Keikat 2020

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.1.2020


Vuosi on aluillaan ja myös Musaklubi palaa pyhien jälkeen poppisolistien iltaan. Popparibändin vakiosolistit Pepe ja Juha esittävät omia ja yleisön toivomia kappaleita, joista esim. Twistin’ Patricia tempaa mukaansa. Illan yllätyssolistina lavalle nousee myös Päivi Hautakangas, joka on jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä. Hänellä on myös omaa tuotantoa soittava PÄIVI-bändi, jonka kappaleita sekä muutamia pop-klassikoita kuullaan illan aikana.

Tammikuun popparibändissä soittavat:
Juha Ahtilinna
Pepe Hämäläinen
Ari Oinonen
Eki Paananen
Arska Vesterinen

Winter Is Rude The Blaster Master, The Boasters & Pay Cut

la 4.1.2020


Aloita vuotesi tanssin ja hyvien bileiden merkeissä. Ska:ta ja punkia tarjoileva Winter Is Rude -tapahtuma rantautuu Poppariin lauantaina 4.1.2020. Bändit ovat The Blaster Master (Oulu/ska), Pay Cut (Tampere/oi!-punk & punk rock), The Boasters (Jyväskylä & Tampere/ordinary street rock’n roll).

The Blaster Master

Oululainen Suomi-skan:n uranuurtaja ja musiikkityylin ilosanoman puolesta liputtava The Blaster Master on soittanut vuodesta 1996. Bändi on julkaissut neljä täyspitkää ja tukun pikkulevyjä. Pitkin vuotta 2019 yleisö ympäri Suomen sai todistaa ”blasterien” olevan todella kovassa iskussa. Bändin ska-juna pysähtyy vihdoin Jyväskylään Winter Is Rude! -tapahtumaan. Saa jorata!

The Boasters

Jyväskyläläistamperelainen pub-rockista, oi!-punkista ja rock’n rollista määrätietoisesti ammentava The Boasters julkaisi ensimmäisen ep:nsä kesällä 2019. Bändi on kiertänyt kesän ja syksyn ahkerasti Suomen punk-tapahtumia ja samalla treenannut uusia stygejä keväällä 2020 ilmestyvää toista ep:tä varten. The Boasters on parhaimmillaan nautittuna oluen kanssa juuri ennen oman futisjoukkueen peliä. Saa hoilata kertsejä!

Pay Cut

Tamperelainen Pay Cut on uusi oi!-punk/punk rock bändi. Bändissä on monia vanhoja kehäkettuja ja se kuuluu ja näkyy kovassa menossa. Bändi tekee parhaillaan ensimmäistä julkaisuaan. Tule nauttimaan rautaisannos hyvää asennetta, meneviä punkralleja ja hoilattavia kertosäkeitä. Saa pogota!

Katiska feat. Oliver Stanton (UK)

ma 6.1.2020


Katiska on kvintetti, joka ottaa vaikutteita suomalaisesta folkmusiikista ja modernista jazzmusiikista. Mukana on omaa musiikkia ja uudelleensovitettuja suomalaisia sävelmiä. Musiikista paistaa vahvasti rock-vaikutteet ja kokeilunhaluisuus. Yhtye on perustettu vuonna 2017, kun vaihtojakso Tanskassa toi soittajat yhteen.

Oliver is a saxophonist and composer who has recently graduated from Royal Birmingham Conservatoire. During the first semester of his third year, he had the privilege of studying abroad in Esbjerg Denmark. During his time there, he befriended a group of Finnish exchange students who have invited him to join Katiska for this one off gig, despite the looming threat of brexit.

Oliver Stanton – saksofoni
Anni Leppänen – koskettimet
Jari Erma – kitara
Atte Santala – kitara
Henri Tikkala – basso
Benjamin Nylund – rummut

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective

pe 10.1.2020


Jazz Jkl Collective aloittaa keikkavuotensa pianisti Oscar Petersonin ja kitaristi Joe Passin musiikillisen yhteistyön hengessä. Tämänkertaisen Perjantain jazzklubin parrasvaloissa ovat yhtyeen omat voimavarat, pianisti Marian Petrescu ja kitaristi Tuomas Paukku.

Pianisti Oscar Peterson (1925-2007) kuuluu jazzpianon merkittävimpiin ja tunnetuimpiin uudistajiin. Virtuoottinen taituri oli myös suosittu esiintyjä koko yli 60-vuotisen uransa ajan. Peterson teki paljon yhteistyötä kitaristi Joe Passin (1929-1994) kanssa niin duona kuin isommissakin kokoonpanoissa. Pass tunnettiin erityisesti yksin jazzstandardeja esittävänä soolokitaristina sekä duo-työskentelystään laulaja Ella Fitzgeraldin kanssa.

Kaikista maailman pianisteista Marian Petrescu (s. 1970) on omaksunut Oscar Petersonin soittotyylin ehkä syvällisimmin. Petrescu on päässyt tulkitsemaan suosikkipianistiaan myös Grammy-palkitun levyn solistina Yhdysvalloissa. Kitaristi Tuomas Paukku (s. 1984) lukeutuu tämän hetken aktiivisimpiin ja mielenkiintoisimpiin suomalaiskitaristeihin. Monipuolinen muusikko tunnetaan ennen muuta omaleimaisena säveltäjänä, näkemyksellisenä yhtyeenjohtajana ja ahkerana organisaattorina Jyväskylän jazzelämässä.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective esiintyy tällä kertaa ilman solistivieraita.

Perjantain jazzklubin lipulla saa myös euron alennuksen Popparin iltaa jatkavan Dick Hawks -keikan pääsylipusta!

Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Dick Hawks

pe 10.1.2020


Keskitalven sankarit Kari ja Dickari innoittavat Dickhawksin siskoparven paakarihommiin: juhlan kunniaksi on tarjolla kakkua!

Kaikki punkkarit ja rokkarit, tulkaa syömään! Siinä sivussa tanssahtelet kakun kalorit pois kuin kolmiloikkari haukkojen rytmikkään säveltaiteen tahdissa. Illan aikana kuullaan ainakin hitit “Haluutsä nähdä mun henkarit” ja “Keino-Kari”. Keikan päätteeksi on mukava henkäistä terassilla sikari – ehkäpä uuteen Dickari-paitaan pukeutuneena.

huojuvakuu & Usva

la 11.1.2020


Kahden indiebändin ilta Popparissa

Showtime: 22.30 huojuvakuu 23.40 Usva


huojuvakuu
Helsinkiläinen viisihenkinen pop/rock indie-bändi, jonka musiikissa yhdistyvät monipuoliset sävellykset, mieleenpainuvat melodiat ja tekstien vahva, intiimi naisnäkökulma.

www.huojuvakuu.com
https://www.facebook.com/huojuvakuuofficial/
https://www.instagram.com/huojuvakuu/

Usva

Usva on kolmihenkinen jyväskyläläisyhtye, joka maustaa englanninkielisiä elektropop-keitoksiaan akustisilla soittimilla ja suurustaa niitä ennakkoluulottomilla tyylilajien välisillä löytöretkillä.

https://open.spotify.com/artist/5RuiE5B01YOPf5beRxLtVb
https://soundcloud.com/usvayhtye
https://www.youtube.com/channel/UCMZIbxCae1SJsSGMJzEL5wg
https://www.instagram.com/usva_official/

Jazz Jkl Live

ti 14.1.2020

Lanai

to 16.1.2020


Lanai on oululaisen laulaja-lauluntekijä Tanja Torvikosken ja kitaristi-tuottaja Petri Kuuselan folk-extravaganza, jonka musiikki peilaa amerikkalaista lauluntekijäperinnettä pohjoisiin äänimaisemiin.

Maaliskuussa 2019 julkaistu esikoisalbumi ”Ship’s Bell” on kaksikon indie-ponnistus, joka on herättänyt huomioita kriitikoiden ja bloggaajien keskuudessa myös kansainvälisesti. Debyytti esittelee yhtyeen, joka maalaa isolla mutta herkällä kädellä amerikkalaiseen singer-songwriter -perinteeseen nojaavaa vaihtoehtofolkia.

Torvikoski ja Kuusela työstivät albumiaan Posion takamailla sijaitsevalla mökillä, jonka rauha ja autius voivat olla osasyynä siihen, miksi tietty eteerisyys tuntuu olevan koodattuna kappaleisiin. Kaksikon lisäksi levyllä kuullaan myös mm. Grammy-palkitun Rob Moosen jousisovituksia ja sen on masteroinut Grammy-palkittu Kim Rosen.

Lanai esiintyy Winter tour 2020 -talvikiertueellaan Popparissa torstaina 16.1.

Tanja Torvikoski – laulu, kitara, piano
Petri Kuusela – laulu, kitara
Jaakko Konttila – basso
Juuso Ahlroos – rummut

www.lanaimusic.com

Mikko Pettinen Why Not

pe 17.1.2020


Mikko Pettinen Why Not on trumpetisti Mikko Pettisen (Umo, MP4, Mikko Pettinen & Happy People, Helsinki-Cotonou Ensemble) uusi jazzyhtye, todellinen huippukokoonpano, joka on perustettu syksyllä 2018. Why Not soittaa Mikko Pettisen uusia, juuri tälle kokoonpanolle sävellettyjä kappaleita, joissa akustinen jazz kohtaa elektroniset sävyt, efektit, luupit, etnosävyt, vapaamman improvisoinnin ja paikoitellen ambientitkin tunnelmat.

Bändin ytimenä on pianoton kvartetti Chet Bakerin ja Gerry Mulliganin kokoonpanolla (trumpetti, baritonisaksofoni, basso ja rummut), mutta siihen tuo uusia ja yllättäviä sävyjä ja tasoja basisti Vesa Ojaniemen (Kasperi Sarikoski Nuance, Umo, Aapo Heinonen Quintet) ohjelmoinnit, joissa hän käyttää konemusiikista tunnettuja sämplereitä ja rumpukoneita ja saa ne elämään.

Rumpali Tuomas Timonen (mm. Herd, Tuomas Timonen Lifetime, Aleksi Tuomarila, Tuomas J. Trio) loihtii rumpusetistään aivan uusia soundeja Sensory Percussion –tietokoneohjelman avulla ja saksofonisti/multi- instrumentalisti Joakim Berghäll (Berghäll Triality, Ismo Alanko, Helsinki- Cotonou Ensemble) tuo baritonisaksofoninsa lisäksi sävyjä bassoklarinetistaan ja sellostaan sekä efektilaitteistaan. Mikko Pettisen soitinarsenaaliin kuuluu tässä kokoonpanossa trumpetin, flyygelitorven ja kornetin lisäksi laulu ja koskettimet, efektipedaalein väritettynä sekä ilman.

Mikko Pettinen Why Not:
Mikko Pettinen: trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet, sävellykset
Joakim Berghäll: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit, laulu
Vesa Ojaniemi: kontrabasso, sähköbasso, synabasso, ohjelmointi
Tuomas Timonen: rummut, sensory percussion, ohjelmointi

www.facebook.com/MikkoPettinenWhyNot
www.mikkopettinen.com

Yksityistiaisuus

la 18.1.2020
päättyy 21.30 ja ilta jatkuu musiikin merkeissä.

Eemeli Pelto Band

la 18.1.2020
Synttäreiden jälkeen suomipopin siivittämänä kohti yön jameja. Eemeli Pellon jälkeen on mahdollista jatkaa jameja aina 03.00 saakka!

Tutkintokeikka

ma 20.1.2020

Jazz Jkl Live: Juha Kujanpää Ensemble

to 23.1.2020


Pianisti-säveltäjä Juha Kujanpään Ensemble on instrumentaaliyhtye, joka yhdistää akustisen pelimannipoljennon sähköiseen jazzrockiin. Kolmesta viulistista ja nelihenkisestä komppisektiosta koostuvan yhtyeen musiikki edustaa tyylillisesti nykykansanmusiikin ja suomiprogen fuusiota, jossa yhdistyvät kauniit viulumelodiat, raivokkaat fuzz-kitarat, lakeus, voima, suomalainen havumetsä ja heinäkuun yöt.

Yhtye valittiin Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden yhtyeeksi 2014. Lukuisia loistavia levyarvioita saanut ensimmäinen levy Kivenpyörittäjä julkaistiin 2013 ja mm. Helsingin Sanomat valitsi sen yhdeksi vuoden parhaista albumeista. Yhtyeen kolmas ja viimeisin levy Niin kauas kuin siivet kantaa ilmestyi 2017.

Alina Järvelä – viulu
Emilia Lajunen – viulu
Juho Puronaho – viulu
Tuomo Dahlblom – kitara
Juha Kujanpää – koskettimet
Tero Tuovinen – basso
Jussi Miettola – rummut

JAZZ & HIPHOP NIGHT

pe 24.1.2020


Pitkällisen tauon jälkeen jazz ja hiphop palaavat Poppariin vetämään yhdestä köydestä. Tammikuun 24. perjantaina on luvassa harvinainen live, jossa paikalliset hiphop-konkarit Bege & Soul Valpio vetävät yhteiskeikan omista katalogeistaan sekä tietty tykittelevät sitä kunnon freestyle-räppiä.

Keikan jälkeen luvassa MC Begen houstaama open mic ja open stage eli sanat, soittimet, ja varsinkin soittotaidot mukaan Poppariin. Kertokaa muillekin mahdollisuudesta!

Illan DJ:nä ja toisena isäntänä toimii JKL JAZZ MASSIVE -klubin järjestäjänä toiminut Soul Valpio. Vinyylit soi ja äänimaisemat on jazzin sekä hiphopin sävyttämät. TÄTÄ ET VOI MISSATA!

LIVE:

SOUL VALPIO & BEGE
OPEN STAGE, OPEN MIC, FREESTYLE
DJ SOUL VALPIO PLAYS JAZZ & HIPHOP ALL NIGHT LONG

DIVING DUCKS

la 25.1.2020

MONDAY CLUB: Janita Kesäniemi

ma 27.1.2020


Monday Clubit ovat taas täällä! Clubeilla esiintyy muutaman viikon välien upeaäänisiä laulajia.

Ensimmäisenä vuorossa on laulaja Janita Kesäniemi, joka on uusi lahjakas pop/jazz-laulaja Jyväskylästä. Illan settilistalle on valikoitunut tunnettuja balladeja – uusia tuttavuuksia sekä vanhoja klassikoita (mm. Lana Del rey, Johnny Cash, Chris Isaak…)

Janita Kesäniemi – laulu & piano

Appa Show

pe 31.1.2020
Mamma Mia! Nyt on aika herätä talviunilta ja kaivaa glitterit esille, koska Appa poppaa jälleen Popparissa pe 31.1.2020 klo 22.30 sekä la 1.2.2020 kahden keikan voimin klo 18.30 ja klo 22.30!

Haluamme tarjota Abban menevät discokipaleet sinulle ja kavereillesi korviahivelevän taidokkaasti ja viihdyttävästi. Siis ota puhelin käteen ja Ring Ring sun kavereille ja Take a Chance, että joudut joraamaan tolppakorkosi matalaksi ja huutamaan SOS!

Ei muuta kuin sinistä luomiin, glitteriä pintaan ja tanssilattialle joraamaan, koska sä oot niin illan Dancing Queen! Mamma Mia what kind of a feeling meillä tuleekaan taas olemaan!

Jos kavereillesi teettää uskomatonta tuskaa pysyä hereillä ja räpyttää niitä Angeleyes myöhäisinä yön tunteina, niin eipä hätää, voitte tulla lauantain alkuillan keikalle, joka on ikärajaton. Sinne sopii ottaa myös koko perheen mukaan! Keikan showtime on klo 18.30.

Tulethan siis mukaan juhlistamaan uutta vuosikymmentä Appa Music Shown tahdissa? Huuda I Do, I Do, I Do, I Do, I Do ja Lay All Your Love on Us ja huomaa, kuinka tämä show goes On and On and On!

APPA Family Show

la 1.2.2020
Mamma Mia! Nyt on aika herätä talviunilta ja kaivaa glitterit esille, koska Appa poppaa jälleen Popparissa pe 31.1.2020 klo 22.30 sekä la 1.2.2020 kahden keikan voimin klo 18.30 ja klo 22.30!

Haluamme tarjota Abban menevät discokipaleet sinulle ja kavereillesi korviahivelevän taidokkaasti ja viihdyttävästi. Siis ota puhelin käteen ja Ring Ring sun kavereille ja Take a Chance, että joudut joraamaan tolppakorkosi matalaksi ja huutamaan SOS!

Ei muuta kuin sinistä luomiin, glitteriä pintaan ja tanssilattialle joraamaan, koska sä oot niin illan Dancing Queen! Mamma Mia what kind of a feeling meillä tuleekaan taas olemaan!

Jos kavereillesi teettää uskomatonta tuskaa pysyä hereillä ja räpyttää niitä Angeleyes myöhäisinä yön tunteina, niin eipä hätää, voitte tulla lauantain alkuillan keikalle, joka on ikärajaton. Sinne sopii ottaa myös koko perheen mukaan! Keikan showtime on klo 18.30.

Tulethan siis mukaan juhlistamaan uutta vuosikymmentä Appa Music Shown tahdissa? Huuda I Do, I Do, I Do, I Do, I Do ja Lay All Your Love on Us ja huomaa, kuinka tämä show goes On and On and On!

Appa Show

la 1.2.2020
Mamma Mia! Nyt on aika herätä talviunilta ja kaivaa glitterit esille, koska Appa poppaa jälleen Popparissa pe 31.1.2020 klo 22.30 sekä la 1.2.2020 kahden keikan voimin klo 18.30 ja klo 22.30!

Haluamme tarjota Abban menevät discokipaleet sinulle ja kavereillesi korviahivelevän taidokkaasti ja viihdyttävästi. Siis ota puhelin käteen ja Ring Ring sun kavereille ja Take a Chance, että joudut joraamaan tolppakorkosi matalaksi ja huutamaan SOS!

Ei muuta kuin sinistä luomiin, glitteriä pintaan ja tanssilattialle joraamaan, koska sä oot niin illan Dancing Queen! Mamma Mia what kind of a feeling meillä tuleekaan taas olemaan!

Jos kavereillesi teettää uskomatonta tuskaa pysyä hereillä ja räpyttää niitä Angeleyes myöhäisinä yön tunteina, niin eipä hätää, voitte tulla lauantain alkuillan keikalle, joka on ikärajaton. Sinne sopii ottaa myös koko perheen mukaan! Keikan showtime on klo 18.30.

Tulethan siis mukaan juhlistamaan uutta vuosikymmentä Appa Music Shown tahdissa? Huuda I Do, I Do, I Do, I Do, I Do ja Lay All Your Love on Us ja huomaa, kuinka tämä show goes On and On and On!

Gradian laulajat

ma 3.2.2020

Jyväskylän Talviklubilla: Jazz Jkl Collective feat. Sini Pajunen ja Markku Rinta-Pollari

ti 4.2.2020


Jyväskylän Talviklubilla Jazz Jkl Collective pureutuu paikallisten solistivieraiden värittämänä suomenkieliseen jazziskelmään! Luvassa on klassikkokappaleita menneiltä vuosikymmeniltä.

Suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin haettiin usein vaikutteita ja eksotiikkaa Etelä-Euroopasta, varsinkin Italiasta, ja italialaisen iskelmän kautta myös latinalaisamerikkalaisesta musiikista. Yhtälailla artisteja ja muusikoita kiehtoi myös pohjois-amerikkalainen jazzmusiikki ja jazzmuusikoiden tulkinnat klassisista musikaali- ja elokuvasävelmistä, jotka innoittivat lauluntekijöitä taivuttelemaan suomenkielisiä versioita monista ikivihreistä.

Niiden ahkerimpia esittäjiä olivat mm. Olavi Virta ja Helena Siltala. Jazz Jkl Collective on kerännyt ja sovittanut yleisön nautittavaksi kattauksen näitä ajattomia musiikillisia helmiä, joiden suomalaiset sanoitukset ovat tosin jo saattaneet hieman menettää jotain runollisesta alkuperäisloistostaan, osa kenties jo käännöshetkellä. Mutta ehkä juuri se tuo kuulijoidelle uutta ulottuvuutta menneeseen aikaan, jolloin mummon kaappikello vielä raksutti jatsin rytmiin.

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Jyväskylän Talviklubilla: Jarkko Martikainen Soolona

ke 5.2.2020


Yhteistyössä Dex-Viihde. Ennakkoliput nyt myynnissä vain baarilla, Varmista omasi ja nouda lippu.

”Ystävien taloissa -kiertue tulee sisältämään lisää toivelauluja, levyttämättömien kappaleiden ensiesityksiä, askeleen laajempaa sointisävyjen kirjoa päin ja jotain, mistä en kaikkea tiedä vielä itsekään.

Juuri tuo ennustamattomuuden elementti on soolokeikkojen erityispiirre, josta pidän aina vain voimakkaammin.

Siinä oleellisimmat, lopuista tehdään selvää kiertueen kohteissa.”
-Jarkko Martikainen.

Jyväskylän Talviklubilla: Mikko Perkoila ja Jani Uhlenius

to 6.2.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jyvaskylan-talvi-mikko-perkoila-ja-jani-ulenius-poppari-lippuja/67345?fbclid=IwAR1wqKqJZGOSfsNW6x3FEXD31ZXc5fBBp-v-Mf846KPwp4CAf41Q9-4QvV4

Suomen täyttäessä 100 vuotta Mikko Perkoila ja Jani Uhlenius löivät musiikilliset hynttyynsä yhteen. Tuloksena huumoripitoinen lauluilta joka sisältää suomalaista kupletti- ja laulelmaperinnettä 1900-luvun alusta meidän päiviimme saakka. Esiintyjäkaksikko kertoo – rennolla meiningillä – myös laulujen taustoista ja tekijöistä.

Suomalaisen huumorimusiikin juuret löytynevät jo vanhoista arkkiveisuista, mutta varsinaisia alan pioneereja olivat muun muassa Rafu Ramstedt ja J. Alfred Tanner. Esityksen muista lauluntekijöistä mainittakoon Hiski Salomaa, Veikko Lavi, Reino Helismaa ja Toivo Kärki. Ohjelmassa saatetaan kuulla myös Perkoilan omaa tuotantoa.

Mikko Perkoila, laulu ja kitara
Jani Uhlenius, harmonikka ja laulu

Sähköjamit

to 6.2.2020

Jyväskylän Talviklubilla: Laulu ottaa kantaa -klubi

pe 7.2.2020


Laulu ottaa kantaa -klubi tuo Popparin lavalle kuplettipoppari Jukka Takalon sekä hänen vetämän biisityöpajan tuotoksia eri esiintyjiltä.Tästä illasta ei puutu asennetta!

http://www.jukkatakalo.fi/
Biisityöpaja Facebookissa: https://www.facebook.com/events/955721248137327/
https://lauluottaakantaa.fi

Klubin tuottaa KSL-opintokeskus ja Työväen Sivistysliitto TSL ry. Työpaja on osa Jyväskylän Talvea sekä Laulu ottaa kantaa yhteistyöverkostoa.

Jyväskylän Talviklubilla: 4Clazz!

la 8.2.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jyvaskylan-talvi-4clazz-poppari-jyvaskyla-lippuja/67344

4Clazz! On Heli Siekkisen (harmonikka), Jenny Villasen (huilu), Eero Ignatiuksen (basso) ja Xavi Costellón (rummut) muodostama kokoonpano, jonka soitto ja ohjelmistot ovat vertaansa vailla. Soittajien vahva osaaminen klassisen musiikin parissa yhdistettynä kykyyn irrotella myös improvisoidun musiikin parissa takaa kuulijoille hauskoja ja tunteikkaitakin hetkiä. Heliä lukuun ottamatta yhtyeen jäsenet ovat
Helsingin kaupunginorkesterin soittajia sekä monipuolisesti musiikin kentällä toimivia muusikoita. Heli toimii freelancerina, koska kaupunginorkesteri ei ole vielä halunnut hanuristia riveihinsä.

Kokoonpano on harvinainen ja tästä syystä ohjelmisto on kokonaan heidän itselleen sovittamaa. Kaikki sai alkunsa Claude Bollingin jazz-sarjoista, jotka yhdistävät hauskalla tavalla klassista ja jazzmusiikkia. Genrejen sekoittelu onkin kokoonpanon tavoitteena ja he tarttuvat uskaliaasti niin klassisen kuin vaikka rock-musiikinkin teoksiin, tehden niistä omia versioitaan. Tuloksena on hauskaa, valloittavaa ja ennen kuulematonta musiikin kanssa leikittelyä.

4Clazz! esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa aina konserttilavoilta klubi-iltoihin, sulattaen yleisön sydämet ja saaden hymyn heidän huulilleen.

Jyväskykän Talviklubilla: Henriika Steidel Group

la 8.2.2020


Ennakkoliput baarilta!

Henriika Steidel on suomalais-saksalainen laulaja-pasunisti. Toukokuussa Jyväskylässä kuultiin hänen säveltämäänsä ja sovittamaansa musiikkia laululle ja big bandille Steidelin ja Jyväskylä Big Bandin yhteisessä konsertissa. Kappaleet ovat saaneet uuden muodon, kun big bandin puhallinsektioiden sijaan ne on sovitettu kolmelle puhaltajalle. ​

Steidelin musiikkiin on vaikuttanut paljon hänen monikulttuurinen taustansa ja opiskelut ulkomailla. Hänen kuulas ja ilmaisuvoimainen ääni liikkuu sulavasti sanallisen kerronnan ja sanattoman instrumentaalilaulun välillä. ​

”Steidelin kaikkea tekemistä, niin laulamista kuin tuota muutakin, leimaa musiikaalisuus, luonnollisuus ja luontevuus. Henriika on lavalla kuin olohuoneessaan, laulaminen on rentoa, levollista ja läsnäolevaa. Erityisen kiitoksen ansaitsee ylärekisterin helppous, korkeuksissakaan ääneen ei ilmesty minkäänlaista kireyttä. Samalla tavalla sävellykset etenevät kevyesti ja ilmavasti kuin puron virtaus”
-Pentti Ronkanen, suomijazz.com

Henriika Steidel – laulu
Matias Luoto – kitara
Aaro Laitinen – piano
Hanna Turunen – basso
Markus Snellman – rummut
Giovanna La Mela – trumpetti
Kalle Keränen – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna

Monday Club: Sini Pajunen & Marian Petrescu

ma 10.2.2020
Avaamme baarin poikkeuksellisesti klo 19!

Tummaääninen laulajatar Sini Pajunen tulkitsee tunnelmallisia jazzstandardeja ja -balladeja mm. Billie Holidaylta, Sarah Vaughanilta ja Ella Fitzgeraldilta yhdessä pianovirtuoosi Marian Petrescun kanssa.

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 14.2.2020


Keskitalven kunniaksi Musaklubi palaa rytmisen ja melodisen popin alkujuurille. Ohjelmistossa on 1950-luvun rockia, 60-luvun rautalankaa ja monipuolisesti eri solistien hittimusaa. Popparibändiin kuuluu myös The Shadows-musiikin taitaja, kitaristi Eki Paananen. Cliff Richard ja The Shadows olivat edelläkävijöitä sähköisen kitaramusiikin tulemisessa nuorison suosikkimusiikiksi. Valtaosa illan kappaleista tulee siis tämän yhtyeen ohjelmistosta eikä Kuningas Elvistäkään unohdeta. Musaklubin perinteen mukaisesti molemmat setit aloitetaan akustisella musiikilla, jota tulkitsee Popparibändin vakiosolisti Inkku.

Popparibändissä soittavat:
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Eki Paananen
Arska Vesterinen

Everlore + Weightless World’

pe 14.2.2020
Melodista metallia kahden bändin voimin ystävänpäivänä Popparissa!

Jyväskyläläinen Everlore soittaa reipasta, tinkimätöntä, seikkailullista melodista metallia korkealentoisin teemoin ja isoilla lauluharmonioilla höystettynä. Tarjolla on täyslaidallinen power metallia tulevalta debyyttialbumilta kuin myös vanhempaakin tuotantoa, teknisestä tykityksestä rennompaan fiilistelyyn.

http://everlore.fi
https://open.spotify.com/artist/756RXinde3TxCitWAmp8Vq

Jyväskyläläinen Weightless World soittaa melodista metallia modernilla otteella ja yhdistää musiikissaan tiukat riffit tarttuviin kertseihin ja päätähuimaaviin kitaraliideihin saumattomalla tavalla. Bändi julkaisi keväällä 2019 debyyttialbuminsa ”The End of Beginning” ja on valmis tarjoilemaan täyslaidallisen melodista tykitystä, joka ei jätä ketään kylmäksi.

https://weightlessworldband.com
https://open.spotify.com/artist/5y7RLZrCZuE4GwG5capIA9

The Vincents

la 15.2.2020
The Vincents yhtye soittaa kitaravetoista tanssittavaa rokkia. Ohjelmistomme sisältää valikoituja iskusävelmiä menneiltä vuosikymmeniltä omaa tuotantoa unohtamatta. Let´s Shake!

The Vincents on perustettu Jyväskylässä vuonna 2014. Yhtye aloitti toimintansa rautalankamusiikkia soittavana triona. Pian ohjelmisto laajeni myös laulettuun musiikkiin, kun remmiin saatiin kiinnitettyä sopivan katu-uskottava laulusolisti. Keväällä 2019 ilmestyi yhtyeen ensilevy Rakkaus raatelee. Levy noudattaa keikoillakin hyväksi havaittua metodia. Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua.

THE VINCENTS:
Otto Kuparinen, laulu ja kitara
Marko Haukka, kitara
Markus Lampinen, basso
Jarno ”Japi” Kauppinen, rummut

Jazz Jkl Live: Joonas Widenius Trio

ke 19.2.2020


Flamencokitaristi Joonas Wideniuksen trion railakkaassa soitossa yhdistyvät luontevasti ja suvereenisti erilaiset musiikilliset elementit. Useita vuosia aktiivisesti esiintyneen kokoonpanon musiikki svengaa orgaanisesti ja lavalla saavat kyytiä niin flamenco, jazz, rock kuin maailmanmusiikkikin.

Torniolaislähtöinen Widenius on kansainvälisestikin tunnetuimpia suomalaisia flamencokitaristeja. Espanjassa pitkään asunut lyömäsoittaja Karo Sampela edustaa alansa terävintä kärkeä. Bassossa taituroi Värttinästäkin tuttu Hannu Rantanen. Kolmikko juhlistaa talven kiertueella uusinta levyään, New Nordik Sagas.

Joonas Widenius – kitara
Hannu Rantanen – basso
Karo Sampela – rummut

Nujakka

to 20.2.2020


Nujakka on energinen trio joka käy musiikillista keskustelua niin kuiskaillen kuin kovalla räyhällä. Yhtyeen musiikki pohjautuu vapaaseen improvisaatioon, joka sulautuu yhteen sävellettyjen piippulaulujen kanssa. Nujakan musiikissa on vaikutteita skandinaavisen kansanmusiikin herkkyydestä sekä free jazzin energiasta. Akustisen trion soundimaailmaa rikastuttavat vaihtelevat puupuhaltimet, kontrabasson preparointi sekä erilaiset perkussiot.

Jaakko Arola – saksofonit, puupuhaltimet
Aaron Koskelainen – kontrabasso
Elias Ojutkangas – rummut

KNIPI

pe 21.2.2020


Liput: https://www.tiketti.fi/knipi-poppari-jyvaskyla-lippuja/65203

Suomalaiseen popmusiikkiin vahvan jälkensä lauluntekijänä jättänyt Knipi julkaisee odotetun, omaa nimeään kantavan ensimmäisen sooloalbuminsa tänään 11.10. Albumi on kuin lämmin halaus – Knipin kaihoisat, elämänmakuiset ja toiveikkaat kappaleet virtaavat suoraan kuulijan sieluun ja lämmittävät viilenevissä syysilloissa.

Levyä äänitettiin alkuvuoden aikana Italiassa. Valtaosa materiaalista äänitettiin Bloom Recording Studiosilla Monteceliossa, Rooman lähistöllä, ja loput kappaleista viimeisteltiin Helsingissä. Albumin tuotannosta vastasi Jukka Immonen.

”Alusta saakka oli selvää, että albumia lähdettäisiin tekemään pois kotipaikkakunnalta. Halusimme, että tämän levyn tekeminen tuntuisi erilaiselta, erikoiselta. Paikkavaihtoehtoina palloteltiin kaikkea mahdollista Lehtimäen ja New Yorkin välillä. Lopulta päädyttiin Italiaan, jossa Bloom Recording Studiosin teknikot tekivät kaikkensa, jotta äänitykset onnistuisivat hyvin. He pitivät myös huolen, että söimme hyvin. Ja opettivat, että on väärin juoda cappucinoa lounaan jälkeen”, kertoo Knipi.

Egotripin perustajajäsenenä ja kitaristina parhaiten tunnettu Knipi on saavuttanut tähänastisella urallaan neljä Emma-palkintoa sekä lukuisia kulta- ja platinalevyjä. Hän on säveltänyt biisejä Egotripin lisäksi mm. Anna Puulle, Irinalle, Jonna Tervomaalle ja Jenni Vartiaiselle. Knipin debyyttialbumilla ovat mukana Knipin lisäksi kosketinsoittaja Jussi Liimatainen (Anna Puu), rumpali Heikki Kytölä (PMMP, Lauri Tähkä) ja basisti Anssi Maasalo (Egotrippi). Artisti aloittaa albumin julkaisun myötä kiertueen 11.10. Porista.

KNIPI

pe 21.2.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/knipi-poppari-jyvaskyla-lippuja/65204

Suomalaiseen popmusiikkiin vahvan jälkensä lauluntekijänä jättänyt Knipi julkaisee odotetun, omaa nimeään kantavan ensimmäisen sooloalbuminsa tänään 11.10. Albumi on kuin lämmin halaus – Knipin kaihoisat, elämänmakuiset ja toiveikkaat kappaleet virtaavat suoraan kuulijan sieluun ja lämmittävät viilenevissä syysilloissa.

Levyä äänitettiin alkuvuoden aikana Italiassa. Valtaosa materiaalista äänitettiin Bloom Recording Studiosilla Monteceliossa, Rooman lähistöllä, ja loput kappaleista viimeisteltiin Helsingissä. Albumin tuotannosta vastasi Jukka Immonen.

”Alusta saakka oli selvää, että albumia lähdettäisiin tekemään pois kotipaikkakunnalta. Halusimme, että tämän levyn tekeminen tuntuisi erilaiselta, erikoiselta. Paikkavaihtoehtoina palloteltiin kaikkea mahdollista Lehtimäen ja New Yorkin välillä. Lopulta päädyttiin Italiaan, jossa Bloom Recording Studiosin teknikot tekivät kaikkensa, jotta äänitykset onnistuisivat hyvin. He pitivät myös huolen, että söimme hyvin. Ja opettivat, että on väärin juoda cappucinoa lounaan jälkeen”, kertoo Knipi.

Egotripin perustajajäsenenä ja kitaristina parhaiten tunnettu Knipi on saavuttanut tähänastisella urallaan neljä Emma-palkintoa sekä lukuisia kulta- ja platinalevyjä. Hän on säveltänyt biisejä Egotripin lisäksi mm. Anna Puulle, Irinalle, Jonna Tervomaalle ja Jenni Vartiaiselle. Knipin debyyttialbumilla ovat mukana Knipin lisäksi kosketinsoittaja Jussi Liimatainen (Anna Puu), rumpali Heikki Kytölä (PMMP, Lauri Tähkä) ja basisti Anssi Maasalo (Egotrippi). Artisti aloittaa albumin julkaisun myötä kiertueen 11.10. Porista.

Rantama & Bailout

la 22.2.2020
BAILOUT:

Vuonna 2010 perustetun Bailoutin musiikissa yhdistyy koukuttava heavy rock, 90-luku sekä progen kanssa flirttaileva tiukka ulosanti, joka on hioutunut nykyiseen muotoonsa vuosien varrella ympäri Suomen soitettujen kymmenien keikkojen myötä. Rumpalin vaihdoksen sekä uuden materiaalin tuottamisen ja äänittämisen vuoksi keikoista on ollut taukoa, mutta 21.2.2020 Bailout tulee julkaisemaan toisen täyspitkän albuminsa “Road to Redemption” ja on tämän myötä enemmän kuin valmis nousemaan takaisin keikkalavoille. Levyltä on julkaistu kaksi sinkkua: “1999” joka on energinen, toivoa elättävä rock-pläjäys sekä “Into the Light” joka tuo taas bändin psykedeelisempää ja progempaa puolta esiin.

Joel Vuohelainen: Laulu, Trumpetti
Simo Andersén: Kitara, Taustalaulu
Teemu Uimonen: Kitara
Ilmari Ahlgren: Basso
Markus Haapaniemi: Rummut

www.facebook.com/bailoutrockband/ www.instagram.com/bailoutrockband/https://open.spotify.com/artist/6c9fb5QOI61mGxgn7dT3dt

RANTAMA

: Kuopiolainen Rantama raivaa omaa polkuaan kuin luonnonvoima. Tämä tulenkatkuinen progressiivinen rockin tulokas esittää isoja ja vaiherikkaita kappaleita, joista voi löytää tuttuja piirteitä esimerkiksi areenarockin jättiläisistä Totosta ja Queenistä. Kappaleissa on vaikutteita Weather Reportin värikkäästä hullunkurisuudesta, King Crimsonin räjähtävästä oivaltavuudesta sekä uudemmista progressiivisen musiikin soihdunkantajista kuten Radioheadista ja Opethista. Yhtye kuitenkin takoo alati kuumenevaa rautaa omilla elkeillään, joiden sävyvalikoima yhdistelee herkkävivahteisen yhtyesoiton sekä stadioneille sopivan, tarttumapintaisen ja melodisen progerockin estetiikkaa. Musiikkiin hengen puhaltaa soitollaan kipinöitä ympärilleen sinkoava kitaratrio, joka on hitsautunut yhteen läheisen ystävyyden ja vuosien periksiantamattoman harjoittelun ja keikkailun myötä. Soitossa kaikuvat itäisen Suomen karut suolammet, loppumattomat, korkeiden kallioiden halkomat sydänmetsät sekä autiot järvenselät. Valosaasteen tuolla puolen on ollut helppo ihailla tähtiä ja haaveilla suuremmista maailmoista.

Timo Rantama – Kitara
Tatu Back – Basso
Iiro Laitinen – Rummut
Taavi Kiiskinen – Laulu

www.facebook.com/rantamaband/

https://open.spotify.com/artist/4kGp7UphxejARgh43ZuFMr?si=-nfTOwUYQiG9ZmZB8ex2qg

Rantama julkaisee täysimittaisen albuminsa keväällä 2019.

Monday Club: Diving Ducks Unplugged

ma 24.2.2020

MaryJanes plays Hurriganes

pe 28.2.2020
MaryJanes plays Hurriganes MaryJanes on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa Hurriganes-coverbändien kärkijoukossa. Nykykokoonpanossaan bändi on toiminut kymmenisen vuotta. ”Näitä jätkiä ei ole tarvinnut pistää vaihtoon”, toteaa bändin keulahahmo JJ Jansson eturintaman keppimiehistä.

https://www.facebook.com/MaryJanes-plays-Hurriganes-400271200026481/

Nuorisopalatsi

la 29.2.2020
Missä nuoriso, missä palatsi? No, kumpaakaan ei Popparin lavalla näy eikä sen niin väliksikään, kun Nuorisopalatsi musisoi karkauspäivän ja ennen kaikkea uuden täyspitkän levyn Pyörteen kunniaksi. Kesän ja syksyn 2019 aikana äänitetty Pyörre uppoutuu nuorisopalatsimaisiin isoihin melodioihin ja maailman menoa tiukasti kommentoiviin biiseihin.

Nuorisopalatsi on bändinä samalla vanha ja uusi. 80-luvun lopulla opiskelijakloppien perustaman kellaripunkbändi Jyväskylässä muuttui nopeasti soittajavaihdosten myötä Alice in Wastelandiksi ja laulukieli suomesta englanniksi. Alice in Wasteland julkaisi kaksi albumia, nipun singlejä, keikkaili ympäri Suomea ja lopetti toimintansa lopullisesti vuonna 2008.

Vuonna 2017 ammoisen Nuorisopalatsin ympäri Suomea asuva ydinryhmä palasi yhteen treenikämpälle ja alkoi tehdä uutta musiikkia. Yhtye julkaisi vuonna 2018 esikoisalbumin Seitsemäs kuningaskunta (Hiljaiset Levyt), jota sitäkin juhlistettiin keikalla Popparissa. Pyörteen julkaisee myös Hiljaiset Levyt. Levyltä on julkaistu suoratoistopalveluissa hyvää pöhinää jo synnyttäneet singlet Pelastutaan, Paluu 80-luvulle, Pyörre ja Viskaa se tuleen. Bändin musiikkia voi Spotifyn ym suoratoistojen lisäksi kuunnella nettisivuilla: nuorisopalatsi.net

Melymbrosia

ti 3.3.2020
Melymbrosia esittää omia englanninkielisiä kappaleita, joiden sanoitukset saavat inspiraationsa runoista, tarinoista ja mytologioista. Musiikin art pop-äänimaailmaan vaikutteita on haettu niin kansanmusiikista, klassisesta rockista kuin tummasävyisestä elektronisestakin musiikista. Yhtyeen jäsenet ovat Gradian musiikinopiskelijoita.

Ina Myller – laulu
Sanni Kauppinen – viulu
Roope Jokela – kitara
Ilari Taipalus – rummut
Vesa Virtanen – basso
Topi Lepojärvi – koskettimet”

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 6.3.2020


Popparibändin maaliskuun teemana on rock’n roll, jytä, disco ja tietysti muutama balladikin. Rockin kuninkaat Bill Haley, Jerry Lee Lewis ja Elvis tekivät alkutyön tämän kuuman rytmimusiikin maailmanlaajuiseen suosioon ja nyt Popparissa nautiskellaan näistä herkuista. Popparibändin solistit Pepe ja Juha lupaavat klassikoita ja myös joitakin uusia tulkintoja kuunneltavaksi ja tanssittavaksi. Popparibändin vakiosolisti Inkku on myös löytänyt uutta ohjelmistoa hienoja balladeja unohtamatta.Popparibändissä soittavat:
Juha Ahtilinna
Ari Oinonen
Veksa Nyberg
Pepe Hämäläinen
Arska Vesterinen
Inkku Parkkonen

Silvennoinen&Hela&Band

la 7.3.2020


Heikki Silvennoinen ja Heikki Hela palaa juurilleen musiikillisesti, sekä omien suosikkiensa, että oman tuotantonsa kautta. Mukana Popparissa nähdään rummuissa Jani Auvinen ja bassossa Harri Rantanen. Rouheaa ja rentoa on sisällön nimi tänä iltana.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/silvennoinen-hela-band-poppari-jyvaskyla-lippuja/66570

Monday Club: Janita Kesäniemi & Adam Hrin

ma 9.3.2020


Janita Kesäniemi on uusi lahjakas pop/jazz laulaja Jyväskylästä. Illan settilista on pop/jazz painotteinen, mutta sen aikana käväistään myös perinteisen jazzin puolella. Pianistina lavalla nähdään taidokas Adam Hrin Slovakiasta.

Janita Kesäniemi – laulu
Adam Hrin – piano

SAMULI EDELMANN – Laulut ja piano

to 12.3.2020


Samuli Edelmann tekee keväällä 2021 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Heidi Ilves

la 14.3.2020


Jazzklubilla tunnelmoidaan tällä kertaa monivivahteisten, eri tyylisten ja eri aikakausina syntyneiden jazzstandardien tahtiin. Oman hienon säväyksen illan ohjelmistoon tuo solistivieras Heidi Ilveksen tekemät sovitukset.

Alun perin ja pian nykyinen jyväskyläläinen Ilves on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin yliopistosta. Taidokkaasti ja rohkeasti improvisoiva laulaja on myös etevä säveltäjä ja sovittaja. (Kuva: Jari Flinck)

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Heidi Ilves – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Vibravoxin keikka peruttu bändin puolesta

la 14.3.2020

HUOM! KEIKKA PERUTTU! Jazz Jkl Live: Pauli Lyytinen Magnetia

to 19.3.2020


HUOM! KEIKKA PERUTTU! Jazz Jkl Live: Pauli Lyytinen Magnetia

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti. Yhtyeenjohtaja-saksofonisti Lyytisen sävellykset tarjoavat otollisen kentän kokoonpanon soittajien vahvuuksille ja haastavat ryhmää tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Magnetia Orkesterin juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta myös kansainvälisellä jazzkentällä.

Saksofonisti Pauli Lyytinen kuuluu maamme rohkeimpiin ja omalaatuisimpiin jazzmuusikoihin. Huippukokoonpanossa Lyytisen kanssa soittavat kansainvälisesti arvostetuimpiin kuuluva suomalaistrumpetisti Verneri Pohjola, Mopo-yhtyeestä tuttu basisti Eero Tikkanen sekä omalla tyylikkyydellään yhä uudelleen säväyttävä rumpali Mika Kallio.

Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa Pori Jazz -festivaalilla kesällä 2017. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän Ted Curson – palkinnon. Keväällä 2018 yhtye esiintyi Jazzahead! -tapahtumassa Bremenissä Saksassa, mikä poiki yhtyeelle useita festivaaliesiintymisiä Irlannissa, Italiassa, Saksassa ja Unkarissa.

Magnetia Orkesteri julkaisee maaliskuussa toisen pitkäsoittonsa, ja levynjulkaisukiertueen saattelema yhtye esiintyy nyt viimein myös Jyväskylässä.

Pauli Lyytinen – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut

Matti Johannes Koivu (yht,työssä Dex Viihde)

pe 20.3.2020
KEIKKA SIIRRETTY 26.6.

Liput käyvät sellaisenaan tai ne voi palauttaa Tikettiin 30.4. mennessä.

Laura Moisio levynjulkaisukeikka

la 21.3.2020
KEIKKAA SIIRRETTY 9.10.

Liput käyvät sellaisenaan tai ne voi palauttaa Tikettiin 30.4. mennessä.

Drink Floyd

pe 27.3.2020


Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara
Ben Granfelt: kitara, laulu
Jukka Jylli: basso
Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu
Nicke Lindholm: rummut, laulu

Drink Floyd

pe 27.3.2020


Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara
Ben Granfelt: kitara, laulu
Jukka Jylli: basso
Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu
Nicke Lindholm: rummut, laulu

SKENAARIO FREESTYLE RAP GAMESHOW

la 28.3.2020


Jyväskylä on tunnettu Suomen hiphop -pääkaupunkina. Yksi suuri syy siihen on kovien räppäreiden valtava määrä, laatu ja freestyleräpin syvä arvostus.

Tätä taustaa vasten onkin huikee juttu ilmoittaa uuden freestylerap-klubin alkavan 28.3. Popparissa! Lavalle nousevat JKL:n räppikerma eli Are, Joosu J, Soul Valpio ja Bege DJ R2ISDJ2:n orkestroimana.

Parasta tässä kaikessa on kansanvalta. Olemme luoneet skenaarioita, joiden aiheista ja haasteista vastaa yleisö eli SINÄ. MC:t ottavat haasteen vastaan ja tekevät kaikkensa pysyäkseen pinnalla – tyylillä ja taidolla. Sitä on SKENAARIO! DJ:t Soul Valpio & R2ISDJ2 soittavat tykeimmät vinyylit koko illan ajan ja lavahan on tuttuun tapaan auki jamittelijoille liven jälkeen. Seuraava Skenaario tapahtuu 23.5. Pistäpä nämä kalenteriin, levitä tietoa ja tuo kaveris kans!

AIKATAULU:
Klo21 DJ R2ISDJ2
Klo22 SKENAARIO LIVE
Klo23- DJ:t SOUL VALPIO & R2ISDJ2

Huom! Keikka siirretään! Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.4.2020


HUOM! Keikka tullaan siirtämään. Ilmoitamme uudesta päivämäärästä mahdollisimman pian.

Huhtikuun Musaklubissa toteutetaan kuuntelijoiden toiveita ja uusitaan viimesyksyinen Beatles-ilta. Molemmat setit soitetaan tunnettuja Beatles-melodioita ja tuleehan sinne väliin vähän harvinaisempiakin kappaleita, jopa hauskoja suomennoksiakin. Tyylin mukaisesti myös kaksitoistakielinen kitara soi useassa kappaleessa.Popparibändissä:
Juha Ahtilinna
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterinen
Inkku Parkkonen

Joplin

la 4.4.2020
Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin AC/DC, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso


https://joplin.fi/

SAMULI EDELMANN – Laulut ja piano

la 18.4.2020
KEIKKA SIIRRETTY 4.9. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan korvaavalle keikalle. Jos päivä ei sovi, lipun palautus Ticketmaster.fiEnnakkoliput: https://www.ticketmaster.fi/event/samuli-edelmann-laulut-ja-piano-lippuja/273383

Samuli Edelmann tekee keväällä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

Samuli Edelman lisäkeikka

la 18.4.2020
KEIKKA SIIRRETTY 4.9. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan korvaavalle keikalle. Jos päivä ei sovi, lipun palautus Ticketmaster.fiEnnakkoliput: https://www.ticketmaster.fi/event/samuli-edelmann-laulut-ja-piano-lippuja/273387

Samuli Edelmann tekee keväällä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

AB (Alpha Beavers)

ke 22.4.2020
AB eli Alpha Beavers on haitarin ja vibrafonin virtuoottinen yhdistelmä ja epäpyhä liitto. Niko Kumpuvaaran (haitari) ja Arttu Takalon (vibrafoni) musiikissa yhdistellään live-elektroniikkaa ja popmusiikin sävyjä ja kaiken kruunaa tulinen improvisaatio. AB on omia ja joskus toistenkin tonaalisia tuotoksia esittävä voima-duo!

Niko Kumpuvaara – haitari ja elektroniikka
Arttu Takalo – vibrafoni ja elektroniikka

Cyan Stonen levynjulkkarikeikka + Malamujér

to 23.4.2020
Cyan Stone on Jyväskylässä perustettu rock-yhtye, jonka mystiikkaa ja mielipuolisuutta yhdistelevä musiikki johdattaa kuulijan yli ajan ja paikan ulottuvalle matkalle. 70-luvun klassikot nivoutuvat yhtyeen ulosannissa nykypäivän äänimaisemaan luoden ajattoman musiikillisen elämyksen. Pian ensikokopitkänsä julkaisevalta yhtyeeltä on ilmestynyt aiemmin Desert-single ja Cyan Stone -EP.

https://www.facebook.com/cyanstoneband/ https://open.spotify.com/track/3cOtRFIzXSjCwo4La0ESN6 https://www.youtube.com/watch?v=cKukEAU16qg

Malamujér on kortesjärveläislähtöinen trio, jonka hypnoottista rock’n’rollia on saatu nauttia jo kolmen albumin verran. Live-vedoistaan kiitetyn kokoonpanon kappaleet vaihtelevat tunnelmaltaan introspektiosta hyökkäävään äänivalliin energiatason pysyessä aina intensiivisenä. Koko spektrin hyödyntämisestä käy esimerkiksi yhtyeen viimeisin kokopitkä Coloratura.

https://malamujer.bandcamp.com/ https://open.spotify.com/artist/6Cb7ssdEkcVlDpeihSujmA https://www.youtube.com/watch?v=U6hUEVfiDDQ

Risto & Riemuvoitto ja The Ripattes + P. Mustonen & Tagmen

la 25.4.2020
Lauantai-illan monipuolisesta musiikkitarjonnasta vastaa kaksi tuoreehkoa kokoonpanoa, joissa on mukana osin samoja soittajia ja läheisiä sukulaisiakin.Risto & Riemuvoitto ottaa ilon irti twist-kompista ja nauhakaiusta, mutta kun lavalle astuu The Ripattes, sekoittuvat vuosikymmenet ja tyylit. Varmaa on vain, että tanssilattia kutsuu.

Risto Julin – kitara
Jussi Julin – laulu ja kitara
Sami Hanhikoski – koskettimet
Ville Pätynen – basso
Olli Sundgren – kitara, saksofoni
Juha Leppänen – rummut
Laura Eskelinen – laulu
Suvi Eskelinen – laulu
Kaisa Eskelinen – lauluTetetermiten laulajan Pekka Mustosen ympärille muodostunut uusi kokoonpano P. Mustonen & Tagmen tarjoilee bluesista ja muusta sielukkaasta musiikista koostuvan biisikattauksen.

Pekka Mustonen – laulu Roope Julin – kitara ja laulu Juha Leppänen – rummut Olli Sundgren ­– kitara ja saksofoni ­Jarkko Mänttäri – basso Suvi Eskelinen – vieraileva

Edu Kettunen/Mika Kuokkanen & Johanna ja Mikko Iivanainen

to 7.5.2020
KEIKKA SIIRTYY!

Jesse Kaikuranta

pe 8.5.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-poppari-jyvaskyla-lippuja/67129

Suomen eturivin solisteihin kuuluva Jesse Kaikuranta suuntaa kevällä 2020 soolo-kiertueelle. Soolo-kiertueella päästään lähemmäs Jesseä, kuin koskaan aiemmin. Valloittavana tulkitsijana tunnettu Kaikuranta kertoo konserteistaan:

”Tein soolo-keikkoja vuonna 2019 ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Syksyllä vierailimme lapissa ruska-kiertueella ja siellä minulle heräsi tunne, että haluan tehdä näitä enemmän. Haluan, että kuulijani pääsevät kokemaan laulut sellaisina, kuin ne on sävelletty: riisuttuna ja arkoina. Herkkinä ajatuksina minun elämästäni. Pianon ja laulun kanssa. Tästä tulee jotain ainutlaatuista. Tervetuloa mukaan!”

Mari Rantasila DUO

pe 15.5.2020
KEIKKA SIIRTYY MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANNKOHTAAN. SEURAA SIVUJA! NÄHDÄÄN

Dave Lindholm Lights

pe 29.5.2020
KEIKKA SIIRTYY MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANNKOHTAAN. SEURAA SIVUJA! NÄHDÄÄN

Huuma

la 30.5.2020


Huuma on sekoitus huuman tunnetta, iloa, naurua ja ystävyyttä. Neljän kaveruksen muodostama poppoo tarjoilee monipuolista tanssittavaa musiikkia suomirock vaikuitten, tietenkin omaan tyyliin kuuluvalla twistillä. Koko homman idea onkin hauskanpito ja vapaus tehdä mitä vaan, ja tietenkin sen tunteen välittäminen ulospäin. Voisi siis väittää, että Huuma bändi on juuri se tunne, kun hurmio ja euforian tunne iskee ja maailma näyttää kauniilta, vapaalta ja aivan uudelta.

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Emilia Nojonen

pe 12.6.2020


Perjantain jazzklubi käynnistää Popparin elävän musiikin kesän! Klubia isännöivän Jazz Jkl Collectiven solistivieraana on nuori jyväskyläläisyntyinen jazzlaulaja Emilia Nojonen, ja kokoonpano tulkitsee Sarah Vaughanin tunnetuksi tekemiä ikivihreitä jazzkappaleita.

Luvassa on tunnelmallisen herkkää ja vilpitöntä tarinankerrontaa, kun Sibelius-Akatemiassa jazzmusiikkia opiskeleva Nojonen ottaa käsittelyyn hänelle itselleen tärkeän laulajan äänittämiä sävelmiä. Sarah Vaughan (1924-1990) oli yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista naisäänistä jazzin historiassa ja hänet tunnettiin taidokkaista, klassikoiksi muodostuneista tulkinnoistaan sekä virtuoottisista improvisaatioistaan.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective saa klubi-illoissa vieraakseen kiinnostavia solisteja – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Emilia Nojonen – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut


Tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus, joten hyviä paikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus osoittaa tukensa Perjantain jazzklubin toiminnalle ja muusikoille satsaamalla vapaaehtoiseen kannatuslippuun. Kannatuslippua (15€) sekä normaalia lippua (10€) saa ennakkoon baarilta.

Diving Ducks

la 13.6.2020
Diving Ducks saapuu jälleen kerran soittamaan siloittelematonta ja rähjäistä rock-musiikkiaan Ravintola Poppariin! Myös Sinun kannattaa tulla nauttimaan!

Showtime klo 19

Liput 10€ (voit myös maksaa enemmän mikäli näin haluat #supportyourlocalartists)

Huomioithan, että tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus, jotta hyviä paikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille.

Kauko Röyhkä soolo

pe 10.7.2020


Liput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/kauko-royhka-poppari-jyvaskyla-lippuja/67889?>

Kauko Röyhkän ravintola Popparin illassa kuullaan läpileikkaus Röyhkän levyttämästä tuotannosta kappaleiden taustoja avaavin tarinoin. Illassa kaksi settiä ja väliaika. Tervetuloa. Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan.

Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon. Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä.

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kalevi Louhivuori

la 11.7.2020


Jazzklubilla sukelletaan tällä kertaa syvälle jazzmusiikin syntysijoille Louis Armstrongin musiikin ja trumpettivirtuoosi Kalevi Louhivuoren johdattelemina. Louis ”Satchmo” Armstrong (1901-1971) oli rodulliset raja-aidat ylittänyt juurimusiikin uudistaja, joka trumpetillaan ja scat-laulullaan viitoitti jazzille tietä uuteen aikaan. Hän oli myös yksi aikakautensa rakastetuimmista viihdyttäjistä ja suurenkin yleisön suosikki.

Kalevi Louhivuori (s. 1984) on kansainväisesti arvostetumpia ja tunnetuimpia suomalaistrumpetisteja. Kypsästä ja erottuvasta saundistaan tunnettu jyväskyläläislähtöinen muusikko onkin vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä sekä yhtyeenjohtajana, säveltäjänä ja soittajana. Louhivuoren omia yhtyeitä ovat esimerkiksi Sun Trio, Big Blue ja The Northern Governors ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Yonan, Ricky-Tick Big Bandin, Osmo Ikosen ja Piirpaukkeen kanssa.

Louhivuori kertoo syttyneensä Armstrongin musiikkiin toden teolla noin 13 vuoden iässä, samoihin aikoihin jolloin Miles Daviskin kolahti lujaa. Tämän ohjelmiston äärellä huikean monipuolinen muusikko esiintyy myös laulusolistina!

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kiinnostavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Kalevi Louhivuori – trumpetti, laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut


Tilaisuudessa on 120 hengen yleisörajoitus. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus osoittaa tukensa jazzklubin toiminnalle ja muusikoille satsaamalla vapaaehtoiseen kannatuslippuun: lipusta saa halutessaan maksaa vapaavalintaisen, normaalin hinnan ylittävän summan. Lippuja saa ennakkoon baarista ma 6.7. alkaen sekä konserttipäivänä ovelta klo 19 lähtien.

Papa Zai & the Soul Blenders

la 18.7.2020


In the middle of July, friends of rhythm music are getting spoiled in Jyväskylä! Zambian-born, Finland-based since twenty-some years, reggae singer and songwriter Papa Zai is bringing his new band to restaurant Poppari. The night is going to be filled with capturing rhythms, stories of life and echoes from Jamaica.

Heinäkuun puolessavälissä rytmimusiikin ystäviä hemmotellaan Jyväskylässä! Pitkään Suomessa asunut, Sambiasta kotoisin oleva reggae-laulaja ja -lauluntekijä Papa Zai esiintyy uuden kokoonpanonsa kanssa ravintola Popparissa. Illan aikana on luvassa vangitsevia rytmejä, tarinoita elämästä ja kaikuja Jamaikalta.

Papa Zai is a Finland-based Zambian-born multi-talented reggae, afro and calypso/soca singer and multi-instrumentalist, performer and recording artist. In Finland he is probably best known for his stints with the Soul Captain Band, the Love Culture Band, the Suhinators and the Fi-Reggae All Stars. He has performed far and wide in Finland including in some of the major festivals like Ilosaari Rock, Provinssi Rock, Ruis Rock, Fest Afrika, Maailma Kylässä, Reggae Snow Splash, Uppsala Reggae Festival in Sweden, and many others. He has also been a regular feature at Selecta Andor’s Reggae Stomp and other Sound System events. He has curtain-raised for major reggae artists from Jamaica like Burning Spear, Sizzla and Luciano.

Papa Zai on sambialaissyntyinen, Suomessa pitkän ja merkittävän artistiuran tehnyt reggae, afro ja calypso/soca laulaja ja multi-instrumentalisti. Suomessa hänet tunnetaan parhaiten yhtyeiden kuten Soul Captain Band, the Love Culture Band, the Suhinators ja Fi-Reggae All Stars jäsenenä. Hän on esiintynyt maamme suurimmilla musiikkifestivaaleilla Provinssi Rockissa, Ruis Rockissa, Fest Afrikassa, Maailma Kylässä -festivaaleilla ja Reggae Snow Splashissa sekä Uppsala Reggae -festivaaleilla Ruotsissa. Hän on lisäksi vieraillut säännöllisesti eri Sound System -tapahtumissa kuten Selecta Andor’s Stompissa. Papa Zai on myös nostanut nuorempaa reggaesukupolvea, jamaikalaisia Burning Spearia, Sizzlaa ja Lucianoa tunnettuuteen.

Doors/ovet klo 20.00.
Show time/konsertti klo 21.00.
Dj afterparty/Dj-setti klo 22.00.

Tickets/liput 10€.

Maagine + The Shameless Shongololo Band

pe 24.7.2020
Maagine on Jyväskylässä vuonna 2017 perustettu Suomisoul-yhtye. Nuorten huippumuusikoiden virtuositeetti ja yhteenhitsautunut rytmi, yhdistettynä laulaja Matti Halosen sekä kitaristi Tatu Lehdon nokkelasti kirjoitettuihin biiseihin, luovat yhtyeelle persoonallisen ja raikkaan soundin, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, kuitenkin yhdistävänä tekijänään syvälle juurtunut groove.

Maagine:

Matti Halonen – laulu
Tatu Lehto – kitara
Panu Korhonen – koskettimet
Hanna Turunen – basso
Aapo Lankinen – rummut
Aku Tervakangas – perkussiot
Laura Helander – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna
Antti Kuusela – trumpetti


Spotify: https://open.spotify.com/artist/3yWG1c5aFgMGs1iSHRT9NK
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ztwl0BYlA18
Facebook: https://www.facebook.com/maagineband
Instagram: https://www.instagram.com/maagineband

The Shameless Shongololo Band
shamelessness / traditional / afrobeat / funk / disco

The Shameless Shongololo Band on monikansallinen joukko yhteisellä kotimatkalla. Yhtyeen musiikissa elää vahvana eteläisen Afrikan townshippien soundimaailma, jota kuulee Pohjois-Euroopassa ani harvoin livenä. Innoittavista artisteista mainittakoon ainakin Miriam Makeba, Brenda Fassie, Letta Mbulu ja Hugh Masekela. Shongololo-sana tulee xhosan ja zulun kielistä ja tarkoittaa tuhatjalkaista, tuota päättäväistä ja tyylikästä maantien kulkijaa.

Huuto Rock 3

pe 31.7.2020
Heinäkuu lopetetaan tänä vuonna rytinällä, sillä HUUTO ROCK TULEE TAAS! Tällä kertaa luvassa on piinkovaa hard rockia sekä Jyväskylästä että Pohjanmaalta! Elämme epävakaita aikoja, joten käytetään tämä livemusiikin soittamiseen suotu tilaisuus täysillä ja pidetään vuoden kovimmat hard rock bileet!

Illan yhtyeet:

Unknown Decoy syntyi kun vanhan koulun Rock päätyi samaan pataan kokeilevan Metallin kanssa. Tarttuvat laulumelodiat vuorottelevat eläimellisen raspilaulun kanssa ja koko soppa kiedotaan yhteen mureilla Black Sabbath -henkisillä riffeillä.

”Kun menette lavalle, näyttää siltä kuin teillä kilahtaisi päässä!”

Wagtails on Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva yhtye, jota on tituleerattu energisestä live-esiintymisestä. Yhtye soittaa progevivahteista, groovaavaa rockia jossa yhdistyy 70-luvun mystisyys sekä hard rockin raikas tuulahdus. Yhtye vie kuulijansa tunnelmalliselle harmonioiden leikkikentälle, jossa ei koskaan voi olla varma siitä mitä se tuo tullessaan!

S.P.I.T. on punkkimeiningillä metallia soittava energinen nelikko.

LIPUT VAIN OVELTA 5€! KORONARAJOITUSTEN TAKIA SUOSITTELEMME TULEMAAN AJOISSA, KOSKA LIPPUJEN MÄÄRÄ ON RAJALLINEN.

Mari Rantasila DUO

la 1.8.2020


Mari Rantasila julkaisi uuden albumin helmikuussa 2020. Koronan takia levynjulkaisukiertue peruuntui keväältä, mutta nyt kesällä Mari tekee kuitenkin muutamia keikkoja. Säestäjänään Marilla on muusikko/lauluntekijä Suvi Isotalo, joka on säveltänyt kaikki uuden levyn laulut ja sovittanut ne yhdessä tuottaja Jouni Aslak Raatikaisen kanssa. Sanat ovat Marin omaa käsialaa. Konsertti sisältää uuden albumin laulujen lisäksi myös Rantasilan aikaisempia levytyksiä vuosien varrelta. Uudella levyllä Mari päivittää + 50 naisen kuvaa sillä: ”vaikka ihminen on + 50, ei hän silti ole muumio, vaan viriili, elävä yksilö iloineen ja suruineen”. Tulossa on tunteita ja ajatuksia herättävä ilta yhdessä Marin ja Suvin kanssa.

Paavo Kässi ja Takaoven mies & Tuhka

to 6.8.2020
Paavo Kässi ja Takaoven mies on rockabillya, jazzia ja vanhaa iskelmää sekoittava yhtye, jonka musiikki pistää rytmin vereen ja perseen heilumaan. Yhtyeen esikoislevy ”Yö, kaunis varjo” julkaistiin keväällä vinyylinä ja suoratoistopalveluissa tamperelaisen Eclipse Music -levy-yhtiön kautta.

Paavo Kässi – laulu ja akustinen kitara
Tuomas Räisänen – sähkökitara
Ville Lähteenmäki – saksofonit
Aimo Laitamo – basso ja taustalaulu
Topias Lehtola – rummut


https://open.spotify.com/album/45xXd1v1I2pftqWBBAA8cx?si=L2bP0hAwSEGTLPhnV3ZEHg
https://www.youtube.com/watch?v=5pMEQE8UoJc
https://www.facebook.com/paavokassi/


Tuhka

Tuhka on tamperelainen folkyhtye, joka luo tummanpuhuvaa elektronista musiikkia vanhasta kansanlyriikasta. Tuhka vie kuulijansa hylättyihin kartanoihin, ruostuneille ratakiskoille ja herrojen kanssa pellon laidalle.

Annaleena Haapasalo – laulu
Aimo Laitamo – kitara
Lauri Pulakka – syntetisaattorit


https://www.facebook.com/tuhkayhtye/
https://open.spotify.com/album/7ao23VlYX3SKBC3JEXgDJx?
si=r-4G-Cv1RQuLaMoFoVM64Q

KesäMusaklubi Steeplesin seurassa

pe 7.8.2020


Jyväskyläläisille jo vuosikymmenien ajalta tuttu Steeples yhtye aloitti jo heinäkuussa pitkän pakollisen tauon jälkeiset keikat ja rantautuu nyt keskellä kesää myös Poppariin. Bändin nykyinen kokoonpano on ollut kasassa jo 25 vuotta ja vielä jalka nousee ja sormi taipuu! Tervetuloa 60-70-luvun musiikin ja hienon stemmalaulun tunnelmiin!

Steeples muusikot

Upi Helkovaara
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterinen

SKENAARIO FREESTYLE RAP GAMESHOW

pe 7.8.2020


Jyväskylä on tunnettu Suomen hiphop -pääkaupunkina. Yksi suuri syy siihen on kovien räppäreiden valtava määrä, laatu ja freestyleräpin syvä arvostus.

Tätä taustaa vasten onkin huikee juttu ilmoittaa uuden freestylerap-klubin SKENAARIOn alkavan vihdoin 7.8. perjantaina Popparissa! Lavalle nousevat JKL:n räppikerma eli Are, Joosu J, Soul Valpio ja Bege DJ R2ISDJ2:n orkestroimana.

Parasta tässä kaikessa on kansanvalta. Olemme luoneet skenaarioita, joiden aiheista ja haasteista vastaa yleisö eli SINÄ. MC:t ottavat haasteen vastaan ja tekevät kaikkensa pysyäkseen pinnalla – tyylillä ja taidolla. Sitä on SKENAARIO! DJ:t Soul Valpio & R2ISDJ2 soittavat tykeimmät vinyylit koko illan ajan ja lavahan on tuttuun tapaan auki jamittelijoille liven jälkeen. Seuraava Skenaario tapahtuu 2.10. Pistäpä nämä kalenteriin, levitä tietoa ja tuo kaveris kans!

AIKATAULU:
Klo21 DJ R2ISDJ2
Klo22 SKENAARIO LIVE
Klo23- OPEN STAGE & DJ:t SOUL VALPIO & R2ISDJ2


Ps. Mesenaatin tukikamppiksesta ennakkolipun ostaneille löytyy nimi listalta lipunmyynnistä.

Cyan Stonen levynjulkkarikeikka + Trauma Field

la 8.8.2020
Cyan Stone on jyväskyläläinen rock-yhtye, jonka mystiikkaa ja mielipuolisuutta yhdistelevä musiikki johdattaa kuulijan yli ajan ja paikan ulottuvalle matkalle. Kaiut heavy rockin syntyajoilta yhdessä alkuvoimaisen laulun kanssa luovat unohtumattoman äänimaiseman. Toukokuussa ensikokopitkänsä julkaisseelta yhtyeeltä on ilmestynyt aiemmin Desert-single ja Cyan Stone -EP.

https://www.facebook.com/cyanstoneband/
https://open.spotify.com/artist/6BX6A7oaF7fK7WgJXNXkh0?si=fuk-1IUdTgKIsyf-Xy5z4g
https://youtu.be/B_xsCu_6CMg

Trauma Field

Kolmatta pitkäsoittoaan valmisteleva jyväskyläläinen Trauma Field tunnelmoi raskaasti, mutta melodisesti.

m.facebook.com/traumafield/?locale2=fi_FI
https://open.spotify.com/artist/2JE8koCeYyR6aWADKBmQBh?si=uEzRbbK_Qv-3pzPAzWNfnQ

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Salla Saarisalo

pe 14.8.2020


Elokuun Perjantain jazzklubilla kuullaan monipuolinen kattaus säveltäjä George Gershwinin tuotantoa. Luvassa on jälleen taattuun tapaan sekä herkkää tunnelmointia että vauhdikasta menoa, ja illan solistina hehkuu loistava nuori laulajatulokas Salla Saarisalo.

Salla Saarisalo on Jyväskylässä ja Helsingissä vaikuttava 25-vuotias jazzlaulaja, musiikkipedagogi ja musiikkituotannon opiskelija. Saarisalo tutustui George Gershwinin tuotantoon suosikkijazzlaulajansa Ella Fitzgeraldin levytysten kautta. Erityisesti Fitzgeraldin tulkitsema George And Ira Gershwin Songbook on muodostunut Saarisalolle tärkeäksi vuosien varrella.

George Gershwin lukeutuu 1900-luvun merkittävimpiin säveltäjiin. Jazz- ja bluesvaikutteet kuuluivat yhdysvaltalaisen Gershwinin orkesterimusiikissa, sekä vastaavasti länsimaisen taidemusiikin vaikutus välittyi hänen musikaaleihin säveltämistä kappaleista, joista monet kappaleet jäivät elämään evergreeneinä ja jazzstandardeina.

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kiinnostavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Salla Saarisalo – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Tilaisuudessa on 120 hengen yleisörajoitus. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus osoittaa tukensa jazzklubin toiminnalle ja muusikoille satsaamalla vapaaehtoiseen kannatuslippuun: lipusta saa halutessaan maksaa vapaavalintaisen, normaalin hinnan ylittävän summan. Lippuja saa ennakkoon baarista ma 10.8. alkaen sekä konserttipäivänä ovelta klo 19 lähtien.

Räsynukke + Suontausta & Puusaari

la 15.8.2020


Räsynukke

Räsynukke on vuonna 2011 perustettu jyväskyläläinen akustishenkistä suomenkielistä musiikkia soittava bändi, joka tyylillisesti risteilee folkin ja modernin kansanmusiikin välillä.

Ensimmäinen single joulukuussa 2020 julkaistavalta pitkäsoitolta julkaistiin musiikkivideon kera joulukuussa 2019: Räsynukke – Sinä Iltana https://www.youtube.com/watch?v=OrjM42fz7-Q. Toinen sinkkujulkaisu Tuulien mukana virtaa https://youtu.be/yl-_v3WQgH0 näki päivänvalon koronakevään toukokuussa 2020 ja sitä juhlittiin livestream-keikalla. Nyt on aika juhlia julkaisuja livenä!

Räsynuken musiikki on herkkää, seikkailunhaluista ja dynaamista musiikkimatkailua. Yleisön kertoman mukaan bändi luo keikoillaan intiimin ja helposti lähestyttävän tunnelman. Suvin heleä ja moneen taipuva ääni sekä Hessun perkussiivinen fingerstyle luovat perustan, jota jokainen Räsynuken muusikko omalla instrumentillaan taidokkaasti täydentää.

Laulu – Suvi Uura
Kitara – Hessu Isoniemi (v. 2018 ->)
Perkussiot ja elektroniikka – Jaakko Peltonen
Kontrabasso – Hanna Turunen
Sello – Laura Vähä-Ruona
Viulu – Emmi Tauriainen

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1WNddMjMqcghv9Vuak0Q1e?si=puH6MBsmQ_KMY_rRRBlmSQ
Facebook: https://www.facebook.com/Rasynukkeduo
Youtube: https://m.youtube.com/channel/UCcGIjqGcAVf3sgYfDijJB_Q
Instagram: https://www.instagram.com/rasynukkeband/

Suontausta & Puusaari

Suontausta & Puusaari on vuonna 2015 perustettu jyväskyläläinen lauluntekijä/folk -yhtye, joka tallaa omia tunnelmallisia polkujaan laulettujen tarinoiden ja juurevan kielisoiton maailmassa. Muun muassa Yle Radio Suomen taajuuksilla arvostelumenestystä niittänyt esikoisalbumi ”Kasvot kohti aurinkoo” julkaistiin syksyllä 2017, ja samassa yhteydessä muotonsa vakiinnutti myös laajempi keikkakokoonpano.

Popparin keikalla luvassa on maistiaiseksi myös uutta, huolella kypsyteltyä musiikkia!

”Musiikillista kaurakeksiä.” – J. Kosis

Jani Suontausta – laulu, akustinen kitara
Jaakko Puusaari – akustinen kitara, laulu
Tatu Lehto – slide-kitara, bouzouki
Juho Kosonen – mandoliini, tenoribanjo
Hanna Turunen – kontrabasso

Facebook: www.facebook.com/suontaustapuusaari
YouTube: https://www.youtube.com/user/jsuontausta
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1O4Hbu8pZ9ZwEGG0letupw

Pidetään Melodisen popin Musaklubin etkot

pe 21.8.2020


Kuudetta vuotta aloittavan Musaklubin ensimmäinen keikka pidettiin teemalla ”akustista alkuillasta aikuisille”. Viisivuotisen taipaleen kunniaksi aloitamme uuden kauden vähän etuajassa tällä rauhallisella ja melodisella tyylillä alkuperäisen teeman hengessä. Popparibändin kolme solistia herkistelevät mieliballadiensa merkeissä.Popparibändi akustisesti: Inkku Parkkonen, Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen ja Veksa Nyberg.

Matti Johannes Koivu (yht,työssä Dex Viihde)

la 22.8.2020


Matti Johannes Koivun ravintola Popparin illassa kuullaan vahva läpileikkaus muusikon koko uran varrelta. Lukuisten radiosuosikkien mies suhtautuu musiikkiin intohimoisesti: ”Musiikin kestävyys punnitaan elävän yleisön edessä. Rakastan live-esiintymisen haastetta; sitä kuinka jännittää ja hirvittää, ja kuinka musiikki parhaimmillaan vapauttaa esiintyjän ja yleisön.” Tervetuloa. Illassa väliaika.

Mighty M & The Cosmic Bandits feat Lasse Asu

pe 28.8.2020
Mighty M & The Cosmic Bandits on kitaristi/laulaja Perttu Mujon kasaama kokoonpano, jonka musiikilliset juuret ovat bluespohjaisessa musiikissa. Oma tuotanto on saanut myös vaikkutteita Funkista, Progesta ja Jazzista. Ensimmäiset omat biisit julkaistaan ennen Popparin keikkaa. Keikkasetissä on tällä hetkellä kuitenkin vielä suurin osa biiseistä tunnettuja klassikoita mm. seuraavilta artisteilta: SRV, Jimi Hendrix, Freddie King, Stevie Wonder, Gary Moore, ZZ Top jne.

Rytmiryhmän vuosien saatossa yhteenhioitunut groove, yhdistettynä villiin tekniseen kitarointiin, tuo ainutlaatuisen blueskokemuksen, joka ei jätä ketään kylmäksi. Bändissä on myös neljäskin jäsen, Lasse Asu, joka liittyy keikalle aina mahdollisuuksien mukaan. Lasse on multi-instrumentalisti, joka tässä bändissä soittaa saksofonia ja koskettimia. Siis luvassa on kitaran ja fonin täyttämää musisointia, tämä on siis nähtävä ja kuultava.

Kitara & laulu – Perttu Mujo (Mighty M)
Basso – Marko Varonen
Rummut – Veikko Kyyrö
Saksofoni ja koskettimet – Lasse Asu

SHOWTIME KLO 23 (kaksi settiä)

Samuli Edelmannin Laulut & Piano-ilta siirtyy

pe 4.9.2020


Samuli Edelmannin Laulut & Piano-ilta siirtyy! Uusi keikkapäivä on la 31.10. Aiemmin ostetut liput käyvät keikoille sellaisenaan. Jos ajankohta ei sovi, voi lippupalautusta hakea 26.9.mennessä: https://1u.fi/8tlYV

Samuli Edelmann tekee syksyllä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

Samuli Edelmannin Laulut & Piano-ilta siirtyy

pe 4.9.2020


Samuli Edelmannin Laulut & Piano-ilta siirtyy! Uusi keikkapäivä on la 31.10. Aiemmin ostetut liput käyvät keikoille sellaisenaan. Jos ajankohta ei sovi, voi lippupalautusta hakea 26.9.mennessä: https://1u.fi/8tlYV

Samuli Edelmann tekee syksyllä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

BILLIE HOLIDAY Tribuutti: SINI PAJUNEN JA MARIAN & MIHAI PETRESCU

to 10.9.2020
Jyväskylän jazztorstain aloittaa Vakiopaineessa Mathias Sandberg Trio feat. Tuomas Paukku -keikka klo 19 ja sieltä ilta jatkuu Popparissa Billie Holiday -tribuutin merkeissä n. klo 20.30.

Billie Holidayn rakastetuimpia jazzlauluja sekä muutamia harvinaisuuksia laulaja Sini Pajusen, jazzvirtuoosi, pianisti Marian Petrescun sekä basisti Mihai Petrescun tulkitsemana. Billie Holiday eli kovan elämän, joka on illan lauluissa kuultavissa. Luvassa koskettava ja tunnelmallinen ilta!

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 11.9.2020


Syksyn ensimmäisessä Musaklubissa toteutetaan kuuntelijoiden toiveita ja uusitaan viimesyksyinen Beatles-ilta. Molemmat setit soitetaan tunnettuja Beatles-melodioita ja tuleehan sinne väliin vähän harvinaisempiakin kappaleita, jopa hauskoja suomennoksiakin. Tyylin mukaisesti myös kaksitoistakielinen kitara soi useassa kappaleessa.Popparibändissä:
Juha Ahtilinna
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterinen
Inkku Parkkonen

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective

la 12.9.2020


Jazz Jkl Collective aloittaa keikkasyksynsä kitaristi Wes Montgomeryn ja pianisti Wynton Kellyn soittokumppanuuden hengessä. Jazzklubin parrasvaloissa ovat tällä kertaa yhtyeen omat solistit, kitaristi Tuomas Paukku ja pianisti Marian Petrescu.

Kitaristi John L. ”Wes” Montgomery (1923-1968) kuuluu jazzkitarismin merkittävimpiin ja tunnetuimpiin uudistajiin. Peukalo- ja oktaavisoitosta tavaramerkkinsä luonut mestari nousi 60-luvulla laajemmankin yleisön tietoisuuteen, kun Wesin levyttämät kappaleet soivat tuolloin radioissa taajaan myös pitkin Eurooppaa.

Montgomery teki monien mielestä parhaat levytyksensä pianisti Wynton Kellyn (1931-1971) armottomasti svengaavan trion kanssa. Kellyn trio syntyi toimiessaan 60-luvun taitteessa usean vuoden ajan Miles Davisin rytmiryhmänä, ja se oli aikansa halutuimpia sessiokokoonpanoja.

Jazz Jkl Collectiven klubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano esiintyy tällä kertaa ilman solistivieraita.

Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Keikalla on 100 hengen yleisörajoitus. Lippuja voi varata ilmaiseksi täällä.

Ben Granfelt: Keikka siirtyy!

pe 18.9.2020
Keikka siirtyy!

”Valitettavasti matkustusrajoitusten karanteenisuositusten takia joudun siirtämään seuraavat keikat. Elämme vaikeita aikoja ja kannan vastuuta siitä että koko bändi on terveenä ja yleisö myös. Uudet keikka päivämäärät ilmoitetaan asap” -Ben

Benin 18. soolojulkaisu on täynnä hyvän väristä musiikkia. ”Olen vähän kuin kameleontti musiikin suhteen, kaikki käy kunhan homma hoidetaan hyvin”. Bryn Jones (Los Bastardos Finlandeses, Drink Floyd) laulaa levyllä 2 kappaletta ja on myös mukana keikoilla Suomessa.

Tervetuloa kuuntelemaan hyvää musikkia bluesista-progeen, kunnon jammailua ja hyvää fiilistä. Ben Granfelt kitara, laulu
Masa Maijanen basso, laulu
Jari Salminen rummutj laulu

Ja ”Special guest”, Bryn Jones laulu ja kitara

Ben Granfelt: Keikka siirtyy!

pe 18.9.2020
Keikka siirtyy!

”Valitettavasti matkustusrajoitusten karanteenisuositusten takia joudun siirtämään seuraavat keikat. Elämme vaikeita aikoja ja kannan vastuuta siitä että koko bändi on terveenä ja yleisö myös. Uudet keikka päivämäärät ilmoitetaan asap” -Ben

Benin 18. soolojulkaisu on täynnä hyvän väristä musiikkia. ”Olen vähän kuin kameleontti musiikin suhteen, kaikki käy kunhan homma hoidetaan hyvin”. Bryn Jones (Los Bastardos Finlandeses, Drink Floyd) laulaa levyllä 2 kappaletta ja on myös mukana keikoilla Suomessa.

Tervetuloa kuuntelemaan hyvää musikkia bluesista-progeen, kunnon jammailua ja hyvää fiilistä.

Ben Granfelt kitara, laulu
Masa Maijanen basso, laulu
Jari Salminen rummutj laulu

Ja ”Special guest”, Bryn Jones laulu ja kitara

Let´s Eppelinin 30-vuotisjuhlakeikka

la 19.9.2020
Let´s Eppelinin ensimmäisestä keikasta 30 vuotta (ja risat)

Maailman neljänneksi vanhin Led Zeppelin-tribuuttiyhtye Let´s Eppelin juhlii kolmikymppisiään Popparin tutulla stagella. Mukana pitkästä aikaa myös elektroakustinen setti, jossa suureen ääneen pääsevät myös Miljoonasateen Matti Nurro (mandoliini, busuki) ja Jarmo Hovi (perkussiot). Nostalgialaarin uumenista illan 30 ensimmäistä uhria saavat bändin vuoden 1996 ilmestyneen keräilyharvinaisuuden, ”Wanna Boogie” -CD:n!

Iltamat aloitetaan videotykittämällä bändin hauskoja TV-esiintymisiä vuosilta 1993-2002 ja vuoden 1992 Promo-EP:n stillkuva-videolla.

Jorma Hietamäki, laulu
Jukka Viitasaari, kitara
Juha-Antti Helama, basso
Pasi Pekkarinen, rummut


Matti Nurro, mandoliini & buzuki
Jarmo Hovi, perkussiot

Jazz Jkl Live: Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri

to 24.9.2020


Vahvasti improvisoiva huippukokoonpano on hiljaittain julkaissut toisen albuminsa, ja julkaisukiertueen saattelemana persoonallinen yhtye paljastaa koko värikkään tunneskaalansa kirjon viimein myös Jyväskylässä!

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti. Yhtyeenjohtaja-saksofonisti Lyytisen sävellykset tarjoavat otollisen kentän kokoonpanon soittajien vahvuuksille ja haastavat ryhmää tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Magnetia Orkesterin juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta myös kansainvälisellä jazzkentällä.

Saksofonisti Pauli Lyytinen kuuluu rohkeimpiin ja omalaatuisimpiin jazzmuusikoihimme. Huippukokoonpanossa Lyytisen kanssa soittavat kansainvälisesti arvostetuimpiin kuuluva suomalaistrumpetisti Verneri Pohjola, Mopo-yhtyeestä tuttu basisti Eero Tikkanen sekä omalla tyylikkyydellään yhä uudelleen säväyttävä rumpali Mika Kallio.

Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa Pori Jazz -festivaalilla kesällä 2017. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän Ted Curson – palkinnon. Keväällä 2018 yhtye esiintyi Jazzahead! -tapahtumassa Bremenissä Saksassa, mikä poiki yhtyeelle useita festivaaliesiintymisiä Irlannissa, Italiassa, Saksassa ja Unkarissa.

Magnetia Orkesteri julkaisi maaliskuussa toisen pitkäsoittonsa. Koronan takia koko levynjulkaisukiertue siirtyi, mutta nyt yhtye esiintyy muutenkin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä!

Pauli Lyytinen – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut


Huom! Keikalla on 100 hengen yleisörajoitus. Lippuja voi varata ilmaiseksi täältä.

JYRMY esittää: NJIHE, ABSOLUTE KEY & SATOWHITE

la 26.9.2020


Jyrmy-klubissa soi folkin, elektronisen musiikin ja ambientin kaikuiset ja haikeat sävyt. Täältä saa aistittavaksi koskettavia tunnelmia hämärtyviin iltoihin!

NJIHE on psykedeelista folk-musiikkia Inarijärven pohjoisrannalta. Akustiset kielisoittimet säestävät muun muassa pakkomielteistä ja variksista kertovia tekstejä. Äänitemuodossa njihe tekee pommihyppyjä kummien äänten altaaseen, mutta keikoilla laulut tulevat riisuttuina kuulijapoloisten iholle. njihe julkaisi heinäkuussa 2019 esikois-EP:nsä Rengas puhki ja joulukuussa pitkäsoiton Takaisin nukkumaan.

ABSOLUTE KEY on kaksikasvoinen hahmo – lyhty, jonka lasien läpi hohkaa kahta eri valoa. Kun toinen näistä valoista leimuaa mustanpuhuvan ja raivoisan black metal / noise / industrial -kaaoksen muodossa, heijastelee toinen valo seinille seesteisiä ja rytmikkäämpiä ambient/elektro -kuvioita. Kummankin valon takana on kuitenkin sama liekki: halu ymmärtää ihmisyyttä ja maailmankaikkeutta runouden ja orgaanisuutta tavoittelevan konemusiikin avulla. Tällä kertaa Absolute Key paljastaa rauhallisemmat kasvonsa. Kaikuisien äänimattojen ja hypnoottisten rytmien seassa puhuvat muun muassa Eino Leino ja Kirsi Kunnas.

SATOWHITE on jyväskyläläisen musiikintekijän Sami Siivolan yksi monista musiikkiprojekteista ja se painottuu improvisoituun ja hidastempoiseen ambient-musiikkiin. Satowhiten musiikkia on kuvailtu muun muassa sanoin ”minimalistista kelluvaa kosketinsoitin-ambientia”.

Mika Heinonen (C-tutkinto)

ti 29.9.2020
Mika Heinonen – piano/kosketinsoittimet Miikka Raeniemi – rummut Leevi Pukki – basso Olli Tanttu – kitara Lasse Asu – puhaltimet Aino Vuorenmaa – laulu

Siirtyy // Melodisen Popin MUSAKLUBI

pe 2.10.2020


Huom!! Koska Jyväskylässä on kahden viikon maskisuositus julkisissa tiloissa, niin Melodisen Popin Musaklubi tuntee vastuunsa, joten velvollisuutemme turvallisuuden vuoksi on siirtää lokakuun Musaklubi tulevaisuuteen.

Melodisen popin Musaklubin lokakuun teemana on stemmalaulu ja hienot melodiat kolmen solistin voimin. Solistivieraana Helsingistä on jo 50 vuotta muusikkona vaikuttanut Harri ”Pikkis” Karen. Hän aloitti uransa Brandenburg-yhtyeen laulajana josta siirtyi bluesin suuntaan eri yhtyeisiin mm. kymmenen vuotta Pepe Ahlqvistin kanssa.

Pikkis on viettänyt talvikaudet jo 25 vuotta Aurinkorannikolla solistina eri yhtyeissä ja oli perustamassa mm. Seita & Friends-yhtyettä. Popparibändin muut solistit ovat vakiokalustoa eli Pepe ja Juha, jotka tutusti hoitavat melodiset ja tanssittavatkin rytmit.Popparibändissä musisoivat:
Ari Oinonen
Juha Murtolahti
Pepe Hämäläinen
Juha Ahtilinna
Veksa Nyberg
Pikkis Karen.

Klo 19.00-21.00

SIIRTYY // SKENAARIO FREESTYLE RAP GAMESHOW

pe 2.10.2020


Huom! Keikka siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan!

Jyväskylä on tunnettu Suomen hiphop -pääkaupunkina. Yksi suuri syy siihen on kovien räppäreiden valtava määrä, laatu ja freestyleräpin syvä arvostus.

Uusi freestylerap-klubi SKENAARIO Popparissa! Lavalle nousevat JKL:n räppikerma eli Are, Joosu J, Soul Valpio ja Bege DJ R2ISDJ2:n orkestroimana.

Parasta tässä kaikessa on kansanvalta. Olemme luoneet skenaarioita, joiden aiheista ja haasteista vastaa yleisö eli SINÄ. MC:t ottavat haasteen vastaan ja tekevät kaikkensa pysyäkseen pinnalla – tyylillä ja taidolla. Sitä on SKENAARIO! DJ:t Soul Valpio & R2ISDJ2 soittavat tykeimmät vinyylit koko illan ajan ja lavahan on tuttuun tapaan auki jamittelijoille liven jälkeen. Seuraava Skenaario tapahtuu 2.10. Pistäpä nämä kalenteriin, levitä tietoa ja tuo kaveris kans!

AIKATAULU:
Klo21 DJ R2ISDJ2
Klo22 SKENAARIO LIVE
Klo23- OPEN STAGE & DJ:t SOUL VALPIO & R2ISDJ2


Ps. Mesenaatin tukikamppiksesta ennakkolipun ostaneille löytyy nimi listalta lipunmyynnistä.

Jazz Jkl Live: Olli Soikkeli Trio

to 8.10.2020


Virtuoottinen kitaristi Olli Soikkeli tekee vahvaa kansainvälistä uraa gypsy jazz -perinteestä ponnistaen. Virtaviivaisessa triossa vaikuttaa myös Jyväskylän oma ylpeys, Grammy -palkittu pianisti Marian Petrescu.

New Yorkissa asuva Olli Soikkeli on noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. Nyt hän esiintyy Suomessa yhdessä Grammy-palkitun pianistin, Marian Petrescun ja niin ikään New Yorkissa vaikuttavan basisti Kaisa Mäensivun kanssa.

Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Huffington Post sekä All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin levyn Travels yhdeksi vuoden 2016 parhaista jazzalbumeista.

Olli Soikkeli – kitara
Marian Petrescu – piano
Kaisa Mäensivu – basso

Keikalla on 75 hengen yleisörajoitus. Lippuja voi varata ilmaiseksi täällä.

Laura Moisio levynjulkaisukeikka + Yoki

pe 9.10.2020


Tamperelainen laulaja-lauluntekijä Laura Moisio kulkee omaa tietään kotimaisen musiikin kentällä. Hänen folkia, bluesia ja vanhaa iskelmää sekoittavissa kappaleissaan omintakeiset sanoitukset yhdistyvät pettämättömään melodiatajuun. Kolmen albuminsa myötä Moisio on noussut nuoren polven kotimaisten lauluntekijöiden eturiviin, mistä kertovat mm. vuoden 2016 ehdokkuudet Teosto-palkintoon sekä Kriitikoiden valinta-Emmaan. Moision uusin albumi julkaistaan 6.3.2020 Texicallin Recordsin kautta. Keikka Popparissa on osa Lauran levynjulkaisukiertuetta.

Laura Moision taustalla soittaa tyylikäs, 1970-luvun folk rockista ja heleistä lauluharmonioista ammentava bändi. Bassossa on lukemattomista kokoonpanoista (mm. Black Motor ja Pauli Hanhiniemi) tuttu Ville Rauhala. Kitaristi Lauri Myllymäki on tuttu americana-yhtyeistään Ochre Roomista ja Bone Moonista. Rumpali Sebastian Krühn on kameleonttimainen nuori konkari, joka soittaa muun muassa jazz-yhtye Samannassa sekä Jo Buddyn kanssa.YOKI on hyvässä nosteessa oleva oululainen pop rock -yhtye, joka juhlii tuoretta heinäkuussa julkaistua debyyttialbumiaan Palasia elämästä -nimeä kantavalla levyjulkkarikiertueella. Matka kulkee aina Rovaniemeltä Oulun, Kajaanin ja Jyväskylän kautta Helsinkiin. Livekeikoilla on lähes mahdotonta välttää ääripäitä -luvassa on niin naurua kuin kyyneleitä. Energiaa näiltä keikoilta ei myöskään jää puuttumaan. Bändin kujeileva ilmapiiri sekä solistin loputon liike ovatkin juuri niitä asioita, joilla yhtye vangitsee yleisönsä kaiken sen herkkyyden vastapainoksi.

Parasta Yokin musiikissa on rajattomuus. Koskaan ei voi aavistaa millaiseen tunnelmaan seuraava kappale kuulijansa kuljettaa. Tästä syystä Palasia elämästä -kiertue on juuri sitä mitä nimeltä voi odottaa. Levyn on tuottanut pitkän linjan ammattilainen Edu Kettunen. Hyppää mukaan tunnelmaan!

Ennakkoliput 12,5 € (ovelta 15 €, jos jäljellä): https://www.tiketti.fi/laura-moisio-yoki-poppari-jyvaskyla-lippuja/67023

SIIRTYY // Sani + Samuli Erkkilä & Elias Kahila Duo

pe 9.10.2020


Huom! Keikka siirtyy! Uusi päivä 14.5.2021.

Speciaalikattaus – vain Popparissa ! Aikakoneen riveistä tuttu ja juuri oman singlen ”Pidä toi” julkaissut Sani tulee piipahtamaan Jyväskylässä Popparissa pe 14.5. klo 22.30.

Repertuaarissa jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua. Säestämässä kovanluokan nuoret hemmot jotka tunnetaan mm. JP Leppäluodon luottomiehinä; Kitaristi Samuli Erkkilä sekä sellisti Elias Kahila.

Illan kulku on seuraavanlainen: Alussa lavan Sanille lämmittelee Elias Kahilan tuoreimmilla selloluupeillaan (mm. Ed Sheeranin Shape Of You), sen jälkeen tunnelmallisen alkuillan setin aloittaa Sani & Samuli Erkkilä duo. Jossain vaiheessa iltaa myös Kahila selloineen liittyy seuraan. Odotettavissa tällöin myös Aikakoneen menevämpiä ja mehevämpiä hittejä. Tämä kattaus vain ja ainoastaan Popparin lavalla!

Huom! Ethän tule sairaana tai edes pienessä flunssassa keikalle. Paikanpäällä huomioi muut, ja käytä turvaväliä. Tehdään keikasta turvallinen kaikille. Kiitos.

Toinen Aalto!

la 10.10.2020


HUOM. UUSIEN RAVINTOLARAJOITUSTEN MYÖTÄ SHOWTIME 19:00 JA YLEISÖMÄÄRÄ RAJATTU 80 HENKILÖÖN. VARMISTA PAIKKASI SAAPUMALLA AJOISSA. VARAA KÄTEISTÄ PÄÄSYLIPPUUN. LIPUN HINTAAN SISÄLTYY MASKI. ÄLÄ TULE SAIRAANA PAIKALLE.

ATTENTION. DUE TO THE NEW RESTRICTIONS SHOWTIME IS 7PM. AUDIENCE SIZE IS RESTRICTED TO 80. COME IN EARLY TO SECURE YOUR SPOT. BRING CASH FOR TICKET. TICKET PRICE INCLUDES A MASK. IF SICK, STAY HOME.

Elämme synkkiä aikoja. Päivät lyhenevät. Lomautuslappuja jaellaan ovista ja ikkunoista. Pehmiskojut on viety kaduilta. Kaamosapatiaan vaipuva kansa, kuin parviälynä, huokaa ilmoille vielä viimeisen hiljaisen toiveen: ”Olisipa Popparissa lokakuun 10. päivä tarjolla kattava valikoima paikallista vaihtoehtorokkia.”

HEI. ONHAN SIELLÄ. TÄÄ ON JUST SE!

TOINEN AALTO ISKEE POPPARIIN 10.10.

SURPLUS
Kuuntele: sptfy.com/surplusspotify
Tutustu: www.facebook.com/surplusmusic
Illan avaa Jyväskyläläinen saastapoppiduo SURPLUS, jonka ontuvat tahtilajit, suorastaan ärsyttävän tarttuvat riffit ja melodiat, sekä hieman liian korkea voluumi lataavat kattoon sekä klubitunnelman että esiintymispaineet seuraavalle esiintyjälle, joka on:

PUJUS OF JUKRA
Kuuntele: sptfy.com/pujusofspotify
Tutustu: www.facebook.com/pujusofjukra
Lievestuorelta Äkäslompoloon tulisia gruuvejaan tykitellyt PUJUS OF JUKRA jatkaa ohjelmistoa upottamalla kuulijat lähiöpsykedelian koukeroisiin kammioihin perinteikkäällä, mutta silti niin raikkaan energisellä tyylillään. Edellisen Popparin keikkansa yhtyeen rumpali Jonne vietti jalka paketissa soitettuaan sääriluunsa poikki. ”Vietin edellisen Popparin keikkamme jalka paketissa soitettuani sääriluuni poikki.” kommentoi rumpali asiaa.
Antakoon tämä esimakua tulemampitämistä.

SKODA
Kuuntele: https://sptfy.com/skodaspotify
Tutustu: www.facebook.com/skodaband
Ja se kuka tulemampitää se tulemamkestäköön. Ja se mitä tulee viimeisenä on Jyväskylän noise rock-sensaatio SKODA. Värikkään ja antoisan keikkahistorian omaavan SKODAn omintakeinen yhdistelmä vastakarvaansilittelyä ja riitasointuja vie mielen takaisin siihen ulkona odottavaan syysmyrskyyn ja katuvalojen kellertävään kuumotukseen.
—–
Muistakaa noudattaa terveysohjeita. Jos olet flunssainen, älä tule paikalle. Pese käsiäsi. Yski nenäliinaan, tahi kainaloon. Omaan mieluiten.

Junior All Star Big Band 20-vuotisjuhlakiertue

ke 14.10.2020


Suomen big band -yhdistyksen luotsaama Junior All Star Big Band (JAS) on nuorista suomalaisista lahjakkaista jazzmuusikoista koostuva big band, jonka perustamisesta tulee tänä vuonna 20 vuotta. Meneillään olevan juhlavuoden kunniaksi big band tekee lokakuussa kiertueen, joka kattaa Suomessa kuusi paikkakuntaa.

Kiertuepaikat ovat:
✨Ma 12.10. Pohjankartanon juhlasali (Oulu)
✨Ti 13.10. Carelia-sali (Joensuu)
✨Ke 14.10. Poppari (Jyväskylä)
✨To 15.10. Seurankuntakeskus (Kotka)
✨Pe 16.10. Kouvola-talo (Kouvola)
✨La 17.10. Kulttuurikeskus Virta (Imatra)

Kiertueen ohjelmisto koostuu Bob Mintzerin sävellyksistä. JAS Big Band tarjoaa lahjakkaille noin 15–25 vuotiaille soittajille mahdollisuuden soittaa taidollisesti vertaistensa ikätovereidensa kanssa ammattitaitoisessa ohjauksessa. Big Bandin soittajat tulevat ympäri maata ja heidät on valittu mukaan koesoiton kautta. Vuosien saatossa orkesteri on harjoitellut ja konsertoinut laajasti ympäri Suomea mm. Helsingissä, Lieksassa, Kuopiossa, Oulussa, Imatralla, Savonlinnassa, Joutsenossa, Lahdessa ja Kotkassa. JAS Big band on palkittu useita kertoja Suomen Big Band –mestaruuskilpailuissa vuosina 2006-2018. Orkesterin taiteellisena johtajana toimii Antti Rissanen ja sektio- ja instrumenttikouluttajina alan suomalainen parhaimmisto.

Liput 15/10 € (musiikkikampuksen opiskelijoille 8 €)

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jukka Perko

la 17.10.2020


Jazzmusiikin suuren ja vallankumouksellisen uudistajan, Charlie Parkerin (1920-1955), syntymästä on kulunut 100 vuotta. Merkkipaalua juhlistetaan riemukkaasti Parkerin musiikin merkeissä, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi saapuu Suomen tunnetuimpiin jazz-artisteihin kuuluva mestarillinen saksofonisti Jukka Perko. Turvallisuussyistä luvassa on kaksi keikkaa 75 hengen yleisörajoituksin – klo 19 ja 21.30.

Saksofonisti Charlie ”Bird” Parker oli todellinen legenda eläessään. Häntä pidetään modernin jazzin peruskiven, bebop-tyylin merkittävimpänä kehittäjänä. Parker jätti virtuoottisella soittotyylillään, omilla sävellyksillään ja väkevillä versioinneillaan standardeista lähtemättömän jäljen jazzin ja koko musiikin historiaan.

Juuri Parkerin levytyksiä ja live-nauhoituksia kuunnellen ja tarkasti matkien teini-ikäinen Jukka Perko (s. 1968) omaksui Birdin tyylistä ne piirteet, jotka vuonna 1987 aukaisivat hänelle ovet Charlie Parkerin aikalaisen ja lähimmän työtoverin Dizzy Gillespien orkesteriin. Perko tunnetaan monipuolisista projekteistaan, mutta kuitenkin hänen saksofonisminsa keskeisenä sisältönä on läpi vuosikymmenien säilynyt Parkerin viitoittama polku. ”Näiden kappaleiden esittäminen vapauttaa minut täysin oman itseni ja tyylini pohdiskelusta ja voin liittyä itseäni suurempaan kokonaisuuteen, ” Perko toteaa.

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua, eri ikäpolvia yhdistävää kokoonpanoa tähdittää iltamissa upeat solistivieraat.
Jukka Perko – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Molemmissa tilaisuuksissa on 75 hengen yleisörajoitus, joten hyviä istumapaikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille.
Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon näillä lomakkeilla:
Klo 19 alkava konsertti.
Klo 21.30 alkava konsertti.

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jukka Perko

la 17.10.2020


Jazzmusiikin suuren ja vallankumouksellisen uudistajan, Charlie Parkerin (1920-1955), syntymästä on kulunut 100 vuotta. Merkkipaalua juhlistetaan riemukkaasti Parkerin musiikin merkeissä, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi saapuu Suomen tunnetuimpiin jazz-artisteihin kuuluva mestarillinen saksofonisti Jukka Perko. Turvallisuussyistä luvassa on kaksi keikkaa 75 hengen yleisörajoituksin – klo 19 ja 21.30.

Saksofonisti Charlie ”Bird” Parker oli todellinen legenda eläessään. Häntä pidetään modernin jazzin peruskiven, bebop-tyylin merkittävimpänä kehittäjänä. Parker jätti virtuoottisella soittotyylillään, omilla sävellyksillään ja väkevillä versioinneillaan standardeista lähtemättömän jäljen jazzin ja koko musiikin historiaan.

Juuri Parkerin levytyksiä ja live-nauhoituksia kuunnellen ja tarkasti matkien teini-ikäinen Jukka Perko (s. 1968) omaksui Birdin tyylistä ne piirteet, jotka vuonna 1987 aukaisivat hänelle ovet Charlie Parkerin aikalaisen ja lähimmän työtoverin Dizzy Gillespien orkesteriin. Perko tunnetaan monipuolisista projekteistaan, mutta kuitenkin hänen saksofonisminsa keskeisenä sisältönä on läpi vuosikymmenien säilynyt Parkerin viitoittama polku. ”Näiden kappaleiden esittäminen vapauttaa minut täysin oman itseni ja tyylini pohdiskelusta ja voin liittyä itseäni suurempaan kokonaisuuteen, ” Perko toteaa.

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua, eri ikäpolvia yhdistävää kokoonpanoa tähdittää iltamissa upeat solistivieraat.
Jukka Perko – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Molemmissa tilaisuuksissa on 75 hengen yleisörajoitus, joten hyviä istumapaikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille.
Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon näillä lomakkeilla:
Klo 19 alkava konsertti.
Klo 21.30 alkava konsertti.

Aki Niskasaaren C-tutkintokeikka

ti 20.10.2020

Jazz Jkl Live: Emma Salokoski & Jarmo Saari Duo

pe 23.10.2020


Lukuisista yhteyksistä tunnettu ja arvostettu laulaja Emma Salokoski sekä monipuolisen uran tehnyt kitaristi Jarmo Saari tarjoilevat kahdestaan ainutkertaisen tunnelmallisen illan Popparissa. Salokosken rakastetut levytykset ja tarkasti valitut lainakappaleet heräävät nyt eloon tuoreina ja intiimeinä duosovituksina.

Turvallisuussyistä luvassa on kaksi keikkaa 75 hengen yleisörajoituksin – klo 19 ja 21.30.

Suomen eturivin artisteihin kuuluva Emma Salokoski on pitkällä urallaan vaikuttanut useissa kokoonpanoissa ja julkaissut lukuisia albumeja. Laulaja on esiintynyt niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla. Hänen tunnetuimpia yhtyeitä ovat Emma Salokoski Ensemble, Emma Salokoski & Ilmiliekki sekä vokaaliyhtyeet Emma Salokoski Voices ja Aito Collective.

Duon toinen osapuoli Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Yhtyeistä Jukka Perko Avara, Jarmo Saari Republic, XL ja Anna-Mari Kähärän Orkesteri tunnettu artisti on luonut musiikkia myös elokuviin, televisioon, koreografioihin ja teatteriin, ja hänet tunnetaankin erittäin visuaaliseksi koetusta sävellystyylistä. Kitaran lisäksi Saari on luonut äänimaisemia hyödyntäen mm. ihmisääntä, thereminiä barokkiselloa ja lasiharppua.

Emma Salokosken rakastetut levytykset ja tarkasti valitut lainakappaleet heräävät nyt eloon tuoreina ja intiimeinä duosovituksina. Niissä kuuluu inspiraatio Suomen luonnosta sekä rytmimusiikista ympäri maailmaa.

Emma Salokoski – laulu
Jarmo Saari – kitara

Molemmissa tilaisuuksissa on 75 hengen yleisörajoitus, joten hyviä istumapaikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille. Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon näillä lomakkeilla:
Klo 19 alkava konsertti
Klo 21.30 alkava konsertti

Jazz Jkl Live: Emma Salokoski & Jarmo Saari Duo

pe 23.10.2020


Lukuisista yhteyksistä tunnettu ja arvostettu laulaja Emma Salokoski sekä monipuolisen uran tehnyt kitaristi Jarmo Saari tarjoilevat kahdestaan ainutkertaisen tunnelmallisen illan Popparissa. Salokosken rakastetut levytykset ja tarkasti valitut lainakappaleet heräävät nyt eloon tuoreina ja intiimeinä duosovituksina.

Turvallisuussyistä luvassa on kaksi keikkaa 75 hengen yleisörajoituksin – klo 19 ja 21.30.

Suomen eturivin artisteihin kuuluva Emma Salokoski on pitkällä urallaan vaikuttanut useissa kokoonpanoissa ja julkaissut lukuisia albumeja. Laulaja on esiintynyt niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla. Hänen tunnetuimpia yhtyeitä ovat Emma Salokoski Ensemble, Emma Salokoski & Ilmiliekki sekä vokaaliyhtyeet Emma Salokoski Voices ja Aito Collective.

Duon toinen osapuoli Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Yhtyeistä Jukka Perko Avara, Jarmo Saari Republic, XL ja Anna-Mari Kähärän Orkesteri tunnettu artisti on luonut musiikkia myös elokuviin, televisioon, koreografioihin ja teatteriin, ja hänet tunnetaankin erittäin visuaaliseksi koetusta sävellystyylistä. Kitaran lisäksi Saari on luonut äänimaisemia hyödyntäen mm. ihmisääntä, thereminiä barokkiselloa ja lasiharppua.

Emma Salokosken rakastetut levytykset ja tarkasti valitut lainakappaleet heräävät nyt eloon tuoreina ja intiimeinä duosovituksina. Niissä kuuluu inspiraatio Suomen luonnosta sekä rytmimusiikista ympäri maailmaa.

Emma Salokoski – laulu
Jarmo Saari – kitara

Molemmissa tilaisuuksissa on 75 hengen yleisörajoitus, joten hyviä istumapaikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille. Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon näillä lomakkeilla:
Klo 19 alkava konsertti
Klo 21.30 alkava konsertti

Viitasen Piia

la 24.10.2020


Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/viitasen-piia-poppari-jyvaskyla-lippuja/67128

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa indiefolkia soittava yhtye, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin. Syksyllä 2012 julkaistu debyyttialbumi Viitasen Piiakeräsi lukuisia loistoarvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Texicalli Recordsin julkaisema toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden ja paikan Helsingin Sanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukossa.

Yhtyeen marraskuussa 2016 julkaistu kolmas albumi Laulumaa on jatkanut nousujohteista kulkua, ja kerännyt täydet viisi tähteä niin Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta. MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Syyskuun lopussa 2019 Viitasen Piia julkaisi pitkään odotetun neljännen albuminsa ”Meidän jälkeemme hiljaisuus” (Texicalli Records). Albumi on nostanut artistin Suomen lauluntekiöiden-eliittiin.

”Viitasella on harvinainen taito laulaa itsensä suoraan kuulijan syliin ja ihon alle. Hänessä on myös jotain hyvin luonnollista ja pakotonta. Ehkä selitys on siinä, että hän alkoi näppäillä kitaraa ja tehdä omia lauluja vasta muutama vuosi sitten Nepalissa.”
– HS, Mari Koppinen.

Varonen Marko C-tutkinto

ma 26.10.2020
MarCo on Marko Varosen musiikkipedagogiopintojen puolivälin etappi: C-tutkintokonsertti!

Illan aikana kuullaan n. 45 minuutin kattaus erittäin timanttiseksi hiottuja grooveja, aistikkaita sooloja ja upeita tulkintoja tunnetuista ja ei niin tunnetuista kappaleista. Tulethan paikalle vain täysin terveenä ja pidät huolta hygieniaohjeista.

Bändi:
Marko Varonen – sähköbasso
Roope Strengell – sähkökitara
Henry Lightfoot – rummut
Nelli Marjomäki – koskettimet
Meeri Sarjasto – laulu
Asko Puhakka – laulu

C – Tutkinto / Tomi Mäkisuvio

ti 27.10.2020
Viime keväältä siirtynyt C – tutkintokeikka järjestetään Ravintola Popparissa Ti 27.10.2020 klo 19:00.

Ohjelmisto koostuu erilaisista rock – kappaleista ja sen pituus on n. 45 min.

Kappaleita kuullaan muun muassa bändeiltä kuten: Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Slash’s Snakepit, Velvet Revolver.
Paikanpäälle voi saapua ainoastaan täysin terveenä! Tapahtumassa noudatetaan myös vahvaa maskisuositusta, käsihygienaa, turvavälejä sekä henkilömäärärajoituksia.

Tomi Mäkisuvio (Kitara)
Aki Niskasaari (Kitara)
Väinö Liinamaa (Basso)
Niilo Muje (Rummut)
Topias Mattila (Laulu)

Tommi Männikön näyttökeikka

to 29.10.2020
Konsan hommat lähenee loppuaan ja siihenhän liittyy tämäntyyppinen riitti joka suoritetaan asianmukaisin varotoimin mutta suurella antaumuksella maailman parhaassa Popparissa. Tällä keikalla voit aistia tuulahduksia jotka eivät tuoksu välttämättä laisinkaan toisiltaan, eli kunnon keitos eikä mitään lirua! Siispä jos ei pelota niin tervetuloa tuntemaan mitä ikinä tuletkaan tuntemaan paikan päälle, me otamme sinut vastaan ja tarvittaessa herätämme tai rauhoittelemme, mitä tilanne ikinä vaatiikaan!

Kokoonpano:
Tommi Männikkö – Lyömäsoittimet
Eve Kaskela – Sähköbasso
Riku Mäenpää – Sähkökitara
Robin Widjeskog – kosketinsoittimet & syntetisaattorit*
Nea Vilhuniemi – Laulu
Joonatan Pihlainen – Laulu & Bassosyna*
Mari Rupponen – Tenorisaksofoni
Pauliina Puustinen – Alttosaksofoni & Nokkahuilu

*Ei mitään kunnon rokkia

Poppari Ensemble Tukikeikka

pe 30.10.2020


Pelastetaan Poppari! -mesenaattikampanjan yksityiskeikka on avattu nyt myös muulle yleisölle!

Illan ohjelmisto koostuu mesenaattien toiveiden mukaan monipuolisesta kattauksesta eri tyylilajeja, joten jokaiselle löytyy ohjelmasta varmasti sopivia herkkupaloja. Tule nauttimaan illasta lasillisen ääressä tai vaikka ulkoiluttamaan tanssikenkiä Poppari-ensemblen tahdissa!

Lavalla:
Sari Haapasalo – laulu
Henriika Steidel-Luoto – laulu
Aaro Laitinen – piano
Matias Luoto – kitara
Pekka Törmänen – basso
Osmo Blomqvist – rummut

SIIRTYY // SAMULI EDELMANN – Laulut ja piano

la 31.10.2020


Keikka siirtyy! Uusi päivä 12.3.2021!

Samuli Edelmann tekee syksyllä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

SIIRTYY // SAMULI EDELMANN – Laulut ja piano

la 31.10.2020


Keikka siirtyy! Uusi päivä 12.3.2021!

Samuli Edelmann tekee syksyllä 2020 viisi tunnelmallista klubi-iltaa yhdessä luottopianistinsa Matti Paatelman kanssa. Laulut & Piano -illoissa kuullaan Samulin rakastetuimpia hittejä kevein sovituksin, sekä vuonna 1997 julkaistun Vaiheet ja viime syksyllä julkaistun Vaiheet 2 -albumien materiaalia.

Kahden Trubaduurin ilta: Ville-Veikko Liekkinen ja Ruuhkapeikko

to 5.11.2020
Ville-Veikko Liekkinen:

”Ville-Veikko Liekkisen musiikkia voisi kuvailla mielikuvalla talosta, jossa nurkan takana voi yhtä hyvin odottaa jotain inhottavaa, ahdistavaa, julmaa kuin kaunistakin. Tuossa talossa kaappeihin sullotut salaisuudet repivät tiensä päivänvaloon ja verhojen välistä pilkottava loiste voi olla joko aurinko tai tulipalo.

Liekkisellä on pitkän linjan kokemus kitaristina ja laulajana eri bändeissä, mutta viime vuosina hän on omaksunut uuden, varsin riisutun tyylin kertoa tarinavetoisia laulujaan akustisen kitaran säestyksellä.Liekkinen on Suolahtelainen muusikko.

https://open.spotify.com/album/0Zd1gWsaKf5buSL1pvdJVP?si=eHZWtUz3TvWkBQzCpFEh7w&utm_source=copy-link

Ruuhkapeikko:

Ruuhkapeikko alias Timo Hakanen on Korpilahtelainen muusikko/lauluntekijä, neljän lapsen isä,jonka biisien teemat tulevat suoraan omasta elämästä.Ruuhkavuodet,nykymaailman meiningit,mielenterveys keskeisinä biisinaiheina. Ruuhkapeikko julkaisi 26.9.2020 debyyttialbuminsa, joka kantaa nimeä Sumuisten vuosien gorilla.Albumi on kuunneltavissa alla olevasta linkistä.

https://ruuhkapeikko.bandcamp.com/album/sumuisten-vuosien-gorilla

Keikkailtaan on vapaa pääsy.

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 6.11.2020


Melodisen Popin Musaklubi palaa Poppariin kuukauden tauon jälkeen! Marraskuun piristykseksi 06.11. perjantaina klo 19.00 kajahtaa kitaramusiikin sulosoinnut!

Popparibändi soittaa toivemusiikkia kitaramusiikin helmistä Rollareitten kautta myös Topi ja Agents klassikoihin. Vallitsevan tilanteen takia, yleisön turvallisuutta ajatellen, Poppariin sallitaan vain 75:n henkilön sisäänpääsy. Näin säilyy turvavälit yleisölle nautittavaan musiikkihetkeen.Popparibändissä soittavat:
Juha Ahtilinna
Eki Paananen
Juha Murtolahti
Veksa Nyberg
ja solistivieraana mahtavaääninen Ere Leskinen.

Dave Lindholm – Yksin // SIIRTYY 15.5.2021

la 7.11.2020


Keikka siirtyy 15.5.2021, ostetut liput käyvät sellaisenaan, tai ne voi palauttaa tikettiin halutessaan.

Dave Lindholm on kiistatta yksi arvostetuimmista suomalaisista musiikintekijöistä. Daven ura alkoi 1971 Ferris-yhtyeen levytyksestä ja jo seuraavana vuonna, 1972, julkaistiin ensimmäinen Dave Lindholmin sooloalbumi nimellä Iso ”Kynä” Lindholm. Lisänimi ”Isokynä” on seurannut Davea aina näihin päiviin saakka.

Marraskuun 2020 pienellä soolokiertueellaan Dave esiintyy soolona. Kiertue on nimettykin osuvasti: Dave Lindholm – Yksin. Illan ohjelmisto koostuu sekä suomeksi että englanniksi kirjoittamistaan lauluista, joita hän on tehnyt jo 70-luvulta lähtien, ja jotka hän on säilyttänyt mukanaan ohjelmistossa keikoillaan monet vuosikymmenet. ”Voi kun riittäis pieni taivas”, ”Pieni ja hento ote”,”Annan kitaran laulaa vaan” ovat lauluja, joita konserteissa tullaan kuulemaan, tai sitten ei. Daven konsertteihin kun liittyy aina tuo yksi hänen tavaramerkkinsä, ennakkoon ei voi sanoa, mitkä laulut kuulijat saavat nautittavakseen.

Liput Tiketistä ennakkoon 20 €. Ovelta 25€ vain jos jäljellä.
https://www.tiketti.fi/dave-lindholm-yksin-poppari-jyvaskyla-lippuja/70838

Jazz Jkl Live: Koutus

to 12.11.2020


Viiden tähden levyarvioita kerännyt kokoonpano on harmonikkataiteilija Harri Kuusijärven luotsaama monisyisen värikäs projekti. “Avantfuusiohaitarijazzia” esittävä ryhmä vierailee peräti kahden levyn julkaisukiertueellaan ensimmäistä kertaa Jyväskylässä.

Koutus on harmonikansoittaja-säveltäjä Harri Kuusijärven fuusioprojekti, jonka monista nykymusiikin muodoista ammentavaa musiikkia on kuvailtu muun muassa “avantfuusiohaitarijazziksi”. Yhtyeen albumit Koutus ja Music For A Family Picnic ovat keränneet ylistäviä arvioita kansainvälisesti niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta.

Vuonna 2020 julkaistaan kaksi Koutus-levyä. Kesäkuussa ilmestyneen Live In Helsinki -livealbumin lisäksi syksyn levynjulkaisukiertueella juhlistetaan myös yhtyeen kolmatta studiolevyä Mirage.

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt huomiota kansainvälisesti albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.

Harri Kuusijärvi – harmonikka ja elektroniikka
Veikki Virkajärvi – kitara
Mikael Myrskog – koskettimet ja elektroniikka
Jesse Ojajärvi – rummut

Keikalla on 75 hengen yleisörajoitus. Lippuja voi varata ilmaiseksi täällä.

Melrose // SIIRTYY 19.3.2021

pe 13.11.2020


Keikka siirtyy 19.3.2021, liput käyvät sellaisenaan tai ne voi palauttaa Tikettiin!

Melrose on vuonna 1981 perustettu rock-yhtye, joka on musiikissaan yhdistänyt perusrockia rockabillyyn ja rock’n’rolliin.

Tämän timanttisen rock-orkesterin edellisestä studiolevystä on kulunut yli kymmenen vuotta, jonka aikana bändi on keikkaillut ahkerasti ja säännöllisesti ympäri maailmaa, pääsääntöisesti kotimaassa. Tämä rock-trio tunnetaankin loistavasta livemeiningistä, joka tehoaa yhä vain faneihin pajasta ja paikasta riippumatta.

Yhtye on myös esiintynyt Aki Kaurismäen elokuvissa Laitakaupungin valot sekä Hamlet liikemaailmassa.

Hiljattain Melrose palasi vuosikymmenen tauon jälkeen studion uumeniin ja yhtyeen uusi, seitsemäs albumi Got It Made julkaistiin 6.2.2015. Albumin tuottajina toimivat Tokelan itsensä lisäksi Lauri Eloranta (Damn Seagulls, Pää Kii) ja Miikka Paatelainen (Scandinavian Music Group, The Latebirds & Kerkko Koskinen Kollektiivi). Levy-yhtiönä toimii Fullsteam Records.

Kevättalvella 2017 yhtye julkaisi uuden herkän I’ll Let You Know -singlen. ”Tässä biisissä on sopivasti Cissee ja vähän Agentsia, eli aika paljon härmää ollakseen meidän. Mut hyvä näin!” Tokela summaa.

Prisoners of Rock ’n’ Roll plays Neil Young & Crazy Horse

la 14.11.2020
Celebrating the belated 40th birthday of their beefheartian but benevolent leader onstage at the legendary Poppari Live Music Club (God & COVID-19 willing) by diving into the prolific songbook of one Mr. Neil Young and his ragtag team of musical desperados Crazy Horse, the aptly christened Prisoners of Rock ’n’ Roll presents a night of well- and lesser-known hits from the aforementioned oeuvre that has captured millions of hearts all over the world and gilded them true with sweetly pure harmonies and unforgettable melodies reducing the public at large into piles of sobbing mess with timeless tales of love, heartbreak and woe, of exotic lands unknown, of beautiful indian princesses at dawnbreak, the journey of man from the homestead in the countryside to the bright lights of the Big City and the pratfalls and prizes therewithin. Or, you know, rock ’n’ roll songs about cars and girls or whatever. The point being, EVERYONE can enjoy a good night out with ’The Prisoners’ (as all the township’s welfare mothers affectionately call them). So crawl out of your pandemia bunkers and smell the horse and down a pint or two in good company listening to the golden songs of yore and forget your troubles albeit just for a few hours for one fleeting night of beautiful live music.

Antti Katainen – Guitar & Vox
Tony Vuorma – Bass & Vox
Janne Kaipanen – Drums & Vox
Janne Riekko – Guitar

HUOM! Vallitsevan poikkeustilan takia, yleisön turvallisuutta ajatellen, Poppariin sallitaan vain 75:n henkilön sisäänpääsy. Muista säilyttää turvavälit ja huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä muista varotoimista.

Please follow all COVID-19 related guidelines and measures when attending the show!

Jaminavauskeikka + jamit!

ke 18.11.2020


Talon housebändi avaa pop/rock jamit keskiviikkona 18.11. ja toivottaa kaikki rennosta meiningistä tai jamittelusta kiinnostuneet viettämään mukavaa iltaa Poppariin.

Illan alkuun tarjoillaan setillinen kaikille tuttuja kevyen musiikin klassikoita. Ohjelmisto on koostettu muun muassa J. Karjalaisen, Eppu Normaalin, Stingin ja Phil Collinsin tunnetuista hittikappaleista, jotka sopivat mainiosti kuunneltaviksi virvokkeiden nauttimisen ohella. Keikan jälkeen alkaa välittömästi jamit, jolloin lava on vapaa kaikille soittajille ja laulajille.

Bändissä:
Pekka Oravuo, laulu ja kitara
Nelli Marjomäki, laulu ja koskettimet
Jere Suojanen, basso ja rakentaminen
Eero Nummela, rummut

Martin Alvarado

to 19.11.2020


Martin Alvaradoa pidetään Argentiinan merkittävämpänä nykytango laulajana. Opiskellessaan kitaran soittoa Buenos Airesissa 19-vuotiaana Alvarado huomasi lahjakkuutensa myös laulamiseen. Muutaman vuoden päästä hän matkusti Espanjaan, jossa hänen taitonsa huomattiin vuonna 2002 ja häntä pyydettiin esiintymään myös Suomeen. Uutinen lahjakkaasta laulajasta levisi nopeasti Suomessa ja hän onkin vieraillut tämän jälkeen säännöllisesti viihdyttämässä suomalaista konserttiyleisöä.

Alvaradon paljon kehuja saanut ja tarkoin valittu repertuaari sisältää teoksia Argentiinan tunnetuimmilta runoilijoilta ja säveltäjiltä, esimerkiksi harvinaisia teoksia Astor Piazzollalta, uusia tangoja sekä ikivihreitä tangoja ja unohtamatta hänen omia sävellyksiään.

Upea ääni ja tunteiden tulkinta yhdistettynä vangitsevaan lavakarismaan takaavat unohtumattoman illan Popparissa.

Jyväskylästä on tullut vuosien saatossa Martinille kuin koti ja hän toivottaa niin vanhat kuin uudet ystävät ja tuttavat viihtymään turvallisesti Poppariin.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/martin-alvarado-the-voice-of-buenos-aires-ravintola- poppari-lippuja/72352

Konsan Soul workshop

pe 20.11.2020

Konsan POP/ROCK workshop

ke 25.11.2020
Gradian musiikin ammattiopiskelijat esittävät musiikkia taidolla ja tunteella kolmen bändi voimin:

klo 19 I’m Pro (Vapaa Improvisaatio)

Oscar El Husseini
Niilo Hintikka
Jaakko Kiesiläinen
Nuutti Loikkanen
Markus Mäntymaa
Hanna Pitkänen
Saara Siltala
Severi Soisalo
ilari Taipalus
Aaro Viitanen

klo 20 PopRock A (PopRock)

Vilja Hirvelä; voc. / keyb.
Paula humalajoki; voc. / keyb.
Maria Mäkynen; voc.
Veikka Pälvimäki ja Anna Hakala; drs&perc.
Ville Heino; bass
Aleksi Haukkaluoma; guit.
Aleksi Hakala; guit.

klo 21 Maanis & Depressiiviset (PopRock)

Laulut; Maanavilja Kantala, Hanna Pitkänen ja Topias Lehtola
Kitarat; Eemi Hämäläinen ja Severi Soisalo
Bassot ja koskettimet; Jaakko Kiesiläinen ja Aaro Viitanen
Rummut ja perkussiot; Arvo Mäkinen ja Armas Moisio

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Joonatan Rautio

la 28.11.2020


Jazzklubin solistivieraaksi saapuu räjähtävän virtuoottinen saksofonisti Joonatan Rautio! Luvassa on jazzmusiikin historiassa usealle vuosikymmenelle ulottuva tribuutti, kun illan teemana ovat tenorisaksofonin kuninkaat: Lester Young, Coleman Hawkins, Sonny Rollins, Dexter Gordon, John Coltrane, Joe Henderson ja Michael Brecker.

Joonatan Rautio on maamme arvostetuimipia saksofonisteja. Hänet tunnetaan moniin musiikkityyleihin taipuvana, mutta samalla jazzperinteeseen syvästi juurtuneena, erehtymättömänä virtuoosina. Lukuisissa kokoonpanoissa vaikuttava taituri on myös toiminut pianistina, sovittaja, tuottajana ja kapellimestarina useissa erityyppisissä produktioissa.

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua, eri ikäpolvia yhdistävää kokoonpanoa tähdittää iltamissa upeat solistivieraat.

Joonatan Rautio – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus. Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon täältä.

Skenaario SIIRTYY

ke 2.12.2020


Jyväskylä on tunnettu Suomen hiphop -pääkaupunkina. Yksi suuri syy siihen on kovien räppäreiden valtava määrä, laatu ja freestyleräpin syvä arvostus. Lavalle nousevat JKL:n räppikerma eli Are, Joosu J, Soul Valpio ja Bege DJ R2ISDJ2:n orkestroimana.

Parasta tässä kaikessa on kansanvalta. Olemme luoneet skenaarioita, joiden aiheista ja haasteista vastaa yleisö eli SINÄ. MC:t ottavat haasteen vastaan ja tekevät kaikkensa pysyäkseen pinnalla – tyylillä ja taidolla. Sitä on SKENAARIO! DJ:t Soul Valpio & R2ISDJ2 soittavat tykeimmät vinyylit koko illan ajan ja lavahan on tuttuun tapaan auki jamittelijoille liven jälkeen. Seuraava Skenaario tapahtuu 2.10. Pistäpä nämä kalenteriin, levitä tietoa ja tuo kaveris kans!

AIKATAULU:
Klo21 DJ R2ISDJ2
Klo22 SKENAARIO LIVE
Klo23- OPEN STAGE & DJ:t SOUL VALPIO & R2ISDJ2


Ps. Mesenaatin tukikamppiksesta ennakkolipun ostaneille löytyy nimi listalta lipunmyynnistä.

SIIRTYY // Jazz Jkl Live: Dalindèo

to 3.12.2020


Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti tunnetaan erinomaisena ja rajoja rikkovana livebändinä. Uusimmalla Dark Money -albumilla jyllää vaikutteita mm. 1970-luvun alun Miles Davisin tuotannosta, Charles Mingusin yhtyeiden raa’asta live-energiasta ja Sun Ran psykedeelisestä avaruusjazzista.

Huom! Keikka siirtyy!

Dalindèo on säveltäjä ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti, joka tunnetaan suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteistä ammentavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Uusi levy Dark Money haluaa herättää keskustelua maailman kaoottisesta tilasta, jossa markkinat määrittävät arvot ja epäoikeudenmukaisuus yhteiskunnassa kasvaa. Musiikillisena suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusiojazz, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruusjazz. Henkisesti uusi albumi on sukua 1960-luvun poliittiselle jazzmusiikille.

Dark Moneyn musiikki on syntynyt Dalindèon kollektiivisesta energiasta ja yhtyesoundista, joka on kehittynyt huippuunsa viimeisen 15 vuoden aikana. Pöyhönen tunnetaan myös mm. Ricky-Tick Big Bandin johtajana ja tuoreesta yhteistyöstä 22 Pistepirkko -yhtyeen PK Keräsen kanssa.

Valtteri Laurell Pöyhönen – kitara, syntetisaattori, Wurlitzer
Pope Puolitaival – tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää – trumpetti
Pekka Lehti – basso
Jaska Lukkarinen – rummut
Rasmus Pailos – perkussiot, elektroniikka

Tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus. Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon täältä.

SIIRTYY 04.06.2021 // Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 4.12.2020


Huom! Musaklubi siirtyy 04.06.2021!

Melodisen popin Musaklubin joulukuun teemana on stemmalaulu ja hienot melodiat kolmen solistin voimin. Solistivieraana Helsingistä on jo 50 vuotta muusikkona vaikuttanut Harri ”Pikkis” Karen. Hän aloitti uransa Brandenburg-yhtyeen laulajana josta siirtyi bluesin suuntaan eri yhtyeisiin mm. kymmenen vuotta Pepe Ahlqvistin kanssa.

Pikkis on viettänyt talvikaudet jo 25 vuotta Aurinkorannikolla solistina eri yhtyeissä ja oli perustamassa mm. Seita & Friends-yhtyettä. Popparibändin muut solistit ovat vakiokalustoa eli Pepe ja Juha, jotka tutusti hoitavat melodiset ja tanssittavatkin rytmit.Popparibändissä musisoivat:
Ari Oinonen
Juha Murtolahti
Pepe Hämäläinen
Juha Ahtilinna
Veksa Nyberg
Pikkis Karen.

Klo 19.00-21.00

Kolmen Bändin ilta SIIRTYY

la 5.12.2020
Bändit:

7 Stout Clan (JKL/SLN) Kiltteihin verhoutunut kelttipunk-ryhmä iskee jalkoihin ja päähän kuin savuinen saaristoviski. Säkkipilli, banjo ja parrat johtavat tulta tiukan punk-trion tukemana. Tuoppiin tummaa ja tamppaamaan siis! https://spoti.fi/2Wvylel

The Boasters (JKL/TRE) Pub Rock/Street Punk -ryhmän musiikilliset luuvitoset laittavat suun messingille ja pogo-popot pyörimään jaloissa. Yy-Kaa-Koo-Nee sekä Oi! ja vielä kerran Oi! https://spoti.fi/2ZBjKQr

Strum 101 (PRV) Porvoon parhaimmisto napauttaa ytimeen täyslaidallisen Ska-vaikutteista punk-rockia. Bändi valmistelee juuri seuraajaa vuonna 2018 julkaistulle ”Is This Ska” -EP:lle. Näin kovaa ajoa ei edes kannata vastustella joten ”Come Skank With Me”! https://spoti.fi/2DSxJsU

SIIRTYY // Jesse Kaikuranta – Jazzy Christmas

pe 11.12.2020


Keikka siirtyy vuodella eteenpäin! Uusi päivä 10.12.2021.

Valovoimainen Jesse Kaikuranta koko Suomen kattavalle jazz -teemaiselle joulukonserttikiertueelle!

Liput: https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-poppari-jyvaskyla-lippuja/67129

Suomen rakastetuimpiin solisteihin kuuluva Jesse Kaikuranta esiintyy ympäri Suomen konserttisaleja joulukuussa 2020. Christmas jazz -nimellä kulkeva kiertueen ohjelmisto on koottu kaikille tutuista joululauluista niin suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

”Olen pitkään haaveillut jazz-teemaisesta kiertueesta. Nyt pääsen toteuttamaan sen huipputaidokkaan trioni kanssa Suomen upeimissa konserttipaikoissa. Toivottavasti näen teidät kaikki kiertueella!”

Jesse Kaikuranta trio on:
Jesse Kaikuranta, laulu
Juho Valjakka, piano
Jari Ilomäki, kontrabasso

SIIRTYY // Räsynukke + Suontausta & Puusaari

la 12.12.2020


Keikka siirtyy! Uusi päivä 6.3.

Räsynukke sekä Suontausta & Puusaari saapuvat jälleen konsertoimaan Poppariin. Luvassa on tunnelmallinen ilta herkän, dynaamisen ja seikkailunhaluisen musiikin parissa.

Räsynuken osalta illan tuotot käytetään uuden pitkäsoiton julkaisukustannuksiin. Alun perin yhtyeen oli tarkoitus juhlistaa kolmatta pitkäsoittoa joulukuun keikalla, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi julkaisu päätettiin siirtää alkuvuodelle 2021.

————–

Räsynukke on vuonna 2011 perustettu jyväskyläläinen akustishenkistä suomenkielistä musiikkia soittava bändi, joka tyylillisesti risteilee folkin ja modernin kansanmusiikin välillä. Ensimmäinen single tulevalta pitkäsoitolta julkaistiin musiikkivideon kera joulukuussa 2019.Toinen sinkkujulkaisu ”Tuulien mukana virtaa” näki päivänvalon koronakevään toukokuussa 2020 ja sitä juhlittiin livestream-keikalla. Suvin heleä ja moneen taipuva ääni sekä Hessun perkussiivinen fingerstyle luovat perustan, jota jokainen Räsynuken muusikko omalla instrumentillaan taidokkaasti täydentää.

Laulu – Suvi Uura
Kitara – Hessu Isoniemi (v. 2018 ->)
Perkussiot ja elektroniikka – Jaakko Peltonen
Kontrabasso – Hanna Turunen
Sello – Laura Vähä-Ruona
Viulu – Emmi Tauriainen

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1WNddMjMqcghv9Vuak0Q1e?si=puH6MBsmQ_KMY_rRRBlmSQ
Facebook: https://www.facebook.com/Rasynukkeduo
Youtube: https://m.youtube.com/channel/UCcGIjqGcAVf3sgYfDijJB_Q
Instagram: https://www.instagram.com/rasynukkeband/

Suontausta & Puusaari on vuonna 2015 perustettu jyväskyläläinen lauluntekijä/folk -yhtye, joka tallaa omia tunnelmallisia polkujaan laulettujen tarinoiden ja juurevan kielisoiton maailmassa. Muun muassa Yle Radio Suomen taajuuksilla arvostelumenestystä niittänyt esikoisalbumi ”Kasvot kohti aurinkoo” julkaistiin syksyllä 2017, ja samassa yhteydessä muotonsa vakiinnutti myös laajempi keikkakokoonpano.
”Musiikillista kaurakeksiä.” – J. Kosis

Jani Suontausta – laulu, akustinen kitara
Jaakko Puusaari – akustinen kitara, laulu
Tatu Lehto – slide-kitara, bouzouki
Juho Kosonen – mandoliini, tenoribanjo
Hanna Turunen – kontrabasso

Facebook: www.facebook.com/suontaustapuusaari
YouTube: https://www.youtube.com/user/jsuontausta
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1O4Hbu8pZ9ZwEGG0letupw

SIIRTYY // Jazz Jkl Live: Tuomas Paukku Scription

to 17.12.2020


Jyväskyläläisen kitaristi-säveltäjä Tuomas Paukun pääprojekti edustaa vahvaa ja persoonallista näkemystä kotimaisessa nykyjazzissa. Konserttikauden päätöskeikalla kotiyleisö pääsee ensimmäisten joukossa herkuttelemaan huolellisesti kypsytetyillä, uunituoreilla sävellyksillä.

Vuonna 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription edustaa vahvaa ja persoonallista näkemystä suomalaisessa nykyjazzissa. Paukun rajaton musiikillinen kiinnostus kuuluu hänen pääprojektinsa sävellyksissä monisävyisen avarasti. Scriptionin omaleimainen ja tiivistunnelmainen musiikki jylhine ja syklisesti etenevine tunnelmineen onkin sykähdyttänyt musiikin ystäviä yli genrerajojen.

Scriptionin debyyttialbumi julkaistiin 2018, ja se huomioitiin arvostetulla Spotify’n State of Jazz -soittolistalla. Levyllä saivat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Sama suunta ja henki syvenee Paukun uusissa sävellyksissä, joita kuullaan nyt pienellä kotimaan kiertueella juuri ennen kuin yhtye vetäytyy äänittämään toista pitkäsoittoaan.

Tuomas Paukku – kitara
Artturi Rönkä – piano
Janne Tuovinen – basso
Tomi Saikkonen – rummut

ReStart

pe 18.12.2020
KEIKKA SIIRTYY

SIIRTYY // Jyväskylä Big Band & Osmo Ikonen

su 20.12.2020
JBB:n ja Osmo Ikosen Popparin tukikeikka siirtyy vallitsevien olosuteiden vuoksi tulevaisuuteen. Kaikille mesenaateille on ilmoitettu sähköpostitse ja ilmoitamme heti, kun tilanne näyttää siltä, että keikalle löytyy uusi päivämäärä.

Perinteinen Tapaninvietto

la 26.12.2020


Aloitetaan jo 15.00. Korhosen Matti huolehtii äänistä. VAIN TERVEENÄ PAIKALLE!!!!

UUDEN VUODEN AATON VAPAAT JAMIT 15-22

to 31.12.2020
SOITTIMET JA PA OSAAVIEN KÄYTÖSSÄ! Hyvää ja parempaa vuotta 2021 toivottaa Popparin väki. Kiitos kaikille tästä vuodesta!!!!

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.