Keikat 2019

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 4.1.2019


Uusi vuosi alkaa popparibändin ja illan solistivieraan Seppo Tammilehdon seurassa. Seppo Tammilehto aloitti uransa tamperelaisen Alwari Tuohitorven rumpalina ja laulajana jonka jälkeen hän on tehnyt pitkän uran sooloartistina, säveltäjänä ja sanoittajana ja voittanut mm. Seinäjoen Tangomarkkinoitten sävellyskilpailun. Hän on myös ollut Beatles-musiikkiin erikoistuneen Beat Line bändin laulajana, joten eiköhän niitäkin kappaleita Popparissa kuulla. Seppo on tehnyt myös Veksan kanssa vuosien mittaan duo-keikkoja joten akustista musiikkiakin kuuluu illan teemaan. Popparibändi soittaa omaa suosittua rytmimusiikkiaan ja varmaan kuullaan joitakin kappaleita bändin uuden suosikkisoittimen ukulelen säestyksellä.


Popparibändissä:
Ari Oinonen,
Arska Vesterinen,
Veksa Nyberg
ja Juha Ahtilinna,

klo 19.00-21.00, liput 10€.

Dixie Fried

pe 4.1.2019
Keltinmäen paras Western Swing-yhtye: DIXIE FRIED, tekee keikan ravintola Popparissa perjantaina 4.1.2019.

Energisestä, svengaavasta ja hyväntuulisesta esiintymisestään tunnettu bändi on perustettu 1983. Yhtye on tehnyt satoja keikkoja ympäri suomenmaan ja kolme LP-levyä. Aktiiviaikana 1983-1993 bändi esiintyi niin folk-, blues- kuin rockfestivaaleilla, klubeilla, ravintoloissa ja tanssilavoilla, ollen kaikkialla outo, mutta svengaava ilmiö! Ja vastaanotto oli yleisön joukossa kaikkialla positiivista, vaikka Texasin cowboyjazzia ei näillä leveysasteilla oltu juurikaan kuultu.

Yhtyeellä on peräti kolme soolosoittajaa (tai jopa neljä, silloin kun vakivierailija Peippo ehtii lennähtää mukaan). Viulu, haitari sekä klarinetti/saksofoni tuovat mukavan lisän perinteisten koskettimet-sähkökitara soolosoittimiin. Jyväskylässä yhtye harrasti myös katusoittoa asemakadun ja kauppakadun kulmassa. Yhtyeen musiikissa kuuluu Bob Willsín western swing; Carl Perkinsín rockabilly, ja stemmalaulu on niin korkealla tasolla, että kerran yleisön joukosta tuli kommentti: ”tämähän on kuin the Beatles! ”

Yhtyeessa soittavat:

Timo Lievemaa; laulu ja akustinen kitara.
Tommi Lievemaa: sähkökitara ja laulu
Olli Ranttila rummut ja laulu
Jukka Mäkelä: viulu, kissalauta, huuliharppu ja laulu (sekä tarvittaessa vasaradulcimer)
Petteri Pitkänen: koskettimet ja haitari
Jussi Siukola: kontrabasso
Martti Peippo (vakituinen puhaltajavierailija): saxofonit ja klarinetti.

Tätä herkkua saa harvoin. Hanki lippusi ajoissa!

The Boasters, Terve Hulluus & Nuoret Sankarit

la 5.1.2019

The Boasters


Drinking hard, dressing smart! Pikapuoliin ensimmäisen ep:nsä julkaiseva jyväskyläläistamperelainen The Boasters soittaa määrätietoista Oi!-/katupunkkia, joka on maustettu ripauksella Hurriganesia. Nautitaan oluen ja jalkapallon kanssa. Työviikolle arvoisensa päätös on se, kun pääsee laittamaan kuontalon kuntoon ja nauttimaan kunnon rock ’n’ rollista!

Terve Hulluus


Punkrockia Kuopiosta, ensimmäistä kertaa Jyväskylässä. Yksi 7″ julkaistu ja toinen tulossa vuoden 2019 aikana.Terveiset Jyrki Kataiselle! #hankikamppajaasuntolaina

Nuoret Sankarit


Joensuulaisjyväskyläläinen Nuoret sankarit soittaa ankaraa rokkia perinteitä kunnioittaen, punk asennetta unohtamatta. Bändin äijät on monessa liemessä keitettyjä konkareita, joka näkyykin yhtyeen lavashowssa poikamaisena huumorina ja välillä rajumpanakin kettuiluna. Takataskusta löytyy useita julkaisuja, joista tuorein ”Lassie palaa autoon” -EP on poikinut ”Nuokkareille” kovaa nostetta ja pöhinää alan julkaisuissa. Räyh!


Mika Nuorva ja Soittorasia

ti 8.1.2019
Mika Nuorva ja Soittorasia Ravintola Popparissa ti 8.1. klo 22. Liput 8€ ovelta tai ennakkoon baarista.

Mahtavat Kotton Viitanen & Lady Little lämmittelevät roots-meiningillä n. klo 21 alkaen.

Luvassa vanhoja ja uusia lauluja isolla bändillä ja hyvällä meiningillä. Saattaa koskettaa sielun lisäksi myös tanssijalkaa.

Soittorasiassa:

Anna Voutilainen (saksofoni)
Esko Turpeinen (kitara)
Mikko Pellinen (kosketinsoittimet)
Ilona Rimpilä (basso)
Antti Rintala (rummut).

Mika Nuorva on keskisuomalainen laulaja-lauluntekijä, joka on tullut tunnetuksi viime vuosikymmenellä kolmen, runsaasti radiosoittoa saaneiden soololevyjensä myötä. Nyt ohjelmistossa on pitkän tauon jälkeen myös uutta materiaalia. Mikan uusin single “Linnunradan alla” julkaistiin marraskuun alussa.

Kotisivut: www.mikanuorva.com

Nuorisotyön vapaat jamit

ke 9.1.2019

The Dick Hawks

pe 11.1.2019

Maagine + Turskan Barahdus

pe 11.1.2019
Popparissa karistellaan joulukinkut lantioilta kahden hienon bändin voimin. Illan starttaa näiden lakeuksien viihdyttävin baritonisaksofoni -duo, Turskan Barahdus ja sen jälkeen Maagine tarjoilee tykki annoksen tuoretta Suomisoulia.Maagine on Jyväskylässä vuonna 2017 perustettu Suomisoul-yhtye. Nuorten huippumuusikoiden virtuositeetti ja yhteenhitsautunut rytmi, yhdistettynä laulaja Matti Halosen sekä kitaristi Tatu Lehdon nokkelasti kirjoitettuihin biiseihin, luovat yhtyeelle persoonallisen ja raikkaan soundin, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, kuitenkin yhdistävänä tekijänään syvälle juurtunut groove.

www.facebook.com/maagineband/


Turskan Barahdus turauttelee katusoitettavia instrumentaalikäännös-iskelmiä ja kenties joskus omaakin ohjelmistoa.

https://www.facebook.com/TurskanBarahdus/

Jarkko Martikainen

la 12.1.2019


Kaksi keikkaa samana iltana: klo 19 ja klo 22.30!

Martikainen luo esiintyessään käsin kosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä.

Hän on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys.

Jarkko Martikainen tunnetaan YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina 1987–2008. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan myös entistäkin pohdiskelevampia sävyjä.

Jarkko Martikainen julkaisi elokuussa 2018 viimeisimmän albuminsa ”Aina auki”, joka oli ilmestyessään virallisen albumimyyntilistan TOP-10 -listalla.


Spotify: Aina auki -albumi

LIPUT TIKETISTÄ:
Klo 19 keikan liput: https://www.tiketti.fi/jarkko-martikainen-poppari-jyvaskyla-lippuja/58599

Klo 22.30 keikan liput: https://www.tiketti.fi/jarkko-martikainen-poppari-jyvaskyla-lippuja/58600

Jarkko Martikainen Soolo

la 12.1.2019


Kaksi keikkaa samana iltana: klo 19 ja klo 22.30!

Martikainen luo esiintyessään käsin kosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä.

Hän on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys.

Jarkko Martikainen tunnetaan YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina 1987–2008. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan myös entistäkin pohdiskelevampia sävyjä.

Jarkko Martikainen julkaisi elokuussa 2018 viimeisimmän albuminsa ”Aina auki”, joka oli ilmestyessään virallisen albumimyyntilistan TOP-10 -listalla.


Spotify: Aina auki -albumi

LIPUT TIKETISTÄ:
Klo 19 keikan liput: https://www.tiketti.fi/jarkko-martikainen-poppari-jyvaskyla-lippuja/58599

Klo 22.30 keikan liput: https://www.tiketti.fi/jarkko-martikainen-poppari-jyvaskyla-lippuja/58600

yksityis tilaisuus

pe 18.1.2019
21.00 päättyy.

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast ( One Size Fits All )

pe 18.1.2019


15 vuotta Zappaa: FZMPB plays One Size Fits All


Vuonna 2004 perustettu Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast juhlistaa 15­-vuotista taivaltaan tekemällä viiden konsertin mittaisen kiertueen alkuvuonna 2019. Kiertueella yhtye esittää Zappan One Size Fits All -levyn kokonaisuudessaan, muiden Zappa-klassikoiden lomassa. Yhtye esiintyy Popparissa nyt kolmatta kertaa.

Harvakseltaan keikkaileva yhdeksänhenkinen yhtye on esiintynyt aiemmin mm. Saksassa Zappanale-festivaaleilla 2008, sekä Keitelejazzien pääkonsertissa 2011 ja 2016. Keskisuomalainen arvioi Lutakon konserttia joulukuussa 2012 näin: ”Supisuomalainen Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast omistautuu sitkeästi mestarin musiikille, ja tekee sen vakuuttavan kunnianhimoisesti, mutta samalla myös Zappan usein rasvaiseksi äityneellä huumorilla ilakoiden…näin huolella rakennetun produktion tuominen Suomen keikkapaikoille on melkoinen kulttuuriteko.”

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast on

Antti Koivula (laulu)
Janne Toivonen (trumpetti)
Petteri Hietamäki (saksofoni)
Heikki Tuhkanen (pasuuna)
Olli Kari (marimba, vibrafoni)
Iikka Kotaja (koskettimet, laulu)
Mikko Enqvist (kitara)
Antti Kivimäki (basso, laulu)
Joni Leino (rummut)

femme balba + Huuma

la 19.1.2019


Pöytälaatikkolaulut ja uskallus saivat bensaa liekkeihinsä oikeassa seurassa.
Ajan viimein tultua kypsäksi muodostui femme balba. Räävittömän räyhäkästä energiaa ja pelotonta, suoraa tekstiä korvamatomelodioilla elämän epäkohdista ja epäoikeudenmukaisuudesta, suurista suruista ja iloista. femme balban musiikissa yhdistyvät kippeet tekstit ja keppeet melodiat.

”Mikä mussa sua pistää vituttaa, On etten pelkää mitään sun sanomaa. Pistäppä vaikka huoritellen Kun argumentit sulta loppuu kesken.”

Emma Balbatsu – Laulu
Eero Salonlahti – Kitara
Jaakko Penttilä – Kitara
Kalle Saarelma – Basso
Aaro Laitinen – Synat
Vili Kallonen – Rummut


Huuma on viidestä kaveruksesta koostuva bändi, joka tarjoilee monipuolista ja iloisen tanssittavaa suomipop/rockia. Biisit ovat koskettavia tarinoita elämän iloista ja suruista puettuna kauniiseen melodiaan. Bändin musiikki syntyy yhdessä tekemisen ja soittamisen ilosta.

Aleksi Nissi – Laulu + kitara
Kim Miettinen – Kitara
Väinö Liinamaa – Basso
Jukka Puolakka – Rummut
Pauliina Puustinen – Koskettimet

Jazz Jkl Live: Antonio Flinta Quartet

to 24.1.2019


Jazz Jkl Live -konserttisarjan kevätkausi käynnistyy lämpimällä eurooppalaisella tuulahduksella, kun Popparissa konsertoi italialainen Antonio Flinta Quartet. Huippuvierailu on osa yhtyeen kahdeksalle paikkakunnalle ulottuvaa Suomen-kiertuetta. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Joensuun Jazzkerho -76:n kanssa, jonka järjestämillä keikoilla yhtye vieraili Suomessa muutama vuosi sitten.

Chilessä syntynyt ja vuodesta 1993 Italiassa asunut pianisti-säveltäjä Antonia Flinta on tehnyt pitkää kansainvälistä uraa omien yhtyeidensä kanssa. Flintan johtama trio laajeni kvartetiksi vuonna 2008, ja tällä kokoonpanolla levytyksiä on tehty kolme.

Kvartetin ohjelmisto koostuu Flintan puhuttelevista sävellyksistä. Monipolvisten sävellysten ohella kvartettikokoonpanon yhteissoiton intensiivinen vuorovaikutus ovat yhtyeenjohtajalle keskeisiä välineitä musiikin tekstuurien ja värien tutkimiseen. Flintan musiikissa vahva groove ja lyyrinen vapaan tilan käyttö ovat molemmat läsnä. Tuloksena on hienoa eurooppalaista jazzia mukavasti yllättävinkin maustein.

Antonio Flinta – piano
Luciano Orologi – tenori- ja sopraanosaksofoni
Roberto Bucci – kontrabasso
Claudio Gioannini – rummut

”Flinta is certainly one of those rare performers who are able to balance musical skills with heartfelt performances, going for a modern jazz twist that has a wide variety of new ideas.” –JazzCorner.comhttps://www.antonioflinta.com/

Läskit Lokit & Konstaog

pe 25.1.2019


Läskit Lokit

Jyväskyläläislähtöinen Läskit Lokit julkaisi uuden ”Maailman Kovin” -EP:n marraskuussa. EP:n tuotannosta vastaa Pielmann ja kappaleilla vierailee Isse-Pappa, Rekami ja Suomen paras DJ Yollu. Koko kansan haittalinnut saapuvat julkaisukiertueellaan kotikulmille Jyväskylän Poppariin perjantaina 25.1.

https://www.facebook.com/laskitlokit

Konstaog

”Mulle musiikki ja räppääminen on terapiaa. Se on tapa käsitellä asioita ja samalla ylittää itsensä heittämällä teknisiä riimejä ja flow-kikkailuja. Nykyään mun käsitys siitä, miksi mä räppään on muuttunut paljon.

Mä haluan kertoa ihmisille elämästä, sen hyvistä ja huonoista puolista ja siitä mikä mulle on tärkeetä. Jos ees yks ihminen löytää samaistuttavia asioita mun biiseistä ja alkaa mahdollisesti ajattelemaan/kyseenalaistamaan omaa toimintaansa ja maailmaa ylipäätään, mun tehtävä ”räppärinä” on suoritettu. Mulla on ollut aina tarve vaikuttaa ja musiikki on selvästi se kanava, minkä avulla mä pystyn siihen parhaiten.”
-Konstaog

https://www.facebook.com/konstaog

Victoriani & Entäs Peltonen

la 26.1.2019


Keski- ja Etelä-Suomen parhaat indiebändit, Victorian ja Entäs Peltonen?, luovat täydellisen illan klo 22.30 Jyväskylän Popparissa!

Vuonna 2013 perustettu Entäs Peltonen? sekoittaa suomenkieliseen kitarapoppiinsa aimo annoksen funkfiilistelyä sekä rockvaikutteita.

https://www.facebook.com/entaspeltonen/
https://www.instagram.com/entaspeltonen/
https://open.spotify.com/artist/5yZcaFctThsrvk6uPOtZ8U

Victorian on päräyttävää englanninkielistä indierockia, joka tarjoaa vivahteita menneiltä vuosikymmeniltä aina diskosta ja popista hard rockiin asti. Vauhtia tai tunnelmaa ei tule puuttumaan.

https://www.facebook.com/victorianjkl/
https://www.instagram.com/victorianjkl/
https://open.spotify.com/artist/6u3kqjjpfsNL8BSKc6tAKw?si=CUxSueevTMKElQ1TdlScag

Lassi Friman Quartet

to 31.1.2019


Lassi Friman Quartet perustettiin alkuvuodesta 2018, alun perin tutkintokonserttia varten. Nyt yhtye tekee paluun Popparissa 31.1. Illan ohjelmisto sisältää Lassi Frimanin sävellyksiä sekä monipuolisen kattauksen jazz-standardeja.

Kokoonpano luottaa perinteiselle jazzille tyypilliseen akustiseen äänimaailmaan, jättäen paljon tilaa improvisaatiolle, omalle näkemykselle ja yhtyeen jäsenten väliselle kommunikaatiolle.

Lassi Friman – Kitara
Juho Leppänen – Piano
Hanna Turunen – Kontrabasso
Markus Snellman – Rummut

appa show

to 31.1.2019

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 1.2.2019


Musaklubin teemana tänä iltana on 50-luvun rock ja 60-luvun alun pop-musiikki. Se on aika jolloin nykymuotoinen pop-henkinen rytmimusiikki alkoi kehittyä ja vallata maailman nuorison. Siltä ajalta löytyy monia helmiä jotka on levytetty uudestaan monia kertoja ja niitä esitetään jälleen tänä iltana. Lokakuussa alkanut bändin jäsenten omat valinnat jatkuvat helmikuussa Veksan valinnoilla.

Popparibändi
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Juha Ahtilinna
Arska Vesterinen
Ari Oinonen.

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

APPA Music Show

pe 1.2.2019


Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck
Frida: Anne-Mari Hakala
Björn / kitara: Esko Turpeinen
Benny / koskettimet: Mikko Pellinen
Rutger / basso: Tapani Vaahervaara
Per / rummut: Jani Lahtinen

APPA show for family

la 2.2.2019


Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck
Frida: Anne-Mari Hakala
Björn / kitara: Esko Turpeinen
Benny / koskettimet: Mikko Pellinen
Rutger / basso: Tapani Vaahervaara
Per / rummut: Jani Lahtinen

APPA Music Show

la 2.2.2019


Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck
Frida: Anne-Mari Hakala
Björn / kitara: Esko Turpeinen
Benny / koskettimet: Mikko Pellinen
Rutger / basso: Tapani Vaahervaara
Per / rummut: Jani Lahtinen

Jyväskylän Talviklubi

ma 4.2.2019

Jyväskylän Talvi – Winter Jazz ’n Jam

ti 5.2.2019
Jyväskylän Talvi -kulttuuritapahtuman avajaispäivänä Popparissa tunnelmoidaan jamien merkeissä. Tervetuloa todistamaan musiikillista heittäytymistä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Houseband avaa jamit, minkä jälkeen lava on vapaa halukkaille jammailijoille.

Vapaa pääsy!

Lassi Friman – kitara
Melik Turunen – kontrabasso
Touko Ruokolainen – rummut

Jyväskylän Talvi: Tribute to Billie Holiday – Sini Pajunen & The Petrescu Brothers

ke 6.2.2019


Billie Holiday-tribuutti saapuu jälleen Poppariin osana Jyväskylän talvi-tapahtumaa!

Luvassa Billie Holidayn rakastetuimpia ja koskettavimpia jazzkappaleita – harvinaisuuksia unohtamatta. Tummaääninen laulajatar Sini Pajunen tulkitsee rankan elämän eläneen Lady Day´n jazzmaailman klassikoiksi muodostuneita lauluja Petrescun virtuoosiveljesten säestyksellä. Rummuissa nuori lahjakkuus Kasper Halttunen.

Sini Pajunen – laulu
Marian Petrescu – piano
Mihai Petrescu – basso
Kasper Halttunen – rummut

Jyväskylän Talvi & MAURISEN AKAN POIKA

ke 6.2.2019
Niin hentoinen runous, kuin myös maaninen humppajyrääminen kietoutuu yhdeksi kokonaisuudeksi Maurisen Akan Pojan esityksessä. Karjalaista murhevalssia, balkanilaista räkähumppaa ja pehmeää keinumisjatsia, tämä on tanssiorkesteri laskuhumalaisesta unesta. Ja sitä paitsi, bändi missä on puhaltimia ja viulu, sellainen on aina hyvä.

https://www.facebook.com/MaurisenAkanPoika/

Maurisen Ankan Poika Spotifyssä

Jyväskylän Talvi & Paleface ja Laulava Unioni sekä MC Kajo ja Vicci

to 7.2.2019
Laulu ottaa kantaa –klubi esittelee tunnettuja ja tuntemattomampia esiintyjiä, jotka eivät arastele ottaa kantaa lauluissaan. Jyväskylän Popparissa kuullaan amerikansuomalaisia työväenlauluja ja kantaaottavaa räppiä.

Laulava Unioni esittää vanhoja amerikansuomalaisia IWW-liikkeen lauluja viime vuosisadan alusta. Yhtyeen solisti on Karri Paleface Miettinen. Paleface esittää klubilla lisäksi oman soolomateriaalia sisältävän setin.

MC Kajo on räpin kolminkertainen suomenmestari, joka tunnetaan mm yliluonnollisista freestyle-kyvyistään sekä kantaaottavista sanoituksistaan. Vicci on kokkolalainen lumoavasta äänestään tunnettu laulaja, lauluntekijä ja tuottaja.

Klubi on osa Jyväskylän Talvi -tapahtumaa ja se on ilmainen. K-18.

PALEFACE: https://www.facebook.com/PalefaceOfficial/

LAULAVA UNIONI: https://www.facebook.com/Laulava-Unioni-580929958957776/

MC KAJO: https://www.facebook.com/kajoraps/

TYÖVÄEN KULTTUURITAPAHTUMA JYVÄSKYLÄN TALVI: https://www.facebook.com/Työväen-kulttuuritapahtuma-Jyväskylän-Talvi-ry-1931475573546750/

Jyväskylän Talviklubi

pe 8.2.2019

The Breed plays PEKKA POHJOLA@ JYVÄSKYLÄN TALVI

pe 8.2.2019


The Breed on esittänyt Pekka Pohjolan musiikkia menestyksekkäästi kotimaamme festivaaleilla, konserttisaleissa ja klubeilla. The Breedin jäsenet ovat Emma-palkittuja ja -ehdokkaita, mm. Steve Vain, Mike Keneallyn, Absoluuttisen Nollapisteen, maailmanmusiikin ja sinfonisen musiikiin virtuoosimuusikoita. He esittävät Pekka Pohjolan musiikkia tuomalla oman persoonallisen lisänsä Pohjolan ikuisiin säveliin.

Kokoonpanossa ovat kotimaamme eturivin monipuoliset, tyylien muutoksien taitavat virtuoosimuusikot, jotka esiintyvät niin kotimaassa kuin muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Jaan Wessmann, basso
Aki Lääkkölä, kosketinsoittimet
Niko Ronimus, lyömäsoittimet
Ville Ojanen, viulu
Jukka Iisakkila, kitara, piano

Jukka Iisakkila on monipuolinen muusikko-kitaristi-instrumentalisti, kansainvälisesti tunnettu kapellimestari ja mm. Steve Vain arvostettu yhteistyökumppani.

Jaan Wessman on laaja-alainen multi-instrumentalisti, jonka lukuisiin kansainvälisiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat niin Mike Keneally (Frank Zappa) kuin Marco Minnemann, Paleface ja Jonne Aaron sekä lukuisat muut.

Aki Lääkkölä on tunnettu Absoluuttisesta Nollapisteestä, Niko Ronimuksen taidot ovat kysyttyjä kotimaamme orkesteissa ja yhtyeissä. Ville Ojanen on rokkaavan maailmanmusiikin kansainvälisellä huipulla toimiva viulisti-säveltäjä.

Jyväskylän Talven 50v. Juhlakonsetti & Agit Propin Monna Kamu Sinikka Sokka ja Ertri Ojanen

la 9.2.2019


ENNAKKOMYYNTI: https://www.tiketti.fi/jyvaskylan-talven-juhlakonsertti-popparissa-poppari-lippuja/59445

Jyväskylän Talven perustamisen 50-vuotisjuhlakonsertti tarjoaa työväenperinteitä, nostalgiaa ja tanssijalan vipatusta sekä tietenkin loppu-illan maanista rock-menoa. Tarjolla on leveä kirjo musiikin riemua puhallinorkesterista, iskelmä-rockin ja taistolaisen laululiikkeen kautta kohti matalan basson ja villien syntetisaattoreiden rock-riemua. Liput kannattaa varata ennakkoon tiketistä sillä paikkoja on rajatusti.


Esiintyjät:

SOITTOKUNTA KAJASTUKSEN SEITSIKKO

Vuonna 1891 perustettu Jyväskylän työväenyhdistyksen soittokunta Kajastus jatkaa yhdistyksen yli satavuotista soittokuntaperinnettä. Puhallinmusiikin, soittokuntien ja työväenperinteen ystäville!

SUOMEN LUONTO

Jyväskyläläinen Suomen luonto -yhtye tarjoilee melodramaattista ja korkealentoista iskelmään taipuvaa rockia.

AGIT PROPISTA TUTUT MONNA KAMU JA SINIKKA SOKKA SÄESTÄJÄNÄÄN EERO ERTSI OJANEN

Agit Propista tutut Monna Kamu, Sinikka Sokka ja Ertsi Ojanen vievät kuulijansa 1970-luvun poliittisen laululiikkeen tunnelmiin. 1970-luvulla Agit Prop -yhtye painoi nimensä suomalaisen musiikin historiaan vasemmistolaisen laululiikkeen kirkkaanpunaisena johtotähtenä. Myös Jyväskylän Talvessa yhtye esiintyi useita kertoja. Agit propin rohkeasti kantaaottavat ja syvästi humaanit kappaleet kuten ”Natalia” , ”Che Guevara”, ”United Fruit” tai ”Allendelle”, saavat yhä uusien sukupolvien sydämet syttymään. Popparin ja Jyväskylän Talven musiikin ystävillä on nyt ilo saada kuulla Agit Propin musiikkia yhtyeen alkuperäisten jäsenten Monna Kamun ja Sinikka Sokan esittäminä. Solisteja säestää Agit Propia säestänyt sekä yhtyeelle lukuisia kappaleita säveltänyt Eero ”Ertsi” Ojanen. Ainutkertainen tilaisuus.

Ertsi Ojanen – piano
Monna Kamu – laulu
Sinikka Sokka – laulu


MUUAN MIES -YHTYE

Villisti tanssituttava ja iloa ympärilleen levittävä Muuan Mies -yhtye on yli kymmenvuotisen historiansa aikana tullut tunnetuksi erityisesti hulvattomista live-vedoistaan. Reggaevaikutteista rytmimusiikkia ja iskelmällistä rockia yhdistelevä yhtye esittää kappaleita ruoanlaitosta ja liikakalastuksesta rakkauselämän tragikoomisiin kuvauksiin.

Ismo Puhakka – laulu
Lauri Sintonen – kitara
Mikko Leinonen – basso
Arwi Lind – rummut
Risto Ylihärsilä – koskettimet


RISTO

Suomalaisen vaihtoehtoisen rockin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan, Emma ja Teosto -palkitun Riston soolo-setti venyttää muusikon taiteellisen ilmaisun äärirajoille, ja niiden yli. Kyyneliin pudottavan herkkyyden ja maanisen menon vuoristorataa pitkin Risto kuljettaa kuulijansa syntetisaattori-todellisuuteen jossa kaikki tuntuu mahdolliselta.

Risto Ylihärsilä – laulu ja koskettimet

Gradian pop/rock -työpajan keikka!

ti 12.2.2019
Tiistai-iltana Popparin lavan valtaa Gradian pop/rock -työpaja, joka soittaa musiikkia laidasta laitaan eri vuosikymmeniltä.

LAVALLA:

Tommi Männikkö – rummut
Eve Kaskela – basso
Tuomas Eronen – kitara/koskettimet
Veikka Holma – kitara
Antti Saarinen – kitara
Nea Vilhuniemi – laulu/koskettimet:
Saara Östman – laulu/koskettimet

Vapaa pääsy!

Sini Pajunen & Marian Petrescu

pe 15.2.2019
Jazz standardeja lämmöllä

Hyvät Ihmiset + Herra Pietiläinen & Lempeät keinot

la 16.2.2019
Lauantaina lava täytyy kahdesta kovasta kotimaisesta, kun Herra Pietiläinen & Lempeät keinot sekä Hyvät Ihmiset sulauttavat jyväskyläläis- ja helsinkiläissyntyiset sulosävelensä yhdeksi sykkiväksi harmoniaelimeksi.

SOITTOAJAT / SHOWTIMES

22:30 Hyvät Ihmiset
23:30 Herra Pietiläinen & Lempeät keinot

Hyvät Ihmiset on Helsinkiläinen 5-henkinen, jossain Mars Voltan ja Tuula Amberlan välimaastossa seilaava suomenkielinen laatuyhtye. ”Hyvikset” on tänä vuonna äänittänyt nimeään kantavan LP:n, joka julkaistaan joulukuussa 2018.

https://www.facebook.com/hyvatihmisetofficialHerra Pietiläinen & Lempeät keinot -yhtyeessä soittavat Herra Pietiläinen, Petrus Piironen, Esa Starck ja Jyrki Virta. Viimeisin julkaisu on levy ”Miljoonien muistojen taideteos”, joka julkaistiin alkuvuodesta 2018. Rokki soi myös vuonna 2019. Mukana uusia, kovia biisejä.

Miljoonien muistojen taideteos spotifyssä: https://open.spotify.com/album/3J64s7nFcCP6OzOMfX4A0m

Kitara tutuksi! -workshop

ti 19.2.2019


Kiinnostaako kitaransoitto? Uuden tiedon hankkiminen soittimista vahvistimista ja efekteistä? Miten valita itselle sopiva soitin? Missä voi opiskella musiikkia? Näihin, ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Kitara tutuksi -workshopissa!

Antti Viljamaa, Ville Viertola ja Lassi Friman opiskelevat musiikkipedagogeiksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa. Kitara tutuksi! on heidän perustamansa projekti, jossa he jakavat keikkailusta ja opetuksesta saamaansa tietoa kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Illan ohjelma sisältää esitelmät mm. soittimista ja oheislaitteista. Itselle sopivan soittimen valinnasta ja musiikin opiskelusta itsenäisesti tai kouluissa. Musiikkiesityksiä eri tyylilajeista sekä kitaroiden, vahvistimien ja efektien testaamista kaikille halukkaille.

Vapaa pääsy!

OK:KO

to 21.2.2019
OK:KO on rumpali Okko Saastamoisen johtama yhtye, joka on jo lyhyessä ajassa ehtinyt nousta kotimaisen skenen livesuosikiksi. Kovassa nosteessa oleva nuori kvartetti julkaisee uuden levynsä Syrtti 22. helmikuuta We Jazz Recordsin kautta.

Vahvan kakkosalbuminsa myötä odotettavissa on, että bändi nousee musadiggareiden tietoisuuteen myös muualla – niin omaperäinen ja samalla tarttuva yhtyeen visio jazzmusiikista on.

OK:KO-yhtyeessä Saastamoisen ohella soittavat myös Alder Egosta tuttu saksofonisti Jarno Tikka, pianisti Toomas Keski-Säntti ja tämän vuoden We Jazz -festivaalin Rising Star -palkittu basisti Mikael Saastamoinen.

Vesa Aaltonen Proge Band

pe 22.2.2019
TASAVALLAN PRESIDENTTI -yhtye perustettiin tasan 50 vuotta sitten (-69). Sen peursti kitaristi Jukka Tolosen kanssa rumpali Vesa Aaltonen.

Aaltonen on pitkänlinjan muusikko, jonka uralle mahtuu keikkoja laidasta laitaan. Häneltä on usein kysytty, josko häneltä löytyisi bändiä, joka soittaisi vanhaa ”Suomi Progea”. Tästä syystä pari vuotta sitten syntyi ajatus muiden keikkojen ja konserttien ohella kasata nuorista loistavista ammattimuusikoista ryhmä, joka tarjoaa parhaita paloja bändeistä, joissa hän on ollut mukana.

Vesa Aaltonen proge -bandin musiikki koostuu pääasiassa 70-80 luvun Tasavallan Presidentin, Jukka Tolosen, The Groupin, Pekka Pohjolan, ja suomalais-ruotsalaisen Made In Sweden yhtyeiden tuotannosta.

V.A. Progeband on kiertänyt maata progehenkisissä tapahtumissa mm. Pori Jazz 2017 ja Keitele Jazz 2018.

Lavalla:

Vesa Aaltonen – rummut
Jari Heino – basso
Jere Haakana – kitara
Juha Kuoppala – Keyboards
Max Zenger – saxofoni, huilu


Vesa Aaltonen Proge Band

pe 22.2.2019
TASAVALLAN PRESIDENTTI -yhtye perustettiin tasan 50 vuotta sitten (-69). Sen peursti kitaristi Jukka Tolosen kanssa rumpali Vesa Aaltonen.

Aaltonen on pitkänlinjan muusikko, jonka uralle mahtuu keikkoja laidasta laitaan. Häneltä on usein kysytty, josko häneltä löytyisi bändiä, joka soittaisi vanhaa ”Suomi Progea”. Tästä syystä pari vuotta sitten syntyi ajatus muiden keikkojen ja konserttien ohella kasata nuorista loistavista ammattimuusikoista ryhmä, joka tarjoaa parhaita paloja bändeistä, joissa hän on ollut mukana.

Vesa Aaltonen proge -bandin musiikki koostuu pääasiassa 70-80 luvun Tasavallan Presidentin, Jukka Tolosen, The Groupin, Pekka Pohjolan, ja suomalais-ruotsalaisen Made In Sweden yhtyeiden tuotannosta.

V.A. Progeband on kiertänyt maata progehenkisissä tapahtumissa mm. Pori Jazz 2017 ja Keitele Jazz 2018.

Lavalla:

Vesa Aaltonen – rummut
Jari Heino – basso
Jere Haakana – kitara
Juha Kuoppala – Keyboards
Max Zenger – saxofoni, huilu


Misty M. & Blues Bandits

pe 22.2.2019

Moonshine Gold

la 23.2.2019
Moonshine Gold on brittiläis-suomalainen kokoonpano, joka soittaa tunnettuja rock- ja popklassikoita alkaen 60-luvulta aina näihin päiviin saakka.

Bändissä laulaa Colchesterissa Britanniassa asuva laulaja Gary Reakes ja muut muusikot ovatkin vanhoja tuttuja Popparin soittajia.

Gary Reakes (Voc)
Miika Tarvainen (Gtr & voc)
Juha-Antti Helama(bass)
Jyrki Lindlöf (keyboards)
Pasi Pekkarinen (drums)

Teatteri Eurooppa 4

ke 27.2.2019


Teatteri Eurooppa Neljän huipputaitava ja monipuolinen ammattilaisbändi pääsee kerrankin soittamaan mielimusiikkiaan ja ihan mitä haluaa! Illan ohjelmisto muodostuu fiiliksen mukaan ja myös yleisön toiveita kuunnellaan. Luvassa on niin kotimaista kuin ulkomaistakin materiaalia hempeästä jytinän kautta kokeelliseen. Tyylilajeja on joka lähtöön iskelmästä ja popista aina rockiin, funkiin ja jazziin asti: mikään musiikin laji ei ole vierasta tälle huipputiimille!

TE4 Band:

Toni Lepistö, koskettimet
Antti Parviainen, kitara
Kalle Saarelma, basso
Jaakko Tabell, rummut

Solistit:

Maiju Jokinen
Tommi Niemi
Jari Silventoinen
Neija Välilä

Vapaa pääsy!

Hess (DK) Winter (FIN) Huntley (USA) Trio

to 28.2.2019
WINTER HESS HUNTLEY TRIO

Trion perusvire on maalailevan lyyrinen, mutta jämäkkyyttäkin löytyy tarvittaessa. Yllättävyys on juuri tämän bassottoman trion vahvuus.

Niklas Winterin ja Emil Hessin yhteistyö johtaa aina 90-luvun alkuun, kun nämä kaksi muusikkoa opiskelivat Bostonissa mainekkaassa Berklee College of Musicissa. Siellä he perustivat Scandinavian Jazz Quartet -yhtyeen, joka teki yhteensä kolme albumia.

Yhteistyö on jatkunut saumattomasti aina tähän päivään asti ja uusin levy ”You” ilmestyi syyskuussa 2018. Winterin ja Hessin lisäksi albumilla soittaa Richard Huntley New Yorkista. Huntley on Winterille ja Hessille vanha tuttu jo 20 vuoden takaa erilaisista muista kokoonpanoista.Huntley Trio tekee uuden ‘You’-levyn kunniaksi kiertueen helmi-maaliskuussa. Luvassa materiaalia levyltä sekä uusia/vanhempia sävellyksiä.

Emil Hess (DK) – tenori saksofoni & bassoklarinetti
Niklas Winter (FIN) – kitara
Richard Huntley (USA) – rummutHess Winter Huntley uusi albumi ”You” spotifyssa https://open.spotify.com/album/6s70D6pGuaIEs7E7XzDmXW?si=ZrnPgKQATnaExXNTyanbhw

http://www.niklaswinter.com
http://emilhess.dk
http://www.rlhuntley.com/rlhuntley.com/home.html

MaryJanes plays Hurriganes

to 28.2.2019

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 1.3.2019


Maaliskuun Musaklubissa tanssitaan ja kuunnellaan suomalaista musiikkia, iskelmää, poppia ja jalkaan sopivaa rytmimusiikkia. Vierailevana solistina on Helena, joka tulkitsee tyylikkäästi Lailaa, Carolaa, Paulaa ja Virveä. Illan toisena solistina Juha, joka tulkitsee mm. Kirkaa ja Dannya, joten suomimusiikin helmet soivat Musaklubissa.

Popparibändi:
Ari Oinonen
Juha Ahtilinna
Eki Paananen
Arska Vesterinen.

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

Päättömät EP-kiertue + Nuppu Oinas

pe 1.3.2019
Päättömät

Päättömät on tamperelainen modernin bändivetoisen poprockin nimeen vannova yhtye! Päättömien keikoilla on aitoa vaaran tuntua, kitaristi juoksee pitkin tanssilattiaa etkä voi ikinä olla varma lausutaanko keikalla seuraavaksi mantraa vai soitetaanko vuoden kovin rokkibiisi! Hommat hoidetaan ammattimaisesti, ja miehet ovat reiluja ja hyväkäytöksisiä.

Tässä Päättömien uusi ’Merimies’ -musiikkivideo:Nuppu Oinas

Illan toinen esiintyjä Idolsista tuttu Nuppu Oinas sekoittaa biiseissään tyylillisesti modernia poppia ja räppiä. Musiikin suuri rakastaminen käy ilmi kappaleiden vilpittömistä teksteistä ja kiinnostavista melodioista. Oinaan tuotantoa on verrattu muun muassa artisti Chisuun ja Mariskaan. Huikea taustabändi takaa biisien freesin otteen, ja tempaa kuuntelijan tarinaan mukaan!

Jazz Jkl Live: Jukka Eskola Soul Trio

la 2.3.2019
Kotimaan arvostetuimpiin trumpetisteihin lukeutuva Jukka Eskola tuo viimein Jyväskylään väkevänä keikkabändinä tunnetun Soul Trionsa. Yhtyeen musiikki on rouhean soul jazzin perinteestä ammentavaa, svengaavaa ja perinnetietoista nykyjazzia, jolle kyytiä antavat urkuri Mikko Helevä ja rumpali Teppo Mäkynen.

Upean vastaanoton saanut debyyttialbumi ilmestyi huhtikuussa 2017. Jukka Eskola Trion musiikilliset suuntaviivat ovat peräisin 50- ja 60-luvuilta, mutta kappaleista löytyy vaikutteita muualtakin. Omien sävellysten joukossa on myös muutamia tarkkaan valikoituja gospel- ja soul-vaikutteisia lainakappaleita. Musiikin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye koukuttaa kuulijansa hienostuneella dynamiikalla ja paikoin jopa minimalistisilla ratkaisuilla.

Palkittu trumpetisti Jukka Eskola tunnetaan johtamiensa kokoonpanojen lisäksi mm. Ricky-Tick Big Bandin ja The Five Corner’s Quintetin riveistä sekä viihdemaailman puolelta esim. Juha Tapion ja Paula Koivuniemen yhtyeistä.

Jukka Eskola – trumpetti
Mikko Helevä – urut
Teppo Mäkynen – rummut

“… Soul Trio vaan soundaa niin täydellisesti siltä kuin 60-luvun mustat soul-jazz-levyt: super-coolisti funkyä groovailua, mahtavan lämmin ja hengittävä sointi ja aivan helvetin hyviä biisejä, joiden teemat osuvat sydänalaan.”
– Antti Luukkainen/Soundi

Teatteri Eurooppa 4

ke 6.3.2019


Teatteri Eurooppa Neljän huipputaitava ja monipuolinen ammattilaisbändi pääsee kerrankin soittamaan mielimusiikkiaan ja ihan mitä haluaa! Illan ohjelmisto muodostuu fiiliksen mukaan ja myös yleisön toiveita kuunnellaan. Luvassa on niin kotimaista kuin ulkomaistakin materiaalia hempeästä jytinän kautta kokeelliseen. Tyylilajeja on joka lähtöön iskelmästä ja popista aina rockiin, funkiin ja jazziin asti: mikään musiikin laji ei ole vierasta tälle huipputiimille!

TE4 Band:

Toni Lepistö, koskettimet
Antti Parviainen, kitara
Kalle Saarelma, basso
Jaakko Tabell, rummut

Solistit:

Maiju Jokinen
Tommi Niemi
Jari Silventoinen
Neija Välilä

Vapaa pääsy!

Bosswell EP:n julkkarikeikka

to 7.3.2019


Bosswell on jyväskyläläinen hiphop-yhtye, jossa yhdistyy virtuoosinen soitto ja aito suomiräp-henki. Hiphopin lisäksi musiikillisia vaikutteita on ammennettu funkista, rockista ja modernista popista. Yhtye vie mukanaan chillaamaan parvekkeelle ja sieltä ryöstämään paikallisia musiikkiliikkeitä vauhdikkaissa live-tilanteissa. Tule ja koe suomiräpin uusi suuntaus joka ei jätä kylmäksi!

Pelko, Huolet ja murheet sekä Akseli Hiltunen

pe 8.3.2019
Pelko on helsinkiläinen synkkä, mutta jorattava traumarock-yhtye, joka julkaisi keväällä esikoisalbuminsa “Paino jota vastaan ei voi taistella”. Pelko äänittää parhaillaan uutta levyä, ja maaliskuun alussa siltä on jo lohkaistu sinkkumusavideo tai toinenkin. Musiikkia on noteerattu Soundista Spotify-listoille asti.Huolet ja murheet, tuo turkulainen “punkrockin Haloo Helsinki”, julkaisi juuri kahdeksannen EP:nsä ja kiertää Suomea hyperahkerasti. Uuden kasetin äänitykset ovat juuri paketissa ja uutta julkaisua tulee varmasti ennen keikkaa.Akseli Hiltunen esittää yhtyeensä kanssa intensiivisellä otteella korkeatasoista, eri tunneskaaloja ja tyylilajeja yhdistelevää rock-musiikkia ensimmäisellä kotimaisella ilmaistuna aliarvioimatta kuulijoidensa kykyä uppoutua maalaamiinsa visioihin. Elokuussa Hiltunen julkaisi tulevalta pitkäsoitoltaan maistiaisen ”Kadotetun tulevaisuuden aaveet”.

The Presidents

la 9.3.2019
Rautaista rock-musaa Karstulasta!

The Presidents:

Juha Järvi
Olli Pälvimäki
Lasse Lahti
Ari Piesala
Arto Vidgren
Ilkka Oikari

Quu

ti 12.3.2019
Quu on vuonna 2012 perustettu kolmen ystävyksen yhtye ja “Quu-jazzin” pioneeri. Quun musiikki on mystistä ja hypnoottista, sähköisen ja akustisen jazzin rajamailla liikkuvaa sci-fi fantasiaa, joka lainaa ennakkoluulottomasti, eikä pelkää ottaa riskejä. Quu etsii kauneutta virheiden kautta ja sinkoaa kuulijan kauas kiertoradalle.

Quun ensimmäinen albumi “Quu” ilmestyy alkuvuodesta 2019. Kunnianhimoinen julkaisu kerää samoihin kansiin yhtyeen keikkaohjelmiston aikaisemmilta vuosilta sekä esittelee yhteistyötä vokalisti Kadi Vijan kanssa.Lanai

to 14.3.2019
Oululainen Lanai on laulaja-lauluntekijä Tanja Torvikosken ja kitaristi-tuottaja Petri Kuuselan raikas folk-extravaganza joka esittelee herkkään indie-folkiin yhdistettyä americanaa. Vaikka Lanain musiikki käy syvällä, tunnetaan yhtye lohdullisesta ja myötätuntoisesta sävystään.

Ensimmäinen single “Follow the Sun” sai ensisoittonsa Yle Radiossa, jossa kappaletta kuvailtiin: ”Todella hyvin tehtyä, loppuun asti vietyä, modernia folk-meininkiä.” Kappale pääsi mukaan ’Uuden musiikin X – Parasta nyt’ listalle ja kantoi Lanain Yle X:n Nosteessa -artistiksi. ”Follow the Sun” nostettiin myös mm. kansainvälisille Hidden Gems, Emerging ja New artists only soittolistoille ja Born Music noteerasi kappaleen blogissaan sanoin: “This is one to watch out for.”

Duon esikoisalbumi ”Ship’s Bell” julkaistaan 1.3.2019 ja levynjulkaisukiertue starttaa Jyväskylästä 14.3. Livekokoonpanossa soittavat levylläkin esiintyvät Jaakko Konttila (bs) ja Juuso Ahlroos (dr).

Ben Granfelt

pe 15.3.2019


Ben Granfelt soittaa vain muutaman keikan Suomessa ennen kevään Europan kiertuetta. Toinen niistä on Jyväskylän Popparissa, jossa Ben, Masa Maijanen ja Miri Miettinen soittavat 2 keikkaa samana iltana (klo 19 ja 22.30).

Tule kuuntelemaan ja nauttimaan hienosta melodisesta Blues Rockista ja jammailusta.

Uusi ”My Soul LIVE to You” -levy imestyy myös maaliskuussa.

Ben Granfelt

pe 15.3.2019


Ben Granfelt soittaa vain muutaman keikan Suomessa ennen kevään Europan kiertuetta. Toinen niistä on Jyväskylän Popparissa, jossa Ben, Masa Maijanen ja Miri Miettinen soittavat 2 keikkaa samana iltana (klo 19 ja 22.30).

Tule kuuntelemaan ja nauttimaan hienosta melodisesta Blues Rockista ja jammailusta.

Uusi ”My Soul LIVE to You” -levy imestyy myös maaliskuussa.

COVERSNAKE

la 16.3.2019


Coversnake: Walking in the Shadow of the Blues 1978 – 1984

Tämän hyväksi todetun otsikon alla yhä liikutaan. Sapluunahan on sama vanha tuttu, Coversnake soittaa Whitesnaken alkuaikojen juurevampia hevirokkiralleja. Näiden ilmeisimpien hittiviisujen sekaan on piristykseksi ujutettu myös joitakin aivan suotta vähemmälle huomiolle jääneitä bändin henkilökohtaisia suosikkeja edellämainitun aikakauden albumeilta.

Ja miksi tätä tehdään kun Whitesnake kuitenkin kesällä jälleen Suomeen saapuu? Biisejähän tietysti soitetaan, kun hra Coverdale ei sitä nykyisellään itse ymmärrä tehdä. Tuodaan tämä musiikki takaisin juurilleen. Sinne jonnekin, johon stadionkokoluokkaan kasvaneella nykyisellä Whitesnakella ei ole enää palaaminen. Moni hieno laulu jää nykykonseptiin istumattomana laulamatta. Nämä ovat kuitenkin sellaisia kappaleita ja levyjä joiden mukana me olemme kasvaneet. Hattu pois päästä ja syvä kumarrus sinne mistä pitkän uran tehnyt yhtye on aikanaan tiensä aloitellut. Maanläheisempi, intiimimpi ja hyvällä tavalla karkeampi, tätä on Coversnake.

Coversnake:

Timo Heinonen – laulu
Pekka Lampinen – basso
Mika Leppälä – kitara
Peter Miinala – kitara
Mikko Pellinen – koskettimet
Asko Vikki – rummut

varattu Dex-viihde

ke 20.3.2019

Robin Banerjee Ska Jazz Quartet

ke 20.3.2019


Robin Banerjee (Lontoo) on 30-vuotisen uransa aikana kiertänyt maailmaa lukuisissa erilaisissa kokoonpanoissa. Hänet tunnetaan mm. Amy Winehousen yhtyeestä ja Tampere Jazz Happeningissä 2004 esiintyneessä reggae-jazz -yhtyeessä Jazz Jamaica.

Banerjee tuo Suomeen keväällä 2019 uuden projektinsa Robin Banerjee Ska Jazz Quartet. Kvartetti versioi kuuluisia jazz- ja reggaekappaleita kokoonpanolla kitara, basso, piano ja rummut. Odotettavissa on energinen show täynnä vahvoja sooloja ja kiehtovaa rytmiikkaa skan, reggaen, soulin ja jazzin henkeen!

Robin Banerjee – kitara
Samuli Rautiainen – piano
Iiro Kautto – basso
Jaakko Pöyhönen – rummut

Paul Oxley Duo (feat. Rob Dominis)

pe 22.3.2019


Pop/Rock legenda Paul Oxley (UK) ja tunnettu kosketinsoittaja Rob Dominis (USA) soittavat puoliakustisen keikan Popparissa perjantaina 22.3.

Tähti, joka on tunnettu kappaleista kuten Spanish Bars, Terry’s Inside ja Living in the Western World soittaa suurimpia hittejä Paul Oxley’s Unitin tuotannosta sekä uusimpien levyjen helmiä ja joitakin cover-kappaleita.

Viimeksi Oxleyn esiintyessä Jyväskylässä, kertoivat keikalla olleet, että heidän ystävänsä olivat luulleet keikan olevan Paul Oxley -tribuutti ja kuvat nähdessään he olivat tajunneet, että lavalla oli legenda itse.

Keikka on lämmittelyä Paul Oxley’s Unitin heinäkuussa alkavalle 40-vuotisjuhlakiertueelle.

Ghetto Party 10v Comebäk

la 23.3.2019


TOHTORI GETTO
MATALA PROFIILI
KERHOKERHO
(Vapaa Radikaali, Hokkenheim, Rehtori ja Pandemonium)
R2ISDJ2

K18

hevos- ja junatatuoinneilla puoleen hintaan sisään.

#GP10V 2009-2019

Antti Lähdesmäki Trio

ti 26.3.2019
Kööpenhaminassa asuva pianisti Antti Lähdesmäki tuo entiseen kotikaupunkiinsa trion, jonka ohjelmisto koostuu edellissyksyn aikana Göteborgissa syntyneiden sävellysten ympärille. Suomessa mukana vaikuttavat luontevasti luottomiehet Ilkka Oksanen rumpujen takana ja Ari-Pekka Kauppinen basson varressa.

Kahden setin aikana trio johdattaa omien kappaleidensa sekä valikoitujen lainojen välityksellä kuulijaa musiikillisten maailmojen välillä, eikä yllätyksiltä varmasti vältytä – ei lavalla eikä sen ulkopuolella.

KATiSKA

ke 27.3.2019
Katiska on kvintetti, joka ottaa vaikutteita suomalaisesta folkmusiikista ja modernista jazzmusiikista. Mukana on omaa musiikkia ja uudelleensovitettuja suomalaisia sävelmiä. Musiikista paistaa vahvasti rock-vaikutteet ja kokeilunhaluisuus. Yhtye on perustettu vuonna 2017, kun vaihtojakso Tanskassa toi soittajat yhteen.

Atte Santala – Guitar
Jari Erma – Guitar
Anni Leppänen – Piano/Keyboards
Henri Tikkala – Double bass
Benjamin Nylund – Drums

https://www.facebook.com/katiskaband/

Drink Floyd

ke 27.3.2019

KELLARIKLUBI

to 28.3.2019
Kellariklubin toinen vuosi avataan palaamalla juurille: lavalla nimittäin paikallinen nuori esiintyjä, esittämässä omaa musiikkiaan. Kevyen lähdön uuteen ja uljaaseen klubivuoteen tarjoilee Enja Heikkilä yhtyeineen!

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Martti Vesala

pe 29.3.2019


Perjantain jazzklubi saa maaliskuussa vieraakseen Jyväskylästä kotoisin olevan, Helsingissä jazztrumpetistin uraa luovan Martti Vesalan. Luvassa on tribuutti jazzmusiikin vaikutusvaltaisimmalle hahmolle Miles Davisille, ja Popparissa kuullaan Davisin tuotannon tunnetuimpia, erityisesti 1950- ja 60 -lukujen levytyksien klassikoita.

Uransa 1940-luvulla Charlie Parkerin yhtyeen riveissä aloittaneen Miles Davisin (1926-1991) ura jazzmuusikkona hakee vertaistaan. New Yorkiin vasta parikymppisenä muuttanut Davis soitti alusta asti aikansa kovimmissa pienyhtyeissä. Pelkkää bebop-trumpetistia Davisista ei koskaan sulkeutunut; vasta 23-vuotiaana hän oli kehittelemässä uutta cool jazz -tyylisuuntaa ”Birth Of The Cool” -levytyksellään. Sama taiteellinen uteliaisuus leimasi koko Davisin viisi vuosikymmentä kattanutta uraa, aina 1950-luvun hard bop -levytyksistä kokeellisempaan 1960-luvun post bop –tyyliin sekä sähköiseen kauteen 1970-luvulta alkaen.

Trumpetisti ja säveltäjä Martti Vesala (s.1981) edustaa suomalaisen jazzin nuorempaa sukupolvea. Hänet tunnetaan sekä lahjakkaana trumpetistina että taitavana säveltäjänä, sovittajana ja musiikkipedagogina. Vesala oman Soundpost Quintet -yhtyeen kaksi levytystä on julkaistu saksalaisen jazziin erikoistuneen Ozella Music –levy-yhtiön toimesta.

Popparin Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu neljän sukupolven yhtye saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin. Jazz Jkl Collectiven muodostavat kitaristi Tuomas Paukku, pianisti Marian Petrescu, basisti Pekka Törmänen ja rumpali Kasper Halttunen.

Martti Vesala, trumpetti
Tuomas Paukku, kitara
Marian Petrescu, piano
Pekka Törmänen, basso
Kasper Halttunen, rummut

Mr. H

pe 29.3.2019


Mr. H on Lahtelainen neljän miehen puoliakustinen kokoonpano. Mr. H on saanut erityisesti kiitosta kappaleidensa tarttuvista melodioista, upeista stemmoista ja kauniista harmonioista.

Yhtyeen musiikki on helposti lähestyttävää, tarjoten samalla kokeneemmallekin musiikin harrastajalle mielenkiintoa. Mr. H:n poikkeuksellisen kaunis saundi rakentuu yhtyeen solistin Henri Sakin samettisen pehmeästä lauluäänestä, kappaleiden monista rytmisistä ja harmonisista kerroksista, kauniista stemmalaulusta, ja viimeisen silauksen luo perinteisen rumpusetin kovaaminen cajonilla.

Henri Sakki – laulu/cajon
Ari-Pekka Mälkiä – piano/Laulu
Matias Luoto – kitara
Riku Miettinen – basso

MEIJU SUVAS

la 30.3.2019


Meiju Suvas on tähti, joka on tuikkinut Suomen viihdemaailman huipulla jo 35 vuotta. Meijusta on vuosien saatossa kehkeytynyt monipuolinen artisti, joka hallitsee kevyenmusiikin tyylilajit laidasta laitaan. Meiju on tyylitaituri ja erinomainen tunnelmanluoja.

Vuonna 2019 Meiju kiertää 60-juhlavuotensa tiimoilta tiiviisti ympäri Suomea tarjoten laajan läpileikkauksen upeasta tuotannostaan. Jyväskylän Poppariin Meiju saapuu tuplakeikan merkeissä!

Ennakkoliput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/meiju-suvas-60v-juhlakeikka-lippuja/250215

MEIJU SUVAS

la 30.3.2019


Meiju Suvas on tähti, joka on tuikkinut Suomen viihdemaailman huipulla jo 35 vuotta. Meijusta on vuosien saatossa kehkeytynyt monipuolinen artisti, joka hallitsee kevyenmusiikin tyylilajit laidasta laitaan. Meiju on tyylitaituri ja erinomainen tunnelmanluoja.

Vuonna 2019 Meiju kiertää 60-juhlavuotensa tiimoilta tiiviisti ympäri Suomea tarjoten laajan läpileikkauksen upeasta tuotannostaan. Jyväskylän Poppariin Meiju saapuu tuplakeikan merkeissä!

Ennakkoliput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/meiju-suvas-60v-juhlakeikka-lippuja/250215

Gradian Pop/Rock workshops

ma 1.4.2019
Gradian muusikko-opiskelijoiden pop/rock -kurssi huipentuu aprillipäivän keikkaan Ravintola Popparissa.

Illan aikana kuullaan kahden bändin kattaukset pop- ja rock-musiikkia eri vuosikymmeniltä.

1.4.2019 klo 20 alkaen.
Vapaa pääsy!

Lavalla:

”HAPPILOPPU”

Elina Karjalainen – laulu
Kaisla Pesonen – laulu
Helmi Sipola – laulu
Salla Mannermetsä – koskettimet, harmonikka
Dave Kunnasmäki – kitara
Napsa Ikola – basso
Tino Jäntti – rummut

featuring:
Sanni Kauppinen – viulu
Pauliina Puustinen – saksofoni


*****

”BILEBÄNDI GLITTERNISTIT”

Ilona Jussinmäki – laulu
Kamilla Kavala – laulu
Pauliina Puustinen – laulu, koskettimet, saksofoni
Riku Mäenpää – kitara
Lassi Kriikkula – basso
Aatu Rajalahti – rummut

featuring:
Sanni Kauppinen – viulu
Tero Tuovinen – trumpetti
Antti Kettunen – pasuuna

Extraspecial Catboys – Vilpertti Salmisen B-tutkintokonsertti

ti 2.4.2019
Extraspecial Catboys on Vilpertti Salmisen B-tutkintoa varten koottu poppoo, joka soittaa kitarapainotteista ja progevivahteista fuusiojazzia kuuluisilta kitaravirtuooseilta. Tilaisuus sisältää vauhtia sekä vaarallisia tilanteita ja ohjelmisto vaihtelee aina vanhanliiton John Scofieldista uudemman sukupolven Mark Lettieriin.

Bändissä:

Vilpertti Salminen – Sähkökitara
Riku Haapala – Sähköbasso
Ville Mikkola – Rummut
Ossi Peltoniemi – Kiipparit

Pekka Oravuo yhtyeineen (tutkintokonsertti)

ti 2.4.2019
Pekka Oravuo yhtyeineen tarjoilee kitaramusiikkia soul jazzista surf rockiin. Monenkirjava kappalevalikoima nivoutuu svengaavaksi kokonaisuudeksi huippubändin säestyksellä. Luvassa on sävellyksiä muun muassa Toots Thielemansilta, Timo Kämäräiseltä sekä J. Karjalaiselta.

Pekka Oravuo – kitara
Mika Heinonen – koskettimet
Ari Mustonen – basso
Henry Lightfoot – rummut
Aino Vuorenmaa – laulu
Laura Helander – saksofoni

Jazz Jkl Live: Jean Erik

to 4.4.2019
Iisalmelaislähtöinen kontrabasisti Janne Tuovinen on koonnut yhteen lempimuusikkonsa tulkitsemaan hänen musiikkiaan. Vuonna 2017 perustettu Jean Erik tuo esiin Tuovisen vahvuudet muusikkouden ohella myös säveltäjänä. Soittajisto koostuu nuorista kansainvälistä mainetta niittäneistä muusikoista ja säveltäjistä.

Jykevät riffit, kollektiiviset vapaat osuudet sekä raikkaat harmoniat kuljettavat tarinaa läpi monitasoisen rytmikkään polun. Tuovinen kuvaa musiikkiaan pohjoismaiseksi jazziksi höystettynä modernilla äänimaisemalla. Jean Erik julkaisee debyyttialbuminsa ”This Is Jean Erik’” maaliskuussa, ja konsertti on osa yhtyeen levynjulkaisukiertuetta.

Janne Tuovinen – kontrabasso & efektit
Pauli Lyytinen – saksofonit, syntetisaattori
Artturi Rönkä – piano, syntetisaattori
Anssi Tirkkonen – rummut


www.jeanerik.com

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 5.4.2019


Musaklubi palaa vuoteen 1958, jolloin Cliff Richard ja the Shadows levyttivät kappaleen Move it. Ilta on siis tribuutti kitaramusiikin ykkösbändille ja heidän hittejä kuullaan niin instrumentaalina kuin laulettunakin. Onhan se hienoa, että yli 60 vuotta sitten aloittanut bändi ja laulaja jatkavat edelleen uraansa ja tätä esimerkkiä seuraavat myös Jyväskylän pop-pioneerit.

Popparibändi:

Veksa Nyberg
Eki Paananen
Arska Vesterinen
Pepe Hämäläinen
Ari Oinonen.

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

Marius Pirhonen Band + FAYA

pe 5.4.2019
Marius Pirhonen Band

Jyväskyläläisellä kitaristi-laulaja Marius Pirhosella oli visio täydellisestä suomipop-bändistä, ja Marius Pirhonen Band perustettiin syksyllä 2016. Musiikissa on kuultavissa mm. Eppuja, brittipoppia ja 80-luvun Amerikkaa. Esikois-EP ilmestyi syksyllä 2017. Keväällä Ylen levylautakunnassa mm. Kasmir arvoi jyväskyläläispopparin musiikkia, ja Jyrki Koskenseppä puhui nuoresta Martti Syrjästä. Tällä hetkellä Marius työstää toista EP:tään.

Marius Pirhonen Spotifyssä

https://www.facebook.com/mariuspirhonenband/

https://www.instagram.com/mariuspirhonenmusic/
FAYA :

”Mimmiräppiä emme ole, runozappaksi emme halua tulla. Olkaamme siis FAYA.”

Instagram: @fayasomessa

Niko Rimbacher Jam Night

la 6.4.2019
Lauantaina 6.4 Ravintola Popparissa jamitellaan todenteolla!

Niko Rimbacherin luotsaama housebändi avaa jamit klo 22 jonka jälkeen lauteet ovat avoinna halukkaille soittajille ja esiintyjille. Housebändi on tarvittaessa mukana soitannoissa, mutta voit ilmoittautua täydellä kokoonpanolla tai yksin valitsemasi soittimen kanssa.

Soittosessiot toteutetaan seteittäin ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi ennakkoon (niko.rimbacher@gmail.com) tai paikanpäällä. Biisimäärä / soittaja riippuu ilmoittautuneiden määrästä.

Popparissa puitteet ovat loistavat, paikalta löytyy kaksi kitaravahvistinta, bassokamat, rumpusetti, koskettimet sekä tarvittava määrä laulumikkejä. Omia soittimia saa myös ottaa mukaan.

Housebändi:

Niko Rimbacher, kitara, laulu
Simo Andersen, kitara
Ossi Paananen, rummut
Reisca Reijonmaa, basso
Jukka Kääntä, koskettimet, kitara, laulu

Tervetuloa viettämään musiikintäyteistä iltaa kanssamme!

From C to B – Anni Leppäsen ja Henri Tikkalan tutkintokonsertit

ti 9.4.2019


Klo 20 kuullaan pianisti Anni Leppäsen C-tutkinto. Luvassa sekalainen kattaus jazzia. Pianotrion lisäksi lavalla kuullaan myös kitaraa, laulua, selloa ja saksofonia. Tuttujen jazzstandardien lisäksi mukana on Leppäsen omia sävellyksiä.

Illan toisessa tutkintosetissä luvassa mm. pohjoismaista jazzia, maailmanmusiikkia ja kevyttä progeilua sellaisilta artisteilta kuin Avishai Cohen, Esbjörn Svensson Trio ja King Gizzard and the Lizard Wizard. Konsertti on basisti Henri Tikkalan B-tutkinto.

Anni Leppänen – piano ja koskettimet
Henri Tikkala – kontrabasso ja sähköbasso
Jari Erma ja Juha Takanen – sähkökitara
Laura Helander – saksofoni
Laura Vähä-Ruona – sello
Salla Saarisalo ja Jaakko Pesu – laulu
Aapo Lankinen – rummut

Waaw Africa Festival

pe 12.4.2019


Waaw African festivaali on täällä taas!

Festivaali on muuttunut uusien ideoiden ja uuden ohjelman myötä tapahtumaksi, jota et halua jättää väliin!

Tällä kertaa festivaali siirtyy elävän musiikin baariin Poppariin, joka on täynnä elämyksiä. Haluamme tuoda lisämaustetta tarjoamalla upeiden Länsi-Afrikan esitysten lisäksi myös upeita nykyajan bändejä, jotka tarjoavat uusia makuja ja sävyjä!

Tule kanssamme 12.–13.4.2019 Poppariin joko yhdeksi tai kahdeksi yöksi nauttimaan unohtumattomista esityksistä, musiikin rytmistä ja tanssista läpi yön kunnes aurinko nousee!

Yhden päivän liput:
Ennakko: 13/10€ (opiskelijat)
Ovelta: 15/12€ (opiskelijat)

Kahden päivän liput (myynnissä ainoastaan ennakkoon): 25/19€ (opiskelijat)

One-day tickets:
Advance tickets: 13/10€ (students)
At the door: 15/12€ (students)

Two-day tickets (sold exclusively in advance): 25/19 (students)
Varaukset/Reservations sähköpostitse: ticket@waawafrica.com

OHJELMA

Perjantai 12.4.

Malang Cissokho Quartet Ambiance (Senegal/Suomi) Malang työskenteli mm. kuulun Youssou N’Dourin yhtyeessä ja Suomessa hänet muistetaan mm. Piirpauken, Cool Sheiksin ja Riddim Raidersien riveistä. Parhaiten Malang varmasti tunnetaan kuitenkin J. Karjalaisen Electric Sauna -yhtyeestä ja etenkin ”Väinö”-hitin kauniista kora- ja lauluosuuksistaan. Malang on tehnyt Suomessa myös viisi omaa CD:tä.

– Malang Cissokho (Senegal/Suomi)
– Embele (Cuba/Spain/Venezuela/Suomi)
– Es-Ow Ridial Band (Senegal/Cameroon/Suomi)
– Frankosun And The Family (Benin/Suomi)
– DJ SET Waaw Africa Productions

Lauantai 13.4.2019

Sakari Kukko Afro Chamber

Sakari Kukko on suomalaismuusikko, joka tunnetaan parhaiten vuonna 1974 perustamastaan Piirpauke-yhtyeestä. Tämä kansainvälistäkin suosiota nauttinut legenda tuo Waaw Africa Festivalille oman Sakari Kukko Afro Chamber -yhtyeensä. Sen musiikki pohjautuu vahvasti länsi-afrikkalaiseen grioottiperinteeseen, mutta samalla se on modernia sulkien syleilyynsä kaiken sen ammattitaidon ja kokemuksen, jonka trion muusikot ovat kukin tahollaan hankkineet. Vaikutteet ovat siis moninaiset – jopa siinä määrin, että niiden luetteleminen olisi mahdotonta.

– Sakari Kukko Afro Chamber (Suomi/Senegal)
– Afrotysonia (Senegal/Suomi)
– The Shameless Shongololo Band (South Africa/Tanzania/Suomi)
– Mama Africa (Senegal/Suomi)
– Tikeh (Suomi)
– DJ SET Waaw Africa Productions

Lipunmyynti ovella alkaa molempina päivinä klo 21.30 ja ensimmäinen bändi aloittaa klo 22.30.
Ticket sales at the door start at 21:30, first band at 22:30.

Waaw Africa Festival

la 13.4.2019


Waaw African festivaali on täällä taas!

Festivaali on muuttunut uusien ideoiden ja uuden ohjelman myötä tapahtumaksi, jota et halua jättää väliin!

Tällä kertaa festivaali siirtyy elävän musiikin baariin Poppariin, joka on täynnä elämyksiä. Haluamme tuoda lisämaustetta tarjoamalla upeiden Länsi-Afrikan esitysten lisäksi myös upeita nykyajan bändejä, jotka tarjoavat uusia makuja ja sävyjä!

Tule kanssamme 12.–13.4.2019 Poppariin joko yhdeksi tai kahdeksi yöksi nauttimaan unohtumattomista esityksistä, musiikin rytmistä ja tanssista läpi yön kunnes aurinko nousee!

Yhden päivän liput:
Ennakko: 13/10€ (opiskelijat)
Ovelta: 15/12€ (opiskelijat)

Kahden päivän liput (myynnissä ainoastaan ennakkoon): 25/19€ (opiskelijat)

One-day tickets:
Advance tickets: 13/10€ (students)
At the door: 15/12€ (students)

Two-day tickets (sold exclusively in advance): 25/19 (students)
Varaukset/Reservations sähköpostitse: ticket@waawafrica.com

OHJELMA

Perjantai 12.4.

Malang Cissokho Quartet Ambiance (Senegal/Suomi) Malang työskenteli mm. kuulun Youssou N’Dourin yhtyeessä ja Suomessa hänet muistetaan mm. Piirpauken, Cool Sheiksin ja Riddim Raidersien riveistä. Parhaiten Malang varmasti tunnetaan kuitenkin J. Karjalaisen Electric Sauna -yhtyeestä ja etenkin ”Väinö”-hitin kauniista kora- ja lauluosuuksistaan. Malang on tehnyt Suomessa myös viisi omaa CD:tä.

– Malang Cissokho (Senegal/Suomi)
– Embele (Cuba/Spain/Venezuela/Suomi)
– Es-Ow Ridial Band (Senegal/Cameroon/Suomi)
– Frankosun And The Family (Benin/Suomi)
– DJ SET Waaw Africa Productions

Lauantai 13.4.2019

Sakari Kukko Afro Chamber

Sakari Kukko on suomalaismuusikko, joka tunnetaan parhaiten vuonna 1974 perustamastaan Piirpauke-yhtyeestä. Tämä kansainvälistäkin suosiota nauttinut legenda tuo Waaw Africa Festivalille oman Sakari Kukko Afro Chamber -yhtyeensä. Sen musiikki pohjautuu vahvasti länsi-afrikkalaiseen grioottiperinteeseen, mutta samalla se on modernia sulkien syleilyynsä kaiken sen ammattitaidon ja kokemuksen, jonka trion muusikot ovat kukin tahollaan hankkineet. Vaikutteet ovat siis moninaiset – jopa siinä määrin, että niiden luetteleminen olisi mahdotonta.

– Sakari Kukko Afro Chamber (Suomi/Senegal)
– Afrotysonia (Senegal/Suomi)
– The Shameless Shongololo Band (South Africa/Tanzania/Suomi)
– Mama Africa (Senegal/Suomi)
– Tikeh (Suomi)
– DJ SET Waaw Africa Productions

Lipunmyynti ovella alkaa molempina päivinä klo 21.30 ja ensimmäinen bändi aloittaa klo 22.30.
Ticket sales at the door start at 21:30, first band at 22:30.

Lauri Gröndahl, Huhdan ja Tuukka Peltomäen tutkintokeikat

ti 16.4.2019
Antti Huhta:

Luvassa setillinen hyvinkin perinteisiä jazz-standardeja, täydennettynä yhdellä omalla sävellyksellä sekä yhdellä Twin Peaks tunnelmoinnilla. Bändi:

Antti Huhta, kitara
Senni Hauta-Aho, rummut
Joonas Laakso, basso

Lauri Gröndahl

Tuhat ja yks äänt!

Porista lähtöisin oleva kitaristi Lauri Gröndahl tulkitsee B-tutkinnossaan monipuolisen kattauksen jazz standardeja. Luvassa on myös kahden sävellyksen kantaesitykset. Ett tul ny sääki ihmettelee ja ot kaveris föllii!

Kokoonpano:

Lauri Gröndahl – Kitara
Laura Helandar – Saksofoni
Anni Leppänen – Piano
Hanna Turunen – Basso
Vili Kallonen – Rummut

Tuukka Peltomäki

Konsertti koostuu pääasiassa proge ja rock-tuotannosta, joiden lisäksi mukaan mahtuu myös pari kevyempää kappaletta.

Tuukka Peltomäki – Kitara
Aki Niskasaari – Kitara
Atte Toivola – Basso
Petteri Varis – Rummut

Laura Sippola &Tuki

ke 17.4.2019


Laura Sippolan ura on omintakeinen. Hän laulaa niin äänellään kuin pianollaan. Seitsemäs soolojulkaisu Intermezzo keräsi edeltäjiensä lailla kehuja ja vakiinnutti Sippolan paikkaa Suomen laulaja-lauluntekijöiden kärkikaartissa. Hänen lauluissaan folk ja jazz sekoittuvat pettämättömään melodiantajuun ja omintakeisiin sanoituksiin.

Laura Sippola – laulu, piano ja sävellykset
Peter Engberg – kitarat
Tuure Koski – bassoAntti Noponen & Heikki Frilander & ILLU-Band -muistokeikka

to 18.4.2019


ILLU-Band (1983- ) kunnioittaa perustajajäseniensä vokalisti Antti Noposen (1958-2018) ja saksofonisti Heikki Frilanderin (1958-2018) muistoa perinteisellä kiirastorstain keikalla.

Antti Lipponen – laulu
Antti Kleemola – laulu
Wälly Välimaa – laulu & trumpetti
Juha Holma – sormiot & laulu
Lothar Varstala – perkussiot
Jorma Lehtola – rummut
Pekka Lampinen – basso
Jukka Viitasaari – kitara
Harri Koivisto – kuningastrumpetti
Jukka Pitkänen – trumpetti
Martti Peippo – saksofoni
Antti Kettunen – saksofoni
Mikko Saikkonen – saksofoni

Liput 8 €, OAJ:n jäsenkortilla 50 €

GOOD JAZZ FRIDAY: OLAVI LOUHIVUORI SUPERPOSITION! + JAZZ JKL COLLECTIVE

pe 19.4.2019
Pitkäperjantaina alkuillassa Jazz Jkl Live -konserttisarja ja Perjantain jazzklubi yhdistävät voimansa. Perjantain jazzklubia isännöivä Jazz Jkl Collective esiintyy laulajatar Heidi Ilveksen kanssa ja rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuori tuo kotikaupunkiinsa uuden Superposition! -kokoonpanonsa.

Kvanttifysiikan ihmeellisten löydösten mukaan nimetty Superposition! on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama tuore kvartetti, joka ammentaa free jazzin ja improvisaation perinteestä, jossa kaikuja voi kuulla mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon kvarteteista. Louhivuori on koonnut ympärilleen ryhmän lahjakkaimpia nuoria suomalaisia jazzmuusikoita, joita kaikkia yhdistää seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Yhtyeen saksofonisteina soittavat Mopo-yhtyeestä tuttu Linda Fredriksson ja Lontoossa nykyisin opiskeleva Adele Sauros.

Adele Sauros – saksofoni
Linda Fredriksson – saksofoni
Mikael Saastamoinen – kontrabasso
Olavi Louhivuori – rummut

”Nyt täytyy todella toivoa, että klubit ja festarit löytävät Superposition!-yhtyeen, ettei se jää musahistorian lehdille mielenkiintoisena jazzkokeiluna, joka vain tuli ja meni. Niin on käynyt liian monelle uskalikolle myös Suomi-jazzissa.”
– Antti Suvanto/Jazzrytmit.fiHuhtikuun Perjantain jazzklubilla luvassa on saksofonisti Wayne Shorterin valikoituja sävellyksiä, kun solistivieraaksi saapuu Jyväskylästä kotoisin oleva, tällä hetkellä Helsingissä vaikuttava jazzlaulaja ja säveltäjä Heidi Ilves.

Art Blakeyn ja Miles Davisin yhtyeistä ponnistanut Wayne Shorter kuuluu jazzmusiikin merkittävimpiin pioneereihin. Useat Shorterin elegantit kappaleet ovat vakiinnuttaneet paikkansa jazzstandardeina, joita kuullaan nyt Ilveksen sanoittamana ja laulamana.

Heidi Ilves on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin yliopistosta. Laulajatar tiedetään myös myös ahkerana ja kunnianhimoisena säveltäjänä.

Popparin Perjantain jazzklubeilla on kuultu kuukausittain teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu neljän sukupolven yhtye saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin. Jazz Jkl Collectivessa loistaa kansainvälisesti korkealle arvostettu pianisti Marian Petrescu, 17-vuotias superlahjakkuus Kasper Halttunen rummuissa, oman sukupolvensa kärkimuusikoihin lukeutuva kitaristi Tuomas Paukku sekä pitkän linjan luottobasisti Pekka Törmänen.

Heidi Ilves – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

”Jazz Jkl Collective -yhtye on kitaristi Tuomas Paukun neronleimaus…Yksi jazzkulttuurin hienoimpia ominaisuuksia on juuri sukupolvirajojen vaivaton ylittäminen, ja tässä yhtyeessä se saa selkeimmän manifestinsa.”
– Pentti Ronkanen/KSML

Jazz Jkl Collective klo 18.00
Superposition klo 19.30

Elias Kahila + Maagine

la 20.4.2019
KLO 19 ELIAS KAHILA

Tukholman musiikkiskenessä nosteessa oleva jyväskyläläinen pop/rock-sellon pioneeri Elias Kahila, 35, on laajentamassa sellon ilmaisukykyä kehittämillään uusilla sellonsoittotekniikoilla. Kahilan kolmimuunteinen ”shufflejousitekniikka” mahdollistaa sellonsoiton uskottavasti funkin ja grooven tyylilajeissa antaen uuden mausteen rytmimusiikkiin. Mm. Toto -yhtyeen David Paich on ilmaissut kiinnostuksensa Kahilan soundiin Pori Jazz -festivaalien yhteydessä. Kahilan horisontaalinen ”basso-sello” -tekniikka tuo mieleen Red Hot Chili Peppersien Flean otteet bassossa.

Looppi-pedaalien avulla (”Ed Sheeran” -tyyliin mutta sellolla) Kahila rakentaa biisit livenä. Settilista koostuu pääosin omista sävellyksistä, covereista mainittakoon Lenny Kravitzin tunnetuksi tekemä ”American Woman” sekä Paul Simonin ”You Can Call Me Al” – funkisti sellolla!

Elias Kahila on tuttu mm. JP Leppäluodon sekä Antony Parviaisen kiertueilta. Keikkoja on takana myös mm. Timo Rautiaisen, Marco Hietalan, Neumannin sekä ruotsalaisen blues-legenda Bill Öhrströmin kanssa.

Yle Radio Keski-Suomi haastattelu: http://areena.yle.fi/1-4369446

http://www.kahila.netKLO 20 MAAGINE

Maagine on Jyväskylässä v. 2017 perustettu Suomisoul-yhtye. Nuorten huippumuusikoiden virtuositeetti ja yhteenhitsautunut rytmi, yhdistettynä laulaja Matti Halosen sekä kitaristi Tatu Lehdon nokkelasti kirjoitettuihin biiseihin, luovat yhtyeelle persoonallisen ja raikkaan soundin, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, yhdistävänä tekijänä syvälle juurtunut groove. ”

https://www.facebook.com/maagineband/

Matti Halonen – laulu
Tatu Lehto – kitara
Panu Korhonen – koskettimet
Hanna Turunen – basso
Aapo Lankinen – rummut
Aku Tervakangas – perkussiot
Laura Helander – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna
Antti Kuusela – trumpetti

Elias Kahila + Maagine

la 20.4.2019
KLO 22.30 MAAGINE

Maagine on Jyväskylässä v. 2017 perustettu Suomisoul-yhtye. Nuorten huippumuusikoiden virtuositeetti ja yhteenhitsautunut rytmi, yhdistettynä laulaja Matti Halosen sekä kitaristi Tatu Lehdon nokkelasti kirjoitettuihin biiseihin, luovat yhtyeelle persoonallisen ja raikkaan soundin, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, yhdistävänä tekijänä syvälle juurtunut groove. ”

https://www.facebook.com/maagineband/

Matti Halonen – laulu
Tatu Lehto – kitara
Panu Korhonen – koskettimet
Hanna Turunen – basso
Aapo Lankinen – rummut
Aku Tervakangas – perkussiot
Laura Helander – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna
Antti Kuusela – trumpetti

KLO 23.30 ELIAS KAHILA

Tukholman musiikkiskenessä nosteessa oleva jyväskyläläinen pop/rock-sellon pioneeri Elias Kahila, 35, on laajentamassa sellon ilmaisukykyä kehittämillään uusilla sellonsoittotekniikoilla. Kahilan kolmimuunteinen ”shufflejousitekniikka” mahdollistaa sellonsoiton uskottavasti funkin ja grooven tyylilajeissa antaen uuden mausteen rytmimusiikkiin. Mm. Toto -yhtyeen David Paich on ilmaissut kiinnostuksensa Kahilan soundiin Pori Jazz -festivaalien yhteydessä. Kahilan horisontaalinen ”basso-sello” -tekniikka tuo mieleen Red Hot Chili Peppersien Flean otteet bassossa.

Looppi-pedaalien avulla (”Ed Sheeran” -tyyliin mutta sellolla) Kahila rakentaa biisit livenä. Settilista koostuu pääosin omista sävellyksistä, covereista mainittakoon Lenny Kravitzin tunnetuksi tekemä ”American Woman” sekä Paul Simonin ”You Can Call Me Al” – funkisti sellolla!

Elias Kahila on tuttu mm. JP Leppäluodon sekä Antony Parviaisen kiertueilta. Keikkoja on takana myös mm. Timo Rautiaisen, Marco Hietalan, Neumannin sekä ruotsalaisen blues-legenda Bill Öhrströmin kanssa.

Yle Radio Keski-Suomi haastattelu: http://areena.yle.fi/1-4369446

http://www.kahila.net

Erik Samulan ja Lasse Asun C-tutkinnot

ti 23.4.2019
Tervetuloa katsomaan JAMKin opiskelijoiden Eerik Samulan (kitara) ja Lasse Asun (saksofoni) C-tutkintokeikkoja.

Eerik Samula klo 21

Musiikkia kitarasankareilta kuten Robben Fordilta ja Cory Wongilta.

Eerik Samula – Kitara
Elias Chavez – Laulu
Emma Romsi – Koskettimet
Joonas Laakso – Basso
Senni Hauta-Aho – RummutLasse Asu klo 22.15

Lasse Asu soittaa C-tutkinnon Uusio-orkesterinsa kanssa. Bändi perustettiin jo vuonna 2004 Jyväskylän konservatoriolla silloista valmentavaa tutkintoa varten.

Lasse Asu – Saksofonit
Toni Lepistö – Piano
Joona Lehto – Kitara
Petri Jaakonaho – Basso
Jaska Tabell – Rummut

Pekka Mustonen

ke 24.4.2019

Tapio Lindholmin ja Tuisku Lehtolan C-tutkintokeikat

ke 24.4.2019
Tapio Lindholmin ja Tuisku Lehtolan musiikkipedagogi-opinnot JAMK:ssa alkavat olla loppusuoralla. Tutkintoon kuuluvat C-tutkintokonsertit pidetään Ravintola Popparissa keskiviikkona 24.4.2019 klo 20 alkaen.

Tuisku Lehtola Band klo 20

Tuiskun konsertti sisältää iloisia ja rauhallisia kappaleita, joista jokaiselle tulee hyvä mieli.

Tuisku Lehtola – kitara
Hanna Turunen – basso
Aaro Laitinen – koskettimet
Ville Mikkola – rummut
Laura Helander – siirappi

Tapio Lindholm Trio klo 21.30

Tapio tarjoilee konsertissaan twangikkään matkan roots-musiikin parissa. Matkalla vieraillaan Pohjois-Euroopassa, USA:n länsi- ja itärannikoilla, Nashvillessä sekä ihan vähän Karibialla.

Tapio Lindholm – kitara
Seppo Kylänpää – basso
Ville Nieminen – rummut

KELLARIKLUBI

to 25.4.2019


JUICY PANDA

Veturitalleilla majaileva, 2012 perustettu Juicy Panda koki uuden syntymän viime vuonna voittaessaan itselleen paikan Rock Academyn luotsattavaksi. Bändi onkin sittemmin julkaissut esikoismusiikkivideonsa ja käynyt keikkareissuilla jopa Lutakossa asti. Mitä genreihin tulee, Juicy Panda yhdistelee vuosituhannen vaihteen alternative rockia, funkia ja kevyitä proge-elementtejä. Tällä hetkellä studiossa ahkeroiva yhtye käy ottamassa Kellariklubilta alkulämmöt matkalleen kohti tulevien kesien festarilavoja.Juicy Panda FB: https://www.facebook.com/JuicyPandaJKL/

IG: @juicypandaofficial

=====
SURPLUS

Kaupungin toiseksi paras two-piece, Surplus, on taskukokoinen stadionrockyhtye. Tämä useamman aiemman kokoonpanon ylijäämäjäsenistöstä koostuva power duo julkaisi viimeisimmän omakustanteensa ”Sunny Side” viime lokakuussa, ja on sen merkeissä mm. tehnyt laajamittaisen Jyväskylän kiertueen ja käynyt pistokeikalla Hannoverissa. Tälle keikalle yhtye on luvannut ensimmäisiä maistiaisia tulevalta täyspitkältä albumiltaan.

Kuuntele: https://surplus.bandcamp.com/
Peukuta: https://www.facebook.com/surplusmusic/
#seuraa: @surplusband

=====
LIPUT 5€, TERVETULOA!
=====

Werner Bros

pe 26.4.2019


Painavaa ja aitoa skifflemusaa Hankasalmelta. Werner Bros on viiden Tuukkasen veljeksen ja yhden ottopojan orkesteri, jonka musiikki-iloittelu kumpuaa parhaasta koti- ja ulkomaisesta viihdeperinteestä. Werner Bros -show on taidokasta ja iloisen särmikästä musisointia täynnä positiivistä miesenergiaa!

Lavalla:

Jari Tuukkanen – laulu, kitara, pyykkilauta, kazoo, quitarlele
Jyrki Tuukkanen – laulu, pyykkilauta, matkalaukku
Tuure Tuukkanen – laulu, pimpparauta, pyykkilauta, lusikat, matkalaukku
Jaakko Tuukkanen – laulu, narubasso
Pasi Tuukkanen – laulu, mandoliini, kitara, quitarlele
Jussi Ruponen – laulu, kitara, steelkitara, ukulele

Jesse Kaikuranta & Peter Engberg

la 27.4.2019


Valovoimainen tulkitsija Jesse Kaikuranta esittää Vain Elämää -bändistä tutun kitaristi Peter Engbergin säestyksellä laulujaan kitaralle ja laululle sovitettuina versioina. Konsertissa kuullaan myös harvinaisia, tarkkaan valittuja lainattuja kappaleita.

Tervetuloa mukaan puhuttelevaan ja herkkään iltaan!

LIPUT TIKETISTÄ:https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-peter-engberg-poppari-jyvaskyla-lippuja/59218

Annala & Saikkonen

la 27.4.2019


Metalliyhtye Mokomasta tutut laulaja Marko Annala ja kitaristi Tuomo Saikkonen on nyt mahdollista nähdä intiimillä ja harvinaisella duo-keikalla. Kappalelistalta löytyy tuttuja Mokoma-biisejä sekä harvinaisempia otantoja, joita ei bändikeikoillakaan ole kuultu kuin harvakseltaan, jos ollenkaan.

Mokoma: Facebook / Instagram / Spotify

Liput: https://www.tiketti.fi/annala-saikkonen-poppari-jyvaskyla-lippuja/61690

Liput ovelta 20 €, jos jäljellä.

Freedom – Jamk Rokkaa Popparissa!

ma 29.4.2019
Kaksi kivenkovaa rock-workshoppien bändiä esittelee teille klo 20 lähtien tuhdit setilliset rock-klassikoita 70-luvulta ysärihitteihin. Tule pistämään vappu ja kesäloma käyntiin rockin hikisessä jytkeessä!

Bändi 1:
Satu Nyqvist – voc
Sonja Salla – voc
Joonas Laakso – bass
Niilo Muje – drms
Jan Moilanen – drms
Sirpa Ojala – pno
Tomi Mäkisuvio – gtr
Eetu Seppänen – gtr
Mikko Kuparinen – gtr
Sakari Lilja – gtr


Bändi 2:
Selina Mattila – voc
Eetu Suutarinen – bass
Petteri Varis – drms
Taneli Jokela – drms
Nelli Marjomäki – pno
Arttu Härmälä – gtr
Arttu Tuominen – gtr
Roope Strengell – gtr
Saku Knuuttila – gtr

L.A. Heat

ti 30.4.2019


Vapunaattona 2019 pärähtää ilmoille Ravintola Popparissa tutut 80-luvun sulosoinnut, kun LA Heat pistää tanssi- ja nostalgiajalan vipattamaan. Luvassa on kasarihittejä varustettuna sekä tiikerikuosilla että pastellisävyillä. Hittien listalla on edustettuna esim. Billy Idol, Nik Kershaw, Tears for Fears, Genesis, Mr Mister, Queen ja tietenkin myös muutamat kuolemattomat, 80-luvun blockbustereista tutut elokuvasävelmät.

Tule kuulemaan, kuuntelemaan ja kokemaan se melodisin vuosikymmen vappuriehan ohessa.

LA Heat on:

Laulu: Konsta Niskavaara
Kitara: Sami Niskavaara
Basso: Juha-Matti Rautiainen
Rummut: Hannu Leppänen
Koskettimet: Mikko Pellinen

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.5.2019


Musaklubi avaa kesäkauden perinteisesti Steeples-yhtyeen stemmalaulun merkeissä. Bändi on viettänyt vilkkaan keikkavuoden festarisoitoilla ja eri solisteja säestäen joten uuttakin ohjelmistoa on matkan varrella kertynyt. Steeples-yhtyeen nykykokoonpano on toiminut jo 23 vuotta ja aina vaan näyttää soivan.

Steeplesit:
Upi Helkovaara
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterine.

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

The Dick Hawks

la 4.5.2019


Neljän naisen rokkaava showbändi The Dick Hawks ottaa vauhtia kesän lentoretkiin Popparin lavalta. Poppari on haukkojen henkinen koti, uskonto ja Pirkko Liinamaa – täällä on riehaannuttu haukkakeikoista alkaen vuodesta 1996. Tällä kertaa ginivuokot seuraavat herkeämättä haukkojen keitinretkeä, mutta näitä lintuja ei pidättele mikään; ei Keinokäärme, Tero, Yleiskone, apina, eikä poliisi. Ginkoa itsesi Poppariin!

Gradian pop/rock -työpajan keikka!

ma 6.5.2019
Gradian konservatorion pop/rock-työpajan keikka Ravintola Popparissa. Lavalle astelee opiskelijoiden bändi Roope Jokela & Kissat.

Kokoonpanossa:

Ina Myller – laulu
Juho Harjuveteläinen – laulu
Roope Jokela – kitara
Oula Maaranen – kitara
Kalle Mattila – basso
Topi Lepojärvi – koskettimet
Ilari Taipalus – rummut

Vapaa pääsy!

Juha Takasen ja Antti Raivion tutkintokeikat

ti 7.5.2019
Antti Raivion ja Juha Takasen tulevaisuudet ovat näiden keikkojen varassa! JAMK:ssa oleva aika on loppusuoralla! Tule mukaan kuulemaan ja nauttimaan äänistä, jotka siivittävät heitä tulevaisuuden äärettömän meren aalloille!

Tilaisuus nähdä uskomattomia urotekoja tapahtuu Ravintola Popparissa tiistaina 7.5.2019 klo 19 alkaen!

Lavalle astelee:

Klo 19

Antti Raivion C-tutkinto on mystisen ”proffan” keikka, joka määrittelee hänen koko musiikillisen loppuelämän. Se on se hetki kun on aika kehittyä kuin pokèmon konsanaan. Proffan kappaleiden kavalkadi yrittää kuvata musiikkia kuudella eri kielellä.

Ihana:

Antti ”Proffa” Raivio – kitara
Marianne ”Pale” Taipale – koskettimet
Viljami ”PuoliDimi” Salo – rummut
Severi ”Kyntäjä” Lehtimäki – basso

Vain yhdelle heistä tulee jännityksen kylmä hiki ohimoille mutta kenelle?

Klo 20.30

Juha Takasen C-tutkintospektaakkeli koostuu kahdesta puoliskosta, joista ensimmäisessä sormet syttynevät tuleen mm. Steve Vain ja Andy Timmonsin instrumentaaleja tulkitessa. Mikäli Popparin vaahtosammuttimet ovat toimintakuntoisia, lauteille nousee loppupuoliskon ajaksi stadionluokan pop/rock-teoksiaan soittava C-Wave!

Juha Takanen – kitara
Viljo Rissanen – rummut
Ville Koskinen – basso
Ville Ruutiainen – laulu Juho Suikkanen – koskettimet & laulu

Jarno Stenvall tutkintokeikka

to 9.5.2019
Jarno Stenvallin pop/jazz-kitaran B-tutkintokonsertti pitää sisällään mm. hänen omia sovituksiaan Eaglesin kappaleista, pop/rockia ja fuusiota. Luvassa bendejä ja harmonisia tilanteita!
Yhtye:

Jarno Stenvall – Kitara
Tommi Stenvall- Koskettimet
Ari Mustonen – Basso
Vili Kallonen – Rummut
Elias Chavez – Laulu

Markan Kone

pe 10.5.2019


Markan Kone herää syväunesta yhden illan ajaksi ja soittaa juuri Sinun ja kavereidesi iloksi kimaran heidän tykätyimpiä kappaleita. Ei kannata missata tätä! Tehdään hyvää, annetaan parketin palaa ja eletään yksi ilta hetki elämää – aivan kuin ennen! Markan Kone:

Marko Hänninen, laulu
Petri Kananen, basso
Sami Mäkinen, kitara
Pasi Pekkarinen, rummut
Jari Pekkilä, kitara
Mikko Pellinen, koskettimet

Popparin vapaat jamit.

la 11.5.2019
Jamikattaus odottaa innokkaita. Tervetuloa!

Riku Haapalan B.tutkintokeikka

ma 13.5.2019
Riku Haapalan B-tutkintokonsertin ohjelmisto koostuu hänen esikuviensa kappaleista, hyvänmielen musiikista ja ennen kaikkea gruuvaavasta menosta. Kappaleita on muun muassa artisteilta Marcus Miller, Jaco Pastorius ja Stanley Clarke. Joten selvää basismia on havaittavissa. Tule yksin tai kavereiden kanssa nauttimaan menosta ja fiiliksestä. Nyt saa jorata! It´s gonna B funky.

Lavalla:

Aapo Lankinen – rummut
Vilpertti Salminen – kitara
Aleksi Bondfolk – koskettimet
Laura Helander – Saksofoni
Esa Puolakka – Trumpetti
Elias Chavez – laulu
Helinä Haapala – taustalaulu

Gradia Big Band

ti 14.5.2019
Gradia Big Band tarjoilee tiistai-illassa upeaa big band -soundia! Illan kattaus sisältää tunnelmaa ja tempoa jokaisen kuulijan mieleen. Hyvää meininkiä jälleen luvassa!

FM64 levynjulkkari & Crimson Peak

ke 15.5.2019


FM64:n odotettu debyyttialbumi ”Savua” on täällä! Esikoisalbumi julkaistaan virallisesti perjantaina 17.5.2019, mutta levyjulkkarikeikka järjestetään Popparissa jo keskiviikkona 15.5.2019. Tule nauttimaan keikasta ja hankkimaan painos levystä ennakkoon!

Mukana keikkaillassa myös mahtava indiefolk-yhtye Crimson Peak, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Jyväskylässä.

KLO 22: FM64 aloittaa levyjulkkarikiertueensa Jyväskylästä. Kahdella laulusolistilla varustetun yhtyeen suomenkielistä musiikkia on kuvailtu atmosfääriseksi indiepopiksi, jota värittävät stemmalaulut, elektroniset elementit ja isot kertosäkeet. Albumilta nostettiin myös kolme sinkkua ”Trampoliini”, ”Paska kesä” ja ”Jos tulisit mukaani”, joista jokainen ylsi joko radiosoittoon YleX:llä tai Spotifyn Uuden musiikin listoille!KLO 21: Crimson Peak yhdistää kauniit lauluharmoniat kaikuvien kitaroiden ja voimakkaiden rumpujen kanssa, muodostaen heidän valloittavan indiefolk-soundinsa. Yhtye julkaisi viime vuoden maaliskuussa ensimmäisen “Mountainside”-singlensä, jonka musiikkivideo kuvattiin Norjan vuoristossa. Kappaletta on soitettu ahkerasti eri radiokanavilla Suomessa ja se valittiin vuoden suomenruotsalaiseksi kappaleeksi Musik & Talang -musiikkimessuilla. Yhtye julkaisi viime elokuussa toisen, “Your Voice” -nimisen singlensä.

Jazz Jkl Live: Jere Haakana Varjosto

to 16.5.2019
Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät reaktiivisesti improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sävellyskeskeisyys, sekä yhtyeen sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt tekevät sen musiikista lähestyttävää myös yleisölle, jolle perinteisen, täysin akustisen jazzkokoonpanon sointi on vieraampi. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä.

Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Oman Varjosto-kvartettinsa lisäksi hän on soittanut muun muassa Kasperi Sarikosken modernia jazzia tulkitsevassa Nuance -yhtyeessä, räppäri Redraman livebändissä, sekä taidemusiikkiin kallistuvassa Unio Ensemblessä. Haakana soittaa myös jyväskyläisessä tangoyhtye Nuevo Quinteto Otra Vez’issä.

Jere Haakana – kitara
Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet
Juho Kivivuori – basso
Ville Pynssi – rummut

”Haakana väänsi, käänsi ja mourusi sähköisenä. Kuitenkin pääosin selväpiirteisen intensiivisenä ja sielukkaan voimakkaana. Välillä Haakana irrottautui myös kauniin melodisiin ja kuulaisiin säveliin osoittaen näin osaavuutensa ja laajan tyylikirjohallinnan soittimineen.”
– Jazzrytmit, 2018

Sakea Ilta – Levyjulkkarikeikka

pe 17.5.2019


Autenttisuuden ja kovan meiningin nimeen vannova Sakea Ilta juhlistaa debyyttialbuminsa julkaisua Popparissa. Esikoislevy on kokonaisvaltainen elämys, joka leikittelee musiikkigenrejen, rakkauden ja utopian rajapinnoilla. Illan tulee avaamaan helsinkiläinen Rohkeat Kuvat.

Sakea Ilta:

Sakea Ilta edustaa uutta suomenkielistä poprockia omintakeisella tyylillä ja rajattomalla energialla. Anteeksipyytelemätön asenne ja elämänmakuiset lyriikat yhdistyvät teatraaliseen kerrontaan, kun tämä luovuuden loputonta paloa säteilevä yhtye iskee neljän supernovan voimalla.

Ringa Aflatuni – laulu
Roope Strengell – kitara
Eetu Suutarinen – basso
Elias Kaisanlahti – rummut

http://bit.ly/sakeailta-spotify
www.instagram.com/sakeailta/
https://www.facebook.com/sakeailta/

Rohkeat kuvat:

Raastavaa lohtupoppia. Noloa nyyhkypunkia. Hunajaista helpotusta kevään piteneviin iltoihin, joina käsi löytää käden, sydän sydämen, mutta sinä et ketään. Rohkeat kuvat tarjoaa 2010-luvun katkeransuloisimmat kertosäkeet ja kauneimmat kitarat. Katso Rohkeat kuvat – itke ja nauti!

http://bit.ly/polySpotify
www.instagram.com/rohkeatkuvat/
https://www.facebook.com/rohkeatkuvat/

Soittoajat:
21.00 Rohkeat kuvat
22.00 Sakea Ilta

Kirkkopäivien jatkot

la 18.5.2019
K-18 jatkoklubissa on luvassa rentoa tunnelmointia juhlaväelle. Musiikista vastaa Vaeltajan tie -gospelmessusta tuttu Tiina Ask yhtyeineen.

Kirkkopäiväjatkojen artisti Tiina Ask ammentaa tyylinsä vanhasta amerikkalaisesta gospelin juurimusiikista ja yhdistää sen suomalaiseen kansanomaisesti jazzahtavaan rytmimusiikkiin. Lopputuloksena syntyy tasapainoiset ja vahvat raamit helposti lähestyttäville, mutta teksteiltään syvällisille lauluille.

Järj. Kirkkopäivät

www sivuille: https://www.kirkkopaivat.fi/ohjelma-2019/kirkkopaivien-virallinen-jatkoklubi-ravintola-popparissa/

the final show

ti 21.5.2019


Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös monen konsalaisen opinnot saadaan tänä keväänä pakettiin. Tätä haluamme juhlistaa The Final Show -tapahtuman merkeissä Popparissa. Lavalle astelee peräti viisi mainiota yhtyettä ja päälle tietenkin jamit. Tapahtuma alkaa klo 20 ja sisäänpääsymaksu on vaivaiset 5 euroa.

MUUTAMA SUSI

Muutama Susi on viisihenkinen, omaa musiikkiaan soittava, pop/rock-yhtye. Musiikin ydin on tunnelmallisissa laululyriikoissa sekä raikkaissa, vahvoissa soundeissa. Musiikissa ja live-esiintymisessä yhdistyy energinen rock-musiikki ja kuulas sävelkieli.

Facebook:https://www.facebook.com/Muutama-Susi-1838290429788581/Spotify:https://open.spotify.com/artist/19CDeIwM2jgq18MVWH4FLk
Instagram:https://www.instagram.com/muutamasusi/

PASI HANHISALO

Mitä tapahtuu kun yhdistää J. Karjalaisen ja Ed Sheeranin? Pasi Hanhisalo on uusi popartisti, jonka musiikissa voi kuulla singer-songwriter-perinnettä sekä popin eri sävyjä monelta vuosikymmeneltä. Teksteissä pureudutaan erityisesti seksuaalivähemmistöjen elämään niin koskettavalla kuin ironisellakin otteella.

https://www.facebook.com/hanhisalopasi/

BOSSWELL

Bosswell on jyväskyläläinen hiphop-yhtye, jossa yhdistyy virtuoosinen soitto ja aito suomiräp-henki. Hiphopin lisäksi musiikillisia vaikutteita on ammennettu funkista, rockista ja modernista popista. Yhtye vie mukanaan chillaamaan parvekkeelle ja sieltä ryöstämään paikallisia musiikkiliikkeitä vauhdikkaissa live-tilanteissa. Tule ja koe suomiräpin uusi suuntaus joka ei jätä kylmäksi!Spotify:https://spoti.fi/2FhWUDk

Facebook:https://www.facebook.com/Bosswellband/

Instagram:https://www.instagram.com/bosswellband/

VICTORIAN

Victorian on päräyttävää englanninkielistä indierockia, joka tarjoaa vivahteita menneiltä vuosikymmeniltä aina diskosta ja popista hard rockiin asti. Vauhtia tai tunnelmaa ei tule puuttumaan.

Spotify:https://open.spotify.com/artist/6u3kqjjpfsNL8BSKc6tAKw?si=V_3Ol-1zSi-eQyY5LFLIXA

Facebook:https://www.facebook.com/victorianjkl/

Instagram:https://www.instagram.com/victorianjkl/

IMAO!

In My Arrogant Opinion! on uusi modernin rockin aallonharjalla ratsastava jyväskyläläinen yhtye. Lennokkaassa musiikissa yhdistyvät progressiiviset vaikutteet sekä tarttuva melodisuus grooven kera. Koe livenä yhtyeen aistillinen lavapresenssi sekä eeppinen ääniuniversumi.

Ben Granfelt, Muddy Manninen ja Jarmo Nikku: Guitars, Guitars and more Guitars

ke 22.5.2019


Kitaroissa Jarmo Nikku, Ben Granfelt ja Muddy Manninen, ja komppissa Masa Maijanen ja Miri Miettinen.

Luvassa kaksi showta! Klo 19 ja klo 22.30.

Ben Granfelt, Muddy Manninen ja Jarmo Nikku: Guitars, Guitars and more Guitars

ke 22.5.2019


Kitaroissa Jarmo Nikku, Ben Granfelt ja Muddy Manninen, ja komppissa Masa Maijanen ja Miri Miettinen.

Luvassa kaksi showta! Klo 19 ja klo 22.30.

Summer Jazz Club: KaTu MiAu & Kallio Calibro

to 23.5.2019
Summer Jazz Clubin jazzkesä 2019 polkaistaan käyntiin kahden loistavan yhtyeen voimin!Illan avauskokoonpanossa pääsemme vihdoin kuulemaan nuoren jyväskyläläisen lahjakkuuden, rumpali Kasper Halttusen oman yhtyeen musiikkia. Lavalle nousee nuorista 17–18-vuotiaista koostuva KaTu MiAu, joka kuvailee musiikkiaan energiseksi jazztradition ja tämän päivän modernin jazz-musiikin yhdistelmäksi. Sävellyksissä suureen rooliin nousee improvisointi ja vapaa musiikillinen ilmaisu. Nelihenkisen yhtyeen muusikot ovat kaikki Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita jazzmusiikin aineryhmässä. ​

Halttusen lisäksi yhtyeessä soittaa kitaristi Milo Mäkelä, joka tunnetaan parhaiten jo kaksi albumia julkaisseesta Milo & Moses -jazztriosta. Kokonaisen KaTu MiAu -yhtyeestä tekevät saksofonisti Aukusti Annala ja basisti Tuomo Purhonen.

Milo Mäkelä – kitara
Aukusti Annala – saksofoni
Tuomo Purhonen – basso
Kasper Halttunen – rummut
Illan toisena yhtyeenä kuulemme helsinkiläistä Kallio Calibroa. Tämän sähkökitaravetoista instrumentaalimusiikkia esittävän koplan omaperäinen saundi muodostuu kitaran, vibrafonin sekä hammond-urun koostamasta seoksesta sekä monenkirjavasta tyylistä; kappaleissa voit kuulla western swingiä, Kuubaa, rautalankaa, twistiä sekä entisaikojen kotimaista iskelmää.

Yhtyeen tammikuussa julkaistu esikoislevy on sarjakuvateemainen sekä kertomuksellinen albumikokonaisuus, joka kuvaa kymmenellä tuokiopalalla trooppisen lauantaipäivän Helsingissä. Kappaleissa seikkailevat mm. virkatehtävissä toimiva Havaijipaitainen poliisi Pasilan mies, italialainen trikoopukuun sonnustautunut supersankari L’Uomo Mascherato, Korkeasaaresta karannut Jaguaari sekä säädytön nainen Tamara. Tolkuttomalla tunteella möykkäävä Kallio Calibro lumoaa kuulijansa mukaan svengaavaan seikkailuun. ​

Henri Jokinen – kitara, sävellykset
Juha-Pekka Jääskeläinen – vibrafoni
Ville Tolvanen – urku
Eemeli Männistö – basso
Erik Fräki – rummut

Weljet-Weljet

pe 24.5.2019


Toukokuun lopussa Popparissa tarjolla erikoisempi kattaus musiikkia, kun kaksi genrerajoja rikkovaa bändiä saapuvat paikan päälle!

Weljet-Weljet on Jyväskylästä lähtöisin oleva bändi, jolta tuli viime vuoden lopussa debyyttilevy ”Laulut ei kuole EP”. Debyytti on saanut medialta loistavan vastaanoton, mm. Soundi, Desibeli ja Ksml ovat levyä hehkuttaneet. Myös hyvin omaperäisistä ja energisistä keikoistaan, bändi on saanut paljon hyvää palautetta. Weljet yhdistelevät häpeilemättä monia eri genrejä aina rokista räppiin, kuin myös folkista ja punkista aina groovaavaan poppiin.

Aivokuolleet on myös tuore tuulahdus musiikin ystäville! Arvaamaton, sielukkuutta, rähinää, punkkia ja räppiä pursuavaa miellyttävää pierua neljähenkisellä kokoonpanolla. Genrerajoja rikkova ja raiskaava poikabändi. Aivokuolleet julkaisivat helmikuussa ensimmäisen singlensä ”Lapset tarvii terapiaa”.

Tule siis nauttimaan omaperäisestä musiikista, tehdään illasta yhdessä sellainen, jota ei hetkeen unohda!

Tripods

la 25.5.2019
Tripods laittaa lahkeet liehumaan 60-70 lukujen komeimpien rock -klassikkojen tahtiin.

Pasi Santala: basso + laulu
Harri Fredrikson: kitara + taustalaulu
Ahti Linjama: rummut + taustalaulu
Timo Holopainen: koskettimet

Gradian bändit!

ma 27.5.2019
Gradian musiikinopiskelijoiden bändit esiintyvät Popparissa seuraavanlaisella aikataululla. Nyt jos joskus kannattaa tulla kuuntelemaan, sillä kyseessä on työpajojen viimeisimpiä kevään keikkoja ennen kesälaitumille pääsyä, ja tietenkin saat neljä kärpästä samalla iskulla!

18.00 Blues
19.00 Country
20.00 Soul
21.00 50`s Rock

18.00
Bluesbändi soittaa rakastettuja blues-klassikoita mahduttaen mukaan vähän uudempaakin tuotantoa genren sisällä.

Elina Karjalainen – Laulu
Milla Kauppinen – Laulu
Roosa Lehtonen – Laulu
Ville Uimi – Basso
Samu Salo – Piano
Saku Taittonen – Rummut
Miikka Lahdelma – Kitara
Miika Unkila – Kitara

19.00
Toinen työpaja soittaa monipuolista countrymusiikkia ja huumorilla maustettuja versioita tämän amerikkalaisen iskelmän pienistä ja suurista klassikoista.

Tanja Oittinen – Laulu
Kamilla Kavala – Laulu
Milla Kauppinen – Laulu
Heini Torvinen – Laulu
Ilona Jussinmäki – Laulu
Eetu Seppälä – Kitara
Veikka Holma – Kitara
Kalle Mattila – Basso
Aatu Rajalahti – Rummut
Sanni Kauppinen – viulu

20.00
Tämä työpaja tarjoilee sielukasta soulmusaa eri vuosikymmeniltä.

Tiina Heikkinen – Laulu
Virpi Tirkkonen – Laulu
Maria Taulu -Laulu
Jesse Joensuu – Kitara
Napsa Ikola – Basso
Topi Lepojärvi – Koskettimet
Ilari Taipalus – Rummut
Mari Rupponen – Tenorisaksofoni
Jenni Halonen – Saksofoni

21.00
50`s rockbändi soittaa legendaarisia hittejä Rock’n’Rollin syntyvuosikymmeneltä, 50-luvulta, jolloin megastarat Elvis Presley ja Chuk Berry villitsivät nuorison uudella musiikillaan. Luvassa on siis karaisemattomien kitarasaundeja ja pettämättömien hittejä.

Vesa Virtanen – Basso
Tuomas Eronen – Kitara, piano, laulu
Elina Karjalainen – Laulu
Virpi Tirkkonen – Laulu
Timo Haavisto – Rummut
Sulo Simonen – Kitara, laulu

Masters of the Scene plays ABBA

ti 28.5.2019


Tervetuloa kesän avajaisjuhliin Poppariin, jossa jamilauteet lämmittelee mestarillinen ABBA-tribuuttibängershow! Kultaisia hittejä, nostalgiaa ja klassikkobängereitä tarjoilee Masters of the Scene -yhtye eli:

Vilmagnetha Kivimäki
Salli-Frid Lehtomäki
Konsta-Björn Veijonen
Aleksi Bennyfolk
Lassi-Frid Takanen
Annagnetha Voutilainen
Friida Nättinen
Juho Seppabbanen

ABBA-reivien jälkeen jamilava vapaa!

Gradian reggae- ja improiltama!

ke 29.5.2019
Gradian reggae- ja improtyöpajan päätöskeikka!

Reggae:
Nea Vilhuniemi: laulu
Kaisla Pesonen: laulu
Pauliina Puustinen: laulu, piano, saksofoni
Riku Mäenpää: kitara
Tino Virtaniemi: kitara
Eve Kaskela: basso
Aatu Rajalahti: rummut, perkussiot
Tommi Männikkö: rummut, perkussiot


Impro:
Niko Toivari: piano
Jenni Halonen: saksofoni
Mari Rupponen: saksofoni
Riku Mäenpää: kitara
Nea Vilhuniemi: laulu
Arttu Hämäläinen: efektilauta

KELLARIKLUBI XV – Everlore / Feeding the Insanity

to 30.5.2019


Helatorstai, hela natten metal just för dig!

Toukokuun klubi mättää kellarin moshpitin täyteen hikeä, verta ja muita eritteitä, kun klubin mustien lamppujen hehkuun saapuvat Everlore ja Feeding The Insanity!

——
EVERLORE

Jyväskylän uusvanhan metallin soihdunkantaja Everlore tarjoilee kaikkea sitä mitä vanhan koulun metallin sekakäyttäjä haluaa tärykalvojaan vasten runnoa. Näppärää instrumentaatiota, kovia tempoja, karismaattista laulutulkintaa! Vapise, Dickinson! Mee himaas, Kotipelto! Everlore Foreverlore!

—–
FEEDING THE INSANITY

Illan ohjelmiston synkempi poski käännetään kun lavalle materialisoituu tamperelainen Feeding the Insanity. Raskaamman osaston modernista metallivalikoimasta ammentava FtI raahaa sinut helvetin porteille, palauttaen lopulta jalkasi maan pinnalle.

Jyvät, Pahat ja Rumat -Roots-klubi

pe 31.5.2019


Juurimusiikin ja amerikkalaisten iskusävelten ystävät huomio! Popparissa tarjoillaan toukokuun päätteeksi kolmen orkesterin verran parhainta americanaa, countrya ja roots-musiikkia historian ensimmäisellä Jyvät, Pahat ja Rumat -klubilla.

Illan esiintyjät:

KELTAPARRAT PLAYS FREUKKARIT

Ensimmäisen roots-klubin bändien yhteenliittymä Keltaparrat nostaa illan päätteeksi Janne Maunun johdolla gallonan stetsonin Freud, Marx, Engels & Jung -yhtyeelle. Mikko Saarelan ja Pekka Myllykosken upealle sanoitus-/sävellystyölle omistettu setti sisältää laajan otannan Freukkari-katalogista tunnetuimpia hittejä unohtamatta.

”Rock-kriitikot mut roskakoriin viskaa Ne sanoo tää on kantripaskaa vain”
– Pekka Myllykoski

SUONTAUSTA & LEHTO PLAYS FOLK/AMERICANA

Aavat preeriat ja vuorten notkot väpäjävät, kun asialleen omistautuneet laulu- ja kitaramiehet Jani Suontausta ja Tatu Lehto luotaavat rapakontakaisten mestareiden tarinoita suurella sydämellä. Luvassa on otteita mm. James Taylorin, Bob Dylanin sekä Jackson Brownen laulukirjoista.

SAM HILLBILLIES (Country & Western)

Vuonna 2017 Viisi miestä kyllästyi roots-musiikin puutteeseen ja päätti ottaa kantriohjat omiin käsiinsä! Syntyi Sam Hillbillies, kantrikaravaani, joka tarjoaa iltojen ratoksi mm. Johnny Cashin, Merl Haggardin ja Hank Williams III:n maukkaimpia outlaw country -klassikoita. Lauluja käsitellään perinnetietoisella ammattitaidolla, sekä soolotilaa soittajille tarjoten. Junakomppi kulkee, basso vaihtuu, lap steel naukuu ja Tele tikuttaa!
That’s what I call country music!

”Sam Hillbilliesin soitto tuo aidon Honky-Tonk -tunnelman pohjolan perukoille”

Sami Saari ja Jazzpojat

la 1.6.2019
Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta. Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2018 ja keikkailee ahkerasti ympäri Suomea.

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

Liput ennakkoon: https://www.freiproductions.fi/kauppa/

Sami Saari ja Jazzpojat

la 1.6.2019
Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta. Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2018 ja keikkailee ahkerasti ympäri Suomea.

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

Liput ennakkoon: https://www.freiproductions.fi/kauppa/

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 7.6.2019


Kevätkauden viimeinen Musaklubi ennen kesätaukoa tapahtuu Best of -merkeissä. Illan aikana kuullaan niin yleisön kuin bändinkin mielibiisejä kovalla tunteella. Solistina ensimmäistä kertaa tänä vuonna kuuntelijoiden suur-suosikki Inkku. Hän tulkitsee kauniita balladeja ja myös rytmikkäämpiä kantri-kappaleita. Popparibändin solisteina Pepe ja Juha hoitavat osuutensa niin, että tanssikansalla ja kuuntelijoilla tunnetta ja hikeä riittää.

Popparibändi:

Juha Ahtilinna
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterinen

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

Jazz-ilta: Jonna Ortju & Marian Petrescu

pe 7.6.2019


Popparin jazz-illassa solistina upea laulaja Jonna Ortju! Luvassa monipuolinen kattaus jazzmusiikkia.

Jonna Ortju – laulu
Marian Petrescu – piano
Hanna Turunen – basso
Markus Snellman – rummut

Maarit ja Sami Hurmerinta

la 8.6.2019


Maarit ja Sami Hurmerinta keikalla Popparissa uuden levyn merkeissä!

Maarit Hurmerinta on tehnyt komean uran pop- ja jazzlaulajana ja saavuttanut arvostusta niin suuren yleisön kuin ammattilaisten keskuudessa. Vuonna 2015 Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen antoi Maarit Hurmerinnalle esittävien taideiden osalta musiikin valtionpalkinnon. Maarit on ensimmäinen nainen, joka vastaanotti kyseisen palkinnon kevyen musiikin alalta.

Summer Jazz Club: K hyena & Anakonda Shark

to 13.6.2019


Kesäkuun klubilla nähdään taas nuorta paikallista osaamista, kun Jyväskylästä Göteborgiin opiskelemaan lähtenyt Ville Lähteenmäki palaa Popparin lavalle uuden trionsa, K hyenan kanssa.

K hyena on vuonna 2018 Göteborgissa alkunsa saanut trio, jonka soundissa yhdistyy melodisen perinteikäs jazzmaailma, sekä villi ja ryöppyilevä free-ilmaisu.

Yhtyeen jäsenet ovat nuoremman jazz-sukupolven kärkikaartia, ja heidän intiimi musiikillinen kommunikointi ja väkevä ilmaisuvoima pitävät kuulijan jatkuvasti penkin reunalla. ​

K hyena on trio, joka repii bluesin juuriltaan ja jazzin tolaltaan!

Ville Lähteenmäki – bassoklarinetti
Filemon von Numers – kontrabasso
Sami Nummela – rummutIllan toinen kokoonpano on niin ikään nuoren suomalaisen jazz-sukupolven aatelia. Anakonda Shark on loistavien jazzmuusikoiden keväällä 2018 perustama yhtye, jonka musiikin ytimessä on hauskanpito ja improvisointi.

Musiikissa yhdistyvät tanssittavat ja koukuttavat riffit sekä 70-luvun jazz-funk sekoittuen myös modernimpiin äänimaailmoihin.

Ryhmä ei halua lukita musiikkia ja ilmaisua tiukasti raameihin, vaan mennä musiikin ehdoilla sinne, minne se milloinkin johdattaa!

Yhtyeen jäsenet ovat tunnettuja yhtyeistä, kunte OK:KO, Alder Ago, Sami Saari & Jazzpojat, AR Quartet ja Kalevi Louhivuori Quintet.​

Jarno Tikka – saksofoni
Ville-Veikko Airaniemi – kitara
Eero Seppä – basso
Okko Saastamoinen – rummut

Sini Pajunen & Marian Petrescu: Tribute to Billie Holiday

pe 14.6.2019


Billie Holiday -tribuutti saapuu jälleen Poppariin!

Luvassa Billie Holidayn rakastetuimpia ja koskettavimpia jazzkappaleita – harvinaisuuksia unohtamatta. Tummaääninen laulajatar Sini Pajunen tulkitsee rankan elämän eläneen Lady Day’n jazzmaailman klassikoiksi muodostuneita lauluja pianovirtuoosi Marian Petrescun säestyksellä.

Sini Pajunen – laulu
Marian Petrescu – piano

Niko Rimbacher Jam Night vol. 2

la 15.6.2019
Lauantaina 15.6 jamitellaan todenteolla jo toista kertaa! Niko Rimbacherin luotsaama housebändi avaa jamit klo 22, jonka jälkeen lauteet ovat avoinna halukkaille soittajille ja esiintyjille. Housebändi on tarvittaessa mukana soitannoissa, mutta voit ilmoittautua täydellä kokoonpanolla tai yksin valitsemasi soittimen kanssa.

Soittosessiot toteutetaan seteittäin ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi ennakkoon (niko.rimbacher@gmail.com) tai paikanpäällä. Biisimäärä/soittaja riippuu ilmoittautuneiden määrästä.

Popparissa puitteet ovat loistavat, paikalta löytyy kaksi kitaravahvistinta, bassokamat, rumpusetti, koskettimet sekä tarvittava määrä laulumikkejä. Omia soittimia saa myös ottaa mukaan.

KELLARIKLUBI: VIIMEINEN KEVÄT / MÄKINEN & KOLHOOSI

to 27.6.2019


Polttaa, kesäklubi kuuma. Dana nana naa and the girls are pretty.

27.6. Kevari-ikään ehtineen kellariklubin lavalle päristelee kaksi suomirockin uusvanhaa järkälettä. Viimeinen Kevät ja Mäkinen pitävät huolen siitä, että jokaiselle rock-uskovaiselle on pöytä katettuna, satoi tai paistoi. Vege tai ei.

—–
VIIMEINEN KEVÄT

Lestijärveltä Kuokkalaan, lämpäten milloin Popedaa, milloin Klamydiaa- vähiin käyvät ylitsepääsemättömät haasteet ja saavuttamattomat keikkatantereet. Viimeinen Kevät on modernin suomirockin huonoimmin pidetty salaisuus, ja nyt se on koettavissa elävämpänä kuin koskaan, lähempänä kuin koskaan.

”Tätä kesää yksin vietä nyt mä en, jaan sen kanssa Jaatisen.”—–
MÄKINEN & KOLHOOSI

Mäkinen on paikallinen laulaja-lauluntekijä joka on aiemmin tunnettu lähinnä cover-puuhistaan, vaikka omaakin materiaalia on kertynyt ajan saatossa sekä pöytälaatikkoon että Spotifyyn. Vuosien tarkan suunnittelun jälkeen Mäkinen™ haali ympärilleen huippuunsa viritetyt rockmuusikkoyksilöt, risti heidät Kolhoosiksi ja pakkasi keikkapakuun. Se keikkapaku purkaantuu Popparin kellarin viileyteen, kun Mäkinen & Kolhoosi avaavat kesäkuun klubin.

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Elena Mindru

pe 28.6.2019


Keskikesän Perjantain jazzklubilla Jazz Jkl Collectiven solistivieraana säteilee Suomessa asuva romanialainen jazzlaulaja Elena Mindru. Tämänkertaisella klubilla sukelletaan legendaarisen amerikkalaispianisti Horace Silverin (1928-1914) kuumasti svengaavaan musiikin pyörteisiin. Horace Silver lukeutuu hard bop -tyylin ja klassisen Blue Note -soundin keskeisiin pioneereihin.

Elena Mindru edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Suomeen vuonna 2012 opiskelujensa johdattelemana saapunut akrobaattinen vokaalitaituri esiintyy säännöllisesti sekä nykyisessä kotimaassaan että ulkomailla. Mindru on säveltänyt musiikkia monipuolisesti myös isommille orkestereille. Tuoreimmat sävellykset ovat päätyneet syksyllä julkaistavalle Jyväskylä Big Bandin levylle, jolla Mindrua kuullaan myös solistina.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Elena Mindru – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Petri Jaakonaho – basso
Kasper Halttunen – rummut

ETELÄRANTA & Rosy Palmerin siskot

pe 28.6.2019


22.00 Rosy Palmerin siskot

Rosy Palmerin siskot on jyväskyläläis-helsinkiläinen duo, joka laulaa suloisesti elämän kivoista ja vähemmän kivoista jutuista. Tyylilajiksi voidaan määritellä “rosoinen hipsterifolk”, jossa korvaystävälliset lauluharmoniat ja akustiset soittimet yhdistyvät pinnan alta pilkahtelevaan räyhäkkääseen punk-asenteeseen.

23.00 Eteläranta

Vuonna 2013 perustettu Eteläranta on julkaissut yhden EP:n ja neljä singleä, joista vuoden 2018 alussa ilmestynyt Juoskoon kyyneleet on kerännyt radiosoittoa mm. Ylen kanavilla ja ylittänyt yhteensä 10 000 kuuntelu- kerran rajan suoratoistopalveluissa.
”Seitsenhenkistä duoa” innoittavat niin brittirockin ikonit Rolling Stonesista Oasikseen kuin kotimaiset lauluntekijätaiturit Putrosta Vesalaan. Bändi koostuu biisintekijäkaksikko Veera Aivion ja Juha Sarkkisen lisäksi basisti Rykistä, rumpali Otsosta, kakkoskitaristi Petestä, kosketinsoittaja Markosta ja perkussionisti Renestä. Yhtyeen railakas esiintymistyyli on purrut faneihin ympäri Suomea.

HUUTOROCK VOL2

la 29.6.2019


AI MITÄ? NO HUUTO ROCK 2!! Homman nimi on, että Poppari jysähtää jälleen täyteen hullua menoa ja hikisen tiukkaa rokkenrollia! Oluen ryystämisen ja pään pyörittämisen lomassa juhlitaan Unknown Decoyn LEVYJULKKARIA!

Jyväskyläläinen Unknown Decoy julkaisee debyytti-EP:n, joka kuullaan luonnollisesti läpisoitettuna keikalla! Yhtye tunnetaan jäätävästä live-energiasta, kirkaisuista, kimallehousuista ja yleisön valssittamisesta!
No Use on suoraan Jyväskylän ytimestä nouseva thrash-kokoonpano, jonka keikalla voi bongata mm. kommandopipon ja leopardihousut!
Säätövaara on energinen suomirock-funk-punk-musiikkia soittava yhtye Jyväskylästä!

Soitto alkaa 22:30 ja loppuu n. 01:30.

ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY UNKNOWN DECOYN EP:N ENNAKKOTILAAJILLE!! EP:n hinta 5€.

Moly + Ester Nuori Leppä

to 4.7.2019
MOLY

Yhdysvaltojen itsenäisyyden kunniaksi, kolmehenkinen Moly-kokoonpano nössöilee eka akustisesti ja rämisee sitten sähköisesti.

To honour the American independency, a three-member lineup of Moly perform old and new songs, some in acoustic form, others as a punk rock threepiece.

ESTER NUORI LEPPÄ

Ester Nuori Leppä on spoken-word-artisti ja runoilija, jonka esikois-EP Viekää terveiseni Polkalle! julkaistiin keväällä 2018. Lepän Poesia-vihko Lauluja avaruudesta julkaistiin maaliskuussa 2019.

Ester Nuori Leppä is a spoken-word-artist and poet from Jyväskylä. Leppä does her poetry with electronic music and her favourite thing is paper.

Jamit

la 6.7.2019

Vapaat jamit

ke 10.7.2019

Vapaat jamit

to 11.7.2019

POP jamit

pe 12.7.2019


Pop-musiikki valtaa Lutakon koko viikonlopuksi ja Poppari toivottaa kaikki Pop-musiikin ystävät tervetulleiksi jameihin! Lava on valmiina ja talon soittimet on muusikoiden käytössä.

POP jamit

la 13.7.2019


Pop-musiikki valtaa Lutakon koko viikonlopuksi ja Poppari toivottaa kaikki Pop-musiikin ystävät tervetulleiksi jameihin! Lava on valmiina ja talon soittimet on muusikoiden käytössä.

Mariana Zwarg & Antti Lähdesmäki Quartet

ke 17.7.2019


Mariana Zwarg & Antti Lähdesmäki Quartet (BRA/FIN) on uusi, suomalais-brasilialainen kokoonpano, joka soittaa jäsentensä originaalisävellyksiä. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät brasilialaisten rytmien riehakas ilo sekä pohjoismaisten melodioiden kuulas melankolia.

Bändi sai alkunsa, kun Mariana Zwarg Sexteto Universal (MZSU) soitti Suomessa keväällä 2018. Jäsenet tutustuivat, ja kiertueen välipäivinä Zwarg, Lähdesmäki, MZSU:n basisti Ricardo Sá Reston sekä rumpali Teemu Mustonen pitivät session, jonne muusikot toivat omia sävellyksiään. Tästä alkoi mannertenvälinen suunnittelutyö, joka vihdoin vuonna 2019 realisoituu kiertueina ensin kesällä Suomessa, ja myöhemmin syksyllä Brasiliassa.

Mariana Zwarg on huilisti, saksofonisti sekä säveltäjä, joka jo kolmannessa polvessa jatkaa kummisetänsä Hermeto Pascoalin luoman universaalin musiikin perinnettä. Zwarg on kiertänyt viimeiset 15 vuotta festivaaleilla sekä konserttisaleissa ympäri Latinalaista Amerikkaa ja Eurooppaa muun muassa Itibere Zwarg & Grupon, sekä oman yhtyeensä MZSU:n kanssa.

Antti Lähdesmäki on Äänekoskelta kotoisin oleva pianisti ja säveltäjä, joka työskentelee muusikkona monipuolisesti eri tyylien välillä liikkuen. Kööpenhaminassa asuva Lähdesmäki toimii aktiivisesti myös Göteborgissa, Oslossa sekä Suomessa. Sekä soitossaan että sävellyksissään Lähdesmäki etsii kauniita, melodisia hetkiä kontrastien keskeltä.

https://www.marianazwargsexteto.com/
https://www.youtube.com/channel/UCtrM6DGd5SybgwvUaD4YSqg
https://anttilahdesmaki.wixsite.com/anttilahdesmaki

Mariana Zwarg (BRA) – Huilu
Antti Lähdesmäki (FIN) – Piano
Ricardo Sá Reston (BRA) – Basso
Teemu Mustonen (FIN) – Rummut

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Antti Sarpila

pe 19.7.2019


Heinäkuussa Perjantain jazzklubilla tunnelmoidaan swing-aikakauden klassikoiden tahdissa, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraana loistaa itse Antti Sarpila.

Klarinetti- ja saksofonitaituri Antti Sarpila on ollut tärkeimpiä vanhemman jazzin vaalijoita Suomessa. Omalla levymerkillä julkaistuja levytyksiä on kertynyt yli 30, ja niiden pääosassa on yleensä ollut Antti Sarpila Swing Band. Suuri yleisö tuntee Sarpilan mm. yhteistyöstään Johanna Iivanaisen ja Eino Grönin kanssa. Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 1997 saanut puhaltaja on esiintynyt mm. Count Basie Orchestran, hollantilaisen Metropole Orchestran sekä Swedish Swing Societyn solistivieraana.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Antti Sarpila – klarinetti
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Jo’ Buddy’s Trio Riot -albumin & Jo’ Buddyn Laulumaat-kirjan julkaisubileet

ti 23.7.2019


Illan aloittaa klo 19 kirjan julkaisija, Aviador-kustanuksen Vesa Tompuri jututtaen kirjan kirjoittanutta toimittaja Maija Joutjärveä sekä sen päähenkilöä Jo’ Buddyä.

www.aviador.fi/kirjat/jo-buddyn-laulumaat.htm

Illan livemusiikki alkaa klo 19:30 ja siitä vastaa ”Rhythm ’N’ Roll Rumble”-albumin julkaissut Jo’ Buddy’s Trio Riot -kokoonpano.

Ensimmäistä kertaa neljään vuoteen, laulaja-lauluntekijä-kitaristi Jo’ Buddy palaa uudella levyllään ensirakkautensa suoraviivaisen Rock & Rollin pariin tuoreen Trio Riot – bändinsä kanssa, vieläpä kokonaisen albumin voimalla.

”Tajuntani räjähti,kun 13-vuotiaana kuulin äänilevyltä Little Richardin huutavan Long Tall Sallyä. Se oli eräänlainen musiikillinen alkuräjähdys, joka antoi suunnan (musiikilliselle) elämälleni. Paljon on ehtinyt vettä virrata Mississippi-joessa ja maileja kertynyt kokemusmittariin sillä välin. Siis jo lähes 40-vuotta olen unelmoinut levyttäväni albumillinen rock & rollia, mutta vasta nyt oli tarpeeksi omia täsmäbiisejä, mitä ikuistaa. Albumi on samalla kokoonpanon näkemys tässä ajassa siitä traditiosta, mitä kutsuttiin rhythm & bluesiksi – myöhemmin rock & rolliksi. Se aloitti vallankumouksellisen rytmimusiikki-jatkumon, joka inspiroi ja sykkii kaikilla bändin jäsenillä syvällä sisällään.”

Jo’ Buddy – laulu, kitara
Mitja Tuurala – kontrabasso
Down Home King III – rummut

Summer Jazz Club: Henriika Steidel Group & Grind 3

to 25.7.2019


Henriika Steidel on suomalais-saksalainen laulaja-pasunisti ja Summer Jazz Clubin toinen tuottaja. Toukokuussa 2019 kuultiin ensimmäistä kertaa hänen säveltämäänsä ja sovittamaansa musiikkia laululle ja big bandille. Nyt heinäkuun klubia varten ovat kappaleet saaneet uuden muodon, kun big bandin puhallinsektioiden sijaan ne on sovitettu vain kolmelle puhaltajalle. ​

Steidelin musiikkiin on vaikuttanut paljon hänen monikulttuurinen taustansa ja opiskelut ulkomailla. Steidelin kuulas ja ilmaisuvoimainen ääni liikkuu sulavasti sanallisen kerronnan ja sanattoman instrumentaalilaulun välillä. ​

”Steidelin kaikkea tekemistä, niin laulamista kuin tuota muutakin, leimaa musiikaalisuus, luonnollisuus ja luontevuus. Henriika on lavalla kuin olohuoneessaan, laulaminen on rentoa, levollista ja läsnäolevaa. Erityisen kiitoksen ansaitsee ylärekisterin helppous, korkeuksissakaan ääneen ei ilmesty minkäänlaista kireyttä. Samalla tavalla sävellykset etenevät kevyesti ja ilmavasti kuin puron virtaus”
-Pentti Ronkanen, suomijazz.com ​

Henriika Steidel – laulu
Matias Luoto – kitara
Aaro Laitinen – piano
Hanna Turunen – basso
Markus Snellman – rummut
Giovanna La Mela – trumpetti
Kalle Keränen – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna ​

https://www.facebook.com/JyvaskylaBigBand/videos/2158162764232414/Yksinkertaisia melodioita ja tarttuvia poljentoja yhdistettynä hienovaraiseen, kollektiiviseen sekä solistiseen improvisointiin ja kontrasteja, jotka tarjoavat kuuntelijoille tunnelmia kauniista herkistelystä aina röyhkeään, riehakkaaksi yltyvään soiton iloon – parhaimmillaan yhden kappaleen aikana – niistä on Grind 3:n musiikki tehty. Näillä lähtökohdilla ryhmä tavoittaa kohti nuorta kuulijakuntaa, joka ei edes ehkä vielä tiedä pitävänsä jazzista.

Bändi tarjoaa tuttua tarttumapintaa, ja samalla uudelle jazzyleisölle linkin tämän päivän soundien ja improvisoidun musiikin välillä. Raja-aitoja ei lähtökohtaisestikaan ole kaadettavaksi eikä virtuositeettia vältellä jäsenten haastaessa toisiaan seikkailuihin, joihin yleisö tempaistaan mukaan. ​

Antti Lähdesmäki – koskettimet
Ilkka Oksanen – rummut
Ari-Pekka Kauppinen – basso


https://www.youtube.com/watch?v=VPDczi-mUl8

https://www.facebook.com/Grind-3-238664016838151/

Kunnianosoitus Leevi and the Leavingsille

pe 26.7.2019


Ilta on omistettu upean, niin kovin rakkaan suomalaisyhtyeen musiikille. Luvassa todella monipuolinen kattaus Leevi-lauluja, ja joka ikinen laulu esitetään suurella sydämellä, puoliakustisella meiningillä, mitä ihanimmalla porukalla.

Kunnianosoitus Leevi and the Leavingsille:

Hanna Turunen, basso
Iina Penttilä, laulu
Lauri Sintonen, kitara & laulu
Jere Mäntykangas, kitara
Vili Kallonen, perkussiot

Popparin Kesäjamit

la 27.7.2019

SISTER DISASTER (JKL) + MÖRKT MOLN (SWE) + NIGHTMÄRR (SWE)

ti 30.7.2019


SISTER DISASTER (JKL)
Postpunkia, joka välillä riipii sydäntä ja välillä tanssittaa.

MÖRKT MOLN (SWE)
80-luvun extreme-metallista, örkeistä ja painajaisista inspiraationsa saanutta metallipunkia.

NIGHTMÄRR (SWE)
Laukkaavaa hevimetallia toinen käsi ratilla ja keskisormi ulkona ikkunasta!

Masters of the Scene plays ABBA

ke 31.7.2019


Tervetuloa kesän kuumimpiin juhliin Poppariin! Luvassa on legendaarinen, klassikkobängerien täyteinen ABBA-tribuuttibängershow!

Kultaisia hittejä tarjoilee ja tanssilattian tulikuumaksi lämmittää Masters of the Scene -yhtye eli:

Vilmagnetha Kivimäki
Salli-Frid Lehtomäki
Konsta-Björn Veijonen
Aleksi Bennyfolk
Lassi-Frid Takanen
Annagnetha Voutilainen
Friida Nättinen
Juho Seppabbanen

Railroad Men

to 1.8.2019
Trion setit sisältävät rock-klassikoita sekä rautateihin/juniin liittyviä covereita ja omia biisejä.

Kokoonpano:
Pekka Suoniemi (kitara, laulu)
Olli Ranttila (rummut)
Janne Maunula (basso)

JOPLIN

pe 2.8.2019
Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso

JOPLIN

la 3.8.2019
Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Markku Rinta-Pollari

pe 9.8.2019


Elokuun klubi-illassa sukelletaan jazzstandardien maailmaan Jyväskylän musiikkielämässä pitkään ja merkittävästi vaikuttaneen saksofonisti Markku Rinta-Pollarin johdattelemana.

Monissa jazzmuusikoiden mielellään tulkitsemissa jazzstandardeissa eli vanhoissa iskelmissä ja musikaalisävelmissä kysytään ihmisiä askarruttavia suuria kysymyksiä, kuten ”What Is This Thing Called Love”, ”What Are You Doing The Rest Of Your life?” tai ”Did You Call Her Today?” Illan kappalevalinnoilla pyritään antamaan musiikillisia vastauksia näihin tiedusteluihin: hyviä tai vähemmän hyviä. Osa kysymyksistä saattaa jäädä avoimiksi ja joihinkin voi löytyä useitakin vastauksia, varsinkin merkitykset jäävät instrumentaalisissa tulkinnoissa kuulijan mielikuvituksen varaan. Mutta tästähän jazzmusiikissa ja improvisoinnissa on myös kyse – kysymyksistä ja mahdollisuuksista moniin vastauksiin ja niiden tulkintoihin.

Jazzklubin solisitivieras Markku Rinta-Pollari tunnetaan mm. Salsamania-yhtyeen ja Jyväskylän Big Band -toiminnan kantavana voimana. Monipuolinen muusikko ja säveltäjä on tehnyt sekä musiikillista että poikkitaiteellista yhteistyötä useiden kotimaisten ja kansainvälisten muusikoiden kanssa sekä säveltänyt musiikkia myös TV-, teatteri- ja tanssiproduktioihin. Vuosina 1996-2001 Rinta-Pollari toimi läänintaiteilijana ja tämän jälkeen hän on lukeutunut Jyväskylän konservatorion popjazz-muusikoiden ammattikoulutuksen avainhenkilöihin.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Live The Vincents

la 10.8.2019
Rokkia ja rautalankaa, salin puolelle tietenkin luvassa täysi laidallinen tunnelmaa.

Seita & Friends: Espanjalainen ilta

pe 16.8.2019


Vuosi sitten Popparissa suuren suosion saanut Seita ja Friends -yhtye tekee jälleen ainoan Suomen keikkansa Jyväskylässä. Yhtyeen kotipaikka on Espanjan Andaluciassa, Fuengirolan kaupungissa, jossa yhtye on soittanut jo kymmenen vuoden ajan.

Soittajat ovat pääsääntöisesti Espanjassa talviajan vakituisesti asuvia muusikoita, mutta joukkoon mahtuu myös runsaasti rannikolla vierailevia ystäviä. Keikalla tullaan kuulemaan runsaasti espanjankielistä musiikkia mutta myös muutakin melodista poppia bändin suosikkilistoilta. Bändin keulakuva Seita on monipuolinen taiteilija niin musiikin kuin kuvataiteenkin saralla ja äidinkielen opettajana myös tekstitys vahvaa osaamista. Yhtyeessä soittaa kaksi soittajaa Jyväskylästä ja bändin viikottainen esiintymispaikka Fuengirolassa on jyväskyläläisen Pizza-Pekkarisen Kukko ravintola.

Illassa esiintyvät:
Seita Van Den Eeden
Erkki Kaikkonen
Hese Viinamäki
Tapi Leppä
Jorma Ettanen
Veksa Nyberg.

Bändin tyylin mukaisesti vierailijoitakin tulee musisoimaan. Bienvenido y vamos!!!

KELLARIKLUBI: KONSTAOG / TOMO

la 17.8.2019

Lähteenmäki-Turunen-Friman-Lankinen

ti 20.8.2019
Yksi keskisuomalaisen jazzmusiikin kultakausista tulee päätökseen, kun maestrot Friman ja Lankinen poistuvat keskuudestamme pääkaupunkiseudun rientoihin. Vielä yhden kauniin tiistai-illan ajan he tarjoilevat jazzia ja suuria tunteita muiden paikallisten tulkitsijoiden kera. Ilta kulkee tutun kaaren mukaan: yks setti housebändillä ja siihen perään jamit.

$Jaminavaajat$ :
Ville Lähteenmäki: foni tai bassoklara
Lassi Friman: kitara
Melik Turunen: basso
Aapo Lankinen: rummut

KONSAN YKKÖSTEN TUTUSTUMISJAMIT

ke 21.8.2019

The Dick Hawks making movies

to 22.8.2019


Haukkasiskot soittavat uusimpia biisejään yhden räyhäkkään setin verran.

Tuntuuko, että haukkaelokuvien jatkumo ei ole vielä saavuttanut klii-kli-kliimaksiaan? The Dick Hawks pistää liikkuvan kuvan historian uusiksi ja tallentaa selluloidille sulosiiveniskunsa soittimiin. Tee tavallisesta torstaista haukempi ja tule yleisöksi noin tunnin mittaiselle keikalle!

Vapaa pääsy!

Huomaa, että tämä on early bird -keikka: showtime jo klo 18.

Linkopii ja Bad Sauna

pe 23.8.2019
Linkopii ja Bad Sauna saapuu Jyväskylän legendaariseen Poppariin elokuussa! Kannattaa tulla paikalle seuraamaan kesän räjäyttävintä rokkishowta! Kunnon menoilta luvassa!

Linkopii:
Linkopii tuo näkyjä kaaoksen pyörteistä, mystisestä arjesta ja repaleisesta rakkaudesta. Nahkaa-debyyttialbumillaan Suomen kansaa ravisuttanut rock-nelikko kaahailee kohti vaaran ydintä…
Keikalla kuullaan uusia biisejä ja tietysti vanhoja klassikoita!!

Bad Sauna:
Bad Sauna on bändi. Jos tarkempia määritelmiä tarvitaan niin voisi esim. käyttää määritelmiä ”hyvä bändi” tai ”rokki bändi”. Bad Sauna soitaa lujaa ja kovaa, lempeesti. Jos Sonic Youth ja Dinosaur jr. harrastaisi villiä suojaamatonta seksiä jonkun saksalaisen krauttipumpun kanssa ja siitä syntyisi lapsi niin se voisin kuullostaa Bad Saunalta, tai sit ei. Ei näitä juttuja voi ennustaa.

Drink Floyd Wish You Were Beer

la 24.8.2019


Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara
Ben Granfelt: kitara, laulu
Jukka Jylli: basso
Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu
Nicke Lindholm: rummut, laulu

Bryn Jones tulkitsi Pink Floydia walesilaisella karheudella. JUKKA Jylli kruunattiin progeillan työn sankariksi, sillä juuri ennen KW-keikkaa hän oli jo urakoinut Drink Floyd -yhtyeen riveissä.
Pink Floydia on tributoitu jatseilla ennenkin (mainio iso tamperelainen Pulse-yhtye vuonna 2015), ja tälläkin kertaa suomalainen kunnianosoitus piti kutinsa. Nyt kokoonpano oli normaaleja PF-kuvioita huomattavasti pienempi, mutta näin riisuttunakin oikein toimiva.

Bändi iloitsikin siitä, että ”pubiyhtye pääsi kerrankin isolle lavalle ja ison yleisön eteen, näitä keikkoja pitää hoitaa lisää”.

Se että siirtyminen isolle näyttämölle onnistui ongelmattomasti ja yleisön vangitsevasti oli etenkin yhtyeen kahden keulakuvan ansiota. Walesilaisella Bryn Jonesilla on upea, persoonallinen ja rosoinen rock-ääni, joka istui hienosti Floydin klassikkobiiseihin. Ja kitaristi Ben Granfelt sitten, hän ei lähtenyt imitoimaan Floyd-kitaristi David Gilmouria soundi soundilta, vaan veti tyylikkäästi gilmouria beninä.

Keikan huipentaneessa Comfortably numb –encoressa Granfeltin massiivinen soololuukutus kirvoitti ansaitusti yhdet Keitelejazzin historian suurimmista huutomyrskyistä.

Taisivat Drink Floydin pojat jopa vähän hämmästyä aiheuttamaansa mekkalaa. Ei ihmettelemistä, Pink Floydin sävellykset vain yksinkertaisesti kestävät aikaa ja yhdistävät samalla sukupolvia, ja Drink Floydin tulkinnat olivat juuri sopivasti yhtä aikaa nöyriä ja Jonesin äänen ansiosta persoonallisia.

Drink Floyd Wish You Were Beer

la 24.8.2019


Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara
Ben Granfelt: kitara, laulu
Jukka Jylli: basso
Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu
Nicke Lindholm: rummut, laulu

Bryn Jones tulkitsi Pink Floydia walesilaisella karheudella. JUKKA Jylli kruunattiin progeillan työn sankariksi, sillä juuri ennen KW-keikkaa hän oli jo urakoinut Drink Floyd -yhtyeen riveissä.
Pink Floydia on tributoitu jatseilla ennenkin (mainio iso tamperelainen Pulse-yhtye vuonna 2015), ja tälläkin kertaa suomalainen kunnianosoitus piti kutinsa. Nyt kokoonpano oli normaaleja PF-kuvioita huomattavasti pienempi, mutta näin riisuttunakin oikein toimiva.

Bändi iloitsikin siitä, että ”pubiyhtye pääsi kerrankin isolle lavalle ja ison yleisön eteen, näitä keikkoja pitää hoitaa lisää”.

Se että siirtyminen isolle näyttämölle onnistui ongelmattomasti ja yleisön vangitsevasti oli etenkin yhtyeen kahden keulakuvan ansiota. Walesilaisella Bryn Jonesilla on upea, persoonallinen ja rosoinen rock-ääni, joka istui hienosti Floydin klassikkobiiseihin. Ja kitaristi Ben Granfelt sitten, hän ei lähtenyt imitoimaan Floyd-kitaristi David Gilmouria soundi soundilta, vaan veti tyylikkäästi gilmouria beninä.

Keikan huipentaneessa Comfortably numb –encoressa Granfeltin massiivinen soololuukutus kirvoitti ansaitusti yhdet Keitelejazzin historian suurimmista huutomyrskyistä.

Taisivat Drink Floydin pojat jopa vähän hämmästyä aiheuttamaansa mekkalaa. Ei ihmettelemistä, Pink Floydin sävellykset vain yksinkertaisesti kestävät aikaa ja yhdistävät samalla sukupolvia, ja Drink Floydin tulkinnat olivat juuri sopivasti yhtä aikaa nöyriä ja Jonesin äänen ansiosta persoonallisia.

Summer Jazz Club: KAMA Kollektiv & Musta Nasa

to 29.8.2019


Lumi narskuu jalkojen alla, sudenkorennon siivet värähtelevät ilmassa, talven autioittama hiekkaranta kuiskaa kesän muistojaan tuuleen.
Tätä on KAMA – Suomen kielen sana tavaralle, asioille, jutuille. KAMA on arjen pieniä asioita, luonnon pieniä ihmeitä, jotka välillä jäävät meiltä kaikilta huomaamatta.

Kansainvälisten muusikoiden kollektiivi yhdistelee laulettua ja instrumentaalia, Pohjoismaalaista jazzia ja populäärejä melodioita maalaillen lumoavia maisemia yli erilaisten tunteiden ja tunnelmien.

Yhtyeen esikoisalbumi, ”KOTI”, julkaistiin 29.3.2019. Se on äänitetty ja miksattu Fattoria Musica- studiolla Osnabrückissa, Saksassa. Levyn julkaisukiertueet vuonna 2019 sijoittuvat mm. Alankomaihin, Saksaan sekä Suomeen.

Kirsi-Marja Harju – trumpetti, laulu, mbira, sävellys
Aurora Hentunen – piano
Jonathan Nagel – kontrabasso, sävellys
Yoad Korach – rummut

https://open.spotify.com/album/0F162QlUJRaIY5wSljK6Na?si=qitfz7RNT5q1FFdSVTbCygMusta Nasa on kollektiivi, jonka ytimenä toimii Panu Korhosen, Veli-Matti Silanterän ja Markus Snellmanin muodostama trio. Vahvoihin sovituksiin perustuva ohjelmisto sisältää jazzstandardeja, populaarimusiikin klassikoita, Chopinin pianotaidetta sekä originaalimateriaalia suoraan Korhosen sävellyskynästä.

​ Panu Korhonen on klassisen pohjan omaava pop/jazz-koulutuksen saanut 25-vuotias jyväskyläläinen pianisti ja musiikkipedagogi. Jazz-musiikki on lähimpänä hänen sydäntään, sillä genre tarjoaa selvästi vapaimmat kädet sovittamis- ja säveltämistyöhön. Mustan Nasan kokeilevat sovitukset tutuista klassikoista ovat alusta alkaen Panu Korhosen omaa käsialaa.

​ ​ Panu Korhonen – piano
Veli-Matti Silanterä – basso
Markus Snellman – rummut

Wine Garden: Viralliset jatkojamit!

pe 30.8.2019

Wine Garden: Viralliset jatkojamit!

la 31.8.2019

UNYA (levynjulkkari) + Maagine

ke 4.9.2019


SHOWTIME klo 20.30

Soittojärjestys:
Maagine
UNYA

UNYA on Hilkka Louhivuoren sävellysten ja pitkäaikaisten ystävysten ympärille muotoutunut vuonna 2017 perustettu yhtye, jonka jäsenet kuvailevat musiikkiaan indie-elektro-hopiksi, ja hakevat musiikkiinsa taitavasti kansainvälistä soundia, pitäen kuitenkin laulukielenään suomen. Juuri suomenkieliset lyriikat tekevät yhtyeestä poikkeuksellisen, sillä vastaavanlaista musiikkia suomeksi tekeviä yhtyeitä ei löydy kuin korkeintaan kourallinen. Unyan persoonallista ja elokuvallista äänimaailmaa on verrattu mm. Yonaan, Karinaan sekä Vestaan. Ulkomaisista artisteista vaikutteita on kuultavissa mm. James Blakelta, Bon Iveriltä sekä Bonobolta.

7.6. julkaistu albumi on äänitetty helmikuussa 2018 Kiikalan puukirkossa, mikä antoi koko albumille poikkeuksellisen pehmeän ja kuitenkin ytimekkään soundin.

UNYA-yhtyeen omaa nimeä kantava esikoisalbumi on trip-hopin, jazzin ja modernin pop-laulun rajapinnalla vaivattomasti seikkaileva kokonaisuus. Avarat äänimaisemat, moderni studiotuotanto luovat jäntevän rungon Hilkka Louhivuoren maailmanluokan laulumelodioille.

”Sekoituksessa on hyvä määrä trip hopin eläväisempää laitaa, ripaus orgaanista maailmanmusiikkia ja ehkä hiven vaikeasti määriteltävää modernia jazziakin.”
– desibeli.net (30.4.2019)

Spotify: https://spoti.fi/2QSJnpU
Youtube:https://bit.ly/2vi54FR
Facebook: https://www.facebook.com/unyamusic/
Instagram: https://www.instagram.com/unyamusic/

Hilkka Louhivuori – laulu, koskettimet & elektroniikka
Lauri Kallio – kitara & elektroniikka
Ilkka Oksanen – rummut & samplet
Pekka Löhönen – basso & bassosyntetisaattori
Maagine on Jyväskylässä vuonna 2017 perustettu Suomisoul-yhtye. Nuorten huippumuusikoiden virtuositeetti ja yhteenhitsautunut rytmi, yhdistettynä laulaja Matti Halosen sekä kitaristi Tatu Lehdon nokkelasti kirjoitettuihin biiseihin, luovat yhtyeelle persoonallisen ja raikkaan soundin, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, kuitenkin yhdistävänä tekijänään syvälle juurtunut groove.

Matti Halonen – laulu
Tatu Lehto – kitara
Panu Korhonen – koskettimet
Hanna Turunen – basso
Aapo Lankinen – rummut
Aku Tervakangas – perkussiot
Laura Helander – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna
Antti Kuusela – trumpetti


Spotify: https://open.spotify.com/artist/3yWG1c5aFgMGs1iSHRT9NK
Facebook: https://www.facebook.com/maagineband
Instagram: https://www.instagram.com/maagineband

Aurora Hentunen Quartet & Friman-Jaakonaho-Halttunen

to 5.9.2019
AHQ eli Aurora Hentunen Quartet, joka julkaisi suositun debyyttialbuminsa Second Spring v. 2018, saapuu myös Poppariin uuden Frost -albuminsa julkaisukiertueella. Kvartetti tunnetaan suomalaisen luonnon ytimestä nousevasta modernista jazzsoundistaan, jota täydentävät mm. helposti lähestyttävät kansanlaulun omaiset melodiat ja sähköiset efektit. Yhtye on otettu hyvin vastaan sekä kotimaassa että Euroopassa: Frost-albumin kiertue jatkuu syksyllä Suomen jälkeen Hollannissa, Saksassa, Ranskassa sekä Belgiassa. Yhtyettä, jonka jäsenet ovat saaneet koulutuksensa Suomessa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa, kiitetään mm. musiikin tuoreudesta, saumattomasta yhteissoitosta sekä korkeatasoisesta ammatillisesta otteesta.

Aurora Hentunen – piano, laulu
Joona Kilponen – trumpetti
Veli-Matti Silanterä – basso
Ville Luukkonen – rummut

“parhailta raidoiltaan aivan kotimaista huippuluokkaa”
– Jazzpossu

”Second Spring on esikoislevyksi huomattavan omaääninen pieni mestariteos. Se kertoo Hentusen omakohtaisia tarinoita niin vahvasti, että ne tulevat lähes iholle.”
-Mika Terho / Etelä-Saimaa

“a tasteful album, full of surprises, refreshing arrangements and unexpected moments. A definite touch of “the Scandinavian”. Well-played by top musicians from the new generation”
– Jasper van’t Hof


aurorahentunen.com
facebook.com/aurorahentunenmusic
instagram.com/aurorahentunen/

Friman-Jaakonaho-Halttunen

Friman-Jaakonaho-Halttunen on uusi Jyväskyläläinen jazztrio, joka sai alkunsa kevättalvella 2019. Ohjelmisto koostuu uusista alkuperäisistä sävellyksistä, sekä standardeista, joita lähestytään tämän päivän akustisella soundilla jazzin perinteitä kunnioittaen.

Lassi Friman (s. 1994) on Tampereelta kotoisin oleva kitaristi. Tällä hetkellä hän opiskelee musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja aloittaa syksyllä opinnot Sibelius-Akatemian jazzlinjalla. Monien kokoonpanojen lisäksi hän myös säveltää ja opettaa kitaransoittoa.

Jyväskyläläinen basisti Petri Jaakonaho (s. 1983) on toiminut muusikkona ja soitonopettajana suomalaisen rytmimusiikin parissa. Eri yhtyeiden kanssa Jaakonaho on soittanut lukuisilla eri festivaaleilla ja klubeilla Suomen lisäksi myös muualla Euroopassa ja New Yorkissa. Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemian jazzlinjalla.

Kasper Halttunen (s. 2001) on nuori huippulahjakas jazzrumpali, joka suorittaa musiikkialan perustukintoa Jyväskylän konservatoriolla. Halttunen on opiskellut jo neljä vuotta Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa jazzmusiikin aineryhmässä ja soittaa mm. Junior All Star Big Bandissä ja Jazz JKL collectivessa.

Soittojärjestys:
Friman-Jaakonaho-Halttunen
Aurora Hentunen quartet

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 6.9.2019


Huippusuosittu Melodisen popin Musaklubi aloittaa viidennen kautensa useasti toivotulla teema-illalla eli Beatles-musiikilla. Musaklubi on osoittautunut ennen kaikkea suurten ikäluokkien kohtaamispaikaksi muisteluineen, jälleen näkemisineen ja iloisine rupatteluineen suosikkimusiikin merkeissä. Myös nuoremmat ovat löytäneet Musaklubin omakseen alkuillan nautintona.

Tulevalla kaudella tullaan pitämään erilaisia teemailtoja joista ensimmäisenä tämä Beatles. Hehän aloittivat tämän nuorisomusiikin vallankumouksen musiikillaan, vaatetuksellaan ja pitkillä hiuksillaan, omilla hienoilla sävellyksillään, huumorillaan jne.Popparibändissä soittavat:
Ari Oinonen
Pepe Hämäläinen
Arska Vesterinen
Veksa Nyberg
Juha Ahtilinna

ja eiköhän Inkkukin lavalla käy.

LASPACE klubi

pe 6.9.2019


Musiikkina on afrobeats, dancehall, Reggeaton, hip hop ja RnB

Musiikista vastaavat Dj ganze ja Dj willz

Esiintyjät: Riddim Queens

Riddim Queens on vuonna 2015 perustettu Jyväskyläinen esiintyvä Dancehall & Afrobeats & Twerk -fuusio tanssiryhmä.

Tapahtuma alka klo 22:30-04:00

Vili Kalllosen B-tutkinto

ke 11.9.2019
Suomalaisella musiikkikampuksella seitsämän vuotta kytenyt Romanttisesti rummuilla -trilogia saa päätöksensä, kun viimeisessä osassa soitellaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun lipun alla meikäläisen B-tutkinto pop/jazz-rummuista.

Konsertissa kuullaan tunteroisen aikana kappaleita mm. Totolta, The Beatlesilta, JVG:ltä ja Knowerilta. Myös pari demoa vuosikymmenen takaa saa neitsytmatkansa.

Pelipaikalla ääntä ovat tuottamassa:
Kaisa Halmemies, laulu
Aki Saira, puhaltimet
Markus Penttinen, kitara
Aaro Laitinen, koskettimet
Hanna Turunen, basso
Vili Kallonen, rummut
Matti Korhonen, miksaus

Tervetuloa etsimään konsertin punaista lankaa!

”Rakkaudesta lajiin”
-Vili

Fly me to the moon – Marian Petrescu Sextet feat. Ville Lauttamus

pe 13.9.2019
Marian Petrescu Sextet koostuu kokeneista jazz-muusikoista, joiden tulkinta nojaa vahvasti improvisaatioon. 
 Ville Lauttamus laulaa mm. Frank Sinatran tuotantoa sekä swing-kauden klassikoita. Marian Petrescu Bandin kokoonpano:

Marian Petrescu, kansainvälisesti tunnettu Grammy palkittu pianisti

Mihai Petrescu, basso

Ville Lauttamus, laulu

Juha Lauttamus, trumpetti & flyygelitorvi

Matti Korhonen, pasuuna

Aki Saira, tenorisax ja klarinetti

Reijo Hirvi, rummut

JYRMY esittää: Nirvana Tribute Unplugged

pe 13.9.2019


Kurt Cobainin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta, minkä vuoksi Nirvana Tribute aktivoituu akustisesti tulkitsemaan MTV Unplugged In New York -albumin kokonaisuudessaan.

Kiitelty on äänenpainetta, millä live -soitantaa toteutetaan ja sitä kestää herkempikin korvapari. Kynttilän loisteessa ja viinin viipyilessä, voi rauhaisasti istuen nauttia kuulemastaan.

Illan toteuttaa JYRMY ry
www.fb.me/jyrmy
@jyrmyjkl

Sami Saari ja Jazzpojat

la 14.9.2019


Sami Saari saapuu Jazzpoikien kanssa Popparin lavalle tuplakeikan merkeissä la 14.9.! Ensimmäinen keikka klo 19 ja toinen klo 22.30.

Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta.

Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen, jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2018 ja keikkailee ahkerasti ympäri Suomea.

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

Ennakkoliput osoitteesta: https://www.freiproductions.fi/kauppa/

Sami Saari ja Jazzpojat

la 14.9.2019


Sami Saari saapuu Jazzpoikien kanssa Popparin lavalle tuplakeikan merkeissä la 14.9.! Ensimmäinen keikka klo 19 ja toinen klo 22.30.

Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta.

Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen, jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2018 ja keikkailee ahkerasti ympäri Suomea.

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

Ennakkoliput osoitteesta: https://www.freiproductions.fi/kauppa/

Jazz Jkl Live: Mikko ”Gunu” Karjalainen Italian Quartet

to 19.9.2019


Soitettuaan useita kiertueita eri yhtyeissä päättivät trumpetisti Mikko Karjalainen ja italialaisrumpali Alessandro D’Anna perustaa täysin omaa ohjelmistoaan esittävän jazzkvartetin. Pianisti Andrea Rean ja basisti Daniele Sorrentinon täydentämä kokoonpano hitsautui yhteen menestyksekkäällä kiertueella Italiassa tämän vuoden helmikuussa. Kvartetin musiikkia hallitsee vastustamaton svengi ja hienostunut kommunikaatio. Sen ohjelmisto koostuu Karjalaisen sävellyksistä sekä tarkoin sovitetuista jazzklassikoista.

”Gunun” suvereenia ja lyyristä trumperinsoittoa on kuultu yli sadalla levyllä mm. Ricky-Tick Big Bandin, Teppo Mäkysen Teddy’s West Coastersin, Timo Lassyn ja Anna Puun seurassa. Kotimaan kaikkien tärkeimpien jazzmuusikoiden kanssa esiintynyt virtuoosi tunnetaan omien kokoonpanojensa ohella myös Pori Jazzien karismaattisena jami-isäntänä. Napolista kotoisin olevat Andrea Rea ja Daniele Sorrentino vaikuttavat italian ykkösaltisti Stefano di Battistan yhtyeessä, roomalaislähtöinen Alessandro D’Anna puolestaan newyorkilaistuneen pianisti Benito Gonzalesin triossa.

Mikko ”Gunu” Karjalainen – trumpetti ja flyygelitorvi
Andrea Rea (IT) – piano
Daniele Sorrentino (IT) – basso
Alessandro D’Anna (IT) – rummut

White Cloud Fire + Niko Rimbacher

pe 20.9.2019
White Cloud Fire is an Italian-Finnish rock band formed in 2017 after lead singer Andrea Brosio’s participation to the TV-show ”The Voice Of Finland”. In 2019 White Cloud Fire accomplish a successful tour in the UK supporting their debut album ”So Far So Good on Planet Earth” featuring the legendary Hanoi Rocks founder Michael Monroe as backing vocalist and producer on their first single release ”Libertà”.

Andrea Brosio – Vocals
Ilkka Kainulainen – Guitars
Jaakko Pellotsalo – Bass
Paulo Poverini – Drums


www.whitecloudfire.com

Hanhisalo, Le Roi & femme balba

la 21.9.2019


Eero, Aaro ja Pasi täyttävät vuosia, joten mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa asiaa kuin vetämällä kovia keikkoja! Lauteille astelee illan aika kolme huikeaa showta eli Le Roi, femme balba ja Pasi Hanhisalo.

facebook.com/leroiyhtye
facebook.com/femmebalba
facebook.com/hanhisalopasi

KELLARIKLUBI: SUNTRACE / STONEFOOT / GLASS WIPE

to 26.9.2019


SUNTRACE

”Kannuksen seudulla on tehty kivikautisia löytöjä…” kertoo Wikipedia. Onneksi Kivikasvojen sijaan meillä onkin 10% aiempaa nopeampaa punkkia. Eli siis 10% parempaa. Vakavasti, Suntracen alkuvuoden Japan-EP laittoi klubi-isännälle jauhot suuhun. 10% nopeammin kuin mikään muu punk-lätty tänä vuonna.

STONEFOOT

Aikamatkaputkilo jatkuu Stonefootin kanssa ehkäpä vieläkin kauemmas menneeseen; aletaan nimittäin leikitellä grungella. Alice in Chains, Velvet Revolver, Mudhoney… vivahteita viuhuu siihen tahtiin, että liene reilua olettaa bändin vielä hakevan omaa suuntaansa. Tämä yhtye on nimittäin riivitty kellarin lavalle niin tuoreena ettei bändistä edes löydy vielä studiotallenteita; vain kämäisiä live-videoita keikoilta ympäri Suomea, kera hämmentyneinä polvilleen jätetyn yleisön. Varmaan parempi että tulet vain katsomaan mistä on kyse ennen kuin kyselet mitään linkkejä sun muita.

GLASS WIPE

Glass Wipe pyyhkii lavan distilloimalla yhdeksänkymmentäluvun lopun soundit niin kiihkeään ja tarttuvaan pakettiin, että Artturi-sedältä pääsee nostalgiakyynel. Distillers, The Offspring- kaikki nämä plus tarroilla peitetty Stratocaster. Kyllä te tiedätte mitä täältä tulee.

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Sini Pajunen

pe 27.9.2019


Perjantain jazzklubi keinahtelee leppoisten länsirannikkolaisten jazzrytmien tahdissa, kun laulaja Sini Pajunen tulkitsee jälleen Chet Bakerin tunnetuksi tekemiä klassikkokappaleita uusin kääntein. Mahtavaääninen, tummasävyiseksi ja bluesahtavan rosoiseksikin luonnehdittu Pajunen on laulanut mm. Blue Birdy Quartetissa, esiintynyt usein Company Uusi Maailman solistina sekä toiminut taustalaulajana useissa eri genreissä. Laulaja esiintyy monesti myös duona pianisti Marian Petrescun sekä kitaristi Kai Korteilan kanssa.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Diving Ducks

la 28.9.2019
Diving Ducks will be performing at Poppari unleashing some never before heard new original songs and some old favorites!

Marian Petrescu trio featuring Antti Heerman

to 3.10.2019
Marian Petrescu Trio feat. Antti Heermann alkuperäiskokoonpanolla Popparissa!
Antti Heermann on useaan kertaaan palkittu parhaana suomalaisena jazzviulistina. Tämä kannattaa kokea pitkästä aikaa.

Lavalla:
Antti Heermann – viulu
Marian Petrescu – piano
Mihai Petrescu – basso
Raimo Väyrynen – rummut

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 4.10.2019
Popparibändin teemana lokakuun Musaklubissa on Bädding-ja kitaramusiikki. Rauli Bädding Somerjoki oli suomalaisen rockin pioneeri, mutta häneltä onnistui myös iskelmät ja jopa tangot. Hän myös teki muutamia sävellyksiä joista tuli kuolemattomia klassikoita. Laulaja on taas ajankohtainen kun kesän festareilla kuultiin runsaasti hänen musiikkiaan. Popparibändi tulkitsee yhden setin Bäddingin musiikkia.

Toinen setti koostuu kitaramusiikin helmistä ja myös muutamia yleisön toivebiisejä tulkitaan. Pepe, Juha ja Veksa lauleskelevat illan teeman mukaisia kappaleita ja Popparibändi säestelee tanssittavaksi ja kuunneltavaksi melodista poppia.

Popparibändissä soittavat:

Juha Ahtilinna
Upi Helkovaara
Pepe Hämäläinen
Ari Oinonen,
Veksa Nyberg
Arska Vesterinen

Popparibändi soittaa Baddingin musiikkia ja Shadowsin kitarakappaleita.

Jazz Jkl Live: Herd

pe 11.10.2019


Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio Herd juhlistaa 10-vuotista taivaltaan Suomen-kiertueella lokakuussa. Kiitellyn X-albumin viime helmikuussa julkaisseen kolmikon juhlakiertue sisältää yhteensä 14 paikkakuntaa ja se toteutetaan yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa.

Vuonna 2009 perustettu, vibrafonisti Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostoma Herd tunnetaan erityisesti lukuisista eri yhteistyöprojekteistaan, joista mainekkain lienee suomalaiseen jazziskelmään pureutunut huippusuosittu Jazzbasilli yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia HERD-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa eri solistivieraiden kanssa, voittamalla arvostetun European Jazz Competition -kilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla sekä kiertämällä mm. Australiassa sekä Etiopiassa.

Uuden X-albuminsa myötä Herd on juhlavuonnaan palannut juurilleen pelkistetyn ja vivahteikkaan triosoiton pariin. Albumilla kolmikko hyödyntää rohkeasti studioteknologian mahdollisuuksia, mutta livenä Herd luottaa edelleen vankasti akustisen svenginsä dynamiikkaan. Vastikään mm. Pori Jazz -festivaalla esiintynyt yhtye onkin aktiivisella konsertoinnilla hionut keikkasettinsä timanttiseen kuntoon, joten lokakuun keikoilla luvassa on taatusti kovassa iskussa oleva jazztrio.

Panu Savolainen – vibrafoni
Mikko Pellinen – ukulelebasso
Tuomas Timonen – rummut

Kuva: Otto Virtanen

Teranga-ilta @ Poppari

la 12.10.2019


”TERANGA” is as much a word as it is a concept. In Wolof language it means hospitality, welcoming and generosity.

Teranga-Night is true to this message by bringing people of all cultures together to enjoy music and dance, but also to share and learn from each other.

Line up:
Es-ow and the Ridial Band

Es-ow is a Senegalese reggae and Afro-pop artist who in 2012 founded the Ridial Band in Helsinki together with other ambitious musicians from Senegal, Cameroon, Congo, Spain and Finland. Ridial band’s music is an energetic mix of rhythms, sounds and melodies that combine various band members, as well as the roots of afro-funk, reggae from, hip hop, afro-beat and jazz. Es-ow’s songs rooting for her all the ideology of equality, the right to seek and eager to help those in need. The lyrics also reflect the multicultural grounds for the African-rooted music from different continents, as they are sung in English, Fulan, Mandinga, diolan, wolofin, French and Spanish languages.

Mama Africa Senegal

Mama Africa Senegal is a group of Senegalese professional drummers and dancers. The core members are childhood friends and brothers, all born and raised in the HLM neighbourhood of Dakar. Since childhood they have spread out all over the world (Finland, Belgium, Germany, France, Japan, Tunisia and USA). Mama Africa‘s concert is an expressive, engaging show full of energy and joy. It consists of skillful musical arrangements, performed with instruments such as djembe, sabar, doundoun, kora, balafon, tama etc. Music is, of course, accompanied by singing and dancing. Dance numbers represent West-African impressive, beautiful and physically demanding dance steps both in choreographic and breath taking individual solos.

We invite everyone to attend the main concert wearing African clothes. It is not obligatory, but would make this event even more special if we all celebrated the power of West African music also through the clothing style.

Reservations for Poppari gig: ticket@waawafrica.com

Ticket sales at the door start at 21.30

Jore Marjaranta

pe 18.10.2019


Jore Marjaranta on suomalainen muusikko, joka tuli julkisuuteen 1990-luvun alussa Leningrad Cowboysin jäsenenä. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers. Hän on ollut soolouralla vuodesta 2000 lähtien ja on julkaissut useita hittisinglejä, joista tunnetuimmat ovat Haaveet kaatuu (elokuvasta Pahat pojat) ja Miten pelko lähtee (elokuvasta Minä ja Morrison). Joren seitsemäs soololevy Hetket kuvina julkaistiin syyskuussa 2016.

Jore Marjarannan soolouran alusta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Hän juhlistaa pitkää uraansa julkaisemalla vuoden tauon jälkeen uuden laulun nimeltään Kauemmin. Laulu on alkuperäiseltä nimeltään Longer ja se on Dan Fogelbergin hitti vuodelta 1979.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jore-marjaranta-poppari-jyvaskyla-lippuja/63721

Hide & Cover

la 19.10.2019
2000-luvun jälkipuoliskolla Jyvässeudulla vaikuttanut rockmusiikin tribuuttibändi Hide & Cover soittaa 10 vuoden tauon jälkeen comeback-keikan ravintola Popparissa lauantaina 19.10.2019

Luvassa tiukkaa rock-asennetta ja paljon oman aikakautensa ikimuistoisimpia biisejä jämäkästi tulkittuna. Bändi coveroi muun muassa Europea, Bon Jovia, Dioa, Ozzya, Iron Maidenia, Rainbowta ja monia muita kasarin ja ysärin klassikoita.

Kokoonpano: Janne Oksanen, laulu
Matti Kärävä, kitara
Jaakko Kaski, kitara
Hannu Holopainen, basso
Hannu Ahokas, koskettimet
Reijo Mustakorpi, rummut


Lipputuloilla lennätetään laulaja paikalle Keski-Euroopasta ja maksetaan miksaajalle.Symposium: Mitä on filosofia? 17.00-19.00

ma 21.10.2019
Järjestäjä: Mephisto ry

Filosofiasta puhuvat kaikki, mutta kuka osaa sanoa, mitä on filosofia? Mikä filosofian ja filosofisen tutkimuksen luonne, päämäärä, metodi ja erityisyys suhteessa muihin oppialoihin? Kutsumme niin vasta-alkaneet kuin edistyneemmätkin mukaan tutkimaan filosofian olemusta.

Ohjelma koostuu kolmesta alustuksesta, kysymyksistä ja keskusteluista. Tapahtumassa puhuvat John Pajunen, Ilmari Räisänen ja Onni Hirvonen Jyväskylän yliopiston Yhteiskuntatieteiden- ja filosofian laitokselta. Symposium on Jyväskylän yliopiston filosofian ainejärjestö Mephisto ry:n kuukausittainen keskustelutapahtuma. Tervetuloa!

KELLARIKLUBI

to 24.10.2019


Lokakuu vie kesän valon rippeet mennessään ja tuo tilalle pimeät taivaat ja pudonneiden lehtien täyttämät vesilammikot. Ei hätää! Kierrä vesilammikot ja seuraa poptaivaan nuoria nousevia tähtiä kohti Popparin ovea. Lokakuun kellariklubilla ei palvota surua eikä anneta pimeydelle valtaa. Tarjolla on nimittäin:

SAKEA ILTA

Rähjäisellä matkailuautollaan suoraan indieskenen sydämeen ja/tai klubi-isännän tärykalvoille päräyttänyt Sakea Ilta tarjoili tänä vuonna esikoisalbuminsa ”Ei palvota surua”, jolla nuori yhtye esittelee vaikutteiltaan laajahkon mutta silti tiukan oppimäärän uusvanhaa suomalaista poprockia. PMMP + Stella + SMG + Ultra Bra, mut ilman löysiä täytebiisejä. Tai Anni Sinnemäkeä.

Antaudu: https://open.spotify.com/track/6QtZpR42yyVxHeMiPjxiwn?si=17eBUF0XRma1_ydTcTkA2A

Palvo: https://www.facebook.com/sakeailta/

VICTORIAN

Illan avaa omalla tavallaan vimmaisempi, vaikutteiltaan asteen laajemmalta pohjalta ponnistava Victorian. Vuosituhannen alun pianorockia, diskojytää. Gruuveja ja koukkuja, moneen makuun ja tyyliin. Tiedossa on siis kaksi kovaa nuorta bändiä, jotka kannattaa tulla tsekkaamaan vielä kun se onnistuu ilmaiseksi!

Kuules: https://open.spotify.com/track/2T0t7FmjnBwnKRvtKHUCYi

Tutustus: https://www.facebook.com/victorianjkl/

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Joona Toivanen

pe 25.10.2019


Göteborgissa nykyään vaikuttava, jyväskyläläislähtöinen pianisti Joona Toivanen esiintyy Jazz Jkl Collectiven solistivieraana lokakuun Perjantain jazzklubilla. Klubi-illan ohjelmisto herkuttelee tällä kertaa tunnetuilla Blue Note -klassikoilla; luvassa on valittuja paloja mm. Herbie Hancockin, John Coltranen, Grant Greenin ja Lee Morganin levytyksistä.

Tänä vuonna 80-vuotisjuhlaa viettävää Blue Note Recordsia pidetään jazzmusiikin historian merkittävimpänä levy-yhtiönä. Ominaista Blue Noten julkaisuille on laatu, tyyli ja ajan paras musiikki. Yhtiön kultakauden (1950-70) albumit määrittivätkin vahvasti aikaa kestävällä tavalla sekä jazzmusiikin soundia että visuaalista kuvastoa.

Joona Toivanen on Jyväskylästä kotoisin oleva jazzpianisti ja säveltäjä, sekä itsekin Blue Notella julkaissut artisti. Vuodesta 2002 Ruotsissa asunut muusikko konsertoi aktiivisesti myös Suomessa Joona Toivanen trion ja muidenkin kokoonpanojen kanssa. Toivanen on julkaissut useita levyjä muillekin kansainvälisille levymerkeille ja tehnyt kiertueita Euroopassa, Aasiassa, Australiassa ja USA:ssa eri yhtyeillä. Pianistin omassa ilmaisussa sekoittuu tyylikkäällä tavalla jazzin perinne ja avant-garde.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Tuomas Paukku – kitara
Joona Toivanen – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Kuva: Elisa Caldana

Laspaceclub

pe 25.10.2019

Kauko Röyhkä soolo

la 26.10.2019


Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan.

Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996.

Röyhkä on kirjoittanut myös muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon. Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä.

Kauko Röyhkä: Facebook // Spotify

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/kauko-royhka-poppari-jyvaskyla-lippuja/61701

Jazz Jkl Live: Jussi Lehtonen Quartet

to 31.10.2019


Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon viime syksynä pokannut rumpali Jussi Lehtonen saapuu kvartettinsa kanssa Jyväskylään viimeisimmän Live at Koko Jazz Club -levynsä tiimoilta. Vahvan energisestä ja tiukasti svengaavasta soittotyylistään tunnettu rumpali vakuuttaa yleisönsä myös säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana. Lehtonen inspiroituu afroamerikkalaisesta jazzperinteestä; tuoreella albumilla viitataankin muun muassa John Coltraneen ja Wayne Shorteriin.

Lehtosen kanssa rytmisektion muodostavat viron nuoret leijonat, Holger Marjamaa ja Heikko Remmel. Näiden lahjakkaiden muusikoiden intoutunut työskentely sulautuu saumattomasti yhteen Lehtosen svengaavan soiton kanssa. Saksofonissa kuullaan Lehtosen luottomiestä useista projekteista, virtuoottista Joonatan Rautiota.

Joonatan Rautio – saksofoni
Holger Marjamaa (EST) – piano
Heikko Remmel (EST) – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Kaija Kärkinen & Ile Kallio

pe 1.11.2019


Kaija Kärkinen ja Ile Kallio aloittivat yhteisen musiikillisen matkansa Hullusta yöstä vuonna 1991. Siitä lähtien pari on keikkaillut ahkerasti sekä bändin kanssa että duona. Kaija Kärkinen ja Ile Kallio ovat julkaisseet yhdessä kymmenen studioalbumia sekä yhden kokoelman. Vuonna 1995 julkaistun ensilevyn hitti Sade toikin kaksikon kerralla koko kansan tietoisuuteen. Siitä lähtien jokainen julkaistu albumi on tuonut lisää nimikkeitä Kaijan ja Ilen meriittilistaan, muun muassa Täysikuu, Aurinko nousee taas, Valkoiset valheet, Jan ja Kuka saa kyyneleet.

Uusin albumi, Köyhän naisen paratiisi, julkaistiin maaliskuussa 2012. Levyllä on omien kappaleiden lisäksi covereita, jotka ovat vuosien varrella kulkeneet mukana, sydämessä ja keikoilla. Suomenkieliset tekstit ovat yhtä lukuunottamatta Kaijan käsialaa.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/kaija-karkinen-ile-kallio-poppari-jyvaskyla-lippuja/61700

keeshlifemovie 2 leffan julkaisu & Henrik (entiseltä nimeltä ”Vercace Henrik”)

la 2.11.2019
Keeshlife Movie 2 Jyväskylän ensi-ilta! Näitä juhlia et halua missata, jos satut muistamaan ensimmäisen keeshlife elokuvan ja kyseisen leffan enskarit (ei haittaa vaikka et muistaiskaan!).

Tyyli on sama kuin aina ennenkin, elikkä hyvin kotikutoinen. Musiikista ja hurmoksen jatkuvuudesta vastaa elokuvan jälkeen Henrik! yhtyeineen, jonka keikat on yleensä aika hulluja ja mukaansatempaavia. Vähän niinkuin leffakin!

Open Mic Freestyle

ti 5.11.2019

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 8.11.2019


Marraskuun Musaklubi vietetään poikkeuksellisesti vasta kuukauden toisena perjantaina, eli 08.11. Illan teemana on elokuvamusiikki, josta löytyy runsaasti musiikillisia helmiä tunteellisista balladeista rytmiseen menoon.

Toinen setti koostuu yleisöltä tulleisiin toiveisiin mm. Glen Campbell kappaleista ja myös bändin omista toivebiiseistä. Illan solistiksi tulee jälleen kuuntelijoiden suosikki Inkku, jonka upealla äänellä tulkitut balladit ovat herkistäneet kuulijakunnan.

Popparibändissä soittavat:
Arska Vesterinen
Ari Oinonen
Veksa Nyberg
Juha Ahtilinna
Pepe Hämäläinen

Katri Ylander

la 9.11.2019


Katri Ylander tuli koko kansan tuntemaksi vuonna 2005 sijoittuen Idolsin toisella tuotantokauden kilpailussa toiseksi. Kilpailun jälkeen Katri solmi levytyssopimuksen Sony BMG:n kanssa ja kesäkuussa 2006 ilmestyi hänen omaa nimeään kantava esikoisalbumi, jonka ensimmäinen singlejulkaisu oli ”Onko vielä aikaa?”. Seuraavan ”Kaikki nämä sanat” -levyn vuoro oli lokakuussa 2007. Kolmas albumi ”Valvojat” ilmestyi vuonna 2009. Radioissa soivat edelleen hitit ”Mansikkamäki”, ”Aamuaurinkoon”, ”Välitunnilla” ja ”Valehdellaan”.

Katri palasi uudella musiikilla pitkän tauon jälkeen Suomen Musiikin Kari Hynnisen yhteydenoton kautta marraskuussa 2018 singlellä ”Sinä pärjäät” (säv.: Sami Kurppa, san.: Johanna Viksten, Lotta Salonen). Toukokuussa 2019 oli toisen singlen vuoro ja Antti Kleemolan ja Inka Nousiaisen tekemä ”Sano mulle jotain kaunista” -kappale nousi hienosti soittoon monelle radiokanavalle.

Katri tunnetaan luonnonkauniista ja vahvasta äänestään ja tunteisiin vetoavasta tulkinnastaan. Kuulijat ovat monta vuotta kaivanneet tätä upeaa laulajaa takaisin ja näin päätös paluusta sai alkunsa!

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/katri-ylander-duo-poppari-jyvaskyla-lippuja/61705

Mighty M & The Blues Bandits

la 9.11.2019
Mighty M & The Blues Bandits tarjoilee kolmen monipuolisen muusikon tuoreen näkemyksen vanhoista ja vähän uudemmistakin bluesklassikoista. Ohjelmistosta löytyy kappaleita mm. seuraavilta artisteilta: SRV, Jimi Hendrix, Freddie King, Elmore James, Allman Brothers, Robert Johnson ja ZZ Top.

Rytmiryhmän vuosien saatossa yhteenhioitunut groove yhdistettynä villiin alkukantaiseen kitarointiin tuo uudenlaisen blueskokemuksen, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tarinat soolojen välissä kertoo Mighty M rouhealla laulusoundillaan.

Kitara & laulu – Perttu Mujo
Basso – Marko Varonen
Rummut – Veikko Kyyrö

Luova ilta

ti 12.11.2019
Luova ilta tulee taas!

Haluatko päästää sisäisen taiteilijasi valloilleen? Koetko olevasi todellinen stand-up koomikko tai haluatko tuoda huonot vitsisi kaikkien tietoisuuteen? Pysyykö kitara vain joten kuten käsissäsi vai oletko ihan kunnon virtuoosi? Entä odottavatko keskeneräiset tai valmiit runosi pöytälaatikossa kuulluksi tulemista? Kehutaanko lauluääntäsi tai laulatko usein suihkussa? Nyt sinulla on mahdollisuus esiintyä yksin tai ottaa mukaan koko jengi!

Psykologian ja kasvatustieteiden aineärjestöt Stimulus, Pedago, Emile, Abakus, Varkaat ja Pedaali järjestävät tiistaina 12.11. Luovan illan Popparissa. Illan ideana on open stage. Jokainen saa siis tulla esiintymään haluamallaan tavalla tai ihan vain nauttimaan illasta ja muiden esityksistä. Esiintymään ilmoittaudutaan ennakkoon, mutta lava on mahdollista vallata vielä illan lopussa. Kyseessä on hyvän ja rennon fiiliksen ilta, joten esiintymään voi tulla matalalla kynnyksellä taidoista riippumatta.

Popparin kamat ja soittimet ovat käytössä illalla. Näet ne täältä: http://ravintolapoppari.fi/laitteisto/

Ilmoittautuminen päättyy 8.11. klo. 20.00.

Ilmoittautumislomake: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSNpYGQiP_EphL7s7RrNpS9PlQjmlVJy5fgRZkIQoO_X_TRQ/viewform

Niklas Winter Modern Mainstream Trio

ke 13.11.2019
Niklas Winter on suomalainen jazzkitaristi ja säveltäjä. Winter on vuosien varrella esiintynyt monien maailmanlaajuisesti tunnettujen muusikoiden kanssa (esim. Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Kirite Kanawa, Jesse Van Rulleri, Cameron Brown, Henry Lowther, Ted Curson, Lars Jansson, Jukkis Uotila, Teemu Viinikainen, Karl-Martin Almqvist, Fumio Yasuda, Ino Nobuyoshi, Jani Moder, Morten Lund, Jesper Bodilsen, Severi Pyysalo)

Popparissa yhtye soittaa Winterin omia sävellyksiä ja moderneja jazzstandardeja.

Niklas Winter – kitara
Petri Jaakonaho – basso
Touko Ruokolainen – rummut

Jazz Jkl Live: Mariana Swarg Sexteto Universal

to 14.11.2019


Mariana Zwarg Sexteto Universal on monikansallisen värikäs kokoonpano, jonka rytmikäs musiikillinen keitos käyttää hulvattomasti pääraaka-aineinaan brasilialaista musiikkiperinnettä, jazzia ja maailmanmusiikkia. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa!

Laajalti Euroopassa ja Brasiliassa esiintynyt yhtye perustettiin vuonna 2016 juhlistamaan legendaarisen brasilialaismuusikko Hermeto Pascoalin 80-vuotisjuhlia vakiintuen pian kiinteäksi kokoonpanoksi. Yhtyeenjohtaja ja puupuhaltaja Mariana Zwarg on Pascoalin kummitytär, ja yhtye esittää Zwargin ja Pascoalin sävellyksiä.

Sexteto Universalin perustajajäseniin kuuluva perkussionisti, Jyväskylän oma poika Sami Kontola innostui Brasilian rytmeistä jo pikkupoikana. Kontola on syventynyt aiheeseen perinpohjaisesti asumalla Rio De Janeirossa pitkiä ajanjaksoja.

Mette Nadja Hansen (DEN) – laulu
Mariana Zwarg (BRA) – saksofoni, huilut
Johannes von Ballestrem (GER) – piano
Ricardo Sá Reston (BRA) – basso
Sami Kontola – perkussiot
Pierre Chastel (FRA) – rummut

Yksityistilaisuus 18-21.30!!

pe 15.11.2019

JUJU

pe 15.11.2019
Juju on streamannut kaksi kulta levyä ”Mustavalkosta 2011” ja ”Julius Kivi On Hullu 2014”, sekä yhden tuplaplatina-singlen ”Onnelliseksi”, platina singlen ”Hullu”, sekä kaksi kulta-singleä ”Huuda” ja ”7 ämmää”. Hän on ollut ehdolla myös Emma-gaalassa vuoden hiphop-levystä.

Yhteen laskettuna artisti on streamannut eri palveluissa yli 40 miljoonaa kertaa.

QUEEN TRIBUTE by The Voice of Finland finalist Andrea Brosio & Band

la 16.11.2019
A night of celebrating one of the most famous Rock band of all time with all their hit songs. Performed by The Voice of Finland 6 finalist Andrea Brosio, together with his band.

Andrea Brosio – vocals
Eero Nurmela – guitars, backing vocals
Lauri Leno – bass, backing vocals
Juha Hämäläinen – drums
Iida Häkli – keyboards, backing vocals

PUHKUPILLIT

to 21.11.2019


Tule, näe ja koe puhallinmusiikin täyteinen ilta, kun Puhkupillit tarjoilee kultaisia hittejään marraskuun harmauteen! Tästä illasta ei menoa, tunnelmaa eikä glitteriä puutu. Jos et usko, tule katsomaan!

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Mikko Innanen

pe 22.11.2019


Marraskuun Perjantain jazzklubilla uppoudutaan Thelonious Monkin räiskähtelevään sävellystuotantoon mahtavan saksofonistin, Mikko Innasen johdattelemana.

Jazzin historian merkittävimpiin ja omalaatuisimpiin uudistajiin lukeutuva Thelonious Monk (1917-1982) tunnettiin paitsi erikoisesta habituksestaan, myös kulmikkaan yllättävästä sekä paikoin humoristisesta pianonsoitto- ja sävellystyylistään. Monk on Duke Ellingtonin jälkeen kaikkien aikojen toiseksi levytetyin jazzsäveltäjä, mistä tekee erityisen huomattavaa kappaleiden kokonaismäärä. Duken sävellyskynä tuotti yli tuhat kappaletta, kun taas Monkin n. 70. Monkin tunnetuimpia sävellyksiä ovat esimerkiksi Round Midnight, Blue Monk ja Well You Needn’t.

Saksofonisti Mikko Innanen (s.1978) on yli kaksikymmenvuotisen uransa aikana vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kotimaan innovatiivisimmista jazzmuusikoista. Kysytty rivimuusikko ja arvostettu yhtyeenjohtaja tunnetaan lukuisista yhtyeistä ja kansainvälisistä projekteistaan, kuten esim. Gourmet, Mr. Fonebone, Stefan Pasborg’s Odessa 5 ja Mikko Innanen 10+.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Mikko Innanen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

EDU KETTUNEN – Levynjulkaisukiertue

la 23.11.2019


KEIKKA ON LOPPUUNMYYTY

Edu Kettunen esiintyy duona Popparissa levynjulkaisukiertueellaan. Edun tunnetuimpia lauluja ovat mm. ”Lentäjän poika” ja ”Autioilla rannoilla”.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/edu-kettunen-poppari-jyvaskyla-lippuja/63671

Tervetuloa mukaan puhuttelevaan iltaan!

Jazz Jkl Live: Joona Toivanen Trio + Olli Hirvonen New Helsinki

su 24.11.2019


Jazz Jkl Liven syyskauden huipentava tuplakeikka! Yli kaksi vuosikymmentä toiminut Joona Toivanen Trio palaa taas maailmalta kotiareenalleen tuoreen biisimateriaalin saattelemana ja New Yorkissa vaikuttava palkittu kitaristi Olli Hirvonen tuo musiikillisen laboratorionsa Suomen-kiertueellaan jyväskyläläistenkin ihmeteltäväksi.

Joona Toivanen Trio

Jyväskylässä uransa ensiaskeleet ottanut Joona Toivanen trio ei kotikaupungissaan paljon esittelyä kaipaa. Jo yli kaksikymmentä vuotta toiminut pianotrio on vuosien aikana kiertänyt maailmaa ja julkaissut useita levyjä, joista viimeisin, XX, voitti arvostetun Teosto-palkinnon viime vuonna. Trion musiikki kumpuaa pohjoismaisesta lyyrisyydestä, mutta on erityisesti XX-levyn myötä ottanut vaikutteita minimalismista jossa perinteisen jazzin kaavoja kyseenalaistetaan kekseliäästi. Trio äänittää syksyn aikana tulevan levynsä joten aivan uunituoretta triomusiikkia on luvassa!

Joona Toivanen – piano
Tapani Toivanen – basso
Olavi Louhivuori – rummut


Olli Hirvonen New Helsinki (USA/FIN)

New Yorkissa vuodesta 2011 asunut Olli Hirvonen on yksi menestyneimpiä suomalaisia jazzkitaristeja maailmalla. Lappeenrannasta kotoisin oleva Hirvonen on mm. voittanut Montreux’n kansainvälisen jazzkitarakilpailun ja hänet on huomioitu useissa merkittävissä jazzmedioissa. Hirvoinen on julkaissut kolme albumia omalla nimellään, joista uusimman Displace-levyn julkaisee elokuussa 2019 amerikkalainen Ropeadope Records.

Uusimmalla levyllään Hirvonen demonstroi persoonallista ja hyvinkin uniikkia lähestymistapaansa jazzmusiikkin ja kitarismiin. Vuodesta 2015 toiminut New Helsinki -kokoonpano on toiminut Hirvosen laboratoriona yhdistellen musiikkiinsa elementtejä jazzista, progressiivisesta rockista, noise-rockista, sekä nykyklassisesta musiikista.

Hirvonen valmistui musiikin maisteriksi Manhattan School of Music:ista vuonna 2013, jonka jälkeen hän on luonut uraa New Yorkissa freelance-kitaristina ja yhtyeenjohtajana. Rivimuusikkona Hirvosesta on tullut kysytty kitaristi etenkin uuden ja haastavan jazzmusiikin esittämiseen. Uutistoimisto NPR on nimennyt yhtyeen piansti Luke Marantzin ”Among the best young American jazz pianists” -tittelillä. Basisti Marty Kenney on soittanut uransa aikana mm. David Berkmanin ja Rich Perryn kanssa, ja rumpali Nathan Ellman-Bell tunnetaan tätä nykyä etenkin somehitti Brass Against -yhtyeen riveistä, sekä mm. kitaristi Rotem Sivanin triosta.

Olli Hirvonen – kitara
Luke Marantz (USA) – piano
Marty Kenney (USA) – basso
Nathan Ellman-Bell (USA) – rummut

Seppo Muhonen & Marian Petrescu

ke 27.11.2019
Suuria tunteita ja tunnelmaa taas Popparissa! Country- ja jazzballadeja, tunnettuja ja tuntemattomampia sävelmiä vuosien varrelta. Tulkkeina the One and Only Marian Petrescu ja Seppo Muhonen.

Heikki Sillanpään C-tutkinto

ke 27.11.2019

KELLARIKLUBI: My Fair King / Puolimatka

to 28.11.2019


Marraskuu? Paremminkin Parraskuu, sillä klubin parrasvaloihin astuu taas ihan parrasta mahdollista nuorta talenttia. Parrakasta, eli ei. Illan ohjelma tarjoaa indien lyhyen oppimäärän kepeästä rosoon.

—–
MY FAIR KING

Jyväskyläläinen My Fair King edustaa Keski-Suomen vaihtoehtorokkiskeneä, vuollen vuosituhannen alun melankoliasta oman pikku anteeksipyytelemättömän soppensa.

Perehdy: https://www.facebook.com/myfairking/

Fiilistele: https://www.youtube.com/watch?v=jy5WexFFETA
—–
PUOLIMATKA

Illan avaa Tampereen indie rockin freesein tulokas, Puolimatka. Puolimatkassa menestykseen oleva bändi pistäytyy kellariklubilla ensimmäisen Jyväskylän keikkansa merkeissä. Tsekkaa alta tuore sinkkulohkaisu ’Enimmäkseen sitä’.

Tutustu: https://www.facebook.com/thepuolimatka/

Kuuntele: https://www.youtube.com/watch?v=DnrCarEMFuQ
—–
ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY! TERVETULOA!
—–
Kellariklubi on kuukausittain järjestettävä klubi Jyväskylän Popparissa, tavoitteenaan tarjota keikkoja paikallisille, tai vähemmän paikallisille, nuorille, tai vähemmän nuorille esiintyjille. Klubien tyylisuunta vaihtelee laidasta laitaan, genrerajoituksia ei ole. Haluatko esiintymään? Ota yhteyttä!

YKSITYISTILAISUUS 18-22,30

pe 29.11.2019

U. PASANEN BAND & FRIENDS

la 30.11.2019
Keskisuomalaisen rytmimusiikin höyryjuna U. Pasanen Band ystävineen saapuu ja täyttää kirjaimellisesti Popparin lavan 8-henkisen blues/soul/funk/rock -ryhmittymän voimin. Luvassa taas niitä bändin tuttuja taattuja omia hengentuotteita maustettuna ripauksella klassikkoteoksia.

U. Pasanen Band:
Seppo ”U.” Pasanen – kitara
Joonas Pasanen – kitara
Juha-Antti Helama – basso
Asko Vikki – rummut
Harri Häkkinen – laulu


Friends:
Kalle Keränen – saksofoni
Antti Kettunen – saksofoni
Jyrki Lindlöf – koskettimet

Pinja Koala & Meeri Sarjasto

ti 3.12.2019
Meeri Sarjasto on jyväskyläläinen artisti, jonka tyyli on sekoitus nykypoppia, singer-songwriteriä ja räppiä. Biisit pohdiskelevat nuoren naisen elämää, karttamatta vaikeitakin aiheita. Musiikki on tehty rennon rehellisellä ja ajoittain jopa ironisellakin otteella. Sarjastolta on ilmestynyt kaksi singleä ja täyspitkä albumi on tuloillaan lähitulevaisuudessa.

Meeri Sarjasto – laulu
Kaisa Halmemies – taustalaulu
Jari Erma – kitara
Robin Widjeskog – koskettimet
Marko Varonen – basso
Vili Kallonen – rummut

Pinja Koala on Jyväskyläläinen räppäri, joka on tehnyt omaa musiikkia kesästä 2016 lähtien. Syksyllä 2017 Koala keräsi ympärilleen yhtyeen, jotta artisti pääsee paremmin toteuttamaan musiikillisia unelmiaan. Pinja Koala on värikästä räppiä, joka hakee tunnelmia soulin ja jazzin maailmoista. Lyriikoissa pohditaan elämää realistisesti mutta aina pilke silmäkulmassa!!

Pinja Koala – Räppi, saksofoni
Riku Haapala – Basso
Henry Lightfoot – Rummut
Benjami Koskinen – kitara
Miiro Kesti – Koskettimet

VIMMA (Aapo Lankisen B-tutkinto)

ke 4.12.2019
Progressiivisen rockin, kansanmusiikin ja kantaaottavan nykyrunouden voimakas yhdistelmä on toden totta kyseessä, kun Etnogaalan 2020 Vuoden Tulokas -ehdokas VIMMA esiintyy Popparissa.

Folk/rock-orkesteri on juuri julkaistun ”Meri ja avaruus” -albumin sekä huhtikuussa 2019 julkaistun Studio Live EP:n myötä ollut näkyvästi esillä festivaaleilla ja klubeilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Eeva Rajakangas – laulu, akustinen kitara
Pessi Jouste – viulu
Roope Jokinen – viulu
Jaakko Arola – saksofoni
Otto Porkkala – sähkökitara
Aino Kallio – piano
Santeri Kettu – basso
Aapo Lankinen – rummut

Rumpali Aapo Lankinen suorittaa konsertin yhteydessä B-tutkinnon Jyväskylän Ammattikorkeakouluun.

Jazz Jkl Live: Oddarrang

to 5.12.2019


Jazz Jkl Liven syyskausi saa komean päätöksen rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaaman Oddarrangin levynjulkaisukonsertissa. Viidennen pitkäsoittonsa julkaisevan yhtyeen dramaattisessa musiikissa sekoittuu tyylikkästi sävyjä niin skandinaavisesta jazzista, postmodernista rockista, maailmanmusiikista kuin klassisestakin musiikista. Sitä vievät eteen päin monumentaaliset riffit, dynaaminen kerroksellisuus sekä mieleenpainuvat vahvat melodiat.

Alun perin jyväskyläläinen Olavi Louhivuori on yksi Suomen kansainvälisesti aktiivisimmista ja palkituimmista jazzmuusikoista. Mm. Joona Toivanen Triosta, Ilmiliekki Quartetista ja Alexi Tuomarila Triosta tuttu rumpali myös säveltää aktiivisesti yhtyeilleen ja välillä suuremmille orkestereille. Louhivuori on jakanut lavan monien kansainvälisten huippujen, kuten Tomasz Stankon, Lee Konitzin, Anthony Braxtonin ja Marilyn Crispellin kanssa.

Osmo Ikonen – sello ja syntetisaattorit
Ilmari Pohjola – pasuuna ja syntetisaattorit
Lasse Sakara – kitara
Lasse Lindgren – basso ja syntetisaattorit
Olavi Louhivuori – rummut ja syntetisaattorit


Kuva: Tero Ahonen

Avant Garden ja Lojohh

to 5.12.2019
Avant Garden on Helsingissä kesällä 2013 perustettu rock-yhtye, joka sekoittelee musiikissaan muun muassa vaihtoehto- ja indierockia sekä Kalifornian aavikoiden stonerpsykedeliaa. Yhtyeen perustajakolmikon (Jaakko Inkinen, Teemu Kaipomäki ja Ville Hardén) mukaan lavalle ehtiessään liittyvät livejäsenet Samuli Hyvönen ja Konsta Vehkala. Bändi julkaisi omaa nimeään kantavan ensimmäisen kokopitkänsä syksyllä 2017.

Jaakko Inkinen – Laulu & kitara
Teemu Kaipomäki – Laulu & kitara
Ville Hardén – Basso
Samuli Hyvönen – Koskettimet & kitara
Konsta Vehkala – Rummut

Jo viime vuosikymmenen puolella Äänekoskella perustettu Lojohh julkaisi kolmannen albuminsa ”Tosikertomuksia havumetsien maasta” joulun alla. Bändin musiikki on tekijöidensä näköistä ja kuuloista suomenkielistä alternative rockia, jossa erään keikka-arvion mukaan on mukana ”rehtiä rock ’n’ rollia, jopa klassisen punk-sahaamisen kaikuja, energiaa ja hyökkäävyyttä”. Tarttuvia kertosäkeitä, nasevia ja humoristisia tekstejä, kolme (tai neljä) sointua ja tanssittavia rytmejä, siitä on tässä kyse. Isoimmiksi vaikuttajikseen kysyttäessä bändi nimeää Leevi and the Leavingsin, System of a Downin ja Musen.

Paolo Corveleyn – Laulu & kitara
Konsta Vehkala – Rummut & laulu
Juho Heinonen – Basso & laulu

Linnan jatkoilla Niskavaara & Siikanen – Kahden solistin duo

pe 6.12.2019
Laulaja Konsta Niskavaara ja kitaristi Olli Siikanen esittävät populäärimusiikin klassikkoteoksia. Harvakseltaan, mutta useita vuosia soittanut duo versioi musiikkia sekä koti-Suomesta että kauempaa. Luvassa on revittelyä sekä tunnelmointia kahden solistin voimin.

Olli Siikanen gtr

Konsta Niskavaara voc, gtr

Railroad Men

la 7.12.2019
Trio syntyi ideasta soittaa rautateihin ja juniin liittyviä rock-covereita. Myöhemmin ohjelmistoon on tullut myös omia biisejä. Lisäksi keikat sisältää annoksen parhaita rock-klassikoita.

Kokoonpano: Pekka Suoniemi (kitara, laulu), Olli Ranttila (rummut) ja Janne Maunu (basso). Trion uusimmat julkaisut voi tsekata seuraavista linkeistä: Train is on fire

https://www.youtube.com/watch?v=JgBuuFZKiQg

Houston, we have a problem https://www.youtube.com/watch?v=7QHye1kw5QI

Gradian pop/rock -työpajat

ma 9.12.2019

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 13.12.2019
Marraskuun tapaan myös joulukuussa Musaklubi vietetään poikkeuksellisesti kuukauden toisena perjantaina 13.12 koska soittajat haluavat polttaa itsenäisyyspäivän kynttilät kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Perinteitä kunnioittaen jo neljättä vuotta vietetään ”vaaleanpunaista” Steeples-pikkujoulua. Ensimmäisellä tunnilla muistellaan historiaa, soitellaan vähän erikoisempia kappaleita ja pidetään muuten vaan hauskaa. Toinen tunti on sitten ”pinkkiä” Steeples-herkkumusaa tuvan täydeltä eli stemmalaulu kajahtaa komeasti.

Pikkujoulun tapaan saattaa lavalla vierailla myös muitakin solisteja…Vuoden viimeinen Musaklubi tuo helpotusta joulukiireiden keskelle koska musiikki on mukava asia.

Steeples-yhtyeessä soittavat:
Upi Helkovaara
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterinen

Ossian Smith levynjulkkari + Gentle Savage

pe 13.12.2019
OSSIAN SMITH

Ossian Smith on Jyväskylässä asuva kitaristi-laulaja, joka yhdistelee musiikissaan sävyjä rock & rollin alkuhämäristä aina nykypäivään. Klassisista soundeista huolimatta katse on siirretty peruutuspeilistä suoraan myrskyn silmään, johon kiidetään tarttuvien biisien ja ajattoman svengin voimalla.


GENTLE SAVAGE

Rock avaa karsinat. Gentle Savage kehrää kuin iso kissa, ulvoo kuin susi ja vie lampaat mennessään.

KELLARIKLUBI

la 14.12.2019

JAMK:n pop/rock- ja soul-bändit

ti 17.12.2019
JAMK:n musiikkipedagogit ylpeinä esittävät:

Hot Tin Roof sekä Soulikki tiistaina 17.12.2019 n. klo 19-21 Ravintola Popparissa.

Kaksi bändiä – kaksi settiä. Koe (lähes) koko pop/rock -musiikin ja mustan rytmimusiikin historia yhdessä illassa!

LAURANDER Quartet

ke 18.12.2019
Laurander Quartet soittaa saksofonisti Laura Helanderin kynästä sauhunneita kappaleita, joissa maalataan kuvaa mm. luonnosta, unimaailmasta ja sydänsuruista. Biisit pohjautuvat vahvoihin melodioihin ja solistiseen ilotteluun jazzmusiikin hengessä. Lavalla nähdään myös Jyväskylän kuuminta hottia, kun lavalle Lauran kanssa astelee pianisti Panu Korhonen, basisti Hanna Turunen ja rumpali Aapo Lankinen. Kyseessä on myös tämän yhtyeen ensimmäinen keikka, joten paikalla kannattaa olla!

Keikka on samalla Laura Helanderin B- tutkinto.

Kaisa & Jouluhygge

to 19.12.2019


Jouluhygge valtaa Popparin to 19.12. klo 19 alkaen! Viime vuosien tapaan paikallisista muusikoista koottu kvartetti tarjoilee pari settiä perinteikästä joulujazzia sekä rakastettuja suomalaisklassikoita raikkain omin sovituksin. Mukana on myös uudempia sävelmiä ja yhteislauluakin on luvassa.

Hygge on tanskankielinen sana, jonka voisi suomentaa vaikkapa kodikkaan mukavuuden ja läsnäolon tunteeksi. Kaisa opiskelee tuolla hyggeilyn luvatussa maassa ja on aika tartuttaa rentoa joulumieltä myös kotikonnuilla.

Tervetuloa hyggeilemään livemusiikin parissa, vaikkapa lämpimän glögikupposen ääressä!

The Hygge Bänd:
Kaisa Halmemies – laulu, viulu
Panu Korhonen – koskettimet
Hanna Turunen – basso
Vili Kallonen – rummut

Matti Korhonen – äänitekniikka.

Konsertin jälkeen lava on talon tapaan vapaa jamittelulle.

Perinteiset Tapsan jamit. House Band avaa. LOPPUILTA VAPAA PÄÄSY

to 26.12.2019


Blues-, rock-, ja pop-klassikoita

Marius Pirhonen – laulu, kitara
Valtteri Rouhiainen – basso
Konsta Koskinen – koskettimet
Aku Tervakangas – rummut

Avauksen jälkeen alkaa genrevapaat jamit ja Korhosen Matti miksaa!!!

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Emilia Nojonen

pe 27.12.2019


Vuosikymmenen päättävällä Perjantain jazzklubilla tunnelmoidaan Sarah Vaughanin tunnetuksi tekemien ikivihreiden jazzkappaleiden tahdissa. Jazz Jkl Collectiven solistivieraana hehkuu nuori ja lahjakas Emilia Nojonen.

Emilia Nojonen on syntyjään jyväskyläläinen jazzlaulajatulokas. Hän asuu tällä hetkellä Helsingissä ja opiskelee jazzmusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Luvassa on tunnelmallisen herkkää ja vilpitöntä tarinankerrontaa, kun Emilia ottaa käsittelyyn hänelle itselleen tärkeän laulajan äänittämiä kappaleita.

Sarah Vaughan (1924-1990) oli kaikkien yksi aikojen rakastetuimmista naisäänistä jazzin historiassa. Vaughan tunnettiin erityisen taidokkaista tulkinnoistaan ja virtuoottisista improvisaatiostaan.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Emilia Nojonen – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Let`s Eppelin & 70`s Show

ti 31.12.2019


Maailman neljänneksi vanhin yhä toimiva Led Zeppelin-tribuutti Let´s Eppelin juhlistaa 30. toimivuottaan jo perinteisellä uuden vuoden keikauksella. Illan jyräyttää käyntiin Let´s Eppelin maltillisesti uudistetulla ohjelmistolla ja vuoden 2020 tietämillä laulava kitaristi Miika Tarvainen astuu lavalle muuttaen kokoonpanon 70´s Showksi. Luvassa mm. ratkir(i)emukkaita tuplakitaralurituksia. Paranoid soitetaan.

Jorma Hietamäki (laulu)
Jukka Viitasaari (kitara)
Juha-Antti Helama (basso)
Pasi Pekkarinen (rummut)

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.