Keikat 2016

PUUP = PMMP TRIBUUTTI

pe 1.1.2016
PUUP esittää supersuositun ja rakastetun suomalaisyhtyeen, PMMP:n kappaleita. Illan aikana kuullaan yhtyeen suurimpia hittejä, mutta myös vähemmälle radiosoitolle jääneitä helmiä – jokaiselle PMMP-fanille taatusti huikea ilta! PUUP tulkitsee taidolla ja energialla yhtyeen upeita kappaleita, kunnianosoituksena merkittävälle suomalaiselle poprock-yhtyeelle.

Penttilän ja Uimosen Uhkeat Povet:

Iina Penttilä – Laulu
Hanna Uimonen – Laulu
Jaakko Puusaari – Kitara
Panu Korhonen – Koskettimet
Matti Korhonen – Basso
Tuomas Hyttinen – Rummut


Löydä meidät myös facebookista https://www.facebook.com/PUUPPLAYSPMMP

Akustitta poppia aikuisille

ke 6.1.2016

SUMUPOSAUTTAJA & Bad News From Cosmos

to 7.1.2016
Bad News From Cosmos (UKR) Ukrainan Odessasta tuleva synthgaze-duo (Iryna Bodnar & Andrii Hrachov) on perustettu vuonna 2010 ja se on julkaissut kaksi pitkäsoittoa, viimeisimmän (Loversgrove) keväällä 2015. Omien sanojensa mukaan yhtyeen jäsenet ovat ”puhtaaseen tunteeseen sekä tummanromanttiseen maailmankuvaan perustuvien matemaattisten polyfonioiden, sekvenssien ja improvisaatioiden kannattajia”. Modernille musiikille tunnuksenomaisesti BNFC:n musiikissa yhdistyvät eri tyylit, mutta ytimessä ovat minimalismin kauneus ja jälki-avantgarden vapaus. Bad News From Cosmos esiintyy Popparissa osana ensimmäistä Suomen kiertuettaan.

SUMUPOSAUTTAJA Eli SP soittaa vanhaa kunnon heart beatia luupaten elämää, kuolemaa, salatun elämän rytmejä & hypnoottista elektroa.

Moonwagon, Progeland yhteiskeikka

la 9.1.2016
Vuonna 2008 perustettu Moonwagon yhdistää sulavasti instrumentaalirockiinsa niin spacerock-, jazz-, ambient- kuin hardrockvaikutteitakin.

Yhtyeen debyyttialbumi Night Dust julkaistiin omakustanteena vuoden 2011 alussa ja se johti nopeasti jakelusopimukseen Presence Records/ Running Moose Productions – levy-yhtiön kanssa. Levy keräsi loistavia arvioita lehdissä ja nettijulkaisuissa eri puolilla maailmaa: Ehkä merkittävimpänä ylistävä arvostelu Classic Rock Presents Prog – lehdessä. Toimittaja Dom Lawson äänesti sen myös vuoden levyksi kyseisessä julkaisussa. Levytyssopimus solmittiin kesällä 2012 ja toinen albumi Foyers of the Future julkaistiin Presence records – levymerkille. Tämä levy näytti Moonwagonin uuden valoisamman puolen. Vuonna 2013 kosketinsoittaja Ami Hassinen vetäytyi bändistä ja Moonwagon jatkaa kolmimiehisenä, kosketinosuuksien jakautuessa nyt kitaristille ja basistille. Uudistuneen yhtyeen kolmas levy The Rule of Three julkaistiin heinäkuussa 2015 jatkaen yhteistyötä Presence Recordsin kanssa.

”Se, mikä tyylikkäältä kitarapohjaiselta Von Hertzen Brothersilta saattaa uupua, löytyy tässä oivana vaihtoehtona laaja-alaisempaan orkestraatioon.” – Pale Saarinen, Rytmi (lue koko arvostelu)

Moonwagon on:

Jani Korpi – rummut, perkussiot, akustinen kitara Joni Tiala – kitarat, koskettimet Janne Ylikorpi – basso, bassopedaalit, koskettimet

***

Progeland sai alkunsa yhden miehen visiosta valoisammasta ja paremmasta maailmasta vuonna 2007. Petri ”Lemmy” Lindströmin sävelet yhdistyivät Tomi Murtomäen sanoituksiin, jotka Tomi laulullaan tulkitsee. Sointukuvioita kuljettaa Lemmy bassollaan ja kitarassa valloittaa Matias Kangasniemi. Kosketinsoittaja Juha Kaski luo musiikille värit ja rytmiä rummuillaan tuo Pasi Manninen.

Jyväskylän seudulta kotoisin oleva yhtye pohjaa vahvasti 1970-luvun äänimaailmaan. Progeland yhdistää hard rock -soundia tehokkaasti progressiivisiin elementteihin. Deep Purple, Uriah Heep, King Crimson, Opeth, Alphataurus ja Nektar ovat nimiä, joiden vaikutteita voi aistia Progelandin musiikissa.

Progelandin debyyttialbumi Gate To Fullfilled Fantasies julkaistiin loppuvuodesta 2014. USAssa sen julkaisi Melodic Recolution Records ja Euroopassa Running Moose Productions. Lokakuussa 2015 yhtye julkaisi singlen Welcome Winter Time tulevalta, vielä nimeämättömältä levyltään.

Lasse Lindqvist (2014) levyarvioinnissaan kirjoittaa ”Progeland hapuilee kohti elämän tarkoitusta ollen samaan aikaan mystistä, kaunista, valoa ja varjoa.” (lue koko arvostelu )

http://mrrmusic.com/progeland/ http://progeland.wix.com/music *****

Mika Nuorva ja Pekka Kosonen 25v juhlakeikka

ti 12.1.2016
Mika Nuorva ja Pekka Kosonen -duon 25v-juhlakeikka Popparissa Soihtuorkesterin kanssa. Soihtuorkesterissa soittavat Mikko Pellinen (keyb), Mikko Löytty (b) ja Esko Turpeinen (drms).

Jyväskylästä laukaalaistunut Nuorva ja Pieksämäellä asuva Kosonen ovat tehneet maanläheistä körttigospelia yhdessä neljännesvuosisadan ajan. Kaksikon tuotantoon bändeineen mahtuu viisi pitkäsoittolevyä ja yli 500 keikkaa. Yhteistyötä Nuorva ja Kosonen ovat tehneet mm. Jaakko Löytyn kanssa sekä levyillä että yhteiskiertueilla. Nuorva on tullut tunnetuksi myös soololevyistään, jotka ovat saaneet runsaasti radiosoittoa. Kosonen on keikkaillut myös lastenorkesteri Triangelin sekä Uuno Kailas -projektinsa kanssa.

Nordic Trinity

ke 13.1.2016
Nordic Trinity juhlistaa 2016 tammikuun kiertueellaan 80-vuotiasta Juhani ”Junnu” Aaltosta. Aaltonen (s. 1935) on yksi suomalaisen jazzkentän merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu pitkän linjan muusikko aloitti uransa jazzilla ja siirtyi myöhemmin fuusion ja sittemmin pääosin kirkkokonserttien pariin. Suomalaisen jazzin legenda on monivaiheisella urallaan tehnyt aktiivista yhteistyötä mm. suomalaisen jazzin modernistien eli Edward Vesalan, Otto Donnerin, Heikki Sarmannon ja Paroni Paakkunaisen kanssa. Vuonna 1968 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla palkittu Aaltonen on tuttu myös mm. Tasavallan presidentistä, Suhkan Uhkasta sekä UMO:sta, jonka perustamisessa Aaltonen oli mukana. Yli viisikymmentä vuotta kestänyt ura jatkuu siis yhä vahvana ja ”Junnu” tunteekin olevansa tällä hetkellä uransa huipulla. Hän palasi rytinällä jazzkentälle Jazz-Emman voittaneella Mother Tongue -albumillaan vuonna 2003 ja työskentelee edelleen aktiivisesti.

Ronna Jam Band & Uniruukki

to 14.1.2016
Ronna Jam Band on viisihenkinen yhtye, joka yhdistelee skandinaavista kansanmusiikkia, jazzia ja klezmeriä hyvällä meiningillä. Rytmimusiikin opiskelijoista koostuva bändi keulakuvinaan saksofonisti Anna Voutilainen ja viulusti Roosa Silaste johdattavat kuulijat aina seesteisistä sävellyksistä riehakkaaseen improvisointiin. Ronna on tuore henkäys kansanmusiikin bändikentille.

Soundcloud: https://soundcloud.com/ronnajamband Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=uUDajeBGtt0 Facebook: https://www.facebook.com/ronnajamband/timeline

Uniruukki vie sinut matkalle maailmaan, jossa sadunomaiset sävyt ja tunnelmat syttyvät ja sammuvat toistensa lomassa, musiikillisten yllätysten ja omituisuuksien maustamana. Lopputulos on monista vaikutteista rakennettu kirjava kokonaisuus, joka tiivistyy jännittäväksi unimaailman soundtrackiksi.

Soundcloud: https://soundcloud.com/uniruukki Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=-p03aReRodk Facebook: https://www.facebook.com/uniruukkiband/timeline

JOPLIN

to 14.1.2016
Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee loistavia biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake.

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

• Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu • Pekka Heikkinen, kitara • Mikko Hämäläinen, rummut • Juha Tolvanen, basso

Melodista poppia alkuiltaan

pe 15.1.2016
Juha Ahtilinna Veksa Nyberg Eki Paananen Arska Vesterinen ja vieraina Ari Oinonen ja Johanna Mäkelä

Herra Pietiläinen & Lempeät Keinot

pe 15.1.2016
Tuoretta kotimaista pop/rock -musiikkia Jyväskylästä! Herra Pietiläisen kokoonpanossa soittavat Anssi Pietiläinen, Esa Starck, Petrus Piiroinen ja Jyrki Virta. Uuden materiaalin julkaisua luvassa heti vuoden 2016 alusta, joten tervetuloa juhlistamaan sitä kanssamme!

https://www.youtube.com/watch?v=MEtheT9kWhQ

Blues Live

la 16.1.2016
RATTLENAKE DADDIES avaa bluesjamit.

Marian Petrescu quintet f. Ville Lauttamus

to 21.1.2016

Tähti ja Miehet avaavat perjantai Pop/Rock jamit

pe 22.1.2016
Tähti ja Miehet avaa perjantai-illan pop/rock jamit! Aloitussetin jälkeen lava on vapaa koko loppuillan!
Heikki Pyykkönen – laulu
Jere Mäntykangas – kitara
Jaakko Penttilä – basso
Konsta Lehmonen – rummut

Penatonics

la 23.1.2016
”Keski-Suomen räiskyvin ja energisin bilebändi on Penatonics! Tämä groovekone pitää sisällään kolme aitoa Penaa, hulvatonta meininkiä ja aimo annoksen rouheaa soittotaitoa. Tämän kokoonpanon ohjelmisto koostuu 70-luvun parhaimmista funk- ja soulklassikoista nykypäivän kovimpiin radiohitteihin. Tiukka ammattiote rautaisella asenteella ei jätä ketään kylmäksi – Penatonics tekee bileistäsi parhaat. Keikkalavalla nähdään ja kuullaan kitaristi Markus ”Pena-Shake” Penttisen vertaansa vailla pyörivät lanteet, rumpali Vili ”Daddy-Cool” Kallosen tanssijoita kutsuva komppi, kitaristi Lauri ”Rahastaja-Pena” Sintosen maukkaimmat ja tiukimmat soundit, basisti Hanna ”Thunderbird” Turusen grooveimmat linjat sekä laulaja Iina ”Eversti-Pena” Penttilän huikea lavashow

Penatonicsin loistava porukka boostaa bileesi uudelle tasolle – Penat ovat valmiita, oletko sinä?”

Hunky Dory

pe 29.1.2016
Hunky Dory viihdyttää kahden setin verran päräyttävällä livemusiikilla! Illan aikana muistellaan mm. David Bowien tuotantoa ja pistetään tanssilattia qumaksi.
Laulu – Heikki Pyykkönen

Kitara – Jere Mäntykangas

Kitara – Jaakko Penttilä

Basso – Matti Korhonen

Rummut – Vili Kallonen

Penatonics

la 30.1.2016

PENATONICS

la 30.1.2016

PENATONICS

la 30.1.2016
”Keski-Suomen räiskyvin ja energisin bilebändi on PENATONICS. Tämä groovekone pitää sisällään aitoja Penoja, hulvatonta meininkiä ja aimo annoksen rouheaa soittotaitoa. Tämän kokoonpanon ohjelmisto koostuu 70-luvun parhaimmista funk- ja soulklassikoista nykypäivän kovimpiin radiohitteihin. Tiukka ammattiote rautaisella asenteella ei jätä ketään kylmäksi – PENATONICS tekee bileistäsi parhaat.

Keikkalavalla nähdään ja kuullaan kitaristi Jaakko ”Puu-Pena” Puusaaren vertaansa vailla funkeimmat riffit, rumpali Vili ”Daddy-Cool” Kallosen tanssijoita kutsuva komppi, kitaristi Lauri ”Rahastaja-Pena” Sintosen maukkaimmat ja tiukimmat soundit, basisti Hanna ”Thunderbird” Turusen grooveimmat linjat sekä laulaja Iina ”Eversti-Pena” Penttilän huikea lavashow!

PENATONICSin loistava porukka boostaa bileesi uudelle tasolle – Penat ovat valmiita, oletko sinä?”

PAHOINVOINTIKLUBI

la 30.1.2016
23:00 – SUOMEN LUONTO 24:00 – COLORBLUE (HKI) 01:00 – RIOT CLUB (TRE)

Kevään ensimmäinen Pahoinvointiklubi torpedoi täysin tipattoman tammikuun loppumetreillä, kun kolme kovaa, täysin toisistaan poikkeavaa orkesteria valtaa Ravintola Popparin lauteet tammikuun viimeisenä lauantaina. Hyppää hurmioon!

RIOT CLUB Riot Club on Tamperelainen, vuodesta 2011 operoinut Rock-Alternative-Grunge-ristisiitos. Bändi on karaistunut lukuisilla, koko Suomen kattavilla keikkareissuillaan ja vuosina 2013 sekä 2015 heitetyillä parin viikon Euroopankiertueillaan pysäyttämättömäksi live-terminaattoriksi, jonka jokainen esiintyminen on paitsi arvaamaton, myös tinkimätön. http://www.riotclub.fi/ https://www.facebook.com/riotclub.fi

COLORBLUE Helsinkiläinen nelikko Colorblue yhdistää musiikissaan saumattomasti klassisen rockin ja modernin popin. Lämpimät melodiat kohtaavat viileän epiikan ja isoilta kertosäkeiltä ei tulla välttymään. Yhtye on julkaissut vuoden mittaisen uransa aikana viisi sinkkua ja neljän biiisin EP:n. Yhtye julkaisee uuden sinkun helmikuun lopussa.

https://www.facebook.com/colorbluemusic/ https://m.youtube.com/watch?v=MneKnA4gTQo

SUOMEN LUONTO Pahoinvointiklubilla debyyyttinsä tekevä Suomen Luonto esittää melodramaattista ja epärehellistä rockmusiikkia herättäen eloon mm. L. Onervan sekä Larin Kyöstin runoja, äänimaiseman liikkuessa herkästä tunnelmoinnista vimmaiseen krautrockiin. Vaikutteita on kuultavissa sekä sammaloituneesta suomiprogesta että pölyisistä 80-luvun iskelmistä.

Järjestäjä: Yleishyödyttömät Pahoinvointipalvelut ry.

Jaminavaus/JAMK jazzworkshop

ti 2.2.2016
Bändissä olisi seuraavat henkilöt: Maija Sipiläinen – laulu Roosa-Maria Leppänen – laulu Heidi Kurtti – laulu Laura Helander – saksofoni Juha Takanen – kitara Tommi Stenvall – piano Ari Mustonen – basso Aapo Lankinen – rummut

Lasse Hirvi trio & Maria Lund

ke 3.2.2016
Uskomattoman monipuolinen laulutaituri Maria Lund vakuuttaa ja hurmaa tällä kertaa jazz- ja lattarimusan armoitettuna taiturina. Tätä musiikkia voi vaikka tanssia jos inspiroituu tai vain kuunnella ja uppoutua taidokkaitten laulu- ja instrumenttitulkintojen syövereihin. Lasse Hirven JKL Triossa soittaa kapun lisäksi Pekka Törmänen (basso) ja Osmo Blomqvist (rummut).

Sähkömessujen ilta

to 4.2.2016

R&Bulls

pe 5.2.2016
R&Bulls on saanut alkunsa jo 80 –luvun lopulla. Bändin miehistö on tiivistynyt tiukaksi trioksi, jossa kokoonpanossa vaikuttavat Riku Moilanen, kitara ja laulu, Juho Kestilä basso ja Seppo Peltonen, rummut ja laulu.R&Bulls edustaa brittityylistä rythmn&blues tyylistä musaa. Ryhmän ote on hioutunut omista sovituksista klassisten blues ja rock biisien tulkitsijana unohtamatta kuitenkaan oman musiikkinsa ääntä.

R&Bulls:n keikkoja leimaa rento ote omaan tekemiseen niin kuin myös yleisöön, jossa viihdytetään kuulijaa lisäksi myös sanan säilällä. Kurttuotsaisuus loistaa poisaolollaan kun rytmihärät saavat moottorin käyntiin. Rullaavat biisit ja reilu meininki. Niistä on R&Bullsin keikat tehty.

Quokka ensemble-yhtye

la 6.2.2016
Quokka on eteläpohjalainen, 11 henkinen, funk/soul/pop/rock -musiikkityylien edustaja, jonka ohjelmisto koostuu Tower of Power -yhtyeen tuotannosta. Groove iskee taatusti jalan alle ja hyväntuulinen meininki tarttuu! Harvinaista herkkua tarjolla isolla bändillä!

Kokoonpano: Hanna Asu, voc Jaakko Elenius, keyb Antti Honkanen, guit Mikko Muilu, bass Jesse Lehto, drums Lasse Asu, saxes Tom Peltonen, saxes Reijo Laitila, saxes Jyrki Hannila, trp Jussi Leppänen, trp Jukka Hannila, t-bone

Mardi Gras Party laskiasreiha

ti 9.2.2016
Jo’ Buddy’s Trio Riot – Jo’ Buddy: laulu & kitara – Mitja T. Tuurala: kontrabasso & piano (Remu Allstars, J. Karjalainen, Dumari & Spuget,…) – Down Home King III: rummut (Pietarin Spektaakkeli, Gene Taylor, Louisiana Red,…)

Kyseessä on tämän tamperelais-helsinkiläisen supertrion debyyttikeikka Jyväskylässä. Bändin painopiste Jo’ Buddy:n on menevissä originaali ralleissa, nyansseista, swengistä & hauskanpidosta tinkimättä ja puoliakustisesti.

New Orleans R&B meningissä

ODD BREW

ke 10.2.2016
Odd Brew on tuore jyväskyläläislähtöinen jazzyhtye, joka keskittyy pianisti Santeri Kaipiaisen sävellyksiin ja sovituksiin. Omaleimaiset ja vivahteikkaat kappaleet voivat sisältää niin kansanmusiikkia, progeriffittelyä, afrobeatia kuin klassisiakin vaikutteita.

Santeri Kaipiainen – koskettimet Vili Kallonen – rummut Jere Mäntykangas – kitara Aki Saira – fonit Hanna Turunen – basso

Footprints/ Seven Years of Falling (mashup): https://www.youtube.com/watch?v=du-wl9g-tuk Askel eteen, kaksi taa: https://www.youtube.com/watch?v=R5d6OtR1XbE

Hyväntekeväisyysilta

to 11.2.2016
Typeface, Uusi Manner sekä Litku Klemetti

Honey B. Family

pe 12.2.2016
Honey B Family on luonnollisesti syntynyt perheyhtye. ”Olemme musisoineet yhdessä vuosikausia”, selvittää kitaristi/laulaja Esa Kuloniemi kokoonpanon syntyä. ”Poikamme Mooses on nähnyt touhua pienestä pitäen ja kulkenut keikoilla mukana. Olemme Aijan kanssa tehneet pääbändimme eli Honey B & T-Bonesin ohella duokeikkoja säännöllisen epäsäännöllisesti. Jossain vaiheessa aloimme tehdä niin että Mooses tuli mukaan osaan settiä rumpaliksi. Siitä tämä kokoonpano alkoi varsinaisesti kehittyä, noin puolitoista vuotta sitten. ”

Nyt 13-vuotias Mooses Kuloniemi on ikäänsä nähden pystyvä rumpali. Tämä kasiluokkalainen opiskelee jo neljättä vuotta Sibelius-Akatemian nuorisokoulutusosastolla rummut pääaineenaan. Myös Krunikka Star Big Bandissa, Doctor Minister Mosesissa ja Aija Puurtinen & Rytmiraide All Starsissa rumputonttia hoiteleva Mooses diggaa eniten jazzia ja pitää esikuvinaan Art Blakeyn, Buddy Richin ja Elvin Jonesin kaltaisia mestareita. Rakastaa silti bluesia ja kaikkea sielukasta musiikkia. Soittajana hänellä on nuoresta iästään huolimatta jo varsin persoonallinen tyyli.

Honey B Familyn musiikki on huomattavasti perinteiseen blues- ja gospelilmaisuun nojaavampaa kuin ”emobändi” T-Bonesin nykymateriaali.

Aija Puurtinen: lead vocals, bass, cigar box gtr. Esa Kuloniemi: el. gtr & slide gtr, cigar box gtr & mandolin, 2nd lead vocal, background vocals

Mooses Kuloniemi: drums, background vocals

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=552079148278949&id=546176805535850&substory_index=0

Blues Live

la 13.2.2016
LEVYHUUTOKAUPPA & ANTTI KANKKUNEN BLUESBAND

KLO 20-22 bluesvinyylilevyjen huutokauppa! Levyjä mm. seuraavilta artisteilta: Elmore James, Freddie King, Jimmy Reed, Buddy Guy, Ray Charles, Nina Simone, Roosevelt Sykes, Luther Allison, Robert Cray & Little Milton. Lisätiedustelut: 044-580 1369 & blueslive@hotmail.com.

KLO 22

—> Jyväskylän kuumimmat nuoret blueskomeetat sytyttävät bluesdiggarit Antti Kankkusen johdolla! Tervetuloa todistamaan Antti Kankkunen BluesBandin ensimmäistä keikkaa! Keikalla kuullaan perinteisiä klassikoita sekä modernimpaa blues-tulkintaa!

Piletti: 3€ opiskelijat/BluesLive:n jäsenet 5€ tavalliset ihmiset

Antti Kankkunen BluesBand:

Antti Kankkunen – kitara, laulu JC Halttunen – kitara Arttu Kuusisto – basso Konsta Lehmonen – rummut

Palokka Big band ja Palokka Jazz Ensemble

su 14.2.2016
Helmiä Popparissa Palokka Big band ja Palokka Jazz Ensemble Popparissa 14.2. klo 17-19 ”uudempaa ja vanhempaa jazzia”

OVET AVATAA 16.30 JA SULJEMME 22.00!!!

Jazz Jamit Houseband avaa

ti 16.2.2016
Houseband avaa tiistain jazz-jamit puolen tunnin setillä standardeja.

Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut

Pop-rock jamit Houseband avaa

ke 17.2.2016
Jamit avataan kansainvälisen ja mukaansa tempaavan pop-musiikin merkeissä. Solistina Turun lahja elävälle musiikille, valloittava Roosa-Maria Leppänen!
Housebandissa: Lassi Friman – Kitara Melik Turunen – Basso Aapo Lankinen – Rummut

Yksityistilaisuus

to 18.2.2016

TURUNEN-PAUKKU-JAAKONAHO-BLOMQUIST

to 18.2.2016
Popparin lauteilla kuullaan torstaina 18.2. perinnetietoisen rouheaa jazzia. Hardbop-voittoisen ohjelmiston esittämisestä vastaa Jyväskylässä vaikuttavista jazzmuusikoista koostuva nelikko. Paukku–Turunen–Jaakonaho–Blomqvist keskittyy yhteisissä edesottamuksissaan mm. soittamiseen, hyviksi todettuihin musiikkikappalevalintoihin, vähäeleiseen pukeutumiseen ja meikittömyyteen, jazzillisesti miellyttäviin ja tyylinmukaisiin äänenväreihin sekä ulospäin suuntautuvaan hauskanpitoon. Illan aikana on luvassa esimerkiksi Herbie Hancockin, John Coltranen ja Sonny Rollinsin sävellyksiä. Kokoonpanon muusikoita on kuultu muun muassa yhtyeissä Aili Ikonen & Tribute to Ella, Fredator, Jyväskylä Big Band, Soul Valpio Band ja Wäinamoiset.

Tuomas Paukku, kitara; Tuomas J. Turunen, piano; Petri Jaakonaho, basso; Osmo Blomqvist, rummut.

Southpaw Steel’n’Twang, levynjulkaisurundi

pe 19.2.2016
Steelkitara venyy country-musiikin lisäksi moneen: swing, rock, blues, jazz, proge..mm. näistä aineksista on keitetty kokoon Ville ”Lefty” Leppäsen luotsaaman Southpaw Steel’n’Twang-yhtyeen omintakeinen keitos jossa steel- ja sähkökitara, basso, rummut ja laulu kihisten kutovat kumpuilevaa äänimaisemaa!

Sävykäs, nyanssirikas, armottoman svengaava trio on äskettäin julkaissut toisen pitkäsoittonsa ”Stat(u)e of mind” joka äänitettiin St Louisissa syksyllä 2015. V. -14 esikoinen ”Bafe’s Pleasure Railway” sai maailmanlaajuista, erittäin positiivista mediahuomiota, uusi levy on myös noteerattu monissa julkaisuissa erinomaisin arvosanoin. Vuoden 2016 ensimmäiset levynjulkaisukeikat ja -kiertueet ovat kulman takana ..

Leppänen, Jp Mönkkönen ja Tero Mikkonen tulevat mielellään tarjoamaan hienoja musiikillisia elämyksiä ja hyvää meininkiä festivaaleille ja klubeille!

Kotisivut ja Facebook: www.bafesfactory.fi/sst/en www.facebook.com/steeltwang

YouTube mm: www.youtube.com/watch?v=VGMLXQCabs0

Arvosteluja koti- ja ulkomaisessa mediassa: www.bafesfactory.fi/sst/fi/reviews.html www.bafesfactory.fi/sst/fi/reviews.html

Elias Kahila Band

la 20.2.2016
Tukholman musiikkipiireissä legendaarisen maineen saaneen kaksimiehisen ELIAS KAHILA BANDin kokoonpano on Sello – Kitara/Basso/Rumpupedaalit. Bändi on tuonut sellon uskottavasti blues,funk,pop & rock-maailmaan. Tämän taustalla on Kahilan 15 vuotta kestänyt sellonsoittotekniikan työstö kohti bluesin ja funkin alkulähteitä. EKB on uudenlainen, helposti lähestyttävä musaelämys, jonka soundi on herättänyt huomiota aina TOTO:n jäsenistä Tenacious D-yhtyeen Jack Blackiin.

Omat biisit + uudelleen sovitetut hitit mm. Michael Jackson (”Billie Jean”), Red Hot Chili Peppers (”Californication”, ”Tell Me Baby”), Queen (”Another One Bites The Dust”) & Chic (”Good Times”), Muse (”Madness”), Bruno Mars (”Just The Way You Are”), White Stripes (”Seven Nation Army”) kuullaan sekä sello-loopit mm. Stevie Wonder/Coolio (”Gangstas Paradise”) & Lorde (”Royals”). Keikka startataan tunnelmoivalla sello/kitara combolla. Bändin toinen puolisko, multi-instrumentalisti Kristian Ijäs vaihtaa sujuvasti soittimesta soittimeen biisistä riippuen. Keikan loppua kohden punaisena lankana on groove Ijäksen tarttuessa bassoon ja rumpuelementteihin samanaikaisesti ja Kahilan käynnistäestä sellostaan ennennäkemättömän groove-vaihteen. Tällaista showta ei olla aiemmin nähty!

Kokoonpano: KRISTIAN IJÄS (akustinen kitara,basso,rumpuelementit) ELIAS KAHILA (sello)

Sello-Loop Gansters Paradise Stevie Wonder (Tukholma 11.7.2015) https://www.youtube.com/watch?v=FcMzMTZo1ag

Elias Kahila Band Bruno Mars (Just the way you are): https://www.youtube.com/watch?v=syFt_MQ_GYA

Elias Kahila Band Seven Nation Army (Tukholma 11.7.15) https://www.youtube.com/watch?v=EMwyyITh0Io

Elias Kahila Band Face-to-Face(omaa materiaalia) (Tukholma 11.7.15) https://www.youtube.com/watch?v=d8Mzo6cgCuU

Haastattelu (Ilkka-sanomalehti 15.7.2015): http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/sello-ei-saa-vierastaa-bluesia-eikä-funkia-1.1871044

Jyväskylän ammattiopiston muusikon koulutuksen yhtyetyöpajat

ma 22.2.2016
Klo: 20.00 Jazz-työpaja: Jazz Worksong Klo: 21.00 Reggae-työpaja: The Leftovers Klo: 22.00 Groove-työpaja: The Grooving Hats

Jazz Jamit Houseband avaa

ti 23.2.2016
Perinteikästä Jazz-musiikkia, solistina vuoden muusikko 2015, Henriika Steidel-Luoto!
Lassi Friman – Kitara, Melik Turunen – Basso, Aapo Lankinen – Rummut

MARIAN PETRESCU Trio f. JARI PARVIAINEN

ke 24.2.2016
LATTAREITA/POPPIA Tuttuja klassikoita
Jari Parviainen, Osmo Blomquist, Marian Petrescu ja Mihai Petrescu.

Oopperalavoilta tuttu basso, kanttori Jari ison haasteen edessä. TULE JA KOE

”Tangoa etelästä ja pohjoisesta” Quinteto Otra Vez & Martin Alvarado

to 25.2.2016
Kansainvälinen yhteistyö on parhaimmillaan kun etelä ja pohjoinen kohtaavat. Martin Alvarado ja Otra Vez esiintyvät yhdessä pitkästä aikaa. Martin Alvarado – laulu Antti Heermann – viulu Henrik Sandås – bandoneon Markus Elgland – sähkökitara Matti Laukkanen – piano Petri Mäkiharju – kontrabasso

PAHOINVOINTIKLUBI

pe 26.2.2016
Yleishyödyttömät pahoinvointipalvelut ry. esittää: HELMIKUUN PAHOINVOINTIKLUBI

Jyväskylässä tapahtuu! Ravintola Poppari saa toistamiseen kovan kattauksen erilaisia tulevaisuuden suurnimiä.

AIKATAULU: 23:00 – Avant Garden 24:00 – Saatanan Kojootti 01:00 – Punaisen Kuningattaren Periaate

PUNAISEN KUNINGATTAREN PERIAATE

”Intensiivistä melankolista progea, hämyilyä ja psykedeelistä rock-tykitystä. Svart Records julkaisi Punaisen Kuningattaren Periaatteen toisen levyn Kaksi Suuntaa syksyllä 2015. Nyt bändi tekee uuden levyn lisäksi elokuvaa, jonka työstäminen katkeaa parilla keikalla helmikuussa.”

https://www.facebook.com/PunaisenKuningattarenPeriaate https://open.spotify.com/artist/1MlUf07palNHSKUEsV7gbY https://youtu.be/S67wX1TB8rI

SAATANAN KOJOOTTI

”Saatanan kojootti on melodista harkkorea röpöttävä suvakkinelikko Jyväskylästä. Tolokun immeinen tulloo kahtommaan.” <br<
https://www.facebook.com/saatanankojootti/ https://stanankojootti.bandcamp.com/ https://www.youtube.com/channel/UC7RoDCnmx3tREk7pz0I3Zrw

AVANT GARGEN

”Avant Garden on Jämsästä ponnistava alternative/stoner-yhtye, joka perustettiin Queens Of The Stone Agen keikan jälkimainingeissa kesällä 2013. QOTSA:n lisäksi bändin musiikissa kuuluu vaikutteita mm. Kyussilta, De Staatilta ja Arctic Monkeysilta. Bändin debyytti-EP ”The Amazing Adventures of Space Cadet” julkaistiin marraskuussa 2015.”

www.facebook.com/avantgardenofficial https://www.youtube.com/playlist?list=PL4RWHqaTa-1fniETLOaForARs0bfTRGmY http://avantgardenofficial.bandcamp.com/releases http://spoti.fi/1losOBg

Järjestäjä: Yleishyödyttömät pahoinvointipalvelut ry.

Trokaristiretki (Oulu) ja Rival Tree (JKL)

la 27.2.2016
Rival Tree

Jyväskyläläinen Rival Tree keittää parhaillaan kokoon upeaa keitosta kitarapopin parhaista luomuraaka-aineista. Käsityönä ja vilpittömästä rakkaudesta musiikkiin valmistuneet lauluaihiot on maustettu perinteisin menetelmin: neljä äijää soittimineen kasvokkain pienessä tilassa ja muutama intensiivinen päivä. Näistä raaka-aineista on nyt valmistunut nippu hienoja biisejä, joita sosiaalinen media ja liveyleisö saa alkaa hiljalleen maistelemaan.

https://www.youtube.com/channel/UCYMVrARqVzK5qW1bYRBYmKA

Rival Tree tuoksuu tutulta kotiruualta mutta maistuu kovaksikeitetylle popkulinaristillekin. Makumaailmaan sekoittuu hieman 70-luvun folkrockia, tuoreempaa singer-songwriterperinnettä sekä 90-luvun powerpopkaikuja.

Trokaristiretki

Viisi kaverusta löysi vuonna 2012 viinakätköille mennessään pahasti hapertuneen vuodelle 1932 päivätyn nuottivihkosen. Vihkonen sisälsi julkaisemattomia alkuperäissovituksia aikakauden tunnetuista kappaleista. Vaikka hämmennystä herätti nuotteihin tägätyt tuplabasarin iskut, peuramaisen vilkkaasti isketyt sähkölankakitaran lirutukset sekä basistin painovoimaa uhkaava takakeno, päätti kaverukset tarttua toimeen ja saattaa kappaleet kyläläisten kuultavaksi. Tästä syntyi Trokaristiretki.

Nuottivihkonen sisälsi aikakaudella sopimattomiksi tulkittuja, jopa eläimellisiä, esiintymisriittejä, jotka aikalaiset soittomiehet tukahduttivat puristavien liivipukujensa sisään. Trokaristiretkellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin palauttaa musiikin vaatima hiki, spiritti ja sprii.

Trokaristiretki tarjoaa oman nyrjähtäneen näkemyksensä lähes sata vuotta vanhoihin iskusävelmiin sekoitellen keitoksiinsa erilaisia musiikkityylejä reggaesta hevimetelihumppaan. Trokaristiretki julkaisi syksyllä 2015 debyytti sinkun, Alaska.

www.trokaristiretki.fi

Räsynuken levynjulkkari @ Monday Club

ma 29.2.2016
Räsynukke on vuonna 2011 perustettu jyväskyläläinen akustista suomenkielistä musiikkia soittava bändi, joka tyylillisesti risteilee vaihtoehtopopin, folkin ja kotimaisen kansanmusiikin välillä. Yhtye julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa tammikuussa 2014 ja toinen kokopitkä Kaksi vuodenaikaa näki päivänvalon helmikuussa 2016. Räsynuken musiikki on herkkää, heleää, seikkailunhaluista ja dynaamista musiikkimatkailua. Yleisön kertoman mukaan bändi luo keikoillaan intiimin ja helposti lähestyttävän tunnelman. Räsynukke ”tanssii ja tanssittaa, hyväilee ja huvittaa”. Yhteen jäsenet ovat kunnianhimoisia muusikoita ja musiikin rakastajia. Kitaristi Joonas Mustalahti, laulaja Suvi Uura ja perkussionisti Jaakko Peltonen muodostavat Räsynuken perustan, jota täydentävät sellisti-taustalaulaja Laura Vähä-Ruona sekä viulisti Emmi Tauriainen.

Lisää tietoa meistä ja musiikistamme:

Ensimmäinen pitkäsoitto Mosaiikki: http://open.spotify.com/album/4MAZJ2wMgcYAUJbxFoWAhi

Toinen pitkäsoitto Kaksi Vuodenaikaa: (linkki tulee myöhemmin)

Kotisivut: rasynukke.weebly.com Facebook: https://www.facebook.com/Rasynukkeduo Youtube: https://m.youtube.com/channel/UCcGIjqGcAVf3sgYfDijJB_Q Soundcloud: https://soundcloud.com/rasynukke

Jazz Jamit Houseband avaa

ti 1.3.2016

Pop-rock jamit

ke 2.3.2016

Ben Granfeltin keikka peruttu sairastapauksen vuoksi

to 3.3.2016
Otetaan myöhemmin uusiksi. Ben pahoittelee.

Rantama Trio & the Dirty Rats Quintet

pe 4.3.2016
Rantama Trio nousee levynjulkaisukiertueellaan jälleen lavalle esittämään omia, rikollisen groovaavia, korvaa hyväilevän melodisia jazzrock-kappaleita. Luvassa on bändi, jonka musikaaliset, läpisävelletyt osuudet yhdistettynä hurmokselliseen improvisaatioon iskevät kuulijaan häkellyttävällä voimalla. Tarttuvat kappaleet tekevät varmasti vaikutuksen ja trion yhteissoiton ollessa maailmanluokkaa, lavan valoista erottuu valovoimainen ja suuren potentiaalin omaava moderni kitaratrio. Bändin odotettu debyyttialbumi ”Catching the Mystery Train” julkaistaan 3.3.2016.

Timo Rantama – Kitara Iiro Laitinen – Rummut Tatu Back – Basso

https://soundcloud.com/timo-rantama/sets/rantama-trio/

https://www.facebook.com/rantamatrio/

The Dirty Rats Quintet on uunituore fuusiojazz-ilmiö Kuopiosta. Nuorista musiikinopiskelijoista koostuva viisikko on luonut täysin omanlaisensa tyylin, lisäämällä jazz-muottiin nykymusiikin elementtejä raikkaalla, urbaanilla otteella. Bändin ensijulkaisu, ’Opening’ -nimeä kantava EP, julkaistiin lokakuussa.

Niko Salmela – kitara, sävellykset Laura Helander – tenori- ja alttosaksofoni Aleksi Paalimäki – koskettimet Eetu Suutarinen – basso Jaakko Pöyhönen – rummut

https://soundcloud.com/the-dirty-rats-quintet/ https://www.facebook.com/thedirtyratsquintet/

BAILOUT + FUDGE FLOUNDERS

la 5.3.2016
Bailout on Kotkasta lähtöisin ja vuonna 2009 perustettu bändi jonka musiikkia voisi kuvailla vaihtoehtoiseksi hardrockiksi. Parin omakustanne demon jälkeen bändi äänitti ”A new day” nimisen EP:n joka julkaistiin Secret Entertainment yhtiön kautta vuonna 2012. Se sai hyviä arvioita eri medioista ja positiivista palautetta omintakeisesta tyylistä sekä trumpetin käytöstä hardrock musiikissa ja näiden myötä bändi keikkaili ahkerasti eri puolella suomea.

Viimeisen vuoden aikana Bailout on äänittänyt ja valmistellut debyyttialbumiaan, joka kantaa nimeä ”As the winds blow on” ja se tulee näkemään päivänvalon alkuvuodesta 2016.

Albumista on julkaistu ensimmäinen sinkku: The rise & regret” ja se on kuunneltavissa ja nähtävissä musavideon kera:

https://www.youtube.com/watch?v=QJvql5cXisI

www.facebook.com/bailoutrockband www.bailoutrockband.com

FUDGE FLOUNDERS

Lahden kovimmaksi useassa lähteessä tituleerattu Rockyhtye Fudge Flounders on tunnettu basisti-laulajansa Elmon läpileikkaavien vokaalien ja räyhäkkään bassosoundin lisäksi biisimateriaalistaan, jonka lähes seismiseksi äityvä syke ja kyseenalaistamaton livetiukkuus ei jätä kuulijaa kylmäksi tai edes kädenlämpöiseksi, vaan lennättää pahaa-aavistamattoman yleisön suoraan kuuhun ja takaisin jokaisella nuotillaan.

http://www.fudgeflounders.com/ https://www.facebook.com/fudgeflounders https://soundcloud.com/fudgeflounders

Sampanjaa ja Salmiakkia (Naisten päivän kunniaksi)

su 6.3.2016
Shampanjaa ja salmiakkia – lauluilta naistenpäivän hengessä

Neljä naista. Shampanjaa ja salmiakkia. Ennakkoluulottomia yhdistelmiä. Laulua ja naurua, myös kyyneliä. Elämää.

Suuren suosion saavuttanut naistenpäivän lauluiltojen sarja sai alkunsa vuonna 2013 nimellä Suklaata ja punaviiniä. Vuosi sitten yleisölle tarjoiltiin Valkkaria ja vaahtokarkkeja. Nyt vuorossa on Shampanjaa ja salmiakkia.

Shampanjaa ja salmiakkia on tunnelmallinen ilta, jossa neljä musiikin ja teatterin ammattilaista kerää yhteen kokemuksia ja kertomuksia naisen elämästä. Illan aikana kuullaan suomenkielistä musiikkia laidasta laitaan uusiin sovituksiin käärittynä. Luvassa on suoraa puhetta pilke silmäkulmassa – sanoja ja säveliä säästämättä.

Olit sitten mies tai nainen, pitkula, pötkylä tai pyörylä, löysää hetkeksi kravattia tai nutturaa ja tule istumaan iltaa kanssamme!

Lauluilta muistuttaa myös, miksi kansainvälistä naistenpäivää vietetään tänäkin vuonna 8.3. Työtä tasa-arvon puolesta tarvitaan yhä ja taistelu naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta jatkuu niin maailmalla kuin kotimaassakin.

Ilta toteutetaan yhteistyössä Suomen UN Women – järjestön kanssa. Jokaisen lipun hinnasta lahjoitetaan euro lyhentämättömänä järjestölle. Lisäksi paikan päällä voi halutessaan osallistua lipaskeräykseen. Lisätietoja järjestöstä: http://www.unwomen.fi/.

Jazz Jamit Houseband avaa

ti 8.3.2016
Houseband tarjoilee tiukan setin instrumentaalista jazz – musiikkia!
Ville Lähteenmäki – Sax, Lassi Friman – Gtr, Melik Turunen – Bss, Aapo Lankinen – Drs

Pop-rock jamit Houseband avaa

ke 9.3.2016
Houseband tarjoilee sielukasta rytmimusiikkia, solistinaan Tampereen soul-kuningatar Suvi Liimola!
Lassi Friman – Kitara, Santeri Panula – Basso, Aapo Lankinen – Rummut

HUSBAND & Joona Lehto Band

to 10.3.2016
Husband on yksi pitkäikäisimmistä instrumentaalibändeistä Suomessa.Yhtye juhli vuonna 2015 viisitoistavuotista taivaltaan keikoilla ja julkaisemalla levyn 2007-2015, joka nimestään huolimatta ei ole kokoelma, vaan albumi täynnä uutta Husband-musiikkia. Husbandia on luonnehdittu ”Suomijazzin Popedaksi”. Yhtyeen musiikki sisältää vahvaa groovea, soulia ja funkkia, unohtamatta progerock- ja jazz-sävyjä.

Yhtyeen rungon muodostaa Suomen levytetyin komppipari: Anssi Nykänen (rummut) ja Harri Rantanen (basso) yhdessä yhtyeen johtajan Varre Vartiaisen kanssa (kitara, sävellykset). Lisäksi yhtyeessä on vahvasti mukana multitalentti kitaravirtuoosi, säveltäjä/sovittaja/kapellimestari Marzi Nyman. Kevättalvella 2016 Husband esiintyy alkuperäistriokokoonpanossa ilman Marzia, joka keskittyy perheenlisäyksen saapumiseen alkuvuoden ajan.

Huhtikuussa 2016 April Jazz Festivaaleilla julkaistaan Husbandin neljäs albumi, joka on erityislaatuinen yhteislevytys Espoo Big Bandin kanssa. Tätä levyä odotellessa on Popparissa harvinainen tilaisuus nauttia bändistä ihan solutasolla, triona.

Husband – Jazzia laitapuolenkulkijoille!

Varre Vartiainen – kitara Anssi Nykänen – rummut Harri Rantanen – basso

Illan aloittaa lämppärinä: Joona Lehto Band on neljän lapualaisen nuoren miehen muodostama yhtye, joka soittaa kitaravetoista instrumentaalimusiikkia. Ohjelmistoon kuuluu omien sävellysten lisäksi musiikkia muunmuassa Allan Holdsworthilta, Guthrie Govanilta ja Liquid Tension Experimentiltä. Yhtyeessä soittavat:

Joona Lehto – Kitara Jere Lehto – Basso Jesse Lehto – Rummut Matias Källi – Koskettimet & Kitara

Slim Bean

pe 11.3.2016
Delta boys (and a girl) sure are back in town!! Come and check it out ;) Tarinoita syvän Meksikon syrjäkujilta sekä bensiininkatkuista swamp/hipitihop/blues-rokkenrollia. Ei muuta kun bailaamaan ;) !! kokoonpano: Mr. Slim Bean: Otto Liimatainen, voc, foot dr, microwave, slide guitar Bad Birdy: Sini Pajunen, voc. Hound Dog: Immo Hirvonen, harmonica, banjo, voc King Cobra: Oula Karppinen, sax. hengessä mukana, toistaiseksi Meksikon rannoilla: Big Boiler: Janne Peräaho

BitterTwisted – The Story & Cyan Stone

la 12.3.2016
BitterTwisted on perustettu Jyväskylässä vuonna 2011. Yhtye on julkaissut matkan varrella kaksi EP:tä ja ollut mukana kokoelmalevyllä. Englanninkielistä melodista rockia soittava kokoonpano julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa Most Beautiful 12.3.2016. Yhtye tarjoaa kuulijoille melankolisen kaunista musiikkia, jonka pääosassa ovat laulu, piano ja räjähtävät riffit.

