Keikat

Maanantaijamit

Melodisen popin musaklubi

pe 1.3.2024 19.00 Ovi 15€ / enn. baarista 12€
Elokuvissa ja tv-sarjoissa musiikin osuus on ollut aina erittäin suuressa osassa ja sieltä löytyy myös paljon yllätyksiä. Joskus sävelletään tunnelma käsikirjoituksen mukaan ja joskus elokuvan nimeksi tuleekin jo olemassa olevan kappaleen nimi. Kuullaan siis Moon River, Pretty Woman, Born Free, Born To Be Wild, Unchained Melody, Twin Peaks, Blue Velvet jne. Maaliskuussa koetaan niin herkkiä hetkiä kuin myös riemastuttavaa rokkia, koska valikoimaa riittää vaikka koko vuodeksi.

Popparibändi palaa pitkästä aikaa peruskokoonpanoonsa, jossa soittavat Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti, Ari Oinonen ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput ennakkoon baarista 12€, ovelta 15€.

VIES VIGNETTE

Vies Vignette palaa Popparin lavalle!

Vies Vignette on kuuden hengen kokoonpano, joka iskeytyy niin progressiivisen rockin kuin popinkin raameihin. Heidän musiikissaan yhdistyvät retrohenki, tarttuvat linjat sekä erilaiset tehokeinot saxofonista spoken wordiin. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2023.

Liput 5€

Kuva: Fanny Saarelainen

KONKARIJAMIT

Keskiviikon jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Marjo Leinonen

ke 6.3.2024 19.00 20/15, ennakot kuvauksen linkistä
Persoonallisesta, sielukkaasta ja elämänmakuisesta äänestään tunnettu Marjo Leinonen esiintyy toivottuna solistivieraana Jazz Jkl Collectiven klubilla!

Marjo Leinonen on juurimusiikin vanhempi valtionainen, jonka äänessä soi elämänkokemus ja tunne. Artistin pitkälle ja kirjavalle uralle ovat kuuluneet vahvasti yhtyeet Balls, Huff’n’Puff ja Bigfeet & Lala, joiden ohessa Leinonen on tehnyt moninaisia projekteja eri genreissä. Jazzmusiikin osalta kumppaneita ovat olleet mm. Jukka Perko, Seppo Kantonen ja Olli Soikkeli. Viime vuonna julkaistiin Marjo Leinonen & BubliCans -yhtyeen uusi levy, samoin kuin Leinosen vaiherikkaasta taipaleesta kertova omaelämänkerta Punaisia päin.

Blues- sekä ja monensorttisen roots-musiikin arvostettu tulkitsija esittää Jazz Jkl Collectiven solistivieraana jazzstandardeja – erityisesti Billie Holidayn musiikkia – sekä valikoituja kappaleita omasta levytystuotannostaan.

Marjo Leinonen – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Liput 20/15 €
Lippujen ennakkovaraus: Paina tästä

Kuva: Johanna Hjorth

Stand up -klubi

to 7.3.2024 19.00 Ovi 10€/5€, Biletti 8€/5€
Vuoden kolmas Popparin stand up -ilta on jo täällä! Seremoniamestarina häärii Popparin stand up -klubin tuottaja Samu Voutilainen! Samu on entinen jyväskyläläinen, nykyinen Tamperelainen koomikko, joka katsoo maailmaa omasta näkökulmastaan ja vääntää siitä vitsiä lavalla. Samun ja muut koomikot voit nähdä Popparissa 7.3!

Show time: 19:00
Show’n kesto noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Liput ennakkoon 8e/5e Biletti.fi
Liput ovelta 10e/5e.

Osmo Ikonen: Yhden miehen armeija -soolokiertue

pe 8.3.2024 19.00 Ovi 25€ / ennakot Tiketistä 22,50€
Osmo Ikonen: Yhden miehen armeija -soolokiertue

Maamme työllistetyimpiin muusikoihin kuuluva Osmo Ikonen julkaisi kesällä 2021 Yhden miehen armeija -albumin, joka on artistin ensimmäinen suomenkielinen täyspitkä levy.

Keväällä 2024 artisti toteutettaa viimeisen perioidin Yhden miehen armeija -keikkoja, jossa Osmo esittää levyn kappaleita soolona. Artisti luo bändin kokoisen soundin yksin kitaran, pianon, luuppereiden ja laulujen avulla.

Osmo Ikonen on laulaja/lauluntekijä/multi-instrumentalisti ja musiikkituottaja. Hänet tunnetaan soolouransa lisäksi uransa päättäneen supersuositun Sunrise Avenue yhtyeen kosketinsoittajana, sekä mm. SuomiLOVE-ohjelman solistina ja sovittajana.

Hänen debyyttialbuminsa Stories From Within julkaistiin vuonna 2008, toinen albumi Heaven Or Hell Is Just State Of Mind puolestaan vuonna 2010 ja 2015 ilmestyi Osmon viimeisin englanninkielinen EP:nsä Let it out. Sittemmin artisti on keskittynyt suomenkieliseen tuotantoon ja keikkailuun kotimaassa.

Tervetuloa kokemaan musiikillinen elämys Osmo Ikosen tyylikkään musiikin ja virtuoosimaisen soiton parissa!

Ennakkoliput: Tiketti.fi

HOTELLI HARMA

Hyvässä nosteessa oleva Hotelli Harma on kuopiolainen keväällä 2023 perustettu tribuuttibändi, joka keskittyy Hectorin tuotantoon.

Hectorin sukupolvia yhdistävät biisit nousevat liitoon Hotelli Harman arvostavassa otteessa – kuunneltavaksi, tanssittavaksi tai mukana laulettavaksi. Kuulijoita vuosien varrella liikuttaneet kertomukset ovat Hotelli Harman tulkintoina valmiina löytämään, paitsi Hectorin uskollisia faneja, myös uusia ystäviä.

Hotelli Harma on:
Josh Laulas, laulu, kitara, mandoliini
Hese Hintikka, kitara
Roope Pelkonen, koskettimet, taustalaulu
Hannu Oksanen, basso
Ville Haikonen, rummut

www.hotelliharma.fi
Facebook

Maanantaijamit

Jazz Jkl Live: Kaisa’s Machine (FI/DK/US)

ke 13.3.2024 19.00 15/10, ennakot kuvauksen linkistä
New Yorkissa uraa tekevän basisti Kaisa Mäensivun luotsaama kansainvälinen huippuyhtye vie mukanaan modernisti svengaavan ja yllätyksellisen nykyjazzin intensiivisiin, mutta ilmavasti virtaaviin tunnelmiin.

Kontrabasisti ja säveltäjä Kaisa Mäensivu on suomalaisen jazzin kiinnostavimpia nimiä. Korkealle arvostetussa New Yorkin Manhattan School of Musicissa opiskellut muusikko on kotiutunut metropoliin sekä sen elinvoimaiseen jazzskeneen. Kaisa’s Machine esittää Mäensivun omia sävellyksiä. Niistä löytyy kerroksellisesti tarinoivia kaaria, joissa myös yhtyeenjohtajan vahva solistinen basismi pääsee tyylikkäästi esille. Vuonna 2015 perustetun Kaisa’s Machinen odotettua toista levyä, Taking Shape (2023), on ylistetty kotimaisessa ja kansainvälisessä mediassa.

Kaisa Mäensivu – kontrabasso
Max Zenger – saksofoni
Rasmus Sørensen (DK) – piano
Joe Peri (US) – rummut

Liput 15/10 €
Lippujen ennakkovaraus: Paina tästä

Kuva: Oskari Joutsen

Stand up: Ilkka Kivi & Petri Hankonen

to 14.3.2024 19.00 17€, ennakot kuvauksen linkistä
Iikka Kivi ja Petri Hankonen Stand Up Show Jyväskylässä!

Molemmilta on luvassa uusia, ennen kuulemattomia juttuja, joten konkarienkin kannattaa kärräytyä paikalle! Kivi paukuttaa yhteiskunnallista komiikkaa tiskiin ja Hankonen näyttää, millainen on piippolalainen semi shamaani ja adoptio-isä.

Liput ennakkoon: TÄSTÄ

Ota sähköpostissa saamasi QR-koodilla varustettu PDF-asiakirja mukaan joko tulostettuna tai puhelimessa.

Kolmen bändin ilta: Muuan Mies + Kuun Pimeä Puoli + Varjoton Vieras

MUUAN MIES
Muuan Mies on Jyväskylässä vuosituhannen vaihteessa perustettu saunavihdan tuoksuista suomi soundia, folkia, rockia ja iskelmää yhdistelevä mainio rytmiorkesteri. Muuan miehen laulut kirjoittaa solisti Ismo Puhakka, joka on myös betonitehtaalla työskennellyt filosofian tohtori, lastenkirjailija ja zeniläisyyden harjoittaja. Koskettimia soittaa mm. omasta Risto-yhtyeestään tunnettu Risto Ylihärsilä, rumpalina Helmi Levyt yhteyksistä tuttu Arwi Lind, basistina tuhdit reggae-juuret kasvattanut Mikko Leinonen sekä kitaristina nuori neropatti Lauri Sintonen. Viimeisin ja järjestyksessään kuudes Muuan Mies albumi Pari paskaa biisiä ilmestyi keväällä 2022. Muuan Miehen ilosta sykkivä musiikki valloittaa sydämiä vauvasta vaariin, muoti virtauksista piittaamatta.

Facebook
Instagram

———KUUN PIMEÄ PUOLI
Me ollaan Kuun Pimeän Puolen soturit. Meidän musiikissa kuuluu monenkirjavat tunteet, elämä kaikkine varjoineen – Koska ilman varjoa ei oo valoa. Täällä Oulun harmaan meren laidalla on helppo vaipua kevyt melankoliaan: kuu on kalpea ja korkealla, unelmat matalalla niinku pellon laitaa nuoleva usva.

Yhtyeessä vaikuttaa:
Sanni Luttinen – laulu, koskettimet
Jarmo Luttinen – Kitara, laulu
Pekka Junttila – Basso
Juha Peltola – Rummut

kuunpimeapuoli.fi
YouTube

———VARJOTON VIERAS
Varjoton Vieras on Jyväskyläläinen rockbändi. Muodostimme tämän kokoonpanon kesällä 2022. Soitamme Suomalaista melankolista rock- ja popmusiikkia. Biiseissä kuulet niin tummia sävyjä kuin suoraviivaista Rock ’n’ Roll energiaakin.

Varjoton Vieras bändiin kuuluvat Markus Hokkinen laulajana ja kitaristina, Mikko Hokkinen kosketinsoittimissa ja taustalaulajana, Markus Jääskeläinen rummuissa ja lyömäsoittimissa sekä Mika Karjalainen bassossa. ”Sua kaipaan” -sinkkubiisi julkaistiin juhannuksena 23. kesäkuuta 2023. Varjoton Vieras neljän biisin EP julkaistiin 14.7.2023

Facebook
YouTube

Anne Mattilan 40-vuotisjuhlakonsertti

la 16.3.2024 19.00 34,50€, enn. Netticket.fi
Koko kansan tuntema laulaja, lauluntekijä ja kuvataiteilija Anne Mattila täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja suuntaa sen kunniaksi juhlakiertueelle.

Anne Mattila on esiintynyt jo yli kaksi vuosikymmentä. Vuonna 1999 alkaneen levytysuran aikana Annen levyjä on myyty yli 300 000 kappaletta ja hänelle on myönnetty kahdeksan kulta sekä platinalevyä. Matkan varrelle mahtuu monta radioista tuttua menestyshittiä, muun muassa ”Asfalttiviidakko”, ”Perutaan häät”, ”Kuivaa koivua” ja viimeisimpänä ”Me puhuttiin”. Viimeisin albumi ”Tie jonka sydän valitsee” julkaistiin vuonna 2023.

Musiikkiuran lisäksi Anne on työskennellyt jo vuosia taidemaalarina. Vuodesta 2013 hänen ateljeenaan toiminut, Karvialla sijaitseva Annen taidekahvila on saavuttanut valtavat kävijämäärät, mutta nyt koittaa odotettu paluu yleisöjen eteen eri puolilla maata.

-”Vuonna 2024 palaan vielä vahvemmin takaisin esiintymislavoille ja on todella hienoa päästä juhlakiertueen merkeissä tapaamaan ihmisiä ympäri Suomea. On myös mahtavaa esiintyä erityyppisissä paikoissa ja tuoda tutut laulut hyvin”.

Ainutlaatuisissa juhlakonserteissa tullaan kuulemaan kaikille tuttujen laulujen, kuten ”Perutaan häät”, ”Asfalttiviidakko” ja ”Taivaan kartta” lisäksi harvinaisempia kappaleita, läpileikkaus artistin pitkältä uralta.

Kiertueella Annea säestää akustinen trio-kokoonpano.

La 16.3 klo 19.00 Poppari, Jyväskylä, kesto 75 min.
Lippu 34,50 €
Ennakkoliput: Netticket.fi

KONKARIJAMIT

PUNK ILTA

Jazz Jkl Live: Iiro Rantala HEL Trio (FI/NO/UK)

la 23.3.2024 19.00 30/25 ennakot kuvauksen linkistä
Pianisti Iiro Rantala on todennäköisesti maamme tunnetuin jazzmuusikko. Nyt monipuolinen virtuoosi esittelee uuden kansainvälisen supertrionsa!

Iiro Rantalan johtama Trio Töykeät nousi 1990-luvulla maailmanmaineeseen. Yhtyeen tarinan päätyttyä Rantalan loistelias ura on jatkunut soolokonserttien, klassisen musiikin, näytelmien, musikaalien sekä uusimpana aluevaltauksena myös oopperoiden säveltämisen parissa. Hulvattomana esiintyjänäkin tunnettu taiteilija on tullut suurelle yleisölle tutuksi myös TV-, radio- ja podcast-juontajana.

HEL Trio on Iiro Rantalan uusi yhtye brittiläisbasisti Conor Chaplinin ja norjalaisrumpali Anton Egerin kanssa. Mm. saksofonisti Marius Nesetin yhtyeessä vaikuttaneiden muusikoiden ansiolistoilta löytyy esimerkiksi Jakob Collierin ja Phronesiksen kaltasia tämän vuosituhannen jazzilmiöitä. Konsertissa on luvassa Dave Grusinin, Joe Zawinulin sekä Jaco Pastoriuksen säveltämiä moderneja jazzklassikoita ja Rantalan omia sävellyksiä.

Iiro Rantala – piano
Conor Chaplin (UK) – kontrabasso
Anton Eger (NO) – rummut

Liput 30/25€
Lippujen ennakkovaraus: Paina tästä

Kuva: Andreas Brandis

KONKARIJAMIT

ILLU-Band

to 28.3.2024 21.30 10€ / OAJ-kortilla 41€
ILLU-Band 41 vuotta juhlakeikka!

Jyväskyläläisen rytmimusiikin legenda ILLU-Band juhlii ”nelkyt ja risaisiaan” tuuttaamalla funkrockia 11 muusikon voimin. Laulusolisteina vuorottelevat Antti Lipponen, Pekka Välimaa ja Juha Holma. Klo 21:30 alkaen videotykitetään hauska puolituntinen dokumentti bändin vaiheista 1980-luvulla. Soitto ja laulu raikaavat klo 22.00.

Vuonna 1983 perustettu ILLU (International Low Level Understanding) on viime vuosikymmeninä keikkaillut harvakseltaan, mutta kulttisuosio Jyväskylässä on ollut taattu.

Kokoonpano: Antti Lipponen, laulu; Pekka Välimaa, laulu & trumpetti; Juha Holma, sormiot & laulu; Panu Varstala, perkussiot; Jorma Lehtola, rummut; Pekka Lampinen, basso; Jukka Viitasaari, kitara; Harri Koivisto, trumpetti; Jukka Pitkänen, trumpetti; Martti Peippo, saksofoni; Antti Kettunen, saksofoni; Mikko Saikkonen, saksofoni.

Liput 10 euroa, OAJ:n jäsenkortilla 41 euroa.

Let´s Eppelin & Wishing Well

Wishing Well ja Let’s Eppelin pitkäperjantaina 29.3.2024

Hienossa nosteessa jyräävä helsinkiläinen hammondheviyhtye Wishing Well on kuluneen vuoden aikana lämmitellyt Girlschoolia ja itse Suzi Quatroa. Nyt tämä mainio poppoo kuumentaa klo 21.30 alkaen Popparin lauteet Let’s Eppelinin (1988-) konkareille. Hengenheimolaiset bändit soittivat onnistuneen yhteiskeikan syyskuussa 2023 Popparin kunnianarvoisalla stagella.Wishing Well:
Pepe Tamminen (laulu)
Arto Teppo (Hammond-urut ja piano)
Matti Kotkavuori (basso)
Juha Kivikanto (rummut)
Anssi Korkiakoski (kitara)

———Let´s Eppelin:
Jorma Hietamäki (laulu)
Jukka Viitasaari (kitara)
Juha-Antti Helama (basso)
Pasi Pekkarinen (rummut)

Wishing Well: Soul Rider

Let´s Eppelin 30-vee

Liput 10 euroa

Heavy Metal Thunderstrike vol. 3

HMTS tulee taas, tällä kertaa Poppariin! Jyväskylän legendaarisin heviklubi tarjoaa pääsiäislauantaihin niin armottoman kattauksen monen sorttista metallia, että heikompaa hirvittää. Luvassa on peräti kolme ensiesiintymistä Jyväskylässä.

———MORBIFIC

Ympäri Eurooppaa kiertänyt ja ansaittua arvostusta nauttiva kiteeläinen death metal -yhtye Morbific soittaa ensimmäisen Jyväskylän-keikkansa Popparissa. Tänä pääsiäisenä haudasta ei nouse Jeesus vaan Lucio Fulcin zombit.

https://morbific.bandcamp.com

———LOANSHARK

Suomen Chicagosta kotoisin oleva Loanshark tarjoaa aitoa kasarihevitunnelmaa tarttuvilla riffeillään ja hittikertosäkeillään. Tälläkin bändillä kyseessä on ensimmäinen visiitti Jyväskylään, vaikka uraa on takana jo yli 15 vuotta, eli vakava puute Jyväskylän hevihistoriassa tulee korjatuksi.

https://officialloanshark.bandcamp.com/album/the-queen-of-hearts

———

CADAVEROUS NIGHTIllan kolmas Jyväskylän-debyytti. Joensuulainen Black/speed metal -bändi Cadaverous Night pitää nähdä ja kokea, sen verran hurjaa ajoa on luvassa. Hiljattain julkaistu Devil’s Fire -EP on syytä ottaa haltuun.

https://cadaverousnight.bandcamp.com/album/devils-fire

———

MISTY KNIGHT

Myös Joensuusta ponnistava Misty Knight käy kiirastorstaina vetämässä löysät pois kotikaupunkinsa Lahtaamossa ja jatkaa siitä kiertuettaan Jyväskylään. Tuoreen singlejulkaisun myötä muinainen heavy metal jyrää rajumpana kuin koskaan. Vaikutteissa kuuluu niin speed metal kuin kotimainen iskelmäkin, mutta siitä ei tingitä että homman nimi on aina 110 % Heavy Metal.

Liput 15 euroa.
Ennakot: heavymetalts(at)gmail.com. Kerrothan viestissä oman nimesi ja kotikaupunkisi.
Soitot klo 21.30 alkaen.
Välimusiikeista vastaa DJ Salamanteri (Heavy Metal Maniaxe).

https://www.facebook.com/heavymetalthunderstrike

KONKARIJAMIT

Jazz Jkl Live

Stand up -klubi

to 4.4.2024 19.00 Ovi 10€/5€, Biletti 8€/5€
Huhhahei, sehän on jo huhtikuu! Popparin stand up palaa taas Popparille ja tällä kertaa seremoniamestarina toimii Saana Peltola. Saana Peltola on vanhempi kuin Homer Simpson, nuorempi kuin Jenni Haukio ja hauskempi kuin ilmainen viina! Tämä tarinoiden ylipapitar on niittänyt mainetta niin komediaklubeilla, teatterilavoilla kuin tv:ssäkin. Saanan lisäksi lavalla nähdään liuta aloittelevia ja kokeneempia koomikoita.

Show time: 19:00
Show’n kesto noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Liput ennakkoon Biletistä 8/5e. (Linkki tulee lähiaikoina)
Liput ovelta 10e/5e.

MUSAKLUBI

IKIROUTA

pe 5.4.2024 22.30 10 enn. / 15 ovi
Iskelmämetalliksi itseään tituleeraava Ikirouta on kolmisen vuotta toiminut kajaanilainen kokoonpano. Yhtyeen hurja noste alkoi heti ensisinglestä lähtien. Yhtye on esiintynyt lyhyestä iästään huolimatta useilla festivaaleilla sekä ravintoloissa ja klubeilla.

Koko Ikiroudan materiaali on julkaistu singleina. Ensimmäiset 14 koostettiin albumille nimeltään Taival vuoden 2021 lopulla. Bändiä on katsottu ja kuunneltu suoratoistopalveluissa satojatuhansia kertoja. Pelkästään biisi Nyt ja aina on soinut Spotifyssä yli 360 000 kertaa.

Ikirouta toimii parhaiten livenä. Yhtyeen esiintyessä välittyy positiivista energiaa huokuva persoonallinen karisma. Miksipä ei – herrat ovat kokeneita muusikoita, joilla on taustaa soittohommista monissa kokoonpanoissa reilun parin vuosikymmenen verran.

Iskelmämetalli on sekoitus rockia, poppia, heavyä – ja tietysti iskelmää.

Kokoonpano:
Jori Kärki – laulu
Teemu Kuosmanen – kitara, kosketinsoittimet
Jere Pellikka – basso
Jani Partanen – rummut

Facebook
YouTube

Deep Heep Wizard

DEEP HEEP WIZARD – ”Classic Rock Night” at POPPARI –

Tämä on DEEP HEEP WIZARD -bändin 10-v. synttärikeikka, joten Popparissa on lauantai-iltana luvassa todella rautainen tajunnan räjäyttävä noin parituntinen nostalginen `Classic Rock` -tapahtuma. Pistetäänpäs taas tupa täyteen niinkuin vuosi sitten ja bailataan samaan malliin!

DHW tykittää nostalgisia `70 & `80 -luvun vintagehittejä hittien perään semmoisella draivilla ja taidolla ettei yleisölle armoa anneta!

Ohjelmistossa parhaita klassikoita mm. DEEP PURPLELTA & URIAH HEEPILTÄ ja WHITESNAKELTA, ja ei unohdeta myöskään RAINBOWin, ZZ TOPin, UFOn eikä GARY MOOREn upeaa tuotantoa.

Kokoonpano / Lineup:
Ari Antinaho – vocals
Aleksi Hirvonen – guitars
Kaj Ehnwall – Hammond (& Leslie), synths
Pasi Karppinen – bass
Riku Pietiläinen – drums

Show time 22 !
Sound: KarppaVoive Oy
Tickets 10 €.

Tips !
DEEP HEEP WIZARD is a `Vintage Hard Rock` -coverband from Jyvaskyla Finland, and the band`s sound is so original and authentic as possible.

Tight rhythm section with screaming Hammond & Leslie organs, superb guitar and authentic vocals ! Come to listen and enjoy !

KONKARIJAMIT

Tiistain jazzklubi

Uutta Virtaa!

Uutta Virtaa! on Olavi Uusivirran musiikille omistettu tribuutti, jossa hänen tuotannostaan kuullaan niin timanttisimpia hittejä kuin vähemmän päivänvaloa nähneitä helmiä 11-henkisen yhtyeen tuomalla twistillä. Keikan jälkeen jamit!

Kokoonpano:
Aki Kelin – Laulu
Mimi Steffansson – Taustalaulu
Salla Lehtomäki – Taustalaulu
Aaro Kuutsa – Kitara
Uki Viljakka – Kitara
Pietari Savolainen – Koskettimet
Kaapro Purokuru – Basso
Veikka Pälvimäki – Rummut
Lenni Vuorensyrjä – Perkussiot
Topi Rummukainen – Trumpetti
Eemeli Kurkela – Saksofoni

Kauko Röyhkä

pe 12.4.2024 19.00 Ovi 25€ / ennakot Tiketistä 22,50€
Paljon toivottu Suomirokin legenda Kauko Röyhkä pitkästä aikaa Poppariin!

Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan. Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon. Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä.

Ennakkoliput: Tiketti.fi

Esityksessä on väliaika.

Everlore + Perpetual Rage

la 13.4.2024 22.00 Ovi 8€ / enn. baarista 6€
Everlore on Jyväskylässä 2013 perustettu power metal -yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät 80-luvun brittihevivaikutteet, korkealentoiset teemat, ajoittaiset progevivahteet, sekä ajoittainen speed metal -hurjastelu. Debyyttialbumi Everlore ilmestyi vuonna 2020. Tällä hetkellä yhtye työstää toista levyään uuden laulajan kera ja tähtää kohti uusia korkeuksia.

———Kuopiossa vuonna 2009 perustettu Perpetual Rage takoo 1980-luvun vaikutteista raskasta rockia ja metallia antaumuksella ja asenteella.

———

Liput ovelta 8€.
Ennakot baarista 6€.

KONKARIJAMIT

Stand up: Helena Pöllänen – Pitäisikö hävetä -soolo

pe 19.4.2024 19.00 20/15, ennakot Biletistä
Pitäiskö hävetä? -esitys on stand up -koomikko Helena Pölläsen ottama komediallinen koppi häpeästä. Häpeä pienentää, lamauttaa ja jättää meitä tekemästä asioita häpeän pelossa.

Häpeätkö historiasi tapahtumia? Älä huoli, Pöllänen on tehnyt nämä asiat sinunkin puolestasi jo moneen kertaan ja tuo nämä tarinat naurun alttarille häpeilemättä. Pöllänen toimii myös häpeän puhujana ja kouluttajana ja tässä esityksessä koomikon roolissa hän pääsee kunnolla revittelemään ja laskemaan häpeän höyryt kaikkien kattiloista.

Liput 20/15e, tulevat myöhemmin myyntiin Bilettiin.

Iron Country Sisters

la 20.4.2024 19.00 Ovi 15€ / enn. baarista 13€
Iron Country Sisters on helsinkiläinen siskotrio, jonka englanninkielisessä musiikissa kaikuu perinteisen ja modernin americanan vaikutus. Bändin omaleimainen ja lämmin soundi nojaa sielukkaisiin kolmiäänisiin lauluharmonioihin sekä vahvaan tulkintaan, jotka ovat hioutuneet lapsesta asti yhdessä laulamisen tuloksena. Siskosten persoonalliset lauluäänet soivat yhdessä upeasti jokaisen toimiessa vuorollaan myös solistina.

Bändin esikoisalbumi The Blue Hidden In sai loistavia arvioita musiikkimediassa. Rolling Stone -lehden toimittajana tunnettu David Fricke hehkutti bändiä Radio Helsingissä näin: ”If they came from Nashville or Alabama or Kentucky, this would be an immediate Americana sensation in the States. This is something that critics and indie fans would be all over.”

Iron Country Sisters on uransa aikana kiertänyt Suomen merkittävimmillä klubeilla ja festareilla kuten Provinssissa, Tavastialla, Tampereen Klubilla, Rytmikorjaamolla, Lutakossa, Huvila-teltassa ja Möysän Essolla. Yhtye on myös esiintynyt Ruotsissa ja lämmitellyt mm. The Posiesia, Daniel Romanoa, Yolaa, Doug Seegersiä ja Steve ’n’ Seagullsia.

Instagram
Facebook
Spotify
YouTube

Julia Rautamaa – laulu, kitara, huuliharppu
Silja Rautamaa – laulu, viulu
Paula Rautamaa – laulu, kitara
Simo Kärki – basso
Otto Alahuhtala – rummut ja perkussiot
Eero Nurmela – sähkökitara

KONKARIJAMIT

Constantine & Call Operators

Constantine & The Call Operators, soulin ja rytmibluesin sinisten sävelten maailmassa seikkaileva kvartetti perustettiin Helsingissä vuonna 2012. Vuosien ahkeran keikkailun ja biisimateriaalin säveltämisen ja työstämisen jälkeen bändi julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2021. Suomen esiintymislavojen lisäksi yhtye on ehtinyt keikkailla festivaaleilla ja klubeilla myös Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Belgiassa.

Bändin keulahahmo Konstantin Kovalev on jo nuoresta iästään huolimatta osoittanut lahjakkuutensa niin laulajana ja kitaristina, kuin myös säveltäjänä ja sovittajana. The Call Operators –yhtyeessä hänen seuranaan on Skandinavian blues- ja soul –muusikoiden eliittiä. Kosketinsoittaja Harri Taittonen on pitkän linjan muusikko jolla on takanaan lukuisia levytyksiä ja kiertueita eri huippuartistien yhtyeissä. Rumpali Tyko Haapala on pitkään esiintynyt nimellä ’Downhome King III’, tehnyt yhteistyötä Jo’ Buddyn kanssa ja keikkaillut mm. Louisiana Redin, Gene Taylorin ja Diz Watsonin kanssa. Basistina toimiva Jaska Prepula on basistiveteraani joka tunnetaan mm. lukuisten amerikkalaisten blues- ja soul –artistien (kuten Tad Robinson, Terry Hanck, James Harman ja monet muut) kiertuebändeistä ympäri Eurooppaa. Debyyttilevyllä esiintyvä torvisektio, Torbjörn Eliasson (tenori- ja baritonisaksofoni) ja Calle Stenman (trumpetti), tunnetaan tukholmalaisen ska ja r&b –yhtyeen The Beat From Palookaville riveistä.

Levyllä ja keikoilla yhtyeen tyyli on kehittynyt 60-lukuisen soul bluesin suuntaan, jossa vaikutteita ovat antaneet mm. Bobby Bland, James Carr, Isaac Hayes ja The Miracles. Levyn Stax- ja Motown-tyyliset torvisovitukset, lämpimästi murahteleva Hammond-soundi, tiukasti svengaava rytmisektio sekä sielukkaat lauluosuudet äänitettiin analogisessa Suprovox -studiossa, ja levy miksattiin Kalifornian maineikkaassa Greaseland –studiossa.

Kokoonpano:
Konstantin Kovalev: laulu ja kitara
Harri Taittonen: Hammond-urut ja piano
Tyko Haapala: rummut
Jaska Prepula: basso

PELLE MILJOONA & Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat

Viitasen Piia

la 27.4.2024 19.00 Ovi 27€/ Tiketti.fi 25€/20€
Viitasen Piia julkaisee odotetun 5. studioalbuminsa Ihmisen aika maaliskuussa 2024 ja juhlistaa levyä kattavalla Suomen-kiertueella huhtikuussa. Keväällä Tuusulaan, Helsinkiin, Tampereelle, Espooseen, Ouluun ja Jyväskylään saapuva artisti kertoo tulevan albumin käsittelevän kotia ja kodittomuutta, juuria ja juurettomuutta, äidiksi tulemista sekä ihmisen vaikutusta luontoon.

”Huomasin uuden albumin kirjoitusprosessin edetessä kirjoittaneeni useita kappaleita eri tavoin kyydistä pudonneiden näkökulmasta: tarinoita ihmisistä, jotka ovat syystä tai toisesta pudonneet tyhjän päälle tai joutuneet rakentamaan elämänsä perustuksia ja turvan tunnetta uudelleen”, Piia kertoo.

Neljä kriitikoiden ylistämää albumia urallaan julkaissut Viitasen Piia on huomioitu uransa aikana Emma-ehdokkuuksin sekä Kriitikoiden valinta (2014) että Vuoden etno (2019) -kategorioissa. Musiikin tuottajien ja teknologien yhteisö Aux ry palkitsi kuulijoita ravisuttaneen Meidän jälkeemme hiljaisuus -levyn Vuoden albumi ja Vuoden single -palkinnoilla vuonna 2020.

Julius Maurasen (mm. Oranssi Pazuzu, Vesa-Matti Loiri) tuottamalta Ihmisen aika -albumilta on tähän mennessä julkaistu singlet Outo tyttö ja Paras kellua vaan, joka voitti Yle Radio Suomen Levylautakunnan lokakuussa.

Viitasen Piiassa soittavat Mikko Malmivaara (kitara), Matias Tyni (koskettimet), Sarah Palu (harppu ja kantele), Juho Niemelä (basso) ja Miika Luoma (rummut).

Kuva: Tekla Vály

Ennakkoliput: Tiketti.fi

KONKARIJAMIT

RIMBACHER

ti 30.4.2024 22.30 Ovi 15€ / enn. baarista 12€Kuva: Heikki Sulander

Korkeaoktaanista kasariestetiikkaa polttoaineenaan käyttävä jyväskyläläinen Rimbacher-yhtye nojaa musiikissaan perinteisen hard rockin kulmakiviin, kuten turboahdettuun aussirockiin sekä Sunset Stripin räjähdysherkkään meininkiin. Bändi lämmitteli mm. lokakuussa Demolition 23-yhtyettä loppuunmyydylle Lutakon Tanssisalille.

”It’s all big choruses, big hair and plenty of attitude” -Eugene Butcher / Vive Le Rock! Magazine

RIMBACHER OVAT

Niko Rimbacher – Laulu
Osku ”Sticky” Kilpi – Kitara / Taustalaulu
Jim ”Jimbo” Heikkinen – Kitara / Taustalaulu
Reisca Morani – Bassokitara / Taustalaulu
Jouni Kauppinen – Rummut

Äänestä vastaa KarppaVoice Oy

Stand up -klubi

to 2.5.2024 19.00 Ovi 10€/5€, Biletti 8€/5€
Poppari on naurua täynnä myös toukokuussa kun seremoniamestariksi saapuu Naurun Tasapainosta ja Nelosen stand upistakin tuttu Mikael Jyvälä! Tämä Kemijärven kolhooseista Tampereelle tiensä löytänyt energiapaketti ei takuulla jätä yleisöään kylmäksi. Hauskat huomiot arjen kummallisuuksista yhdistettynä pistävään ironiaan saavat kyynisimmänkin katsojan ulvomaan naurusta. Vuorovaikutus yleisön kanssa takaa sen, että jokainen keikka on varmasti erilainen. Mikaelin kanssa lavalla voi bongata aloittelevia ja kokeneempia koomikoita!

Show time: 19:00
Show’n kesto noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Liput ennakkoon Biletistä 8/5e. (Linkki tulee lähiaikoina)
Liput ovelta 10e/5e

MUSAKLUBI

KONKARIJAMIT

AEP – The Return Of The Son Of The Zappa Troubadour

Kolmannella tribuuttikeikallaan AEP esittää Frank Zappan tuotantoa vuosilta 1966-1984. Pääpaino on edelleen vokaaliteoksissa, mutta myös improvisaatio-, loop- ja instrumentaalijaksoja kuullaan, ehkä jopa epätavallisina yhdistelminä Zappan Project/Object -tyyliin. Zappan biisien lisäksi AEP esittää genreen sopivaa materiaalia kolmelta soololevyltään. Jos olet tulossa katsomaan tavallista trubakeikkaa, saatat yllättyä.

Linkit:
Spotify
Tidal
YouTube
Soundcloud

Jazz Jkl Live

Yheksän Euron Pikavippi

KONKARIJAMIT

Steeples

Heikki Silvennoinen & Heikki Hela Band

la 18.5.2024 19.00 Ovi 35€ / Tiketti.fi 32,50€
Heikki Silvennoisen ja Heikki Helan & Bändin kevät kiertue päättyy Jyväskylään ja Poppariin la 18.05.2024 klo 19.00.

Maaliskuun alkupuolella starttaava rundi esittelee myös Silvennoisen juuri ilmestynyttä sooloalbumia,joka on nimeltään ”Kaiho”.

Väliajallisen keikan materiaali on molemmilta herroilta myös tuttua soitantaa ja lauluja,jotka ovat syntyneet osin jo 60-luvulla.

Hiteiltäkään ei voida keikalla välttyä, sillä Heikki Helalla löytyy useita radiosoittoykkösiä vuosikymmenten takaa.

Bändissä soittaa bassoa Harri Rantanen ja rumpuja Anssi Nykänen.

Ennakot: Tiketti.fi

KONKARIJAMIT

Perjantain jazzklubi

Lady Fiery & Voodudes

On aika. Aika jonkin uuden, mutta niin ikiaikaisen ja sielukkaan; On aika Bluesin!

Voodudet vaelsivat kevätauringon sulattamassa Tourujoen suistossa ja huusivat, huudossa soi blues. Ja kävi niin että Lady Fiery vastasi. Lady Fiery & Voodudes oli jälleen yhdessä. Bändi jonka soitossa soi kaipuu Deltalle, rytmimusiikin alkulähteille. Kotiin missä emme ole käyneet, mutta minne musiikin kautta halajamme.

Sielujaan kauppaavat:
Suvi Uura/laulu
Heikki Halonen/kitara
Tero Tuovinen/basso
Hannu Leppänen/rummut

Liput 10/8€

Lady Fiery & Voodudes

pe 24.5.2024 22.30 10€/8€
On aika. Aika jonkin uuden, mutta niin ikiaikaisen ja sielukkaan; On aika Bluesin!

Voodudet vaelsivat kevätauringon sulattamassa Tourujoen suistossa ja huusivat, huudossa soi blues. Ja kävi niin että Lady Fiery vastasi. Lady Fiery & Voodudes oli jälleen yhdessä. Bändi jonka soitossa soi kaipuu Deltalle, rytmimusiikin alkulähteille. Kotiin missä emme ole käyneet, mutta minne musiikin kautta halajamme.

Sielujaan kauppaavat:
Suvi Uura/laulu
Heikki Halonen/kitara
Tero Tuovinen/basso
Hannu Leppänen/rummut

Liput 10/8€

Joplin

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee loistavia biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy, Uriah Heep ja Whitesnake.

Toimiiko sinulle 70- ja 80-luvun rock? Tunnistatko sellaisia bändejä kuin AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake? Täällä ne raikaa, kun ammennamme energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja viritellään loistobiisejä mm. noilta legendoilta! Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu, urut;
Arto Hautanen, kitara, laulu;
Mikko Hämäläinen, rummut, laulu;
Juha Tolvanen, basso

YouTube

KONKARIJAMIT

Stand up -klubi

ke 5.6.2024 19.00 Ovi 10€/5€, Biletti 8€/5€
Kesäkuussa paketoidaan Popparin stand up -klubin kevätkausi ennen kesätaukoa. Seremoniamestariksi saapuu Ida Grönlund! Idan eteerinen ja lähes keijukaismainen lavakarisma yhdistettynä omituisen hauskoihin näkökulmiin ja paikoin rankkoihinkin tarinoihin luo sellaisen yhdistelmän, jota on mahdotonta kopioida. Lempeän ivallisesti nuoren naisen rankastakin elämästä avautuva Ida yllättää esityksen ensisekunneista asti. Idan kanssa lavalla nähdään aloittelevia ja kokeneempiakin koomikoita.

Show time: 19:00
Show’n kesto noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Liput ennakkoon Biletistä 8/5e. (Linkki tulee lähiaikoina)
Liput ovelta 10e/5e

Jazz Jkl Live

MUSAKLUBI

Torstain jazzklubi

Perinteinen Kataisen synttäri keikka

Seita & Friends

YKSITYISTILAISUUS 17-24

Jazz Jkl Live

Stand Up-klubi

Jazz Jkl Live

Emma Balbatsu & Company: Another Night of Adele

Jazz Jkl Live

NOTHING FOR MONEY ( Dire Straits)

Stand Up-klubi

Folk-ilta: Räsynukke + Hostikka

Räsynukke on jyväskyläläinen akustista suomenkielistä musiikkia soittava bändi, joka tyylillisesti risteilee folkin ja modernin kansanmusiikin välillä. Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita suomalaisesta luonnosta ja mystiikasta.

Räsynuken musiikki virtaa kepeästi ja soi väkevästi. Se on herkkää, seikkailunhaluista ja dynaamista. Yleisön kertoman mukaan bändi luo keikoillaan intiimin ja helposti lähestyttävän tunnelman. Suvin heleä ja moneen taipuva ääni sekä Hessun perkussiivinen fingerstyle luovat perustan, jota jokainen Räsynuken muusikko omalla instrumentillaan taidokkaasti täydentää. Räsynuken keikalla saat liikkua ja liikuttua, nauttia moniäänisestä laulusta ja uppoutua vahvojen tarinoiden maailmaan. Joissain kappaleissa voit kuulla myös kurkkulaulua.

Tällä hetkellä Räsynukke työstää neljättä pitkäsoittoaan, ensimmäinen single tulevalta albumilta julkaistiin marraskuussa 2023. Yhtye julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa Metsien tuolle puolen maaliskuussa 2021. Räsynuken ensimmäinen pitkäsoitto julkaistiin tammikuussa 2014 ja toinen kokopitkä Kaksi vuodenaikaa näki päivänvalon helmikuussa 2016. Räsynukke on soittanut Suomen keikkalavojen lisäksi Kiinassa.

Laulu – Suvi Uura
Kitara ja laulu – Hessu Isoniemi
Perkussiot – Vili Kallonen
Kontrabasso – Hanna Turunen
Sello ja laulu – Laura Vähä-Ruona
Viulu ja laulu – Emmi Tauriainen


Räsynuken kotisivut
Instagram
Facebook

———HOSTIKKA on kuusihenkinen uuden aallon instrumentaali folk-musiikkia soittava yhtye Helsingistä.

Melodioissa soi pohjoismaiselle kansanmusiikille ominaista kauneutta sekä maisemia maalaavaa tarinoiden kerrontaa jonka vastapainona komppisektiossa pauhaa viljavat rytmit ja harmoniat rohkeasti eri tyylilajeja hyödyntäen.

Yhtyeen sävellyksistä vastaa kontrabasisti Saija Penttilä ja kitaristi Jaakko Penttilä. Ainutlaatuinen soundi syntyy, kun jokainen muusikko tuo kappaleisiin oman tarinansa ja luo sen avulla instrumentaalimusiikkiin väriä, elävää elämää ja kauneutta. Sävellyksissä kuuluu vaikutteita bluegrasista sekä maailmanmusiikista, mutta pohjautuu vahvasti pohjoismaiseen kansanmusiikkiin.

Yhtye:
Saija Penttilä – kontrabasso
Jaakko Penttilä – kitarat
Aino Kinnunen – viulu
Jari Kankare – puhaltimet
Maimu Jõgeda – haitari
Jesse Lehto – rummut

Yhtye on julkaissut elokuussa 2023 ensimmäisen singlen ‘Mahonki’ josta löytyy myös elokuvaohjaaja Jori Grönroosin ohjaama musiikkivideo. Nyt he työstävät ensimmäistä albumiaan, joka julkaistaan vielä tämän vuoden aikana.

Kuuntele ja katso täältä:
HOSTIKKA – Mahonki (Official Music Video)
YouTube Live
Instagram
Facebook

Jazz Jkl Live

Tatu & Tutkimusmatkailijat + 5th Season

Nelikko: Edu Kettunen, Mika Kuokkanen, Johanna ja Mikko Iivanainen

Solstice (UK) + Cardinals Folly

su 22.9.2024 19.00 Ovi 30€/ enn. 28€
Englantilainen eeppisen doomin legenda SOLSTICE saapuu Suomeen syyskuussa ensimmäistä kertaa. Doom metallin kulttinimen pitäisi olla tuttu heille, jotka rakastavat muun muassa Candlemassin tai Solitude Aeternuksen musiikkia. Demotteluiden jälkeen 30 vuotta sitten ilmestyi upea debyytti ”Lamentations” (1994). Levyä voidaan pitää yhtenä merkkipaaluna doom metallissa, eikä myöskään vuoden 1998 kakkosalbumi ”New Dark Age” jää tippaakaan vaille debyyttialbumin raskauden ja eeppisyyden balanssia. Kyseessä on kenties jopa asteen jämäkämpi ja arvostetumpi kokonaisuus. Bathoryn viikinki-kauden vaikutus ja Manowarin mahtipontisuus kuuluivat heti alusta Solsticen musiikissa selkeästi mutta arvokkaasti. Solstice on valmistelemassa jatkoa vuoden 2018 kelttifolk-vaikutteiselle ”White Horse Hill”-albumille, jota ei toivottavasti tarvitse odottaa yhtä pitkään kuin tuota edellistä täyspitkää. Tämä bändi on pakko nähdä ja kuulla livenä!

———

Ratsasta eteenpäin tai kuole! CARDINALS FOLLY murskaa teidät kuin ötökät.

Deranged Pagan Sonsinakin tunnettu Heavy Doom-yhtye Helsingistä ei varmastikaan ole tuntematon nimi doom metal-alagenren harrastajille. 17 vuoden ajan yleisöjä ympäri maailmaa murskannut riffikone lämmittää yleisön brittilegendoille. Vuonna 2023 ilmestyneestä ”Live by the Sword” levystä sanottiin seuraavaa: ” Helsinkiläiset tuskin murtautuvat tällä tekeleellä valtavirtaan, mutta se ei liene ollut tarkoitus. Tavoitteena on ollut tehdä pirun hyvä metallilevy ja siinä on onnistuttu komeasti, sillä kyseessä on parasta Cardinals Follya tähän mennessä! ” (Miika Manninen/ Metalliluola).

———

Tapahtuman tarjoaa Metal Warning yhteistyössä Heavy Metal Thunderstriken kanssa.

Ennakkoliput (28€): heavymetalts(at)gmail.com
Ennakkomyynti alkaa 1.3.2024.
Lähetä sähköposti yllämainittuun osoitteeseen, josta saat maksutiedot. Kerrothan viestissä oman nimesi ja kotikaupunkisi.

Stand Up-klubi

Stand Up-klubi

Tumppi Varonen (soolo)

Tumppi Varonen on pitkän linjan eturivin rockmuusikko. Hänet tunnetaan mm. Pelle Miljoonan eri aikakauden yhtyeistä. Näistä yhtenä tunnetuimmista Pelle Miljoona Oy, jonka Moottoritie on kuuma -levyllä kokoonpanoon kuuluivat Andy McCoy, Sami Yaffa ja Ari Taskinen.

Soolokeikkojen ohjelmistoon kuuluvat mm. Katupoikien laulu, Tahdon rakastella sinua, Lanka palaa, Kengitäppä poika sekä monet muut kappaleet, joista artisti tunnetaan. Setissä on mukana myös fiilikseen sopivia lainakappaleita, jotka ovat osaltaan muovanneet Tumpin musiikillista maailmankuvaa.

Tumpilta ilmestyi 2023 viimeisin soololevy nimeltään Näillä mennään.

Stand Up-klubi

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely