Keikat 2011

LAVA VAPAANA!

la 1.1.2011
Tervetuloa soittelemaan ja laulelemaan!

Wooden Island klo 23.00

pe 7.1.2011
Jyväskyläläiset kiinnostavan musiikin lähettiläät jälleen Popparissa! Luvassa meneviä ja tulevia elämyksiä musiikin moninaisilta laidoilta.

Open Stage

la 8.1.2011

Monday Club Vapaat Jamit

ma 10.1.2011

Trio Punahilkka & Laura Moisio ja bändi klo23

pe 14.1.2011
Trio Punahilkka

Trio Punahilkka lämmittää perjantaista pakkasiltaa soittamalla yhden setin verran melodista – rytmistä – puhtoista ja rosoista jazz-musiikkia. Kappaleet ovat omia ja yhteisiä sävellyksiä vuosien varrelta.

Siiri Partanen-drs – Miikka Mäkitalo-b – Hilkka Louhivuori-pno

Laura Moisio

Laura Moisio on nouseva laulaja-lauluntekijä Tampereen vilskeestä.

Moisio yhtyeineen soittaa lempeästi korviin istuvaa poppia.

Lauran laulut ovat suomenkielisiä tarinoita elämästä, hyvästä – hankalasta – tasaisesta ja sen sellaisesta.

Tutustu osoitteessa www.myspace.com/lauramoisio – ja tule keikalle!

Blues Live&Big Papa Taavila Group

la 15.1.2011
Blues Liven! 2011 talven ja kevään konsertti- sekä jamipäivät Popparissa aloittaa 15 tammikuuta Big Papa Taavila Group (3€ – jäsenet 2€)

Monday Club & Riku Mäkelä klo21

ma 17.1.2011

Chank Groove

pe 21.1.2011
Chank Groove on neljän nuoren ammattimuusikon instrumentaalikokoonpano – joka on erikoistunut viihdyttämään baarikansaa tanssikelpoisella musiikillaan. Omaperäiseksi orkesterin Suomen kapakkakeikkakartalla tekee jazzformaatin yhdistäminen bilebändin viihdyttävyyteen ja rockyhtyeen energisyyteen. Musiikillisen keitoksen lopputuloksessa on vivahteita funkista – soulista – jazzista ja rockista. Yhtyeen funktio on toimia samanaikaisesti ensiluokkaisena tunnelman kohottajana sekä bändin jäsenten musiikillisena leikkikenttänä. Chank Groove on saanut yleisöiltään hyvän vastaanoton – johon on sisältynyt niin vilpitöntä reimua kuin hämmennystäkin: Chank Groove on ihan erilainen bilebändi.

Club Moustache Randy Barracuda LIVE!

la 22.1.2011
Club Moustache potkaisee vuoden 2011 käyntiin loistavan artistivieraan kera. Tammikuun vieraaksi saapuu Randy Barracuda joka tunnetaan mm. Imatran Voima ja Itäväylä yhtyeistä. Barracudan musiikkia voisi kuvailla yhdistelmäksi elektronisia elementtejä sekoitettuna funk-rytmeihin. Barracuda julkaisi vuoden 2009 lopussa ylistetyn sooloalbuminsa – joka sai huikean vastaanoton. Lue Soundin arvostelu levystä: http://www.soundi.fi/arvostelut?nid=9895 Levyjä soittavat tutut Moustache-Dj:t Rogacki – Kojo – Midnight Express ja Cortes.

Boris the Condutor klo19

su 23.1.2011
Steaming hot rautalankaa from Finland! Surf/rautalanka/instrumental-musiikkia sunnuntai illan ratoksi soittaa Boris the Conductor. Keikka on samalla Esko Kilpeläinen JAMK:n opintojen päättökonsertti.<bR
Esko Kilpeläinen: kitara – Teemu Aho: basso – Juho Ilkko: koskettimet Janne Mathlin: rummut

JAO:n Perusopetuksen pop/jazz-laulajat esiintyvät

ma 24.1.2011
esiys alkaa klo 18.00

Monday Club & Tiina ja Toni klo 21

ma 24.1.2011

NIRRI BOYS

to 27.1.2011
Nirri Boys on fuusioituma kolmesta henkilöstä sekä häidän suurilta osin yhteisistä musiikillisista ambitioistaan. Soitossaan sekä sävellyksissään Nirrit kurottavat laihat – lähmäiset kätösensä akustisen orgaaniseen sekä improvisoituun toteutukseen. Kissaa rääkätään – unohtamatta kuitenkaan melodioita. Tekemisen vimma – idiotismin ruumiillistuma sekä musiikin kaartuviin mutkiin ajaminen satanen lasissa pitävät Nirrin kiireisenä. Peace.

Blues Live

pe 28.1.2011

SiCi & Boogie Brothers

pe 28.1.2011
SiCi & the Boogie Brothers laittavat Popparin ylösalaisin sekä yleisön villiksi tänä perjantaina! Illan ohjelmassa luvassa kipaleita popin – soulin ja funkin suurilta tähdiltä mm. Michael Jackson – Justin Timberlake – Jill Scott – Wild Cherry… You better be there! Yeah!

New Metro BOYS klo20

la 29.1.2011
Hyväntekeväisyys konsertti! Konsertin tuotto lahjoitetaan Jyväskylän Seudun Parkinsson Kerholle. Osa ohjelmistosta koostuu 5.1.2011 lepoon lähteneen Urpo Salovaaran 1950-luvun vanhasta keikkaohjelmistosta.

LIPUT ENNAKKOON BAARILTA! Ovet avataan klo 19.00.

praesens klubi klo 21.00

su 30.1.2011
Ilia Belorukov (s. 1987) on pietarilainen saksofonisti – joka esiintyy sekä soolo- että yhtyemuusikkona free jazzin – vapaan improvisaation ja noisen suunnalla. Ilia on nuoresta iästä huolimatta vakiinnuttanut paikkansa Venäjän kokeellisen musiikin kentällä. Viime vuosien aikana häneltä on ilmestynyt pitkälti toistakymmentä julkaisua – joiden äänityksestä ja jakelusta hän pääosin vastaa itse.

http://www.myspace.com/belorukov

The Henologists on harvakseltaan kokoontuva kolmen vapaan improvisoijan yhteenliittymä. Trion musiikkia on luonnehtinut dynaaminen kurinalaisuus sekä pyrkimys kasvattaa intensiteettiä pienten mutta tarkoin harkittujen musiikillisten eleiden myötä.

Jaakko Tolvi on monesta liemestä tuttu rumpali ja lyömäsoittaja. Hänen hyperaktiivinen rumputyöskentelynsä oli keskeinen osa uuden suomalaisen vapaan improvisaation airuen – Rauhan Orkesterin anarkistista soundia – mutta sittemmin hän on soittanut free folkia Päivänsäde-kollektiivissa – nyrjähtänyttä poppia Transkaakko-yhtyeessä – ja heavy metal -improvisaatiota Pymathon-duossa Tiheäsalon kanssa.

Topias Tiheäsalo opiskeli klassista kitaraa Turun konservatoriossa – mutta on opintojensa jälkeen keskittynyt vapaaseen improvisaatioon. Kuluneen vuosikymmenen aikana hän on soittanut monissa kotimaisissa vapaan musiikin kokoonpanoissa – mutta pääosin hänet tunnetaan sooloesityksistään. Helsinkiläinen Tyyfus-levymerkki julkaisi näitä sooloja levyllisen nimellä Eyes of a Dead Lamb vuonna 2007. Tiheäsalon herkkä musiikillisen tilan taju tekee jokaisesta äänestä merkityksellisen – tuolin narina ja sormien kitka kieliä vasten ovat musiikillisesti yhtä potentiaalisia kuin Derek Baileyn perinnölle pohjaava pointillistinen sävelrypäs. Tiheäsalo tunnetaan myös metalli-improvisaatioduo Pymathonin vikkeläsormisena solistina sekä John Faheyn kitaramusiikin taitavana tulkkina.

Jari Kaukua on Jyväskyläläinen vapaaseen improvisaatioon keskittyvä puhallinsoittaja – joka on tuttu mm. The Henologists -yhtyeen saksofonistina. Miehen aiemmista yhteyksistä mainittakoon yhtyeet Numinosum – Sefahat ja Sortie.
www.praesens.org

Monday Club Sanna & Heikki klo 21

ma 31.1.2011

Päättökonsertti (AMK) – Suvi Vikman – laulu

ke 2.2.2011

Tuure Kilpeläinen &Kaihon Karavaani klubi

to 3.2.2011
Tuuren ja Kaihon Karavaanin kevään neljästä klubista ensimmäinen startaa tänään! Jokaiselle klubille on tullossa yllätysvieras. Tulkaahan kuuntelemaan letkeää klubelua!!!!
Ennakkoliput baarista.

Acoustic Friday: Konsta ja Matias

pe 4.2.2011
Duo Konsta Niskavaara&Matias Haavisto

Akustista tunnelmointia ja tyylikästä revittelyä.Illan aikana kuullaan kummankin omaa musiikkia sekä maukkaita cover-tulkintoja tenori Niskavaaralta ja baritoni Haavistolta. Molemmat veijarit lupaavat kertoa vähintään yhden vitsin illan aikana.

Beatwave

la 5.2.2011
Beatwave soittaa kuumia groove- – disco- – R&B- sekä pop/rock -hittejä tiukalla ja groovaavalla otteella. Luvassa materiaalia aina Jamiroquaista ja Rihannasta Red Hot Chili Peppersiin. Terveuloa!

Monday Club & Siiri ja Matilda Kangas klo 21

ma 7.2.2011
Tänään Monday Clubissa talven pimeää iltaa piristää Kankaan sisarukset Siiri ja Matilda Samuli Erkkilän kitarasäestyksellä. mm. John Mayer – Duke – A.C.Jobim – Allison Krauss – Joni Mitchell..jne. Tervetuloa! peace & love!

Trio Elboe Joe

ke 9.2.2011
Trio ElboeJoe soittaa tunnettuja kappaleita ennen kuulemattomalla otteella. On vain yksi sääntö – kaavoihin ei kangistuta. Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – El Gringon kitaran rummuttelu sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja viihdyttävän.

Virta

ke 9.2.2011

Tuomas Paukku Quartet

to 10.2.2011
Tuomas Paukku Quartet pistäytyy minikiertueellaan Helsingin ja Tampereen ohella myös yhtyeen kotikaupungissa Jyväskylässä. Luvassa on uusia sävellyksiä ja hieman vanhempaakin materiaalia.

Vuodesta 2008 lähtien toiminut yhtye esittää Tuomas Paukun säveltämää modernia pohjoismaissävytteistä jazzmusiikkia – joka etsii uusia tunnelmia – rajoja ja ulottuvuuksia. Nuori kitaristi haluaa luoda vahvaa ja helposti lähestyttävää – mutta taiteellisesti mielenkiintoista ja korkeatasoista musiikkia.

The Indigo

pe 11.2.2011
Jyväskyläläislähtöinen The Indigo on työstänyt melodista ja groovaavaa poprockiaan jo kahdeksan vuoden ajan – ja nousee nyt Popparin lavalle juhlistamaan esikoisalbuminsa julkaisua. All The Secrets -debyytiltä esimakua antava single Make Believe on ehtinyt soimaan valtakunnallisissa radioissa ja herättämään huomiota myös maamme rajojen ulkopuolella. Sinkun voi ladata ilmaiseksi The Indigon nettisivuilta: www.theindigo.fi

Illan avaa Midlife Cruiser – joka soittaa Steely Danin tuotantoa – sekä muita tyyliin sopivia lainakappaleita ja omaa materiaalia. Hanna Jylhä – laulu – Jyrki Jylhä – rummut – Risto Ronkainen – kitara – Tapio Leppänen – basso – Miikka Laihonen – koskettimet

Club Moustache

la 12.2.2011
Poika ja Ilves (Lutakko crew)vs Moustache DJ`s

Monday Club: Suvi Uura klo 21

ma 14.2.2011
An acoustic tribute to Alanis Morissettebr>
Ystävänpäivän kunniaksi Monday Clubilla tarjolla Alanis Morissetten musiikkia akustisesti. Luvassa on rosoisia ja koskettavia tunnelmia Jagged Little Pill-levyltä. Tämän hienon musiikillisen elämyksen teille tarjoavat:

Suvi Uura – laulu Mikko Ylönen – piano Sari Kujala – perkussiot Laura Vähä-Ruona – basso ja laulu

Toothpaste

ke 16.2.2011

Husband

to 17.2.2011
Husband on kitaristi Varre Vartiaisen maestroima voimanelikko joka on vuodesta 2000 suoltanut ”instrumentaalimusiikkia laitapuolenkulkijoille” eli ”jatsia juopoille”. Varren lisäksi Husbandissa melskaa legendaariset nallekarhut Anssi Nykänen (rummut) – Harri Rantanen (basso) ja Marzi Nyman (kitara).

Bändi yhdistelee vapaasti eri musiikkityylejä ja elementtejä rockista – jatsista – popista – funkista jne. Livetilanteessa oleellista on improvisaatio ja yhteissoitto – sekä tietenkin RAIVOISA meininki! Husbandia voidaan kuvailla monella tavalla – mutta ainakaan se ei hiplaa!

Acoustic Friday: PAULI HANHINIEMI DUO

pe 18.2.2011

Blues Live!: Mr. Slideman levynjulkaisukeikka

la 19.2.2011

Monday Club: Riku Mäkelä klo 21

ma 21.2.2011
Riku Mäkelä sekä bandi3c@gmail.com

Illan avaa Riku Mäkelä omilla kappaleillaan – jonka jälkeen lavalle kiipeää bandi3c@gmail.com (a.k.a. Konsan POP/ROCK-workshop-bändi C) vetämään voimakkaan setillisen poppia ja rockia sisältäen mm. Beatlesia – Madonnaa – The Soundsia – The Clashia sekä Coldplayta. Tervetuloa chekkailemaan meininkejä!

PopRock Workshop klo 20.00

ti 22.2.2011
JAOn I-vuosikurssin musiikinopiskelijat tarjoavat komean kattauksen pop- ja rockmusiikin helmiä kahden bändin voimalla – kun lavalle nousevat pop/rock workshopit B ja A.

klo20 PopRockWS B

Sara Johannala voc Julia Petäjä voc Antti Lähdesmäki keys Simo Andersen gtr Antti Heikkilä b Taavi-Kasperi Kausalainen d

klo21 PopRockWS A

Emmi Rajala voc Miia Almgren voc Iida Pekkarinen keys Mikko Kuparinen gtr Jaakko Peltonen gtr/b Melik Turunen b Taavi-Kasperi Kausalainen d Antti Hevosmaa tr Antti Karvonen as Oula Karppinen bs

Vapaa pääsy!

Mariska & Pahat Sudet

ke 23.2.2011
Kerran reissuillani – olisinkohan ollut matkalla isoäidin luokse – kohtasin oikein nälkäisen nuoren suden. “Älä minua syö” – sanoin sudelle. “Jos suoriudut eräästä tehtävästä – saat palkkioksi muutakin kuin laihaa lihaa.” Lähdettiin siitä suden kanssa tasajalkaa tallustelemaan paikkaan – jossa tehtävä piti suorittaa. Matkalla vastaan tuli kaksi nälkäistä nuorta sutta. “Älkää minua syökö” – sanoin susille. “Liittykää seuraan – niin annan teille erään tehtävän. Jos suoriudutte siitä – saatte palkkioksi muutakin kuin luut ja nahan.” Lähdettiin siitä joukolla tallustelemaan. Tultiin sitten taloon ja laskeuduttiin kivisiä portaita alas kellarin uumeniin. “Tässä on piano” – sanoin ensimmäiseksi kohtaamalleni sudelle. “Ja tässä ovat rummut sekä basso” – kerroin kahdelle nälkäiselle. “Kun minä avaan suuni ja alan laulaa – ryhtykää te soittamaan.” Sudet tarttuivat toimeen. Käpälät tanssivat koskettimilla – basso jylisi muhkeasti – rummut rämisivät kuin riemusanomaa julistaen. “Suurenmoista!” – sanoin susille – kun soitto taukosi. “Olette nyt musisoineet mestarillisesti – saanhan laulaa soittonne tahtiin vielä monet ihanat vuodet.” Sudet suostuivat ehdotukseeni ja me lähdimme joukolla sushi-ravintolaan nauttimaan herkullisesta palkkiosta. “Minua kutsutaan Mariskaksi” – sanoin matkalla soittajille. “Me ollaan Luis – Jakku ja Klasu. Pahoja Susia luonnoltamme” – kertoivat kumppanini. Niinpä niin – sudella on suden luonto – mutta milloinkas lampaiden on kuultu soittavan vatsan pohjaa viiltävästi.

Wäinötär klo 21

to 24.2.2011
Poppia ja kansanmusiikkia yhdistelevä orkesteri rakentaa musiikkinsa vahvasti suomalaiseen kansanperinteeseen tuoden mausteensa myös jazzin ja progressiivisen rockin puolelta. Wäinötär julkaisi viime syksynä toisen pitkäsoittonsa nimeltä Vala – joka on kuultavissa miltei kokonaisuudessaan bändin keikkasetissä. Lisätietoja osotteista: www.wainotar.com – www.myspace.com/wainotar ja www.facebook.com/wainotar

Acoustic Friday & TIINA JA TONI

pe 25.2.2011
Monday clubeilta tutut Tiina&Toni soittelevat perjantain kunniaksi hittejä sekä viime vuosilta että vähän kauempaakin. Luvassa musiikkia mm. Rihannalta ja Neil Youngilta.

Blues Live

pe 25.2.2011

HIIHTOLOMA JAMIT

la 26.2.2011
Lava ja soirrimet hiihtolomahengessä käytössä. Jodjaamininenkin sallittua!!

Monday Club: Duo Surku klo 21

ma 28.2.2011

Mikko Pohjola&Band(Ei todellakaan akustinen)

pe 4.3.2011
Acoustic Friday muuttui muuksi, Mikko saapui paikalle bändin – valojen ja muiden vermeiden kanssa!!! Pahoittelemme väärää infoa!

Mikko Pohjola on oululainen muusikko ja laulaja-lauluntekijä.

Mikko alkoi muutama vuosi sitten kirjoittaa lauluja suomeksi ja ensimmäisen demon myötä alkoi kiinnostus kentällä herätä ja Mikko solmi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa.

Mikko Pohjola valmistelee parhaillaan debyyttialbumia ja esimakua tulevan albumin materiaalista on jo kuultavissa ensimmäisen sinkun myötä. Paikkani tiedän kappaleen on jo voinut kuulla myös radioaalloilta. Mikko Pohjolaa kuullaan ja nähdään live keikoilla tulevan kevään levyjulkkari rundilla.

www.mikkopohjola.com

Mad Hatter`sDen&The Coverslaves plays Iron Maiden

la 5.3.2011
MAD HATTER`S DEN http://www.madhattersden.com

The Coverslaves plays IRON MAIDEN http://www.coverslaves.com

MHD:n omaa tuotantoa – Iron Maidenia – Rainbowta – Jethro Tullia – Armored Sainttia ja paljon muuta!

Laulu: Olli Pekka Kärki ja Pekka Snellman Kitara: Jaakko Hänninen ja Kari Korhonen Kosketinsoittimet: Akseli Kaasalainen (Dreamtale) Basso: Harri Hautsalo Rummut: Tapio Korkeila

European Jazz Motion

su 6.3.2011
European Jazz Motion on kuudesta Euroopan maasta kotoisin oleva jazzyhtye. Muusikot tapasivat toisensa Latviassa järjestetyssä IASJ-tapaamisessa – jonka jälkeen esiintymisiä on ollut Tanskassa – Sveitsissä ja Itävallassa. Tällä kiertueella yhtye konsertoi Suomessa ja Virossa sekä nauhoittaa debyyttialbuminsa! Jyväskylän keikalla ei kuulla yhtyeen itävaltalaista laulaja Angela Tröndleä.

Kokoonpano: Tobias Meier – saksofoni (CH), Marek Talts (ET) – kitara, Antti Kujanpää (FIN) – piano, Mattia Magatelli (IT) – basso, Christian Windfeld (DK) – rummut http://www.europeanjazzmotion.com/

Musta rytmimusiikin Workshop alk. 21.00

su 6.3.2011

Monday Club: Tiina ja Toni klo 21

ma 7.3.2011

Praesens Klubi: martin kuchen – taco bells

ti 8.3.2011
Martin Küchen (SWE) (saksofoni)

Taco Bells
Sami Pekkola (saksofoni) Tero Kemppainen (kontrabasso) Jaakko Tolvi (rummut)

soitto alkaa klo 21 – liput 3 €.

Maaliskuun Praesens-klubilla on tarjolla tulista Suomi-improvisaatiota ruotsalaisilla lisämausteilla – kun Helsinki-Turku-Parainen -akselilla toimiva Taco Bells pysähtyy Jyväskylässä yhteiskiertueellaan tukholmalaissaksofonisti Martin Küchenin kanssa. Taco Bells on klassinen freejazz-voimatrio – jonka muodostavat Sami Pekkola (saksofoni) – Tero Kemppainen (kontrabasso) sekä Jaakko Tolvi (rummut). Yhtyeen perusta on modernissa improvisaatiossa ja amerikkalaisessa freejazzissa – ja sen tuliset live-esiintymiset sekä villi pitkäsoitto Vadelma / Hawaii (Ikuisuus 2009) on otettu suurella innostuksella vastaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Trion konserteissa on usein mukana vaihtuva neljäs jäsen lisäämässä uusia sävyjä ja jännitystä ennakoimattoman äärellä.<BR<
Tämänkertainen neljäs pyörä – ruotsalaissaksofonisti Martin Küchen on kiertänyt maailmaa saksofoniarsenaalinsa kanssa enemmän tai vähemmän tauotta 1990-luvun puolivälistä saakka. Hänellä on vankka kokemus paitsi vapaan improvisaation – myös teatteri- – elokuva- ja sirkusmusiikin alalta. Küchen on tehnyt yhteistyötä myös useiden runoilijoiden sekä ääni- ja videotaiteilijoiden kanssa. 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana Küchen nousi eurooppalaisen improvisaation eturiviin hyvin erilaisten yhtyeidensä kautta. Ääripäistä mainittakoon tanssirytmejä ja juhlahumua kaihtamaton freejazz-yhtye Exploding Customer ja minimalistisen droneimprovisaation allstars-ryhmä Looper. Küchenin kolme sooloalbumia (Music from One of the Provinces in the Empire vuodelta – Homo sacer vuodelta 2008 – ja The Lie and the Orphanage viime vuodelta) ovat osoittaneet – miten laboratoriotyön kaltainen tutkiva suhde omaan instrumenttiin voi tuottaa pelkkien uusien äänien lisäksi aidosti tuoretta – jopa kantaaottavaa musiikkia.

Bluet

ke 9.3.2011
-Alternative Pop/Jazz

Uusi bändi Jyväskylästä! Tervetuloa todistamaan debyytti-keikkaamme! Vedetään omia omaperäisiä popkappaleita.

Korpi Ensemble

to 10.3.2011
Korpi Ensemble tekee musiikkia – joka ylittää genrerajat, kansanmusiikista jazziin – tangosta poppiin. Monimuotoisen kudelman solistina toimii väkevä ja monipuolinen – nuorten suomalaisten laulajien kärkinimiin lukeutuva Aili Ikonen.
Yhtyeen muut jäsenet ovat Arttu Kataja (koskettimet) – Tero Tuovinen (kontrabasso) – Petri Kivimäki (kitara) – Pekka Saarikorpi (rummut) ja Hannu Oskala (haitari). Soittajien taustoilta löytyy lukuisia yhtyeitä – CD-julkaisuja ja teatteriproduktioita.
Vuodesta 1999 lähtien yhdessä soittanut Korpi Ensemble on julkaissut neljä cd-levyä: Korpi Ensemble – (2001) – Puu (2004) – Trails (v. 2006) ja tuorein julkaisu ´For a new day´ (2010).
”Korpi Ensemblessa soi popahtava folk – kansanmusiikin mausteet ja jazzahtava – ajaton sävelilmaisu. (…) Sovitukset ovat vivahteikkaita ja rytmiikkaan keskittyneitä – ja niistä kuvastuu välillä ilmava leijunta ja toisinaan letkeä iskevyys: haitari maalaa yksinkertaisen kauniisti – välillä pulppuillen – joskus kaihoisana.” (Kirsi Taivainen – Keskisuomalainen 6.11.2010)
”Jatsahtavaa kansanmusiikkia älykkään popahtavasti soittava kokoonpano on aidosti omaääninen ja voi jopa sanoa – verrokiton. (…) Korpi Ensemblen tasapainoinen ja mietitty keikkakokonaisuus piti kutinsa loppuun saakka.” (Jyri Ojala – Karjalainen – 23.10.2010)
Edellinen julkaisu valittiin yhdeksi Helsingin Sanomien vuoden 2006 levyistä: “Trails on omassa tyylilajissaan vuoden kauneimpia levyjä jopa koko pohjoisella pallonpuoliskolla.” (Jukka Hauru – HS 25.11.2006).

SiCi & Boogie Brothers

pe 11.3.2011
What – what?! Tammikuussa debyyttikeikkansa vetässyt SiCi & the Boogie Brothers viihdyttää Popparissa ensi perjantaina! Luvassa tiukkaa R´n´B/Soul/funk -meininkiä kahden setin verran. Tule jammailemaan beatbox-akkari-laulu-basso-kombinaation tahdissa! Yo!>br>
Siiri Kangas- laulu Samu Paananen – beatbox Ilkka Kainulainen- kitara Miikka Mäkitalo- basso

U. Pasanen Band featuring Corneville Horns klo23

la 12.3.2011
U. Pasanen Band tarjoaa yleisöystävällistä ja genrevapaata rytmimusiikkia – jossa taatut klassikot yhdistyvät bändin omiin kappaleisiin. Bändi on toiminut vaihtelevalla kokoonpanolla jo vuodesta 1997. Ryhmä on panostanut myös aina lavaolemukseen. Hengarit jätetään paidan kauluksen alta kotiin.

U. Pasanen Band vierailijanana puhallinduo Corneville Horns: Aki Vänskä (Jyväskylä Big Band – The Surftones – Milbert) – saksofoni & Vesa Rahkama (Jyväskylä Big Band – Goon – The Detectives) – trumpetti.

Monday Club: Siiri Kangas klo21

ma 14.3.2011

JAO Pop/Rock Workshop

ti 15.3.2011
Sonja Lindén ja Ilona Ylänne – laulu Tuisku Lehtola – kitara Aaro Laitinen – koskettimet Pekka Löhönen – basso Teemu Lari – rummut feat. Antti Hevosmaa – trumpetti Antti Karvonen – alttosaksofoni Mika Savolainen – baritonisaksofoni

Blues Live

to 17.3.2011

Tuure Kilpeläinen &Kaihon Karavaani klubi klo21.30

to 17.3.2011

Acoustic Friday: Tiina ja Toni

pe 18.3.2011
Tiina&Toni valtaavat taas lavan perjantai-illan kunniaksi! Luvassa hyvää musaa ja aina sitäkin valloittavampaa tulkintaa!

Blues Live & Swamp Boogie

la 19.3.2011
Hypnoottinen Swamp Boogie valtaa Popparin lavan lauantaina 19. maaliskuuta. Trion rouhean musisoinnin perustana on Louisianan swamp blues ja Mississippi boogie. Ohjelmistossa keskeisellä sijalla on myös Chicagon bluesmestarin Howlin´Wolfin tuotanto. Lisävaikutteita on imetty mm. Joe Hill Louisilta ja J. B. Huttolta. Swamp Boogien harpisti ja vokalisti on Keski-Suomen oma bluesshamaani Hessu Heinonen – tanakasta kitaroinnista vastaa Jaska Prepula ja deltarytmeistä rumpali Make Lajunen. Viime vuosina Jaska Prepula on kunnostautunut myös basson varressa lukuisten ulkomaisten artistien säestyskokoonpanoissa kuten Michael Powersin – R. J. Mischon ja James Harmanin. Prepula kiertää keväällä mm. Tad Robinsonin ja Carlos del Juncon kanssa. Liput Blues Live! ry:n järjestämään iltaan maksavat 4 euroa.

Monday Club: Sanna ja Heikki klo21

ma 21.3.2011
Maanantaina armotonta bluestykitystä: B.B.King – John Mayall – Robben Ford – Cream – Etta James – Janis Joplin – John Lee Hooker…

Sanna ja Clapa saavat vahvistuksekseen Ilpo ”The BassMan” Ilmarin ja sinisten sävelten voittokulku voi alkaa!

Tiskiltä kaveriksi sinisiä enkeleitä ja sinistä tupakkia – omaan laskuun. And Let The Blues Begin…

Acoustic Friday: Säilynoja&Perämäki

pe 25.3.2011
Perjantai illan tunnelmaan sopivia musiikkipaloja meiltä ja muualta tulkittuna laulaen – näppäillen ja rymistellen.

CLUB MOUSTACHE: KOSOLA w/ DJ NADA LIVE!!!

la 26.3.2011
Moustache DJs
www.myspace.com/asettihiphop

Monday Club: JAM klo 21

ma 28.3.2011

Tad Robinson (USA) huom 21.00

ti 29.3.2011
Loistava soul-laulaja tekee odotetun ensimmäisen Suomen kiertueensa. Vuonna 1956 syntynyttä Robinsonia pidetään aikamme johtavana sinisilmäsoulin edustajana.

Monikulttuurisessa ympäristössä New Yorkissa varttunut Robinson aloitti ammattimaisen muusikonuransa 80-luvulla huuliharpistina Chicagon haastavissa bluesympyröissä – mutta on sittemmin palannut nuoruutensa suosikkimusiikin pariin. Robinson kertoo – kuinka hän jo koululuokkansa lähes ainoana valkoisena oppilaana tutustui koulutoveriensa opastuksella niin 60-luvun mustan musiikin soulvirtauksiin kuin latinorytmeihin.

http://www.tadrobinson.com/

Ennakkomyynti Popparista

Jyväskylän Yrittäjäyhdistyksen jami-ilta 18-21

ke 30.3.2011
Ilta jatkuu vapailla jameilla

ITÄMAA

pe 1.4.2011
Aprillipäivänä luvassa musiikillisia kepposia jyväskyläläiseltä Itämaalta. Itämaa on useammalta vuosikymmeneltä ammentavaa suomenkielistä rockia – jonka musiikista voit kuulla vaikutteita vaihtoehtoisesta räimeestä – country rockista – folkista kuin myös vanhemmasta kotimaisesta populäärimusiikista. Akustisuus ja lauluharmoniat ovat vahva osa Itämaan soundia.

www.itamaa.net

Annie Mall & Mari Paul

la 2.4.2011
Jyväskylästä lähtöisin oleva – nykyisin Helsinki/Tampere/Jyväskylä-akselille levittäytynyt Annie Mall tulee Poppariin ja soittaa joka tyypin mukavaksi. Keikalla tulee tietysti myös kevään aikana julkaistavia uusia biisejä tukeva kattaus. Annie Mall on onnistunut aina repimään Popparin täyteen – joten miksei nytkin.

Mari Paul on uusi – mielenkiintoinen tulokas maamme naispuolisten rock-laulajien joukkoon. Hänen englanninkielinen – laveasti rock/pop –genreen luettava materiaalinsa – on suurella sydämellä – musiikillisella intohimolla ja persoonallisella otteella toteutettuna todellinen tuulahdus laatumusiikin ystäville!

Mari Paulin single “Mermaids” julkaistaan helmikuussa ja huhtikuussa on tarkoitus julkaista debyytti-EP!www.anniemall.net http://www.myspace.com/maripaulmusic

Mopo-trio Klo 19.00

su 3.4.2011
Bändin juuret juontavat kapakkatappeluun – jonka tiimellyksessä Linda – Eero ja Eeti löivät luovat päänsä yhteen. Tästä kolauksesta syntyi Mopo – jazztrio – jonka vilpitön pörinä valloittaa ennakkoluuloisenkin kuulijan puolelleen.

Mopo ammentaa musiikkinsa free-jazzista – afrofunkista – 80-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät – kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin. Tilaa jätetään myös yllätyksille! Kaikki Mopon jäsenet ovat aktiivisia freelancer muusikoita kotimaisissa ja ulkoimaisissa kokoonpanoissa.

Monday Club: Nirvana-tribute 21

ma 4.4.2011
Grungea ilman kitaraa?! -Kyllä! Tule kuulemaan ja nauttimaan kun Quarter Past soittaa Nirvanan tuotantoa pianon – sellon – cajonin ja laulun voimin.

Stories in Blue klo18!!!!!

ma 4.4.2011
Jao:n perusopetuksen pop/jazz-lauluopiskelijat tarjoilevat setillisen tunnelmaa Keikka alkaa kello 18.00!!!. Vapaa pääsy!

A cappella á la MusiSoiva Kampus

to 7.4.2011
Lumieran klo21:
Lumiera on viiden nuoren naismuusikon muodostama a cappella -lauluyhtye. Lumieran esiintyminen hurmaa eloisuudellaan ja svengaavilla tulkinnoillaan. Kansanlaulujen runot ja jazzin harmoniat heräävät eloon pelkän ihmisäänen voimin!

Lumiera: Sanna Klemetti Paula Rautamaa Johanna Rantala Johanna Tuomisto Suvi Uura

Svengareiden n.klo21.45:
Svengarit on lauluyhtye ÄIJÄmeiningillä, rytmimusiikkia ja kangen taivuttelua.

Ohjaaja: Kirsi Kaunismäki-Suhonen

Acoustic Friday: Antti Kleemola Duo

pe 8.4.2011
Antti ja Ilkka Kleemola esittävät omia biisejään ja lempi covereitaan.

Boris the Condutor klo23

la 9.4.2011
Steaming hot rautalankaa from Finland! Surf/rautalanka/instrumental-musiikkia keväisen illan ja yön ratoksi soittaa Boris the Conductor. http://www.myspace.com/boristheconductor

Monday Club: Duo Surku klo 21

ma 11.4.2011

praesens klubi&Jooklo Quartet (ITA/FIN)

ke 13.4.2011
Jooklo Quartet (ITA/FIN) Virginia Genta (saksofonit) David Vanzan (rummut) Tero Kemppainen (kontrabasso) Topias Tiheäsalo (kitara)

Huhtikuun ensimmäisellä Praesens-klubilla Popparissa kuullaan räjähtävän alkuvoimaista improvisointia – kun Suomen kiertueellaan Jyväskylässä vieraileva italialais-suomalainen Jooklo Quartet juhlii uunituoretta LP-julkaisuaan “Where Has Jazz Gone?” (Troglosound 2011).

Jooklon ydinkaksikko – italialainen pariskunta Virginia Genta (saksofonit) ja David Vanzan (rummut) – on tunnettu riemukkaan energisoivasta soitosta ja hengästyttävästä keikkailutahdista. Jooklo Quartetissa kaksikko lyöttäytyy yhteen suomalaisen uuden polven improvisaatioliikkeen aktiivien – kontrabasisti Tero Kemppaisen (mm. Rauhan Orkesteri – Taco Bells) ja kitaristi Topias Tiheäsalon (mm. metalli-improvisaatioyhtye Pymathon) kanssa.

http://jooklo.altervista.org/ http://www.youtube.com/watch?v=1PQ2hKfHW4Y http://www.praesens.org/

soitto alkaa klo 21 – liput 3 €.

Otra Vez & Patrick Gallois 21.00

to 14.4.2011

Acoustic Friday: VAPAAT JAMIT JA LEVYMUSAA

pe 15.4.2011
HUOM. PUUMAN KEIKKA PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI. Ville pahoittelee ja toipuu.

Blues Live Wentus Blues Band

la 16.4.2011
Facebookbluesia Popparissa

Kokkolainen Wentus Blues Bandin seitsemäs studiolevy ”Woodstock” levytettiin amerikkalaismuusikko – Band-yhtyeen rumpalin Levon Helmin Woodstockissa sijaitsevassa kotistudiossa. Lauantaina 16. huhtikuuta Wentus Blues Bandin levynjulkaisukiertue pysähtyy Jyväskylään. Popparin lavalla kuullaan todennäköisesti maailmanhistorian ensimmäinen blues – joka on tehty Facebookista. ”Woodstock”-levy sisältää 12 kappaletta – jotka ovat kaikki uutta ja omaa. Kolmessa kappaleessa on muun muassa Cream-yhtyeelle sanoittaneen Pete Brownin tekstit. Edellinen levy oli Family Meeting – joka oli myös ryhmän 20-vuotisjuhlakonsertista kertovan dokumenttielokuvan soundtrack. Yhtye on säestänyt kiertueilla lukuisia bluesin legendoja kuten Eddie Kirklandia – Lousiana Redia – Kim Wilsonia – Omar Dykesia ja Mick Tayloria. Wentus Blues Bandissa soittavat Juho Kinaret (laulu – lyömäsoittimet) – Robban Hagnäs (basso – taustalaulu) – Niko Riippa ja Kim Vikman (kitarat) – Pekka Gröhn (kosketinsoittimet) ja Mikael Axelqvist (rummut).

Liput maksavat 10 euroa. Yhdistyksen jäsenille lipun hinta on 8 euroa.

PUOLUEETTOMAT VAALIVALVOJAISET 19-01.

su 17.4.2011
Seuraamme isolta screniltä vaalilaskentaa ja tuloksen muodostusta. Tervetuloa jännittämään hyvien viinien – oluiden ja viskien parissa.

Monday Club: Vapaat Jamit

ma 18.4.2011

Jao Mustanmusan työpajat

ti 19.4.2011
JAO:n Mustan rytmimusiikin työpajat esiintyvät klo 21 (vapaa pääsy) Kaksi hienoa bändiä tarjoilee poikkeuksellisen sielukasta soulia!!!

Salaiva

ke 20.4.2011
” Lentävä olohuone palaa Poppariin.

Luvassa uusia tuulia sekä vanhoja klassikoita !