Suvi Uura voc, Aaro Laitinen kbd, Tomi Fröberg gr, Ilmari Ahlgrén bass, Jami Takala dr

www.facebook.com/BitterTwistedBand www.youtube.com/user/BitterTwistedband https://bittertwisted.bandcamp.com/album/bittertwisted

Cyan Stone on Jyväskylästä lähtöisin oleva nelihenkinen yhtye, jonka musiikissa on kuultavissa kaikuja heavy rockin synnyn vuosikymmeniltä aina nykypäivään saakka. Bändi perustettiin Jyväskylässä vuonna 2013 neljän kokeneen muusikon toimesta visionaan luoda yhtye, jonka soundimaailma perustuu 1960 ja -70-luvun rock-yhtyeiden vapaamuotoiselle, improvisaatioon keskittyvälle soittotatsille sekä tunnelman korostamiselle musiikin ja tekstin synteesinä.

Cyan Stone luotsaa kuulijansa nopeatempoisten heavy rock -rallien ja melankolisten, blues -vaikutteisten tunnelmointien kautta aina shamanistisiin bakkanaaleihin. Yhtyeen äänimaailmaa on yleisön joukosta luonnehdittu muun muassa avantgardeksi, hippiprogeksi sekä Black Sabbathin ja Jefferson Airplanen hybridiksi.

Jäsenet:

Misty Crowley – laulu Jonathan Craven – kitara Olaf Sandholm – basso Andrew Olmstead – rummut

Monday Club/Matilda Kari ja Hellät

ma 14.3.2016
”Matilda Kari ja Hellät tunteet soittaa vanhempaa suomalaista iskelmämusiikkia ohjelmistossaan mm. Laila Kinnusta ja Carolaa.

Yhtyeeseen kuuluu:

Matilda Kari – laulu ja alttoviulu Johanna Koikkalainen – laulu ja pasuuna Matti Mandelin – kitara Petteri Lehtinen – koskettimet Eeti Mastomäki – basso Tapani Brusila – rummut”

Konsa Soulworkshop

ti 15.3.2016

Pop-rock jamit Houseband avaa

ke 16.3.2016
Jamit avaa laulaja-lauluntekijä Josefiina Sinervo omilla pianovetoisilla biiseillään.
Josefiina Sinervo – Piano, laulu Aapo Lankinen – Basso, taustalaulu Lassi Friman – Kitara Aku Tervakangas – Rummut

Levynjulkaisukiertue: Jorma Tapio & Kaski | Pauli Lyytinen Machinery

to 17.3.2016
Jazzliiton kiertueella: Jorma Tapion väkevänherkkä, luonnonläheinen ja primitiivinen freejazz kohtaa Pauli Lyytisen postmodernin uteliaan, kokeilevan ja villin intuition.

Jorma Tapio & Kasken musiikki on raakaa ja herkän melodistakin freejazzia jossa on vaikutteita kansanmusiikista ja klassisesta länsimaisesta musiikista. Sävellykset ovat pääosin Jorma Tapion omia. Pitkän linjan puhallinsoittaja Tapio on tunnettu omista yhtyeistään sekä vetämästään Sound & Furystä ja yhteistyöstä norjalaisen lyömäsoittaja Terje Isungsetin kanssa. Komppiparina toimivat Black Motor –yhtyeestä tutut Ville Rauhala ja Simo Laihonen. Kaski on äänittänyt esikoislevyään vuoden 2015 aikana ja albumi julkaistaan kiertueen alla.

Toinen kiertueen saksofonistitähdistä on kotimaisen jazzin “kauhukakara” Pauli Lyytinen. Machinery on Lyytisen sävellyksistä ja improvisaatiosta koostuva sooloprojekti, joka sai alkunsa jo vuonna 2011. Kappaleiden monikerroksinen orkestrointi luodaan live-efekteillä ja –loopeilla, saksofonin perkussiivisilla äänillä sekä persoonallisella saksofonisooloilulla. Lyytisen “koneisto” toimii hämmästyttävän monipuolisesti ja saumattomasti, ja saksofonisti itse on koneenkäyttäjänä vertaansa vailla. Jazzliiton tuplakiertue on Jorma Tapio & Kasken ohella myös Pauli Lyytinen Machineryn ensilevyn julkaisukiertue.

Jorma Tapio – saksofonit, bassoklarinetti, huilut Ville Rauhala – basso Simo Laihonen – rummut, perkussiot

Pauli Lyytinen – saksofonit, efektit

USVA – levynjulkkarikeikka

pe 18.3.2016
Lyyristä electro / fuusio / pop -musiikkia soittava Usva nousee Popparin lavalle juhlistamaan ensimmäistä pitkäsoittoaan. Jyväskyläläisbändi ammentaa vaikutteita läheltä ja kaukaa, folkista trip hopiin ja Zimbabwesta Berliiniin liikuttaen juhlaväen mielen syövereistä tanssilattian hurmokseen. Pirta Laaksonen – laulu Timo Horppu – kitara Janne Kaipainen – syntikka, trumpetti

Populusmin jälkipuinti – avoin keskustelutilaisuus

la 19.3.2016
Tilaisuus 15-17 jonka jälkeen lavan valtaa lauluntekejä, trubaduuri Leena Pyylampi.

AlphaBeaver

la 19.3.2016
Niko Kumpuvaara kuuluu sukupolvensa merkittävimpiin harmonikansoittajiin. Hänen muusikkoutensa risteilee improvisoidun rytmimusiikin ja klassisen nykymusiikin välillä. Soittamisen lisäksi hän on työskennellyt Oulun Musiikkijuhlien ja Sata-Häme Soin taiteellisena johtajana sekä Grazin musiikkiyliopiston vierailevana professorina.

Arttu Takalo on vibrafonisti, säveltäjä ja sovittaja, jonka musiikkia on seitsemän soololevyn lisäksi kuultu elokuvissa ja teatterilavoilla. Takalo nousi Suomen eturivin muusikoihin kulttimaineen saavuttaneen XL-yhtyeen riveissä. Sovittajana ja tuottajana Arttu on tehnyt yhteistyötä useiden Suomen suosituimpiin kuuluvien artistien kanssa.

AlphaBeaver on duo, jonka äänimaiseman ytimessä ovat harmonikka ja vibrafoni. Ympärilleen nämä harvemmin yhdessä tavatut soittimet saavat elektronisen kuorrutuksen. Duon musiikissa yhdistyvät pop-musiikilliset sävellykset sekä improvisoitu instrumentaalitykitys.

JE VEUX the way I want – Reetta Mölsän popjazz-laulun C-tutkintokonsertti

ti 22.3.2016
Reetta Mölsän pojazz-laulun C-tutkintokonsertissa kuullaan lauluja oman tien etsimisestä. Luvassa on musiikkia mm. artisteilta Zaz, Ayo, Dianne Reeves ja How Many Sisters. Ja toki mukaan mahtuu myös jokunen jazzahtava musikaalisävelmä, ranskalainen chanson sekä suomalaiseen runouteen pohjaava laulelma. Lavalla myös:
Sonja Kangastalo taustalaulu
Laura Vähä-Ruona taustalaulu, sello, mandoliini
Matias Luoto kitarat
Panu Korhonen koskettimet
Ilona Jokinen bassot
Karoliina Laukola rummut
Jyri Ekholm perkussiot

Konserttiin on vapaa pääsy.
Lisätietoja Facebookissa https://www.facebook.com/events/1257429030951146/1257436760950373/

Alan Thomson ja Doug Morter

ke 23.3.2016
Doug Morter and Alan Thomson are no strangers to each other, having played together, in different projects, over the last twenty + years.

Doug Morter started his professional career over forty years ago, starting out with Hunter Muskett, then with Richard Digance, onto The Albion Band, Magna Carta, Maddy Prior (Steeleye Span), Michael Chapman, then forming The Backroom Boys with guitar virtuoso Jerry Donahue.

Enter Alan Thomson, guest bass player with The Backroom Boys, who at that time was the bassist with the late, legendary Scots singer/songwriter John Martyn, with whom Alan got to record with Eric Clapton and Phil Collins, a playing relationship that lasted over twenty five years.

Through his career Alan has played/recorded with Jacqui McShea’s Pentangle, Rick Wakeman, Roger Hodgson (Supertramp), Amos Garrett, John Jorgensen, The Hellecasters, Julia Fordham, Donnie Munro (Runrig), Andy Summers (Police guitarist), plus many more. Doug and Alan also have a band together called Then Came The wheel, featuring their own songs.

Doug’s latest projects have been with Ray Jackson (Lindisfarne), Jerry Donahue (ex Farport Convention), Clive Bunker (ex Jethro Tull), and Rick Kemp (Steeleye Span), called “Gathering”, and Acoustic Gathering, made up of Ray, Doug and Jerry, and the “alternative”, minus Ray, with Elliott Randall (Steely Dan). Alan is still working with Jacqui McShea’s Pentangle, Jacqui Mc Shea’s Take Three, John Jorgensen, etc, and Doug and Alan take “The Wheel” out when schedules permit. – See more at: http://www.stlouis-cafebar.co.uk/music-events-stlouis-cafe/Alan-Thomson-16th-february.html#sthash.kiSOITmj.dpuf

TIINA IISALA ja MARIAN PETRESCU& CO @ Kiirasjazzilta

to 24.3.2016
Kiirastorstaina tarjoillaan jazzia hienolla kokoonpanolla. Lavalle nousevat Marian Petrescu, Pekka Törmänen ja Jaakko Tabell. Solistina näyttelijä ja laulaja Tiina Iisala.

PAHOINVOINTIKLUBI

pe 25.3.2016
Kaikkien aikojen pisin perjantai.

Yleishyödyttömät Pahoinvointipalvelut ry. esittää: PAHOINVOINTIKLUBI

Esiintyjinä: – SYVÄNNE – HARVEY DENT – UUSI MANNER

BLUES LIVE! Jamit

la 26.3.2016

House Band avaa JAZZ JAMIT

ti 29.3.2016
Houseband tarjoilee lattarirytmejä solistinaan huikea Atte Kekkonen!
Lassi Friman – Gtr Melik Turunen – BAss Aapo Lankinen Drs

Seppo Muhonen & Marian Petrescu Trio

ke 30.3.2016
Tunnelmia vuosien varrelta. Mm. Ray Pricen, Nat King Colen, Willie Nelsonin, Elvis Presleyn ja Neil Diamondin kauneimpia kappaleita.
Laulu:Seppo Muhonen, Piano:Marian Petrescu.

HouseBand avaa POP/ROCK jamit

ke 30.3.2016
Sielukasta rytmimusiikkia housebandin tapaan, solistina Henna Lind! Tervetuloa!
Lassi Friman – Gtr, Santeri Panula – Bass, Aapo Lankinen Drs

Eeli Niemelä tutkintokeikka

to 31.3.2016
Luvassa on konstikasta menoa jazzin ja rouhean fuusion maailmassa. Laitamme soiden sekä Halo Fuse -triolla että pianolla vahvistetulla kvartettilla.

Lavalle nousevat
Eeli Niemelä – rummut,
Unto Luoto – piano,
Ilmari Ahlgren – basso ja
Heikki Halonen – kitara.

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 1.4.2016
Hyvän vastaanoton saanut ja lisää toivottu musaklubi jatkuu huhtikuusta alkaen, kuukauden ensimmäisenä perjantaina; 1.4, 6.5 ja 3.6.
Muusikkoina soittavat:
Juha Ahtilinna,
Veksa Nyberg,
Ari Oinonen,
Eki Paananen
ja Arska Vesterinen.
Solisteina:
Pepe Hämäläinen
ja Johanna Mäkelä.
Musiikkina kuullaan melodista poppia, ballaadeja, jazzia, rokkia jne.

TYLY kOHTALO LEVYNJULKKARIKEIKKA

pe 1.4.2016
Aprillipäivänä 1.4.2016 – perinnettä kunnioittaen – suomibluesin syrjäkujilta hitaan vaivih-kaa mutta varmasti kohti taiteellista läpimurtoaan hiipivä keskisuomalainen bluesyhtye Tyly Kohtalo avaa 25. juhlavuotensa toisen levynsä ”Onnee ja Menestystä” levyn-julkkarikeikalla ravintola Popparissa 1.4.2016 klo 22.30.
Levyn kaikki kappaleet ovat yhtyeen omaa tuotantoa ja meininkiä on letkeästä harpun taivuttelusta rupiseen sllideboogiemätkeeseen.
Tule ja rokkaa !
Miesasiallista Bluesia!
Veli-Pekka ”Pökö” Jäppinen – kitara ja slide
Jari Korhonen – basso
Teemu Liehu – koskettimet ja tietokoneet
Pekka Pulkkinen – laulu, huuliharppu ja kitara
Eero Rantasila – rummut ja percussion

GRINDER BLUES from the USA

la 2.4.2016
Legendary King’s X frontman dUg Pinnick joins forces with EMMY Award winning blues rockers The Bihlman Bros. for a genre bending blast of funky Blues-Rockin’ Soul-Billy known as, GRINDER BLUES.

dUg Pinnick is a revelation on vocals digging deep into his number one soul brotha vibe. And his signature bony bass tone is as hard core as ever. Scot “Little” Bihlman on drums and vox brings a heavy groove, pushing air through musical genres like a steamboat rolling down the Mississippi. Jabo Bihlman on guitars and vox stirs it all up with a heavy tone and surprisingly subtle nuances of traditional blues, combined with searing, down and dirty lead work.

The self titled debut effort on Mega Force Records is a sonic tidal wave, incorporating elements of blues, hard rock and rockabilly. As frontman for King’s X, dUg Pinnick’s bony bass and soulful vocals powers the band that was ranked No. 83 on VH1’s 100 Greatest Artists of Hard Rock. The brother team of Jeff ‘Jabo’ and Scot ‘Little’ Bihlman grew up in the shadow of the Sears Tower. They cut their teeth in Chicago’s great blues venues and eventually joined Chicago legend Son Seal’s band, recording on the Handy Award winning ‘Lettin’ Go’ record and touring with Son in Europe and the US. The Bihlman Bros. have worked with ZZ Top, BB King, Buddy Guy, Kid Rock and many other blues and rock luminaries. Their songwriting and scoring for documentary TV films have garnered many awards, including the EMMY.

‘Seems like we’re forever payin’ dues….Grinder’s Blues’

Solmu-klubi esittää: David Bowie

ti 5.4.2016
Uuden musiikkiklubin Solmun ensimmäinen keikka on täällä! Illan aikana kuullaan reilun tunnin konsertti joka on hatunnosto edesmenneelle huippuartistille David Bowielle. Solmu-klubin ensimmäisen illan kokoonpano soittaa Bowien teoksia 70-luvun alusta lähtien artistin viimeiseksi jääneeseen Blackstar-levyyn saakka.

Kokoonpano:
Heikki Pyykkönen – laulu
Hanna Uimonen – taustalaulu
Meritta Lautamäki – taustalaulu
Jaakko Penttilä – kitarat
Jere Mäntykangas – kitarat
Unto Luoto – kosketinsoittimet
Matti Korhonen – basso
Vili Kallonen – rummut

Megadebt plays Megadeth

ke 6.4.2016
Nyt tapahtuu!
Tervetuloa kuuntelemaan hyvällä maulla valikoituja / soitettuja kappaleita Megadethin tuotannosta. Viimeisiä vuosia viedään Jyväskylässä ja meno on sen mukainen, tällaista settiä et usein pääse kuulemaan!

-Oletko toivonut, että kaiken tämän konserttien meren joukosta pääsisit joskus kuuntelemaan hyvää tämän tyylilajin esitystä?
Hyvä. Tässä se on. -Etkö kuuntele heviä? Hyvä. Oivallisempaa tilaisuutta tutustuttaa itseäsi myös tähän musiikinlajiin ei löydy!

Punainen lanka oli siis tämä: tätä ei kannata missata. Kivaa :) tervetuloa siis!
Megadebt:
Aapo Vuori – Laulu
Juha Takanen – Kitara
Samuli Seppänen – Kitara
Aimo Laitamo – Basso
Tuomas Martikainen – Rummut

Ilta jatkuu jameilla.

Blue Willow: Marian Petrescu, Sini Pajunen, Jere Mäntygangas

to 7.4.2016
Kauniita jazzballadeja herkällä mutta vahvalla tulkinnalla, mm. Billie Holidayn, Sarah Vaughanin sekä Chet Bakerin hengessä, bluesvivahteella. Tule nauttimaan kauniista tunnelmasta. :)

Laulu: Sini Pajunen,
piano: Marian Petrescu,
kitara: Jere Mäntykangas

Hunky Dory

pe 8.4.2016
Popparista tuttu Hunky Dory eli nuoret hunksit viihdyttää valloittavalla kattauksella hittimusiikkia!

Hunky Dory

la 9.4.2016
Popparista tuttu Hunky Dory eli nuoret hunksit viihdyttää valloittavalla kattauksella hittimusiikkia!

Tuuli Nevantaus-Jokisen c-tutkinto

ma 11.4.2016
Tuuli Nevantaus-Jokinen, tenorisaksofoni Liisa Koskimies, piano Lauri Hallikainen, kitara Veli-Matti Silanterä, basso Topias Lehtola, rummut

Matias Kangasniemi & Jere Lehto C-tutkintokeikka

ti 12.4.2016
Matiaksen (kitara) ja Jeren (basso) yhteinen JAMK:n C-tutkintokonsertti. Tutkinnon luonteenomaisesti keikalla on monipuolinen kattaus erilaisia kappaleita useasta eri genrestä.

Jyri Ekholmin c-tutkinto

ke 13.4.2016

Edu Kettunen & Mika Kuokkanen

to 14.4.2016

Jonna Ortju& Marian Petrescu Ensemble

pe 15.4.2016
Luvassa upeaa tunnelmaa, kauniita sävelmiä ja sielukkaita esityksiä! Mukana klassikoita eri vuosikymmeniltä sekä uusia lauluja, jotka Marian on kevään aikana säveltänyt Jonnallel Luvassa siis myös ensiesityksiä! Tervetuloa tunnelmalliseen iltaan kanssamme!

Tomi Leino Trio levyjulkkari

pe 15.4.2016
Suomen kansainvälisesti menestyksekkäimpiin bluesyhtyeisiin kuuluva Tomi Leino Trio julkaisee uutuusalbuminsa.
Uutuuslevy tarjoilee monipuolisen ja vauhdikkaan paketin vanhan liiton bilemusiikkia yhtyeen autenttisella, mutta tuoreella otteella esittämänä.

Levy äänitettiin Suprovox-studiolla suoraan vanhalle kaksiraitanauhurille täysin livenä, jonka ansiosta levyllä kuuluu yhtyeen spontaani, vuosien kovan keikkailun myötä saumattomaksi hioutunut yhteissoitto.

Levynjulkaisukonsertissa bändi esittää energisiä liveversioita uutuuslevyltä ja muusta laajasta ohjelmistostaan.

Säännöllisesti Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Sveitsissä keikkaileva Tomi Leino Trio koostuu kolmesta ”bluesin erikoismiehestä”, joilla on myös pitkä ja laaja kokemus työskentelystä tyylilajin amerikkalaisten mestarien kanssa. Yhdessä kolmikko on enemmän kuin osiensa summa rakentaen hypnoottisen ja dramaattisen kaaren esiintymisiinsä.

Tomi Leino – laulu, kitara, huuliharppu
Jaska Prepula – basso, kitara, laulu
Mikko Peltola – rummut

www.tomileino.com

BIG BUDDY TRIO @ BLUES LIVE illassa

la 16.4.2016

POP/ROCK Workshopit

ma 18.4.2016

Jamkin C-kurssien kitaratutkinnot

ti 19.4.2016

Noodling Of Applied Siences

ti 19.4.2016
Joko saa riplata? Nyt saa riplata!

Tervetuloa kuulemaan kummia, kun kaksi (2) vasenniplaajaa laittaa JAMK:n C-kurssitutkinnot halki, poikki ja pinoon. Juho Kosonen ja Matias Luoto johdattavat orkesterijoukkonsa tiistai-iltana kitaraviihteen etulinjaan Popparin lauteilta käsin.

Eikä maksa mitään!

Et ole edes ajatellut missaavasi tätä, joten paikalle sieltä!

Illan menyy:

Luoto M.C. Collective

Kollektiivi täynnä musiikin riemua ja oivaltamisen iloa. Illan konsertti koostuu monipuolisesta otannasta erillaisia improvisoidun musiikin muotoja, jazzin toimiessa viitekehyksenä tälle iloittelulle. Vauhtia haetaan niin rockmusiikista kuin Lähi-idästäkin ja saattaa illan aikana jokunen omakin sävellys vilahtaa. Tule kokemaan kollektiivin matka luomisen ytimeen.

Matias Luoto – Kitara
Aaro Laitinen – Koskettimet
Hanna Turunen – Basso
Markus Snellman – Rummut
Henriika Steidel – Laulu
Kalle Keränen – Saksofoni
Heikki Sillanpää – Pasuuna


Tolonen Connection – JTC -band plays Jukka Tolonen

JTC-band tarjoaa läpileikkauksen suomalaisen kitaristilegendan Jukka Tolosen tuotannosta. Konsertissa kuullaan parhaita paloja Tolosen diskografiasta ja myös muita punaisella langalla jos toisellakin Toloseen kytkeytyviä kappaleita. 70-luvun proge/jazz/fuusio -herkkuja leipovalla konsertilla on kikkailutakuu.

Juho Kosonen – Kitara
Laura Helander – Saksofonit
Aaro Laitinen – Koskettimet
Jere Lehto – Basso
Markus Snellman – Rummut

Jamkin Soul Workshop

ke 20.4.2016

Waaw Music Festival 2016

to 21.4.2016
Waaw Africa Productionsin luotsaama nelipäiväinen festivaali Waaw Music Festival tuo musiikillisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden tutuksi jyväskyläläisille ja kaupungissa vieraileville huhtikuussa. Festivaali haluaa tarjota alustan erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten väliselle kommunikaatiolle ja dialogille. Artistit edustavat kotimaidensa kulttuurin ja kansanperinnön lisäksi ennen kaikkea sitä ihmisiä yhdistävää musiikin ilosanomaa, joka ei tunne kansallisuutta tai asemaa.

Esiintyjäkatraassa on muusikoita Bahamalta, Senegalista, Kazakstanista, Guineasta, Espanjasta ja Suomesta. Neljän päivän aikana Tanssisali Lutakossa ja Ravintola Popparissa esiintyy yhteensä yhdeksän artistia tarjoten musiikkielämyksiä ympäri maailmaa. Mukana on muun muassa reggaeta, afromusiikkia, flamencoa ja folkia.

Jokaisesta festivaalin myydystä lipusta lahjoitetaan 1€ Talibe-katulasten auttamiseen Senegalissa.

Popparin konsertteihin (21.-23.4.) lippuja voi varata ennakkoon sähköpostilla info.waaw@gmail.com. Jäljelle jääneet liput ovelta käteisellä tuntia ennen konserttia. Halvempi hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. Alennukseen oikeuttava lippu esitettävä lippua ostettaessa.

TORSTAI 21.4. STUDENT PARTY

The Arctic Coconuts (FIN) @ 21.00

Ebony Musik (BHS) @ 22.30

K18

The Royal Family – PRINCE-tribuutti! VOL.3

to 21.4.2016

Waaw Music Festival 2016

pe 22.4.2016
Waaw Africa Productionsin luotsaama nelipäiväinen festivaali Waaw Music Festival tuo musiikillisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden tutuksi jyväskyläläisille ja kaupungissa vieraileville huhtikuussa. Festivaali haluaa tarjota alustan erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten väliselle kommunikaatiolle ja dialogille. Artistit edustavat kotimaidensa kulttuurin ja kansanperinnön lisäksi ennen kaikkea sitä ihmisiä yhdistävää musiikin ilosanomaa, joka ei tunne kansallisuutta tai asemaa.

Esiintyjäkatraassa on muusikoita Bahamalta, Senegalista, Kazakstanista, Guineasta, Espanjasta ja Suomesta. Neljän päivän aikana Tanssisali Lutakossa ja Ravintola Popparissa esiintyy yhteensä yhdeksän artistia tarjoten musiikkielämyksiä ympäri maailmaa. Mukana on muun muassa reggaeta, afromusiikkia, flamencoa ja folkia.

Jokaisesta festivaalin myydystä lipusta lahjoitetaan 1€ Talibe-katulasten auttamiseen Senegalissa.

Popparin konsertteihin (21.-23.4.) lippuja voi varata ennakkoon sähköpostilla info.waaw@gmail.com. Jäljelle jääneet liput ovelta käteisellä tuntia ennen konserttia. Halvempi hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. Alennukseen oikeuttava lippu esitettävä lippua ostettaessa.

PERJANTAI 22.4.

Mc Domas (GNB) @ 22.00

Larry Peninsula (FIN) @ 23.00

Liza Umarova (KAZ) @ 00.30

K18

Waaw Music Festival 2016

la 23.4.2016
Waaw Africa Productionsin luotsaama nelipäiväinen festivaali Waaw Music Festival tuo musiikillisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden tutuksi jyväskyläläisille ja kaupungissa vieraileville huhtikuussa. Festivaali haluaa tarjota alustan erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten väliselle kommunikaatiolle ja dialogille. Artistit edustavat kotimaidensa kulttuurin ja kansanperinnön lisäksi ennen kaikkea sitä ihmisiä yhdistävää musiikin ilosanomaa, joka ei tunne kansallisuutta tai asemaa.

Esiintyjäkatraassa on muusikoita Bahamalta, Senegalista, Kazakstanista, Guineasta, Espanjasta ja Suomesta. Neljän päivän aikana Tanssisali Lutakossa ja Ravintola Popparissa esiintyy yhteensä yhdeksän artistia tarjoten musiikkielämyksiä ympäri maailmaa. Mukana on muun muassa reggaeta, afromusiikkia, flamencoa ja folkia.

Jokaisesta festivaalin myydystä lipusta lahjoitetaan 1€ Talibe-katulasten auttamiseen Senegalissa.

Popparin konsertteihin (21.-23.4.) lippuja voi varata ennakkoon sähköpostilla info.waaw@gmail.com. Jäljelle jääneet liput ovelta käteisellä tuntia ennen konserttia. Halvempi hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. Alennukseen oikeuttava lippu esitettävä lippua ostettaessa.

LAUANTAI 23.4.

Benedicta Ideho Omokaro (NGA) @ 22.00

Hilton Marowa (ZWE) @ 23.00

Cinta Hermo (ESP) @ 00.30

K18

Shampanjaa ja salmiakkia

su 24.4.2016
Neljä naista. Shampanjaa ja salmiakkia. Ennakkoluulottomia yhdistelmiä. Laulua ja naurua, myös kyyneliä. Elämää.

Suuren suosion saavuttanut naistenpäivän lauluiltojen sarja sai alkunsa vuonna 2013 nimellä Suklaata ja punaviiniä. Vuosi sitten yleisölle tarjoiltiin Valkkaria ja vaahtokarkkeja. Nyt vuorossa on Shampanjaa ja salmiakkia.

Shampanjaa ja salmiakkia on tunnelmallinen ilta, jossa neljä musiikin ja teatterin ammattilaista kerää yhteen kokemuksia ja kertomuksia naisen elämästä. Illan aikana kuullaan suomenkielistä musiikkia laidasta laitaan uusiin sovituksiin käärittynä. Luvassa on suoraa puhetta pilke silmäkulmassa – sanoja ja säveliä säästämättä.

Olit sitten mies tai nainen, pitkula, pötkylä tai pyörylä, löysää hetkeksi kravattia tai nutturaa ja tule istumaan iltaa kanssamme!

Lauluilta muistuttaa myös, miksi kansainvälistä naistenpäivää vietetään tänäkin vuonna 8.3. Työtä tasa-arvon puolesta tarvitaan yhä ja taistelu naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta jatkuu niin maailmalla kuin kotimaassakin.

Ilta toteutetaan yhteistyössä Suomen UN Women – järjestön kanssa. Jokaisen lipun hinnasta lahjoitetaan euro lyhentämättömänä järjestölle. Lisäksi paikan päällä voi halutessaan osallistua lipaskeräykseen. Lisätietoja järjestöstä: http://www.unwomen.fi/

OVET AVATAAN KLO 18.00!

Antti Myllymäen lukio musiikkidiblomikeikka

ma 25.4.2016

Jenni Keräsen Pop/Jazz laulun D-tutkintokonsertti

ti 26.4.2016

Aino Junnan C-tutkinto (pop/jazz-laulu)

ti 26.4.2016

Jonne Taavitsainen Threedom

ke 27.4.2016
Jonne Taavitsainen – Drums
Joonas Tuuri – Bass
Joel Parvamo – Guitar

Vastikään debyyttialbuminsa kansainväliselle levymerkille tehneen jazztrio Jonne Taavitsainen Threedomin kevätkiertue saapuu Poppariin!

https://soundcloud.com/jonnetaavitsainen/jonne-taavitsainen-threedom-leap-of-faith

It’s Teatime

to 28.4.2016
Teatime on jyväskyläläinen bändi, jonka repertuaari vaihtelee 80-luvun hittibiiseistä soul-klassikoihin, omaa tuotantoa unohtamatta. Yhtyeelle on tärkeää luoda hyvää musiikkia, pitää hauskaa ja jättää liika jäykkyys taakseen. Bändin debyyttikeikan lisäksi kyseessä on kitaristi/laulajan 3/3-tutkintokeikka.

Kokoonpano:

Laulu/kitara: Saara Hankama Saksofoni: Sakurako Ishiyama Rummut: Perttu Saarinen Piano: Lauri Kemppi Basso: Teemu Lahtonen

Frim-Fram

to 28.4.2016
Frim-Fram

www.frimframmusic.com

Juki Välipakka: laulu / kitara / huuliharppu / stompbox Sirpa Suomalainen: saksofoni / laulu

Frim-Fram on perustettu rakkaudesta bluesiin ja jazziin. Bändi soittaa sekä originaaleja että cover-klassikoita jazz-, Chicago- ja countryblues-tyyleillä, mukana ripaus New Orleansia ja jopa countrya. Omasta materiaalista on tehty levy bändin kvartettiversion, Frim-Fram Quartet:in kanssa.

Juki Välipakka ja Sirpa Suomalainen ovat työskennelleet yhdessä useissa roots ja blues-kokoonpanoissa, kuten Kanneltalon suositun Juurilla-klubin The Rooty Toot Toot Band, Blue Piano Band, Veljet & Siskot ja Soul ’n Body. Juurilla-klubilla he ovat esiintyneet lukuisien suomalaisten nimiartistien kanssa (mm. Sami Saari, Johanna Försti, Pepe Ahlqvist). Juki ja Sirpa ovat keikkailleet useilla bluesfestivaaleilla ja jazzklubeilla, aina Istanbulissa asti.

Juki Välipakka on valittu Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä yhdeksän kertaa vuoden miesvokalistiksi.

Minä En Ole Kala plays Ultra Bra

pe 29.4.2016
Minä en ole kala porskuttaa jälleen! Viime vuonna Lounaispuiston ja Popparin täyteen vetänyt MEOK palaa uudistetulla setillä ja vielä paremmalla meiningillä. Olemme yhtä hurmaavia kuin ennenkin, joten kannattaa tulla mukaan Kibbutsille tanssimaan appelsiinien diskoon.

Minä en ole kala, tuttavallisemmin MEOK, on 13-henkinen yhtye, joka soittaa Ultra Bran parhaita biisejä parhaalla mahdollisella tavalla. MEOK on Helleka Tallgrén, Mari Nikula, Pauliina Peijonen, Paavo Kässi ja Aimo Laitamo (laulu), Venla-Vanamo Asikainen (koskettimet), Joonas Pihala (kitara), JP Lehtinen (basso), Ilmari Hämäläinen (rummut), Vili Kallonen (perkussiot), Esa Puolakka (trumpetti), Ville Lähteenmäki (saksofoni), Tuomo Kangas (pasuuna).

PAHOINVOINTIKLUBI

la 30.4.2016
Varaslähtö vappuun.

Näyttökonsertti Lassi Friman

ma 2.5.2016
Lassi Frimanin konservatorion päättökonsertti. Illan aikana kuullaan musiikkia mm. Herbie Hancockilta, Joe Hendersonilta ja Kurt Rosenwinkeliltä. Mukana myös omaa tuotantoa.
Kokoonpano: Ville Lähteenmäki – Tenorisaksofoni, Huilu, Lassi Friman – Kitara, Melik Turunen – Kontrabasso, Aapo Lankinen – Rummut

Popjazz-laulajien perusopetuksen päättötutkintokonsertteja

ti 3.5.2016
Ensimmäinen starttaa klo 18. Ilta jatkuu jameilla alk n. 21.30.

Pena & Mäntsy presents…

ke 4.5.2016
Solistin sairastuttua , mennäänkin ilta jameilla. House Band avaa. Lämpimästi tervetuloa!

Peppe Jalava Band

to 5.5.2016
Peppe Jalavan yhtyeelleen säveltämän omintakeisen ohjelmiston vaikutteet kumpuavat jazzista, modernista taidemusiikista sekä progressiivisesta rockista. Ohjelmiston aikajänne kattaa yli 30 vuotta, vanhin kappale on 13/8 tahtilajissa rynnistävä ”Rosvon maja” vuodelta 1980. Mukana on myös uusia teoksia, kuten loppusyksystä 2015 julkaistavan levyn ”A Guided Tour in the Kuiper Belt” ohjelmisto. Näissäkin kappaleissa on kimurantteja tahtilajeja, joihin Jalava on rumpalina ja säveltäjänä mieltynyt. Ensimmäinen PJB debytoi Turku jazz-tapahtumassa jo vuonna 1993. Vuonna 2000 Jalava laittoi jazz-hanskansa naulaan komeasti UMOlle kirjoittamansa kolmen vartin konserttiohjelmiston ”Terraario ja kuunnelmia” myötä keskittyäkseen kamari- ja orkesterimusiikin säveltämiseen sekä perheenisän vaativaan rooliin. ”Terraariosta” poimittu ”Susi ei kysele” voitti Belgiassa ensimmäisen palkinnon big band sävellyskilpailussa. Vanha suola alkoi kuitenkin vähitellen janottaa ja vuoden 2005 PJB esittäytyi Turku jazz-tapahtumassa, samana iltana Jalavan sinfonian no 2 Turku Filharmonian kantaesityksen jälkeen. Kokoonpano teki vielä muutaman keikan mm. YLEn studiolla Pasilassa, jossa tallennettiin 45 min. musiikkia. Valitettavasti tuon kovassa iskussa olleen kokoonpanon tarina päättyi jäsenten muitten kiireitten vuoksi tähän. Uusi tuleminen tapahtui perinteisesti Turku jazz-tapahtumassa 2008 kuorolla vahvistettuna. Ensimmäinen levy ”Go to the Beach” julkaistiin vasta 2010. Se sai ylistävät kritiikit. Loppusyksystä 2015 yhtye on julkaisemassa toisen plattansa ”A Guided Tour in the Kuiper Belt”, joka nimensä mukaisesti on progressiivisen rockin tyyliin teema-albumi, jossa matkaillaan avaruudessa kiertäen Kuiperin vyöhykkeen kappaleita (Don`t Forget Your Space Suit, Pluto? – It`s Still Swinging There!, Kharon – the Swinger, Eris – the Strange One, Quaoar – the Noble One, Magical Suitcase, Ixion – Unpredictable) ja lopuksi, Grande Finalessa nostetaan hattua innoittajille The Miraculous Pumpkin Meets the Barking Mandarin (Hats Off to Frank and Béla)

Jaakko Martikainen: saxophones
Ari Polojärvi: guitar
Antti Hermaja: trombone
Mikko Multamäki: bass
Pertti Jalava: drums

Yksityistilaisuus 17-21! Arnevi 50

pe 6.5.2016

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 6.5.2016
Hyvän vastaanoton saanut ja lisää toivottu musaklubi jatkuu huhtikuusta alkaen, kuukauden ensimmäisenä perjantaina; 1.4, 6.5 ja 3.6.
Muusikkoina soittavat:
Juha Ahtilinna,
Veksa Nyberg,
Ari Oinonen,
Eki Paananen
ja Arska Vesterinen.
Solisteina:
Pepe Hämäläinen
ja Johanna Mäkelä.
Musiikkina kuullaan melodista poppia, ballaadeja, jazzia, rokkia jne.

Samuli ja Ikuiset lapset, Olavi Uusivirta -tribute

pe 6.5.2016
Tervetuloa, nyt voit tanssia toton african tahtiin, vaikka et osaa, sillä Popparissa on niin helppoo olla onnellinen 6.5

Teitä viihdyttämässä:
Jere Mäntykangas, guitar
Jaakko Penttilä, bass
Unto Luoto, keyboards
Konsta Lehmonen, drums
Samuli Hannula, vocals

Ike Cabin and the Passengers

la 7.5.2016
Ike Cabin & The Passengers on jo useamman vuoden esiintynyt jyväskyläläisyhtye, jonka ohjelmistoon kuuluu varsin monipuolisesti 50-70 -lukujen musiikkia (mm. CCR, The Rolling Stones, Dr. Feelgood, Kinks, Cream, Elvis Presley, Chuck Berry, jne). Myös vanha kunnon blues saa sijansa keikkamateriaalissa. Nostalgiaa!

Ike Cabin & the Passengers-kokoonpano: Ilkka Hytti: laulu Jukka Nousiainen: sähkökitara Pera Lehmonen: Koskettimet Petteri Mäkelä: basso, taustalaulu Tapani Hautamäki: rummut

Popjazz-laulajien perusopetuksen päättötutkintokonsertteja

ti 10.5.2016

Trauma Field Levynjulkkarikeikka

to 12.5.2016
Finnish atmospheric metal band

Uuden Changing Tides -levyn julkkarikeikka! Luvassa on tuttuun tyyliin melodista mutta raskasta maalailua. Lavalle nousee myös vierailevia muusikoita! Jaakko Pesu: guitars & vocals
Ville Koskinen: guitars
Atte Toivola: bass
Antero Jokinen: keyboards
Mikael Saalasti: drums

Osmo Ikonen

pe 13.5.2016

Swamp Boogie (Blue Live)

la 14.5.2016

Ville Keränen B-kurssi

ma 16.5.2016

House Band avaa JAZZ JAMIT

ti 17.5.2016
Ville Lähteenmäki – Sax, Lassi Friman – Gtr, Melik Turunen – Bass, Aapo Lankinen – Drums

HouseBand avaa POP/ROCK jamit

ke 18.5.2016
Houseband avaa jamit vierailevan solistin kanssa

Mr.H / Duo H&M

to 19.5.2016
Mr.H

Mr.H on Lahdesta ponnistava neljän miehen akustinen kokoonpano. Mr. H on saanut erityisesti kiitosta kappaleidensa tarttuvista melodioista, upeista stemmoista ja kauniista harmonioista. Nämä seikat ovatkin aina olleet musiikissamme etusijalla. Yhtyeen musiikki on helposti lähestyttävää, tarjoten kuitenkin samaan aikaan kokeneemmallekin musiikin harrastajalle mielenkiintoa. Mr. H:n musiikista on helppo nauttia ikään katsomatta.

Henri Sakki – Laulu/Perkussiot
Ari-Pekka Mälkiä – Piano/Laulu
Matias Luoto – Kitara
Riku Miettinen – Basso

SoundCloud
https://soundcloud.com/mr-h-band

Spotify https://open.spotify.com/album/2EBAsMj98xQmluMPtHQrCU

Duo H&M

Ennen Mr.Hta lavan lämmittävät Vuoden muusikkonakin palkittu Henriika Steidel sekä Matias Luoto. He tarjoilevat tunnelmallisia paloja Anna Puun tuotannosta. Yhdessä he luovat intiimin tunnelman vahvan vuorovaikutuksen sekä ennakkoluulottoman heittäytymisen kautta.

Henriika Steidel – Laulu
Matias Luoto – Kitara


Liput 5/3€

Minnasbar & Overslide

pe 20.5.2016
– Minnasbar (https://www.facebook.com/Minnasbar-1590737811185007/?fref=ts) : Rouheaa rokkia taidolla ja tunteella.

– Overslide ( http://overslide.omasivu.fi/) : Overslide on jyväskyläläinen rockkvartetti, joka soittaa sakeinta ja menevintä musiikkia ; 70 -luvun rouheaa Rokkia.

Yksityistilaisuus 17-21!

la 21.5.2016

Tripods

la 21.5.2016
Yläkaupungin taidenautintojen jälkeen illan kruunaa Tripods. Muhkeiden soundien ryydittämät 60-70 -lukujen rockbiisit laittavat taas itsehillinnän koetukselle ja tanssilattian heilumaan.

Pasi Santala: basso + laulu, Harri Fredrikson: kitara + taustalaulu, Ahti Linjama: rummut + taustalaulu, Timo Holopainen: koskettimet

Koskisen Villen tutkintokeikka

ma 23.5.2016

Summer Jazz Club: Alexi Tuomarila Lithium & Kae-nuu

ti 24.5.2016
Summer Jazz Club tulee taas!

Tiistaina 24.5. ensimmäisellä klubilla Popparin lavalla voimansa yhdistävät paikalliset ja kauempaa saapuvat muusikot sekä kypsä kokemus ja nuoruuden palo; estradille astelevat Kalle Keräsen, Vesa Piston sekä Keijo Koskenharjun muodostama Kae-Nuu ja todellinen huippuvieras Alexi Tuomarila, jonka uudessa kokoonpanossa Alexi Tuomarila Lithiumissa pianistin komppina toimivat suomijazzin nuoren sukupolven lupaukset Jonne Taavitsainen sekä Joonas Tuuri.

https://soundcloud.com/jonnetaavitsainen/teaser
https://soundcloud.com/kae-nuu
www.facebook.com/summerjazzclub

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Poppari, Omenahotellit sekä Jyväskylän Yliopistopaino.

Maailmanmusa goes Africa

ke 25.5.2016
JAO:n muusikko opiskelijat soittavat teille afrikkalaista groove pohjaista musiikkia, joissa on myös Brasilialais Bossanova, sekä Samba vaikutteita.

Menossa mukana: Selina Mattila Laulu Essi Mietuunen Laulu Ville Koskinen Kitara Pekka Kämäri Kitara Mariam Vainio Piano Petro Pitkänen Basso Riina Ahola Rummut/perkussiot Viljami Salo Rummut/perkussiot

Ilta jatkuu POP/ROCKjameilla House Band avaa

HouseBand avaa POP/ROCK jamit

ke 25.5.2016
Houseband avaa jamit vierailevan solistin kanssa

Gregor Harrmaa

pe 27.5.2016
Joutsassa vuonna 1998 perustettu rock-orkesteri GREGOR HARMAA täyttää 18 vuotta ja tekee muutaman keikan tauon jälkeen. Yhtye ”lomaili” kolmisen vuotta. Kun kerran Gregor Harmaa on täysi-ikäinen, pitää sen mennä baariin!! ”Luvassa Suomi-rockin helmiä meidän maun mukaan ;)” Mm. Don huonot, III Nainen, Sir Elwood… ja jotain omaakin. -J.Partinen

GREGOR HARMAA 2016 Jani Partinen – laulu, akustinen kitara Marko Kuosma – kitara Pasi-Martti Kinnunen – basso Atte Kivimäki – Piano, syna Tommi Trygg – rummut

PAHOINVOINTIKLUBI

la 28.5.2016
Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä.

Big Joe Louis

ma 30.5.2016
Englannin menestyneimpiin blues-artisteihin kuuluva Big Joe Louis palaa pitkästä aikaa Jyväskylään ja Poppariin.
Kumeaääninen ja rouhean kitarointityylin omaava Big Joe esiintyy tällä kertaa soolona – näin hän esiintyi myös vuoden 2000 Blues Live -festivaalissa.
Luvassa on täysipainoinen ilta juurevaa down home bluesia.

Konsa Bluesworkshop

ma 30.5.2016
f. Big Joe Louis

JAO:n Country- työpajan konsertti

ti 31.5.2016

House Band avaa JAZZ JAMIT

ti 31.5.2016
Kevään viimeinen houseband-avaus!

The Evening Of Brazilian Dreams – Henriika Steidel & Marian Petrescu Quintet

ke 1.6.2016
Kesä saapuu Jyväskylään viimeistään, kun Vuoden muusikko Henriika Steidel, Petrescun veljekset Marian ja Mihai, Matias Luoto ja Markus Snellman tuovat brasilialaiset rytmit ja lämmön Popparin lavalle.

Tämä ainutlaatuinen kokoonpano on tuore kesäinen tuulahdus, jossa yhdistyy vuosien kokemus ja virtuoottinen taituruus, sekä nuori uuden polven muusikkous.

Illan aikana kuullaan tarinoita pilvettömistä kesäöistä, kauniita melodioita epätoivoisesta rakkaudesta ja kuumia rytmejä, jotka varmasti kutsuvat tanssimaan.

Kesä alkaa virallisesti näistä juhlista!

Henriika Steidel – Laulu
Marian Petrescu – Piano
Matias Luoto – Kitara
Mihai Petrescu – Basso
Markus Snellman – Rummut

Nikita Naberukhin Trio

to 2.6.2016
Nikita Naberukhin, piano
Teemu Mustonen, rummut
Juuso Rinta, kontrabasso

Nikita Naberukhin Trio perustettiin Helsingissä loppusyksyllä 2015 tarkoituksena harjoitella säännöllisesti ja hioa yhteissoittoa. Samalla nuoret muusikot etsivät uusia ja mielenkiintoisia tapoja tulkita ja sovittaa musiikkia pianotrio-formaatissa. Trion jäsenet pitävät tulkinnassaan tärkeänä vapautta, eivätkä halua lokeroida musiikkiaan minkään genren rajojen sisälle. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluukin erityylisiä kappaleita omista sävellyksistä jazzstandardeihin ja pop-kappaleisiin.

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 3.6.2016
Melodista poppia alkuillasta-musaklubi päättää kevätkauden perjantaina 03.06. klo 19.00-21.00. Illan bandinä on Steeples solistina Inkku, joka on nykyisessä kokoonpanossa toiminut 20 vuotta. Bändi aloittaa akustisesti jonka jälkeen jatkaa upeaääninen Inkku akustisesti. Toinen setti on Steeplesin stemmalaulua ja melodista poppia tanssiaskeliin soveltuvasti. Steeples kokoonpano: Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen, akustinen duo Inkku ja Veksa.

C-Wave

pe 3.6.2016
Jyväskyläläisen C-Waven ominaissoundissa yhdistyvät popista ja rokista tutut elementit, stadionkitarointi, kauniit melodiat, tarkat lyriikat sekä sävykkäät harmoniat. C-Waven mielestä musa on parhaimmillaan, kun se koskettaa, ilahduttaa tai tanssittaa kuulijaansa. Luvassa bändin hittejä ja uutta tuotantoa – tule paikalle!

FB -> https://www.facebook.com/cwaveband Spotify -> https://open.spotify.com/album/5BTHyjQIy6fosbJx2rXWkm

Iida Nättis mistakes

la 4.6.2016
Bändi aloittaa 22.30 coverisetillä. Luvassa varmasti kaikille jotain tuttua ja turvallista sekä vierasta, mutta silti nappaavaa. Toinen setti on Iida Nättisen omasta kynästä, hommassa yhdistyy mm. pop, indiepop, jazz, soul ja kova meno. Rock’n’roll ja onnea valmistuneille!

https://www.facebook.com/iidanattis/ https://www.youtube.com/watch?v=vRoNW_yEBIA

Pop Up Comedy Club

ke 8.6.2016
Milka Krogerus,
Oskari Pyy
Kasper Sukselainen
Ida Akkila
Fredrik Bruun Joonas Moisio

Anniina Selänne f. Marian Petrescu trio

to 9.6.2016
Maailman kauneimpia jazzstandardeja

Coach & Toverit – Levynjulkaisukeikka

pe 10.6.2016
Neokuplettia ja folkrock-iskelmää soittava Coach & Toverit juhlistaa uuden levynsä ilmestymistä sekä basistinsa Antero Ulysseus Hanhen syntymäpäivää riehakkaalla musiikillisella ilotulituksella. Luvassa tiukka erikoispitkä setti mukaansatempaavaa soittoa ja kuumia tunteita! https://www.facebook.com/coachettoverit

Jo’ Buddy’s Trio Riot

la 11.6.2016
Hiljattain kansainväliseen Blues Hall of Fame:en nimitetty, Emma 2015 ehdokas, laulaja-kitaristi Jo’ Buddy tuo keikalle Jyväskylän Poppariin lauantaina 11.6. tuoreen tamperelais- helsinkiläisen Jo’ Buddy’s Trio Riot – kokoonpanonsa!

– Jo’ Buddy – laulu, kitara – Mitja T. – kontrabasso, piano (Remu, J. Karjalainen, Dumari,…) – Down Home King III – rummut (Pietarin Spektaakkeli, The Firebugs,..)

LIVE: https://www.youtube.com/watch?v=RN4OJ2O9NHg https://www.youtube.com/watch?v=DU0Q1TNqLZc Kyseessä on esikoislevyään tekevän Rhythm’n’Roll trion toinen keikka Jyväskylässä! Bändin painopiste on Jo’ Buddy:n rullaavissa originaaliralleissa, nyansseista, swengistä ja hauskanpidosta tinkimättä. 100% DO or DIE asenteisella pelimannimeiningillä mennään, eikä meinata.

Tervetuloa!

TAISKA

pe 17.6.2016

Häkkyrä & Borrelioosi

la 18.6.2016

Duo H&M Summer Mondays

ma 20.6.2016
Duo H&M on Popparin Vuoden muusikon Henriika Steidelin ja kitaristi Matias Luodon muodostama yhtye. He luovat yhdessä Poppariin upean tunnelman herkillä teksteillä ja kauniilla melodioilla.

Summer Jazz Club: Kaisa’s Machine & Second Wind Quintet

ti 21.6.2016
Kesäkuun Summer Jazz Clubilla Popparin valtaavat suomijazzin nousevat huiput, kun lavalle astelevat Kaisa’s Machine ja Second Wind Quintet .
Molemmat bändit esiintyivät kuluvana vuonna Jazzliiton valitsemina pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen-finaalissa.

Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama Kaisa’s Machine perustettiin syksyllä 2015 Kaisan palattua vaihto-opiskelemasta New Yorkista. Yhtyeen ensimmäinen esiintyminen oli helmikuussa 2016, Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla Helsingissä.
Max Zenger – Saksofoni <br Mikael Myrskog – Piano
Kaisa Mäensivu – Kontrabasso
Jonatan Sarikoski – Rummut


Second Wind Quintet on kitaristi Tommi Tampion luotsaama tuore oman musiikin jazz-kokoonpano. Kokeneista, mutta nälkäisistä soittajista koostuva ryhmä nojaa ilmaisussaan niin modernimpaan ECM:ään ja fuusioon kuin amerikkalaiseen jazz-perinteeseenkin. Muusikoiden erilaiset taustat luovat mielenkiintoisen ja värikkään pohjan improvisaatiolle sekä vuorovaikutukselle. Tampion sävellyksissä kuullaan vaikutteita mm. Brian Blade Fellowshipin ja Pat Methenyn musiikista.
Tommi Tampio – Kitara
Kasper Haikonen – Saksofon
i Aapo Wiksten – Piano
Juuso Rinta – Basso
Ilkka Oksanen – Rummut

Lisätietoja:
www.facebook.com/summerjazzclub

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Poppari, Omenahotellit sekä Jyväskylän Yliopistopaino.

K 50 jatkot. Jamit avaa Henriikka Steidel ja Matias Luoto

ke 22.6.2016

Pop Up Comedy Club

ke 29.6.2016
Albert Kajava Markus Luostarinen Simo-Pekka Kainulainen
Marika Ruuskanen
Toni Jyvälä
Anu Kaunisto
Jari Teurajärvi

Hias Koitus plays Hiatus Kaiyote

to 30.6.2016
Savolaisittain ristitty tribuuttikokoonpano Hias Koitus soittaa aussibändi Hiatus Kaiyoten futuristista soul-musiikkia. Torstai-illassa kuullaan mm. kipaleita levyiltä Tawk Tomahawk (2012) ja Choose Your Weapon (2015).

Heta Halonen – laulu
Aapo Nieminen – kitara
Panu Korhonen – kosketin
Hanna Turunen – basso
Niklas Tilli – rumpu
Tanja Kauppila – taustalaulu
Emma Kuivalainen – taustalaulu

Lippuset ovat juuri aivan hyvät, 5/3€! Tervetuloa kokemaan fiiliksiä!

Hukka ja Mama + Le Roi

pe 1.7.2016

Yksityistilaisuus 19-22!

la 2.7.2016

Lumberjacks

la 2.7.2016
BLUES FROM THE WOODS

Lumberjacks sekoittaa rohkeasti tyylejä juurimusiikin laajassa kirjossa.

Toinen jalka on tiukasti bluesissa, samalla kun toinen ottaa askeleita milloin soulin, funkin tai jopa doo-wopin ja reggaen suuntaan. Bändi luottaa omiin vahvoihin sävellyksiin, joissa kuuluu eletty elämä, ilot sekä surut. Pieniä tilannekatsauksia ojan pohjalta tai kukkulan kuninkaana. Sitä on se todellinen Blues!

Lumberjacksin pitkään kypsytellyssä bändisoinnissa on jokaisen muusikon panos tärkeä osa kokonaisuutta. Lumberjacks-soundiin kuuluu myös olennaisena osana vahvat taustalaulut, sillä jokainen soittaja on myös väkevä vokalisti.

The Royal Family – PRINCE-tribuutti!

to 7.7.2016
”Dearly beloved,
we are gathered here today to get through this thing called life.”

Prinssi on poissa, mutta kuningaskunta ei unohda! The Royal Family esittää illan aikana monipuolisesti Princen tuotannon helmiä eri vuosikymmeniltä.

Emma Kuivalainen – voc
Aino Junna – b.voc
Kaisu Tajakka – b.voc
Timo Rantama – guitar
Aaro Laitinen – keys
Hanna Turunen – bass
Paulo Poverini – drums

Tervetuloa!

Antti Roihu & Retkut + Ossian Smith

pe 8.7.2016
OSSIAN SMITH

https://www.facebook.com/ossiansmithofficial/

ANTTI ROIHU & RETKUT

Antti Roihu & Retkut on lauluntekijärockia esittävä jyväskyläläis-muuramelainen kokoonpano. Antti Roihun ympärille koottu nelimiehinen yhtye julkaisee debyyttilevynsä Uuteen kaupunkiin 16.3. alkaen. Biisien tekstit kertovat vauhdikkaan Kerouac-henkisen road-tarinan nuorukaisjoukon päämäärättömistä kesäisistä automatkoista vuosituhannen vaihteen Suomessa.

Levyn yhteydessä julkaistaan maantieromaani Neljä sinistä aurinkoa, joka kertoo tarinasta yksityiskohtaisemman version. Levy ja e-kirja julkaistaan jatkokertomuksena kuudessa osassa, biisi ja kirjanpätkä kerrallaan. Musiikkia ja kirjaa voi nautiskella ilmaiseksi:

https://soundcloud.com/anttiroihu https://www.facebook.com/anttiroihu/

The Dick Hawks

la 9.7.2016
The Dick Hawks – Beguinet päällä!

Kesän yllätyksellisin keikka kuullaan lauantaina 9.7. kun showbändi The Dick Hawks valloittaa Popparin. Tämä neljän siskon ryhmä viettää 20 v -taiteilijajuhlaansa, eikä näytä tippaakaan vanhemmalta. Haukat lehahtivat lentoon Jazz Barin lauteilta Naistenpäivänä 1996 ja ovat sen jälkeen hurmanneet tanssivan yleisön siellä, minne lento onkaan suuntautunut. Euroviisut ovat edelleen lähellä haukkojen sydäntä, mutta liekkeihin saavat myös omat biisit Päivää!, Käviskö?, Keinokäärme ja Haluutsä nähdä mun henkkarin? Ulkona kylmä? Popparissa kuuma!

MARI RANTASILA Band @Kesäklubi

ke 13.7.2016

Martin Alvarado ”Tango norte, tango sur” @Popparin Kesäklubilla

to 14.7.2016
Kansainvälinen yhteistyö on parhaimmillaan kun etelä ja pohjoinen kohtaavat. Argentiinalainen tangotähti ja maailman tango nuevo –muusikoiden kärkijoukkoon lukeutuvat soittajat ylittävät jälleen perinteisen ja uuden tangon ekvaattorin. Illan aikana Carlos Gardelin tango canción, Astor Piazzollan uusi tango (tango Nuevo) sekä Toivo Kärjen ikivihreät suomitangot sulautuvat jazz- ja taidemusiikin elementteihin. Buenos Airesissa syntynyt laulaja Martin Alvarado on omalta osaltaan lähtenyt uudistamaan argentiinalaisen tangolaulun perinteitä tuoreella ja ennakkoluulottomalla otteella. Yhtyeessä soittavat lisäksi Henrik Sandås – bandoneon, Antti Heerman – viulu, Matti Laukkanen – piano ja Olli Rantala – kontrabasso.

Joona Lehto Band@ Kesäklubi

pe 15.7.2016
Husbandin lämppärinä Popparissa keväällä musisoinut ja Ronkaisen Pentin ylistämä veljesbändi räjäyttää kesäillan.

Joona Lehto Band on neljän lapualaisen nuoren miehen muodostama yhtye, joka soittaa kitaravetoista instrumentaalimusiikkia. Perjantaina luvassa kaksi tiukkaa settiä. Ensimmäisessä keskitytään 70-luvun suomiprogeen Jukka Tolosen ja Pekka Pohjolan musiikin voimin, ja toinen setti pitää sisällään omien sävellysten lisäksi musiikkia muunmuassa Allan Holdsworthilta, Planet X:ltä ja Liquid Tension Experimentiltä. Yhtyeessä soittavat:

Joona Lehto – Kitara & Laulu Jere Lehto – Basso & Laulu Jesse Lehto – Rummut Matias Källi – Koskettimet
br> Katso Facebookista! https://www.facebook.com/joonalehtoband/?fref=ts

Popparin Kesäjamit

la 16.7.2016
Äänimies on paikalla, jotta homma käy. TERVETULOA!

Sumjmner Jazz Club

ti 19.7.2016
Heinäkuun Summer Jazz Clubilla Jyväskylän jazzyleisölle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä kerralla kaksi bändillistä nuoren sukupolven muusikoita, jotka vievät Suomijazzia Eurooppaan, kun lavalle nousevat Ari-Pekka Kauppinen Quintet sekä Katu Kaiku.

Ari-Pekka Kauppinen Quintetin nykyinen kokoonpano syntyi Popparissa kesällä 2014, kun Kauppisen silloinen kvartetti esiintyi Summer Jazz Clubilla. Tuon keikan yhteydessä syntyi bändin nykyinen kokoonpano, joka tuo kahden vuoden tauon jälkeen Jyväskylään uuden ohjelmistonsa.
A-P Kauppinen – Basso
Ukko Heinonen – Saksofoni
Lauri Kallio – Kitara
Antti Lähdesmäki – Koskettimet
Toon Verheyen – Rummut

Katu Kaiku -yhtyeen eloisa musiikki muodostuu, kun erilaiset musiikilliset näkemykset törmäävät rajusti ja luovat yhteisen tilan, joka on avoin muusikoiden vapaille tulkinnoille. Saksofonitaiteilija Adele Sauroksen itsevarma ääni inspiroi energistä rumpalia Erik Fräkiä luomaan tekstuureja, joita kontrabasisti Mikael Saastamoinen värittää ja venyttää. Katu Kaikun ilmaisu sisältää vaikutteita bebopista, free jazzista, populaarimusiikista ja vuodenajoista.
Katu Kaiku voitti vuoden 2015 Young Nordic Jazz Cometsin Suomen-kilpailun, jonka jäljiltä bändi julkaisi ensilevynsä Tokyo/Kuopio ja keikkaili pohjoismaissa.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä Omenahotellit, Jyväskylän Yliopistopaino, Poppari sekä kulttuuriyhdistys TUFF!.

Lipunmyynti alkaa Popparissa kello 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.
Ennakkoliput myynnissä osoitteessa:
https://mesenaatti.me/summer-jazz-club-2016/

Lisätietoja:
Antti Lähdesmäki / 0503020697
www.facebook.com/summerjazzclub

Pop Up Comedy Club

ke 20.7.2016
Jaakko Seppä Simo Takanen Juhani Laaksonen Heidi Mäkelä Jani Autio
Jussi Herranen
Joel Herman
Mikko Kauppinen
Petteri Mähönen

Paukku-Turunen-Jaakonaho-Blomqvist

to 21.7.2016
Popparissa on luvassa torstaina 21.7. jazzklassikoita, kun paikallisista jazzmuusikoista koostuva nelikko Paukku–Turunen–Jaakonaho–Blomqvist esittää Miles Davisin musiikkia 1950- ja 1960-luvulta. Kvartetti keskittyy yhteisissä edesottamuksissaan soittamiseen, hyviksi todettuihin musiikkikappalevalintoihin, vähäeleiseen pukeutumiseen ja meikittömyyteen, jazzillisesti miellyttäviin ja tyylinmukaisiin äänenväreihin sekä ulospäin suuntautuvaan hauskanpitoon.

Kokoonpanon muusikoita on kuultu muun muassa yhtyeissä Aili Ikonen & Tribute to Ella, Fredator, Jyväskylä Big Band, Soul Valpio Band ja Wäinamoiset.

Tuomas Paukku, kitara; Tuomas J. Turunen, piano; Petri Jaakonaho, basso; Osmo Blomqvist, rummut.

Mr.H

pe 22.7.2016
Mr.H

Mr.H saapuu jälleen Jyväskylään!
Ensimmäisestä keikasta valtavasti ihastusta ja kiitosta saanut Mr.H on Lahdesta kotoisin oleva neljän miehen akustinen kokoonpano. Mr. H on saanut erityisesti kiitosta kappaleidensa tarttuvista melodioista, upeista stemmoista ja kauniista harmonioista. Nämä seikat ovatkin aina olleet musiikissamme etusijalla. Yhtyeen musiikki on helposti lähestyttävää, tarjoten kuitenkin samaan aikaan kokeneemmallekin musiikin harrastajalle mielenkiintoa. Mr. H:n musiikista on helppo nauttia ikään katsomatta.

Henri Sakki – Laulu/Perkussiot
Ari-Pekka Mälkiä – Piano/Laulu
Matias Luoto – Kitara
Riku Miettinen – Basso

SoundCloud
https://soundcloud.com/mr-h-band

Spotify
https://open.spotify.com/album/2EBAsMj98xQmluMPtHQrCU

Facebook
https://www.facebook.com/Mr-H-257249234308546/?pnref=lhc

ANDREA BROSIO

la 23.7.2016
An acoustic evening with own-songs repertoire followed by classical rock/pop anthems.

Born in 1987, Italian, Andrea Brosio starts being part of the world of music at age 16 as an electric guitarist. In 2012 he graduates as pop/jazz singer at the Conservatory of Jyväskylä. He’s the lead singer of several rock bands, such as The Scions and Grey Heron. In 2012 he released his first album as songwriter where he melts his passion for music and for life.

Andrea Brosio – vocals, acoustic guitar

www.facebook.com/andreabrosio

Tommi Kalenius Trio

ma 25.7.2016
25. heinäkuuta Jyväskylän Popparin lavalle nousee ensikertaa keskisuomalaislähtöinen lauluntekijä-laulaja Tommi Kalenius trio-kokoonpanonsa kanssa. Akustisen popin, folkin ja juurevamman ilmaisun parissa viihtyvä lauluntekijiä esittää omaa musiikkiaan, jota kolmen julkaistun soololevyn lisäksi on syntynyt myös kotimaisille tähtiartisteille, kuten esimerkiksi Jari Sillanpäälle, Katri Helenalle ja Reckless Lovelle.

Tommi Kaleniuksen sooloura sai lentävän lähdön, kun Me olaan ja Vieläkö rakkaus kantaa alkoivat soida radiossa tehden latua huhtikuussa 2011 julkaistulle albumille, Ihminen on ihmisiä. Keväällä 2015 ilmestyi kolmas albumi Liikuta mua, jonka tuottajana toimi Pekka Ruuska.

Tommi Kalenius triossa esiintyvät lauluntekijän lisäksi jyväskylän Popparin lavalta tuttu mies, jazzympyröissä kasvanut pianisti-kosketinsoittaja Miika Pelkonen sekä mm. Keystone Cops -bluesbändin riveistä tuttu Pasi Ryökkynen kontrabassoineen. Jyväskylän Poppariin kokoonpano laskeutuu suoraan Ylläs Soikoon -festivaaleilta.

Lisätiedot: http://www.facebook.com/tommikalenius http://www.tommikalenius.com

Biisit: https://www.youtube.com/watch?v=0YnErMbD5iE https://www.youtube.com/watch?v=5ngATVt9DeM https://www.youtube.com/watch?v=xYXeJdL0KB0

Tommi Kalenius, laulu ja kitarat Miika Pelkonen, laulu ja koskettimet Pasi Ryökkynen, laulu ja kontrabasso

Samuli ja Ikuiset lapset, Olavi Uusivirta -tribute

ke 27.7.2016
Yleisön pyynnöstä Samuli ja Ikuiset lapset palaavat Popparin lavalle!

Tervetuloa
Voit tuntea olevasi elossa kun saat tanssia Toton African tahtiin, Vaikka et osaa, sillä On niin helppoo olla onnellinen Popparissa keskiviikkona 27.7.

Teitä viihdyttämässä:
Jere Mäntykangas, guitar
Jaakko Penttilä, bass
Konsta Lehmonen, drums
Unto Luoto, keyboards
Samuli Hannula, vocals

Röyhkä / Inginmaa / Hypnomen

to 28.7.2016
Laitetaan yhteen kaikkien tuntema Kauko Röyhkä, aistikas laulaja-lauluntekijä Anna Inginmaa ja Suomen groovein ja tyylitietoisin instrumentaaliyhtye The Hypnomen. Yhtälö on yllättävä, mutta kuin luotu toimimaan. Röyhkä/Inginmaa/Hypnomenin Huominen on uni -albumi hengittää soul-keuhkoin 60-luvun iskelmää ja folkin pehmeyttä, mutta onnistuu silti olemaan tiukasti nykyhetkessä kiinni.

Albumin kaksi tähän menessä julkaistua singleä ovat raikuneet eetterissä ahkerasti ja nostattaneet odotukset korkealle. Kappaleiden videot voit katsoa seuraavista osoitteista: Hietsu (http://bit.ly/1ULmXS5), Paha poika (http://bit.ly/1ZXQ3Bc).

Kauko Röyhkä innostui The Hypnomen -yhtyeen instrumentaalimusiikista näiden keikalla Tallinassa keväällä 2014, ja ehdotti samoin tein yhteistyötä. Yhteiset musiikilliset kulkusuunnat löytyivät nopeasti. Röyhkä keksi ottaa projektiin mukaan kiinnostavan laulajalahjakkuden, Anna Inginmaan. Alusta asti tekeminen tuntui luonnolliselta ja oikealta – siltä, että tämä ryhmä olisi aina luonut musiikkia yhdessä. Kevät-kesällä 2015 taltioidut kappaleet soljuivat nauhalle The Hypnomen -yhtyeen Pekka Laineen sanoin “unenomaisella vaivattomuudella”.

Noin kaksi vuotta ensitapaamisen jälkeen tarjolla on Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-yhteistyön värikäs ja lämmin tulos, Huominen on uni -albumi. Röyhkän väärentämätön oma ääni laulajana ja lauluntekijänä muodostaa täydellisen vastaparin Inginmaan jazz-sävyisen luonnomukaiselle tulkinnalle. Kaikkea kuljettaa Hypnomenin taiten annosteltu ja rytmitetty analogisoundien virta.

Marianin ja Sepon keikka peruttu sekaannuksen vuoksi

pe 29.7.2016
Nat King Colia ja muuta viihdemusaa aikuisille

Railroad Men

pe 29.7.2016

PENATONICS

la 30.7.2016
Suomen penaisin bilebändi PENATONICS ottaa Popparin lauteet haltuun Jyväskylän ralliviikonlopun päätteeksi ja tarjoilee kansalle sitä hyvää bilemusiikkia!

Iina ”Eversti-Pena” Penttilä – laulu
Lauri ”Rahastaja-Pena” Sintonen – kitara
Jaakko ”Puu-Pena” Puusaari – kitara
Hanna ”Thunderbird” Turunen – basso
Vili ”Daddy-Cool” Kallonen – rummut

www.facebook.com/Penatonics

Poppari-live! https://www.youtube.com/watch?v=Y7qvbL075eI&list=UUiUa2nUIGGhdyOCaQjGhWMg

Yksityistilaisuus 19-22!

su 31.7.2016

Waja Quartet & Lime Quartet

to 4.8.2016
Elokuun ensimmäisenä torstaina Popparissa kuullaan kahden kokoonpanon edestä originaalista jazzia!

Waja Quartetin musiikin ytimessä on vankka svengi ja hyvä meininki! Tämä neljän nuoren helsinkiläisen muusikon muodostama yhtye on kaivanut jazzin historiasta tunnetuttuja ja vähemmän tunnetuttuja suosikkikappaleitaan uudelleen esiin ja esittää niitä nuorekkaan modernilla otteellaan samalla perinnettä kunnioittaen. Yhteissoitto on tiukasti yhteen hioutunutta ja vahvasti vuorovaikutteista, mutta antaa kuitenkin tilaa jokaisen muusikon omille vaikutteille.

Ville-Veikko Airaniemi – kitara
Juho Valjakka – piano
Maria Lamminen – basso
Aleksi Ylimäki – rummut

Illan toisena yhtyeenä esiintyy nuorekas, tamperelais-jyväskyläläinen Lime Quartet, joka soittaa varmalla otteella tuoretta jazz-musiikkia.

Ville Lähteenmäki – Saksofonit, huilu
Lassi Friman – Kitara
Hanna Turunen – Kontrabasso
Aapo Lankinen – Rummut

Koulujhen aloittamis jamit

pe 5.8.2016

Koulujen aloittamis jamit

la 6.8.2016
House Band avaa. Red Hot Chili Peppers acoustic! Andrea Brosio: laulu, kitara Amir Bitar: kitara, cajon.

Duo H&M Summer Mondays

ma 8.8.2016
Duo H&M on Popparin Vuoden muusikon Henriika Steidelin ja kitaristi Matias Luodon muodostama yhtye. He luovat yhdessä Poppariin upean tunnelman herkillä teksteillä ja kauniilla melodioilla.

Jazz Jamit – ODD BREW avaa!

ti 9.8.2016
Odd Brew lämmittelee lyhyehköllä setillä tiistain jamilauteet valmiiksi soitonmielisille. Vapaa pääsy!

Santeri Kaipiainen, piano
Aki Saira, foni
Jere Mäntykangas, kitara,
Hanna Turunen, basso
Vili Kallonen, rummut

Pop Up Comedy Club

ke 10.8.2016
Lisu Kauranen<br< Saku Torssonen
Peter Sapiano
Mikko Kauppinen
Henric Chezek

Alexi Tuomarila Lithium

to 11.8.2016
Kolmen lahjakkaan soittajan ja säveltäjän projekti, jossa yhdistyy määrätietoisuus, nuoruuden palo sekä kypsä kokemus. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan, Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi, isoksi vahvaksi ja oman kuuloiseksi soundiksi

Alexi Tuomarila – piano Jonne Taavitsainen – drums Joonas Tuuri – bass

Big Ass Sugared Ponies play The Crash

pe 12.8.2016
Tribuutti yhdelle Suomen parhaimmista ja hyväntuulisimmista bändeistä tuo kesäiltaan kaivattua kepeyttä ja mahtavia synasoundeja. So come on and take my hand, oh grab my ass and smile! Heidi Laasanen -voc Matias Kangasniemi -gtr Aaro Laitinen -keys Ilona Jokinen -bs Jyri Ekholm -drms

Ystävämme Vodan muistotilaisuus + jamit

la 13.8.2016
Vodan ystävät tervetuloa. Marian on luvannut aloittaa klasareilla musapuolen. Jos sinulla on hauskoja muistoja tai kuvia Vodasta, jotka haluat jakaa, tuo tullessasi. Tervetuloa

Äipän Monday Club

ma 15.8.2016

Summer Jazz Club: Tuomas Paukku Scription & Jonne Taavitsainen Threedom

ti 16.8.2016
Vuoden viimeinen Summer Jazz Club !

Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Paukun suomalais-ruotsalainen Description-kokoonpano jäi. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. Bändi myöskin saattelee marraskuussa ulos Paukun Description-yhtyeellä äänitetyn debyyttilevyn. ”Halusin uuden ja kotimaisen yhtyeen. Tässä se nyt on”, Paukku havainnollistaa tilannetta. Tuomas Paukku Scriptionin Summer Jazz Club -keikalla kuullaan ensiesiintymisensä tekevän kvartetin käsittelyssä sekä uutta että levylle päätynyttä materiaalia.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano
Eero Seppä, basso
Tomi Saikkonen, rummut

Toukokuun klubilla Alexi Tuomarilan taustalla ihastuttanut Jonne Taavitsainen tuo nyt kesän päätösbileissä Poppariin oman yhtyeensä Threedomin.
Suomijazz kirjoitti toukokuun keikalla Threedomin komppiparista seuraavaa:
Komppikaksikon valinta on mennyt nappiin, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Jonne Taavitsainen ovat nuoria leijonia, joille on helppo povata isoa roolia suomalaisen jazzin kehityksessä. Tuuri käytti saamansa runsaan soolotilan hyvin kypsästi, kunkin teoksen tunnelmaa nöyrästi kunnioittaen. Taavitsaisen soitto lopsautti ainakin allekirjoittaneen suun auki. Jotain ihmeellistä siinä vain oli miten Taavitsainen ehti jo yhden ainoan kappaleen aikana luomaan lukuisia rytmisiä pienoismaailmoja, ja silti, kaikesta tästä runsaudesta huolimatta liimaamaan kokonaisuudesta täydellisen ehjän ja toimivan. ”

Threedomin täydentää kitaristi Joel Parvamo. Yhtye nauhoitti aiemmin tänä vuonna ennakkolevynsä, joka herätti huomiota ulkomaita myöten. Tällä hetkellä levytyssopimus Eurooppaan on julkistamista vaille valmis, ja debyyttialbumi Leap of Faith julkaistaneen vielä kuluvan vuoden aikana.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä Omenahotellit, Jyväskylän Yliopistopaino, Poppari sekä kulttuuriyhdistys TUFF!.

Lipunmyynti alkaa Popparissa kello 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.
Ennakkoliput myynnissä osoitteessa:
https://mesenaatti.me/summer-jazz-club-2016/

Lisätietoja:
Antti Lähdesmäki / 0503020697
www.facebook.com/summerjazzclub

Katusoiton Suomen mestari 2016 Sami Takayama juhlistuskeikka

ke 17.8.2016
Sami Takayama on Japanissa syntynyt tokiolais-savolainen muusikko ja tuore katusoiton Suomen mestari 2016. Voitto tuli omilla suomenkielisillä kappaleilla. Sami on pitkän linjan muusikko ja lauluntekijä. Tyylillisesti Samin musiikki on omaperäistä, kekseliästä ja helposti lähestyttävissä olevaa pop-rockia. Musiikissa on kuultavissa myös erilaisia sävyjä bluesista, pop-rockista ja iskelmämusiikista. Ajoittain sieltä erottuu myös japanilaisia sävyjä. Katumuusikkona ja omasta halustaan Sami esiintyy kitaran ja laulun voimin. Livemeininki on sitä luokkaa, että se kestää hyvinkin siinä missä kokonainen bändi. Musiikista löytyy myös herkkiä ja kenties tummiakin sävyjä…kappaleet vetovat laajaan yleisöön lapsista varttuneempaankin väkeen.

Lisäinfoa ja kuvia sekä livematskua, löytyy facebookista @takayamasami Tallennettuja ja äänitettyjä kappaleita löytyy Sami Takayama nimellä soundcloudista

Reino Leino

pe 19.8.2016
Jyväskyläläiset muusikot Jani Lakonen (laulu, kitara ja huuliharppu), Harri Vesanen (lyömäsoittimet) ja Tapani Vaahervaara (kontrabasso ja taustalaulu) muodostavat akustisen voimatrion, joka soittaa parhaita klassikoita ja tyylikkäimpiä uutuuksia. Jania on usein verrattu Kari Tapioon, Vesa-Matti Loiriin ja jopa itseensä Johnny Cashiin, eikä aivan syyttä: miehen komea ja matalalta soiva ääni iskee luihin ja ytimiin. Harrin komppi rullaa ja Tapani täydentää kokonaisuuden kontrabassollaan ja tenoristemmoillaan. Bändi on soittanut yhdessä viiden vuoden ajan esiintyen ravintoloissa, yritystilaisuuksissa, häissä, syntymäpäivillä, konserttisaleissa, kirkoissa, ja onpa takana pari katusoittokiertuettakin.

Alkuilta sujuu lähinnä kotimaisten klassikoiden (Tapio Rautavaara, Reino Helismaa jne.) parissa tunnelmoiden, ja loppuilta tanssitaan laajalla skaalalla (Johnny Cash, CCR, Elvis, J. Karjalainen, Juha Tapio…). Saattaapa tyylikkäimpien uutuuksien seassa olla joku Janin tai Tapanin käsialaa oleva omakin kappale. Voiko tästä enää perjantai-ilta paremmaksi muuttua?

Yksityistiaisuus

la 20.8.2016

SUMUPOSAUTTAJA & Neiet

la 20.8.2016
SUMUPOSAUTTAJA (JKL) Yhden miehen elektroninen ihmeyhtye SP soittaa Yamahalla tanssimusaa ja unimusaa luontevasti yhteenjuotettuna. Nuku tai tanssi! Popparissa aiemminkin keikkaillulta heart beat-artistilta julkaistaan kesän aikana useampikin kasetti, ja tätä juhlistaakseen SP tekee muutamia harkittuja live-esintymisiä (mm. H2Ö). https://www.facebook.com/sumuposauttaja/?ref=ts&fref=ts https://soundcloud.com/sumuposauttaja

Neiet (TRE) Pop-musaa viipyilevään mieleen! Neiet-duon resepti on simppeli ja toimiva. Hitaasti etenevät kappaleet nappaavat otteeseensa Minnan laulun kuljettaessa, samalla kun Minnan käsittelemät bassovoittoiset taustat vyöryvät vääjäämättömästi kohti ajatusten osoittamia suuntia. https://www.facebook.com/neiet/?fref=ts https://soundcloud.com/neiet

Litku Klemetti & Tuntematon numero sekä Suomen luonto

ti 23.8.2016
Litku Klemetti & Tuntematon numero

Litku Klemetti & Tuntematon numero soittaa omalaatuista rokkia veri kohisten ja tunteella. Jyväskylässä 2015 talvella aloittanut yhtye julkaisi huhtikuussa 2016 ensimmäisen pitkäsoittonsa, Horror ´15, joka on herättänyt suurtakin ihastusta. Vuonna 2016 luvassa on bändin toinen rokki-EP, sekä Litkun soololevy. Ympäri Suomea ahkerasti autoillut yhtye villitsi tänä kesänä mm. H2Ö-festivaaleilla Turussa. https://www.facebook.com/litkuyhtye/

Suomen luonto

Melodramaattista ja korkealentoista rock-musiikkia. Suomen luonto tuo musiikilliseen muotoon mm. L. Onervan ja Larin-Kyöstin runoja, ja lopputuloksessa yhdistyvät vahvat melodiat ja sakeat tunnelmat. https://www.facebook.com/suomenluontoband/

Seuora ja Slack Bird

pe 26.8.2016
Seuora on Jyväskyläläinen Neo-Folkia soittava orkesteri, joka tyypillisestä ylihilpeästä tai kaihoistasta neo-folkista poiketen soittaa hieman raskaampaa ja synkempää musiikkia.

Rosoista kitarasäestystä tukevat metallivaikutteiset bassot ja rojurumpuperkussiot, kokonaisuuden kruunaavat syvät mörisevät vokaalit ja bluesihko banjo.

Yhtyeen musiikkia on kuvattu Jyväskylä Delta Bluesiksi ja verrattu usein Tom Waitsiin ja Captain Beefheartiin.

Linkkejä: https://seuora.bandcamp.com/ https://soundcloud.com/sirnigelfungus https://www.facebook.com/Seuora/

Slack Bird on jyväskyläläinen yhden miehen tai tilanteesta riippuen useamman ihmisen folk-kokoonpano. Aktiivisesti ympäri maita ja mantuja kiertävän Slack Birdin musiikki rakentuu viisikielisen banjon ympärille yhdistäen Appalakkien banjoperinteet ja suomalaisen kansanmusiikin punkin voimaan ja rosoisuuteen shakkilaudan lyödessä tahtia. Yhtyeen julkaisemat seiskatuumaiset saavat syksyllä jatketta, kun Slack Birdiltä ilmestyy debyyttialbumi. Linkit: https://slackbird.bandcamp.com/ https://www.youtube.com/watch?v=oOr17rcnkDI https://www.facebook.com/slackbird/

Backdåår Boyz./Konsan ykkösten tutustumisilta

ke 31.8.2016
Jamiavaus tiukassa Doors:n hengessä

Akustista poppia aikuisille

pe 2.9.2016
Kesätauon jälkeen melodisen popin musaklubi jatkaa jälleen Popparissa. Solistivieraana koko salin hurmannut upeaääninen Inkku, joka esittää duokumppaninsa Veksan kanssa setin harvinaisempia balladeja. Illan Popparibändin muusikoina soittavat Juha Ahtilinna, Veksa Nyberg, Ari Oinonen, Arska Vesterinen ja Pepe Hämäläinen. Tapaamme siis Popparissa perjantaina 02.09. klo 19.00-21.00, liput 5,00€.

Marian Petrescu & Seppo Muhonen

pe 2.9.2016
Frankie boyta yms… Kahden setin verran

Vellamo ja Teatterilesket

la 3.9.2016
Teatterilesket duo esittää monista suunnista vaikutteita ammentavaa omaperäistä akustista musiikkia, kansanmusiikki ja folk soivat vahvasti musiikissa, pop ja rock -vaikutteitakin musiikissa kuuluu. Duon muodostavat Jaana Eloranta (laulu, viulu ja nokkahuilu) sekä Timo Tikka (kitara, laulu). Teatterilesket soittaa duon omia sävellyksiä, sanoituksia ja sovituksia, keikoilla herkkyys ja huumori paiskaavat käsipäivää ja kupliva folk-meininki roiskii välillä hyvinkin rokkaavasti.

http://www.teatterilesket.fi

Kalevalaisen taruston veden emännän mukaan nimetty Vellamo on Pia Leinosenja Joni Tialan luotsaama kokkolalainen folk–yhtye, jonka ilmaisussa sulaa suomalainen laulelmaperinne viehättävään retroiluun, luoden taianomaisia nykyfolk–tunnelmia.

Vellamon ytimen muodostavat Pia Leinonen (laulu) ja Joni Tiala (kitara). Jyväskylässä Vellamo vierailee bändikokoonpanollaan, jossa mukana soittavat Janne Ylikorpi (basso) sekä Timo Tikkamäki (rummut).
br> www.vellamomusic.com

Antti Viljamaan c-tutkinto

to 8.9.2016
”rockkia ja fuusiota”

THE HOLY + LAZARDS @ Poppari

pe 9.9.2016
THE HOLY The Holy on isoilla kitaravalleilla ja kahdella rumpusetillä varustettu helsinkiläinen viisikko, jonka voimakas musiikki tuo mieleen niin Bruce Springsteenin kuin vaikkapa Editorsinkin. Yhtye julkaisi hehkutetun debyytti-EP:nsä elokuussa 2016. https://www.facebook.com/theholyhki

LAZARDS Rumba-lehti on verrannut helsinkiläistä Lazardsia niin 22-Pistepirkkoon kuin Larry & The Lefthandediin. Yhtyeen psykedelisestä garagerockista tullaan kuulemaan vielä paljon. https://www.facebook.com/Lazards-351355284947410

Yksityistiaisuus

la 10.9.2016

Fiola lämppää & FM64

la 10.9.2016
FM64 on jotain, mitä tässä maassa ei vielä ole. Yhtyeen tunnelmallinen poppi suomenkielisine tarinoineen luo kuulijalleen mielikuvia. Viipyilevää tunnelmaa. Kaihoisia ambientsävyjä.

Tampereelta/Jyväskylästä ponnistava yhtye on varusteltu sekä mies- että naissolistilla – tämä kahden leadlaulajan tuoma monipuolisuus tekee tästä bändistä yhä astetta ainutlaatuisemman. FM64 rikkoo genrerajoja mielellään. Määritelmiä kaipaaville tarjottaneen termi ”atmosfäärinen indiepop”. Kuuntele, niin ymmärrät. Yhtye julkaisi tammikuussa 2016 debyyttisinkkunsa ”Tarvitsen sinua” musiikkivideoineen, jonka vastaanotto on ollut lämpimän positiivinen. Tule paikalle, virittäydy FM64-taajuudelle ja nauti.

Tarvitsen sinua -video: https://www.youtube.com/watch?v=IOMRLjmHSrs

Tutustu: https://www.facebook.com/fm64band/ http://fm64.fi/

Fiola on Tamperelainen tyttötrio, joka soittaa akustista pop-folkia englannin kielellä. Omaperäinen soundi muodostuu omista biiseistä ja vahvasta kolmiäänisestä stemmalaulusta, jota säestää akustinen kitara, viulu sekä basso.

Camilla Sirén – Laulu ja kitara Miisa Asikainen – Laulu ja viulu Jenna Riihinen – laulu ja basso

Benjaminavaus

ti 13.9.2016
Jazzjamit avaa: Benjami Koskinen – kitara Aapo Lankinen – rummut Hanna Turunen – basso

Black Sabbath-jaminavaus

ke 14.9.2016
vocals – Samuli Hannula
drums – Viljami Salo
guitar – Pekka Kämäri
bass – Petteri Vehniäinen

Blue Birdy & Big Buddy Trio

pe 16.9.2016
Sini ”Blue Birdy” Pajunen on Keski-Suomen lahja maailman soul, blues ja jazz musiikille. Autenttinen soundi soi Arethan, Nina Simonen tai vaikka Janisin hengessä uskomattomalla voimalla ja herkkyydellä. Yhdistettynä Big Buddyn kitaratrion rehelliseen soundiin, päästään keikoilla hörppimään bluesin ydinmehuja jo ensitahdeista alkaen.

Big Buddy Trio soittaa bluesista versovaa juurimusiikka monipuolisella ja persoonallisella otteella. Soittokokemusta trion soittajilla on yhteensä reilusti ja tehtyjen keikkojen määräänkin tarvitaan jo neljä numeroa. KSML:n ja Blues Newsin kriitikoiden ylistämä esikoislevy ‘Big Buddy with Friends: Old Bad Luck Hoodoo’ julkaistiin syksyllä 2015. https://m.facebook.com/BigBuddyTrio/

U.Pasanen Band

la 17.9.2016
– Pasanen band
U. Pasanen Bandin ydinryhmä on ollut alusta asti Ukko, Poika ja basisti. Ukko Pasanen on kitara taituri, myös slide kitaran soitto taittuu, poika Joonaksesta on kehittynyt isänsä veroinen virtuoosi ja basisti Juha­Antti Helama on monessa rytmivalumossa karkaistu rokkaavan musiikin tekijämies. Bändin rumpalit ovat vuosien saatossa vaihtuneet, tällä hetkellä jakkaralla istuu Asko Vikki. Laulusta vastaa vahvaääninen Harri Häkkinen. Omaa tuotantoa ja rytmimusiikin klassikoita sopivassa suhteessa rennolla otteella. Siitä syntyy keskisuomalaisen U. Pasanen Bandin musiikillinen keitos.

U. Pasanen Band: Seppo ”U.” Pasanen – kitara, Joonas Pasanen – kitara, Juha­Antti Helama – basso, Asko Vikki – rummut, Harri Häkkinen – laulu http://u.pasanen.info/

Stand Up Jyväskylä

to 22.9.2016
Riku Suokas MC
Tommi Mujunen
Antti Haapala
Tomi Haustola Kesto 1h 45m.

Stand Up Jyväskylä

pe 23.9.2016
Jape Grönroos MC
Manu Raivio OM
Tomi Walamies
Tommi Mujunen
Mika Eirtovaara

Stand Up Jyväskylä

la 24.9.2016
Jape Grönroos MC
Matti Patronen
Tomi Haustola
Heli Sutela

Arttu Hautanen / Surplus

ke 28.9.2016
ARTTU HAUTANEN

Akustista melankoliaa valonpilkahduksilla höystettynä. Muuramelainen laulaja-lauluntekijä saattaa sulosävelillään karskeimmankin karjun kyyneliin.

http://arttu.bandcamp.com/releases
br> SURPLUS <br<<br< Vastapainoksi akustiselle herkistelylle tarjolla heti perään rockia. Surplus on likainen two-piece punk rockin ja alternative rockin häimeiltä välimailta.

http://surplus.bandcamp.com/releases

Kauppakadun Apro ( HOUSE BAND VIIHDYTTÄÄ KLO 20 ALK.)

to 29.9.2016
…Ilta jatkuu jameilla.

Akustista poppia aikuisille

pe 30.9.2016
Musaklubi kokoontuu jälleen melodisen popin ja kitaramusiikin hengessä. Popparibändissä mukana Juha Ahtilinna, Eki Paananen, Jussi Rantanen ja solistivieras. Klo 19.00-21.00 liput 5€

Zappa-cover

la 1.10.2016
Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast plays ”Over­nite Sensation”
+ other Frank Zappa hits

Vuonna 2004 perustettu Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast palaa Poppariin parin vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa keskiössä on Zappan vuonna 1973 julkaisema Over­nite Sensation levy, joka kuullaan kokonaisuudessaan yhtyeen esittämänä. Tämän lisäksi lavalla kuullaan tuttuun tapaan vaihteleva kattaus Zappan monipuolisesta tuotannosta. Edellä mainittu kokonaisuus kuultiin myös tämän vuoden Keitelejazzeilla.

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast on

Antti Koivula (laulu), Janne Toivonen (trumpetti), Petteri Hietamäki (saksofoni), Heikki Tuhkanen (pasuuna), Olli Kari (marimba, vibrafoni), Iikka Kotaja (koskettimet, laulu), Mikko Enqvist (kitara), Antti Kivimäki (basso, laulu), Joni Leino (rummut)

www.facebook.com/FrankZappaMemorialPancakeBreakfast/

Kat Baloun & Frostbites (USA/Fin)

su 2.10.2016
Teksasin El Pasossa syntynyt ja Ohion Cincinnatissa nuoruutensa viettänyt, mutta nykyään Berliinissä asuva Kat Baloun on lajissaan harvinainen naishuuliharpisti. Hän aloitti ammattilaisuransa 90-luvun alkupuolella San Franciscossa, jossa nuoren Katin sensuelli lauluääni, viettelevä lavashow ja tyrmäkkä bluesharppu herättivät blues-yleisön huomion hänen esiintyessään paikallislegenda Elmer Lee Thomasin yhtyeessä. Kat muutti vuonna 1994 Berliinin, ja on siitä lähtien keikkaillut Euroopassa Saksan pääkaupungista käsin. Hän on levyttänyt mm. Nina ja Eb Davisin sekä Chris Rannenbergin kanssa.

