Keikat 2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 7.1.2022

Drink Floyd Wish You Were Beer

la 8.1.2022
KEIKKA SIIRTYY

Mika Nuorva

ti 11.1.2022

Lauantain jazzklubi

la 22.1.2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 4.2.2022

The Indico 20 vuotta

to 10.2.2022

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Antti Sarpila

to 17.2.2022

Jazz Jkl:n tapahtumavuosi käynnistetään riemastuttavalla swing-herkuttelulla, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraana loistaa mestarillinen klarinetti- ja saksofonitaituri Antti Sarpila!

Antti Sarpila on ollut tärkeimpiä vanhemman jazzin vaalijoita Suomessa. Omalla levymerkillä julkaistuja levytyksiä on kertynyt yli 30, ja niiden pääosassa on yleensä ollut Antti Sarpila Swing Band. Sarpila tunnetaan mm. yhteistyöstään Johanna Iivanaisen ja Eino Grönin kanssa. Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 1997 saanut puhaltaja on esiintynyt mm. Count Basie Orchestran, hollantilaisen Metropole Orchestran sekä Swedish Swing Societyn solistivieraana.

Jazz Jkl Collectiven klubeilla kuullaan tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia vaihtuvin teemoin, ja jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua kokoonpanoa tähdittää klubeilla upeat solistivieraat.

Antti Sarpila – puhaltimet
Tuomas Paukku – kitara
Lasse Hirvi – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Tilaisuudessa on 98 hengen yleisörajoitus.

Lippujen ennakkovaraus täältä.

SURPLUS / AFTEREGO

la 19.2.2022
PERUTTU AUKIOLORAJOITUSTEN VUOKSI

Moffat & Malamujér

la 26.2.2022
KEIKKA PERUTTU AUKIOLORAJOITUSTEN VUOKSI

Hella

ke 2.3.2022

Hella

ke 2.3.2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 4.3.2022


Melodisen popin Musaklubi palaa jälleen kolmen kuukauden pakollisen tauon jälkeen ja kaikkien rajoitusten poistuttua innolla musiikin pariin. Popparibändi jatkaa siitä mihin joulukuussa jäätiin eli ohjelmisto tulee olemaan kuulijoiden ja soittajien mielimusiikkia 1950-70 lukujen suosituimmista pop-helmistä. Koska tämä on vuoden ensimmäinen Musaklubi aloitetaan soitanta jälleen kuin alusta: akustisia balladeja, hienoja pop-melodioita ja tanssittavaa rytmimusiikkia.

Popparibändissä Inkku, Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti, Veksa Nyberg ja Ari Oinonen.

Roasted Onion& Airis

la 12.3.2022


Airi’s ja Roasted Onion Jyväskylän Popparissa lauantaina 12.3.2022!

Aikataulu:
22:30 Roasted Onion
23:30 Airi’s


Airi’s on vuonna 2019 perustettu nelihenkinen rockbändi Espoosta. Airi’s soittaa indie rockia, johon on otettu rohkeasti vaikutteita progesta, ysärirockista, ja big band-sovituksista. Airi’s on soittanut reilut 50 keikkaa ympäri Suomea, ja olisi koronan salliessa tehnyt ulkomaiden debyyttinsä Islannissa ja Latviassa kesällä 2020. Bändi on julkaissut tähän mennessä 5 singleä, yhden akustisen EP:n ja yhden musiikkivideon. Airi’sin musiikkia on soitettu muun muassa YleX:llä ja useilla indie-radiokanavilla Briteissä. Uusin single, keväällä 2021 julkaistu ”The Sky” sai radiosoittoa aina Yhdysvalloissa asti, muun muassa SiriusXM-kanavalla legendaarisen DJ Rodney Bingenheimerin radioshow’ssa.

Joni Hartikainen: laulu/kitara
Tuomas Hokkanen: kitara/laulu
Julius Lindberg: basso
Thomas Aura: rummut/laulu

www.linktr.ee/weareairis

Roasted Onion on viiden yhteenhitsautuneen muusikon perustama uusi ja pirteä Pop/Hard Rock-yhtye. Bändi haluaa olla eturintamassa palauttamassa suomalaista rockia livelavoille musiikkialaa piiskanneen koronapandemian jälkeen; Roasted Onion esiintyy suurella sydämmellä, innolla ja aina show edellä. Roasted Onion julkaisee ensimmäistä kertaa musiikkia 10.3. Nyt ensimmäistä kertaa Popparissa!

Sakari Miettinen – Laulu
Juhana Korva – Kitara
Matias Piittala – Kitara
Oskari Vettenranta – Basso
Joel Tiainen – Rummut

Jamiavaus Oravuo-Varonen-Törmä

ke 16.3.2022


Pekka Oravuo, Marko Varonen ja Antti Törmä sukeltavat triollaan kitarainstrumentaalien syvään päätyyn, kun yhtye hyppää Popparin tulikuumalle lavalle soittamaan klassikoita eri vuosikymmeniltä. Bändin ohjelmisto koostuu muun muassa Robben Fordin, Jeff Beckin sekä Guthrie Trapin kappaleista, joiden avulla seikkaillaan Nashvillestä, New Yorkin kautta Helsinkiin. Tervetuloa nauttimaan Popparin ainutlaatuisesta tunnelmasta!

Pekka Oravuo, kitara
Marko Varonen, basso
Antti Törmä, rummut

Keikan jälkeen jamit.

Jazz Jkl Live: Aki Rissanen Trio

pe 18.3.2022


Tämän hetken kiinnostavin ja kansainvälisesti menestynein suomalaisjazzyhtye konsertoi viimein Jyväskylässä!

Aki Rissanen Trio on huomattavimpia kotimaisia nykyjazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat levyt ovat toimineet vahvoina voimannäyttöinä yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen on saavuttanut kansainvälisen läpimurron ja noussut eurooppalaisen jazzkentän eturiviin.

Trion uusimmalla levyllä (Art In Motion, 2019) kuullaan timanttiseksi hioutunutta kolmikkoa, jossa Rissasen lisäksi ovat mukana maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Levyn inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsieurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki. ”Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia viimeisimmälle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori”, Rissanen kuvailee.

Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Ben Granfelt

la 19.3.2022


Suomalainen kitaristi Ben Granfelt julkaisi syyskuussa 2020 uusimman, kriitikkojen ylistämän albuminsa True Colours. Kuten tiedämme, ei julkaisun aikaan ollut mahdollisuutta esiintyä livenä. True Colors on Benin 18. soolojulkaisu. Nyt Ben, Masa Maijanen (basso) ja Jari Salminen (rummut) pääsevät vihdoin soittamaan musiikkia taas yhdessä livenä.

”Mikä paska vuosi 2020 olikaan! Otetaan kaikki irti vuodesta 2022 ja tuetaan klubeja, jotka ovat aina tukeneet meitä. En malta odottaa, että pääsen esittelemään uusia juttuja faneilleni ja ystävilleni.”

Benin ura ulottuu kauas taaksepäin: Gringos Locos 80-luvulla, Guitar Slingers ja Leningrad Cowboyt 90-luvulla, jota seurasivat Wishbone Ash ja Los Bastardos Finlandeses.

Ben Granfelt

la 19.3.2022


Suomalainen kitaristi Ben Granfelt julkaisi syyskuussa 2020 uusimman, kriitikkojen ylistämän albuminsa True Colours. Kuten tiedämme, ei julkaisun aikaan ollut mahdollisuutta esiintyä livenä. True Colors on Benin 18. soolojulkaisu. Nyt Ben, Masa Maijanen (basso) ja Jari Salminen (rummut) pääsevät vihdoin soittamaan musiikkia taas yhdessä livenä.

”Mikä paska vuosi 2020 olikaan! Otetaan kaikki irti vuodesta 2022 ja tuetaan klubeja, jotka ovat aina tukeneet meitä. En malta odottaa, että pääsen esittelemään uusia juttuja faneilleni ja ystävilleni.”

Benin ura ulottuu kauas taaksepäin: Gringos Locos 80-luvulla, Guitar Slingers ja Leningrad Cowboyt 90-luvulla, jota seurasivat Wishbone Ash ja Los Bastardos Finlandeses.

2 x PopRock + Improtyöpaja (Gradia)

ke 23.3.2022
Gradian musiikinopiskelijat soittavat populäärimusiikin helmiä aikojen takaa tähän päivään. Illan aloittavat improkurssilaiset jotka seilailevat vapailla taajuuksilla.

Klo 19 Vaparit;
Antti Muranen, Siina Koivunen, Paula Humalajoki, Kaapro Purokuru, Benjamon Mylläri, Hirvelä Vilja, Sakari Christensen, Usva Heikkilä

Klo 19.30 Legit B
Laulut; Johanna Bendayan, Janette Rantanen, Nuttama Talasmo, Viola Tarvainen Kitarat; Janne Kuorikoski & Santeri Shemeikka Koskettimet; Peppi Blomqvist Basso; Elsa Lachaussee Rummut; Arvo Mäkinen

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kalle Keränen

pe 25.3.2022


Saksofonisti Kalle Keränen on Jyväskylän uudemman polven luottomuusikoita. Jazz Jkl Collectiven solistivieraana Keränen tulkitsee saksofonin vanhojen mestareiden musiikkia.

Kalle Keränen on tuttu mm. Jyväskylä Big Bandin ja Ilmavoimien Big Bandin riveistä, mutta nyt häntä kuullaan pienyhtyeen solistina ja tenorisaksofonin suurmiesten kappaleiden äärellä. Luvassa on klassikkobiisejä legendoilta, mm. Sonny Rollinsilta, Hank Mobleylta ja John Coltranelta.

Jazz Jkl Collectiven klubeilla kuullaan tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia vaihtuvin teemoin. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua kokoonpanoa tähdittää klubeilla upeat solistivieraat.

Kalle Keränen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

MIKKO ALATALO 70V -JUHLAKONSERTTI

la 26.3.2022


Yksi maamme legendaarisimmista viihdetaiteilijoista, tänä vuonna 70 vuotta täyttänyt Mikko Alatalo suuntaa laajalle juhlakiertueelle keväällä 2022.

Mikko Alatalo 70v- juhlakiertue käsittää 23 konserttia ympäri maata. Kyseessä on Alatalon laajin konserttisalikiertue yli 10 vuoteen. Tunnelmallisissa illoissa yleisö pääsee poikkeuksellisen lähelle ainutlaatuista lauluntekijää, ja biisien lomassa kuullaan tarinoita värikkään uran varrelta. Kiertue toteutetaan akustisen trion kanssa, jossa Mikkoa säestää Kalle Alatalo Company.

”Keikoilla minua pyydetään usein esittämään kappaleita isoimpien hittien ulkopuolelta. Onkin hienoa lähteä ensi keväänä kiertueelle konserttisaleihin, joissa voi laulaa harvemmin kuultuja helmiä kaikille tuttujen biisien rinnalla”, Mikko kommentoi.

Vaikka viihteen kentällä on koronan vuoksi eletty vaikeita aikoja, on tänä vuonna ollut myös syytä juhlaan. Keväällä julkaistiin Alatalon kokoelmalevy tuplavinyylinä sekä 10 cd:n juhlakokoelma ”Suomalainen reissupoika”, joka sai myönteisen arvostelun mm. Helsingin Sanomissa ja Riffi-lehdessä. YLE lähetti Alatalon juhlaohjelman vapunaattona, jonka aikana muisteltiin taiteilijan pitkää musiikkiuraa. Ennen joulua tv-ensi-iltansa saa dokumentti ”Maailma, jossa kasvoin”, joka perustuu Alatalon lauluihin. Vuoteen on lisäksi mahtunut useita huomionosoituksia, kuten taiteen Suomi-palkinto sekä oma tähti Tampereen Tähtikadulle. Laaja juhlakiertue alkaa helmikuussa 2022.

Alatalon mittava ura käsittää 700 levytettyä laulua, joista 600 on kirjoitettu yhdessä Harri Rinteen kanssa. Lisäksi takana on 6000 heitettyä keikkaa ja yli 50 julkaistua albumia. Juhlakonserteissa kuullaan lauluja koko 50 vuotta kestäneen uran varrelta: Juice Leskisen kanssa levytettyjä Manserock-klassikoita, 80-luvun Syksyn Säveliä, Siirtomaa-Suomen lauluja, balladeja ja paljon muuta.

Liput: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/78407
https://www.facebook.com/mikkoalatalovirallinen
https://www.mikkoalatalo.net

Hanna Liinojan Taitelijajuhlan jatkot

la 26.3.2022

Stop, look and listen – tribuutti Patsy Clinelle

ke 30.3.2022
Patsy Cline, yksi kantrimusiikin merkittävimmistä naisartisteista, tuli tunnetuksi vahvasta tulkinnastaan ja klassikoiksi muodeistuneistaan kappaleistaan kuten Crazy, Walkin’ After Midnight ja I Fall To Pieces. Popparin lavalla pureudutaan näihin merkkiteoksiin keskiviikkona 30.3. klo 19:30, kun uunituore tribuuttikokoonpano soittaa ensikeikkansa. Tervetuloa viihtymään!

Reetta Karhunen, laulu ja piano
Pekka Oravuo, kitara
Tatu Lehto, kitara
Eetu Suutarinen, basso
Eero Nummela, rummut

Keikan jälkeen jamit.

Jazz Jkl Live: Peela

to 31.3.2022


Nuorten jazztaitureiden Peela on kitaristi Johannes Granrothin liidaama sekstetti, jonka raikas ja energinen fuusio valloittaa myös sen yleisön, joka ei vielä tiennytkään diggaavansa jatsia!

Peelan persoonallinen ja notkea groove ammentaa jazzista, funkrockista ja neo-soulista. Johannes Granrothin säveltämissä kappaleissa nuorilla virtuooseilla on reilusti tilaa leikkiä ja improvisoida. Mukaansatempaavan tanssittava rytmiikka soljuu vaivattomasti nuorten instrumentalistien käsittelyssä, ja nouseva jazztähti Maja Mannila koristelee laulullaan kokonaisuutta eloisasti.

Peela julkaisi esikoislevynsä vuonna 2018 ja viime syyskuussa levysoittimiin pääsi kuusikon kakkosalbumi Stepping Stones. Suomen Jazzliiton kevätkiertueella oleva yhtye valmistelee parhaillaan kolmatta levyään.

Johannes Granroth – kitara
Maja Mannila – laulu ja koskettimet
Sami Leponiemi – saksofoni
Oliver Karttunen – basso
Mikko Antila – lyömäsoittimet ja koskettimet
Severi Sorjonen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 1.4.2022


Popin ykkösbändi Beatles on taas ajankohtainen kun heiltä julkaistiin kahdeksan tunnin dokumentti studiotyöskentelystä. Popparibändi on ajan hengessä mukana ja soittaa koko illan pelkkää Beatles-musiikkia joka muuten on myös bändin mielimusiikkia. Beatles valloitti 60-luvun alussa maailman nuorison omaperäisillä soundeillaan ja ennen kaikkea Lennon-McCartney hienoilla sävellyksillään. Popparibändin neljä solistia esittävät vuorotellen näitä kappaleita kuunneltaviksi ja myös tanssittaviksi.

Popparibändissä Inkku, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti, Ari Oinonen, Juha Ahtilinna ja Veksa Nyberg.

YKSITYISTILAISUUS 18-22

la 2.4.2022

Shower of cover

la 2.4.2022
Mukavaa musiikkia elämäni soundtrack -tyyppisellä ratkaisulla. Policea,Totoa, Van Halenia, Whitesnakea yms, hyvällä svengillä moneen makuun!

Jyrki Jylhä – rummut
Arttu Lesonen – kitara
Risto Ronkainen – kitara
Tappi Leppänen – basso
Kari Perälä – koskettimet
Timo Lekander – laulu Jarkko Niska – laulu Kimmo Virtanen – laulu

ILLU-Band 40-vuotisjuhlakeikka

ke 6.4.2022

Heavy Jazz – the Breed plays Pekka Pohjola 70v

pe 8.4.2022


Pekka Pohjola oli vuosikymmenten ajan yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista muusikoista ja säveltäjistä. Grammy-ehdokkaiden, Emma-palkittujen ja ehdokkaiden, mm. Steve Vain, Mike Keneallyn, Absoluuttisen Nollapisteen, maailmanmusiikin ja sinfonisen musiikiin virtuoosimuusikot esittävät Pekka Pohjolan musiikkia hänen 70. juhlavuonnaan tuomalla oman persoonallisen lisänsä Pohjolan ikuisiin säveliin.

”Heavy Jazz – The Breed plays music of Pekka Pohjola 70v” konserttikokonaisuus juhlistaa tänä vuonna Pekka Pohjolan juhlavuotta!

The Breed on esittänyt Pekka Pohjolan musiikkia menestyksekkäästi kotimaamme festivaaleilla ja klubeilla. Kotimaan klubeista mukana ovat mm. Kuopio (Maxim, Pannuhuone), Hämeenlinna (Suisto), Tampere (Ylioppilasteatteri, Telakka), Jyväskylä (Poppari), Lahti (Tirra), Pori (Validi Karkia), Rovaniemi (Korundi Jazz), Sääksmäki Soi! -festivaali, Hämeenlinna LinnaJazz, Uumaja Jazz Festival, Joensuu Botania Jazz festivaali, Sibelius-museo, Viitasaaren Musiikin Aika, Kaustisen kansanmusiikkijuhlat. Konserttisaleissa mm. Kangasala-talo, Jyväskylän Talvi-festivaali, esiintymiset yhdessä SAWO BigBandin kanssa mm. Kuopiossa, Porissa ja kotimaamme festivaaleilla. Kokoonpanolla on kiertueet mm. Norjaan ja Saksaan.

Jukka Iisakkila on monipuolinen muusikko-kitaristi-instrumentalisti, kansainvälisesti tunnettu kapellimestari ja mm. Steve Vain arvostettu yhteistyökumppani sekä ECM ja Dacapo ja Eclipse Music levy-yhtiöiden artisti. Grammy-ehdokas sekä Emma-ehdokas ja palkittu.
Jaan Wessman on laaja-alainen multi-instrumentalisti jonka lukuisiin kansainvälisiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat niin Mike Keneally (Frank Zappa) kuin Marco Minnemann, Paleface ja Jonne Aaron sekä lukuisat muut artistit ja levytykset.
Aki Lääkkölä on monipuolinen muusikko, laajalti tunnustettu niin kitaristina, säveltäjänä ja kosketinsoittajana sekä tietenkin tunnettu Absoluuttisesta Nollapisteestä,
Niko Ronimuksen taidot ovat kysyttyjä kotimaamme orkesteissa ja yhtyeissä.
Ville Ojanen on rokkaavan maailmanmusiikin kansainvälisellä huipulla toimiva, useilla levytyksillään palkittu, viulisti-säveltäjä. Useita Emma-ehdokkuuksia.

Kokoonpano:
Jaan Wessmann – basso
Aki Lääkkölä – kosketinsoittimet
Niko Ronimus – lyömäsoittimet
Ville Ojanen – viulu
Jukka Iisakkila – kitara, piano

Yksityis tilaisuus 16-19

la 9.4.2022

Gradian pop/rock -työpajat

ti 12.4.2022

Gradian Country & Soul -ilta

ke 13.4.2022
Gradian muusikko-opiskelijat näyttävät osaamistaan country- ja soul- työpajojen keikalla Popparissa klo 19 alkaen. Tule kokemaan elävän musiikin huumaa ja nauttimaan country- ja soul- klassikoista!

Klo 19 Soiva Peli(acoustic)
Klo 20 Gradia Goes Country

Viitasaurus 60 vee

to 14.4.2022


Esiintyjät:

20:30 Viitasaurus 60-veevideo
21.00 Taistelevat Viitasaaret
21.45 Let´s Eppelin UnLedded (featuring mandoliiniguru Jouni Koskimäki)
22:30 ILLU-Band laulusolisteinaan Juha Holma, Pekka Välimaa, Antti Kleemola ja Antti Lipponen

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kalevi Louhivuori

pe 15.4.2022


HUOM! Sairastapauksen vuoksi Perjantain jazzklubin ohjelmaan 15.4. on tullut viime hetken muutos. Yonan solistivierailulle pyritään löytämään uusi ajankohta.

Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi saapuu huima trumpetisti Kalevi Louhivuori. Luvassa on mahtavan energinen keikka, joka yllättää sekä yleisön ja muusikot!

Kalevi Louhivuori on kansainväisesti arvostetumpia ja tunnetuimpia suomalaistrumpetisteja. Kypsästä ja erottuvasta saundistaan tunnettu muusikko on vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä sekä yhtyeenjohtajana, säveltäjänä ja soittajana. Louhivuoren omia yhtyeitä ovat esimerkiksi Sun Trio, Big Blue ja The Northern Governors ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Yonan, Ricky-Tick Big Bandin, Osmo Ikosen ja Piirpaukkeen kanssa.

Yonan keikalle aiemmin tehdyt lippujen ennakkovaraukset ovat edelleen voimassa perjantain klubilla, eikä niitä ei tarvitse erikseen perua.

Kalevi Louhivuori – trumpetti
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Let´s Eppelin/70´s Show

pe 15.4.2022


Konkaribändien Let´s Eppelin (1988- ) ja 70´s Show (2001- )perinteisellä tuplakeikalla.

Illan jyräyttää käyntiin Let´s Eppelin klo 22:30 maltillisesti uudistetulla ohjelmistolla ja keskiyön aikaan laulava kitaristi Miika Tarvainen astuu lavalle muuttaen kokoonpanon 70´s Showksi. Luvassa mm. ratkir(i)emukkaita tuplakitaralurituksia. Paranoid soitetaan. Liput 10 euroa.

Jorma Hietamäki (laulu)
Jukka Viitasaari (kitara)
Juha-Antti Helama (basso)
Pasi Pekkarinen (rummut)

ReStart

la 16.4.2022


ReStart ! starttaa koneet kunnolla. Koneesta tulee vahvaa rockia isolla ärrällä. Alun perin 80-luvulla perustettu Start! oli rockmusan mestaruussarjassa, ja keikkaili valtakunnallisesti paljon. Nyt Moilanen-Peltonen-Hedman-Lampinen kentällinen on virittänyt koneet uudelleen käyntiin, ja jälkeä syntyy.

Mukana setissä on vanhoja Start! helmiä, mutta panoksia on ladattu hyvin paljon myös uuteen musaan. Meno livenä on todella ärhäkkää jonka seassa sanan säilä lentää. Tämä ei ole pelkkää vanhan asian kertaamista, vaan ReStart ! kestää vertailun minkä tahansa saman tyylilajin rockbändin kanssa. Voit kaivaa maistiaisia bändin Facebook sivuilta, josta löytyy livetallenteita biiseistä.

Rytmikaksikko Pekka Lampinen – Seppo Peltonen luovat vankan ja tarkan pohjan laulaja Riku Moilasen vahvalle laulutulkinnalle, ja Jari Hedman taikoo ilmoille yhdessä Riku Moilasenkanssa upeita kitarastemmoja ja soinnutuksia, joita enää harvoin nykymusassa kuulee. Kokonaisuutena iloinen ja vauhdikas rockiltama on tulossa 16.4 Poppariin. Jos olet vähänkin rockhenkinen henkilö tai muistat tätä ryhmää jo aiemmilta ajoilta, tältä keikalta ei kannata jäädä pois!

Soul-workshop

ke 20.4.2022

Soul-workshop

ke 20.4.2022

Jazz Jkl Live: Pope Puolitaival Nordic4

pe 22.4.2022


Dalindèosta, Ricky-Tick Big Bandista ja monien TV:n musiikkiohjelmien bändeistä tuttu saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival esittäytyy vahvana yhtyeenjohtajana ja säveltäjänä. Melodista pohjoismaista jazzia soittava huippukokoonpano Pope Puolitaival Nordic4 tunnelmoi lyyrisillä ja elokuvallisilla sävymaailmoilla.

Nordic4:n keväällä 2020 julkaistu debyyttilevy Northern Resonance heijastelee pohjoista mielenmaisemaa, ja sen kahdeksan kappaletta sijoittuvat eri puolille Suomea muodostaen tarinallisen kokonaisuuden Puolitaipaleen omakohtaisia kokemuksista. ”Uskon että musiikissa kuuluu aina vahvasti sen esittäjän ja säveltäjän elämäntarinat. Kun taustalla on oikeita tapahtumia, on jokaisen kappaleen yksilöllinen tunne helppo löytää uudestaan live-esiintymisissä ja välittää eteenpäin”, Puolitaival sanoo.

Popen Puolitaival Nordic4:n musiikissa vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyy luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja vahvaan, välillä myös sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin.

Pope Puolitaival – saksofonit
Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

JARKKO MARTIKAINEN

la 23.4.2022


Liput Tiketistä 15€.

Jarkko Martikainen luo esiintyessään käsin kosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä. Hän on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Jarkko Martikainen tunnetaan myös YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina 1987–2008. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan myös entistäkin pohdiskelevampia sävyjä.

Spring-a-palooza -microfest

ma 25.4.2022
JAMKin opiskelijat tarjoavat sinulle kevään ensimmäisen mikrofestarin neljän bändin voimin.

Eero Nummela and Friends

ti 26.4.2022
Tervetuloa jamiavauskeikalle tiistaina 26.4. viihtymään Eero Nummelan luotsaaman housebandin seurassa! Illan upeat solistivieraat johdattavat kuulijan musiikilliselle matkalle Kalifornian auringosta Britteinsaarille ja välipysähdysten kautta takaisin. Tämä rytmimusiikki-ilta on kuulijoille ilmainen, joten kannattaa lähteä vaikkapa lähestyvän vapun kunniaksi nauttimaan musiikista ja virvokkeista meidän seurassamme.

Severi Lehtimäen B-tutkinto konsertti

to 28.4.2022

Malamujér, Moffat ja Vaisto

pe 29.4.2022
Vappuaaton aattona progerock/grunge täyttää Popparin kolmen yhtyeen voimin: Malamujér, Moffat ja Vaisto.

LA HEAT

la 30.4.2022
80-luvun musiikin hyvän mielen lähettiläät eli LA Heat on täällä taas! Ohjelmistosta löytyy edelleen kasaripopin rakastetuimpia säveliä sekä ehkä myös muutamia vähemmän tuttu, mutta sitäkin mainiompi popteos.

Esimerkkeinä illan linjasta olkoon vaikkapa Tears for Fears, Nik Kershaw, Peter Gabriel ja Billy Idol.

Laitetaan vapun kunniaksi kajalit silmiin, huivit ranteisiin ja pastellia päälle, koska LA Heat aiheuttaa taatusti tennarin vipatusta ja hymyä naamalle!

Konsta Niskavaara, laulu
Toni Pikkarainen, kitara
Juha-Matti Rautiainen, basso
Hannu Leppänen, rummut
Mikko Pellinen, kosketinsoittimet

Anna Hakalan C-tutkinto

to 5.5.2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 6.5.2022


Melodisen popin Musaklubi palaa jälleen popin alkuvuosille. Illan solistina on Juha Ahtilinna joka tulkitsee 50-luvun rock klassikkoja ja ja Cliff Richardin tunnettuja hittejä. Erikoisvieraana on Musaklubin alkuperäisjäsen Eki Paananen jonka punainen Strato luo kitaramusiikin parhaan fiilingin. Juha ja Eki ovat luvanneet kitaramiekkailua, joten kaksintaistelua luvassa.Popparibändissä Juha Ahtilinna, Veksa Nyberg, Ari Oinonen, Eki Paananen ja Arska Vesterinen. Poppari 06.05. klo 19.00-21.00, liput 10€.

Kielo Kärkkäinen

pe 6.5.2022


Liput Tiketistä 11,50€

Kielo Kärkkäinen on Tampereella asuva laulaja ja lauluntekijä. Teatterimuusikoksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2013 valmistunut Kärkkäinen on monipuolinen ja selkeä-ääninen tekijä esittävän taiteen kentällä. Hän on taitava laulaja, jolla on syvä ja koskettava ääni, ja jonka keikoilla vallitsee intensiivinen ja keskittynyt tunnelma.

Kielo on julkaissut kolme sooloalbumia folkia ja jazzia yhdistävää uuden ajan laulelmaa, Valon mentyä -EP:n, kaksi albumia maailmanmusiikkiyhtye Belizen kanssa, sekä vieraillut lukuisilla äänitteillä. Hän kirjoittaa lauluja suomeksi ja espanjaksi, ja on kunnianhimoinen ja kiitetty tekstittäjä. Kärkkäinen keikkailee aktiivisesti yhtyeensä kanssa, jossa soittavat kitaristi Matti Salo ja tenorisaksofonisti Sami Sippola. Kärkkäisen soolotuotannon julkaisuista vastaa Texicalli Records.

”On virkistävää kuulla kaunista ja syvällistä musiikkia, jolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mikä on juuri nyt muodikasta.”

”Kielon liittää mainittuihin taiteilijoihin (Joni Mitchell, Joan Baez, Violeta Parra, Emma Salokoski) tulkinnan keskittyneisyys ja kyky luoda tavattoman intiimi ilmapiiri.” Pauli Kallio (Soundi 9/2019)

Kielo Kärkkäisen uutta levyä kuunnellessa tuntee jatkuvasti olevansa jonkin ikiaikaisen äärellä. Se ei johdu siitä että teksti- tai musiikkisisältö olisi erityisen vanhahtavaa saati muinaista. Kyse on kommunikaation puhtaudesta. Tekijän konstailemattomasti kaunis ääni välittää tarkkaan harkittuja tekstejä kuulijalle. Sävellykset ja sovitukset ovat kautta linjan kauniita ja tarttuvia, mutta keskiössä ovat ihmisääni ja välitettävät viestit.

Ville Pirinen, musiikin ja kielen ystävä Rakkaus jazziin on vienyt Kärkkäisen opiskelemaan jazzlaulua Espanjaan asti. Suomeen palattuaan hän perusti Taming May -yhtyeen, joka on valmistanut tribuuttikonsertit Nancy Wilsonin ja Carmen McRaen innoittamana ja esiintynyt mm. vuoden 2020 Tampere Jazz Happeningin avauskokoonpanona. Kärkkäinen on myös vetänyt Last Sunday Jam Session -iltoja Tampereen Telakalla vuodesta 2016 yhdessä Ilaria Tuccin ja Sondagers-orkesterin kanssa.

Teatterimuusikon tointa Kärkkäinen on päässyt harjoittamaan vapaan kentän teatteriryhmässä Paha kana vuodesta 2018 asti. Ryhmä on kirjailija ja tetteriohjaaja Juha Hurmeen johdolla valmistanut kielellisesti omintakeisiin teksteihin pohjautuvia esityksiä, Marja-Liisa Vartion Vatikaani (2018), Lewis Carrollin Kraukijahti (2020) ja Hurmeen Marjapussi (2021). Näytelmien musiikista ja musiikin harjoittamisesta vastaa Kielo Kärkkäinen. Paha kana on esiintynyt mm. Kajaanin runoviikoilla, Tampereen Työväen teatterin Naisten vuoro -festivaaleilla ja Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa Italiassa. Kielo Kärkkäinen on asunut ja opiskellut Costa Ricassa ja Espanjassa. Hän hallitsee sujuvasti espanjan kielen, ja omaa laajan repertuaarin nueva canción -laulelmaa.

Jazz Jkl Live: Susanna Aleksandra Quartet

la 7.5.2022


Susanna Aleksandra on kansainvälinen vokaaliartisti, jonka tarinalliset kappaleet, karismaattinen esiintyminen ja mestarillinen tulkinta pitää yleisön otteessaan. Susannan ja pianisti Joonas Haaviston johtama perinnettä ja modernimpaa jazzsoundia sekoittava kvartetti huipentaa Jazzliiton kiertuekevään.

Virolaissyntyinen lauluntekijä ja vokalisti Susanna Aleksandra aloitti yhteistyön pianisti Joonas Haaviston kanssa vuonna 2018. Jaettu näkemys musiikin kerroksellisuudesta, vahvasta tunnelatauksesta ja tarinallisuudesta nykyjazzin muodossa synnytti Souls Of The Night -albumin, joka julkaistiin ensin Japanissa. Keväällä 2021 levy ilmestyi Suomessa nimellä The Siren, ja se on saanut kansainvälisissä jazzmedioissa kiitellyn vastaanoton.

Susanna Aleksandra Quartetin kaikille kuulijoille helposti lähestyttävä musiikki leikittelee vaivattomasti melodioilla ja lyriikoilla yhdistellen niin perinteisen, modernin kuin latin jazzinkin vaikutteita.

Susanna Aleksandra – laulu
Joonas Haavisto – piano
Joonas Tuuri – basso
Ville Pynssi – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Vibravox 25v juhlakeikka

pe 13.5.2022


Jytää, beibit jytää! Vibravoxin 25 – vuotis juhlailta pitää sisällään erilaisia Vibrojen kokoonpanoja ja bilemusaa eri aikakausilta yllätyksiä unohtamatta! Kannat kattoon beibit!

Illan aloittaa klo 20.45 Legendaarinen comebackin tekevä S.W.Heimon Kädet

Illan aloittaa klo 20.45 Legendaarinen comebackin tekevä S.W.Heimon Kädet

Vibravox:
Sami Pekkarinen
Leena Pekkarinen
Jyrki Ijäs
Samuli Liekkinen
Olli Liimatainen

Iida Pekkarinen – sings disco
Aino Pekkarinen- sings disco

Heikki Silvennoinen

la 14.5.2022
sairastapaus! Kaekka siirtyy 24.9. Ostetut Tiketin liput käyvät siirrettyyn keikkaan.

Matias Queron c.tutkinto

ma 16.5.2022

Mika Heinosen piano B-tutkinto

ti 17.5.2022
Lämpimästi tervetuloa paikalle kaikki viihteellisen pianomusiikin ystävät! Konsertissa kuullaan ikivihreitä jazzstandardeja vuosien takaa, elokuvamusiikkia, sekä suomalaisen viihdemusiikin helmiä.

Kokoonpano:
Mika Heinonen – piano
Olli Tanttu – kitara
Jukka Kampman – basso
Miikka Raeniemi – rummut

Oravuo/Varonen/Törmä

ti 17.5.2022
Pekka Oravuo, Marko Varonen ja Antti Törmä soittaa triollaan juurevaa kitarainstrumentaalimusiikkia. Ohjelmistossa kuullaan kappaleita muun muassa Robben Fordilta, Guthrie Trapilta sekä Josh Smithiltä. Bluesin, kantrin ja jazzin risteyskohdassa seikkaileva trio nostaa tunnelman korkealle viihtyisässä Popparissa.

Pekka Oravuo, kitara
Marko Varonen, basso
Antti Törmä, rummut

DYNAMIC DYNAMIC

ke 18.5.2022


Dynamic Dynamic on Helsinkiläinen fuusiojazz-kvartetti.

Perjantaina 6.5 debyyttialbuminsa julkaissut Dynamic Dynamic saapuu Jyväskylään! Yhtye edustaa uuden aallon instrumentaalimusiikkia, joka yhdistelee musiikissaan rockin ja r’n’b:n groovea jazzperinteen harmoniaan. Neljä nuorta oman instrumenttinsa virtuoosia edustavat jokainen osaamistaan omalla saundillaan, luoden aivan uusia äänimaisemia.

Jaakko Penttilä – kitara
Jere Mäntykangas – kitara
Samu Jaantila – basso
Tuomas Karlsson – rummut”

Sakari Christensen Päättökonsertti

to 19.5.2022

Sakari Christensen Päättökonsertti

to 19.5.2022
Sakari Christensenin päättökonserttissa päästään kuulemaan virtuoosi Frank Zappan 70-luvun kummallisia jytäbängereitä! Zappan mutkikas sekä humoristinen ote musiikkiin tulee näkymään ja kuulumaan, joten luvassa on hyväntuulinen ja hauska ilta! Konserttiin on vapaa pääsy.

BÄNDI:
Severi Boesen – Koskettimet
Sakari Christensen – Rummut/Laulu
Josefiina Fagerlund – Laulu
Niilo Hintikka – Perkussio/Rummut
Antti Hämäläinen – Kitara
Antti Muuranen – Saksofoni
Juuso Porras- Laulu
Jasper Ranta-Nilkku – Kitara
Petra Rothovius – Laulu
Aaro Viitanen- Basso

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Antti Heerman

pe 20.5.2022


Toukokuun jazzklubi saa solistivieraakseen viulutaituri Antti Heermanin. Jazz Barin kaikkien aikojen ensimmäisenä Vuoden muusikkona palkittua Heermania kuullaan nyt pitkästä aikaa vanhassa kotikaupungissaan perinteisemmän jazzin tulkkina!

Jazzmusiikissa on viulu on harvinaisempi soitin, mutta tämänkin lajin mestareita on. Jazz Jkl Collectiven kanssa Suomen arvostetuimpia jazzviulisteja edustava Antti Heerman iloittelee swingistä bebop-aikakaudelle ulottuvilla kappaleilla.

Nykyään Tampereella asuva Antti Heerman on huomattavan monipuolinen viulisti, joka on kotonaan niin taidetangon, jazzmusiikin kuin perinteisen klassisen viulumusiikinkin parissa. Heermanin uralle mahtuu huikea määrä kokoonpanoja, solistitehtäviä sekä levytyksiä.

Antti Heerman – viulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Suuret suljetut purppurasilmät

la 21.5.2022
Suuret suljetut purppurasilmät oli jyväskyläläinen bändi, joka vaikutti vuosina 1992-1997. Suomenkielistä modernia ja persoonallista rockmusiikkia esittänyt yhtye keräsi demoillaan kehuja ja keikoillaan yleisöä, sai menestystä muutamasta bändikilpailusta ja julkaisi Unettomuus vaivaa nuorta miest -ep-levyn vuonna 1995.

Ilmiselvästä potentiaalista huolimatta toiminta hyytyi lopulta aikatauluongelmiin osan jäsenistöstä saatua ns. oikeita muusikontöitä. Yhtyeen tekemä musiikki on säilyttänyt silti oman erityisen paikkansa soittajiensa sydämissä.

Yhtye teki yhden keikan pituisen comebackin toukokuussa 2001 kitaristinsa 30-vuotissyntymäpäivillä. Sen jälkeen on ollut taas hiljaista. Kunnes nyt! Vuonna 2022 bändi tekee paluun estradille kokoonpanolla Antti Lipponen (laulu ja kitara), Juho Hämäläinen (kitara), Tapio Leppänen (basso) ja Sami Kontola (rummut).

Liput 8 euroa.

https://www.facebook.com/suusulpursil/

Eemelin Pelto

pe 27.5.2022


Eemelin Pelto on pääosin suomirock-covereita soittava akustinen trio jolta parin viime vuoden aikana on alkanut tulla omaakin tuotantoa. Setti kulkee Heikki Salon lyyrisistä kielikuvista Dingon nostalgian kautta niin tämän päivän tähtiin kuin EP:n omaan ’Miesluolaankin’. Monen muun bändin tapaan korona-aika käytettiin uusien omien biisien säveltämiseen ja näistä tuoreimmat saavat ensiesityksensä Popparissa

Teemu Kinnunen – laulu
Mikko Hiekkanen – kitara
Simo Pönkänen – gtr, coc

Antti Seppä & Hehku akustisesti

la 28.5.2022
Antti Seppä (Elliot, The Rivers Of Mars) julkaisi juuri kolmannen suomenkielisen singlensä Uniin. Biisi löytyy suoratoistopalveluista ja siihen Nizzassa keväällä 2022 kuvattu video YouTubesta, missä voi katsella myös kahden ensimmäisen singlejulkaisun videot. Keväällä 2021 Seppä rikkoi lähes kymmenen vuoden hiljaisuuden singlellä Rakkaus laulun kirjoittaa. Siitä saakka laulunsa ovat soineet jatkuvasti esimerkiksi Radio Keskisuomalaisen taajuuksilla. Popparissa mies soittaa akustisesti luottokitaristinsa Juha ”Räpylä” Räisäsen kanssa. Räisänen soittaa myös Sepän äänitteillä.

www.anttiseppa.fi @anttiseppaofficial

Vies Vignette

ti 31.5.2022


Vies Vignette – siis kuka? Debytoimassa Popparissa – siis mitä?

Ennenkuulumatonta(!) musiikillista ulosantia on tarjoamassa kuuden hengen voimin Vies Vignette, hiljattain laajentunut yhtye, joka seilaa eri genrejen ja sielunmaisemien tyyntä merta oman tuotantonsa siivin – pienin karvaisin kätösin väännettynä ja pienten päiden suurella kunnianhimolla maustettuna.

Laulu: Anniina Lotvonen
Rummut: Tomi Raikaslehto
Kitara: Aki Niskasaari
Basso: Sebastian Orkamaa
Koskettimet: Josefiina Sinervo
Saxofoni: Taru Salonurmi

House Band avaa Blues Jamit

ke 1.6.2022

Drink Floyd

to 2.6.2022


Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara
Ben Granfelt: kitara, laulu
Jukka Jylli: basso
Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu
Nicke Lindholm: rummut, laulu

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.6.2022


Melodisen popin Musaklubi päättää kevätkauden perjantaina 03.06. Illan teemana on Best of eli Popparibändi soittaa talven aikana suosituimpia kappaleita niin korvaan kuin jalkaan sopiviksi. Eiköhän siellä kuulla myös kaksitoistakielisen kitaran hienoa soundia.

Popparibändissä soittavat Juha Ahtilinna, Juha Murtolahti, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen ja Eki Paananen.

Musaklubi pitää kesäloman heinäkuussa ja 05.08. alkaa syyskausi.

P.s. 15.07. Musaklubi-extra, jossa vieraana Espanjan Fugesta Seita & Friends.

Queen-acoustic duo

la 4.6.2022
ILLAN KEIKKA PERUTTU SAIRAUSTAPAUKSEN VUOKSI. PAHOITTELUT

Jazz Jkl Live: Ilkka Arola Sound Tagine

to 9.6.2022


Etnojazzyhtye Ilkka Arola Sound Tagine sekoittaa musiikissaan luovasti eri musiikkikulttuureja ja tanssittaa koukuttavilla rytmikudoksillaan. Tämän orkesterin pirskeet nostaa klubitunnelman takuulla kattoon!

Trumpetisti Ilkka Arolan johtaman viisihenkisen etnojazz -kokoonpanon musiikissa yhdistyy vahva draama, Lähi-idän mystiikka sekä pohjoismaisen jazzin tilava eteerisyys. Palestiinasta ja Pohjois-Afrikasta oppia hakenut bändin johtaja Arola soittaa neliventtiilistä Quartertone-trumpettia, joka maustaa Sound Taginen soundia itämaisella mikrotonaliikalla. Nuorten rytmimuusikoiden huipuista kootun ryhmän uusin levy, Blue & Golden, julkaistaan huhtikuussa 2022.

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti, saz, laulu
Topi Korhonen – oud, sähkökitara
Esko Grundström – basso, syntetisaattorit
Juuso Hannukainen – perkussio
Okko Saastamoinen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Petri Kautto

pe 17.6.2022


Kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven solistivieraana piristää kitaristi-laulaja Petri Kautto. Klubilla kuullaan hienoja jazzklassikoita – laulettuina ja soitettuina – sekä muuta hyväntuulista rytmimusiikkia Kauton jäljittelemättömän luonnonmukaiseen tyyliin!

Petri Kautto lähestyy rytmimusiikkia monesta kulmasta mm. bluesin, jazzin, reggaen ja countryn keinoin. Pitkän linjan muusikkoa ovat viime vuosina työllistäneet mm. Marjo Leinonen & Publicans, Piirpauke, Reporters ja Saimaa. Monipuolisena ja taitavana kitaristina sekä teeskentelemättömänä laulajana tunnettu Kautto värittää kolmannella ja viimeisimmällä soololevyllään “Country & Northern” perinteistä kantria ja brittifolkia pohjoisilla sävyillä.

Petri Kautto – kitara ja laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Prisoners of Rock ’n’ Roll with Friends (Kataisen Synttärikeikka)

la 18.6.2022
Prisoners of Rock ’n’ Roll makes an effortless 360 No Scope headshot blowing your collective brains all over the wall by playing a well-curated selection of everyone’s favourite and guilty-pleasure COVER SONGS from both ends of the spectrum all the way from 70’s Aardvark to 00’s Zebra. For the umpteenth time in recorded humanoid history the band assembles yet again onstage at the legendary Bar Poppari Live Music Club to celebrate the adding of another growth ring around the husky trunk of its ”Jerry Garcia-look-a-like-contest-runner-up-of-2001”-bandleader with a little help from his friends and special appearances by a secret cabal of musical guests. A night of live rock and/or roll music is to be had with and/or without you consent. So conquer your FOMO and dance all night in SLO-MO! Step right up, all folk and freak! Come one, come all coomers!

Dramatis Multipersonae:
Antti Katainen – Guitars & Vox
Tony Vuorma & Bass & Vox
Janne Kaipainen – Drums & Vox
Janne Riekko – Guitars
Ms. Candy St. Arr, Pirate Queen and the Scourge of The Seven Seamen – Chanteuse & Booty
Ms. Venial Isle – Sirencall & Soothsaying
Dr. Hank A. Knee-op – Prophecy & Preaching

Jyväskylän Kesän avajaisklubi: Dr Samigos & Amigos

ke 6.7.2022


Ennakkoliput osoitteesta: http://jyvaskylankesa.fi

Jyväskylän Kesän avajaisklubilla nähdään Samigo & Amigosin Celebration, musiikillinen ylistys ystävyydelle. Celebration kutsuu iloitsemaan, hiljentymään ja voimistumaan musiikin ja luonnon äänten äärelle. Esityksessä voi aistia Lapin tunturit, afrobrasilialaiset perinnerytmit, kansanmusiikin ilon ja universaalin hypnoosigrooven mukaansatempaavalla tavalla.

Sami Kontola: rummut, perkussiot & laulu
Antti Kleemola: koskettimet & laulu
Esa-Markku Juutilainen: puhaltimet & laulu
Juuso Hannukainen: perkussiot & ohjelmointi
Olli Tanttu: kitarat & laulu
Petri Jaakonaho: bassot & laulu
Fábio de Oliveira: 7-kielinen akustinen kitara & laulu
Karol Schittini: perkussiot & laulu
Assia d’Oshun: spoken word & laulu
Lauri Hallikainen: luontoäänitallenteet

Pääsyliput myydään Jyväskylän Kesän lippukaupassa osoitteessa: https://jyvaskylankesa.fi/tapahtumat/avajaisklubi-samigo-amigos-celebration/

Saarisalo + Maagine

pe 8.7.2022


8.7. Popparin lavalle nousevat uuden polven jazziskelmää säveltävä Saarisalo yhtyeineen sekä Suomisoul-yhtye Maagine. Lämpimästi tervetuloa!

Saarisalo 21.00
Maagine 22.00

Saarisalo on artisti, laulunkirjoittaja ja tuottaja, jonka esikoisalbumi Valehtele, maailma ei tule muuttumaan julkaistiin huhtikuussa 29.4.2022. Artisti seilaa suvereenisti genrejen välillä: hänen sooloprojektinsa pyhäksi kolminaisuudeksi voisi kuitenkin nimittää jazzia, iskelmää ja runoutta. Saarisalon livekokoonpano koostuu persoonallisista musiikkialan ammattilaisista, jotka omalla estetiikallaan tekevät kunniaa debyyttialbumin tunteikkaille kappaleille.

Maagine on Jyväskylässä vuonna 2017 perustettu suomenkielistä soulmusiikkia esittävä yhtye. Laulaja Matti Halosen ja Kitaristi Tatu lehdon kappaleet heräävät henkiin virtuoottisen 9-henkisen bändin käsissä, erottuen Suomen popkentällä edukseen omaperäisellä soundillaan. Soundilla, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, yhdistävänä tekijänään syvälle juurtunut groove.

Wee People

la 9.7.2022
Wee People palaa pitkän tauon jälkeen keikoille! Myös uutta musiikkia julkaistaan kesän aikana.

Wee Peoplen vastustamaton funkin ja rockin yhdistelmä on vietellyt kuulijoita mukaansa jo yli 25 vuoden ajan, mutta viime aikoina yhtye on ollut syväjäässä. On aika laittaa lämmitys päälle ja sulattaa jää. Popparissa kuullaan uutta ja vanhaa Wee Peoplea unohtamatta yhtyeelle tyypillistä kollektiivista jamittelua.

Harri Kentala (laulu/kitara
Tomi Havinen (rummut)
Juha-Matti Rautiainen (basso)

Torstain jazzklubi: Jazziskelmää!

to 14.7.2022


Jazz Jkl Collectiven jazziskelmät kajahtavat nyt kesäillassa toiveuusintana ja vieläpä lämpimien lattarirytmien notkistamina! Laulaja Sini Pajusen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollarin johtamina tehdään nostalgiamatka aikaan, jolloin mummon kaappikello raksutti vielä jatsin rytmiin.

Jazzmusiikin vaikutus oli voimakasta suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Radio ja äänilevyteollisuus saivat aikaan sen, että vaikutteita voitiin vihdoin hakea muutenkin maailman eri kolkista. Etelä-Amerikan lattarirytmeistä saatiin aineksia niin tangoihin kuin muihinkin rytmilajeihin.

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisten jazziskelmien aarteistosta monipuolisen kattauksen, jossa on mukana niin käännöskappaleita ja kuin kotimaista klassikoita. Niiden tehtailussa ja esittämisessä merkittävimpiä olivat Erik Lindström, Toivo Kärki, Laila Kinnunen, Olavi Virta ja Helena Siltala. Nyt näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Seita & Friends: Espanjalainen ilta

pe 15.7.2022


Espanjan Aurinkorannikon suosituin suomalaisbändi on jo kymmenen vuoden ajan ollut Seita & Friends. Bändi on soittanut syksystä kevääseen keskiviikkoisin Fugen kulttuuriravintola Kukossa jo lähes 400 keikkaa. Kukon päällikkönä touhuaa jyväskyläläissyntyinen Antti ”Pizza” Pekkarinen ja myös bändissä on alusta asti soittanut kaksi jyväskyläläissoittajaa. Suuri osa illan ohjelmistosta on espanjankielistä mutta myös muuta popmusiikkia kuullaan runsaasti. Monipuolisen ohjelmiston takaa yhtyeen kolme laulusolistia Seita, Sami ja Hese. Ensimmäisen kesäkeikan Popparissa yhtye soitti jo viisi vuotta sitten joten perinteitäkin on.

Seita & Friends muusikot ovat: Seita Van Den Eeden, Jorma Ettanen, Sami Lassila, Heikki Viinamäki ja Veksa Nyberg.

Jazz Jkl Live: Elena Mindru Finnection

to 21.7.2022


Kansainvälisen tason jazztähti Elena Mindru on elävöittänyt suomalaista musiikkielämää jo lähes vuosikymmenen ajan karismaattisella esiintymisellään. Mindrun orkesteri Finnection luottaa musiikissaan vahvaan tarinankerrontaan ja ilmaisulliseen vapauteen, joka vangitsee kuulijan omaan maailmaansa.

Romanialaistaustainen Mindru on luonut Suomesta käsin hienon kansainvälisen uran, joka on vienyt häntä esiintymään ympäri maailmaa mm. monien sinfoniaorkestereiden ja big bandien solistina. Artistin uusin ja neljäs albumi Hope maalailee ihmiskunnan tulevaisuuden näkymiä muuttuvassa ekologisessa ympäristössä ja pohtii globalisaation mukanaan tuomia haasteita. Sävellysten sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen.

Elena Mindrun yhtye Finnection koostuu suomalaisista nuoren sukupolven jazzmuusikoista. Yhtyeen nimi kuvastaa kansainvälisesti konsertoivan kokoonpanon solistin ja instrumentalistien keskinäistä yhteyttä.

Elena Mindru – laulu
Sampo Hiukkanen – viulu
Tuomas J. Turunen – piano
Oskari Siirtola – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Ville Lähteenmäki Trio & Mumriq (SE)

ti 26.7.2022
Ville Lähteenmäki Trio on Trondheimissa päämajaansa pitävä yhtye, joka koostuu Suomen ja Norjan eturivin nuorista jazzmuusikoista: Ville Lähteenmäki (bassoklarinetti), Nicolas Leirtrø (basso), ja Trym Saugstad Karlsen (rummut).

Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita sellaisilta 1960- ja 1970- luvun afroamerikkalaisen jazzmusiikin pioneereilta, kuten Pharoah Sanders, Albert Ayler, Archie Shepp ja Alice Coltrane. Ville Lähteenmäki Triossa yhdistyvät energinen yhteissoitto, seikkailulliset melodiat sekä tuliset improvisaatiot. Tällä hetkellä yhtye työstää ensimmäistä albumiaan, joka julkaistaan kesällä 2022. Albumi on kunnianosoitus yhtyeen suurimmille musiikillisille esikuville, mutta myös pilkahdus pohjoismaisen jazzmusiikin tulevaisuuteen.

Mumriq on ruotsalaisen vokalisti ja lauluntekijä Klara Ahlerstenin johdolla Göteborgista ponnistava jazzyhtye. Ahlerstenin tekstit kutsuvat kuulijan maailmaan, jonka tarinat kertovat tutuista ja tuntemattomista ihmisistä, otuksista ja paikoista – hyvästeistä ja jälleennäkemisistä. Keski-suomalaista väriä yhtyeeseen tuo Äänekoskelta kotoisin oleva pianisti Antti Lähdesmäki

Diving Ducks

la 30.7.2022
Diving Ducks palaa yli kahden vuoden jälkeen takaisin Popparin lavalle! Luvassa uutta ja vanhaa. Tule mukaan nauttimaan ja huutamaan.

Stand Up -Klubi

to 4.8.2022
Popparin stand up open mic -klubi. Klubia järjestetään kerran kuussa kuun ensimmäisenä torstaina (poikkeuksena marraskuun keikka). Jokaisella klubilla on esiintyy viidestä kahdeksaan koomikkoa vasta-alkajista aina ammattilaisiin asti! Lavalla nähdään niin TV:stä tuttuja koomikoita ja ensimmäisiä keikkoja tekeviä aloittelijoita. Huumoria löytyy kaikennäköistä laidasta laitaan.

Show starttaa noin 19:00
Liput myydään ovelta!

Esityksen kesto n. 2 tuntia
Tapahtuma on K-18

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 5.8.2022


Elokuun melodisen popin Musaklubi on kesäklubi jossa kuullaan popin suosituimpia kesäisiä biisejä. Kaivelemme myös ohjelmistosta vähemmän soitettuja herkkuja ja myös muutama uusikin kappale on luvassa. Elokuun helteillä on yleisölle luvassa hikisiä hetkiä niin tanssilattialla kuin tunnelmabiisejä kuunnellessa.

Popparibändissä soittavat Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti, Ari Oinonen ja Veksa Nyberg.

Let’s Eppelin

pe 5.8.2022


Maailman neljänneksi vanhin Led Zeppelin-tribuuttibändi, vuonna 1988 perustettu Let´s Eppelin heittää terävän kesäkeikan. Nyt on ylevä hetki tulla tsekkaamaan, jäävätkö Zeppelin-laulut pystyyn! Luvassa otteita isäbändin jokaiselta studioalbumilta mukaanlukien klassikot Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Immigrant Song, Black Dog & Rock and Roll! Mitä klassisin rock raikaa jo klo 22.30 ja lauantain puolella saatetaan maistella jo muitakin 1970-luvun helmiä.

Jorma Hietamäki (laulu) 1990-
Jukka Viitasaari (kitara) 1990-
Juha-Antti Helama (basso) 1998-
Pasi Pekkarinen (rummut) 2011-

Melrose

la 6.8.2022

Tad Robinson

ma 8.8.2022


Loistava amerikkalainen soulblues-laulaja, huuliharpisti ja moninkertainen Blues Award -ehdokas Tad Robinson saapuu kesällä 2022 festivaalikiertueelle Suomeen ja Viroon, ja esiintyy myös Jyväskylässä ja Popparissa monen vuoden tauon jälkeen.

Tad levytti hiljattain viidennen Severn Records –julkaisunsa ’Real Street’. Ylistäviä arvioita saanut levy äänitettiin Memphisissä legendaaristen Hi Rhythm Section –muusikoiden säestyksellä.

Vuonna 1956 syntynyt ja New Yorkissa varttunut Robinson aloitti ammattimaisen muusikonuransa 80-luvulla huuliharpistina Chicagon haastavissa bluesympyröissä. 1990-luvulla ura jatkui blueslaulajana, mutta hän on sittemmin palannut levyillään nuoruutensa suosikkimusiikkiin souliin. Robinson kertoo, kuinka hän jo koululuokkansa lähes ainoana valkoisena oppilaana tutustui koulutoveriensa opastuksella niin 60-luvun mustan musiikin soulvirtauksiin kuin latinorytmeihin.

Tad laulaa Memphisin soulia ja Chicago bluesia vahvalla ja aidolla tavalla. Sen sijaan, että esittäisi omia versioita tuon ajan klassikoista, Robinson pitäytyy laulamaan omia kappaleitaan, jotka ovat kuitenkin sovitettu vahvasti tuon ajan soul- ja bluestraditioiden hengessä. Tad Robinson omaa yhden rikkaimmista ja voimakkaimmista lauluäänistä, jota hän osaa myös käyttää taitavan pehmeästi. Kun tähän lisätään vielä Robinsonin poikkeuksellinen kyky blueshuuliharpistina, on käsillä varsin harvinaislaatuinen esiintyjä.

60- ja 70-lukulainen soulmusiikki on nykyään kokemassa uudelleentulemista, mutta Tad Robinson osoittaa hienolla musiikillisella tavallaan että taidokkailla ja hyvällä maulla luoduilla ja intohimolla esitetyt sielukkaat soundit eivät sittenkään ole koskaan olleet pois muodista.

Robinsonin taustayhtyeenä toimii hänen pitkäaikaisia luottomuusikoitaan. Jonne Kulluvaara (kitara), Jaska Prepula (basso) ja Juppo Paavola (rummut) omaavat pitkän kokemuksen ulkomaalaisten artistien kiertueyhtyeistä (mm. James Harman, Barrelhouse Chuck, Terry Hanck, Mark Hummel, Junior Watson ym. ym.), ja ovat toimineet myös Tad Robinsonin kiertueyhtyeenä Skandinaviassa vuodesta 2011 lähtien.

Kaija Kärkinen & Ile Kallio

pe 12.8.2022

The Dick Hawks: Los Birdos Bastardos

la 13.8.2022


Neljän naisen The Dick Hawks-bändi esittää shown Los Birdos Bastardos. Koko Keski-Suomen rakastamat haukat ovat entistäkin hullumpia ja tällä kertaa etelämaalaisten rytmien pyörteissä. Mukana on vanhoja klassikoita kuten El Jari, Vamos Tero! ja Los pure korvaan mua. Uusia päräyttäviä haukkakappaleita ovat esim. Los Tanssihullu ja Por favor, laiska Domina!

Ota compadre cainaloosi ja saavu The Dick Hawksin synnyinsijoille Poppariin kokemaan latinalainen tunteiden mäiske yhdistettynä perinteiseen haukkailoitteluun.

PELTOKURKI

ke 17.8.2022


Oululainen Peltokurki saapuu elokuussa Jyväskylään!

Peltokurjen musiikki on aseista riisuvan rehellistä ja kuulijaa lähelle tulevaa. Tekstit ja tarinat ovat laulujen keskiössä ja koskettavat, elämältä maistuvat sanoitukset saavat näkemään vaikeissakin asioissa toivoa. Kipeän kauniit maailmat ja järkähtämätön läsnäolo tekevät yhtyeestä väkevän kokemuksen niin levyltä kuin livenä. Suomalaisessa mytologiassa kurkea on pidetty taivaankannen kannattajana ja niin myös Peltokurki kykenee ottamaan kuulijansa lohduttavasti siipien suojaan. Peltokurki julkaisi esikoisalbuminsa ”Peltokurki I” keväällä 2021.

Tutustu yhtyeeseen: www.instagram.com/Peltokurki

Peltokurki I -albumi: https://spoti.fi/2RD5nK4

Aston Kalmari + support

pe 19.8.2022


Lappeenrannassa 2018 perustettu rockyhtye Aston Kalmari tarjoilee kuulijoilleen samaistuttavia tunnekuohuja ja lohtulauseita tanssittavaan poljentoon kiedottuna. Energisestä live-esiintymisestään tunnetun bändin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Älä rakastu minuun, Sininen huone ja Takaisin pintaan.

Kokoonpano:
laulu ja kitara: Aleksi Arola
soolokitara ja taustalaulu: Samu Pellikka
basso ja taustalaulu: Ville Vuorio
rummut: Markus Tuhkalainen

Ruusuvaara on vuonna 2017 perustettu suomirockia soittava bändi Jyväskylästä. Alkuvuodesta 2021 julkaistiin bändin esikois-EP ja sen myötä tavoitteet asetettiin korkealle. Uusia biisijulkaisuja on odotettavissa loppukesästä 2022.”

Kokoonpano:
laulu: Janne Alaperä
kitara: Mikko Kreivi
kitara: Janne Roth
basso: Aleksi Pehkoranta
rummut: Lauri Ruusuvirta

Mässykiska on nelihenkinen rokkibändi Tampereelta! Musiikki vaihtelee kevyestä rokista punkrock/rock’n’roll-jytään. Sanoitukset pitävät sisällään mm. naiiveja, pikkupoikamaisia rakkauslauluja, erobiisejä sekä rock’n’roll-romantiikkaa. Livebändinä Mässykiska tartuttaa yleisön positiivisella, suupielet ylöspäin kääntävällä tanssienergialla. Meno on taattu!

Kokoonpano:
laulu ja kitara: Samppa
rummut ja laulu: Iiro
kitara: Juho
basso: Petteri

Moonshine Gold

la 20.8.2022


Moonshine Gold on brittiläis-suomalainen kokoonpano, joka esittää tunnettuja kansainvälisiä rock- ja popklassikoita alkaen 60-luvulta aina näihin päiviin saakka.

Bändissä laulaa Colchesterissa Britanniassa asuva laulaja Gary Reakes ja muut muusikot ovatkin vanhoja tuttuja Popparin soittajia.

Gary Reakes (Voc)
Miika Tarvainen (Gtr & voc)
Juha-Antti Helama(bass)
Jyrki Lindlöf (keyboards)
Pasi Pekkarinen (drums)

Maxxxtet

pe 26.8.2022


Lounaispuistossa 26.-27.8. järjestettävän Wine Garden -tapahtuman jatkoklubilla soi perjantaina puupuhaltaja Max Zengerin johtaman Maxxxtetin ilmeikäs ja nuorekkaan tarttuva nykyjazz. Vapaa pääsy Wine Garden -rannekkeella!

Maxxxtetin musiikki on arvaamatonta ja leikkisää, mutta myös vakavaa ja haikeaa. Kvartetin maaliskuussa 2022 julkaistu kolmas levy kantaa nimeä Chapter 3, ja sen julkaisua juhlitaan pitkin tätä vuotta.

Maxxxtetin soundille on ominaista sävykkäisiin tunnelmiin virittävät sävellykset ja räväkästi ryöpsähtelevä improvisaatio. Yhtyeen vuoropuhelua ruokkii kahden puhallinsoittajan eturivi, joka yhdistyy hienovaraisesti ja tarvittaessa röyhkeästikin reagoivaan rytmisektioon. Kokoonpanoa johtaa alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittava Max Zenger, joka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kotimaisen jazzin nuoren polven kiinnostavimmista nimistä.

Max Zenger – alttosaksofoni ja bassoklarinetti
Tomi Nikku – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

Wine Gardenin Loppujamit

la 27.8.2022


Wine Gardenin festivaalitunnelma viimeistellään loppujameissa Popparissa! Jazz Jkl Collective avaa jamit, jonka jälkeen lava on vapaa kaikille jammailijoille Collectiven ollessa käytettävissä rytmisektiona. Sessiot rönsyilevät vapaassa hengessä eri suuntiin myöhään yöhön, ja aika varmasti lavalla nähdään myös Wine Gardenissa esiintyneitä muusikoita. Tämä on jazzia!

Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Vapaa pääsy!

AEP – The Zappa Troubadour

ke 31.8.2022


Uusimmassa tribuuttiprojektissaan AEP keskittyy Frank Zappan laajan tuotannon vokaaliteoksiin ensimmäisestä levystä 70-luvun loppuun saakka. Lisäksi luvassa on otteita AEP:n tuoreelta soololevyltä ”Prongk aka Progressive Punk”, joka on tyyliltään progressiivisen rockin ja punk rockin yhdistelmä. Odotettavissa hieman erilainen trubaduurikeikka.
Linkit:
Spotify Aep
https://youtube.com/user/pinkmoon35
https://m.soundcloud.com/pinkmoon35

Stand Up -Klubi

to 1.9.2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 2.9.2022


Melodisen popin Musaklubi 02.09. starttaa mielenkiintoisen vieraan merkeissä kun Aurinkorannikon suosikki trubaduuri Harri ”Pikkis” Karen tulee Popparibändin solistiksi. Pikkis aloitti uransa yli 50 vuotta sitten bändisolistina ja blues-musiikin innostamana pitkään myös Pepe Ahlqvistin ryhmässä. Hän on ollut lähes 30 vuotta talvet Aurinkorannikolla ja oli mm. perustamassa juuri Popparissa vieraillutta Seita & Friends-bändiä. Illan ohjelmisto on monipuolinen sisältäen Eagles, CCR, Beatles, Santana ja Cliff Richard tuotantoa. Pitkän kesätauon jälkeen solistina on myös Inkku esittäen uuttakin ohjelmistoa ja Juha Ahtilinna rock-ohjelmistoineen.

Popparibändissä Ari Oinonen, Juha Murtolahti, Juha Ahtilinna ja Veksa Nyberg.

Jazz Jkl Live

la 3.9.2022


About Coltrane Quartet esittää saksofonisti John Coltranen kultakauden tuotantoa. Superkokoonpanon tyylikäs kunnianosoitus yhdelle legendaarisimmista jazzmuusikoista tarjoaa energisen ja koskettavan läpileikkauksen Coltranen ilmaisuvoimaiseen ja väkevään musiikkiin!

John Coltrane oli modernin jazzin keskeisin pioneeri. Seikkailunhaluisen riskinottajan oman soundin etsintä Miles Davisin yhtyeessä ja “Tranen” omat pienyhtyelevytykset antoivat suuntaa koko lajityypin kehitykselle. Coltranen levytyksistä klassisimpia ovat vuoden 1959 Giant Steps sekä pianisti McCoy Tynerin, basisti Jimmy Garrisonin ja rumpali Elvin Jonesin kanssa 1960-luvulla tehdyt levyt, joiden huipentumana pidetään vuoden 1964 A Love Supremea.

About Coltrane Quartetia johtaa Helsingissä nykyään vakituisesti asuva italialaisrumpali Alessandro D’Anna. D’Anna on luonut kansainvälistä uraa esiintyen usemmalla mantereella mm. Dave Kikoskin, John Taylorin ja Rotem Sivanin yhtyeissä. Mestarillinen Coltrane-tulkitsija, saksofonisti Manuel Dunkel kuuluu suomijazzin vahvimpiin ääniin. Dunkel on tullut oman soolouransa lisäksi tunnetuksi mm. UMO:n saksofonisektiosta ja lukuisten pienyhtyeiden luottofonistina. Emma-palkittu pianisti Alexi Tuomarila edustaa eurooppalaisen nykyjazzin kärkeä. Oman trionsa lisäksi hän mm. vaikuttanut 2018 edesmenneen trumpetistilegenda Tomasz Stankon kokoonpanoissa. Jyväskyläläislähtöinen basisti Eero Tikkanen on noussut kysytyksi basistiksi erityisesti Suomen jazzkentän vapaammilla vyöhykkeillä. Tikkanen soittaa mm. Mopossa, Pauli Lyytisen Magnetia Orkesterissa ja folkartisti Joose Keskitalon yhtyeessä.

Manuel Dunkel – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Eero Tikkanen – basso
Alessandro D’Anna – rummut

Lippujen ennakkovaraus täältä.

R. Karhunen & Tyhjät Lasit

ke 7.9.2022
R. Karhunen & Tyhjät Lasit tulkitsee J. Karjalaisen isoimpia hittejä, ja vähemmän kuultuja teoksia koko pitkän uran varrelta tuoreella otteella. Keikan jälkeen jamit.

Perinteiset Sähkömessujen Jamit

to 8.9.2022

Sami Saari ja Jazz Pojat

pe 9.9.2022
Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta.

Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa.

Yhtye on julkaissut debyyttialbuminsa vuonna 2018 ja keikkailee ahkerasti ympäri Suomea. Uusi levy julkaistaan vuonna 2022.

JOHANNA & MIKKO IIVANAINEN: PIENI HILJAINEN ONNI

la 10.9.2022


Ennakkoliput Tiketistä.

Lempeä, luonnollinen ja soljuvan lyyrinen äänimaisema odottaa kuulijaa kun jo 25 vuotta yhdessä työskennellyt pariskunta Johanna ja Mikko Iivanainen duo kokoaa monipuolisesta musiikkipaletistaan tunnelmallisen illan. Ohjelmisto koostuu niin omasta tuotannosta kuin tarkoin valituista lainasävelmistä. Folk, country ja jazz sävyt kulkevat sulassa sovussa näiden kahden muusikon lämpimässä otteessa.

Tatu & Tutkimusmatkailijat ja Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne

to 15.9.2022


Tatu & Tutkimusmatkailijat

Tatu & Tutkimusmatkailijat on instrumentaalimusiikin keinoin tutkimuksiaan toteuttava yhtye. Tyylillisesti yhtye liikkuu progressiivisen -ja psykedeelisen rockin sekä roots -ja etnomusiikin maailmoissa. Musiikillisilla tutkimusmatkoilla sekoittuvat luontevasti bändin keskeisten vaikuttajien tyylipiirteet, Pekka Pohjolan sinfooninen jazz-rock, The Allman Brothers ja Kingston Wall tyylinen blues-pohjainen proge -jammailu sekä maiilmanmusiikin virtaukset esimerkiksi Piirpauken tapaan.

Basisti Tatu Backin kokoama yhtye julkaisi debyyttialbuminsa ”Matka kaikkine vaiheineen” loppuvuodesta 2020 (Eclipse Music). Yhtye viimeistelee parhaillaan toista studioalbumiaan ”Vasta alkusoittoa”, joka julkaistaan vuonna 2023. Uudelta albumilta ollaan julkaistu jo single ”Juhannusyönä kukkiva Taigasananjalka”. Syyskuussa minikiertueella yhtyeeltä kuullaan keikoilla ensimmäisen albumin kappaleita sekä lisäksi julkaisematonta musiikkia uudelta albumilta.

Tatu & Tutkimusmatkailijat Facebook

Tutkimusretkikuntamme koostuu Popparissa ainakin seuraavista soittajista (yllätykset mahdollisia, jopa todennäköisiä):

Markus Venehsalo – kitara
Viktor Lepistö – kitara
Tatu Back – basso
Marko Salmela – perkussiot
Jaakko Pöyhönen – rummut

Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne

Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne on Leppäsen musiikkia, jonka vallitseva tilanne on saanut kuuluviin. Musiikki polkee perinteisten runojen maisemaa ja arjen uhkia, naurettavaa elämää sekä vääjäämätöntä kuolemaa. Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne on maa(ilma)nmusiikkia, kuolongospelia ja haitarihassuttelua.

Yhtye:
Susanna Leppänen (haitari, laulu)
Leeni Hämynen (viulu, mandoliini, laulu)
Väinö Huhtanen (kontrabasso, laulu)
Eerik Samula (kitara, laulu)

Marksmen

pe 16.9.2022


Marksmen esittää 40’s – 60’s aikakauden musiikkia, rockabillya ja wanhan hyvän ajan rock and rollia.

Marksmen vie yleisön matkalle Eddie Cochranin, Elviksen, Carl Perkinsin ja monen muun mestarin aikakaudelle. Put on your dancing shoes – It’s Rockabilly!

https://www.marksmenrockabilly.fi/

HUUTO ROCK

la 17.9.2022


Neljäs Huuto Rock mäjäyttää yleisön tajunnan täyteen tuoretta rockia ja metallia!

Unknown Decoy

Räjähtävä hard rock -trio, joka toimittaa rosoisia riffejä ja maistuvia melodioita

S.P.I.T

Harvinaisen törkeä ja energinen nelihenkinen rokkisirkus

Bloody Falls

Valkeakoskelainen yhtye tarjoilee groovaavaa death metallia energisellä otteella. Popparin keikka toimii samalla tuoreen Burn The Witch -levyn ensiesityksenä elävälle yleisölle.

30v Jamit

su 18.9.2022
50 ensimmäiselle jamiölskät!

30v Juhlaviikoon konsertti MIES JA PIANO

ma 19.9.2022
Antin kanssa aloiteltiin mies ja piano -teemalla 90-luvun puolessa välissä ja nyt palataan historiassa takaisin.

Mies ja piano: ANTTI KLEEMOLA100 ensimmäiselle lipun maksaneelle yllätys! Nostetaan siis malja!

House Band avaa 30v. juhlaviikon jamit

ti 20.9.2022
50 ekalle bisset.

JAZZ JKL COLLECTIVE f. SEVERI PYYSALO

ke 21.9.2022


100 ensimmäiselle Popparin 30v. malja.

Ravintola Popparin nimellä viimeiset 15 vuotta toiminut Jazz Bar viettää 30-vuotisjuhlaviikkoa, jonka kunniaksi Jazz Jkl Collectiven klubivieraana häikäisee Severi Pyysalo! Suvereeni maailmanluokan vibrafonivirtuoosi on esiintynyt Jazz Barissa jo aivan alkuajoista lähtien – on suuri ilo ja erittäin perusteltua saada suomijazzin kiintotähti vihdoin Collectiven klubin solistivieraaksi juuri nyt!

Vibrafonisti Severi Pyysalo (s. 1967) on kuulunut suomalaisen jazzmusiikin keskeisimpiin ja menestyneimpiin muusikoihin jo lähes neljä vuosikymmentä. Pyysalon läpimurto tapahtui viimeistään vuoden 1984 Pori Jazzeilla, jolloin sekä laulaja Sarah Vaughan että saksofonisti Paquito D’Rivera pyysivät häntä esiintymään kanssaan. Vibrafonisti on palkittu Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 1988, ja vuonna 1993 hänet valittiin vuoden eurooppalaiseksi jazzsolistiksi.

Jazz Jkl Collective ja Severi Pyysalo tarjoavat Jazz Barin juhlaviikon kavalkadissa monipuolisen ja vauhdikkaan läpileikkauksen jazzin ja vibrafonin historiaan.

Severi Pyysalo – vibrafoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus

Yllatys peruuntui joten Jamit 21-

to 22.9.2022
50 ekalle 30v. bisset

STEEPLES 60 ja Baari 30v.

pe 23.9.2022


Juhlitaan Baarin 30v. sekä Steeplesin ja Jyväskylä-rockin 60v. taivalta. 100 ensimmäiselle juhlajuoma!

Jyväskylän ensimmäinen kitarayhtye The Mirages perustettiin v. 1962 ja myöhemmin hyvin menestynyt The Steeples-yhtye. Steeples toimi n. kolme vuotta aktiivisena kolmessa eri kokoonpanossa, voitti kaksi Suomen mestaruutta ja teki Keski-Suomen ensimmäisen pop-singlen. 1960-luvulla Jyväskylässä toimi monia aktiivisia pop-yhtyeitä lyhytikäisinä ja oli tavallista, että samat soittajat siirtyivät bändistä toiseen. Menestyneimmät yhtyeet olivat The Mirages, The Steeples, Tete Termite ja Silvery.

Juhlaillan vieraina ovat Popparin illassa Miragesia ja Silveryä edustamassa Vando Suvanto, Saka Jousenkylä ja Veksa Nyberg. Tete Termiteä Pekka Mustonen ja Rauno Julin. Siihen aikaan Jyväskylässä nuoret tekivät muutakin nuorisokulttuuria esim. 1962 perustettu Jyväskylän teiniteatteri, josta tulee kertomaan Hannu Kahakorpi ja tarinoi myös edelleen jatkuvasta urastaan.

Ohjelmallinen ilta alkaa klo 19.00 ja kestää ainakin klo 21.00 Steeples yhtyeen merkeissä. Steeples soittajat ovat: Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen.

Sakea Ilta + Ylävire

pe 23.9.2022


Sakea Ilta on räväkkää rokkia, pehmeää poppia ja eeppistä energiaa. Yhtye leikittelee musiikkigenrejen rajapinnoilla, ammentaa elämänmakuisesta rakkaudesta, kohtaamisista ja ihmiskohtaloista omintakeisella tyylillään. Sakea Ilta tarjoilee kokonaisvaltaisia elämyksiä täynnä luovuuden loputonta paloa.

Ylävire soittaa orgaanista, helposti lähestyttävää, suomenkielistä pop/rock musiikkia. Bändiä on verrattu mm. Vulfpeckiin, J.Karjalaiseen sekä Eppu normaaliin. Etenkin energinen live preesens on saanut paljon kiitosta. Bändi sai alkunsa 2017 ja 2019 julkaistiin ensimmäinen pitkäsoitto.

”Yhtyeestä huokuu se, että monenlaista musiikkia on kuunneltu ja soittotaitoa opiskeltu ja kaikki ainekset on laitettu samaan kattilaan: on funkia, punkkia, progehtavia sooloja ja reggaen ja skan maailmoista omaksuttua letkeyttä.” -Etelä-Suomen Sanomat

Ylävire klo 23.00

Sakea Ilta 00.00

SILVENNOISEN KEIKKA SIIRTYY 21.10!

la 24.9.2022
HEIKKII SAIRASTUNUT! Pidetään siis POP/ROCK JAMIT!!

Jesse Kaikuranta

pe 30.9.2022


Mestarillinen laulaja ja tulkitsija Jesse Kaikuranta saapuu esiintymään Jyväskylän Poppariin 30. syyskuuta klo 19.00.

Soolona pianon kanssa esiintyvä Kaikuranta johdattaa kuulijat musiikilliseen terapiaistuntoon, jonka aikana voi hetkeksi unohtaa kaiken muun.

”Tulevilla keikoilla uppoudutaan lämpimiin syksyn tunnelmiin ja suuriin tunteisiin. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi viettämään yhteisen hetken koskettavan musiikin parissa ja unohtamaan hetkeksi kaiken muun”, Kaikuranta kertoo.

Debyyttialbumi ”Vie mut kotiin” julkaistiin marraskuussa 2012 ja on myynyt yli tuplaplatinaa. Levyn myötä Jesse sai 5 Emma-ehdokkuutta, mm. Vuoden tulokas-ehdokkuus. Levyn sinkuista ”Vie mut kotiin”, ”Järjetön rakkaus” ja ”Näytän sulle rannan” olivat kaikki valtaisia hittejä. Toinen albumi ”Vaikka minä muutuin” julkaistiin 2013, sinkkulohkaisu ”Vielä täällä” keikkui useita viikkoja radiolistojen kärjessä. Kolmas albumi ”Jesse Kaikuranta” julkaistiin 2017. Vuoden 2017 jälkeen artisti on julkaissut useita singlejä ja valmistelee tällä hetkellä uutta musiikkia Suomen ykköstuottajien kanssa.

Liput Tiketistä

Jazz Jkl Live: Mariana Zwarg Sexteto Universal

la 1.10.2022


Mariana Zwarg Sexteto Universal on monikansallisen värikäs kokoonpano, jonka rytmikäs musiikillinen keitos käyttää hulvattomasti pääraaka-aineinaan brasilialaista musiikkiperinnettä, jazzia ja maailmanmusiikkia. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa!

Laajalti Euroopassa ja Brasiliassa esiintynyt yhtye perustettiin vuonna 2016 juhlistamaan legendaarisen brasilialaismuusikko Hermeto Pascoalin 80-vuotisjuhlia vakiintuen pian kiinteäksi kokoonpanoksi. Yhtyeenjohtaja ja puupuhaltaja Mariana Zwarg on Pascoalin kummitytär, ja yhtye esittää Zwargin ja Pascoalin sävellyksiä. Hermeto Pascoalin lanseeraama “universaali musiikki” on maailman eri musiikkityylien iloinen sekoitus, joka kannustaa luovuuteen ja yhteisölliseen improvisointiin.

Sexteto Universalin perustajajäseniin kuuluva jyväskylälänen perkussionisti Sami Kontola innostui Brasilian rytmeistä jo pikkupoikana. Kontola on syventynyt aiheeseen perinpohjaisesti asumalla Rio De Janeirossa pitkiä ajanjaksoja.

Kokoonpanon debyyttilevy Nascentes julkaistiin keskellä pandemiaa syksyllä 2020, ja sen levynjulkaisukeikoista saadaan nyt viimein nauttia!

Mette Nadja Hansen (DE) – laulu
Mariana Zwarg (BR) – saksofoni, huilut
Johannes von Ballestrem (DE) – piano
Ricardo Sá Reston (BR) – basso
Sami Kontola – perkussiot
Pierre Chastel (FR) – rummut

Jazz Jkl Live: Mariana Zwarg Sexteto Universal Ravintola Popparissa la 1.10. Klo 19. Liput 20/15€

Lippujen ennakkovaraus

JAZZJAMIT

ma 3.10.2022
KONKAREITA PAIKALLA!!!

Stand Up -Klubi

to 6.10.2022

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 7.10.2022


Alkusyksyn Melodisen popin Musaklubin avaa Popparibändi kolmen upean solistin voimin. Ohjelmisto koostuu vähän soitetuista bändin jäsenten mielibiiseistä, sisältäen akustista musiikkia, balladeja ja myös tanssijalkaan sopivia rytmejä. Uutuutena kuukauden kappale, joka on ennen soittamaton, jopa unohdettu hitti, jota pöytäseurueet voivat arvuutella keskenään.

Popparibändissä Ari Oinonen, Inkku, Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00

Liput 10€

Anssi Kela

pe 7.10.2022


Anssi Kela esiintyy akustisella soolokiertueella syys-lokakuussa 2022. Tunnelmallisilla kulttuuriklubeilla vieraileva rundi pysähtyy Jyväskylän Poppariin 7. lokakuuta!

Kuuman festarikesän, kevään klubirundin ja teattereita ympäri Suomen loppuunmyyneen Mun täytyy kävellä näin -elämäkertakiertueen jälkeen yleisö pääsee todistamaan palkitun laulaja-lauluntekijän lukuisia hittejä riisutumpina versioina. Liput myynnissä nyt: https://bit.ly/3Q1RhL0

Timo Rautiainen & Ville Ojanen duo

la 8.10.2022
MODERNIN KANSANMUSIIKIN MIEHET TIMO RAUTIAINEN JA VILLE OJANEN LÖIVÄT HYNTTYYT YHTEEN

Liput: Tiketti.fiPitkän uran kotimaisen musiikin parissa tehneet Timo Rautiainen ja Ville Ojanen julkaisevat yhteisalbumin tammikuussa. Muusikoita yhdistää rakkaus perinteiseen kansanmusiikkiin, jota kumpikin on opiskellut sekä myös esittänyt tahoillaan. Ojasen ollessa genreen jo syvemmin omalla urallaan uppoutunut, Rautiaisen taival kyseisen musiikin parissa on lyhyempi vaikka kosketus kansanmusiikkiin sai ensihipaisunsa lähes puoli vuosisataa sitten.

”Ensimmäinen kontaktini suomalaiseen kansanmusaan tapahtui 70-luvun alussa ollessani alle kymmenvuotias, jolloin Konsta Jylhä & Purppuripelimannit esiintyivät kotikyläni Haukivuoren oppikoulun salissa. Isä vei meidät molemmat pojat konserttia katsomaan, vaikkei hän itse ollut millään lailla kansanmusaihmisiä. Myöhemmin kysyin, miksi me sinne menimme. Syyksi hän kertoi sen, että se ryhmä oli siihen aikaan niin järjettömän suosittu ja kuuluisa, että pakkohan sitä oli mennä katsomaan. Itse keikasta muistan vain sen, että kovilla puutuoleilla oli epämukavaa istua ja yhtyeen basisti (Veikko Järvelä) spiikkasi biisit samalla kertoen yleisöä viihdyttäviä puujalkavitsejä. Silloin se musiikki ei vielä tehnyt minuun minkäänlaista vaikutusta,” Rautiainen kertoo.

Tuolloin kytemään jäänyt kipinä sai tulta alleen vuosikymmeniä myöhemmin vuonna 2010 kun hänet kutsuttiin solistiksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlille konserttiin, johon muutamaa musiikintekijää oli pyydetty esittämään omaa tuotantoa kansanmusiikiksi sovitettuna. Osan Rautiaisen kappaleista sovitti Ville Ojanen, joka myös soitti viulua isossa, nuoremman polven kaustislaisista muusikoista kasatussa taustaorkesterissa.

”Pyysin Timoa Kaustisen festivaalien Lauantaisauna-orkesterin solistiksi. Olin jo aiemmin tutustunut hänen soolomateriaaliinsa, jossa ilokseni huomasin akustisia instrumentteja ja etnistä meininkiä, joten hommahan lähti heti oikeille raiteille. Savolainen ja pohjalainen luonne toimii meidän tapauksessa täydellisesti. Timo puhuu ja minä kuuntelen, ja sitten kun tehdään musiikkia, niin tehtävänjako on luonteva, ellen sanoisi jopa täydellinen”, Ojanen toteaa.

”Pidin kovasti keikasta ja festareiden meiningistä yleensäkin. Ehkä suurin harppaukseni siihen maailmaan oli kuitenkin opiskeluvuosi 2012-2013 Kaustisen kansanmusiikkilinjalla, jonka jälkeen ajatus kansanmusahenkisestä levystä alkoi kyteä mielessä. Useamman vuoden, välivaiheen ja yrityksen jälkeen yhteistyökumppaniksi valikoitui Ville Ojanen, jonka kanssa näkemyksemme tulevasta musiikista olivat yhteneväiset”, Rautiainen muistelee.

Rautiainen ja Ojanen julkaisevat yhteisen albumin ensi vuoden tammikuussa, ja tältä kyseiseltä levyltä kuullaan ensimmäisenä singlelohkaisuna ”Konsa käsivarressa”-niminen kappale, joka on Rautiaisen säveltämä ja sanoittama.

”Vaikka ”Konsta käsivarressa” -kappaleen teksti on vahvaa mielikuvituksen tuotetta, perustuu se tietyiltä osin todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin. Kappaleella esiintyvät soittajien lisäksi useita henkilöitä puherooleissa, joista eräänä mainittakoon tämän hetken suomalaisen kansanmusiikin ’grand old man’, kaustislainen mestaripelimanni ja palkittu näppäripedagogiikan kehittäjä, legendaarinen Mauno Järvelä.”

Heidi Zschauer

la 8.10.2022
Heidi Zschauerin musiikissa kuuluu vaikutteet Lapissa eletystä elämästä ja klassisesta musiikista. Tyyli vaihtuu, kerrontaa tukien, soulahtavasta popista folkkiin.

http://www.heidizschauer.fi

Martta Maa + Anno 22

ma 10.10.2022
KONKARIJAMIT JATKUU SYYSLOMAN JÄLKEISENÄ MAANANTAINA KLO 19.00


Martta Maa (folk/pop)

Aino Vuorenmaan luotsaama yhtye poukkoilee luontevasti folkin ja popin välimaastossa. Martta Maan musiikissa keskiössä on ajaton lyriikka, jonka ympärille musiikillinen kudelma rakentuu. Bändin maanläheinen saundimaailma kutsuu kuulijan tunnelmallisten tarinoiden äärelle.

Esikois-EP ”Rajapintoja” julkaistiin 1.7.2022.
Vili Jokela – rummut
Jenni Keränen – basso
Emma Romsi – koskettimet
Pekka Oravuo – kitara
Aino Vuorenmaa – laulu

Spotify Martta Maa

Instagram Martta Maa

Anno 22 (moderni/avant-garde jazz)

Hiljaittain muodostettu Anno 22 -yhtye soittaa kattauksen modernin ja kokeellisemman jazzin rajamailla leikittelevää musiikkia. Hauta-ahon ja Romsin kynästä syntyneet ja yhtyeellä sovitetut kappaleet tarjoavat äänimaailmaa perinteisestä triosta elektroniseen pörinään.

Emma Romsi – koskettimet
Senni Hauta-aho – rummut
Marko Varonen – basso

Soitot:
Klo 20.00 Anno 22
Klo 21.00 Martta Maa

Around 4

to 13.10.2022


Around 4 jazzyhtye syntyi ajankohtana, kun kulttuuri- ja musiikkielämä alkoi hiljalleen elpymään kahden vuoden lockdownien päätyttyä. Alkuperäinen ajatus oli koota samassa kaupungissa asuvia jazzmuusikoita yhteen herkistelemään soittotuntumaa ja musisoimaan yhdessä. Soitettavaa ohjelmistoa valikoitui jokaisen soittajan omasta sävellyskynästä ja kuin itsestään, oli syntynyt uusi jyväskyläläinen, omia sävellyksiä esittävä jazzkvartetti.

Soittajat ovat laajasta ikäpolvesta ja yhdessä kokemus ja nuori energia sekoittuvat rohkeaksi, mutta ei liian vakavasti itseään ottavaksi. ”Ikäerot unohtuvat kun olemme saman, kaikille tutun ja tärkeän asian äärellä.”

Yhtyeessä soittavat kitaristi Aimo Nuutinen, pianisti Lasse Hirvi, basisti Petri Jaakonaho ja rumpali Touko Ruokolainen.

Showtime klo 19
Liput 15/10

Rane Rautiainen & Paha Kaksonen + Äimätär

pe 14.10.2022


Klo 20.30: Pakanafolk-orkesteri ÄIMÄTÄR loitsii ajankohtaan sopivaa väkevää muinaissuomalaista kekri-noituutta.Klo 22.00: Oman kaupungin pojat RANE RAUTIAINEN & PAHA KAKSONEN rokkaavat korvat ja niiden välin verille edesmenneen Rajuilman ja oman tuotantonsa voimin.

Jazz Jkl Collective feat. Joonatan Rautio

la 15.10.2022
Lokakuun jazzklubin solistivieraaksi saapuu virtuoottinen mestarisaksofonisti Joonatan Rautio! Luvassa on tribuutti Sonny Rollinsille, jota pidetään laajalti yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä jazzmuusikoista ja saksofonisteista.

Jazz Jkl Collective ja Rautio tarjoilevat Lauantain jazzklubilla rennosti svengaavaa jazzperinnettä Sonny Rollinsin (s. 1930) musiikin parissa. Vanhimpiin elossa oleviin jazzlegendoihin lukeutuva Rollins ilmoitti vuonna 2014 jäävänsä eläkkeelle tehtyään yli 70-vuotisen uran.

Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia saksofonisteja, joka tunnetaan moniin musiikkityyleihin taipuvana mutta samalla jazzperinteeseen syvästi juurtuneena, erehtymättömänä virtuoosina. Lukuisissa kokoonpanoissa vaikuttava taituri on myös toiminut pianistina, sovittaja, tuottajana ja kapellimestarina useissa erityyppisissä produktioissa.

Joonatan Rautio – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: https://forms.gle/z6qAjDmjWyro7PgV7

JBB & OSMO

su 16.10.2022
Mesenaattikonsertti mesenaateille.

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 17.10.2022

Popparit avaa jamit

ke 19.10.2022


Popparin oma houseband Popparit on täällä taas ilahduttamassa synkkääkin synkempää lokakuuta. Setistä löytyy viihdemusiikkia laajalla skaalalla mm. The Policen, Queenin ja Aki Sirkesalon tuotantoa. Tervetuloa viihtymään ravintolan tarjoilujen ja livemusiikin pariin. Keikan jälkeen jamit!

Mitä: Jamiavauskeikka
Missä: Poppari
Milloin: ke 19.10. klo 20
Sisäänpääsy 0€!

Popparit:
Saara Siltala – laulu
Pekka Oravuo – kitara ja laulu
Peppi Blomqvist – koskettimet
Jere Suojanen – basso
Eero Nummela – rummut

Is This Thing Cursed? – Remains plays Alkaline Trio

to 20.10.2022
Is This Thing Cursed? – Remains plays Alkaline Trio

Remains tulkitsee vuonna 1996 perustetun chicagolaisen punk rock -yhtye Alkaline Trion tuotantoa lokakuun synkkenevässä illassa.

Remains on:
Vertti Jokela – kitara ja laulu
Lassi Moilanen – basso ja laulu
Viljami Jokela – rummut ja taustalaulu

Liput 5€

Heikki Silvennoinen Band

pe 21.10.2022
Suomalainen todellinen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin. Uransa alkupuolelta 1970- ja 1980- luvuilta hänet muistetaan useiden (mm. Tabula Rasa) legendaaristen yhtyeiden kitaristina ja lauluntekijänä. Heikki Silvennoinen oli myös perustamassa 1980-luvun lopulla ensimmäistä merkittävää englanninkielistä blues-rockia soittavaa Q. Stone -yhtyettä, joka noteerattiin myös maamme rajojen ulkopuolella. Samaan aikaan omaa vahvaa soolouraansa tehnyt Silvennoinen on kuulunut vuonna 2002 perustettuun SF- Blues -yhtyeprojektin peruskokoonpanoon. Suuren yleisön tietoisuuteen Heikki Silvennoinen nousi 1990-luvun alun Kummeli-ohjelman myötä, jossa hän näyttelemisen lisäksi kirjoitti sketsejä ja teki musiikkia.

Liput Tiketistä LOPPUUNMYYTY

Huom. Alkuperäiselle päivämäärälle 14.5.2022 ostetut liput käyvät tapahtumaan sellaisinaan.

OLIVER

la 22.10.2022
Oliver Popparissa! Liput Tiketistä.Virroilta lähtöisin oleva, nykyään Jyväskylästä käsin vaikuttava rock-yhtye Oliver tekee musiikkia suoraan sydämestä elävästä elämästä. Kitaravetoiset kertosäkeet ovat isoja ja tunnelmaa paisutellaan pienestä suurempaan mahdollisimman paksulla siveltimellä.

Energisenä livebändinä yli 600 keikan kokemuksella tunnettu Oliver julkaisi uransa viidennen studioalbumin Yhtä kuin elämä loppuvuodesta 2021. Jyväskyläläisbändi on ottanut albumin myötä askeleen entistä rockimpaan ja suurieleisempään ilmaisuun. Albumin tekstit ovat toiveikkaita tarinoita elämää tarkasti havainnoivan ihmisen mietinnöistä ja oivalluksista. Uusi albumi sisältää sävellyksiä bändin jokaiselta jäseneltä, mikä on rikastanut nelihenkisen yhtyeen sointia entisestään ja tuonut sen soundiin hienoja, uusia sävyjä. Oliver on uudistanut live-ilmeensä myös entistä näyttävämmäksi Rami Mursulan tekemiä levynkansigrafiikoita mukaillen.

Keikoilla bändi elää uransa parasta aikaa, kuten laulaja Jari Väyliö kertoi Tamperelaisen haastattelussa kesällä. Bändin musiikkia on kuultu vuosien saatossa laajalti radioaalloilla, varsinkin Yle Radio Suomessa, mutta myös muun muassa Radio Suomirock, Suomipop ja Iskelmä ovat soittaneet bändin musiikkia. Spotifyssa yhtyeen musiikkia on kuunneltu 3,5 miljoonaa kertaa.

Oliver on:
Jari Väyliö – laulu, kitara
Peter Miinala – kitara
Lasse Hietala – basso
Tero Kaihola – rummut

Facebook
Spotify
Instagram

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 24.10.2022

Houseband avaa jamit Abban merkeissä

ke 26.10.2022


Popparin Houseband soittaa setillisen Abbaa keskiviikon jami-illan avaukseksi. Tarjolla läpileikkaus yhtyeen urasta suurimpien hittien sekä vähemmän tunnettujen helmien muodossa. Tervetuloa nauttimaan Popparin tunnelmasta, baaritiskin antimista sekä elävästä musiikista! Keikan jälkeen lava vapaa jamitteluun!

Mitä: setillinen Abbaa (n. 45 min)
Missä: Poppari
Milloin: ke 26.10. klo 21
Sisäänpääsy 0€


Ina Myller – laulu
Tanja Oittinen – laulu
Peppi Blomqvist – koskettimet
Siiri Saarinen – koskettimet
Santtu Lietzén – kitara
Jere Suojanen – basso
Antti Törmä – rummut

Jazz Jkl Live: Dalindèo

to 27.10.2022
Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti tunnetaan erinomaisena ja rajoja rikkovana livebändinä. Uusimmalla Dark Money -albumilla jyllää vaikutteita mm. 1970-luvun alun Miles Davisin tuotannosta, Charles Mingusin yhtyeiden raa’asta live-energiasta ja Sun Ran avaruusjazzista.

Dalindèon viimeisin levy Dark Money julkaistiin 2020, mutta pandemian pyörteissä levynjulkaisukeikat ovat yritys toisensa jälkeen siirtyneet ja albumin teemat tulleet tämänkin myötä edelleen ajankohtaisemmiksi. Dark Money herättää keskustelua maailman kaoottisesta tilasta, jossa markkinat määrittävät arvot ja epäoikeudenmukaisuus yhteiskunnassa kasvaa.

Dark Moneyn musiikki on syntynyt Dalindèon kollektiivisesta energiasta ja yhtyesoundista, joka on kehittynyt huippuunsa viimeisen 15 vuoden aikana. Pöyhönen tunnetaan myös mm. Ricky-Tick Big Bandin johtajana sekä yhteistyöstä Hectorin ja 22-Pistepirkko -yhtyeen PK Keräsen kanssa. Upea kokoonpano saadaan nyt lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen viimein Jyväskylään!

Valtteri Laurell Pöyhönen – kitara, syntetisaattori, Wurlitzer
Pope Puolitaival – tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää – trumpetti
Pekka Lehti – basso
Teppo Mäkynen – rummut
Rasmus Pailos – perkussiot, elektroniikka

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Viitasen Piia (soolo) + Martta Maa (duo)

pe 28.10.2022


Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa indiefolkia soittava yhtye, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin.

Syksyllä 2012 julkaistu debyyttialbumi Viitasen Piia keräsi lukuisia loistoarvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Texicalli Recordsin julkaisema toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden ja paikan Helsingin Sanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukossa.

Yhtyeen marraskuussa 2016 julkaistu kolmas albumi Laulumaa on jatkanut nousujohteista kulkua, ja kerännyt täydet viisi tähteä niin Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta. MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Syyskuun lopussa 2019 Viitasen Piia julkaisi pitkään odotetun neljännen albuminsa ”Meidän jälkeemme hiljaisuus” (Texicalli Records). Albumi on nostanut artistin Suomen lauluntekiöiden-eliittiin.

Viitasen Piia keikkailee soolona, triona sekä koko viisihenkisen yhtyeensä kanssa tai tarvittaessa harpulla, kanteleella tai jousilla vahvistetulla erikoiskokoonpanolla.

”Viitasella on harvinainen taito laulaa itsensä suoraan kuulijan syliin ja ihon alle. Hänessä on myös jotain hyvin luonnollista ja pakotonta. Ehkä selitys on siinä, että hän alkoi näppäillä kitaraa ja tehdä omia lauluja vasta muutama vuosi sitten Nepalissa.”
— HS, Mari Koppinen

Popparissa 28.10. Viitasen Piia esiintyy soolona, joka on yksi artistin pidetyimmistä kokoonpanoista.

Ennakkoliput Tiketistä.

Lavan lämmittelee Martta Maa (duo)Aino Vuorenmaan luotsaama yhtye poukkoilee luontevasti folkin ja popin välimaastossa. Martta Maan musiikissa keskiössä on ajaton lyriikka, jonka ympärille musiikillinen kudelma rakentuu. Bändin maanläheinen saundimaailma kutsuu kuulijan tunnelmallisten tarinoiden äärelle.

Esikois-EP ”Rajapintoja” julkaistiin 1.7.2022.

Aino Vuorenmaa – laulu
Pekka Oravuo – kitara

Spotify

Instagram

Aikataulu
Klo 19 Martta Maa
Klo 20 Viitasen Piia

Houseband Popparit

pe 28.10.2022
Popparit viihdyttää perjantai-iltana Popparissa

Popparin oman Houseband Popparit viihdyttää viikonlopunviettäjiä perjantaina 28.10. Ohjelmistosta löytyy kansainvälisiä ja kotimaisia hittejä mm. Totolta, Aretha Frankliniltä ja Aki Sirkesalolta joiden tahdissa voi fiilistellä, laulaa tai tanssia. Tervetuloa viettämään perjantai-iltaa Poppariin!

Popparit:
Saara Siltala – laulu
Pekka Oravuo – kitara ja laulu
Peppi Blomqvist – koskettimet
Jere Suojanen – basso
Eero Nummela – rummut

Mitä: Popparit Houseband viihdyttää
Missä: Popparissa
Milloin: pe 28.10. noin klo 23

Vies Vignette

la 29.10.2022


Vies Vignette on kuuden sielun kokoonpano, jonka tyylilaji on vaikeasti määriteltävissä, mutta hönkäilee vivahteita niin psykedeelisestä rockista kuin jazz- ja soul-musiikistakin. Huolimatta siitä, että kyseessä on tuiki tuntematon bändi, on biiseissä tarttumapintaa, vaikkei helppoja koukkuja tarjoillakaan suoraan lusikalla lautaselta.

Bändi julkaisee syksyn ensimmäisen keikan myötä myös tulevan albuminsa ensimmäisen singlen. Aihetta juhlaan siis on.

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 31.10.2022

Katri Ylander & Elias Kahila

to 3.11.2022


Erikoisilta Popparissa!

Katri Ylander esittää kitaristi Ilkka Koskisen kanssa parhaita paloja Katrin 15-vuotisen uran varrelta. Ohjelmistossa kuullaan tuoreita hittejä, mm. Sano mulle jotain kaunista, sekä aivan tuore Autio talo -single, sekä Vältunnilla, Onko vielä aikaa? ja Mansikkamäki -hitit.

Illan avaa Jyväskylän oma ylpeys Elias Kahila, joka esittää tyylikkäitä covereita sellolla ja looppereilla mielenkiintoisia soundeja hyödyntäen.

Illan päättää tämän kolmikon yhteisbiisit, joita ei kuulla missään muualla, kuin 3. marraskuuta Popparissa. Lämpimästi tervetuloa Poppariin!

Liput Tiketistä

Melodisen popin Musaklubi

pe 4.11.2022
Loppusyksyn Melodisen popin Musaklubin perjantai-ilta on omistettu kitaramusiikille. Kuulemme mm. kappaleen Move it, jonka Cliff Richard ja The Shadows levyttivät syksyllä 1958 ja ovat esittäneet sitä jokaisella Cliffin keikalla. Kitaramusiikki valloitti Jyväskylän vasta viisi vuotta myöhemmin ja on siitä lähtien kuulunut kaupungin musiikkielämään.

Illan aikana kaksi Popparibändin kitaristia Upi ja Eki soittavat monipuolisesti kitaramusiikin eri tyylejä ja tutusti myös kaksintaisteluja on luvassa. Illan solisti Pepe tulkitsee 50-ja 60-lukujen suuria hittejä ajan hengen mukaisesti valtameren molemmilta puolilta.

Popparibändissä mukana Eki Paananen, Arska Vesterinen, Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen ja Veksa Nyberg.

Poppari 04.11. klo 19.00-21.00
Liput 10€

Varre Vartiainen: Almost Standards Live!

pe 4.11.2022
”Jazz Guitar – Rock Attitude!” Slogan kuvaa Varre Vartiaisen räiskyvää persoonaa ja kitarismia.

Monipuolisuus soittajana ja rokkaava asenne ovat luoneet pohjan uralle, jossa yhdistyvät harvinaisella tavalla työskentely rock- ja jazzmusiikin kentillä esiintyen yhdessä mm: Angelique Kidjo, Thomas Ledin, Ed Motta, Jim Beard, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Nylon Beat ja Leningrad Cowboys.

Almost Standards Live! on keväällä 2022 julkaistun arvostelumenestys ”Almost Standards”-levyn ohjelmistoa esittävä kokoonpano, jonka runkona on Varren Trio yhdessä basisti Timo Hirvosen ja rumpali Jussi Lehtosen kanssa. Yhtyeen solistivieraana Popparin keikalla on saksofonistivirtuoosi Joonatan Rautio.

Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita (mm Yrjö ja Josef Matula palkittu) ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua.

”Just got a change to listen three songs from Almost Standards album from Varre. Beautiful! Varre plays his ass off! Wonderful guitar playing! The tunes are beautiful and the band is smoking! ” – Mike Stern

Meiju Suvas

la 5.11.2022
Meiju Suvas saapuu valloittamaan Jyväskylän Popparin rautaisen bändinsä kanssa. Meiju on ikoninen artisti, joka on myynyt urallaan platinaa ja useita kultalevyjä. Syksy 2022 ja Vain Elämää -ohjelma luovat uutta tuulta alati uudistuvaan ja ikinuoreen Meijuun. Hitit kuten Pure Mua, Tahdon Sinut, Tää Onnea On ja Viet Itsekontrollin kuullaan usein Meijun keikkojen hittikimarassa.

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 7.11.2022

Kielletyt leikit: Uotinen & Lindgren

ke 9.11.2022
KEIKKA SIIRTYY TI 22.11. KLO 19:00. Jo ostetut liput käyvät uutena ajankohtana.

Stand Up -Klubi

to 10.11.2022


Marraskuun Stand Up -klubilla viihdyttämässä mm.
Sakke Korhonen MC
Ville Vauhkonen
Katriina Kettunen
Tuomas Lamponen
Jason DeBose
Laura Anniina Timonen
Valtteri Valtonen
Jani Autio

Jazz Jkl Live: Raoul Björkenheim eCsTaSy

pe 11.11.2022
Kitaristivelho Raoul Björkenheim juhlii tänä vuonna 40-vuotista taiteilijauraansa kiertäen eCsTaSy -yhtyeensä kanssa. Björkenheimin vaiherikas musiikillinen taival alkoi Suomessa 1980-luvun alussa ja kulki pitkään New Yorkin kautta. Björkenheimin uralle mahtuu vaikuttava kavalkadi kansainvälisiä ja kotimaisia soittokumppaneita Bill Laswellista Toshinori Kondoon ja Edward Vesalasta Junnu Aaltoseen.

Vuonna 2011 perustettu eCsTaSy on yksi Björkenheimin kiehtovimmista kokoonpanoista. Kokenut yhtye luottaa kykyynsä ottaa riskejä ja vie musiikkinsa yllättävillekin alueille. Jori Huhtalan kekseliäät bassolinjat ja Markku Ounaskarin dynaaminen rumputyöskentely inspiroivat maestro Björkenheimin villiä ja luovaa vapautta, johon lisäulottuvuutta tuo saksofonisti Pauli Lyytisen soinnillinen väriskaala ja hengästyttävä tekniikka. Bändillä tuntuu olevan kyky lukea toistensa ajatuksia, ja Björkenheimin sävellykset toimivat ponnistuslautana improvisaatioille, joissa sekä kuuntelijat että soittajat pysyvät varpaillaan.

Raoul Björkenheim – sähkökitara
Pauli Lyytinen – saksofoni
Jori Huhtala – basso
Markku Ounaskari – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

WIRTAVUORI + Aino ja Minä

la 12.11.2022
WIRTAVUORI – Levynjulkaisukeikka

Wirtavuori julkaisee kehutun debyyttialbuminsa ”Ikuinen mies” Popparin lavalla samalla onnitellen 30- vuotiasta keikkamestaa! Vinyylilongari saapuu juuri sopivasti keikalle myyntiin ja oikeilla soittimilla ladattu livebändi lataa syksyn kovimman musayllätyksen.

Wirtavuori -nimen takaa löytyy Kimmo Strömberg, kokenut musiikintekijä Petäjävedeltä. Uutuuslevy, Ikuinen Mies, on teksteiltään monipuolinen keitos synkkäpiirteisiä tarinoita ihmisenä olon vaikeudesta ja siihen satunnaisesti osuvista toivon sattumista. Musiikillisesti Wirtavuori laajentaa rockiaan paikoitellen shamanistisiin sävyihin ja jopa progevivahteisiin.

Ikuinen mies-levy on saanut hyvän vastaanoton. Esimerkiksi Keskisuomalainen arvioi levyn neljän tähden arvoiseksi. Lainaus Mikko Siltasen arviosta: ”Levyn klassinen rocksoundi on toteutettu tyylikkäästi. Sovitukset ovat paikoitellen runsaita mutta jättävät riittävästi tilaa hienolle kitarismille ja Strömbergin karhealle tulkinnalle.” Stuodiotuottaja-muusikkoina toimivat levyllä Teppo Seppänen, Tomi Kankainen ja Janne Liekkinen. Vierailijoina levyllä on mm. Matti Nurro ja Mike Ortiz.

Livebändi koostuu paikallisista(Jkl-Pvesi) muusikoista laajalla instrumenttivalikoimalla. Oman suomenkielisen tuotannon lisäksi settiä höystetään tärkeitten artistien tuotannolla, esim. Neil Young.

Wirtavuori & Ikuiset miehet:
Kimmo Strömberg- laulu, kitara
Jorma Souru- kitara, saksofoni
Mikko Saukko- rummut
Timo Saukko- kitara
Mikko Nislin- koskettimet
Tuomas Lempiäinen- basso

Spotify

YouTube Official Video

YouTube Live

Keskisuomalaisen levyarvio

Aino ja Minä

Akustinen duo Jyväskylästä, joka haalii ohjelmistoonsa biisejä eri genreistä, ja muovaa niistä oman kuuloisia sovituksia.

Laulu: Aino Pekkarinen
Kitara: Samuli Liekkinen

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 14.11.2022

Jazz Jkl Collective feat. Yona

to 17.11.2022
TAPAHTUMA ON LOPPUUNVARATTU

Kotimaan musiikkikentän arvostetuimpiin ja tyylillisesti monipuolisimpiin artisteihin kuuluva Yona esittää Jazz Jkl Collectiven solistivieraana jazzstandardien suomenkielisiä käännöksiä paljastaen samalla juurensa jazzlaulajana ja heittäytyvänä tulkitsijana!

Valovoimainen pitkän linjan laulaja ja lauluntekijä Yona on todellinen oman tiensä kulkija. Kahdeksan studioalbumia julkaissut ja lukuisten muiden artistien levyillä vieraillut kameleonttimainen musiikintekijä leikittelee taidokkaasti eri genreillä luoden ajatonta, eklektistä taidepoppia. Yonan debyyttialbumi toi hänelle Vuoden tulokas -Emman, ja uusin, Tapiola Sinfoniettan kanssa levytetty “Uni johon herään” oli yksi vuoden 2022 Teosto-palkinnon voittajista.

Jazz Jkl Collectiven kanssa Yona tulkitsee tunnettuja jazzstandardeja harvemmin kuultuina suomenkielisinä versioina. Oman latauksensa iltaan tuo hänen taustansa jazzlaulajana. “Nuoruuden unelmassani olin nimenomaan jazzlaulaja!”, Yona riemuitsee.

Yona – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Lauluntekijäilta: PA Kiiskilä & Dave Lindholm

pe 18.11.2022
Dave Lindholm on Suomen arvostetuimpia musiikintekijöitä, rockin runoilija omassa luokassaan. Hänen mittava uransa alkoi Ferris-yhtyeen levytyksestä vuonna 1971, ja vuotta myöhemmin ilmestyi jo hänen ensimmäisen sooloalbuminsa Iso ”Kynä” Lindholm. Lempinimi ”Isokynä” onkin seurannut Davea näihin päiviin saakka.

Illan aloittaa Daven kanssa keikkaileva nuori tamperelainen kitaristi ja laulaja-lauluntekijä PA Kiiskilä. Muun muassa juurimusiikista ja heartland rockista vaikutteita ottava Kiiskilä on saanut hyvän vastaanoton yleisöltä ja medialta.

Kokonaisuutena luvassa on erityisen hieno lauluntekijäilta!

Ennakot Tiketistä: PAINA TÄSTÄ

Joplin

la 19.11.2022
Toimiiko sinulle 70- ja 80-luvun rock? Tunnistatko sellaisia bändejä kuin AC/DC, Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake? Täällä ne raikaa, kun ammennamme energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja viritellään loistobiisejä mm. noilta legendoilta!

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu, urut
Arto Hautanen, kitara, laulu
Mikko Hämäläinen, rummut, laulu
Juha Tolvanen, basso

YouTube

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 21.11.2022

Kielletyt leikit: Uotinen & Lindgren

ti 22.11.2022
KIELLETYT LEIKIT

JORMA UOTISEN ja HELENA LINDGRENIN yhteiskonsertti pianisti LASSE HIRVEN kanssa.

Lauluja rakkaudesta, kaipuusta, kauneudesta, ystävyydestä, elämästä, meistä itsestämme.
Helena ja Jorma ovat esiintyneet yhdessä Lasse Hirven kanssa vuosien ajan.
Helena Lindgren on taitava jazz standardien tulkitsija,
Jorma puolestaan ranskalaisten chansonien väkevä tulkitsija.

Tervetuloa sävähdyttävien tunnelmien täyteiseen iltaan!

Sir Elwood Duo

to 24.11.2022


Isomman orkesterin ollessa talvilomalla, Juha Lehti & Junnu Saaresaho esittävät suuria biisejä pienemmällä kokoonpanolla eli edelleenkin keskiolut-jatsia, olkaa hyvä: Sir Elwood Duo

Liput Tiketistä

ILLU-Band

pe 25.11.2022
Jyväskyläläisen rytmimusiikin legenda ILLU-Band tuuttaa funkrockia tusinan muusikon voimin. Laulusolisteina vuorottelevat Antti Lipponen, Pekka Välimaa, Juha Holma ja Antti Kleemola Stevie Wonder -settineen.

Vuonna 1983 perustettu ILLU (International Low Level Understanding) on viime vuosikymmeninä keikkaillut harvakseltaan, mutta kulttisuosio Jyväskylässä on ollut taattu.

Kokoonpano: Antti Lipponen, laulu; Antti Kleemola, laulu; Pekka Välimaa, laulu & trumpetti; Juha Holma, sormiot & laulu; Panu Varstala, perkussiot; Jorma Lehtola, rummut; Pekka Lampinen, basso; Jukka Viitasaari, kitara, bändin liidaus; Harri Koivisto, trumpetti; Jukka Pitkänen, trumpetti; Martti Peippo, saksofoni; Antti Kettunen, saksofoni; Mikko Saikkonen, saksofoni.

Liput 10 euroa, OAJ:n jäsenkortilla 50 euroa.

Deep Heep Wizard

la 26.11.2022


Miltä kuulostaa urut Leslie-kaapista?
Montako bassorumpua Popparin lavalle mahtuu?
Mikä on Plexi Marsu?
Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen La 26.11. klo 22.30 Classic Rock tapahtumassa Popparissa, kun lavalle astuu Deep Heep Wizard.
Bändin ohjelmisto koostuu Uriah Heepin ja Deep Purplen klassikkobiiseistä ja niitähän riittää.

Bändin kokoonpano on:
Ari Antinaho -laulu
Kaj Ehnwall – kosketinsoittimet
Aleksi Hirvonen – kitara
Matti Kainulainen – basso
Perttu Mujo – rummut


Liput 7€+narikka. Otathan käteistä matkaan, se nopeuttaa lipunmyyntiä.

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 28.11.2022

Duo Amelius

ke 30.11.2022


Duo Amelius esittää tunnelmallisia versioita kotimaisista ja kansainvälisistä pop-kappaleista.

Duon ohjelmisto koostuu tunnettujen ja vähän tuntemattomampien artistien hiteistä sekä vähemmän kuulluista helmistä.

Duo koostuu: Emilia Pakkala (laulu) ja Samuli Koivisto (akustinen kitara)

Stand Up -Klubi

to 1.12.2022
Stand up -klubilla lavalla nähdään mm. Markus Luostarinen MC
Petri Koikkalainen
Janne Laahanen
Samu Voutilainen
Marianna Keisalo
Marjut Ollitervo
Heikki Multanen
Tommi Vänni

Melodisen popin Musaklubi

pe 2.12.2022
Vuoden viimeinen Melodisen popin Musaklubi on myös pikkujoulu tunnelmissa koska solistit ovat luvanneet laulaa yhden joululaulun vuorollaan. Inkku palaa jälleen lavalle parin uuden balladin kanssa ja loput ovat best of -ohjelmistoa. Myös Juha Ahtilinna tulee tauon jälkeen mukaan ja muistelee edesmenneen ”The Killer” -taiteilijan parhaita biisejä. Hienon musiikkivuoden päätteeksi bändi saattaa keksiä muutakin mukavaa kuulijoiden iloksi.

Popparibändissä Juha Ahtilinna, Ari Oinonen, Juha Murtolahti, Inkku ja Veksa Nyberg.

02.12. klo 19.00-21.00
Liput 10€, ennakot Popparista.

UTU:n levynjulkaisukeikka

la 3.12.2022
UTU on laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa yhdistyy taitavasti pop, rock sekä vivahteita kansanmusiikista. UTUn lyriikat ovat vaikuttavia ja ne resonoivat herkästi kuuntelijan tunteisiin ja ajatuksiin. UTUn uutta täyspitkää albumia päästään kuulemaan tällä keikalla ensimmäistä kertaa livenä. Uuden levyn voi myös hankkia itselleen illan aikana.

Tällä keikalla nautitaan UTUn musiikista monipuolisesti. Esityksessä koskettavat tulkinnat ja akustinen soitto nivoutuvat ajoittain konetaustoihin. Uuden musiikkivideon ensiesitys on myös osa keikkakokemusta.

Ilmainen sisäänpääsy. Voit osallistua artistin uran tukemiseen vapaaehtoisella summalla keikan aikana.

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 5.12.2022

Jazz Jkl Live: Manuel Dunkel Quartet

ke 7.12.2022
Suomijazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva saksofonisti Manuel Dunkel huippukvartetteineen päättää kiertueellaan tämän vuoden Jazz Jkl Live -konserttisarjan upeasti svengaaviin mainstream-jazzin tunnelmiin. Viime marraskuussa julkaistulla Northern Journey -albumilla kokoonpano jatkaa tutulla intensiivisellä ja ilmaisuvoimaisen vahvalla tyylillään. Dunkel on johtanut omaa kvartettiaan eri kokoonpanoissa 90-luvun puolivälistä lähtien ja kerännyt mainetta yhtenä kotimaan vahvimmista jazzäänistä. Northern Journey:n myötä hänen oma tuotantonsa käsittää jo seitsemän albumia, minkä lisäksi Dunkel on ollut lukuisten muiden yhtyeiden luottosaksofonisti (mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Jukka Perko & Hurmio-orkesteri ja Platypus Ensemble).

Dunkelin lisäksi kvartetissa soittaa monesti palkittu pianisti Alexi Tuomarila, monipuolisuudestaan tunnettu basisti Antti Lötjönen sekä rumpaleiden terävimpään kärkeen kuuluva Jaska Lukkarinen. Manuel Dunkel Quartet tunnetaan melodisesta ja elegantin selkeästä mainstream-soundista, jonka keskiössä Manun voimakas ja vivahteikas saksofoni taipuu notkeasti intensiivisestä postbopista aina herkimpiin balladitunnelmiin asti.

Manuel Dunkel – tenori- ja sopraanosaksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Antti Lötjönen – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Desho Desho

to 8.12.2022
Desho Desho, kotikylän poikien muodostama viisihenkinen hyperjazzpumppu, sytyttää Popparin ilmiliekkeihin torstai-illan räväkällä jazz-setillä. Luvassa on kovaa svengiä ja kiivasta latin-poljentaa.

Yhtyeen soitossa kuullaan vivahteita perinteisemmästä latin- ja hardbop-estetiikasta, lisäksi repertuaariin kuuluu myös sovituksia nykymusiikista ja omia sävellyksiä. Yhtyeen ansioituminen on noteerattu muun muassa esiintymisellä vuoden 2022 Pori Jazz -festivaaleilla.

Severi Tikkinen – alttosaksofoni ja piano
Oskari Tikkinen – poikkihuilu ja piano
Eemeli Kurkela – tenorisaksofoni ja sähkökitara
Saku Virkkala – kontra- ja sähköbasso
Veeti Hietala – rummut

Herra Pietiläinen

pe 9.12.2022


Herra Pietiläinen on jyväskyläläinen lauluntekijä, jonka musiikki nojaa vahvasti lauluntekoperinteiden suuntaan. Popparin akustisella keikalla kuullaan Herra Pietiläinen & Lempeät keinot -yhtyeen kappaleita sekä soolotuotoksia. Mukana luottomies ja Lempeiden keinojen kitaristi Petrus Piironen. Kitarat soi ja juttuja kerrotaan. Tervetuloa!

Liput 5€

Spotify:
Herra Pietiläinen – Tuuliviiri pyörii jo
Herra Pietiläinen & Lempeät keinot – Kundit auttakaa!

Youtube:
Herra Pietiläinen – Sade
Herra Pietiläinen – Veijo Meri (Olohuone live)

LA Heat

la 10.12.2022
LA Heat päräyttää ilmoille 80-luvun rakastetuimpia popsävelmiä vuoden 2022 pikkujoulukauden viime metreillä. Illan ohjelmistosta löytyy sekä tuttuja että ”Ai niin, tämä biisi!” -reaktioita aiheuttavia hittikappaleita, jotka pistävät menojalan lisäksi aivojen nostalgiakeskuksen vipattamaan.

Biisejä löytyy Van Halenista Nik Kershawiin ja Peter Gabrielista Billy Idoliin, unohtamatta kasarielokuvista tuttuja sävelmiä.

Konsta Niskavaara, laulu
Toni Pikkarainen, kitara
Juha-Matti Rautiainen, basso
Mikko Pellinen, kosketinsoittimet
Hannu Leppänen, rummut

Liput 10€

Jamk Workshop

ma 12.12.2022
Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikkipedagogiopiskelijat taituroivat popmusiikin parissa iltapäivän iloksi.

Gradia Big Band

ma 12.12.2022


Gradia Big bandin ohjelmisto koostuu monipuolisesta koti- ja ulkomaisesta big band musiikista. Perinteisten jazz-standardien lisäksi kuullaan myös pop- ja fuusiomusiikin helmiä. GBB:n soittajat ovat Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijoita.

Ilta jatkuu jamien merkeissä konsertin jälkeen.

YKSITYISTILAISUUS 17-19

ti 13.12.2022

Jamk Workshop

ti 13.12.2022
Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikkipedagogiopiskelijat taituroivat soulmusiikin parissa tuplakattauksella klo20 & klo 21.

Jazz Jkl Collective feat. Teemu Viinikainen

to 15.12.2022
Vuoden viimeisillä jazzklubeilla on luvassa jouluaiheisia jazzstandardeja sekä kitarajazzklassikoita, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraana häikäisee kitaristi Teemu Viinikainen!

Teemu Viinikainen on jo parinkymmenen vuoden ajan kantanut ansiokkaasti kotimaan ykkösjazzkitaristin manttelia. Kitaristin huikea osaaminen on noteerattu ympäri maailmaa ja häntä on tituleerattu modernin jazzkitarismin edelläkävijöiden, Pat Methenyn, Wayne Krantzin ja John Scofieldin viitoittaman polun jatkajaksi.

Viinikaisen virtuoottinen muusikkous ja solismi syntyy vahvasta läsnäolosta ja soinnillisesta herkkyydestä. Vankka perinnetietoisuus muuntuu ehtymättömäksi luovuuden lähteeksi improvisaatioille.

Teemu Viinikainen – kitara
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Jenni Mustajärvi

pe 16.12.2022


HUOM! ALOITUS AIKA 22.00

Jenni Mustajärvi on tamperelaislähtöinen laulaja-lauluntekijä. Jenni on julkaissut suomenkielistä poprockia vuodesta 2018. Ensimmäinen single Hyvästit viitoitti tuoreen tekijän sanoittajan ja laulajan tielle. Yhdessä duokitaristi/tuottaja Olli Anttilan kanssa tehty debyyttialbumi ”22:50” ilmestyi vuonna 2020. Jennin uusin single Komeetta ilmestyi marraskuussa 2021. Komeetta on tehty yhdessä säveltäjä/tuottaja Christianin kanssa.

Jenni keikkailee sekä bändin kanssa, että duona. Duokeikoilla tulee soitettua oman musiikin lisäksi valikoituja covereita. Jennin ja Ollin yhteistyö on saumatonta ja meininki soljuu tunnelmasta toiseen sulavasti. Jenni tunnistaa itsensä myös ehtana bändin mimminä. Bändikeikkojen energinen meininki ei jätä ketään kylmäksi.

Jennin uusin single Ei saa koskee (…ilman lupaa) ilmestyi 25.11.2022.

Bändi:
Kitara – Olli Anttila
Basso – Milla Heinonen
Koskettimet – Janne Kokkonen
Rummut – Joni Oittinen

Eero Sintonen & Sakarat / Levynjulkaisukeikka

la 17.12.2022


Bändin biisit perustuvat laulaja-lauluntekijä Eero Sintosen akustisen kitaran pohjalle säveltämiin biiseihin. Biisien sisältö vaihtelee tarinoista ja oivalluksista rakkauslauluihin sekä elämän surullisten sattumusten pohdintaan.

Eero Sintonen ja Sakarat perustettiin heinäkuussa 2019. Bändin rumpali, Jari Vireaho oli ollut ”Alexandra Elisabeth”bändin kanssa hää- ja baarikeikoilla johon bändin laulaja Alexandra oli pyytänyt Eeron kanssaan esiintymään. Eero esitti keikkojen lopuksi tekemiään biisejä mies ja kitarameiningillä ja Jari vakuuttui biiseistä niin että soitti kolmannen keikan jälkeisenä maanantaina Eerolle ja uuden bändin perustamisesta sovittiin saman puhelun aikana.

Bändi on julkaissut perustamisensa jälkeen jo 5 singleä ja ensimmäisen albumin julkaisu ajoittuu 2022 vuoden loppupuolelle. Tuottamisesta vastaa Helsinki Rock productions, Hannu Leiden sekä Eero Kaukomies.

Kesän 2022 aikana Eero Sintonen ja Sakarat on tehnyt niin paljon livekeikkaa kuin mahdollista. Maailman tilanne on tuonut paljon yllätyksiä ja odotusaika on käytetty sävellys- ja sanoitustyön lisäksi aktiiviseen yhteistreenaamiseen. Toisen albumin äänitykset on aloitettu keväällä 2022.

Jäsenet:
Eero Sintonen – Laulu, kitara
Riku Tuovinen – Kitara
Jari Vireaho – Rummut
Juuso Harakka – Basso
Santtu Sannemann – Koskettimet

KONKARI JAZZ-JAMIT

ma 19.12.2022

Perinteiset TAPSAN Jamit

ma 26.12.2022

YKSITYISTILAISUUS 14-17

ti 27.12.2022

YKSITYSTILAISUUS 17-19

ti 27.12.2022

Minä elän! – 150 vuotta Aleksis Kiven kuolemasta.

pe 30.12.2022
Minä elän! – 150 vuotta Aleksis Kiven kuolemasta. (k.31.12.1872)

Kimmo Rauhamäki & PAINAVA SANA (klo 23)

Tuskin arvasi Stenvallin poika Nurmijärvellä, että vielä yli sadan vuoden päästä hänen runojaan sävelletään ja esitetään konsertissa vuonna 2022. Musiikkiannista vastaa Kimmo Rauhamäki ja Painava sana- orkesteri. Konsertin kappaleiden väleissä kuullaan lisäksi runonlausuntaa. Kimmo Rauhamäen sävellykset vievät Kiven runot nykyaikaan vaivattomasti folk-/rockmusiikin avulla. Monipuolinen instrumenttivalikoima ja 6-henkinen kokoonpano luovat tunnelman. Jyväskylän ympäriltä koostuva yhtye on ollut studiossa ja 11 kappaleen Aleksis Kivi -teemainen levy julkaistaan vuoden 2023 keväällä.

”Miksi Kivi”, sanoo Rauhamäki. ”Yksi tärkeä syy on niiden sopiva mitta ja että niitä pystyy järkevästi käyttämään biisiteksteinä. Vielä tärkeämpää on niiden ajaton sanoma: rakkaus, luonto, kuolema ja renttuilu”. Rauhamäen kiinnostus runojen säveltämistä kohtaan syntyi jo 2000-luvun alkupuolella, kun hän alkoi käymään läpi Kanteletarta ja vanhoja runostoja. Erityisesti Kiven runot puhuttelivat ja alkoivat saada heti melodiaa rinnalleen.

Aleksis Kiven kuolemasta tulee kuluneeksi 150 vuotta 31.12.22. Se vasta onkin juhlan paikka!

Kimmo Rauhamäki – laulu & akustinen kitara
Markus Pirkkalainen – laulu, akustinen kitara
Pasi Pekkarinen – rummut & perkat
Kimmo Strömberg – basso & taustalaulu
Mikko Nislin – koskettimet & haitari
Jari Pekkilä – sähkökitara & mandoliini

Youtube:
Mitä minä huolin
Pieni matkamies

Spotify

Trubaduuri AP KIVINEN (klo 21.30)

Jyväskyläläinen trubaduuri ja lavarunouden Suomen Mestari esittää elämää suurempia folk/rock- biisejä maailmalta (mm. Bob Dylan). Illan teemaan liittyen on lupa odottaa myös Kivisen vahvaa rytmiikkaa runouden saralla.

YKSITYISTILAISUUS 14-17

la 31.12.2022

Let’s Eppelin ja 70’s Show

la 31.12.2022


Maailman neljänneksi vanhin yhä toimiva Led Zeppelin-tribuuttibändi jyrää vimmatusti vuoden 2022 viimeisen keikkansa Popparin tutuilla lauteilla klo 22.00 alkaen. Vuoden 2023 tietämillä laulava kitaristi Miika Tarvainen ja kosketinsoittaja Jyrki Lindlöf loikkaavat lavalle muuttaen kokoonpanon 70´s Showksi. Luvassa ratkir(i)emukkaita tuplakitaralurituksia ja ylväitä rokkiklassikoita. Paranoid soitetaan.

Jorma Hietamäki (laulu)
Jukka Viitasaari (kitara)
Juha-Antti Helama (basso)
Pasi Pekkarinen (rummut)

YouTube: 70´s Show – Highway Star – Poppari 2016

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.