Keikat 2020

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.1.2020


Vuosi on aluillaan ja myös Musaklubi palaa pyhien jälkeen poppisolistien iltaan. Popparibändin vakiosolistit Pepe ja Juha esittävät omia ja yleisön toivomia kappaleita, joista esim. Twistin’ Patricia tempaa mukaansa. Illan yllätyssolistina lavalle nousee myös Päivi Hautakangas, joka on jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä. Hänellä on myös omaa tuotantoa soittava PÄIVI-bändi, jonka kappaleita sekä muutamia pop-klassikoita kuullaan illan aikana.

Tammikuun popparibändissä soittavat:
Juha Ahtilinna
Pepe Hämäläinen
Ari Oinonen
Eki Paananen
Arska Vesterinen

Winter Is Rude The Blaster Master, The Boasters & Pay Cut

la 4.1.2020


Aloita vuotesi tanssin ja hyvien bileiden merkeissä. Ska:ta ja punkia tarjoileva Winter Is Rude -tapahtuma rantautuu Poppariin lauantaina 4.1.2020. Bändit ovat The Blaster Master (Oulu/ska), Pay Cut (Tampere/oi!-punk & punk rock), The Boasters (Jyväskylä & Tampere/ordinary street rock’n roll).

The Blaster Master

Oululainen Suomi-skan:n uranuurtaja ja musiikkityylin ilosanoman puolesta liputtava The Blaster Master on soittanut vuodesta 1996. Bändi on julkaissut neljä täyspitkää ja tukun pikkulevyjä. Pitkin vuotta 2019 yleisö ympäri Suomen sai todistaa ”blasterien” olevan todella kovassa iskussa. Bändin ska-juna pysähtyy vihdoin Jyväskylään Winter Is Rude! -tapahtumaan. Saa jorata!

The Boasters

Jyväskyläläistamperelainen pub-rockista, oi!-punkista ja rock’n rollista määrätietoisesti ammentava The Boasters julkaisi ensimmäisen ep:nsä kesällä 2019. Bändi on kiertänyt kesän ja syksyn ahkerasti Suomen punk-tapahtumia ja samalla treenannut uusia stygejä keväällä 2020 ilmestyvää toista ep:tä varten. The Boasters on parhaimmillaan nautittuna oluen kanssa juuri ennen oman futisjoukkueen peliä. Saa hoilata kertsejä!

Pay Cut

Tamperelainen Pay Cut on uusi oi!-punk/punk rock bändi. Bändissä on monia vanhoja kehäkettuja ja se kuuluu ja näkyy kovassa menossa. Bändi tekee parhaillaan ensimmäistä julkaisuaan. Tule nauttimaan rautaisannos hyvää asennetta, meneviä punkralleja ja hoilattavia kertosäkeitä. Saa pogota!

Katiska feat. Oliver Stanton (UK)

ma 6.1.2020


Katiska on kvintetti, joka ottaa vaikutteita suomalaisesta folkmusiikista ja modernista jazzmusiikista. Mukana on omaa musiikkia ja uudelleensovitettuja suomalaisia sävelmiä. Musiikista paistaa vahvasti rock-vaikutteet ja kokeilunhaluisuus. Yhtye on perustettu vuonna 2017, kun vaihtojakso Tanskassa toi soittajat yhteen.

Oliver is a saxophonist and composer who has recently graduated from Royal Birmingham Conservatoire. During the first semester of his third year, he had the privilege of studying abroad in Esbjerg Denmark. During his time there, he befriended a group of Finnish exchange students who have invited him to join Katiska for this one off gig, despite the looming threat of brexit.

Oliver Stanton – saksofoni
Anni Leppänen – koskettimet
Jari Erma – kitara
Atte Santala – kitara
Henri Tikkala – basso
Benjamin Nylund – rummut

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective

pe 10.1.2020


Jazz Jkl Collective aloittaa keikkavuotensa pianisti Oscar Petersonin ja kitaristi Joe Passin musiikillisen yhteistyön hengessä. Tämänkertaisen Perjantain jazzklubin parrasvaloissa ovat yhtyeen omat voimavarat, pianisti Marian Petrescu ja kitaristi Tuomas Paukku.

Pianisti Oscar Peterson (1925-2007) kuuluu jazzpianon merkittävimpiin ja tunnetuimpiin uudistajiin. Virtuoottinen taituri oli myös suosittu esiintyjä koko yli 60-vuotisen uransa ajan. Peterson teki paljon yhteistyötä kitaristi Joe Passin (1929-1994) kanssa niin duona kuin isommissakin kokoonpanoissa. Pass tunnettiin erityisesti yksin jazzstandardeja esittävänä soolokitaristina sekä duo-työskentelystään laulaja Ella Fitzgeraldin kanssa.

Kaikista maailman pianisteista Marian Petrescu (s. 1970) on omaksunut Oscar Petersonin soittotyylin ehkä syvällisimmin. Petrescu on päässyt tulkitsemaan suosikkipianistiaan myös Grammy-palkitun levyn solistina Yhdysvalloissa. Kitaristi Tuomas Paukku (s. 1984) lukeutuu tämän hetken aktiivisimpiin ja mielenkiintoisimpiin suomalaiskitaristeihin. Monipuolinen muusikko tunnetaan ennen muuta omaleimaisena säveltäjänä, näkemyksellisenä yhtyeenjohtajana ja ahkerana organisaattorina Jyväskylän jazzelämässä.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective esiintyy tällä kertaa ilman solistivieraita.

Perjantain jazzklubin lipulla saa myös euron alennuksen Popparin iltaa jatkavan Dick Hawks -keikan pääsylipusta!

Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Dick Hawks

pe 10.1.2020


Keskitalven sankarit Kari ja Dickari innoittavat Dickhawksin siskoparven paakarihommiin: juhlan kunniaksi on tarjolla kakkua!

Kaikki punkkarit ja rokkarit, tulkaa syömään! Siinä sivussa tanssahtelet kakun kalorit pois kuin kolmiloikkari haukkojen rytmikkään säveltaiteen tahdissa. Illan aikana kuullaan ainakin hitit “Haluutsä nähdä mun henkarit” ja “Keino-Kari”. Keikan päätteeksi on mukava henkäistä terassilla sikari – ehkäpä uuteen Dickari-paitaan pukeutuneena.

huojuvakuu & Usva

la 11.1.2020


Kahden indiebändin ilta Popparissa

Showtime: 22.30 huojuvakuu 23.40 Usva


huojuvakuu
Helsinkiläinen viisihenkinen pop/rock indie-bändi, jonka musiikissa yhdistyvät monipuoliset sävellykset, mieleenpainuvat melodiat ja tekstien vahva, intiimi naisnäkökulma.

www.huojuvakuu.com
https://www.facebook.com/huojuvakuuofficial/
https://www.instagram.com/huojuvakuu/

Usva

Usva on kolmihenkinen jyväskyläläisyhtye, joka maustaa englanninkielisiä elektropop-keitoksiaan akustisilla soittimilla ja suurustaa niitä ennakkoluulottomilla tyylilajien välisillä löytöretkillä.

https://open.spotify.com/artist/5RuiE5B01YOPf5beRxLtVb
https://soundcloud.com/usvayhtye
https://www.youtube.com/channel/UCMZIbxCae1SJsSGMJzEL5wg
https://www.instagram.com/usva_official/

Lanai

to 16.1.2020


Lanai on oululaisen laulaja-lauluntekijä Tanja Torvikosken ja kitaristi-tuottaja Petri Kuuselan folk-extravaganza, jonka musiikki peilaa amerikkalaista lauluntekijäperinnettä pohjoisiin äänimaisemiin.

Maaliskuussa 2019 julkaistu esikoisalbumi ”Ship’s Bell” on kaksikon indie-ponnistus, joka on herättänyt huomioita kriitikoiden ja bloggaajien keskuudessa myös kansainvälisesti. Debyytti esittelee yhtyeen, joka maalaa isolla mutta herkällä kädellä amerikkalaiseen singer-songwriter -perinteeseen nojaavaa vaihtoehtofolkia.

Torvikoski ja Kuusela työstivät albumiaan Posion takamailla sijaitsevalla mökillä, jonka rauha ja autius voivat olla osasyynä siihen, miksi tietty eteerisyys tuntuu olevan koodattuna kappaleisiin. Kaksikon lisäksi levyllä kuullaan myös mm. Grammy-palkitun Rob Moosen jousisovituksia ja sen on masteroinut Grammy-palkittu Kim Rosen.

Lanai esiintyy Winter tour 2020 -talvikiertueellaan Popparissa torstaina 16.1.

Tanja Torvikoski – laulu, kitara, piano
Petri Kuusela – laulu, kitara
Jaakko Konttila – basso
Juuso Ahlroos – rummut

www.lanaimusic.com

Mikko Pettinen Why Not

pe 17.1.2020


Mikko Pettinen Why Not on trumpetisti Mikko Pettisen (Umo, MP4, Mikko Pettinen & Happy People, Helsinki-Cotonou Ensemble) uusi jazzyhtye, todellinen huippukokoonpano, joka on perustettu syksyllä 2018. Why Not soittaa Mikko Pettisen uusia, juuri tälle kokoonpanolle sävellettyjä kappaleita, joissa akustinen jazz kohtaa elektroniset sävyt, efektit, luupit, etnosävyt, vapaamman improvisoinnin ja paikoitellen ambientitkin tunnelmat.

Bändin ytimenä on pianoton kvartetti Chet Bakerin ja Gerry Mulliganin kokoonpanolla (trumpetti, baritonisaksofoni, basso ja rummut), mutta siihen tuo uusia ja yllättäviä sävyjä ja tasoja basisti Vesa Ojaniemen (Kasperi Sarikoski Nuance, Umo, Aapo Heinonen Quintet) ohjelmoinnit, joissa hän käyttää konemusiikista tunnettuja sämplereitä ja rumpukoneita ja saa ne elämään.

Rumpali Tuomas Timonen (mm. Herd, Tuomas Timonen Lifetime, Aleksi Tuomarila, Tuomas J. Trio) loihtii rumpusetistään aivan uusia soundeja Sensory Percussion –tietokoneohjelman avulla ja saksofonisti/multi- instrumentalisti Joakim Berghäll (Berghäll Triality, Ismo Alanko, Helsinki- Cotonou Ensemble) tuo baritonisaksofoninsa lisäksi sävyjä bassoklarinetistaan ja sellostaan sekä efektilaitteistaan. Mikko Pettisen soitinarsenaaliin kuuluu tässä kokoonpanossa trumpetin, flyygelitorven ja kornetin lisäksi laulu ja koskettimet, efektipedaalein väritettynä sekä ilman.

Mikko Pettinen Why Not:
Mikko Pettinen: trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet, sävellykset
Joakim Berghäll: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit, laulu
Vesa Ojaniemi: kontrabasso, sähköbasso, synabasso, ohjelmointi
Tuomas Timonen: rummut, sensory percussion, ohjelmointi

www.facebook.com/MikkoPettinenWhyNot
www.mikkopettinen.com

Yksityistiaisuus

la 18.1.2020
päättyy 21.30 ja ilta jatkuu musiikin merkeissä.

Eemeli Pelto Band

la 18.1.2020
Synttäreiden jälkeen suomipopin siivittämänä kohti yön jameja. Eemeli Pellon jälkeen on mahdollista jatkaa jameja aina 03.00 saakka!

Tutkintokeikka

ma 20.1.2020

Jazz Jkl Live: Juha Kujanpää Ensemble

to 23.1.2020


Pianisti-säveltäjä Juha Kujanpään Ensemble on instrumentaaliyhtye, joka yhdistää akustisen pelimannipoljennon sähköiseen jazzrockiin. Kolmesta viulistista ja nelihenkisestä komppisektiosta koostuvan yhtyeen musiikki edustaa tyylillisesti nykykansanmusiikin ja suomiprogen fuusiota, jossa yhdistyvät kauniit viulumelodiat, raivokkaat fuzz-kitarat, lakeus, voima, suomalainen havumetsä ja heinäkuun yöt.

Yhtye valittiin Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden yhtyeeksi 2014. Lukuisia loistavia levyarvioita saanut ensimmäinen levy Kivenpyörittäjä julkaistiin 2013 ja mm. Helsingin Sanomat valitsi sen yhdeksi vuoden parhaista albumeista. Yhtyeen kolmas ja viimeisin levy Niin kauas kuin siivet kantaa ilmestyi 2017.

Alina Järvelä – viulu
Emilia Lajunen – viulu
Juho Puronaho – viulu
Tuomo Dahlblom – kitara
Juha Kujanpää – koskettimet
Tero Tuovinen – basso
Jussi Miettola – rummut

JAZZ & HIPHOP NIGHT

pe 24.1.2020


Pitkällisen tauon jälkeen jazz ja hiphop palaavat Poppariin vetämään yhdestä köydestä. Tammikuun 24. perjantaina on luvassa harvinainen live, jossa paikalliset hiphop-konkarit Bege & Soul Valpio vetävät yhteiskeikan omista katalogeistaan sekä tietty tykittelevät sitä kunnon freestyle-räppiä.

Keikan jälkeen luvassa MC Begen houstaama open mic ja open stage eli sanat, soittimet, ja varsinkin soittotaidot mukaan Poppariin. Kertokaa muillekin mahdollisuudesta!

Illan DJ:nä ja toisena isäntänä toimii JKL JAZZ MASSIVE -klubin järjestäjänä toiminut Soul Valpio. Vinyylit soi ja äänimaisemat on jazzin sekä hiphopin sävyttämät. TÄTÄ ET VOI MISSATA!

LIVE:

SOUL VALPIO & BEGE
OPEN STAGE, OPEN MIC, FREESTYLE
DJ SOUL VALPIO PLAYS JAZZ & HIPHOP ALL NIGHT LONG

DIVING DUCKS

la 25.1.2020

MONDAY CLUB: Janita Kesäniemi

ma 27.1.2020


Monday Clubit ovat taas täällä! Clubeilla esiintyy muutaman viikon välien upeaäänisiä laulajia.

Ensimmäisenä vuorossa on laulaja Janita Kesäniemi, joka on uusi lahjakas pop/jazz-laulaja Jyväskylästä. Illan settilistalle on valikoitunut tunnettuja balladeja – uusia tuttavuuksia sekä vanhoja klassikoita (mm. Lana Del rey, Johnny Cash, Chris Isaak…)

Janita Kesäniemi – laulu & piano

Appa Show

pe 31.1.2020
Mamma Mia! Nyt on aika herätä talviunilta ja kaivaa glitterit esille, koska Appa poppaa jälleen Popparissa pe 31.1.2020 klo 22.30 sekä la 1.2.2020 kahden keikan voimin klo 18.30 ja klo 22.30!

Haluamme tarjota Abban menevät discokipaleet sinulle ja kavereillesi korviahivelevän taidokkaasti ja viihdyttävästi. Siis ota puhelin käteen ja Ring Ring sun kavereille ja Take a Chance, että joudut joraamaan tolppakorkosi matalaksi ja huutamaan SOS!

Ei muuta kuin sinistä luomiin, glitteriä pintaan ja tanssilattialle joraamaan, koska sä oot niin illan Dancing Queen! Mamma Mia what kind of a feeling meillä tuleekaan taas olemaan!