Muutaman viimeisen vuoden ajan Kat on tehnyt yhteistyötä myös kotimaisen Tomi Leino Trion kanssa. He levyttivät v. 2013 paljon kiitetyn She´s Got It –cd:n. Suomen keikoilla yhtyeen kitaristina toimii Jonne Kulluvaara.

Kat Baloun – laulu, huuliharppu
Jonne Kulluvaara – kitara
Jaska Prepula – basso
Mikko Peltola – rummut

SOUL WHAT? Feat. Joonatan Rautio

to 6.10.2016
Joonatan Rautio – saksofoni Mikael Svarvar – laulu, koskettimet Martin Söderbacka – kitara Eevalotta Matikainen – basso Toni Porthén – rummut

Soul What? Feat. Joonatan Rautio on energinen soul/jazz-kvintetti, joka kiertää syksyllä 2016 uuden albuminsa levynjulkaisukeikoilla. Yhtye on toiminut nykyisessä kokoonpanossaan reilun vuoden verran ja saavuttanut ylistäviä kommentteja kaikkialla keikoillaan. Yhtyeen muusikot ovat kovan sarjan ammattilaisia ja tässä yhtyeessä lopputulos on enemmän kuin osastensa summa. Soul What?:n ohjelmisto on kokonaan omaa tuotantoa ja se koostuu tasavertaisesti instrumentaaleista ja englanninkielisistä lauletuista kappaleista. Laulajana yhtyeessä toimii syvällinen tulkitsija ja rytmin taitaja, Mikael Svarvar (mm. Mikael Svarvar Band, YLE FST5 musiikkiohjelmat, Aki Sirkesalon livebändi) Laulamisen lisäksi Mikael soittaa omalla gospelhenkisellä tyylillään sielukkaasti wurlitzeria ja flyygeliä. Yhtyeen vakiovieraan, maamme arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan saksofonistin, Joonatan Raution (mm. Nassaun Fasaani , Randy Brecker, Adam Nussbaum, Peter Erskine, Jesse Van Ruller, Jukkis Uotila Band, Jussi Lehtonen Band) käsittelyssä instrumentaalit kappaleet nousevat lentoon. Rumpuja Soul What?-yhtyeessä soittaa persoonallinen ja äärimmäisen energinen Toni Porthén ( mm.Nassaun Fasaani, MP4, Lenni-Kalle Taipale Group, Redrama livebändi, Anna Abreun livebändi) Toni tunnetaan rajoja rikkovasta soitostaan. On varmaa, että luvassa on vauhdikasta menoa ja unohtumattomia hetkiä kun tähän vielä lisätään rohkea basisti/yhtyeenjohtaja Eevalotta Matikainen ja nuori kitaristilupaus Martin Söderbacka sekä pääosin heidän säveltämänsä hienot ja oivaltavat kappaleet, jotka toimivat leikkikenttänä tälle kekseliäälle yhtyeelle.

www.soulwhat.fi www.facebook.com/soulwhatfinland www.twitter.com/soulwhatfinland

Blues Live 2016

pe 7.10.2016
LUMBERJACKS

Lumberjacks ravistaa vanhaa multaa pois juurista ja antaa bluesin kasvaa uudessa hedelmällisessä maaperässä uutta versoen. Popparissa kuullaan bändin uunituoretta Shake´em Roots-levyä, joka sisältää omia kappaleita. Luvassa on halki-poikki-pinoon meininkiä, mutta myös äärimmäisen raakaa herkkyyttä metsureiden tapaan. Soundiin kuuluu olennaisena osana vahvat taustalaulut, sillä jokainen soittaja on myös väkevä solisti. Basisti-laulaja Chef tunnetaan myös yhteistyöstä Micke Björklöfin ja Ville ”Lefty” Leppäsen kanssa. Kitaristi Urmas ”Big Hand” Niemen soitossa kuultaa vahva perinne, mutta ote on oma ja ilmiömäinen. Kaiken kruunaa karhean väkevä laulu. Kun kättelet tätä miestä, tiedät, mitä Big Hand tarkoittaa. Kun puhutaan bluesista ja soulista tarvitaan useimmiten Hammond ja Wurlitzer-piano. Ne hoitaa Jarkko ”Kanttori” Salo. Rumpali Janne ”Milk Drinking” Käpylä pistelee piiskaavaa biittiä ja groovaavaa shufflea unohtamatta New Orleans-rytmejä. Tästä kaikesta syntyy vahva musiikillinen gumbo.

LENA & THE SLIDE BROTHERS

Lena & The Slide Brothers julkaisi keväällä kolmannen pitkäsoittonsa The Road ja edusti Suomea European Blues Challenge-kisassa. Levy keräsi kiittäviä arvioita ympäri Eurooppaa alan lehdissä. Blues Newsin arvio oli: Komia on tuotos. Levyä kuvattiin myös sanoilla tyylikäs ja viettelevä. Bändin keulakuva on taitava basisti ja valovoimainen laulaja Lena Lindroos. Koko bändi on mannaa kielisoitinten ystäville. Stemmalaulu antaa hienon säväyksen. Kyse on monipuolisesta roots-bändistä, jonka viimeimmällä kiekolla voi kuulla vaikutteita mm. kantrista. Biisit ovat tarttuvia ja yhteissoitto ammattimaista. Bändi sai alkunsa 2009. Tällä hetkellä kokoonpano on seuraava: Lena Lindroos, basso ja laulu, Ykä Putkinen, akustiset ja sähkökitarat ja taustalaulu, Matti Kettunen, akustiset ja sähkökitarat ja taustalaulu sekä Juha Litmanen, rummut.

LENA& THE SLIDE BROTHERS LUMBERJACKS

Blues Live 2016

la 8.10.2016
EUGENE HIDEAWAY BRIDGES (USA)&WENTUS BLUES BAND

BLACK KAT AND KITTENS (UK/POL/ITA)

THE WOLF PACK

EUGENE HIDEAWAY BRIDGES

Blues Live! 2016-festivalia tähdittää erinomainen laulaja ja kitaristi Eugene Hideaway Bridges. Eugene Hideaway Bridges on 1963 New Orleansissa syntynyt ja Louisianassa kasvanut blueskitaritsi Hideaway Slimin poika. Hänen viimeisin levynsä Hold On A Little Bit Longer arvioitiin mm. Blues News-lehdessä viime vuoden parhaimpien levyjen joukkoon. Eugene on esiintynyt aiemmin Blues Live!-festivaaleilla vuosina 1999, 2001 ja 2012. Hän on lämmin, sielukas esiintyjä, helposti lähestyttävä ja ennen kaikkea komea ääni on aivan omaa luokkaansa.

BLACK KAT AND KITTENS

Berliiniin kotiutunut trio Black Kat And Kittens tarjoaa down home bluesia, folkkia, gospelia, pehmeää soulia ja mausteena on myös afrikkalaisia rytmejä. Laulaja Lorraine Lowella on erittäin vahva ääni, Adam Sikora on todella hyvä harpisti ja Nicholas Morrison hieno kitaristi. Trio tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen ja odottaa todella kovasti ensimmäistä keikkaansa suomalaisyleisön edessä.

WENTUS BLUES BAND

Eugene Hideaway Bridgesiä säestää kotimainen Wentus Blues Band, joka juhlii 30-vuotiasta taivaltaan. Ulkona on kova levy Lucky Strike Mama ja bändi on huippuvedossa jokaista soittajaa myöten. Levy on täynnä tarttuvia biisejä ja lavalla nämä miehet osaavat pistää bileet pystyyn. Wentus Blues Band soittaa ennen Eugenen säestämistä myös oman settinsä.

Juho Kinaret: Laulu Robban Hagnäs: Basso Niko Riippa: Kitarat Pekka Gröhn: Koskettimet Daniel Hjerppe: Rummut

THE WOLF PACK

Yhdistyksen puheenjohtajan Hessu Heinosen nuorista miehistä koottu bändi The Wolf Pack tarttuu Howlin´Wolfin biiseihin perinteitä kunnioittavalla, mutta ennakkoluulottomalla otteella. Mukana on myös mm. gospelhenkisiä kappaleita.

Hessu Heinonen: Laulu, huuliharppu Tuomas Räisänen: Kitarat Elias Kahila: Sello Ossi Nykänen: Rumm

Kasvatustieteen op. Luova Ilta

ti 11.10.2016

POP UP COMEDY CLUB

ke 12.10.2016
Heikki Multanen Toni Anttila Joel Herman Pete Heininen Marko Mäkipää Veli-Matti Puumala

Blast Beatles

pe 14.10.2016
The Blast Beatles on viiden muusikon muodostama kajaanilais-jyväskyläläinen yhtye, joka esittää veikeitä ja raskaita uudelleen sovittamiaan versioita The Beatles -klassikoista. Bändin sovituksen klassikoista on vaikea laittaa yhteen tietyn tyylilajin haarukkaan, mutta ne liikkuvat enimmäkseen alueella rock/proge/punk. Mikä on kuitenkin varmaa on se, että The Blast Beatles tarjoaa kuulijalle täysin ennen kuulemattoman The Beatles -kokemuksen, joka on toteutettu tyylillä, ammattitaidolla, luovuudella ja myös terveellä määrällä huumoria. Ja mikä parasta, tämä keikka sopii sinulle, tykkäsit alkuperäisestä The Beatlesistä tai et!

Muusikoina toimivat: Mean Mr. Mountain – laulu Erkka Harrison – kitara Villennon – kitara Markus McCartney – basso Osmo Starr – rummut

Facebook: fb.me/theblastbeatles

Akseli Hiltunen + Iso Auto, Sumuru

la 15.10.2016
”Vaarallisen kuuloiseen sähkökitaramusiikkiin erikoistunut tamperelaisnelikko.” http://sumuru.bandcamp.com/ www.facebook.com/sumuru

Iso Auto

”Epäpyhä suomenkielinen liitto progea, rokkia, poppia ja hiphoppia. Iso Auto on päättänyt olla sortumatta turhaan ylihygienisyyteen. Se välttää varomasta virheitä ja dissonanssia. Se ammentaa yhtäällä kaaoksesta ja osaa kumartaa toisaalla herkkyyden alttarilla.” <br<

www.isoauto.com www.facebook.com/isoauto <br<

Akseli Hiltunen ”Sen lisäksi, että Akseli Hiltunen on Jyväskylän hauskin ja hurmaavin ihminen, tuo hän yhtyeineen Ravintola Poppariin uuden ”Pandemia – Lauluja Alamaista” -pitkäsoittonsa alusta

<br<<br< www.akselihiltunen.com www.facebook.com/AkseliHiltunenVirallinen www.youtube.com/AkseliHiltunenMusiikki ———————————————-

https://www.facebook.com/events/1135366653200791/<br<

Stand up-koomikko Jacke Björklund

ke 19.10.2016
”Jack Björklund: Naurun kantaan -stand up show

Yli 15 vuotta stand up -komiikkaa tehnyt Jack Björklund vangitsee yleisönsä ja saa heidät rentoutumaan esityksen alkumetreillä. Salissa raikuvat spontaaniset naurut ja aplodit, ja hyvän mielen tunne leijuu yleisössä vielä tunteja shown loppumisen jälkeenkin. Tämä on parasta, mitä voit vaatteet päällä tehdä. Jack on myös taitava improvisoimaan, jos tilanne sen vaatii. Jacken vahva läsnäolo, viestintä ja tilanntetaju takaavat sen, että show on alusta loppuun asti melkoista naurutykitystä.

Showssa kuullaan Jacken best of -juttuja uran varrelta, jotka ovat hyvin nerokkaita havaintoja ja oivalluksia jokapäiväisestä elämästä. Aiheet ovat helposti lähestyttäviä ja niihin on helppo samaistua. Sekös saakin yleisön suupielet nykimään ja vatsalihakset kramppaamaan naurunremakan raikuessa salissa.

Alan konkariksi voisi Jackea kutsua, sillä takana on yli 2000 naurettua keikkaa, ja hän on naurattanut täysiä saleja Helsingistä Ivaloon ja Hangosta Utsjoelle.

Shown kesto n. 1h 20min (sis. väliajan) Ikäraja 18v

www.bluesland.fi – www.jack.fi”

Lasse Hirvi Trio

to 20.10.2016
Lasse Hirvi Trio Helsinki pop- ja iskelmäklassikoiden parissa

Lasse Hirvi: piano Wade Mikkola: basso Heikki Sandren: rummut

+ vieraileva yllätyslaulusolisti

Ossian Smith + Aimo Laitamo & Lyijynharmaat

pe 21.10.2016
Ossian Smith palaa Poppariin tällä kertaa aivan uudella nelihenkisellä kokoonpanolla! Luvassa on vahvoista omista kappaleista koostuva setti kitaravetoista ja juurevaa uusklassista rock & rollia, jossa kuuluvat mm.The Rolling Stones, Lucinda Williams, Tom Petty ja Bruce Springsteen. Tule ja todista!

Ossian Smith: laulu & kitara, Artturi Borén: kitara & taustalaulu, Markus Ilkka: basso, Samuli Kesti: rummut & taustalaulu

Aimo Laitamo & Lyijynharmaat on kaikissa harmaan sävyissä soiva, nuori ja elinvoimainen pop-yhtye, jonka käsittelyssä pop, rock ja eri kansojen musiikeista lainatut vaikutteet sekoittuvat omanlaisekseen pirskahtelevaksi cocktailiksi.

Aimo Laitamo (laulu, mandoliini, busuki) Jaakko Luoma (kitara) Laura Tuunanen (koskettimet) Aapo Lankinen (basso) Maija Holopainen (viulu) Hanne Tuupainen (viulu) Markus Snellman (rummut)

RAINBOW CONNECTION

la 22.10.2016
RAINBOW CONNECTION on perustettu Jyväskylässä syyskuussa 2011. Alkuperäinen idea oli keskittyä Rainbow:n kulta-aikaan, eli Ronnie James Dion aikaiseen Rainbow-tuotantoon (1975-1978). Sittemmin vuosien saatossa on laajennettu repertuaaria myös yhtyeen myöhempien aikojen tuotantoon (1979-1995). Nykyinen ohjelmisto sisältääkin materiaalia Rainbow:n kaikilta aikakausilta. Jyväskylässä RAINBOW CONNECTION on esiintynyt aiemmin 5 kertaa (2012-2016), ja nyt ensimmäistä kertaa Popparissa. – Long Live Rock´n´Roll ! –

Timo Heinonen – vocals Miika Tarvainen – guitar & backing vocals Jyrki Lindlöf – keyboards Sami Norrbacka – bass & backing vocals Asko Vikki – drums

https://www.youtube.com/watch?v=rKTqaXBF1KA

Lime Quartet avaa Jazz-jamit

ti 25.10.2016
Maailman ehkä kovin jazz-bändi esittää Suomen ehkä parasta Jazz-musiikkia.


Ville Lähteenmäki – Sax

Lassi Friman – Gtr

Hanna Turunen – Bass

Aapo Lankinen – Drs

Vartiainen-Hirvonen

ke 26.10.2016
Pääkaupunkiseudulla muutamiakin omia vkottaisia klubi-iltoja isännöinnyt Trio,jonka ohjelmisto nojaa vahvasti amerikkalaiseen jazzperinteeseen yllätysnumeroita kaihtamatta. Basistina on Timo Hirvonen,joka on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jazzsähköbasismin ykkösvitjassa.Timo isännöi Koko Jazzklubia Helsingissä ja on tuttu lukemattomista yhteyksistä ja kansainvälisistä kokoonpanoista.Hirvonen on soittanut mm Jukkis Uotilan,Wayne Krantzin,Severi Pyysalon ja Adam Nusbaumin yhtyeissä.Timo on bassovirtuoosi,jonka solismi ja rytminen jäntevyys hakee vertaistaan. Jussi Lehtonen on maamme jazzrumpalien ehdotonta eliittiä.Jussi on esiintynyt ja levyttänyt jazzmaailman huippunimien kanssa ja luonut upean uran myös yhtyeenjohtajana ja säveltäjänä.Lehtosen tyylikästä virtuoositeettia ja rajatonta rytmistä hallintaa on kuultu lukemattomissa yhteyksissä mm Tim Hagansin,Mike Sternin ja Dave Liebmanin kanssa.Jussi luonut myös merkittävän uran jazzpedagogina Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Varre Vartiainen on tehnyt näyttävän uran studio-,TV- ja live-esiintymisten parissa kitaristina ja yhtyeenjohtajana.Varren pitkäaikainen oma bändi Husband julkaisi viime keväänä yhteislevyn Espoo Big Bandin kanssa,joka on saanut innostuneen vastaanoton ja jakelua myös ulkomaille.Husbandin ja TV-esiintymisten lisäksi Varre on soittanut lukemattomissa yhtyeissä yli genrerajojen mm Mikko Hassinen Elektro GT,Leningrad Cowboys.

Luvassa intensiivistä yhteissoittoa ja mukaansatempaavaa groovea.

Timo Hirvonen – basso Jussi Lehtonen – rummut Varre Vartiainen – kitara

Ashton Lane (Trio) from Glasgow & Vicki Genfan from NY

pe 28.10.2016
Popparissa vietetään rootsmusiikin iltaa kahden voimakasäänisen naisartistin tähdittämänä. Skotlantilaisen Ashton Lane -yhtyeen musiikissa on kuultavissa selkeä moderni vivahde, jonka laulusolistin Esther O’Connorin ääni vaihtelee vaivattomasti käheästä ja pop-tyylisestä sielukkaaseen sekä riisuttuun ilmaisuun. Kokoonpanossa soittavat Estherin lisäksi Tim O’Connor ja Graeme Duffin.

Soolona esiintyvä amerikkalainen Vicki Genfan. Useita palkintoja urallaan saanut Genfan on kitaristi ja lauluntekijä, joka on soittanut ja kiertänyt ympäri maailmaa muun muassa yhdessä Sally Barkerin (2014 UK Voice Champion) ja Michael Jacksonin kitaristin Jennifer Battenin kanssa.

https://www.reverbnation.com/ashtonlanemusic www.ashtonlaneofficial.com www.vickigenfan.com www.youtube.com/vickigenfan. https://www.youtube.com/watch?v=g_icbgGMQuM

Ben Granfelt Trio

la 29.10.2016
Ben Granfelt Band on takaisin trio muodossa ja julkaisee lokakuussa uuden studio albumin. Luvassa on paljon jammailu koska se on tärkeä osa BGBn live setissä. ”Soitamme musiikkia suoraan sydämestä ja uskallamme ottaa riskejä keikoilla, jamit ovat spontaaneja mutta biisejä ei pilata niillä”

Miri Miettinen rummut John ”Groovemaster” Vihervä basso Ben Gtanfelt kitara ja laulu

Mirja Mäkelä trio (Jazzliitto)

ke 2.11.2016
Mirja Mäkelä Trio . Vuonna 2006 perustettu Mirja Mäkelä Trio esittää pääasiassa laulaja Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Mäkelä on hyödyntänyt sävellystyössään niin Kirsi Kunnaksen, Sanna Karlströmin kuin Heimo Hatakankin runoja. Trioa on kehuttu persoonallisista ja raikkaista sävellyksistään, mielenkiintoisista sovituksistaan ja soitinnuksistaan sekä välittömästä, mutta vangitsevasta tunnelmastaan. Liiderinä Mäkelän ensilevy, englanninkielinen Secret Playground julkaistiin vuonna 2000, joka valittiin heti Helsingin Sanomissa vuoden 2000 mieleenpainuvimpien jazzlevyjen joukkoon. Vuonna 2008 julkaistulla kolmannella Runoisa-albumilla Mäkelä siirtyi kotimaisiin runoihin ja esitteli samalla trionsa, jonka kanssa Mäkelä on jatkanut yhteistyötä Runoisa-levystä lähtien. Samaa trioa kuullaan nyt myös uusimmalla My Hidden Joys -nimeä kantavalla albumilla, jonka trio julkaisi lokakuussa. My Hidden Joys on raikas ja tunnelmallinen kokonaisuus, jolla yhdistyvät soittajien vahvuudet virtuoosimaisina tulkitsijoina sekä herkistä tunnelmista vauhdikkaaseen svengiin vaihtelevat suomenkieliset teokset.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Jazztetin, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, D-Boosterissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä. Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.

Mirja Mäkelä Trio:

Mirja Mäkelä, laulu Teemu Viinikainen, kitara Juho Kivivuori, kontrabasso
Yhtyeen Facebook-sivut: www.facebook.com/mirjamakelatrio/

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 4.11.2016
Musaklubin akustinen alkuilta aikuiseen makuun jatkuu melodisen popin ja kitaramusiikin hengessä. Popparibändissä mukana Juha Ahtilinna, Eki Paananen, Jussi Rantanen ja solistivieraana Pepe Hämäläinen Cliff ja Elvis tulkinnoillaan klo 19.00-21.00 liput 5€.

HUSBAND / Trio Rantama Lämppää

la 5.11.2016
Suomalaisen fuusio-funk-rock-jazzin pitkäaikainen voimayhtye,jonka ohjelmisto on valtaosin kitaristi Varre Vartiaisen sävelkynästä. Husband on toiminut vuodesta 2000 lähtien esiintyen lähes kaikilla merkittävillä Suomalaisilla jazzfestivaaleilla kuten mm Korppoo Jazz,Pori Jazz,Kalott Jazz ja Keitele Jazz festivaaleilla. Husband on julkaissut neljä studioalbumia,joista viimeinen julkaistiin viime keväänä Aprill Jazz festivaaleilla Espoossa.”Lauma”on yhteislevy Espoo Big Bandin kanssa.Levy on herättänyt innostusta myös maamme rajojen ulkopuolella ja Husband-EBB-bigband on lähdössä Euroopan kiertueelle ensi vuonna. Husband on esiintynyt Jyväskylässä jo 15 vuoden ajan vuosittain saaden aikaan kuuman ja haltioituneen tunnelman. Husbandissa vaikuttavat kitaravirtuoosit Marzi Nyman ja Varre Vartiainen,jotka ovat tuttuja lukemattomista live-,äänilevy ja TV-tuotannoista jo kahden vuosikymmenen ajan. Komppipari Anssi Nykänen-Harri Rantanen on käsite, ns”valtakunnankomppi”; legendaarisin komppipari suomalaisessa musiikkihistoriassa,jotka ovat soittaneet yhdessä tuhansia levysessioita ja livekeikkoja lukemattomien kärkiartistien kanssa.

Husband tarjoaa maailmanluokan yhteissoittoa ja groovea,joka ei jätä ketään kylmäksi. Kuten he itse sanovat ” Jatsia juopoille ja laitapuolenkulkijoille” eli kokonaisvaltaisen musiikkielämyksen,joka sopii kaikille sukupuoleen,ikään tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta!

Anssi Nykänen – rummut Harri Rantanen – basso Marzi Nyman – kitara,ääni Varre Vartiainen – kitara

Babie Cullum plays Jamie Cullum

ti 8.11.2016
Babie Cullum plays Jamie Cullum Keskiviikon jamit avaa Babie Cullum:

Hanna ”Babie” Uimonen – voc Panu ”Cullum” Korhonen – pno & keys Jaakko Puusaari – gtr Aapo Lankinen – bass Vili Kallonen – drs

KEEP IT ALIVE! -RäppiKlubi

ke 9.11.2016
Jyväskylän Poppariin on rantautunut uusi KEEP IT LIVE! -räppiklubi. Ensimmäinen klubi-ilta tapahtuu keskiviikkona 9.11. klo 21:00, jolloin lavalle astelee hyvää energiaa päristelevä Jyväskylän oma räppitipu Pinja Kolada. Illan pääesiintyjänä on juuri uuden sinkkunsa ”Laulaja” julkaissut Haamu. Esiintyjien jälkeen luvassa freestyle- ja open mic -meininkejä! Muusikot ovat tervetulleita jamittelemaan törrkeen groovaavia hoppilooppeja! DJ:nä toimivat kulmakunnan kovimmat nimet: R2ISDJ2 ja Soul Valpio. Ilta tulee olemaan täynnä älytöntä tykitystä!! Joten tule paikalle, ja ota frendarit mukaan!! Tätä ei kannata missata!!! Se on #RÄPPII

Blues Live tukijamit

to 10.11.2016

Suontausta & Puusaari

pe 11.11.2016
Kuluneen vuoden aikana keikkarintamalla kunnostautunut Suontausta & Puusaari on omaa musiikkiaan esittävä sielukas laulaja-lauluntekijäduo Jyväskylästä. Miehet saapuvat vuoden viimeiselle keikalleen Poppariin, ja luvassa on persoonallisia sävelmiä, ajatuksia herättäviä tekstejä sekä tuutin täydeltä hersyvää akustista kitarointia.

Jani Suontausta (kitara, laulu) – Jaakko Puusaari (kitara, taustalaulu) <br<
Facebook: https://www.facebook.com/jsuontausta/

Joplin keikka peruttu (uusiksi 14.1 lauantai

la 12.11.2016
Solistilta meni valitetaavasti ääni.

Turusen Hanna emännöi jameja ja Savolaisen Mika miksaa

la 12.11.2016
Tervetuloa jammailemaan.

POP UP COMEDY CLUB

ke 16.11.2016
Ida Akkila,
Saku Torssonen,
Esa Kauranen,
Petri Valkkinen,
Eero Corso,
Albert Kajava,
Antti Syrjä

Kramppi 20 vuotta – musiikkihelmiä teoksista vuosien varrelta

to 17.11.2016
Tanssiteatteri Krampin 20-vuotisjuhla huipentuu marraskuun lopulla festivaaliin, joka tarjoilee herkkuja historiasta ja namusia nykypäivästä. Popparissa kuulaan Tanssiteatteri Krampin teoksissa soineet unohtumattomat biisit 20 vuoden ajalta nyt livenä! Balladit, iloittelut ja päräyttävät bailausbiisit kramppilaisten sekä ammattilaisvahvistusten esittäminä.

Laura-Elina Aho, laulu Miia Elivuo, laulu, viulu Lauri Hallikainen, kitara Elisa Keisanen, laulu, lyömäsoittimet Markus Linja, laulu, viulu Pirkka Ruokolainen, laulu, lyömäsoittimet Touko Ruokolainen, laulu, sovitus, rummut, lyömäsoittimet Vilja Ruokolainen, laulu, koskettimet Visa Ruokolainen, laulu, basso Mika Savolainen, puhaltimet Näkyjä-työryhmä

Maailman Matti

pe 18.11.2016
Maailman Matti on alkuvuodesta 2016 kokoonpanonsa vakiinnuttanut pop/rock-yhtye joka kiitää laulaja-lauluntekijä Matti Halosen luotsaamana kohti tähtiä. Popparin keikka on yhtyeen ensiesiintyminen Jyväskylässä, ja menevä setti on tiedossa. Syksyllä lohkaistut, kiitosta keränneet singlet ”Viittä vaille vapaa” ja ”Ilman sinua” ovat kuunneltavissa mm. Spotifyssä ja Youtubessa.

Facebook: https://facebook.com/maailmanmattiband/

Matti Halonen (laulu) – Jani Suontausta (kitara, taustalaulu) – Jaakko Puusaari (kitara, taustalaulu) – Seeti Jokela (basso) – Vili Jokela (rummut)

Muuan Mies + Sylvia Blah & Skeptinen Tendenssi

la 19.11.2016
Muuan mies – yhtye on jalostunut entistä rytmikkäämmäksi: mukana on ripaus reggaeta ja räppiä, unohtamatta vanhaa suomalaista lauluperinnettä, iskelmää ja rillumareita. Uusi kokoonpano on soittanut kevään ja kesän yhdessä ja homma toimii! Jytäkän bassolinjan takuumieheksi ilmestyi juurevan basson taitaja, Mikko “Lieska” Leinonen (mm. Laulurastas ja Puppa J & Tasottavat). Lieska on soittanut jo päiväkotiajoista lähtien rumpali Arwi Lindin kanssa, joka on vaikuttanut Muuan miehen yhtyeessä alusta saakka. Yhdessä he muodostavat tanakan rytmiryhmän. Koskettimien ääreen asettui jo edellisellä levyllä soittanut, itse vanha velho Risto Ylihärsilä, joka pitää huolen siitä että kosmos on auki kaikille! Kitaristiksi taivaasta tippui vasta 23-vuotias näppäräsorminen nuori herrasmies Lauri Sintonen Jyväskylästä.

Sylvia Blah & Skeptinen Tendenssi on eklektistä vaikuterajoittamatonta aggressiivis-melankolista tekstivetoista proge-iskelmä-punkkia soittava yhtye Jyväskylästä.

Hullu Aasi

pe 25.11.2016
Hullun Aasin juuret ovat 80-luvulta asti erilaisissa kokoonpanoissa yhdessä soittaneiden kaverusten bändeissä. Nykyinen kokoonpano alkoi hahmottua vuoden 2008 kieppeissä laulaja-lauluntekijä Jukka Kaartisen ja hänen biisiensä ympärille. Jukan tuotantoa lähestytään nyt aikaisempaa suoraviivaisemmalla ja raskaammalla otteella. Bändi soittaa enimmäkseen omia suomenkielisiä biisejä – mausteeksi on lisätty valikoituja käännöshelmiä. Särökitaravetoisessa soitossa voi kuulla viittauksia moneen suuntaan: vaikkapa 70-80-lukujen manse-rockiin (Juice/Virtanen/Kontra), mutta onpa vertailukohteina mainittu myös Kauko Röyhkä, Pelle Miljoona tai Suomen Talvisodan underground-rock, ja yhtymäkohtia löytyy myös grungeen (ja grungen kummisetään…). Bändin edustamaa genreä on luonnehdittu mm. alt-rockiksi. Pääosassa ovat kuitenkin ajattomat ja monimerkityksiset laulut, jotka on kaivettu esille, ravisteltu ja tuuletettu aivan uuteen laukkaan. Pari omakustanteista levyä on tehty (Hättääkö tässä 2014 ja Vieraissa pilttuissa 2016) ja kolmas on työn alla. Bändi löytyy Facebookista osoitteesta www.facebook.com/hulluaasiband ja myös YouTubessa on kappaleita mainituilta levyiltä.

Bändistä sanottua:

”Hullu Aasi on bändi, jonka levyjä kannattaa ostaa vaikka niitä ei olisi myynnissäkään” -J ”Meno on tuoretta ja roheeta” -V ”Kuulostaa Virtaselta… siis hyvässä mielessä…” -P

”Soitto rullaa ja sanoitukset mainioita” -L ”Tekstit saavat kuulijan oikein odottamaan seuraavaa säeparia; mitä tulee seuraavaksi” -L

Jukka Kaartinen, voc Tapio Ikonen, g Eero Kaukola, dr Ilpo Kuhlman, g Kari Nissinen, b

DOROTHY POLONIUM & BAILOUT

la 26.11.2016
DOROTHY POLONIUM

Dorothy Polonium on nelihenkinen tummasävyinen rockmetalli-yhtye Jyväskylästä.

Bändi on perustettu alkuvuodesta 2015 ja ensimmäinen neljän biisin EP julkaistiin syyskuussa. DP:n musiikin on sanottu flirttailevan häpeilemättömästi 90-luvun alternativen kanssa, seisten silti tukevasti 2010-luvun rähjäisessä soundimaisemassa ja koukkien metallin puolelle silloin tällöin.

”Kaiken kaaoksen sisimmässä vallitsee rauha. Jotkut kutsuvat sitä tyhjyydeksi. Me kutsumme sitä täyttymykseksi. Liity seuraamme ja tunne sen syleily!”

www.facebook.com/dorothypolonium https://soundcloud.com/dorothy-polonium https://open.spotify.com/artist/1NqH8pz3lXqdh2sLhmMMQ https://m.youtube.com/watch?v=teJ5OpXYRSE

BAILOUT

Bailout on Kotkasta ponnistava hard rock -yhtye, jonka saundia on usein verrattu 90-luvun grunge bändeihin, kuulostamatta kuitenkaan varsinaisesti yhdeltäkään niistä. Erityisen vivahteen tuovat rockmusiikissa harvoin kuultu trumpetti, sekä täyteläisinä soivat stemmakuorot.

Bailoutilla on vyöllään puolisen sataa keikkaa ympäri Suomen ja bändiä onkin kehuttu erityisesti energisestä lavaesiintymisestä ja taidokkaasta soitosta. Keväällä ilmestyi Bailoutin debyyttialbumi ”…As the Winds Blow On”

https://www.youtube.com/watch?v=skLUnDg8PMo

https://open.spotify.com/album/5yXmCxqvVTr9ZQGIztmdNR

Levystä sanottua:

”Bailoutissa sekoittuvat grunge ja nykypäivän hard rock hyvinkin taidokkaasti, ja juuri nämä elementit erottavat sen muista rokkibändeistä”

Inferno – 3/5

” ”..As the Winds Blow On” gives me that boost to get through the day, perfect for rolling across the highways and byways with the windows down and the wind whipping through the air. Good stuff indeed.”

Eternal Terror – 5/6

“This is enjoyably varied whilst staying true to some hard rock staples and even finds space for a little subtle trumpet that actually fits quite well.” Justin Halford – 17/20

Dixie Harlem

ma 28.11.2016
Yhtye perustettiin vuonna 1992 silloisen maaherra Kalevi Kivistön aloitteesta alun perin vain yhtä keikkaa varten. Kun soittaminen tuntui mukavalta ja bändin jäsenten kemiat kolahtivat kohdalleen, bändi päättikin jatkaa toimintaansa. Ja on jatkanut sitä 24 vuotta. Osa bändin jäsenistä on vaihtunut vuosien varrella, mutta nykyinen kokoonpano on vakiintunut jo useita vuosia sitten. Alkuperäisiä jäseniä on bändissä kolme.

Yhtye on esiintynyt useilla jazzfestivaaleilla, joista mainittakoon Jyväskylä Summer Jazz, Imatra Big Band Festival, Kouvolan Dixiepäivät, Kemijärven Ruskaswing ja Helsingin Classic Jazz. Lisäksi yhtye on konsertoinut ahkerasti jazzklubeilla ja moninaisissa juhlatilaisuuksissa. Vuonna 1997 yhtye julkaisi ensimmäisen levynsä Tien päällä: livenä studiossa ja vuonna 2014 20-v juhlalevyn laulusolistina Jonna Ortju.

Popparissa bändin ohjelmisto koostuu svengaavista tutuista ikivihreistä melodioista dixieland- ja swingtyylisesti esitettynä sekä jouluswingeistä. Laulusolistina Jonna Ortju.

Yhtyeen soittajat ovat ammattilaisia ja kokeneita harrastajia. Yhtyeessä soittavat

Esa Markku Juutilainen, tenorisaksofoni ja huilu, Juha Lauttamus, trumpetti ja laulu, Ilkka Mäkitalo, klarinetti, alttosaksofoni ja bassoklarinetti, Jorma Suuronen,pasuuna, Ari Saksa, piano, Unto Lappalainen, kontrabasso ja Jukka Valtonen, rummut sekä laulusolistimme Jonna Ortju. <br<
Näytteitä bändin esiintymisistä on mahdollista katsoa ja kuunnella facebookista, facebook.com/ dixieharlem.

OKL Rocks

to 1.12.2016

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

pe 2.12.2016
02.12. Melodisen popin musaklubi kokoontuu Steeples-hengessä ja juhlii nykykokoonpanon 20-vuotis taivalta pikkujoulun merkeissä. Solistivieraana harvinaisten balladien tulkitsijana laulaja Pekka Mustonen ja kitaristi Roope Julin. Klo 19.00-21.00 liput 5€

80´bilebändi avaa pikkujoulujamit

pe 2.12.2016
80-luvun pop&rock ja bilemusiikkia. Irene Cara, Donna summers, Billy Idol yms. ILTA JATKUU JAMEILLA

Body&Soul -talk show

la 3.12.2016
BODY&SOUL –ilta sisältää lavalla tapahtuvaa, yhtä aikaa syvällistä ja viihteellistä talk show -keskustelua sekä sielukasta livemusiikkia.

Suomen ainoan live talk shown vetäjä Laura Siltala (www.iltalaurankanssa.fi) tuo tällä kertaa rohkeasti saman pöydän ääreen kaksi Suomessa pisimpään yhteistyötä tehneet ammattistripparit sekä yhden pastorin. Illassa ei stripata eikä saarnata, vaan keskustellaan kaikkia koskettavista teemoista; kehosta, mielestä ja sielusta, ulkonäköpaineista, henkisestä jaksamisesta, alastomuudesta ja itsetunnosta.

Keskustelemassa ovat Jyväskylästä kotoisin oleva, Suomen kysytyin miesstrippari Marko ”Mr Maso”, ammattistrippari sekä tankotanssija Miss Emma sekä mm. Blues Brothers -messua kehittämässä ollut pastori Minnamaria Tammisalo.

Musiikista vastaavat ammattimuusikot Minna ja Jussi Pyysalo, jotka esittävät illan teemaan istuvaa soulhenkistä musiikkia.

Ohjelman kesto n. 2h väliaikoineen. Liput: Ennakkoon Popparista 5e, ovelta 7e

Tripods

la 3.12.2016
Muhkeiden soundien ryydittämät 60-70 -lukujen rockbiisit laittavat taas itsehillinnän koetukselle ja tanssilattian notkumaan.

Pasi Santala: basso + laulu, Harri Fredrikson: kitara + taustalaulu, Ahti Linjama: rummut + taustalaulu, Timo Holopainen: koskettimet

YKSITYISTILAISUUS

su 4.12.2016
PIKKUJOULUT

Alan and Doug and Eppu guys

ke 7.12.2016
” An evening of great music and humour with Alan Thomson (Bass, Slide Guitar and Piano) and Doug Morter (Guitar and vocals) playing music from their ”Roadworks” CD and much more. . Blues, Ballads, folk, great original music and some old favourites too! with SPECIAL GUESTS ”The Eppu Men” Aku Syrja, Juha Torvinen and Sami Ruusukallio!!

Don’t miss it!

Winter&Wakenius

to 8.12.2016
Huippukitarajazzia! Duo esittää omaa tuotantoa sekä jazzstandardeja raikkaalla otteella.

Wakenius on tunnettu maailmalla mestarillisena kitaravirtuoosina. Vuosina 1997-2007 Ulf Wakenius soitti Oscar Peterson Triossa ja on tehnyt yhteistyötä mm. Pat Methenyn kanssa. Wakeniuksen soitossa kuuluu soiton ilo sekä jazztradition kivenkova tuntemus.

www.ulfwakenius.net

Niklas Winter on vuodesta 2008 keskittynyt eri duokokoonpanoihin ja niiden eri mahdollisuuksiin. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Teemu Viinikaisen, Severi Pyysalon sekä hollantilaisen Jesse Van Rullerin kanssa.

www.niklaswinter.com

Grooveimmat joululaulut (yhteislaulu)

pe 9.12.2016
Maria Salmela – piano Anu Mäki-Latvala – haitari Ilona Rimpilä – basso Esko Turpeinen – rummut

Laulukirjoista kerätään ”kolehti”. Kesto noin 1h.

The Royal Family – PRINCE-tribuutti! VOL.2

pe 9.12.2016
Hovi on palannut ja voi hyvin!
Kesällä pidetty railakas muistotilaisuus saa jatkoa vielä pidempänä ja seksikkäämpänä versiona, kun The Royal Family juhlistaa Princen musiikillisia edesottamuksia mittavan uran varrelta.

THE ROYAL FAMILY:
Emma Kuivalainen, voc
Aino Junna, b.voc
Kaisu Tajakka, b.voc
Timo Rantama, guitar
Aaro Laitinen, keys
Hanna Turunen, bass
Paulo Poverini, drums
Karoliina Laukola, perc

+ extended Family!

Tsekkaa tästä keikan fb-tapahtuma! https://www.facebook.com/events/201890536925803/

Midnight Moaners@BLUES LIVE!

la 10.12.2016
Midnight Moaners Blues Live!:n avoimissa pikkujouluissa

Pop/Rock- jamit avaa Houseband

ke 14.12.2016
AC/DC-tribuuttibändi nimeltään SATA/SALAMAA avaa jamit. Tervetuloa

Michael Bublé – joulutribuutti

to 15.12.2016
Jyväskylän pop/jazz-konservatorion ja Jamkin pop/jazz-musiikinopiskelijoiden muodostama yhtye, joka soittaa tribuuttikeikan Michael Bublén rakastetuimmista joululauluista.

Herra Pietiläinen ja Lempeät Keinot

pe 16.12.2016
Herra Pietiläinen & Lempeät keinot on Jyväskyläläinen neljän hengen yhtye, joka on tämän vuoden aikana ehtinyt julkaista jo peräti 4 EP:tä. Musiikillisesti yhtye leiriytyy jonnekin pop ja rock musiikin epämääräiselle alueelle. Yhtyeessä soittavat ja musiikin keinoilla iloittelevat Herra Pietiläinen, Petrus Piironen, Jyrki Virta ja Esa Starck.

Julkaisumme löytyvät Spotifysta, Youtubesta ja iTunes Storesta. Alla olevan linkin kautta voi suunnistaa tutkimusmatkalle;

https://www.youtube.com/watch?v=AvvbdPQNPsw https://www.facebook.com/herrapietilainen/?fref=ts

The Roars (plays the Doors )

la 17.12.2016
The Doors tribuuttibändi joka on käynyt niittämässä mainetta aina Saksan Magdeburgissa asti maailman ainoalla The Doors yhtyeen musiikkiin keskittyvällä festivaalilla. Pari vuottta sitten popparin lavalla villinnyt yhtye palaa pieneltä keikka tauolta. Tätä ei harvinaista tilaisuutta ei kannata missata !

Jussi Serengil -laulu- Heikki Halonen -kitara- Ville Tolvanen -koskettimet- Jani Suvivuo -rummut-

https://fi-fi.facebook.com/TheRoarsplaysTheDoors/

Konsan Jazz-työpaja

ti 20.12.2016

Viljami 18 JAMIT

ke 21.12.2016

Christmas with groove – jouluspektaakkeli

to 22.12.2016
Yhtyeellinen onnellisia laulu- ja soittotonttuja kiipeää lauteille vielä aatonaatonaattona.

Illan aikana kuullaan soul-vaikutteisia, mukaansatempaavia ja tunnelmallisia versioita joululauluista, mm. Samuel Ljungblahdin tuotannosta. Tervetuloa!

Perinteiset Tapanin Jamit! Korhosen Matti miksaa

ma 26.12.2016
Tervetuloa sulattamaan kinkut ja tofut kehosta!

Krista

ke 28.12.2016
Keskisuomalaissyntyinen laulaja-lauluntekijä Krista (Krista Ruusunen) tunnelmoi Ravintola Popparissa.

https://www.facebook.com/kristaruusunenartist/ https://soundcloud.com/kristah-1

”Sormenjälkiä. Niitä musiikkini on. Sormenjälkiä elämästä, kokemuksista, oivalluksista ja tunteista. Niiden kirjo kertoo kokonaisen tarinan.”

Voimakas ja tunteellinen laulaja on eritoten tulkitsija, jonka syvälliset ja koskettavat laulut saavat oman sfäärinsä nimenomaan live-tilanteessa. Tyylillisesti häntä on kuvattu Tori Amos -tyyppisenä singer-songwriterina ehkäpä juuri pianosyntyisten elämää käsittelevien sävellyksien vaikuttamana. Ensimmäistä soolo-albumiaan paraikaa nauhoittava Krista nähtiin Popparin lavalla edellisen kerran ”Viiden tähden festareilla” 2013.

https://www.facebook.com/events/214701498939341/

PENATONICS

pe 30.12.2016
”Keski-Suomen räiskyvin ja energisin bilebändi on PENATONICS. Tämä groovekone pitää sisällään aitoja Penoja, hulvatonta meininkiä ja aimo annoksen rouheaa soittotaitoa. Tämän kokoonpanon ohjelmisto koostuu 70-luvun parhaimmista funk- ja soulklassikoista nykypäivän kovimpiin radiohitteihin. Tiukka ammattiote rautaisella asenteella ei jätä ketään kylmäksi – PENATONICS tekee bileistäsi parhaat.

Keikkalavalla nähdään ja kuullaan kitaristi Jaakko ”Puu-Pena” Puusaaren vertaansa vailla funkeimmat riffit, rumpali Vili ”Daddy-Cool” Kallosen tanssijoita kutsuva komppi, kitaristi Lauri ”Rahastaja-Pena” Sintosen maukkaimmat ja tiukimmat soundit, basisti Hanna ”Thunderbird” Turusen grooveimmat linjat sekä laulaja Iina ”Eversti-Pena” Penttilän huikea lavashow!

PENATONICSin loistava porukka boostaa bileesi uudelle tasolle – Penat ovat valmiita, oletko sinä?”

Let´s Eppelin/70´s Show

la 31.12.2016
Keikka omistettu ystävämme Rauskin muistolle!

Klo 21 alkaen videotykitetään 85-minuuttinen kooste Rauskin 30-vuotissynttäribileiden (Jazz Bar 7.1.1994) maukkaimmista paloista: Let´s Eppelin featuring Marjorie ja Metal-Torsti. Palan painikkeena myös Funkykarkurien miesvoimistelua…

Maailman neljänneksi vanhin yhä toimiva Led Zeppelin-tribuutti Let´s Eppelin juhlistaa 26. juhlavuottaan jo perinteisellä uuden vuoden keikauksella.

Illan aloittaa klo 22 Let´s Eppelin Duo, sitten jyristelee koko Let´s Eppelin ja vuoden 2017 tietämillä laulava kitaristi Miika Tarvainen astuu lavalle muuttaen kokoonpanon 70´s Showksi. Luvassa lisää ratkir(i)emukkaita tuplakitaralurituksia. Paranoid soitetaan.

Jorma Hietamäki (laulu) Jukka Viitasaari (kitara) Juha-Antti Helama (basso) Pasi Pekkarinen (rummut)

https://www.youtube.com/watch?v=TRlXUMWFRzM

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.