Keikat 2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 7.1.2022

Drink Floyd Wish You Were Beer

la 8.1.2022
KEIKKA SIIRTYY

Mika Nuorva

ti 11.1.2022

Lauantain jazzklubi

la 22.1.2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 4.2.2022

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Antti Sarpila

to 17.2.2022

Jazz Jkl:n tapahtumavuosi käynnistetään riemastuttavalla swing-herkuttelulla, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraana loistaa mestarillinen klarinetti- ja saksofonitaituri Antti Sarpila!

Antti Sarpila on ollut tärkeimpiä vanhemman jazzin vaalijoita Suomessa. Omalla levymerkillä julkaistuja levytyksiä on kertynyt yli 30, ja niiden pääosassa on yleensä ollut Antti Sarpila Swing Band. Sarpila tunnetaan mm. yhteistyöstään Johanna Iivanaisen ja Eino Grönin kanssa. Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 1997 saanut puhaltaja on esiintynyt mm. Count Basie Orchestran, hollantilaisen Metropole Orchestran sekä Swedish Swing Societyn solistivieraana.

Jazz Jkl Collectiven klubeilla kuullaan tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia vaihtuvin teemoin, ja jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua kokoonpanoa tähdittää klubeilla upeat solistivieraat.

Antti Sarpila – puhaltimet
Tuomas Paukku – kitara
Lasse Hirvi – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Tilaisuudessa on 98 hengen yleisörajoitus.

Lippujen ennakkovaraus täältä.

SURPLUS / AFTEREGO

la 19.2.2022
PERUTTU AUKIOLORAJOITUSTEN VUOKSI

Moffat & Malamujér

la 26.2.2022
KEIKKA PERUTTU AUKIOLORAJOITUSTEN VUOKSI

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 4.3.2022


Melodisen popin Musaklubi palaa jälleen kolmen kuukauden pakollisen tauon jälkeen ja kaikkien rajoitusten poistuttua innolla musiikin pariin. Popparibändi jatkaa siitä mihin joulukuussa jäätiin eli ohjelmisto tulee olemaan kuulijoiden ja soittajien mielimusiikkia 1950-70 lukujen suosituimmista pop-helmistä. Koska tämä on vuoden ensimmäinen Musaklubi aloitetaan soitanta jälleen kuin alusta: akustisia balladeja, hienoja pop-melodioita ja tanssittavaa rytmimusiikkia.

Popparibändissä Inkku, Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti, Veksa Nyberg ja Ari Oinonen.

Roasted Onion& Airis

la 12.3.2022


Airi’s ja Roasted Onion Jyväskylän Popparissa lauantaina 12.3.2022!

Aikataulu:
22:30 Roasted Onion
23:30 Airi’s


Airi’s on vuonna 2019 perustettu nelihenkinen rockbändi Espoosta. Airi’s soittaa indie rockia, johon on otettu rohkeasti vaikutteita progesta, ysärirockista, ja big band-sovituksista. Airi’s on soittanut reilut 50 keikkaa ympäri Suomea, ja olisi koronan salliessa tehnyt ulkomaiden debyyttinsä Islannissa ja Latviassa kesällä 2020. Bändi on julkaissut tähän mennessä 5 singleä, yhden akustisen EP:n ja yhden musiikkivideon. Airi’sin musiikkia on soitettu muun muassa YleX:llä ja useilla indie-radiokanavilla Briteissä. Uusin single, keväällä 2021 julkaistu ”The Sky” sai radiosoittoa aina Yhdysvalloissa asti, muun muassa SiriusXM-kanavalla legendaarisen DJ Rodney Bingenheimerin radioshow’ssa.

Joni Hartikainen: laulu/kitara
Tuomas Hokkanen: kitara/laulu
Julius Lindberg: basso
Thomas Aura: rummut/laulu

www.linktr.ee/weareairis

Roasted Onion on viiden yhteenhitsautuneen muusikon perustama uusi ja pirteä Pop/Hard Rock-yhtye. Bändi haluaa olla eturintamassa palauttamassa suomalaista rockia livelavoille musiikkialaa piiskanneen koronapandemian jälkeen; Roasted Onion esiintyy suurella sydämmellä, innolla ja aina show edellä. Roasted Onion julkaisee ensimmäistä kertaa musiikkia 10.3. Nyt ensimmäistä kertaa Popparissa!

Sakari Miettinen – Laulu
Juhana Korva – Kitara
Matias Piittala – Kitara
Oskari Vettenranta – Basso
Joel Tiainen – Rummut

Jamiavaus Oravuo-Varonen-Törmä

ke 16.3.2022


Pekka Oravuo, Marko Varonen ja Antti Törmä sukeltavat triollaan kitarainstrumentaalien syvään päätyyn, kun yhtye hyppää Popparin tulikuumalle lavalle soittamaan klassikoita eri vuosikymmeniltä. Bändin ohjelmisto koostuu muun muassa Robben Fordin, Jeff Beckin sekä Guthrie Trapin kappaleista, joiden avulla seikkaillaan Nashvillestä, New Yorkin kautta Helsinkiin. Tervetuloa nauttimaan Popparin ainutlaatuisesta tunnelmasta!

Pekka Oravuo, kitara
Marko Varonen, basso
Antti Törmä, rummut

Keikan jälkeen jamit.

Jazz Jkl Live: Aki Rissanen Trio

pe 18.3.2022


Tämän hetken kiinnostavin ja kansainvälisesti menestynein suomalaisjazzyhtye konsertoi viimein Jyväskylässä!

Aki Rissanen Trio on huomattavimpia kotimaisia nykyjazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat levyt ovat toimineet vahvoina voimannäyttöinä yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen on saavuttanut kansainvälisen läpimurron ja noussut eurooppalaisen jazzkentän eturiviin.

Trion uusimmalla levyllä (Art In Motion, 2019) kuullaan timanttiseksi hioutunutta kolmikkoa, jossa Rissasen lisäksi ovat mukana maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Levyn inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsieurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki. ”Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia viimeisimmälle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori”, Rissanen kuvailee.

Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Ben Granfelt

la 19.3.2022


Suomalainen kitaristi Ben Granfelt julkaisi syyskuussa 2020 uusimman, kriitikkojen ylistämän albuminsa True Colours. Kuten tiedämme, ei julkaisun aikaan ollut mahdollisuutta esiintyä livenä. True Colors on Benin 18. soolojulkaisu. Nyt Ben, Masa Maijanen (basso) ja Jari Salminen (rummut) pääsevät vihdoin soittamaan musiikkia taas yhdessä livenä.

”Mikä paska vuosi 2020 olikaan! Otetaan kaikki irti vuodesta 2022 ja tuetaan klubeja, jotka ovat aina tukeneet meitä. En malta odottaa, että pääsen esittelemään uusia juttuja faneilleni ja ystävilleni.”

Benin ura ulottuu kauas taaksepäin: Gringos Locos 80-luvulla, Guitar Slingers ja Leningrad Cowboyt 90-luvulla, jota seurasivat Wishbone Ash ja Los Bastardos Finlandeses.

Ben Granfelt

la 19.3.2022


Suomalainen kitaristi Ben Granfelt julkaisi syyskuussa 2020 uusimman, kriitikkojen ylistämän albuminsa True Colours. Kuten tiedämme, ei julkaisun aikaan ollut mahdollisuutta esiintyä livenä. True Colors on Benin 18. soolojulkaisu. Nyt Ben, Masa Maijanen (basso) ja Jari Salminen (rummut) pääsevät vihdoin soittamaan musiikkia taas yhdessä livenä.

”Mikä paska vuosi 2020 olikaan! Otetaan kaikki irti vuodesta 2022 ja tuetaan klubeja, jotka ovat aina tukeneet meitä. En malta odottaa, että pääsen esittelemään uusia juttuja faneilleni ja ystävilleni.”

Benin ura ulottuu kauas taaksepäin: Gringos Locos 80-luvulla, Guitar Slingers ja Leningrad Cowboyt 90-luvulla, jota seurasivat Wishbone Ash ja Los Bastardos Finlandeses.

2 x PopRock + Improtyöpaja (Gradia)

ke 23.3.2022
Gradian musiikinopiskelijat soittavat populäärimusiikin helmiä aikojen takaa tähän päivään. Illan aloittavat improkurssilaiset jotka seilailevat vapailla taajuuksilla.

Klo 19 Vaparit;
Antti Muranen, Siina Koivunen, Paula Humalajoki, Kaapro Purokuru, Benjamon Mylläri, Hirvelä Vilja, Sakari Christensen, Usva Heikkilä

Klo 19.30 Legit B
Laulut; Johanna Bendayan, Janette Rantanen, Nuttama Talasmo, Viola Tarvainen Kitarat; Janne Kuorikoski & Santeri Shemeikka Koskettimet; Peppi Blomqvist Basso; Elsa Lachaussee Rummut; Arvo Mäkinen

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kalle Keränen

pe 25.3.2022


Saksofonisti Kalle Keränen on Jyväskylän uudemman polven luottomuusikoita. Jazz Jkl Collectiven solistivieraana Keränen tulkitsee saksofonin vanhojen mestareiden musiikkia.

Kalle Keränen on tuttu mm. Jyväskylä Big Bandin ja Ilmavoimien Big Bandin riveistä, mutta nyt häntä kuullaan pienyhtyeen solistina ja tenorisaksofonin suurmiesten kappaleiden äärellä. Luvassa on klassikkobiisejä legendoilta, mm. Sonny Rollinsilta, Hank Mobleylta ja John Coltranelta.

Jazz Jkl Collectiven klubeilla kuullaan tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia vaihtuvin teemoin. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua kokoonpanoa tähdittää klubeilla upeat solistivieraat.

Kalle Keränen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

MIKKO ALATALO 70V -JUHLAKONSERTTI

la 26.3.2022


Yksi maamme legendaarisimmista viihdetaiteilijoista, tänä vuonna 70 vuotta täyttänyt Mikko Alatalo suuntaa laajalle juhlakiertueelle keväällä 2022.

Mikko Alatalo 70v- juhlakiertue käsittää 23 konserttia ympäri maata. Kyseessä on Alatalon laajin konserttisalikiertue yli 10 vuoteen. Tunnelmallisissa illoissa yleisö pääsee poikkeuksellisen lähelle ainutlaatuista lauluntekijää, ja biisien lomassa kuullaan tarinoita värikkään uran varrelta. Kiertue toteutetaan akustisen trion kanssa, jossa Mikkoa säestää Kalle Alatalo Company.

”Keikoilla minua pyydetään usein esittämään kappaleita isoimpien hittien ulkopuolelta. Onkin hienoa lähteä ensi keväänä kiertueelle konserttisaleihin, joissa voi laulaa harvemmin kuultuja helmiä kaikille tuttujen biisien rinnalla”, Mikko kommentoi.

Vaikka viihteen kentällä on koronan vuoksi eletty vaikeita aikoja, on tänä vuonna ollut myös syytä juhlaan. Keväällä julkaistiin Alatalon kokoelmalevy tuplavinyylinä sekä 10 cd:n juhlakokoelma ”Suomalainen reissupoika”, joka sai myönteisen arvostelun mm. Helsingin Sanomissa ja Riffi-lehdessä. YLE lähetti Alatalon juhlaohjelman vapunaattona, jonka aikana muisteltiin taiteilijan pitkää musiikkiuraa. Ennen joulua tv-ensi-iltansa saa dokumentti ”Maailma, jossa kasvoin”, joka perustuu Alatalon lauluihin. Vuoteen on lisäksi mahtunut useita huomionosoituksia, kuten taiteen Suomi-palkinto sekä oma tähti Tampereen Tähtikadulle. Laaja juhlakiertue alkaa helmikuussa 2022.

Alatalon mittava ura käsittää 700 levytettyä laulua, joista 600 on kirjoitettu yhdessä Harri Rinteen kanssa. Lisäksi takana on 6000 heitettyä keikkaa ja yli 50 julkaistua albumia. Juhlakonserteissa kuullaan lauluja koko 50 vuotta kestäneen uran varrelta: Juice Leskisen kanssa levytettyjä Manserock-klassikoita, 80-luvun Syksyn Säveliä, Siirtomaa-Suomen lauluja, balladeja ja paljon muuta.

Liput: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/78407
https://www.facebook.com/mikkoalatalovirallinen
https://www.mikkoalatalo.net

Hanna Liinojan Taitelijajuhlan jatkot

la 26.3.2022

Stop, look and listen – tribuutti Patsy Clinelle

ke 30.3.2022
Patsy Cline, yksi kantrimusiikin merkittävimmistä naisartisteista, tuli tunnetuksi vahvasta tulkinnastaan ja klassikoiksi muodeistuneistaan kappaleistaan kuten Crazy, Walkin’ After Midnight ja I Fall To Pieces. Popparin lavalla pureudutaan näihin merkkiteoksiin keskiviikkona 30.3. klo 19:30, kun uunituore tribuuttikokoonpano soittaa ensikeikkansa. Tervetuloa viihtymään!

Reetta Karhunen, laulu ja piano
Pekka Oravuo, kitara
Tatu Lehto, kitara
Eetu Suutarinen, basso
Eero Nummela, rummut

Keikan jälkeen jamit.

Jazz Jkl Live: Peela

to 31.3.2022


Nuorten jazztaitureiden Peela on kitaristi Johannes Granrothin liidaama sekstetti, jonka raikas ja energinen fuusio valloittaa myös sen yleisön, joka ei vielä tiennytkään diggaavansa jatsia!

Peelan persoonallinen ja notkea groove ammentaa jazzista, funkrockista ja neo-soulista. Johannes Granrothin säveltämissä kappaleissa nuorilla virtuooseilla on reilusti tilaa leikkiä ja improvisoida. Mukaansatempaavan tanssittava rytmiikka soljuu vaivattomasti nuorten instrumentalistien käsittelyssä, ja nouseva jazztähti Maja Mannila koristelee laulullaan kokonaisuutta eloisasti.

Peela julkaisi esikoislevynsä vuonna 2018 ja viime syyskuussa levysoittimiin pääsi kuusikon kakkosalbumi Stepping Stones. Suomen Jazzliiton kevätkiertueella oleva yhtye valmistelee parhaillaan kolmatta levyään.

Johannes Granroth – kitara
Maja Mannila – laulu ja koskettimet
Sami Leponiemi – saksofoni
Oliver Karttunen – basso
Mikko Antila – lyömäsoittimet ja koskettimet
Severi Sorjonen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 1.4.2022


Popin ykkösbändi Beatles on taas ajankohtainen kun heiltä julkaistiin kahdeksan tunnin dokumentti studiotyöskentelystä. Popparibändi on ajan hengessä mukana ja soittaa koko illan pelkkää Beatles-musiikkia joka muuten on myös bändin mielimusiikkia. Beatles valloitti 60-luvun alussa maailman nuorison omaperäisillä soundeillaan ja ennen kaikkea Lennon-McCartney hienoilla sävellyksillään. Popparibändin neljä solistia esittävät vuorotellen näitä kappaleita kuunneltaviksi ja myös tanssittaviksi.

Popparibändissä Inkku, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti, Ari Oinonen, Juha Ahtilinna ja Veksa Nyberg.

YKSITYISTILAISUUS 18-22

la 2.4.2022

Shower of cover

la 2.4.2022
Mukavaa musiikkia elämäni soundtrack -tyyppisellä ratkaisulla. Policea,Totoa, Van Halenia, Whitesnakea yms, hyvällä svengillä moneen makuun!

Jyrki Jylhä – rummut
Arttu Lesonen – kitara
Risto Ronkainen – kitara
Tappi Leppänen – basso
Kari Perälä – koskettimet
Timo Lekander – laulu Jarkko Niska – laulu Kimmo Virtanen – laulu

ILLU-Band 40-vuotisjuhlakeikka

ke 6.4.2022

Heavy Jazz – the Breed plays Pekka Pohjola 70v

pe 8.4.2022


Pekka Pohjola oli vuosikymmenten ajan yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista muusikoista ja säveltäjistä. Grammy-ehdokkaiden, Emma-palkittujen ja ehdokkaiden, mm. Steve Vain, Mike Keneallyn, Absoluuttisen Nollapisteen, maailmanmusiikin ja sinfonisen musiikiin virtuoosimuusikot esittävät Pekka Pohjolan musiikkia hänen 70. juhlavuonnaan tuomalla oman persoonallisen lisänsä Pohjolan ikuisiin säveliin.

”Heavy Jazz – The Breed plays music of Pekka Pohjola 70v” konserttikokonaisuus juhlistaa tänä vuonna Pekka Pohjolan juhlavuotta!

The Breed on esittänyt Pekka Pohjolan musiikkia menestyksekkäästi kotimaamme festivaaleilla ja klubeilla. Kotimaan klubeista mukana ovat mm. Kuopio (Maxim, Pannuhuone), Hämeenlinna (Suisto), Tampere (Ylioppilasteatteri, Telakka), Jyväskylä (Poppari), Lahti (Tirra), Pori (Validi Karkia), Rovaniemi (Korundi Jazz), Sääksmäki Soi! -festivaali, Hämeenlinna LinnaJazz, Uumaja Jazz Festival, Joensuu Botania Jazz festivaali, Sibelius-museo, Viitasaaren Musiikin Aika, Kaustisen kansanmusiikkijuhlat. Konserttisaleissa mm. Kangasala-talo, Jyväskylän Talvi-festivaali, esiintymiset yhdessä SAWO BigBandin kanssa mm. Kuopiossa, Porissa ja kotimaamme festivaaleilla. Kokoonpanolla on kiertueet mm. Norjaan ja Saksaan.

Jukka Iisakkila on monipuolinen muusikko-kitaristi-instrumentalisti, kansainvälisesti tunnettu kapellimestari ja mm. Steve Vain arvostettu yhteistyökumppani sekä ECM ja Dacapo ja Eclipse Music levy-yhtiöiden artisti. Grammy-ehdokas sekä Emma-ehdokas ja palkittu.
Jaan Wessman on laaja-alainen multi-instrumentalisti jonka lukuisiin kansainvälisiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat niin Mike Keneally (Frank Zappa) kuin Marco Minnemann, Paleface ja Jonne Aaron sekä lukuisat muut artistit ja levytykset.
Aki Lääkkölä on monipuolinen muusikko, laajalti tunnustettu niin kitaristina, säveltäjänä ja kosketinsoittajana sekä tietenkin tunnettu Absoluuttisesta Nollapisteestä,
Niko Ronimuksen taidot ovat kysyttyjä kotimaamme orkesteissa ja yhtyeissä.
Ville Ojanen on rokkaavan maailmanmusiikin kansainvälisellä huipulla toimiva, useilla levytyksillään palkittu, viulisti-säveltäjä. Useita Emma-ehdokkuuksia.

Kokoonpano:
Jaan Wessmann – basso
Aki Lääkkölä – kosketinsoittimet
Niko Ronimus – lyömäsoittimet
Ville Ojanen – viulu
Jukka Iisakkila – kitara, piano

Yksityis tilaisuus 16-19

la 9.4.2022

Gradian pop/rock -työpajat

ti 12.4.2022

Gradian Country & Soul -ilta

ke 13.4.2022
Gradian muusikko-opiskelijat näyttävät osaamistaan country- ja soul- työpajojen keikalla Popparissa klo 19 alkaen. Tule kokemaan elävän musiikin huumaa ja nauttimaan country- ja soul- klassikoista!

Klo 19 Soiva Peli(acoustic)
Klo 20 Gradia Goes Country

Viitasaurus 60 vee

to 14.4.2022


Esiintyjät:

20:30 Viitasaurus 60-veevideo
21.00 Taistelevat Viitasaaret
21.45 Let´s Eppelin UnLedded (featuring mandoliiniguru Jouni Koskimäki)
22:30 ILLU-Band laulusolisteinaan Juha Holma, Pekka Välimaa, Antti Kleemola ja Antti Lipponen

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kalevi Louhivuori

pe 15.4.2022


HUOM! Sairastapauksen vuoksi Perjantain jazzklubin ohjelmaan 15.4. on tullut viime hetken muutos. Yonan solistivierailulle pyritään löytämään uusi ajankohta.

Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi saapuu huima trumpetisti Kalevi Louhivuori. Luvassa on mahtavan energinen keikka, joka yllättää sekä yleisön ja muusikot!

Kalevi Louhivuori on kansainväisesti arvostetumpia ja tunnetuimpia suomalaistrumpetisteja. Kypsästä ja erottuvasta saundistaan tunnettu muusikko on vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä sekä yhtyeenjohtajana, säveltäjänä ja soittajana. Louhivuoren omia yhtyeitä ovat esimerkiksi Sun Trio, Big Blue ja The Northern Governors ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Yonan, Ricky-Tick Big Bandin, Osmo Ikosen ja Piirpaukkeen kanssa.

Yonan keikalle aiemmin tehdyt lippujen ennakkovaraukset ovat edelleen voimassa perjantain klubilla, eikä niitä ei tarvitse erikseen perua.

Kalevi Louhivuori – trumpetti
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Let´s Eppelin/70´s Show

pe 15.4.2022


Konkaribändien Let´s Eppelin (1988- ) ja 70´s Show (2001- )perinteisellä tuplakeikalla.

Illan jyräyttää käyntiin Let´s Eppelin klo 22:30 maltillisesti uudistetulla ohjelmistolla ja keskiyön aikaan laulava kitaristi Miika Tarvainen astuu lavalle muuttaen kokoonpanon 70´s Showksi. Luvassa mm. ratkir(i)emukkaita tuplakitaralurituksia. Paranoid soitetaan. Liput 10 euroa.

Jorma Hietamäki (laulu)
Jukka Viitasaari (kitara)
Juha-Antti Helama (basso)
Pasi Pekkarinen (rummut)

ReStart

la 16.4.2022


ReStart ! starttaa koneet kunnolla. Koneesta tulee vahvaa rockia isolla ärrällä. Alun perin 80-luvulla perustettu Start! oli rockmusan mestaruussarjassa, ja keikkaili valtakunnallisesti paljon. Nyt Moilanen-Peltonen-Hedman-Lampinen kentällinen on virittänyt koneet uudelleen käyntiin, ja jälkeä syntyy.

Mukana setissä on vanhoja Start! helmiä, mutta panoksia on ladattu hyvin paljon myös uuteen musaan. Meno livenä on todella ärhäkkää jonka seassa sanan säilä lentää. Tämä ei ole pelkkää vanhan asian kertaamista, vaan ReStart ! kestää vertailun minkä tahansa saman tyylilajin rockbändin kanssa. Voit kaivaa maistiaisia bändin Facebook sivuilta, josta löytyy livetallenteita biiseistä.

Rytmikaksikko Pekka Lampinen – Seppo Peltonen luovat vankan ja tarkan pohjan laulaja Riku Moilasen vahvalle laulutulkinnalle, ja Jari Hedman taikoo ilmoille yhdessä Riku Moilasenkanssa upeita kitarastemmoja ja soinnutuksia, joita enää harvoin nykymusassa kuulee. Kokonaisuutena iloinen ja vauhdikas rockiltama on tulossa 16.4 Poppariin. Jos olet vähänkin rockhenkinen henkilö tai muistat tätä ryhmää jo aiemmilta ajoilta, tältä keikalta ei kannata jäädä pois!

Soul-workshop

ke 20.4.2022

Soul-workshop

ke 20.4.2022

Jazz Jkl Live: Pope Puolitaival Nordic4

pe 22.4.2022


Dalindèosta, Ricky-Tick Big Bandista ja monien TV:n musiikkiohjelmien bändeistä tuttu saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival esittäytyy vahvana yhtyeenjohtajana ja säveltäjänä. Melodista pohjoismaista jazzia soittava huippukokoonpano Pope Puolitaival Nordic4 tunnelmoi lyyrisillä ja elokuvallisilla sävymaailmoilla.

Nordic4:n keväällä 2020 julkaistu debyyttilevy Northern Resonance heijastelee pohjoista mielenmaisemaa, ja sen kahdeksan kappaletta sijoittuvat eri puolille Suomea muodostaen tarinallisen kokonaisuuden Puolitaipaleen omakohtaisia kokemuksista. ”Uskon että musiikissa kuuluu aina vahvasti sen esittäjän ja säveltäjän elämäntarinat. Kun taustalla on oikeita tapahtumia, on jokaisen kappaleen yksilöllinen tunne helppo löytää uudestaan live-esiintymisissä ja välittää eteenpäin”, Puolitaival sanoo.

Popen Puolitaival Nordic4:n musiikissa vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyy luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja vahvaan, välillä myös sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin.

Pope Puolitaival – saksofonit
Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

JARKKO MARTIKAINEN

la 23.4.2022


Liput Tiketistä 15€.

Jarkko Martikainen luo esiintyessään käsin kosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä. Hän on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Jarkko Martikainen tunnetaan myös YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina 1987–2008. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan myös entistäkin pohdiskelevampia sävyjä.

Spring-a-palooza -microfest

ma 25.4.2022
JAMKin opiskelijat tarjoavat sinulle kevään ensimmäisen mikrofestarin neljän bändin voimin.

Eero Nummela and Friends

ti 26.4.2022
Tervetuloa jamiavauskeikalle tiistaina 26.4. viihtymään Eero Nummelan luotsaaman housebandin seurassa! Illan upeat solistivieraat johdattavat kuulijan musiikilliselle matkalle Kalifornian auringosta Britteinsaarille ja välipysähdysten kautta takaisin. Tämä rytmimusiikki-ilta on kuulijoille ilmainen, joten kannattaa lähteä vaikkapa lähestyvän vapun kunniaksi nauttimaan musiikista ja virvokkeista meidän seurassamme.

Severi Lehtimäen B-tutkinto konsertti

to 28.4.2022

Malamujér, Moffat ja Vaisto

pe 29.4.2022
Vappuaaton aattona progerock/grunge täyttää Popparin kolmen yhtyeen voimin: Malamujér, Moffat ja Vaisto.

LA HEAT

la 30.4.2022
80-luvun musiikin hyvän mielen lähettiläät eli LA Heat on täällä taas! Ohjelmistosta löytyy edelleen kasaripopin rakastetuimpia säveliä sekä ehkä myös muutamia vähemmän tuttu, mutta sitäkin mainiompi popteos.

Esimerkkeinä illan linjasta olkoon vaikkapa Tears for Fears, Nik Kershaw, Peter Gabriel ja Billy Idol.

Laitetaan vapun kunniaksi kajalit silmiin, huivit ranteisiin ja pastellia päälle, koska LA Heat aiheuttaa taatusti tennarin vipatusta ja hymyä naamalle!

Konsta Niskavaara, laulu
Toni Pikkarainen, kitara
Juha-Matti Rautiainen, basso
Hannu Leppänen, rummut
Mikko Pellinen, kosketinsoittimet

Anna Hakalan C-tutkinto

to 5.5.2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 6.5.2022


Melodisen popin Musaklubi palaa jälleen popin alkuvuosille. Illan solistina on Juha Ahtilinna joka tulkitsee 50-luvun rock klassikkoja ja ja Cliff Richardin tunnettuja hittejä. Erikoisvieraana on Musaklubin alkuperäisjäsen Eki Paananen jonka punainen Strato luo kitaramusiikin parhaan fiilingin. Juha ja Eki ovat luvanneet kitaramiekkailua, joten kaksintaistelua luvassa.Popparibändissä Juha Ahtilinna, Veksa Nyberg, Ari Oinonen, Eki Paananen ja Arska Vesterinen. Poppari 06.05. klo 19.00-21.00, liput 10€.

Kielo Kärkkäinen

pe 6.5.2022


Liput Tiketistä 11,50€

Kielo Kärkkäinen on Tampereella asuva laulaja ja lauluntekijä. Teatterimuusikoksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2013 valmistunut Kärkkäinen on monipuolinen ja selkeä-ääninen tekijä esittävän taiteen kentällä. Hän on taitava laulaja, jolla on syvä ja koskettava ääni, ja jonka keikoilla vallitsee intensiivinen ja keskittynyt tunnelma.

Kielo on julkaissut kolme sooloalbumia folkia ja jazzia yhdistävää uuden ajan laulelmaa, Valon mentyä -EP:n, kaksi albumia maailmanmusiikkiyhtye Belizen kanssa, sekä vieraillut lukuisilla äänitteillä. Hän kirjoittaa lauluja suomeksi ja espanjaksi, ja on kunnianhimoinen ja kiitetty tekstittäjä. Kärkkäinen keikkailee aktiivisesti yhtyeensä kanssa, jossa soittavat kitaristi Matti Salo ja tenorisaksofonisti Sami Sippola. Kärkkäisen soolotuotannon julkaisuista vastaa Texicalli Records.

”On virkistävää kuulla kaunista ja syvällistä musiikkia, jolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mikä on juuri nyt muodikasta.”

”Kielon liittää mainittuihin taiteilijoihin (Joni Mitchell, Joan Baez, Violeta Parra, Emma Salokoski) tulkinnan keskittyneisyys ja kyky luoda tavattoman intiimi ilmapiiri.” Pauli Kallio (Soundi 9/2019)

Kielo Kärkkäisen uutta levyä kuunnellessa tuntee jatkuvasti olevansa jonkin ikiaikaisen äärellä. Se ei johdu siitä että teksti- tai musiikkisisältö olisi erityisen vanhahtavaa saati muinaista. Kyse on kommunikaation puhtaudesta. Tekijän konstailemattomasti kaunis ääni välittää tarkkaan harkittuja tekstejä kuulijalle. Sävellykset ja sovitukset ovat kautta linjan kauniita ja tarttuvia, mutta keskiössä ovat ihmisääni ja välitettävät viestit.

Ville Pirinen, musiikin ja kielen ystävä Rakkaus jazziin on vienyt Kärkkäisen opiskelemaan jazzlaulua Espanjaan asti. Suomeen palattuaan hän perusti Taming May -yhtyeen, joka on valmistanut tribuuttikonsertit Nancy Wilsonin ja Carmen McRaen innoittamana ja esiintynyt mm. vuoden 2020 Tampere Jazz Happeningin avauskokoonpanona. Kärkkäinen on myös vetänyt Last Sunday Jam Session -iltoja Tampereen Telakalla vuodesta 2016 yhdessä Ilaria Tuccin ja Sondagers-orkesterin kanssa.

Teatterimuusikon tointa Kärkkäinen on päässyt harjoittamaan vapaan kentän teatteriryhmässä Paha kana vuodesta 2018 asti. Ryhmä on kirjailija ja tetteriohjaaja Juha Hurmeen johdolla valmistanut kielellisesti omintakeisiin teksteihin pohjautuvia esityksiä, Marja-Liisa Vartion Vatikaani (2018), Lewis Carrollin Kraukijahti (2020) ja Hurmeen Marjapussi (2021). Näytelmien musiikista ja musiikin harjoittamisesta vastaa Kielo Kärkkäinen. Paha kana on esiintynyt mm. Kajaanin runoviikoilla, Tampereen Työväen teatterin Naisten vuoro -festivaaleilla ja Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa Italiassa. Kielo Kärkkäinen on asunut ja opiskellut Costa Ricassa ja Espanjassa. Hän hallitsee sujuvasti espanjan kielen, ja omaa laajan repertuaarin nueva canción -laulelmaa.

Jazz Jkl Live: Susanna Aleksandra Quartet

la 7.5.2022


Susanna Aleksandra on kansainvälinen vokaaliartisti, jonka tarinalliset kappaleet, karismaattinen esiintyminen ja mestarillinen tulkinta pitää yleisön otteessaan. Susannan ja pianisti Joonas Haaviston johtama perinnettä ja modernimpaa jazzsoundia sekoittava kvartetti huipentaa Jazzliiton kiertuekevään.

Virolaissyntyinen lauluntekijä ja vokalisti Susanna Aleksandra aloitti yhteistyön pianisti Joonas Haaviston kanssa vuonna 2018. Jaettu näkemys musiikin kerroksellisuudesta, vahvasta tunnelatauksesta ja tarinallisuudesta nykyjazzin muodossa synnytti Souls Of The Night -albumin, joka julkaistiin ensin Japanissa. Keväällä 2021 levy ilmestyi Suomessa nimellä The Siren, ja se on saanut kansainvälisissä jazzmedioissa kiitellyn vastaanoton.

Susanna Aleksandra Quartetin kaikille kuulijoille helposti lähestyttävä musiikki leikittelee vaivattomasti melodioilla ja lyriikoilla yhdistellen niin perinteisen, modernin kuin latin jazzinkin vaikutteita.

Susanna Aleksandra – laulu
Joonas Haavisto – piano
Joonas Tuuri – basso
Ville Pynssi – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Vibravox 25v juhlakeikka

pe 13.5.2022


Jytää, beibit jytää! Vibravoxin 25 – vuotis juhlailta pitää sisällään erilaisia Vibrojen kokoonpanoja ja bilemusaa eri aikakausilta yllätyksiä unohtamatta! Kannat kattoon beibit!

Illan aloittaa klo 20.45 Legendaarinen comebackin tekevä S.W.Heimon Kädet

Illan aloittaa klo 20.45 Legendaarinen comebackin tekevä S.W.Heimon Kädet

Vibravox:
Sami Pekkarinen
Leena Pekkarinen
Jyrki Ijäs
Samuli Liekkinen
Olli Liimatainen

Iida Pekkarinen – sings disco
Aino Pekkarinen- sings disco

Heikki Silvennoinen

la 14.5.2022
sairastapaus! Kaekka siirtyy 24.9. Ostetut Tiketin liput käyvät siirrettyyn keikkaan.

Matias Queron c.tutkinto

ma 16.5.2022

Mika Heinosen piano B-tutkinto

ti 17.5.2022
Lämpimästi tervetuloa paikalle kaikki viihteellisen pianomusiikin ystävät! Konsertissa kuullaan ikivihreitä jazzstandardeja vuosien takaa, elokuvamusiikkia, sekä suomalaisen viihdemusiikin helmiä.

Kokoonpano:
Mika Heinonen – piano
Olli Tanttu – kitara
Jukka Kampman – basso
Miikka Raeniemi – rummut

Oravuo/Varonen/Törmä

ti 17.5.2022
Pekka Oravuo, Marko Varonen ja Antti Törmä soittaa triollaan juurevaa kitarainstrumentaalimusiikkia. Ohjelmistossa kuullaan kappaleita muun muassa Robben Fordilta, Guthrie Trapilta sekä Josh Smithiltä. Bluesin, kantrin ja jazzin risteyskohdassa seikkaileva trio nostaa tunnelman korkealle viihtyisässä Popparissa.

Pekka Oravuo, kitara
Marko Varonen, basso
Antti Törmä, rummut

DYNAMIC DYNAMIC

ke 18.5.2022


Dynamic Dynamic on Helsinkiläinen fuusiojazz-kvartetti.

Perjantaina 6.5 debyyttialbuminsa julkaissut Dynamic Dynamic saapuu Jyväskylään! Yhtye edustaa uuden aallon instrumentaalimusiikkia, joka yhdistelee musiikissaan rockin ja r’n’b:n groovea jazzperinteen harmoniaan. Neljä nuorta oman instrumenttinsa virtuoosia edustavat jokainen osaamistaan omalla saundillaan, luoden aivan uusia äänimaisemia.

Jaakko Penttilä – kitara
Jere Mäntykangas – kitara
Samu Jaantila – basso
Tuomas Karlsson – rummut”

Sakari Christensen Päättökonsertti

to 19.5.2022

Sakari Christensen Päättökonsertti

to 19.5.2022
Sakari Christensenin päättökonserttissa päästään kuulemaan virtuoosi Frank Zappan 70-luvun kummallisia jytäbängereitä! Zappan mutkikas sekä humoristinen ote musiikkiin tulee näkymään ja kuulumaan, joten luvassa on hyväntuulinen ja hauska ilta! Konserttiin on vapaa pääsy.

BÄNDI:
Severi Boesen – Koskettimet
Sakari Christensen – Rummut/Laulu
Josefiina Fagerlund – Laulu
Niilo Hintikka – Perkussio/Rummut
Antti Hämäläinen – Kitara
Antti Muuranen – Saksofoni
Juuso Porras- Laulu
Jasper Ranta-Nilkku – Kitara
Petra Rothovius – Laulu
Aaro Viitanen- Basso

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Antti Heerman

pe 20.5.2022


Toukokuun jazzklubi saa solistivieraakseen viulutaituri Antti Heermanin. Jazz Barin kaikkien aikojen ensimmäisenä Vuoden muusikkona palkittua Heermania kuullaan nyt pitkästä aikaa vanhassa kotikaupungissaan perinteisemmän jazzin tulkkina!

Jazzmusiikissa on viulu on harvinaisempi soitin, mutta tämänkin lajin mestareita on. Jazz Jkl Collectiven kanssa Suomen arvostetuimpia jazzviulisteja edustava Antti Heerman iloittelee swingistä bebop-aikakaudelle ulottuvilla kappaleilla.

Nykyään Tampereella asuva Antti Heerman on huomattavan monipuolinen viulisti, joka on kotonaan niin taidetangon, jazzmusiikin kuin perinteisen klassisen viulumusiikinkin parissa. Heermanin uralle mahtuu huikea määrä kokoonpanoja, solistitehtäviä sekä levytyksiä.

Antti Heerman – viulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Suuret suljetut purppurasilmät

la 21.5.2022
Suuret suljetut purppurasilmät oli jyväskyläläinen bändi, joka vaikutti vuosina 1992-1997. Suomenkielistä modernia ja persoonallista rockmusiikkia esittänyt yhtye keräsi demoillaan kehuja ja keikoillaan yleisöä, sai menestystä muutamasta bändikilpailusta ja julkaisi Unettomuus vaivaa nuorta miest -ep-levyn vuonna 1995.

Ilmiselvästä potentiaalista huolimatta toiminta hyytyi lopulta aikatauluongelmiin osan jäsenistöstä saatua ns. oikeita muusikontöitä. Yhtyeen tekemä musiikki on säilyttänyt silti oman erityisen paikkansa soittajiensa sydämissä.

Yhtye teki yhden keikan pituisen comebackin toukokuussa 2001 kitaristinsa 30-vuotissyntymäpäivillä. Sen jälkeen on ollut taas hiljaista. Kunnes nyt! Vuonna 2022 bändi tekee paluun estradille kokoonpanolla Antti Lipponen (laulu ja kitara), Juho Hämäläinen (kitara), Tapio Leppänen (basso) ja Sami Kontola (rummut).

Liput 8 euroa.

https://www.facebook.com/suusulpursil/

Eemelin Pelto

pe 27.5.2022


Eemelin Pelto on pääosin suomirock-covereita soittava akustinen trio jolta parin viime vuoden aikana on alkanut tulla omaakin tuotantoa. Setti kulkee Heikki Salon lyyrisistä kielikuvista Dingon nostalgian kautta niin tämän päivän tähtiin kuin EP:n omaan ’Miesluolaankin’. Monen muun bändin tapaan korona-aika käytettiin uusien omien biisien säveltämiseen ja näistä tuoreimmat saavat ensiesityksensä Popparissa

Teemu Kinnunen – laulu
Mikko Hiekkanen – kitara
Simo Pönkänen – gtr, coc

Antti Seppä & Hehku akustisesti

la 28.5.2022
Antti Seppä (Elliot, The Rivers Of Mars) julkaisi juuri kolmannen suomenkielisen singlensä Uniin. Biisi löytyy suoratoistopalveluista ja siihen Nizzassa keväällä 2022 kuvattu video YouTubesta, missä voi katsella myös kahden ensimmäisen singlejulkaisun videot. Keväällä 2021 Seppä rikkoi lähes kymmenen vuoden hiljaisuuden singlellä Rakkaus laulun kirjoittaa. Siitä saakka laulunsa ovat soineet jatkuvasti esimerkiksi Radio Keskisuomalaisen taajuuksilla. Popparissa mies soittaa akustisesti luottokitaristinsa Juha ”Räpylä” Räisäsen kanssa. Räisänen soittaa myös Sepän äänitteillä.

www.anttiseppa.fi @anttiseppaofficial

Vies Vignette

ti 31.5.2022


Vies Vignette – siis kuka? Debytoimassa Popparissa – siis mitä?

Ennenkuulumatonta(!) musiikillista ulosantia on tarjoamassa kuuden hengen voimin Vies Vignette, hiljattain laajentunut yhtye, joka seilaa eri genrejen ja sielunmaisemien tyyntä merta oman tuotantonsa siivin – pienin karvaisin kätösin väännettynä ja pienten päiden suurella kunnianhimolla maustettuna.

Laulu: Anniina Lotvonen
Rummut: Tomi Raikaslehto
Kitara: Aki Niskasaari
Basso: Sebastian Orkamaa
Koskettimet: Josefiina Sinervo
Saxofoni: Taru Salonurmi

House Band avaa Blues Jamit

ke 1.6.2022

Drink Floyd

to 2.6.2022


Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara
Ben Granfelt: kitara, laulu
Jukka Jylli: basso
Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu
Nicke Lindholm: rummut, laulu

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.6.2022


Melodisen popin Musaklubi päättää kevätkauden perjantaina 03.06. Illan teemana on Best of eli Popparibändi soittaa talven aikana suosituimpia kappaleita niin korvaan kuin jalkaan sopiviksi. Eiköhän siellä kuulla myös kaksitoistakielisen kitaran hienoa soundia.

Popparibändissä soittavat Juha Ahtilinna, Juha Murtolahti, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen ja Eki Paananen.

Musaklubi pitää kesäloman heinäkuussa ja 05.08. alkaa syyskausi.

P.s. 15.07. Musaklubi-extra, jossa vieraana Espanjan Fugesta Seita & Friends.

Queen-acoustic duo

la 4.6.2022
ILLAN KEIKKA PERUTTU SAIRAUSTAPAUKSEN VUOKSI. PAHOITTELUT

Jazz Jkl Live: Ilkka Arola Sound Tagine

to 9.6.2022


Etnojazzyhtye Ilkka Arola Sound Tagine sekoittaa musiikissaan luovasti eri musiikkikulttuureja ja tanssittaa koukuttavilla rytmikudoksillaan. Tämän orkesterin pirskeet nostaa klubitunnelman takuulla kattoon!

Trumpetisti Ilkka Arolan johtaman viisihenkisen etnojazz -kokoonpanon musiikissa yhdistyy vahva draama, Lähi-idän mystiikka sekä pohjoismaisen jazzin tilava eteerisyys. Palestiinasta ja Pohjois-Afrikasta oppia hakenut bändin johtaja Arola soittaa neliventtiilistä Quartertone-trumpettia, joka maustaa Sound Taginen soundia itämaisella mikrotonaliikalla. Nuorten rytmimuusikoiden huipuista kootun ryhmän uusin levy, Blue & Golden, julkaistaan huhtikuussa 2022.

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti, saz, laulu
Topi Korhonen – oud, sähkökitara
Esko Grundström – basso, syntetisaattorit
Juuso Hannukainen – perkussio
Okko Saastamoinen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Petri Kautto

pe 17.6.2022


Kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven solistivieraana piristää kitaristi-laulaja Petri Kautto. Klubilla kuullaan hienoja jazzklassikoita – laulettuina ja soitettuina – sekä muuta hyväntuulista rytmimusiikkia Kauton jäljittelemättömän luonnonmukaiseen tyyliin!

Petri Kautto lähestyy rytmimusiikkia monesta kulmasta mm. bluesin, jazzin, reggaen ja countryn keinoin. Pitkän linjan muusikkoa ovat viime vuosina työllistäneet mm. Marjo Leinonen & Publicans, Piirpauke, Reporters ja Saimaa. Monipuolisena ja taitavana kitaristina sekä teeskentelemättömänä laulajana tunnettu Kautto värittää kolmannella ja viimeisimmällä soololevyllään “Country & Northern” perinteistä kantria ja brittifolkia pohjoisilla sävyillä.

Petri Kautto – kitara ja laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Prisoners of Rock ’n’ Roll with Friends (Kataisen Synttärikeikka)

la 18.6.2022
Prisoners of Rock ’n’ Roll makes an effortless 360 No Scope headshot blowing your collective brains all over the wall by playing a well-curated selection of everyone’s favourite and guilty-pleasure COVER SONGS from both ends of the spectrum all the way from 70’s Aardvark to 00’s Zebra. For the umpteenth time in recorded humanoid history the band assembles yet again onstage at the legendary Bar Poppari Live Music Club to celebrate the adding of another growth ring around the husky trunk of its ”Jerry Garcia-look-a-like-contest-runner-up-of-2001”-bandleader with a little help from his friends and special appearances by a secret cabal of musical guests. A night of live rock and/or roll music is to be had with and/or without you consent. So conquer your FOMO and dance all night in SLO-MO! Step right up, all folk and freak! Come one, come all coomers!

Dramatis Multipersonae:
Antti Katainen – Guitars & Vox
Tony Vuorma & Bass & Vox
Janne Kaipainen – Drums & Vox
Janne Riekko – Guitars
Ms. Candy St. Arr, Pirate Queen and the Scourge of The Seven Seamen – Chanteuse & Booty
Ms. Venial Isle – Sirencall & Soothsaying
Dr. Hank A. Knee-op – Prophecy & Preaching

Jyväskylän Kesän avajaisklubi: Dr Samigos & Amigos

ke 6.7.2022


Ennakkoliput osoitteesta: http://jyvaskylankesa.fi

Jyväskylän Kesän avajaisklubilla nähdään Samigo & Amigosin Celebration, musiikillinen ylistys ystävyydelle. Celebration kutsuu iloitsemaan, hiljentymään ja voimistumaan musiikin ja luonnon äänten äärelle. Esityksessä voi aistia Lapin tunturit, afrobrasilialaiset perinnerytmit, kansanmusiikin ilon ja universaalin hypnoosigrooven mukaansatempaavalla tavalla.

Sami Kontola: rummut, perkussiot & laulu
Antti Kleemola: koskettimet & laulu
Esa-Markku Juutilainen: puhaltimet & laulu
Juuso Hannukainen: perkussiot & ohjelmointi
Olli Tanttu: kitarat & laulu
Petri Jaakonaho: bassot & laulu
Fábio de Oliveira: 7-kielinen akustinen kitara & laulu
Karol Schittini: perkussiot & laulu
Assia d’Oshun: spoken word & laulu
Lauri Hallikainen: luontoäänitallenteet

Pääsyliput myydään Jyväskylän Kesän lippukaupassa osoitteessa: https://jyvaskylankesa.fi/tapahtumat/avajaisklubi-samigo-amigos-celebration/

Saarisalo + Maagine

pe 8.7.2022


8.7. Popparin lavalle nousevat uuden polven jazziskelmää säveltävä Saarisalo yhtyeineen sekä Suomisoul-yhtye Maagine. Lämpimästi tervetuloa!

Saarisalo 21.00
Maagine 22.00

Saarisalo on artisti, laulunkirjoittaja ja tuottaja, jonka esikoisalbumi Valehtele, maailma ei tule muuttumaan julkaistiin huhtikuussa 29.4.2022. Artisti seilaa suvereenisti genrejen välillä: hänen sooloprojektinsa pyhäksi kolminaisuudeksi voisi kuitenkin nimittää jazzia, iskelmää ja runoutta. Saarisalon livekokoonpano koostuu persoonallisista musiikkialan ammattilaisista, jotka omalla estetiikallaan tekevät kunniaa debyyttialbumin tunteikkaille kappaleille.

Maagine on Jyväskylässä vuonna 2017 perustettu suomenkielistä soulmusiikkia esittävä yhtye. Laulaja Matti Halosen ja Kitaristi Tatu lehdon kappaleet heräävät henkiin virtuoottisen 9-henkisen bändin käsissä, erottuen Suomen popkentällä edukseen omaperäisellä soundillaan. Soundilla, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, yhdistävänä tekijänään syvälle juurtunut groove.

Wee People

la 9.7.2022
Wee People palaa pitkän tauon jälkeen keikoille! Myös uutta musiikkia julkaistaan kesän aikana.

Wee Peoplen vastustamaton funkin ja rockin yhdistelmä on vietellyt kuulijoita mukaansa jo yli 25 vuoden ajan, mutta viime aikoina yhtye on ollut syväjäässä. On aika laittaa lämmitys päälle ja sulattaa jää. Popparissa kuullaan uutta ja vanhaa Wee Peoplea unohtamatta yhtyeelle tyypillistä kollektiivista jamittelua.

Harri Kentala (laulu/kitara
Tomi Havinen (rummut)
Juha-Matti Rautiainen (basso)

Torstain jazzklubi: Jazziskelmää!

to 14.7.2022


Jazz Jkl Collectiven jazziskelmät kajahtavat nyt kesäillassa toiveuusintana ja vieläpä lämpimien lattarirytmien notkistamina! Laulaja Sini Pajusen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollarin johtamina tehdään nostalgiamatka aikaan, jolloin mummon kaappikello raksutti vielä jatsin rytmiin.

Jazzmusiikin vaikutus oli voimakasta suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Radio ja äänilevyteollisuus saivat aikaan sen, että vaikutteita voitiin vihdoin hakea muutenkin maailman eri kolkista. Etelä-Amerikan lattarirytmeistä saatiin aineksia niin tangoihin kuin muihinkin rytmilajeihin.

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisten jazziskelmien aarteistosta monipuolisen kattauksen, jossa on mukana niin käännöskappaleita ja kuin kotimaista klassikoita. Niiden tehtailussa ja esittämisessä merkittävimpiä olivat Erik Lindström, Toivo Kärki, Laila Kinnunen, Olavi Virta ja Helena Siltala. Nyt näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Seita & Friends: Espanjalainen ilta

pe 15.7.2022


Espanjan Aurinkorannikon suosituin suomalaisbändi on jo kymmenen vuoden ajan ollut Seita & Friends. Bändi on soittanut syksystä kevääseen keskiviikkoisin Fugen kulttuuriravintola Kukossa jo lähes 400 keikkaa. Kukon päällikkönä touhuaa jyväskyläläissyntyinen Antti ”Pizza” Pekkarinen ja myös bändissä on alusta asti soittanut kaksi jyväskyläläissoittajaa. Suuri osa illan ohjelmistosta on espanjankielistä mutta myös muuta popmusiikkia kuullaan runsaasti. Monipuolisen ohjelmiston takaa yhtyeen kolme laulusolistia Seita, Sami ja Hese. Ensimmäisen kesäkeikan Popparissa yhtye soitti jo viisi vuotta sitten joten perinteitäkin on.

Seita & Friends muusikot ovat: Seita Van Den Eeden, Jorma Ettanen, Sami Lassila, Heikki Viinamäki ja Veksa Nyberg.

Jazz Jkl Live: Elena Mindru Finnection

to 21.7.2022


Kansainvälisen tason jazztähti Elena Mindru on elävöittänyt suomalaista musiikkielämää jo lähes vuosikymmenen ajan karismaattisella esiintymisellään. Mindrun orkesteri Finnection luottaa musiikissaan vahvaan tarinankerrontaan ja ilmaisulliseen vapauteen, joka vangitsee kuulijan omaan maailmaansa.

Romanialaistaustainen Mindru on luonut Suomesta käsin hienon kansainvälisen uran, joka on vienyt häntä esiintymään ympäri maailmaa mm. monien sinfoniaorkestereiden ja big bandien solistina. Artistin uusin ja neljäs albumi Hope maalailee ihmiskunnan tulevaisuuden näkymiä muuttuvassa ekologisessa ympäristössä ja pohtii globalisaation mukanaan tuomia haasteita. Sävellysten sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen.

Elena Mindrun yhtye Finnection koostuu suomalaisista nuoren sukupolven jazzmuusikoista. Yhtyeen nimi kuvastaa kansainvälisesti konsertoivan kokoonpanon solistin ja instrumentalistien keskinäistä yhteyttä.

Elena Mindru – laulu
Sampo Hiukkanen – viulu
Tuomas J. Turunen – piano
Oskari Siirtola – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Ville Lähteenmäki Trio & Mumriq (SE)

ti 26.7.2022
Ville Lähteenmäki Trio on Trondheimissa päämajaansa pitävä yhtye, joka koostuu Suomen ja Norjan eturivin nuorista jazzmuusikoista: Ville Lähteenmäki (bassoklarinetti), Nicolas Leirtrø (basso), ja Trym Saugstad Karlsen (rummut).

Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita sellaisilta 1960- ja 1970- luvun afroamerikkalaisen jazzmusiikin pioneereilta, kuten Pharoah Sanders, Albert Ayler, Archie Shepp ja Alice Coltrane. Ville Lähteenmäki Triossa yhdistyvät energinen yhteissoitto, seikkailulliset melodiat sekä tuliset improvisaatiot. Tällä hetkellä yhtye työstää ensimmäistä albumiaan, joka julkaistaan kesällä 2022. Albumi on kunnianosoitus yhtyeen suurimmille musiikillisille esikuville, mutta myös pilkahdus pohjoismaisen jazzmusiikin tulevaisuuteen.

Mumriq on ruotsalaisen vokalisti ja lauluntekijä Klara Ahlerstenin johdolla Göteborgista ponnistava jazzyhtye. Ahlerstenin tekstit kutsuvat kuulijan maailmaan, jonka tarinat kertovat tutuista ja tuntemattomista ihmisistä, otuksista ja paikoista – hyvästeistä ja jälleennäkemisistä. Keski-suomalaista väriä yhtyeeseen tuo Äänekoskelta kotoisin oleva pianisti Antti Lähdesmäki

Diving Ducks

la 30.7.2022
Diving Ducks palaa yli kahden vuoden jälkeen takaisin Popparin lavalle! Luvassa uutta ja vanhaa. Tule mukaan nauttimaan ja huutamaan.

Stand Up -Klubi

to 4.8.2022
Popparin stand up open mic -klubi. Klubia järjestetään kerran kuussa kuun ensimmäisenä torstaina (poikkeuksena marraskuun keikka). Jokaisella klubilla on esiintyy viidestä kahdeksaan koomikkoa vasta-alkajista aina ammattilaisiin asti! Lavalla nähdään niin TV:stä tuttuja koomikoita ja ensimmäisiä keikkoja tekeviä aloittelijoita. Huumoria löytyy kaikennäköistä laidasta laitaan.

Show starttaa noin 19:00
Liput myydään ovelta!

Esityksen kesto n. 2 tuntia
Tapahtuma on K-18

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 5.8.2022


Elokuun melodisen popin Musaklubi on kesäklubi jossa kuullaan popin suosituimpia kesäisiä biisejä. Kaivelemme myös ohjelmistosta vähemmän soitettuja herkkuja ja myös muutama uusikin kappale on luvassa. Elokuun helteillä on yleisölle luvassa hikisiä hetkiä niin tanssilattialla kuin tunnelmabiisejä kuunnellessa.

Popparibändissä soittavat Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti, Ari Oinonen ja Veksa Nyberg.

Let’s Eppelin

pe 5.8.2022


Maailman neljänneksi vanhin Led Zeppelin-tribuuttibändi, vuonna 1988 perustettu Let´s Eppelin heittää terävän kesäkeikan. Nyt on ylevä hetki tulla tsekkaamaan, jäävätkö Zeppelin-laulut pystyyn! Luvassa otteita isäbändin jokaiselta studioalbumilta mukaanlukien klassikot Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Immigrant Song, Black Dog & Rock and Roll! Mitä klassisin rock raikaa jo klo 22.30 ja lauantain puolella saatetaan maistella jo muitakin 1970-luvun helmiä.

Jorma Hietamäki (laulu) 1990-
Jukka Viitasaari (kitara) 1990-
Juha-Antti Helama (basso) 1998-
Pasi Pekkarinen (rummut) 2011-

Melrose

la 6.8.2022

Tad Robinson

ma 8.8.2022


Loistava amerikkalainen soulblues-laulaja, huuliharpisti ja moninkertainen Blues Award -ehdokas Tad Robinson saapuu kesällä 2022 festivaalikiertueelle Suomeen ja Viroon, ja esiintyy myös Jyväskylässä ja Popparissa monen vuoden tauon jälkeen.

Tad levytti hiljattain viidennen Severn Records –julkaisunsa ’Real Street’. Ylistäviä arvioita saanut levy äänitettiin Memphisissä legendaaristen Hi Rhythm Section –muusikoiden säestyksellä.

Vuonna 1956 syntynyt ja New Yorkissa varttunut Robinson aloitti ammattimaisen muusikonuransa 80-luvulla huuliharpistina Chicagon haastavissa bluesympyröissä. 1990-luvulla ura jatkui blueslaulajana, mutta hän on sittemmin palannut levyillään nuoruutensa suosikkimusiikkiin souliin. Robinson kertoo, kuinka hän jo koululuokkansa lähes ainoana valkoisena oppilaana tutustui koulutoveriensa opastuksella niin 60-luvun mustan musiikin soulvirtauksiin kuin latinorytmeihin.

Tad laulaa Memphisin soulia ja Chicago bluesia vahvalla ja aidolla tavalla. Sen sijaan, että esittäisi omia versioita tuon ajan klassikoista, Robinson pitäytyy laulamaan omia kappaleitaan, jotka ovat kuitenkin sovitettu vahvasti tuon ajan soul- ja bluestraditioiden hengessä. Tad Robinson omaa yhden rikkaimmista ja voimakkaimmista lauluäänistä, jota hän osaa myös käyttää taitavan pehmeästi. Kun tähän lisätään vielä Robinsonin poikkeuksellinen kyky blueshuuliharpistina, on käsillä varsin harvinaislaatuinen esiintyjä.

60- ja 70-lukulainen soulmusiikki on nykyään kokemassa uudelleentulemista, mutta Tad Robinson osoittaa hienolla musiikillisella tavallaan että taidokkailla ja hyvällä maulla luoduilla ja intohimolla esitetyt sielukkaat soundit eivät sittenkään ole koskaan olleet pois muodista.

Robinsonin taustayhtyeenä toimii hänen pitkäaikaisia luottomuusikoitaan. Jonne Kulluvaara (kitara), Jaska Prepula (basso) ja Juppo Paavola (rummut) omaavat pitkän kokemuksen ulkomaalaisten artistien kiertueyhtyeistä (mm. James Harman, Barrelhouse Chuck, Terry Hanck, Mark Hummel, Junior Watson ym. ym.), ja ovat toimineet myös Tad Robinsonin kiertueyhtyeenä Skandinaviassa vuodesta 2011 lähtien.

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-ti 21-05
Ke-pe 16-05
Su 23-05

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua. Ennakot baarista.

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen