Keikat 2013

JAMIA ?!

ti 1.1.2013
Baari avoinna klo 15-n.01.
Lava ja kamat soittajien käytössä.

JAMIA ?!

ke 2.1.2013
Baari avoinna klo 15-03.
Lava ja kamat soittajien käytössä.

JAMIA ?!

to 3.1.2013
Baari avoinna klo 15-03.
Lava ja kamat soittajien käytössä.

JAMIA ?!

pe 4.1.2013
Baari avoinna klo15-04
. Lava ja kamat soittajien käytössä.

R fly

la 5.1.2013
Vuoden ensimmäisiä sulosäveliä tuottaa R-Fly, suoraan Etelä-Pohjanmaan navetoiden välikattojen huuruista! R-Flyn ohjelmisto surisee oman jazz/rock/funk-painotteisen musiikin ympärillä, ja se on hyvä!

Lasse Asu – Saksofonit Timo Kiprianoff – Kitarat Tuomo Kallio – Basso Henri Peltola – Rummut

Kolmen Keisarin Liitto

ti 8.1.2013
”Kolmen Keisarin Liitto syöksyy esiin Keski-Suomesta, akselilta Jyväskylä-Petäjävesi. Poikain juuret ovat kuitenkin Pohjanmaan lakeuksilla ja sen karussa savimaassa. Bändi soittaa kitaravetoista rokkia, jonka musiikissa kuulee kaikuja perinteisestä suomirockista. Vaikutteita voi löytää 90-luvun flanellipaita-aikakaudelta, mutta miksei myös uudemmasta nykyrockistakin.

Tilaisuus on Nuori 2013 -tapahtuman virallinen jatkokonsertti.

http://www.kolmenkeisarinliitto.fi”

HOT BONES@ Blues LIve!

pe 11.1.2013
Tulista bluessoppaa Popparissa 11.1! Bluesvuosi 2013 alkaa vauhdikkaasti tulisella kitarabluesilla Popparissa perjantaina 11. tammikuuta. Hot Bones on rhythm & blues bändi, jonka groovaava soundi muodostuu Texas bluesin ja rock’n’rollin mehevistä mausteista. Tarjolla on kuumaa luusoppaa. Yleisö pääsee nauttimaan mm. Stevie Rayn Vaughanin ja Jimi Hendrixin biiseistä. Hot Bones edustaa fenderismiä parhaimmillaan. Liput maksavat 5 euroa ja yhdistyksen jäsenille 3 euroa. Illan järjestää Blues Live! Ry.

ÄOL:N talvipäivien jatkot (SULJETTU 21-23)

la 12.1.2013
TILAISUUDEN JATKOJAMIT 23-04OVET AVATAAN KLO 23.OO MUULLE YLEISÖLLE. TERVETULOA!

Jarkko Martikainen Soolo

la 12.1.2013
Liput Tiketistä

Jarkko Martikainen Soolo

la 12.1.2013

Jarkko Martikainen Soolo

la 12.1.2013

Marian Petrescu & Tuomas Paukku @ Monday Club

ma 14.1.2013
Ohjelmistona hieman harvinaisempia jazz balladeja.Vauhti tai voima ei ole illan teemana, vaan pehmeä tulkinta.Marianin tuntevat kaikki tottakai, onhan hän yksi parhaita jazz- pianisteja maailmassa, ja Tuomas on kotiutunut Ruotsista, jossa hän oli opiskelemassa kitarointia. Tuomashan on ollut yksi baarimme vuoden palkituista muusikoista. Mielenkiintoinen duo siis tarjolla maanantai iltaan. Tervetuloa!

TÄNÄÄN House Band avaa Jazzjamit

ti 15.1.2013
PA ja talon kamat soittajien käytössä. TERVETULOA!

Jazzliiton YNJC-kiertue Kadi Quartet &Virta

ke 16.1.2013
Yhteistyössä Keitele Jazzin kanssa

Kadi Quartet

Kadi Quartet on laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt moderni jazz-yhtye, jonka musiikissa voi kuulla vaikutteita useista eri genreistä. Sibelius Akatemian jazz-osastolla opiskeleva Kadi pitää itseään instrumentalistina muiden joukossa ja sooloissaan hän testaakin rajojaan sekä harmonisesti, melodisesti että rytmisesti. Pianisti, myös jazz-osaston opiskelija Mikael Myrskog on vahvasti omaääninen, kokeileva ja leikkisä solisti. Pitkään yhdessä soittanut komppipari, basisti Pasi Toivanen ja rumpali Tomi Saikkonen, takaavat vahvan pohjan jonka päälle yhtye voi rakentaa energisiä grooveja, haikeita sointuvärejä ja kaikkea niiden väliltä, mutta ennen kaikkea aina, omaa Kadi Quartet -soundiaan. Kadi Quartet voitti vuonna 2013 Suomen Young Nordic Jazz Commet -osakilpailun ja edusti maatamme kilpailun katselmuksessa Trondheimissa saadan innokkaan vastaanoton. Yhtye on keikkaillut niin Pori Jazzeilla, Jazz Espalla kuin Tallinnan Jazz-viikoilla.

www.kadiquartet.com www.facebook.com/KadiQuartet

Virta

Virta on suomalaisen uuden jazz-sukupolven eturivin trio, joka yhdistää skandinaavista jazzia ja post-rockia elektonisempiin tunnelmiin luoden oman epäkonventtionaalisen musiikkimaailmansa.

Kiihkeistä live-esiintymisistään tunnettu trio on esiintynyt niin Pori Jazzeilla kuin Suomen edustajana myös Match&Fusefestivaaleilla Oslossa kesäkuussa 2013. Yhtye julkaisi kriitikoiden ylistämän Tales From The Deep Waters –albumin loppuvuonna 2012 ja sijoittui toiseksi Suomen Young Nordic Jazz Commet -kilpailussa 2013.

Antti Hevosmaa – trumpetti, efektit, vokaalit Heikki Selamo – kitara, efektit Erik Heikkinen – rummut, perkussiot

”Tämä trio osoittaa kykynsä kokoonpaNollaan ja ilmaisullaan. Epäilemättä on sanottava, että Virrassa on potentiaalia nousta skandinaavisen musiikin upeaksi symboliksi.”

-Brazilialainen julkaisu Monkeybuzz ”Albumi on kokonaisuudessaan todella nautittavaa, mikä ei ole yleistä jazzissa.”

-Soundi ”Elektronista, välillä psykodelista ja äärimmäisen elegantti yhdistelmä jazzia”

MUN Trio

to 17.1.2013
Hector Lepe – kitara
Pekka Löhönen – basso
Juuso Raatikainen – rummut

”Action, romance, desire” Triojazzia isolla sydämellä!

ZORSE ja Slow BLVD

pe 18.1.2013
Slow BLVD
Slow BLVD soittaa elektronista ja mauttoman jatsahtavaa dreampoppia. Turkulainen yhtye julkaisi hiljattain debyyttilevynsä Supernatural Park.
Kuuntele tästä

Juuri EP:n julkaissut Zorse on kotoisin Jyväskylän alamaailmasta ja soittaa lo-fi-rokkia kovaa mutta pehmeästi. Rankasti Jyväskylässä keikkaillut bändi soittaakin ensimmäisen keikkansa nyt Popparissa. Kuuntele tästä

Bailout

la 19.1.2013
Bailout on Kotkasta lähtöisin oleva viisihenkinen yhtye, jonka musiikkia voisi lyhyesti kuvailla raskaalla otteella soitetuksi vaihtoehtorockiksi. Bändi on keikkaillut muutaman vuoden aktiivisesti ja julkaissut aiemmin kaksi demoa. 2. marraskuuta 2012 kotimaisen Secret Entertainmentin kautta julkaistu ”A New Day” -EP tiivistää hyvin, mistä Bailoutin musiikissa on kyse – sen kappaleet ovat energistä, omintakeisella otteella tehtyä melodista rockia, johon oman vivahteensa antaa muun muassa trumpetti.

Yhtyeessä soittaa:

Joel Vuohelainen: laulu, trumpetti Teemu Uimonen: kitara, taustalaulu Simo Andersen: kitara, taustalaulu Stavros Lehtomäki: basso Antti Rantavuo: rummut

www.mikseri.net/bailout www.soundcloud.com/bailoutrockband

Petrescu/Lepe/Löhönen/Raatikainen kvartetti

ke 23.1.2013
Marian Petrescu – Piano

Hector Lepe – Kitara

Pekka Löhönen – Basso

Juuso Raatikainen – Rummut

Yksi maailman parhaista pianisteista Marian Petrescu soittaa meksikolaisen kitaristin ja paikallisten muusikoiden kanssa. Kvartetti soittaa bebopia ja energista jatsia.

Fredator Jazzliiton kiertue

ke 23.1.2013
Yhteistyössä KeiteleJazzin kanssa:

Fredator – rummut, sävellykset Joakim Berghäll – saksofonit Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti Severi Pyysalo – vibrafoni Eero Tikkanen – basso www.jussifredriksson.com www.fredator.fi

Sipen Synttärit

to 24.1.2013

Big Blue (Myöhä) Jazzliitto

to 24.1.2013
Big Blue perustettiin Jyväskylässä 10 vuotta sitten, tosin nimellä Myöhä. Kaikki muusikot ovat saaneet peruskoulutuksensa Jyväskylässä, mutta sittemmin siirtyneet metropoleihin, Helsinkiin ja Berliiniin. Jorma Kalevi Louhivuori on muutaman vuoden sisällä noussut trumpetistiemme eturiviin teknisesti taitavana, mutta samalla hyvin persoonallisena solistina. Basisti Jori Huhtala ja pianisti Antti Kujanpää ovat tuttuja upeasta Kvalda-yhtyeestä. Nelikon ankkurina soittaa rumpali Joonas Leppänen. Kaikki kappaleet ovat omia. Big Bluella on kevyt tatsi ja ilmava soundi. Kolme säveltäjää tietää mukavasti vaihtelua levylle.

JAMIT klo22—-

pe 25.1.2013
House Band avaa jamit klo22

Blues Live

pe 25.1.2013

Mad Hatter’s Den – laulussa Taage Laiho

la 26.1.2013
Omien biisien lisäksi soitetaan laajalti kovereita tyyliin Iron Maiden, Judas Priest, Accept, Ozzy Osbourne, Helloween, Rush, Kansas, Gary Moore, Armored Saint, Loudness, Black Sabbath yms. Kokoonpano: Laulu: Taage Laiho Kitara: Jaakko Hänninen ja Kari Korhonen Kosketinsoittimet: Petja Puumalainen Basso ja taustalaulu: Harri Hautsalo Rummut ja taustalaulu: Tapio Korkeila

Duo Surku@ MONDAY CLUB

ma 28.1.2013

Joel Kemiläinen(musiikkidiplomikeikka)

ke 30.1.2013

FULL BLAST

pe 1.2.2013
”Suomen trendikkäin bilebändi Full Blast taas Popparissa!
Uusi vuosi, uudet kujeet ja tottakai uudet biisit! Tule päättämään tipaton tammikuu Full Blastin tarjoamien uunituoreiden bilehittien tahdissa!

https://www.facebook.com/FullBlast.Bilebandi
Full Blast on:
Krista Viinikainen – Laulu
Tuukka Jurkka – Kitara
Laulu Aaro Laitinen – Koskettimet
Paulo Poverini – Rummut
Simo Kärki – Bassot

Markan Kone

la 2.2.2013
Legendaarinen Markan kone is BACK! Vuodesta 1999 uinunut bändi on herännyt ja nousee nyt Popparin lavalle. Bändi tunnetaan tarttuvista pop/rock-biiseistään.

Paikalliseen ja vähän valtakunnalliseenkin maineeseen ehtinyt Markan kone ehti ahkeran keikkailun lisäksi myös levyttää. Tarina alkoi vuonna 1994 Hetki elämää -pitkäsoitolla. Tätä seurasi vielä single ja pölyttymään jääneet toisen levyn demot.

Nyt on kenties viimeinen mahdollisuus nähdä Markan kone livenä. Älä jätä tätä väliin!

Markan kone jatkaa Popparissa viimeisimmällä kokoonpanollaan: Marko Hänninen (laulu), Petri Kananen (basso), Sami Mäkinen (kitara), Pasi Pekkarinen (rummut), Jari Pekkilä (kitara) ja Mikko Pellinen (koskettimet).

Käy katsomassa Markan koneen Facebook-sivuilla http://www.facebook.com/markankoneband bändin tuoreimmat kuulumiset. Marko Hänninen, laulu

Terry Hanck (USA)

ke 6.2.2013
Blues Awards -voittaja Terry Hanck Popparissa
Parhaaksi bluespuhaltajaksi vuoden 2012 Blues Award –gaalassa kruunattu Terry Hanck on tulossa ensimmäiselle Suomen-kiertueelleen. Ilmiömäisenä, rokkaavana saksofonistina ja väkevänä, kaikkensa antavana laulajana tunnettu sympaattinen Hanck sai bluesmaailman arvokkaimman tunnustuksen osakseen vuosikymmeniä jatkuneen tinkimättömän uransa ansiosta. Chicagolaislähtöinen ja sittemmin Kaliforniaan asettunut Hanck soitti pitkään Elvin Bishopin yhtyeessä kunnes siirtyi soolouralle jo 80-luvulla. Hanckin tavaramerkkinä on monipuolinen, aina tyylitajuinen sekoitus mm. West Coast Jumpia, Chicago Bluesia ja New Orleans Gumboa. Kun tähän vielä lisätään ripaus soulia ja Hanckin teeskentelemättömän intensiivinen lavakarisma, ovat ainekset maailmanluokan bluesiltaan kasassa. Hanck on julkaissut viime vuosina joukon erinomaisia levyjä, joilta löytyy runsaasti myös Hanckin oman sävellyskynän tuotantoa. Viimeisin Delta Grooven julkaisema kiekko ´Look Out´ sai erinomaiset arvostelut ja varmasti omalta osaltaan vaikutti myös Blues Awardin myöntämiseen tälle harvinaislaatuiselle saksofonisti-bandleaderille. Talvikiertueella Hanckin säestyksestä vastaa monien amerikkalaisartistien taustalla meritoitunut Tomi Leino Trio, eräs Suomen harvoista täysammattilaisista perinteisen bluesin yhtyeistä.
<
kuuntele tästä Kokoonpano: Terry Hanck – laulu, saksofoni; Tomi Leino –kitara; Jaska Prepula – basso; Mikko Peltola – rummut

Yksityistilaisuus 21.00 saakka

pe 8.2.2013

Duo Loco Motion (Johanna Pekkarinen&Markku Rosti)

pe 8.2.2013
Duo Loco Motion niminen jyväskyläläinen poppoo koostuu kahdesta musiikin ammattilaisesta: Johanna Pekkarinen- laulu, Markku Rosti- kitara. Duomme esittää vahvojen naisartistien tunnetuiksi tekemiä biisejä akustisesti riisuttuina, mutta sielukkaan tunnelmallisina versioina. Luvassa on väkevää meininkiä, ja rohkeita sovituksia tutuista kappaleista. Biisilistaa on mahdollista muokata, riippuen tilaisuuden luonteesta, tarvitaanko nuorekasta ”bilemeininkiä”, vaiko rauhallista ja leppoisaa linjausta. Värikkään Loco Motionin vahvuuksiin kuuluu laulaja Johannan taitava äänenkäyttö, ja kitaristin groovaava soitanta. ”Tämä duo ei hiplaa, se VIIHDYTTÄÄ!”

Artisteja, joiden kappaleita mm. esitämme: Janis Joplin, Madonna, Shakira, Joan Osborne, Alannah Myles, Adele, Rihanna, Alison Krauss, Skunk Anansie, Pink…
Johannaa kuullaan mm. tämän kauden Voice of Finland ohjelmassa ja tänään täällä.

BEGGARS & HANGERS tribute to SLASH/ G n´R

la 9.2.2013

JAMIT House Band avaa jamit klo21

ti 12.2.2013
Lauri Kallio-kitara
Antti Lähdesmäki -piano
Pekka Löhönen -basso
Teemu Mustonen -rummut

Petrescu/Lepe/Löhönen/Raatikainen kvartetti

ke 13.2.2013
Marian Petrescu – Piano
Hector Lepe – Kitara
Pekka Löhönen – Basso
Juuso Raatikainen – Rummut

Yksi maailman parhaista pianisteista Marian Petrescu soittaa meksikolaisen kitaristin ja paikallisten muusikoiden kanssa.

KVR & Mopo Jazzliiton kiertue

ke 13.2.2013
Yhteistyössä KeiteleJazzin kanssa:

KVR Jussi Kannaste, saksofonit Teemu Viinikainen, kitara Joonas Riippa, rummut https://soundcloud.com/jussi-kannaste

Mopo Linda Fredriksson – saksofonit Eero Tikkanen – kontrabasso Eeti Nieminen – rummut www.mopomopo.com

Funky Papas Plays Nils Langren

pe 15.2.2013
Jay Kortehisto voc&trp Varre Vartiainen guit William Suvanne sax Okke Komulainen keys Anssi Nykänen Dr Harri Rantanen b

Legendaarisen Nils Langren Funk Unitin musiikkia soittava, Suomen muusikoiden ehdottomasta ykköskaartista kasattu Funky Papas räjäyttää Popparissa pe 15.2. Laulussa ja pasuunassa Suomen Mr. Funk Jay Kortehisto (mm. Leningrad Cowboys) sekä Suomen legendaarisin komppipari Nykänen & Rantanen eivät jätä ketään kylmäksi.Tule ja koe!

The Indigo Greatest Hits

la 16.2.2013
Tarttuvista melodioistaan tunnettu The Indigo juhlii 16.2.2013 kymmenettä syntymäpäiväänsä, ja juhlan kunniaksi keikalla on luvassa parhaita paloja vuosien varrelta ja valikoituja kappaleita samana päivänä julkaistavalta Masquerade-albumilta. Tämä kannattaa tulla tsekkaamaan kauempaakin.

The Indigo: Janne Siekkinen, laulu Lauri Päivärinta, kitarat ja taustalaulu Tuomo Komonen, kosketinsoittimet Kimmo Korhonen, rummut ja taustalaulu Tapani Vaahervaara, basso ja taustalaulu

J&M @MondayClub

ma 18.2.2013
J&M Kuullaan vahvojen naisartistien soul ja R’n’B kappaleita sovitettuna laululle ja kitaralle.
Laulu: Jenni Ylätalo
Kitara: Matias Häyrynen

JAMIT! House Band avaa jamit klo21

ti 19.2.2013
Heta Nykänen- laulu, Juuso Rinta- basso, Antti Lähdesmäki- piano, Ilkka Oksanen-rummut.
Jazz stankkuja laulettuna.

Puhkupillit

to 21.2.2013
Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit esittää:

NORMIPÄIVÄNSEISAUS
Alkaako päättymättömän pakkasen keskellä arjen ankeus ahdistaa? Puhkupillit puhaltavat kaamoksen kangistamat tanssijalkasi vetreiksi! Anna-Kaisa Tupalan luotsaama yliopisto-opiskelijoiden oma puhallinpumppu avaa juhlavuotensa töräyttämällä tunnelman kattoon vailla kolmenkympin kriisiä. Kahden kattauksen biisitarjotin venyy tropiikin rytmeistä aina kutkuttavaan funk-poppiin.

Lava vapaana JAMMAILIJOILLE!!!

pe 22.2.2013
Soittimet ja PA käytössäsi!

Bluegrass laulu- ja soitinyhtye ELDIS

pe 22.2.2013

The Wolf Pack

la 23.2.2013
Susilauma avaa bluesjamit

The Wolf Pack on uusi jyväskyläläinen kokoonpano, jossa yhdistyy pitkän linjan kokemus nuorten miesten energiaan. Yhtyeen soitinarsenaali ei ole bluesissa aivan tavanomainen, sillä on mukana on sello tuomassa uusia sävyjä tulkintoihin. Ohjelmistossa keskeisellä sijalla ovat Howlin’ Wolfin kappaleet sekä Jimmy Reedin ja Slim Harpon versioita ja gospelhenkisiä klassikoita. The Wolf Packin kokoonpano on: Hessu Heinoen, lailu ja huuliharppu, Tuomas Räisänen kitara, Elias Kahila sello ja Kimmo Räisänen lyömäsoittimet. Musisointi alkaa noin klo 22. Liput iltaan maksavat kolme euroa.

Katja`s Solution

pe 1.3.2013
Katja´s Solution soittaa groovavia Soul,pop & rock covereita. Musiikki koostuu vanhasta soulista tämän päivän hitteihin..

Katja Hepojoki – Laulu
Tommi Ojala – Kitara
Jussi Siukola – Basso
Jarno Oksanen – Rummut

Delirium tour 2013

la 2.3.2013
Aidon musiikin houreista saarnaa – Delirium tour 2013

Keväällä kolme akustisvoittoista ja juurevaa rytmimusiikkia esittävää yhtyettä lyöttäytyy mielenkiintoisen kiertueen merkeissä yhteen. Väinö Tuonela & Kerettiläiset, Itämaa ja Kings of Moonshine lupaavat levittää aidon musiikin ilosanomaa ja pysäyttävät karavaaninsa Poppariin 2.3.
Hourekolmikon taustoilta löytyy sekä pitkän linjan muusikoita että nuoremman polven osaajia. Lisätietoa Delirium tour 2013.n virallisilta Facebook-sivuilta: www.facebook.com/deliriumtour2013

Jazz-jamit House Band avaa

ti 5.3.2013
4 biisiä: – 500 Miles High (Corea) – Hottentot (Scofield) – Mahjong – Sintosen blues

kokoonpano: Aki Saira – klarinetti, foni Heikki Sillanpää – pasuuna Lauri Sintonen – kitara Jaakko Penttilä – kitara Hanna Turunen – basso Vili Kallonen – rummut

Komiikka kellari

ke 6.3.2013
Stand-up -ilta:
Pete Harju, Ida Grönlund ja Toni Jyvälä

Marian Petrescu ja Hector Lepe

to 7.3.2013
Marian Petrescu – piano Hector Lepe – kitara

Marian Petrescu ja Hector Lepe soittavat kaunista musiikkia. Luvassa on jazz standardeja balladeista bebopiin. Pianon ja kitaran yhdistelmä luo kepeän tunnelman. Tule kuuntelemaan!

Keski-Suomen Luokanopettajat ry:n 30-vuotiskokous

pe 8.3.2013
Yksityis tilaisuus 18-22!

JOUTOMIES ALEKSEI JA UNTAMO

la 9.3.2013
UNTAMO:
Omin siivin läpi mielen maisemien. Oululainen folk-kvartetti Untamo tulkitsee maailmaa lempeällä otteella ja leppeällä groovella. Leikittelevät lyriikat kiehtovat arkielämästä poimituilla huomioillaan ja jäävät kytemään ajatuksiin. Rytmit ja melodiat puhaltavat kokonaisuudesta raikkaan kuin Tiibetin kevät. Pysähdy ja nauti

Suklaata ja punaviiniä

su 10.3.2013
Neljä naista. Punkkua ja suklaata. Iloa, kyyneliä, tarinoita ja salaisuuksia. Muistoja. Laulua ja naurua.
Suklaata ja punaviiniä on tunnelmallinen lauluilta, jossa neljä musiikin ja teatterin sekatyöläistä kertoo tarinoita naiseudesta. Illan aikana kuullaan musiikkia laidasta laitaan, teatterisävelmistä tämän päivän hitteihin. Luvassa on myös suoraa puhetta pilke silmäkulmassa, sanoja ja säveliä säästämättä.
Olit sitten mies tai nainen, pitkula, pötkylä tai pyörylä, löysää hetkeksi kravattia tai nutturaa ja tule istumaan iltaa kanssamme kansainvälisen naistenpäivän tunnelmissa!
Ilta toteutetaan yhteistyössä Suomen UN Women -järjestön Jyväskylän paikallistoimikunnan kanssa. Jokaisen lipun hinnasta lahjoitetaan euro lyhentämättömänä järjestölle.

Laulu
Paula Honkimäki, Tiina Iisala, Elsa Kalervo ja Sanni Reilin
Säestys
Toni Lepistö, Antti Parviainen

Veralicia, Lauricia ja Madicia @MONDAY CLUB

ma 11.3.2013
plays Alicia Keys

Penatonics avaa jamit

ke 13.3.2013
”TÄNÄÄN uusi kuuma groovekone PENATONICS räjäyttää pop/rock-jamit käyntiin!
Iina ”EVERSTI-PENA” Penttilä – laulu
Markus ”PENA-SHAKE” Penttinen – kitara
Jaakko ”BABY-PENA” Penttilä – kitara
Vili ”DADDY” Kallonen – rummut
Hanna ”THUNDERBIRD” Turunen – basso”

SEVERI PYYSALO & NIKLAS WINTER + SPECIAL GUEST!

to 14.3.2013
Severi Pyysalo – vibrafoni, kosketinsoittimet


Niklas Winter – kitarat
Kahden turkulaisen jazzikonin kohtaaminen Jyväskylässä!

Vibrafonisti Severi Pyysalon ura suomalaisen jazzmusiikin edelläkävijänä on vertaansa vailla. Kansainvälisesti korkealle arvostettu Pyysalo on viime vuosina jälleen uusiutunut energisen Mokners -yhtyeen myötä. Tuore albumi Lay Back And Listen oli viimevuoden huippujulkaisuja.

Niklas Winter tunnetaan aktiivisena jazzkitaristina, ja myös hänen uransa on ollut kansaivälisesti varsin merkittävä. Muun muassa Kenny Wheelerin sekä Lars Janssonin kanssa työskennellyt Winter on saanut runsaasti tunnustusta myös levy-yhtiönsä Abovoicen tuotannosta.

Torstai illan tunnelmissa tämä rautainen turkulaisduo yhdistelee suomalaiskansallisia sävyjä afroamerikkalaiseen ilmaisuun.

Art Decon levynjulkistuskeikka

pe 15.3.2013
Jyväskyläläinen Art Deco on vuodesta 2004 tehnyt suomenkielistä rockmusiikkia jossa kuuluu kaikuja 1970- ja 1980-lukujen progressiivisesta rockista. Art Deco ei ole kuitenkaan pelkkää nostalgiaa, vaan yhtye pyrkii luomaan uutta, omanlaistaan musiikkia. Popparin keikalla juhlistetaan bändin debyyttialbumin ”Syvään uneen” julkaisua. Näytekappaleita kyseiseltä äänitteeltä voi käydä kuuntelemassa Soundcloudissa.

Illan taiteellisesta annista vastaavat Jaana Mäkinen (laulu), Antti Koivistoinen (kitara), Tuomo Suhonen (kitara), Olli Autio (koskettimet), Teijo Kostiainen (basso) ja Olli Kalmari (rummut).

R & Bulls @ Blues LIve!

la 16.3.2013
Rytmihärät kuumentavat Popparin lauteet
Jyväskylälänen pitkän linjan kokoonpano R & Bulls avaa Blues Live-jami-illan Popparissa 16. Maaliskuuta. Rytmihärät on vauhdikas R & B –bändi, jonka ohjelmistoon kuuluu muun muassa kappaleita Fabulous Thunderbirdsilta ja Ray Charlesilta. Yhtyeen bravuuri ja käyntikortti on Mercury Blues. Tyyli on tuhtia ja tanssittavaa tykitystä. Bändissä soittavat Riku Moilanen, kitara ja laulu, Arto Suuronen, kitara, Juho Kestilä, basso sekä Seppo Peltonen, rummut. Bändi oli tuttu näky 1990-luvulla Blues Live-tilaisuuksissa. Se teki uuden vankan tulemisen yhdistyksen tuki-illassa viime marraskuussa. Liput iltaan maksavat 5 euroa. Yhdistyksen jäsenille hinta on 3 euroa.

Sini ja Saarela @ MONDAY CLUB

ma 18.3.2013
”Maanantain kunniaksi Jyväskylän epätodennäköisin duo Sini & Saarela lämmittää musiikillisia ajatuksia virtaavaan olomuotoon. Laulelmaa, bluesia, countrya tai folkia, miten vain mutta Ville Saarelan kappaleet parinkymmenen vuoden ajalta ovat ikuisuuden näkökulmasta aivan paikallaan, eikä Sini Pajusen multimodaalinen preesenssi voi kuin hämmästyttää. Kenties tarjolla on myös hieman Neil Youngin ja Joni Mitchellinkin tuotantoa.”

JAO:n mustan rytmimusiikin workshop.

ti 19.3.2013
”Luvassa äärimmäisen sielukasta soulia. Tule, näe ja koe!”

Laurent Dehors trio Poliittisia lauluja

ke 20.3.2013

UP-klubi

to 21.3.2013
Monitaiteellinen UP -klubi on UudenPolvenMuseon tanssitapahtuman urbaani pikkusisko. Rentoa tunnelmaa ja viihdyttävää ohjelmaa urbaanissa klubiympäristössä! Klubilla saa ensi-iltansa kansantanssitaiturien *Katariina Hiukan ja Paula Ketun* vauhdikas *Heippatirallaa Saakeli*. Lisäksi ohjelmassa *Karoliina Lahdenperän*, Dancen 1. kaudella kärkinelikkoon yltäneen *Taru Miettisen* ja muusikko *Ossi Valpion Rajoja*. Monitaiteellisen vivahteen klubille tuo Keski-Suomen Elokuvakeskus lyhytelokuvillaan.

Kesto n. 1,5h
Liput: 5/10€, Opiskelijoiden ryhmätarjous: 20€/ 5 hlöä
Liput tuntia ennen ovelta.
Järjestää Keski-Suomen Tanssin Keskus. Yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskus.
Lisätietoja: info@sisasuomentanssi.fi, 050 356 1138

Saakeli ammentaa perinteestä, Kata ja Paula tästä päivästä. Yhdessä näistä aineksista muodostuu uutta kansantanssia ja – laulua yhdistävä show, josta ei puutu herkkyyttä eikä hupia. Teos soljuu sydäntä riipivien kohtaloiden ja kepeiden tarinoiden viidakossa kohti tuntematonta. Vahvat naiset laulavat ja tanssivat toisiaan suohon tunteen palolla.
Miten käy? Tule katsomaan!

VIIDEN TÄHDEN FESTARI

pe 22.3.2013
klo21 Tapio Liinoja&Timo Rautiainen
klo22 Krista& MIkko Sipola
klo23 Redrama
klo24 Heli Kajo
klo01 Marjo Leinonen ja White Trach

JIPPU

la 23.3.2013

Duo Two´SS@ MONDAY CLUB

ma 25.3.2013
Mitä tapahtuu kun pikkuisen pimahtanut blondi ja vielä pimeämpi kanttori lyövät päänsä yhteen?
Emme mekään tiedä…Elämän leipää tuskin on tarjolla, mutta viiniä saa baaritiskiltä. Tule kuulemaan kun porilais-jyväskyläinen duo Two´SS esittää musiikkia laidasta laitaan. Tarjolla ei suinkaan ole kirkonmenoja vaan kovaa settiä Elviksestä Adeleen. Duo Two´SS eli Sonja Lindén (se blondi) ja Sami (the kanttori) Nieminen toivottavat teidät lämpimästi tervetulleeksi Popparin Monday Clubiin.

ILLU-Band 30 vuotta.

to 28.3.2013
Laulusoisteina:
Antti Lipponen
Antti Kleemola
Juha Holma
Pekka ”Wälly” Välimaa

Blues Live & Kathmando Blues Band

pe 29.3.2013

Suomalaisia rakkaustarinoita & Kikka Laitinen

pe 29.3.2013
Ennakot Lippupalvelusta

LA Heat plays 80´s pop

la 30.3.2013
LA Heat tulee taas! Nämä hetkellisesti hengähdystaukoa pitäneet 80-luvun popin hyväntahdonlähettiläät ovat täällä jälleen, valmiina soittamaan suosikkiyleisölleen maukkaan pastellinsävyisen lajitelman musiikkia vuosikymmeneltä, jolloin melodia oli kuningas ja kasari oli vielä ruoanvalmistusväline.

Tule tanssimaan katossa ja anna LA Heatin lyödä Sinua kepeästi hyvän musiikin lekalla päähän!

Konsta Niskavaara, laulu<br< Juhani Syrjälä, kitara
Juha-Matti Rautiainen, basso
Hannu Leppänen, rummut
Mikko Pellinen, kosketinsoittimet

Salaiva

ke 3.4.2013
Salaivan lentävä miehistö kutsuu kuulijat Tietoisuuden Maailmaan. Aavikon kukat helähtävät auki ja ankkurit nostetaan turhamaisuuksien pintamudasta, kun keula suunnataan syvälle. On jälleen aika antautua Merivirtojen vietäväksi. Ne kuljettavat Atlantikseen- Eeppisimmän kauneuden, ymmärryksen Kehtoon. Avaran ajattelun sanoman saattamisesssa käytämme kirkkaita melodioita ja aina rytmistä kaahausta. Tervetuloa Vaikutukseen! JAZZ/ROCK/ (GROOVE/MYSTICAL/PROGE) Miikka Huisko, Oskari Niemi, Oula Vilkko, Tuisku Lehtola, Juuso Kasperi Rinta

Yllätyksiä saattaa olla mukana mm. Salaivan Tuoreen albumin Merkeissä!! Kannattaa olla mukana!

Dalindèo

to 4.4.2013
Jazzliiton kiertueella: Dalindèo Kallio-soundtrackinsä julkaisukiertueelle huhtikuussa

Vuonna 2003 perustettu Dalindèo on Suomen oloissa harvinaislaatuinen jazzyhtye: ulospäin suuntautunut, positiivinen ja genrerajoista piittaamaton. Yhtye on vakuuttanut ja ihastuttanut yleisönsä niinkin erilaisissa paikoissa kuin Pori Jazzin päälavalla, Lontoon Jazz Caféssa, Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltassa sekä Flow- ja Ilosaarirock-festivaaleilla. Suomen Jazzliiton ja Creatika Agencyn yhteistuotantoisella kiertueella yhtye valloittaa kotimaan klubeja lännestä itään, kahden viikon ajan.

Yhtyeen liideri ja taiteellinen johtaja, säveltäjä Valtteri Pöyhönen edustaa nuorta suomalaista jazz-sukupolvea, joka ottaa vaikutteita ennakkoluulottomasti eri musiikkityyleistä. Dalindèon alkutaipaleen brasilialaisesta musiikista ammennetut vaikutteet ovat jääneet taka-alalle ja yhtyeen musiikki on kiteytynyt postmoderniksi tyyliksi, jota Pöyhönen kutsuu nimellä cinematic jazz. Vahvoja melodioita, visuaalisia tunnelmia ja pitkälle vietyjä sovituksia. Näistä elementeistä muodostuu ainutlaatuinen kokonaisuus, joka on samaan aikaan helposti lähestyttävä ja hienostunut.

Helmikuussa 2013 Dalindèo julkaisee uuden albumin ”Kallio”, jonka julkaisijana toimii KHY Suomen Musiikki. Luvassa on Helsingin Kallion kaupunginosasta inspiroitunut ”soundtrack” jazzmusiikin keinoin.

Dalindèo on soittanut yhteensä yli sata konserttia Suomessa ja kahdessatoista Euroopan maassa. Vuodesta 2004 vakiintuneessa kokoonpanossa soittavat rumpali Jaska Lukkarinen, basisti Pekka Lehti, lyömäsoittaja Rasmus Pailos ja puhaltajat Jose Mäenpää (trumpetti) ja Petri Puolitaival (saksofoni, huilu). Liideri Pöyhönen soittaa keikoilla sähkökitaraa ja sähköpianoa. Kokoonpanosta Lukkarinen, Puolitaival ja Mäenpää soittavat myös Pöyhösen liidaamassa Ricky-Tick Big Band -yhtyeessä.

Julkaisut, kaikki helsinkiläisellä Ricky-Tick Recordsilla: ”Poseidon/Solifer-lento” maxisingle 12″ RT004 (2005) “Go ahead, float/Voodoo” maxisingle 12″ RT009 (2006) ”Open Scenes” album CD/LP RTCD003 (2006/2007) Licensed to Columbia Japan ”Vintage Voyage”-EP 12″ RT031 (06/09) ”New Creation/Another Devil” 7″-single (11/09) ”Soundtrack for the Sound Eye”-album CD/LP (01/10)

Dalindèo Valtteri Pöyhönen | kitara, sävellykset, orkeisterin johto Jose Mäenpää | trumpetti Pope Puolitaival | saksofoni Pekka Lehti | basso Rasmus Pailos | perkussiot Jaska Lukkarinen | rummut

www.dalindeo.com

DESMOND

pe 5.4.2013
Desmond on Jyväskyläinen bändi, jonka debyyttialbumi ” We Can Sink Into A Lot Of Things ” näkee päivänvalon maaliskuun lopussa. Kokoonpanoon kuuluvat Anssi, Petrus, Ville ja Esa. Musiikillisesti Desmond sijoittuu jonnekkin Pop/Rock musiikin välimaastoon pienten lisämausteiden ja tunnelmoinnin kera.

Johanna Emilia

la 6.4.2013
Jyväskyläläinen Johanna Emilia sai alkunsa jo vuosia sitten, kun muusikonopintonsa aloittanut laulaja-lauluntekijä Johanna Annala kirjoitti ensimmäiset kappaleensa. Vähitellen tekstit ja sävellykset hioituivat kokonaisuudeksi joka vihdoin vuonna 2011 sai nimen Johanna Emilia. Johanna Emilian musiikkia ei kannata yrittää lokeroida, sillä kappaleet kuljettavat kuuntelijaa aina popista folkkiin soulilla maustettuna. Suomenkieliset sanoitukset kumpuavat ympärillä kulkevista ihmisistä ja elämän pienistä hetkistä kietoutuen yhteen Johannan Emilian tunnistettavan ja persoonallisen soundin kanssa. Musiikin rytmikkyys ja koskettavat sanoitukset saavat kuulijan hymyilemään!

Johanna Annala – Laulu Juhana Annala – Basso ja laulu Ville Niemi – Kitara ja laulu Aaro Keipi – Koskettimet Henrik Suni – Rummut

https://soundcloud.com/johannaemilia

Mielitietty@ MondayClub

ma 8.4.2013
Mielitietty on neljän heliän laulajan yhtye. Popparissa kuullaan suomalaista kansanmusiikkia, hiukan musiikkia Islannin suolottarelta Björkiltä ja raikkaita sovituksia hienoista kappaleista! Tule tule kuulemaan!
Teille laulaa: Heta Nykänen, Hilkka Louhivuori, Sanni Reilin ja Eeva Lietonen

Konsan country-workshop

ti 9.4.2013

LightBoxer Jazzliiton kiertue

ke 10.4.2013
Aki Haarala – kitara Markus Holkko – saksofoni Emil Luukkonen – Hammond Ville Herrala – basso Mikko Pöyhönen – rummut http://soundcloud.com/texicalli-records/lightboxer-urban-exotics

Perusopetuksen saksofonistien kevätsoittajaiset ja 3-tutkinto

to 11.4.2013
Perusopetuksen saksofonioppilaat esittävät tuttuja standardeja ammattiopiskelijoiden säestyksellä. Illan aikana kuullaan mm. Fly Me to the Moon, Blue Bossa, Autum Leaves sekä muutama saksofonikvartettisovitus.
Alttosaksofonissa: Sakurako Ishiyama, Samuel Heikkilä, Juuli Toiviainen ja Pekka Enqvist; tenorissa Milo Hankama ja Aleksi Pulakka; sopraanossa Elisa Pulakka sekä rummuissa Pinja Viljanen, bassossa Elli Helske ja koskettimissa Laura Tuunanen saksofonikvartetissa: Samuel Heikkilä, Pekka Enqvist, Elisa Pulakka sekä Aleksi Pulakka Tervetuloa viihtymään!

The Surftones

pe 12.4.2013
Kauan odotettu The Surftonesin kuudes levy ”CfA2” julkaistaan ravintola Popparissa 12.4.2013!

The Surftones järjestää uuden levynsä kunniaksi psykofyysisen matkan kosmoksen laidalle. Matkaoppaana toimii musiikin lisäksi kosmiset videoprojisoinnit. Saatavilla toki myös uunituoreita levyjä…

Kosmista instrumentaalia proge-funk-fuusiota soittavan Jyväskyläläisen kulttibändin uusin levy ammentaa inspiraationsa avaruudesta sekä teknologiasta ja musiikillisesti se on yhtyeen tähän asti kunnianhimoisin tuotos. The Surftonesille ominaisen funkin ja discon yhdistelmän lisäksi levyllä on kuultavissa vaikutteita sekä progressiivisesta että psykedeelisestä rokista ja ambientista.

The Surftones on ollut olemassa vuodesta 1996 ja sen musiikki on muuttanut muotoaan garagesurf-rockista nykyiseen monta eri tyylisuuntaa tyylikkäästi yhdistelevään musiikilliseen ilotulitukseen. Keikoilla The Surftones tunnetaan energisestä lavakarismasta sekä tyylikkäästä visuaalisesta ulosannistaan ja omaperäisestä valoshowstaan.

Kokovalkoisissa vaatteissa ilmainen sisäänpääsy!

www.facebook.com/thesurftones www.soundcloud.com/the-surftones

Yksityistilaisuus 18-22

la 13.4.2013

LA Heat palys 80´s pop

la 13.4.2013
LA Heat tulee taas! Nämä hetkellisesti hengähdystaukoa pitäneet 80-luvun popin hyväntahdonlähettiläät ovat täällä jälleen, valmiina soittamaan suosikkiyleisölleen maukkaan pastellinsävyisen lajitelman musiikkia vuosikymmeneltä, jolloin melodia oli kuningas ja kasari oli vielä ruoanvalmistusväline.

Tule tanssimaan katossa ja anna LA Heatin lyödä Sinua kepeästi hyvän musiikin lekalla päähän!

Konsta Niskavaara, laulu
Juhani Syrjälä, kitara
Juha-Matti Rautiainen, basso
Hannu Leppänen, rummut
Mikko Pellinen, kosketinsoittimet

Pohjola / Lepe Duo: Tribute to Monk@Monday Club

ma 15.4.2013
Jazzlaulaja Noora Pohjola ja meksikolainen jazzkitaristi Hector Lepe tarjoavat Mondayn Clubilla Thelonious Monkin tunnelmallisia jazzstandardeja.

Noora Pohjola, laulu Hector Lepe, kitara

FM jazz duo Diane Fast& Bob Neale

ti 16.4.2013
Fm jazz duo features Bob Neale on bass and Diane Fast on piano and vocals… This duo hails from Seattle, Washington and has entertained audiences around the world with a mix of music that is both hot and cool, with a broad repertoire from jazz standards to pop, rock and even country… Be there!

Keski-Suomen päivä / DIXIE HARLEM f. Jonna Ortju

to 18.4.2013
Perinnejatsia, ulkomaisia ja kotimaisia evergreenejä. Sovitukset on tehnyt äänekoskelainen Timo Hytönen, konsertissa myös Hytösen omia sävellyksiä.
Liput: 6 € (ovelta) / 5 € (ennakko/VIP)

Operation Ozzy

pe 19.4.2013
Jyväskylästä lähtöisin oleva Ozzy Osbourne -tribuutti. Ozzy tribute -band from Jyväskylä, Finland. Janne Oksanen – Vocals Jaani Kähkönen – Guitar Mikki Rousi – Guitar Mika Rintanen – Bass Pekka Rinne – Drums Biography Founding members of this tribute are Mikki Rousi, Jaani Kähkönen (Entwine) and Pekka Rinne (A2Z, AJH, Gregor Harmaa). The idea of a kick-ass Ozzy tribute was already there a couple of years ago but not until 2013 (or December 2012, depends on how you look at things) the perfect lineup was found and put together. Janne Oksanen, a talented and experienced vocalist with his nice high pitched voice and Mika Rintanen (A2Z, AJH) with his tasteful and punchy bass playing style were asked to join the band. The chemistry was instantly perfect and the project just had to become a reality! Watch out for our gigs and enjoy Ozzy’s music added with some heavy riffing, old school guitar solos, high notes on vocals and ballsy attitude! -Operation Ozzy-

Mika 50

la 20.4.2013
Yksityistilaisuus 18-23!

Ron Jeremy Big Band

la 20.4.2013

Eveliina Jaatisen päättökonsertti (pop/jazz-piano)

ti 23.4.2013

Marian Petrescu & Hector Lepe Quartet plays Joe Henderson and Wes Montgomery

ke 24.4.2013
Kvartetti soittaa tribuutin yhdelle kuuluisimmista jazz-kitaristeista ja yhdelle suurimmista modernin jazzin säveltäjistä. Tule kuuntelemaan energistä ja svengaavaa hard-bop jazzia.

Marian Petrescu – piano Hector Lepe – Kitara Mihail Petrescu – Basso Rami Väyrynen – Rummut

Yksityistilaisuus 17-20! Terassi auki

to 25.4.2013
Yksityistilaisuus 17-20! Terassi palvelee tämän ajan!

J!Kumpulainen ja veijarit

to 25.4.2013
Veijareissa laulaa ja soittaa komppikitaraa Jarkko Kumpulainen, soolokitaraa Tero Holopainen, kontrabassoa Aquila Ferreira ja rumpuja Lassi Ylönen.

Musiikkinäytteitä löytyy tuolta: https://soundcloud.com/j-kumpulainen-ja-veijarit

HEADMAN

pe 26.4.2013
Headman on keväällä 2010 Hurrikaanin silmässä,Jyväskylässä perustettu myrskyisä Hard Rock bändi, jonka ”Rockia ja Sporttia”-henkinen ohjelmisto puree etenkin miesyleisöön. Ilmiön on todettu kasvattavan keikkaravintoloiden keskiolut menekkiä sekä yleistä ”hyvä jätkä”-asennetta paikkakunnan yö-elämässä. Headmanin keikalla tunnelma on kuin lätkämatsissa kotijoukkueen noustua loppu-otteluun. Viisipäinen ylivoimaketju laukoo sähköistäviä rock-elämyksiä toinen toisensa perään suoraan kuulijan korvista sisään. Kun nämä jätkät iskevät metallia, kipinät sinkoilevat ja rauta laulaa.
Louhimo/Vocals
Niemelä/guitar
Fröberg/guitar
Takala/drums
Hedman/bass

SWAMP BOOGIE

la 27.4.2013
Rouhea rämetrio Popparissa

Swamp Boogien, jyväskyläläistrion rouhea soundi vie kuulijat Mississippijoen alajuoksulle, hämyisiin juke jointeihin lauantaina 27. huhtikuuta Popparissa. Lousianan rämebluesin lisäksi bändi tanssittaa Mississippin sähköisen boogien tahtiin. Lisämausteita on haettu Memphisin ja Chicagon mestareilta. Ohjelmistossa keskeisellä sijalla ovat Howlin´Wolfin kappaleet, joita tulkitsee Jyväskylän oma bluessusi, laulaja-harpisti Hessu Heinonen. Kitarassa on tiheään ulkomailla eri juurimusiikin tähtien kanssa kiertävä Jaska Prepula. Eläimellisestä rumpukompista vastaa Make Lajunen. Liput iltaan maksavat 5/3 euroa.

Loud’n’Clear

ti 30.4.2013
Loud’n’Clear heittäytyy jälleen rakkaiksi kokemiensa hevimpien rokkiveisujen pariin. Materiaalia ammennetaan tällä kertaa lähes yksinomaan 80-luvulta. Muutama harha-askel sallittaneen. Dio, Kiss, Ozzy, Motörhead, Sabbath, Priest, Savatage löytävät paikkansa illan tarjonnassa. Jos illasta jokin poikkeuksellisen tekee, vappuaaton lisäksi siis, niin se on mies kosketinkioskin takana. Pellisen Mikkoa harvemmin näkee Black Sabbathia sormittamassa. Mikko tuuraa palveluspaikkansa väliaikaisesti jättänyttä Sami Bomania. Osoittautuukohan tämä multi-instrumentalisti myös hartaaksi metallijumalien palvelijaksi?

Loud’n’Clearin tutut tai muuten vain monessa mukana olleet naamat: Timo Heinonen – laulu Janne Laviranta – basso Janne Ojala – rummut Mikko Pellinen – koskettimet(AWOL Sami Boman) Aki Vesander – kitara

Marian Petrescun pianobar

ke 1.5.2013
Vappupäivän ratoksi Marian viihdyttää parinsetin verran jazzillisin tunnelmin.

Jatketaan siitä sitten vapailla vapun jameilla. Iloista vappua

VAPAAT JAMIT

pe 3.5.2013
Soittimet ja pa viritetty halukkaille ja kurkut kostuu! Tervetuloa!

JIPPU klubilla vieraana JANNA HURMERINTA

la 4.5.2013
Jippu Klubilla yllätys vierailijan kanssa.

Selamo & Hevosmaa -duo @ monday club

ma 6.5.2013
ÄÄNIÄ DUO

ÄÄNIÄ duo debytoi Popparin monday clubilla maanantaina 6.5. klo 21:00.

Luvassa improvisoituja-, efektoituja- ja moniulotteisia ÄÄNIÄ.

Antti Hevosmaa – trumpetti, vokaalit, efektit Heikki Selamo – kitara, efektit

Tule ja koe!

Korhosen ISKELMÄ- work shop X 2

ti 7.5.2013

Jami Takala, rumpujen C-kurssitutkinto (päättökonsertti).

ti 7.5.2013

Piia Säilynoja (päättökonsertti)

ke 8.5.2013
(pop/jazz-laulu)

Suomi-USA

ke 8.5.2013
Peli screeniltä heti tutkinnon jälkeen!!!!

30 Project

pe 10.5.2013
30 Project täräyttää ilmoille pari setillistä tiukkaa aikuisrokkia. Keikka on kitaristi Matti Kärävän 30v. synttärikeikka. Biisit ovat siis valikoituneet pitkälti Matin mieltymysten mukaan. Illan ensimmäinen setti koostuu amerikkalais yhtye Toton tuotannosta ja toisessa setissä nautiskellaan mm. Queenin, Deep Purplen, Marillionin musiikillisista innovaatioista. Illan aikana lavalla mukana Matti Kärävä, Esko Turpeinen, Sami Norrbacka, Janne Oksanen, Kati Kärävä, Reijo Mustakorpi, Petri Rimpilä, Timo Lekander ja Anne Turpeinen.

Deep ´n’ Rock

la 11.5.2013
plays DEEP PURPLE

Jukka Puranen (c-tutkinto)

ma 13.5.2013

Riku Tuovisen näyttökonsertti

ma 13.5.2013
Keikka sisältää progressiivista rockia ja laulaja-lauluntekijä -kappaleita.

Ida Jokela ,Niina Marin, Heikki Halonen C-tutkinnot

ti 14.5.2013
Kolme Ctutkintoa peräperää

TPO Rocks

ke 15.5.2013
Jyväskylän ammattiopiston taiteen perusopetuksen nuoret lahjakkaat pop-jazz muusikot esiintyvät. Luvassa on mm omia sävellyksiä, kitaristi-laulaja duoja sekä lopuksi 70-luvun classic rock -setti isolla bändillä.

Bändi: Noel Syvälahti, Leo Mäntynen ja Elias Kontro (kitarat), Arttu Juntunen (basso), Akseli Hänninen (pno), Nuutti Juvonen (rummut), Niklas Tilli ja Eero Dromberg (percussiot)

Laulajat: Meritta Lautamäki, Satu Leinonen, Ilta Fuchs, Venla Ruoppila, Janita Voudinmäki, Linda Mankki, Heidi Elmgren, Hanna Haapanen, Essi Miettunen, Ilona Lehtonen, Minttu Vilokkinen

Anna-Miina Bärtlinin ja Mikko Ylösen (C-tutkinto)

ke 15.5.2013
Anna-Miina – Sateella 20.00

Anna-Miina Bertlinin C-tutkintokonsertti koostuu sadeaiheisista biiseistä, jotka on valittu eri tyylilajeista fadosta funkiin. Menossa mukana: Ida Jokela, Enni Kyttänen, Niina Marin, Liisa Koskimies, Mikko Ylönen, Petri Hokkanen, Tomi Fröberg, Tapani Vaahervaara, Juuso Raatikainen, Karoliina Rantalainen, Kalle Keränen sekä Lauri Häggman.

Jarmo Saari Republic Jazzliiton kiertue

ke 15.5.2013
Yhteistyössä Keitele Jazzin kanssa:

Jarmo Saari – baritonikitara, laulu, sampleri, taurus pedal, keys, theremin Sami Kuoppamäki – rummut Olavi Louhivuori – rummut Abdissa ”Mamba” Assefa – perkussiot www.jarmosaari.com

Tänään Suomi jatkoon!

to 16.5.2013
SUOMI JATKOON LÄTKÄSSÄ KLO 18 ALK. SUOMI JATKOON EUROVIISUISSA KLO 22 TIETYSTI SCREENILTÄ JA PA-ÄÄNIN!

ANTTI KLEEMOLA

pe 17.5.2013
”Laulaja-lauluntekijä Antti Kleemolan uusi kokoonpano tuo lavalle komeaa stemmalaulua ja energisen svengaavaa soittoa. Ohjelmisto muodostuu pääosin Kleemolan soololevyjen upeista ja koskettavista lauluista, mutta keikoilla kuullaan aina myös yllättäviä versioita mielenkiintoisista cover-biiseistä. Pitkään odotettu kolmas soololevy julkaistaan vuoden 2013 aikana, ja siitä julkaistut singlet (mm. ”Kaikkea hyvää”) ovat olleet Suomen radioiden soitetuimpia. Juuri tämä kokoonpano teki debyyttikeikallaan marraskuussa 2012 Helsingin Musiikkitalon Klubin uuden myyntiennätyksen. Älä jätä väliin!”

– Antti Kleemola: laulu ja koskettimet
– Ilkka Kleemola: basso ja laulu
– Hannu Leppänen: rummut ja laulu
>br> www.anttikleemola.fi

Tripods

la 18.5.2013
Tripods valloittaa jälleen Popparin entistä hurjempana 60-70 luvun rockbiiseillä.

Pasi Santala – basso & laulu, Harri Fredrikson – kitara & taustalaulu ja Ahti Linjama – rummut

http://www.myspace.com/582829834/videos/video/109208457

Konsan Pop/rock- workshop x2

ma 20.5.2013
Kaksi bändiä. Setit n. 45 min

Konsan REGGAE workshop

ma 20.5.2013

Konsan Pop/rock- workshop x2

ke 22.5.2013
Kaksi bändiä, setit n. 45 min

Nieminen & Litmanen

pe 24.5.2013

SPRING TIME BLUES: Wiley Cousins & Kingfish Willie ja The Inhabitants

la 25.5.2013
Wiley Cousins & Kingfish Willie ja The Inhabitants tähdittävät Sprintime Bluesia 25.5. Popparissa
Suomeen kotiutunut teksasilainen pianisti-laulaja Wiley Cousins tähdittää duollaan tämänvuotista Springtime Bluesia lauantaina 25. toukokuuta Popparissa. Cousins on energinen, svengaava valkoisen bluesin, rockin ja funkyrytmien suurlähettiläs. Cousins kotiutui Suomen Austiniin Tampereelle 1997. Hän on keikkaillut mm. Stevie Ray Vaughanin Double Trouble-yhtyeen kanssa ja levyttänyt mm. The Fabulous Thunderbirdsissä soittaneiden muusikoiden kanssa. Kingfish Willie eli Ville Lehtovaara on tamperelainen rootsrumpali, joka tunnetaan mm. yhtyeistä SupraFonics, Zydeco Superstars ja Jo’ Buddy & The Uplifters. Luvassa on huimia covereita sekä Cousinsin omia biisejä. Lavan lämmittää musiikin opettajista ja opiskelijoista koostuva seitsemänhenkinen kokoonpano The Inhabitants, jonka ohjelmistoon kuuluu lanteita keinuttavaa funkia, bluesia ja soulia. Kappaleita kuullaan mm. Curtis Mayfieldiltä, Etta Jamesilta ja B.B Kingiltä. Liput iltaan maksavat 8 euroa. Blues Live:n jäsenille hinta on 5 euroa. Springtime Bluesin järjestää Blues Live! Ry.

NINE STRINGS avaa pop/rock- jamit

ke 29.5.2013
Piia Säilynoja – laulu
Elias Kahila – sello
Hanna Turunen – akustinen basso

Jazz Massagers feat. Kasperi Sarikoski

to 30.5.2013
Kasperi Sarikoski – pasuuna, Mika Savolainen – saksofoni, Antti Hevosmaa – trumpetti, Heikki Selamo – kitara, Antti Lähdesmäki – piano, Pekka Löhönen – basso, Teemu Mustonen – rummut

Konsa Blues workshop

to 30.5.2013

MÄTT

pe 31.5.2013
Erinomainen Bileorkesteri!
Saila Nykänen voc Toni Pikkarainen gtr, voc Tuomo Huusko bs Hannes Juutilainen keys Jaakko Tabell dr

MÄTT

la 1.6.2013
Erinomainen Bileorkesteri!
Saila Nykänen voc Toni Pikkarainen gtr, voc Tuomo Huusko bs Hannes Juutilainen keys Jaakko Tabell dr

Kesäjamikauden avaus

ke 5.6.2013
Jamien kesäkauden avajaisissa ei genrerajoista välitetä!
Avaamassa:
Hilkka Louhivuori – Laulu
Antti Lähdesmäki – Piano
Pekka Löhönen – Basso
Ilkka Oksanen – Rummut

MaryJanes plays Hurriganes

to 6.6.2013
Valtakunnan Hurriganes -coveryhtyeiden kärkeä! Kokoonpanossa vaikuttaa kolme vuosien saatossa Rock’n’Rollilla marinoitua herrasmiestä, JJ (rummut ja laulu), Olli ”Mertzi” Meriläinen (basso) ja Mikko ”ZOY” Löyttyniemi (kitara).

”MaryJanes -bändillä on sydän, boltsit ja asenne kohdallaan.” – Remu Aaltonen
”Tuun taatusti taas tsekkaan teitä, jos vaan samoille nurkille osutaan.” – Kari Peitsamo
”Hyvä energia” – DannyFacebookissa

https://www.facebook.com/pages/MaryJanes-plays-Hurriganes/400271200026481

Kotisivut

www.maryjanes.eu

Capivara plays Hermeto Pascoal

pe 7.6.2013
Lauri Kallio – Kitara
Tuisku Lehtola – Kitara
Pekka Löhönen – Basso
Antti Lähdesmäki – Piano
Mika Savolainen – Saksofoni, melodika
Teemu Mustonen – Rummut

COLOR DOLOR+ + ZORSE

la 8.6.2013
COLOR DOLOR:

Stina Koistinen -voc, Jan Wälchli -trump, Leissi -g & Ilkka Tolonen -dr

Color Dolorin kokeilevassa poprockissa näkyvät ja kuuluvat shamanistiset ja teatterilliset vaikutteet. Musiikki koostuu eksoottisten melodioiden ja lumoavien rytmien ainutlaatuisesta yhdistelmästä. Tuore ja mielenkiintoinen äänimaailma syntyy räjähtävästä laulusta, trumpettiefekteistä, grungerumpujen pärinästä ja uniikista kitaroinnista. Välillä keikoilla kuullaan kurkkulaulantaakin.

Debyyttisingle “What Is Left?” julkaistiin helmikuussa 2013, ja albumi tullaan julkaisemaan 2013 aikana Konkurssin Recordsin kautta. Color Dolor noteerattiin “tulevaisuuden megatähdeksi” Helsingin Sanomien NYT -liitteessä (33/2012). Myös Image on kirjoittanut bändistä ja sen tulevasta albumista (10/2012).

ZORSE

Elämänmyönteisellä asenteella vedettyä garage/kraut -rokkia. Zorse toimii autotallin ja Vakiopaineen välillä, mutta on päässyt jo näyttämään hampaansa isommilla lavoilla. Kompakti yhtye ei anna armoa, vaikka kappaleet ovat kauniitakin. Kappaleissa puhutaan lähinnä ajelehtimisesta ja rakkaudesta ja meidän elämästä.. Ensimmäinen julkaisu (Zorse EP) julkaistiin syyskuussa 2012 ja lähitulevaisuudessa on luvassa ainakin seiskatuumainen. Syksyn Höstfestien yhteydessä Zorsen kuvailtiin soivan ”välillä kuin Horses-levyn aikainen Patti Smith, hetkittäin kuin progeen hurahtanut Kate Bush.” (R.K. KS, 8/10/12) Hear ry kertoi sivuillaan Zorsen olevan ”Kiinnostavimpia uusia jyväskyläläisiä juttuja, joita on vuosiin nähty”

Trio Backdoor Boys

ti 11.6.2013
Teemu Mustonen – rummut,
Pekka Löhönen – kontrabasso,
Antti Lähdesmäki – piano

PS. Luvassa ärsyttävää musiikillista hassuttelua.

Sight & Sound 2013

ke 12.6.2013
Salaiva

Sight & Sound 2013

to 13.6.2013
JAMIT AVAA: Helle Lund Duo sekä Conrad Isidore

Sight & Sound 2013

pe 14.6.2013
Helle Lund Trio

Kellariklubi

la 15.6.2013
Uusia nousevia bändejä lavalla;

”Miss Respected on genrerajoja rohkeasti rikkova rock-bändi, joka tarjoaa mieleenpainuvan keikkakokemuksen.”

”Sir Fungus on vaatimatonta, mutta tyylikästä, tummanpuhuvaa ja uhkaavaa, sekä raakaa ja hiomatonta thrash-bluesia.”

Gardeners of Gethsemane

Bändi on perustettu vuonna 2007, kolmen veljeksen ja serkkupojan kesken. Ajan saatossa bändin musatyylistä on tullut massiivisen energistä ja punkahtavaa vaihtoehto metallia, sisältäen vahvoja vaikutteita stoner rockista sekä doom metallista.

Linkkejä ääninäytteisiin; http://maihinnousu.net/a/2995 http://gogband.bandcamp.com/

Jazzjamit

ti 18.6.2013
Houseband avaa yhdeksältä jatsilla, sen jälkeen lava on auki soittajille genrerajoista riippumatta.

trio Hypotalamusic avaa jamit

ke 19.6.2013
Muistattehan vielä viime vuoden Jyväskylä Jazz Massive illoista tutun trion Hypotalamusicin? Jos ette, niin kerrataan lyhyesti bändin synty..

Viime vuonna kiitosta keränneissä improvisaatio-illoissa syntyi puolivahingossa trio Hypotalamusic. Tai no ennen tätä oli ollut jo puhetta basistimies Jaakonahon Petrin toiveesta tehdä musaa rumpujen, basson ja vokaalien pyhän minimalistisen kolminaisuuden ratsastaessa ääniaalloilla. Meininki on alusta alkaen ollut freestylen (lue: vapaan nopeassa hetkessä luomisen) hengen syvimmän olemuksen vaaliminen. Yleisön hyväksikäyttäminen tunnelman ja musiikin luomiseen on myös keskiössä tärkeänä. Autotallissa on käyty kerran äänittämässä kirjoittamattomia lauluja. Hetkessä hyvä syntyy!

Rummuissa loistaa maailmaa kivasti kiertänyt sekopäinen rytmimatkailija Joonas Leppänen. Bassossa kehuja ja groovea kerännyt, ehkä maailman kovin J Dilla fani, Petri Jaakonaho. Mikrofonia turmelee tyylein monessa mukana oleva Soul Valpio. Illan teemana on yleisöltä kysyttävät aiheet ja täysin hetkessä syntyvät kappaleet. Uniikkia toimintaa siis luvassa! Meininkiin yhtyy muitakin muusikoita ja räppäreitä joten kesäiseen keskiviikkoon kannattaa varautua avoimin mielin!

Aerosmith-avaus + Pop/rock-jamit

ti 25.6.2013
Tällä kertaa tiistaina on vuorossa pop/rock -jamit, jotka houseband avaa Andrea Brosion johdolla soittamalla Aerosmithin tuotantoa!

Marian Petrescu ja Hector Lepe

ke 26.6.2013
Pianon ja kitaran yhdistelmä luo kepeän tunnelman. Luvassa kaunista musiikkia, jazz standardeja balladeista bebopiin. Tule kuuntelemaan!

MARIAN PETRESCU trio feat. ANNIINA SELÄNNE

to 27.6.2013
Svengaavia jazzstankkuja

PENATONICS

pe 28.6.2013
”Keski-Suomen räiskyvin ja energisin bilebändi on Penatonics! Tämä groovekone pitää sisällään kolme aitoa Penaa, hulvatonta meininkiä ja aimo annoksen rouheaa soittotaitoa. Tämän kokoonpanon ohjelmisto koostuu 70-luvun parhaimmista funk- ja soulklassikoista nykypäivän kovimpiin radiohitteihin. Tiukka ammattiote rautaisella asenteella ei jätä ketään kylmäksi – Penatonics tekee bileistäsi parhaat. Keikkalavalla nähdään ja kuullaan kitaristi Markus ”Pena-Shake” Penttisen vertaansa vailla pyörivät lanteet, rumpali Vili ”Daddy-Cool” Kallosen tanssijoita kutsuva komppi, kitaristi Jaakko ”Baby-Pena” Penttilän maukkaimmat ja tiukimmat soundit, basisti Hanna ”Thunderbird” Turusen grooveimmat linjat sekä laulaja Iina ”Eversti-Pena” Penttilän huikea lavashow!

Penatonicsin loistava porukka boostaa bileesi uudelle tasolle – Penat ovat valmiita, oletko sinä?”

Joutilas Yläluokka

la 29.6.2013
”Äveriään sielukasta, rockin sekaista poppia.” Keväällä 2013 yhtye julkaisi tulevalta debyyttialbumiltaan sinkun ”Tahdon muistaa huomenna”, joka aiheutti positiivisia reaktioita yleisössä ja pääsi aina radioaalloille asti. Debyyttialbumi ”Pimeys meni pilalle” julkaistaan vuoden 2013 aikana. Kesällä yhtye keikkailee akustisella kokoonpanolla.

Tahdon muistaa huomenna -musiikkivideo: http://www.youtube.com/watch?v=mljSPbAlwjM

Facebook: https://www.facebook.com/Joutilas

Jamit! Muhoset avaa klo 21

ke 3.7.2013
Valjekset Lauri ja Aleksi Muhonen avaavat jamit soittamalla akustisesti 60-luvun hengessä, sen jälkeen lava on avoin kaikenlaiselle musiikille!

Five Good Reasons plays Christian Röver

to 4.7.2013
Komppiryhmän jäsenet ovat käyneet opettelemassa biisit itsensä Röverin piiskaamana Leipzigissa, nyt tuomme ne Popparin lavalle maestron otteesta vapautuneina. Musiikillisesta annista vastaavat:

Tuisku Lehtola – kitara
Mika Savolainen – saksofoni
Antti Lähdesmäki – piano
Pekka Löhönen – basso
Teemu Mustonen – rummut

Keikan jälkeen jamit!

to 4.7.2013
Tervetuloa valmiiksi lämmitetylle lavalle!

Groovy Friday – Avauskeikka ja jamit!

pe 5.7.2013
Lava lämmitetään ensin setillisellä groovea, sen jälkeen se on avoinna jameille!

Housebandinä toimivat:

Hilkka Louhivuori – Laulu
Hanna Turunen – Basso
Tuisku Lehtola – Kitara
Antti Lähdesmäki – Koskettimet
Ilkka Oksanen – Rummut

Jazzjamit

ti 9.7.2013
Avauksessa klo 21 tuttuja, pohjoismaisia kansan- ja muita sävelmiä jatsiinpäin tönäistynä.
Heta Nykänen, Pekka Löhönen, Antti Lähdesmäki

Froggy Mountain Boys

ke 10.7.2013
Tämä hulvaton porukka vieraili viimekesänä Jyväskylän kaduilla ja vetivät yllätyskeikan Popparissa. Tätä älä missaa.

www.froggymountainboys.com

http://www.youtube.com/watch?v=URuWpBtBEDs

KESÄJAMIT

ke 10.7.2013
Tervetuloa jameihin. Vanhasen Antti miksaa jameja heti hulvattoman Froggy Mountain Boys´n keikan jälkeen.

PAVE MAIJANEN

to 11.7.2013

KESÄJAMIT

to 11.7.2013
Paven keikan jälkeen aloitetaan jamit ja Vanhasen Antti on miksaamassa. Tervetuloa

KESÄJAMIT

pe 12.7.2013
Tervetuloa Jammailemaan. Vanhasen Antti on miksaamassa.

Wappupojat

pe 12.7.2013
Wappupojat poikaisevat perjantain jamit käyntiin raivokkaalla funk-mässäkällä! Tämän spektaakkelin jälkeen lava on vapaa kaikille jamittelijoille. Siispä soittimet mukaan ja kesäinen funk-hiki haisemaan, perjantai-jamit ovat tosiasia!

Peck – Basso Jack – Saksofoni Juck – Laulu P. Hermann – Kitara Katuorkidea – Rummut

KESÄJAMIT

la 13.7.2013
Tervetuloa jammailemaan keikan jälkeen. Vanhasen Antti on hoitamassa miksausta. Soittimet vapaasti käytettävissä tai tuo omasi.

RIITAOJA -Mantereelle

la 13.7.2013
Varsinainen superkokoonpano Riitaoja julkaisi Mantereelle-debyyttinsä Svart Recordsin kautta 12. huhtikuuta.

Orkesterin jäsenlista on melkoista luettavaa: Affe Forsman (Sielun Veljet), Arttu Tolonen (Giant Robot, Black Audio, Them Bird Things), Antti Hämäläinen (Black Audio), Ari-Matti Jutila (Jolly Jumpers, The Flaming Sideburns), Janne Westerlund (Circle, Sweetheart) ja Vuk.
http://www.rumba.fi/ensi-illassa-huikean-kovan-kokoonpanon-muodostaman-riitaojan-kaksi-uutta-musiikkivideota-34511/

Elias Kahila Blues Project f. Bill Öhrström

su 14.7.2013
Ruotsalaisen blues-legenda Bill Öhrströmin (mm. Jimi Hendrix, The Who) ja sellisti Elias Kahilan yhteistyöstä syntynyt poppoo ainutlaatuisella keikalla Jyväskylässä!

Bill Öhrström (voc), Elias Kahila (cello), Ulf Fagerholm (bass), Pekka Pelkkala (drums).

ILTA JATKUU JAMEILLA

Jazzjamit

ti 16.7.2013
Houseband avaa jamit kello 21
Avaamassa:
Jere Mäntykangas
Hanna Turunen
Teemu Mustonen
Antti Lähdesmäki

Lajitoverit

ke 17.7.2013
Lajitoverit pakottaa jälleen humppajalat raivokkaaseen poljentoon, kun uuden ”Hanslankari Aprikoi EP:n” julkaisu tulee vihdoin todeksi! Reväytämme ilmoille setillisen uusia ja vanhoja biisejä. Tuttuun tyyliin, tempoissa ei säästellä kun takapotku-ska-biitti pääsee valloilleen! Johdatamme yleisön perinteikkääseen mutta vinksahtaneeseen tyyliin hioutuneeseen ska-klezmer-blast-humppa -vaikutteiseen maailmaamme! Yleisöä viihdyttävät siis Aki Saira (klarinetti, trumpetti), Joonas Mustalahti (kitara, balalaikka), Jarkko Heikkinen (basso, monotron) ja Paulo Poverini (rummut). Tervetuloa kaikki ystävät!”

https://www.facebook.com/Lajitoverit https://soundcloud.com/lajitoverit”

Case of two

to 18.7.2013

Monday clubeilta tuttu duo soittaa pari setillistä hyviä kappaleita*

Heta Nykänen, Antti Lähdesmäki

* artistien subjektiivinen näkemys, erimielisyyksien sattuessa vastuu on kuulijalla

Kellarijamit

pe 19.7.2013
Tervetuloa jammailemaan! Ota oma skeba matkaan tai sitten soittele talon kamoilla. Soittimet ja pa käytössä. Genre on vapaa!

Housebandina lavaa lämmittelemässä:
Heta Nykänen
Jere Mäntykangas
Antti Lähdesmäki
Pekka Löhönen
Teemu Mustonen

Paavo Kässi

la 20.7.2013
Andrea Brosio soolo peruttu sairauden vuoksi ja Paavo paikkaa.

Minä olen Paavo Kässi. Esitän suomalaista laulettua lyriikkaa kitaran säestämänä. Pieni osa teoksista on minun, suuri osa vieraiden käsialaa.

Nine Strings

ke 24.7.2013
Tunteikasta ja intiimiä akustista settiä sellon, akustisen basson ja naislaulun siivittämänä. Biisejä artisteilta mm. Alicia Keys, Anna Puu, Sheryl Crow, Queen. Nine Strings: Piia Säilynoja (laulu), Elias Kahila (sello), Hanna Turunen (basso).

www.facebook.com/NineStringstrio https://soundcloud.com/nine-strings

MARCIA LISBOA (BRA) Bossa Nova & Jazz feat. Mihai Petrescu

to 25.7.2013
Jyväskylän ja Suomen lumonnut Marcia Lisboa tekee spesiaalikonsertin Jyväskylän Jazzbar Popparissa!

Jyväskylän Kesän loppuunmyydyn konsertin ulkopuolelle jääneetkin pääsevät nyt kokemaan bossa novaa ja jazzia. Marcia Lisboa on yhtyeineen kiertänyt Eurooppaa ja esiintynyt Suomessa jo mm. Pori Jazzeilla, LinnaJazzissa ja Faces Festivaleilla ja ihastuttanut sambaklassikoillaan suomalaiset vauvasta vaariin.

Marcia Lisboan ja taustaorkesterinsa kunniavieraana Popparin keikalla on maailmalla laajalti kunnioitusta nauttiva jazz-basisti Mihai Petrescu, jonka kanssa Marcia on saanut ilon ja kunnian konsertoida aiemminkin.

Luvassa on siis kaunista maailmanluokan musiikkia, jossa yhdistyy brasilialaiset harmoniat, afrikkalaiset rytmit ja jazzin universaali sulokkuus.

Aloitamme klo 21,30 joten tulethan ajoissa saadaksesi hyvät paikat. Tervetuloa kaikki bossa novan syleilyyn Poppariin torstaina 25. heinäkuuta!

www.marcialisboa.com www.myspace.com/marcialisboa

Crocodile Blues Band

pe 26.7.2013

Kellarijamit

la 27.7.2013
Juhlaorkesteri Nallet avaa Popparin kuuluisat kellarijamit lauantaina! Nallet ilostuttaa juhlijoita kovin hyvällä musiikilla, jonka tahdissa voi tanssia tai vaikka vaan istuskella! Tervetuloa ystävät rakkaat! Nallet on: Mika Savolainen basso ja hauskat vitsit Essi Nieminen rummut Tuisku Lehtola kitara Eeva Lietonen laulu

Rockjamit avaa The Grand Astoria (RUS)

ma 29.7.2013
Jamit avaa venäläinen raskaan rokin bändi.

Jazzjamit

ti 30.7.2013
Avauksessa soitetaan tällä kertaa standardeja, sen jälkeen lava on auki kaikenlaiselle musisoinnille.

Houseband:
Jere Mäntykangas
Aki Saira
Hanna Turunen
Antti Lähdesmäki
Ilkka Oksanen

Pop/rock -jamit

ke 31.7.2013
Avauksessa suomenkielisiä popkappaleita uuteen uskoon sovitettuina, avauksen jälkeen lava ja soittimet jammailijoiden käytettävissä.

Houseband:
Heta Nykänen – voc
Tuisku Lehtola – gtr
Antti Lähdesmäki – pno
Juuso Rinta – bs

Bilebändi Efekti

to 1.8.2013
”Bilebändi Efekti on uusimmilla hiteillään pirteä väriroiske ja biletaivaan valovoimanen tähti! Tämä tiimi koostuu viidestä ammattimuusikosta joiden intohimona on hyvä musa ja timanttinen live-meininki.

Efektin bilekeitos koostuu uusimmista hiteistä sekä pop- ja rockmusiikin klassikoista. Keikoilla kuulet versioita esimerkiksi Jenni Vartiaisen, Chisun, Haloo Helsingin, Katy Perryn, P!nk:in, Maroon 5:n ja Lady Gagan kappaleista.

Käy tsekkaamassa bändin kotisivut osoitteessa http://bilebandiefekti.com ja tykkää meistä facebookissa https://www.facebook.com/bilebandiefekti”

Bilebändi Efekti

pe 2.8.2013
”Bilebändi Efekti on uusimmilla hiteillään pirteä väriroiske ja biletaivaan valovoimanen tähti!

Tämä tiimi koostuu viidestä ammattimuusikosta joiden intohimona on hyvä musa ja timanttinen live-meininki.

Efektin bilekeitos koostuu uusimmista hiteistä sekä pop- ja rockmusiikin klassikoista. Keikoilla kuulet versioita esimerkiksi Jenni Vartiaisen, Chisun, Haloo Helsingin, Katy Perryn, P!nk:in, Maroon 5:n ja Lady Gagan kappaleista.

Käy tsekkaamassa bändin kotisivut osoitteessa http://bilebandiefekti.com ja tykkää meistä facebookissa https://www.facebook.com/bilebandiefekti”

Telefunkens

la 3.8.2013
The TELEFUNKENS Old school rough Rock´n´Roll & rockabilly Show vihdoin Popparissa!!!! Suoraan sieltä …………….vissiin kiertueelta Jyväskylään!!! Tässä perinteistä Rock`n`Roll bilemusaa kovakuntoisille!!! Rhythm guitar, vocals – Big E. Hepojoki Bass, vocals – Long John Siukola Lead guitar – Money Hane Hepojoki Drums, vocals – Sam the Man Pekkis Pekkarinen

Jazzjamit

ti 6.8.2013
Jamiavauksessa standardeja, sen jälkeen tutusti lava vapaa kaikelle mitä mieleen juolahtaa.

Avaamassa:
Jere Mäntykangas
Hanna Turunen
Vili Kallonen
Antti Lähdesmäki

Pop/rock -jamit

ke 7.8.2013
Housebandina avaamassa:
Vili Kallonen
Hanna Turunen
Antti Lähdesmäki
Juha Takanen
Jere Mäntykangas
Heta Nykänen

Alternative Alliance -klubi

to 8.8.2013
Alternative Alliance -klubi on Jyväskyläläisen Piecemakerin sekä Oululaisen Dianin vauhdittama vaihtoehtorock-ilta, joka on järjestetty useammassa kaupungissa jo parina vuonna hyvällä menestyksellä. Kaksi monipuolista bändiä takaavat hengästyttävän, viihdyttävän, janottavan ja omalaatuisen illan raskaamman vaihtoehdon ystäville.

https://soundcloud.com/piecemakerband http://www.dianband.net

Jaminavauskeikka + jamit!

pe 9.8.2013
Avauskeikalla luvassa tanssittavaa popmusiikkia Emma Kuivalaisen johdolla , sen jälkeen lava on valmiiksilämmitetty ja auki musisoinnille!

Jamiavausbändi:
Emma Kuivalainen
Tuisku Lehtola
Antti Lähdesmäki
Pekka Löhönen
Vili Kallonen

Kellarijamit avaa Charlie&Maggie

la 10.8.2013

Akkarijamit

ma 12.8.2013
Jamiavauksessa soi akustiset kitarat Jere Mäntykankaan ja Markus Penttisen toimesta minkä jälkeen estradi on vapaa välittömällä jamitouhulle tyylistä riippumatta!

Konservatorion ykkösten ilta

ti 13.8.2013
Uusien konservatorio-opiskelijoiden illassa Sami jakaa infoa jamikäytänteistä kello 20, tämän jälkeen jameja avaamassa Trio Backdoor Boys.

Avauksen jälkeen lava ja soittimet käytettävissä!

Trio Backdoor Boys avaa jamit

ti 13.8.2013
Jaminavauskeikka kello 21 konservatorion ykkösten illan jälkeen.
Avauksen jälkeen lava ja soittimet käytettävissä!

Trio Backdoor Boys:
Pekka Löhönen – basso
Antti Lähdesmäki – piano
Teemu Mustonen – rummut

Southern Confort Duo

ke 14.8.2013
Cach- coverbändi southerncomfortduo.blogspot.fi

Gettomasa Joosu J & Ruuben + Korstoraatio

pe 16.8.2013
Tiukkaa räppiä koko illan täydeltä tarjoaa Vellamon räppi-kokoonpano mihin kuuluu räpin Suomenmestari Gettomasa, Joosu J ja Ruuben, sekä Korstoraatio mihin kuuluu Lyttä, Tohtori-Getto, Mikemo ja Duve.

Soundcloud Gettomasa : https://soundcloud.com/gettomasa Soundcloud korstoraatio : https://soundcloud.com/tohtori

”Mika 50v.”

la 17.8.2013
Ovet avataan 21.00, jonka jälkeen lavalle nousee RadiuSeX

Rasmus &. Fia &. Järvisen Lentokone & RadiuSeX

la 17.8.2013
Monen vuoden jälkeen ollaan taas kasassa: Järvisen Lentokone ja RadiuSex.

Tuoreempaa tunnelmaa luomassa Fia ja Rasmus Tirronen omine kokoonpanoineen.

Pyöreiden vuosieni kunniaksi ilmainen sisäänpääsy (narikka 2€). Nähdään siellä – TERVETULOA!

Terveisin Mika

Keränen & Pukki Duo

ti 20.8.2013
Kumpi ottaa vastuun?

Leevi Pukki: kontra- ja sähköbasso Kalle Keränen: altto- ja baritonisaksofoni, huilu

Penatonics avaa jamit

ke 21.8.2013
www.facebook.com/Penatonics

AVAA JAMIT, JONKA JÄLKEEN LAVA VAPAA! Pidetään hauskaa!!!!!

Johanna Tuomisto & Tuuletar

to 22.8.2013
JOHANNA TUOMISTO
Laulaja Johanna Tuomisto esittää sooloprojektissaan omasta kaivosta kauhottuja kappaleita, joiden alkuvedet pulppuavat suomalaisesta runolaulun ja tarinankerronnan perinteestä. Laulut kertovat suurien tunteiden elämäntilanteista yli ajan: ihastumisen sokaisevasta voimasta, miniän kurjasta kohtelusta uudessa talossaan, sekä rakkaan hellästi eheyttävästä kosketuksesta. Heleitä, puron lailla soljuvia laulumelodioitaan muusikko säestää mandoliinilla ja viululla. Hulvattomuuden yllättäessä säestykseksi kelpaa myös pelkkä raajojen hurja läpsyttely!
http://soundcloud.com/johannatuomisto

TUULETAR
Tuuletar on neljän värikkään nuoren naisen lauluyhtye, joka on perustettu Tanskassa keväällä 2012. Tuulettaren musiikki on energistä ja kokeilevaa a cappella folkia, jossa suomalainen kansanperinne ja urbaani nykymusiikki kohtaavat. Yhtye on jo niittänyt mainetta sekä Suomessa että ulkomailla: Tuuletar valittiin sekä Aarhus Vocal Festival 2013 että Tampereen Sävel 2013 lauluyhtyekilpailujen finaaleihin. Tämän lisäksi Tuuletar valittiin Kaustisen kansanmusiikkifestivaalin 2013 Showcase sarjaan. Sarjan avulla halutaan nostaa esiin uusia mielenkiintoisia kokoonpanoja ja tarjota näille näkyvyyttä juhlien ohjelmaan sijoitettujen showcase-konserttien puitteissa. Showcase-menettely on maailmalla yleisesti käytetty tapa tuoda nousevia nimiä festivaaliyleisöjen tietoisuuteen.

Ensimmäisen EPnsä ”Ahavana kulemme” yhtye julkaisi heinäkuussa 2013. Tuuletar: Venla Ilona, voc Sini Koskelainen. voc Johanna Kyykoski, voc Piia Säilynoja, voc

Kellarijamit

to 22.8.2013
Illan keikka peruttu sairastapauksen vuoksi joten pannaanpa kellarijamit pystyyn.

SURFTONES

la 24.8.2013
lippuja ovalta 50 kpl!! Alvar Aalto designseminaarin klubi-ilta

Jazzjamit

ti 27.8.2013
Avausbändi avaa illan jazzit, minkä jälkeen lava ja soittimet ovat vapaita jamihenkiselle soitannalle.

Avausbändi:
Oula Karppinen – saksofoni
Jere Mäntykangas -kitara
Juuso Rinta – basso
Juuso Raatikainen – rummut

Foxy Torture avaa Pop/Rockjamit!

ke 28.8.2013
Foxy Torture avaa keskiviikon jamit järkyttävällä rockmeiningillä! Ilmainen sisäänpääsy ja bändin jälkeen lava on vapaa!
Fozy Torture on!

Heikki Pyykkönen – LAULU

Jere Mäntykangas – KITARA

Markus Penttinen – KITARA

Kalle Saarelma – BASSO

Juho Saarikoski – RUMMUT

Kellarijamit avaa Kantribändi

pe 30.8.2013
Ilmat viilenevät, mutta Popparissa on etelän lämmintä tunnelmaa kun Kellarijamit avataan vauhdikkaasti niin sanotulla Country-musiikilla
Avausbändissä tulkitsee: Heta Nykänen, Annika Yli-Urpo, Jere Mäntykangas, Markus Penttinen ja Hanna Turunen.

Popparin pianobaari & Marian Petrescu

la 31.8.2013
UUTTA POPPARILTA! LAUNANTAISIN OVET AUKEAA KLO 15 JA PIANOBAARI STARTTAA KLO 18 -19.30. JA KUKAPA MUU ISTUU PIANON ÄÄREEN, KUIN MAESTRO ITSE MARIAN PETRESCU

SoulHealer

la 31.8.2013
SoulHealer on kajaanilainen melodista perinteistä heviä soittava bändi, joka on perustettu 2009. Levyjä on tehty kaksi ja kolmas levy tulee ulos keväällä 2013. Kesällä 2012 kirjoitettiin levytyssopimus saksalaisen Pure Legend Records-levy-yhtiön kanssa ja kolmas vielä julkaisematon levy tulee ulos yhtiön kustantamana ja jakelemana.

Keikkoja on tehty kymmeniä ympäri Suomea ja vuodelle 2013 on tulossa paljon keikkoja ymopäri maata. Myös ulkomailla on keikalla pariin otteeseen käyty: 2010 Venäjällä ja 2012 Saksassa. Molemmat ovat olleet festarikeikkoja.

Kokoonpano: Jori Kärki – laulu
Teemu Kuosmanen – kitara, taustalaulu<
Sami Mikkonen – kitara
Pasi Laakkonen – basso, taustalaulu
Timo Immonen – rummut

Julkaisut: – Dreamcatcher, 2010 (ep) omakustanne
– The Kings of Bullet Alley, 2011 omakustanne
– The Kings of Bullet Alley Special edition, 2012 Inverse Records
– tba eli toistaiseksi nimeämätön, kevät 2013 Pure Legend Records

Hanna Haapanen & Heidi Elmgren Duo @ Monday Club

ma 2.9.2013
Ohjelmistossamme on sävellyksiä omiin ja muun muassa Sirkka Seljan ja Larin Kyöstin runoihin sekä Anna-Mari Kähärän kappaleita.

Pop/rockjamit!

ke 4.9.2013
Lava ja soittimet vapaina jammailijoille!

Authentic Sounds Club Idiomatic & Wends

pe 6.9.2013

U. PASANEN BAND

la 7.9.2013

Prog/jazzjamit

ti 10.9.2013
Illan houseband rykäisee jamit käyntiin: Aapo Nieminen (gtr) Panu ”PJ” Korhonen (keys) Vili Kallonen (dr) Hanna Turunen (bass) Avauksen jälkeen KAIKKI jamihenkiset muusikot mars lavalle!

Pop/Rockjamit

ke 11.9.2013
Avausbändi avaa illan, minkä jälkeen lava on vapaa ja on aika jammailun.

”Keskiviikkoiset pop/rock-jamit avaa huikeat:

Emma Kuivalainen, laulu Tuisku Lehtola, Kitara Ilkka Oksanen, Rummut Miika Pelkonen, koskettimet Juuso Rinta, basso”

Samba à Venda! with Felipe Salles & Mikko Pettinen

pe 13.9.2013
Felipe Salles & Samba à Venda! kiertueella syyskuussa

Helsinkiläinen brasilialaisen musiikin kollektiivi Samba à Venda! konsertoi syyskuussa Suomessa. Kollektiivin rytmisektio saa vieraakseen Yhdysvalloissa pitkään vaikuttaneen arvostetun brasilialaisen saksofonistin ja säveltäjän Felipe Sallesin sekä maamme eturivin trumpetisteihin kuuluvan Mikko Pettisen. Konserttien lisäksi kiertueen ohjelmaan sisältyy brasilialaista musiikkia ja jazzia käsittelevä workshop, joka järjestetään Joensuussa, Jyväskylässä, ja Kokkolassa.

Konserttien ohjelmisto sisältää Sallesin ja yhtyeen muiden jäsenten sävellyksiä sekä sovituksia brasilialaisen jazzin mestareiden kuten Hermeto Pascoalin, Moacir Santosin ja Ed Mottan musiikista. Konserttien välissä yhtye äänittää levyn, joka sisältää alkuperäisten sävellyksien lisäksi myös uusia sovituksia brasilialaisesta laulumusiikista. Saksofonisti Felipe Salles on julkaissut omaa musiikkiaan viiden albumin verran, joista viimeisin Departure (2012) noteerattiin huippuarvosteluilla mm. Downbeatissa ja Jazz Times Magazinessa. Trumpetisti Mikko Pettinen tunnetaan omien kokoonpanojensa Happy People ja MP4 lisäksi mm. UMOsta ja Helsinki-­‐Cotonou Ensemblestä. Rumpali Joonas Leppänen tunnetaan monipuolisena lyömäsoittajana ja säveltäjänä mm. Big Blue yhtyeestä. Basisti Jarno Lappalaisen ja kosketinsoittaja Sampo Härkösen Samba à Venda! kollektiivi viimeistelee juuri debyyttialbumiaan brasilialaissäveltäjä Moacir Santosin musiikista. Felipe Salles – saksofonit Mikko Pettinen – trumpetti, flyygelitorvi Sampo Härkönen – kosketinsoittimet Jarno Lappalainen – kontrabasso Joonas Leppänen – rummut

Pianobaari & Sini Pajunen Miika Pelkonen duo

la 14.9.2013
Tervetuloa nauttimaan.

Mikki Kauste Duo

la 14.9.2013
Egotripistä tuttu!

Housebandi avaa jazzjamit

ti 17.9.2013
Unohda syksyn kolea aika, tule kokemaan jazzin taika. Avauskeikan jälkeen lava on avoin jamihenkiselle toiminnalle!

Diakoniatyöntekijöiden jatkot & Lauri Tähkä

ke 18.9.2013
LOPPUUNMYYTY! Ovi avataan n. 22.45! Diakoniatyöntekijöillä

Doug Jay (USA)

to 19.9.2013
Washingtonista kotoisin oleva blueslaulaja/huuliharpisti Doug Jay tekee pitkästä aikaa kiertueen Euroopassa, ja tuo vauhdikkaan huuliharppublues-shownsa myös Suomeen, Jyväskylään ja Poppariin.

Doug Jay on tehnyt uraa 70-luvulta asti ja soittanut lukuisten maailmantähtien kuten B.B. Kingin ja Muddy Watersin kanssa. Parin vuoden ajan 80-luvun alussa Doug esiintyi myös Muddy Watersin pitkäaikaisen kitaristin Bob Margolinin yhtyeessä. Doug asui pitkään Saksassa, ja hän nauttikin Euroopan vuosinaan runsaasta kysynnästä eri maiden blues-festivaaleilla. Nykyään hän asuu taas Washingtonissa, ja on harvinaisempi vieras Euroopan pituuspiireillä.

Jay on omalla nimellään julkaissut 4 albumia, joista viimeisin ´Under The Radar´ on kerännyt runsaasti kehuja alan lehdistössä. Hänen omissa sävellyksissään näkyy terävä ja tuore kynänjälki, mutta samalla hän kunnioittaa bluesin vanhaa perinnettä. Jayn repertuaarissa on kuultavissa kaikuja mm. Little Walterilta, Junior Parkerilta, Muddy Watersilta ja Otis Spannilta.

http://www.dougjay.com

Doug Jay: laulu ja huuliharppu, Tomi Leino: kitara, Jaska Prepula: basso, Mikko Peltola: rummut

Down town STAND UP

pe 20.9.2013
Tommi Tuominen MC Tomi Haustola Arimo Mustonen Robert Pettersson

Jamit

pe 20.9.2013
Stand Uppien jatkojamit

Down town STAND UP

la 21.9.2013
Anders Helenius MC Joni Koivuniemi Tomi Walamies

Down town STAND UP

la 21.9.2013
Fredi Lilius MC Rich Lyons (USA) Mikko Vaismaa RudiRok

Jamit

la 21.9.2013
Stand Uppien jatko jamit

Anniina Selänne & Marian Petrescu Trio levynjulkkarikeikka!

ke 25.9.2013
Anniina Selänteen debyyttilevy ”Nousee päivä” on nyt ilmestynyt! Yhdessä upeiden muusikoiden kanssa tehty levy sisältää niin kevyttä kuin myös tunnelmallisempaa jazzmusiikkia. Tule nauttimaan ihanista jazzstandardeista sekä myös uudemmasta tuotannosta!

Anniina Selänne laulu, Marian Petrescu piano, Mihai Petrescu kontrabasso, Raimo Väyrynen rummut

UP-klubi

to 26.9.2013
UP-klubi Goes Tanssin Aika

Järjestäjät: Keski-Suomen Tanssin Keskus ja Tanssin Aika -festivaali

Monitaiteellinen Up-klubi on UudenPolvenMuseo -tanssitapahtuman urbaani pikkusisko. Kaupunkitiloissa, kuten baareissa järjestettävä klubi tuo esittävää taidetta rentoon ympäristöön. 26.9. järjestettävä ilta on samaan aikaan järjestettävän valtakunnallisen nykytanssia esittelevän Tanssin Aika -festivaalin jatkoklubi.

Ohjelmassa nähdään ote Elsa Heikkilän ja Malwiina Heikkilän uudesta teoksesta Boiling Point. Illan aikana on myös mahdollista osallistua ArtLeak -ryhmän Kankaalta kankaalle -animaatiopajaan. Musiikista vastaa dj R2ISDJ2.

Treileri edellisestä klubista: http://www.youtube.com/watch?v=3CGd1IrGENE

Tanssin Ajan ohjelmisto: www.tanssinaika.fi

Authentic Sounds Club The Lieblings & Home Junior

pe 27.9.2013

Sici

la 28.9.2013
SICI on kovaa vauhtia nouseva, uniikin soundin ja ainutlaatuisen live-shown omaava soul/pop/hiphop -yhtye, jonka rytmi syntyy taidokkaan beatboxauksen ja slamkitaroinnin summasta. Beatboxaajan ja kitaristin lisäksi bändissä vaikuttaa basisti, sekä Jyväskylän oma kultakurkku, Sici! Huippusuositulla live-kokoonpanollaan festareilla ja klubeilla aktiivisesti keikkaillut SICI julkaisee debyyttialbuminsa keväällä 2014 yhteistyössä Jiffel Recordsin kanssa.

Tuomas Paukku Description

ti 1.10.2013
Kitaristi Tuomas Paukku tuo ruotsalaisyhtyeensä ensimmäistä kertaa kiertueelle Suomeen syys-lokakuun taitteessa. Viikon mittaisen turneen viimeistä edeltävä keikka soitetaan Jyväskylän Popparissa. Bändin johtajana toimiva keskisuomalaismuusikko on aktiivinen säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta, mutta helposti lähestyttävää musiikkia tinkimättä taiteellisesta laadusta.

Yhtye perustettiin syksyllä 2009 Paukun muutettua jazzopintojensa perässä Tukholman. Paukku on koonnut kokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria ruotsalaisia soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii hiljattain oman oktettinsa kanssa italialaiselle CAMJazz levy-yhtiölle debytoinut Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan Emil Erikssonia, ja rumpali Konrad Agnas on palkittu mm. vuoden 2013 Faschings Vänner -stipendillä.

Paukun kotiareenalla Popparissa on luvassa yhtyeen tuoretta musiikkia sekä jo hieman ajan jalostamia sävellyksiä. Keikkaa sattuu Popparin perinteiselle jami-illalle, joten ilta jatkuu takuuvarmasti jamien merkeissä.

Tuomas Paukku, kitara Johan Christoffersson, saksofonit Peter Knudsen, piano Emil Eriksson, basso Konrad Agnas, rummut

http://www.youtube.com/watch?v=luLllyt2t2A

Tuomas Paukku Descriptionin toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

Usvalon EP:n julkaisukeikka!

ke 2.10.2013
Usvaa ja valoa, kuplivaa nostetta, sykähdyttäviä hetkiä ja ripaus elämän mausteita. Lauluntekijä löysi samaan pakettiin lauluäänen, grooven ja soundin, jotka kuulostavat juuri tältä.

EP:n JULKAISUKEIKKA!!

Usvalo on:

Hanna Laaksonen – laulu
Annika Yli-Urpo – piano, taustalaulu
Jaakko Penttilä – kitara
Aki Saira – klarinetti, altto- ja sopraanosaksofoni
Vili Kallonen – rummut
Hanna Turunen – basso

Blues Live 2013 Tad Robinson

to 3.10.2013
TAD ROBINSON

Sielukasta soulia. Vahvaa huuliharppua. Miehekästä bluesia. Sydämellistä karismaa. Amerikkalainen Tad Robinson, 57, on aikamme johtavia sinisilmäsoulin edustajia. Robinson on ollut useita kertoja ehdolla vuoden parhaaksi soul-blueslaulajaksi arvostetussa Blues Music Awarsissa. Robinson varttui New Yorkissa ja kasvoi ammattimuusikoksi Chicagon bluesympyröissä. Ääniala on poikkeuksellisen rikas. Robinson on vieraillut Suomessa aiemmin ja saavuttanut vankan kannattajakunnan. Robinsonin ääni on tuttu myös elokuvista. Hän laulaa Kevin Costnerin elokuvassa Hengenpelastaja, Michael Douglasin tähdittämässä leffassa Täydellinen murha sekä esiintyy livenä Steven Seagalin elokuvassa Kaappaus Merellä kohtauksessa, jossa bluesbändi on lavalla. Suomessa häntä säestävät kotimaiset huippumuusikot. Rained All Night on yksi hienoimmista soulkappaleista. Se löytyy Robinsonin viimeisimmältä levyltä Back In Style. Liput 8/5 euroa. Ennakkoliput Popparista.

Kokoonpano: TAD ROBINSON laulu, huuliharppu JASKA PREPULA basso JONNE KULLUVAARA kitarat JUPPO PAAVOLA rummut

HONEY B &THE T-BONES ja Wolf Pack @ BLUES LIVE! 2013

pe 4.10.2013
HONEY B & THE T-BONES

Yli 30 vuotta kunnianhimoista juurihoitoa tuhdeilla mausteilla. Ehtymätöntä luovuutta. Honey B & T-Bones tarjoaa tinkimätöntä ammattitaitoa hyvää fiilistä unohtamatta. 13 albumia. Walking Witness-albumi on mieletön coctail, jossa 1960-luvun San Franciscon psykedeeliset elementit paiskaavat kättä Mississippi bluesin kanssa. Tästä bändistä tykkäävät indie- ja alternativeporukatkin. Edusti Suomea European Blues Challenge-kisoissa tänä vuonna. Aina uudistuva, yllättävä suomalaisen rytmimusiikin peruskallio.

Kokoonpano: AIJA PUURTINEN laulu ESA KULONIEMI kitarat, laulu PEKKA RAJAMÄKI basso, kitara, laulu J SALONEN rummut, laulu

Illan avaa The Wolf Pack, joka kulkee ison suden Howlin´ Wolfin jäljissä. Voimakasta laulua. Rouheaa huuliharppua. Taidokasta kitaraa. Kaiken kruunaa sello. Kokemuksen ja nuoruuden liitto. Jyväskyläläinen trio The Wolf Pack soittaa legendaarisen Howlin’ Wolfin kappaleita, taipuu kauniisiin balladeihin ja gospelhenkisiin syviin poljentoihin.

Kokoonpano: HEIKKI “HESSU” HEINONEN laulu, huuliharppu TUOMAS RÄISÄNEN kitara ELIAS KAHILA sello

Liput 15 euroa, jäsenille 12 euroa. Lippuja saa ennakkoon Popparista. Illan järjestää Blues Live! Ry.

SINI & THE BOYS

la 5.10.2013
Sini & the ”Boys” soittavat klassikkoja jazzstandardeista rokkiin. Tervetuloa! kokoonpano: Sini Pajunen (voc), Jere Mäntykangas (gtr) ja Hanna turunen (bass)

Blues Maraton

su 6.10.2013
. Blues Live Festivaalin päätösjamit. Illan avaaNo Sweat!

Housebandi avaa jazzjamit

ti 8.10.2013
Houseband avaa tiistain jazzjamit. Avauksen jälkeen lava ja soittimet vapaina jamitoiminnalle.

Oula Karppinen, saksofoni
Jere Mäntykangas, kitara
Juuso Rinta, basso
Ilkka Oksanen, rummut

VAPAA PÄÄSY!

Terracotta Pie plays System of a Down avaa Pop/Rockjamit!

ke 9.10.2013
Houseband avaa System Of A Down-henkisellä setillä, minkä jälkeen lava ja soittimet ovat vapaana jammailijoille. Vapaa pääsy!

ANTTI KLEEMOLA – levynjulkaisukeikka

to 10.10.2013
Laulaja-lauluntekijän pitkään odotettu kolmas sooloalbumi ”Täydellinen päivä” viimein ulkona (Sony Music Finland). Virallinen julkkarikeikka vain täällä! Luvassa tiukka tunnin setti sekä uutta että vanhaa levymateriaalia. Ja tietenkin halukkaille uunituore albumi myynnissä!

www.anttikleemola.fi www.facebook.com/anttikleemola

Authentic Sounds Club Pimeys & Harjumaa

pe 11.10.2013
Harjumaa lämmittää!

Aruse

la 12.10.2013
Aruse on perustettu vuonna 2011 Jyväskylässä. Tarkoituksena on soittaa grunge musiikkia kunnioittaen alkuperäisiä versioita mutta tuoden niihin myös oman käden jäljen. Yhtyeen soittajilla useiden vuosienkokemus erilaisista kokoonpanoista mm. Lordi, Maiden Madness, Argon, One Halen. Laulaja Jarno vaikuttaa tällä hetkellä joensuulaisessa Elinkautinen orkesterissa. Settilista sisältää kappaleita mm. Nirvanalta, Pearl Jamilta, Soungardenilta ja Alice In Chainsilta sekä Stone temple pilotsilta.

www.facebook.com/aruseband

Tres Quartet

ke 16.10.2013
Seattlesta kotoisin oleva saksofonisti Mark Hubenthal kasvoi jazz-tradition keskuudessa. Kahden vuoden Jyväskylässä asumisen jälkeen hän palaa kotiinsa Amerikkaan ja tämä on hänen viimeinen konserttinsa pohjoismaissa. Tämä kansainvälinen bändi soittaa bop-jazzia sekoittamalla eri värejä, rytmejä ja tunnelmia. Säestämässä ovat meksikolainen kitaristi Hector Lepe, oululainen rumpali Teemu Mustonen sekä varkautelainen basisti Pekka Löhönen. Tule kuuntelemaan!

Laivue & Evil Forces

pe 18.10.2013
Laivue, tuo kohta pyöreitä vuosia täyttävä Jyväskylän popkone, palaa kotikaupunkinsa lavoille taskut täynnä yllätyksiä. Sitten kakkoslevynsä, Ektro Recordsin julkaiseman ja kriitikoiden suopesti käsittelemän Metsän, yhtye on varovaisesti tarkistanut suuntaansa ja kasaillut uutta, odottamatonta musiikkia kaikkien katseilta piilossa. Huhut kertovat myös muutoksista kokoonpanossa. Siis uutta materiaalia ja uusia naamoja, onko kyseessä edes sama vanha Laivue?? Siitä kannattaa tulla ottamaan selvää. https://www.facebook.com/laivue

Evil Forces soittaa tunnelmallista americanavivahteista indie-folkrockia – välähdyksiä, viipyileviä tuokiokuvia. Muusikot: Timo Hakkarainen – kitara, perkussiot, laulu, huuliharppu, kellopeli; Kaisa Halmemies – laulu, koskettimet, viulu, tinapilli; Jarmo Kiljunen – rummut, perkussiot; Jouni Poikolainen – basso; Taneli Turkka – lead kitara, ukulele; Tuomas Sahlberg – kitara, perkussiot.

Tutustu: https://www.facebook.com/pages/Evil-Forces/268377773245586

The Petoniporsaat

la 19.10.2013
Possuja lämppää Dyecrest

The Petoniporsaat on vuonna 2002 perustettu mikkeliläinen cover-biisejä soittava hard rock / heavy -orkesteri. Bändi koostuu kokeneista pitkän linjan heavy-konkareista (mm. Dyecrest, Naildown), jotka tulkitsevat omasta nyrjähtäneestä näkövinkkelistään biisejä Abbasta WASP:iin.

Kokoonpano: Janne Oksanen – laulu Henri Arola – kitara Pirkka Ohlis – kitara, koskettimet Matti Saari – basso Niko Takala – rummut

HOT CLUB d’EUROPE @ Poppari

ti 22.10.2013
Paulus Schäfer and Olli Soikkeli played together for the first time in January 2012 on the Djangofollies Festival in Belgium. A couple of months later Hot Club d’Europe was a fact by the recording of the bands first cd: ‘Kouvola Junction’. Paulus and bassist Arnoud van den Berg came to Finland and during two afternoon sessions they nailed a set of fresh sounding songs including Finnish evergreens, gypsy tunes and jazz classics.

Since the release of the album in the summer of 2012 the trio is touring around Europe. The power of this trio is besides the fabulous and virtuoso playing, the interaction between the two soloists, who challenge each other to bring out the best of themselves.

In this mini tour bassist Arnoud van der Berg is replaced by Tero Tuovinen.

Check videos of us at Youtube: Song d’Automne Dark Eyes

Drag Queens avaa Pop/Rockjamit

ke 23.10.2013
Drag Queens avaa keskiviikon perinteikkäät Poprockjamit kuninkaalliseen tapaan! Bändin siniverisiin kuuluu: Andrea Brosio, Antti Lähdesmäki, Jere Mäntykangas, Tuisku Lehtola ja Oskari Niemi.

DDJ j a z z c o r e f r e e r o c k n o i s e

to 24.10.2013
Tiukka bändi Pariisista kiertueella Suomessa 21.-29.10.2013 Benjamin Dousteyssier > baritonisaksofoni Julien Desprez > kitara Yann Joussein > rummut http://ddj-coax.blogspot.fr/ 2nd album released in February 2012 – ” everybody happy ? ” Instrumentist Prize the National Competition of La Défense 2007 Paris Young Talents Prize in 2005 A tube blower spitting on a cask beater electrocuted by a metal scratcher, three actions, three letters. DDJ is an engaged band which adopted an experimental and non-conventional approach to music. Adepts of jazz, free jazz and alternative rock, these musicians sprung from the turbulent Coax collective, are ready at every moment to surprise the audience or to surprise themselves, jumping from an unwedge jazz atmosphere to a powerful rock sound. DDJ was born in 2006. Kiertue toteutetaan Ranskan Instituutin tuella. Tuotanto: Vapaat Äänet

Operation Ozzy

pe 25.10.2013
Operation Ozzy palaa Popparin lavalle räjäyttämään Ozzy-fanien tajunnan setillisellä Ozzy Osbournen hittejä! Älä missaa tätä!

Kokoonpano: Janne Oksanen – laulu Mikki Rousi – kitara Jaani Kähkönen – kitara Henri Hänninen – basso Pekka Rinne – rummut

Super Granny Balkan Hiphop Fest

la 26.10.2013
Jyväskylä on musiikin edelläkävijä, sillä Suomen ensimmäinen, aivan hulvaton minifestari, näkee päivänvalon ja yön pimeyden lauantaina 26.10. Popparissa! Silloin voit kokea sen, mitä olet kaivannut syksyn pimetessä: räiskyvää balkan-iloittelua, ”palavia mummoja”, maagisia mustalaisrytmejä, alusvaatteita, tulista räppiä ja kattoon asti pomppivaa bailukansaa!

Hikeä tuottavaa iltaa johtavat tämän hetken kuumat nimet:

DJ Soul Valpio Jargoslavia Grannies Smoking Pipes

JARGOSLAVIA

Jargoslavia on uusi superbalkanjazzia soittava ja suomeksi laulava orkesteri, joka ensimmäisillä keikoillaan on todistanut uuden balkangenren laskeutuneen Suomen kamaralle! Hankalasti sanoiksi puettava tyyli saa vaikutteensa balkanin mustalaisilta, omituisista rytmeistä ja melodioista, jotka tuovat paatuneimpaankin sydämeen etelän lämpöä ja lantioon kuumaa keinahtelua!

Jarkko Jargeli Niemelä – laulu, trumpetti Antti Kujanpää – koskettimet Petri Kautto – laulu, kitara Jori Huhtala, basso Tuomas Timonen, rummut

GRANNIES SMOKING PIPES

Kovan livebändin maineessa oleva hip hop- yhtye Grannies Smoking Pipes rikkoo genrerajoja ja sekoittaa soittoonsa mm. jazzia, funkia ja reggaeta! Hyväntuuliselle riimittelylle antavat potkua livenä saksofonit, koskettimet, vibrafoni, bassokitara ja rummut. <br<
Soittajat: Juho Nuutinen – vokaalit, Pekka Asikainen – vokaalit, Lasse Asu – saksofonit, koskettimet, Ilkka Kleemola – bassokitara, Henrik Meyer – rummut, vibrafoni

www.granniessmokingpipes.com

Dixie Harlem 20-v levyn julkkarikeikka

su 27.10.2013
20-vuotias Dixie Harlem julkaisi juhlalevyn!

*Kivaa ei malta lopettaa*,
Sen piti olla vain hauskanpitoa kavereiden kesken, mutta siitä alkoi yhteinen taival, joka on kestänyt jo hieman yli 20 vuotta eikä loppua näy! Dixieland-klassikoilla, kuten *Glenn Millerin* ja *Frank Sinatran*ikivihreillä vuonna 1992 aloittanut jyväskyläläinen Dixie Harlem perustettiin alun perin yhtä keikkaa varten, mutta soitto svengasi ja soittajat viihtyivät toistensa seurassa aivan liian hyvin, jotta tämä olisi ollut mahdollista. – Kivaa ei malta lopettaa, perustelee yhtyeen trumpetisti *Juha Lauttamus* Dixie Harlem laajensi tyylirepertoaariaan ensin swingiin, sitten hengelliseen jazziin, gospeliin, negrospirituaaleihin ja virsiin sekä myös tanssimusiikkiin, bossa novaan, lattareihin, tangoon, valssiin, jenkkaan ja lopulta vanhaan 1930-50-lukujen iskelmään. Vuosien varrella yhtye on soittanut läpi monet Suomen jazzfestivaalit ja klubit Helsingin maineikkaasta Storyvillestä lähtien. Ikimuistoisimpia ulkomaan keikkoja ovat olleet Espanjan Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä 20-vuotiskiertueella 2012 soitetut.

Ikimuistoinen oli myös se tapa, jolla bändi löysi juhlalevylleen solistin jazzravintola Popparin Joulujazzeissa 2011.

– Laulaja *Jonna Ortjun* vakituisille säestäjille tulikin meno *Eino Grönin* keikalle, joten meidät pyydettiin lennosta paikkaamaan. Sehän meni sitten aivan putkeen ja päätimme jatkaa yhteistyötä, kertoo Lauttamus.

Nyt julkaistun 20-vuotisjuhlalevyn kappaleet ovat läpileikkaus niistä biiseistä, jotka kuullaan lähes joka keikalla. Amerikkalaisten jazz-evergreenien lisäksi kuullaan kotimaisten sävellysten ensilevytyksiä, kuten *Erik Lindström* *Thats dixie feeling* ja* Asa Savolaisen **Parting *. 100 vuotta sitten kuollutta Reino Helismaata kunnioitetaan antamalla uusi rytminen ilmiasu hänen kappaleelleen *Rakovalkealla*.

Keikkasuosikkien valikoituminen levybiiseiksi on reilua kuulijaa kohtaan, sillä Dixie Harlem on nimenomaan livebändi.

– Leikkisä ja lämmin vuorovaikutus sekä bändin jäsenten kesken että bändin ja yleisön välillä on kaiken tarkoitus. Musiikki on tunnetta, ja sitä hyvää fiilistä Dixie Harlem pyrkii välittämään, kertoo bändin basisti *Unto Lappalainen*.

20-vuotias Dixie Harlem on elegantti ja varma, pehmeä ja pakoton sekä tyylinsä tunteva, muttei suinkaan tylsä. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa 20 vuotta!

Levynjulkistamiskeikalla vietetään triplajuhlia, kun Dixie Harlemin uuden levyn lisäksi juhlistetaan 40 vuotta muusikkona toimineen yhteen pasunistin Jorma ”Joppe” Suurosen 40 vuotta sekä laulusoistin Jonna Ortjun 30 vuotta kestänyttä muusikon uraa.

Yhtyeessä soittavat: Jonna Ortju, laulu Juha Lauttamus, trumpetti ja laulu Ilkka Mäkitalo, klarinetti ja alttosaksofoni Esa Markku Juutilainen, tenorisaksofoni ja huilu Jorma Joppe Suuronen,pasuuna Ari Saksa, piano Unto Lappalainen, kontrabasso Jukka Valtonen, rummut

Levy on äänitetty keväällä 2013 Palokan Palkissa ja äänittäjänä toimi Heikki Alanikkola. Myös miksauksen ja masteroinnin hoiti Heikki Alanikkola. Graafinen suunnittelu: Matias Mäkitalo Lisäväriä Pennsylvania 6-5000 kappaleeseen antoi Ville Lauttamus englanninkielisellä juonnolla.

Yrittäjyys Talk Show yksityistilaisuus

ti 29.10.2013
YKSITYSTILAISUUS 14,30-18!!!!

JAO:n mustan rytmimusiikin workshop

ti 29.10.2013

Housebandi avaa Pop/rockjamit J. Karjalaisen henkeen

ke 30.10.2013
Housebandi soittaa J. Karjalais-teemaisen avauksen, minkä jälkeen lava on vapaa jameille.

Kaustinen Popparissa

pe 1.11.2013
Kaustisen kansanmusiikkijuhlien fiilisklubilla esiintyvät esikoislevynsä julkaiseva Aili & Folks sekä Ville Kangas, Jussi Petäjä & Janne Torvikoski Viisihenkinen Aili & Folks -yhtye sekoittelee omaperäisesti kansanmusiikkia melodiseen poppiin ja vahvaan laulaja-lauluntekijäperinteeseen. Viime vuonna julkaistu Lauluja-ep saa jatkoa yhtyeen esikoisalbumista, joka julkaistaan 1. marraskuuta Kaustisen kansanmusiikkijuhlien fiilisklubilla Popparissa.<br<
Aili & Folks: Aili Järvelä: laulu, viulu Timo Myllykangas: kontrabasso Jussi Petäjä: kitara, banjo, laulu Leena Untamala: piano, harmooni, laulu Janne Torvikoski: rummut, lyömäsoittimet www.ailijafolks.fi

AILI & FOLKS -YHTYEEN OHELLA ESIINTYVÄT:
<br< Ville Kangas: elektroakustinen viulu, syntetisaattori, jalkiot Jussi Petäjä: sähkö- ja akustiset kitarat, baritonikitara Janne Torvikoski: rummut, lyömäsoittimet, electronic assets <br<
www.villekangas.net Kaustinen Popparissa Fiilisklubi Perjantaina 1.11. alkaen klo 22.30 Poppari Puistokatu 2-4 40100 Jyväskylä ***

Tripods

la 2.11.2013
Tripods valloittaa jälleen Popparin entistä hurjempana 60-70 luvun rockbiiseillä.

Pasi Santala – basso & laulu, Harri Fredrikson – kitara & taustalaulu ja Ahti Linjama – rummut & taustalaulu

http://www.youtube.com/watch?v=iyWmN6DWoDU&feature=youtu.be

Konsan jazz worshop

ma 4.11.2013
Laulajina: Kaisa Halmemies, Riku Mäkelä, Iina Penttilä, Sanni Reilin, Eveliina Stolp, Joonas Vesalainen sekä Krista Viinikainen

Bändi: Vili Kallonen, rummut Panu Korhonen, piano Jere Mäntykangas, kitara Hanna Turunen, basso Oula Vilkko, saksofoni

Opettajina: Maria Jaakkonen, Matti Laukkanen sekä Tanja Salonen

Talon yhtye avaa jatsijamit

ti 5.11.2013
Talon yhtye (engl. House band) avaa jatsijamit, muutaman perinteikkään rytmimusiikkikappaleen voimin. Näiden sulosävelien jälkeen alkavat railakkaat jamit tiistai-illan tuiskeessa. TERVETULOA!!!

Oke Band

pe 8.11.2013
Oke on jyväskyläläinen etnofolkbändi. Eeva Lietosen lyriikoista ja Olli Moilasen sävellyksistä kuuluu ajatuksia ja melodioita niin suomalaisesta, afrikkalaisesta, kuin brasilialaisestakin kansanmusiikista. Keikalle tulee soittamaan perkussioita aivan mainion mahtava Sami Keinänen. Rytmikkäät ja mukaansa tempaavat tunnelmat kuljettelevat kuulijaa mielen koukeroista luonnon helmaan.

Kovasti tervetuloa!

Pirulainen ja Svjata Vatra

la 9.11.2013
Pirulainen hioo yhteistyötä viikatemiehen kanssa

Hulvattoman energisenä tunnettu, hiekkatierockia soittava Pirulainen kiertää loskaista Suomea ja Viroa marraskuussa yhdessä virolaisen Svjata Vatra -yhtyeen kanssa. Kiertuekaupungit Suomessa ovat Helsinki, Tampere ja Jyväskylä. Virossa yhtyeet esiintyvät Tallinnassa, Pärnussa ja Tartossa.

Pirulainen on noussut maamme liveyhtyeiden eliittiin viihdyttävien ja iholle kiipeävien keikkojensa ansiosta. Omaperäistä, akustista sielukkuutta ja vahvaa rockin potkua tarjoillaan yleisölle väkevällä heittäytymisellä laulujen tarinoihin. Yhtyeen kehutulla Hurja hehku -debyyttialbumilla on kansien välissä se, mikä riipaistaan raakana ja antaumuksellisesti kuulijoiden eteen lavalta.

Myös Pirulaisen kiertueveli Svjata Vatra on valloittava yleisön viihdyttäjä. Yhtyeen laulaja Ruslan Trochynsky puhaltaa tulta pasuunastaan, hioo laulunsa lomassa viikatteen terää ja laittaa myös yleisön hehkumaan. Irokeesipäinen pelimanni käyttää viikatetta myös lyömäsoittimena ja tulishow’n elementtinä.

Viisi levyä julkaissut Svjata Vatra (suom. Pyhä Tuli) on tehnyt yli 300 keikkaa 14 maassa eri puolilla Eurooppaa. Taidokas virolais-ukrainalainen tuli-folk-bändi yhdistää kansojensa juurimusiikkia nykyetnoon tavalla, joka ei jätä yleisöä kylmäksi edes hyytävässä marraskuussa.

Suomessa Pirulainen isännöi Svjata Vatraa, Virossa päinvastoin.

7.11. Helsinki, Sture 21 8.11. Tampere, A la Pispala 9.11. Jyväskylä, Poppari 21.11. Tallinna, Rock Cafe 22.11. Pärnu, Kuursaal 23.11. Tarto, Genklubi
br> Tätä keikkakokemusta ei kannata jättää väliin!!!

Kiertueinfo, haastattelut, akkreditoinnit:
br> Woima Ostrobotnia, 0500-126566

Pirulainen-linkkejä:

kotisivu: www.pirulainen.fi

Video: http://www.youtube.com/watch?v=85z1Pxp6uwU

Info, haastattelut: Woima Ostrobotnia, 0500-126566, woima@pirulainen.fi

Svjata Vatra -linkkejä:

kotisivu: www.svjatavatra.com Video: http://youtu.be/GK9uKWbELes

Kappale: Singing game ”Mak”: https://soundcloud.com/svjatavatra/mak

Kontakti: Manageri Terje Trochynskyi, +372 50 88 061, svjatavatra@gmail.com

Sunnuntaikonsertti SINI PAJUNEN& MARIAN PETRESCU

su 10.11.2013
Tervetuloa nauttimaan mahtavaäänisen Sinin ja Marianin debyytti keikkaa. Stankkutunnelmia laidasta laitaan. Huomioi aloitus aika klo 18. Kotiin kerkiää uutisille. Älä missaa tätä.

STRIP

ma 11.11.2013
STRIP soittaa Johannes Sarjaston sävellyksiä Free-Funk-hengessä. Neitsytkiertueellaan oleva orkesteri onkin myös kiintoisaa kuultavaa basistin korville, sillä lavaa tulee täyttämään tavanomaista suurempi määrä matalia taajuuksia.

Johannes Sarjasto – A. Sax Ari-Pekka Kauppinen – Bass Janne Tuovinen – Fretless Bass Lauri Kallio – Guitar Jesse Ojajärvi – Drums

Talon yhtye avaa jatsijamit

ti 12.11.2013
Talon yhtye (engl. House band) avaa jatsijamit, muutaman perinteikkään rytmimusiikkikappaleen voimin. Näiden sulosävelien jälkeen alkavat railakkaat jamit tiistai-illan tuiskeessa. TERVETULOA!!!

Kalu Plays TOOL avaa Pop/Rockjamit!

ke 13.11.2013
Illan jamit availlaan kaluamalla Toolin musiikkia! Vapaa pääsy: illan avauksen jälkeen lava on valmis!
Heikki Pyykkönen – laulu
Oskari Niemi – rummut
Melik Turunen – basso
Mika Savolainen – kitara

MIDNIGHT MOANERS@Blues Live!

pe 15.11.2013
Jyväskyläläinen Midnight Moaners karkottaa kaamoksen sähköisellä bluesilla. Nelimiehinen bändi soittaa bluesin isojen legendojen Howlin´ Wolfin, Jimmy Reedin, Bo Diddleyn ja Junior Wellsin klassikkoja. Solistina ja harpistina toimii Hessu Heinonen, kitarassa on Mika Lähteenmäki, bassossa Sakari Rautiainen ja rummuissa Ossi Nykänen. Wang Dang Doodle All Night Long!+JAMIT

HERD & Aili Ikonen

la 16.11.2013
Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu laulaja Aili Ikonen ja tuoreella soundillaan vakuuttava HERD tulkitsevat suomalaisen jazziskelmän kulta-aikaan sijoittuvia hittejä uusin sovituksin. Raikkaalla yhteissoudillaan hurmaava nelikko tuo kuultavaksi suosikkikappaleita kuten Jazzbasilli, Väliaikainen, Valoa ikkunassa, Suklaasydän sekä lukuisia muita ikivihreitä.

Vaivattomasti svengaavan HERDin musiikkia värittävät trion taitava sävellystyö, kehittynyt musiikillisten detaljien ja dynamiikan taju, sekä kolmikon intensiivinen vuorovaikutus keskenään ja yleisön kanssa. Suosittu trio on esiintynyt likimain kaikilla merkittävillä suomalaisilla jazzfestivaaleilla ja ehtinyt saada jalansijaa myös kansainvälisesti. Heinäkuussa 2011 HERD nappasi ensimmäisen palkinnon hollantilaisen North Sea Jazz -festivaalin arvostetussa European Jazz Competition -yhtyekilpailussa. Kotimaassaan Herdin meriitteihin lukeutuu muiden muassa “talon bändin” pesti vuoden 2010 Pori Jazzin kovatasoisessa Café Jazz -kattauksessa. Savolainen valittiin samana vuonna myös festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

Aili Ikonen on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva vokaalitaituri, jota on kuultu lukuisissa huippuyhtyeissä kuten Kvalda, Korpi Ensemble, Hereä ja Yona & Liikkuvat Pilvet Orkesteri, UMO Jazz Orchestra, Norrbotten Big Band, lauluyhtye Rajaton ja Don Johnson Big Band. Aili voitti yhdessä Kvalda-yhtyeen kanssa Pohjoismaiden välisen Young Nordic Jazz Comets – kilpailun vuonna 2004.

Kokoonpano: Aili Ikonen, laulu Panu Savolainen, vibrafoni Mikko Pellinen, basso Tuomas Timonen, rummut

http://herdtrio.com/

http://www.ailiikonen.fi/fi/

Castle Fruit ja SUMUPOSAUTTAJA + dj’t.

ke 20.11.2013
Keskiviikon vapaat tanssit: CASTLE FRUIT ja SUMUPOSAUTTAJA

Kaksi improvisoivaa esiintyjää sekä dj:t vievät kansan tanssivimman pyörteisiin. Koko illan kestävä kattaus.

CASTLE FRUIT

Castle Fruit on ensiluokkainen vapaata funk-jatsia soittava yhtye Jyväskylästä. Tanssittavaa, vapaan improvisatorista ja villitsevän groovaavaa fuusiosykettä! Kokoonpano: Henri Hiltunen, kitara Joel Kivelä, syntetisaattori ja puhaltimet Jari-Matti Nurminen, basso Keijo Koskenharju, rummut

https://soundcloud.com/castlefruit

http://www.youtube.com/watch?v=alKxi3QkSSw

SUMUPOSAUTTAJA

Heart beat -artisti SUMUPOSAUTTAJA viihtyy parhaiten omassa olohuoneessaan mutta on vähitellen ryhtynyt luuppailemaan myös muiden nähden. SUMUPOSAUTTAJAlla on halu luoda toismaailmallinen ja tanssiin tai pysähtymään rohkaiseva tunnelma erilaisia improvisoituja luuppeja yhdistelemällä. Joskus onnaa, joskus ei. Hetki on olennainen ja erilainen joka kerta.

https://soundcloud.com/sumuposauttaja

https://www.facebook.com/sumuposauttaja?ref=hl

DJ S.Costeau

S. Cousteau on tyyppi joka soittaa monenmoista musiikkia mahdollisimman monesta maaliman kolkasta, niinku esim. Etiopiasta ja Peräseinäjoelta. Kasetilta tulee!

Pääasiassa Jyväskylässä vaikuttava mjuusik lover on soittanut epäsäännöllisesti erinäisissä tapahtumissa vuodesta 2011, ja isännöi myös melkein viikottaista (vai viikoittaista?) radio-ohjelmaa Radio Hearilla. Ohjelman nimi on Kosteeta!

https://www.facebook.com/pages/Kosteeta/605561996121954?fref=ts

Tomi Leino Trio Levynjulkaisukeikka

pe 22.11.2013
Tomi Leino Trio viettää Popparissa kahden cd:n julkaisukeikkaa samanaikaisesti. Oman ´Get On Down´ cd:nsä lisäksi yhtye julkaisi vastikään ´She´s Got It !´ -cd:n amerikkalaisen blueslaulajattaren Kat Balounin kanssa.

Tomi Leino on helsinkiläinen blueslaulaja, kitaristi ja huuliharpisti. Hän on itseoppineena muusikkona soittanut ja kuunnellut bluesia ja muuta roots-musiikkia koko ikänsä. Trion muut jäsenet – Jaska Prepula bassossa ja kitarassa, ja Mikko Peltola rummuissa – ovat kokeneita blues-muusikoita, jotka ovat myös kiertäneet Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa muun muassa amerikkalaisten blues-artistien kuten James Harmanin, Mitch Kashmarin ja Mark Hummelin kanssa.

Tomi Leino Trion musiikki pohjautuu vahvasti svengaavaan urbaaniin bluesiin, jota bändi luo uudelleen tuoreella otteella keikka toisensa jälkeen.

http://www.tomileino.com

Tomi Leino – laulu, kitara & huuliharppu Jaska Prepula – basso, kitara Mikko Peltola – rummut

Pop UP! -komediaklubi

la 23.11.2013
Naurun Tasapaino voittaja Robert Pettersson Toni Jyvälä Joonatan Pitkänen Johanna McDonald Petri Hankonen Illan Isäntänä Heikki Multanen

Telefunkens

la 23.11.2013
The TELEFUNKENS Old school rough Rock´n´Roll & rockabilly Show vihdoin Popparissa!!!! Suoraan sieltä …………….vissiin kiertueelta Jyväskylään!!! Tässä perinteistä Rock`n`Roll bilemusaa kovakuntoisille!!! Rhythm guitar, vocals – Big E. Hepojoki Bass, vocals – Long John Siukola Lead guitar – Money Hane Hepojoki Drums, vocals – Sam the Man Pekkis Pekkarinen

Sunday Jazz & Marian Petrescu Trio f. Sini Pajunen

su 24.11.2013
Huom. Aloitusaika klo 18.00

Opettajaopiskelijoiden luova ilta 18-21

ti 26.11.2013
YKSITYISTILAISUUS! Ilta jatkuu jameilla!!

Talon Yhtye avaa Jazzjamit!

ti 26.11.2013
Talon yhtye (engl. House band) avaa jatsijamit, muutaman perinteikkään rytmimusiikkikappaleen voimin. Näiden sulosävelien jälkeen alkavat railakkaat jamit tiistai-illan tuiskeessa. TERVETULOA!!!

The Hobos avaa Poprockjamit!

ke 27.11.2013
The Hobos avaa jamit soittamalla jykevän kattauksen varmaa ja vakuuttavaa rockia, vanhan koulukunnan mukaan. Mukana elämää suurempia kappaleita artisteilta kuten Thin Lizzy, Free, Whitesnake, UFO. Setin jälkeen lava on vapaa ja ilta jatkuu jamitoiminnalla!
Laulu – Riku Tuovinen
Kitara – Timo Rantama
Kitara – Lauri Hallikainen
Basso – Jenni Keränen
Rummut – Ville Keränen

Steely Dan tribuuttibändi Danny Steel

to 28.11.2013
Danny Steel on Jyväskyläinen Steely Dan-tribuutti. Tämän orkesterin musiikkia on harvoin tarjolla live-muodossa, mutta tämä ilta tekee iloisen poikkeuksen tähän tilanteeseen!

Luvassa on vanhaa ja uutta tuotantoa sopivassa suhteessa, upeaa soittoa ja kunnon hauskanpitoa!

Saavu nautiskelemaan kanssamme Steely Danin musiikista ja ota kaverisi mukaan!

Kokoonpano:

Tuukka Jurkka Laulu Toni Pikkarainen Kitara Tomi Fröberg Kitara Aaro Laitinen Koskettimet Tapani Vaahervaara Basso Paulo Poverini Rummut Mika Savolainen Saksofoni Veera Puhakka Taustalaulut Krista Viinikainen Taustalaulut

Mad Hatter’s Den

pe 29.11.2013
Mad Hatter’s Den julkaisi lokakuun lopussa debyyttipitkäsoiton Welcome To the Den. Levyä on saatavilla CD ja LP formaateissa mm. Levykauppa Äx:stä, CDON.com:sta ja Swamp Musicista. Laulut levyllä hoitaa Kilpi-yhtyeen Taage Laiho. Esikuvina toimii mm. Iron Maiden, Judas Priest, Accept, Dio ja Rainbow. Hullu hatuntekijä on tehtaillut kartanonsa laboratoriossa taas entistä koukuttavampia keitoksia!

http://www.madhattersden.com http://www.facebook.com/MadHattersDen http://www.levykauppax.fi/artist/mad_hatters_den

Laulu: Taage Laiho Kitara: Jaakko Hänninen ja Kari Korhonen Koskettimet: Petja Puumalainen Basso: Harri Hautsalo Rummut: Arto Pitkänen

”Welcome to the den on ehdottomasti yksi kuluvan vuoden parhaista julkaisuista.” Pisteet: 4.5 / 5.0 http://www.mesta.net/musa/arvostelut/?aid=3228

Blues Live ry:n PIKKUJOULUT

la 30.11.2013
Blues Live ry:n AVOIMET PIKKUJOULUT! Hypnoottista rämebluesia ja nuorta voimaa Popparissa

Koko kansan bluespikkujouluissa on tarjolla hypnoottista rämebluesia ja nuorta voimaa lauantaina 30. marraskuuta Popparissa. Jyväskyläläisen karhean rämetrion Swamp Boogien ilmaisu on suggestiivisen pelkistettyä. Tärkeimmät tyylilliset vaikutteet on saatu Louisianan swamp bluesista ja Mississipin sähköistetystä boogiesta, unohtamatta Memphisin ja Chicagon kultakauden mestareita. Swamp Boogien soittoon tuo tällä kertaa tuhtia lisämaustetta Saarijärven suuri mies, Big Buddy kitaroineen. Trion harpisti ja solisti on Hessu Heinonen, kitarassa on Jaska Prepula ja rummuissa Make Lajunen.

Tommy Barkman & Boogie Chillen

Pikkujoulun järjestää Blues Live! Ry. Liput maksavat 7/5 euroa. Alempi lipun hinta on yhdistyksen jäsenille.

Popparin Vip-pikkujoulut

su 1.12.2013
Tervetuuloa Vip-pikkujoulujuhlaan! Käyhän Baarilla lunastamassa vip-kortti etuineen vuodelle 2013. SAMALLA ILMOITTAUDUT JUHAAN!!!! Luvassa purtavaa, juotavaa, muusikkojen palkitsemista ja yllätysohjelmaa. Uudet Vip kortit lunastetaan viimeistään viikkoa ennen. Mahdolliset aveckien illalliskortit lunastetaan samalla hintaan 30€.

Santeri Kaipiainen @ Monday Club

ma 2.12.2013

Enni Kyttänen Tutkintokeikka

ti 3.12.2013

Johanna Emilia & Jonnu

ke 4.12.2013
Jonnu on heleä-ääninen laulaja/lauluntekijä, jonka suomenkielisessä musiikissa kuuluvat vaikuttajina maanläheinen nykyaikainen kantri ja suomalainen pop. Laulujen tekstit ovat omakohtaisia ja niitä on kiitelty elämänmakuisuudesta. Laulut herättävät ajatuksia pyyteettömästä rakkaudesta, kaipauksesta, onnellisuudesta, ihmissuhdekiemuroista sekä tavallisesta elämästä.

Jonnu – Laulu Bjarne Beckmann – Viulu/Mandoliini/Banjo Antti Nurminen – Kitara Markku Heikkilä – Rummut Jukka Haavisto – Basso

http://www.jonnu.fi/

http://www.facebook.com/jonnu.official https://soundcloud.com/JonnuOfficial http://www.youtube.com/JonnuOfficial

Klo 22 – Johanna Emiliabr>
Jyväskyläläinen Johanna Emilia sai alkunsa jo vuosia sitten, kun muusikonopintonsa aloittanut laulaja-lauluntekijä Johanna Annala kirjoitti ensimmäiset kappaleensa. Vähitellen tekstit ja sävellykset hioituivat kokonaisuudeksi joka vihdoin vuonna 2011 sai nimen Johanna Emilia. Johanna Emilian musiikkia ei kannata yrittää lokeroida, sillä kappaleet kuljettavat kuuntelijaa aina popista folkkiin soulilla maustettuna. Suomenkieliset sanoitukset kumpuavat ympärillä kulkevista ihmisistä ja elämän pienistä hetkistä kietoutuen yhteen Johannan Emilian tunnistettavan ja persoonallisen soundin kanssa. Musiikin rytmikkyys ja koskettavat sanoitukset saavat kuulijan hymyilemään!

Johanna Annala – Laulu Juhana Annala – Basso ja laulu Ville Niemi – Kitara ja laulu Aaro Keipi – Koskettimet Henrik Suni – Rummut

www.facebook.com/johannaemiliamusic www.soundcloud.com/johannaemilia

Dead Bobrikov plays Dead Kennedys

to 5.12.2013
Dead Bobrikov saapuu torstaina ensimmäistä kertaa Jyväskylään, mukanaan kourallinen kantaaottavaa, taistelevaa ja svengaava punkkia – tunnelmannostattajaa itsenäisyyspäivän aattokinkereihin. Luvassa myös ripaus jazzia paikan hengelle sopivasti.

DB on ehtinyt saada mainetta sähköistävänä ja autenttisen kuuloisena liveaktina, mutta kehut ohjataan sinne mihin ne kuuluvatkin.

DK sävelsi biisinsä jo kolmisenkymmentä vuotta sitten, mutta anarkistisen tarttuvina ja taidokkaina ne ovat edelleen maagista korvakarkkia. Eka LP Fresh fruits for rotten vegetables on valittu maailman parhaaksi punklevyksi lukuisia kertoja.

Kill the poor ja Holiday in Cambodia ovat keikkasetissä, mutta sieltä löytyy myös vähemmän koluttuja yllätyksiä kuten vaikkapa Short songs ja One way ticket to Pluto. Kandee tulla mestoille pogoamaan, maakunnistakin. Tonight it’s a blast!

DB/DK Itsenäisyyspäivä Tour 2013 kulkee myös Tampereen ja Turun kautta viikonlopun aikana.

Laulu: Thomas Rwanda, kitara: Blue Ray Ray, basso: Mr Fluori, rummut: Viagro

Facebook https://www.facebook.com/pages/Dead-Bobrikov/241689759194079?fref=ts

Slim Bean

pe 6.12.2013
Slim Bean on omintakeista räme-blues-punk-rockia omintakeisella kokoonpanolla ja instrumenteilla, jäätävällä asenteella sekä hurjalla live-esiintymisellä. Se on kiertänyt niin puutarhajuhlissa, koto-Suomen klubeilla, Saksan pubeissa kuin Hollannin hardcore festivaaleilla.. Slim Bean on keksinyt pyörän uudestaan. Ja se pyörii…! Boys and girls, are you ready?!

”Bad Birdy” Pajunen; voc, shaker
”Slim Bean” Liimatainen; foot drums, slide guitar, voc
”Hounddog” Hirvonen; banjitar, harmonica, voc ”Big Boiler” Peräaho; maracas, voc

Pallomeri

la 7.12.2013
Pallomeri on viidestä ammattimuusikosta koostuva bilebändi, jonka energinen ote ja ratkiriemukas meininki ei taatusti jätä juhlakansaa kylmäksi, kun ilmoille kajahtavat viime vuosikymmenien taatut hitit, uudempia helmiä kuitenkaan unohtamatta! Luvassa myös pari jokerinumeroa!.

”Älä pysäytä mua nyt, mulla on kivaa, mulla on PALLO!”

Eveliina Stolp – laulu Mikko Norontaus – basso & laulu Juha Takanen – kitara Panu Korhonen – kiipparit Antti Manninen – rummut”

Konsan Afrikka-workshop

ma 9.12.2013

Paulo Poverinin C-kurssikonsertti

ti 10.12.2013
Nykyajan italiankielistä pop/rockmusaa ja kultaisia italialaisia klassikoita mm. artisteilta Vasco Rossi ja Renato Carosone.

SATEENKAARINA JA UNTAMO

ke 11.12.2013
UNTAMO: Omin siivin läpi mielen maisemien. Oululainen folk-kvartetti Untamo tulkitsee maailmaa lempeällä otteella ja leppeällä groovella. Leikittelevät lyriikat kiehtovat arkielämästä poimituilla huomioillaan ja jäävät kytemään ajatuksiin. Rytmit ja melodiat puhaltavat kokonaisuudesta raikkaan kuin Tiibetin kevät. Pysähdy ja nauti

SATEENKAARINA: Sateenkaarina on moneksi muovautuva folkkiprojekti Jyväskylästä. Satis on vuosiensa varrella tampannut kadulla ja soittanut absurdeja keikkoja usein kiinnostuneelle yleisölle. Inspiraation lähteenä on rakkaus rakkauteen, sanaleikkeihin, tekno, sekä mielenkiintoisiin rytmeihin. Yhtye soittaa ja veisaa kuviteltua kansanmusiikkia, asettaa itsensä alttiiksi ja hyppää jälleen tuntemattomaan.

Jamit

to 12.12.2013
JAMIT!

Popparin lavalla eri genret ja musatyylit soivat sovussa keskenään. Tule!

Bilebändi Penatonics

pe 13.12.2013
Räjäyttävät pikkujoulubileet!

www.facebook.com/Penatonics

Pop UP! -komediaklubi

la 14.12.2013
Vuoden tulokas 2013 Joonas Korhonen, RistoKoo, Iikka Kivi, trubaduurikoomikko Ville Saarenketo ja Saana Peltola. Illan Isäntänä Heikki Multanen!

AUTHENTIC SOUNDS CLUB The New Tigers & Zorse

la 14.12.2013

Mika Kitka lämppää Monday Clubia

ma 16.12.2013
”En tahdo laulaa” http://www.youtube.com/watch?v=YBRNaI1PRtI ”Sanat” http://www.youtube.com/watch?v=1KZIzz-O5gs

Tuomas Paukku @ Monday Club

ma 16.12.2013
Kitaristi Tuomas Paukku esittää joululaulusovituksia akustisella kitaralla. Rauhallisissa tulkinnoissa on piirteitä kevyestä klassisesta musiikista, jazzista, modernista harmoniasta ja vapaasta improvisaatiosta.

Jamkin Jazz workshop

ti 17.12.2013

Joulunodotusjamit

ti 17.12.2013
Virittäydy joulutunnelmiin jatsin tahtiin. Avauksena ilmainen JAMKin jazz-workshopin loppukeikka kello 19.00, vapaat jamit heti sen jälkeen eli n. kello 20.00.

C-WAVE & THE SCIONS

ke 18.12.2013
C-Wave (https://www.facebook.com/cwaveband)

Alunperin vuonna 2008 perustettu melodista rockia soittava yhtye. Vuosin varrella lukuisten eri miehistövaihdosten värittämä orkesteri sai nykyisen ja vakiintuneen muotonsa vuoden 2012 aikana ja yhtyeen ensimmäinen EP tulee näkemään päivänvalon keväällä 2013

Ville Ruutiainen – Vocals, Guitar Juha Takanen – Guitars Kalle Saarelma – Bass Joonas Marjanen – Keyboards, Backing vocals Viljo Rissanen – Drums, Backing vocals

The Scions (https://soundcloud.com/the-scions) Debut gig for this Finnish-Italian rock band formed in 2012 by four musicians with an ambitious drive to create unfiltered, uncompromising, yet groovy rhythm music, with respect to tradition and aim for originality.

Eero Nurmela – guitars, vocals Andrea Brosio – vocals Pete Jaakonaho – bass Sami Rahko – drums

Mike Dawes & Petteri Sariola DUO

to 19.12.2013
Mike Dawes on tuore, englantilainen uuden sukupolven virtuoottinen kitaristi, joka kiertänyt ympäri maailmaa debyyttilevynsä tiimoilta. Hänen versionsa ”Somebody That I Used To Know” -kappaleesta on herättänyt huomiota valtavirta mediossa sekä kerännyt miljoonia katsojia YouTubessa, johtaen yhteistyöhön artistien kuten Gotye, Newton Faulkner ja Justin Hayward (Moody Blues) kanssa.

Petteri Sariola on suomalainen virtuoosi, joka on tunnettu perkussiivisesta otteestaan akustisen kitaraan. Hänen kolmas soololevynsä ”Through The Eyes Of Others” julkaistiin hyvällä vastaan otolla vastikään Japanissa ja suurin osa tulevasta vuodesta tulee menemään keikoilla ympäri Euroopaa ja Aasiaa.

Miehet ovat aiemmin kiertäneet pariinkin otteeseen Englannissa ja Saksassa soittaen soolosettejä sekä duo-materiaalia. Nyt on vihdoin aika Suomen kiertueelle.

Mike Dawes – Somebody That I Used To Know

http://www.youtube.com/watch?v=G1bzUaf_gvU

Petteri Sariola – Wake Me Up Before You Go-Go

http://www.youtube.com/watch?v=JIV12xq6Yg4

Joulujamit

pe 20.12.2013
Genrevapaat! Lauletaan porukalla vaikka joululauluja!

Houseband avaa jamit joulutunnelmissa!

la 21.12.2013
Housebandin jälkeen lava vapaa! Lauletaan porukalla vaikka joululauluja!

Perinteiset Tapanin Jamit

to 26.12.2013
Vanhasen Antti huolehtii, että tekniikka toimii. Lämpimästi tervetuloa sulattelemaan kinkut.

Eppelin&70´s Show

la 28.12.2013
Ilta alkaa elektoroakustisesti (Hietamäki/Viitasaari) klo 22.00. Sen jälkeen avalle liitää Let´s Eppelin joka täydentyy yön edetessä kitaristi Miika Tarvaisella ja muuntautuu 70´s Showksi. Joma Hietamäki, laulu Jukka Viitasaari, kitara Juha-Antti Helama, basso Pasi Pekkarinen, rummut

http://www.youtube.com/watch?v=TRlXUMWFRzM

UUDEN VUODEN VAPAAT JAMIT

ti 31.12.2013
Ja levyiltä reipasta aaton pop/rock musaa.

HYVÄÄ UUTTA UOTTA!

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.