Miikka Huisko – Oskari Niemi – Tuisku Lehtola – Iikka Henriksson

Blues Live

to 21.4.2011

Tuure Kilpeläinen &Kaihon Karavaani klubi

to 21.4.2011

Acoustic Friday: Siiri ja Samuli

pe 22.4.2011
Tunnelmointia ja meininkiä tänään poppariin tuo Duo Siiri & Samuli! Tulkintoja suomalaista sekä ulkolaisista kipaleista jazzista souliin- popista heviin. Tule ja nauttimaan viinilasin kanssa akustisesta musiikista!

Siiri Kangas – laulu Samuli Erkkilä – kitara

feat Hilkka Louhivuori – laulu

CLUB MOUSTACHE&Edu Kehäkettunen Live

la 23.4.2011
Club Moustache w / Edu Kehäkettunen Live! + Moustache DJ´s

http://www.myspace.com/edukehkettunen

Marian Petrescu trio f..Samuli Erkkilä 19.00

la 23.4.2011
Marian kommentoi itse – että laittakaa mainokseen vaikka ”ihana mies joka pukeutuu hyvin ja soittaa pianoa” – ja mielestämme tekee sen kyllä sensaatiomaisen hyvin! Nuori kitaristi joka on myös valittu 2010 popparin vuoden lupaukseksi-Samuli Heikkilä- vahvistaa trioa iltana jona kuullaan jazzin klassikoita.

Monday Club: PERUTTU

ma 25.4.2011
VALITETTAVASTI TIINALLA ON ÄÄNI RIKKI!!!!!!!!!!!!

JAO Päättäkonsertti KAISU KOIVISTO KLO 20

ti 26.4.2011

Näyttökonsertti

ke 27.4.2011
Toni Pikkaraisen&Eeva Kietosen näyttökonsertti lattarimusan parissa klo 19.00.

Virta

ke 27.4.2011
Bändi etsiskelee omia rajojaan jo valmiiksi kokeellisemmassa kokoonpanossa, Antti Hevosmaa trumpetti – Heikki Selamo kitara ja Erik Heikkinen rummut.

Tervetuloa kuuntelemaan ja ihmettelemään!

Praesens Klubi klo 21

to 28.4.2011
Raoul Björkenheim (sähkökitara)

Black Motor

Sami Sippola (saksofonit) Ville Rauhala (kontrabasso) Simo Laihonen (rummut – huilut)

Huhtikuun toiseen Praesens-klubiin kokoonnutaan tulisissa merkeissä – kun klubilla on ilo isännöidä Black Motorin ja kitaristi Raoul Björkenheimin yhteiskiertueen Jyväskylän etappia. Black Motor on Sami Sippolan (saksofonit) – Ville Rauhalan (basso) ja Simo Laihosen (rummut) muodostama vapaasti ja omien sävellysten pohjalta improvisoiva jazztrio Tampereelta. Kaikilla trion jäsenillä on vahva kokemus sekä afroamerikkalaisesta juurimusiikista että populaarimusiikin eri vastakulttuureista. Useiden levytystensä (joista mainittakoon tuorein ”Never Out of Fashion – Live in Amsterdam” – Kauriala Society 2010) ja intensiivisten live-esiintymistensä kautta yhtye on tullut tunnetuksi vapaan improvisaation alueella harvinaisen väkevää rytmistä groovea kaihtamattomana ryhmänä.

Black Motorin tapana on ollut aika ajoin kutsua vieraileva artisti trion ydinreaktiota katalysoimaan. Tässä roolissa on nähty kirjava joukko hyvin erilaisia muusikoita Jukka Ormasta melutaiteilija Pentti Dassumiin. Yhtyeen tämänkertainen vieras ei turhia esittelyjä kaipaa. Kitaristi Raoul Björkenheim on kuulunut suomalaisen kokeellisen jazzin eturiviin 1980-luvun puolivälistä saakka ensiksi Edward Vesala Sound & Furyn kitaristina – sitten Krakatau-yhtyeen keskeisenä säveltäjänä ja soinnillisena selkärankana – ja myöhemmin kontekstista toiseen suvereenisti siirtyvänä vapaana agenttina. Björkenheimin persoonallisen kitarismin perusta on John Coltranen ekstaattisissa pyrinnöissä ja Jimi Hendrixin juurevassa psykedeliassa – mutta kuten miehen diskografiakin osoittaa – ei häntä voi mahduttaa ahtaisiin kategorioihin – vaan hän on yhtä lailla kotonaan dub-huuruisissa ambient-tunnelmissa kuin voimarock-trion tai big bandin solistina. Voisi kuitenkin väittää – että omimmillaan Björkenheim on instrumentaatioltaan selkeän – rockin ja jazzin välimaastossa liikkuvan improvisaation parissa. Black Motor -yhteistyöltä on siis lupa odottaa paljon.

www.reverbnation.com/blackmotor www.raoulbjorkenheim.com

Acoustic Friday Quarter Past

pe 29.4.2011
Tule korkkaamaan vappu käyntiin Quarter Pastin kanssa! Luvassa on hienoa musiikkia ja todella suuria tunteita 90-luvulta. Kvartettimme on poiminut parhaat makupalat kyseisen ajanjakson naisartisteilta mm. Alanis Morissettelta – Anoukilta ja Natalie Imbruglialta – ja mukaan on sekoitettu hitunen Nirvanaa…

Suvi Uura – laulu Laura Vähä-Ruona – basso – sello ja taustalaulu Sari Kujala – perkussiot ja taustalaulu Mikko Ylönen – piano

SiCi & Boogie Brothers

la 30.4.2011
What – what?! Vapun aaton kovimmat bileet pystyyn laittaa tammikuussa debyyttikeikkansa vetässyt SiCi & the Boogie Brothers ! Luvassa omia biisejä sekä tiukkoja coveri vetoja. R´n´B/Soul/funk -meininkiä kahden setin verran. Tule jammailemaan beatbox-akkari-laulu-basso-kombinaation tahdissa! Yo !

http://www.youtube.com/watch?v=63T4wXrRrjY YouTube – Videoita tästä sähköpostista

VAPPUPÄIVÄN VAAAT JAMIT 13-n.23

su 1.5.2011
6.50€ hintaan Popparin maistuvat etanapannut ja bratwurst/hapankaali lautaset.

Monday Club:Sara&Mia klo 21

ma 2.5.2011
Sara Johannala ja Mia Suszko soittavat ja laulavat old school hittejä – folkia ja bluesia. Ohjelmistossa mm. Dylania – Claptonia – U2:ta – CCR:ää.

Sara Johannala – piano&laulu Mia Suszko – kitara&laulu

Linda Mankin Päättökonsertti klo 19.00

ti 3.5.2011
Linda Mankin JAO:n perusopetuksen päättökonsertti pop/jazz-laulussa

Jesufåglar

ke 4.5.2011
Jesufåglar on Jyväskylään rantautunut kuusihenkinen progekollektiivi ja omantiensäkulkija – joka on toiminut vuodesta 2007 alkaen vaihtelevan aktiivisesti mutta aina määrätietoisesti. Jesujen vuoden kestänyt puurtaminen on päättynyt ja debyyttilevy on valmis -tämän kunniaksi kierrämme kaupungista toiseen jakamassa synkkedeelistä ilosanomaamme.

Suurieleiset ja mysteeriset kappaleemme löytävät muotonsa groovaavan ja kekseliään bändin käsittelyssä ja näin syntyy omaleimainen ja synkkäsävyinen maailma viuluineen – naiskööreineen – syntetisaattoreineen ja huiluineen. Viittauksia on sadellut laajasti Pekka Strengistä Gongiin – mutta useimmiten on todettu bändimme kuulostavan vain itseltään -ehkäpä se liittyy vahvaan tee-se-itse ihanteeseemme – joka kattaa kaiken julisteiden teosta – sovittamisen kautta nauhoittamiseen ja miksaamiseen.

Jesufåglar on valmis riipimään Jyväskylän sydämiä uusien tuulien jo puhaltaessa musiikkiimme.

wwww. mikseri.net/faglar

Viiden vietävänä-klubi& MAIJA VILKKUMAA

ke 4.5.2011

Tuure Kilpeläinen &Kaihon Karavaani klubi

to 5.5.2011
Special Quest TIMO RAUTIAINEN!!

Ron Jeremy Big Band

pe 6.5.2011
:Bändi parempien koti-ja ulkomaisten rock-covereiden puolesta. RJBB:n tiukka soitto saa takuulla rokkitukat heilumaan ja tyttöjen pyllyt pyörimään.

www.myspace.com/ronjeremybigband

Ron Jeremy Big Band

la 7.5.2011
Bändi parempien koti-ja ulkomaisten rock-covereiden puolesta. RJBB:n tiukka soitto saa takuulla rokkitukat heilumaan ja tyttöjen pyllyt pyörimään.

www.myspace.com/ronjeremybigband

JAMKin pop/jazz-konsertti

ma 9.5.2011
JAMKin pop/jazz-musiikin koulutuksen yhden illan kevätfestarit

klo 18:00 alkaen Vauhtia ja vaarallisia tilanteita JAMKin sivusoitinorkestereiden tahdissa. Todista omin silmin se – kuinka väärästä soittimesta tehdään oikea – vaikka puoliväkisin.

klo 21:00 alkaen JAMKin pop/rock-workshopit musiikillisessa kaksintaistelussa. Kaksi bändiä – yksi missio: soittaa toinen suohon. ***

Ilmavoimien Groove Bandi

ti 10.5.2011
Aki Vänskän Näyttökonsertti.

Maceo Parker tribuutti. FUNKYA

Eleanoora Rosenholm

to 12.5.2011
www.eleanoora.com

Albumi ”Hyväile minua pimeä tähti” ilmestyy 16.03. (Fonal Records)

Porin erityisimmistä musiikintekijöistä koostuva yhtye palaa kolmannella albumillaan entistä synkempänä – jos mahdollista: tällä kertaa Eleanoora pakenee pimeän tähden ja kaupungin sydämeen. ”Hyväile minua pimeä tähti” ei kuitenkaan ole massiivinen tähden luhistuminen – vaan kaksoistähtijärjestelmään kuuluva valkoinen kääpiö – joka kasvattaa massaansa yli Chandrasekharin rajan. Aiempiin albumeihin verrattuna elektronisesta ja elokuvamusiikista ammentavien porilaisten avaruusdiskossa on vielä enemmän teatraalisuutta ja nyansseja – ja mukana on myös oikeista puhaltimia. Lopputuloksena on maanläheisen futurismin merkkiteos – suuri porilainen avaruusseikkailu 2011 – jota ei voi kuvailla – vaan se pitää kokea itse.

Suomalaisen nykyrockin suuri visionääri Mika Rättö (mm. Circle – Rättö ja Lehtisalo) ei pelkää sanoituksissaan lähestyä mahtipontistakaan teemaa katutasolta – vaikkapa arkisten rakennuslupien kautta. Päähenkilöä esittävä Noora Tommila tulkitsee yhä kouriintuntuvammin Rätön ja Pasi Salmen (Magyar Posse) sävellysten välittämiä vahvoja tunteita herkkyydestä julistukseen. Ketkäpä muutkaan onnistuisivat synnyttämään gregoriaanisista vaikutteista moderniin klubihitin – kuten ”Sata Ave Mariaa”. Rättö on intoutunut käyttelemään sulkakynänsä lisäksi myös rumpupalikoita sekä laulaa kokonaan albumin päätöskappaleen ”Köysitehdas”.

Huhtikuussa Eleanoora Rosenholmin näkee myös livenä erittäin kattavalla levynjulkaisukiertueella. Kultapumpelilla palkituille (OMCF 2009) musiikkivideoille ”Maailmanloppu” ja ”Ambulanssikuskitar” on luvassa jatkoa levyn julkaisun tienoilla.

Kleemola – Haavisto – Leppänen – Rautiainen

pe 13.5.2011
Sielukkaan rytmimusiikin hikinen viikonloppu Tiedossa on tanssittavalta – sielukkaalta – soulahtavalta sekä funkahtavalta tuoksahtavaa ääntä. Sitä on mukavaa kuunnella tanssin pyörteissä tai sitten ihan vaan lasillisen ääressä istuma-asennossa. Yksi asia on varma: kenenkään ei tarvitse olla kylmissään tämän viikonlopun jälkeen..

Kleemola – Haavisto – Leppänen – Rautiainen

la 14.5.2011
Sielukkaan rytmimusiikin hikinen viikonloppu Tiedossa on tanssittavalta – sielukkaalta – soulahtavalta sekä funkahtavalta tuoksahtavaa ääntä. Sitä on mukavaa kuunnella tanssin pyörteissä tai sitten ihan vaan lasillisen ääressä istuma-asennossa. Yksi asia on varma: kenenkään ei tarvitse olla kylmissään tämän viikonlopun jälkeen…

Simo Rantasen Tutkontokonsertti 19.00

su 15.5.2011
Country-pohjaista instrumentaali musiikkia

Monday Club: TRIO UNILUOMA plays CMX

ma 16.5.2011
Omien ja Jam-trion Monday Clubien jälkeen Riku Mäkelä nousee Popparin lavalle CMX-tribuuttibändi Trio Uniluoman kanssa. Trio tarjoaa jo ennestään monipuolisen yhtyeen kappaleista kiinnostavia akustisia sovituksia – joissa yhdistyy luontevasti niin folk- kuin queensofthestonesagemainen rock-poljento.

Tämä veto toimii mahtavana trailerina Trio Uniluoman kesän sähköisille keikoille!

Konsan jazzworkshop

ti 17.5.2011

Ari Kareman trumpettinäyttökonsertti klo19

ke 18.5.2011
Jazzin kvintettiklassikoita kymmenen kappaleen verran.

Piecemaker Levynjulkkarikeikka klo21.30

ke 18.5.2011
Piecemaker on jyväskyläläis-tamperelainen hardrockpumppu – joka rokkaa – rähisee ja groovaa takuuvarmalla otteella yhdistäen tiukkoja rokkiriffejä ja 2000-luvun soundia sellaiseen soppaan – jota ei ole ennen maisteltukaan! Joten rokin ystävien kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!

Blues Live

to 19.5.2011

Jarkko Martikainen & Äänioikeus

to 19.5.2011
Jarkko Martikainen julkaisee kolmannen sooloura albuminsa ”Usko” huhtikuun alkuun. Kaksi edellistä levyä ovat nimeltään ”Rakkaus” ja ”Toivo”.

Acoustic Friday: Duo Hirvonen & Kettunen

pe 20.5.2011
LEVYNJULKAISUKAIKKA!!!!

Duon sointi syntyy viulun ja kitaran yhteistyöstä – jota välillä värittävät myös laulu ja jouhikko. Musiikki pohjautuu pohjoismaiselle kansanmusiikille – jossa suomalainen arkaainen sävelmä kohtaa ruotsalaisen triolipolskan. Myös muusikoiden omat sävellykset ovat iso osa duon ohjelmistoa. Kaikki kappaleet heräävät eloon taidokkaiden sovitusten – improvisaation ja intensiivisten live-esiintymisien kautta. Duon musiikissa on kuultavissa kansanmusiikin riemu ja haikeus.

Blues Live & Springtime Blues:

la 21.5.2011
Emil Arvidsson & Blues Business

JBB&Nat Newborn & Ernio Arricone 19.00

su 22.5.2011
Jyväskylä Big Band vieraina Nat Newborn & Ernio Arricone Su 22.5.2011 klo 19 Poppari – Jyväskylä Liput: 10/5 euroa

Jyväskylä big bandin kevään päätöskonsertissa pistetään Poppari raikamaan.

Nat Newborn on Nat King Colen ja Frank Sinatran avioton poika – samettikurkku vailla vertaa näillä leveysasteilla. Hän on tätä nykyä valtakunnan kysytyimpiä big band –solistivieraita – yhdessä aisaparinsa trumpetisti/sovittaja Ernio Arriconen (Erno Tiittanen) kanssa.

Vieraissa käydessään miehet esittävät pääosin hittilevyiltään ”On The Rocks” (2007) ja ”Back To The Moon” (2010) tuttuja hillittömiä jazz–versioita artisteilta AC/DC:stä Apulantaan – Lady Gagasta Sir Sinatraan. Käsittelyyn pääsevät mm. biisit ”Get On” – ”Hard Rock Hallelujah” – ”Sandstorm” ja ”Poker Face”. Sekaan ripoitellaan usein myös muutama tarkoin valittu ikivihreä.

Nat Newborn tunnetaan myös alter egonsa Visa Luttisen johtaman bilebändin Gebardin keulilta – ja Erno puolestaan on noussut nopeasti maan eturivin sovittajien joukkoon. Miehen kädenjälkeä kuullaan aina Laura Närhen hittibiiseistä UMOon – jolle Ernion sovituskynä sauhuaakin säännöllisesti tätä nykyä.

Monday Club: Sanna & the TexMex Turtles klo 21

ma 23.5.2011
Sanna & the TexMex Turtles tarjoilee mukavaa musiikkia maanantai-illan ratoksi. Mm. Patsy Cline – Imelda May – Gram Parsons – Katie Melua…

Joona Vainikaisen Päättökonsertti klo19

ti 24.5.2011

Stringpurée Band klo21.30

ke 25.5.2011
Stringpurée Band on kolmen lahjakkaan muusikon symbioosi ja ajatushautomo. Erilaisista musiikillisista taustoista ammentava trio on neljän vuoden elinaikanaan kehittänyt vastustamattoman maukkaan – persoonallisen soundisoseen ja vatkannut sekaan aineksia niin rockista – jazzista kuin kansanmusiikista. Mausteeksi on heitetty pohjois-savolaisten takametsien arkaaista kumua ja urbaanien katujen kelmeää hämyä. Lopputulos on rehellistä ja rouheaa progea – johon Senni Eskelisen sähkökantele luo omaleimaisen kuulaan ulottuvuutensa. Kolmikon omakutoiset sävellykset tekevät kunniaa progen ja psykedeelisen tunnelmoinnin inspiroimana suomalaisille juurilleen. Ensimmäisellä levyllään ”Senni Eskelinen & Stringpurée Band” (2008) yhtye tuli tunnetuksi voimakkaiden ja taianomaisten tunnelmien luojana. ”Fedja” (2010) on yhtyeen toinen albumi ja siihen kolmikko latasi entistä enemmän alkukantaista hurjuutta ja kauniita melodioita. Tarinoita ammennetaan shamaanien loitsuista – suurkaupunkien kiivaasta elämänrytmistä ja ihmissielun tunnekuohuista. Kun tähän lisätään yhtyeen ja levyn vierailijoiden ilmaisuvoimainen tulkinta lopputuloksena on sykähdyttävä kuuntelukokemus – joka lumoaa kuulijan kuin kuulijan. Yhtyeen molemmat albumit on julkaissut Texicalli Records.

Marian Petrescu trio – feat.Antti Heermann

to 26.5.2011
HUOM. keikka alkaa 21.oo!!!!

Antti Heermann palaa osaksi vanhaa Marianin kvartettia – jolla on paljon yhteistä historiaa takana.Tulossa siis huikeita esityksiä jazzin standardeista – virtuoosimaisella otteella!

Herra Murphy

pe 27.5.2011
Jyväskyläläinen Herra Murphy esittää kitaravetoista suomenkielistä rokkia. Yhtyeen kappaleissa yhdistyvät vahvat melodiat – maukaat groovet ja sielukas tulkinta. www.myspace.com/herramurphy

Takapihan pojat

la 28.5.2011
Takapihan Pojat -on Jyväskyläläinen rockyhtye. Yhtyeessä yhdistyy Klamydiamainen huumori – Kotiteollisuuden kitaravallit – sekä Ville Valomainen tulkinta. Yhtyeen maalaislääkäri Kiminkisestä tekemä kappale on saavuttanut huiman suosion radioaalloilla ja Youtubessa.

MONDAY CLUB & Pilvi ja Samuli 21.00

ma 30.5.2011
Pilvi ja Samuli tulkitsevat jazz-sävelmiä!

Piano – Pilvi Erkkilä Kitara – Samuli Erkkilä

JAO:N ILTAklo 20 alk. vapaa pääsy!

ti 31.5.2011
klo: 20.00 AO:n Blues – työpaja
KOZMIC BLUESBAND
Sinisiä säveliä suistomaan molemmin puolin.
Simo Andersen – kitara Tuukka Jurkka – kitara Susanna Korhonen – laulu Pekka Löhönen – basso Johanna Pekkarinen – laulu Enni Pitkänen – kosketinsoittimet Iina Souru – laulu Joona Vainikainen – rummut

klo: 21.00 AO:n Heavy / Rock – työpaja
NEBBIA ELETTRICA
Biisejä yhtyeiltä: Kansas – Rainbow – Led Zeppelin – Rush – ym?
Luvassa myös italiankielinen yllätys. Andrea Brosio – kitara Ilkka Kainulainen – kitara Kalle Marttila – basso Johanna Pekkarinen – laulu Toni Pikkarainen – kitara Paulo Poverini – rummut Iina Souru – laulu

Don Huonot – tribuutti n.22.30

ke 1.6.2011
Don Huonoista ei juuri coverbändejä ole tehty – varmaankin johtuen materiaalin haastavasta luonteesta… No nyt on aika pätevä nippu kasassa, mm. kitaroissa Jokisen Antti ja Kivelän Jarmo… jopa Leipä Syrjälän luulisi olevan tästä kiinnostunut. =D

Tsekkaa ekoissa treeneissä demotetut nauhoitteet – saat kuvan laadusta: www.facebook.com/deeonhuonotee

Trio Elboe Joe

pe 3.6.2011
Trio ElboeJoe soittaa tunnettuja kappaleita ennen kuulemattomalla otteella. On vain yksi sääntö – kaavoihin ei kangistuta. Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – El Gringon kitaran rummuttelu sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja viihdyttävän.

Tyly Kohtalo

pe 3.6.2011
Suomenkielistä rehevää – tanakkaa blue-sia – rhythm n bluesia ja soulia soittava yhtyeemme nykyisen kokoonpanon muodostavat Pekka Pulkkinen – laulu huuliharppu – Veli-Pekka Jäppinen – kitara ja slide – Seppo Järvinen – kitara – Teemu Liehu – koskettimet – Jari Korhonen – bas-so sekä Eero Rantasila – rummut. Musiikki peilaa suomalaisen miehen elämän moninaisia kiemuroita meidän ja kaltaistemme perusäijien näkökulmasta huumorintajuisella otteella. Tässä eräs journalistinen luonnehdinta bändistä: ”Jyväskyläläinen Tyly Kohtalo on vääntänyt suomibluesia jo kunniakkaat 19 vuotta. Erityistuntomerkkinä toimivat kitaristi Veli-Pekka Jäppisen tekstit – jot-ka ovat oodi suomalaiselle Miehelle, miehelle – joka jää aina kiinni salaa nurkan takana naukatusta kossusta – kasvaa tossun alla – opiskelee mykkäkoulussa – saa kotiläksytystä – ja nauttii säännösteltyä rakkauselämää”.

Foto & Esko

la 4.6.2011
Rokkia ja poppia vaihteeksi hissutellen villasukkasiltaan.

Mitä saadaan – kun yhdistetään rokkipieru ja hifisti kamarunkkari. Jotain erilaista. Jotain tällaista. Kupletin juoni on jokseenkin sellainen – että rillumareit on pyritty jättämään muille ja tehty noista biiseistä enemmän fiilistelypaloja. Aina jotenkin tämän kokoonpanon näköisiä.

http://www.facebook.com/fotojaesko http://www.myspace.com/fotojaesko

SUN TRIO

to 9.6.2011
Sun Trio julkaisee kesäkuussa italialaisen Cam Jazz Recordsin kautta kansainvälisen levityksen saavan ”Dreams are True” -levyn. Yhtyeen debyyttialbumi Time is Now julkaistiin vuonna 2009 ja sai kiittävän vastaanoton kotimaassa sekä kansainvälisesti. (All About Jazzin arvio levystä: http://www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=32310)

Honey B. & T-Bones

pe 10.6.2011
Honey B. & T-Bones (FIN) Lähes 30 vuotta toiminut Honey B. & T-Bones kuuluu Suomi-bluesin ja rockin klassisiin kokoonpanoihin. Trio aloitti uransa puhtaana blues- ja rhythm & blues -yhtyeenä – mutta sen taipaleelle on ollut leimallista ennakkoluuloton ja rajoja rikkova kokeellisuus. HBTB on yksi ensimmäisistä suomalaisista ulkomailla laajempaa menestystä saavuttaneista alan orkestereista. Yhtyeen keulakuva on ollut koko ajan basisti-laulaja Aija Puurtinen.

Ensiluokkainen Juhlaorkesteri

la 11.6.2011
Lupsakoita coverkappaleita kasapäin esittävä Ensiluokkainen Juhlaorkesteri esiintyy yllättäen Popparissa. Ohjelmisto tulee maan ja taivaan väliltä kattaen niin Stadin murteet – Columbian sademetsät kuin myös Ulkomaan elävien radiohitit. Nelihenkinen ja -ääninen orkesteri taittaa kuulijoiden suut mutrulta ja viihdyttää läpi kuuman kostean iltapuhteen.

KESÄ JAMIT alk. 22.00

pe 17.6.2011

Ghetto Party

la 18.6.2011
La 18.6. Ghetto Party – City Central Special Livenä: The Megaphone State – Kriso – VilleVille + DJ:t Yollu & Pex Pistols. 21-04 – Liput 4€ – ennakkomyynti alkaa Levykauppa Äxässä kesäkuussa.

Suomen ehkäpä kaikista kovinta englanninkielistä räppiä tällä hetkellä tarjoileva The Megaphone State saapuu ensimmäistä kertaa Jyväskylään ja tähdittämään Ghetto Partyn kesän ensimmäistä Popparin City Central Specialia! Helsinkiläistynyt duo viimeistelee parhaillaan pian julkaistavaa ”VLA Kings” albumiaan ja mainio vuoden 2009 ”Home of the Knockout Artist” läpimurtolevy on nyt kuunneltavissa kokonaisuudessaan yhtyeen nettisivuilla. Yhtyeen musiikki on uskollista hiphopin juurille ja on saanut huomiota ulkomailta aina maineikasta Music Televisionia myöten. Lavalla nähdään myös tiukkaa paikallista meininkiä kun lavalle nousee vuosi sitten Skill Street Entertainmentin kautta nyt jo loppuunmyydyn ”Nappo EP” -levyn julkaissut Kriso sekä uutta materiaalia tuota pikaa ulos puskeva VilleVille! Tiukoista levyvalinnoista vastaavat Yollu sekä Pex Pistols.

KUUNKUISKAAJAT KLO 19.00

su 19.6.2011
Kuunkuiskaajat on vuonna 2008 perustettu suomalainen folkduo – jonka muodostavat Värttinä-yhtyeen Johanna Virtanen ja Susan Aho. Kuunkuiskaajat edustivat Suomea vuoden 2010 Eurovision laulukilpailussa kappaleella Työlki ellää – mutta putosivat semifinaalissa ja menettivät finaalipaikan vain kolmella pisteellä. Susan Aho on kuulunut Värttinä-yhtyeeseen vuodesta 1997 ja Johanna Virtanen vuodesta 2001. Kuunkuiskaajat perustettiin – kun Saksa–Suomi-seura etsi yksitoista tilaisuutta kestävälle Saksan-kiertueelle yhtyettä – joka esittäisi myös tangoa. Virtanen ja Aho totesivat pystyvänsä tähän ja lähtivät duona kiertueelle. Yhdistelmä toimi – ja Kuunkuiskaajat teki ensilevynsä – jonka oli tarkoitus ilmestyä elokuussa 2009. Pääsy euroviisukarsintoihin lykkäsi levyn ilmestymisen joulukuulle.

Taimi Sextet

ke 22.6.2011
Nuoret muusikonalut jyväskylästä soittavat setin energistä – nuorekasta ja ei-niin-perinteistä jazzia kesäisenä keskiviikkoiltana popparissa 22.6. Ohjelmistoon kuuluu bändin omien jäsenten biisejä – amerikkalaisen trumpetistin – Christian Scottin kappaleita sekä omia sovituksia jazz standardeista. Tervetuloa lämmittelemään juhannusfiiliksiä hyvän musiikin parissa!

Miika Pelkonen SOOLO

ke 29.6.2011
Jyväskylästä lähtöisin oleva – nykyään Helsingissä Sibelius-Akatemiassa opiskeleva jazzpianisti soittaa soolokonsertin kotikentällään Popparissa. Illan aikana kuullaan perinteistä jazzmusiikkia omilla kappaleilla höystettynä. Harvinaista herkkua siis luvassa!

Miika Pelkonen – Piano

Marika Paaso Acoustic

pe 1.7.2011
Americanaa akustisesti. Ohjelmistossa etupäässä naisartistien kappaleita sovitettuna persoonallisesti folk- – country- ja bluegrass-vivahtein.

Dead By You

la 2.7.2011
Jannu Saarimäki – laulu Arttu Ruotsalainen – kitara Mikko Myllykoski – koskettimet Jokke Pulkkinen – basso ja taustalaulut Mikko Hänninen – rummut

MARCIA LISBOA (BRA) Bossanova from Rio de Janeiro

ma 4.7.2011
KEIKKA ALKAA 21.30!! Lipulla 50% alennus Hartwall-hanatuotteesta!

MARCIA LISBOA – Rio de Janeiron uusi ääni
www.myspace.com/marcialisboa

Marcia Lisboa on laulajatar-lauluntekijä Rio de Janeirosta – Brasiliasta. Hänen musiikkinsa saa vaikutteita bossanovasta ja jazzista – pysyen kuitenkin uskollisena brasilialaiselle musiikkiperinteelle – samballe ja laulelmille.

Marcia Lisboa on esiintynyt Rio de Janeirossa ja muualla Brasiliassa 2000-luvun alusta lähtien. Vuonna 2008 häneltä ilmestyi CD ”Marcia Lisboa – Nós e o Rio” – joka sisältää hänen sävellyksiään – kuten Corda Bamba – ja brasilialaisia klassikoita. Levyn on tuottanut ja sovittanut kitaristi Marcelo Pfeil – yksi Rio de Janeiron nousevista musiikintekijöistä.

Marcia on karismaattinen esiintyjä ja tuo bändeineen lavalle aidon brasilialaisen tunnelman. Ohjelmistonsa koostuu samban ja bossanovan ohella myös muista brasilialaisista tyyleistä – jotka ovat tulos afrikkalaisten ja eurooppalaisten sulautumisesta monikulttuurisessa Brasiliassa. Näitä musiikkityylejä ovat mm. chorinho – Ijexá ja frevo.

Lisätietoja:
Sami Kontola – GSM: +358 45 139 8172 – sami.kontola@gmail.com

MARCIA LISBOA – VOICE FROM RIO DE JANEIRO
www.myspace.com/marcialisboa

Marcia Lisboa is a singer-songwriter from Rio de Janeiro – Brazil. Her music is influenced by samba – jazz and bossa nova and is a reflection of her dedication and passion for Brazilian music.

Her CD “Marcia Lisboa – Nós e o Rio” portrays her own compositions such as ”Corda Bamba” – a song inspired by bossa nova. The CD includes also works of important composers in the history of Brazilian music – both contemporanean and from the 1930s and 1940s. The producer and arranger is the guitarist Marcelo Pfeil. a musician with international experience and jazz influence.

Marcia is a charismatic performer and owns a unique voice and stage presence. In her concerts one can feel various Afro-Brazilian rhythms and music styles besides samba and bossa nova – such as choro – maxixe – Ijexá and frevo.

Contact:
Sami Kontola – GSM: +358 45 139 8172 – sami.kontola@gmail.com

MARCIA LISBOA (BRA) Bossanova from Rio de Janeiro

ti 5.7.2011
KEIKKA LAKAA 21.30! Lipulla 50% alennus Hartwall-hanatuotteesta!

MARCIA LISBOA – Rio de Janeiron uusi ääni
www.myspace.com/marcialisboa

Marcia Lisboa on laulajatar-lauluntekijä Rio de Janeirosta – Brasiliasta. Hänen musiikkinsa saa vaikutteita bossanovasta ja jazzista – pysyen kuitenkin uskollisena brasilialaiselle musiikkiperinteelle – samballe ja laulelmille.

Marcia Lisboa on esiintynyt Rio de Janeirossa ja muualla Brasiliassa 2000-luvun alusta lähtien. Vuonna 2008 häneltä ilmestyi CD ”Marcia Lisboa – Nós e o Rio” – joka sisältää hänen sävellyksiään – kuten Corda Bamba – ja brasilialaisia klassikoita. Levyn on tuottanut ja sovittanut kitaristi Marcelo Pfeil – yksi Rio de Janeiron nousevista musiikintekijöistä.

Marcia on karismaattinen esiintyjä ja tuo bändeineen lavalle aidon brasilialaisen tunnelman. Ohjelmistonsa koostuu samban ja bossanovan ohella myös muista brasilialaisista tyyleistä – jotka ovat tulos afrikkalaisten ja eurooppalaisten sulautumisesta monikulttuurisessa Brasiliassa. Näitä musiikkityylejä ovat mm. chorinho – Ijexá ja frevo.

Lisätietoja:
Sami Kontola – GSM: +358 45 139 8172 – sami.kontola@gmail.com

MARCIA LISBOA – VOICE FROM RIO DE JANEIRO
www.myspace.com/marcialisboa

Marcia Lisboa is a singer-songwriter from Rio de Janeiro – Brazil. Her music is influenced by samba – jazz and bossa nova and is a reflection of her dedication and passion for Brazilian music.

Her CD “Marcia Lisboa – Nós e o Rio” portrays her own compositions such as ”Corda Bamba” – a song inspired by bossa nova. The CD includes also works of important composers in the history of Brazilian music – both contemporanean and from the 1930s and 1940s. The producer and arranger is the guitarist Marcelo Pfeil. a musician with international experience and jazz influence.

Marcia is a charismatic performer and owns a unique voice and stage presence. In her concerts one can feel various Afro-Brazilian rhythms and music styles besides samba and bossa nova – such as choro – maxixe – Ijexá and frevo.

Contact:
Sami Kontola – GSM: +358 45 139 8172 – sami.kontola@gmail.com

Chuck ’n’ Norris

ke 6.7.2011
Kokeellinen esiintyminen tarjoaa uuden lähestymisen hyviin ja miksei vähän huonompiinkin radioralleihin. Tule siis kannustamaan Jyväskylän pojat voittoon ja viettäämään mukavaa terassi-iltaa Poppariin!

Open Stage

to 7.7.2011

SiCi & Boogie Brothers

pe 8.7.2011
What – what?! Kesän kovimmat bileet pystyyn laittaa soul-pumppu SiCi & the Boogie Brothers ! Suomen kiertueen aloitus keikalla luvassa omia biisejä sekä tiukkoja coveri vetoja. R´n´B/Soul/funk -meininkiä. Tule jammailemaan beatbox-akkari-laulu-basso-kombinaation tahdissa! Yo !

check this out:
http://www.youtube.com/watch?v=63T4wXrRrjY
LIPULLA SAAT 50% ALENNUKSEN HARTWALL-HANATUOTTEESTA ENSITILAUKSENA!!!!!

Jamit

la 9.7.2011
Soittimet ja PA soittotaitoisten käytössä.

KESÄ JAMIT alk. 21.30

ti 12.7.2011
Pa ja soittimet osaajien käytössä. TERVETULOA

KESÄHINNAT!!!!!!!!!!!!!!

KESÄJAMIT ALK. 21.30

ke 13.7.2011
Pa ja soittimet osaajien käytössä. TERVETULOA

KESÄHINNAT!!!!!!!!!!!!!!

PAULI HANHINIEMI DUO M.A.D 21.30

to 14.7.2011
HUOM. Pääsylipulla saat Hartwall-hanatuotteen puoleen hintaan!!

SUMMER JAM at 21.30

pe 15.7.2011
Pa ja soittimet osaajien käytössä. TERVETULOA

KESÄHINNAT!!!!!!!!!!!!!!

SUMMER JAM at 21.30

la 16.7.2011
Soittimet ja PA osaavien käytössä!

SKIN ALLEY HUOM. 20.00 Show Time

ke 20.7.2011
Paikallista rock´n´rollia kovalla kädellä ja meiningillä.

Acoustic Friday & MARIAN PETRESCU TRIO

pe 22.7.2011
Standardeja jne….

HUOM. KEIKKA ALKAA KLO 22.00!!

LUVASSA ODOTETTU JA HIKINEN JATSIN KESÄKONSERTTI.

Pääsylipulla saat ensimmäisen Hartwall-hanatuotteen 50% alennuksella.

Rust & Diamonds klo23

to 28.7.2011
Rust & Diamonds on kahdeksanhenkinen räminäryhmä joka rujoudella ja rakkaudella toteuttaa Tom Waitsin kappaleita – omalla otteellaan mutta samaan absurdiin maailmaan sukeltaen. Ruosteorkesteri tarjoaa tarinoita kolikon kääntöpuolelta – liikkuen ketterästi Americanan äänimaastossa Las Vegasin valoista hikisimpään räme-bluesiin. Seremoniamestari hämmentää vankalla teatraalisella otteellaan laajalla skaalalla liikkuvaa rytmikeitosta joka on maustettu hyppysellisellä balkanhenkistä torvensoitantaa. Maailma on hullu ja jokaisen kasvoilta kuultaa pääkallo mutta kaatopaikaltakin voi löytää kauneutta!

Acoustic Friday & Mika Piipponen DUO

pe 29.7.2011
Big Boom 2011 kisan voittajan palkintokeikka

MIKA PIIPPONEN DUO

Mika Piipponen on järvenpääläinen laulaja-lauluntekijä – jonka musiikista kuuluu suomalaisuus. Kappaleet kertovat tavallisten ihmisten arjesta – sen iloista ja suruista – ja jokainen kuulija voi löytää samaistumiskohtia laulujen teksteihin.

Mika Piipponen vastaa laulusta – kitarasta sekä huuliharpusta ja Pasi Lintukoski bassosta – rytmisoittimista ja taustalaulusta. Omien kappaleidensa lisäksi kokoonpano tulee illan aikana esittämään tunnettuja ja hiukan tuntemattomampiakin coverkappaleita meiltä ja maailmalta.

the Telefunkens

la 30.7.2011
the TELEFUNKENS Old school rock´n´roll&rockabilly Show Vihdoin viimein Popparissa!!! Suoraan Azerbaidz´anin kiertueelta Jyväskylään!!! Tässä bilemusaa kovakuntoisille!

Stolen Bicycle

pe 5.8.2011
PÄÄSYLIPULLA SAAT HARTWALL-HANATUOTTEEN PUOLEEN HINTAAN!!!

Stolen Bicycle soittaa tyylikkäästi sovitettuja covereita artisteilta kuten Selah Sue – Tom Waits – Fiona Apple – Nouvelle Vague. Luvassa menevää – huikeaa musiikkia. Tanssikengät jalkoihin ja bailaamaan! Musisoimassa: Eeva Lietonen-laulu – Samuli Erkkilä-kitara – Olli Puolakka-basso – Paulo Poverini-rummut. TERVETULOA!!!

Vapaat jamit

la 6.8.2011

Anna-Mari Kähärän Orkesteri

pe 12.8.2011
Pääsylipulla saat Hartwall-hanatuotteen puoleen hintaan.

Anna-Mari Kähärän Orkesteri on ainutlaatuinen all-stars-dream-team -kokoonpano – jonka harvinaiset yhteisesiintymiset ovat saaneet hurmioituneen vastaanoton. Yhtye koostuu neljästä oman alansa huippumuusikosta – jotka esittävät Kähärän sävellyksiä englanninkielisiin runoihin. Orkesteri ällistyttää kuulijansa vaarallisen arvaamattomilla ja humoristisilla keikoillaan – joissa viimeistään testataan improvisoinnin äärirajat.

Anna-Mari Kähärä on arvostettu ja monipuolinen taiteilija – joka tunnetaan mittavasta työstään suomalaisen kulttuurin kentällä mm. säveltäjänä – sovittajana – tuottajana ja laulajana. Hänen sävellyksiään ovat tulkinneet lukuisat lauluyhtyeet – kuorot – sinfoniaorkesterit ja solistit. Vankan bänditaustan omaava Kähärä tunnetaan oman orkesterinsa lisäksi myös useista muista eri kokoonpanoista (mm. How Many Sisters – Zetaboo – Pekka Kuusisto & The Luomu Players). Hänet palkittiin Taiteen Suomi- palkinnolla sekä ensimmäisenä naispuolisena artistina Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla vuonna 2002.

Kokoonpano: Anna-Mari Kähärä – laulu Marzi Nyman – kitara Jarmo Saari – kitara Zarkus Poussa – lyömäsoittimet

Salaiva

pe 19.8.2011
Lentävä olohuone laskeutuu merellisissä tunnelmissa Poppariin. Luvassa tiukkaa jazz-rockitusta ja lempeää tunnelmaa.

Blues-risteilyn Jatkojamit

la 20.8.2011

Praesens-klubi klo 20.00

su 21.8.2011
Alfredo Costa Monteiro (PRT) (elektroniikka)
Topias Tiheäsalo (kitara)
Jari Kaukua (saksofonit)
soitto alkaa klo 20 – liput 3 €.

http://www.costamonteiro.net/
http://www.praesens.org/

Alfredo Costa Monteiro ja Topias Tiheäsalo esiintyvät elokuun lopulla Suomessa ja Virossa viiden improvisoidun musiikin konsertin verran. Soittiminaan duolla on sähkokitarat sekä erilaisia sähkölaitteita ja muita esineitä.

Alfredo Costa Monteiro (s. 1964 Porto – Portugali) on barcelonalaistunut taiteilija ja muusikko. Improvisoidussa musiikissaan hän käyttää niin haitarin ja kitaran kaltaisia perinteisiä soittimia – kuin levysoittimia sekä erinäisiä sähköisiä ja resonoivia esineitä.

Costa Monteiro on opiskellut kuvataidetta – kuvanveistoa ja multimediaa. 1990-luvun alussa hän muutti Barcelonaan ja siitä lähtien hänen taiteensa on sijoittunut jonnekin kuvataiteen – runouden ja musiikin välimaastoon. Costa Monteiron installaatioita – äänitaidetta ja musiikkia määrittää vahva kokemuksellisuuden tunne – jossa soittimet ja esineet ovat suoran fyysisesti läsnä ääntä tuottavina lähteinä.

Costa Monteiro työskentelee niin muusikoiden kuin videotaiteilijoiden ja koreografien kanssa. Hänen tämänhetkisiä soittokumppaneita ovat mm. ranskalaiset improvisoijat Pascal Battus (joka vieraili keväällä Turussa) ja Michel Doneda – sekä kanadalainen sähkömuusikko Tim Olive. Hänellä on myös useita vakiintuneita kokoonpanoja barcelonalaisten ja muiden eteläeurooppalaisten muusikkojen kanssa. Costa Monteiro on esiintynyt laajalti Euroopassa ja Japanissa. Tämä on hänen ensivierailunsa Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Topias Tiheäsalo (s. 1978 Raisio): “Olen improvisoiva muusikko – soitan akustista kitaraa ja sähkökitaraa. Soittoni on toisinaan haurasta – vähäeleistä – hiljaista ja akustista. Toisinaan se taas saattaa olla päällekäyvää – tiheää – kovaäänistä ja sähköistä. Toisinaan se on jotain muuta.

Olen kiinnostunut vain kahdesta asiasta: improvisoinnista ja soittamisesta. Nämä on mahdollista nähdä samaa tarkoittavina asioina. Yritän toteuttaa tätä kiinnostustani esiintyen sekä yksin että erinäisissä enemmän tai vähemmän vakiintuneissa kokoonpanoissa – joita ovat mm. Pymathon – Jooklo Quartet – SIR trio ja The Henologists. Osaa musiikista voinee kutsua free jazziksi – osaa vapaaksi improvisaatioksi – osaa vapaaksi thrash metalliksi… Musiikkia – jota haluan soittaa sellaisten ihmisten kanssa – joiden seurassa on hienoa soittaa.

Asun perheineni Turussa. Olen soittanut siellä täällä – mutten kaikkialla.”<bR<bR Jyväskylässä Popparissa duon mukaan liittyy lisäksi Jari Kaukua. Kaukua on Jyväskyläläinen vapaaseen improvisaatioon keskittyvä puhallinsoittaja (The Henologists).

Monday Club Tuomas Paukku 21.00

ma 22.8.2011
Kitaristi Tuomas Paukku palaa yli kahden vuoden tauon jälkeen Monday Clubin estraadille. Luvassa on Paukun omista sävellyksistä sekä vapaista improvisaatioista muodostuva yhtenäinen musiikillinen kokonaisuus.

Vapaat jamit

pe 26.8.2011

CRIMSON CROW BAND KLO 23

la 27.8.2011
http://www.facebook.com/CrimsonCrowBand

Crimson Crow on Etelä-Pohjanmaalta – Seinäjoelta lähtöisin oleva viisihenkinen hardrock-yhtye. Musiikissa on vahvasti vaikutteita 70- ja 80-luvun rockista sekä progressiivisen rockin elementtejä. Muutamina monista vaikutteista mainittakoon esimerkkinä Whitesnake – Bon Jovi – Deep Purple – Iron Maiden ja Led Zeppelin.

Vuonna 2010 tammikuussa yhtye julkaisi silloisella kokoonpanolla ensimmäisen virallisen democd:nsä joka sisälsi 11 biisiä. Crimson Crow koki useita miehistönvaihdoksia viimeisen vuoden aikana ja nykyisellä kokoonpanolla on toimittu tämän vuoden maaliskuusta lähtien. Keikkoja on ehditty tekemään muutamia nykyisellä kokoonpanolla. Uusin levy ”Dream Within A Dream” julkaistiin kesäkuussa 2011. Bändi äänittää tällä hetkellä Stranger-singleä ja syksyllä/talvella alkaa äänittämään uutta levyä joka kantaa nimeä ”Painted Utopia”.

Sakari – Laulu Verne – Lead Kitara Petri – Kitara Henri – Basso Jesse – Rummut

Monday Club Jamit 21.00 alk.

ma 29.8.2011

Tiistai Jamit alk. 21.00

ti 30.8.2011

Jaska Lukkarinen Trio

to 1.9.2011
Pääsylipulla saat 50% alennuksen ensimmäisestä Hartwall-hanatuotteesta!!

Noora

pe 2.9.2011
Nooran on pitkän linjan rockmuusikko – jonka bändin kitararock ottaa vaikutteita niin grungesta – funkysta kuin listapopista. Bändin keikkameininki on räkäistä ja riemukasta! www.nooramusic.fi

Kingdom Of The Brave – TOTO tribute

la 3.9.2011
Kingdom Of The Brave on amerikkalaisen TOTO-yhtyeen musiikkia suurella sydämmellä soittava bändi. Keikkasetti koostuu TOTOn hiteistä reilun 30 vuoden ajalta painottuen pääasiassa kuitenkin TOTOn kulta-aikaan 70- ja 80-luvuille. Illan aikana kuullaan ainakin Africa – Rosanna – Hold The Line ja Stop Loving You ja lisäksi luvassa on runsaasti muitakin hittejä sekä jokunen harvinaisempikin helmi. http://www.myspace.com/kingdomofthebrave

Femu Brass Band 22.00

to 8.9.2011
TATTOO JATKOT!!!

FEMU BRASS BAND on rumpalilla vahvistettu vaskikvintetti. Se koostuu Kaartin Soittokunnan soittajista. Kokoonpanon ohjelmisto koostuu bilemusiikista – 70-luvun kotimaisista ja ulkomaisista iskelmistä sekä tämän päivän hiteistä. Femu Brass Band keikkailee paljon ympäri maata ja esiintyy viikottain mm. ravintola Rymy-Eetussa Helsingissä ja hauskuttaa yleisöä visuaalisella esiintymisellään monin tavoin.

SiCi & Boogie Brothers

pe 9.9.2011
Laura Moisio on nouseva laulaja-lauluntekijä Tampereen vilskeestä. Moisio yhtyeineen soittaa lempeästi korviin istuvaa poppia. Lauran laulut ovat suomenkielisiä tarinoita elämästä, hyvästä – hankalasta – tasaisesta ja sen sellaisesta.

Tutustu osoitteessa www.myspace.com/lauramoisio – ja tule keikalle! http://www.mikseri.net/artists/lauramoisio.27184.php

SiCi & the Boogie Brothers uudistaa katujen musiikin ja klubien soundit omalaatuisella kokoonpanollaan: tarinalliset riffibiisit saavat rytmipohjan beatboxauksesta ja slam-kitaroinnista. Ohjelmisto koostuu omista ja lainatuista – raikkaasti sovitetuista soul-hiphop-r´n´b biiseistä (Michael Jackson – Justin Timberlake – Jamiroquai…)

Kokoonpano:
Siiri Kangas – voc Samu Paananen – beatbox Ilkka Kainulainen – gtr Miikka Mäkitalo – bass

facebook.com/sicibb http://www.youtube.com/watch?v=fdbdowZZzJM http://www.youtube.com/watch?v=dhRSmzzQxCQ

Ochre Room

la 10.9.2011
www.ochreroom.com www.myspace.com/ochreroom

”Ochre Room on tamperelainen yhtye – joka soittaa americanahenkistä indiefolkia. Keväällä julkaistu esikois-ep ”Blue Ribbon” on saanut paljon myönteistä palautetta. Vanhempien esikuvien (Neil Young – Kris Kristofferson – Bob Dylan) ohella arvioissa on esitetty vertailuja uudempiin perinteenjatkajiin – kuten Fleet Foxesiin – Midlakeen ja Great Lake Swimmersiin. Pääasiassa Tampereella keikkaillut yhtye saapuu nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylään.”

Lauri Myllymäki – laulu ja kitara – Tomi Moisio – basso – Antti Leikkanen – rummut – Ari Savolainen – kitara – Tanja Peltonummi – trumpetti ja perkussiot – Minttu Tervaharju – taustalaulu

JKL:N STAND UP FESTARI Peruttu!!!

ke 14.9.2011
Jaakko Saariluoma – SELVINPÄIN-sooloshow. Jaakko on sairastunut ja ei ole saatu korvaavaa esiintyjää.

Elboe Joe ALOITTAA N 23.00!!!!!

Trio Elboe Joe

ke 14.9.2011
Trio ElboeJoen ohjelmisto koostuu ikivihreista&#776, rock- – pop – – ja oikeastaan monenkin eri genren hiteista&#776, – mutta ei todellakaan niin tavanomaisen tylsa&#776,sti kuin olet saattanut kuulla niita&#776, joskus esitetta&#776,va&#776,n. Jokainen kappale on maustettu omalla erityislaatuisella mausteellaan – jota on saatettu lainata vaikkapa rockabillyn tai R&B:n ihmeellisesta&#776, maailmasta. Tylsa&#776,a&#776, siis keikalla ei tule olemaan! El Gringon kitararummuttelu – Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja hauskan.

Ilkka ”El Gringo” Kainulainen – Akkari – Laulu Pekka ”Boe Carpelain” Louhimo – Laulu Kalle ”Joe Joe” Marttila – Läskibasso – Laulu

Jyväskylän Stand Up Festari 21.00

to 15.9.2011
Tommi Mujunen – Risto Koo – Ismo Leikola

Trio Elboe Joe

to 15.9.2011
Trio ElboeJoen ohjelmisto koostuu ikivihreista&#776, rock- – pop – – ja oikeastaan monenkin eri genren hiteista&#776, – mutta ei todellakaan niin tavanomaisen tylsa&#776,sti kuin olet saattanut kuulla niita&#776, joskus esitetta&#776,va&#776,n. Jokainen kappale on maustettu omalla erityislaatuisella mausteellaan – jota on saatettu lainata vaikkapa rockabillyn tai R&B:n ihmeellisesta&#776, maailmasta. Tylsa&#776,a&#776, siis keikalla ei tule olemaan! El Gringon kitararummuttelu – Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja hauskan.
Ilkka ”El Gringo” Kainulainen – Akkari – Laulu Pekka ”Boe Carpelain” Louhimo – Laulu Kalle ”Joe Joe” Marttila – Läskibasso – Laulu

JKL:N STAND UP FESTARI klo 21.00

pe 16.9.2011
Kirveellä töitä! -show – Miika Pettersson – Harri Lagström – Joni Koivuniemi – Jape Grönroos

Trio Elboe Joe

pe 16.9.2011
Trio ElboeJoen ohjelmisto koostuu ikivihreista&#776, rock- – pop – – ja oikeastaan monenkin eri genren hiteista&#776, – mutta ei todellakaan niin tavanomaisen tylsa&#776,sti kuin olet saattanut kuulla niita&#776, joskus esitetta&#776,va&#776,n. Jokainen kappale on maustettu omalla erityislaatuisella mausteellaan – jota on saatettu lainata vaikkapa rockabillyn tai R&B:n ihmeellisesta&#776, maailmasta. Tylsa&#776,a&#776, siis keikalla ei tule olemaan! El Gringon kitararummuttelu – Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja hauskan.

Ilkka ”El Gringo” Kainulainen – Akkari – Laulu Pekka ”Boe Carpelain” Louhimo – Laulu Kalle ”Joe Joe” Marttila – Läskibasso – Laulu

JKL:N STAND UP FESTARI klo 21.00

la 17.9.2011
Pirjo Heikkilä – Riku Sottinen – Mikko Vaismaa

Pop/rock -jamit

la 17.9.2011
Standup esityksen jälkeen lava on vapaa soittotaitoisille.

OY Jazz Bar 19v Uusi baari 9v 2pv

su 18.9.2011
VIP-Kortilla yllätys synttäri juoma.

TERVETULOA KLO 19.02

Kim Curly Band

ke 21.9.2011
Kim Curly Band julkaisee toisen albuminsa 14.9. Yhtye jatkaa edelleen amerikkalaisten esikuviensa Tom Pettyn ja Ryan Adamsin viitoittamalla tiellä – mutta nyt entistä enemmän omalla tunnistettava soundillaan. Lyhyessä ajassa Kim Curly Band onkin kasvanut kansainvälisen tason indieyhtyeeksi. Viime vuoden toukokuussa julkaistulta debyytiltä bändin sinkku Passerby päätyi Hollywood-elokuvaan the 5th Quarter – ja levyn tiimoilta yhtye keikkaili mm. Ranskassa. Suomessa bändiä nähtiin syksyllä livenä myös San Fransiscolaisen Citayn kanssa.

DEFEKT

to 22.9.2011
Defekt on perustettu Göteborgissa keväällä 2008 ja koostuu neljästä persoonallisesta ja ainutlaatuisesta muusikosta – kotoisin Suomesta – Norjasta ja Islannista. Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo kauan ennen Defektin perustamista erilaisissa muissa kokoonpanoissa kuten Kauhukakara – Laser – Heart of the Machine ja Mia Mee.

Defekt soittaa itsesävellettyä uutta musiikkia jossa on kuultavissa vaikutteita jazzista – surf-musiikista – popista ja rockista – ja tätä hienovaraista ja eleganttia yhdistelmää on laajennettu saksofonin ja kitaran efekteillä. Melodiat ovat usein laulettavia ja yksinkertaisia – kun taas vastavuoroisesti näiden alta on löydettävissä monimutkaisia ja tiiviitä rytmisiä kuvioita sekä vastamelodioita – tehden yhtyeen musiikista samanaikaisesti niin yksinkertaista kuin monimutkaista. Kappaleissa on myös kuultavissa vaikutteita vanhojen tietokonepelien äänimaailmoista sekä kirjoista kuten ”Linnunradan käsikirja liftareille” – antaen Defektin musiikille lisäulottuvuutta.

Yhtye on tehnyt kolme pitkää kiertuetta pohjoismaissa sekä Virossa. Heidän debyyttialbuminsa ”Pete’s Game Machine” julkaistiin 1. syyskuuta 2010.

JOHANNA ELINA – Levynjulkkari

pe 23.9.2011
Elegantisti popista ja rockista vaikutteita ottavaa indiejazzia. Kansainvälisesti menestyneet ja palkintoja niittäneet (mm.Danish Music Award – Jacob Gade Grant) muusikot ovat Skandinaavien parhaimmistoa ja yhtye on löytänyt oman dynaamisen ja persoonallisen tapansa tulkita musiikkia – joka vie kuulijan mukanaan.

http://www.johannaelina.com/

Stolen Bicycle

la 24.9.2011
Stolen Bicycle soittaa tyylikkäästi sovitettuja covereita artisteilta kuten Selah Sue – Tom Waits – Fiona Apple – Nouvelle Vague. Luvassa menevää ja tunnelmallista musiikkia. Musisoimassa: Eeva Lietonen-laulu – Samuli Erkkilä-kitara – Olli Puolakka-basso – Paulo Poverini-rummut. TERVETULOA!!!

Yksityistilaisuus 17-21.30!

la 24.9.2011

Mark Hummel (USA) & Backscratchers klo 18

su 25.9.2011
Pohjoisen Kalifornian blues-pääkaupungissa Oaklandissa asuva huuliharpisti ja laulusolisti Mark Hummel on yksi West Coast blues -tyylisuunnan tärkeimpiä muusikoita. Kaliforniassa nämä huuliharpistien johtamat blues-yhtyeet ovat saaneet inspiraationsa Chicago bluesista mutta lisänneet musiikkiinsa elementtejä myös jump bluesista ja rock’n’rollista.

Vuosien varrella Mark Hummel on kehittänyt oman tunnistettavan huuliharppu-soundinsa. Lukuisat albumit – jatkuvat kiertueet ja festivaaliesiintymiset ovat vakiinnuttaneet hänen paikkansa blues-eliitissä sekä USA:ssa että Euroopassa.

Mark Hummel syntyi New Havenissa Connecticutissa – ja kasvoi nuoruutensa Los Angelesissa. Mark kiinnostui pian Chicagon blues-harpisteista kuten Little Walter – James Cotton – ja Sonny Boy Williamson. Vuonna 1972 hän asettui Berkeley:hyn – jossa hän alkoi soittaa paikallisten bluesmiesten kuten Cool Papan – Boogie Jaken – Mississippi Johnny Watersin ja Sonny Lanen kanssa. Vuonna 1980 hän otti johtaakseen suositun Blues Survivors –yhtyeen.

Vuonna 1985 Blues Survivors julkaisi esikoislevynsä ´Playing in Your Town´ – joka johti mittaviin kiertueisiin USA:ssa – Kanadassa ja Euroopassa. Yhtye esiintyi usein sellaisten bluesin suuruuksien rinnalla kuten Charlie Musselwhite – Brownie McGhee – Lowell Fulson ja Eddie Taylor.

Vuonna 1988 Hummel teki useita kiertueita kanadalaisen kitaristi/laulaja Sue Foleyn kanssa. He levyttivät yhdessä myös ´Up & Jumpin´ –levyn – jolla soitti myös pianistilegenda Charles Brown.

1990-luvun alusta lähtien Mark on jatkanut säännöllisesti toinen toistaan laadukkaampien albumien julkaisua – sekä esiintynyt kaikilla merkittävimmillä blues-festivaaleilla. Vuonna 1997 hän levytti kuudennen levynsä ´Heart of Chicago´. Levyllä soitti Chicagon legendaarisimpia blues-muusikoita kuten Muddy Watersin rytmiryhmänä toimineet rumpali Willie ”Big Eyes” Smith ja basisti Bob Stroger – sekä Little Walterin yhtyeessä vaikuttanut kitaristi Dave Myers.

1990-luvulta lähtien Mark on myös tuottanut lukuisia Blues Harmonica Blowout™ -konserttisarjoja. Näissä kiitetyissä ja suuren suosion saaneissa konserteissa hän on esiintynyt yhdessä kaikkien merkittävien blues-huuliharpistien kanssa. Lista hänen kanssaan esiintyneistä harpisteista on käytännössä yhtä kuin blues-huuliharpun historian ´Kuka kukin on´ –luettelo.

Poppariin Mark Hummel ja taustayhtye The Backscratchers saapuvat Euroopan kiertueen päätteeksi.

http://www.markhummel.com

Mark Hummel – huuliharppu ja laulu Jan Mohr – kitara Jaska Prepula – basso Andreas Bock – rummut

Monday Club: Mia & Sara

ma 26.9.2011
Sara Johannala ja Mia Suszko soittavat ja laulavat old school hittejä – folkia ja bluesia. Ohjelmistossa mm. Dylania – Claptonia – U2:ta – CCR:ää.

Tiistai Jamit Marian Petrescu isännöi

ti 27.9.2011
Jamit alkaa 21.00!! Tule jamailemaan Marianin kera. Teemana jazz-standardit.

Space Bar

to 29.9.2011
Teemme matkoja paikkoihin jonne auringonsäteet tai planetaariset voimat eivät ulotu. Kun emme matkusta olemme tutkalla. Tuomme viestejä ja näytteitä avaruuden kaukaisimmilta kolkilta. Toivomme niiden antavan meille vihjeitä uusista maailmoista ja meitä kehittyneemmistä sivilisaatioista. Kenties löydämme kokonaan uudentyyppisiä elämänmuotoja. Jopa tällä keikalla.

Improvisioita luotaava joukkiomme koostuu seuraavista astronauttijoista: Markku1 ja Markku2, kompressioputkilot – vibraatiomodulaattorit Pekka ja Markku2, lankavärähdyttimet ja ilma-aaltogeneraattorit Jussi ja Osmo, lyötävät objektit

Petteri Sariola ja Osmo Ikonen

pe 30.9.2011
Petteri Sariola on kitaristi – basisti – rumpali ja laulusolisti samassa paketissa. Hän vangitsee yleisönsä energisellä ja karismaattisella esiintymisellään ja saa akustisen kitaransa kuulostamaan kokonaiselta bändiltä. Seitsenvuotiaana aloitettu kitaransoitto – ja vajaat 1000 keikkaa Suomessa ja ulkomailla ovat kouluttaneet Petteristä paitsi virtuoosimaisen soittajan – myös raivoisan viihdyttäjän. Hänen perkussiivinen soittotyylinsä on tyrmäävä yhdistelmä elementtejä eri instrumenteista – tyylilajeista – virityksistä ja soittotekniikoista. Yhdistelmä – joka taatusti pysäyttää kuulijat niin konserteissa – festareilla kuin korttelikapakoissakin – ja jonka hallitsee maailmassa vain kourallinen kitaristeja. Petterin debyyttialbumi ‘Silence!’ julkaistiin syksyllä 2007 ja toinen albumi ’Phases’ lokakuussa 2009 – ja se julkaistiin myös Japanissa keväällä 2010.

Laulaja/säveltäjä/tuottaja Osmo Ikonen on 7-henkisen korpilahtelaisen muusikkoperheen esikoispoika – jolle musiikin tekeminen oli itsestäänselvyys jo pienenä. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisien eturivin artistien kanssa – niin lavalla kuin studiossakin. Hän on toiminut biisinkirjoittajana sekä sovittajana mm. Anna Abreun – Cheekin – Fintelligensien sekä Club For Fiven levyillä. Osmo tunnetaan myös Sunrise Avenuen kiertuekosketinsoittajana ja on hän keikkaillut ahkerasti niin Suomessa – Euroopassa kuin Japanissakin. Osmon ensimmäinen albumi ”Stories From Within” julkaistiin vuoden 2008 keväällä ja toinen albumi “Heaven or Hell is Just a State of Mind” helmikuussa 2010.

Osmo Ikonen ”All By Myself ” feat. Petteri Sariola LIVE! http://www.youtube.com/watch?v=p4t4ppk9pWw

U. Pasanen Band

la 1.10.2011
U. Pasanen Bandin ydinryhmä on ollut alusta asti Ukko – Poika ja basisti. Ukko Pasanen on kitara taituri – myös slide kitaran soitto taittuu – poika Joonaksesta on kehittynyt isänsä veroinen virtuoosi ja basisti Juha-Antti Helama on monessa rytmivalumossa karkaistu rokkaavan musiikin tekijämies. Bändin rumpalit ovat vuosien saatossa vaihtuneet – tällä hetkellä jakkaralla istuu vikkelä virvelivirtuoosi Asko Vikki. . Bändin laulusolistin virkaa hoitaaVaajakosken oma poika vahvaääninen Harri Häkkinen. U.Pasanen Band tarjoaa yleisöystävällistä ja genrevapaata rytmimusiikkia jossa taatut klassikot yhdistyvät bändin kirjoittamiin uusiin kappaleisiin. Ryhmä on aina panostanut myös lavaolemukseen – hengarit jätetään paidan kauluksen alta kotiin.

Musta rytmimusiikin Workshop alk. 21.00

ti 4.10.2011

Eva & Manu ja toni&eevaDUO

ke 5.10.2011
Eva & Manu Yhdysvalloissa tavanneen nuoren muusikkoparin oli tarkoitus muuttaa Lontooseen – mutta hetken mielijohteesta he hankkivat asunto-auton ja lähtivät kiertämään Eurooppaa – tapaamaan ihmisiä ja tekemään lauluja matkasta.

Jyväskylän tyttö Eva Louhivuori (Captain Cougar – Ele) 24 – ja kylmät väreet nostattava Pariisin Manu Laudic (Tin Soldier) 22 – tekivät töitä orgaanisilla maatiloilla – hoitivat eläimiä – kävivät Stingin luomumaatilalla Italian Toscanassa ja paljon muuta. Työn tekeminen luomumaatiloilla hoiti heille majapaikan ja ateriat sekä juuri ja juuri bensarahat seuraavaan paikkaan. Bensarahaa he tienasivat myös soittamalla kaduilla.

He pitivät matkasta ”Travel in Music” nettiblogia www.travelinmusic.net jossa kirjoittivat päiväkirjaa ja laittoivat viikoittain uuden videon uudella kappaleella uudesta paikasta. Matkan tarkoituksena oli löytää uutta ja aitoa sanottavaa musiikin kautta. Huhtikuussa 2011 he palasivat Suomeen EPn ja musiikkivideon ”Feet in the Water” kanssa http://www.youtube.com/watch?v=otoWoq_5gBY

Syyskuussa 2011 tehdyn Ranskan kiertueen startti keikka oli esiintyminen Pariisissa Taratata TV-ohjelmassa Red Hot Chili Peppersien kanssa.

Eva & Manu EP on ladattavissa osoitteessa www.evamanumusic.bandcamp.com – levy ilmestyy helmikuussa 2012.

toni&eevaDUO

Duo Eeva&Toni soittaa tunnelmallista folkmusiikkia. Toni soittaa akustista kitaraa ja Eeva laulaa. Duo on muovautunut kahdesta koulutoverista jotka ovat musisoineet yhdessä eri musiikkiprojekteissa ja jakavat samanlaisen musiikkimaun. Luvassa sovitettuja kappaleita artisteilta kuten Neil Young – Leonard Cohen ja Joni Mitchell.

Kitara-Toni Pikkarainen Laulu-Eeva Lietonen

BLUES LIVE 2011!: NO SWEAT

to 6.10.2011
No Sweat on soittanut vuodesta 2007 lähtien arvostettujen kitaravirtuoosien blues- ja rocktuotantoa. Yhtye tulkitsee omaan tinkimättömään tyyliinsä mm. Eric Claptonin – Joe Bonamassan ja Stevie Ray Vaughanin tuotantoa.

Järvisen Lentokone

pe 7.10.2011
Järvisen Lentokone bändi on kulkenut pitkän tien (19 v) ja kokoonpano on elänyt vuosien varrella. Kaksikko Anssi Leino & Mika Tirronen on ollut mukana alusta asti ja kolmas jäsen Timo Rissanen on hänkin ollut mukana alusta asti pieniä taukoja lukuunottamatta. Alusta asti on ollut tärkeää esittää ja levyttää omaa musiikkia. Bändi esittää melodista pop/folk/balladi osastoa stemmalauluin. Sanoituksilla on aina ollut tärkeä osuus bändin imagossa. Nyansointi ja esittämisen ilo näkyvät myös ulospäin. Järvisen Lentokone saavutti aikanaan hyvää menestysta varsinkin Jyvässeudulla. Keikkakokemuksia kertyi varsin paljon ympäri suomea ja bändi muistetaankin lämpimän tunnelmallisista keikoista. Bändillä on plakkarissaan kaksi levyä ”järvisen Lentokone” ja ”Liikuttavan Lähellä” Anssi on asunut reilun kolme vuotta Tukholmassa jossa rakkaus musiikkiin on kirvoittanut uusien biisien kirjoittamiseen. Tukholmassa Anssi on tutustunut irlantilaismuusikko John Cooganiin jonka kanssa biisit alkoivat löytää muotoansa. Yhteys Jyväskylään ei ole kuitenkaan milloinkaan katkennut vaan Mika on ollut kappaleiden teossa voimakkaasti mukana. John Coogan on soittanut pitkän uransa aikana irlantilaista kansanmusiikkia Irlannissa ja Englannissa. Ura jatkui sittemmin Tukholmassa jossa musisointi jatkui paikallisissa klubeissa. John on myös palkittu kitaranvalmistaja.

Keikalla 7.10.2011 Järvisen Lentokone esittää kahdessa osassa. Ensin lavalle astuvat Trio Anssi – Mika Ja Timo alkuperäistyylillä suomenkielisen tuotannon kanssa. Myöhemmin John ja Mikan poika Rasmus astuvat kehiin ja ilta jatkuukin uuden englanninkielisen tuotannon merkeissä.

”Paluu Jyväskylään – entiseen kotikaupunkiin – tuntuu erittäin mukavalta”

Tervetuloa!

Elias Kahila Band

la 8.10.2011
Elias Kahila Band tekee historiaa olemalla ensimmäinen pop-yhtye – jossa kitara on korvattu sellolla. Jyväskyläläisen bändin Youtube-kanavalla olevat näytteet ovat herättäneet huomiota ja tuoneet yhtyeelle runsaasti kontakteja ulkomailta. Niimpä mm. Tenacious D -yhtyeen Jack Black sekä Toto -yhtyeen jäsenet David Paich sekä Steve Lukather ovat ilmaisseet mielenkiintonsa bändiä kohtaan. Yhtyeen setti koostuu omaperäisistä tulkinnoista Princen – Musen – Red Hot Chili Peppersin – Toton – Jamiroquain – Michael Jacksonin sekä Tenacious D:n biiseistä. Elias Kahila (sello) – Kristian Ijäs (rummut/perc/akustinen gtr) – Sami Norrbacka (basso) & Pekka V.Louhimo(laulu). Netissä meininkiin voi tutustua etukäteen osoitteessa www.youtube.com/eliaskahila sekä www.kahila.net.

Hanna & Kalle@Monday Club klo21

ma 10.10.2011

Marian Petrescu Trio

ke 12.10.2011
Vierailijoina Juha Lauttamus voc – trp ja Anton Suominen voc

Keikka alkaa 21.30

Virta

to 13.10.2011
Virta on kuopiolaislähtöisistä muusikoista koostuva trio – joka on tuore tuttavuus suomalaisella musiikkikartalla. Yhtye soittaa omaa energistä ja improvisointiin perustuvaa musiikkia. Virta virtaa valtavirtaa vastavirtaan.

http://www.youtube.com/watch?v=uPSQnGLWeQY

Mia & Sara + 2@Acoustic Friday klo23

pe 14.10.2011
Mia ja Sara soittavat herkkiä kappaleita akustisesti kahden miehen taustavoimin. Tyyli on vanhempaa rokkia ja poppia – joukossa muutamia tämänpäivän biisejä.

Mia Suszko – laulu – kitara Sara Johannala – laulu – piano Jaakko Peltonen – basso Teemu Mustonen – rummut/perkussiot

KATUTAITEILIJA

la 15.10.2011
Katutaiteilija on – viisijäseninen – välillä ronskiinkin menoon yltyvä rockyhtye. Kuitenkin syvällä sisimmässä asuu hyvä buugi – joka näkyy kokonaisvaltaisesti esiintymisessä. Jos olet ennakkoluuloton ja suomenkieleen mieltynyt – voi olla että etsimme juuri sinua partneriksimme.

Katutaiteilija syntyi alkuvuonna 2009, se oli sitä aikaa kun Höltän Kalle oli vielä bassossa. Vuosihan siinä vierähti – ennen kuin koko kokoonpano otti pysyvämmän muotonsa ja palikat putoilivat leegolaatikossa kohdalleen. Sittemmin rytmiryhmä on vaihtunut aikuisempaan – mutta komeampaan suuntaan. Nyt kaksivuotiaana vaikuttaakin siltä – että mikään ei ole tuntunut vielä miltään ja suuruuden ajat ovat yhä edessä. Seuraavassa on asiaa bändin jäsenistä hieman lähemmin.

Yrjö Matsi pitää mikistä isolla ämmällä ja toisinaan lauleskelee kauniisti kyseiseen kapistukseen. Ykä on ollut ihan alkutaipaleelta asti kehissä polkien bändiä eteenpäin kuin tulpatonta mopoa. Urheiluruudussa esiintymisen ohella hän kirjoittelee biisejä sen minkä ehtii. Käyttää numeroa 13 vaikka onkin 26-vuotias.

Niko Rimbacher on toinen kahdesta edelleen selviytyvästä perustajajäsenestä. Hänellä on tunteiden tulkkina punainen kitara jonka välityksellä sielun syvimmätkin sopukat tulevat kuulijoille tutuksi. Tämähän ei tosin hänelle riitä – sillä hänen korkea ja kaunis äänensä tukee usein Yrjön kailotusta. Niko on 27 wee.

Eero Uusitalo ei laula. Kitarat vaihtuvat Eerolla useammin kuin soinnut – vaikka sen huomaaminen onkin haastavaa – kiitos valon nopeuden ylittävän sorminäppäryyden. Hän opiskelikin diplomi-insinööriksi vain ja ainoastaan voidakseen uhmata fysiikan lakeja. Eero havaitsi liittyneensä bändiin 20 vuotta liian myöhään – mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Hänhän on toki jo 30-vuotias.

Jukka Okkonen soittaa bassoa ja laulaa kantrimusiikkia – mutta ei tässä bändissä. Siis laula. Jukan 32-vuotiaaseen muusikon uraan mahtuu mm. 70-luvulla syntyminen ja haaveet kitaransoitosta punkbändissä. Jukka on kunnostautunut myös viskin ystävänä ja ansioitunut autokuskina – joskin tyypillisesti eri aikoina.

Pete Honkonen soittaa rumpuja kaikissa vaadituissa tahtilajeissa. Hän myös opettaa rumpujen soittoa – ja tämän seurauksena Peten päivätöihin sisältyy treeniksen inspiraatiolehtien piilottaminen kakaroilta. Hän harrastaa muuttamista Jyväskylän alueella ja onpa hänen nähty myös tulvivan Pohjanmaalla.

Katutaiteilija nauhoitti edellisen demonsa ’09 joulukuun lopulla. Neljän stygen ’Kantapään kautta’-niminen demo-EP pullahti muutaman sadan kappaleen voimin kyläkauppojen ulkopuolelle vuoden ’10 alussa – ja kaikki kappaleet tuota EP:tä on suorastaan viety käsistä – vaikka bändi on vailla minkäänlaisia aiheeseen liittyviä sopimuksia. Seuraava demo on ajastettu räjähtämään vuodenvaihteessa.

Gipsy Rufina & Juhana Iivonen & Port Of Call

ti 18.10.2011
Mukana ovat Gipsy Rufina (Ita) – Juhana Iivonen (Fin) – Port Of Call (NL) Rufina & Iivonen julkaisevat yhteislevynsä lokakuun alussa.

http://soundcloud.com/madamfortuna http://www.youtube.com/watch?v=gDBSZrPtiLs http://www.myspace.com/gipsyrufina http://www.myspace.com/juhanaiivonen http://www.portofcallmusic.com/

Lost Society klo19!!!

ke 19.10.2011
Lost Society soittaa vanhan koulukunnan Heavy Metallia – johon on isketty Trash Metal vaikutteita. Yhtye tarjoaa energisen lavashown ja hyvän fiiliksen!

Samy Elbanna – Vocals&Guitar Arttu Lesonen – Guitar Mirko Lehtinen – Bass Ossi Paananen – Drums

Taipale

ke 19.10.2011
Kitaravetoista musiikkiviihdettä – jossa kohtaavat kohtalokkaasti Savo ja Texas. Markus Väisänen-kitara – Tero Holopainen-kitara – Antti Vuorenmaa-pedal steel – banjo – Kalle Ylitalo-basso – Janne Mathlin-rummut. The Weight Of A Ghost- levyn julkaisukiertue.(Hilland Records)

SANSA

to 20.10.2011
Sansan kolmas albumi Savior julkaistiin 27.4.2011. Levyn singlenä julkaistu versio Sabrinan Boys (Summertime Love) -biisistä – on kerännyt runsaasti positiivista huomiota eri medioissa ja biisi nousi muun muassa Radio Suomen soittolistalle. Nyt Sansa livenä Jyväskylässä upean bändinsä kanssa.

Sansa – voc – gtr Timo Kämäräinen – gtr Olli Krogerus- drms Joonas Kasurinen – keyb http://blogsansa.blogspot.&#8203,com/

SYYSLOMAJAMIT

pe 21.10.2011
Soittimet ja äänentoisto osaavien käytössä. Tervetuloa.

SYYSLOMAJAMIT

la 22.10.2011
Soittimet ja äänentoisto osaavien käytössä. Tervetuloa.

AHOY

su 23.10.2011
Ahoy on kolmen laulajasiskoksen ryhmä. Laura-Elina – Eerika ja Juulia ovat laulaneet ja soittaneet yhdessä pienistä tytöistä asti – aivan aluksi osana koko jyväskyläläisen ”laulavan Ahon perheen” esiintymisiä. Musiikin lisäksi siskokset ovat tehneet paljon töitä teatterissa – erityisesti tanssin ja laulun saralla. Jokainen siskoista on vuorollaan valmistunut laulajaksi Jyväskylän ammattiopiston konservatoriosta ja he esiintyvät Ahoyn lisäksi yksin ja yhdessä muiden kokoonpanojen kanssa. Nykyisin siskokset asuvat Helsingissä.

Syksyllä 2010 siskokset pyörittivät täysakustista Ahoy-klubia yhdessä Riku Keskisen kanssa helsinkiläisessä ravintola Toverissa. Keskisen musiikki tuntui tyttöjen mielestä niin hyvältä juuri sisaruskokoonpanon esitettäväksi – että sen parissa työskentelyä päätettiin jatkaa. Tämän työn tuloksena syntyi Avasin ikkunan -konsertti – jonka ensiesitys oli Porissa Lainsuojattomat -teatterifestivaalilla syyskuussa 2011.

Duo Dice (Krista & Markus) @ Monday Club

ma 24.10.2011

HUSBAND 10V. PERUTTU

to 27.10.2011
Sairastapauksen vuoksi. Palataan myöhemmin asiaan. Varre Pahoittelee.

Rock Cadillac

pe 28.10.2011
Rock Cadillac – wanna shake you baby ! perjantaina 28.10 – bändi soittaa kaksi settiä ja ekan show time alk. 22.30.

Rock Cadillac on vuonna 1974 Vaajakoskella perustettu rock-yhtye – joka levytti kaksi LP-levyä 1970-luvulla ja bändin FLY-levy oli ensimmäinen keskisuomalaisen rock-yhtyeen tekemä LP-levy. Bändin viimeisin single löytyy myös North Will Rise Again kokoelma levyltä. Alkuperäisestä kokoonpanosta Popparin lavalle nousevat kaksikko – kitara ja laulu Jouko Mäenpää ja rumpali Jussi Ikonen sekä uudenpana jäsenenä basso ja taustalaulu Kim Kukkonen. Popparin keikalla bändi soittaa useita biisejä bändin molemmilta LP-levyiltä sekä uutta materiaalia jota julkaistaan loppuvuodesta

Bändin kotisivut
http://www.myspace.com/rockcadillac

YouTube videot
http://www.youtube.com/RockCadillac

Valley Below

la 29.10.2011
Valley Below sai alkunsa vuonna 2003 AP Kivisen ja Heikki Jyväsjärven ajatuksesta kirjoittaa yhdessä lauluja. Miehet halusivat tehdä ajatonta – muoti-ilmiöistä riippumatonta musiikkia – biisejä – joissa yhdistyvät melodia – lyriikka ja tunne. Yhtyeen nykyinen kokoonpano on toiminut vuodesta 2005 – ja julkaissut kaksi albumia – joiden musiikissa voi kuulla vaikutteita mm. 60/70-lukujen folkista ja rokista sekä 90-luvun voimapopista. Kolmatta albumiaan kaikessa rauhassa valmisteleva bändi nousee lokakuun lopussa pitkästä aikaa Popparin lavalle. Luvassa on sekä akustisia että sähköisiä tunnelmia – ja tuttua – energistä Valley Below-meininkiä.

Valley Below: AP Kivinen –voc/gt, Heikki Jyväsjärvi – gt/keys/voc, Sami Syrjämäki – gt/voc, Tuomo Tikkanen – bass, Jussi Jyväsjärvi – dr/perc.

Linkit: www.myspace.com/valleybelowmusic http://fi-fi.facebook.com/pages/Valley-Below/70247689642

Suvi & Joonas@Monday Club klo21

ma 31.10.2011
Räsynukke ottaa ensiaskeleensa lokakuun viimeisellä Monday Clubilla. Oman suomenkielisen musiikin lisäksi tarjoamme teille covereita mm. Jose Gonzalezilta – Mr. Bunglelta ja Feistiltä.

Martin Alvarado & Quinteto Otra Vez klo 19

ke 2.11.2011
”Tango Norte – Tango Sur”

Martin Alvarado – laulu Henrik Sandås – bandoneon Antti Heermann – viulu Matti Laukkanen – piano Markus Elgland – sähkökitara Tony Elgland – kontrabasso

www.martinalavarado.com.ar www.otraveztango.net

Martin Alvarado on argentiinalaisen tangon ja tango nuevon upea tulkitsija – joka on ottanut Suomen toiseksi kotimaakseen. Alvarado on esiintynyt laajalti ympäri maailmaa eri orkestereiden solistina. Suomessa hän on esiintynyt mm. UMO Jazz Orchestran – Kymi Sinfonietan – Kuopion Kaupunginorkesterin – Oulun Kaupunginorlesterin – Sinfonietta Lentuan ja Jyväskylä Sinfonian kanssa. Erityisesti Alvaradon yhteistyö Quinteto Otra Vezin kanssa on saanut suurta kansainvälistä huomiota osakseen. 2010 Alvarado esiintyi menestyksekkäästi yhdessä Otra Vezin kanssa Argentiinan suurimalla tangofestivaalilla – ”Buenos Aires Tango Festival”. Lokakuussa 2011 Alvarado ja Otra Vez tekivät yhteisen kiertueen Espanjassa. Alvarado on tehnyt yhteistyötä myös mm. Leopoldo Federicon ja Horacio Avilanon kanssa.

JAAKKO LÖYTTY JA MIKA NUORVA: Arjen Halleluja!

to 3.11.2011
Halleluja ei ole ehkä ihmiselle kovinkaan tutta asia – mutta arki koskettaa kaikkia. Tummistakin körttisävyistä tunnetut muusikot ovat nyt etsimässä valoisampia laulunaiheita siitä – kuinka paljon kiitoksen aihetta harmaa ihmisarki lopulta sisältää. Ajankuvan ja uutisvirran ollessa synkkää on hyvä huomata – että on elossa – vaimo ei suuttunutkaan – leivänpaahdin toimii vielä eikä säätilakaan ole aina ihan sietämätön. Konsertissa kuullaan uusien laulujen lisäksi myös jotain vanhaa ja lainattua.

* Lähes 40 vuoden mittaisen laulaja-lauluntekijän uran tehnyt ja noin 25 levyä julkaissut ylöjärveläinen Jaakko Löytty (s.1955) laulaa edelleen isolla äänellä ja toimii tärkeiksi kokemiensa asioiden puolesta. Tosin välillä tämä Suomi-gospelin pappa laulaa myös hiljaa.

* Mika Nuorva (s.1972) on keskisuomalainen laulaja-lauluntekijä – joka on tehnyt reipasta körttigospelia ja suomenkielistä pop-rockia yli 20 vuoden ajan. Takana on viisi pitkäsoittolevyä – satoja keikkoja sekä virsirunoutta.

Kari Ikonen & Karikko

pe 4.11.2011
Musiiikkia tuolla: www.myspace.com/kariikonen Video 2008 Tampereelta: http://www.youtube.com/watch?v=0S6GtvbTZuQ

LOSSI T & Juoksut sound

la 5.11.2011
Räppäävä taksikuski Lossi T bändeineen on hiffannu kuinka Hip-hoppia – Reggaeta sekä Sambarytmejä tulee tänäpäivänä yhdistellä. Uutta levyä uudella kokoonpanolla väsäävä yhtye soittaa uutta musiikkia ja tulee Helsingistä antamaan Jyväskylän lauantaihin maukaan takakenoisen ja tanssittavan energiapläjäyksen. Käkkäräpään riimit ja bändin biitit on yhtäkuin parhaat bileet! Räppibeibet ja Jamaika-jampat – tänään ei saa jäädä kotiin!!!

http://www.youtube.com/watch?v=32TJWe0xa2w

Simo – Niko & Andrea@Monday Club klo21

ma 7.11.2011
– Acoustic Tribute to Slash

Dante Jyväskylä & Gerry Ros klo20

ti 8.11.2011
Jyväskylän Dante Alighieri-seura ry. (Italian ystävien seura – www.dantejkl.com) järjestää italialaisen musiikin illan. Ilta on omistettu italialaiselle – pääosin 70- ja 80-lukujen musiikille. Illassa esiintyy italialainen trubaduuri Gerry Rosi & co. Liput 3 € – jäsenille ilmainen sisäänpääsy.

Dante Alighieri Association of Jyväskylä organises an Italian evening dedicated to Italian music from the 70s and 80s. The artist of the evening is Italian troubadour Gerry Rosi with his friends. Tickets: 3 € – free entrance for members of the society.

Italia ilta. Järjestää:

Jyväskylän Dante Alighieri-seura ry / Società Dante Alighieri – Comitato di Jyväskylä

TakeAway

ke 9.11.2011
TakeAway esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Popparissa a cappella sovituksin. Irrottaudu keskellä viikkoa syksyisestä arjen kiireesta ja tule nauttimaan muusikista hyvässä seurassa. Tervetuloa tunnelmoimaan!

Taimi Sextet

to 10.11.2011
Lipulla saat HARTWALL_Hanatuotteen puoleen hintaan!!

Tervetuloa viettämään syksyistä iltaa Poppariin – kun lavalle nousee kesäkuussa debyyttikeikkansa tehnyt tuore jyväskyläläinen yhtye Taimi-sekstetti. Sekstetti koostuu kuudesta nuoresta muusikonalusta – jotka soittavat oman tuotannon lisäksi mm. amerikkalaisen trumpetistin – Christian Scottin kappaleita sekä omia sovituksia jazz standardeista. Yhtye soittaa energistä – nuorekasta ja ei-niin-perinteistä jazzia.

http://www.youtube.com/watch?v=4WjZvfd1nz4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=sZcAtNLHiOY

Misleds

pe 11.11.2011
SEX´n Funk´n Rock´n roll!

Misleds on rytmikästä ja rehevää rokkia soittava orkesteri Jyväskylästä – joka tunnetaan räväköistä live-keikoistaan sekä tiukan letkeästä soundistaan. Bändin groovea on vaikea vastustaa ja tästä syystä Misledsin keikat muistuttavat enemmän kollektiivista tanssitranssia kuin pönöttävien poppipoliisien kokoontumista. 

Bändin keulahahmo on laulajatar Ms. Led – jonka elämäntarinoihin biisien lyriikat usein viittaavat. Tämä mamma taitaa itseironisen tarinankerronnan jalon taidon – on valloittava ja erittäin karismaattinen esiintyjä. Bändin rytmiryhmän muodostavat basisti Jimmy Rey sekä rumpali Don Komone. Kaksikko vastaa kokoonpanolle ominaisen soundin tuottamisesta – mikä on samaan aikaan ihanan tiukkaa ja mukavan letkeää. Misledsin kitaristi Mark Q ei häviä rytmiryhmän erinomaisuudelle – vaan hänen tyylikkäät otteensa viimeistelevät bändin leikkisän ja moniuloitteisen musiikillisen sanoman.

Misleds puhuu musiikillaan rennon fiiliksen ja hyvän meiningin puolesta – mutta kappaleista löytyy myös sävyjä elämän varjoisilta kujilta. Tämä orkesteri selviäisi vaikka Siperian soilla ja on kaiken lisäksi erinomaista baariseuraa.

Dirty Deeds Indeed

la 12.11.2011
Suomen paras AC/DC-tribuuttiyhtye Dirty Deeds Indeed esiintyy kotikaupungissaan vain pari kertaa vuodessa – joten paikalle kannattaa ehdottomasti saapua. Vuonna 1995 perustettu Dirty Deeds Indeed keskittyy AC/DC:n alkuperäisen solistin Bon Scottin (1946-1980) aikaiseen materiaaliin – mikä tarkoittaa silkkaa alkukantaisen ja hikisen rockin juhlaa. Let There Be Rock! ”Dirty Deeds Indeed -yhtye selviää kunnialla lähes mahdottomasta: he onnistuvat versiossaan AC/DC-klassikosta Let There Be Rock – jonka alkuperäisversio kulkee kuin amfetamiinia syönyt hirvi. Annan Dirty Deedsille Angus Young -arvosanan 9.” Tomi Ervamaa – Helsingin Sanomat 20.2.2006

”Bon Scott -kauden AC/DC:ta jyystänyt jyväskyläläinen Dirty Deeds Indeed oli raakaa rockia tiukasti soittava ryhmä – jonka solisti Timo Heinonen osoittautui mainioksi korvikkeeksi Scottille – tuolle kelpo hulttiolle – naistenmiehelle ja huikealle rock and roll -karjujalle. Toisin kuin suomalaiset miehet yleensä – pari numeroa liian ahtaisiin farkkuihin takapuolensa tunkenut Heinonen tiesi – että musiikin viedessä tärkeintä on lantion – ei hartioiden liike.” Marko Sirviö – Kaleva 19.2.2006 http://www.dirtydeedsindeed.com | http://www.facebook.com/dirtydeedsindeed

Riku Mäkelä@Monday Club klo 21

ma 14.11.2011
Riku Mäkelä esittää omista lauluistaan koostuvan setin pianon säestyksellä. Säestäjänä Iida Pekkarinen.

Suvi Isotalo

ke 16.11.2011
Suvi Isotalo on helsinkiläinen lauluntekijä-muusikko.

Debyyttialbumi “Jollet rakasta” ilmestyi 3. 3. 2010. Toinen albumi “P.S. Maj’lle” ilmestyy 21. 9. 2011.

Ensimmäisen albumin tuotti Matti Johannes Koivu. Levyllä soittivat muun muassa Jape Karjalainen – Olli Krogerus ja Timo Kämäräinen – jotka kuuluvat myös toisen albumin soittajakaartin. “P.S. Maj’lle” -albumin tuottaa Timo Kämäräinen. Albumilta julkaistiin ensimmäinen single “Minä en lähde koskaan pois” toukokuussa 2011.

www.suviisotalo.fi

Joona Toivanen trio

to 17.11.2011
Jyväskylästä maailmalle lähteneet Toivasen veljekset ja Kypärämäen rumpalilegenda Olavi Louhivuori palaavat trionsa synnyinsijoille. Luvassa meteriaalia kansainvälisesti kiitetyltä At My Side-levyltä – sekä uutta – ennen esittämätöntä materiaalia! www.joonatoivanentrio.com

Captain Cougar

pe 18.11.2011
”Jyväskyläläislähtöinen Captain Cougar esiintyy Popparissa parin vuoden tauon jälkeen. Folkahtavaa – melodista poppia soittava orkesteri aloittelee parhaillaan kolmannen albuminsa nauhoituksia. Popparin setti koostuu lähinnä bändin toisen levyn – historiallissävytteisen teema-albumin ”Of Dreams Long Gone”:n lauluista – mutta uudestakin materiaalista on tarkoitus esitellä maistiainen.

BLUES LIVE! The Musketeers

la 19.11.2011
The Musketeers on kolmen jyväskyläläisen ammattisoturin kitaratrio. Ohjelmisto koostuu omista sekä lainatuista kappaleista omaperäisellä otteella toteutettuna. Biisien rytmipohjaa hoitaa kaksi akustista kitaraa ja kerman kakun päälle hoitaa maukas sähkökitarointi. Näissä turnajaisissa myös jokaisen taistelijan äänihuulet joutuvat koetukselle. All for one – and one for all!

ILTA JATKUU BLUES JAMEILLA!

Suvi & Joonas@Monday Club klo21

ma 21.11.2011

G-ODD levynjulkkarikeikka 21.30

ke 23.11.2011
Elektroninen super-rock trio G-ODD juhlistaa uutta pitkäsoittoaan ”Code to Rebuilding Machinery” marraskuun pilkkopimeydessä. Orkesteri julkaisee ahkeruuspäissään jo toisen levynsä puolen vuoden sisään. Uusi älppy on ladattavissa yhtyeen nettisivuilta g-odd.net 11.11.2011 alkaen. Poppariin laskeutuu siis energinen poppoo fuzz-kitaroineen – surisevine syntikoineen ja tiukkoine biitteineen – taskut täynnä uusia biisejä ja intoa piukassa! Saavu paikalle sillä G-ODD on parhaimmillaan livenä – hyvässä seurassa – jonkin huippujuoman (niinku vaikka Eevan tekemä lakritsi-mansikkalikööri-jäämurska-sitruunaviipale-drinksu) kans nautittuna. Syleillään!

g-odd.net

http://www.facebook.com/group.php?gid=44207918946&ref=ts

Oddarrang

to 24.11.2011
Olavi Louhivuoren luotsaaman Oddarrangin debyyttilevy Music Illustrated palkittiin Emma -palkinnolla vuonna 2007 – jonka jälkeen yhtye on esiintynyt ahkerasti Suomessa sekä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla. Nyt – lähes kahden vuoden mittaisen keikkatauon jälkeen Oddarrang on valmis julkaisemaan pitkään ododtetun toisen levynsä. Pitkään kypsytellyltä ja valmistellulta levyltä paljastuu esiin uudistunut Oddarrang – jossa tummanpuhuvat sävyt ja minimalistiset äänimaisemat vievät kuulijan entistä syvemmälle musiikilliselle matkalle.

Pyhimys & Medium

pe 25.11.2011
Medium on Pyhimyksen uusin projekti jonka debyyttilevy ilmestyi toukokuussa 2011 (Monsp).

Bändissä vaikuttavat kappaleet säveltänyt laulaja/kosketinsoittaja Anni Mattila jonka ´Nika´ nimellä tehdyn soolodebyytin julkaisi Poko Rekords (2009) – basisti Jukka Nurmela – rumpali Jooel Laakkonen – kitaristi Veikki Virkajärvi – saksofonisti Linda Fredriksson – pasunisti Heikki Tuhkanen ja trumpetisti Jan Wälchli – jotka ovat tuttuja mm. Beats & Styles – Raappana & Sound Explosion – Aiyekooto and his Afrobeat International – Spanish Archers ja Nuts & Bolts -yhtyeistä. Jazz kohtaa hiphopin upealla ja autenttisella tavalla.

www.pyhimys.com

The Bullworkers featuring Niko Ahvonen! 23.00

la 26.11.2011
Jos minulta kysytään minkä yhtyeen haluaisin mukaani Jyväskylään pistokeikalle – vastaisin empimättä: THE BULLWORKERS! Minua kysyttiin ja minä kysyin, kaverit ovat valmiita hakemaan haulit himaan tälläkin kertaa.

Antakaas kun selitän: keski-ikäinen väki muistaa oikein hyvin – mutta nuoremmille tiedoksi: Bullworkers oli 80-luvulla maata kiertävä jazz-yhtye – joka pyöritti aina reissusta tultuaan Helsingin kappelissa sunnuntaijameja. Kävijämäärä näissä keskimäärin 600. Yhtye soitti TV:n sketsisarjassa Hymyhuulet. Levytti. Pelasi noppaa. Kaikkea sellaista.

Kuitenkaan Bullworkers ei missään tapauksessa ole pölyinen reliikki nostalgisesta menneisyydestä: Mitja Tuurala (kontrabasso) keikkailee mm. Tuomari Nurmion – J. Karjalaisen ja Siiri Nordinin kanssa silloin kun levyjen tuottamiseslta ehtii. Luumu Kaikkonen (kitara) tuli tunnetuksi Nurmion 2. levyllä – minkä jälkeen kosolti pestejä eri orkestereissa (Kari Tapio…..). Keimo Hirvonen (rummut) on soittanut Hanoi Rocksin – Maukka Perusjätkän – Sakari Kuosmasen – Pekka Pohjolan – J. Karjalaisen ja ties vaikka kenen bändeissä. Niko Ahvonen (laulu – tenorisaksofoni) on häärännyt omiaan Cortina Jets -yhtyeen kanssa.

Aina silloin tällöin kokoonnumme soittamaan yhdessä… repertuaari ennallaan: viileätä hottia – rhythm and bluesia – viihdesävelmiä – bossaa….

Soittajan työ on kutsumusammatti: tullaan kun kutsutaan. Tulemme kernaasti Jyväskylän Poppariin 26/11!

praesens-KLUBI

su 27.11.2011
No License

Tuore neljän nuoren muusikon anarkistinen kollektiivi.

Johannes Sarjasto (altto- ja sopraanosaksofonit) Kalle Timonen (Wurlitzer-sähköpiano) Teemu Åkerblom (kontrabasso) Ilmari Heikinheimo (rummut)

Tripolar

Kolminapainen rakennekatapultti on vuoden aikana saanut neljännen jäsenen.

Joel Kivelä (saksofonit) Jari-Matti Nurminen (kitara) Risto Lepistö (basso) Heikki Kivelä (rummut)

http://users.jyu.fi/~joaakive/tripolar/

http://www.praesens.org

Gourmet

ma 28.11.2011
GOURMET Maailmoja syleilevää draamamusiikkia jo vuodesta 1997!

Esa Onttosen ja Mikko Innasen luotsaama kulinaarikuusikko esittää kiertueellaan saksofonisti Innasen ja kitaristi Onttosen uusia sävellyksiä – joista suurin osa löytyy nyt julkaistavalta Cosmopolitan Sideshow -levyltä. Yhtyeen muut jäsenet ovat alusta asti mukana olleet pasunisti Ilmari Pohjola – haitaristi Veli Kujala – rumpali Mika Kallio sekä 2003 joukkoon liittynyt tuubisti Petri Keskitalo.

Gourmet’n musiikkia on vaikea luonnehtia lyhytsanaisesti. Uuden levyn nimet kertonevat kuitenkin jo jotain. Vai minkälaisia mielikuvia luovatkaan esimerkiksi Kiinalainen euroviisu – Vodka – Hindenburger Stomp ja Jormanuel(le) – tai Liechtenstein – Moorgeist und Marschmusik – Sugar Hill Serenade ja Voodoo Time in West Orange?

Gourmet’n kiertue on osa Vapaat äänet -konserttitoimintaa.

Levyn julkistamikiertue

Esa Onttonen > kitara Mikko Innanen > saksofoni Veli Kujala > harmonikka Ilmari Pohjola > pasuuna Petri Keskitalo > tuuba Mika Kallio > rummut

http://www.myspace.com/kurmee

kiertueen tuontanto: www.vapaataanet.fi

BitterTwisted

to 1.12.2011
Suvi halusi – oli oikeastaan halunnut jo pitkään – että saisi kertoa katkeria ja kieroutuneita tarinoita muillekin kuin tyhjille seinille. Hän kokosi porukan ja yhdessä heistä tuli BitterTwisted vuoden 2011 talvella. Kesäkuussa tie vei studioon Tampereelle – missä he nauhoittivat muutaman laulun erittäin tiukalla aikataululla hauskanpitoa unohtamatta. Bändin musiikki on jonkun mielestä alternatiivista rokkia – mutta parhaitenhan genren saat selville kuuntelemalla biisejä ja tulemalla keikalle!

Tule siis avaamaan joulukalenterin ensimmäinen luukku Poppariin – luukusta paljastuu…ainakin jonkinlainen musiikillinen matka – mutta minne?

Nettisivut ovat vielä kesken – mutta facettajat pääsevät kuulemaan maistiaisia täältä:

https://www.facebook.com/pages/BitterTwisted/201134493265734?sk=app_178091127385

Suvi Uura – Laulu Laura Vähä-Ruona – Laulu ja sello Aaro Laitinen – Koskettimet Tomi Fröberg – Kitara Ilmari Ahlgrén – Basso Jami Takala – Rummut

Brazil night by MALANDROS JA CARIOCA&BONITA 21.00

pe 2.12.2011
Pe 2.12. SAMBA B o S s A u S Nuevas Sambas & Bossas con Rita & Malandros Carioca & Bonita

Latinalaisen amerikan musiikki on kasvattanut viime aikoina suosiotaan huimaa vauhtia. Kestosuosikkeja jo 50-luvulta lähtien sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa ovat olleet eteenkin brasilialainen ja kuubalainen musiikki. Bossa Nova-buumin ja sambakarnevaalivillityksen jälkeen ovat Brasilialaista puhaltaneet monet uudet virtaukset kuten uusi perinteeseen nojaava populaarimusiikki ja klubikulttuurin mukanaan tuoma Nueva Bossa Nova. Kuubalainen musiikki on taas ollut nosteessa mukana kun salsaharrastus valtaa alaa tanssiharrastajien keskuudessa. Sekä radiokanavilla että live-areenoilla on kuitenkin ollut vaikeaa päästä nauttimaan näistä rytmimusiikin lämpimistä tuulista – mutta nyt tilanne korjautuu hetkeksi – kun alan huippumuusikot järjestävät viikonlopputapahtuman Jyväskylässä. Perjantaina 2.12. lavalle nousevat portugalilainen laulajatar Rita Vargas Malandros-yhtyeineen – sekä laulajatar Eeva Lietosen nuorista muusikoista koostuva Carioca & Bonita. Malandrosin ohjelmistossa on sekä perinteistä ja uudempaa sambaa – bossaa sekä Kap Verdeläisiä mausteita – hienoisia fado-sävyjä myöten. Carioca & Bonitan musiikissa virtaavat brasilialaisen populaarimusiikin modernit vivahteet – sekä Kap Verden rytmit.

MALANDROS:

Rita Vargas – voc Markku Rinta-Pollari – gtr – sax Pekka Törmänen – bass feat. Eeva Lietonen – voc – perc Keijo Koskenharju – perc

+special guests!!

CARIOCA & BONITA: Eeva Lietonen – voc – perc Laura Kangastalo – voc – perc Toni Pikkarainen – gtr Eemeli Männistö – bass Keijo Koskenharju – perc – drums Matias Myllymäki – perc – drums

Latin night by EL YOYO Huom. 22.00

la 3.12.2011
Lauantaina 3.12. räjähtää vuorostaan ilmoille tanssijalkoja liikuttava kuubalaismusiikki – sillä lavalle nousee Suomen kokeneimmista salsansoittajista koostuva 10 -henkinen El Yoyo – joka siivittää tanssijat lentoon autenttisin soinnein ja tuo musiikilliset kuubanterveiset selvällä suomenkielellä. Erikoisvieraina molempina iltoina on tanskalainen perkussiomaestro Birger Sulsbrück joka on myös skandinaavisen salsan ensimmäisiä sanansaattajia. Elävän musiikin loputtua eivät tunnelmat latistu – sillä lattaritunnelmat jatkuvat levymusiikin parissa aamuyöhön molempina iltoina.

EL YOYO:

Eeva Lietonen voc Aili Järvelä voc Jani Saaranen tpt Harri Koivisto tpt – voc Markku Rinta-Pollari sax – perc Tommi Karhusaari pno Pekka Törmänen b Jorma Lehtola perc – voc Osmo Blomqvist timb Jussi Laitinen cng +special guests

Perinteiset VIP-Pikkujoulut klo 18 – 22

su 4.12.2011
Tarjolla ruokaa – juomaa – yllätysohjelmaa…

Samalla päivitämme korttisi!

Vuodenmuusikkovalinnat. Ja iltahan jatkuu ovien aukaisun jälkeen jameilla.

Duo Surku (Miia & Ilkka)@Monday Club klo22.30

ma 5.12.2011

Mia Suszko

ke 7.12.2011
”Mia Suszko bändeineen soittaa Popparissa uunituoreen yhtyeensä debyyttikeikan ja tutustuttaa yleisön omien kappaleidensa eteeriseen maailmaan. Ohjelmisto koostuu pääosin Mian sävellyksistä – mutta myös muutama cover kappale tullaan kuulemaan joukossa.

Bändi sai varsinaisesti alkunsa syksyllä 2011 – kun kokoonpano lyötiin lukkoon ja yhtye alkoi treenata kappaleitaan päämäärätietoisesti. Kappaleita voisi tyylilajiltaan nimittää aaltoilevan mystiseksi fuusio popiksi – mutta pääpaino lienee kuitenkin kappaleiden sanoituksissa – joista löytyy niin itseironiaa kuin rakkaustarinoita – sekä tietenkin niitä surullisen kuuluisia sydänten särkymisiä..

Samba á Venda

to 8.12.2011
Samba á Venda! on brasilialaisen musiikin kollektiivi – jonka jäsenillä on pitkä yhteinen historia kyseisen musiikin saralta. Brasilialaisten standardien lisäksi yhtye on kerännyt ohjelmistoa nuotintamalla levyiltä harvinaisempia kappaleita tyylisuunnista MPB (Música Popular Brasileira) – Samba-Jazz – Baião ja Forró. Tällä hetkellä kokoonpano on keskittynyt Moacir Santosin musiikkiin – jonka lisäksi ohjelmistoon kuuluu sävellyksiä mm. Milton Nascimentolta – Edu Lobolta ja Djavanilta.

http://soundcloud.com/samba-a-venda

VEETI KALLIO BAND

pe 9.12.2011
Veeti Kallio – tuo laulava suutari – on tuttu jos jostakin suunnasta: teatterin lavalta (esim ensi kevään Turun Kaupunginteatterin produktiosta ”Kakola”) – televisiosta (esim Tanssi Tähtien Kanssa sekä Kuorosota) – mutta ennen kaikkia karismaattisena ja osaavana esiintyjänä keikoilla. Tähän myötäsyntyisen osaamisen myötä on auttanut sadat – jos ei tuhannet – keikat loistavien bändien (Veeti & Velvets – Elastic Family etc) kuin yksin ja duolla sekä solistivieraina, työ tekijäänsä opettaa! Veeti Kallio Band on Veetin tuorein bändi – joka on keikkaillut aktiivisesti parin vuoden ajan heiluttaen ylpeästi rytmimusiikin lippua – skaala yltää vanhasta uuteen ja jopa tuliterään. Musiikin juhlaa!

BLUES LIVE! Avoimet Pikkujoulut

la 10.12.2011
Popparissa pidetään perinteiset koko kansan bluespikkujoulut lauantaina 10. joulukuuta kello 21 alkaen. Luvassa Howlin ´Wolfin kaltaista ulvontaa – sähköistä sykettä ja soulahtavaa keinuntaa. Lavalle nousee kolme paikallista bändiä. Midnight Moaners kunnioittaa legendaarista Howlin´Wolfia. Bändin laulusolisti on Hessu Heinonen. Railroad Men soittaa nimensä mukaisesti juna-aiheisia kappaleita. Laulusta vastaa Pekka Suoniemi. Ike Cabin & Passangers on monipuolinen juurimusiikkiyhtye. Bändin vokalisti Ilkka Hytti. Illan järjestää Blues Live! Ry. Liput iltaan maksavat 5 euroa.

Hanna & Kalle@Monday Club 21.00

ma 12.12.2011

PINEAPPLE EXPRESS klo 21.30

ke 14.12.2011
Pineapple Express on viiden nuoren miehen muodostama orkesteri – joka soittaa pop/rock musiikkia elektronisilla vivahteilla höystettynä. Yhtyeen tyyli on monipuolista ja genrerajoja rikkovaa – eikä se yritä kuulostaa samalta kuin muut. Jyväskylästä ponnistavan bändin musiikki on jännittävää ja paikoin jopa haastavaa – mutta silti helposti lähestyttävää. Pineapple Expressin energinen äänimaailma sekä sen juuri ja juuri Wembley Stadionille mahtuva lavakarisma ei varmasti jätä yleisöä kylmäksi!

Heads & Tales

to 15.12.2011
_________________ Heads & Tales yhdistelee musiikissaan pop – soul ja jazz-musiikkia. Bändin groovaava ohjelmisto koostuu pääasiassa vokalisti Noora Pohjolan sävellyksistä – jotka ovat rytmisesti mielenkiintoisia – harmonialtaan sävykkäitä ja melodisia – sielukkaita tarinoita.

Heads & Tales teki ensiesiintymisensä toukokuussa 2006 UMO Jazz Housessa Young Nordic Jazz Comets-kilpailun Suomen finaalissa – jossa laulusolisti Noora Pohjola sai kunniamaininnan parhaana solistina. Pohjola on niittänyt mainetta myös monissa kansainvälisissä jazz-laulukilpailuissa (mm. 2. palkinto Sony Jazz Stage-laulukilpailussa Latviassa 2006). Heads & Tales on esiintynyt klubeilla ja festareilla ympäri Suomea (mm. Pori Jazz – Rauma Summer Jazz – Jazz Espa) sekä Virossa.

Heads & Tales julkaisi ensimmäisen albuminsa aiemmin tänä vuonna – illan aikana siis luvassa uuden albumin materiaalia sekä muita groovaavia herkkupaloja!

www.myspace.com/headstales

www.cdbaby.com/headstales

Heads & Tales: Noora Pohjola – laulu Petri Rahikkala – koskettimet Mikko Pellinen – bassot Juho Peltoniemi – rummut

Bluet

pe 16.12.2011
Tervetuloa katsastamaan Bluetin debyytti-EP:n julkkarikeikkaa! Bluet muodostuu neljästä nuoresta jyväskyläläisestä muusikonalusta. Yhtyeen musiikki koostuu pääosin pianisti/laulaja Hilkka Louhivuoren sävellyksistä – mutta myös muut bändin jäsenet ovat kantaneet kortensa kekoon. Bluet sai alkunsa trio-muodossa jo vuonna 2007 – kun yhtyeen rumpali Oskari Niemi sekä basisti Miikka Mäkitalo kokoontuivat soittamaan Hilkan kappaleita. Bändi kuitenkin alkoi käymään täydemmällä teholla vasta talvella 2011 – kun kitaristisankari Samuli Erkkilä astui mukaan kuvioihin. Kesällä 2011 tämä innokas nelikko päätyi studioon ja saivat aikaan ensimmäisen EP:nsä – jonka julkistamiskeikkaa päästään nyt kuulemaan Popparin lavalla!

The Snowflakes

la 17.12.2011
The Snowflakes soittaa joulumusiikkia: rockia ja rautalankaa sekoittamalla syntyy ihan uutta joulumusiikkia – vaikka esikuvat ja soundit ovatkin viisikymmentä- ja kuusikymmentäluvuilta. SF on hyvän mielen joulubändi – ja biisit huokuvat länmmintä joulutunnelmaa. SF on soittanut jo monta vuotta täysille konserttisaleille – mutta nyt on mahdollista päästä kuulemaan bändiä intiimissä klubiympäristössä. Bändin linjaan kuuluu vierailevat solistit ja tällä keikalla solisteina kuullaan jyväskylässäkin tunnettu Sanna Pääkkönen ja Sara Johannala. The Snowflakesin vieraana lavalla nähdään myös Jyväskyläläinen ´59 Special.

Duo Dice (Krista & Markus) @ Monday Club

ma 19.12.2011

Jazz standardit 20.00

ti 20.12.2011
”Maija Hapuojan vetämä ”Jazz standardit”- workshop järjestää Popparissa loppukonserttinsa – jossa tullaan kuulemaan Jyväskylän konservatorion popjazz laulajien tulkintoja tunnetuimmista jazz klassikoista. Ohjelmisto sisältää tunnelmallisen utuisia balladeja sekä menevämpää swing osastoa. Saattaapa olla että joulun lähestyessä kappaleiden joukosta löytyy myös jokin jouluveisukin!

Laulajat: Emmi Rajala – Sara Johannala – Sonja Linden – Johanna Pekkarinen – Mia Suszko – Andrea Brosio – Julia Petäjä Taustabändi: Miikka Laihonen – piano – Markus Penttinen – kitara – Matias Myllymäki – rummut – Antti Heikkilä – basso”

Kingston Wall tribuutti

ke 21.12.2011
Double Happiness plays Kingston Wall Lauri Kallio – kitara – laulu – additional FX – Juuso Rinta – basso – Juuso Raatikainen – rummut – crackin´´ vocals

Dixie Harlem & Jonna Ortju JOULULAULUT JATSIKSI!

to 22.12.2011
Joulujatsit a`la Dixie harlem solistina Jonna Ortju KLO21.30

Perinteiset Tapanin jamit

ma 26.12.2011

Soul Movers klo 22.00

ke 28.12.2011
Soul Movers soittaa funk-rock-henkistä covermusaa mm. seuraavilta artisteilta: Red Hot Chili Peppers – Lenny Kravitz – Aerosmith – Alanis Morissette – Audioslave jne. Musiikissa siis svengataan – toisinaan rähistään ja toisinaan maalaillaan – mille päälle sekopäinen laulajamme milloinkin sattuu.

L’Ensemble Central Finlandais

to 29.12.2011
Nuoren polven maailmalle lähteneistä keskisuomalaisista jazzmuusikoista koostuva L´Ensemble Central Finlandais soittaa Popparissa torstaina 29.12 energistä ja svengaava jazzia. Yhtye tapaa aktivoitua muutaman kerran vuodessa silloin – kun sen jäsenet sattuvat olemaan yhtäaikaa Jyvässeudulla. Orkesterin tapoihin kuuluu tarjoilla joka keikalla tyylillisesti hieman erilaista ohjelmistoa. L´Ensemblen konserttiteemat ovat tähän mennessä käsittäneet mm. tanssittavaa klubijazzia sekä omien kappaleiden kantaesityskonsertin. Tällä kertaa kuullaan yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä.

Let´s Eppelin – 70´s Söy alk 21.30!!

pe 30.12.2011
Viitasaaren Jukka 50v.

OAJ:n jäseniltä 50€!!!

Uudenvuoden Aaton Vapaat Jamit

la 31.12.2011

Subscribe: RSS | iCal

LAVA VAPAANA!

la 1.1.2011
Tervetuloa soittelemaan ja laulelemaan!

Wooden Island klo 23.00

pe 7.1.2011
Jyväskyläläiset kiinnostavan musiikin lähettiläät jälleen Popparissa! Luvassa meneviä ja tulevia elämyksiä musiikin moninaisilta laidoilta.

Open Stage

la 8.1.2011

Monday Club Vapaat Jamit

ma 10.1.2011

Trio Punahilkka & Laura Moisio ja bändi klo23

pe 14.1.2011
Trio Punahilkka

Trio Punahilkka lämmittää perjantaista pakkasiltaa soittamalla yhden setin verran melodista – rytmistä – puhtoista ja rosoista jazz-musiikkia. Kappaleet ovat omia ja yhteisiä sävellyksiä vuosien varrelta.

Siiri Partanen-drs – Miikka Mäkitalo-b – Hilkka Louhivuori-pno

Laura Moisio

Laura Moisio on nouseva laulaja-lauluntekijä Tampereen vilskeestä.

Moisio yhtyeineen soittaa lempeästi korviin istuvaa poppia.

Lauran laulut ovat suomenkielisiä tarinoita elämästä, hyvästä – hankalasta – tasaisesta ja sen sellaisesta.

Tutustu osoitteessa www.myspace.com/lauramoisio – ja tule keikalle!

Blues Live&Big Papa Taavila Group

la 15.1.2011
Blues Liven! 2011 talven ja kevään konsertti- sekä jamipäivät Popparissa aloittaa 15 tammikuuta Big Papa Taavila Group (3€ – jäsenet 2€)

Monday Club & Riku Mäkelä klo21

ma 17.1.2011

Chank Groove

pe 21.1.2011
Chank Groove on neljän nuoren ammattimuusikon instrumentaalikokoonpano – joka on erikoistunut viihdyttämään baarikansaa tanssikelpoisella musiikillaan. Omaperäiseksi orkesterin Suomen kapakkakeikkakartalla tekee jazzformaatin yhdistäminen bilebändin viihdyttävyyteen ja rockyhtyeen energisyyteen. Musiikillisen keitoksen lopputuloksessa on vivahteita funkista – soulista – jazzista ja rockista. Yhtyeen funktio on toimia samanaikaisesti ensiluokkaisena tunnelman kohottajana sekä bändin jäsenten musiikillisena leikkikenttänä. Chank Groove on saanut yleisöiltään hyvän vastaanoton – johon on sisältynyt niin vilpitöntä reimua kuin hämmennystäkin: Chank Groove on ihan erilainen bilebändi.

Club Moustache Randy Barracuda LIVE!

la 22.1.2011
Club Moustache potkaisee vuoden 2011 käyntiin loistavan artistivieraan kera. Tammikuun vieraaksi saapuu Randy Barracuda joka tunnetaan mm. Imatran Voima ja Itäväylä yhtyeistä. Barracudan musiikkia voisi kuvailla yhdistelmäksi elektronisia elementtejä sekoitettuna funk-rytmeihin. Barracuda julkaisi vuoden 2009 lopussa ylistetyn sooloalbuminsa – joka sai huikean vastaanoton. Lue Soundin arvostelu levystä: http://www.soundi.fi/arvostelut?nid=9895 Levyjä soittavat tutut Moustache-Dj:t Rogacki – Kojo – Midnight Express ja Cortes.

Boris the Condutor klo19

su 23.1.2011
Steaming hot rautalankaa from Finland! Surf/rautalanka/instrumental-musiikkia sunnuntai illan ratoksi soittaa Boris the Conductor. Keikka on samalla Esko Kilpeläinen JAMK:n opintojen päättökonsertti.<bR
Esko Kilpeläinen: kitara – Teemu Aho: basso – Juho Ilkko: koskettimet Janne Mathlin: rummut

JAO:n Perusopetuksen pop/jazz-laulajat esiintyvät

ma 24.1.2011
esiys alkaa klo 18.00

Monday Club & Tiina ja Toni klo 21

ma 24.1.2011

NIRRI BOYS

to 27.1.2011
Nirri Boys on fuusioituma kolmesta henkilöstä sekä häidän suurilta osin yhteisistä musiikillisista ambitioistaan. Soitossaan sekä sävellyksissään Nirrit kurottavat laihat – lähmäiset kätösensä akustisen orgaaniseen sekä improvisoituun toteutukseen. Kissaa rääkätään – unohtamatta kuitenkaan melodioita. Tekemisen vimma – idiotismin ruumiillistuma sekä musiikin kaartuviin mutkiin ajaminen satanen lasissa pitävät Nirrin kiireisenä. Peace.

Blues Live

pe 28.1.2011

SiCi & Boogie Brothers

pe 28.1.2011
SiCi & the Boogie Brothers laittavat Popparin ylösalaisin sekä yleisön villiksi tänä perjantaina! Illan ohjelmassa luvassa kipaleita popin – soulin ja funkin suurilta tähdiltä mm. Michael Jackson – Justin Timberlake – Jill Scott – Wild Cherry… You better be there! Yeah!

New Metro BOYS klo20

la 29.1.2011
Hyväntekeväisyys konsertti! Konsertin tuotto lahjoitetaan Jyväskylän Seudun Parkinsson Kerholle. Osa ohjelmistosta koostuu 5.1.2011 lepoon lähteneen Urpo Salovaaran 1950-luvun vanhasta keikkaohjelmistosta.

LIPUT ENNAKKOON BAARILTA! Ovet avataan klo 19.00.

praesens klubi klo 21.00

su 30.1.2011
Ilia Belorukov (s. 1987) on pietarilainen saksofonisti – joka esiintyy sekä soolo- että yhtyemuusikkona free jazzin – vapaan improvisaation ja noisen suunnalla. Ilia on nuoresta iästä huolimatta vakiinnuttanut paikkansa Venäjän kokeellisen musiikin kentällä. Viime vuosien aikana häneltä on ilmestynyt pitkälti toistakymmentä julkaisua – joiden äänityksestä ja jakelusta hän pääosin vastaa itse.

http://www.myspace.com/belorukov

The Henologists on harvakseltaan kokoontuva kolmen vapaan improvisoijan yhteenliittymä. Trion musiikkia on luonnehtinut dynaaminen kurinalaisuus sekä pyrkimys kasvattaa intensiteettiä pienten mutta tarkoin harkittujen musiikillisten eleiden myötä.

Jaakko Tolvi on monesta liemestä tuttu rumpali ja lyömäsoittaja. Hänen hyperaktiivinen rumputyöskentelynsä oli keskeinen osa uuden suomalaisen vapaan improvisaation airuen – Rauhan Orkesterin anarkistista soundia – mutta sittemmin hän on soittanut free folkia Päivänsäde-kollektiivissa – nyrjähtänyttä poppia Transkaakko-yhtyeessä – ja heavy metal -improvisaatiota Pymathon-duossa Tiheäsalon kanssa.

Topias Tiheäsalo opiskeli klassista kitaraa Turun konservatoriossa – mutta on opintojensa jälkeen keskittynyt vapaaseen improvisaatioon. Kuluneen vuosikymmenen aikana hän on soittanut monissa kotimaisissa vapaan musiikin kokoonpanoissa – mutta pääosin hänet tunnetaan sooloesityksistään. Helsinkiläinen Tyyfus-levymerkki julkaisi näitä sooloja levyllisen nimellä Eyes of a Dead Lamb vuonna 2007. Tiheäsalon herkkä musiikillisen tilan taju tekee jokaisesta äänestä merkityksellisen – tuolin narina ja sormien kitka kieliä vasten ovat musiikillisesti yhtä potentiaalisia kuin Derek Baileyn perinnölle pohjaava pointillistinen sävelrypäs. Tiheäsalo tunnetaan myös metalli-improvisaatioduo Pymathonin vikkeläsormisena solistina sekä John Faheyn kitaramusiikin taitavana tulkkina.

Jari Kaukua on Jyväskyläläinen vapaaseen improvisaatioon keskittyvä puhallinsoittaja – joka on tuttu mm. The Henologists -yhtyeen saksofonistina. Miehen aiemmista yhteyksistä mainittakoon yhtyeet Numinosum – Sefahat ja Sortie.
www.praesens.org

Monday Club Sanna & Heikki klo 21

ma 31.1.2011

Päättökonsertti (AMK) – Suvi Vikman – laulu

ke 2.2.2011

Tuure Kilpeläinen &Kaihon Karavaani klubi

to 3.2.2011
Tuuren ja Kaihon Karavaanin kevään neljästä klubista ensimmäinen startaa tänään! Jokaiselle klubille on tullossa yllätysvieras. Tulkaahan kuuntelemaan letkeää klubelua!!!!
Ennakkoliput baarista.

Acoustic Friday: Konsta ja Matias

pe 4.2.2011
Duo Konsta Niskavaara&Matias Haavisto

Akustista tunnelmointia ja tyylikästä revittelyä.Illan aikana kuullaan kummankin omaa musiikkia sekä maukkaita cover-tulkintoja tenori Niskavaaralta ja baritoni Haavistolta. Molemmat veijarit lupaavat kertoa vähintään yhden vitsin illan aikana.

Beatwave

la 5.2.2011
Beatwave soittaa kuumia groove- – disco- – R&B- sekä pop/rock -hittejä tiukalla ja groovaavalla otteella. Luvassa materiaalia aina Jamiroquaista ja Rihannasta Red Hot Chili Peppersiin. Terveuloa!

Monday Club & Siiri ja Matilda Kangas klo 21

ma 7.2.2011
Tänään Monday Clubissa talven pimeää iltaa piristää Kankaan sisarukset Siiri ja Matilda Samuli Erkkilän kitarasäestyksellä. mm. John Mayer – Duke – A.C.Jobim – Allison Krauss – Joni Mitchell..jne. Tervetuloa! peace & love!

Trio Elboe Joe

ke 9.2.2011
Trio ElboeJoe soittaa tunnettuja kappaleita ennen kuulemattomalla otteella. On vain yksi sääntö – kaavoihin ei kangistuta. Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – El Gringon kitaran rummuttelu sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja viihdyttävän.

Virta

ke 9.2.2011

Tuomas Paukku Quartet

to 10.2.2011
Tuomas Paukku Quartet pistäytyy minikiertueellaan Helsingin ja Tampereen ohella myös yhtyeen kotikaupungissa Jyväskylässä. Luvassa on uusia sävellyksiä ja hieman vanhempaakin materiaalia.

Vuodesta 2008 lähtien toiminut yhtye esittää Tuomas Paukun säveltämää modernia pohjoismaissävytteistä jazzmusiikkia – joka etsii uusia tunnelmia – rajoja ja ulottuvuuksia. Nuori kitaristi haluaa luoda vahvaa ja helposti lähestyttävää – mutta taiteellisesti mielenkiintoista ja korkeatasoista musiikkia.

The Indigo

pe 11.2.2011
Jyväskyläläislähtöinen The Indigo on työstänyt melodista ja groovaavaa poprockiaan jo kahdeksan vuoden ajan – ja nousee nyt Popparin lavalle juhlistamaan esikoisalbuminsa julkaisua. All The Secrets -debyytiltä esimakua antava single Make Believe on ehtinyt soimaan valtakunnallisissa radioissa ja herättämään huomiota myös maamme rajojen ulkopuolella. Sinkun voi ladata ilmaiseksi The Indigon nettisivuilta: www.theindigo.fi

Illan avaa Midlife Cruiser – joka soittaa Steely Danin tuotantoa – sekä muita tyyliin sopivia lainakappaleita ja omaa materiaalia. Hanna Jylhä – laulu – Jyrki Jylhä – rummut – Risto Ronkainen – kitara – Tapio Leppänen – basso – Miikka Laihonen – koskettimet

Club Moustache

la 12.2.2011
Poika ja Ilves (Lutakko crew)vs Moustache DJ`s

Monday Club: Suvi Uura klo 21

ma 14.2.2011
An acoustic tribute to Alanis Morissettebr>
Ystävänpäivän kunniaksi Monday Clubilla tarjolla Alanis Morissetten musiikkia akustisesti. Luvassa on rosoisia ja koskettavia tunnelmia Jagged Little Pill-levyltä. Tämän hienon musiikillisen elämyksen teille tarjoavat:

Suvi Uura – laulu Mikko Ylönen – piano Sari Kujala – perkussiot Laura Vähä-Ruona – basso ja laulu

Toothpaste

ke 16.2.2011

Husband

to 17.2.2011
Husband on kitaristi Varre Vartiaisen maestroima voimanelikko joka on vuodesta 2000 suoltanut ”instrumentaalimusiikkia laitapuolenkulkijoille” eli ”jatsia juopoille”. Varren lisäksi Husbandissa melskaa legendaariset nallekarhut Anssi Nykänen (rummut) – Harri Rantanen (basso) ja Marzi Nyman (kitara).

Bändi yhdistelee vapaasti eri musiikkityylejä ja elementtejä rockista – jatsista – popista – funkista jne. Livetilanteessa oleellista on improvisaatio ja yhteissoitto – sekä tietenkin RAIVOISA meininki! Husbandia voidaan kuvailla monella tavalla – mutta ainakaan se ei hiplaa!

Acoustic Friday: PAULI HANHINIEMI DUO

pe 18.2.2011

Blues Live!: Mr. Slideman levynjulkaisukeikka

la 19.2.2011

Monday Club: Riku Mäkelä klo 21

ma 21.2.2011
Riku Mäkelä sekä bandi3c@gmail.com

Illan avaa Riku Mäkelä omilla kappaleillaan – jonka jälkeen lavalle kiipeää bandi3c@gmail.com (a.k.a. Konsan POP/ROCK-workshop-bändi C) vetämään voimakkaan setillisen poppia ja rockia sisältäen mm. Beatlesia – Madonnaa – The Soundsia – The Clashia sekä Coldplayta. Tervetuloa chekkailemaan meininkejä!

PopRock Workshop klo 20.00

ti 22.2.2011
JAOn I-vuosikurssin musiikinopiskelijat tarjoavat komean kattauksen pop- ja rockmusiikin helmiä kahden bändin voimalla – kun lavalle nousevat pop/rock workshopit B ja A.

klo20 PopRockWS B

Sara Johannala voc Julia Petäjä voc Antti Lähdesmäki keys Simo Andersen gtr Antti Heikkilä b Taavi-Kasperi Kausalainen d

klo21 PopRockWS A

Emmi Rajala voc Miia Almgren voc Iida Pekkarinen keys Mikko Kuparinen gtr Jaakko Peltonen gtr/b Melik Turunen b Taavi-Kasperi Kausalainen d Antti Hevosmaa tr Antti Karvonen as Oula Karppinen bs

Vapaa pääsy!

Mariska & Pahat Sudet

ke 23.2.2011
Kerran reissuillani – olisinkohan ollut matkalla isoäidin luokse – kohtasin oikein nälkäisen nuoren suden. “Älä minua syö” – sanoin sudelle. “Jos suoriudut eräästä tehtävästä – saat palkkioksi muutakin kuin laihaa lihaa.” Lähdettiin siitä suden kanssa tasajalkaa tallustelemaan paikkaan – jossa tehtävä piti suorittaa. Matkalla vastaan tuli kaksi nälkäistä nuorta sutta. “Älkää minua syökö” – sanoin susille. “Liittykää seuraan – niin annan teille erään tehtävän. Jos suoriudutte siitä – saatte palkkioksi muutakin kuin luut ja nahan.” Lähdettiin siitä joukolla tallustelemaan. Tultiin sitten taloon ja laskeuduttiin kivisiä portaita alas kellarin uumeniin. “Tässä on piano” – sanoin ensimmäiseksi kohtaamalleni sudelle. “Ja tässä ovat rummut sekä basso” – kerroin kahdelle nälkäiselle. “Kun minä avaan suuni ja alan laulaa – ryhtykää te soittamaan.” Sudet tarttuivat toimeen. Käpälät tanssivat koskettimilla – basso jylisi muhkeasti – rummut rämisivät kuin riemusanomaa julistaen. “Suurenmoista!” – sanoin susille – kun soitto taukosi. “Olette nyt musisoineet mestarillisesti – saanhan laulaa soittonne tahtiin vielä monet ihanat vuodet.” Sudet suostuivat ehdotukseeni ja me lähdimme joukolla sushi-ravintolaan nauttimaan herkullisesta palkkiosta. “Minua kutsutaan Mariskaksi” – sanoin matkalla soittajille. “Me ollaan Luis – Jakku ja Klasu. Pahoja Susia luonnoltamme” – kertoivat kumppanini. Niinpä niin – sudella on suden luonto – mutta milloinkas lampaiden on kuultu soittavan vatsan pohjaa viiltävästi.

Wäinötär klo 21

to 24.2.2011
Poppia ja kansanmusiikkia yhdistelevä orkesteri rakentaa musiikkinsa vahvasti suomalaiseen kansanperinteeseen tuoden mausteensa myös jazzin ja progressiivisen rockin puolelta. Wäinötär julkaisi viime syksynä toisen pitkäsoittonsa nimeltä Vala – joka on kuultavissa miltei kokonaisuudessaan bändin keikkasetissä. Lisätietoja osotteista: www.wainotar.comwww.myspace.com/wainotar ja www.facebook.com/wainotar

Acoustic Friday & TIINA JA TONI

pe 25.2.2011
Monday clubeilta tutut Tiina&Toni soittelevat perjantain kunniaksi hittejä sekä viime vuosilta että vähän kauempaakin. Luvassa musiikkia mm. Rihannalta ja Neil Youngilta.

Blues Live

pe 25.2.2011

HIIHTOLOMA JAMIT

la 26.2.2011
Lava ja soirrimet hiihtolomahengessä käytössä. Jodjaamininenkin sallittua!!

Monday Club: Duo Surku klo 21

ma 28.2.2011

Mikko Pohjola&Band(Ei todellakaan akustinen)

pe 4.3.2011
Acoustic Friday muuttui muuksi, Mikko saapui paikalle bändin – valojen ja muiden vermeiden kanssa!!! Pahoittelemme väärää infoa!

Mikko Pohjola on oululainen muusikko ja laulaja-lauluntekijä.

Mikko alkoi muutama vuosi sitten kirjoittaa lauluja suomeksi ja ensimmäisen demon myötä alkoi kiinnostus kentällä herätä ja Mikko solmi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa.

Mikko Pohjola valmistelee parhaillaan debyyttialbumia ja esimakua tulevan albumin materiaalista on jo kuultavissa ensimmäisen sinkun myötä. Paikkani tiedän kappaleen on jo voinut kuulla myös radioaalloilta. Mikko Pohjolaa kuullaan ja nähdään live keikoilla tulevan kevään levyjulkkari rundilla.

www.mikkopohjola.com

Mad Hatter`sDen&The Coverslaves plays Iron Maiden

la 5.3.2011
MAD HATTER`S DEN http://www.madhattersden.com

The Coverslaves plays IRON MAIDEN http://www.coverslaves.com

MHD:n omaa tuotantoa – Iron Maidenia – Rainbowta – Jethro Tullia – Armored Sainttia ja paljon muuta!

Laulu: Olli Pekka Kärki ja Pekka Snellman Kitara: Jaakko Hänninen ja Kari Korhonen Kosketinsoittimet: Akseli Kaasalainen (Dreamtale) Basso: Harri Hautsalo Rummut: Tapio Korkeila

European Jazz Motion

su 6.3.2011
European Jazz Motion on kuudesta Euroopan maasta kotoisin oleva jazzyhtye. Muusikot tapasivat toisensa Latviassa järjestetyssä IASJ-tapaamisessa – jonka jälkeen esiintymisiä on ollut Tanskassa – Sveitsissä ja Itävallassa. Tällä kiertueella yhtye konsertoi Suomessa ja Virossa sekä nauhoittaa debyyttialbuminsa! Jyväskylän keikalla ei kuulla yhtyeen itävaltalaista laulaja Angela Tröndleä.

Kokoonpano: Tobias Meier – saksofoni (CH), Marek Talts (ET) – kitara, Antti Kujanpää (FIN) – piano, Mattia Magatelli (IT) – basso, Christian Windfeld (DK) – rummut http://www.europeanjazzmotion.com/

Musta rytmimusiikin Workshop alk. 21.00

su 6.3.2011

Monday Club: Tiina ja Toni klo 21

ma 7.3.2011

Praesens Klubi: martin kuchen – taco bells

ti 8.3.2011
Martin Küchen (SWE) (saksofoni)

Taco Bells
Sami Pekkola (saksofoni) Tero Kemppainen (kontrabasso) Jaakko Tolvi (rummut)

soitto alkaa klo 21 – liput 3 €.

Maaliskuun Praesens-klubilla on tarjolla tulista Suomi-improvisaatiota ruotsalaisilla lisämausteilla – kun Helsinki-Turku-Parainen -akselilla toimiva Taco Bells pysähtyy Jyväskylässä yhteiskiertueellaan tukholmalaissaksofonisti Martin Küchenin kanssa. Taco Bells on klassinen freejazz-voimatrio – jonka muodostavat Sami Pekkola (saksofoni) – Tero Kemppainen (kontrabasso) sekä Jaakko Tolvi (rummut). Yhtyeen perusta on modernissa improvisaatiossa ja amerikkalaisessa freejazzissa – ja sen tuliset live-esiintymiset sekä villi pitkäsoitto Vadelma / Hawaii (Ikuisuus 2009) on otettu suurella innostuksella vastaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Trion konserteissa on usein mukana vaihtuva neljäs jäsen lisäämässä uusia sävyjä ja jännitystä ennakoimattoman äärellä.<BR<
Tämänkertainen neljäs pyörä – ruotsalaissaksofonisti Martin Küchen on kiertänyt maailmaa saksofoniarsenaalinsa kanssa enemmän tai vähemmän tauotta 1990-luvun puolivälistä saakka. Hänellä on vankka kokemus paitsi vapaan improvisaation – myös teatteri- – elokuva- ja sirkusmusiikin alalta. Küchen on tehnyt yhteistyötä myös useiden runoilijoiden sekä ääni- ja videotaiteilijoiden kanssa. 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana Küchen nousi eurooppalaisen improvisaation eturiviin hyvin erilaisten yhtyeidensä kautta. Ääripäistä mainittakoon tanssirytmejä ja juhlahumua kaihtamaton freejazz-yhtye Exploding Customer ja minimalistisen droneimprovisaation allstars-ryhmä Looper. Küchenin kolme sooloalbumia (Music from One of the Provinces in the Empire vuodelta – Homo sacer vuodelta 2008 – ja The Lie and the Orphanage viime vuodelta) ovat osoittaneet – miten laboratoriotyön kaltainen tutkiva suhde omaan instrumenttiin voi tuottaa pelkkien uusien äänien lisäksi aidosti tuoretta – jopa kantaaottavaa musiikkia.

Bluet

ke 9.3.2011
-Alternative Pop/Jazz

Uusi bändi Jyväskylästä! Tervetuloa todistamaan debyytti-keikkaamme! Vedetään omia omaperäisiä popkappaleita.

Korpi Ensemble

to 10.3.2011
Korpi Ensemble tekee musiikkia – joka ylittää genrerajat, kansanmusiikista jazziin – tangosta poppiin. Monimuotoisen kudelman solistina toimii väkevä ja monipuolinen – nuorten suomalaisten laulajien kärkinimiin lukeutuva Aili Ikonen.
Yhtyeen muut jäsenet ovat Arttu Kataja (koskettimet) – Tero Tuovinen (kontrabasso) – Petri Kivimäki (kitara) – Pekka Saarikorpi (rummut) ja Hannu Oskala (haitari). Soittajien taustoilta löytyy lukuisia yhtyeitä – CD-julkaisuja ja teatteriproduktioita.
Vuodesta 1999 lähtien yhdessä soittanut Korpi Ensemble on julkaissut neljä cd-levyä: Korpi Ensemble – (2001) – Puu (2004) – Trails (v. 2006) ja tuorein julkaisu ´For a new day´ (2010).
”Korpi Ensemblessa soi popahtava folk – kansanmusiikin mausteet ja jazzahtava – ajaton sävelilmaisu. (…) Sovitukset ovat vivahteikkaita ja rytmiikkaan keskittyneitä – ja niistä kuvastuu välillä ilmava leijunta ja toisinaan letkeä iskevyys: haitari maalaa yksinkertaisen kauniisti – välillä pulppuillen – joskus kaihoisana.” (Kirsi Taivainen – Keskisuomalainen 6.11.2010)
”Jatsahtavaa kansanmusiikkia älykkään popahtavasti soittava kokoonpano on aidosti omaääninen ja voi jopa sanoa – verrokiton. (…) Korpi Ensemblen tasapainoinen ja mietitty keikkakokonaisuus piti kutinsa loppuun saakka.” (Jyri Ojala – Karjalainen – 23.10.2010)
Edellinen julkaisu valittiin yhdeksi Helsingin Sanomien vuoden 2006 levyistä: “Trails on omassa tyylilajissaan vuoden kauneimpia levyjä jopa koko pohjoisella pallonpuoliskolla.” (Jukka Hauru – HS 25.11.2006).

SiCi & Boogie Brothers

pe 11.3.2011
What – what?! Tammikuussa debyyttikeikkansa vetässyt SiCi & the Boogie Brothers viihdyttää Popparissa ensi perjantaina! Luvassa tiukkaa R´n´B/Soul/funk -meininkiä kahden setin verran. Tule jammailemaan beatbox-akkari-laulu-basso-kombinaation tahdissa! Yo!>br>
Siiri Kangas- laulu Samu Paananen – beatbox Ilkka Kainulainen- kitara Miikka Mäkitalo- basso

U. Pasanen Band featuring Corneville Horns klo23

la 12.3.2011
U. Pasanen Band tarjoaa yleisöystävällistä ja genrevapaata rytmimusiikkia – jossa taatut klassikot yhdistyvät bändin omiin kappaleisiin. Bändi on toiminut vaihtelevalla kokoonpanolla jo vuodesta 1997. Ryhmä on panostanut myös aina lavaolemukseen. Hengarit jätetään paidan kauluksen alta kotiin.

U. Pasanen Band vierailijanana puhallinduo Corneville Horns: Aki Vänskä (Jyväskylä Big Band – The Surftones – Milbert) – saksofoni & Vesa Rahkama (Jyväskylä Big Band – Goon – The Detectives) – trumpetti.

Monday Club: Siiri Kangas klo21

ma 14.3.2011

JAO Pop/Rock Workshop

ti 15.3.2011
Sonja Lindén ja Ilona Ylänne – laulu Tuisku Lehtola – kitara Aaro Laitinen – koskettimet Pekka Löhönen – basso Teemu Lari – rummut feat. Antti Hevosmaa – trumpetti Antti Karvonen – alttosaksofoni Mika Savolainen – baritonisaksofoni

Blues Live

to 17.3.2011

Tuure Kilpeläinen &Kaihon Karavaani klubi klo21.30

to 17.3.2011

Acoustic Friday: Tiina ja Toni

pe 18.3.2011
Tiina&Toni valtaavat taas lavan perjantai-illan kunniaksi! Luvassa hyvää musaa ja aina sitäkin valloittavampaa tulkintaa!

Blues Live & Swamp Boogie

la 19.3.2011
Hypnoottinen Swamp Boogie valtaa Popparin lavan lauantaina 19. maaliskuuta. Trion rouhean musisoinnin perustana on Louisianan swamp blues ja Mississippi boogie. Ohjelmistossa keskeisellä sijalla on myös Chicagon bluesmestarin Howlin´Wolfin tuotanto. Lisävaikutteita on imetty mm. Joe Hill Louisilta ja J. B. Huttolta. Swamp Boogien harpisti ja vokalisti on Keski-Suomen oma bluesshamaani Hessu Heinonen – tanakasta kitaroinnista vastaa Jaska Prepula ja deltarytmeistä rumpali Make Lajunen. Viime vuosina Jaska Prepula on kunnostautunut myös basson varressa lukuisten ulkomaisten artistien säestyskokoonpanoissa kuten Michael Powersin – R. J. Mischon ja James Harmanin. Prepula kiertää keväällä mm. Tad Robinsonin ja Carlos del Juncon kanssa. Liput Blues Live! ry:n järjestämään iltaan maksavat 4 euroa.

Monday Club: Sanna ja Heikki klo21

ma 21.3.2011
Maanantaina armotonta bluestykitystä: B.B.King – John Mayall – Robben Ford – Cream – Etta James – Janis Joplin – John Lee Hooker…

Sanna ja Clapa saavat vahvistuksekseen Ilpo ”The BassMan” Ilmarin ja sinisten sävelten voittokulku voi alkaa!

Tiskiltä kaveriksi sinisiä enkeleitä ja sinistä tupakkia – omaan laskuun. And Let The Blues Begin…

Acoustic Friday: Säilynoja&Perämäki

pe 25.3.2011
Perjantai illan tunnelmaan sopivia musiikkipaloja meiltä ja muualta tulkittuna laulaen – näppäillen ja rymistellen.

CLUB MOUSTACHE: KOSOLA w/ DJ NADA LIVE!!!

la 26.3.2011

Monday Club: JAM klo 21

ma 28.3.2011

Tad Robinson (USA) huom 21.00

ti 29.3.2011
Loistava soul-laulaja tekee odotetun ensimmäisen Suomen kiertueensa. Vuonna 1956 syntynyttä Robinsonia pidetään aikamme johtavana sinisilmäsoulin edustajana.

Monikulttuurisessa ympäristössä New Yorkissa varttunut Robinson aloitti ammattimaisen muusikonuransa 80-luvulla huuliharpistina Chicagon haastavissa bluesympyröissä – mutta on sittemmin palannut nuoruutensa suosikkimusiikin pariin. Robinson kertoo – kuinka hän jo koululuokkansa lähes ainoana valkoisena oppilaana tutustui koulutoveriensa opastuksella niin 60-luvun mustan musiikin soulvirtauksiin kuin latinorytmeihin.

http://www.tadrobinson.com/

Ennakkomyynti Popparista

Jyväskylän Yrittäjäyhdistyksen jami-ilta 18-21

ke 30.3.2011
Ilta jatkuu vapailla jameilla

ITÄMAA

pe 1.4.2011
Aprillipäivänä luvassa musiikillisia kepposia jyväskyläläiseltä Itämaalta. Itämaa on useammalta vuosikymmeneltä ammentavaa suomenkielistä rockia – jonka musiikista voit kuulla vaikutteita vaihtoehtoisesta räimeestä – country rockista – folkista kuin myös vanhemmasta kotimaisesta populäärimusiikista. Akustisuus ja lauluharmoniat ovat vahva osa Itämaan soundia.

www.itamaa.net

Annie Mall & Mari Paul

la 2.4.2011
Jyväskylästä lähtöisin oleva – nykyisin Helsinki/Tampere/Jyväskylä-akselille levittäytynyt Annie Mall tulee Poppariin ja soittaa joka tyypin mukavaksi. Keikalla tulee tietysti myös kevään aikana julkaistavia uusia biisejä tukeva kattaus. Annie Mall on onnistunut aina repimään Popparin täyteen – joten miksei nytkin.

Mari Paul on uusi – mielenkiintoinen tulokas maamme naispuolisten rock-laulajien joukkoon. Hänen englanninkielinen – laveasti rock/pop –genreen luettava materiaalinsa – on suurella sydämellä – musiikillisella intohimolla ja persoonallisella otteella toteutettuna todellinen tuulahdus laatumusiikin ystäville!

Mari Paulin single “Mermaids” julkaistaan helmikuussa ja huhtikuussa on tarkoitus julkaista debyytti-EP!www.anniemall.net http://www.myspace.com/maripaulmusic

Mopo-trio Klo 19.00

su 3.4.2011
Bändin juuret juontavat kapakkatappeluun – jonka tiimellyksessä Linda – Eero ja Eeti löivät luovat päänsä yhteen. Tästä kolauksesta syntyi Mopo – jazztrio – jonka vilpitön pörinä valloittaa ennakkoluuloisenkin kuulijan puolelleen.

Mopo ammentaa musiikkinsa free-jazzista – afrofunkista – 80-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät – kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin. Tilaa jätetään myös yllätyksille! Kaikki Mopon jäsenet ovat aktiivisia freelancer muusikoita kotimaisissa ja ulkoimaisissa kokoonpanoissa.

Monday Club: Nirvana-tribute 21

ma 4.4.2011
Grungea ilman kitaraa?! -Kyllä! Tule kuulemaan ja nauttimaan kun Quarter Past soittaa Nirvanan tuotantoa pianon – sellon – cajonin ja laulun voimin.

Stories in Blue klo18!!!!!

ma 4.4.2011
Jao:n perusopetuksen pop/jazz-lauluopiskelijat tarjoilevat setillisen tunnelmaa Keikka alkaa kello 18.00!!!. Vapaa pääsy!

A cappella á la MusiSoiva Kampus

to 7.4.2011
Lumieran klo21:
Lumiera on viiden nuoren naismuusikon muodostama a cappella -lauluyhtye. Lumieran esiintyminen hurmaa eloisuudellaan ja svengaavilla tulkinnoillaan. Kansanlaulujen runot ja jazzin harmoniat heräävät eloon pelkän ihmisäänen voimin!

Lumiera: Sanna Klemetti Paula Rautamaa Johanna Rantala Johanna Tuomisto Suvi Uura

Svengareiden n.klo21.45:
Svengarit on lauluyhtye ÄIJÄmeiningillä, rytmimusiikkia ja kangen taivuttelua.

Ohjaaja: Kirsi Kaunismäki-Suhonen

Acoustic Friday: Antti Kleemola Duo

pe 8.4.2011
Antti ja Ilkka Kleemola esittävät omia biisejään ja lempi covereitaan.

Boris the Condutor klo23

la 9.4.2011
Steaming hot rautalankaa from Finland! Surf/rautalanka/instrumental-musiikkia keväisen illan ja yön ratoksi soittaa Boris the Conductor. http://www.myspace.com/boristheconductor

Monday Club: Duo Surku klo 21

ma 11.4.2011

praesens klubi&Jooklo Quartet (ITA/FIN)

ke 13.4.2011
Jooklo Quartet (ITA/FIN) Virginia Genta (saksofonit) David Vanzan (rummut) Tero Kemppainen (kontrabasso) Topias Tiheäsalo (kitara)

Huhtikuun ensimmäisellä Praesens-klubilla Popparissa kuullaan räjähtävän alkuvoimaista improvisointia – kun Suomen kiertueellaan Jyväskylässä vieraileva italialais-suomalainen Jooklo Quartet juhlii uunituoretta LP-julkaisuaan “Where Has Jazz Gone?” (Troglosound 2011).

Jooklon ydinkaksikko – italialainen pariskunta Virginia Genta (saksofonit) ja David Vanzan (rummut) – on tunnettu riemukkaan energisoivasta soitosta ja hengästyttävästä keikkailutahdista. Jooklo Quartetissa kaksikko lyöttäytyy yhteen suomalaisen uuden polven improvisaatioliikkeen aktiivien – kontrabasisti Tero Kemppaisen (mm. Rauhan Orkesteri – Taco Bells) ja kitaristi Topias Tiheäsalon (mm. metalli-improvisaatioyhtye Pymathon) kanssa.

http://jooklo.altervista.org/ http://www.youtube.com/watch?v=1PQ2hKfHW4Y http://www.praesens.org/

soitto alkaa klo 21 – liput 3 €.

Otra Vez & Patrick Gallois 21.00

to 14.4.2011

Acoustic Friday: VAPAAT JAMIT JA LEVYMUSAA

pe 15.4.2011
HUOM. PUUMAN KEIKKA PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI. Ville pahoittelee ja toipuu.

Blues Live Wentus Blues Band

la 16.4.2011
Facebookbluesia Popparissa

Kokkolainen Wentus Blues Bandin seitsemäs studiolevy ”Woodstock” levytettiin amerikkalaismuusikko – Band-yhtyeen rumpalin Levon Helmin Woodstockissa sijaitsevassa kotistudiossa. Lauantaina 16. huhtikuuta Wentus Blues Bandin levynjulkaisukiertue pysähtyy Jyväskylään. Popparin lavalla kuullaan todennäköisesti maailmanhistorian ensimmäinen blues – joka on tehty Facebookista. ”Woodstock”-levy sisältää 12 kappaletta – jotka ovat kaikki uutta ja omaa. Kolmessa kappaleessa on muun muassa Cream-yhtyeelle sanoittaneen Pete Brownin tekstit. Edellinen levy oli Family Meeting – joka oli myös ryhmän 20-vuotisjuhlakonsertista kertovan dokumenttielokuvan soundtrack. Yhtye on säestänyt kiertueilla lukuisia bluesin legendoja kuten Eddie Kirklandia – Lousiana Redia – Kim Wilsonia – Omar Dykesia ja Mick Tayloria. Wentus Blues Bandissa soittavat Juho Kinaret (laulu – lyömäsoittimet) – Robban Hagnäs (basso – taustalaulu) – Niko Riippa ja Kim Vikman (kitarat) – Pekka Gröhn (kosketinsoittimet) ja Mikael Axelqvist (rummut).

Liput maksavat 10 euroa. Yhdistyksen jäsenille lipun hinta on 8 euroa.

PUOLUEETTOMAT VAALIVALVOJAISET 19-01.

su 17.4.2011
Seuraamme isolta screniltä vaalilaskentaa ja tuloksen muodostusta. Tervetuloa jännittämään hyvien viinien – oluiden ja viskien parissa.

Monday Club: Vapaat Jamit

ma 18.4.2011

Jao Mustanmusan työpajat

ti 19.4.2011
JAO:n Mustan rytmimusiikin työpajat esiintyvät klo 21 (vapaa pääsy) Kaksi hienoa bändiä tarjoilee poikkeuksellisen sielukasta soulia!!!

Salaiva

ke 20.4.2011
” Lentävä olohuone palaa Poppariin.

Luvassa uusia tuulia sekä vanhoja klassikoita !

Miikka Huisko – Oskari Niemi – Tuisku Lehtola – Iikka Henriksson

Blues Live

to 21.4.2011

Tuure Kilpeläinen &Kaihon Karavaani klubi

to 21.4.2011

Acoustic Friday: Siiri ja Samuli

pe 22.4.2011
Tunnelmointia ja meininkiä tänään poppariin tuo Duo Siiri & Samuli! Tulkintoja suomalaista sekä ulkolaisista kipaleista jazzista souliin- popista heviin. Tule ja nauttimaan viinilasin kanssa akustisesta musiikista!

Siiri Kangas – laulu Samuli Erkkilä – kitara

feat Hilkka Louhivuori – laulu

CLUB MOUSTACHE&Edu Kehäkettunen Live

la 23.4.2011
Club Moustache w / Edu Kehäkettunen Live! + Moustache DJ´s

http://www.myspace.com/edukehkettunen

Marian Petrescu trio f..Samuli Erkkilä 19.00

la 23.4.2011
Marian kommentoi itse – että laittakaa mainokseen vaikka ”ihana mies joka pukeutuu hyvin ja soittaa pianoa” – ja mielestämme tekee sen kyllä sensaatiomaisen hyvin! Nuori kitaristi joka on myös valittu 2010 popparin vuoden lupaukseksi-Samuli Heikkilä- vahvistaa trioa iltana jona kuullaan jazzin klassikoita.

Monday Club: PERUTTU

ma 25.4.2011
VALITETTAVASTI TIINALLA ON ÄÄNI RIKKI!!!!!!!!!!!!

JAO Päättäkonsertti KAISU KOIVISTO KLO 20

ti 26.4.2011

Näyttökonsertti

ke 27.4.2011
Toni Pikkaraisen&Eeva Kietosen näyttökonsertti lattarimusan parissa klo 19.00.

Virta

ke 27.4.2011
Bändi etsiskelee omia rajojaan jo valmiiksi kokeellisemmassa kokoonpanossa, Antti Hevosmaa trumpetti – Heikki Selamo kitara ja Erik Heikkinen rummut.

Tervetuloa kuuntelemaan ja ihmettelemään!

Praesens Klubi klo 21

to 28.4.2011
Raoul Björkenheim (sähkökitara)

Black Motor

Sami Sippola (saksofonit) Ville Rauhala (kontrabasso) Simo Laihonen (rummut – huilut)

Huhtikuun toiseen Praesens-klubiin kokoonnutaan tulisissa merkeissä – kun klubilla on ilo isännöidä Black Motorin ja kitaristi Raoul Björkenheimin yhteiskiertueen Jyväskylän etappia. Black Motor on Sami Sippolan (saksofonit) – Ville Rauhalan (basso) ja Simo Laihosen (rummut) muodostama vapaasti ja omien sävellysten pohjalta improvisoiva jazztrio Tampereelta. Kaikilla trion jäsenillä on vahva kokemus sekä afroamerikkalaisesta juurimusiikista että populaarimusiikin eri vastakulttuureista. Useiden levytystensä (joista mainittakoon tuorein ”Never Out of Fashion – Live in Amsterdam” – Kauriala Society 2010) ja intensiivisten live-esiintymistensä kautta yhtye on tullut tunnetuksi vapaan improvisaation alueella harvinaisen väkevää rytmistä groovea kaihtamattomana ryhmänä.

Black Motorin tapana on ollut aika ajoin kutsua vieraileva artisti trion ydinreaktiota katalysoimaan. Tässä roolissa on nähty kirjava joukko hyvin erilaisia muusikoita Jukka Ormasta melutaiteilija Pentti Dassumiin. Yhtyeen tämänkertainen vieras ei turhia esittelyjä kaipaa. Kitaristi Raoul Björkenheim on kuulunut suomalaisen kokeellisen jazzin eturiviin 1980-luvun puolivälistä saakka ensiksi Edward Vesala Sound & Furyn kitaristina – sitten Krakatau-yhtyeen keskeisenä säveltäjänä ja soinnillisena selkärankana – ja myöhemmin kontekstista toiseen suvereenisti siirtyvänä vapaana agenttina. Björkenheimin persoonallisen kitarismin perusta on John Coltranen ekstaattisissa pyrinnöissä ja Jimi Hendrixin juurevassa psykedeliassa – mutta kuten miehen diskografiakin osoittaa – ei häntä voi mahduttaa ahtaisiin kategorioihin – vaan hän on yhtä lailla kotonaan dub-huuruisissa ambient-tunnelmissa kuin voimarock-trion tai big bandin solistina. Voisi kuitenkin väittää – että omimmillaan Björkenheim on instrumentaatioltaan selkeän – rockin ja jazzin välimaastossa liikkuvan improvisaation parissa. Black Motor -yhteistyöltä on siis lupa odottaa paljon.

www.reverbnation.com/blackmotor www.raoulbjorkenheim.com

Acoustic Friday Quarter Past

pe 29.4.2011
Tule korkkaamaan vappu käyntiin Quarter Pastin kanssa! Luvassa on hienoa musiikkia ja todella suuria tunteita 90-luvulta. Kvartettimme on poiminut parhaat makupalat kyseisen ajanjakson naisartisteilta mm. Alanis Morissettelta – Anoukilta ja Natalie Imbruglialta – ja mukaan on sekoitettu hitunen Nirvanaa…

Suvi Uura – laulu Laura Vähä-Ruona – basso – sello ja taustalaulu Sari Kujala – perkussiot ja taustalaulu Mikko Ylönen – piano

SiCi & Boogie Brothers

la 30.4.2011
What – what?! Vapun aaton kovimmat bileet pystyyn laittaa tammikuussa debyyttikeikkansa vetässyt SiCi & the Boogie Brothers ! Luvassa omia biisejä sekä tiukkoja coveri vetoja. R´n´B/Soul/funk -meininkiä kahden setin verran. Tule jammailemaan beatbox-akkari-laulu-basso-kombinaation tahdissa! Yo !

http://www.youtube.com/watch?v=63T4wXrRrjY YouTube – Videoita tästä sähköpostista

VAPPUPÄIVÄN VAAAT JAMIT 13-n.23

su 1.5.2011
6.50€ hintaan Popparin maistuvat etanapannut ja bratwurst/hapankaali lautaset.

Monday Club:Sara&Mia klo 21

ma 2.5.2011
Sara Johannala ja Mia Suszko soittavat ja laulavat old school hittejä – folkia ja bluesia. Ohjelmistossa mm. Dylania – Claptonia – U2:ta – CCR:ää.

Sara Johannala – piano&laulu Mia Suszko – kitara&laulu

Linda Mankin Päättökonsertti klo 19.00

ti 3.5.2011
Linda Mankin JAO:n perusopetuksen päättökonsertti pop/jazz-laulussa

Jesufåglar

ke 4.5.2011
Jesufåglar on Jyväskylään rantautunut kuusihenkinen progekollektiivi ja omantiensäkulkija – joka on toiminut vuodesta 2007 alkaen vaihtelevan aktiivisesti mutta aina määrätietoisesti. Jesujen vuoden kestänyt puurtaminen on päättynyt ja debyyttilevy on valmis -tämän kunniaksi kierrämme kaupungista toiseen jakamassa synkkedeelistä ilosanomaamme.

Suurieleiset ja mysteeriset kappaleemme löytävät muotonsa groovaavan ja kekseliään bändin käsittelyssä ja näin syntyy omaleimainen ja synkkäsävyinen maailma viuluineen – naiskööreineen – syntetisaattoreineen ja huiluineen. Viittauksia on sadellut laajasti Pekka Strengistä Gongiin – mutta useimmiten on todettu bändimme kuulostavan vain itseltään -ehkäpä se liittyy vahvaan tee-se-itse ihanteeseemme – joka kattaa kaiken julisteiden teosta – sovittamisen kautta nauhoittamiseen ja miksaamiseen.

Jesufåglar on valmis riipimään Jyväskylän sydämiä uusien tuulien jo puhaltaessa musiikkiimme.

wwww. mikseri.net/faglar

Viiden vietävänä-klubi& MAIJA VILKKUMAA

ke 4.5.2011

Tuure Kilpeläinen &Kaihon Karavaani klubi

to 5.5.2011
Special Quest TIMO RAUTIAINEN!!

Ron Jeremy Big Band

pe 6.5.2011
:Bändi parempien koti-ja ulkomaisten rock-covereiden puolesta. RJBB:n tiukka soitto saa takuulla rokkitukat heilumaan ja tyttöjen pyllyt pyörimään.

www.myspace.com/ronjeremybigband

Ron Jeremy Big Band

la 7.5.2011
Bändi parempien koti-ja ulkomaisten rock-covereiden puolesta. RJBB:n tiukka soitto saa takuulla rokkitukat heilumaan ja tyttöjen pyllyt pyörimään.

www.myspace.com/ronjeremybigband

JAMKin pop/jazz-konsertti

ma 9.5.2011
JAMKin pop/jazz-musiikin koulutuksen yhden illan kevätfestarit

klo 18:00 alkaen Vauhtia ja vaarallisia tilanteita JAMKin sivusoitinorkestereiden tahdissa. Todista omin silmin se – kuinka väärästä soittimesta tehdään oikea – vaikka puoliväkisin.

klo 21:00 alkaen JAMKin pop/rock-workshopit musiikillisessa kaksintaistelussa. Kaksi bändiä – yksi missio: soittaa toinen suohon. ***

Ilmavoimien Groove Bandi

ti 10.5.2011
Aki Vänskän Näyttökonsertti.

Maceo Parker tribuutti. FUNKYA

Eleanoora Rosenholm

to 12.5.2011
www.eleanoora.com

Albumi ”Hyväile minua pimeä tähti” ilmestyy 16.03. (Fonal Records)

Porin erityisimmistä musiikintekijöistä koostuva yhtye palaa kolmannella albumillaan entistä synkempänä – jos mahdollista: tällä kertaa Eleanoora pakenee pimeän tähden ja kaupungin sydämeen. ”Hyväile minua pimeä tähti” ei kuitenkaan ole massiivinen tähden luhistuminen – vaan kaksoistähtijärjestelmään kuuluva valkoinen kääpiö – joka kasvattaa massaansa yli Chandrasekharin rajan. Aiempiin albumeihin verrattuna elektronisesta ja elokuvamusiikista ammentavien porilaisten avaruusdiskossa on vielä enemmän teatraalisuutta ja nyansseja – ja mukana on myös oikeista puhaltimia. Lopputuloksena on maanläheisen futurismin merkkiteos – suuri porilainen avaruusseikkailu 2011 – jota ei voi kuvailla – vaan se pitää kokea itse.

Suomalaisen nykyrockin suuri visionääri Mika Rättö (mm. Circle – Rättö ja Lehtisalo) ei pelkää sanoituksissaan lähestyä mahtipontistakaan teemaa katutasolta – vaikkapa arkisten rakennuslupien kautta. Päähenkilöä esittävä Noora Tommila tulkitsee yhä kouriintuntuvammin Rätön ja Pasi Salmen (Magyar Posse) sävellysten välittämiä vahvoja tunteita herkkyydestä julistukseen. Ketkäpä muutkaan onnistuisivat synnyttämään gregoriaanisista vaikutteista moderniin klubihitin – kuten ”Sata Ave Mariaa”. Rättö on intoutunut käyttelemään sulkakynänsä lisäksi myös rumpupalikoita sekä laulaa kokonaan albumin päätöskappaleen ”Köysitehdas”.

Huhtikuussa Eleanoora Rosenholmin näkee myös livenä erittäin kattavalla levynjulkaisukiertueella. Kultapumpelilla palkituille (OMCF 2009) musiikkivideoille ”Maailmanloppu” ja ”Ambulanssikuskitar” on luvassa jatkoa levyn julkaisun tienoilla.

Kleemola – Haavisto – Leppänen – Rautiainen

pe 13.5.2011
Sielukkaan rytmimusiikin hikinen viikonloppu Tiedossa on tanssittavalta – sielukkaalta – soulahtavalta sekä funkahtavalta tuoksahtavaa ääntä. Sitä on mukavaa kuunnella tanssin pyörteissä tai sitten ihan vaan lasillisen ääressä istuma-asennossa. Yksi asia on varma: kenenkään ei tarvitse olla kylmissään tämän viikonlopun jälkeen..

Kleemola – Haavisto – Leppänen – Rautiainen

la 14.5.2011
Sielukkaan rytmimusiikin hikinen viikonloppu Tiedossa on tanssittavalta – sielukkaalta – soulahtavalta sekä funkahtavalta tuoksahtavaa ääntä. Sitä on mukavaa kuunnella tanssin pyörteissä tai sitten ihan vaan lasillisen ääressä istuma-asennossa. Yksi asia on varma: kenenkään ei tarvitse olla kylmissään tämän viikonlopun jälkeen…

Simo Rantasen Tutkontokonsertti 19.00

su 15.5.2011
Country-pohjaista instrumentaali musiikkia

Monday Club: TRIO UNILUOMA plays CMX

ma 16.5.2011
Omien ja Jam-trion Monday Clubien jälkeen Riku Mäkelä nousee Popparin lavalle CMX-tribuuttibändi Trio Uniluoman kanssa. Trio tarjoaa jo ennestään monipuolisen yhtyeen kappaleista kiinnostavia akustisia sovituksia – joissa yhdistyy luontevasti niin folk- kuin queensofthestonesagemainen rock-poljento.

Tämä veto toimii mahtavana trailerina Trio Uniluoman kesän sähköisille keikoille!

Konsan jazzworkshop

ti 17.5.2011

Ari Kareman trumpettinäyttökonsertti klo19

ke 18.5.2011
Jazzin kvintettiklassikoita kymmenen kappaleen verran.

Piecemaker Levynjulkkarikeikka klo21.30

ke 18.5.2011
Piecemaker on jyväskyläläis-tamperelainen hardrockpumppu – joka rokkaa – rähisee ja groovaa takuuvarmalla otteella yhdistäen tiukkoja rokkiriffejä ja 2000-luvun soundia sellaiseen soppaan – jota ei ole ennen maisteltukaan! Joten rokin ystävien kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!

Blues Live

to 19.5.2011

Jarkko Martikainen & Äänioikeus

to 19.5.2011
Jarkko Martikainen julkaisee kolmannen sooloura albuminsa ”Usko” huhtikuun alkuun. Kaksi edellistä levyä ovat nimeltään ”Rakkaus” ja ”Toivo”.

Acoustic Friday: Duo Hirvonen & Kettunen

pe 20.5.2011
LEVYNJULKAISUKAIKKA!!!!

Duon sointi syntyy viulun ja kitaran yhteistyöstä – jota välillä värittävät myös laulu ja jouhikko. Musiikki pohjautuu pohjoismaiselle kansanmusiikille – jossa suomalainen arkaainen sävelmä kohtaa ruotsalaisen triolipolskan. Myös muusikoiden omat sävellykset ovat iso osa duon ohjelmistoa. Kaikki kappaleet heräävät eloon taidokkaiden sovitusten – improvisaation ja intensiivisten live-esiintymisien kautta. Duon musiikissa on kuultavissa kansanmusiikin riemu ja haikeus.

Blues Live & Springtime Blues:

la 21.5.2011
Emil Arvidsson & Blues Business

JBB&Nat Newborn & Ernio Arricone 19.00

su 22.5.2011
Jyväskylä Big Band vieraina Nat Newborn & Ernio Arricone Su 22.5.2011 klo 19 Poppari – Jyväskylä Liput: 10/5 euroa

Jyväskylä big bandin kevään päätöskonsertissa pistetään Poppari raikamaan.

Nat Newborn on Nat King Colen ja Frank Sinatran avioton poika – samettikurkku vailla vertaa näillä leveysasteilla. Hän on tätä nykyä valtakunnan kysytyimpiä big band –solistivieraita – yhdessä aisaparinsa trumpetisti/sovittaja Ernio Arriconen (Erno Tiittanen) kanssa.

Vieraissa käydessään miehet esittävät pääosin hittilevyiltään ”On The Rocks” (2007) ja ”Back To The Moon” (2010) tuttuja hillittömiä jazz–versioita artisteilta AC/DC:stä Apulantaan – Lady Gagasta Sir Sinatraan. Käsittelyyn pääsevät mm. biisit ”Get On” – ”Hard Rock Hallelujah” – ”Sandstorm” ja ”Poker Face”. Sekaan ripoitellaan usein myös muutama tarkoin valittu ikivihreä.

Nat Newborn tunnetaan myös alter egonsa Visa Luttisen johtaman bilebändin Gebardin keulilta – ja Erno puolestaan on noussut nopeasti maan eturivin sovittajien joukkoon. Miehen kädenjälkeä kuullaan aina Laura Närhen hittibiiseistä UMOon – jolle Ernion sovituskynä sauhuaakin säännöllisesti tätä nykyä.

Monday Club: Sanna & the TexMex Turtles klo 21

ma 23.5.2011
Sanna & the TexMex Turtles tarjoilee mukavaa musiikkia maanantai-illan ratoksi. Mm. Patsy Cline – Imelda May – Gram Parsons – Katie Melua…

Joona Vainikaisen Päättökonsertti klo19

ti 24.5.2011

Stringpurée Band klo21.30

ke 25.5.2011
Stringpurée Band on kolmen lahjakkaan muusikon symbioosi ja ajatushautomo. Erilaisista musiikillisista taustoista ammentava trio on neljän vuoden elinaikanaan kehittänyt vastustamattoman maukkaan – persoonallisen soundisoseen ja vatkannut sekaan aineksia niin rockista – jazzista kuin kansanmusiikista. Mausteeksi on heitetty pohjois-savolaisten takametsien arkaaista kumua ja urbaanien katujen kelmeää hämyä. Lopputulos on rehellistä ja rouheaa progea – johon Senni Eskelisen sähkökantele luo omaleimaisen kuulaan ulottuvuutensa. Kolmikon omakutoiset sävellykset tekevät kunniaa progen ja psykedeelisen tunnelmoinnin inspiroimana suomalaisille juurilleen. Ensimmäisellä levyllään ”Senni Eskelinen & Stringpurée Band” (2008) yhtye tuli tunnetuksi voimakkaiden ja taianomaisten tunnelmien luojana. ”Fedja” (2010) on yhtyeen toinen albumi ja siihen kolmikko latasi entistä enemmän alkukantaista hurjuutta ja kauniita melodioita. Tarinoita ammennetaan shamaanien loitsuista – suurkaupunkien kiivaasta elämänrytmistä ja ihmissielun tunnekuohuista. Kun tähän lisätään yhtyeen ja levyn vierailijoiden ilmaisuvoimainen tulkinta lopputuloksena on sykähdyttävä kuuntelukokemus – joka lumoaa kuulijan kuin kuulijan. Yhtyeen molemmat albumit on julkaissut Texicalli Records.

Marian Petrescu trio – feat.Antti Heermann

to 26.5.2011
HUOM. keikka alkaa 21.oo!!!!

Antti Heermann palaa osaksi vanhaa Marianin kvartettia – jolla on paljon yhteistä historiaa takana.Tulossa siis huikeita esityksiä jazzin standardeista – virtuoosimaisella otteella!

Herra Murphy

pe 27.5.2011
Jyväskyläläinen Herra Murphy esittää kitaravetoista suomenkielistä rokkia. Yhtyeen kappaleissa yhdistyvät vahvat melodiat – maukaat groovet ja sielukas tulkinta. www.myspace.com/herramurphy

Takapihan pojat

la 28.5.2011
Takapihan Pojat -on Jyväskyläläinen rockyhtye. Yhtyeessä yhdistyy Klamydiamainen huumori – Kotiteollisuuden kitaravallit – sekä Ville Valomainen tulkinta. Yhtyeen maalaislääkäri Kiminkisestä tekemä kappale on saavuttanut huiman suosion radioaalloilla ja Youtubessa.

MONDAY CLUB & Pilvi ja Samuli 21.00

ma 30.5.2011
Pilvi ja Samuli tulkitsevat jazz-sävelmiä!

Piano – Pilvi Erkkilä Kitara – Samuli Erkkilä

JAO:N ILTAklo 20 alk. vapaa pääsy!

ti 31.5.2011
klo: 20.00 AO:n Blues – työpaja
KOZMIC BLUESBAND
Sinisiä säveliä suistomaan molemmin puolin.
Simo Andersen – kitara Tuukka Jurkka – kitara Susanna Korhonen – laulu Pekka Löhönen – basso Johanna Pekkarinen – laulu Enni Pitkänen – kosketinsoittimet Iina Souru – laulu Joona Vainikainen – rummut

klo: 21.00 AO:n Heavy / Rock – työpaja
NEBBIA ELETTRICA
Biisejä yhtyeiltä: Kansas – Rainbow – Led Zeppelin – Rush – ym?
Luvassa myös italiankielinen yllätys. Andrea Brosio – kitara Ilkka Kainulainen – kitara Kalle Marttila – basso Johanna Pekkarinen – laulu Toni Pikkarainen – kitara Paulo Poverini – rummut Iina Souru – laulu

Don Huonot – tribuutti n.22.30

ke 1.6.2011
Don Huonoista ei juuri coverbändejä ole tehty – varmaankin johtuen materiaalin haastavasta luonteesta… No nyt on aika pätevä nippu kasassa, mm. kitaroissa Jokisen Antti ja Kivelän Jarmo… jopa Leipä Syrjälän luulisi olevan tästä kiinnostunut. =D

Tsekkaa ekoissa treeneissä demotetut nauhoitteet – saat kuvan laadusta: www.facebook.com/deeonhuonotee

Trio Elboe Joe

pe 3.6.2011
Trio ElboeJoe soittaa tunnettuja kappaleita ennen kuulemattomalla otteella. On vain yksi sääntö – kaavoihin ei kangistuta. Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – El Gringon kitaran rummuttelu sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja viihdyttävän.

Tyly Kohtalo

pe 3.6.2011
Suomenkielistä rehevää – tanakkaa blue-sia – rhythm n bluesia ja soulia soittava yhtyeemme nykyisen kokoonpanon muodostavat Pekka Pulkkinen – laulu huuliharppu – Veli-Pekka Jäppinen – kitara ja slide – Seppo Järvinen – kitara – Teemu Liehu – koskettimet – Jari Korhonen – bas-so sekä Eero Rantasila – rummut. Musiikki peilaa suomalaisen miehen elämän moninaisia kiemuroita meidän ja kaltaistemme perusäijien näkökulmasta huumorintajuisella otteella. Tässä eräs journalistinen luonnehdinta bändistä: ”Jyväskyläläinen Tyly Kohtalo on vääntänyt suomibluesia jo kunniakkaat 19 vuotta. Erityistuntomerkkinä toimivat kitaristi Veli-Pekka Jäppisen tekstit – jot-ka ovat oodi suomalaiselle Miehelle, miehelle – joka jää aina kiinni salaa nurkan takana naukatusta kossusta – kasvaa tossun alla – opiskelee mykkäkoulussa – saa kotiläksytystä – ja nauttii säännösteltyä rakkauselämää”.

Foto & Esko

la 4.6.2011
Rokkia ja poppia vaihteeksi hissutellen villasukkasiltaan.

Mitä saadaan – kun yhdistetään rokkipieru ja hifisti kamarunkkari. Jotain erilaista. Jotain tällaista. Kupletin juoni on jokseenkin sellainen – että rillumareit on pyritty jättämään muille ja tehty noista biiseistä enemmän fiilistelypaloja. Aina jotenkin tämän kokoonpanon näköisiä.

http://www.facebook.com/fotojaesko http://www.myspace.com/fotojaesko

SUN TRIO

to 9.6.2011
Sun Trio julkaisee kesäkuussa italialaisen Cam Jazz Recordsin kautta kansainvälisen levityksen saavan ”Dreams are True” -levyn. Yhtyeen debyyttialbumi Time is Now julkaistiin vuonna 2009 ja sai kiittävän vastaanoton kotimaassa sekä kansainvälisesti. (All About Jazzin arvio levystä: http://www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=32310)

Honey B. & T-Bones

pe 10.6.2011
Honey B. & T-Bones (FIN) Lähes 30 vuotta toiminut Honey B. & T-Bones kuuluu Suomi-bluesin ja rockin klassisiin kokoonpanoihin. Trio aloitti uransa puhtaana blues- ja rhythm & blues -yhtyeenä – mutta sen taipaleelle on ollut leimallista ennakkoluuloton ja rajoja rikkova kokeellisuus. HBTB on yksi ensimmäisistä suomalaisista ulkomailla laajempaa menestystä saavuttaneista alan orkestereista. Yhtyeen keulakuva on ollut koko ajan basisti-laulaja Aija Puurtinen.

Ensiluokkainen Juhlaorkesteri

la 11.6.2011
Lupsakoita coverkappaleita kasapäin esittävä Ensiluokkainen Juhlaorkesteri esiintyy yllättäen Popparissa. Ohjelmisto tulee maan ja taivaan väliltä kattaen niin Stadin murteet – Columbian sademetsät kuin myös Ulkomaan elävien radiohitit. Nelihenkinen ja -ääninen orkesteri taittaa kuulijoiden suut mutrulta ja viihdyttää läpi kuuman kostean iltapuhteen.

KESÄ JAMIT alk. 22.00

pe 17.6.2011

Ghetto Party

la 18.6.2011
La 18.6. Ghetto Party – City Central Special Livenä: The Megaphone State – Kriso – VilleVille + DJ:t Yollu & Pex Pistols. 21-04 – Liput 4€ – ennakkomyynti alkaa Levykauppa Äxässä kesäkuussa.

Suomen ehkäpä kaikista kovinta englanninkielistä räppiä tällä hetkellä tarjoileva The Megaphone State saapuu ensimmäistä kertaa Jyväskylään ja tähdittämään Ghetto Partyn kesän ensimmäistä Popparin City Central Specialia! Helsinkiläistynyt duo viimeistelee parhaillaan pian julkaistavaa ”VLA Kings” albumiaan ja mainio vuoden 2009 ”Home of the Knockout Artist” läpimurtolevy on nyt kuunneltavissa kokonaisuudessaan yhtyeen nettisivuilla. Yhtyeen musiikki on uskollista hiphopin juurille ja on saanut huomiota ulkomailta aina maineikasta Music Televisionia myöten. Lavalla nähdään myös tiukkaa paikallista meininkiä kun lavalle nousee vuosi sitten Skill Street Entertainmentin kautta nyt jo loppuunmyydyn ”Nappo EP” -levyn julkaissut Kriso sekä uutta materiaalia tuota pikaa ulos puskeva VilleVille! Tiukoista levyvalinnoista vastaavat Yollu sekä Pex Pistols.

KUUNKUISKAAJAT KLO 19.00

su 19.6.2011
Kuunkuiskaajat on vuonna 2008 perustettu suomalainen folkduo – jonka muodostavat Värttinä-yhtyeen Johanna Virtanen ja Susan Aho. Kuunkuiskaajat edustivat Suomea vuoden 2010 Eurovision laulukilpailussa kappaleella Työlki ellää – mutta putosivat semifinaalissa ja menettivät finaalipaikan vain kolmella pisteellä. Susan Aho on kuulunut Värttinä-yhtyeeseen vuodesta 1997 ja Johanna Virtanen vuodesta 2001. Kuunkuiskaajat perustettiin – kun Saksa–Suomi-seura etsi yksitoista tilaisuutta kestävälle Saksan-kiertueelle yhtyettä – joka esittäisi myös tangoa. Virtanen ja Aho totesivat pystyvänsä tähän ja lähtivät duona kiertueelle. Yhdistelmä toimi – ja Kuunkuiskaajat teki ensilevynsä – jonka oli tarkoitus ilmestyä elokuussa 2009. Pääsy euroviisukarsintoihin lykkäsi levyn ilmestymisen joulukuulle.

Taimi Sextet

ke 22.6.2011
Nuoret muusikonalut jyväskylästä soittavat setin energistä – nuorekasta ja ei-niin-perinteistä jazzia kesäisenä keskiviikkoiltana popparissa 22.6. Ohjelmistoon kuuluu bändin omien jäsenten biisejä – amerikkalaisen trumpetistin – Christian Scottin kappaleita sekä omia sovituksia jazz standardeista. Tervetuloa lämmittelemään juhannusfiiliksiä hyvän musiikin parissa!

Miika Pelkonen SOOLO

ke 29.6.2011
Jyväskylästä lähtöisin oleva – nykyään Helsingissä Sibelius-Akatemiassa opiskeleva jazzpianisti soittaa soolokonsertin kotikentällään Popparissa. Illan aikana kuullaan perinteistä jazzmusiikkia omilla kappaleilla höystettynä. Harvinaista herkkua siis luvassa!

Miika Pelkonen – Piano

Marika Paaso Acoustic

pe 1.7.2011
Americanaa akustisesti. Ohjelmistossa etupäässä naisartistien kappaleita sovitettuna persoonallisesti folk- – country- ja bluegrass-vivahtein.

Dead By You

la 2.7.2011
Jannu Saarimäki – laulu Arttu Ruotsalainen – kitara Mikko Myllykoski – koskettimet Jokke Pulkkinen – basso ja taustalaulut Mikko Hänninen – rummut

MARCIA LISBOA (BRA) Bossanova from Rio de Janeiro

ma 4.7.2011
KEIKKA ALKAA 21.30!! Lipulla 50% alennus Hartwall-hanatuotteesta!

MARCIA LISBOA – Rio de Janeiron uusi ääni
www.myspace.com/marcialisboa

Marcia Lisboa on laulajatar-lauluntekijä Rio de Janeirosta – Brasiliasta. Hänen musiikkinsa saa vaikutteita bossanovasta ja jazzista – pysyen kuitenkin uskollisena brasilialaiselle musiikkiperinteelle – samballe ja laulelmille.

Marcia Lisboa on esiintynyt Rio de Janeirossa ja muualla Brasiliassa 2000-luvun alusta lähtien. Vuonna 2008 häneltä ilmestyi CD ”Marcia Lisboa – Nós e o Rio” – joka sisältää hänen sävellyksiään – kuten Corda Bamba – ja brasilialaisia klassikoita. Levyn on tuottanut ja sovittanut kitaristi Marcelo Pfeil – yksi Rio de Janeiron nousevista musiikintekijöistä.

Marcia on karismaattinen esiintyjä ja tuo bändeineen lavalle aidon brasilialaisen tunnelman. Ohjelmistonsa koostuu samban ja bossanovan ohella myös muista brasilialaisista tyyleistä – jotka ovat tulos afrikkalaisten ja eurooppalaisten sulautumisesta monikulttuurisessa Brasiliassa. Näitä musiikkityylejä ovat mm. chorinho – Ijexá ja frevo.

Lisätietoja:
Sami Kontola – GSM: +358 45 139 8172 – sami.kontola@gmail.com

MARCIA LISBOA – VOICE FROM RIO DE JANEIRO
www.myspace.com/marcialisboa

Marcia Lisboa is a singer-songwriter from Rio de Janeiro – Brazil. Her music is influenced by samba – jazz and bossa nova and is a reflection of her dedication and passion for Brazilian music.

Her CD “Marcia Lisboa – Nós e o Rio” portrays her own compositions such as ”Corda Bamba” – a song inspired by bossa nova. The CD includes also works of important composers in the history of Brazilian music – both contemporanean and from the 1930s and 1940s. The producer and arranger is the guitarist Marcelo Pfeil. a musician with international experience and jazz influence.

Marcia is a charismatic performer and owns a unique voice and stage presence. In her concerts one can feel various Afro-Brazilian rhythms and music styles besides samba and bossa nova – such as choro – maxixe – Ijexá and frevo.

Contact:
Sami Kontola – GSM: +358 45 139 8172 – sami.kontola@gmail.com

MARCIA LISBOA (BRA) Bossanova from Rio de Janeiro

ti 5.7.2011
KEIKKA LAKAA 21.30! Lipulla 50% alennus Hartwall-hanatuotteesta!

MARCIA LISBOA – Rio de Janeiron uusi ääni
www.myspace.com/marcialisboa

Marcia Lisboa on laulajatar-lauluntekijä Rio de Janeirosta – Brasiliasta. Hänen musiikkinsa saa vaikutteita bossanovasta ja jazzista – pysyen kuitenkin uskollisena brasilialaiselle musiikkiperinteelle – samballe ja laulelmille.

Marcia Lisboa on esiintynyt Rio de Janeirossa ja muualla Brasiliassa 2000-luvun alusta lähtien. Vuonna 2008 häneltä ilmestyi CD ”Marcia Lisboa – Nós e o Rio” – joka sisältää hänen sävellyksiään – kuten Corda Bamba – ja brasilialaisia klassikoita. Levyn on tuottanut ja sovittanut kitaristi Marcelo Pfeil – yksi Rio de Janeiron nousevista musiikintekijöistä.

Marcia on karismaattinen esiintyjä ja tuo bändeineen lavalle aidon brasilialaisen tunnelman. Ohjelmistonsa koostuu samban ja bossanovan ohella myös muista brasilialaisista tyyleistä – jotka ovat tulos afrikkalaisten ja eurooppalaisten sulautumisesta monikulttuurisessa Brasiliassa. Näitä musiikkityylejä ovat mm. chorinho – Ijexá ja frevo.

Lisätietoja:
Sami Kontola – GSM: +358 45 139 8172 – sami.kontola@gmail.com

MARCIA LISBOA – VOICE FROM RIO DE JANEIRO
www.myspace.com/marcialisboa

Marcia Lisboa is a singer-songwriter from Rio de Janeiro – Brazil. Her music is influenced by samba – jazz and bossa nova and is a reflection of her dedication and passion for Brazilian music.

Her CD “Marcia Lisboa – Nós e o Rio” portrays her own compositions such as ”Corda Bamba” – a song inspired by bossa nova. The CD includes also works of important composers in the history of Brazilian music – both contemporanean and from the 1930s and 1940s. The producer and arranger is the guitarist Marcelo Pfeil. a musician with international experience and jazz influence.

Marcia is a charismatic performer and owns a unique voice and stage presence. In her concerts one can feel various Afro-Brazilian rhythms and music styles besides samba and bossa nova – such as choro – maxixe – Ijexá and frevo.

Contact:
Sami Kontola – GSM: +358 45 139 8172 – sami.kontola@gmail.com

Chuck ’n’ Norris

ke 6.7.2011
Kokeellinen esiintyminen tarjoaa uuden lähestymisen hyviin ja miksei vähän huonompiinkin radioralleihin. Tule siis kannustamaan Jyväskylän pojat voittoon ja viettäämään mukavaa terassi-iltaa Poppariin!

Open Stage

to 7.7.2011

SiCi & Boogie Brothers

pe 8.7.2011
What – what?! Kesän kovimmat bileet pystyyn laittaa soul-pumppu SiCi & the Boogie Brothers ! Suomen kiertueen aloitus keikalla luvassa omia biisejä sekä tiukkoja coveri vetoja. R´n´B/Soul/funk -meininkiä. Tule jammailemaan beatbox-akkari-laulu-basso-kombinaation tahdissa! Yo !

check this out:
http://www.youtube.com/watch?v=63T4wXrRrjY
LIPULLA SAAT 50% ALENNUKSEN HARTWALL-HANATUOTTEESTA ENSITILAUKSENA!!!!!

Jamit

la 9.7.2011
Soittimet ja PA soittotaitoisten käytössä.

KESÄ JAMIT alk. 21.30

ti 12.7.2011
Pa ja soittimet osaajien käytössä. TERVETULOA

KESÄHINNAT!!!!!!!!!!!!!!

KESÄJAMIT ALK. 21.30

ke 13.7.2011
Pa ja soittimet osaajien käytössä. TERVETULOA

KESÄHINNAT!!!!!!!!!!!!!!

PAULI HANHINIEMI DUO M.A.D 21.30

to 14.7.2011
HUOM. Pääsylipulla saat Hartwall-hanatuotteen puoleen hintaan!!

SUMMER JAM at 21.30

pe 15.7.2011
Pa ja soittimet osaajien käytössä. TERVETULOA

KESÄHINNAT!!!!!!!!!!!!!!

SUMMER JAM at 21.30

la 16.7.2011
Soittimet ja PA osaavien käytössä!

SKIN ALLEY HUOM. 20.00 Show Time

ke 20.7.2011
Paikallista rock´n´rollia kovalla kädellä ja meiningillä.

Acoustic Friday & MARIAN PETRESCU TRIO

pe 22.7.2011
Standardeja jne….

HUOM. KEIKKA ALKAA KLO 22.00!!

LUVASSA ODOTETTU JA HIKINEN JATSIN KESÄKONSERTTI.

Pääsylipulla saat ensimmäisen Hartwall-hanatuotteen 50% alennuksella.

Rust & Diamonds klo23

to 28.7.2011
Rust & Diamonds on kahdeksanhenkinen räminäryhmä joka rujoudella ja rakkaudella toteuttaa Tom Waitsin kappaleita – omalla otteellaan mutta samaan absurdiin maailmaan sukeltaen. Ruosteorkesteri tarjoaa tarinoita kolikon kääntöpuolelta – liikkuen ketterästi Americanan äänimaastossa Las Vegasin valoista hikisimpään räme-bluesiin. Seremoniamestari hämmentää vankalla teatraalisella otteellaan laajalla skaalalla liikkuvaa rytmikeitosta joka on maustettu hyppysellisellä balkanhenkistä torvensoitantaa. Maailma on hullu ja jokaisen kasvoilta kuultaa pääkallo mutta kaatopaikaltakin voi löytää kauneutta!

Acoustic Friday & Mika Piipponen DUO

pe 29.7.2011
Big Boom 2011 kisan voittajan palkintokeikka

MIKA PIIPPONEN DUO

Mika Piipponen on järvenpääläinen laulaja-lauluntekijä – jonka musiikista kuuluu suomalaisuus. Kappaleet kertovat tavallisten ihmisten arjesta – sen iloista ja suruista – ja jokainen kuulija voi löytää samaistumiskohtia laulujen teksteihin.

Mika Piipponen vastaa laulusta – kitarasta sekä huuliharpusta ja Pasi Lintukoski bassosta – rytmisoittimista ja taustalaulusta. Omien kappaleidensa lisäksi kokoonpano tulee illan aikana esittämään tunnettuja ja hiukan tuntemattomampiakin coverkappaleita meiltä ja maailmalta.

the Telefunkens

la 30.7.2011
the TELEFUNKENS Old school rock´n´roll&rockabilly Show Vihdoin viimein Popparissa!!! Suoraan Azerbaidz´anin kiertueelta Jyväskylään!!! Tässä bilemusaa kovakuntoisille!

Stolen Bicycle

pe 5.8.2011
PÄÄSYLIPULLA SAAT HARTWALL-HANATUOTTEEN PUOLEEN HINTAAN!!!

Stolen Bicycle soittaa tyylikkäästi sovitettuja covereita artisteilta kuten Selah Sue – Tom Waits – Fiona Apple – Nouvelle Vague. Luvassa menevää – huikeaa musiikkia. Tanssikengät jalkoihin ja bailaamaan! Musisoimassa: Eeva Lietonen-laulu – Samuli Erkkilä-kitara – Olli Puolakka-basso – Paulo Poverini-rummut. TERVETULOA!!!

Vapaat jamit

la 6.8.2011

Anna-Mari Kähärän Orkesteri

pe 12.8.2011
Pääsylipulla saat Hartwall-hanatuotteen puoleen hintaan.

Anna-Mari Kähärän Orkesteri on ainutlaatuinen all-stars-dream-team -kokoonpano – jonka harvinaiset yhteisesiintymiset ovat saaneet hurmioituneen vastaanoton. Yhtye koostuu neljästä oman alansa huippumuusikosta – jotka esittävät Kähärän sävellyksiä englanninkielisiin runoihin. Orkesteri ällistyttää kuulijansa vaarallisen arvaamattomilla ja humoristisilla keikoillaan – joissa viimeistään testataan improvisoinnin äärirajat.

Anna-Mari Kähärä on arvostettu ja monipuolinen taiteilija – joka tunnetaan mittavasta työstään suomalaisen kulttuurin kentällä mm. säveltäjänä – sovittajana – tuottajana ja laulajana. Hänen sävellyksiään ovat tulkinneet lukuisat lauluyhtyeet – kuorot – sinfoniaorkesterit ja solistit. Vankan bänditaustan omaava Kähärä tunnetaan oman orkesterinsa lisäksi myös useista muista eri kokoonpanoista (mm. How Many Sisters – Zetaboo – Pekka Kuusisto & The Luomu Players). Hänet palkittiin Taiteen Suomi- palkinnolla sekä ensimmäisenä naispuolisena artistina Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla vuonna 2002.

Kokoonpano: Anna-Mari Kähärä – laulu Marzi Nyman – kitara Jarmo Saari – kitara Zarkus Poussa – lyömäsoittimet

Salaiva

pe 19.8.2011
Lentävä olohuone laskeutuu merellisissä tunnelmissa Poppariin. Luvassa tiukkaa jazz-rockitusta ja lempeää tunnelmaa.

Blues-risteilyn Jatkojamit

la 20.8.2011

Praesens-klubi klo 20.00

su 21.8.2011
Alfredo Costa Monteiro (PRT) (elektroniikka)
Topias Tiheäsalo (kitara)
Jari Kaukua (saksofonit)
soitto alkaa klo 20 – liput 3 €.

http://www.costamonteiro.net/
http://www.praesens.org/

Alfredo Costa Monteiro ja Topias Tiheäsalo esiintyvät elokuun lopulla Suomessa ja Virossa viiden improvisoidun musiikin konsertin verran. Soittiminaan duolla on sähkokitarat sekä erilaisia sähkölaitteita ja muita esineitä.

Alfredo Costa Monteiro (s. 1964 Porto – Portugali) on barcelonalaistunut taiteilija ja muusikko. Improvisoidussa musiikissaan hän käyttää niin haitarin ja kitaran kaltaisia perinteisiä soittimia – kuin levysoittimia sekä erinäisiä sähköisiä ja resonoivia esineitä.

Costa Monteiro on opiskellut kuvataidetta – kuvanveistoa ja multimediaa. 1990-luvun alussa hän muutti Barcelonaan ja siitä lähtien hänen taiteensa on sijoittunut jonnekin kuvataiteen – runouden ja musiikin välimaastoon. Costa Monteiron installaatioita – äänitaidetta ja musiikkia määrittää vahva kokemuksellisuuden tunne – jossa soittimet ja esineet ovat suoran fyysisesti läsnä ääntä tuottavina lähteinä.

Costa Monteiro työskentelee niin muusikoiden kuin videotaiteilijoiden ja koreografien kanssa. Hänen tämänhetkisiä soittokumppaneita ovat mm. ranskalaiset improvisoijat Pascal Battus (joka vieraili keväällä Turussa) ja Michel Doneda – sekä kanadalainen sähkömuusikko Tim Olive. Hänellä on myös useita vakiintuneita kokoonpanoja barcelonalaisten ja muiden eteläeurooppalaisten muusikkojen kanssa. Costa Monteiro on esiintynyt laajalti Euroopassa ja Japanissa. Tämä on hänen ensivierailunsa Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Topias Tiheäsalo (s. 1978 Raisio): “Olen improvisoiva muusikko – soitan akustista kitaraa ja sähkökitaraa. Soittoni on toisinaan haurasta – vähäeleistä – hiljaista ja akustista. Toisinaan se taas saattaa olla päällekäyvää – tiheää – kovaäänistä ja sähköistä. Toisinaan se on jotain muuta.

Olen kiinnostunut vain kahdesta asiasta: improvisoinnista ja soittamisesta. Nämä on mahdollista nähdä samaa tarkoittavina asioina. Yritän toteuttaa tätä kiinnostustani esiintyen sekä yksin että erinäisissä enemmän tai vähemmän vakiintuneissa kokoonpanoissa – joita ovat mm. Pymathon – Jooklo Quartet – SIR trio ja The Henologists. Osaa musiikista voinee kutsua free jazziksi – osaa vapaaksi improvisaatioksi – osaa vapaaksi thrash metalliksi… Musiikkia – jota haluan soittaa sellaisten ihmisten kanssa – joiden seurassa on hienoa soittaa.

Asun perheineni Turussa. Olen soittanut siellä täällä – mutten kaikkialla.”<bR<bR Jyväskylässä Popparissa duon mukaan liittyy lisäksi Jari Kaukua. Kaukua on Jyväskyläläinen vapaaseen improvisaatioon keskittyvä puhallinsoittaja (The Henologists).

Monday Club Tuomas Paukku 21.00

ma 22.8.2011
Kitaristi Tuomas Paukku palaa yli kahden vuoden tauon jälkeen Monday Clubin estraadille. Luvassa on Paukun omista sävellyksistä sekä vapaista improvisaatioista muodostuva yhtenäinen musiikillinen kokonaisuus.

Vapaat jamit

pe 26.8.2011

CRIMSON CROW BAND KLO 23

la 27.8.2011
http://www.facebook.com/CrimsonCrowBand

Crimson Crow on Etelä-Pohjanmaalta – Seinäjoelta lähtöisin oleva viisihenkinen hardrock-yhtye. Musiikissa on vahvasti vaikutteita 70- ja 80-luvun rockista sekä progressiivisen rockin elementtejä. Muutamina monista vaikutteista mainittakoon esimerkkinä Whitesnake – Bon Jovi – Deep Purple – Iron Maiden ja Led Zeppelin.

Vuonna 2010 tammikuussa yhtye julkaisi silloisella kokoonpanolla ensimmäisen virallisen democd:nsä joka sisälsi 11 biisiä. Crimson Crow koki useita miehistönvaihdoksia viimeisen vuoden aikana ja nykyisellä kokoonpanolla on toimittu tämän vuoden maaliskuusta lähtien. Keikkoja on ehditty tekemään muutamia nykyisellä kokoonpanolla. Uusin levy ”Dream Within A Dream” julkaistiin kesäkuussa 2011. Bändi äänittää tällä hetkellä Stranger-singleä ja syksyllä/talvella alkaa äänittämään uutta levyä joka kantaa nimeä ”Painted Utopia”.

Sakari – Laulu Verne – Lead Kitara Petri – Kitara Henri – Basso Jesse – Rummut

Monday Club Jamit 21.00 alk.

ma 29.8.2011

Tiistai Jamit alk. 21.00

ti 30.8.2011

Jaska Lukkarinen Trio

to 1.9.2011
Pääsylipulla saat 50% alennuksen ensimmäisestä Hartwall-hanatuotteesta!!

Noora

pe 2.9.2011
Nooran on pitkän linjan rockmuusikko – jonka bändin kitararock ottaa vaikutteita niin grungesta – funkysta kuin listapopista. Bändin keikkameininki on räkäistä ja riemukasta! www.nooramusic.fi

Kingdom Of The Brave – TOTO tribute

la 3.9.2011
Kingdom Of The Brave on amerikkalaisen TOTO-yhtyeen musiikkia suurella sydämmellä soittava bändi. Keikkasetti koostuu TOTOn hiteistä reilun 30 vuoden ajalta painottuen pääasiassa kuitenkin TOTOn kulta-aikaan 70- ja 80-luvuille. Illan aikana kuullaan ainakin Africa – Rosanna – Hold The Line ja Stop Loving You ja lisäksi luvassa on runsaasti muitakin hittejä sekä jokunen harvinaisempikin helmi. http://www.myspace.com/kingdomofthebrave

Femu Brass Band 22.00

to 8.9.2011
TATTOO JATKOT!!!

FEMU BRASS BAND on rumpalilla vahvistettu vaskikvintetti. Se koostuu Kaartin Soittokunnan soittajista. Kokoonpanon ohjelmisto koostuu bilemusiikista – 70-luvun kotimaisista ja ulkomaisista iskelmistä sekä tämän päivän hiteistä. Femu Brass Band keikkailee paljon ympäri maata ja esiintyy viikottain mm. ravintola Rymy-Eetussa Helsingissä ja hauskuttaa yleisöä visuaalisella esiintymisellään monin tavoin.

SiCi & Boogie Brothers

pe 9.9.2011
Laura Moisio on nouseva laulaja-lauluntekijä Tampereen vilskeestä. Moisio yhtyeineen soittaa lempeästi korviin istuvaa poppia. Lauran laulut ovat suomenkielisiä tarinoita elämästä, hyvästä – hankalasta – tasaisesta ja sen sellaisesta.

Tutustu osoitteessa www.myspace.com/lauramoisio – ja tule keikalle! http://www.mikseri.net/artists/lauramoisio.27184.php

SiCi & the Boogie Brothers uudistaa katujen musiikin ja klubien soundit omalaatuisella kokoonpanollaan: tarinalliset riffibiisit saavat rytmipohjan beatboxauksesta ja slam-kitaroinnista. Ohjelmisto koostuu omista ja lainatuista – raikkaasti sovitetuista soul-hiphop-r´n´b biiseistä (Michael Jackson – Justin Timberlake – Jamiroquai…)

Kokoonpano:
Siiri Kangas – voc Samu Paananen – beatbox Ilkka Kainulainen – gtr Miikka Mäkitalo – bass

facebook.com/sicibb http://www.youtube.com/watch?v=fdbdowZZzJM http://www.youtube.com/watch?v=dhRSmzzQxCQ

Ochre Room

la 10.9.2011
www.ochreroom.com www.myspace.com/ochreroom

”Ochre Room on tamperelainen yhtye – joka soittaa americanahenkistä indiefolkia. Keväällä julkaistu esikois-ep ”Blue Ribbon” on saanut paljon myönteistä palautetta. Vanhempien esikuvien (Neil Young – Kris Kristofferson – Bob Dylan) ohella arvioissa on esitetty vertailuja uudempiin perinteenjatkajiin – kuten Fleet Foxesiin – Midlakeen ja Great Lake Swimmersiin. Pääasiassa Tampereella keikkaillut yhtye saapuu nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylään.”

Lauri Myllymäki – laulu ja kitara – Tomi Moisio – basso – Antti Leikkanen – rummut – Ari Savolainen – kitara – Tanja Peltonummi – trumpetti ja perkussiot – Minttu Tervaharju – taustalaulu

JKL:N STAND UP FESTARI Peruttu!!!

ke 14.9.2011
Jaakko Saariluoma – SELVINPÄIN-sooloshow. Jaakko on sairastunut ja ei ole saatu korvaavaa esiintyjää.

Elboe Joe ALOITTAA N 23.00!!!!!

Trio Elboe Joe

ke 14.9.2011
Trio ElboeJoen ohjelmisto koostuu ikivihreista&#776, rock- – pop – – ja oikeastaan monenkin eri genren hiteista&#776, – mutta ei todellakaan niin tavanomaisen tylsa&#776,sti kuin olet saattanut kuulla niita&#776, joskus esitetta&#776,va&#776,n. Jokainen kappale on maustettu omalla erityislaatuisella mausteellaan – jota on saatettu lainata vaikkapa rockabillyn tai R&B:n ihmeellisesta&#776, maailmasta. Tylsa&#776,a&#776, siis keikalla ei tule olemaan! El Gringon kitararummuttelu – Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja hauskan.

Ilkka ”El Gringo” Kainulainen – Akkari – Laulu Pekka ”Boe Carpelain” Louhimo – Laulu Kalle ”Joe Joe” Marttila – Läskibasso – Laulu

Jyväskylän Stand Up Festari 21.00

to 15.9.2011
Tommi Mujunen – Risto Koo – Ismo Leikola

Trio Elboe Joe

to 15.9.2011
Trio ElboeJoen ohjelmisto koostuu ikivihreista&#776, rock- – pop – – ja oikeastaan monenkin eri genren hiteista&#776, – mutta ei todellakaan niin tavanomaisen tylsa&#776,sti kuin olet saattanut kuulla niita&#776, joskus esitetta&#776,va&#776,n. Jokainen kappale on maustettu omalla erityislaatuisella mausteellaan – jota on saatettu lainata vaikkapa rockabillyn tai R&B:n ihmeellisesta&#776, maailmasta. Tylsa&#776,a&#776, siis keikalla ei tule olemaan! El Gringon kitararummuttelu – Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja hauskan.
Ilkka ”El Gringo” Kainulainen – Akkari – Laulu Pekka ”Boe Carpelain” Louhimo – Laulu Kalle ”Joe Joe” Marttila – Läskibasso – Laulu

JKL:N STAND UP FESTARI klo 21.00

pe 16.9.2011
Kirveellä töitä! -show – Miika Pettersson – Harri Lagström – Joni Koivuniemi – Jape Grönroos

Trio Elboe Joe

pe 16.9.2011
Trio ElboeJoen ohjelmisto koostuu ikivihreista&#776, rock- – pop – – ja oikeastaan monenkin eri genren hiteista&#776, – mutta ei todellakaan niin tavanomaisen tylsa&#776,sti kuin olet saattanut kuulla niita&#776, joskus esitetta&#776,va&#776,n. Jokainen kappale on maustettu omalla erityislaatuisella mausteellaan – jota on saatettu lainata vaikkapa rockabillyn tai R&B:n ihmeellisesta&#776, maailmasta. Tylsa&#776,a&#776, siis keikalla ei tule olemaan! El Gringon kitararummuttelu – Boe Carpelainin käsittämätön ääniala – sekä Joe Joen läskibasson hakkaus tekevät sopasta ainutlaatuisen ja hauskan.

Ilkka ”El Gringo” Kainulainen – Akkari – Laulu Pekka ”Boe Carpelain” Louhimo – Laulu Kalle ”Joe Joe” Marttila – Läskibasso – Laulu

JKL:N STAND UP FESTARI klo 21.00

la 17.9.2011
Pirjo Heikkilä – Riku Sottinen – Mikko Vaismaa

Pop/rock -jamit

la 17.9.2011
Standup esityksen jälkeen lava on vapaa soittotaitoisille.

OY Jazz Bar 19v Uusi baari 9v 2pv

su 18.9.2011
VIP-Kortilla yllätys synttäri juoma.

TERVETULOA KLO 19.02

Kim Curly Band

ke 21.9.2011
Kim Curly Band julkaisee toisen albuminsa 14.9. Yhtye jatkaa edelleen amerikkalaisten esikuviensa Tom Pettyn ja Ryan Adamsin viitoittamalla tiellä – mutta nyt entistä enemmän omalla tunnistettava soundillaan. Lyhyessä ajassa Kim Curly Band onkin kasvanut kansainvälisen tason indieyhtyeeksi. Viime vuoden toukokuussa julkaistulta debyytiltä bändin sinkku Passerby päätyi Hollywood-elokuvaan the 5th Quarter – ja levyn tiimoilta yhtye keikkaili mm. Ranskassa. Suomessa bändiä nähtiin syksyllä livenä myös San Fransiscolaisen Citayn kanssa.

DEFEKT

to 22.9.2011
Defekt on perustettu Göteborgissa keväällä 2008 ja koostuu neljästä persoonallisesta ja ainutlaatuisesta muusikosta – kotoisin Suomesta – Norjasta ja Islannista. Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo kauan ennen Defektin perustamista erilaisissa muissa kokoonpanoissa kuten Kauhukakara – Laser – Heart of the Machine ja Mia Mee.

Defekt soittaa itsesävellettyä uutta musiikkia jossa on kuultavissa vaikutteita jazzista – surf-musiikista – popista ja rockista – ja tätä hienovaraista ja eleganttia yhdistelmää on laajennettu saksofonin ja kitaran efekteillä. Melodiat ovat usein laulettavia ja yksinkertaisia – kun taas vastavuoroisesti näiden alta on löydettävissä monimutkaisia ja tiiviitä rytmisiä kuvioita sekä vastamelodioita – tehden yhtyeen musiikista samanaikaisesti niin yksinkertaista kuin monimutkaista. Kappaleissa on myös kuultavissa vaikutteita vanhojen tietokonepelien äänimaailmoista sekä kirjoista kuten ”Linnunradan käsikirja liftareille” – antaen Defektin musiikille lisäulottuvuutta.

Yhtye on tehnyt kolme pitkää kiertuetta pohjoismaissa sekä Virossa. Heidän debyyttialbuminsa ”Pete’s Game Machine” julkaistiin 1. syyskuuta 2010.

JOHANNA ELINA – Levynjulkkari

pe 23.9.2011
Elegantisti popista ja rockista vaikutteita ottavaa indiejazzia. Kansainvälisesti menestyneet ja palkintoja niittäneet (mm.Danish Music Award – Jacob Gade Grant) muusikot ovat Skandinaavien parhaimmistoa ja yhtye on löytänyt oman dynaamisen ja persoonallisen tapansa tulkita musiikkia – joka vie kuulijan mukanaan.

http://www.johannaelina.com/

Stolen Bicycle

la 24.9.2011
Stolen Bicycle soittaa tyylikkäästi sovitettuja covereita artisteilta kuten Selah Sue – Tom Waits – Fiona Apple – Nouvelle Vague. Luvassa menevää ja tunnelmallista musiikkia. Musisoimassa: Eeva Lietonen-laulu – Samuli Erkkilä-kitara – Olli Puolakka-basso – Paulo Poverini-rummut. TERVETULOA!!!

Yksityistilaisuus 17-21.30!

la 24.9.2011

Mark Hummel (USA) & Backscratchers klo 18

su 25.9.2011
Pohjoisen Kalifornian blues-pääkaupungissa Oaklandissa asuva huuliharpisti ja laulusolisti Mark Hummel on yksi West Coast blues -tyylisuunnan tärkeimpiä muusikoita. Kaliforniassa nämä huuliharpistien johtamat blues-yhtyeet ovat saaneet inspiraationsa Chicago bluesista mutta lisänneet musiikkiinsa elementtejä myös jump bluesista ja rock’n’rollista.

Vuosien varrella Mark Hummel on kehittänyt oman tunnistettavan huuliharppu-soundinsa. Lukuisat albumit – jatkuvat kiertueet ja festivaaliesiintymiset ovat vakiinnuttaneet hänen paikkansa blues-eliitissä sekä USA:ssa että Euroopassa.

Mark Hummel syntyi New Havenissa Connecticutissa – ja kasvoi nuoruutensa Los Angelesissa. Mark kiinnostui pian Chicagon blues-harpisteista kuten Little Walter – James Cotton – ja Sonny Boy Williamson. Vuonna 1972 hän asettui Berkeley:hyn – jossa hän alkoi soittaa paikallisten bluesmiesten kuten Cool Papan – Boogie Jaken – Mississippi Johnny Watersin ja Sonny Lanen kanssa. Vuonna 1980 hän otti johtaakseen suositun Blues Survivors –yhtyeen.

Vuonna 1985 Blues Survivors julkaisi esikoislevynsä ´Playing in Your Town´ – joka johti mittaviin kiertueisiin USA:ssa – Kanadassa ja Euroopassa. Yhtye esiintyi usein sellaisten bluesin suuruuksien rinnalla kuten Charlie Musselwhite – Brownie McGhee – Lowell Fulson ja Eddie Taylor.

Vuonna 1988 Hummel teki useita kiertueita kanadalaisen kitaristi/laulaja Sue Foleyn kanssa. He levyttivät yhdessä myös ´Up & Jumpin´ –levyn – jolla soitti myös pianistilegenda Charles Brown.

1990-luvun alusta lähtien Mark on jatkanut säännöllisesti toinen toistaan laadukkaampien albumien julkaisua – sekä esiintynyt kaikilla merkittävimmillä blues-festivaaleilla. Vuonna 1997 hän levytti kuudennen levynsä ´Heart of Chicago´. Levyllä soitti Chicagon legendaarisimpia blues-muusikoita kuten Muddy Watersin rytmiryhmänä toimineet rumpali Willie ”Big Eyes” Smith ja basisti Bob Stroger – sekä Little Walterin yhtyeessä vaikuttanut kitaristi Dave Myers.

1990-luvulta lähtien Mark on myös tuottanut lukuisia Blues Harmonica Blowout™ -konserttisarjoja. Näissä kiitetyissä ja suuren suosion saaneissa konserteissa hän on esiintynyt yhdessä kaikkien merkittävien blues-huuliharpistien kanssa. Lista hänen kanssaan esiintyneistä harpisteista on käytännössä yhtä kuin blues-huuliharpun historian ´Kuka kukin on´ –luettelo.

Poppariin Mark Hummel ja taustayhtye The Backscratchers saapuvat Euroopan kiertueen päätteeksi.

http://www.markhummel.com

Mark Hummel – huuliharppu ja laulu Jan Mohr – kitara Jaska Prepula – basso Andreas Bock – rummut

Monday Club: Mia & Sara

ma 26.9.2011
Sara Johannala ja Mia Suszko soittavat ja laulavat old school hittejä – folkia ja bluesia. Ohjelmistossa mm. Dylania – Claptonia – U2:ta – CCR:ää.

Tiistai Jamit Marian Petrescu isännöi

ti 27.9.2011
Jamit alkaa 21.00!! Tule jamailemaan Marianin kera. Teemana jazz-standardit.

Space Bar

to 29.9.2011
Teemme matkoja paikkoihin jonne auringonsäteet tai planetaariset voimat eivät ulotu. Kun emme matkusta olemme tutkalla. Tuomme viestejä ja näytteitä avaruuden kaukaisimmilta kolkilta. Toivomme niiden antavan meille vihjeitä uusista maailmoista ja meitä kehittyneemmistä sivilisaatioista. Kenties löydämme kokonaan uudentyyppisiä elämänmuotoja. Jopa tällä keikalla.

Improvisioita luotaava joukkiomme koostuu seuraavista astronauttijoista: Markku1 ja Markku2, kompressioputkilot – vibraatiomodulaattorit Pekka ja Markku2, lankavärähdyttimet ja ilma-aaltogeneraattorit Jussi ja Osmo, lyötävät objektit

Petteri Sariola ja Osmo Ikonen

pe 30.9.2011
Petteri Sariola on kitaristi – basisti – rumpali ja laulusolisti samassa paketissa. Hän vangitsee yleisönsä energisellä ja karismaattisella esiintymisellään ja saa akustisen kitaransa kuulostamaan kokonaiselta bändiltä. Seitsenvuotiaana aloitettu kitaransoitto – ja vajaat 1000 keikkaa Suomessa ja ulkomailla ovat kouluttaneet Petteristä paitsi virtuoosimaisen soittajan – myös raivoisan viihdyttäjän. Hänen perkussiivinen soittotyylinsä on tyrmäävä yhdistelmä elementtejä eri instrumenteista – tyylilajeista – virityksistä ja soittotekniikoista. Yhdistelmä – joka taatusti pysäyttää kuulijat niin konserteissa – festareilla kuin korttelikapakoissakin – ja jonka hallitsee maailmassa vain kourallinen kitaristeja. Petterin debyyttialbumi ‘Silence!’ julkaistiin syksyllä 2007 ja toinen albumi ’Phases’ lokakuussa 2009 – ja se julkaistiin myös Japanissa keväällä 2010.

Laulaja/säveltäjä/tuottaja Osmo Ikonen on 7-henkisen korpilahtelaisen muusikkoperheen esikoispoika – jolle musiikin tekeminen oli itsestäänselvyys jo pienenä. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisien eturivin artistien kanssa – niin lavalla kuin studiossakin. Hän on toiminut biisinkirjoittajana sekä sovittajana mm. Anna Abreun – Cheekin – Fintelligensien sekä Club For Fiven levyillä. Osmo tunnetaan myös Sunrise Avenuen kiertuekosketinsoittajana ja on hän keikkaillut ahkerasti niin Suomessa – Euroopassa kuin Japanissakin. Osmon ensimmäinen albumi ”Stories From Within” julkaistiin vuoden 2008 keväällä ja toinen albumi “Heaven or Hell is Just a State of Mind” helmikuussa 2010.

Osmo Ikonen ”All By Myself ” feat. Petteri Sariola LIVE! http://www.youtube.com/watch?v=p4t4ppk9pWw

U. Pasanen Band

la 1.10.2011
U. Pasanen Bandin ydinryhmä on ollut alusta asti Ukko – Poika ja basisti. Ukko Pasanen on kitara taituri – myös slide kitaran soitto taittuu – poika Joonaksesta on kehittynyt isänsä veroinen virtuoosi ja basisti Juha-Antti Helama on monessa rytmivalumossa karkaistu rokkaavan musiikin tekijämies. Bändin rumpalit ovat vuosien saatossa vaihtuneet – tällä hetkellä jakkaralla istuu vikkelä virvelivirtuoosi Asko Vikki. . Bändin laulusolistin virkaa hoitaaVaajakosken oma poika vahvaääninen Harri Häkkinen. U.Pasanen Band tarjoaa yleisöystävällistä ja genrevapaata rytmimusiikkia jossa taatut klassikot yhdistyvät bändin kirjoittamiin uusiin kappaleisiin. Ryhmä on aina panostanut myös lavaolemukseen – hengarit jätetään paidan kauluksen alta kotiin.

Musta rytmimusiikin Workshop alk. 21.00

ti 4.10.2011

Eva & Manu ja toni&eevaDUO

ke 5.10.2011
Eva & Manu Yhdysvalloissa tavanneen nuoren muusikkoparin oli tarkoitus muuttaa Lontooseen – mutta hetken mielijohteesta he hankkivat asunto-auton ja lähtivät kiertämään Eurooppaa – tapaamaan ihmisiä ja tekemään lauluja matkasta.

Jyväskylän tyttö Eva Louhivuori (Captain Cougar – Ele) 24 – ja kylmät väreet nostattava Pariisin Manu Laudic (Tin Soldier) 22 – tekivät töitä orgaanisilla maatiloilla – hoitivat eläimiä – kävivät Stingin luomumaatilalla Italian Toscanassa ja paljon muuta. Työn tekeminen luomumaatiloilla hoiti heille majapaikan ja ateriat sekä juuri ja juuri bensarahat seuraavaan paikkaan. Bensarahaa he tienasivat myös soittamalla kaduilla.

He pitivät matkasta ”Travel in Music” nettiblogia www.travelinmusic.net jossa kirjoittivat päiväkirjaa ja laittoivat viikoittain uuden videon uudella kappaleella uudesta paikasta. Matkan tarkoituksena oli löytää uutta ja aitoa sanottavaa musiikin kautta. Huhtikuussa 2011 he palasivat Suomeen EPn ja musiikkivideon ”Feet in the Water” kanssa http://www.youtube.com/watch?v=otoWoq_5gBY

Syyskuussa 2011 tehdyn Ranskan kiertueen startti keikka oli esiintyminen Pariisissa Taratata TV-ohjelmassa Red Hot Chili Peppersien kanssa.

Eva & Manu EP on ladattavissa osoitteessa www.evamanumusic.bandcamp.com – levy ilmestyy helmikuussa 2012.

toni&eevaDUO

Duo Eeva&Toni soittaa tunnelmallista folkmusiikkia. Toni soittaa akustista kitaraa ja Eeva laulaa. Duo on muovautunut kahdesta koulutoverista jotka ovat musisoineet yhdessä eri musiikkiprojekteissa ja jakavat samanlaisen musiikkimaun. Luvassa sovitettuja kappaleita artisteilta kuten Neil Young – Leonard Cohen ja Joni Mitchell.

Kitara-Toni Pikkarainen Laulu-Eeva Lietonen

BLUES LIVE 2011!: NO SWEAT

to 6.10.2011
No Sweat on soittanut vuodesta 2007 lähtien arvostettujen kitaravirtuoosien blues- ja rocktuotantoa. Yhtye tulkitsee omaan tinkimättömään tyyliinsä mm. Eric Claptonin – Joe Bonamassan ja Stevie Ray Vaughanin tuotantoa.

Järvisen Lentokone

pe 7.10.2011
Järvisen Lentokone bändi on kulkenut pitkän tien (19 v) ja kokoonpano on elänyt vuosien varrella. Kaksikko Anssi Leino & Mika Tirronen on ollut mukana alusta asti ja kolmas jäsen Timo Rissanen on hänkin ollut mukana alusta asti pieniä taukoja lukuunottamatta. Alusta asti on ollut tärkeää esittää ja levyttää omaa musiikkia. Bändi esittää melodista pop/folk/balladi osastoa stemmalauluin. Sanoituksilla on aina ollut tärkeä osuus bändin imagossa. Nyansointi ja esittämisen ilo näkyvät myös ulospäin. Järvisen Lentokone saavutti aikanaan hyvää menestysta varsinkin Jyvässeudulla. Keikkakokemuksia kertyi varsin paljon ympäri suomea ja bändi muistetaankin lämpimän tunnelmallisista keikoista. Bändillä on plakkarissaan kaksi levyä ”järvisen Lentokone” ja ”Liikuttavan Lähellä” Anssi on asunut reilun kolme vuotta Tukholmassa jossa rakkaus musiikkiin on kirvoittanut uusien biisien kirjoittamiseen. Tukholmassa Anssi on tutustunut irlantilaismuusikko John Cooganiin jonka kanssa biisit alkoivat löytää muotoansa. Yhteys Jyväskylään ei ole kuitenkaan milloinkaan katkennut vaan Mika on ollut kappaleiden teossa voimakkaasti mukana. John Coogan on soittanut pitkän uransa aikana irlantilaista kansanmusiikkia Irlannissa ja Englannissa. Ura jatkui sittemmin Tukholmassa jossa musisointi jatkui paikallisissa klubeissa. John on myös palkittu kitaranvalmistaja.

Keikalla 7.10.2011 Järvisen Lentokone esittää kahdessa osassa. Ensin lavalle astuvat Trio Anssi – Mika Ja Timo alkuperäistyylillä suomenkielisen tuotannon kanssa. Myöhemmin John ja Mikan poika Rasmus astuvat kehiin ja ilta jatkuukin uuden englanninkielisen tuotannon merkeissä.

”Paluu Jyväskylään – entiseen kotikaupunkiin – tuntuu erittäin mukavalta”

Tervetuloa!

Elias Kahila Band

la 8.10.2011
Elias Kahila Band tekee historiaa olemalla ensimmäinen pop-yhtye – jossa kitara on korvattu sellolla. Jyväskyläläisen bändin Youtube-kanavalla olevat näytteet ovat herättäneet huomiota ja tuoneet yhtyeelle runsaasti kontakteja ulkomailta. Niimpä mm. Tenacious D -yhtyeen Jack Black sekä Toto -yhtyeen jäsenet David Paich sekä Steve Lukather ovat ilmaisseet mielenkiintonsa bändiä kohtaan. Yhtyeen setti koostuu omaperäisistä tulkinnoista Princen – Musen – Red Hot Chili Peppersin – Toton – Jamiroquain – Michael Jacksonin sekä Tenacious D:n biiseistä. Elias Kahila (sello) – Kristian Ijäs (rummut/perc/akustinen gtr) – Sami Norrbacka (basso) & Pekka V.Louhimo(laulu). Netissä meininkiin voi tutustua etukäteen osoitteessa www.youtube.com/eliaskahila sekä www.kahila.net.

Hanna & Kalle@Monday Club klo21

ma 10.10.2011

Marian Petrescu Trio

ke 12.10.2011
Vierailijoina Juha Lauttamus voc – trp ja Anton Suominen voc

Keikka alkaa 21.30

Virta

to 13.10.2011
Virta on kuopiolaislähtöisistä muusikoista koostuva trio – joka on tuore tuttavuus suomalaisella musiikkikartalla. Yhtye soittaa omaa energistä ja improvisointiin perustuvaa musiikkia. Virta virtaa valtavirtaa vastavirtaan.

http://www.youtube.com/watch?v=uPSQnGLWeQY

Mia & Sara + 2@Acoustic Friday klo23

pe 14.10.2011
Mia ja Sara soittavat herkkiä kappaleita akustisesti kahden miehen taustavoimin. Tyyli on vanhempaa rokkia ja poppia – joukossa muutamia tämänpäivän biisejä.

Mia Suszko – laulu – kitara Sara Johannala – laulu – piano Jaakko Peltonen – basso Teemu Mustonen – rummut/perkussiot

KATUTAITEILIJA

la 15.10.2011
Katutaiteilija on – viisijäseninen – välillä ronskiinkin menoon yltyvä rockyhtye. Kuitenkin syvällä sisimmässä asuu hyvä buugi – joka näkyy kokonaisvaltaisesti esiintymisessä. Jos olet ennakkoluuloton ja suomenkieleen mieltynyt – voi olla että etsimme juuri sinua partneriksimme.

Katutaiteilija syntyi alkuvuonna 2009, se oli sitä aikaa kun Höltän Kalle oli vielä bassossa. Vuosihan siinä vierähti – ennen kuin koko kokoonpano otti pysyvämmän muotonsa ja palikat putoilivat leegolaatikossa kohdalleen. Sittemmin rytmiryhmä on vaihtunut aikuisempaan – mutta komeampaan suuntaan. Nyt kaksivuotiaana vaikuttaakin siltä – että mikään ei ole tuntunut vielä miltään ja suuruuden ajat ovat yhä edessä. Seuraavassa on asiaa bändin jäsenistä hieman lähemmin.

Yrjö Matsi pitää mikistä isolla ämmällä ja toisinaan lauleskelee kauniisti kyseiseen kapistukseen. Ykä on ollut ihan alkutaipaleelta asti kehissä polkien bändiä eteenpäin kuin tulpatonta mopoa. Urheiluruudussa esiintymisen ohella hän kirjoittelee biisejä sen minkä ehtii. Käyttää numeroa 13 vaikka onkin 26-vuotias.

Niko Rimbacher on toinen kahdesta edelleen selviytyvästä perustajajäsenestä. Hänellä on tunteiden tulkkina punainen kitara jonka välityksellä sielun syvimmätkin sopukat tulevat kuulijoille tutuksi. Tämähän ei tosin hänelle riitä – sillä hänen korkea ja kaunis äänensä tukee usein Yrjön kailotusta. Niko on 27 wee.

Eero Uusitalo ei laula. Kitarat vaihtuvat Eerolla useammin kuin soinnut – vaikka sen huomaaminen onkin haastavaa – kiitos valon nopeuden ylittävän sorminäppäryyden. Hän opiskelikin diplomi-insinööriksi vain ja ainoastaan voidakseen uhmata fysiikan lakeja. Eero havaitsi liittyneensä bändiin 20 vuotta liian myöhään – mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Hänhän on toki jo 30-vuotias.

Jukka Okkonen soittaa bassoa ja laulaa kantrimusiikkia – mutta ei tässä bändissä. Siis laula. Jukan 32-vuotiaaseen muusikon uraan mahtuu mm. 70-luvulla syntyminen ja haaveet kitaransoitosta punkbändissä. Jukka on kunnostautunut myös viskin ystävänä ja ansioitunut autokuskina – joskin tyypillisesti eri aikoina.

Pete Honkonen soittaa rumpuja kaikissa vaadituissa tahtilajeissa. Hän myös opettaa rumpujen soittoa – ja tämän seurauksena Peten päivätöihin sisältyy treeniksen inspiraatiolehtien piilottaminen kakaroilta. Hän harrastaa muuttamista Jyväskylän alueella ja onpa hänen nähty myös tulvivan Pohjanmaalla.

Katutaiteilija nauhoitti edellisen demonsa ’09 joulukuun lopulla. Neljän stygen ’Kantapään kautta’-niminen demo-EP pullahti muutaman sadan kappaleen voimin kyläkauppojen ulkopuolelle vuoden ’10 alussa – ja kaikki kappaleet tuota EP:tä on suorastaan viety käsistä – vaikka bändi on vailla minkäänlaisia aiheeseen liittyviä sopimuksia. Seuraava demo on ajastettu räjähtämään vuodenvaihteessa.

Gipsy Rufina & Juhana Iivonen & Port Of Call

ti 18.10.2011
Mukana ovat Gipsy Rufina (Ita) – Juhana Iivonen (Fin) – Port Of Call (NL) Rufina & Iivonen julkaisevat yhteislevynsä lokakuun alussa.

http://soundcloud.com/madamfortuna http://www.youtube.com/watch?v=gDBSZrPtiLs http://www.myspace.com/gipsyrufina http://www.myspace.com/juhanaiivonen http://www.portofcallmusic.com/

Lost Society klo19!!!

ke 19.10.2011
Lost Society soittaa vanhan koulukunnan Heavy Metallia – johon on isketty Trash Metal vaikutteita. Yhtye tarjoaa energisen lavashown ja hyvän fiiliksen!

Samy Elbanna – Vocals&Guitar Arttu Lesonen – Guitar Mirko Lehtinen – Bass Ossi Paananen – Drums

Taipale

ke 19.10.2011
Kitaravetoista musiikkiviihdettä – jossa kohtaavat kohtalokkaasti Savo ja Texas. Markus Väisänen-kitara – Tero Holopainen-kitara – Antti Vuorenmaa-pedal steel – banjo – Kalle Ylitalo-basso – Janne Mathlin-rummut. The Weight Of A Ghost- levyn julkaisukiertue.(Hilland Records)

SANSA

to 20.10.2011
Sansan kolmas albumi Savior julkaistiin 27.4.2011. Levyn singlenä julkaistu versio Sabrinan Boys (Summertime Love) -biisistä – on kerännyt runsaasti positiivista huomiota eri medioissa ja biisi nousi muun muassa Radio Suomen soittolistalle. Nyt Sansa livenä Jyväskylässä upean bändinsä kanssa.

Sansa – voc – gtr Timo Kämäräinen – gtr Olli Krogerus- drms Joonas Kasurinen – keyb http://blogsansa.blogspot.&#8203,com/

SYYSLOMAJAMIT

pe 21.10.2011
Soittimet ja äänentoisto osaavien käytössä. Tervetuloa.

SYYSLOMAJAMIT

la 22.10.2011
Soittimet ja äänentoisto osaavien käytössä. Tervetuloa.

AHOY

su 23.10.2011
Ahoy on kolmen laulajasiskoksen ryhmä. Laura-Elina – Eerika ja Juulia ovat laulaneet ja soittaneet yhdessä pienistä tytöistä asti – aivan aluksi osana koko jyväskyläläisen ”laulavan Ahon perheen” esiintymisiä. Musiikin lisäksi siskokset ovat tehneet paljon töitä teatterissa – erityisesti tanssin ja laulun saralla. Jokainen siskoista on vuorollaan valmistunut laulajaksi Jyväskylän ammattiopiston konservatoriosta ja he esiintyvät Ahoyn lisäksi yksin ja yhdessä muiden kokoonpanojen kanssa. Nykyisin siskokset asuvat Helsingissä.

Syksyllä 2010 siskokset pyörittivät täysakustista Ahoy-klubia yhdessä Riku Keskisen kanssa helsinkiläisessä ravintola Toverissa. Keskisen musiikki tuntui tyttöjen mielestä niin hyvältä juuri sisaruskokoonpanon esitettäväksi – että sen parissa työskentelyä päätettiin jatkaa. Tämän työn tuloksena syntyi Avasin ikkunan -konsertti – jonka ensiesitys oli Porissa Lainsuojattomat -teatterifestivaalilla syyskuussa 2011.

Duo Dice (Krista & Markus) @ Monday Club

ma 24.10.2011

HUSBAND 10V. PERUTTU

to 27.10.2011
Sairastapauksen vuoksi. Palataan myöhemmin asiaan. Varre Pahoittelee.

Rock Cadillac

pe 28.10.2011
Rock Cadillac – wanna shake you baby ! perjantaina 28.10 – bändi soittaa kaksi settiä ja ekan show time alk. 22.30.

Rock Cadillac on vuonna 1974 Vaajakoskella perustettu rock-yhtye – joka levytti kaksi LP-levyä 1970-luvulla ja bändin FLY-levy oli ensimmäinen keskisuomalaisen rock-yhtyeen tekemä LP-levy. Bändin viimeisin single löytyy myös North Will Rise Again kokoelma levyltä. Alkuperäisestä kokoonpanosta Popparin lavalle nousevat kaksikko – kitara ja laulu Jouko Mäenpää ja rumpali Jussi Ikonen sekä uudenpana jäsenenä basso ja taustalaulu Kim Kukkonen. Popparin keikalla bändi soittaa useita biisejä bändin molemmilta LP-levyiltä sekä uutta materiaalia jota julkaistaan loppuvuodesta

Bändin kotisivut
http://www.myspace.com/rockcadillac

YouTube videot
http://www.youtube.com/RockCadillac

Valley Below

la 29.10.2011
Valley Below sai alkunsa vuonna 2003 AP Kivisen ja Heikki Jyväsjärven ajatuksesta kirjoittaa yhdessä lauluja. Miehet halusivat tehdä ajatonta – muoti-ilmiöistä riippumatonta musiikkia – biisejä – joissa yhdistyvät melodia – lyriikka ja tunne. Yhtyeen nykyinen kokoonpano on toiminut vuodesta 2005 – ja julkaissut kaksi albumia – joiden musiikissa voi kuulla vaikutteita mm. 60/70-lukujen folkista ja rokista sekä 90-luvun voimapopista. Kolmatta albumiaan kaikessa rauhassa valmisteleva bändi nousee lokakuun lopussa pitkästä aikaa Popparin lavalle. Luvassa on sekä akustisia että sähköisiä tunnelmia – ja tuttua – energistä Valley Below-meininkiä.

Valley Below: AP Kivinen –voc/gt, Heikki Jyväsjärvi – gt/keys/voc, Sami Syrjämäki – gt/voc, Tuomo Tikkanen – bass, Jussi Jyväsjärvi – dr/perc.

Linkit: www.myspace.com/valleybelowmusic http://fi-fi.facebook.com/pages/Valley-Below/70247689642

Suvi & Joonas@Monday Club klo21

ma 31.10.2011
Räsynukke ottaa ensiaskeleensa lokakuun viimeisellä Monday Clubilla. Oman suomenkielisen musiikin lisäksi tarjoamme teille covereita mm. Jose Gonzalezilta – Mr. Bunglelta ja Feistiltä.

Martin Alvarado & Quinteto Otra Vez klo 19

ke 2.11.2011
”Tango Norte – Tango Sur”

Martin Alvarado – laulu Henrik Sandås – bandoneon Antti Heermann – viulu Matti Laukkanen – piano Markus Elgland – sähkökitara Tony Elgland – kontrabasso

www.martinalavarado.com.ar www.otraveztango.net

Martin Alvarado on argentiinalaisen tangon ja tango nuevon upea tulkitsija – joka on ottanut Suomen toiseksi kotimaakseen. Alvarado on esiintynyt laajalti ympäri maailmaa eri orkestereiden solistina. Suomessa hän on esiintynyt mm. UMO Jazz Orchestran – Kymi Sinfonietan – Kuopion Kaupunginorkesterin – Oulun Kaupunginorlesterin – Sinfonietta Lentuan ja Jyväskylä Sinfonian kanssa. Erityisesti Alvaradon yhteistyö Quinteto Otra Vezin kanssa on saanut suurta kansainvälistä huomiota osakseen. 2010 Alvarado esiintyi menestyksekkäästi yhdessä Otra Vezin kanssa Argentiinan suurimalla tangofestivaalilla – ”Buenos Aires Tango Festival”. Lokakuussa 2011 Alvarado ja Otra Vez tekivät yhteisen kiertueen Espanjassa. Alvarado on tehnyt yhteistyötä myös mm. Leopoldo Federicon ja Horacio Avilanon kanssa.

JAAKKO LÖYTTY JA MIKA NUORVA: Arjen Halleluja!

to 3.11.2011
Halleluja ei ole ehkä ihmiselle kovinkaan tutta asia – mutta arki koskettaa kaikkia. Tummistakin körttisävyistä tunnetut muusikot ovat nyt etsimässä valoisampia laulunaiheita siitä – kuinka paljon kiitoksen aihetta harmaa ihmisarki lopulta sisältää. Ajankuvan ja uutisvirran ollessa synkkää on hyvä huomata – että on elossa – vaimo ei suuttunutkaan – leivänpaahdin toimii vielä eikä säätilakaan ole aina ihan sietämätön. Konsertissa kuullaan uusien laulujen lisäksi myös jotain vanhaa ja lainattua.

* Lähes 40 vuoden mittaisen laulaja-lauluntekijän uran tehnyt ja noin 25 levyä julkaissut ylöjärveläinen Jaakko Löytty (s.1955) laulaa edelleen isolla äänellä ja toimii tärkeiksi kokemiensa asioiden puolesta. Tosin välillä tämä Suomi-gospelin pappa laulaa myös hiljaa.

* Mika Nuorva (s.1972) on keskisuomalainen laulaja-lauluntekijä – joka on tehnyt reipasta körttigospelia ja suomenkielistä pop-rockia yli 20 vuoden ajan. Takana on viisi pitkäsoittolevyä – satoja keikkoja sekä virsirunoutta.

Kari Ikonen & Karikko

pe 4.11.2011
Musiiikkia tuolla: www.myspace.com/kariikonen Video 2008 Tampereelta: http://www.youtube.com/watch?v=0S6GtvbTZuQ

LOSSI T & Juoksut sound

la 5.11.2011
Räppäävä taksikuski Lossi T bändeineen on hiffannu kuinka Hip-hoppia – Reggaeta sekä Sambarytmejä tulee tänäpäivänä yhdistellä. Uutta levyä uudella kokoonpanolla väsäävä yhtye soittaa uutta musiikkia ja tulee Helsingistä antamaan Jyväskylän lauantaihin maukaan takakenoisen ja tanssittavan energiapläjäyksen. Käkkäräpään riimit ja bändin biitit on yhtäkuin parhaat bileet! Räppibeibet ja Jamaika-jampat – tänään ei saa jäädä kotiin!!!

http://www.youtube.com/watch?v=32TJWe0xa2w

Simo – Niko & Andrea@Monday Club klo21

ma 7.11.2011
– Acoustic Tribute to Slash

Dante Jyväskylä & Gerry Ros klo20

ti 8.11.2011
Jyväskylän Dante Alighieri-seura ry. (Italian ystävien seura – www.dantejkl.com) järjestää italialaisen musiikin illan. Ilta on omistettu italialaiselle – pääosin 70- ja 80-lukujen musiikille. Illassa esiintyy italialainen trubaduuri Gerry Rosi & co. Liput 3 € – jäsenille ilmainen sisäänpääsy.

Dante Alighieri Association of Jyväskylä organises an Italian evening dedicated to Italian music from the 70s and 80s. The artist of the evening is Italian troubadour Gerry Rosi with his friends. Tickets: 3 € – free entrance for members of the society.

Italia ilta. Järjestää:

Jyväskylän Dante Alighieri-seura ry / Società Dante Alighieri – Comitato di Jyväskylä

TakeAway

ke 9.11.2011
TakeAway esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Popparissa a cappella sovituksin. Irrottaudu keskellä viikkoa syksyisestä arjen kiireesta ja tule nauttimaan muusikista hyvässä seurassa. Tervetuloa tunnelmoimaan!

Taimi Sextet

to 10.11.2011
Lipulla saat HARTWALL_Hanatuotteen puoleen hintaan!!

Tervetuloa viettämään syksyistä iltaa Poppariin – kun lavalle nousee kesäkuussa debyyttikeikkansa tehnyt tuore jyväskyläläinen yhtye Taimi-sekstetti. Sekstetti koostuu kuudesta nuoresta muusikonalusta – jotka soittavat oman tuotannon lisäksi mm. amerikkalaisen trumpetistin – Christian Scottin kappaleita sekä omia sovituksia jazz standardeista. Yhtye soittaa energistä – nuorekasta ja ei-niin-perinteistä jazzia.

http://www.youtube.com/watch?v=4WjZvfd1nz4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=sZcAtNLHiOY

Misleds

pe 11.11.2011
SEX´n Funk´n Rock´n roll!

Misleds on rytmikästä ja rehevää rokkia soittava orkesteri Jyväskylästä – joka tunnetaan räväköistä live-keikoistaan sekä tiukan letkeästä soundistaan. Bändin groovea on vaikea vastustaa ja tästä syystä Misledsin keikat muistuttavat enemmän kollektiivista tanssitranssia kuin pönöttävien poppipoliisien kokoontumista. 

Bändin keulahahmo on laulajatar Ms. Led – jonka elämäntarinoihin biisien lyriikat usein viittaavat. Tämä mamma taitaa itseironisen tarinankerronnan jalon taidon – on valloittava ja erittäin karismaattinen esiintyjä. Bändin rytmiryhmän muodostavat basisti Jimmy Rey sekä rumpali Don Komone. Kaksikko vastaa kokoonpanolle ominaisen soundin tuottamisesta – mikä on samaan aikaan ihanan tiukkaa ja mukavan letkeää. Misledsin kitaristi Mark Q ei häviä rytmiryhmän erinomaisuudelle – vaan hänen tyylikkäät otteensa viimeistelevät bändin leikkisän ja moniuloitteisen musiikillisen sanoman.

Misleds puhuu musiikillaan rennon fiiliksen ja hyvän meiningin puolesta – mutta kappaleista löytyy myös sävyjä elämän varjoisilta kujilta. Tämä orkesteri selviäisi vaikka Siperian soilla ja on kaiken lisäksi erinomaista baariseuraa.

Dirty Deeds Indeed

la 12.11.2011
Suomen paras AC/DC-tribuuttiyhtye Dirty Deeds Indeed esiintyy kotikaupungissaan vain pari kertaa vuodessa – joten paikalle kannattaa ehdottomasti saapua. Vuonna 1995 perustettu Dirty Deeds Indeed keskittyy AC/DC:n alkuperäisen solistin Bon Scottin (1946-1980) aikaiseen materiaaliin – mikä tarkoittaa silkkaa alkukantaisen ja hikisen rockin juhlaa. Let There Be Rock! ”Dirty Deeds Indeed -yhtye selviää kunnialla lähes mahdottomasta: he onnistuvat versiossaan AC/DC-klassikosta Let There Be Rock – jonka alkuperäisversio kulkee kuin amfetamiinia syönyt hirvi. Annan Dirty Deedsille Angus Young -arvosanan 9.” Tomi Ervamaa – Helsingin Sanomat 20.2.2006

”Bon Scott -kauden AC/DC:ta jyystänyt jyväskyläläinen Dirty Deeds Indeed oli raakaa rockia tiukasti soittava ryhmä – jonka solisti Timo Heinonen osoittautui mainioksi korvikkeeksi Scottille – tuolle kelpo hulttiolle – naistenmiehelle ja huikealle rock and roll -karjujalle. Toisin kuin suomalaiset miehet yleensä – pari numeroa liian ahtaisiin farkkuihin takapuolensa tunkenut Heinonen tiesi – että musiikin viedessä tärkeintä on lantion – ei hartioiden liike.” Marko Sirviö – Kaleva 19.2.2006 http://www.dirtydeedsindeed.com | http://www.facebook.com/dirtydeedsindeed

Riku Mäkelä@Monday Club klo 21

ma 14.11.2011
Riku Mäkelä esittää omista lauluistaan koostuvan setin pianon säestyksellä. Säestäjänä Iida Pekkarinen.

Suvi Isotalo

ke 16.11.2011
Suvi Isotalo on helsinkiläinen lauluntekijä-muusikko.

Debyyttialbumi “Jollet rakasta” ilmestyi 3. 3. 2010. Toinen albumi “P.S. Maj’lle” ilmestyy 21. 9. 2011.

Ensimmäisen albumin tuotti Matti Johannes Koivu. Levyllä soittivat muun muassa Jape Karjalainen – Olli Krogerus ja Timo Kämäräinen – jotka kuuluvat myös toisen albumin soittajakaartin. “P.S. Maj’lle” -albumin tuottaa Timo Kämäräinen. Albumilta julkaistiin ensimmäinen single “Minä en lähde koskaan pois” toukokuussa 2011.

www.suviisotalo.fi

Joona Toivanen trio

to 17.11.2011
Jyväskylästä maailmalle lähteneet Toivasen veljekset ja Kypärämäen rumpalilegenda Olavi Louhivuori palaavat trionsa synnyinsijoille. Luvassa meteriaalia kansainvälisesti kiitetyltä At My Side-levyltä – sekä uutta – ennen esittämätöntä materiaalia! www.joonatoivanentrio.com

Captain Cougar

pe 18.11.2011
”Jyväskyläläislähtöinen Captain Cougar esiintyy Popparissa parin vuoden tauon jälkeen. Folkahtavaa – melodista poppia soittava orkesteri aloittelee parhaillaan kolmannen albuminsa nauhoituksia. Popparin setti koostuu lähinnä bändin toisen levyn – historiallissävytteisen teema-albumin ”Of Dreams Long Gone”:n lauluista – mutta uudestakin materiaalista on tarkoitus esitellä maistiainen.

BLUES LIVE! The Musketeers

la 19.11.2011
The Musketeers on kolmen jyväskyläläisen ammattisoturin kitaratrio. Ohjelmisto koostuu omista sekä lainatuista kappaleista omaperäisellä otteella toteutettuna. Biisien rytmipohjaa hoitaa kaksi akustista kitaraa ja kerman kakun päälle hoitaa maukas sähkökitarointi. Näissä turnajaisissa myös jokaisen taistelijan äänihuulet joutuvat koetukselle. All for one – and one for all!

ILTA JATKUU BLUES JAMEILLA!

Suvi & Joonas@Monday Club klo21

ma 21.11.2011

G-ODD levynjulkkarikeikka 21.30

ke 23.11.2011
Elektroninen super-rock trio G-ODD juhlistaa uutta pitkäsoittoaan ”Code to Rebuilding Machinery” marraskuun pilkkopimeydessä. Orkesteri julkaisee ahkeruuspäissään jo toisen levynsä puolen vuoden sisään. Uusi älppy on ladattavissa yhtyeen nettisivuilta g-odd.net 11.11.2011 alkaen. Poppariin laskeutuu siis energinen poppoo fuzz-kitaroineen – surisevine syntikoineen ja tiukkoine biitteineen – taskut täynnä uusia biisejä ja intoa piukassa! Saavu paikalle sillä G-ODD on parhaimmillaan livenä – hyvässä seurassa – jonkin huippujuoman (niinku vaikka Eevan tekemä lakritsi-mansikkalikööri-jäämurska-sitruunaviipale-drinksu) kans nautittuna. Syleillään!

g-odd.net

http://www.facebook.com/group.php?gid=44207918946&ref=ts

Oddarrang

to 24.11.2011
Olavi Louhivuoren luotsaaman Oddarrangin debyyttilevy Music Illustrated palkittiin Emma -palkinnolla vuonna 2007 – jonka jälkeen yhtye on esiintynyt ahkerasti Suomessa sekä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla. Nyt – lähes kahden vuoden mittaisen keikkatauon jälkeen Oddarrang on valmis julkaisemaan pitkään ododtetun toisen levynsä. Pitkään kypsytellyltä ja valmistellulta levyltä paljastuu esiin uudistunut Oddarrang – jossa tummanpuhuvat sävyt ja minimalistiset äänimaisemat vievät kuulijan entistä syvemmälle musiikilliselle matkalle.

Pyhimys & Medium

pe 25.11.2011
Medium on Pyhimyksen uusin projekti jonka debyyttilevy ilmestyi toukokuussa 2011 (Monsp).

Bändissä vaikuttavat kappaleet säveltänyt laulaja/kosketinsoittaja Anni Mattila jonka ´Nika´ nimellä tehdyn soolodebyytin julkaisi Poko Rekords (2009) – basisti Jukka Nurmela – rumpali Jooel Laakkonen – kitaristi Veikki Virkajärvi – saksofonisti Linda Fredriksson – pasunisti Heikki Tuhkanen ja trumpetisti Jan Wälchli – jotka ovat tuttuja mm. Beats & Styles – Raappana & Sound Explosion – Aiyekooto and his Afrobeat International – Spanish Archers ja Nuts & Bolts -yhtyeistä. Jazz kohtaa hiphopin upealla ja autenttisella tavalla.

www.pyhimys.com

The Bullworkers featuring Niko Ahvonen! 23.00

la 26.11.2011
Jos minulta kysytään minkä yhtyeen haluaisin mukaani Jyväskylään pistokeikalle – vastaisin empimättä: THE BULLWORKERS! Minua kysyttiin ja minä kysyin, kaverit ovat valmiita hakemaan haulit himaan tälläkin kertaa.

Antakaas kun selitän: keski-ikäinen väki muistaa oikein hyvin – mutta nuoremmille tiedoksi: Bullworkers oli 80-luvulla maata kiertävä jazz-yhtye – joka pyöritti aina reissusta tultuaan Helsingin kappelissa sunnuntaijameja. Kävijämäärä näissä keskimäärin 600. Yhtye soitti TV:n sketsisarjassa Hymyhuulet. Levytti. Pelasi noppaa. Kaikkea sellaista.

Kuitenkaan Bullworkers ei missään tapauksessa ole pölyinen reliikki nostalgisesta menneisyydestä: Mitja Tuurala (kontrabasso) keikkailee mm. Tuomari Nurmion – J. Karjalaisen ja Siiri Nordinin kanssa silloin kun levyjen tuottamiseslta ehtii. Luumu Kaikkonen (kitara) tuli tunnetuksi Nurmion 2. levyllä – minkä jälkeen kosolti pestejä eri orkestereissa (Kari Tapio…..). Keimo Hirvonen (rummut) on soittanut Hanoi Rocksin – Maukka Perusjätkän – Sakari Kuosmasen – Pekka Pohjolan – J. Karjalaisen ja ties vaikka kenen bändeissä. Niko Ahvonen (laulu – tenorisaksofoni) on häärännyt omiaan Cortina Jets -yhtyeen kanssa.

Aina silloin tällöin kokoonnumme soittamaan yhdessä… repertuaari ennallaan: viileätä hottia – rhythm and bluesia – viihdesävelmiä – bossaa….

Soittajan työ on kutsumusammatti: tullaan kun kutsutaan. Tulemme kernaasti Jyväskylän Poppariin 26/11!

praesens-KLUBI

su 27.11.2011
No License

Tuore neljän nuoren muusikon anarkistinen kollektiivi.

Johannes Sarjasto (altto- ja sopraanosaksofonit) Kalle Timonen (Wurlitzer-sähköpiano) Teemu Åkerblom (kontrabasso) Ilmari Heikinheimo (rummut)

Tripolar

Kolminapainen rakennekatapultti on vuoden aikana saanut neljännen jäsenen.

Joel Kivelä (saksofonit) Jari-Matti Nurminen (kitara) Risto Lepistö (basso) Heikki Kivelä (rummut)

http://users.jyu.fi/~joaakive/tripolar/

http://www.praesens.org

Gourmet

ma 28.11.2011
GOURMET Maailmoja syleilevää draamamusiikkia jo vuodesta 1997!

Esa Onttosen ja Mikko Innasen luotsaama kulinaarikuusikko esittää kiertueellaan saksofonisti Innasen ja kitaristi Onttosen uusia sävellyksiä – joista suurin osa löytyy nyt julkaistavalta Cosmopolitan Sideshow -levyltä. Yhtyeen muut jäsenet ovat alusta asti mukana olleet pasunisti Ilmari Pohjola – haitaristi Veli Kujala – rumpali Mika Kallio sekä 2003 joukkoon liittynyt tuubisti Petri Keskitalo.

Gourmet’n musiikkia on vaikea luonnehtia lyhytsanaisesti. Uuden levyn nimet kertonevat kuitenkin jo jotain. Vai minkälaisia mielikuvia luovatkaan esimerkiksi Kiinalainen euroviisu – Vodka – Hindenburger Stomp ja Jormanuel(le) – tai Liechtenstein – Moorgeist und Marschmusik – Sugar Hill Serenade ja Voodoo Time in West Orange?

Gourmet’n kiertue on osa Vapaat äänet -konserttitoimintaa.

Levyn julkistamikiertue

Esa Onttonen > kitara Mikko Innanen > saksofoni Veli Kujala > harmonikka Ilmari Pohjola > pasuuna Petri Keskitalo > tuuba Mika Kallio > rummut

http://www.myspace.com/kurmee

kiertueen tuontanto: www.vapaataanet.fi

BitterTwisted

to 1.12.2011
Suvi halusi – oli oikeastaan halunnut jo pitkään – että saisi kertoa katkeria ja kieroutuneita tarinoita muillekin kuin tyhjille seinille. Hän kokosi porukan ja yhdessä heistä tuli BitterTwisted vuoden 2011 talvella. Kesäkuussa tie vei studioon Tampereelle – missä he nauhoittivat muutaman laulun erittäin tiukalla aikataululla hauskanpitoa unohtamatta. Bändin musiikki on jonkun mielestä alternatiivista rokkia – mutta parhaitenhan genren saat selville kuuntelemalla biisejä ja tulemalla keikalle!

Tule siis avaamaan joulukalenterin ensimmäinen luukku Poppariin – luukusta paljastuu…ainakin jonkinlainen musiikillinen matka – mutta minne?

Nettisivut ovat vielä kesken – mutta facettajat pääsevät kuulemaan maistiaisia täältä:

https://www.facebook.com/pages/BitterTwisted/201134493265734?sk=app_178091127385

Suvi Uura – Laulu Laura Vähä-Ruona – Laulu ja sello Aaro Laitinen – Koskettimet Tomi Fröberg – Kitara Ilmari Ahlgrén – Basso Jami Takala – Rummut

Brazil night by MALANDROS JA CARIOCA&BONITA 21.00

pe 2.12.2011
Pe 2.12. SAMBA B o S s A u S Nuevas Sambas & Bossas con Rita & Malandros Carioca & Bonita

Latinalaisen amerikan musiikki on kasvattanut viime aikoina suosiotaan huimaa vauhtia. Kestosuosikkeja jo 50-luvulta lähtien sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa ovat olleet eteenkin brasilialainen ja kuubalainen musiikki. Bossa Nova-buumin ja sambakarnevaalivillityksen jälkeen ovat Brasilialaista puhaltaneet monet uudet virtaukset kuten uusi perinteeseen nojaava populaarimusiikki ja klubikulttuurin mukanaan tuoma Nueva Bossa Nova. Kuubalainen musiikki on taas ollut nosteessa mukana kun salsaharrastus valtaa alaa tanssiharrastajien keskuudessa. Sekä radiokanavilla että live-areenoilla on kuitenkin ollut vaikeaa päästä nauttimaan näistä rytmimusiikin lämpimistä tuulista – mutta nyt tilanne korjautuu hetkeksi – kun alan huippumuusikot järjestävät viikonlopputapahtuman Jyväskylässä. Perjantaina 2.12. lavalle nousevat portugalilainen laulajatar Rita Vargas Malandros-yhtyeineen – sekä laulajatar Eeva Lietosen nuorista muusikoista koostuva Carioca & Bonita. Malandrosin ohjelmistossa on sekä perinteistä ja uudempaa sambaa – bossaa sekä Kap Verdeläisiä mausteita – hienoisia fado-sävyjä myöten. Carioca & Bonitan musiikissa virtaavat brasilialaisen populaarimusiikin modernit vivahteet – sekä Kap Verden rytmit.

MALANDROS:

Rita Vargas – voc Markku Rinta-Pollari – gtr – sax Pekka Törmänen – bass feat. Eeva Lietonen – voc – perc Keijo Koskenharju – perc

+special guests!!

CARIOCA & BONITA: Eeva Lietonen – voc – perc Laura Kangastalo – voc – perc Toni Pikkarainen – gtr Eemeli Männistö – bass Keijo Koskenharju – perc – drums Matias Myllymäki – perc – drums

Latin night by EL YOYO Huom. 22.00

la 3.12.2011
Lauantaina 3.12. räjähtää vuorostaan ilmoille tanssijalkoja liikuttava kuubalaismusiikki – sillä lavalle nousee Suomen kokeneimmista salsansoittajista koostuva 10 -henkinen El Yoyo – joka siivittää tanssijat lentoon autenttisin soinnein ja tuo musiikilliset kuubanterveiset selvällä suomenkielellä. Erikoisvieraina molempina iltoina on tanskalainen perkussiomaestro Birger Sulsbrück joka on myös skandinaavisen salsan ensimmäisiä sanansaattajia. Elävän musiikin loputtua eivät tunnelmat latistu – sillä lattaritunnelmat jatkuvat levymusiikin parissa aamuyöhön molempina iltoina.

EL YOYO:

Eeva Lietonen voc Aili Järvelä voc Jani Saaranen tpt Harri Koivisto tpt – voc Markku Rinta-Pollari sax – perc Tommi Karhusaari pno Pekka Törmänen b Jorma Lehtola perc – voc Osmo Blomqvist timb Jussi Laitinen cng +special guests

Perinteiset VIP-Pikkujoulut klo 18 – 22

su 4.12.2011
Tarjolla ruokaa – juomaa – yllätysohjelmaa…

Samalla päivitämme korttisi!

Vuodenmuusikkovalinnat. Ja iltahan jatkuu ovien aukaisun jälkeen jameilla.

Duo Surku (Miia & Ilkka)@Monday Club klo22.30

ma 5.12.2011

Mia Suszko

ke 7.12.2011
”Mia Suszko bändeineen soittaa Popparissa uunituoreen yhtyeensä debyyttikeikan ja tutustuttaa yleisön omien kappaleidensa eteeriseen maailmaan. Ohjelmisto koostuu pääosin Mian sävellyksistä – mutta myös muutama cover kappale tullaan kuulemaan joukossa.

Bändi sai varsinaisesti alkunsa syksyllä 2011 – kun kokoonpano lyötiin lukkoon ja yhtye alkoi treenata kappaleitaan päämäärätietoisesti. Kappaleita voisi tyylilajiltaan nimittää aaltoilevan mystiseksi fuusio popiksi – mutta pääpaino lienee kuitenkin kappaleiden sanoituksissa – joista löytyy niin itseironiaa kuin rakkaustarinoita – sekä tietenkin niitä surullisen kuuluisia sydänten särkymisiä..

Samba á Venda

to 8.12.2011
Samba á Venda! on brasilialaisen musiikin kollektiivi – jonka jäsenillä on pitkä yhteinen historia kyseisen musiikin saralta. Brasilialaisten standardien lisäksi yhtye on kerännyt ohjelmistoa nuotintamalla levyiltä harvinaisempia kappaleita tyylisuunnista MPB (Música Popular Brasileira) – Samba-Jazz – Baião ja Forró. Tällä hetkellä kokoonpano on keskittynyt Moacir Santosin musiikkiin – jonka lisäksi ohjelmistoon kuuluu sävellyksiä mm. Milton Nascimentolta – Edu Lobolta ja Djavanilta.

http://soundcloud.com/samba-a-venda

VEETI KALLIO BAND

pe 9.12.2011
Veeti Kallio – tuo laulava suutari – on tuttu jos jostakin suunnasta: teatterin lavalta (esim ensi kevään Turun Kaupunginteatterin produktiosta ”Kakola”) – televisiosta (esim Tanssi Tähtien Kanssa sekä Kuorosota) – mutta ennen kaikkia karismaattisena ja osaavana esiintyjänä keikoilla. Tähän myötäsyntyisen osaamisen myötä on auttanut sadat – jos ei tuhannet – keikat loistavien bändien (Veeti & Velvets – Elastic Family etc) kuin yksin ja duolla sekä solistivieraina, työ tekijäänsä opettaa! Veeti Kallio Band on Veetin tuorein bändi – joka on keikkaillut aktiivisesti parin vuoden ajan heiluttaen ylpeästi rytmimusiikin lippua – skaala yltää vanhasta uuteen ja jopa tuliterään. Musiikin juhlaa!

BLUES LIVE! Avoimet Pikkujoulut

la 10.12.2011
Popparissa pidetään perinteiset koko kansan bluespikkujoulut lauantaina 10. joulukuuta kello 21 alkaen. Luvassa Howlin ´Wolfin kaltaista ulvontaa – sähköistä sykettä ja soulahtavaa keinuntaa. Lavalle nousee kolme paikallista bändiä. Midnight Moaners kunnioittaa legendaarista Howlin´Wolfia. Bändin laulusolisti on Hessu Heinonen. Railroad Men soittaa nimensä mukaisesti juna-aiheisia kappaleita. Laulusta vastaa Pekka Suoniemi. Ike Cabin & Passangers on monipuolinen juurimusiikkiyhtye. Bändin vokalisti Ilkka Hytti. Illan järjestää Blues Live! Ry. Liput iltaan maksavat 5 euroa.

Hanna & Kalle@Monday Club 21.00

ma 12.12.2011

PINEAPPLE EXPRESS klo 21.30

ke 14.12.2011
Pineapple Express on viiden nuoren miehen muodostama orkesteri – joka soittaa pop/rock musiikkia elektronisilla vivahteilla höystettynä. Yhtyeen tyyli on monipuolista ja genrerajoja rikkovaa – eikä se yritä kuulostaa samalta kuin muut. Jyväskylästä ponnistavan bändin musiikki on jännittävää ja paikoin jopa haastavaa – mutta silti helposti lähestyttävää. Pineapple Expressin energinen äänimaailma sekä sen juuri ja juuri Wembley Stadionille mahtuva lavakarisma ei varmasti jätä yleisöä kylmäksi!

Heads & Tales

to 15.12.2011
_________________ Heads & Tales yhdistelee musiikissaan pop – soul ja jazz-musiikkia. Bändin groovaava ohjelmisto koostuu pääasiassa vokalisti Noora Pohjolan sävellyksistä – jotka ovat rytmisesti mielenkiintoisia – harmonialtaan sävykkäitä ja melodisia – sielukkaita tarinoita.

Heads & Tales teki ensiesiintymisensä toukokuussa 2006 UMO Jazz Housessa Young Nordic Jazz Comets-kilpailun Suomen finaalissa – jossa laulusolisti Noora Pohjola sai kunniamaininnan parhaana solistina. Pohjola on niittänyt mainetta myös monissa kansainvälisissä jazz-laulukilpailuissa (mm. 2. palkinto Sony Jazz Stage-laulukilpailussa Latviassa 2006). Heads & Tales on esiintynyt klubeilla ja festareilla ympäri Suomea (mm. Pori Jazz – Rauma Summer Jazz – Jazz Espa) sekä Virossa.

Heads & Tales julkaisi ensimmäisen albuminsa aiemmin tänä vuonna – illan aikana siis luvassa uuden albumin materiaalia sekä muita groovaavia herkkupaloja!

www.myspace.com/headstales

www.cdbaby.com/headstales

Heads & Tales: Noora Pohjola – laulu Petri Rahikkala – koskettimet Mikko Pellinen – bassot Juho Peltoniemi – rummut

Bluet

pe 16.12.2011
Tervetuloa katsastamaan Bluetin debyytti-EP:n julkkarikeikkaa! Bluet muodostuu neljästä nuoresta jyväskyläläisestä muusikonalusta. Yhtyeen musiikki koostuu pääosin pianisti/laulaja Hilkka Louhivuoren sävellyksistä – mutta myös muut bändin jäsenet ovat kantaneet kortensa kekoon. Bluet sai alkunsa trio-muodossa jo vuonna 2007 – kun yhtyeen rumpali Oskari Niemi sekä basisti Miikka Mäkitalo kokoontuivat soittamaan Hilkan kappaleita. Bändi kuitenkin alkoi käymään täydemmällä teholla vasta talvella 2011 – kun kitaristisankari Samuli Erkkilä astui mukaan kuvioihin. Kesällä 2011 tämä innokas nelikko päätyi studioon ja saivat aikaan ensimmäisen EP:nsä – jonka julkistamiskeikkaa päästään nyt kuulemaan Popparin lavalla!

The Snowflakes

la 17.12.2011
The Snowflakes soittaa joulumusiikkia: rockia ja rautalankaa sekoittamalla syntyy ihan uutta joulumusiikkia – vaikka esikuvat ja soundit ovatkin viisikymmentä- ja kuusikymmentäluvuilta. SF on hyvän mielen joulubändi – ja biisit huokuvat länmmintä joulutunnelmaa. SF on soittanut jo monta vuotta täysille konserttisaleille – mutta nyt on mahdollista päästä kuulemaan bändiä intiimissä klubiympäristössä. Bändin linjaan kuuluu vierailevat solistit ja tällä keikalla solisteina kuullaan jyväskylässäkin tunnettu Sanna Pääkkönen ja Sara Johannala. The Snowflakesin vieraana lavalla nähdään myös Jyväskyläläinen ´59 Special.

Duo Dice (Krista & Markus) @ Monday Club

ma 19.12.2011

Jazz standardit 20.00

ti 20.12.2011
”Maija Hapuojan vetämä ”Jazz standardit”- workshop järjestää Popparissa loppukonserttinsa – jossa tullaan kuulemaan Jyväskylän konservatorion popjazz laulajien tulkintoja tunnetuimmista jazz klassikoista. Ohjelmisto sisältää tunnelmallisen utuisia balladeja sekä menevämpää swing osastoa. Saattaapa olla että joulun lähestyessä kappaleiden joukosta löytyy myös jokin jouluveisukin!

Laulajat: Emmi Rajala – Sara Johannala – Sonja Linden – Johanna Pekkarinen – Mia Suszko – Andrea Brosio – Julia Petäjä Taustabändi: Miikka Laihonen – piano – Markus Penttinen – kitara – Matias Myllymäki – rummut – Antti Heikkilä – basso”

Kingston Wall tribuutti

ke 21.12.2011
Double Happiness plays Kingston Wall Lauri Kallio – kitara – laulu – additional FX – Juuso Rinta – basso – Juuso Raatikainen – rummut – crackin´´ vocals

Dixie Harlem & Jonna Ortju JOULULAULUT JATSIKSI!

to 22.12.2011
Joulujatsit a`la Dixie harlem solistina Jonna Ortju KLO21.30

Perinteiset Tapanin jamit

ma 26.12.2011

Soul Movers klo 22.00

ke 28.12.2011
Soul Movers soittaa funk-rock-henkistä covermusaa mm. seuraavilta artisteilta: Red Hot Chili Peppers – Lenny Kravitz – Aerosmith – Alanis Morissette – Audioslave jne. Musiikissa siis svengataan – toisinaan rähistään ja toisinaan maalaillaan – mille päälle sekopäinen laulajamme milloinkin sattuu.

L’Ensemble Central Finlandais

to 29.12.2011
Nuoren polven maailmalle lähteneistä keskisuomalaisista jazzmuusikoista koostuva L´Ensemble Central Finlandais soittaa Popparissa torstaina 29.12 energistä ja svengaava jazzia. Yhtye tapaa aktivoitua muutaman kerran vuodessa silloin – kun sen jäsenet sattuvat olemaan yhtäaikaa Jyvässeudulla. Orkesterin tapoihin kuuluu tarjoilla joka keikalla tyylillisesti hieman erilaista ohjelmistoa. L´Ensemblen konserttiteemat ovat tähän mennessä käsittäneet mm. tanssittavaa klubijazzia sekä omien kappaleiden kantaesityskonsertin. Tällä kertaa kuullaan yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä.

Let´s Eppelin – 70´s Söy alk 21.30!!

pe 30.12.2011
Viitasaaren Jukka 50v.

OAJ:n jäseniltä 50€!!!

Uudenvuoden Aaton Vapaat Jamit

la 31.12.2011

Subscribe: RSS | iCal