Keikat

Vartiainen-Hirvonen

Pääkaupunkiseudulla muutamiakin omia vkottaisia klubi-iltoja isännöinnyt Trio,jonka ohjelmisto nojaa vahvasti amerikkalaiseen jazzperinteeseen yllätysnumeroita kaihtamatta. Basistina on Timo Hirvonen,joka on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jazzsähköbasismin ykkösvitjassa.Timo isännöi Koko Jazzklubia Helsingissä ja on tuttu lukemattomista yhteyksistä ja kansainvälisistä kokoonpanoista.Hirvonen on soittanut mm Jukkis Uotilan,Wayne Krantzin,Severi Pyysalon ja Adam Nusbaumin yhtyeissä.Timo on bassovirtuoosi,jonka solismi ja rytminen jäntevyys hakee vertaistaan. Jussi Lehtonen on maamme jazzrumpalien ehdotonta eliittiä.Jussi on esiintynyt ja levyttänyt jazzmaailman huippunimien kanssa ja luonut upean uran myös yhtyeenjohtajana ja säveltäjänä.Lehtosen tyylikästä virtuoositeettia ja rajatonta rytmistä hallintaa on kuultu lukemattomissa yhteyksissä mm Tim Hagansin,Mike Sternin ja Dave Liebmanin kanssa.Jussi luonut myös merkittävän uran jazzpedagogina Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Varre Vartiainen on tehnyt näyttävän uran studio-,TV- ja live-esiintymisten parissa kitaristina ja yhtyeenjohtajana.Varren pitkäaikainen oma bändi Husband julkaisi viime keväänä yhteislevyn Espoo Big Bandin kanssa,joka on saanut innostuneen vastaanoton ja jakelua myös ulkomaille.Husbandin ja TV-esiintymisten lisäksi Varre on soittanut lukemattomissa yhtyeissä yli genrerajojen mm Mikko Hassinen Elektro GT,Leningrad Cowboys.

Luvassa intensiivistä yhteissoittoa ja mukaansatempaavaa groovea.

Timo Hirvonen – basso Jussi Lehtonen – rummut Varre Vartiainen – kitara

Ashton Lane (Trio) from Glasgow & Vicki Genfan from NY

Popparissa vietetään rootsmusiikin iltaa kahden voimakasäänisen naisartistin tähdittämänä. Skotlantilaisen Ashton Lane -yhtyeen musiikissa on kuultavissa selkeä moderni vivahde, jonka laulusolistin Esther O’Connorin ääni vaihtelee vaivattomasti käheästä ja pop-tyylisestä sielukkaaseen sekä riisuttuun ilmaisuun. Kokoonpanossa soittavat Estherin lisäksi Tim O’Connor ja Graeme Duffin.

Soolona esiintyvä amerikkalainen Vicki Genfan. Useita palkintoja urallaan saanut Genfan on kitaristi ja lauluntekijä, joka on soittanut ja kiertänyt ympäri maailmaa muun muassa yhdessä Sally Barkerin (2014 UK Voice Champion) ja Michael Jacksonin kitaristin Jennifer Battenin kanssa.

https://www.reverbnation.com/ashtonlanemusic www.ashtonlaneofficial.com www.vickigenfan.com www.youtube.com/vickigenfan. https://www.youtube.com/watch?v=g_icbgGMQuM

Ben Granfelt Trio

Ben Granfelt Band on takaisin trio muodossa ja julkaisee lokakuussa uuden studio albumin. Luvassa on paljon jammailu koska se on tärkeä osa BGBn live setissä. ”Soitamme musiikkia suoraan sydämestä ja uskallamme ottaa riskejä keikoilla, jamit ovat spontaaneja mutta biisejä ei pilata niillä”

Miri Miettinen rummut John ”Groovemaster” Vihervä basso Ben Gtanfelt kitara ja laulu

Mirja Mäkelä trio (Jazzliitto)

Mirja Mäkelä Trio . Vuonna 2006 perustettu Mirja Mäkelä Trio esittää pääasiassa laulaja Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Mäkelä on hyödyntänyt sävellystyössään niin Kirsi Kunnaksen, Sanna Karlströmin kuin Heimo Hatakankin runoja. Trioa on kehuttu persoonallisista ja raikkaista sävellyksistään, mielenkiintoisista sovituksistaan ja soitinnuksistaan sekä välittömästä, mutta vangitsevasta tunnelmastaan. Liiderinä Mäkelän ensilevy, englanninkielinen Secret Playground julkaistiin vuonna 2000, joka valittiin heti Helsingin Sanomissa vuoden 2000 mieleenpainuvimpien jazzlevyjen joukkoon. Vuonna 2008 julkaistulla kolmannella Runoisa-albumilla Mäkelä siirtyi kotimaisiin runoihin ja esitteli samalla trionsa, jonka kanssa Mäkelä on jatkanut yhteistyötä Runoisa-levystä lähtien. Samaa trioa kuullaan nyt myös uusimmalla My Hidden Joys -nimeä kantavalla albumilla, jonka trio julkaisi lokakuussa. My Hidden Joys on raikas ja tunnelmallinen kokonaisuus, jolla yhdistyvät soittajien vahvuudet virtuoosimaisina tulkitsijoina sekä herkistä tunnelmista vauhdikkaaseen svengiin vaihtelevat suomenkieliset teokset.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Jazztetin, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, D-Boosterissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä. Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.

Mirja Mäkelä Trio:

Mirja Mäkelä, laulu Teemu Viinikainen, kitara Juho Kivivuori, kontrabasso
Yhtyeen Facebook-sivut: www.facebook.com/mirjamakelatrio/

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

Musaklubin akustinen alkuilta aikuiseen makuun jatkuu melodisen popin ja kitaramusiikin hengessä. Popparibändissä mukana Juha Ahtilinna, Eki Paananen, Jussi Rantanen ja solistivieraana Pepe Hämäläinen Cliff ja Elvis tulkinnoillaan klo 19.00-21.00 liput 5€.

HUSBAND / Trio Rantama Lämppää

Suomalaisen fuusio-funk-rock-jazzin pitkäaikainen voimayhtye,jonka ohjelmisto on valtaosin kitaristi Varre Vartiaisen sävelkynästä. Husband on toiminut vuodesta 2000 lähtien esiintyen lähes kaikilla merkittävillä Suomalaisilla jazzfestivaaleilla kuten mm Korppoo Jazz,Pori Jazz,Kalott Jazz ja Keitele Jazz festivaaleilla. Husband on julkaissut neljä studioalbumia,joista viimeinen julkaistiin viime keväänä Aprill Jazz festivaaleilla Espoossa.”Lauma”on yhteislevy Espoo Big Bandin kanssa.Levy on herättänyt innostusta myös maamme rajojen ulkopuolella ja Husband-EBB-bigband on lähdössä Euroopan kiertueelle ensi vuonna. Husband on esiintynyt Jyväskylässä jo 15 vuoden ajan vuosittain saaden aikaan kuuman ja haltioituneen tunnelman. Husbandissa vaikuttavat kitaravirtuoosit Marzi Nyman ja Varre Vartiainen,jotka ovat tuttuja lukemattomista live-,äänilevy ja TV-tuotannoista jo kahden vuosikymmenen ajan. Komppipari Anssi Nykänen-Harri Rantanen on käsite, ns”valtakunnankomppi”; legendaarisin komppipari suomalaisessa musiikkihistoriassa,jotka ovat soittaneet yhdessä tuhansia levysessioita ja livekeikkoja lukemattomien kärkiartistien kanssa.

Husband tarjoaa maailmanluokan yhteissoittoa ja groovea,joka ei jätä ketään kylmäksi. Kuten he itse sanovat ” Jatsia juopoille ja laitapuolenkulkijoille” eli kokonaisvaltaisen musiikkielämyksen,joka sopii kaikille sukupuoleen,ikään tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta!

Anssi Nykänen – rummut Harri Rantanen – basso Marzi Nyman – kitara,ääni Varre Vartiainen – kitara

Räppi Klubi

Blues Live

Suontausta & Puusaari

Kuluneen vuoden aikana keikkarintamalla kunnostautunut Suontausta & Puusaari on omaa musiikkiaan esittävä sielukas laulaja-lauluntekijäduo Jyväskylästä. Miehet saapuvat vuoden viimeiselle keikalleen Poppariin, ja luvassa on persoonallisia sävelmiä, ajatuksia herättäviä tekstejä sekä tuutin täydeltä hersyvää akustista kitarointia.

Jani Suontausta (kitara, laulu) – Jaakko Puusaari (kitara, taustalaulu) <br<
Facebook: https://www.facebook.com/jsuontausta/

JOPLIN

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee loistavia biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake.

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

• Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu • Pekka Heikkinen, kitara • Mikko Hämäläinen, rummut • Juha Tolvanen, basso

Pop up conedy club

Ida Akkila Saku Torssonen Esa Kauranen Petri Valkkinen Eero Corso Albert Kajava Antti Syrjä

Tanssiteatteri Krampin 20-vuotis juhlakonsertin

Maailman Matti

Maailman Matti on alkuvuodesta 2016 kokoonpanonsa vakiinnuttanut pop/rock-yhtye joka kiitää laulaja-lauluntekijä Matti Halosen luotsaamana kohti tähtiä. Popparin keikka on yhtyeen ensiesiintyminen Jyväskylässä, ja menevä setti on tiedossa. Syksyllä lohkaistut, kiitosta keränneet singlet ”Viittä vaille vapaa” ja ”Ilman sinua” ovat kuunneltavissa mm. Spotifyssä ja Youtubessa.

Facebook: https://facebook.com/maailmanmattiband/

Matti Halonen (laulu) – Jani Suontausta (kitara, taustalaulu) – Jaakko Puusaari (kitara, taustalaulu) – Seeti Jokela (basso) – Vili Jokela (rummut)

Muuan Mies + Sylvia Blah & Skeptinen Tendenssi

Muuan mies – yhtye on jalostunut entistä rytmikkäämmäksi: mukana on ripaus reggaeta ja räppiä, unohtamatta vanhaa suomalaista lauluperinnettä, iskelmää ja rillumareita. Uusi kokoonpano on soittanut kevään ja kesän yhdessä ja homma toimii! Jytäkän bassolinjan takuumieheksi ilmestyi juurevan basson taitaja, Mikko “Lieska” Leinonen (mm. Laulurastas ja Puppa J & Tasottavat). Lieska on soittanut jo päiväkotiajoista lähtien rumpali Arwi Lindin kanssa, joka on vaikuttanut Muuan miehen yhtyeessä alusta saakka. Yhdessä he muodostavat tanakan rytmiryhmän. Koskettimien ääreen asettui jo edellisellä levyllä soittanut, itse vanha velho Risto Ylihärsilä, joka pitää huolen siitä että kosmos on auki kaikille! Kitaristiksi taivaasta tippui vasta 23-vuotias näppäräsorminen nuori herrasmies Lauri Sintonen Jyväskylästä.

Sylvia Blah & Skeptinen Tendenssi on eklektistä vaikuterajoittamatonta aggressiivis-melankolista tekstivetoista proge-iskelmä-punkkia soittava yhtye Jyväskylästä.

Hullu Aasi

Hullun Aasin juuret ovat 80-luvulta asti erilaisissa kokoonpanoissa yhdessä soittaneiden kaverusten bändeissä. Nykyinen kokoonpano alkoi hahmottua vuoden 2008 kieppeissä laulaja-lauluntekijä Jukka Kaartisen ja hänen biisiensä ympärille. Jukan tuotantoa lähestytään nyt aikaisempaa suoraviivaisemmalla ja raskaammalla otteella. Bändi soittaa enimmäkseen omia suomenkielisiä biisejä – mausteeksi on lisätty valikoituja käännöshelmiä. Särökitaravetoisessa soitossa voi kuulla viittauksia moneen suuntaan: vaikkapa 70-80-lukujen manse-rockiin (Juice/Virtanen/Kontra), mutta onpa vertailukohteina mainittu myös Kauko Röyhkä, Pelle Miljoona tai Suomen Talvisodan underground-rock, ja yhtymäkohtia löytyy myös grungeen (ja grungen kummisetään…). Bändin edustamaa genreä on luonnehdittu mm. alt-rockiksi. Pääosassa ovat kuitenkin ajattomat ja monimerkityksiset laulut, jotka on kaivettu esille, ravisteltu ja tuuletettu aivan uuteen laukkaan. Pari omakustanteista levyä on tehty (Hättääkö tässä 2014 ja Vieraissa pilttuissa 2016) ja kolmas on työn alla. Bändi löytyy Facebookista osoitteesta www.facebook.com/hulluaasiband ja myös YouTubessa on kappaleita mainituilta levyiltä.

Bändistä sanottua:

”Hullu Aasi on bändi, jonka levyjä kannattaa ostaa vaikka niitä ei olisi myynnissäkään” -J ”Meno on tuoretta ja roheeta” -V ”Kuulostaa Virtaselta… siis hyvässä mielessä…” -P

”Soitto rullaa ja sanoitukset mainioita” -L ”Tekstit saavat kuulijan oikein odottamaan seuraavaa säeparia; mitä tulee seuraavaksi” -L

Jukka Kaartinen, voc Tapio Ikonen, g Eero Kaukola, dr Ilpo Kuhlman, g Kari Nissinen, b

DOROTHY POLONIUM & BAILOUT

DOROTHY POLONIUM

Dorothy Polonium on nelihenkinen tummasävyinen rockmetalli-yhtye Jyväskylästä.

Bändi on perustettu alkuvuodesta 2015 ja ensimmäinen neljän biisin EP julkaistiin syyskuussa. DP:n musiikin on sanottu flirttailevan häpeilemättömästi 90-luvun alternativen kanssa, seisten silti tukevasti 2010-luvun rähjäisessä soundimaisemassa ja koukkien metallin puolelle silloin tällöin.

”Kaiken kaaoksen sisimmässä vallitsee rauha. Jotkut kutsuvat sitä tyhjyydeksi. Me kutsumme sitä täyttymykseksi. Liity seuraamme ja tunne sen syleily!”

www.facebook.com/dorothypolonium https://soundcloud.com/dorothy-polonium https://open.spotify.com/artist/1NqH8pz3lXqdh2sLhmMMQ https://m.youtube.com/watch?v=teJ5OpXYRSE

BAILOUT

Bailout on Kotkasta ponnistava hard rock -yhtye, jonka saundia on usein verrattu 90-luvun grunge bändeihin, kuulostamatta kuitenkaan varsinaisesti yhdeltäkään niistä. Erityisen vivahteen tuovat rockmusiikissa harvoin kuultu trumpetti, sekä täyteläisinä soivat stemmakuorot.

Bailoutilla on vyöllään puolisen sataa keikkaa ympäri Suomen ja bändiä onkin kehuttu erityisesti energisestä lavaesiintymisestä ja taidokkaasta soitosta. Keväällä ilmestyi Bailoutin debyyttialbumi ”…As the Winds Blow On”

https://www.youtube.com/watch?v=skLUnDg8PMo

https://open.spotify.com/album/5yXmCxqvVTr9ZQGIztmdNR

Levystä sanottua:

”Bailoutissa sekoittuvat grunge ja nykypäivän hard rock hyvinkin taidokkaasti, ja juuri nämä elementit erottavat sen muista rokkibändeistä”

Inferno – 3/5

” ”..As the Winds Blow On” gives me that boost to get through the day, perfect for rolling across the highways and byways with the windows down and the wind whipping through the air. Good stuff indeed.”

Eternal Terror – 5/6

“This is enjoyably varied whilst staying true to some hard rock staples and even finds space for a little subtle trumpet that actually fits quite well.” Justin Halford – 17/20

Akustista poppia aikuisille@ Musaklubi alkuillasta klo 19-21

02.12. Melodisen popin musaklubi kokoontuu Steeples-hengessä ja juhlii nykykokoonpanon 20-vuotis taivalta pikkujoulun merkeissä. Solistivieraana harvinaisten balladien tulkitsijana laulaja Pekka Mustonen ja kitaristi Roope Julin. Klo 19.00-21.00 liput 5€

PUUP BAND

Body&Soul -talk show

BODY&SOUL –ilta sisältää lavalla tapahtuvaa, yhtä aikaa syvällistä ja viihteellistä talk show -keskustelua sekä sielukasta livemusiikkia.

Suomen ainoan live talk shown vetäjä Laura Siltala (www.iltalaurankanssa.fi) tuo tällä kertaa rohkeasti saman pöydän ääreen kaksi Suomessa pisimpään yhteistyötä tehneet ammattistripparit sekä yhden pastorin. Illassa ei stripata eikä saarnata, vaan keskustellaan kaikkia koskettavista teemoista; kehosta, mielestä ja sielusta, ulkonäköpaineista, henkisestä jaksamisesta, alastomuudesta ja itsetunnosta.

Keskustelemassa ovat Jyväskylästä kotoisin oleva, Suomen kysytyin miesstrippari Marko ”Mr Maso”, ammattistrippari sekä tankotanssija Miss Emma sekä mm. Blues Brothers -messua kehittämässä ollut pastori Minnamaria Tammisalo.

Musiikista vastaavat ammattimuusikot Minna ja Jussi Pyysalo, jotka esittävät illan teemaan istuvaa soulhenkistä musiikkia.

Ohjelman kesto n. 2h väliaikoineen. Liput: Ennakkoon Popparista 5e, ovelta 7e

Alan and Doug and Eppu guys

Alan Thoson, Doug Morten, Aku Syrjä , Juha Torvinen and Sami Ruusukallio.

The Royal Family – PRINCE-tribuutti! VOL.2

Hovi on palannut ja voi hyvin! Kesällä pidetty railakas muistotilaisuus saa jatkoa vielä pidempänä ja seksikkäämpänä versiona, kun The Royal Family juhlistaa Princen musiikillisia edesottamuksia mittavan uran varrelta.

THE ROYAL FAMILY:
Emma Kuivalainen, voc
Aino Junna, b.voc
Kaisu Tajakka, b.voc
Timo Rantama, guitar
Aaro Laitinen, keys
Hanna Turunen, bass
Paulo Poverini, drums

Blues Live ry:n pikkujoulut

Pop up conedy club

Michael Bublé – joulutribuutti

Jyväskylän pop/jazz-konservatorion ja Jamkin pop/jazz-musiikinopiskelijoiden muodostama yhtye, joka soittaa tribuuttikeikan Michael Bublén rakastetuimmista joululauluista.

Herra Pietiläinen ja Lempeät Keinot

Herra Pietiläinen & Lempeät keinot on Jyväskyläläinen neljän hengen yhtye, joka on tämän vuoden aikana ehtinyt julkaista jo peräti 4 EP:tä. Musiikillisesti yhtye leiriytyy jonnekin pop ja rock musiikin epämääräiselle alueelle. Yhtyeessä soittavat ja musiikin keinoilla iloittelevat Herra Pietiläinen, Petrus Piironen, Jyrki Virta ja Esa Starck.

Julkaisumme löytyvät Spotifysta, Youtubesta ja iTunes Storesta. Alla olevan linkin kautta voi suunnistaa tutkimusmatkalle;

https://www.youtube.com/watch?v=AvvbdPQNPsw https://www.facebook.com/herrapietilainen/?fref=ts

The Roars (plays the Doors )

The Doors tribuuttibändi joka on käynyt niittämässä mainetta aina Saksan Magdeburgissa asti maailman ainoalla The Doors yhtyeen musiikkiin keskittyvällä festivaalilla. Pari vuottta sitten popparin lavalla villinnyt yhtye palaa pieneltä keikka tauolta. Tätä ei harvinaista tilaisuutta ei kannata missata !

Jussi Serengil -laulu- Heikki Halonen -kitara- Ville Tolvanen -koskettimet- Jani Suvivuo -rummut-

https://fi-fi.facebook.com/TheRoarsplaysTheDoors/

Michaen Bublé -joulukonsertti-tribuutti

Viljami 18 JAMIT

The Dick Hawks

The Dick Hawks

Hevi-PERJANTAI

Tuhonsiemen John the Baptist Alchemaster’s Apprentice

Opojen ilta

Puhkupillit bilettää

Yksityistilaisuus

Babie Cullum plays Jamie Cullum

Babie Cullum plays Jamie Cullum Keskiviikon jamit avaa Babie Cullum:

Hanna ”Babie” Uimonen – voc Panu ”Cullum” Korhonen – pno & keys Jaakko Puusaari – gtr Aapo Lankinen – bass Vili Kallonen – drs

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma - to 16 - 03
Pe 16 - 04
La 19 - 04
Su suljettu, paitsi tapahtumapäivinä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe - la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 19 € / plo tai 4 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2015 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden tulokkaat:
Ville Lähteenmäki (sax) ja Arttu Ahovaara (pno)

Vuoden muusikot:
Henriikka Steidel-Luoto (voc), Jaakko Penttilä (gtr)

Palkitut kautta aikojen