Keikat

KELLARIKLUBI: VIIMEINEN KEVÄT / MÄKINEN & KOLHOOSIPolttaa, kesäklubi kuuma. Dana nana naa and the girls are pretty.

27.6. Kevari-ikään ehtineen kellariklubin lavalle päristelee kaksi suomirockin uusvanhaa järkälettä. Viimeinen Kevät ja Mäkinen pitävät huolen siitä, että jokaiselle rock-uskovaiselle on pöytä katettuna, satoi tai paistoi. Vege tai ei.

—–
VIIMEINEN KEVÄT

Lestijärveltä Kuokkalaan, lämpäten milloin Popedaa, milloin Klamydiaa- vähiin käyvät ylitsepääsemättömät haasteet ja saavuttamattomat keikkatantereet. Viimeinen Kevät on modernin suomirockin huonoimmin pidetty salaisuus, ja nyt se on koettavissa elävämpänä kuin koskaan, lähempänä kuin koskaan.

”Tätä kesää yksin vietä nyt mä en, jaan sen kanssa Jaatisen.”—–
MÄKINEN & KOLHOOSI

Mäkinen on paikallinen laulaja-lauluntekijä joka on aiemmin tunnettu lähinnä cover-puuhistaan, vaikka omaakin materiaalia on kertynyt ajan saatossa sekä pöytälaatikkoon että Spotifyyn. Vuosien tarkan suunnittelun jälkeen Mäkinen™ haali ympärilleen huippuunsa viritetyt rockmuusikkoyksilöt, risti heidät Kolhoosiksi ja pakkasi keikkapakuun. Se keikkapaku purkaantuu Popparin kellarin viileyteen, kun Mäkinen & Kolhoosi avaavat kesäkuun klubin.

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Elena MindruKeskikesän Perjantain jazzklubilla Jazz Jkl Collectiven solistivieraana säteilee Suomessa asuva romanialainen jazzlaulaja Elena Mindru. Tämänkertaisella klubilla sukelletaan legendaarisen amerikkalaispianisti Horace Silverin (1928-1914) kuumasti svengaavaan musiikin pyörteisiin. Horace Silver lukeutuu hard bop -tyylin ja klassisen Blue Note -soundin keskeisiin pioneereihin.

Elena Mindru edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Suomeen vuonna 2012 opiskelujensa johdattelemana saapunut akrobaattinen vokaalitaituri esiintyy säännöllisesti sekä nykyisessä kotimaassaan että ulkomailla. Mindru on säveltänyt musiikkia monipuolisesti myös isommille orkestereille. Tuoreimmat sävellykset ovat päätyneet syksyllä julkaistavalle Jyväskylä Big Bandin levylle, jolla Mindrua kuullaan myös solistina.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Elena Mindru – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Petri Jaakonaho – basso
Kasper Halttunen – rummut

ETELÄRANTA & Rosy Palmerin siskot22.00 Rosy Palmerin siskot

Rosy Palmerin siskot on jyväskyläläis-helsinkiläinen duo, joka laulaa suloisesti elämän kivoista ja vähemmän kivoista jutuista. Tyylilajiksi voidaan määritellä “rosoinen hipsterifolk”, jossa korvaystävälliset lauluharmoniat ja akustiset soittimet yhdistyvät pinnan alta pilkahtelevaan räyhäkkääseen punk-asenteeseen.

23.00 Eteläranta

Vuonna 2013 perustettu Eteläranta on julkaissut yhden EP:n ja neljä singleä, joista vuoden 2018 alussa ilmestynyt Juoskoon kyyneleet on kerännyt radiosoittoa mm. Ylen kanavilla ja ylittänyt yhteensä 10 000 kuuntelu- kerran rajan suoratoistopalveluissa.
”Seitsenhenkistä duoa” innoittavat niin brittirockin ikonit Rolling Stonesista Oasikseen kuin kotimaiset lauluntekijätaiturit Putrosta Vesalaan. Bändi koostuu biisintekijäkaksikko Veera Aivion ja Juha Sarkkisen lisäksi basisti Rykistä, rumpali Otsosta, kakkoskitaristi Petestä, kosketinsoittaja Markosta ja perkussionisti Renestä. Yhtyeen railakas esiintymistyyli on purrut faneihin ympäri Suomea.

HUUTOROCK VOL2AI MITÄ? NO HUUTO ROCK 2!! Homman nimi on, että Poppari jysähtää jälleen täyteen hullua menoa ja hikisen tiukkaa rokkenrollia! Oluen ryystämisen ja pään pyörittämisen lomassa juhlitaan Unknown Decoyn LEVYJULKKARIA!

Jyväskyläläinen Unknown Decoy julkaisee debyytti-EP:n, joka kuullaan luonnollisesti läpisoitettuna keikalla! Yhtye tunnetaan jäätävästä live-energiasta, kirkaisuista, kimallehousuista ja yleisön valssittamisesta!
No Use on suoraan Jyväskylän ytimestä nouseva thrash-kokoonpano, jonka keikalla voi bongata mm. kommandopipon ja leopardihousut!
Säätövaara on energinen suomirock-funk-punk-musiikkia soittava yhtye Jyväskylästä!

Soitto alkaa 22:30 ja loppuu n. 01:30.

ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY UNKNOWN DECOYN EP:N ENNAKKOTILAAJILLE!! EP:n hinta 5€.

Moly & Emilia Elelee

Mariana Zwarg & Antti Lähdesmäki Quartet

Mariana Zwarg & Antti Lähdesmäki Quartet

Mariana Zwarg (BRA) – Huilu
Antti Lähdesmäki (FIN) – Piano
Ricardo Sá Reston (BRA) – Basso
Teemu Mustonen (FIN) – Rummut

Perjantain jazzklubi

Jo Buddy kirjanjulkaisu keikka

Summer Jazz Club: Grind 3 & Henriika Steidel GroupYksinkertaisia melodioita ja tarttuvia poljentoja yhdistettynä hienovaraiseen, kollektiiviseen sekä solistiseen improvisointiin ja kontrasteja, jotka tarjoavat kuuntelijoille tunnelmia kauniista herkistelystä aina röyhkeään, riehakkaaksi yltyvään soiton iloon – parhaimmillaan yhden kappaleen aikana – niistä on Grind 3:n musiikki tehty. Näillä lähtökohdilla ryhmä tavoittaa kohti nuorta kuulijakuntaa, joka ei edes ehkä vielä tiedä pitävänsä jazzista.

Bändi tarjoaa tuttua tarttumapintaa, ja samalla uudelle jazzyleisölle linkin tämän päivän soundien ja improvisoidun musiikin välillä. Raja-aitoja ei lähtökohtaisestikaan ole kaadettavaksi eikä virtuositeettia vältellä jäsenten haastaessa toisiaan seikkailuihin, joihin yleisö tempaistaan mukaan. ​

Antti Lähdesmäki – koskettimet
Ilkka Oksanen – rummut
Ari-Pekka Kauppinen – basso


https://www.youtube.com/watch?v=VPDczi-mUl8 ​

https://www.facebook.com/Grind-3-238664016838151/Henriika Steidel on suomalais-saksalainen laulaja-pasunisti ja Summer Jazz Clubin toinen tuottaja. Toukokuussa 2019 kuultiin ensimmäistä kertaa hänen säveltämäänsä ja sovittamaansa musiikkia laululle ja big bandille. Nyt heinäkuun klubia varten ovat kappaleet saaneet uuden muodon, kun big bandin puhallinsektioiden sijaan ne on sovitettu vain kolmelle puhaltajalle. ​

Steidelin musiikkiin on vaikuttanut paljon hänen monikulttuurinen taustansa ja opiskelut ulkomailla. Steidelin kuulas ja ilmaisuvoimainen ääni liikkuu sulavasti sanallisen kerronnan ja sanattoman instrumentaalilaulun välillä. ​

”Steidelin kaikkea tekemistä, niin laulamista kuin tuota muutakin, leimaa musiikaalisuus, luonnollisuus ja luontevuus. Henriika on lavalla kuin olohuoneessaan, laulaminen on rentoa, levollista ja läsnäolevaa. Erityisen kiitoksen ansaitsee ylärekisterin helppous, korkeuksissakaan ääneen ei ilmesty minkäänlaista kireyttä. Samalla tavalla sävellykset etenevät kevyesti ja ilmavasti kuin puron virtaus”
-Pentti Ronkanen, suomijazz.com ​

Henriika Steidel – laulu
Matias Luoto – kitara
Aaro Laitinen – piano
Hanna Turunen – basso
Markus Snellman – rummut
Giovanna La Mela – trumpetti
Kalle Keränen – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna ​

https://www.facebook.com/JyvaskylaBigBand/videos/2158162764232414/

Kunnianosoitus Leevi and the Leavingsille

Ilta on omistettu upean, niin kovin rakkaan suomalaisyhtyeen musiikille. Luvassa todella monipuolinen kattaus Leevi-lauluja, ja joka ikinen laulu esitetään suurella sydämellä, puoliakustisella meiningillä, mitä ihanimmalla porukalla.

Kunnianosoitus Leevi and the Leavingsille:

Hanna Turunen, basso
Iina Penttilä, laulu
Lauri Sintonen, kitara & laulu
Jere Mäntykangas, kitara
Vili Kallonen, perkussiot

Masters of the Scene plays ABBA

Railroad Men

Trion setit sisältävät rock-klassikoita sekä rautateihin/juniin liittyviä covereita ja omia biisejä.

Kokoonpano:
Pekka Suoniemi (kitara, laulu)
Olli Ranttila (rummut)
Ilkka Eskola (basso)

JOPLIN

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso

JOPLIN

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso

Perjantain jazzklubi

Live The Vincents

Live The Vincents

Marian Petrescu Sextet & Sini Pajunen

Seita & Friends: Espanjalainen iltaKELLARIKLUBI: KONSTAOG, TOMO & SUPERIORE

Drink Floyd Wish You Were Beer

Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara Ben Granfelt: kitara, laulu Jukka Jylli: basso Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu Nicke Lindholm: rummut, laulu

Drink Floyd Wish You Were Beer

ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara Ben Granfelt: kitara, laulu Jukka Jylli: basso Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu Nicke Lindholm: rummut, laulu

Summer Jazz Club: KAMA Kollektiv & Musta NasaLumi narskuu jalkojen alla, sudenkorennon siivet värähtelevät ilmassa, talven autioittama hiekkaranta kuiskaa kesän muistojaan tuuleen.
Tätä on KAMA – Suomen kielen sana tavaralle, asioille, jutuille. KAMA on arjen pieniä asioita, luonnon pieniä ihmeitä, jotka välillä jäävät meiltä kaikilta huomaamatta.

Kansainvälisten muusikoiden kollektiivi yhdistelee laulettua ja instrumentaalia, Pohjoismaalaista jazzia ja populäärejä melodioita maalaillen lumoavia maisemia yli erilaisten tunteiden ja tunnelmien.

Yhtyeen esikoisalbumi, ”KOTI”, julkaistiin 29.3.2019. Se on äänitetty ja miksattu Fattoria Musica- studiolla Osnabrückissa, Saksassa. Levyn julkaisukiertueet vuonna 2019 sijoittuvat mm. Alankomaihin, Saksaan sekä Suomeen.

Kirsi-Marja Harju – trumpetti, laulu, mbira, sävellys
Aurora Hentunen – piano
Jonathan Nagel – kontrabasso, sävellys
Yoad Korach – rummut

​ https://open.spotify.com/album/0F162QlUJRaIY5wSljK6Na?si=qitfz7RNT5q1FFdSVTbCygMusta Nasa on kollektiivi, jonka ytimenä toimii Panu Korhosen, Veli-Matti Silanterän ja Markus Snellmanin muodostama trio. Vahvoihin sovituksiin perustuva ohjelmisto sisältää jazzstandardeja, populaarimusiikin klassikoita, Chopinin pianotaidetta sekä originaalimateriaalia suoraan Korhosen sävellyskynästä.

​ Panu Korhonen on klassisen pohjan omaava pop/jazz-koulutuksen saanut 25-vuotias jyväskyläläinen pianisti ja musiikkipedagogi. Jazz-musiikki on lähimpänä hänen sydäntään, sillä genre tarjoaa selvästi vapaimmat kädet sovittamis- ja säveltämistyöhön. Mustan Nasan kokeilevat sovitukset tutuista klassikoista ovat alusta alkaen Panu Korhosen omaa käsialaa.

​ ​ Panu Korhonen – piano
Veli-Matti Silanterä – basso
Markus Snellman – basso

Varattu keikka

Varattu keikka

Aurora Hentunen Quartet

Nirvana Tribute Unplugged

Nirvana Tribute Unplugged

”Takana on kilometrejä ja lukuisia vetoja orkesterin tuotantoa säröllä meuhkaten vuosina 2002 – 2010. Koko kahdeksan vuoden ajan kävi keikoilla poikkeuksetta hyvin jengiä koti- ja ulkomaita kiertäessä. Tunnelma on auteettisen taattua. Toistuvasti on kyselty, että koska taas keikkaillaan?! Nyt on oiva syy kaivaa instrumentit naftaliinista. Cobainin kuolemastahan tulee kuluneeksi kohta 25 vuotta. Muutamia tämmöisiä vetoja on tehty ja ne toimi komeasti, joten tehdään lisää. 2019 SOITAMME AINOASTAAN AKUSTISESTI! Nirvana julkaisi MTV Unplugged in New York levyn 1994. Tämän teoksen esitämme kokonaisuudessaan sellon ja haitarin ollen messissä. Kiitelty on äänenpainetta, millä live -soitantaa toteutetaan. Tämän kestää herkempikin korvapari. Settimme pääsee oikeuksiinsa paikoissa, missä yleisö ymmärtää läsnäolevan harmonian. Kynttilän loisteessa ja viinin viipyilessä, voi rauhaisasti istuen pitää turpansa kiinni nauttien kuulemastaan.”

Video Seinäjoen taannoiselta keikalta: https://www.youtube.com/watch?v=Kp6ziznW4ps&t=2487s

Liitealue Esikatsele YouTube-video NIrvana Tribute bar 15 Seinäjoki 8.3.2019 1/2

Sami Saari ja Jazzpojat

Sami Saari ja Jazzpojat

Queen & White Cloud Fire

femme balba ja Hanhisalo

KELLARIKLUBI

Teranga-ilta @ Poppari

Kauko Röyhka soolo

KELLARIKLUBI

Kaija Kärkinen & Ile Kallio

Hanna Pakarinen Duo

Varattu keikka. Esiintyjä ilmoitetaan myöhemmin.

KELLARIKLUBI

KELLARIKLUBI

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-to 16-03 (05)
Pe 16-4.30 (05)
La 19-04.30 (05)
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen