.11.2014
BILEBÄNDI, JOKA PISTÄÄ MUILLE JAYHOT SUUHUN!

5-henkinen JAYHO tarjoilee timanttista menoa, savua, energiaa ja hittimusiikkia jokaiseen tilanteeseen ja tilaisuuteen. Teemme työmme vuosien kokemuksella, ja ennen kaikkea rakkaudesta musiikkiin ja haluun viihdyttää. Missiomme on saada jokainen Kuisma tanssilattialle ja myynti hurjaan nousuun!

Luvassa on sekä kotimaista että kansainvälistä hittimateriaalia aina Kaija Koosta ja Jenni Vartiaisesta Lady Gagaan ja Rihanaan saakka, ylläribonuksia unohtamatta.Tätä ei voi missata! ;)

Menossa mukana: Jonna Jauhiainen Ilari Heinäaho Toni Hintikka Petri Honkonen Kai Korteila

www.jayhoband.fi

JAO:n Free työpaja

ma 17.11.2014

Sini & Saarela & Naapurit

ke 19.11.2014
Laulaja-lauluntekijä Ville Saarelan kappaleita ja miksei joitain kovereitakin. Esimerkiksi Dylania ja King Crimsonia on soitettu. Suomeksi kuitenkin enimmäkseen.

Poppia tai folkkia, blues-, rock-, country-, proge- ja kansanlauluvivahteilla. Valssikohtauksia unohtamatta. (come feel n’ name it)

Kitaristi-laulaja Saarelan lisäksi solisteina toimivat Sini Pajunen ja viulisti Mari Selin. Kontrabassossa on Juha Mäkinen.

Marek Walarowski Trio feat. Wojciech Lichtański (PL/CZ)

to 20.11.2014
Yhtye saapuu Jyväskylään äänittämään uutta levyään ja Popparin yleisö kuulee tätä uutta musiikkia ensimmäisenä. Pianisti ja säveltäjä Marek Walarowski opettaa säveltämistä Musiikkiakatemiassa Katowicessa ja lisäksi hän on yhteistyössä Seattlen ja Louisvillen yliopistojen jazz- instituuttien kanssa. Hän on myös aktiivinen klassisen musiikin saralla, hänen musikkiaan soittaa mm. Silesian filharmoninen orkesteri. Nuoresta iästään huolimatta saksofonisti Wojciech Lichtańskin esitykset saavat käärmehypnotisoijan tavoin kuuntelijat lumoihinsa. Rytmiosastoon kuuluu tsekkiläinen basisti Lukáš Mužík, joka toimii johtajana jazzin laitosta kansakonservatoriossa Ostravassa, ja rumpali Michal Dziewinski, joka työskentelee yhdessä puolalaisten huippujazzihmisten kanssa. Tulemme kuulemaan täsmällisiä tekniikoita ja mielikuvituksellista jazzia klassisen musiikin vivahteilla, joka on todellla hivelee kuulijan korvaa.

Vapaat jamit houseband avaa

pe 21.11.2014

POP-UP Comedyclub

la 22.11.2014
“Pop-UP Comedy marssittaa lavalle suomalaisen komiikan kovimpia ammattilaisia ja tulevia lupauksia! 22.11. lavalla mm.

Joni Koivuniemi Risto Koo Saana Peltola Aatu Raitala Jani Salo

Liput 9e. Tarkasta meidät myös facebookista https://www.facebook.com/popuppoppari

ELIAS KAHILA BAND

la 22.11.2014
Tukholman musiikkipiireissä legendaarisen maineen saaneen jyväskyläläisen ELIAS KAHILA BANDin kokoonpano on Sello * Basso * Rummut. Bändi on ensimmäisenä tuonut uskottavasti sellon blues,funk,pop & rock-maailmaan. EKB onkin mielenkiintoinen vaihtoehto kitarabändeille sekä helposti lähestyttävä musaelämys. Elias Kahila Bandin soundi on herättänyt huomiota aina TOTO:n jäsenistä Tenacious D-yhtyeen Jack Blackiin.

Setti koostuu omista biiseistä sekä uudelleen sovitetuista tutuista hittibiiseistä mm. Red Hot Chili Peppers, AC/DC, Toto, BB King, Muse, -bändeiltä. Lisäksi keikalla kuullaan mm. yhden miehen sello-loop show sekä akustinen osio.

Musiikkivideo Ode For The Shakes: https://www.youtube.com/watch?v=dpc5nnAzsCo

ELIAS KAHILA BAND:

Elias Kahila (Sello) Kristian Ijäs (Rummut, akustinen kitara) Kalle Saarelma (Basso)

Elmgrenin Heidin laulututkinto

ti 25.11.2014

SALAIVA levyjulkkari

ke 26.11.2014
SALAIVAN odotettu toinen albumi on saapumaisillaan ja sitä juhlistamme mahtipontisesti. Luvassa on tuoretta vihannesta, vanhaa naapuria ja kaikkea siltä väliltä. Terve tuloa vaikutukseen!
Pinkeä miehistömme nostaa ankkurit ja suuntaa keulan kohti keidasta!
Vis és!!

Sigurdur Rognvaldsson’s Dark Forest

to 27.11.2014
Sigurdur Rognvaldsson – electric guitar Johannes Sarjasto – alto saxophone Eero Tikkanen – bass Ville Pynssi – drums

Perjantai jamit avaa Mies ja Banjo

pe 28.11.2014
Dave Slack Bird avaa jamit.

Petteri Sariola / soolokeikka + workshop

la 29.11.2014
HUOM: Workshop klo klo 17.00. Ilmoittautumiset baarille. Workshopin hinta 10€.Petteri Sariola soittaa akustista kitaraa perkussiivisella tavalla, joka on vienyt hänet ympäri maailmaa. Hänen kolmas soololevynsä tuli ulos toukokuussa Yhdysvaltalaisella CandyRat-levymerkillä, ja sen tiimoilta hän kiertänyt koko kuluneen vuoden ympäri Kaakkois-Aasiaa ja Keski-Eurooppaa. Iltapäivän workshopissa käydään läpi modernia fingerstyle-tyyliä ja akustisen kitaran käyttöä uusilla tavoilla. Sariola on saanut 10-vuotisella urallaan lukuisia palkintoja ja ollut esillä sekä alan julkaisuissa että valtavirta medioissa mutta tämä video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:



https://www.youtube.com/watch?v=7q1D9n_ADx0

http://petterisariola.fi http://facebook.com/petterisariola

Popparin perinteiset PIKKUJOULUT

su 30.11.2014
Taas vietetään perinteist VIP- Pikkujoulua hyvän ruoan, jouman ja YLLÄTYSOHJELMAN merkeissä. Palkitaan vuoden tulokas- ja muusikko. Ovet avataan muulle yleisölle klo 22. Samalla uusimme VIP-kortit ja jaetaan uudet.

Illalliskortit tulevat 1.11 myyntiin. Niitä on rajoitettu määrä.

Jos et pääse tilaisuuteen, voit uudistaa tai lunastaa 2015 Vip-kortin hintaan 20€,

KELLARIKLUBI 3

ke 3.12.2014
Seuora: Seuoran juuret löytyvät dark cabaresta ja neo-folkista, mutta heidän tyyliään ei ole helppo karsinoida edes muutaman genren sisälle. Heidän soundinsa on tumma, mutta maanläheinen, ja maistuu varmasti illan muiden hiilenmustien yhtyeiden faneille. Seuoran sydäntä raastava tulkinta saattaa kaikkien illan muiden yhtyeiden bläkiksestä huolimatta olla synkintä yrmistelyä, joten syksyiseen itsemurhamielentilaan yhtye sopii loistavasti.

Alchemaster’s Apprentice: Alchemaster’s Aprrentice soittaa avant-gardehenkistä, perinteitä kunnioittavaa black metallia.

Tuhonsiemen: Tuhonsiemen on jyväskyläläinen, vuoden 2011 syksyllä perustettu nelimiehinen black metal – orkesteri. Musiikilliselta anniltaan astetta epätyypillisempää mustaa metallia esitetään vuoroin tappotahtia kaahaamalla, vuoroin synkkiä melodioita hitaasti maalaillen – pääasia on tunnelman välittäminen kuulijalle keinoja kaihtamatta. Bändi on live-esiintymisissään aina panostanut tiukan soiton lisäksi vähäeleiseen mutta tunnelmalliseen show’hun, joka taatusti jättää kuulijansa sydämen kylmäksi.

Everhöörd? -ilta: Maagiset Naiset

to 4.12.2014
Everhöörd? on jyväskyläläisten muusikoiden kollektiivi, joka soittaa musiikkia, jota harvemmin pääsee kokemaan livenä. Tule kuulemaan mielenkiintoisia artisteja ja musiikkia, jota radioiden soittolistat eivät tarjoile.
Ensimmäisessä live-illassa to 4.12. tarjoillaan tarttuvia paloja valloittavilta naispoppareilta: Ane Brun, Beth Gibbons (Portishead), Charlotte Gainsbourg, PJ Harvey ja Laura Marling.
Muusikot:
Kaisa Halmemies – laulu
Jere Mäntykangas – kitara
Tomi Fröberg – kitara
Unto Luoto – Koskettimet
Liisa Sihvonen – laulu, viulu, perkussiot
Jaakko Peltonen – basso, perkussiot
Vili Kallonen – rummut

Penatonics

pe 5.12.2014
”Keski-Suomen räiskyvin ja energisin bilebändi on Penatonics! Tämä groovekone pitää sisällään kolme aitoa Penaa, hulvatonta meininkiä ja aimo annoksen rouheaa soittotaitoa. Tämän kokoonpanon ohjelmisto koostuu 70-luvun parhaimmista funk- ja soulklassikoista nykypäivän kovimpiin radiohitteihin. Tiukka ammattiote rautaisella asenteella ei jätä ketään kylmäksi – Penatonics tekee bileistäsi parhaat. Keikkalavalla nähdään ja kuullaan kitaristi Markus ”Pena-Shake” Penttisen vertaansa vailla pyörivät lanteet, rumpali Vili ”Daddy-Cool” Kallosen tanssijoita kutsuva komppi, kitaristi Jaakko ”Baby-Pena” Penttilän maukkaimmat ja tiukimmat soundit, basisti Hanna ”Thunderbird” Turusen grooveimmat linjat sekä laulaja Iina ”Eversti-Pena” Penttilän huikea lavashow!

Penatonicsin loistava porukka boostaa bileesi uudelle tasolle – Penat ovat valmiita, oletko sinä?”

Itsenäisyyspäivän vapaat jamit ja Linnan juhlat

la 6.12.2014

Jutta Toivonen @ Monday Club

ma 8.12.2014

Aki Toivola Näyttökeikka

ti 9.12.2014

Waaw Africa productions & K.O. Company presents: Afrobeat night

ke 10.12.2014
Main guest: Hilton Marowa (Zimbabwe) warm up: Mama Africa jkl feat Juha Sillman

Jyväskylän afrikkalaisin suomalainen rumpali Keijo Koskenharju tuo K.O. Comppanynsa Popparin lavalle tarjoamaan musiikkia afrikasta. K.O. Company sai alkunsa keväällä 2014 Waaw Africa festivaalin myötä kun Jali Madi Kanuteh Gambiasta oli tulossa esiintymään ja tarvitsi yhtyeen tuekseen. Hommahan toimi, yleisö tykkäsi ja jatkoa on tulossa. Waaw Africa productions tuo afrikkalaiset artistit Jyväskylään ja K.O. Company komppaa. Afrobeat Night Popparissa kerran kuussa kuun toisena keskiviikkona. Pitäen sisällään live-musiikkia, tanssia ja dj:t aina uudella ohjelmalla ja vierailijoilla. Tämänkertaisessa konsertissa K.O. Comppanyn kanssa esiintyy Hilton Marowa. https://www.facebook.com/pages/KO-Company/784796341586211

——– Hilton Marowa’s music is a fusion of Zimbabwean Mbira (thumb piano), rock, blues, soul, funk and reggae elements. Hilton Marowa was born and bred in Harare, Zimbabwe in June 1969. At the age of 14 he started as the lead singer of a group called Mosi-Oa-Tunya (The Smoke That Thunders). Since that he has worked whit almost every Zimbabwean heavyweight musician as a session bass player and a singer. Marowa has recorded two solo albums, one in Zimbabwe and the other in Cape Town-South Africa. He has also produced and recorded many prominent Zimbabwean artists.

Hilton Marowa has a done lot of performances in Europe and Africa; inter alia in France, Austria, Slovakia, Germany, Belgium, Holland, Czech Republic, UK, Finland, Libya, Ivory Coast, Congo, Brazzaville, Zambia, Botswana, Malawi, DRC, Mozambique, South Africa and Namibia. (Global Music Centre)

Support: Pape Cisse & Mama Africa JKL feat. Juha Sillman (didgeridoo)

Juha Silmann is Finnish-born, but exotic at heart. He has been playing the Australian wind instrument, didgeridoo, for several years now and performed at various festivals. Recently he also started to teach the basic techniques of how to play the ”didi”. During the performance you will have an amazing occasion to see how sophisticated can be an instrument that looks so simple.

Afterparty: DJ set

Oddarrang

to 11.12.2014
Olavi Louhivuori (rummut), Ilmari Pohjola (vetopasuuna), Osmo Ikonen (sello), Lasse Sakara (kitara), Lasse Lindgren (akustinen bassokitara).

Oddarrang on rumpali/säveltäjä Olavi Louhivuoren vuonna 2006 perustama kokeellinen yhtye, joka ei mahdu totuttujen genrerajojen sisäpuolelle. Yhtye yhdistelee musiikissaan vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista sekä postmodernista rockista. Yhtyeelle on kehittynyt maine yhtenä Skandinavian lupaavimmista ja omaperäisimmistä uusista yhtyeistä. Uuden levy-yhtiön, Brittiläisen Edition Recordsin siivittämänä Oddarrang julkaisi kolmannen albuminsa ”In Cinema” lokakuussa 2013. In Cinema-levyn musiikki perustuu neljään lyhytelokuvaan, ja yhtyeen konsertit on mahdollista toteuttaa myös näiden elokuvien kera. Marlbank-sivusto valitsi hiljattain ”In Cinema” albumin vuoden Eurooppalaiseksi jazz-levyksi! Tämän lisäksi In Cinema oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

The Uprisers – MUSE tribute

pe 12.12.2014
fi-fi.facebook.com/theuprisersmusetribute

The Roars (plays the Doors)

la 13.12.2014
https://www.facebook.com/TheRoarsplaysTheDoors

Singers Night houted by Mikko Gunu Karjalainen

ti 16.12.2014
Avaa hulvattomat laulu jamit

East Funk Attack

ke 17.12.2014
TOMI SALESVUO EAST FUNK ATTACK

Anniina Karjalainen, laulu Kasperi Kallio, rhodes & moogi Roope Löflund, saksofoni Mari Talala, trumpetti Marzi Nyman, kitara Matias Kiiveri, rytmikitara Jarkkis Toivanen, basso Joonas Kaikko, perkussiot Tomi Salesvuo, rummut

_ _ _FUNK WITH FULL POWER!_ ”Viimeisten parin vuoden ajan on päässäni muhinut ajatus isosta kokoonpanosta ja omasta näkemyksestäni rytmimusiikin sulatusuuniksi. Visio siitä, miten yhdistää periksiantamaton soittamisen riemu ja tarttuvat melodiat. Paketoida musiikin hypnoottinen rytmi sekä jazzillinen improvisointi – kertoen kasvutarinoita elämästä. Nyt tuntuu että tässä on syntynyt jotain tällaista ja kenties vielä enemmänkin!”

TOMI SALESVUO EAST FUNK ATTACK on muhkea ja dynaaminen funk-invaasio. Perjantaina 29.08. julkaistavan ”EFA” – albumin materiaali on tinkimätöntä ja ennakkoluulotonta instrumentalismia ja mehevää laulantaa! Musiikkia jonka tavoitteena on iskeä funk-musiikin kallioon jotain pysyvää ja vahvaa, jossa on positiivinen suomalainen klangi.

Rumpali ja musiikin monitoimimies Tomi Salesvuo tarjoilee juurevan East Funk Attackin myötä funk-musiikkia raikkaalla ilmeellä! Yhdeksänhenkisessä bändissä on mukana nuoria muusikoita, jotka puuhaavat jo monessa mukana, mutta joiden nimet eivät vielä ole iskostuneet rytmimusiikin fanien tietoisuuteen. Pakka sekoittuu kitaristi Marzi Nymanin ja saxofonisti Roope Löflundin kaltaisilla energiapommeilla sekä laulaja Anniina Karjalaisen vangitsevalla tulkinnalla._ __”Tomi has a sense of melody and groove that is not to be heard everyday and he manages to combine catchy vocal lines with funky hornlines and his own smoking rythmkeeping, making this album a very fine example of music made in Finland but for the the whole world to hear.” -Nils Landgren (Singer, Trombonist, Funk-Artist from Sweden) _

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast

to 18.12.2014
” Vuonna 2004 perustettu Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast juhlistaa 10­-vuotista taivaltaan tekemällä viiden konsertin mittaisen kiertueen vuoden lopulla.

Frank Zappan musiikille omistautuva helsinkiläinen kokoonpano konsertoi joulukuussa myös Popparissa. Harvakseltaan keikkaileva yhdeksänhenkinen yhtye on esiintynyt aiemmin mm. Keitelejazzin pääkonsertissa 2011 yhdessä Jethro Tullin kanssa, sekä Jyväskylän Lutakossa joulukuussa 2012. Keskisuomalainen arvioi Lutakon konserttia näin: ”Supisuomalainen Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast omistautuu sitkeästi mestarin musiikille, ja tekee sen vakuuttavan kunnianhimoisesti, mutta samalla myös Zappan usein rasvaiseksi äityneellä huumorilla ilakoiden…näin huolella rakennetun produktion tuominen Suomen keikkapaikoille on melkoinen kulttuuriteko.”

Yhtyeen jäsenet ovat tuttuja monesta eturivin yhtyeestä, mm. My First Band, Jätkäjätkät, Vesterinen yhtyeineen, Asa & Band, Puppa J & Ituhipit, Dumari & Spuget ja Blosarit, Hidria Spacefolk, Yölintu, Yona & liikkuvat pilvet, Tanguedia Quintet, Riku Niemi Orchestra ja UMO.

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast on

Antti Koivula (laulu), Janne Toivonen (trumpetti), Petteri Hietamäki (saksofoni), Antti Hermaja (pasuuna), Olli Kari (marimba, vibrafoni), Iikka Kotaja (koskettimet, laulu), Mikko Enqvist (kitara), Antti Kivimäki (basso, laulu), Joni Leino (rummut)

THE SCIONS – RIVERDOG SAMSON

pe 19.12.2014
The Scions (facebook.com/the scionsband)

Perinteisestä ”Led Zeppelin-kokoonpanosta” ja vahvoista 1970-lukulaisen rockin vaikutteista huolimatta The Scions katsoo enemmän eteen kuin taakse. Suurin vaikute menneiltä ajoilta onkin filosofia musiikinteon takana: spontaanius, improvisointi ja laskelmoinnin unohtaminen – kansalaistottelemattomuus kaupallisen musiikkiteollisuuden lakien edessä. Yhtye haluaa antaa yleisölleen rehellistä rockmusiikkia suoraan sydämestä ilman taka-ajatuksia, synteettistä massaa ja ulkomusiikillista manipulointia. The Scions tarjoaa oman näkemyksensä siitä millaisena se maailman näkee, kuulee ja tuntee, paketissa joka on yhtä aikaa mielenkiintoinen ja helposti lähestyttävä, ajaton ja ajankohtainen. Karismaattinen laulusolisti, supermusikaaliset bassolinjat, tanakka rumpalointi ja melodiset kitarasoolot eivät tietenkään ole tässä missiossa haitaksi. Yhtye haluaa kuitenkin korostaa, että lavalla ja paraikaa työn alla olevalla ensialbumilla puhuu yksikkö, joka kokee olevansa enemmän kuin osiensa summa.

Andrea Brosio – laulu Eero Nurmela – kitara Hanna Turunen – basso Sami Rahko – rummut

Riverdog Samson on kokeileva rockbändi, joka yhdistelee progressiivisen- ja ambient-musiikin elementtejä vaihtoehtorockin kanssa. Bändin toinen albumi julkaistaan alkuvuodesta 2015. ”Von Herzen Brothersiin verrattuna Riverdog Samsonin puoliprogressiivista juurimusiikkia soitetaan hieman kapeammassa haara-asennossa ja ilman henkeviä Intia-viboja. Toisin sanoen etelä-karjalaistrion tyylitaju yltää korkeammalle kuin kultalevyveljesten rojaltitulot. MY” (Marko Ylitalo, Ylioppilaslehti2012)

Heikki Pöyhiä, laulu + kitara Pekka Ranta, basso Ville Wallenius, kitara + laulu Ossi Nurmela, rummut + perkussiot

THE SCIONS fi-fi.facebook.com/thescionsband RIVERDOG SAMSON www.facebook.com/pages/Riverdog-Samson/72372639211

POP-UP Comedyclub

la 20.12.2014
Pop-UP Comedy marssittaa lavalle suomalaisen stand up komiikan kirkkaimmat tähdet ja nousevat kyvyt.

20.12. lavalla mm. SAMPSA SIMPANEN Maata kiertävä koomikon ja papin ristiinmeno. On näköä, on kokoa ja etenkin on hauskuutta! HENRIC CHEZEK Niin omituinen, että pitää nähdä omin silmin. Tuttu mm. Naurun tasapainon toiselta kaudelta. MIKA KIVINEN Puujalkavitsien musta prinssi. Liimaisen liukas TV-tähtönen! HEIKKI MULTANEN Jyväskylän oma angstipussi. Politikoi, räyhää ja naurattaa! Illan isäntänä MISKA KAJANUS

Facebook event: https://www.facebook.com/events/605801156215957/

Kauneimmat barokkijoululaulut

su 21.12.2014
Kauneimmat barokkijoululaulut Jyväskylässä!

Popparin lavalla mainio duo: David Hackston, kontratenori ja Mikko Ikäheimo, luutut ym. Komppihommissa häärää Café Barock House Band.

Luvassa tuttujen ja tuntemattomampien joululaulujen lisäksi yhteislaulua- ja soittoa (ottakaahan akustiset soittimet mukaan siis!)

CAFÉ BAROCK on erilainen tapa kuunnella klassista musiikkia. Se vie konserttitradition takaisin juurilleen yhteisen viihtymisen tavaksi, johon kuuluu myös syöminen, juominen ja jutustelu. Taidemusiikkia voi kuunnella lähinnä konsertti-instituution raameissa, konserttisaleihin ja kirkkoihin keskittyneen 1800-luvulla kehittyneen mallin mukaan. Café Barock -konserttisarjassa tarjotaan parhaita kotimaisia ja kiinnostavia ulkomaisia vanhan musiikin esityksiä epämuodollisessa konserttimiljöössä. Konsertit ovat juonnettuja ja yleisöystävällisiä. Café Barock on saavuttanut vakaan suosion ja joka kerta paikalle saapuu kanta-asiakkaiden lisäksi myös uutta yleisöä, joka pääsee helposti lähestyttävällä tavalla tutustumaan klassisen musiikin maailmaan.

Café Barock aloitti toimintansa 2010 ravintola Allotriassa Helsingin Hämeentieltä, josta juonnetut barokkiklubit ovat laajentuneet ympäri Suomen kahviloita ja ravintoloita mm. osana Taiteen edistämiskeskuksen aloitetta valtakunnallisen vanhan musiikin verkoston kehittämiseksi. Helsingissä kuukausittaisen ravintola Allotrian kausiohjelmansa lisäksi Café Barock on vieraillut mm. hengenheimolaisensa Klasariklubin vieraana We Got Beefissä Isoroballa, Arkadia International Bookshopissa sekä auloissa, kahviloissa, puistoissa ja kadunkulmissa.

Freelancemuusikoiden pyörittämän Café Barockin tavoitteena on elävöittää kulttuuritarjontaa korkeatasoisella mutta helposti lähestyttävällä vanhalla musiikilla toimien linkkinä barokkimusiikin ammattilaisten ja erilaisten yhteisöjen välillä. Café Barockin taiteellisena johtajana ja tuottajana on toiminut 1.6.2012 alkaen cembalisti Matias Häkkinen ja vuoden 2012 lopussa toiminta vakinaistettiin perustamalla Kulttuuriyhdistys Café Barock ry.

Lisätiedot: cafebarock.com, cafebarock@gmail.com

Perinteiset Tapaninjamit

pe 26.12.2014
Vanhasen Antti miksaa!

Bege& Jona ja SuperDuve ja dj Nada

la 27.12.2014

Let´s Eppelin

ke 31.12.2014
Let´s Eppelin jyräyttää uuden vuoden aaton pläjäyksen Popparissa keskiviikkona 31.12.2014. Samalla käynnistetään bändin 25. toimintavuosi.

Jorma Hietamäki (laulu) 1990- Jukka Viitasaari (kitara) 1990- Juha-Antti Helama (basso) 1998- Pasi Pekkarinen (rummut) 2011- Ilta alkaa elektoakustisesti Let´s Eppelin Duona n. klo 22.00. Sen jälkeen avalle liitää koko Eppelin, luvassa Zepin kovimmat iskut. Lava täydentyy yön edetessä kitaristi Miika Tarvaisella ja muuntautuu 70´s Showksi. Paranoid tuloo!

Subscribe: RSS | iCal

0 kommenttia kohteessa “Keikat 2014
4 Yhteydet/Seurannat varten "Keikat 2014"
  1. […] Keikat 2014 – Poppari Live Music Club – Tuhtia bluesrockia yhdeltä Suomen vanhimmista bändeistä Yksi Suomen vanhimmista bluesrockyhtyeistä St. Marcus Bluesband esiintyy …… […]

  2. […] Keikat 2014 – Poppari Live Music Club – Kadi Quartet Kadi Quartet on laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt moderni jazz-yhtye, jonka musiikissa voi kuulla vaikutteita useista eri genreistä…. […]

  3. […] Keikat 2014 – Poppari Live Music Club – Tuhtia bluesrockia yhdeltä Suomen vanhimmista bändeistä Yksi Suomen vanhimmista bluesrockyhtyeistä St. Marcus Bluesband esiintyy …… […]

  4. […] Keikat 2014 – Poppari Live Music Club – Kadi Quartet Kadi Quartet on laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt moderni jazz-yhtye, jonka musiikissa voi kuulla vaikutteita useista eri genreistä…. […]

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.