Jos kavereillesi teettää uskomatonta tuskaa pysyä hereillä ja räpyttää niitä Angeleyes myöhäisinä yön tunteina, niin eipä hätää, voitte tulla lauantain alkuillan keikalle, joka on ikärajaton. Sinne sopii ottaa myös koko perheen mukaan! Keikan showtime on klo 18.30.

Tulethan siis mukaan juhlistamaan uutta vuosikymmentä Appa Music Shown tahdissa? Huuda I Do, I Do, I Do, I Do, I Do ja Lay All Your Love on Us ja huomaa, kuinka tämä show goes On and On and On!

APPA Family Show

la 1.2.2020
Mamma Mia! Nyt on aika herätä talviunilta ja kaivaa glitterit esille, koska Appa poppaa jälleen Popparissa pe 31.1.2020 klo 22.30 sekä la 1.2.2020 kahden keikan voimin klo 18.30 ja klo 22.30!

Haluamme tarjota Abban menevät discokipaleet sinulle ja kavereillesi korviahivelevän taidokkaasti ja viihdyttävästi. Siis ota puhelin käteen ja Ring Ring sun kavereille ja Take a Chance, että joudut joraamaan tolppakorkosi matalaksi ja huutamaan SOS!

Ei muuta kuin sinistä luomiin, glitteriä pintaan ja tanssilattialle joraamaan, koska sä oot niin illan Dancing Queen! Mamma Mia what kind of a feeling meillä tuleekaan taas olemaan!

Jos kavereillesi teettää uskomatonta tuskaa pysyä hereillä ja räpyttää niitä Angeleyes myöhäisinä yön tunteina, niin eipä hätää, voitte tulla lauantain alkuillan keikalle, joka on ikärajaton. Sinne sopii ottaa myös koko perheen mukaan! Keikan showtime on klo 18.30.

Tulethan siis mukaan juhlistamaan uutta vuosikymmentä Appa Music Shown tahdissa? Huuda I Do, I Do, I Do, I Do, I Do ja Lay All Your Love on Us ja huomaa, kuinka tämä show goes On and On and On!

Appa Show

la 1.2.2020
Mamma Mia! Nyt on aika herätä talviunilta ja kaivaa glitterit esille, koska Appa poppaa jälleen Popparissa pe 31.1.2020 klo 22.30 sekä la 1.2.2020 kahden keikan voimin klo 18.30 ja klo 22.30!

Haluamme tarjota Abban menevät discokipaleet sinulle ja kavereillesi korviahivelevän taidokkaasti ja viihdyttävästi. Siis ota puhelin käteen ja Ring Ring sun kavereille ja Take a Chance, että joudut joraamaan tolppakorkosi matalaksi ja huutamaan SOS!

Ei muuta kuin sinistä luomiin, glitteriä pintaan ja tanssilattialle joraamaan, koska sä oot niin illan Dancing Queen! Mamma Mia what kind of a feeling meillä tuleekaan taas olemaan!

Jos kavereillesi teettää uskomatonta tuskaa pysyä hereillä ja räpyttää niitä Angeleyes myöhäisinä yön tunteina, niin eipä hätää, voitte tulla lauantain alkuillan keikalle, joka on ikärajaton. Sinne sopii ottaa myös koko perheen mukaan! Keikan showtime on klo 18.30.

Tulethan siis mukaan juhlistamaan uutta vuosikymmentä Appa Music Shown tahdissa? Huuda I Do, I Do, I Do, I Do, I Do ja Lay All Your Love on Us ja huomaa, kuinka tämä show goes On and On and On!

Gradian laulajat

ma 3.2.2020

Jyväskylän Talviklubilla: Jazz Jkl Collective feat. Sini Pajunen ja Markku Rinta-Pollari

ti 4.2.2020


Jyväskylän Talviklubilla Jazz Jkl Collective pureutuu paikallisten solistivieraiden värittämänä suomenkieliseen jazziskelmään! Luvassa on klassikkokappaleita menneiltä vuosikymmeniltä.

Suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin haettiin usein vaikutteita ja eksotiikkaa Etelä-Euroopasta, varsinkin Italiasta, ja italialaisen iskelmän kautta myös latinalaisamerikkalaisesta musiikista. Yhtälailla artisteja ja muusikoita kiehtoi myös pohjois-amerikkalainen jazzmusiikki ja jazzmuusikoiden tulkinnat klassisista musikaali- ja elokuvasävelmistä, jotka innoittivat lauluntekijöitä taivuttelemaan suomenkielisiä versioita monista ikivihreistä.

Niiden ahkerimpia esittäjiä olivat mm. Olavi Virta ja Helena Siltala. Jazz Jkl Collective on kerännyt ja sovittanut yleisön nautittavaksi kattauksen näitä ajattomia musiikillisia helmiä, joiden suomalaiset sanoitukset ovat tosin jo saattaneet hieman menettää jotain runollisesta alkuperäisloistostaan, osa kenties jo käännöshetkellä. Mutta ehkä juuri se tuo kuulijoidelle uutta ulottuvuutta menneeseen aikaan, jolloin mummon kaappikello vielä raksutti jatsin rytmiin.

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Jyväskylän Talviklubilla: Jarkko Martikainen Soolona

ke 5.2.2020


Yhteistyössä Dex-Viihde. Ennakkoliput nyt myynnissä vain baarilla, Varmista omasi ja nouda lippu.

”Ystävien taloissa -kiertue tulee sisältämään lisää toivelauluja, levyttämättömien kappaleiden ensiesityksiä, askeleen laajempaa sointisävyjen kirjoa päin ja jotain, mistä en kaikkea tiedä vielä itsekään.

Juuri tuo ennustamattomuuden elementti on soolokeikkojen erityispiirre, josta pidän aina vain voimakkaammin.

Siinä oleellisimmat, lopuista tehdään selvää kiertueen kohteissa.”
-Jarkko Martikainen.

Jyväskylän Talviklubilla: Mikko Perkoila ja Jani Uhlenius

to 6.2.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jyvaskylan-talvi-mikko-perkoila-ja-jani-ulenius-poppari-lippuja/67345?fbclid=IwAR1wqKqJZGOSfsNW6x3FEXD31ZXc5fBBp-v-Mf846KPwp4CAf41Q9-4QvV4

Suomen täyttäessä 100 vuotta Mikko Perkoila ja Jani Uhlenius löivät musiikilliset hynttyynsä yhteen. Tuloksena huumoripitoinen lauluilta joka sisältää suomalaista kupletti- ja laulelmaperinnettä 1900-luvun alusta meidän päiviimme saakka. Esiintyjäkaksikko kertoo – rennolla meiningillä – myös laulujen taustoista ja tekijöistä.

Suomalaisen huumorimusiikin juuret löytynevät jo vanhoista arkkiveisuista, mutta varsinaisia alan pioneereja olivat muun muassa Rafu Ramstedt ja J. Alfred Tanner. Esityksen muista lauluntekijöistä mainittakoon Hiski Salomaa, Veikko Lavi, Reino Helismaa ja Toivo Kärki. Ohjelmassa saatetaan kuulla myös Perkoilan omaa tuotantoa.

Mikko Perkoila, laulu ja kitara
Jani Uhlenius, harmonikka ja laulu

Sähköjamit

to 6.2.2020

Jyväskylän Talviklubilla: Laulu ottaa kantaa -klubi

pe 7.2.2020


Laulu ottaa kantaa -klubi tuo Popparin lavalle kuplettipoppari Jukka Takalon sekä hänen vetämän biisityöpajan tuotoksia eri esiintyjiltä.Tästä illasta ei puutu asennetta!

http://www.jukkatakalo.fi/
Biisityöpaja Facebookissa: https://www.facebook.com/events/955721248137327/
https://lauluottaakantaa.fi

Klubin tuottaa KSL-opintokeskus ja Työväen Sivistysliitto TSL ry. Työpaja on osa Jyväskylän Talvea sekä Laulu ottaa kantaa yhteistyöverkostoa.

Jyväskylän Talviklubilla: 4Clazz!

la 8.2.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jyvaskylan-talvi-4clazz-poppari-jyvaskyla-lippuja/67344

4Clazz! On Heli Siekkisen (harmonikka), Jenny Villasen (huilu), Eero Ignatiuksen (basso) ja Xavi Costellón (rummut) muodostama kokoonpano, jonka soitto ja ohjelmistot ovat vertaansa vailla. Soittajien vahva osaaminen klassisen musiikin parissa yhdistettynä kykyyn irrotella myös improvisoidun musiikin parissa takaa kuulijoille hauskoja ja tunteikkaitakin hetkiä. Heliä lukuun ottamatta yhtyeen jäsenet ovat
Helsingin kaupunginorkesterin soittajia sekä monipuolisesti musiikin kentällä toimivia muusikoita. Heli toimii freelancerina, koska kaupunginorkesteri ei ole vielä halunnut hanuristia riveihinsä.

Kokoonpano on harvinainen ja tästä syystä ohjelmisto on kokonaan heidän itselleen sovittamaa. Kaikki sai alkunsa Claude Bollingin jazz-sarjoista, jotka yhdistävät hauskalla tavalla klassista ja jazzmusiikkia. Genrejen sekoittelu onkin kokoonpanon tavoitteena ja he tarttuvat uskaliaasti niin klassisen kuin vaikka rock-musiikinkin teoksiin, tehden niistä omia versioitaan. Tuloksena on hauskaa, valloittavaa ja ennen kuulematonta musiikin kanssa leikittelyä.

4Clazz! esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa aina konserttilavoilta klubi-iltoihin, sulattaen yleisön sydämet ja saaden hymyn heidän huulilleen.

Jyväskykän Talviklubilla: Henriika Steidel Group

la 8.2.2020


Ennakkoliput baarilta!

Henriika Steidel on suomalais-saksalainen laulaja-pasunisti. Toukokuussa Jyväskylässä kuultiin hänen säveltämäänsä ja sovittamaansa musiikkia laululle ja big bandille Steidelin ja Jyväskylä Big Bandin yhteisessä konsertissa. Kappaleet ovat saaneet uuden muodon, kun big bandin puhallinsektioiden sijaan ne on sovitettu kolmelle puhaltajalle. ​

Steidelin musiikkiin on vaikuttanut paljon hänen monikulttuurinen taustansa ja opiskelut ulkomailla. Hänen kuulas ja ilmaisuvoimainen ääni liikkuu sulavasti sanallisen kerronnan ja sanattoman instrumentaalilaulun välillä. ​

”Steidelin kaikkea tekemistä, niin laulamista kuin tuota muutakin, leimaa musiikaalisuus, luonnollisuus ja luontevuus. Henriika on lavalla kuin olohuoneessaan, laulaminen on rentoa, levollista ja läsnäolevaa. Erityisen kiitoksen ansaitsee ylärekisterin helppous, korkeuksissakaan ääneen ei ilmesty minkäänlaista kireyttä. Samalla tavalla sävellykset etenevät kevyesti ja ilmavasti kuin puron virtaus”
-Pentti Ronkanen, suomijazz.com

Henriika Steidel – laulu
Matias Luoto – kitara
Aaro Laitinen – piano
Hanna Turunen – basso
Markus Snellman – rummut
Giovanna La Mela – trumpetti
Kalle Keränen – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna

Monday Club: Sini Pajunen & Marian Petrescu

ma 10.2.2020
Avaamme baarin poikkeuksellisesti klo 19!

Tummaääninen laulajatar Sini Pajunen tulkitsee tunnelmallisia jazzstandardeja ja -balladeja mm. Billie Holidaylta, Sarah Vaughanilta ja Ella Fitzgeraldilta yhdessä pianovirtuoosi Marian Petrescun kanssa.

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 14.2.2020


Keskitalven kunniaksi Musaklubi palaa rytmisen ja melodisen popin alkujuurille. Ohjelmistossa on 1950-luvun rockia, 60-luvun rautalankaa ja monipuolisesti eri solistien hittimusaa. Popparibändiin kuuluu myös The Shadows-musiikin taitaja, kitaristi Eki Paananen. Cliff Richard ja The Shadows olivat edelläkävijöitä sähköisen kitaramusiikin tulemisessa nuorison suosikkimusiikiksi. Valtaosa illan kappaleista tulee siis tämän yhtyeen ohjelmistosta eikä Kuningas Elvistäkään unohdeta. Musaklubin perinteen mukaisesti molemmat setit aloitetaan akustisella musiikilla, jota tulkitsee Popparibändin vakiosolisti Inkku.

Popparibändissä soittavat:
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Eki Paananen
Arska Vesterinen

Everlore + Weightless World’

pe 14.2.2020
Melodista metallia kahden bändin voimin ystävänpäivänä Popparissa!

Jyväskyläläinen Everlore soittaa reipasta, tinkimätöntä, seikkailullista melodista metallia korkealentoisin teemoin ja isoilla lauluharmonioilla höystettynä. Tarjolla on täyslaidallinen power metallia tulevalta debyyttialbumilta kuin myös vanhempaakin tuotantoa, teknisestä tykityksestä rennompaan fiilistelyyn.

http://everlore.fi
https://open.spotify.com/artist/756RXinde3TxCitWAmp8Vq

Jyväskyläläinen Weightless World soittaa melodista metallia modernilla otteella ja yhdistää musiikissaan tiukat riffit tarttuviin kertseihin ja päätähuimaaviin kitaraliideihin saumattomalla tavalla. Bändi julkaisi keväällä 2019 debyyttialbuminsa ”The End of Beginning” ja on valmis tarjoilemaan täyslaidallisen melodista tykitystä, joka ei jätä ketään kylmäksi.

https://weightlessworldband.com
https://open.spotify.com/artist/5y7RLZrCZuE4GwG5capIA9

The Vincents

la 15.2.2020




The Vincents yhtye soittaa kitaravetoista tanssittavaa rokkia. Ohjelmistomme sisältää valikoituja iskusävelmiä menneiltä vuosikymmeniltä omaa tuotantoa unohtamatta. Let´s Shake!

The Vincents on perustettu Jyväskylässä vuonna 2014. Yhtye aloitti toimintansa rautalankamusiikkia soittavana triona. Pian ohjelmisto laajeni myös laulettuun musiikkiin, kun remmiin saatiin kiinnitettyä sopivan katu-uskottava laulusolisti. Keväällä 2019 ilmestyi yhtyeen ensilevy Rakkaus raatelee. Levy noudattaa keikoillakin hyväksi havaittua metodia. Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua.

THE VINCENTS:
Otto Kuparinen, laulu ja kitara
Marko Haukka, kitara
Markus Lampinen, basso
Jarno ”Japi” Kauppinen, rummut

Jazz Jkl Live: Joonas Widenius Trio

ke 19.2.2020


Flamencokitaristi Joonas Wideniuksen trion railakkaassa soitossa yhdistyvät luontevasti ja suvereenisti erilaiset musiikilliset elementit. Useita vuosia aktiivisesti esiintyneen kokoonpanon musiikki svengaa orgaanisesti ja lavalla saavat kyytiä niin flamenco, jazz, rock kuin maailmanmusiikkikin.

Torniolaislähtöinen Widenius on kansainvälisestikin tunnetuimpia suomalaisia flamencokitaristeja. Espanjassa pitkään asunut lyömäsoittaja Karo Sampela edustaa alansa terävintä kärkeä. Bassossa taituroi Värttinästäkin tuttu Hannu Rantanen. Kolmikko juhlistaa talven kiertueella uusinta levyään, New Nordik Sagas.

Joonas Widenius – kitara
Hannu Rantanen – basso
Karo Sampela – rummut

Nujakka

to 20.2.2020


Nujakka on energinen trio joka käy musiikillista keskustelua niin kuiskaillen kuin kovalla räyhällä. Yhtyeen musiikki pohjautuu vapaaseen improvisaatioon, joka sulautuu yhteen sävellettyjen piippulaulujen kanssa. Nujakan musiikissa on vaikutteita skandinaavisen kansanmusiikin herkkyydestä sekä free jazzin energiasta. Akustisen trion soundimaailmaa rikastuttavat vaihtelevat puupuhaltimet, kontrabasson preparointi sekä erilaiset perkussiot.

Jaakko Arola – saksofonit, puupuhaltimet
Aaron Koskelainen – kontrabasso
Elias Ojutkangas – rummut

KNIPI

pe 21.2.2020


Liput: https://www.tiketti.fi/knipi-poppari-jyvaskyla-lippuja/65203

Suomalaiseen popmusiikkiin vahvan jälkensä lauluntekijänä jättänyt Knipi julkaisee odotetun, omaa nimeään kantavan ensimmäisen sooloalbuminsa tänään 11.10. Albumi on kuin lämmin halaus – Knipin kaihoisat, elämänmakuiset ja toiveikkaat kappaleet virtaavat suoraan kuulijan sieluun ja lämmittävät viilenevissä syysilloissa.

Levyä äänitettiin alkuvuoden aikana Italiassa. Valtaosa materiaalista äänitettiin Bloom Recording Studiosilla Monteceliossa, Rooman lähistöllä, ja loput kappaleista viimeisteltiin Helsingissä. Albumin tuotannosta vastasi Jukka Immonen.

”Alusta saakka oli selvää, että albumia lähdettäisiin tekemään pois kotipaikkakunnalta. Halusimme, että tämän levyn tekeminen tuntuisi erilaiselta, erikoiselta. Paikkavaihtoehtoina palloteltiin kaikkea mahdollista Lehtimäen ja New Yorkin välillä. Lopulta päädyttiin Italiaan, jossa Bloom Recording Studiosin teknikot tekivät kaikkensa, jotta äänitykset onnistuisivat hyvin. He pitivät myös huolen, että söimme hyvin. Ja opettivat, että on väärin juoda cappucinoa lounaan jälkeen”, kertoo Knipi.

Egotripin perustajajäsenenä ja kitaristina parhaiten tunnettu Knipi on saavuttanut tähänastisella urallaan neljä Emma-palkintoa sekä lukuisia kulta- ja platinalevyjä. Hän on säveltänyt biisejä Egotripin lisäksi mm. Anna Puulle, Irinalle, Jonna Tervomaalle ja Jenni Vartiaiselle. Knipin debyyttialbumilla ovat mukana Knipin lisäksi kosketinsoittaja Jussi Liimatainen (Anna Puu), rumpali Heikki Kytölä (PMMP, Lauri Tähkä) ja basisti Anssi Maasalo (Egotrippi). Artisti aloittaa albumin julkaisun myötä kiertueen 11.10. Porista.

KNIPI

pe 21.2.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/knipi-poppari-jyvaskyla-lippuja/65204

Suomalaiseen popmusiikkiin vahvan jälkensä lauluntekijänä jättänyt Knipi julkaisee odotetun, omaa nimeään kantavan ensimmäisen sooloalbuminsa tänään 11.10. Albumi on kuin lämmin halaus – Knipin kaihoisat, elämänmakuiset ja toiveikkaat kappaleet virtaavat suoraan kuulijan sieluun ja lämmittävät viilenevissä syysilloissa.

Levyä äänitettiin alkuvuoden aikana Italiassa. Valtaosa materiaalista äänitettiin Bloom Recording Studiosilla Monteceliossa, Rooman lähistöllä, ja loput kappaleista viimeisteltiin Helsingissä. Albumin tuotannosta vastasi Jukka Immonen.

”Alusta saakka oli selvää, että albumia lähdettäisiin tekemään pois kotipaikkakunnalta. Halusimme, että tämän levyn tekeminen tuntuisi erilaiselta, erikoiselta. Paikkavaihtoehtoina palloteltiin kaikkea mahdollista Lehtimäen ja New Yorkin välillä. Lopulta päädyttiin Italiaan, jossa Bloom Recording Studiosin teknikot tekivät kaikkensa, jotta äänitykset onnistuisivat hyvin. He pitivät myös huolen, että söimme hyvin. Ja opettivat, että on väärin juoda cappucinoa lounaan jälkeen”, kertoo Knipi.

Egotripin perustajajäsenenä ja kitaristina parhaiten tunnettu Knipi on saavuttanut tähänastisella urallaan neljä Emma-palkintoa sekä lukuisia kulta- ja platinalevyjä. Hän on säveltänyt biisejä Egotripin lisäksi mm. Anna Puulle, Irinalle, Jonna Tervomaalle ja Jenni Vartiaiselle. Knipin debyyttialbumilla ovat mukana Knipin lisäksi kosketinsoittaja Jussi Liimatainen (Anna Puu), rumpali Heikki Kytölä (PMMP, Lauri Tähkä) ja basisti Anssi Maasalo (Egotrippi). Artisti aloittaa albumin julkaisun myötä kiertueen 11.10. Porista.

Rantama & Bailout

la 22.2.2020
BAILOUT:

Vuonna 2010 perustetun Bailoutin musiikissa yhdistyy koukuttava heavy rock, 90-luku sekä progen kanssa flirttaileva tiukka ulosanti, joka on hioutunut nykyiseen muotoonsa vuosien varrella ympäri Suomen soitettujen kymmenien keikkojen myötä. Rumpalin vaihdoksen sekä uuden materiaalin tuottamisen ja äänittämisen vuoksi keikoista on ollut taukoa, mutta 21.2.2020 Bailout tulee julkaisemaan toisen täyspitkän albuminsa “Road to Redemption” ja on tämän myötä enemmän kuin valmis nousemaan takaisin keikkalavoille. Levyltä on julkaistu kaksi sinkkua: “1999” joka on energinen, toivoa elättävä rock-pläjäys sekä “Into the Light” joka tuo taas bändin psykedeelisempää ja progempaa puolta esiin.

Joel Vuohelainen: Laulu, Trumpetti
Simo Andersén: Kitara, Taustalaulu
Teemu Uimonen: Kitara
Ilmari Ahlgren: Basso
Markus Haapaniemi: Rummut

www.facebook.com/bailoutrockband/ www.instagram.com/bailoutrockband/



https://open.spotify.com/artist/6c9fb5QOI61mGxgn7dT3dt

RANTAMA

: Kuopiolainen Rantama raivaa omaa polkuaan kuin luonnonvoima. Tämä tulenkatkuinen progressiivinen rockin tulokas esittää isoja ja vaiherikkaita kappaleita, joista voi löytää tuttuja piirteitä esimerkiksi areenarockin jättiläisistä Totosta ja Queenistä. Kappaleissa on vaikutteita Weather Reportin värikkäästä hullunkurisuudesta, King Crimsonin räjähtävästä oivaltavuudesta sekä uudemmista progressiivisen musiikin soihdunkantajista kuten Radioheadista ja Opethista. Yhtye kuitenkin takoo alati kuumenevaa rautaa omilla elkeillään, joiden sävyvalikoima yhdistelee herkkävivahteisen yhtyesoiton sekä stadioneille sopivan, tarttumapintaisen ja melodisen progerockin estetiikkaa. Musiikkiin hengen puhaltaa soitollaan kipinöitä ympärilleen sinkoava kitaratrio, joka on hitsautunut yhteen läheisen ystävyyden ja vuosien periksiantamattoman harjoittelun ja keikkailun myötä. Soitossa kaikuvat itäisen Suomen karut suolammet, loppumattomat, korkeiden kallioiden halkomat sydänmetsät sekä autiot järvenselät. Valosaasteen tuolla puolen on ollut helppo ihailla tähtiä ja haaveilla suuremmista maailmoista.

Timo Rantama – Kitara
Tatu Back – Basso
Iiro Laitinen – Rummut
Taavi Kiiskinen – Laulu

www.facebook.com/rantamaband/

https://open.spotify.com/artist/4kGp7UphxejARgh43ZuFMr?si=-nfTOwUYQiG9ZmZB8ex2qg

Rantama julkaisee täysimittaisen albuminsa keväällä 2019.

Monday Club: Diving Ducks Unplugged

ma 24.2.2020

MaryJanes plays Hurriganes

pe 28.2.2020
MaryJanes plays Hurriganes MaryJanes on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa Hurriganes-coverbändien kärkijoukossa. Nykykokoonpanossaan bändi on toiminut kymmenisen vuotta. ”Näitä jätkiä ei ole tarvinnut pistää vaihtoon”, toteaa bändin keulahahmo JJ Jansson eturintaman keppimiehistä.

https://www.facebook.com/MaryJanes-plays-Hurriganes-400271200026481/

Nuorisopalatsi

la 29.2.2020
Missä nuoriso, missä palatsi? No, kumpaakaan ei Popparin lavalla näy eikä sen niin väliksikään, kun Nuorisopalatsi musisoi karkauspäivän ja ennen kaikkea uuden täyspitkän levyn Pyörteen kunniaksi. Kesän ja syksyn 2019 aikana äänitetty Pyörre uppoutuu nuorisopalatsimaisiin isoihin melodioihin ja maailman menoa tiukasti kommentoiviin biiseihin.

Nuorisopalatsi on bändinä samalla vanha ja uusi. 80-luvun lopulla opiskelijakloppien perustaman kellaripunkbändi Jyväskylässä muuttui nopeasti soittajavaihdosten myötä Alice in Wastelandiksi ja laulukieli suomesta englanniksi. Alice in Wasteland julkaisi kaksi albumia, nipun singlejä, keikkaili ympäri Suomea ja lopetti toimintansa lopullisesti vuonna 2008.

Vuonna 2017 ammoisen Nuorisopalatsin ympäri Suomea asuva ydinryhmä palasi yhteen treenikämpälle ja alkoi tehdä uutta musiikkia. Yhtye julkaisi vuonna 2018 esikoisalbumin Seitsemäs kuningaskunta (Hiljaiset Levyt), jota sitäkin juhlistettiin keikalla Popparissa. Pyörteen julkaisee myös Hiljaiset Levyt. Levyltä on julkaistu suoratoistopalveluissa hyvää pöhinää jo synnyttäneet singlet Pelastutaan, Paluu 80-luvulle, Pyörre ja Viskaa se tuleen. Bändin musiikkia voi Spotifyn ym suoratoistojen lisäksi kuunnella nettisivuilla: nuorisopalatsi.net

Melymbrosia

ti 3.3.2020
Melymbrosia esittää omia englanninkielisiä kappaleita, joiden sanoitukset saavat inspiraationsa runoista, tarinoista ja mytologioista. Musiikin art pop-äänimaailmaan vaikutteita on haettu niin kansanmusiikista, klassisesta rockista kuin tummasävyisestä elektronisestakin musiikista. Yhtyeen jäsenet ovat Gradian musiikinopiskelijoita.

Ina Myller – laulu
Sanni Kauppinen – viulu
Roope Jokela – kitara
Ilari Taipalus – rummut
Vesa Virtanen – basso
Topi Lepojärvi – koskettimet”

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 6.3.2020


Popparibändin maaliskuun teemana on rock’n roll, jytä, disco ja tietysti muutama balladikin. Rockin kuninkaat Bill Haley, Jerry Lee Lewis ja Elvis tekivät alkutyön tämän kuuman rytmimusiikin maailmanlaajuiseen suosioon ja nyt Popparissa nautiskellaan näistä herkuista. Popparibändin solistit Pepe ja Juha lupaavat klassikoita ja myös joitakin uusia tulkintoja kuunneltavaksi ja tanssittavaksi. Popparibändin vakiosolisti Inkku on myös löytänyt uutta ohjelmistoa hienoja balladeja unohtamatta.



Popparibändissä soittavat:
Juha Ahtilinna
Ari Oinonen
Veksa Nyberg
Pepe Hämäläinen
Arska Vesterinen
Inkku Parkkonen

Silvennoinen&Hela&Band

la 7.3.2020


Heikki Silvennoinen ja Heikki Hela palaa juurilleen musiikillisesti, sekä omien suosikkiensa, että oman tuotantonsa kautta. Mukana Popparissa nähdään rummuissa Jani Auvinen ja bassossa Harri Rantanen. Rouheaa ja rentoa on sisällön nimi tänä iltana.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/silvennoinen-hela-band-poppari-jyvaskyla-lippuja/66570

Monday Club: Janita Kesäniemi & Adam Hrin

ma 9.3.2020


Janita Kesäniemi on uusi lahjakas pop/jazz laulaja Jyväskylästä. Illan settilista on pop/jazz painotteinen, mutta sen aikana käväistään myös perinteisen jazzin puolella. Pianistina lavalla nähdään taidokas Adam Hrin Slovakiasta.

Janita Kesäniemi – laulu
Adam Hrin – piano

HUOM! KEIKKA SIIRTYY 24.10.! | Viitasen Piia

pe 13.3.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/viitasen-piia-poppari-jyvaskyla-lippuja/67128

UUSI KONSERTTIPÄIVÄ ARTISTIN SAIRASTUMISEN VUOKSI: Viitasen Piia Popparissa 24.10.2020 klo 19!
Viitasen Piian keikka 13.3. Jyväskylän Popparissa on valitettavasti peruttu sairastapauksen vuoksi. Artistin, muusikoiden ja yleisön turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Lippujen palautuksista pyydämme olemaan yhteyksissä Tikettiin 17.4.2020 mennessä (tiketti@tiketti.fi). Uusi keikkapäivä on 24.10.2020 klo 19.00. Tämän iltaiselle keikalle ostetut liput käyvät sellaisenaan uudelle päivänmäärälle. Pahoittelemme tapahtunutta.

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa indiefolkia soittava yhtye, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin. Syksyllä 2012 julkaistu debyyttialbumi Viitasen Piiakeräsi lukuisia loistoarvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Texicalli Recordsin julkaisema toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden ja paikan Helsingin Sanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukossa.

Yhtyeen marraskuussa 2016 julkaistu kolmas albumi Laulumaa on jatkanut nousujohteista kulkua, ja kerännyt täydet viisi tähteä niin Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta. MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Syyskuun lopussa 2019 Viitasen Piia julkaisi pitkään odotetun neljännen albuminsa ”Meidän jälkeemme hiljaisuus” (Texicalli Records). Albumi on nostanut artistin Suomen lauluntekiöiden-eliittiin.

”Viitasella on harvinainen taito laulaa itsensä suoraan kuulijan syliin ja ihon alle. Hänessä on myös jotain hyvin luonnollista ja pakotonta. Ehkä selitys on siinä, että hän alkoi näppäillä kitaraa ja tehdä omia lauluja vasta muutama vuosi sitten Nepalissa.”
– HS, Mari Koppinen.

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Heidi Ilves

la 14.3.2020


Jazzklubilla tunnelmoidaan tällä kertaa monivivahteisten, eri tyylisten ja eri aikakausina syntyneiden jazzstandardien tahtiin. Oman hienon säväyksen illan ohjelmistoon tuo solistivieras Heidi Ilveksen tekemät sovitukset.

Alun perin ja pian nykyinen jyväskyläläinen Ilves on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin yliopistosta. Taidokkaasti ja rohkeasti improvisoiva laulaja on myös etevä säveltäjä ja sovittaja. (Kuva: Jari Flinck)

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Heidi Ilves – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Vibravoxin keikka peruttu bändin puolesta

la 14.3.2020

HUOM! KEIKKA PERUTTU! Jazz Jkl Live: Pauli Lyytinen Magnetia

to 19.3.2020


HUOM! KEIKKA PERUTTU! Jazz Jkl Live: Pauli Lyytinen Magnetia

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti. Yhtyeenjohtaja-saksofonisti Lyytisen sävellykset tarjoavat otollisen kentän kokoonpanon soittajien vahvuuksille ja haastavat ryhmää tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Magnetia Orkesterin juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta myös kansainvälisellä jazzkentällä.

Saksofonisti Pauli Lyytinen kuuluu maamme rohkeimpiin ja omalaatuisimpiin jazzmuusikoihin. Huippukokoonpanossa Lyytisen kanssa soittavat kansainvälisesti arvostetuimpiin kuuluva suomalaistrumpetisti Verneri Pohjola, Mopo-yhtyeestä tuttu basisti Eero Tikkanen sekä omalla tyylikkyydellään yhä uudelleen säväyttävä rumpali Mika Kallio.

Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa Pori Jazz -festivaalilla kesällä 2017. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän Ted Curson – palkinnon. Keväällä 2018 yhtye esiintyi Jazzahead! -tapahtumassa Bremenissä Saksassa, mikä poiki yhtyeelle useita festivaaliesiintymisiä Irlannissa, Italiassa, Saksassa ja Unkarissa.

Magnetia Orkesteri julkaisee maaliskuussa toisen pitkäsoittonsa, ja levynjulkaisukiertueen saattelema yhtye esiintyy nyt viimein myös Jyväskylässä.

Pauli Lyytinen – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut

Matti Johannes Koivu (yht,työssä Dex Viihde)

pe 20.3.2020
KEIKKA SIIRRETTY 26.6.

Liput käyvät sellaisenaan tai ne voi palauttaa Tikettiin 30.4. mennessä.

Laura Moisio levynjulkaisukeikka

la 21.3.2020
KEIKKAA SIIRRETTY 9.10.

Liput käyvät sellaisenaan tai ne voi palauttaa Tikettiin 30.4. mennessä.

Drink Floyd

pe 27.3.2020


Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara
Ben Granfelt: kitara, laulu
Jukka Jylli: basso
Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu
Nicke Lindholm: rummut, laulu

Drink Floyd

pe 27.3.2020


Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara
Ben Granfelt: kitara, laulu
Jukka Jylli: basso
Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu
Nicke Lindholm: rummut, laulu

SKENAARIO FREESTYLE RAP GAMESHOW

la 28.3.2020


Jyväskylä on tunnettu Suomen hiphop -pääkaupunkina. Yksi suuri syy siihen on kovien räppäreiden valtava määrä, laatu ja freestyleräpin syvä arvostus.

Tätä taustaa vasten onkin huikee juttu ilmoittaa uuden freestylerap-klubin alkavan 28.3. Popparissa! Lavalle nousevat JKL:n räppikerma eli Are, Joosu J, Soul Valpio ja Bege DJ R2ISDJ2:n orkestroimana.

Parasta tässä kaikessa on kansanvalta. Olemme luoneet skenaarioita, joiden aiheista ja haasteista vastaa yleisö eli SINÄ. MC:t ottavat haasteen vastaan ja tekevät kaikkensa pysyäkseen pinnalla – tyylillä ja taidolla. Sitä on SKENAARIO! DJ:t Soul Valpio & R2ISDJ2 soittavat tykeimmät vinyylit koko illan ajan ja lavahan on tuttuun tapaan auki jamittelijoille liven jälkeen. Seuraava Skenaario tapahtuu 23.5. Pistäpä nämä kalenteriin, levitä tietoa ja tuo kaveris kans!

AIKATAULU:
Klo21 DJ R2ISDJ2
Klo22 SKENAARIO LIVE
Klo23- DJ:t SOUL VALPIO & R2ISDJ2

Huom! Keikka siirretään! Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.4.2020


HUOM! Keikka tullaan siirtämään. Ilmoitamme uudesta päivämäärästä mahdollisimman pian.

Huhtikuun Musaklubissa toteutetaan kuuntelijoiden toiveita ja uusitaan viimesyksyinen Beatles-ilta. Molemmat setit soitetaan tunnettuja Beatles-melodioita ja tuleehan sinne väliin vähän harvinaisempiakin kappaleita, jopa hauskoja suomennoksiakin. Tyylin mukaisesti myös kaksitoistakielinen kitara soi useassa kappaleessa.



Popparibändissä:
Juha Ahtilinna
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterinen
Inkku Parkkonen

Joplin

la 4.4.2020




Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin AC/DC, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso


https://joplin.fi/

SAMULI EDELMANN – Laulut ja piano

la 18.4.2020
KEIKKA SIIRRETTY 4.9. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan korvaavalle keikalle. Jos päivä ei sovi, lipun palautus Ticketmaster.fi



Ennakkoliput: https://www.ticketmaster.fi/event/samuli-edelmann-laulut-ja-piano-lippuja/273383

Samuli Edelmann tekee keväällä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

Samuli Edelman lisäkeikka

la 18.4.2020
KEIKKA SIIRRETTY 4.9. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan korvaavalle keikalle. Jos päivä ei sovi, lipun palautus Ticketmaster.fi



Ennakkoliput: https://www.ticketmaster.fi/event/samuli-edelmann-laulut-ja-piano-lippuja/273387

Samuli Edelmann tekee keväällä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

AB (Alpha Beavers)

ke 22.4.2020
AB eli Alpha Beavers on haitarin ja vibrafonin virtuoottinen yhdistelmä ja epäpyhä liitto. Niko Kumpuvaaran (haitari) ja Arttu Takalon (vibrafoni) musiikissa yhdistellään live-elektroniikkaa ja popmusiikin sävyjä ja kaiken kruunaa tulinen improvisaatio. AB on omia ja joskus toistenkin tonaalisia tuotoksia esittävä voima-duo!

Niko Kumpuvaara – haitari ja elektroniikka
Arttu Takalo – vibrafoni ja elektroniikka

Cyan Stonen levynjulkkarikeikka + Malamujér

to 23.4.2020
Cyan Stone on Jyväskylässä perustettu rock-yhtye, jonka mystiikkaa ja mielipuolisuutta yhdistelevä musiikki johdattaa kuulijan yli ajan ja paikan ulottuvalle matkalle. 70-luvun klassikot nivoutuvat yhtyeen ulosannissa nykypäivän äänimaisemaan luoden ajattoman musiikillisen elämyksen. Pian ensikokopitkänsä julkaisevalta yhtyeeltä on ilmestynyt aiemmin Desert-single ja Cyan Stone -EP.

https://www.facebook.com/cyanstoneband/ https://open.spotify.com/track/3cOtRFIzXSjCwo4La0ESN6 https://www.youtube.com/watch?v=cKukEAU16qg

Malamujér on kortesjärveläislähtöinen trio, jonka hypnoottista rock’n’rollia on saatu nauttia jo kolmen albumin verran. Live-vedoistaan kiitetyn kokoonpanon kappaleet vaihtelevat tunnelmaltaan introspektiosta hyökkäävään äänivalliin energiatason pysyessä aina intensiivisenä. Koko spektrin hyödyntämisestä käy esimerkiksi yhtyeen viimeisin kokopitkä Coloratura.

https://malamujer.bandcamp.com/ https://open.spotify.com/artist/6Cb7ssdEkcVlDpeihSujmA https://www.youtube.com/watch?v=U6hUEVfiDDQ

Risto & Riemuvoitto ja The Ripattes + P. Mustonen & Tagmen

la 25.4.2020
Lauantai-illan monipuolisesta musiikkitarjonnasta vastaa kaksi tuoreehkoa kokoonpanoa, joissa on mukana osin samoja soittajia ja läheisiä sukulaisiakin.



Risto & Riemuvoitto ottaa ilon irti twist-kompista ja nauhakaiusta, mutta kun lavalle astuu The Ripattes, sekoittuvat vuosikymmenet ja tyylit. Varmaa on vain, että tanssilattia kutsuu.

Risto Julin – kitara
Jussi Julin – laulu ja kitara
Sami Hanhikoski – koskettimet
Ville Pätynen – basso
Olli Sundgren – kitara, saksofoni
Juha Leppänen – rummut
Laura Eskelinen – laulu
Suvi Eskelinen – laulu
Kaisa Eskelinen – laulu



Tetetermiten laulajan Pekka Mustosen ympärille muodostunut uusi kokoonpano P. Mustonen & Tagmen tarjoilee bluesista ja muusta sielukkaasta musiikista koostuvan biisikattauksen.

Pekka Mustonen – laulu Roope Julin – kitara ja laulu Juha Leppänen – rummut Olli Sundgren ­– kitara ja saksofoni ­Jarkko Mänttäri – basso Suvi Eskelinen – vieraileva

Edu Kettunen/Mika Kuokkanen & Johanna ja Mikko Iivanainen

to 7.5.2020
KEIKKA SIIRTYY!

Jesse Kaikuranta

pe 8.5.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-poppari-jyvaskyla-lippuja/67129

Suomen eturivin solisteihin kuuluva Jesse Kaikuranta suuntaa kevällä 2020 soolo-kiertueelle. Soolo-kiertueella päästään lähemmäs Jesseä, kuin koskaan aiemmin. Valloittavana tulkitsijana tunnettu Kaikuranta kertoo konserteistaan:

”Tein soolo-keikkoja vuonna 2019 ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Syksyllä vierailimme lapissa ruska-kiertueella ja siellä minulle heräsi tunne, että haluan tehdä näitä enemmän. Haluan, että kuulijani pääsevät kokemaan laulut sellaisina, kuin ne on sävelletty: riisuttuna ja arkoina. Herkkinä ajatuksina minun elämästäni. Pianon ja laulun kanssa. Tästä tulee jotain ainutlaatuista. Tervetuloa mukaan!”

Mari Rantasila DUO

pe 15.5.2020
KEIKKA SIIRTYY MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANNKOHTAAN. SEURAA SIVUJA! NÄHDÄÄN

Dave Lindholm Lights

pe 29.5.2020
KEIKKA SIIRTYY MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANNKOHTAAN. SEURAA SIVUJA! NÄHDÄÄN

Huuma

la 30.5.2020


Huuma on sekoitus huuman tunnetta, iloa, naurua ja ystävyyttä. Neljän kaveruksen muodostama poppoo tarjoilee monipuolista tanssittavaa musiikkia suomirock vaikuitten, tietenkin omaan tyyliin kuuluvalla twistillä. Koko homman idea onkin hauskanpito ja vapaus tehdä mitä vaan, ja tietenkin sen tunteen välittäminen ulospäin. Voisi siis väittää, että Huuma bändi on juuri se tunne, kun hurmio ja euforian tunne iskee ja maailma näyttää kauniilta, vapaalta ja aivan uudelta.

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Emilia Nojonen

pe 12.6.2020


Perjantain jazzklubi käynnistää Popparin elävän musiikin kesän! Klubia isännöivän Jazz Jkl Collectiven solistivieraana on nuori jyväskyläläisyntyinen jazzlaulaja Emilia Nojonen, ja kokoonpano tulkitsee Sarah Vaughanin tunnetuksi tekemiä ikivihreitä jazzkappaleita.

Luvassa on tunnelmallisen herkkää ja vilpitöntä tarinankerrontaa, kun Sibelius-Akatemiassa jazzmusiikkia opiskeleva Nojonen ottaa käsittelyyn hänelle itselleen tärkeän laulajan äänittämiä sävelmiä. Sarah Vaughan (1924-1990) oli yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista naisäänistä jazzin historiassa ja hänet tunnettiin taidokkaista, klassikoiksi muodostuneista tulkinnoistaan sekä virtuoottisista improvisaatioistaan.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective saa klubi-illoissa vieraakseen kiinnostavia solisteja – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Emilia Nojonen – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut


Tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus, joten hyviä paikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus osoittaa tukensa Perjantain jazzklubin toiminnalle ja muusikoille satsaamalla vapaaehtoiseen kannatuslippuun. Kannatuslippua (15€) sekä normaalia lippua (10€) saa ennakkoon baarilta.

Diving Ducks

la 13.6.2020
Diving Ducks saapuu jälleen kerran soittamaan siloittelematonta ja rähjäistä rock-musiikkiaan Ravintola Poppariin! Myös Sinun kannattaa tulla nauttimaan!

Showtime klo 19

Liput 10€ (voit myös maksaa enemmän mikäli näin haluat #supportyourlocalartists)

Huomioithan, että tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus, jotta hyviä paikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille.

Kauko Röyhkä soolo

pe 10.7.2020


Liput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/kauko-royhka-poppari-jyvaskyla-lippuja/67889?>

Kauko Röyhkän ravintola Popparin illassa kuullaan läpileikkaus Röyhkän levyttämästä tuotannosta kappaleiden taustoja avaavin tarinoin. Illassa kaksi settiä ja väliaika. Tervetuloa. Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan.

Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon. Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä.

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kalevi Louhivuori

la 11.7.2020


Jazzklubilla sukelletaan tällä kertaa syvälle jazzmusiikin syntysijoille Louis Armstrongin musiikin ja trumpettivirtuoosi Kalevi Louhivuoren johdattelemina. Louis ”Satchmo” Armstrong (1901-1971) oli rodulliset raja-aidat ylittänyt juurimusiikin uudistaja, joka trumpetillaan ja scat-laulullaan viitoitti jazzille tietä uuteen aikaan. Hän oli myös yksi aikakautensa rakastetuimmista viihdyttäjistä ja suurenkin yleisön suosikki.

Kalevi Louhivuori (s. 1984) on kansainväisesti arvostetumpia ja tunnetuimpia suomalaistrumpetisteja. Kypsästä ja erottuvasta saundistaan tunnettu jyväskyläläislähtöinen muusikko onkin vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä sekä yhtyeenjohtajana, säveltäjänä ja soittajana. Louhivuoren omia yhtyeitä ovat esimerkiksi Sun Trio, Big Blue ja The Northern Governors ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Yonan, Ricky-Tick Big Bandin, Osmo Ikosen ja Piirpaukkeen kanssa.

Louhivuori kertoo syttyneensä Armstrongin musiikkiin toden teolla noin 13 vuoden iässä, samoihin aikoihin jolloin Miles Daviskin kolahti lujaa. Tämän ohjelmiston äärellä huikean monipuolinen muusikko esiintyy myös laulusolistina!

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kiinnostavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Kalevi Louhivuori – trumpetti, laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut


Tilaisuudessa on 120 hengen yleisörajoitus. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus osoittaa tukensa jazzklubin toiminnalle ja muusikoille satsaamalla vapaaehtoiseen kannatuslippuun: lipusta saa halutessaan maksaa vapaavalintaisen, normaalin hinnan ylittävän summan. Lippuja saa ennakkoon baarista ma 6.7. alkaen sekä konserttipäivänä ovelta klo 19 lähtien.

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

✨ma–la        klo 16–02
✨su                SULJETTU

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 20.00.

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 22 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen