Keikat

Max de Aloe Baltic Trio

Italialainen multi-instrumentalisti Max de Aloe on vaikuttunut Suomesta ja pohjoisesta valosta ylipäätään. Kansiteksteissä hän valottaa projektiaan niin mielenkiintoisesti, että yritetään vähän tulkita:

De Aloen käsitystä Suomesta ja Pohjolasta ovat muokanneet etenkin elokuvantekijät ja kirjailijat. Aki Kaurismäen tuotannon De Aloe on kahlannut kokonaan läpi, nuoret suomalaiset runoilijat kiinnostavat (maininnan saavat Pauliina Haasjoki, Kaisa Ijäs, Sanna Karlström ja Anni Sinnemäki), kertomakirjailijoista Arto Paasilinna, Leena Lander, Tove Jansson ja Bo Carpelan ovat tehneet suuren vaikutuksen. De Aloe kiittääkin painokkaasti Iperborea-kustantamoa ja sen perustajaa Emilia Lodigiania, joka on yli kolmenkymmenen vuoden antanut mahdollisuuden nauttia suomalaisesta kirjallisuudesta italiaksi.

De Aloen lähestymistapa on elokuvallinen: hän näkee pohjoisen valon filtterinä, joka luo projektin musiikillisen materiaalin pintarakenteet, ja samastuu ohjaajien, käsikirjoittajien ja kuvaajien työhön. Valo on De Aloen unenkaltainen elokuva, joka on muuntunut musiikiksi. Varmuuden vuoksi pohjoisen aspektin kannalta tärkeisiin rooleihin De Aloe on valinnut kitaristi Niklas Winterin ja basisti Jesper Bodilsenin.

Mutta mukana on myös kotimaa Italia. Ja siitä syntyykin De Aloen perusviritys: pohjoismaisen jazzin äänimaiseman yhdistäminen välimerelliseen melodiarakkauteen ja -rikkauteen on albumin taiteellinen ydin.

Tärkeää on myös liike ajassa: De Aloe rakentaa nelisatavuotisen aikasillan nykyjazzista Purcellin ja Monteverdin melodioihin sekä Turun hiippakunnan 1300- ja 1400-lukujen vaihteen messulauluihin. Niklas Winter on paininut näiden keskiaikaisten melodioiden kanssa jo pitempään ja tälläkin kertaa näiden kahden Turussa muistiinmerkityn melodian sovitukset ovat hänen.

Albumin keskeiset kappaleet ovat meditatiivisia, haikeankauniita. Kaurismäelle omistettu kappale tavoittaa kuitenkin lopulta auvoisen svengin, ja muutama muukin kappale liikkuu pehmeän ja leppoisan grooventapaisen turvin. Muualla mennään hitaammin ja hiljaisemin, säästeliäitä soitinnuksia jatkuvasti vaihdellen. De Aloen kromaattiset huuliharput ovat ehkä pääroolissa, mutta harmonikka, viola da gamba, kitara ja kontrabasso peesaavat ihan liki.

Pidempien ydinkappaleiden väliin De Aloe on lisäillyt omia lyhyitä fragmenttejaan, jotka ovat kuin siirtymiä kohtauksesta toiseen. Tekniikka toimii, ja elokuvallisuuden illuusio syntyy väistämättä.

Baltic Trion musisointi ei ole suorittavaa työtä, vaan antaumuksellista tunnelmien luontia. Kappaleista mikä tahansa sopii tästä malliksi, esimerkkinä nyt päätöskappale Venere: Bodilsenin basso ja De Aloen harmonikka soivat äärimmilleen pelkistettyinä, mutta juuri siksi hyvin vaikuttavina, hyvin liikuttavina


.Max De Aloe (IT) – kromaattinen huuliharppu
Niklas Winter – kitara
Jesper Bodilsen (DK) – kontrabasso

www.maxdealoe.it
www.niklaswinter.com
www.jesperbodilsen.dk

Yksityistiaisuus 17.30-21.30

Joplin

Toimiiko sinulle 70- ja 80-luvun rock? Tunnistatko sellaisia bändejä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake? Täällä ne raikaa, kun ammenamme energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja viritellään loistobiisejä mm. noilta legendoilta! Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Arto Hautanen, kitara, laulu; Mikko Hämäläinen, rummut, laulu; Juha Tolvanen, basso

Pahoinvointipalveluiden, tosimiesten sekä sinun PIKKUJOULUKLUBI

Mikä tekee tästä Pikkujouluklubin? Allekirjoittanut pukee yllensä punaiset housut ja tonttulakin, rahastonhoitajamme A. Peltonen tuo mukanaan Gregorian – Christmas chants – Live in Berlin -pitkäsoiton, jota voimme nauttia taustamusiikkina mielenterveytemme kustannuksella.

Lavalle nousee illan aikana:

00:00 – SUONTAUSTA & PUUSAARI 23:00 – ALEX JA ARMOTTOMAT

ALEX JA ARMOTTOMAT

Alex ja Armottomat esittää Alex Nylundin säveltämiä ja sanoittamia suomalaisia lauluja arkisesta ihmettelystä ja ihmismielen synkistä puolista. Armottomien musiikki on helposti lähestyttävää ja laulujen toisinaan kierot ja mustalla huumorilla höystetyt tarinat ovat saaneet lämpimän vastaanoton useilla keikoilla pääkaupunkiseudulla.

Nykyisellä kokoonpanolla Armottomat ovat esiintyneet vuodesta 2015 ja he julkaisivat omakustanteena ensimmäisen levynsä Juoppohullun Lokikirjat maaliskuussa 2016.

https://www.facebook.com/AlexJaArmottomat/ https://www.youtube.com/watch?v=iSTYovZfKoI https://open.spotify.com/track/58Y1E6CMurkt4V9KWmVXgG

SUONTAUSTA & PUUSAARI

Omaa musiikkiaan esittävä sielukas laulaja-lauluntekijäduo Jyväskylästä. Virtaviivaista akustista soitantaa ja rakkaudella kypsytettyjä suomenkielisiä biisejä ihmisten maailmasta. Tuoreen esikoisalbuminsa ”Kasvot kohti aurinkoo” myötä duo on jakanut saman lavan jo mm. Samuli Putron kanssa!

https://www.facebook.com/suontaustapuusaari/ https://www.youtube.com/watch?v=pk0VIo1XB_Y https://open.spotify.com/album/4H7nCXc7dRIHUnSedO0CxS

Sen lisäksi, että pääset nauttimaan hyvästä musiikista paikoin jopa huonossa seurassa, saat myös mahdollisuuden avartaa tietämystäsi yhdistyksemme Yleishyödyttömät Pahoinvointipalveut ry:n toiminnasta. Järjestämme mm. avoimen jäsenkorttipajan, toisin sanoen teemme rästiin jääneitä tehtäviä toivoen, että jotkut muut tekisivät ne puolestamme. Kaiken muun hyvän lisäksi ohjelmassa on luvassa mm. käsittämättömän huonoa ja typerää käytöstä örveltämisen muodossa ja yhdistyksen johtohenkilöiden sensaationhakuista porttikiellon tavoittelua. Siispä…

Tervetuloa! <br
Yst. terv. Yleishyödyttömät Pahoinvointipalvelut ry:n tekotaiteellinen johtaja, Sami Kotola

Jazz Jkl Live: Nassaun Fasaani

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonistin Joonatan Raution yhteinen näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot. Yhtye on saanut toisen levynsä valmiiksi ja kiertää kotimaata julkaisun myötä.

Yhtyeen muusikot ovat Suomen jazzkentän huippuja. Räjähtävän virtuoottinen Toni Porthen tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstään Axl Smithin ja Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu Joonatan Rautio onnistuu edelleen yllättämään jazzyleisöä instrumenttinsa ylivertaisena taiturina. Pianisti Jussi Fredriksson sähköistää Nassaun Fasaanin sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentää vielä suomalaisen sähköbasson soiton todellinen kivijalka Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa.

Joonatan Rautio – saksofoni Jussi Fredriksson – koskettimet Juho Kivivuori – basso Abdissa ”Mamba” Assefa – perkussiot Toni Porthén – rummut

https://www.facebook.com/NassaunFasaani https://www.youtube.com/watch?v=GE5BHAJ7Cd4

”Funkjazz on Suomessa hyvissä käsissä.” -Antti Suvanto/Blues-Finland.com

Henriika Steidel Quintet (C-tutkinto,JAMK)

Vuosi Hollannissa Prins Claus konservatorion jazz-osastolla on ohitse, ja on aika suorittaa laulun C-kurssitutkinto. Luvassa on vaihtovuoden aikana syntyneitä sävellyksiä, uusia tuttavuuksia, sekä jotain tuttua, mutta kuitenkin juuri tämän yhtyeen näköiseksi sovitettuna. Lavalla nähdään:

Henriika Steidel – Laulu Aaro Laitinen – Piano Matias Luoto – Kitara Hanna Turunen – Basso Markus Snellman – Rummut

Tervetuloa kuuntelemaan, konsertin jälkeen laitetaan jamit valloilleen!

Alan Thomson & Doug Morter duo

Musaklubi

Musaklubi kokoontuu Steeples-stemmalauluilla viettämään perinteistä popin pikkujoulua. Yleisön herkistää jälleen balladeillaan Inkku, muitakin solisteja voi ilmestyä. klo 19.00-21.00, liput 10€.

Jazz-perjantai

Perjantai on taas jazz! Keikalla kuullaan laaja kattaus jazz-standardeja, beboppia, bossa novaa, sekä myös groovempaa 60-luvun soul jazzia. Tervetuloa nauttimaan perjantai illasta hyvän musiikin parissa!

Kalle Keränen – Saksofoni
Lassi Friman – Kitara
Melik Turunen – Basso
Touko Ruokolainen – Rummut

Keikan jälkeen lava on vapaa jameille!

Appa show for family

la 2.12.2017 17.00 8/6 lapsilta 4
Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck Frida: Anne-Mari Hakala Björn / kitara: Esko Turpeinen Benny / koskettimet: Mikko Pellinen Rutger / basso: Tapani Vaahervaara Per / rummut: Jani Lahtinen

APPA Music Show

Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck Frida: Anne-Mari Hakala Björn / kitara: Esko Turpeinen Benny / koskettimet: Mikko Pellinen Rutger / basso: Tapani Vaahervaara Per / rummut: Jani Lahtinen

Timo Antikaisen näyttökonsertti

Marius Pirhonen Band -EP-julkkarikeikka

Marius Pirhonen Band julkaisee vihdoin ja viimein esikois-EP:n! Kasarisävytteistä suomipoppia esittävän yhtyeen tavoite on nostaa ”Jyväspopin” statusta ja tuoda se koko kansan tietoisuuteen. EP:n julkkarikeikka nähdään kotikentällä eli Jyväskylän Popparissa!

Bändi: Laulu/kitara – Marius Pirhonen kitara/taustalaulu – Matias Naskali rummut – Aku Tervakangas basso – Arttu Juntunen koskettimet – Kaisa Luoma saksofoni – Pinja Viljanen https://www.facebook.com/mariuspirhonenband

https://www.youtube.com/watch?v=e8zUXfaIspk

Marian Petrescu Trio f, Jonna Ortju

Jazzahtavia joululauluja ja elokuvasävelmiä

RAINBOW CONNECTION

RAINBOW CONNECTION on perustettu Jyväskylässä syyskuussa 2011. Alkuperäinen idea oli keskittyä Rainbow-yhtyeen kulta-aikaan, eli Ronnie James Dion aikaiseen Rainbow-tuotantoon (1975-1978). Sittemmin vuosien saatossa on laajennettu repertuaaria myös yhtyeen myöhempien aikojen tuotantoon (1979-1995). Bändin nykyinen live-ohjelmisto sisältääkin materiaalia Rainbow:n kaikilta aikakausilta. Jyväskylässä RAINBOW CONNECTION on esiintynyt aiemmin 8 kertaa (2012-2017) ja nyt toista kertaa Popparissa. – Long Live Rock´n´Roll ! –

RAINBOW CONNECTION: Timo Heinonen – vocals, Miika Tarvainen – guitar & backing vocals, Jyrki Lindlöf – keyboards, Sami Norrbacka – bass & backing vocals, Asko Vikki – drums

YouTube-näyte (Gates of Babylon): https://www.youtube.com/watch?v=rKTqaXBF1KA

Blues Live! pikkujoulut: WILLIE & THE WOLVES

Willie & the Wolves palaa esiintymislavoille!

Yhtye esiintyi vuosina 1992-2011 klubeilla ja festivaaleilla ympäri maata ja tarjoili rock&roll ja rhythm&blues -pitoista juurihoitoa.
Nyt yhtye palaa lavoille alkuperäiskokoonpanossaan. Bändin sointi muodostuu Maku Tuomisen sielukkaasta laulusta, Mika Lähteenmäen väkevästä kitaroinnista ja rytmiryhmän eloisasta svengistä.

Maku Tuominen – laulu
Mika Lähteenmäki – kitara
Jaska Prepula – basso
Make Lajunen – rummut

Appa show for family

ti 12.12.2017 17.00 8/6 lapsilta 4
Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck Frida: Anne-Mari Hakala Björn / kitara: Esko Turpeinen Benny / koskettimet: Mikko Pellinen Rutger / basso: Tapani Vaahervaara Per / rummut: Jani Lahtinen

Jaakko Puusaaren C-tutkinto (Jamk)

Eva & Manu / joulukonsertti

ennakot ticketistä

Tilhet, pajut ja muut

Tilhet, pajut ja muut<br
Uusi albumi ”Kunnes aika mennyt on” tuli juuri kauppoihin. Hieno nouseva pop-yhtye jonka kappaleet ovat soineet radiossa jo komeasti. <br<br Täällä uusi albumi: https://open.spotify.com/album/3PE9Q2cw14hq3OmJeijz0h

L.A. Heat

L.A. Heat

Viimeinen Kevät@Lahjattomat pukit pikkujoulu tour 2017

Gooveimmat joululaulut 2017

Grooveimmat joululaulut (yhteislaulu) Markus Lajunen, puhaltimet, Piia Laasonen, piano, Ilona Rimpilä, basso, Esko Turpeinen, rummut, Lauluvihkoista kerätään”kolehti” Suomen Lähetysseuran joulukeräykseen.

Sini Pajunen & Petscut

Tribuut Billy Holyday

Let´s Eppelin ja 70s Söy

Jazz Jkl Live: Black Motor

MAAGINE + MUUTAMA SUSI

MUUTAMA SUSI ”Muutama Susi on viisihenkinen, omaa musiikkiaan soittava, pop/rock-yhtye. Musiikin ydin on tunnelmallisissa laululyriikoissa sekä raikkaissa, vahvoissa soundeissa. Musiikissa ja live-esiintymisessä yhdistyy energinen rock-musiikki ja kuulas sävelkieli.”

https://www.facebook.com/Muutama-Susi-1838290429788581/ MAAGINE ”Maagine on uuden polven suomisoul -yhtye Jyväskylästä. Lavalle astelee nuorista huippumuusikoista koottu kokoonpano, joille groove on toinen äidinkieli. Matti Halosen ja Tatu Lehdon kynästä syntyneet kappaleet nousevat uusiin sfääreihin näiden muusikoiden käsittelyssä. Tätä ei kannata missata!

Käy ottaa Maaginen meininki haltuun ennen keikkaa täältä!

Spotify: https://open.spotify.com/album/1jzzLTpX946s72EfO4VbBq iTunes: https://itunes.apple.com/fi/album/aikani-ep/id1280832919… YouTube: https://www.youtube.com/cha…/UCpH-rEpZLFdLIzFEc7e0luA/videos

https://www.facebook.com/maagineband/

Matti Halonen – laulu Tatu Lehto – kitara Panu Korhonen – koskettimet Hanna Turunen – basso Aapo Lankinen – rummut Aku Tervakangas – perkussiot Laura Helander – saksofoni Heikki Sillanpää – pasuuna Esa Puolakka – trumpetti”

The Dick Hawks

Mika Nuorva

Herra Pietiläinen & Lempeät keinot

Jyväskyläläinen yhtye Herra Pietiläinen & Lempeät juhlii levynsä julkaisua Popparin lauteilla. Levy on yhtyeen ensimmäinen virallinen pitkäsoitto ja biisejä kuullaan niin uudelta levyltä kuin aiemmilta julkaisuilta. Tulehan sinäkin juhlimaan! Herra Pietiläisen lisäksi yhtyeessä soittavat Petrus Piironen (kitara), Jyrki Virta (basso), Esa Starck (rummut)

The Funky Sound Foundation levyjulkkari

The Funky Sound Foundation – Levyjulkkarit + Toistuvat Yllätykset- 14/12€ The Funky Sound Foundation on kovaa nousua tekevä 9-henkinen raskaansarjan funk-yhtye. Periksiantamaton groove vie sinut rytmien alkulähteille -hypnoosiin, josta ei ole paluuta. Kuvittele itsesi pesukoneeseen James Brownin ja sarvikuonon kanssa. Puraise chiliä pakkasaamuna. The Funky Sound Foundation; rytmi, joka ei pyydä anteeksi.

Yhtye tulee Poppariin juhlimaan uutta levyään The Rhythm Dictators.

www.facebook.com/funkysoundfoundation

Toistuvat Yllätykset Toistuvat Yllätykset on Suomen taianomaisin hiphopshow! Kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä, tuottajia, taiteilijoita sekä tanssijoita sisältävä crew räjähtää silmillesi kuin ilolintu kakusta! Räppiä, breikkiä, hassuja esiintymisasuja, vertauskuvallisia kaniineja suoraan hatusta! Mitä vaan voi tapahtua! Energinen, sympaattinen, sielukas, toistuva, yllättävä ja pakko kokea livenä!

https://www.facebook.com/toistuvatyllatykset

Jazz Jkl Live: Njet Njet 9

Päättömät

Sähkömessujen Jami-ilta (yksityistilaisuus)

Jazz Jkl Live: Jori Huhtala 3

Jazz Jkl Live: Jussi Lehtonen Band

Petteri Sariolan levynjulkaisukiertue

Oxley Acoustic Duo

Sami Saari ja jazzpojat

Sami Saari ja jazzpojat

Jazz Jkl Live: Jukka Perko Tritone

Jazz Jkl Live: Kaisa’s Machine

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen III

Jazz Jkl Live: Tuomas Paukku Scription

Hanna Turusen B-tutkinto (JAMK)

Sisätiloissa yksityistilaisuus 20-03!

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma - to 16 - 03
Pe 16 - 04
La 19 - 04
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe - la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen