Keikat

Tour: —

Summer Jazz Club: Bowman Trio & GröntzUlkomaillakin noteerattu Bowman Trio valmistautuu uuden albuminsa julkaisuun soittamalla uusia kappaleita kokonaisen konsertin verran!
Trio kurottaa yhä omaleimaisempaan suuntaan – unohtamatta kokoonpanolle ominaista minimalistisuutta ja akustisuutta. Uudet kappaleet kertovat kesästä, vapaudesta ja väsymyksestä.

Yhtyettä on kuvailtu yhdeksi suomalaisen jazzkentän mielenkiintoisimmaksi kokoonpanoksi ja heidät on palkittu We Jazz rising Star -palkinnolla vuonna 2015.

Tomi Nikku – trumpetti
Joonas Tuuri – kontrabasso
Sami Nummela – lyömäsoittimet
Gröntz on uusi kokoonpano, joka keskittyy tekemisissään jazzmusiikin iloluonteisempiin puoliin. Kitaran, Hammond-urkujen ja kevyesti rullaavien rumpukomppien siivittämänä yhtye seikkailee hilpeästi jazzin, bluesin ja groovemusiikin tunnelmissa. Gröntziä yhdistää vahvasti myös Jyväskylä ja Poppari: junnujameissa aikoinaan kannuksensa ansainneet herrat kuuluvatkin Jazz Barin palkitsemiin muusikoihin.

Tuomas Paukku on Jyväskylässä vaikuttava kitaristi ja säveltäjä. Hän on Tukholman Kungliga Musikhögskolanin ja paikallisen konservatorion kasvatti, ja julkaisee tänä keväänä toisen levynsä Scription -yhtyeensä kanssa.
Antti Kujanpää tunnetaan Yonan ja Tuomon luottokosketinsoittajana sekä mm. Big Blue ja Kvalda -yhtyeiden pianistina. Viime vuosina Kujanpää on syventynyt myös Hammond-urkujen käsittelyyn ja perinteeseen.
Mikko Arlin on helsinkiläinen monipuolinen ja energinen nuoren jazzsukupolven rumpali. Hänen useista bändeistä mainittakoon esimerkiksi Aili Ikosen yhtye ja William Suvanne Chess’n Jazz. ​

Tuomas Paukku – kitara
Antti Kujanpää – urut
Mikko Arlin – rummut ​

Leskelän Matin Muistokonsertti

Juhannusaatonaatto

Perjantai on vapaapäivä, joten torstaina Popparissa houseband viihdyttää Antti Lähdesmäen johdolla juhlakansaa setin, tai innostuessaan parinkin verran.

Luvassa on niin kovaa ajoa kuin herkkää tunnelmointiakin – aivan kuten Juhannukseen kuuluu. Luvassa muunmuassa odottamattomia versioita tutuista hiteistä!

Keikan jälkeen lava on totutusti auki jamikansalle.

Paukku-Petrescu-Törmänen-Halttunen f. Sini Pajunen

Tour: —

Kesä Klubilla Sami Saari ja Jazzpojat

Kesä Klubilla Sami Saari ja Jazzpojat

Kesä Klubilla Jo’ Buddy’s Trio Riot

Juuri 35 vuotta tienpäällä juhliva, USA:n rundita palannut, tuore Finnish Blues Awards Elämäntyöpalkittu, Emma 2015-ehdokas, laulaja-lauluntekija-kitaristi Jo’ Buddy tuo keikalle la 7.7. Jyväskylän Poppriin Trio Riot-huippukokoononsa.

Jo’ Buddy’s Trio Riot: (Rhythm N’ Roll) -Jo’ Buddy: laulu, kitara -Mitja Tuurala: kontrabasso (Remu, J. Karjalainen, Dumari,…) -Down Home King III: rummut (Pietarin Spektaakkeli, The Firebugs, Tykopaatti,..)
br> ROLL THIS! – EP: www.youtube.com/watch?v=kh1n_LhxnDk
br> LIVE: www.youtube.com/watch?v=RN4OJ2O9NHg

Juuri esikoisalbumiaan valmistelevan tehotrion musiikillinen painopiste on Jo’ Buddy:n rullaavissa originaaliralleissa, nyansseista, swengistä ja hauskanpidosta tinkimättä. 100% DO or DIE meiningillä mennään, eikä meinata.

”Emme soita kovalla volumella, emmekä tarvitse voimavirtaa, mutta rullaamme sukat yleisön jalasta!”
Tour: —

KELLARIKLUBI

Summer Jazz Club: LST³⁺¹ & Selma Savolainen QuartetLST³⁺¹ on kitaristi Matias Luodon pitkäaikaisen haaveen tulos. Yhtye on syntynyt halusta soittaa Luodon omia sävellyksiä, ja niiden kautta etsiä ja hioa improvisoinnin tuomaa vapautta sekä kollektiivista tekemistä.
Yhtye on alkujaan perustettu kitaratrioksi, mutta Popparin lavalla trion kanssa nähdään saksofonisti Aki Vänskä, joka täydentää yhtyeen sointia vahvalla ilmaisuvoimallaan. ​

Yhtye ammentaa suurimmaksi osaksi inspiraationsa amerikkalaisesta jazz-traditiosta, kuitenkin sitä rohkeasti itse maustaen.
Matias Luoto luonnehtii säveltämäänsä musiikkia leikkisästi skandinaaviseksi hardbopiksi, vaikkei yhtye ensisijaisesti musiikkinsa lokeroinnista välitäkään. ​ ​

​ Matias Luoto – kitara
Aki Vänskä – tenorisaksofoni
Hanna Turunen – kontrabasso
Markus Snellman – rummut
Selma Savolainen Quartetin sisimmässä ovat Savolaisen laulut ja lyriikat. Kappaleiden ympärille yhtye luo omintakeisen herkän maailman yhdistellen akustista ja efektoitua, jättäen samalla tilaa kunkin soittajan omalle äänelle. Savolaisen englanninkieliset tekstit ovat kuvauksia matkoista, paluusta, perheestä ja suruista.

Vuonna 2015 perustettu helsinkiläisyhtye on esikoisalbuminsa julkaisun kynnyksellä ja esiintyy ensimmäistä kertaa Jyväskylässä heinäkuun Summer Jazz Clubilla. ​

Selma Savolainen – laulu
Artturi Rönkä – kosketinsoittimet
Joonas Tuuri – kontrabasso
Jesse Ojajärvi – rummut

www.selmasavolainen.com

Backbone Cast

https://www.youtube.com/watch?v=5Qb0aoSUi2o https://www.youtube.com/watch?v=e012wNpn0I0 https://www.facebook.com/backbonecast/

MAA ILMASTA

Post-rock / jazz / indie

JayJay & Lil ill-fated – All-Stars RAP NIGHT

Elokuun ensimmäisenä perjantaina JayJay & Lil ill-fated -kollektiivi tarjoilee aimo annoksen timanttisinta rap/hiphop-tuotantoa meiltä ja muualta (mm. Eminem, Jay-Z, Don Johnson Big Band).
Tour: —

J. Partynen Experience

…Bändi joka esittää coverit kuin Juhla Mokka!

”Vahvalla ammattitaidolla, laadusta tinkimättä”

Tule ja koe viikonlopun parhaat bileet ja bändin kesän ainoa baarikeikka Jyväskylässä! Ohjelmistossa mm. Dio, Lady GaGa, Haloo Helsinki, III Nainen, Bon Jovi, Europe, Adele, Billy Idol…

Jani Partinen – laulu & akustinen kitara Olli Tanttu – kitarat & taustalaulu Visa Ruokolainen – basso & taustalaulu Touko Ruokolainen – rummut & taustalaulu Atte Kivimäki – koskettimet & taustalaulu

Eturivi rokkaa! Nähdään keikalla!

www.jpartynen.fi
Tour: —

KELLARIKLUBI

Espanjalainen ilta

Espanjan aurinkorannikolla Fuengirolassa jo 9 vuotta viihdyttänyt super-suosikkibändi Seita ja Friends vihdoin Suomessa keikalla. Teemana on espanjalainen ilta, mutta myös muutakin poppia tulee…bändi julkaisi juuri levyn, josta soitetaan myös omaa musiikkia. Yhtye aloitti toimintansa Merimar-nimisessä ravintolassa, jossa soitti keskiviikkoisin vaihteleva määrä muusikoita. Yhtyeessä on kaiken kaikkiaan soittanut vuosien aikana lähes viisitoista soittajaa, joista Popparissa esiintyvät lähes alkuperäiskokoonpanosta seuraavat muusikot: Seita van den Eeden, Jorma Ettanen, Erkki Kaikkonen, Veksa Nyberg ja Hese Viinamäki. Hasta pronto!! Poppari 17.08. klo 19.00-21.30, liput 10€.
Tour: —

Summer Jazz Club

Nieminen&Litmanen

Tour: —

Yksityistilaisuus

Melodisen popin MUSAKLUBIN etkot

Melodisen popin Musaklubi ottaa varaslähdön syksyn klubi-iltoihin juhlimalla Popparibändin vakiosolistin Inkun synttäreitä keikan merkeissä. Musaklubin etkoilla Popparibändi virittäytyy syksyn Musaklubeihin vakiokokoonpanolla Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Jussi Rantanen. Inkku tietenkin laulelee mielibiisejään synttäreidensä kunniaksi ja myös monia muita solisteja ilmestyy varmaankin…Poikkeuksellisesti ovet avautuvat Musaklubin kuulijoille vasta 18.30, jolloin Musaklubin kuulijat ovat tervetulleita aloittamaan syksyn ja juhlimaan Inkun synttäreitä. Poppari klo 19.00-21.00, liput 10€.

Rylos + Plays Iron Maiden

Rylos soittaa oman setin lisäksi setinlisen Iron Maiden yhtyeen materiaalia.

Kovassa nosteessa oleva rock-akti Rylos julkaisi paljon odotetun kakkosalbuminsa Planet. Kyseinen albumi on jatkoa vuosi sitten ilmestyneelle debyyttilevylle Game Theory. Kuluneen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon: lukuisia keikkoja, kokoonpanomuutoksia, Game Theoryn julkaisu Kiinassa yms. Suurimpana uutisena on, että Rylos yhtyeen perustajajäsen laulaja Mikko Heino kiinnitti uudeksi rumpaliksi nuoren superlahjakkuuden Misca Muhlin, joka on ollut koko elämänsä sokea. Misca on hyvä esimerkki siitä, kuinka vakaalla uskolla omiin unelmiinsa ja kovalla työllä voi saavuttaa mitä vaan.

Uudella levyllään Rylos lisäksi herättää Heinon ensimmäisen bändin, Doodahin materiaalia takaisin eloon: mukana platalla ovat vuoden 1996 Doodah -hitit Posthuman Power Station sekä Into the Gutter. Rylosin taustajoukkoihin on niin ikään täydennysmiehenä liittynyt Doodahin kitaristi-säveltäjä Mikko Hämäläinen, joka on antanut oman panoksensa Planet -albumille sanoittamalla ja sovittamalla materiaalia, sekä säveltämällä uuden kappaleen My Capricious Heart. Kaksikko Heino / Hämäläinen on lisäksi säveltänyt valmiiksi jo kolmannenkin Rylos -albumin, jonka olisi määrä ilmestyä loppuvuodesta 2018. Kyseinen teema-albumi, nimeltään Solarworks kertoo seikkailuista ajassa, avaruudessa ja ajatuksissa…

Rylosin maskotti on (Iron Maidenin Eddien hengessä) elävä porkkana nimeltään Ned the Carrot. Hahmo seikkailee sekä piirrettynä Esa Ahlqvistin tekemässä nelisivuisessa Rylos-sarjakuvassa, että elävänä keikoilla.

Planet on huomattavasti raskaampi ja eeppisempi kuin debyyttilevy, mutta edelleen taattua ja tunnistettavaa Rylosia. Trilogian keskiosa tuo esiin niin tunteellisempaa kuin agressiivisempaakin puolta yhtyeestä ja tämä todella kiteyttää homman kullaksi…

kolmen bändin hardcore-iltamat

Carry The Weight (Melodic harcore/Helsinki) Remembrace (Post-hardcore/Jyväskylä) Plaguedealer (Metalcore/Espoo).

Melodisen popin Musaklubi

Musaklubi kokoontuu kesätauon jälkeen rytmisissä ja nostalgisissa merkeissä. Kaikukitara soi, Cliffiä ja Shadowsia, Beatlesia, Rollareita ja muuta melodista poppia. Vierailevana solistina on Veksan pitkäaikainen musakaveri Andalucian auringosta Harri ”Pikkis” Karen. Popparibändi Juha Ahtilinna, Veksa Nyberg, Eki Paananen ja Jussi Rantanen.

Marius Pirhonen Band & Päättömät

Marius Pirhonen Band

Kitaristi-laulaja Marius Pirhosella oli visio täydellisestä suomipop-bändistä, ja yhtye perustettiin syksyllä 2016. Musiikissa fuusioituu mm. Eput, Olavi ja 80-luvun syntikkapop. Esikois-EP ilmestyi syksyllä 2017, jonka tiimoilta päästiin mm. Ylen Levylautakunnan arvioitavaksi. Popparin keikalla on luvassa niin vanhoja hittejä kuin uutta materiaalia!

https://www.facebook.com/mariuspirhonenband/

https://www.youtube.com/channel/UCTjMCU2k5XkBsLdiB0taR-w/videos

https://open.spotify.com/album/3p96X7C3quFnnDAjjW7B5L

Päättömät

Tampereelta ponnistava Päättömät-bändi on tasaiseen tahtiin kasvattanut suosiotaan yhtenä uuden suomirockin pioneereista. Tuoreella musiikillisella otteellaan ja sopivasti kieli poskessa -livemeiningillään vakuuttava bändi on vuosien saatossa rakentanut itselleen omanlaisensa atmosfäärin, joka jokaisen on ennen kaikkea koettava itse keikalla! Päättömät ei synkistele vaan tarjoilee kuulijoilleen mukaansatempaavan positiivisen kokemuksen, hillitöntä meininkiä sekä tarttuvia kertsejä.

Päättömät aloitti tämän vuoden rytinällä julkaisemalla uuden sinkun ’Wingmän’, joka on saanut jo radiosoittoakin osakseen. Popparissa tullaan kuulemaan myös uuden sinkun julkkarikeikkaa varten torvisektiolle sovitettuja kappaleversioita bändin tuotannosta!

Tuore sinkku ’Wingmän’ Spotifyssä – https://open.spotify.com/track/4nKS9H7lrt94WGWzQBbVw9?si=a1lsKh4PQbi77ZR6N4uTDg

Sano mitä vaan -musiikkivideo – https://www.youtube.com/watch?v=QsI8jQg_3RE

Facebook: https://www.facebook.com/PaattomatOfficial/ Instagram: https://www.instagram.com/paattomatofficial/
Tour: —

KELLARIKLUBI

Tuomas J. Trio & M. Dunkel Megetme

Nykymuotoinen Tuomas J. Trio perustettiin vuonna 2012, jolloin kokoonpano soitti ensimmäisen konserttinsa Koko Jazz Clubilla Helsingissä. Syksyllä 2018 yhtye palaa takaisin esiintymislavoille juhliakseen uuden pitkäsoiton julkaisua. Vierailevaksi tähtisolistiksi sekä levylle, että tuleville keikoille on kutsuttu Suomen tunnetuimpiin tenorisaksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel.

. Yhtyeen keulahahmo Tuomas J. Turunen tunnetaan työstään aktiivisena jazz-pianistina, -säveltäjänä ja -sovittajana. Hän on työskennelleyt vakituisena pianistina maamme parhaimpien jazzlaulajien, kuten Aili Ikosen, Elena Mindrun ja Nina Myan yhtyeissä. Hän on myös konsertoinut erilaisissa yhteyksissä viime vuosina muun muassa Ruotsissa, Virossa, Hollannissa, Romaniassa ja Saksassa.

Uuden levyn – joka kantaa nimeä ”Megetme” – musiikki on mielenkiintoinen yhdistelmä jazzin perinnettä sekä pohjoismaalaista jazzsoundia. Osa kappaleista on kunnianosoituksia jazzlegendoille kuten Thelonious Monk ja Cedar Walton. Nimikkokappale Megetme on sanaleikki Waltonin kappaleesta Ugetsu, josta se on saanut innoituksensa. Lexington viittaa metropysäkkiin, joka sijaitsee New Yorkin L-junan reitillä Brooklynistä Manhattanille. Levyn viimeinen kappale Luca on omistettu Turusen esikoispojalle, joka syntyi kesällä 2017.

Kokoonpanon basisti Jori Huhtala ja rumpali Tuomas Timonen ovat tämän päivän kysytyimpiä muusikoita Suomen jazzkentällä. Tuomas J. Turunen onkin kasannut ympärilleen oikean unelmajoukkueen soittamaan omaa musiikkiaan, ja lopputulokseen hän on enemmän kuin tyytyväinen.

Dunkelin, Turusen, Huhtalan ja Timosen välinen yhteissoitto on erittäin kommunikoivaa. Se johdattelee kuulijan tuulen nopeudella tunnelmasta ja äänimaisemasta toiseen. He toimivat joukkueena puhaltaen yhteen hiileen, mutta venyvät myös virtuoottisiin soolo-osuuksiin omilla instrumenteillaan. Suomalaisen metsän hiljainen seesteisyys sekä New Yorkin ainutlaatuinen ja monimuotoinen energia yhdistyvät yhtyeen musiikissa erittäin omintakeisella ja koskettavalla tavalla.

Muusikot:

Manuel Dunkel – saksofonit Tuomas J. Turunen – piano Jori Huhtala – basso Tuomas Timonen – rummut

KAPPALELISTAUS

1. MEGETME 2. LEXINGTON 3. MELANCHOLY 4. MONKY 5. HYMN 6. KAYAK 7. LUCA

Kaikki sävellykset: Tuomas J. Turunen

Melodisen popin Musaklubi

Nyt myös lokakuussa Musaklubi kokoontuu ja Popparibändi soittelee mielibiisejään solistien kanssa. Popparibändi Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Jussi Rantanen.

Le Roi

Le Roin 5-vuotisjuhlakeikka.

Megalomaaninen juhlarevyy. Isoin mahdollinen saundi ja sillä selvä. Musavideoita ja kaikkea.

Tätä spektaakkelia ei kannata missata!
Tour: —

KELLARIKLUBI

Melodisen popin Musaklubi

Marraskuun Musaklubi on tanssittavan ja kuunneltavan suomalaisen ja vähän ulkolaisenkin popin merkeissä. Popparibändi Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen ja Jussi Rantanen.
Tour: —

U.Pasanen Band Levynjulkkarikeikka

KELLARIKLUBI

Vibravox

Tour: —

Tomi Leino Trio

Melodisen popin Musaklubi

Joulukuinen Musaklubi on perinteisesti stemmalaulun iloa, eli Steeples pikkujoulu. Solistivieraitakin voi tulla…Steeples Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen.
Tour: —

KELLARIKLUBI

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma-to 15-03
Pe 15-4.30
La 15-04.30
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen