Keikat 2009

Vapaat jamit

pe 2.1.2009

Vapaat jamit

la 3.1.2009

Chank Groove

pe 9.1.2009
Menevää instrumentaalimusiikkia

ROSO

la 10.1.2009
Roso paukuttaa suomenkielistä pop- & rockmusiikkia musiikin eri tyylilajeja pelkäämättä. Musiikkia voi käydä ennakkoon kuutelemassa osoitteessa www.myspace.com/rosoband

Rosossa heiluvat laulaja Ari Laakkonen – songwriter/kitaristi Petri Kananen – rumpali Juho Karppinen – kosketinsoittaja Tuomo Tiitinen ja basisti Tapani Vaahervaara.

ANNIE MALL&Planet Aloha

pe 16.1.2009
”annie mall on vuoden 2007 lopulla perustettu bändi Jyväskylä-Helsinki-akselilta. Bändi soittaa alternative-rockia (niin trendikästä kuin se nykyään onkin) kera isojen kertosäkeiden – energisen meiningin ja vahvojen melodioiden. Etevä kuulija saattaa löytää biiseistä jopa vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. annie mallin live-akti on jotakuinkin verrattavissa halkojenpilkkomiskilpailuun.

Plannet Aloha,”Lahtelainen Planet Aloha tarjoaa sielukasta ja monipuolista kitararockia höystettynä moniäänisillä lauluilla. Vaikutteensa bändi ammentaa 90-luvun alun huippubändeiltä – kuten Pearl Jam ja Alice In Chains – luoden kuitenkin modernin ja omaleimaisen soundin.

www.myspace.com/planetaloha

TUOMO PRÄTTÄLÄ Levynjulkaisukeikka

pe 16.1.2009

BLUES LIVE! -jamit – avaajana SWAMP BOOGIE

la 17.1.2009
Blues Live -jamien kevätkausi jatkuu. Ensimmäisen illan avausbändinä toimii rämeblues -trio Swamp Boogie.

BUHAINA

to 22.1.2009
Buhaina on kunnianosoitus jazz-rumpali Art Blakeylle. Konsertissa kuullaan Art Blakey and the Jazz Messengers- yhtyeen musiikkia vuosien varrelta.

FunKlub: HI-Q

pe 23.1.2009
Vuosi 2009 alkaa FunKlubilla tiukasti – kun lavalle nousee jyväskyläläis-helsinkiläinen HI-Q. Bändi esittää vanhoja alan klassikoita sekä uudempiakin helmiä vakuuttavasti ja verevästi. Ohjelmisto sisältää aitoa tanssilattiamateriaalia á la funk & soul. Meno jatkuu aina rasvaisista blaxploitaatio revityksistä sinne missä The Cramps ja Curtis Mayfield paiskaavat kättä Gil-Scott Heronin laulaessa ”Lady Day and John Coltrane”!

Illan pääesiintyjää lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ Chris Robin. ”Yhtye tähtäsi ja osui hallitusti matalaoktaaniseen – hillittyyn ja aistilliseen grooveen… Jopa Janis Joplinin ja Dana Fuchsin kaltaiset revittelijät häivähtivät silloin hetken mahdollisina sielunsiskoina.” Keskisuomalainen 10.6.2006

”Ikosella on mainio – syvä ja pehmeä ääni – ja hän laulaa pakottoman luontevasti…groove paloi harkitun matalalla liekillä. Näin myös muutamassa rykäisyssä oli sitä enemmän tehoa.” Suomijazz.com

Jeavestone

la 24.1.2009
Jeavestone on perustettu Kalajoella vounna 1999. Yhtye yhdistelee sähkökitaravetoiseen rokkiinsa vaikutteita ennakkoluulottomasti mm. folkista ja klassisesta musiikista. Progea pelkäävien ei kuitenkaan kannata säikähtää, Jeavestonen musiikissa melodiat ja meininki menevät turhan kikkailun ja taidehiplailun edelle. Heidän viime toukokuussa julkaistu toinen pitkäsoittonsa ”Spices – Species and Poetry Petrol” on kerännyt huikeita arvosteluja ympäri maailman. Levy on julkaistu suomen lisäksi Saksassa – Itävallassa ja Sveitsissä. Jeavestone tunnetaan hurjista keikoistaan joissa hiki lentää ja joskus jopa taju lähtee! jeavestone.com myspace.com/jeavestone

Kaipuuni Tango

la 24.1.2009
Kaipuuni tango” on kahden muusikon – kahden instrumentin ja kahden maanosan tunteikas kohtaaminen. Konsertissa kuullaan vanhoja argentiinalaisia ja suomalaisia tangoja klarinetilla ja bandoneónilla tulkittuina. Kotimaisista säveltäjistä esillä on erityisesti Unto Mononen – jonka sävellysten pohjoinen melankolia yhdistyy argentiinalaisten tangojen voimaan ja hehkuun. Ohjelmassa on sekä soolonumeroita että duokappaleita uudenlaisina – rajoja rikkovina sovituksina. Musiikillisia vaikutteita herkkään kokonaisuuteen on poimittu mm. tango nuevosta – klezmer-musiikista – ranskalaisesta musetesta sekä modernista taidemusiikista.

Monday Club: Hendrix/Clapton-ilta klo21

ma 26.1.2009
Luvassa Jimi Hendrixin ja Eric Claptonin tuttuja ja vähemmän tuttuja kappaleita. Tällä kertaa toteutettuna tavallista pienemmällä kokoonpanolla.

Pääsymaksu 1€ maksetaan juomatilauksen yhteydessä

ENTENTE 10 vuotta klo21

to 29.1.2009
Entente soittaa yhdessä kymmenen vuoden ja kahden levyn tuomalla kokemuksella. Levyt Ja Cousteau sukelsi ja Humiseva kaupunki kertovat lauluntekijä Riku Keskisen tarinoita monen laulusolistin – napakan stemmalaulun ja akustissävyisen soiton kera. Nämä laulut täyttävät taas huoneen ja sydämet.

http://www.myspace.com/rkeskinenentente

HORMONES

pe 30.1.2009
Hormonés soittaa akustista folkki-poppia kolmen naisen voimin. Luvassa omaa tuotantoa sekä covereita mm. seuraavilta bändeiltä: KT Tunstall – Foo Fighters – Iron and Wine – Jackson Five…

www.myspace.com/hormonesband

ClassicRockClub: Coversnake plays Whitesnake

la 31.1.2009
Walking in the Shadow of the Blues 1978-1984

Coversnake on vuonna 2004 ensikeikkansa tehnyt jyväskyläläinen Whitesnake-tribuuttibändi jonka ohjelmisto koostuu ns. klassisen Whitesnaken (1978-1984) aikaisesta materiaalista. www.elisanet.fi/pellinen/coversnake/esittely.htm

MONDAY CLUB

ma 2.2.2009
-Kotitekoista musiikkia mieslaululla ja akustisilla soittimilla tulkittuna.

Liput maksetaan tilauksen yhteydessä tiskille

SAWADU & JAO Local Warming Orchestra

ke 4.2.2009
Afro beat jazz (Senegal – Kamerun – Ranska)

HUOM. JAO,N musiikinopiskelijat lippu 4E

Quintet Budo Keikka peruttu (sairastapaus)

to 5.2.2009
VAPAAT JAMIT ALK. 22.00

FunKlub: Spanky – Wanky & The Funksearchers

pe 6.2.2009
FunKlub saa jatkoa helmikuun 6. päivä – kun Popparin lavalle nousee Jyväskylän bilebändien lippulaiva Spanky – Wanky & The Funksearchers. Luvassa on niin funkkia – soulia ja discoa – kuin latinovaikutteista poppiakin – joten tanssilattialla tulee taatusti olemaan tungosta.

Pääasiassa mustaa rytmimusiikkia soittava Spanky – Wanky & The Funksearchers tunnetaan muun muassa Jussi Kososen luotsaamasta loistavasta puhallinsektiosta – sekä Heini Ikosen upeista soul-tulkinnoista. Bändi saa tällä kertaa riveihinsä myös lisää helsinkiläistä huippulahjakkuutta – sillä Heini Ikonen saa vierelleen veljensä Osmo Ikosen. Laulajana – tuottajana ja multi-instrumentalistina kunnostautunut Osmo tunnetaan esimerkiksi Suomen Euroviisu-finalistin Signmarkin riveistä. Miehen kriitikoiden ylistämä esikoisalbumi ”Stories from Within” ilmestyi kesällä 2008 – ja on ollut kovassa radiosoitossa.

Upeaääniset Heini ja Osmo Ikonen luotsaavat Funksearchersin niin eläimelliseen bilemenoon – ettei yleisö voi olla reagoimatta. Kokoonpanon vahvuuksiksi voidaan lukea ison soul-bändin soundi täydellä puhallinsektiolla – sekä taatusti tanssittavat tulkinnat niin tutuista kuin harvinaisemmistakin kappaleista. Kuukausittaisella FunKlubilla esiintyy myös DJ Chris Robin.

Tribute@Buddy Holly Party

la 7.2.2009
Jet Fires The Trailblazers Mr. Dexter

MONDAY CLUB Miika Pelkonen – Piano

ma 9.2.2009
Luvassa pianomusiikkia jazzista klassiseen unohtamatta omia sävellyksiä

MARIAN PETRESCU TRIO & Tuomas Paukku klo21

to 12.2.2009
Jazz standardeista koostuva iloittelu. Liput ennakkoon baarilta.

VALVE levyn/videon julkaisukeikka

pe 13.2.2009
www.valvemusic.fi

PUHKUPILLIT BILETTÄÄ

la 14.2.2009
Jyvässeudun hellin puhallinpumppu hekumoi ilmoille jytää – joka saa tärykalvot tötterölle ja verkkokalvot vereslihalle – tuntuu niin hyvältä – että sattuu. Sardiineja simuloivat nuorukaisemme täyttävät estradin kyljet mustelmilla – syöttäen kultalusikkakaupalla siirappista sulosointua kitalakeen. Sikarilaatikkomaisen – ruudinsavuisen ja poronsarviuuttetta tihkuvan manifestin tarjoilevat onnesta piukeina uudet uljaat johtajamme Mikko Sateila ja Touko Raatikainen. Eri kiva tilaisuus vietellä ystävänpäivän teemoja kädet käsissä – Puhkujen kämmenellä ei kukaan ole turvaton.

Monday Club Miles Davisin musiikkia

ma 16.2.2009
Tuomas Paukku esittää Miles Davisin säveltämiä ja tunnetuksi tekemiä kappaleita soolokitaraversioina. Milesin ohella kuullaan myös Paukun omaa tuotantoa.

Liput maksetaan tiskille tilausten yhtedessä.

Alex Zubkerman

to 19.2.2009
MUSIC of the NORTH

“live-electronic music without computer” Alex ZUBKERMAN makes experiments in the field of modern electronic music. This performance he dedicates to his motherland – the Arctic north of Russia.
Cold ambient music is accompanied by visual installation.

El YoYo

pe 20.2.2009
El YoYo on 10-henkinen – salsayhtyeeksi harvinaisen kompakti kuubalaismusiikin iskuryhmä – jonka ohjelmisto koostuu kuubalaisen ja puertoricolaisen salsan helmistä suomenkielisiksi väännettynä. Yhtyeen jäsenet ovat *suomisalsan* valiojoukkoa Salsamanian ja Mambo Sampon riveistä. El Yoyo on yhtye – joka pystyy tunteella ja sydämellä kutomaan yhteen kuubalaisen musiikin keskeiset elementit, monikerroksiset rytmikuviot – laulajan ja kuoron vuoropuhelut – puhallinsoitinosuudet – ja kaikista tärkeimmän eli tanssijoiden vauhdittamisen rytmin hurmokseen.

BLUES LIVE Rattlesnake Daddies avaa jamit

la 21.2.2009
Akustinen jyväskyläläisduo on soitellut kymmenisen vuotta. Aluksi tyyli pohjautui 1920-1930-lukujen country bluesiin. Ohjelmisto on laajentunut sen jälkeen moniin suuntiin. Blind Willie Johnsonin ja Fred McDowellin innoittamat gosbpelhenkiset kappaleet ovat lisääntyneet. Tärkeällä sijalla on myös tulkinnat Howlin´ Wolfin ja Jimmy Reedin klassikoista. Hiljattain kielisoitinperheeseen on liittynyt peltikitara uusia sävyjä tuomaan.

MONDAY CLUB Jukka Karjalainen

ma 23.2.2009
Jukka esittää hieman vanhempaa outlaw kantria Kris Kristoffersonin – Johnny Cashin ja Waylon Jenningsin hengessä. Kappaleiden syvin olemus pohjautuu tarinankerrontaan.

MAMA AFRICA

ke 25.2.2009
Mamaafricajkl: viimeisin blogimerkintä [Tilaa tämä blogi] KEVÄTKAUSI 2009 ALKAA (näytä lisää) [Näytä kaikki blogimerkinnät] Tietoja Mamaafricajkl Länsiafrikkalaista tanssi- ja musiikkiperinnettä välittävä Mama Africa on perustettu Senegalissa vuonna 1990. Jokainen ulkomaille muuttanut ryhmän jäsen on uudessa kotimaassaan perustanut uuden Mama Africa -ryhmän. Tällä hetkellä ryhmän jäseniä on mm. Japanissa – Saksassa – Belgiassa – Ranskassa ja Suomessa. Suomen Mama Africa -ryhmä on perustettu v. 1997.

_____________________________________________________________________ West-African rhytms and dances Mama Africa was founded in Senegal in 1990. Since then many other Mama Africa groups have been established all over the world. Whenever a member of Mama Africa moves to another country a new Mama Africa group will be founded. Nowadays Mama Africa has groups eg. in Japan – Germany – Belgium – France and Finland. Mama Africa Finland was established in 1997.

www.myspace.com/mamaafricajkl

www.mamaafricajkl.com

NADA (Jazzliitto) klo 21

to 26.2.2009
Jazzliiton kiertueella: NADA (n. klo 21)

Nada on yhtyesoundiltaan ainutlaatuinen tapaus suomalaisen jazzin kentällä. Kokoonpanon musiikissa modernin jazzin elementit yhdistyvät nykyaikaisen klassisen ja etelä-intialaisen musiikkiperinteen sävyihin yhtyeen improvisaation kulkeutuessa ajoittain free jazzin suuntaan. Nadan nykyinen ohjelmisto sisältää myös kirjailijana hyvin tunnetun Eero Hämeenniemen alkuperäisiä sävellyksiä sekä etelä-intialaissävytteisiä sovituksia. Jazzliiton kiertueella kvintetissä mukana ovat Hämeenniemen lisäksi lukuisista laadukkaista jazz-yhtyeistä tutut Jouni Järvelä (saksofoni) – Pentti Lahti (saksofoni) – Sampo Lassila (basso) sekä Markus Ketola (rummut).

Yhtye on julkaissut kaksi levyä, Nada ja Twins. Näistä jälkimmäinen syntyi yhteistyössä intialaisen Karaikkudi R. Manin Sruthi Laya-ensemblen kanssa. Jazzliiton kevätkiertueellaan Nada esittää monipuolisen ja ainutlaatuisen kattauksen saumattomaan yhtyekemiaan nojaavaa jazz-musiikkia – joka ikiaikaisesta musiikkiperinteestä ammentaen sijoittuu vahvasti nykyaikaan.

Kuuntele ääninäytteitä Jazzliiton kevään kiertuebändeiltä: www.myspace.com/jazzliitto

Hide & Cover

pe 27.2.2009
Hide & Cover soittaa kovimmat Heavy ja Hard Rock mäjäykset tiukalla otteella! Tunnelmia muiden mestariteoksista löytyy 70-luvulta tähän päivään. Tutustu bändiin

Boogie Chillen

la 28.2.2009
Boogie Chillen -klubi vetää henkeä artistivierailujen osalta. Sillä välin klubin house bandina toiminut Boogie Chillen -kokoonpano esiintyy vauhdikkaan ja maanläheisen bluesin merkeissä.

MONDAY CLUB alk. 21.00

ma 2.3.2009
Maaliskuun ensimmäisessä maanantai-illassa kuullaan akustista oman musiikin tulkintaa!

Pauli Hanhiniemen Melko Akustinen Duo (MAD)

ke 4.3.2009

JAO:n ”Jazzstandardit laulajille” -workshop

to 5.3.2009

VIBE

pe 6.3.2009
Vibe soittaa 80- – 90- ja 2000-luvun parhaimpia hittejä tiukalla tatsilla ja rennolla meiningillä. Ohjelmistosta löytyy sekä suomen- että englanninkielistä musiikkia mm. seuraavilta bändeiltä/artisteilta: Bryan Adams – Bon Jovi – Tina Turner – ZZ Top – Kolmas Nainen – Zen Cafe – Aki Sirkesalo ja Eppu Normaali. Vibe ei myöskään unohda soulklassikkoja rapakon takaa ja suomisoulin helmiä.

Somethin´ Else: Mikko Karjalainen Fellowship

la 7.3.2009
Somethin´ Else & Jazzliitto esittävät:
Jazz-ilta Popparissa 7.3. 21-04
LIVE: Mikko Karjalainen Fellowship
Töpseli-klubi (DJ:t Untamo ja Jatsipetsi vs live-artistit)
DJ Matti Nives
VJ Ivan Torres Hdez (Edinburgh – UK)
Liput 8/5e – ennakot Levykauppa Äx 27.2. alkaen

Odotetun paluunsa Poppariin tekevä Somethin´ Else -klubi ja Suomen Jazzliitto tuottavat yhdessä erään kevätkauden jazz-kalenterin ehdottomista kohokohdista. Kokoillan tapahtuman puitteissa päästään nauttimaan huippumuusikoista koostuvan Mikko Karjalainen Fellowshipin live-esiintymisestä (kahden setin verran) – Töpseli-klubin ainutlaatuisesta liven ja levyt yhdistävästä klubikonseptista – sekä Somethin´ Else -klubin takuuvarmasta DJ/VJ-meiningistä.

Mikko Karjalainen Fellowhsip (21.30)
Mikko Karjalainen Fellowship on trumpetisti Mikko Karjalaisen luotsaama kvintetti. Keväällä 2007 perustettu yhtye esittää Karjalaisen sävellyksistä koostuvaa ohjelmistoa. Yhtyeen musiikki pohjautuu 60-luvun Blue Note- sekä soul jazz -perinteeseen – mutta vaikutteita on otettu myös brasilialaisesta ja afrikkalaisesta musiikista. Lavalla bändi on tunnettu vahvasti ulospäin suuntautuneesta olemuksestaan sekä positiivisesta energiastaan.

Töpseli-klubi (n. 00.30)
Töpseli-klubi on Helsingin Bellyssä ja Turun Monkissa majaansa pitävä helsinkiläinen klubikonsepti – joka yhdistää DJ-kulttuurin ja live-instrumentalistit ainutlaatuisella tavalla. DJ:t Untamo ja Jatsipetsi luovat taustan – muusikot kuorruttavat rytmit live-jazzilla. Popparissa Töpseli-konseptin yhteydessä kuullaan Mikko Karjalaisen (trumpetti) ja Petri Puolitaipaleen (saksofoni) osaamista. Viime aikoina Töpseli-klubi on myös lanseerannut omat pitkät kalsarinsa – joten yleisön tanssijalka pysyy lämpimänä muutenkin kuin musiikillisesti.

Somethin´ Else
Somethin´ Else on Popparissa maaliskuusta 2006 toiminut klubikonsepti – jonka puitteissa kuullaan laajasti jazz- ja rytmimusiikkia live-esiintymisten ja DJ/VJ-toiminnan puitteissa. Tällä kertaa klubia edustavat sen perustaja ja talon DJ Matti Nives – sekä Edinburghista saapuva VJ Ivan Torres Hdez (ivantorreshdez.com) Somethin´ Else -meininki fuusioituu illassa luontevasti ja uniikilla tavalla Töpseli-klubin kanssa ja meno jatkuu aina valomerkkiin asti.

Tarjolla Popparin lauantai-illassa on siis tuutin täydeltä laatujazzia sopuhintaan.

MONDAY CLUB@MIIKA PELKONEN

ma 9.3.2009
”Illan teemana on kahden bebopin aikakaudella (eli 1940-luvulta lähtien) vaikuttaneen jazzpianistin – Thelonious Monkin ja Bud Powellin sävellykset. Nämä kaksi hienoa herraa ovat toimineet tärkeinä suunnannäyttäjinä modernille jazzpianismille.”

Radio Jyväskylä Stand up -klubi

ti 10.3.2009
Kaksi kovaa ammattitason Stand up -koomikkoa tekevät reilunmittaiset setit. Shown kesto tauon kanssa noin 1 – 5 tuntia. Täällä ei nähdä aloittelijoita eikä koeta myötähäpeää. Jos illan tasosta on eriäviä mielipiteitä – voi valittaa vaikka Ismolle.

Nimismies plays Police

ke 11.3.2009
Nimismies myöntää itselleen mopokortin 11.3.2009 Popparissa kunnioitettavassa 15 vuoden iässä.

Toisin kuin esikuvansa The Police on Nimismies paisunut jo viisimiehiseksi. Jokut Police-piisit saavat hyvinkin uskollisen toteutuksen – toisissa taas on kieli poskessa – joskus jopa kahdessa.

– Kokoontukaa – täällä on paljon nähtävää! huudahtaa liikennepoliisiksi sonnustautunut Nimismies leikkisästi.

HUOM! Konsertti alkaa kello 22

PopGarage: Zacharius Carls Group ja Kiki Pau

to 12.3.2009
Zacharius Carls Group julkaisee uuden albumin helmikuussa Playground Musicin kautta. Yhtyeen musiikkia voisi kuvailla upeaksi yhdistelmäksi Neil Youngin & the Doorsin sävyjä karismaattisen Olli Pekka Marttalan laulamana. Yhtye esiintyi viimeksi Jyväskylässä lokakuussa täydelle Lutakon salille The Bellraysin lämppärinä. Tämä keikka olisi yhtyeen ainut Jyväskylässä keväällä.

Kiki Pau julkaisi hiljattain debyyttialbuminsa Johanna Kustannuksen kautta ja on saanut paljon mediatilaa musiikkilehdistössä. Bändin värikäs indiepop on saanut reippaasti huomiota myös rajojemme ulkopuolella ja soinut kiitettävästi radiossa.

FunKlub: HI-Q

pe 13.3.2009
Vuosi 2009 jatkuu FunKlubilla tiukasti – kun lavalle nousee jyväskyläläis-helsinkiläinen HI-Q. Bändi esittää vanhoja alan klassikoita sekä uudempiakin helmiä vakuuttavasti ja verevästi. Ohjelmisto sisältää aitoa tanssilattiamateriaalia á la funk & soul. Meno jatkuu aina rasvaisista blaxploitaatio revityksistä sinne missä The Cramps ja Curtis Mayfield paiskaavat kättä Gil-Scott Heronin laulaessa ”Lady Day and John Coltrane”! Illan pääesiintyjää lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ Chris Robin. ”Yhtye tähtäsi ja osui hallitusti matalaoktaaniseen – hillittyyn ja aistilliseen grooveen… Jopa Janis Joplinin ja Dana Fuchsin kaltaiset revittelijät häivähtivät silloin hetken mahdollisina sielunsiskoina.” Keskisuomalainen 10.6.2006 ”Ikosella on mainio – syvä ja pehmeä ääni – ja hän laulaa pakottoman luontevasti…groove paloi harkitun matalalla liekillä. Näin myös muutamassa rykäisyssä oli sitä enemmän tehoa.” Suomijazz.com

MIIKA PELKONEN TRIO klo 19.00 Saunakonsertti

la 14.3.2009
Miika Pelkonen Trio esittää omia sävellyksiä lauantain alkuillasta. Musiikissa yhdistyy pohjoismaalainen ja traditionaalinen jazzperinne – sekä kansanmusiikilliset melodiat.

U. Pasanen Band

la 14.3.2009
U. Pasanen Band tarjoaa yleisöystävällistä ja genrevapaata rytmimusiikkia – jossa taatut klassikot yhdistyvät bändin omiin kappaleisiin. Bändi on toiminut vaihtelevalla kokoonpanolla jo vuodesta 1997 – eli bändi viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhlia. Ryhmä on panostanut myös aina lavaolemukseen. Hengarit jätetään paidan kauluksen alta kotiin.

http://u.pasanen.info/

MONDAY CLUB@Folk-ilta

ma 16.3.2009
Luvassa hyvää tekevää musiikkia artisteilta Joni Mitchell – Neil Young – Bob Dylan – Johnny Cash..

PREASENS-KLUBI klo 22.00

ke 18.3.2009
Jyväskyläläinen Karhu-yhtye sai alkunsa vuonna 1993. Yhtyeen ensimmäisessä kokoonpanossa soittivat Sakari Luoma (kitara) – Timo Natri (koskettimet) ja Veli Pesonen (rummut). Koska Karhu edustaa musiikissaan vapaata improvisaatiota vapaimmillaan – ei sen kokoonpanokaan ole vuosien saatossa ollut pysyvä. Luoman ja Pesosen lisäksi keskeisimpiä jäseniä ovat olleet Ari-Pekka Paasonen (basso ym.) – Juha Malmivaara (sello) ja Mikko Raasakka (bassoklarinetti). Kotikaupunkinsa lisäksi yhtye on esiintynyt lähinnä Berliinissä.

Vapaus tarkoittaa Karhulle myös sitoutumattomuutta tyylilajien suhteen. Yhtye sanoutuukin irti varsin yleisestä käsityksestä – että free-musiikki olisi jokin määrätty tyylisuunta – tai siihen liittyisi jokin tietty – esimerkiksi edistykselliseksi miellettävä estetiikka. Vaikka vapaa musiikki ei määritelmänsä perusteella sitoudu uusiutumiseen – uudistamiseen tai uuden etsimiseen – ovat nämä asiat ihmiselle lajinomaisia ja koskevat myös Karhun jäseniä. Toisaalta vapaan musiikin olemukseen kuuluu myös negatiivinen vapaus – eli ennakkoon sävelletyn materiaalin tai rakenteen välttäminen. Tässä mielessä Karhu on uransa aikana ollut huolellinen muttei virheetön.

Illan päättävä Pesosen ja Janne Nokelaisen (kitara) duo jatkaa vähintään yhtä vapaalla linjalla. Konsertti järjestetään yhteistyössä Aikamme musiikin juhla periFÉRIAn kanssa. Tilaisuus on samalla festivaalin päätösklubi.

Lunki Quintet

to 19.3.2009
Lunki Quintet on groovahtavaa sähköistä jazzia soittava yhtye – joka on perustettu alkuvuodesta 2008. Internetissä: www.myspace.com/lunkiband.

Olemme tähän mennessä esiintyneet mm. Young Nordic Jazz Comets -jazzkilpailun Suomen karsinnassa (tuloksena kolmas sija) – Langnau Jazz Nights -festivaalilla Sveitsissä sekä Arabian Yöt -tapahtumassa Helsingissä.

Hamilton Groove

pe 20.3.2009
Hamilton Groove soittaa menevää omaa materiaaliaan. Huonoimmillaankin parempaa kuin hyvä ja paras yhteensä! www.hamiltongroove.com

BLUES LIVE Tyly Kohtalo avaa jamit

la 21.3.2009
Jyväskyläläinen Tyly Kohtalo on vääntänyt miesasiallista suomibluesia jo kunniakkaat 17 vuotta. Kitaristi Veli-Pekka ”Pökö” Jäppisen riemukkaat sanoitukset ovat oodi suomalaiselle miehelle. Miehelle – joka jää kiinni nurkan takana naukatusta kossusta – opiskelee mykkäkoulussa – saa kotiläksytystä – kasvaa tossun alla ja nauttii säännösteltyä rakkauselämää. Bändi jakaa lauluissaan mm. ohjeita uroksille naisten kaatoon. Vaikutteita soittoon on haettu puuvillapelloilta Varpaisjärveltä.

MONDAY CLUB@Tuomas Paukku – kitara KLO 21

ma 23.3.2009
Liput lunastetaan tiskiltä juomatilausten yhteydessä.

GTRTOUR 09

ke 25.3.2009
Ilta etenee että jokainen kitaristi soittaa 30 min setin ja sen jälkeen yhteiset jamit Illan kesto on noin 3 tuntia.

www.gtrtour.com

Ari Hoenig Punk Bop Quartet

to 26.3.2009

APPA Music Show plays ABBA

pe 27.3.2009
Mamma Mia mikä fiilis! Suomen paras Abba-tribuuttibändi Appa Music Show soittaa autenttisesti bändin suurimmat hitit ja myös muutaman vähemmän tunnetun musiikillisen Abba-aarteen. Tule ja koe!

APPA Music Show plays ABBA

la 28.3.2009
Mamma Mia mikä fiilis! Suomen paras Abba-tribuuttibändi Appa Music Show soittaa autenttisesti bändin suurimmat hitit ja myös muutaman vähemmän tunnetun musiikillisen Abba-aarteen. Tule ja koe!

MONDAY CLUB@Jukka Karjalainen

ma 30.3.2009
Mies ja kitara kantria. Ohjelmistossa rauhallisia balladeja kantrin kultakaudelta sekä muutama räväkämpikin veto.

LA CAMPAGNIE DES MUSIQUES A OUIR (FRA)

ti 31.3.2009
CMO:n tyylin kuvaileminen on epätoivoinen tehtävä. Kappaleiden lähtökohdat ovat milloin mistäkin musiikinlajista kansanmusiikkien – jazzin tai muun populaarimusiikin alueelta. Omakseen trio sulattaa sopan hillittömällä energialla – huikealla soitannomisella osaamisella ja osoittelemattomalla huumorilla. Vaikka free jazzin -tyyli ja tehokeinot ovat musiikissa alati läsnä – kokonaisuus on kuitenkin täysin halittu. Musiikki on sittenkin pitkälle sävelettyä ja sovitettua. Kaikkiaan La Campagnie des Musiques à Ouir kuuluu ilman muuta Vapaat äänet –kiertuehistorian muistettavimpiin yhtyeisiin.

Kiertueen tuotanto: www.vapaataanet.fi

Teatteri Eurooppa Neljä Kabaree ÄLYVAPAA KLO 21

ke 1.4.2009
Nyt on aika unohtaa arjen murheet ja päästää äly vapaalle. Takuuvarmaa vauhtiviihdettä ajankohtaisilla sketseillä ja mehevillä musiikkinumeroilla ryyditettynä – Teatteri Eurooppa Neljän tyyliin. Ja lopuksi kunnon jorausmusiikkia! Kabareen kesto n. 50 min ja jortsut n. 1h.

ILTA JATKUU VAPAILLA JAMEILLA!!!

Pekka Pylkkänen´s Tube Factory (Jazzliitto) klo 21

to 2.4.2009
Jazzliiton kiertueella:
Pekka Pylkkänen´s Tube Factory (n. klo 21)

Tube Factory on 1996 perustettu saksofonisti-huilisti Pekka Pylkkäsen johtama kvintetti. Pylkkäsen ohella yhtyeessä soittavat Samuli Mikkonen (piano) – Filip Augustson (basso) – Pekka Luukka (kitara) – sekä Jaska Lukkarinen (rummut).

Yhtyeen ohjelmisto koostuu Pylkkäsen monipuolisesti svengaavista sävellyksistä – joita on syntynyt tasaisesti yhtyeen jo verrattain pitkän olemassaolon aikana. Kuluvana syksynä Tube Factory levyttää uutta materiaalia tulevalle kolmannelle albumilleen ja tätä uutta tuotantoa kuullaan myös kevään kiertueella. Yhtyeen aiemmat levytykset on julkaistu vuosina 1998 (Pekka’s Tube Factory) ja 2001 (Opaque).

Kriitikoiden kiittämä Tube Factory on ehtinyt kiertää myös keikkalavoja taajaan. Mieleenpainuvimpiin konsertteihin kuuluvat kiertueet mm. Kiinassa – Etelä-Amerikassa – Koreassa ja Japanissa. Maalis-huhtikuulle ajoittuvan Suomen Jazzliiton kiertueen puitteissa Tube Factory esittää uusia kujeitaan ja parhaimmistoa vanhoistaaan. Keikat tuskin jättävät kuulijoitaan kylmäksi. Tästä pitää huolen kaihoisasta rubatosta hurjaan irroitteluun skaalansa ulottava “Putkitehdas”.

Kuuntele Jazzliiton kiertueyhtyeidet ääninäytteitä: myspace.com/jazzliitto

The Coverslaves plays Iron Maiden

pe 3.4.2009
The Coverslaves plays Iron Maiden featuring Erkki Seppänen (DREAMTALE – KYPCK)

Kaksi setillistä Iron Maidenin hittejä ja helmiä! DiAnno/Bailey -painotteisen setin laulu: Pekka Snellman ja Bruce Dickinsonin kauteen painottuva setti: Erkki Seppänen (DREAMTALE – KYPCK).

57 North

la 4.4.2009
Suomalais-ruotsalainen tuore jazzyhtye 57 North koostuu neljästä eturivin jazzmuusikosta. Göteborgissa vuonna 2008 perustettu kvartetti soittaa omia sävellyksiään – joissa voi kuulla vaikutteita mm. jazzista – popista – rockista ja tangosta. Kitaristi Janne Halonen ja pianisti Joona Toivanen ovat soittaneet yhdessä teinivuosistaan lähtien – ja ovat saaneet rinnalleet Göteborgissa asuvat Joonas Kuusiston (basso) ja Michael Edlundin (rummut). Edlund on tunnettu mm. Ruotsissa huippusuositusta MUSICMUSICMUSIC-yhtyeestä.

Maria Lund & Ajan Sävel

la 4.4.2009
Ovet avataan klo 17.00

Radio Jyväskylä Stand up -klubi

ti 7.4.2009
Ilari Johansson ja JP Kangas

H.A.R.P

ke 8.4.2009
www.myspace.com/harpfinland

http://www.blues-finland.com/articles/harp_paluu_2009_timo_pratskin_jyrki_tomminen.html

H.A.R.P is back on the roud.

FunKlub: Spanky – Wanky & The Funksearchers

to 9.4.2009
FunKlubin pääsiässpesiaalissa nähdään Popparin lavalla Jyväskylän bilebändien kiistaton lippulaiva Spanky – Wanky & The Funksearchers. Edellisillä kerroilla täydelle talolle soittanut Funksearchers palaa torstaina 9.4. lavalle nälkäisempänä kuin koskaan.

Pääasiassa funkkia – soulia ja discoa soittava Spanky – Wanky & The Funksearchers tunnetaan muun muassa Jussi Kososen luotsaamasta loistavasta puhallinsektiosta – sekä solistien Heini Ikosen ja Konsta Niskavaaran upeista soul-tulkinnoista. Upeaääniset Heini ja Konsta luotsaavatkin Funksearchersin niin eläimelliseen bilemenoon – ettei yleisö voi olla reagoimatta. Kokoonpanon vahvuuksiksi voidaan lukea ison soul-bändin soundi täydellä puhallinsektiolla – sekä taatusti tanssittavat tulkinnat niin tutuista kuin harvinaisemmistakin kappaleista.

Kuukausittaisella FunKlubilla esiintyy myös DJ Chris Robin.

L.A. Heat

pe 10.4.2009
L .A.- Heat soittaa 80- luvun hittejä aidoilla saundeilla ja asuilla maustettuna. Illan aikana musiikkia koetaan mm. seuraavilta artisteilta: Genesis – Cutting Crew – Billy Idol – Van Halen – Tears for fears….

L.A. Heat

la 11.4.2009
L .A.- Heat soittaa 80- luvun hittejä aidoilla saundeilla ja asuilla maustettuna. Illan aikana musiikkia koetaan mm. seuraavilta artisteilta: Genesis – Cutting Crew – Billy Idol – Van Halen – Tears for fears….

MONDAY CLUB@ Tuomas Paukku klo21

ma 13.4.2009
Monday Club 13.4: Tuomas Paukku (kitara) Tämänkertaisella Monday Clubilla on ohjelmassa kitaristi Tuomas Paukun omia sävellyksiä sekä kokeellisempaa äämimaisemaa. Naurettavan edullinen pääsylippu maksetaan juomatilausten yhtydessä.

Stringpurée Band

ke 15.4.2009
Stringpurée Bandin elokuvamaiseen instrumentaalimusisointiin on nyt yhdistetty myös tausta-animaatiot – sekä äänikollaasit!

AO Jazz Orchestra klo 21.00

to 16.4.2009

ANTTI KLEEMOLA

pe 17.4.2009
Yleisön pyynnöstä Antti Kleemola palaa Popparin lavalle esittämään sielukasta soololevymateriaaliaan huippubändillä!!!

www.anttikleemola.com

BLUES LIVE@L.R.PHOENIX Mr.MO´HELL

la 18.4.2009

MONDAY CLUB@ Juha Salvela ja Elina Lautamäki klo21

ma 20.4.2009
Illan teemana ovat suomalaiset laulut. Luvassa on mm. J.Karjalaisen tuotantoa – mutta myös paljon muuta. Hienoja kappaleita tuorein sovituksin esittävät: Elina Lautamäki – Laulu ja huilu Juha Savela – Kitara

JAMK ESIINTYY klo21

ti 21.4.2009
Kaksi settiä – yli 10 laulajaa – poppia – rockia ja vähän iskelmääkin.
Konnarille morsian
Mustasukkaisuutta – hurmosta – epätoivoa – rakkautta… Mitä kaikkea voikaan tapahtua yhdessä junavaunussa matkalla Rovaniemeltä Helsinkiin?
JAMK:n opiskelijoiden lauluoppilaat esittävät läpileikkauksen vuoden aikana kerätystä ohjelmistosta.
Ohjaava opettaja: Maija Hapuoja Laulu: Nora Palomäki – Sofia Kortelainen – Jenni-Mari Niemi – Sanna Kokko ja Niko Saloheimo.
Twang n’ Shout
JAMK:n lauluopiskelijoiden Complete Vocal Technique Workshopin päätöskeikka. Kotimaista – ulkomaista – uutta – vanhaa – heviballadia – suomi-soulia… mitä näitä nyt on?
Ohjaava opettaja: Sini Spoof Laulu: Kaisa Perälä – Sanna Pääkkönen – Maria Siltanen – Laura Pentti – Piia Säilynoja ja Suvi Vikman

Koko illan lavalla viihtyvät myös Rasmus Kujala– rummut Eemeli Männistö – basso Atte Kivimäki – piano Martin Gripentrog- kitara

Jytke Big Band

ke 22.4.2009

ZONTA KERHON HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTTI

to 23.4.2009

The Dark Side of 30 plays Pink Floyd

pe 24.4.2009
Huippusuositun tribuuttiprojektin paluu: kolmenkympin paremmalle puolelle ehtineet muusikot soittavat taidolla – tyylillä ja tunteella a-luokan Pink Floyd -materiaalia. Luvassa livenä kaksi settiä musiikkia – mm. koko klassinen Dark Side of the Moon -levy.

The Dark Side of 30 plays Pink Floyd

la 25.4.2009
Huippusuositun tribuuttiprojektin paluu: kolmenkympin paremmalle puolelle ehtineet muusikot soittavat taidolla – tyylillä ja tunteella a-luokan Pink Floyd -materiaalia. Luvassa livenä kaksi settiä musiikkia – mm. koko klassinen Dark Side of the Moon -levy

MONDAY CLUB

ma 27.4.2009
MIIKA PELKONEN-PNO

DOLLBY – the ultimate disco machine&TEKOSYYTTÖMÄT

to 30.4.2009
VAPUN AATTO KÄYNTIIN JO KLO KLO 22 Tekosyyttömät on Rovaniemeläis-Lohjalais-Helsinkiläinen Indie-grunge-folk-trio joka soittaa omalla kuivakkaalla tavallaan arkiromantiikkaan pohjautuvia tarinoita. www.myspace.com/tekosyyttomat

Klo n.23 DOLLBY tarjoaa takuuvarmasti tunnelmaa kohottavaa bilemusiikkia. Setistä löytyy 70-luvun diskoklassikoita ja menevimpiä kasaribiisejä – mukana myös unohtuneita helmiä jotka saavat varmasti jalan vipajamaan!

Dollby – the Ultimate Disco Machine

pe 1.5.2009
Dollby tarjoaa takuuvarmasti tunnelmaa kohottavaa bilemusiikkia. Setistä löytyy 70-luvun diskoklassikoita ja menevimpiä kasaribiisejä – mukana myös unohtuneita helmiä jotka saavat varmasti jalan vipajamaan!

Vappupäivän vapaat jamit 14-20

pe 1.5.2009
MUUSIKOT HUOM!:Perinteinen Vappubrunch tarjolla jammailijoille klo14 – niin pitkään kuin ruokaa riittää.

Swamp Boogie

la 2.5.2009
Rouheaa juke joint bluesia ja hypnoottisia Mississippin delta -rytmejä.
Ilta jatkuu jameilla.

Yksityistilaisuus 17-21

la 2.5.2009

JAMK:n sivusoitinbändit klo20

ma 4.5.2009

Radio Jyväskylä Stand up -klubi

ti 5.5.2009
Aluksi stand up -komiikkaa – sitten voit kysyä koomikoilta mitä vaan. He vastaavat – oikein. Paras kysymys palkitaan!

JAMK:n pääsoitinmatinea klo 20

ke 6.5.2009

AIHETTA LAULUUN

to 7.5.2009
Eerika Aho laulaa koskettavia tarinoita Junnu Vainion sanoin.

(ohjaus Jorma Böök)

Mayo

pe 8.5.2009
Mayo-kokoonpano soittaa Maiju Syrjälän sävellyksiä. Rytmistä SOUL-musiikkia – joka välillä lataa itseään enemmän jazzimmilla kappaleilla ja tunnelmilla. Setti koostuu sekä tanssittavista että tunnelmallisemmista kappaleista – aina kuitenkin säilyttäen palonsa ja intensiteettinsä.

http://www.myspace.com/maijusyrjala

FunKlub: HI-Q

la 9.5.2009
HI-Q feat. JONIVELI VANHANEN

FunKlub klubi-iltoja jatketaan Popparissa mielenkiintoisella kokoonpanolla – kun jyväskyläläis-helsinkiläinen soul-suuruus Hi-Q yhdistää voimansa hip hop pioneerin ja turntablistin Joniveljen kanssa. Mikrofoneihin tarttuvat freestyle-rapin taitaja Ossi Valpio ja Hi-Q –solisti Heini Ikonen. Tällä kertaa repertuaari koostuu pääasiassa Joniveljen musiikista.

Joniveli Vanhanen on arvostettu artisti – tuottaja ja DJ joka on ehtinyt tuottaa lukemattomia yksittäisiä kappaleita sekä puolen tusinaa albumia. Hän on remiksannut muun muassa Fintelligensiä – Giant Robotia – Jukka Kuoppamäkeä ja Disco Ensembleä – esiintynyt Wu-Tang Clanin RZA:n kanssa Jonin itsensä tuottamalla kappaleella ja toimii DJ:nä monilla klubeilla ja tapahtumissa. Kaiken jäljellejäävän aikansa mies kuluttaa maanalaisessa studiossaan – josta viimeksi onkin tullut ulos Joniveljen albumi ”Hallittu Kaaos” keväällä 2008.

Hi-Q on rytmimusiikkiin erikoistunut kokoonpano – solistinaan Heini Ikonen. Heini on kovaa vauhtia nousemassa suomalaisten musiikkipiirien tietoisuuteen vahvaäänisenä soullaulajana – jonka soundi on maailmanluokkaa. Kitaristina toimii Joona Hasan – joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Ceebrolisticsien kanssa. Koskettimissa loistaa Miika Pelkonen – jolla on myös omaa nimeään kantava jazztrio. Groovea ovat luomassa komppikaksikkona basisti Pete Jaakonaho ja rumpali Jaska Tabell.

Illan pääesiintyjää lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ CHRIS ROBIN.

JAZZ BRAS (hlökunnan bändi esiintyy)21.30

su 10.5.2009
”Muistatko vielä vip-pikkujoulun vuonna -06…?” Henkilökunta kulki ympäriinsä salamyhkäisenä ja suuresti jännittyneenä ja viimein odotus palkittiin. Varastimme illan ohjelmasta hetken – ja pläjäytimme ilmoille sellaisen biisin – josta puhutaan vieläkin! Siitä se ajatus sitten lähti – ja olemme joka pikkujouluihin keksineet ”jotakin kivaa”. Pääasiana ei ole ollut soittamisen täydellisyys – vaan lyriikoiden osuvuus. Teksteissä on onnistuneesti käsitelty baarin asiakas- ja henkilökuntaa… Nyt on tullut se hetki – että hieno ja rakas työporukkamme on hajoamassa – sillä Emmi ja Paula sekä myös jo baarin tomut työasioissa jaloistaan karistanut Maija – lähtevät kesälaitumille ja muihin maisemiin. Tänään sinulla on siis viimeinen tilaisuus kuulla hienon Jazz Bras -orkesterimme biisit livenä jäähyväiskeikallamme! Tule paikalle ajoissa – eihän meillä montaa minuuttia tuota settiä ole.. =)

MONDAY@CLUB Tuomas Paukku klo21

ma 11.5.2009
Tuomas soittaa omia biisejään

OPETTAJAKOULUTUSLAITOKSEN BÄNDIMATINEA

ke 13.5.2009
klo 18.30-20

Mirja Mäkelä Trio klo21

to 14.5.2009
Triossani soittavat Teemu Viinikainen (kitara) ja Lasse Lindgren (basso)

KRISTA HONKONEN klo 22.00

pe 15.5.2009
crista-bändin biisejä akustisesti – aukirevittyina ja pelkistettyinä tulkintoina. Tori Amos tyyppistä vahvaa – ja melodista musiikkia flyygelin ja akustisen kitaran säestyksellä. Lauluja elämästä ja kuolemasta – rakkaudesta ja luopumisesta. Pienistä suurista asioista – joista koostuu tämä elämä.

Kitara Nora Niemispelto piano – laulu Krista Honkonen

Johanna ja Mikko Iivanainen&PETRESCUT klo19

la 16.5.2009
TRIBUTE ELLA@OSCAR

KONSERTTI ALKAA 19.00

OneHalen tribute klo23

la 16.5.2009
David Lee Rothin aikaista Van Halen musaa 70-80 luvulta

MONDAY CLUB (PERUTTU)

ma 18.5.2009
VALITETTAVASTI PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI.

AKUSTISTA LIVE-MUSIIKKIA!

Matias Haavisto: Laulu & Kitara Juha Savela: Kitara

Liput 1€ (lunastetaan tiskiltä tilauksen yhteydessä)

Oppilaskonsertti (Tanja Salonen) klo 18

ma 18.5.2009
Jao:n musiikin perusopetuksen pop/jazz-lauluoppilaat esiintyvät! Tervetuloa!

JAO:n pop&jazz -laulun oppilaat

ti 19.5.2009
Jyväskylän ammattiopiston perusopetuksen pop&jazz-laulun oppilaat esittävät hittejä eri vuosikymmeniltä.

Konsan pop/rock -workshop

ke 20.5.2009

Grandeville& Chainsaw Ellie klo21.30

to 21.5.2009
Grandeville

Viisihenkinen Grandeville soittaa rock-musiikkia niin brittiläisin kuin amerikkalaisin vaikuttein – kursailemattoman riemukkaalla livemeiningillä.
Savonlinnalaislähtöinen orkesteri tekee keväistä keikkakauttaan pohjustaen tulevaa nettisingleään ”Half the Lover”.
Grandeville kokoonpanossa kursailematonta livemeininkiä tuottaa Jouni Raatikainen (laulu&kitara) – Aki Sihvonen (kitara) – Juho Alanko (basso) – Samuli Rautiainen (koskettimet) – Juhani Porola (rummut).

Queens of the Stone Age-tribuutti No Outfit plays

pe 22.5.2009
For this night only No Outfit pays homage to one of the most influential rock-institutions of the century: Queens Of The Stone Age! Tonight we serve QOTSA classics from throughout the years seasoned with booze – broads and fast cars. They were in town only for one night… But what a night! Keikka alkaa klo23. Laulu+koskettimet: Otto Turunen Kitara+Laulu: Aleksi Hasu Kitara+Laulu: Mikko Klemola Basso: Perttu Peltola Rummut: Sumu Lehtola www.myspace.com/nooutfit

SPRING TIME BLUES klo21

la 23.5.2009
SPRING TIME BLUES: Micke Björklöf& Lefty Willie – Wang Dang Dudes – Blues DeLuxe klo 21 8/5€ (Blues Live)

MONDAY CLUB klo 21

ma 25.5.2009
Tule kuuntelemaan tuttuja ja tuntemattomia blues&soul-sävelmiä sielukkaan duon tulkitsemana. Luvassa sekä kesäistä tunnelmointia – että räiskyvämpää menoa. Tervetuloa! Elina Lautamäki – Laulu – huilu ja piano Kitara ja laulu – Matias Haavisto

JAMK:N rock-workshopille matinea klo 20

ti 26.5.2009

Sorja-lauluyhtye klo 22

ti 26.5.2009

Sohvi Suomisen Tutkintokonsertti klo 19.00

ke 27.5.2009
Sohvin JAO:n musiikin perusopetuksen päättökonsertti. Monipuolista kevyttä musiikkia lahjakkaan laulajattaren tulkitsemana. Tervetuloa!

SUN TRIO klo21

to 28.5.2009
”We´re a Helsinki-based trio playing music. Some call it Jazz – some acoustic music with electronic nordic soundscapes (or something as bizarre as that :) – anyway call it anything. My greatest inspiration for my music comes from above (God/Creator/Source/Christ or what ever word you use).

Sun trio won the Young Nordic Jazz Comets Competition in 2006 held in Reykjavik – Iceland. I was also awarded with the Soloist Prize. Our first album was just released at the MIDEM-mass in Canness on 19 january 2009 by CAM JAZZ RECORDS. (There is a small mistake on the linear notes of the album by saying that Olavi is the band leader but actually it..s me:) We hope that after the release of our album we will have concerts all over the globe.

I believe we ALL have many gifts which we..ve came here to share. If you just take an elevator down to your heart you..ll start to notice all the great treasures and connectors to the Eternal Source we have with-in. Lot`s of love and happiness to you all!
-Kalevi Louhivuori

Young Nordic Jazz Comets Jury about SUN-trio:
”A COMPLETE GROUP WITH SKILFULL AND DYNAMIC PLAYING – CREATING A MUSICAL SPACE OF THEIR OWN – – IN THE GREAT LYRICAL NORDIC TRADITION.”

Young Nordic Jazz Comets Competition Jury about Kalevi:
”AN OUTSTANDING PERSONAL SOLOIST – ADDING NEW DIMENSIONS TO HIS INSTRUMENT BOTH TECHNICALLY AND MUSICWISE.”

Oriental Jam

pe 29.5.2009
Oriental Jamin musiikissa yhdistyvät haikeat akustiset sävyt konetuliasemaiseen sähköiseen osaamiseen ja viesti kerrotaan tarvittaessa vaikka lekalla iskien. Yhtyeen musiikki on kuin erilaisuuden sulatusuuni – jossa teemat vaihtelevat yksinäisen ihmisen epätoivosta elämän juhlan riemuun. Oriental Jam haluaa – että ihmiset juhlisivat elämää – ennen kuin on liian myöhäistä.

ROSO klo23

la 30.5.2009
Roso vetää vuorokauden mittaisen Roso 24h -kiertueen viimeisen keikkansa Popparissa. Alla on siis 23 vuorokauden sisällä ympäri kaupunkia soitettua keikkaa. Esiintymisen jälkeen Popparissa vietetään railakkaat Roso 24h -kiertueen jatkot! Kaiken lisäksi Roso julkaisee 30.5. uuden singlensä Tää onko rakkautta. Roso soittaa suurella sydämellä omaa suomenkielistä pop- & rockmusiikkia.
Lisätietoja Rososta ja Roso 24h -kiertueesta osoitteessa www.roso.fi

Rosossa heiluvat laulaja Ari Laakkonen – songwriter/kitaristi Petri Kananen – rumpali Juho Karppinen – kosketinsoittaja Tuomo Tiitinen ja basisti Tapani Vaahervaara.

Radio Jyväskylä Stand up -klubi

ti 2.6.2009
Pekka Jalava ja Ismo Leikola

Summer Jazz WEDNESDAY CLUB klö 21

ke 3.6.2009
Illassa esiintyy klo 21 alkaen Popparin Monday Clubilla vierailleet muusikot kavalkaadina esittäen omaa musiikkiaan. Illassa kuullaan useita eri musiikki tyylejä.

SUMMER JAZZ: Kvalda klo21 12€

to 4.6.2009
Festivaalin avaa Kvalda. Neljan nuoren jyväskylälähtöisen muusikon muodostaman yhtyeen käsissä sin jäsenten omat sävellykset – skndinaavisen kuulas jazz ja vapaa ilmaisu muovautuvat raikkaaksi ja moderniksi musiikiksi. www.myspace.com/kvalda

Summer Jazz FLUX (DK) KL0 22

pe 5.6.2009

Summer Jazz SKALLE&SHARON

pe 5.6.2009
Konsertti alkaa klo 19.00

SUMMER JAZZ – Somethin´Else: Miss Saana&Missionaries

pe 5.6.2009
Miss Saana& Missionaries levittää Soulin ilosanomaa! Tässä kokoonpanossa jyvät ovat taatusti erottuneet akanoista. Kahdentoista hengen saarnaajajoukkoa johtavan Miss Saanan big band on kasattu maamme terävimmästä kärjestä rytmimusiikin saralla.

Summer Jazzin Somethin´ Else -festivaaliklubilla mukana myös kova DJ-osasto Soul Sidesin Markus-Setä ja Soul-Sami plus Somethin´ Elsen Matti Nives – sekä tamperelainen National RGB VJ-kollektiivi.

Soul soi klo 23-04. Liput 10e ja kahden illan (pe-la) klubiranneke 16e.

www.myspace.com/misssaanaandthemissionaries

Summer Jazz Pauliina Pohjolainen trio klo22

la 6.6.2009

SUMMER JAZZ – Somethin´ Else 23-04: Auteur Jazz

la 6.6.2009
Vastikään debyyttialbuminsa julkaissut Auteur Jazz tarjoilee elokuvallista takaa-ajojazzia. Jos Roman Polanski filmaisi uudelleen elokuvansa Veitsi vedessä – kenties tämän yhtyeen musiikki soisi taustalla.

Summer Jazzin Somethin´ Else -festivaaliklubilla mukana myös kova DJ-osasto Soul Sidesin Markus-Setä ja Soul-Sami plus Somethin´ Elsen Matti Nives – sekä tamperelainen National RGB VJ-kollektiivi.

Autenttinen tanssilattiajazz soi klo 23-04. Liput 10e ja kahden illan (pe-la) klubiranneke 16e.

www.myspace.com/auteurjazz

SUMMER JAZZ: Maratone Quintet klo 19 10€

la 6.6.2009
Helsinkiläinen Maratone Quintet soittaa melodista nykyjazzia. htyeen musiikki on kiireetöntä ja melankolista, jazzia pohjoisesta. Kvintetin debyyttialbumi Setting out julkaistiin joulukuussa 2008. www.myspace.com/maratoneband

Summer Jazz Jaska Lukkarinen trio 17.00

su 7.6.2009

MILBERT klo21

ti 9.6.2009
Millbert on vastikään perustettu jyväskyläläisyhtye – joka syntyi muusikkokaverusten kokoontuessa yhteen soittamaan vaihteeksi ihan mitä lystää. Terapianhenkisistä jamisessioista kuoriutui bändi – jonka repertuaariin kuuluu monipuolisesti omia suomen- ja englanninkielisiä pop-sävellyksiä sekä improvisaatio-henkistä jazz-funk-räiskintää.

BLUESBONE klo21.30

to 11.6.2009
www.bluesbone.net

Porilainen bluestrio Bluesbone on perustettu alkuvuodesta 2001. Nuorta energiaa ja ammattitaitoista soittoa pursuava yhtye tunnetaan kovasta live-meiningistä ja omasta tavasta sekoittaa bluesia ja eri rytmimusiikin tyylejä. Yhtye onkin noussut länsirannikon kovimmaksi bluesaktiksi. Keikoilla Bluesbone soittaa omien kappaleiden lisäksi Freddie Kingin – Albert Collinsin – Peter Greenin – Robben Fordin yms. artistien tunnettuja blues -kappaleita.

U Kekkonen plays U2

pe 12.6.2009

Yksityistilaisuus

la 13.6.2009

MONDAY CLUB@Tuomas Paukku klo21

ma 22.6.2009
Tuomas Paukku esittää omaa ja muidenkin musiikkia kitaralla.

Boogie Chillen -klubi: Doug Jay (USA)

ti 23.6.2009
Doug Jay yhtyeineen esittää vauhdikasta ja rokkaavaa rytmibluesia mottonaan ´kannat kattoon ja helmat heilumaan´.

Washingtonista kotoisin oleva laulaja-huuliharpisti on jo pitkään ollut yksi kysytyimpiä artisteja Euroopan blues-festivaaleilla ja -klubeilla. Hän on esiintynyt mm. Bruce Springsteenin – Muddy Watersin ja Southside Johnnyn kanssa.
http://www.dougjay.com

UJO JAZZ BAND ja ELINA LAUTAMÄKI klo21

to 25.6.2009
UJO jatkaa omalla taatulla linjallaan: rehevää – suoraviivaista jazzia Sonny Rollinsin – Benny Golsonin ja Miles Davisin hengessä. Herkempää ja pehmeämpää sävyä edustaa lahjakas laulusolisti ja huilisti Elina Lautamäki.

Duo EF

pe 26.6.2009
Foto laulu – akustinen kitara Esko Turpeinen kitarat – taustalaulu Miehethän tunnetaan mm. orkestereista FOTO – Crossroads – APPA – Dollby jne. jne. jne… Tällä kokoonpanolla ns. ”iso duo”. Eli ei pelkästään perinteinen akustinen duo vaan Esko loihtii sähköisesti sävyjä akustisen tulkinnan lisäksi. Rokkia ja poppia vaihteeksi hissutellen villasukat jalassa.

Hellhound & Trio JariPekka

la 27.6.2009
Trio JariPekka – plays sounds of the 60´s and beyond
http://www.myspace.com/triojaripekka

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hellhound

MONDAY CLUB @ HEINI IKONEN

ma 29.6.2009
Heini soitaa pianoa säestäen itseään. Luvassa soulin helmiä ym.ym
Liput maksetaan juomatilausten yhteydessä!

EEVAN JA TATUN MUSIIKKITUOKIO klo21.30

ke 1.7.2009

TIINA

to 2.7.2009
Laulaja/lauluntekijä Tiina soittaa bändeineen suomenkielistä akustista folk-poppia. Tunnepitoisilla ja viattomilla sanoituksilla höystetyt laulut ovat kaikki Tiinan omaa tuotantoa. Jyväskyläläiseen tuoreeseen kokoonpanoon voi käydä tutustumassa osoitteessa www.myspace.com/tiinaband

Chank Groove

pe 3.7.2009
Chank Grooves soittaa menevää instrumantaalimusiikkia. Soul- ja funk-henkisen keikan jälkeen luvassa vapaat jamit!

Liput 2€ – silältää narikan

Chank Groove

la 4.7.2009
Chank Grooves soittaa menevää instrumantaalimusiikkia. Soul- ja funk-henkisen keikan jälkeen luvassa vapaat jamit!

Liput 2€ – silältää narikan

Jazz Work Shop klo21 JaJa ja Komppi

su 5.7.2009
Yhtye soittaa vanhoja jazz-kappaleita uusilla sovituksilla.

Monday Club@Miika Pekonen klo 21.00

ma 6.7.2009
Miika esittää pianolla vierasta ja omaa jazz-musiikkia. Liput maksetaan juomatilausten yhteydessä.

Surftones

ke 8.7.2009
Kinky&Funky – Disco-Hot-Wax – Ultra Lounge – PP ( Pulsating Progressive )

JYVÄSKYLÄN KESÄ: Spanky – Wanky & The Funksearchers

to 9.7.2009
FESTIVAALIKLUBI klo 21-
FunKlub@Kesä: Spanky – Wanky & The Funksearchers

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesän vauhdikkaimmat jatkot vietetään täällä!

Takuuvarma bilebändi Spanky – Wanky & The Funksearchers tykittää vanhoja klassikoita ja uusia helmiä vakuuttavan verevästi. Luvassa tiukkaa tanssilattiavääntöä, mustaa rytmimusiikkia – latinovaikutteista poppia sekä tietysti funkkia – soulia ja discoa. Bändin lopetettua menomusaa Kesäjamien muodossa…
Illan pääesiintyjää lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ Chris Robin.

LIPUT: www.lippu.fi tai tuntia ennen ovelta. Spanky Wanky & The Funksearchers (klo 22.00-22.45/ 23.00-23.45/ 00.00-00.45) www.jyvaskylankesa.fi www.myspace.com/spankywankyfunksearchers

JYVÄSKYLÄN KESÄ: Hi-Q

pe 10.7.2009
FESTIVAALIKLUBI klo 21-
FunKlub@Kesä: Hi-Q
Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesän vauhdikkaimmat jatkot vietetään täällä!

Takuuvarma bilebändi Hi-Q tykittää vanhoja klassikoita ja uusia helmiä vakuuttavan verevästi. Luvassa tiukkaa tanssilattiavääntöä, mustaa rytmimusiikkia – latinovaikutteista poppia sekä tietysti funkkia – soulia ja discoa. Bändin lopetettua menomusaa Kesäjamien muodossa…
Illan pääesiintyjää lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ Chris Robin.

LIPUT: www.lippu.fi tai tuntia ennen ovelta.
HI-Q (klo 22.00-22.45/ 23.00-23.45/ 00.00-00.45) www.jyvaskylankesa.fi

JYVÄSKYLÄN KESÄ: Hi-Q feat. Osmo Ikonen

la 11.7.2009
FESTIVAALIKLUBI klo 21-

FunKlub@Kesä: Hi-Q feat. Osmo Ikonen Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesän vauhdikkaimmat jatkot vietetään täällä!

Takuuvarma bilebändi Hi-Q tykittää vanhoja klassikoita ja uusia helmiä vakuuttavan verevästi. Luvassa tiukkaa tanssilattiavääntöä, mustaa rytmimusiikkia – latinovaikutteista poppia sekä tietysti funkkia – soulia ja discoa. Lauantai-illan vierailevana solistina Osmo Ikonen. Bändin lopetettua menomusaa Kesäjamien muodossa…
Illan pääesiintyjää lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ Chris Robin.

LIPUT: www.lippu.fi tai tuntia ennen ovelta.
HI-Q feat. Osmo Ikonen (klo 22.00-22.45/ 23.00-23.45/ 00.00-00.45)

MONDAY CLUB @ JUKKA KARJALAINEN klo21

ma 13.7.2009
Jukka Karjalainen esittää räväköitä klassikoita ja kauneimpia balladeja Country musan kultakaudelta tähän päivään! Erinomaista nautittavaa esimerkiksi keskioluen seurassa!

Liput maksetaan joumatilausten yhteydessä.

Räisänen – Tabell – Jaakonaho

to 16.7.2009
Trio lämmentää torstai-illan tunnelman sielukkaan pop/rock -musiikin hengessä

Petri Kautto

pe 17.7.2009
myspace/petri kautto

TABELLIEN Hääjamit klo 21

la 18.7.2009
Alkuillasta yksityistilaisuus. Luvassa hulvattomat HÄÄJAMIT.

MONDAY CLUB

ma 20.7.2009
Matias Haavisto-kitara – laulu Juha Savela-kitara

SUMMER RUMBLE: Eero Raittinen – Willie &the Wolves

ke 22.7.2009
Suomalaisen rockin grand old man on täällä taas ! Keikka alkaa klo 22. Ahkerasti keikkaileva Eero Raittinen versioi suosikkikappaleitaan juurimusiikin saralta. Ohjelmistossa on mukana rhythm & bluesia – rock´n´rollia – bluesia ja vähän countryäkin. Popparissa Eero yhdistää voimansa jälleen Willie & the Wolves -yhtyeen kanssa. Willie & the Wolves on tarjonnut juurihoitoa ja rytmieliksiirejä vuodesta 1992 lähtien. Yhtyeen rosoinen sointi muodostuu Maku Tuomisen sielukkaasta laulusta – Mikä Lähteenmäen väkevästä kitaroinnista ja rytmiryhmän eloisasta svengistä. Kuumassa kesäillassa on luvassa vauhdikasta ja rouhevaa tanssimusiikkia mm. Chuck Berryn ja Fabulous Thunderbirdsin hengessä !

SUMMER RUMBLE: Honey B & T-Bones

to 23.7.2009
HONEY B. & T-BONES LEVYNJULKKARIKEIKALLA POPPARISSA klo22

Mehiläiset ovat ahkeria ja valmistavat hunajaa – jota riittää säännöllisin väliajoin myös meille. Honey B. & T-Bones on hunajaansa yli neljännesvuosisadan valmistanut trio – joka julkaisee nyt uuden – järjestyksessä 12. albuminsa.

Alien Blues on Honey B. & T-Bonesin tähänastinen taiteellinen päätyö ja heijastelee paljolti maailman menoa vuonna 2009. On kouluammuskelua (”Everybody´s Carrying a Gun”) – yksilön murtumista epärealististen työnormivaatimusten ja yli-ihmisyyden hurmoksen hiivuttua. Levyn nimibiisi ”Alien Blues” voi puolestaan kertoa yhtä hyvin humanoidista kuin maahanmuuttajasta. Omien sävellysten ohella mukana on myös yksi Tuomari Nurmion kanssa yhteistyössä tehty raita (”Fresh Up The Well”). Tuloksena jälleen Suomen persoonallisinta blues-pohjaista musiikkia. Alien Blues ei todellakaan ole mitään tavanomaista ränttätänttää – vaan väkevä cocktail – jossa 1960-luvun San Franciscon psykedelia kohtaa Mississippi-bluesin autotallissa tositarkoituksella. Aija ”Honey B” Puurtisen paksujen bassolinjojen ja Bluesministeri Kuloniemen innovatiivisen kitaroinnin lisäksi uutena erikoisuutena kolmikossa vaikuttaa funkysti rullaava rumpali Jaska Lukkarinen (mm. Soul Captain Band – Värttinä – Dalindeo – Jaska Lukkarinen Trio) – jonka eläimellinen työskentely on paitsi värikästä kuunneltavaa – myös kiinnostavaa katseltavaa. Herkun kruunaa Honey B. Puurtisen bluesin atomiaikaan päivittävä laulutulkinta. Blues ei ole teinien laji – se tulee elämänkokemuksesta. Honey B. & T-Bones on keikkaillut pitkin Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa neljännesvuosisadan ja homma on hallussa.Tähän sisältyy myös aikanaan ahkerimmin ulkomailla keikkailleen suomalaisyhtyeen maine. Töitä on tehty mm. harpisti Gary Primichin – kitaramestari Mel Brownin ja UMO:n kanssa. Nykyään T-Luut säestävät myös Tuomari Nurmiota. Bändin tyyli on kypsynyt puhtaasta juuribluesista rokkaavan R&B:in ja psykedeelisesti kokeilevan rockin kautta toukokuussa 2009 julkaistavan Alien Blues –albumin kosmisen kaleidoskooppiseen rockbluesiin. Tätä kirjoitettaessa ”Alien Blues” on uutena tulokkaana Suomen virallisen albumilistan sijalla 21.

Mätt

pe 24.7.2009
”MÄTT – se ainoa ja oikea PARAS BILEBÄNDI on jälleen täällä!!!

Loistavaa bilemusaa ja hillitöntä meininkiä tiedossa! Uskomattoman tiukassa keikkakunnossa oleva uudistunut Mätt tarjoilee parhaiden pop/rock-hittien lisäksi tanssittavimmat discoklassikot. Syksyn ehdottomasti kuumimmat bileet – tätä ei kannata missata!”

www.matt.fi

Saila Nykänen (voc) – Lasse Hietala (voc&bs) – Eero Nurmela(gtr&bg.voc) – Hannes Juutilainen (keys) ja Jaakko Tabell (drs)

Sound of Soul

la 25.7.2009
Ohjelmisto koostuu Maija Vilkkumaasta – Kolmannen Naisen ja Vaya con Dioksen kautta aina Iron Maidenin trooperiin asti. Ja tosiaan näitä herkkuja väritettynä viululla ja tyylikkäällä naislaululla. Oheisesta linkistä pääset vähän makuun mistä on kysymys: http://www.myspace.com/soundofsoulcoverband

Monday Club@Tuomas Paukku

ma 27.7.2009
Tuomas soittaa hänen viimeiseksi jäävällä Monday Clubilla tuttuun tapaan omia sävellyksiäään ja jazzstandardeja. Tervetuloa kuuntelemaan! Yhden (1) euron pääsylippu maksetaan juomatilausten yhteydessä.

TANGUEDIA QUINTET klo 21

to 30.7.2009
Tanguedia Quintet is a finnish ensemble specialized in the new music of Buenos Aires – particularly the music of the legendary argentinian bandoneonist and composer Astor Piazzolla. In this progressive tango we combine the sensibility of classical music and the intensity and freedom of jazz to an enchanting musical synthesis.
The backround diversity of our musicians is a tremendous richness that inspires to innovative – fresh renditions of tango nuevo classics as well as originals of our own.
Tanguedia Quintet is the winner of the Internatinal ”Libertango” competition in Lanciano – Italy 2008.

WHO 2 plays U2 & ELLIOT

pe 31.7.2009
kello 23.00 Elliot (http://www.elliot.fi) kello 24.00 Who2 plays U2

Suuri- sekä syväsoundinen rockyhtye Elliot soittaa ensimmäiset keikkansa sitten vuoden 2006. Lopun ajan ryminästä vastaavan Who2:n setti koostuu U2:n hienoimmista hiteistä.

Antti Seppä: laulu – Esa Perämäki: kitara – Aku Rissanen: Basso – Jaakko Tabell: Rummut

WHO 2 plays U2 & ELLIOT

la 1.8.2009
kello 23.00 Elliot (http://www.elliot.fi) kello 24.00 Who2 plays U2

Suuri- sekä syväsoundinen rockyhtye Elliot soittaa ensimmäiset keikkansa sitten vuoden 2006. Lopun ajan ryminästä vastaavan Who2:n setti koostuu U2:n hienoimmista hiteistä.

Antti Seppä: laulu – Esa Perämäki: kitara – Aku Rissanen: Basso – Jaakko Tabell: Rummut

Monday Club @ 21.00

ma 3.8.2009

EINO LEINO

ti 4.8.2009
Bostonissa asuvan laulaja/säveltäjä Eva Louhivuoren Eino Leinon runoihin säveltämää musiikkia kuullaan nyt kesän ainoalla Jyväskylän keikalla!
Yhdistellen folkkia sekä jazzia – sävellysten on sanottu tuovan Leinon runoja suuren askeleen lähemmäs nykyaikaa. Tämä konsertti varmasti rauhoittaa mieltä rajun ralliviikonlopun jälkeen!

JARTSE TUOMINEN – CHRIS ALCARAZ & MISTYLATE

ke 5.8.2009
JARTSE TUOMINEN – CHRIS ALCARAZ & MISTYLATE
-kesäkiertue rokkaa kannat kattoon! Tämän ainutlaatuisen kokoonpanon silmiä ja korvia hivelevä show tarjoilee vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Luvassa on sekä artistien omaa tuotantoa että klassikoiksikin kutsuttavia rock-covereita.

Jartse Tuominen on alun perin Tamperelainen – Texasin San Antoniossa vuodesta 1997 vaikuttanut säveltäjäkitaristi. Jartse keikkailee säännöllisesti oman kokoonpanonsa kanssa lähinnä Texasin alueella ja USA:n länsirannikolla ja miehen virtuoottista kitaran käsittelyä on mahdollisuus kuulla silloin tällöin myös Euroopassa.

Arizonalainen bassotaituri Chris Alcaraz on viihdyttäjä – joka saa yleisön hymyilemään vielä pitkään sen jälkeen kun viimeiset sävelet ovat vaienneet. Chrisin vauhdikas mm. ennennäkemätöntä akrobatiaa sisältävä lava show on yksinkertaisesti vain nähtävä uskoakseen sen todeksi.

MistyLate tarjoaa tuoreen tuulahduksen uutta suomalaista musiikkia – jossa moderni pop/rock kohtaa muinaisten maailmojen mystiikan. MistyLaten takaa löytyy pitkänlinja tuottaja ja biisinikkari JP Järvinen – jonka kätten jälki yhdistettynä Laura Eklundin seireenimäiseen ääneen ja tiukkaan riimittelyyn on saanut erityisen lämpimän vastaanoton länsinaapurissamme Ruotsissa ja Brittein saarilla. Suomessa MistyLatea on ihastuttanut kevään aikana mm. Tampereen Teatterin komedian ”Tohvelisankarin Rouva” –tunnarin esittäjänä ja bändin tuoreen single-julkaisun ”Life is a secret” voi bongata radioista kesän kuluessa.

Linkit: http://www.jartse.com/ www.myspace.com/jartsetuominen http://www.mistylate.com/ www.myspace.com/mistylate www.myspace.com/chrisalcarazandmorelove

L’Ensemble Central Finlandais & DJ Chris Robin

pe 7.8.2009
L´Ensemble Central Finlandais kokoaa yhteen uuden sukupolven jyväskyläläisiä jazzmuusikoita. Voimakvintetin pelimannismiehet ovat soittaneet yhdessä ja erikseen lukuisissa ja erinäisissä yhtyeissä ja yhteyksissä. Illan tunnelmaa nostattaa ennen orkesterin esiintymistä – erätauolla ja konserttiosuuden jälkeen aina yömyöhään saakka DJ Chris Robin levyineen. L´Ensemble Central Finlandais esittää viikonlopun menoa tyylikkäästi myötäilevää klubijazzia. Musiikissa yhdistyvät raikkaalla tavalla 1960-luvun Blue Note -henkinen mainstream ja moderni – rytmiikaltaan varsin tanssittava klubijazz. Sävellyksiä kuullaan ainakin Wayne Shorterilta – Tuomas Paukulta ja Lee Morganilta. Lippuja voi ostaa ennakkoon tapahtumapaikalta.

L’Ensemble Central Finlandais & DJ Chris Robin

la 8.8.2009
L´Ensemble Central Finlandais kokoaa yhteen uuden sukupolven jyväskyläläisiä jazzmuusikoita. Voimakvintetin pelimannismiehet ovat soittaneet yhdessä ja erikseen lukuisissa ja erinäisissä yhtyeissä ja yhteyksissä. Illan tunnelmaa nostattaa ennen orkesterin esiintymistä – erätauolla ja konserttiosuuden jälkeen aina yömyöhään saakka DJ Chris Robin levyineen. L´Ensemble Central Finlandais esittää viikonlopun menoa tyylikkäästi myötäilevää klubijazzia. Musiikissa yhdistyvät raikkaalla tavalla 1960-luvun Blue Note -henkinen mainstream ja moderni – rytmiikaltaan varsin tanssittava klubijazz. Sävellyksiä kuullaan ainakin Wayne Shorterilta – Tuomas Paukulta ja Lee Morganilta. Lippuja voi ostaa ennakkoon tapahtumapaikalta.

MONDAY CLUB@MIIKA PELKONEN

ma 10.8.2009
”Illan teemana on Thelonious Monkin ja Bud Powellin sävellykset. Nämä kaksi hienoa herraa ovat toimineet tärkeinä suunnannäyttäjinä modernille jazzpianismille. Miika Pelkonen – piano”

Jackson Jennings Trio

ke 12.8.2009
Jyväskylään rantautunut arkansasilainen singer-songwriter esittää omaa materiaaliaan paikallisten kitaristien Juha Savelan ja Tuomas Paukun säestämänä.

Tessa Virta Trio plays Nat King Cole

to 13.8.2009
Monipuolinen muusikko, pianisti – laulaja – sovittaja ja säveltäjä Tessa Virta tuo uuden trionsa Poppariin. Huippumuusikot esittävät Nat King Cole trion tunnetuksi tekemää jazzia autenttisimmillaan. Tessa Virta piano ja laulu – Sami Linna kitara sekä Olli Peuhu kontrabasso. Tervetuloa kaikki 40-50 -luvun jazzin ystävät. Vahvat melodiat ja svengi tempaavat jokaisen kuulijan mukaansa!BR>
Laita myös linkit : www.tessavirta.net ja www.myspace.com/tessavirta

L.A. Heat

pe 14.8.2009
L .A.- Heat soittaa 80- luvun hittejä aidoilla saundeilla ja asuilla maustettuna. Illan aikana musiikkia koetaan mm. seuraavilta artisteilta: Genesis – Cutting Crew – Billy Idol – Van Halen – Tears for fears…. Kuumat kasarit koulujen alun kunniaksi tarjoilee : Konsta Niskavaara (voc.) – Juha-Matti Rautiainen (b) – Hannu Leppänen (drs) – Mikko Pellinen (keys) – Juhani Syrjälä (gtr) Kova on biitti – kova on biitti – Laaa Hiitti!!!

Chank Groove

la 15.8.2009
Chank Grooves&JAMIT Chank Grooves soittaa menevää instrumantaalimusiikkia. Soul- ja funk-henkisen keikan jälkeen luvassa vapaat jamit!

MONDAY CLUB@Jukka Karjalainen klo21

ma 17.8.2009
Jukka Karjalainen esittää räväköitä klassikoita ja kauneimpia balladeja Country musan kultakaudelta tähän päivään! Erinomaista nautittavaa esimerkiksi keskioluen seurassa!

Kirkko goes Kapakka klo 23

pe 21.8.2009
Björnisen ja Lindströmin säveltämiä jazzballadeja. Mukana on myös pari muuta jazzstandardia. Illan ohjelma on konserttiversio Jyväskylän Jazzmessusta. Yleisöllä on mahdollisuus päästä laulamaan bändin säestyksellä muutama laulu. Ohjelma kestää n. 1 tunnin

Ilta jatkuu jamiella

MARI PAUL

la 22.8.2009
Mari Paul on uusi ja erittäin mielenkiintoinen tulokas maamme edelleenkin varsin kapeaan naispuolisten rock-laulajien joukkoon. Marin oma – englanninkielinen ja laveasti rock/pop –genreen luettava materiaali – on suurella sydämellä ja persoonallisella otteella tehtynä todellinen tuulahdus laatumusiikin ystäville!

Mari Paulin debyyttisinkku ”House” on tarkoitus julkaista juuri Popparin keikan alla 22.8.!

www.myspace.com/maripaulmusic

MONDAY CLUB 21.00

ma 24.8.2009
Duo Sarjasto & Pelkonen plays bebop

Illassa kuullaan jazzmusiikkia bebopin suurnimiltä – kuten Charlie Parker – Thelonious Monk ja Bud Powell.

Boogie Chillen -klubi: Eve & The Exiles (USA)

ti 25.8.2009
EVE & THE EXILES – Eeva ja Texasin maanpakolaiset tarjoavat autotallibluesin ilosanomaa!

25. elokuuta on Popparissa tarjolla todellista autotallibluesin ja garagerockin ilosanomaa. Austinilaisen Eve & The Exilesin musiikissa lyövät kättä Texasin juurimusiikin historia ja nykypäivä.

25-vuotias Eve Monsees on nuoresta iästään huolimatta jo veteraanikitaristi. 15-vuotiaana Jimmy Vaughanin lämmittelyaktina soittanut huippulahjakkuus tutustui vuosituhannen vaihteessa Fabulous Thunderbirdsin alkuperäiseen rumpaliin Mike Buckiin ja kaksikko perusti vuonna 2002 Eve & The Exilesin. Yhtye levytti bluesia ja 60-lukuisia rocksoundeja risteyttävän debyyttialbuminsa vuonna 2004 ja alkuaikojen Rolling Stonesin mieleen tuova kiekko keräsi runsaasti myönteistä huomiota kriitikoiden keskuudessa. Nyt jo edesmennyt Antone´s-levymerkin – levykaupan ja klubin omistaja Clifford Antone otti vuonna 2005 Even siipiensä suojiin ja nuoren tytön tähti lähti kasvuun tulipalovauhdilla. Even 2000-luvun puolivälin juuritietoista tulitusta voi kuulla esimerkiksi Blues Guitar Women – ja Texas Northside Kings -nimisillä kokoelmalevyillä.

Bändissä soittavat Even ja Mike Buckin ohella LeRoi Brothesista tuttu basisti Pat Collins – marakasseja vatkaava Donna Pearl sekä yhden miehen bändinäkin Texasissa tarunhohtoisen maineen saavuttanut Homer Henderson.

Yhtyeen soittomaisemassa yhdistyvät 60-luvun autotallipunk ja teinityttöballadit – blues – surf – psykedelia – ja rhythm & blues. Koko paketti tykitetään legendaarisimmille garage-bändeille ominaisella vimmalla. Eve & The Exilesin pitkäsoitto Blow Your Mind oli yksi vuoden 2008 huippualbumeista ja mainio osoitus siitä – että Texasin maineikkaat garage-perinteet ovat saaneet arvoisensa jatkajan.

Carahca

to 27.8.2009
Carahca on kokoonpanoltaan perus kitaratrio. Musiikki on bluesista – folkista jne. – sekä erinäisistä etnisen musiikin muodoista lainailevaa rockia – biisit pääosin omia. Ehkä hieman proge-höysteitäkin mahtuu sekaan… Ilmaisu on kuitenkin pyritty pitämään raa´an voimakkaana liiallista – nykyään niin tyypillistä kliinisyyttä vältellen .. mikä ei toki tarkoita räpeltämistä.

Chank Groove

pe 28.8.2009
Chank Grooves&JAMIT Chank Grooves soittaa menevää instrumantaalimusiikkia. Soul- ja funk-henkisen keikan jälkeen luvassa vapaat jamit!

HULINA KLUBI

la 29.8.2009
Hulinaklubi järjestetään ensimmäistä kertaa Jyväskylän keskustassa ravintola Popparissa lauantaina 29.8.2009. Vierailevana artistina lavalla nähdään kotimaisen elektronisen musiikin konkari Jaakko Eino Kalevi – joka on tullut tutuksi monista projekteistaan – kuten Profeetta ja uusi maailmanuskonto sekä Muuan mies. Popparin tilat luovat puitteet intiimillä tunnelmallaan Jaakko Eino Kalevin sumuiselle elektromusiikille. Illan aloittaa tuttuun tapaan musavisa – jossa pääpalkintona Levykauppa Äxän lahjakortteja.

Vaihtoehtoisen musiikin kuluttajille suunnattu Hulinaklubi aloitti toimintansa syksyllä 2008. Kevään aikana noussut kävijämäärä kertoo vaihtoehtoisten klubien kysynnästä Jyväskylässä – johon Hulinaklubi tulee vastaamaan järjestämällä Popparin kesäklubin lisäksi kolme tapahtumaa syksyn aikana Ilokivessä.

Jamit

ti 1.9.2009

OLAVI LOUHIVUORI Quartet klo21

to 3.9.2009
Olavin uusin bändi esiintyy

DOWN TOWN Stand up

pe 4.9.2009
19.00 Mika Eirtovaara – Ida Grönlund – Ismo Leikola
22.30 Ilari Johansson – Pirjo Heikkilä – Teemu Vesterinen

DOWN TOWN Stand up

la 5.9.2009
19.00 Harri Lagström – Tomi Walamies – Teemu Vesterinen 22.30 J-P Pirinen – J-P Kangas – Sami Hedberg

MONDAY CLUB

ma 7.9.2009
Tänä maanantaina virittäydytään vanhojen hyvien aikojen tunnelmaan. Luvassa musiikkia mm. Stevie Wonderilta – Bob Dylanilta – Eric Claptonilta. Tulkinnasta ja sovituksista vastaavat Elina Lautamäki – laulu ja piano ja Matias Haavisto – kitara ja laulu. Tervetuloa!

Cyril Achard duo

ke 9.9.2009
Kitarassa on ranskalainen Cyril Achard ja bassossa Tero Tuovinen. Duo esittää Cyrilin säveltämää musiikkia – klassista jazzia.

MUUNTAJA (jazzliitto)

to 10.9.2009
Syksyn kiertuerupeaman starttaa tuoreella Traveller-albumillaan Emma-ehdokkuuden napanneen rumpali-säveltäjä Mikko Hassisen Muuntaja-yhtye. Ainutlaatuisessa vailla sointuinstrumenttejä operoivassa kvartettikokoonpanossa kuullaan saksofonisteina Pepa Päivistä ja Sonny Heinilää sekä basson varressa Ville Herralaa. Luvassa on jazzia “kehtolaulun kautta tangoon”.

Kylkait

pe 11.9.2009
Musiikki on vaihtelevaa – mutta karkeasti genret joissa liikutaan: soul – funk – hip hop – nu jazz – lattari. Eli erittäin tanssittavaa mutta kuitenkin vaihtoehtoista bilemusaa

LAZY HORSE

la 12.9.2009
Rouhevaa rokkausta – sekä tuttuja että unohdettuja Neil Young & Crazy Horse -klassikoita tunteella ja suurella sydämellä !

90-luvun puolessa välissä tiiviisti keikkaillut – mutta sen jälkeen harvakseltaan esiintynyt – jopa kulttimaineeseen noussut Lazy Horse esiintyy Jyväskylässä nyt ensimmäistä kertaa 11:een vuoteen !
Bändin riveissä on tuttuja naamoja mm. sellaisista yhtyeistä kuten Willie & the Wolves – Nothingville Hillbillies – Swamp Boogie ja Sharon Rose.

Piecemaker

ke 16.9.2009
Uuden EP:n juuri julkaissut Piecemaker on vuonna 2005 perustettu genrerajoja rikkova sekä paikallaanjunnaavaa rock-kulttuuria uudistava poppoo.

Piecemakerin mielenkiintoiseksi kuvailtuun keitokseen on sekoitettu ainesosia aina rockista – hardrockista sekä funkista saakka. Asiaankuuluvasta rokkikukkoilusta huolimatta koko soppa on toteutettu tiukkaa groovea vaalien biisien huolellisten sovitusten kautta.

Purplestone

pe 18.9.2009
”Purplestone on vanhanliiton heavyyn keskittyvä coverbändi. Soitamme sellaisten yhtyeiden materiaalia – mihin on sovellettavisssa Hammond-urkujen soittoa. 70-luvulla tehtyjen biisien lisäksi yhtye on muokannut mm. Dion 80-luvun soolotuotannon biisejä linjaan sopivaksi.

http://www.purplestoneband.com

Settiin kuuluu mm. Rainbown – Deep Purplen – Ronnie James Dion – Uriah Heepin ja Whitesnaken tuotantoa.

Laulu : Erkki Seppänen (Dreamtale – KYPCK) Kitara: Jaakko Hänninen (The Coverslaves) Urut ja taustalaulut: Kari Salomaa Basso ja taustalaulut Tapio Ahonen Rummut: Timo Tolppa”

No Sweat

la 19.9.2009
Yhtyeen ohjelmisto koostuu cover-kappaleista – joita ovat tuottaneet mm. Joe Bonamassa – Stevie Ray Vaughan – Deep Purple – Kenny Wayne Shepherd – Cream. Näitä legendaarisia virtuooseja tulkitaan No Sweatin omaan tinkimättömään tyyliin. Tervetuloa keikalle nauttimaan rennosta blues – rockista!

V.I.P. event 20-n.23.30 (Yksityistilaisuus)

ti 22.9.2009
TERRASSI PALVELEE MUITA ASIAKKAITA.

Praesens-ilta@ Jooklo Finnish Quartet (ITA/FIN)

ke 23.9.2009
Ilta alkaa 19.00.

www.praesens.org

AURA

pe 25.9.2009
Aura soittaa aluksi pehmeää kuuntelumusiikka ja loppua kohden rokimpaa bilemusaa. Biisejä mm. Stingiltä – Sara Bareillesiltä ja Fait No Morelta.

Anydoll

la 26.9.2009
Moneen kertaan kovaksi livebändiksi rankattu jyväskyläläinen Anydoll soittaa anteeksi pyytelemätöntä modernia rock-musiikkia – joka ei haikaile menneeseen – vaan katsoo tiukasti eteenpäin. Räiskyvän vihreissä kravateissa viihtyvä bändi pitää kovaa tahtia myös lavan ulkopuolella ja on julkaissut kaksi ep:tä ja yhden sinkun. Tsekkaa lisää osoitteesta www.anydoll.net. Dresscode: green tie :)

MONDAY@CLUB klo21 1€

ma 28.9.2009
Miika Pelkonen-piano

Piano jatsia laidasta laitaan

BLUES LIVE 2009

ke 30.9.2009
keskiviikko 30.9. Poppari klo 21.00 (2€) Blues DeLuxe avausjamit

BLUES LIVE 2009

to 1.10.2009
Torstai 1.10. Poppari klo 21.00 (7€) Midnight Moaners (klo 21.30) The Munsons (Tokela ja Viksten) (klo 23.00)

BLUES LIVE 2009

pe 2.10.2009
Perjantai 2.10. Poppari klo 21.00 (15€) Boogie Chillen (klo 22.00) Jimmie Lawson & The Real Deal (USA/FIN) (klo 23.30) The Others (aka 22 pistepirkko) (klo 01.00)

Sami Norrbacka feat. HIDE&COVER

la 3.10.2009
Etelä-Suomen basistilegenda Sami Norrbacka viettää 30-vuotis(taiteilija)juhlaansa. Tarjolla tiukkoja heavy- ja hard rock -hittejä 70-luvulta tähän päivään. Nämä juhlat eivät jätä ketään kylmäksi!

Sami Norrbacka basso
Janne Oksanen laulu
Matti Kärävä kitara ja taustalaulu
Jaakko Kaski kitara ja taustalaulu
Hannu Ahokas koskettimet
Reijo Mustakorpi rummut

Tutustu bändiin

MONDAY CLUB klo 21.00

ma 5.10.2009
Luvassa jazzstandardeja ja hyvää meininkiä!
Elina Lautamäki – laulu Matias Haavisto – kitara

Liput 1€ (Maksetaan juomatilauksen yhteydessä)

Juulia Aho ja Anniina Selänne Näyttötutkinto klo20

ti 6.10.2009
Näyttöämme on ohjannut Tanja Salonen ja Maija Hapuoja. Settimme kesto on n. 60min.

ILTA JATKUU VAPAILLA JAMEILLA!

Gettoblaster

ke 7.10.2009
Tunnelmallinen Reggae ilta! Energinen ja elävä GettoBlaster paukuttaa tuhdisti tunteella Reggae klassikoita – rootsista oldschooliin ja siitä uudempaan matskuun. Luvassa myös harvinaista herkkua. It`s rocksteady time brothers and sisters!!

Perinnejatsia @ Dixie Harlem

to 8.10.2009
Dixie Harlem on jyväskyläläinen jazzyhtye – joka perustettiin vuonna 1992 silloisen maaherra Kalevi Kivistön aloitteesta. Yhtye on esiintynyt useilla jazzfestivaaleilla – joista mainittakoon Jyväskylä Summer Jazz – Imatra Big Band Festival – Kouvolan Dixiepäivät – Kemijärven Ruskaswing ja Helsingin Classic Jazz. Lisäksi yhtye on konsertoinut ahkerasti jazzklubeilla ja moninaisissa juhlatilaisuuksissa. Vuonna 1997 yhtye julkaisi levyn Tien päällä: livenä studiossa. Dixie Harlemin vierailevina solisteina ovat olleet mm. Antti Sarpila – Maria Lund – Rauni Pekkala ja Pentti Lasanen. Bändin ohjelmisto koostuu lähinnä jazzstandardeista joko swing- tai dixielandtyylisesti esitettynä.

Viiden tähden festivaali

pe 9.10.2009
www.viidentahdenfestari.com

Yhdellä 15 euron hintaisella festivaalirannekkeella on mahdollisuus kuunnella yhdessä paikassa viisi eri keikkaa tai seurata yhtä artistia ja kuunnella tämän viisi eri keikkaa tai jotain siltä väliltä.

TMP plays Rush @ RockRoyale

la 10.10.2009
TMP on tamperelainen kolmen hengen tribuuttibändi – joka soittaa kanadalaisen Rushin musiikkia mahdollisimman autenttisesti – meinigistä kuitenkaan tinkimättä. Ohjelmisto keskittyy Rushin tuotantoon 70- ja 80-lukujen taitteen molemmin puolin – muutamalla selkeästi ”synth-eran” kappaleella höystettynä. RockRoyale: Rock Royale:Progressiivista rokkia sielujen syövereistä – 70-luvun henkeen.

”http://www.myspace.com/rockroyaleband”.

Monday Club Duo Sarjasto & Pelkonen

ma 12.10.2009
Illassa kuullaan jazzstandardeja ja muutakin mukavaa. Johannes Sarjasto – alttosaksofoni – Miika Pelkonen – piano.

Alex Zubkerman

ke 14.10.2009
zubkerman.narod.ru myspace.com/zubkerman

Opiskelijakortilla 3€.

JAZZLIITON DUOKIERTUE 21.30 alk.

to 15.10.2009
Kaksi duoa samana iltana Jazzliiton kiertueella.

Johanna& Mikko Iivanainen Duo

Mikko Innanen & Mika Kallio Duo

Sonic Station klo 23.00

pe 16.10.2009
Sonic Station on viisimiehinen rehellistä aikuisrockia esittävä bändi. Osa bändin ohjelmistosta koostuu vanhoista toimiviksi havaituista hiteistä 70- ja 80-luvuilta (mm. Bryan Adams – Don Henley – Billy Idol – ToTo – Van Halen – U2 – etc.) ja osa varsin maukkaista omista biiseistä – jotka sulautuvat saumattomasti settiin. Bändin tarkka sointi muodostuu miehistön tinkimättömästä halusta luoda ja esittää rakastamaansa musiikkia – sekä tietenkin soittajien vuosien saatossa kehittyneestä ammattimaisesta näkemyksestä.
Sonic Stationin tuotantoa on kuultavissa seuraavassa osoitteessa:
http://www.myspace.com/sonicstationband

Kingdom Of The Brave – TOTO tribute

la 17.10.2009
Kingdom Of The Brave on amerikkalaisen TOTO-yhtyeen musiikkia suurella sydämmellä soittava bändi. Ohjelmisto koostuu TOTOn hiteistä 30 vuoden ajalta painottuen pääasiassa kuitenkin TOTOn kulta-aikaan 70- ja 80-luvuille. Illan aikana kuullaan ilman muuta Africa – Rosanna – Hold The Line ja Stop Loving You – mutta lisäksi luvassa on paljon muita hittejä sekä harvinaisempaakin herkkua.

Monday Club @ Jukka Karjalainen

ma 19.10.2009
Jukka Karjalainen esittää räväköitä klassikoita ja kauneimpia balladeja Country musan kultakaudelta tähän päivään! Erinomaista nautittavaa esimerkiksi keskioluen seurassa!

Maratone Quintet

to 22.10.2009
Maratone Quintet on helsinkiläinen noin 26-vuotiaista lahjakkaista muusikoista koostuva melodista modernia nykyjazzia soittava jazz-kvintetti. Yhtye perustettiin vuonna 2004 – ja se on saanut mainetta mm. Young Nordic Jazz Comets – kisassa keväällä 2006 – jossa yhtyeen soundia ja kappalevalikoimaa kiiteltiin ”ehjäksi ja tyylikkääksi” (Jukka Hauru – HS 20.5.2006).
Maratone Quintetin ohjelmisto koostuu jäsenten omista originaalisävellyksistä. Yhtyeen musiikki on selkeästi jazzia pohjoisesta. Sitä parhaiten kuvailevia sanoja ovat kiireettömyys – melankolisuus ja suuri tilan tuntu.
Maratone Quintetin musiikki on saanut paljon vaikutteita maineikkaan ECM-levy-yhtiön tuotannosta, esimerkiksi Kenny Wheelerin legendaarinen ”Gnu High” -levytys 1970-luvulta oli tärkeä vaikutin yhtyeen soundille sen alkutaipaleella. Kuulija voi lisäksi poimia yhtyeen sävellyksistä suomalaisia melodiasävyjä – jopa kaikuja Pekka Pohjolan varhaisesta tuotannosta. Maratone Quintetin live-setti pitää sisällään tarttuvia melodioita – heittäytyvää improvisaatiota sekä mukaansa tempaavaa rytmistä imua.

Levy-yhtiö Free Agent Records julkaisi yhtyeen debyyttialbumin ”Setting Out” 2.12.2008: ”Maratone Quintetin Setting Out on vuoden 2008 parhaita jazzlevyjä” (Kaleva 16.1.2009) ”Kevyesti svengaavaa – puhaltimilla kaartavaa instrumentaalijaskaa soittava kotimainen kvintetti etenee tyynen melankolisesti ja luoden tunnetta isosta tilasta…Soittajilla on samaan aikaan hallittu yhteissoundi – mutta myös tilaa sooloilla.” (Ilkka Valpasvuo – Desibeli.net 16.12.2008) ”Levollinen levy vie matkalle mielen maisemiin.” (Riina Kilpinen 22.1.2009 – Vertigo.cd) Lisätietoja Yhtyeen kotisivut: www.myspace.com/maratoneband Levy-yhtiö: http://www.freeagentrecords.fi

MONDAY CLUB@Jukka Karjalainen

pe 23.10.2009
Lämminhenkistä country musiikkia talvenalkua odotellessa. Luvassa uutta sekä vanhaa – erinomaista oluenjuonti musiikkia!

POTRA alk.23.00

pe 23.10.2009
Kun puhutaan omaperäisestä musiikista – niin harvoin se pitää yhtä hyvin paikkansa kuin tämän pohjanmaalaisen – suomenkielisen metallibändin Potran kohdalla. Vaikka peruselementit ovat tutut kitara – basso – rummut – laulu – konehöysteiden kera – on kokonaisuuteen saatu persoonallista ilmettä. Nämä laihialaisklopit soittavat 40 keikan kokemuksella livenä timmisti – kuultuna kommenttina: jopa ärsyttävän hyvin.

http://myspace.com/potramusic

Yksityistilaisuus 18-21.30

pe 23.10.2009

Syvälohenpuna

la 24.10.2009
ClassicRockClub: Syvä Lohenpuna Plays Deep Purple

Luvassa Purple- klassikoita originaaleja kunnioittaen. Hannu ”Happi” Leppänen – rummut Timo ”Hevi” Heinonen – laulu Pekka Lampinen – basso Tommi Karhusaari – kosketinsoittimet Juhani ”Leipä” Syrjälä – kitara Rauski Peurala-äänitekniikka

Boogie Chillen -klubi: West Weston (UK) klo 19

su 25.10.2009
Ovet avataan klo 18.30.

Englantilainen West Weston on rokkaavan rytmibluesin johtavia nimiä kotimaassaan. Mm. jyväskyläläisillekin tutun Big Joe Louisin kanssa tiiviisti esiintyvä West saapuu nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylään. Taustabändiä johtaa monipuolinen ja lahjakas blues-muusikko Tomi Leino – jonka kanssa West on tehnyt kiertueyhteistyötä useaan otteeseen.
Sunnuntai-alkuiltaan onkin luvassa vauhdikasta – tiivistunnelmaista ja virtuoosimaista Chicago bluesia genrensä eurooppalaiselta huipputasolta !

Jonathan Kreisberg Quartet

ma 26.10.2009
http://www.jonathankreisberg.com Konsertti alkaa 21.00

Bai Kamara Jr.& Kim Curly

ke 28.10.2009
http://www.myspace.com/baikamarajr

Bai Kamara Jr:
Laulaja-lauluntekijä Bai Kamara Jr. saapuu jälleen soolona ihastuttamaan jazziin ja bluesiin kiedotulla soul-musiikillaan. Muun muassa Stingiltä – Curtis Mayfieldilta – Bob Marleylta ja Marvin Gayeltä vaikutteita saanut artisti syntyi Bo Townissa Sierra Leonessa. 15-vuotiaana hän muutti Englantiin opiskelemaan – missä paikallinen 80-luvun musiikki herätti hänen musiikilliset lahjansa. Nykyisin Bai Kamara Jr. asuu Brysselissä ja on luonut siellä uraa lähes 20 vuoden ajan kiertäen Keski- ja Länsi-Eurooppaa.

Jos Baista ei olisi tullut muusikkoa – hän olisi valinnut humanitäärinen työn elämänurakseen. Nämä kaksi hän yhdisti Refugee Voices -projektissa vuonna 1998. YK:n pakolaiskomissio valitsi hänet äänittämään Youssou n’Dourin kanssa Building Bridges -CD:n. One Voice -projektissa vuonna 2005 hän oli taas mukana Charity CD:llä – jolla kerättiin rahaa hirmumyrsky Katrinan uhreille.

Bain kappaleet heijastavat hänen monikulttuurista taustaansa – ja hänen musiikissaan on kuultavissa paljon vaikutteita Afrikassa vietetyiltä nuoruusvuosilta. Ihmisoikeusasiat sekä poliittinen ja yhteiskunnallinen kritiikki ovat kuultavissa hänen teksteissään perinteisiä laulunaiheita unohtamatta.

Kim Curly:

Kim Curly on laulaja/lauluntekijä lähtöjään Vantaalta – mutta hänen laulunsa kumpuavat 60- ja 70-luvun Amerikan maisemista. 2000-luvun Suomi tuo kuitenkin oman mausteensa tähän Finamericana-soppaan – josta syntyy Kim Curlyn ainutlaatuinen soundi.

Kim Curly Bandinsa kanssa ensimmäistä levyään työstävä artisti esiintyy soolona tyyliin mies – kitara ja huuliharppu. Näin kauniit ja tunnelmaa luovat laulut pääsevät oikeutetusti etusijalle

www.kimcurly.com www.myspace.com/kimcurlyband __________________________________

Taipale

to 29.10.2009
Maalailevaa – mietiskelevää – ajoittain armotonta ajoa. Taipale tuo rockin – jazzin ja kansanmusiikin savusaunaan ottamaan pehmeät löylyt. Syksyn 2009 keikoillaan Taipale juhlistaa 28.10.09 julkaistavaa debyyttiään (Hilland Records).

Loud n’ Clear

pe 30.10.2009
heavy rock/metal klassikokamaa 70-90-luvuilta

Loud n’ Clear

la 31.10.2009
heavy rock/metal klassikokamaa 70-90-luvuilta

The Ballet Orchestra&Marian Petrescu klo 21.00

ti 3.11.2009
Ohjelmistoa: Chicago – I`m a man Blues Brothers ohjelmistoa – Sweet Home Chicago ym. Santana – Corazon Espinado ym. Jamiroquai – Canned Heat ym. Billy Cobham jne…

Petteri Sariolan S00LO levynjulkkarikiertue klo21

ke 4.11.2009
Petterillähän on täysin omalaatuinen tapa soittaa akustista kitaraa – ja pelkästään soittotekniikka on ällistyttävää katsottavaa. Suomesta ei löydy toista – eikä maailmanlaajuisestikaan tämän tyylin taitajia ole kuin kourallinen. Kuluneiden kahden vuoden aikana hän on konsertoinut tauotta kotimaan lisäksi mm. Saksassa – Itävallassa – Japanissa – Tanskassa – Latviassa – Liettuassa ja Italiassa. Tänä syksynä hän keikkailee Sveitsissä – Japanissa – Norjassa ja 3 kertaa Saksassa.

Uuden levyn myötä sinkku ’Distorted’ lähtee pyörimään tänään YLE-X:ssä nostobiisinä ja musavideo valmistuu vielä syyskuun puolella. Petteri tekee nykyään keikkaa kosketinsoittaja/laulaja Heini Ikosen kanssa.

Lisätietoa löytyy liitteenä olevasta lehdistötiedotteesta ja biosta sekä kotisivuilta

http://www.petterisariola.fi/index_content.html

Videoklippejä ja biisinäytteitä löytyy osoitteesta

http://www.myspace.com/petterisariola

Ruuhi Presents : Akustinen Ilta

to 5.11.2009
http://www.myspace.com/sansamusic http://www.myspace.com/timneuhausmusic http://www.myspace.com/juhanaiivonen

APPA Music Show plays ABBA

pe 6.11.2009
Mamma Mia mikä fiilis! Suomen paras Abba-tribuuttibändi Appa Music Show soittaa autenttisesti bändin suurimmat hitit ja myös muutaman vähemmän tunnetun musiikillisen Abba-aarteen. Tule ja koe!

Heidi ”Agnetha” Apponen – laulu
Anne-Mari ”Frida” Hakala – laulu
Esko ”Björn” Turpeinen – laulu ja kitara
Mikko ”Benny” Pellinen – koskettimet
Sami ”Mike” Norrbacka – basso
Kristian ”Ola” Ijäs – rummut

APPA Music Show plays ABBA

la 7.11.2009
Mamma Mia mikä fiilis! Suomen paras Abba-tribuuttibändi Appa Music Show soittaa autenttisesti bändin suurimmat hitit ja myös muutaman vähemmän tunnetun musiikillisen Abba-aarteen. Tule ja koe!

Monday Club@Elina ja Matias klo 21

ma 9.11.2009
Elina Lautamäki -voc Matias Haavisto -gtr – voc

Vapaat Äänet kiertue

ti 10.11.2009
VINCENT COURTOIS QUARTET
”What Do You Mean By Silence” Jeanne Added > ääni Vincent Courtois > sello Yves Robert > pasuuna Francois Merville > rummut

ELIFANTREE
Anni Elif Egecioglu > laulu – sello – glockenspiel Pauli Lyytinen > saksofoni – melodica – glockenspiel Tatu Rönkkö > rummut – löymäsoittimet

Kiertueen yhteistuotanto: Suomen jazzliitto ja Vapaat äänet Kiertuetiedote www.jazzliitto.fi

ITÄMAA

ke 11.11.2009
http://www.myspace.com/itaemaa

Kala & Laivoja

pe 13.11.2009
Vuoden kuumimpaan pikkujouluaikaan osuu nykyisellään harvinainen tilaisuus päästä näkemään ja kokemaan monipuolista kitaravetoista lainamateriaalia esittävä Kala & Laivoja -yhtye. Keikalla kuullaan musiikkia aina Creamista ja The Beatlesista Eppujen ja Kolmannen naisen kautta ZZ Topiin ja Pearl Jamiin.

Jos olet kyllästynyt kymmenien ”bilebändi”-nimikkeellä esiintyvien kokoonpanojen keskenään lähes identtiseen ohjelmistoon on tässä Sinulle tarjolla hieman jotain muuta: rokkia – poppia – takuuvarmasti tunnettuja ja laadukkaita hittejä muttei ihan niitä puhkisoitetuimpia. Ammattitaitoinen kokoonpano pitää huolen siitä että vaikka kompromisseja ei tehdä meininki on silti rento.

Lisäksi Popparin keikoilla erikoisuutena mukana akustispainotteinen osuus sekä pienehkö vierailu brittiläisen taiderockin ja kanadalaisen progen parissa.

Lisätietoja www.kalajalaivoja.com

Lippuja ostettavissa ennakkoon esim. pikkujoulukekkereihin Popparista hintaan 4 euroa.

Kala & Laivoja

la 14.11.2009
Vuoden kuumimpaan pikkujouluaikaan osuu nykyisellään harvinainen tilaisuus päästä näkemään ja kokemaan monipuolista kitaravetoista lainamateriaalia esittävä Kala & Laivoja -yhtye. Keikalla kuullaan musiikkia aina Creamista ja The Beatlesista Eppujen ja Kolmannen naisen kautta ZZ Topiin ja Pearl Jamiin.

Jos olet kyllästynyt kymmenien ”bilebändi”-nimikkeellä esiintyvien kokoonpanojen keskenään lähes identtiseen ohjelmistoon on tässä Sinulle tarjolla hieman jotain muuta: rokkia – poppia – takuuvarmasti tunnettuja ja laadukkaita hittejä muttei ihan niitä puhkisoitetuimpia. Ammattitaitoinen kokoonpano pitää huolen siitä että vaikka kompromisseja ei tehdä meininki on silti rento.

Lisäksi Popparin keikoilla erikoisuutena mukana akustispainotteinen osuus sekä pienehkö vierailu brittiläisen taiderockin ja kanadalaisen progen parissa.

Lisätietoja www.kalajalaivoja.com

Lippuja ostettavissa ennakkoon esim. pikkujoulukekkereihin Popparista hintaan 4 euroa.

________________________________________________

Monday Club@Joni ja Johanna klo 21

ma 16.11.2009
Minä(Johanna Rantala-laulu) ja Joni Saukkoriipi(piano) ollaan tulossa monday clubille soittamaan 9.11. Soitamme tuolloin tunnelmallisia pop-biisejä mm. Keaniltä – Regina Spektorita ja Adelelta.

Liput maksetaan joumatilausten yhteydessä.

TIINA

ke 18.11.2009
Laulaja/lauluntekijä Tiina soittaa bändeineen suomenkielistä akustista folk-poppia. Tunnepitoiset ja herkät laulut viattomine teksteineen ovat kaikki Tiinan omaa tuotantoa.

Jyväskyläläiseen tuoreeseen kokoonpanoon voi käydä tutustumassa osoitteessa www.myspace.com/tiinaband

Funk In Funk Stairs ja The Ministers

pe 20.11.2009
Funk In Funk Stairs:

Jesper Anastasiadis (laulu ja basso) Antero Mentu (kitara ja laulu) Nicolas Rehn (kitara ja laulu) Eliel Viitala (rummut)

KVL FUNK! Puhasta rakkautta 240km/h virtaa tän jälkeen sun suonissa.

Funk-rock poijjaat pistää sellaset tanssit pystyyn – ettei tarvi juhannusta haikailla. Sun tulee niin kuuma…

The Ministers:

Juho Paavola (laulu ja kitara) Roope Lehto (kitara) Mikko Norontaus (basso) Tatu Pärssinen (rummut)

”Honkki tonkkia – roots-henkeä ja roisia svengiä – suomen kielellä”

BLUES LIVE: R.J. Mischo (USA)

la 21.11.2009
Jamit

Vauhdikas huuliharppuvirtuoosi R.J. Mischo palaa jälleen Poppariin !
R.J. Mischo on Wisconsinissa 1960 syntynyt ja Minnesotassa kasvanut bluesmuusikko. R.J. on sekä laulaja että mestarillinen huuliharpunsoittaja. Virtuoosimaisen soittotekniikkansa lisäksi R.J. – ´King of a Mighty Good Time´ – on myös valloittava ja karismaattinen esiintyjä. Blues on ollut hänelle erityisen tärkeää aina siitä lähtien – kun hän 16-vuotiaana pääsi livahtamaan Muddy Watersin konserttiin. Tästä alkoi innostus perehtyä bluesharpun historiaan ja soittotyyleihin – joista erityisesti 50-luvun Chicago-blues teki syvän vaikutuksen ja Little Walter – Sonny Boy Williamson – Junior Wells – James Cotton – Walter Horton ja George Smith soittotyyleineen tutkittiin tarkoin.
Hänen levytysuransa lähti nousuun 1990-luvulla ja -94 ilmestynyt CD johti USA:n kiertueeseen ja lopulta Eurooppaan. Erittäin tasokas levytysten kausi on jatkunut näihin päiviin saakka ja viimeisin – järjestyksessä Mischon kymmenes albumi äänitettiin tämän vuoden keväällä San Josessa Kaliforniassa – Greaseland Studiolla – kuten edellinenkin – erityisen hyviä arvioita kerännyt ´King of a Mighty Good Time´.

Big Bandien ilta

su 22.11.2009
AO Jazz Orchestra<br<
PMO Big Band

kapellimestareina Petri Juutilainen ja Markku Renko

Monday Club@Jukka Karjalainen klo 21

ma 23.11.2009
Lämminhenkistä country musiikkia talvenalkua odotellessa. Luvassa uutta sekä vanhaa – erinomaista oluenjuonti musiikkia!

Vapaat jamit

ti 24.11.2009
Salaiva Keikka peruttu. Palataan asiaan.

PHOENIX EFFECT

ke 25.11.2009
www.phoenixeffect.fi

Phoenix Effect – Biography

Sometime after he parted ways with the other members of Sunrise Avenue in 2007 – guitarist Janne Kärkkäinen decided to take a break to digest all that had transpired. He wanted to make sure he knew what he wanted to do in the future – whether it was to continue with music or work in some totally other field altogether. It was not very long – however – before he found himself yearning for a new start doing what he loved to most – music. Pretty much all of his earlier industry contacts had been more or less obliterated and he was in a place where he needed to figure out something completely new. Janne had a lot of ideas for songs – but since he had given up songwriting years ago – at the start of SA – he felt he needed a little nudge to help him along the way. So along with that process – arose the idea of calling up the guys from Poets Of The Fall – a rock group Janne had toured with in his SA days. Janne had always looked up to the guys – and their music – so it was a great sign of the things to come when he got an enthusiastic response to his ideas.

For starters they decided to try out if their chemistry would work musicwise. At that stage they had no big goals or plans. From the very first note it was clear there was a connection worth exploring. During the spring of 2008 the guys held songwriting sessions and as a result of every session there was a new song. Janne recorded demos of the songs – and come May he and the guys sat down to go through the material created. The feeling was mutual and clear, these songs should be on an album.

The debut album ”Cyanide Skies” was recorded during the fall of 2008 and is due to be released in February 2009. The album contains ten tracks of rock – in various styles and moods – but still sounding like a whole. In addition to Janne – you can hear the playing of Pyry Nikkilä(guitar) – Jari Salminen(drums) and Jani Snellman(bass) on the album. The guys from Poets Of The Fall – Marko Saaresto and Olli Tukiainen – will also be featured on a couple of tracks. The album is produced by Markus ”Captain” Kaarlonen and Janne Kärkkäinen and it will be released under POTFs Insomniac label in Finland.

Although Phoenix Effect started as a solo project – much has happened since the first song. Extremely talented young guitarist – Pyry Nikkilä – has been a part of Phoenix Effect almost from the start. The latest additions to the line up are Lauri Hämäläinen(bass) and Anton Laurila(drums).

Phoenix Effect is: Janne Kärkkäinen – Vocals – Guitar Pyry Nikkilä – Guitar Lauri Hämäläinen – Bass – vocals Anton Laurila – Drums

Jouluswengit @ Dixie Harlem PERUTTU

to 26.11.2009

OneHalen tribute klo23

pe 27.11.2009
http://www.myspace.com/onehalen

Juurihoito (Jazzliitto) klo22

la 28.11.2009
Rokahtavampi jazzliiton kiertue bändi – joka pistää tanssilattian kuumaksi.

Perinteiset VIP-Pikkujoulut klo 18 – 22

su 29.11.2009
POPPARIN VIP-asiakas PIKKUJOULUT Perinteinen pikkujoulu alkaa klo 18. Yllätysohjelmaa – purtavaa – muusikkopalkintojen jako ja juomoo…..

Illalliskortti 25€ (samalla uusimme vip-etusi vuodelle 2010)! Jos et pääse juhlimaan – Vip-kortin voit lunastaa vuodelle 2010 baarilla hintaan 25€)

Ilmoittaudu juhlaan 23.11 mennessä osoitteeseen poppari.pirjo@gmail.com

Pukeudumme perinteisesti JUHLAVASTI!!! TILAISUUS ON SULJETTU KLO 22.00 SAAKKA JA TARKOITETTU AINOASTAA VIP-KORTIN TAI MUUSIKKOVIP-KORTIN OMAAVILLE. UUSIMME KORTTISI ILLAN AIKANA. AVEC

MONDAY CLUB@ Sanna Pääkkönen klo 21

ma 30.11.2009
Tule kuuntelemaan lempeää laulumusiikkia monelta artistilta – mm. Norah Jones – The Beatles – Jippu – Jonna Tervomaa – Carole King… Fiilistelyä glögilasillisen äärellä – ota kaveri mukaan!

Laulu ja piano – Sanna Pääkkönen

Yliopiston Matinea @ Vapaat jamit

ti 1.12.2009
Jyväskylän yliopiston opettajaopiskelijoiden bändimatinea. Lauteilla kaksi suomalais-afrikkalaista kokoonpanoa: ”Malaika Mondig” ja ”Mapulupulu Band” Soitto alkaa klo 19 – vapaa pääsy.

RIKU KESKINEN lämmin

ke 2.12.2009
Riku Keskinen Riku Keskinen (s. 1965) on kotoisin Tampereelta ja on asunut Jyväskylässä 1985 alkaen. Hän on julkaissut omissa nimissään kaksi cd-ep:tä 1990-luvulla. Kaksi pitkäsoittoa – Ja Cousteau sukelsi (2001) ja Humiseva kaupunki (2005) – ovat ilmestyneet Jyväskylästä lähtöisin olevan Ententen nimissä. Löytyy täältä:
www.myspace.com/rkeskinenentente

Uusi soololevy ´Lämmin´ tehtiin helsinkiläispohjalta – vaikka lähes jokaisen soittajan jäljet Helsinkiin taitavat tulla Keski-Suomesta. Ydinnelikkona on Keskisen lisäksi pianisti Tommi Karhusaari – kontrabasisti Tero Tuovinen ja laulaja Aili Ikonen. Tällä keikalla Ailia tuuraa Eerika Aho. Nelikkoa täydentää useita muita soittajia – erityisesti kitaristi Tuomo Dahlblom ja rumpali Jaro Joensuu. Meriselityksen solistina vierailee levyllä Laura Sippola.

www.myspace.com/rikukeskinen

Muistot Orchestra

to 3.12.2009
Melodisesta minimalismista rytmiseen jazziin. Kansainvälinen kvintetti Pohjois-Euroopan kiertueella.

Dirty Deeds Indeed

pe 4.12.2009
Dirty Deeds Indeed (plays Bon Scotts AC/DC)

Ensi vuonna 15-vuotisjuhliaan viettävä Suomen paras AC/DC-tribuuttibändi Dirty Deeds Indeed keskittyy australialaislegendan alkuperäisen vokalistin Bon Scottin (1946-1980) aikaiseen klassikkomateriaaliin. Imitaatioshown polvihousuisine kitaristeineen jyväskyläläisbändi on suosiolla on jättänyt muille. Dirty Deeds Indeedin hikiset keikat tekevät ennen kaikkea kunniaa AC/DC:n alkuaikojen raivokkaalle klubimeiningille.

AC/DC:n Bon Scottin kanssa vuosina 1975-1979 levyttämät albumit High Voltage – Dirty Deeds Done Dirt Cheap – Let There Be Rock – Powerage ja Highway To Hell ovat raaan alkuvoimaisia klassikkolevytyksiä – joiden materiaali on aina ollut AC/DC:n keikkarepertoaarin kulmakivistöä.

Mayo

la 5.12.2009
myspace.com/maijusyrjala

Monday Club@Elina ja Matias

ma 7.12.2009

Quinteto Fuego alk.21.00

ke 9.12.2009
Quinteto Fuego palaa kotilavoille pitkähkön tauon jälkeen! Astor Piazzollan teoksista koostuvassa konsertissa kuullaan tulista Tango Nuevoa aina Reviradosta Adios Noninoon. Luvassa sekä tuttua – taattua Fuegoa että yhtyeelle tuoreiden teosten uusia tulkintoja.

Jyväskylä Big band

to 10.12.2009
Jyväskylä Big Band plays the music of Gordon Goodwin

Konsertissa kuullaan amerikkalaisen Gordon Goodwinin menevää musiikkia. Luvassa siis groovaava ilta big bandin parissa kipparina Ilkka Mäkitalo.
Jyväskylä Big Band Johtaa Ilkka Mäkitalo

Somethin´ Else: Timo Lassy Band – Jazzanova DJ set

pe 11.12.2009
Somethin´ Else
Poppari pe 11.12. klo 22-04
LIVE: Timo Lassy Band (n. klo 23)
DJ: Jazzanova (Jürgen Knoblauch) & Matti Nives
VJ: National RGB
Liput 10 e (Ennakot 9 e Levykauppa Äx 27.11. alkaen)

Liput ennakkomyynnissä Levykauppa Äxässä. Seuraa ilmoittelua ja liity sähköpostilistallemme sivuillamme (linkki alla).
www.somethinelse.fi

BLUES LIVE Pikkujoulut@j.LEINO&BLUESTROYERS

la 12.12.2009
J.Leino& Bluestroyersin LEVYNJULKAISU!!!!

Avoin yleisölle

praesens-klubi klo 19.00 SHOW TIME 19.30

su 13.12.2009
The Henologists

Jari Kaukua (saksofonit) Topias Tiheäsalo (kitara) Jaakko Tolvi (rummut)

Tripolar

Joel Kivelä (saksofonit) Jari-Matti Nurminen (kitara) Heikki Kivelä (rummut)

www.praesens.org

Monday Club@Joni ja Johanna

ma 14.12.2009

Konsan pop/rock -workshop

ma 14.12.2009
(jazz/latin)

JAOn lattaripaja klo 20-22+ JAMIT

ti 15.12.2009
JAON lattaripaja – brasilialaisia herkkupaloja Sergio Mendezin ja Marcos Vallen tuotannosta – sivussa pieni dippiannos salsaa.

JAMK:n pop/jazz-linjan joulumatinea

ke 16.12.2009

OTRA VEZ konsertti PERUTTU

to 17.12.2009
Sairastapauksen vuoksi.

Constantine Plays Queensrÿche

pe 18.12.2009
Constantine on Jyväskylästä lähtöisin oleva – melodista heavya ja progemetallia yhdistelevä viisikko joka tulee nyt tekemään erityislaatuisen keikan tributoiden Seattlelaista progemetalliylpeyttä Queensrÿchea. Bändi tulee soittamaan materiaalia Queensrÿchen kultaiselta aikakaudelta 80- ja 90- luvuilta pyrkien luomaan musikaalisesti mahdollisimman autenttisen kokemuksen. www.myspace.com/constantineoffinland

Hamilton Groove

la 19.12.2009
Hamilton Groove soittaa omaa omaperäistään tuotantoa – joka saanut vaikutteita bluesista – rockista – jazzista – popista ja jopa hieman balkanilaisesta kansanmusiikista. Juuri oikeaa menevää musiikkia iltaiseen menoon!

www.hamiltongroove.com

Eevan ja Tatun Joulukonsertti

ma 21.12.2009
Tatu ja Eva iskee taas voimat yhteen ja soittaa omia sovituksia joululauluista! Mahtava jouluinen tunnelma on taattu ja paikalta saattaa löytää jopa piparkakkuja.. Upeassa ja komiassa bändissä soittaa:
Eva Louhivuori, laulu – koskettimet – kitara Tatu Santaniemi, basso – laulu Juha Savela, kitara Matias Haavisto, kitara – laulu Simo Heikkinen, rummut – laulu – vitsit

Lämpimästi tervetuloa!

Perinteiset Tapanin jamit

la 26.12.2009
Talon kamat ja Vanhasen Antti huolehtii homman sujuvuudesta.

.

TERVETULOA SULATTELEMAAN KINKUT JA KALKKUNAT PERINTEISEEN HULVATTOMAAN MEININKIIN!!!!!

L’Ensemble Central Finlandais & DJ Chris Robin

to 31.12.2009
Ravintola Popparin uusivuosi tarjoaa tällä kertaa juhluahumua tyylikkäästi myötäilevää klubijazzia. Jyväskylän nuoren polven huippumuusikoista koostuva L´Ensemble Central Finlandais soittaa illan aikana kolme räiskyvän tanssittavaa settiä – joiden välissä DJ Chris Robin kuumentaa tanssilattiaa laajalla skaalalla sekä elektronisin että orgaanisin rytmein. Yhtyeen musiikissa kohtaavat raikkaalla tavalla 1960-luvun Blue Note -henkinen mainstream ja moderni dancefloorjazz. Orkesterin mehevä ohjelmisto koostuu mm. Freddie Hubbardin – Wayne Shorterin – Hank Mobleyn ja Kenny Burrellin sävellyksistä.

L´Ensemble Central Finlandais koostuu nuoren polven jyväskyläläisistä jazzmuusikoista. Voimakvintetin pelimannismiehen ovat soittaneet yhdessä ja erikseen lukuisissa ja erinäisissä yhtyeissä ja yhteyksissä.

Chris Robin tunnetaan pitkän linjan DJ:nä ja klubipromoottorina – jonka kädenjälki on näkynyt mm. maineikkaissa projekteissa FunKlub – Vinylo – Wake-Up! sekä For Funk´s Sake!. Miehen tuoreimpiin projekteihin lukeutuu useita eri soundimaailmoja menestyksekkäästi saman katon alle kokoava Remedy.

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely