Keikat

Seppo Muhonen & Marian PetrescuTervetuloa jakamaan viihdyttäviä ja rakkaudentäyteisiä hetkiä Poppariin keskiviikkona 17.10. klo 19.30 alkaen.

Grammy-palkittu pianovirtuoosi Marian Petrescu säestää ainutlaatuisella tulkinnallaan jazz-, blues- ja balladikassikoita useilta vuosikymmeniltä uusin sovituksin. Marianin kanssa lavalle nousee laulaja Seppo Muhonen.

Seppo Muhonen – laulu
Marian Petrescu – piano

KELLARIKLUBI 10 – SUPERIOREKymmenes klubi. Täyden kympin esiintyjä. Parempikin. Superiore.

Mikä Superiore? Miltä Superiore kuulostaa? Miltä sen jäsenet näyttävät? Se selviää vain tulemalla paikalle. Tästä modernista räppäriremmistä on nimittäin niin vähän tietoa julkisesti saatavilla, ettei Popparin kellarikaan tunnu tähän keikkaan riittävän undergroundilta.

SHOWTIME 21.30
VAPAA SISÄÄNPÄÄSY

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1835765103158410

Kellariklubi on kuukausittain järjestettävä klubi Jyväskylän Popparissa, tavoitteenaan tarjota keikkoja paikallisille, tai vähemmän paikallisille, nuorille, tai vähemmän nuorille esiintyjille. Klubien tyylisuunta vaihtelee laidasta laitaan, genrerajoituksia ei ole. Haluatko esiintymään? Ota yhteyttä Kellariklubin facebook-sivuilla!

Jazz Jkl Live: Aapo Heinonen Quintet

pe 19.10.2018 19.00 ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Energinen ja elämänmyönteinen Aapo Heinonen Quintet julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa 14. syyskuuta Ozella Musicin kautta. Luvassa on pienyhtyeelle sävellettyä modernia big band –vaikutteista musiikkia, jossa kaikuvat kirjavien tunnelmien lomassa myös balkan- ja lattarirytmit. Heinosen sävellysten läpikirjoitetut muotorakenteet pitävät otteessaan ja erilaisille pohjille rakennetut improvisoidut soolo-osuudet palvelevat sävellysiä kokonaisuuksina. Kansainvälisesti noteeratun yhtyeen musiikki yllättää sekä pirteydellään että seesteisyydellään.

Kesällä 2009 perustettu Aapo Heinonen Quintet edustaa nuorta kotimaista jazzvoimaa. Uuden TARA -albumin julkaisukiertuetta tähdittää kuulaasta ja yllätyksellisestä ilmaisustaan tunnettu, yksi maamme hienoimpiin kuuluva saksofonisti Jouni Järvelä.

Jouni Järvelä – saksofonit
Héctor Lepe – kitara
Aapo Heinonen – piano
Vesa Ojaniemi – basso
Tomi Saikkonen – rummut

”Kvintetin musisoinnille ovat ominaisia melodisuus, ilmava keveys ja myös vissi iloisuus. Heinosen jazz saattaa hyvinkin olla kaunosieluista, mutta samalla se on positiivista, eikä jumiudu siihen normaaliin suomalaiskansalliseen melankoliaan.”
-Pentti Ronkanen, KSML

”Säveltäjänä Aapo Heinonen on ensisijaisesti lyyrikko, jolla on kyky luoda kauniita, usein suorastaan hartaita, melodioita.”
-Pekka Koskivaara, Retrokkiblogiwww.facebook.com/ahqmusic

Edullisemmat konserttiliput Tiketistä.

Konserttilippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

EWE

Instagram: eweofficial Facebook: https://www.facebook.com/eweofficial/?ref=br_rs

Kauko Röyhkä soolo

la 20.10.2018 22.00 12/10 ennakko


Pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko Kauko Röyhkä saapuu lauantaina 20.10. soolokeikalle Poppariin!

Vuodesta 1980 lähtien Röyhkä on ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan. Popparin soolokeikalla kuullaan Kauko Röyhkän materiaalia hänen koko uran varrelta.


Liput 12/10 ennakko baarilta!

Sini Pajunen & The Petrescu Brothers – October JazzballadsLokakuisena keskiviikkoiltana Popparissa kuullaan tarinoita menetetystä rakkaudesta. Luvassa on jazzballadien ilta Sini Pajusen upean äänen kertomana.

Konsertti yhdistää rosoisen kaunista tulkintaa Petrescun veljesten – Marianin ja Mihain – virtuoottiseen taituruuteen luoden ainutlaatuisen ja koskettavan illan.

Sini Pajunen on Jyväskylän konservatorion kasvatti ja saanut myös vuoden tulokas-palkinnon Popparissa. Tämän tummasävyisen laulajan käsittelyssään kappaleet saavat uutta ja erilaista luonnetta. Pajunen on laulanut mm. Blue Birdy Quartetissa, esiintynyt vuosia Company Uusi Maailman solistina sekä toiminut taustalaulajana useissa eri genreissä. Laulaja esiintyy nykyään usein duona pianisti Marian Petrescun kanssa.

Sini Pajunen – laulu
Marian Petrescu – piano
Mihai Petrescu – basso
Touko Ruokolainen – rummut

Jyväskylä Big Band feat. Juki Välipakka: ”Ja karavaani taivaltaa” – Duke Ellingtonia suomeksi

to 25.10.2018 20.00 15/10 Ennakot baalita


Jyväskylä Big Band täyttää ravintola Popparin lavan torstaina 25.10. klo 20 Ilkka Mäkitalon johdolla. Big bandin solistiksi saapuu komeaääninen laulaja Juki Välipakka.

”Nää yön tähdet kolkot kimmeltää, luo aavikolle kylmempää ja karavaani taivaltaa.”

Näillä sanoilla alkaa Mikko Koivusalon suomentama Duke Ellingtonin sävellys Caravan, jonka on big bandille nuotintanut ja sovittanut Vellu Halkosalmi. Halkosalmen tekemät sovitukset ovat alkuperäisiltä Ellingtonin äänitteiltä tarkasti kuunnellen tehtyjä tarkkoja nuotinnuksia. Koivusalo on tehnyt oivaltavat suomennokset kaikkiin konsertin kappaleisiin.

Juki Välipakan kaltaisten kotimaisten mieslaulajien laskemiseksi ei tarvita edes yhden käden sormia. Välipakka on yli parikymmentä vuotta esiintynyt ja levyttänyt eri yhteyksissä. Hän on myös esiintynyt musikaaleissa. Yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa Heikki Sarmanto, The Great Helsinki Swing Big Band ja lukuisat maamme huippujazzmuusikoista. Hän on voittanut Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänetyksissä vuoden parhaan miesjazzvokalistin tittelin yhdeksän kertaa, ja tullut tunnetuksi taitavana improvisoijana, jolta irtoavat scat-soolot, vivahteikas tunnelmointi, falsettilaulu ja erilaiset ääni- improvisaatiot. Välipakan Frim-Fram Quartet julkaisi vuonna 2015 levyn ”Let’s Talk” Jukin sävellysmateriaalista. Yhtyeen uusi levy julkaistaan keväällä 2019.

Jyväskylä Big Band on saavuttanut aseman yhtenä Suomen arvostetuimmista big bandeistä ja on erikoistunut uuden suomalaisen big band -musiikin esittämiseen. Orkesteri tekee konsertteja monipuolisesti perinteisestä big band -musiikista aina uusiin kokeellisempiin produktioihin asti. JBB on esiintynyt viime vuosina myös eri puolilla Eurooppaa. Viimeisimpinä kohteina ovat olleet Romania (kiertue 2016) ja Englanti (Lontoo 2015). Vuosien saatossa JBB on saanut myös vieraikseen kapellimestareita ja solisteja eri puolilta maailmaa.

Käy hankkimassa lippu hyvissä ajoin baarilta, sillä Jyväskylä Big Bandin viimeisin Popparin keikka myytiin loppuun jo ennakkoon!


Jyväskylä Big Band:
http://www.jklbb.fi/
https://www.facebook.com/JyvaskylaBigBand/

LEONA

Leona viihdyttää svengaavalla musiikilla ja tyylikkäillä sovituksillaan elävän musiikin ystäviä. Ohjelmistomme koostuu tämän päivän hiteistä ja legendaarisista klassikoista. Yhtyeen musiikissa on kuultavissa suomalaista melankoliaa ja kaunetta, kuitenkaan hyvää meininkiä ja groovea unohtamatta. Musiikki on sekoitus poppia, iskelmää sekä ripaus rock-asennetta. Yhtyeen solistin, Hanna Kuparin tunteikas ja vahva tapa tulkita kappaleita sekä yhtyeen uniikki ja herkkä soundi luovat vaikuttavan kokonaisuuden.

U. Pasanen Band -levynjulkkarikeikkaJyväskyläläisen blueskitaristin Seppo ”U.” Pasasen luotsaama U. Pasanen Band juhlistaa aikaansaannostaan eli bändin kolmatta pitkäsoittoa Popparin lauteilla.

Long Long Way -nimeä kantava albumi on edellisten julkaisujen tapaan monipuolinen yhdistelmä rytmimusiikkia ja rockia sisältäen ripauksen myös uusia sävyjä. Luvassa siis sitä taattua ja hyväksi havaittua ”genrevapaata” itseään!

Lavalla nähdään U. Pasanen Bandin pitkäaikaisimman miehistön lisäksi myös vierailijoita.

Seppo ”U.” Pasanen – kitara
Joonas Pasanen – kitara
Juha-Antti Helama – basso
Asko Vikki – rummut
Harri Häkkinen – laulu

Melodisen popin Musaklubi

Marraskuun Musaklubi kokoontuu tanssittavan ja kuunneltavan suomalaisen ja vähän ulkolaisenkin popin merkeissä. Tyylin mukaisesti Popparibändin miehitys vaihtuu kuukausittain ja nyt ohjelmistossa tulee olemaan myös sähkökitaran mestareiden helmiä vuosikymmenien varrelta. Illan ykkössolistina Kangasniemen kultakurkku Ere Leskinen joka tulkitsee Topi S. ja Agents helmiä ja muutakin suomalaista pop-iskelmää. Popparibändi Juha Ahtilinna, Ere Leskinen, Eki Paananen ja Arska Vesterinen. Klo 19.00-21.00, liput 10€.

JYRMY esittää: J-M Rautiainen, Golden Lampreys, Horte

JYRMY ry tuo Poppariin lauantai-iltana poikkeuksellisen kattauksen maamme kiinnostavinta poikkeuksellista musiikkia, jossa yhdistyvät niin vaihtoehtoinen rock kuin elektroninenkin musiikki.

Psykedeelismystisiä kokemuksia takuulla tarjoilee Svart Recordsille levyttänyt Horte, jonka musiikissa voimakas post-rock kohtaa heleän unipopin. Horte on esiintynyt esimerkiksi Hollannin Tilburgissa vaihtoehtomusiikin mekkana pidetyillä Roadburn-festivaaleilla sekä viime vuonna Jyväskylän omassa Jyrockissa.

Pan Sonic coveroimassa Leadbellyä, Depeche Mode soittamassa The Birthday Partya, vai Martin Hannett tuottamassa Throbbing Gristlea? Tällaista vertailua on herättänyt vavisuttavia live-kokemuksia tarjonneen, jo kuopatun, SINKin mestareista koostuva uusi industrial-henkinen yhtye Golden Lampreys, jonka esiintymisestä ovat päässeet nauttimaan vasta ranskalaiset. Debyyttialbuminsa julkaisun myötä Golden Lampreys tekee myös ensimmäiset keikkansa kotimaassaan Suomessa, joista toinen saadaan Jyväskylän Poppariin.

Illan avaa sormionnettomuuden inspiroimana sähköbasson rajoille ja rauhoittumisen ääreen tutkimusmatkaillut, ahkerasti kotimaan ambient-festivaaleja kiertänyt ja esimerkiksi Ylen Avaruusromua-ohjelmassa useamminkin soinut Juha-Matti Rautiainen. Tämän norjalaiselle UAE Recordsille esikoisensa levyttäneen ja loppuvuodesta toisen albuminsa julkaisevan bassotaiteilijan orgaaniseen saundiin ja meditatiivisiin mutta kehittyviin äänimaisemiin on kenen tahansa miellyttävää uppoutua.

Liput: 8/0€ (Jyrmyn jäsenille ilmainen sisäänpääsy)

Jazz Jkl Live: Manuel Dunkel Quartet

to 8.11.2018 20.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel on toinen Jazz Jkl Liven syyskauden pääartisteista. Uudella kokoonpanollaan hän esittää tuoreinta ohjelmistoaan, jossa melodisuus ja jazzin perinne yhdistyvät moderneihin sävyihin. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan. Luvassa on suomalaista kvartettijazzia parhaimmillaan.

Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Viiden sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 50 albumilla ja yli 30 maassa. Dunkelille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011. Alexi Tuomarila on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzpianistejamme, ja yhtyeen juurevasta ja energisestä kompista vastaa Eero Seppä ja Jaska Lukkarinen.

Manuel Dunkel – tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Eero Seppä – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

”Valtaisa rutiini kuuluu nyt pelkästään positiivisesti instrumentin täydellisenä hallintana ja improvisaatioiden vakuuttavina suurina linjoina. Dunkel ei lavalla suuremmin elämöi eikä hetku, mutta soittimensa kanssa hän on yhtä.”
-Pentti Ronkanen, Suomijazz.comwww.manueldunkel.com

Edullisemmat konserttiliput Tiketistä.

Konserttilippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Nuorisopalatsi

Nuorisopalatsi soittaa omintakeista häpeämättömän melodista suomenkielistä rokkia, missä särökitaran seasta kuuluu kaikuja soittajien nuoruuden esikuvista Curesta Clashiin, Hoodoo Gurusista Abbaan. Kokoonpanoon kuuluvat kitaristi-laulaja Kari Smolander, basisti Mika Remes ja rumpali JP Rainio. Nuorisopalatsin ensimmäinen versio rymisteli Jyväskylän ylioppilastalon kellarissa jo 1980-luvun puolivälissä. Erinäisten soittajavaihdosten jälkeen bändistä kuoriutui Alice in Wasteland ja laulukielikin vaihtui englantiin. Alicen tarina loppui vuonna 2008. Remes musisoi 90-luvulla myös jyväskyläläisen folkpoppoppoo Sirokon riveissä. Pitkä horrosvaiheen jälkeen ydinkolmikko kerääntyi vuonna 2017 yhteen ja alkoi tehdä uutta musiikkia. Mehevät biisit pantiin purkkiin ja nyt niitä voi kuunnella syyskuussa julkaistulla täyspitkällä albumilla ”Seitsemäs kuningaskunta”. Popparin keikka on bändin ensiesiintyminen lavalla.

Timmo Salakka Näyttö keikka

Jazz Jkl Live: William Suvanne Chess’n Jazz

to 15.11.2018 20.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


William Suvanne julkaisee kolmannen soololevynsä syksyllä 2018. Uusi albumi Chess´n Jazz yhdistää saksofonistin kaksi henkilökohtaista intohimoa: jazzmusiikin sekä shakkipelin. Chess´n Jazz tuo nimensä mukaisesti shakkipelin jazzmusiikin maailmaan; kappaleet kuvaavat tilanteita shakkipelistä tai shakkinappuloiden tunnussävelmiä, jotka heräävät eloon lavalla.

Suvanteen ketterä shakkikvintetti tekee tänä syksynä laajamittaisen kiertueen yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa. Ennen konserttia järjestetään shakkiturnaus, jonka finaali pelataan konsertin väliajalla. Pelissä on mukana myös Suomen Shakkiliitto.

Turnauksen ilmoittautumiskaavakkeen löydät täältä.

William Suvanne – saksofonit
Varre Vartiainen – kitara
Mikael Jakobsson – piano
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

”Suvanne on erehtymätön: sopraanoa ja tenoria soittava fonisti osaa kiihdyttää ja rauhoittaa, soundi on rajummissa kohdissa sopivan rosoinen, balladitempoissa silkkaa hunajaa.”
-Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

“William Suvanteen “tanssilattiajatsi” vilisee vereviä sooloja!”
-Harri Uusitorppa, HSwww.facebook.com/williamsuvanneofficial/

Edullisemmat konserttiliput Ticketistä.

Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Diving Ducks

Diving ducks soittaa hyvällä fiiliksellä blues pohjaista rock musikkia.

VERY VERY BOOM BOOM!

Merette Brandt – laulu
Toni Vaalamo – kitara
Antti Stolt – basso
Kristian Ijäs – rummut

Egotrippi akustisesti

la 17.11.2018 19.00 22.50/18.50


Egotrippi juhlistaa 25-vuotista taivaltaan Jyväskylän Popparissa akustisesti! Kahdesti!!

Juhlakiertue jakautuu kolmeen ainutlaatuiseen eri teemaan: Sähköisiä klubikeikkoja, akustisia esiintymisiä riisutulla kokoonpanolla sekä yhteisesiintymiset sinfoniaorkestereiden kanssa kruunaavat yhtyeen upean 25-vuotistaipaleen!


klo 19.00 keikan ennakkoliput:
https://www.ticketmaster.fi/event/237961

klo 22.30 keikan ennakkoliput:
https://www.ticketmaster.fi/event/237975

Egotrippi akustisesti

la 17.11.2018 22.30 22.50/18.50


Egotrippi juhlistaa 25-vuotista taivaltaan Jyväskylän Popparissa akustisesti! Kahdesti!!

Juhlakiertue jakautuu kolmeen ainutlaatuiseen eri teemaan: Sähköisiä klubikeikkoja, akustisia esiintymisiä riisutulla kokoonpanolla sekä yhteisesiintymiset sinfoniaorkestereiden kanssa kruunaavat yhtyeen upean 25-vuotistaipaleen!klo 19.00 keikan ennakkoliput:
https://www.ticketmaster.fi/event/237961

klo 22.30 keikan ennakkoliput:
https://www.ticketmaster.fi/event/237975

Case Kämäräinen

Marek Konarski – Saxophone Gzregorz Tarwid – Piano Petter Asbjørnsen – Double Bass Tomi Kämäräinen – Drums

Pedago Ry:n Luova ilta

Tour: —

KELLARIKLUBI

Eteläranta /Usva/ Huojuvakuu: kolmen kovan naissolistin ilta!

ETELÄRANTA

Etelärannassa liikutaan niin brittirokin sävyttämässä Manchesterissa kuin pikkupitäjässä, jossa soi Leevit ja Putro. Seitsenhenkisen yhtyeen ytimessä pyörivät sävellyksistä vastaava kitaristi Juha Sarkkinen sekä sanoittaja/laulaja Veera Aivio.

Etelärantaan on saattanut viime aikoina törmätä keikoilla, radiossa tai vaikkapa Oulun musiikkivideo-festivaaleilla,jossa Ihan Ok-video kilpailee kotimaisessa sarjassa.

HUOJUVAKUU

Huojuvakuu soitti ensimmäiset treeninsä 2017, mutta sen tarina yltää kauemmas. Jasmin ja Jarkka ovat tehneet yhdessä biisejä ja etsineet intiimien tarinoiden, indie-henkisten melodioiden ja progahtavien sointukulkujen uutta urbaania sielunmaisemaa jo vuodesta 2011 alkaen.

Työn tulokset jäivät julkaisematta, kun Jasmin päätti liittyä vahvistamaan Aikakonetta ja Jarkka keskittyi muihin hankkeisiin. Näiden hankkeiden kivijalan ja yhteistyötahon muodosti luottorumpali – Artsi. Keväällä 2018 tiimiin liittyi Teemu ja kokoonpano oli valmis. Ensi tahdeista alkaen oli selvää, että Teemun luontainen rock-klangi oli juuri se viimeinen elementti, joka nosti biisien tarinat lentoon. Sillä lennolla ollaan edelleen.

www.huojuvakuu.com/

USVA

Lyyristä Electro / Fuusio / Pop -musiikkia, joka ammentaa vaikutteita läheltä ja kaukaa, folkista trip hopiin ja Zimbabwesta Berliiniin.

Joplin

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Arto Hautanen, kitara; Mikko Hämäläinen, rummut; Juha Tolvanen, basso

Alakukkolan Valinta

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen III

to 29.11.2018 19.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Suomen kysytyin jazzkitaristi esitteli uuden kokoonpanonsa Teemu Viinikainen III:n vuoden 2016 Pori Jazzeilla. Yhtyeen syksyllä 2017 julkaistu esikoislevy on kerännyt kriitikoilta vuolaasti kiitoksia sekä Jazz-Emma -ehdokkuuden. Bändin sointiväriä hallitsevat Viinikaisen moniulotteiset kitarasoundit ja kosketinsoittaja Mikael Myrskogin Rhodes ja Moog. Vaikka yhtyeen fuusiojazz on saanut vaikutteita jazzin ja rockin eri vuosikymmeniltä, säilyttää se soittajien vahvoilla persoonallisuuksilla sävytettynä oman raikkaan otteensa.

Teemu Viinikainen kuuluu tämän päivän jazzkitaristien kansainväliseen parhaimmistoon. Kosketinsoittaja Mikael Myrskog palkittiin elokuussa Euroopan yleisradioyhtiöiden järjestämän nuorten jazzmuusikoiden yhtyekilpailun nuorena solistina. Joonas Riippa tunnetaan nopeasti reagoivana ja energisenä luottorumpalina, jolta luonnistuu niin svengaava komppaus kuin vapaa improvisointi ja maalailevampikin tyyli.

Teemu Viinikainen – kitara
Mikael Myrskog – koskettimet
Joonas Riippa – rummut

”He is among the top twenty jazz guitarists in the world.”
-Stuart Nicholson, Jazzwise

”Albumi on eittämättä syksyn tärkeimpiä kotimaisia jazzjulkaisuja.”
-Venla-Vanamo Asikainen, KSMLwww.teemuviinikainen.com

Edullisemmat konserttiliput Ticketistä.

Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Yksityistilaisuus

Yksityistilaisuus 18-21.30

Vibravox

Vibravox- pitkän linjan bilebändi Päijänteen laulumailta lähinnä privabileitten maailmasta, mutta nyt kaikkien saatavilla. Tää se päivä on! Popparin Vappuetkoille Vibrat surisevat Jytämusaa yli 20 vuoden bilebändikokemuksella. Illan kattauksesta löytyy discoa menneiltä ajoilta, pistäydytään Punkin maailmassa, makustellaan suurimpia hittejä kotimaasta ja ulkomaan elävien alueilta, aikamatkataan eri vuosikymmenille sekä jytätään kannat kattoon ja räjäytetään neonvalopankki. Jytää beibit, Jytää!

Sami Pekkarinen- rummut, laulu Leena Pekkarinen- koeksettimet, laulu Jyrki Ijäs- basso, laulu Samuli Liekkinen- kitara, laulu Olli Liimatainen- kitara, laulu
Tour: —

Tomi Leino Trio

Musta Nasa / Markus Snellman B-tutkinto

TUOMO DAHLBLOM BAND

Melodisen popin Musaklubi

Joulukuinen Musaklubi on perinteisesti stemmalaulun iloa eli Steeples pikkujoulu. Bändillä ollut harvinaisen vilkas keikkavuosi joka on hyvä päättää kotikentällä uusiakin biisejä esittäen. Solistivieraana jälleen herkkiä tunteita esityksillään välittävä Inkku. Steeples soittajat Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen. Klo 19.00-21.00, liput 10€.

Topi Saha

Kaustisella syntynyt Topi Saha on väkevistä sanoituksistaan ja vähäeleisistä kappaleistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä. Helsingin Sanomat on tituleerannut tätä osan vuodesta Hongkongissa viettävää artistia kotimaisen folkin toivoksi.

Sahan neljäs albumi, maaliskuussa ilmestynyt Lopunajan rakastavaiset on saanut osakseen kauttaaltaan kiittäviä arvioita. Julius Maurasen tuottamaa albumia on luonnehdittu pysäyttäväksi ja ikiaikaiseksi. Soundi-lehden mukaan Sahan toiminta ”melko marginaalisen musiikin alalla ja sitä kautta isompiin kuvioihin päätyminen antaa uskoa vanhan liiton tapaan tulla tunnetuksi levy levyltä, ajan myötä”. Savon Sanomien mukaan ”tuntuu, kuin Topi Saha olisi ollut olemassa aina”.

Uuden levyn lauluja tekee keikoilla lihaksi yhtye, jonka muodostavat Sahan lisäksi Tero Hyväluoma (viulu, busuki, rummut), Matias Tyni (koskettimet, mandoliini), Joni Teirikangas (basso) ja Jaakko Murros (sähkökitara).

Soolouransa ohella Saha musisoi säännöllisesti Antero Lindgrenin ja Mikko Joensuun taustayhtyeissä. Miehen itsensä lisäksi ovat hänen laulujaan esittäneet mm. Lassi Valtonen, Anna Puu, Ellinoora ja Johanna Försti.

”Minkäänlaisia kikkoja ei tarvita, kun on vahva tarina ja taito kertoa. Sahalla on. Hän on aivan poikkeuksellinen lahjakkuus.” -Helsingin Sanomat
Tour: —

KELLARIKLUBI

LA Heat

LA Heat

Kaisa Hoo & Jouluhygge

ouluhygge valtaa jälleen Popparin! Viime vuoden tapaan paikallisista nuorista muusikoista koottu kvartetti tarjoilee pari settiä perinteikästä joulujazzia sekä rakastettuja suomalaisklassikoita tuorein sovituksin maustettuna uudemmilla sävelmillä. Jokunen yhteislaulukin mahtuu mukaan. Kaisa opiskelee hyggeilyn luvatussa maassa Tanskassa ja on aika tartuttaa rentoa joulumieltä myös kotikonnuilla.
<
The Hygge Bänd: Kaisa Halmemies – laulu, viulu Panu Korhonen – koskettimet Hanna Turunen – kontrabasso Vili Kallonen – rummut

Konsertin jälkeen lava on talon tapaan vapaa jamittelulle.

Jazz Jkl Live: Signe

to 20.12.2018 19.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Jazz Jkl Liven syyskauden päättävä lauluyhtye Signe vie jazzilmaisua uusille urille poikkeuksellisen instrumentaation, neljän naisvokalistin ja kontrabasson, muodossa. Yhtyeen iholle tuleva laulumusiikki kulkee jazzin, nykymusiikin ja kuunnelman rajapinnoilla, ja sen tunnelmat vaihtelevat aina lyyrisesta kaihosta hyvinkin iloisiin ja svengaaviin säveliin. Lauluyhtyeissä on ainutlaatuista herkkyyttä ja liikuttavuutta, eikä Signe tee tässä poikkeusta.

Yhtyeen jäsenet ovat tutustuneet Helsingissä opiskellessaan Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Nykyisellä kokoonpanollaan vuodesta 2015 toiminut yhtye julkaisi EP-albumin Signe loppuvuodesta 2017. Parhaillaan Signe valmistelee ensimmäistä kokopitkää albumiaan, joka koostuu yhtyeen itse säveltämästä ja sanoittamasta materiaalista. Levy julkaistaan tammikuussa 2019.

Riikka Keränen – laulu
Selma Savolainen – laulu
Josefiina Vannesluoma – laulu
Kaisa Mäensivu – laulu ja kontrabasso


”These tautly-connected quartet of vocalists – one being bassist-vocalist Kaisa – conjured up a compelling and malleable ensemble identity, moving between folk music links to classical and jazz sonorities, and more experimental touches. The sum effect was quite stunning, and ear/mind-opening.”
-Josef Woodard/AllAboutJazz.com

“Neljän naisäänen ja kontrabasson yhdistelmä on todella mielenkiintoinen ja uudenlainen.”
-Jere Elo/Kohta Jazziiwww.vocalssigne.com

Edullisemmat konserttiliput Ticketistä.

Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

ANDREA BROSIO & WHITE CLOUD FIRE, SURPLUS

Voice of Finland 6 finalist Andrea Brosio & White Cloud Fire will perform at Poppari on December 21th, Friday, supporting the upcoming of their debut album ”So Far So Good On Planet Earth”, scheduled to be released by the end of the year.

On the same night Surplus will perform on stage as well.

Klo 22:00 – Surplus Klo 23:00 – Andrea Brosio & White Cloud Fire

www.thewhitecloudfire.com

www.facebook.com/surplusmusic/

Kolmen bändin heavy ilta

Let´s Eppelin & 70´s Show,

Let´s Eppelin & 70´s Show, perinteinen Uuden Wuoden Söy 31.12.2018

Let´s Eppelin päästää ilmoille isäbändiään Led Zeppeliniä jo 29 vuoden kokemuksella ja 70´s Show huolellisen valikoiman 1970-luvun rock-klassikoita.
 Iltamat alkavat jo klo 21.30 historiallisen hauskalla puolituntisella, kun videotykitetään otteita Eppelinin ”Wanna Boogie” -albumin julkkarista 3.5.1996. Mukana mm. Sari ”Hapsu Haapasalo, Jarmo Hovi, Riku Kettunen ja Veltto. Unohtamatta illan päätähtiä…


Jorma Hietamäki (laulu)
, Jukka Viitasaari (kitara), 
Juha-Antti Helama (basso), 
Pasi Pekkarinen (rummut), Miika Tarvainen (kitara ja laulu)

Dixie Fried

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast ( One Size Fits All )

Vuonna 2004 perustettu Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast juhlistaa 10­-vuotista taivaltaan tekemällä viiden konsertin mittaisen kiertueen vuoden lopulla.

Frank Zappan musiikille omistautuva helsinkiläinen kokoonpano konsertoi joulukuussa myös Popparissa. Harvakseltaan keikkaileva yhdeksänhenkinen yhtye on esiintynyt aiemmin mm. Keitelejazzin pääkonsertissa 2011 yhdessä Jethro Tullin kanssa, sekä Jyväskylän Lutakossa joulukuussa 2012. Keskisuomalainen arvioi Lutakon konserttia näin: ”Supisuomalainen Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast omistautuu sitkeästi mestarin musiikille, ja tekee sen vakuuttavan kunnianhimoisesti, mutta samalla myös Zappan usein rasvaiseksi äityneellä huumorilla ilakoiden…näin huolella rakennetun produktion tuominen Suomen keikkapaikoille on melkoinen kulttuuriteko.”

Yhtyeen jäsenet ovat tuttuja monesta eturivin yhtyeestä, mm. My First Band, Jätkäjätkät, Vesterinen yhtyeineen, Asa & Band, Puppa J & Ituhipit, Dumari & Spuget ja Blosarit, Hidria Spacefolk, Yölintu, Yona & liikkuvat pilvet, Tanguedia Quintet, Riku Niemi Orchestra ja UMO.

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast on

Antti Koivula (laulu), Janne Toivonen (trumpetti), Petteri Hietamäki (saksofoni), Antti Hermaja (pasuuna), Olli Kari (marimba, vibrafoni), Iikka Kotaja (koskettimet, laulu), Mikko Enqvist (kitara), Antti Kivimäki (basso, laulu), Joni Leino (rummut) ”

APPA Music Show

APPA show for family

APPA Music Show

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Jazz jamit avaa House Band

Jyväskylän Talvi 50v, Jazz ilta Sini Pajunen& Petrescut

Biilie Holydayn tunnelmissa

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Jyväskylän Talven Musaklubi/the Breed plays Pekka Pohjola

a HEAVY JAZZ – the Breed plays music of Pekka Pohjola

Kokoonpanossa ovat kotimaamme eturivin monipuoliset, tyylien muutoksien taitavat virtuoosimuusikot, jotka esiintyvät niin kotimaassa kuin muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Jäsenet ovat:

Jukka Iisakkila – kitara
Jaan Wessmann – basso
Aki Lääkkölä – koskettimet
Niko Ronimus – rummut ja perkussiot
Ville Ojanen – viulu


Jukka Iisakkila on Steve Vain arvostettu yhteistyökumppani, Jaan Wessman Mike Keneallyn, Aki Lääkkölä Absoluuttisesta Nollapisteestä, Ville Ojanen rokkaavan maailmanmusiikin kansainväliseltä huipulta.

Muun muassa Ville Ojanen sekä Jukka Iisakkila ovat Emma -palkittuja sekä Emma -ehdokkaita viime vuosilta.

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Hess (DK) Winter (FIN) Huntley (USA) Trio

Yksityistilaisuus ”Viis viidestä kympistä”- konsertti

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma-to 16-03 (05)
Pe 16-4.30 (05)
La 19-04.30 (05)
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen