Tulevat keikat

Rauski Peuralan muistokonsertti

21.30-22.30 The Souldiers
22.45-23.30 Dirty Deeds Indeed
23.45- Let´s Eppelin

Lasse Hirvi @ Minna Lasanen

Minna Lasanen,voc Lasse Hirvi, pno Pekka Törmänen, bass Kepa Kettunen, drs

Akustisesti: Edu Kettunen – Tommi Kalenius – Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen

Laulaja – lauluntekijä Edu Kettunen on saanut tuekseen nuoremman polven lauluntekijän Tommi Kaleniuksen sekä juurimusiikin huippuosaajat Ninni Poijärven sekä Mika Kuokkasen. Neljän lauluntekijän ohjelmisto koostuu ryhmän jäsenten tunnetuimmista kappaleista, roots-covereista ja harvinaisemmista paloista lauluntekijöiden matkan varrelta. Yhteinen EP julkaistaan vuoden 2017 aikana.

Lauluntekijäperinteestä kumpuava musiikki kertoo elämänmakuisia tarinoita välillä herkän kaihoisasti ja välillä juurevan rokkaavasti. Intiimi esitys päästää yleisön lähelle esiintyjiä ja luvassa onkin tiheätunnelmainen ilta viihdyttävien ja koskettavien laulujen ja tarinoiden äärellä.

Akustisesti: Edu Kettunen – Tommi Kalenius – Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen

Laulaja – lauluntekijä Edu Kettunen on saanut tuekseen nuoremman polven lauluntekijän Tommi Kaleniuksen sekä juurimusiikin huippuosaajat Ninni Poijärven sekä Mika Kuokkasen. Neljän lauluntekijän ohjelmisto koostuu ryhmän jäsenten tunnetuimmista kappaleista, roots-covereista ja harvinaisemmista paloista lauluntekijöiden matkan varrelta. Yhteinen EP julkaistaan vuoden 2017 aikana.

Lauluntekijäperinteestä kumpuava musiikki kertoo elämänmakuisia tarinoita välillä herkän kaihoisasti ja välillä juurevan rokkaavasti. Intiimi esitys päästää yleisön lähelle esiintyjiä ja luvassa onkin tiheätunnelmainen ilta viihdyttävien ja koskettavien laulujen ja tarinoiden äärellä.

Jyrmyn keikkailta

Jyrmy tuo Poppariin kolme raskasta ja tunnelmallista musiikkia soittavaa yhtyettä kilpailemaan illan pisimmän kappaleen tittelistä. Lavalla nähdään kolmella bassolla peruskalliota vavisuttava Horse Latitudes, uuden materiaalin kanssa palaava painostava Lordamor, sekä melankoliaa huokuva Kuilu.

Vuonna 2009 perustettu Horse Latitudes soittaa primitiivistä metallia. Yhtye on julkaissut mm. neljä albumia, joista viimeisin, Primal Gnosis, julkaistiin keväällä 2016.

Lordamor on vuonna 2006 perustettu black/funeral doom metal yhtye. Musiikissa kuuluu vaikutteita bändeiltä kuten Unholy, Skepticism, Thergothon, Worship ja Stabat Mater. Yhtye on työstämässä jatkoa vuonna 2009 ilmestyneelle debyytilleen ja keikalla kuullaan tulevan kokopitkän materiaalia.

Vuonna 2011 Lappeenrannassa perustettu Kuilu soittaa sopivassa suhteessa karskia ja kaunista black metalia. Yhtyeen pitkät yli kymmenminuuttiset doom metal-vaikutteiset kappaleet luovat voimakkaita toismaailmallisia tunnelmia. Kuilu soittaa keikalla materiaalia tulevalta debyyttialbumiltaan, jota yhtye on parhaillaan julkaisemassa.

HUOM! JYRMY:n tapahtumat ovat aina jäsenille ilmaisia ellei toisin mainita. Voit liittyä JYRMY:n jäseneksi tapahtumassa, jolloin säästät lipun hinnan. Voit liittyä jäseneksi myös netissä: http://www.jyrmy.org/jaseneksi/

Ravintelivalusiltamat

Pasi Takkinen: Koneen ja elämän dialektiasta

Musaklubi

Musaklubi kokoontuu jälleen popparibändin merkeissä, joka esittää suomenkielistä ja ameriikan poppia kuunneltavaksi ja tanssittavaksi. Popparibändissä Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Eki Paananen, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen. klo 19.00-21.00, liput 10€.

Ben Granfelt Band

Ben Granfelt kitara ja laulu John Vihervä basso ja laulu Okko Laru rummut ja laulu

Ben Granfelt jatkaa Another Day levyn yhdistettynä Sum of Memories levyn 10v. kiertuetta Suomessa loka-marraskuun aikana. Luvassa paljon jammailua ja hyvää blues rock meininkiä.

Marrasfolk Teatterilesket ja Vellamo

la 4.11.2017 19.00 10/5 eläk.op.

Operation Ozzy

Operation Ozzy on raudanluja Ozzy-tribuutti, joka pienen tauon jälkeen aktivoituu heittämään muutaman keikan mittaisen minirundin. Timanttinen nelikko vetää täyslaidallisen Ozzyn parhaimpia Popparissa

Ravintelivalusiltamat

Taija Roiha: Feministinen raivo poliittisena voimana

KELLARIKLUBI!

Joona Toivanen Trio 20v.

Joona Toivanen trio perustettiin Jyväskylässä vuonna 1997. Trio pääsi heti uransa alkuvaiheessa kaikkien aikojen ensimmäiseksi ja samalla pitkäaikaisimmaksi housebändiksi Jazz Bariin junnujameihin. Jameihin, jotka ovat myötävaikuttaneet jo useamman nuoren jazzsukupolven syntymiseen ja kypsymiseen kaupungissa.

Sittemmin tämä kunnianhimoinen kolmikko on varauksettomalla ja luonnollisella asenteellaan ja soittotyylillään kohonnut yhdeksi kansainvälisesti suosituimmista suomalaisista jazzyhtyeistä. Yhtye on esiintynyt Euroopassa, Australiassa sekä Aasiassa suurimmilla jazzfestivaaleilla sekä pienemmissä konserttipaikoissa ja kerännyt osakseen sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta. Vuonna 2000 Joona Toivanen Trio voitti Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Islannissa ja on vuosien varrella tehnyt itsensä kuuloista musiikkia, joka on persoonallinen yhdistelmä modernia pianotriojazzia, lyyrisyyttä, energiaa ja saumatonta yhteissoittoa.

Nyt kahdenkymmenen vuoden ikään tullut trio julkaisee juhlan kunniaksi kuudennen levynsä ”XX”. Yhtyeen Jazz Jkl Live -konsertti on osa levynjulkaisukiertuetta. Joona Toivanen – piano Tapani Toivanen – basso Olavi Louhivuori – rummut

https://joonatoivanen.com/ https://www.youtube.com/watch?v=8qITEha_j3k

”Yhtyeen jäsenet ovat onnistuneet luomaan aimo kasan valtaisan tunnelmallisia sävelmiä, mikä on haaste, jota nykyjatsareista valitettavan moni ei uskalla ottaa vastaan.” -Jemo Kettunen/Keskisuomalainen

”Vuoden parhaiden pianotriolevytysten joukkoon kuuluvaa Novemberia voi suositella myös klassisen pianomusiikin ystävien kokeiltavaksi. Puraisisikohan jazzkärpänen?” -Pentti Ronkanen/Suomijazz

Yksityistilaisuus 17-22

UntoGethers

Evening of Brazilian Dreams with Henriika Steidel & Marian Petrescu


Henriika Steidel – laulu
Marian Petrescu – piano
Matias Luoto – kitara
Mihai Petrescu – basso
Markus Snellman – rummut

the Breed plays PEKKA POHJOLA

Pekka Pohjola (1952-2008) oli yksi suomalaisen musiikin tärkeimmistä tekijöistä. Hänen ensimmäistä soololevystä, ”Pihkasilmä kaarnakorva” (1972) tulee vuonna 2017 kuluneeksi 45 vuotta sekä vuonna 1977 perustetusta Pekka Pohjola Groupista 40 vuottta.

”The Breed plays music of Pekka Pohjola” sisältää teoksia Pekka Pohjolan laajasta tuotannosta. Monipuoliset muusikot tuovat oman persoonallisen lisänsä kunnioittavasti Pohjolan upeaan musiikkiin.

The Breed on esiintynyt Pohjolan ja Zappan musiikkia menestyksekkäästi kotimaamme festivaaleilla ja klubeilla. Tulevana kautena kokoonpano tekee myös Saksan ja Ruotsin kattavat kiertueet.

* Jukka Iisakkila (kitara, koskettimet, lyömäsoittimet) http://www.jukkaiisakkila.com https://soundcloud.com/jukka-iisakkila/wmi

* Jaan Wessmann (basso, koskettimet, lyömäsoittimet) https://www.facebook.com/JaanWessmanOfficial/ https://soundcloud.com/jaan-wessman

Aki Lääkkölä (kosketinsoittimet) http://absoluuttinennollapiste.fi/bandi/aki/ http://populappi.rovaniemi.fi/artists/view/63

Ville Ojanen (viulu, alttoviulu) http://www.villeojanen.com

BLUES LIVE

Krampin tanssikurssi & Dixie Harlem

Avoinna poikkeuksellisesti 16-22!!

Ravintelivalusiltamat

Marius Pirhonen Band -EP-julkkarikeikka

https://www.facebook.com/mariuspirhonenband https://www.youtube.com/watch?v=e8zUXfaIspk

Max de Aloe Baltic Trio

Italialainen multi-instrumentalisti Max de Aloe on vaikuttunut Suomesta ja pohjoisesta valosta ylipäätään. Kansiteksteissä hän valottaa projektiaan niin mielenkiintoisesti, että yritetään vähän tulkita:

De Aloen käsitystä Suomesta ja Pohjolasta ovat muokanneet etenkin elokuvantekijät ja kirjailijat. Aki Kaurismäen tuotannon De Aloe on kahlannut kokonaan läpi, nuoret suomalaiset runoilijat kiinnostavat (maininnan saavat Pauliina Haasjoki, Kaisa Ijäs, Sanna Karlström ja Anni Sinnemäki), kertomakirjailijoista Arto Paasilinna, Leena Lander, Tove Jansson ja Bo Carpelan ovat tehneet suuren vaikutuksen. De Aloe kiittääkin painokkaasti Iperborea-kustantamoa ja sen perustajaa Emilia Lodigiania, joka on yli kolmenkymmenen vuoden antanut mahdollisuuden nauttia suomalaisesta kirjallisuudesta italiaksi.

De Aloen lähestymistapa on elokuvallinen: hän näkee pohjoisen valon filtterinä, joka luo projektin musiikillisen materiaalin pintarakenteet, ja samastuu ohjaajien, käsikirjoittajien ja kuvaajien työhön. Valo on De Aloen unenkaltainen elokuva, joka on muuntunut musiikiksi. Varmuuden vuoksi pohjoisen aspektin kannalta tärkeisiin rooleihin De Aloe on valinnut kitaristi Niklas Winterin ja basisti Jesper Bodilsenin.

Mutta mukana on myös kotimaa Italia. Ja siitä syntyykin De Aloen perusviritys: pohjoismaisen jazzin äänimaiseman yhdistäminen välimerelliseen melodiarakkauteen ja -rikkauteen on albumin taiteellinen ydin.

Tärkeää on myös liike ajassa: De Aloe rakentaa nelisatavuotisen aikasillan nykyjazzista Purcellin ja Monteverdin melodioihin sekä Turun hiippakunnan 1300- ja 1400-lukujen vaihteen messulauluihin. Niklas Winter on paininut näiden keskiaikaisten melodioiden kanssa jo pitempään ja tälläkin kertaa näiden kahden Turussa muistiinmerkityn melodian sovitukset ovat hänen.

Albumin keskeiset kappaleet ovat meditatiivisia, haikeankauniita. Kaurismäelle omistettu kappale tavoittaa kuitenkin lopulta auvoisen svengin, ja muutama muukin kappale liikkuu pehmeän ja leppoisan grooventapaisen turvin. Muualla mennään hitaammin ja hiljaisemin, säästeliäitä soitinnuksia jatkuvasti vaihdellen. De Aloen kromaattiset huuliharput ovat ehkä pääroolissa, mutta harmonikka, viola da gamba, kitara ja kontrabasso peesaavat ihan liki.

Pidempien ydinkappaleiden väliin De Aloe on lisäillyt omia lyhyitä fragmenttejaan, jotka ovat kuin siirtymiä kohtauksesta toiseen. Tekniikka toimii, ja elokuvallisuuden illuusio syntyy väistämättä.

Baltic Trion musisointi ei ole suorittavaa työtä, vaan antaumuksellista tunnelmien luontia. Kappaleista mikä tahansa sopii tästä malliksi, esimerkkinä nyt päätöskappale Venere: Bodilsenin basso ja De Aloen harmonikka soivat äärimmilleen pelkistettyinä, mutta juuri siksi hyvin vaikuttavina, hyvin liikuttavina


.Max De Aloe (IT) – kromaattinen huuliharppu
Niklas Winter – kitara
Jesper Bodilsen (DK) – kontrabasso

www.maxdealoe.it
www.niklaswinter.com
www.jesperbodilsen.dk

Joplin

Toimiiko sinulle 70- ja 80-luvun rock? Tunnistatko sellaisia bändejä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake? Täällä ne raikaa, kun ammenamme energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja viritellään loistobiisejä mm. noilta legendoilta! Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Arto Hautanen, kitara, laulu; Mikko Hämäläinen, rummut, laulu; Juha Tolvanen, basso

Yleishyödyttömät Pahoinvointipalvelut ry:n klubi

Ravintelivalusiltamat

Jazz Jkl Live: Nassaun Fasaani

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonistin Joonatan Raution yhteinen näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot. Yhtye on saanut toisen levynsä valmiiksi ja kiertää kotimaata julkaisun myötä.

Yhtyeen muusikot ovat Suomen jazzkentän huippuja. Räjähtävän virtuoottinen Toni Porthen tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstään Axl Smithin ja Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu Joonatan Rautio onnistuu edelleen yllättämään jazzyleisöä instrumenttinsa ylivertaisena taiturina. Pianisti Jussi Fredriksson sähköistää Nassaun Fasaanin sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentää vielä suomalaisen sähköbasson soiton todellinen kivijalka Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa.

Joonatan Rautio – saksofoni Jussi Fredriksson – koskettimet Juho Kivivuori – basso Abdissa ”Mamba” Assefa – perkussiot Toni Porthén – rummut

https://www.facebook.com/NassaunFasaani https://www.youtube.com/watch?v=GE5BHAJ7Cd4

”Funkjazz on Suomessa hyvissä käsissä.” -Antti Suvanto/Blues-Finland.com

Henriika Steidel Quintet (C-tutkinto,JAMK)

Vuosi Hollannissa Prins Claus konservatorion jazz-osastolla on ohitse, ja on aika suorittaa laulun C-kurssitutkinto. Luvassa on vaihtovuoden aikana syntyneitä sävellyksiä, uusia tuttavuuksia, sekä jotain tuttua, mutta kuitenkin juuri tämän yhtyeen näköiseksi sovitettuna. Lavalla nähdään:

Henriika Steidel – Laulu Aaro Laitinen – Piano Matias Luoto – Kitara Hanna Turunen – Basso Markus Snellman – Rummut

Tervetuloa kuuntelemaan, konsertin jälkeen laitetaan jamit valloilleen!

Musaklubi

Musaklubi kokoontuu Steeples-stemmalauluilla viettämään perinteistä popin pikkujoulua. Yleisön herkistää jälleen balladeillaan Inkku, muitakin solisteja voi ilmestyä. klo 19.00-21.00, liput 10€.

APPA Music Show

Suomen paras Abba-tribuuttibändi APPA Music Show nousee jälleen Popparin estradille! Tanssijalan vipatuksen takaa niin vanhat tutut hitit kuin myös vähemmän tunnetut Abban mestariteokset. Glitterit niskaan, teryleenit jalkaan ja sinistä luomiväriä naamaan. Näistä aineksista muodostuu viihdyttävä ilta, koska you can dance, you can jive, having the time of your life!

Agnetha: Heidi Luck Frida: Anne-Mari Hakala Björn / kitara: Esko Turpeinen Benny / koskettimet: Mikko Pellinen Rutger / basso: Tapani Vaahervaara Per / rummut: Jani Lahtinen

RAINBOW CONNECTION

RAINBOW CONNECTION on perustettu Jyväskylässä syyskuussa 2011. Alkuperäinen idea oli keskittyä Rainbow-yhtyeen kulta-aikaan, eli Ronnie James Dion aikaiseen Rainbow-tuotantoon (1975-1978). Sittemmin vuosien saatossa on laajennettu repertuaaria myös yhtyeen myöhempien aikojen tuotantoon (1979-1995). Bändin nykyinen live-ohjelmisto sisältääkin materiaalia Rainbow:n kaikilta aikakausilta. Jyväskylässä RAINBOW CONNECTION on esiintynyt aiemmin 8 kertaa (2012-2017) ja nyt toista kertaa Popparissa. – Long Live Rock´n´Roll ! –

RAINBOW CONNECTION: Timo Heinonen – vocals, Miika Tarvainen – guitar & backing vocals, Jyrki Lindlöf – keyboards, Sami Norrbacka – bass & backing vocals, Asko Vikki – drums

YouTube-näyte (Gates of Babylon): https://www.youtube.com/watch?v=rKTqaXBF1KA

BLUES LIVE PIKKUJOULUT

Tilhet, pajut ja muut

Tilhet, pajut ja muut<br
Uusi albumi ”Kunnes aika mennyt on” tuli juuri kauppoihin. Hieno nouseva pop-yhtye jonka kappaleet ovat soineet radiossa jo komeasti. <br<br Täällä uusi albumi: https://open.spotify.com/album/3PE9Q2cw14hq3OmJeijz0h

L.A. Heat

L.A. Heat

Gooveimmat joululaulut 2017

Grooveimmat joululaulut (yhteislaulu) Markus Lajunen, puhaltimet, Piia Laasonen, piano, Ilona Rimpilä, basso, Esko Turpeinen, rummut, Lauluvihkoista kerätään”kolehti” Suomen Lähetysseuran joulukeräykseen.

Sini Pajunen & Petscut

Let´s Eppelin ja 70s Söy

Herra Pietiläinen & Lempeät keinot

Jyväskyläläinen yhtye Herra Pietiläinen & Lempeät juhlii levynsä julkaisua Popparin lauteilla. Levy on yhtyeen ensimmäinen virallinen pitkäsoitto ja biisejä kuullaan niin uudelta levyltä kuin aiemmilta julkaisuilta. Tulehan sinäkin juhlimaan! Herra Pietiläisen lisäksi yhtyeessä soittavat Petrus Piironen (kitara), Jyrki Virta (basso), Esa Starck (rummut)

The Funky Sound Foundation levyjulkkari

The Funky Sound Foundation – Levyjulkkarit + Toistuvat Yllätykset- 14/12€ The Funky Sound Foundation on kovaa nousua tekevä 9-henkinen raskaansarjan funk-yhtye. Periksiantamaton groove vie sinut rytmien alkulähteille -hypnoosiin, josta ei ole paluuta. Kuvittele itsesi pesukoneeseen James Brownin ja sarvikuonon kanssa. Puraise chiliä pakkasaamuna. The Funky Sound Foundation; rytmi, joka ei pyydä anteeksi.

Yhtye tulee Poppariin juhlimaan uutta levyään The Rhythm Dictators.

www.facebook.com/funkysoundfoundation

Toistuvat Yllätykset Toistuvat Yllätykset on Suomen taianomaisin hiphopshow! Kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä, tuottajia, taiteilijoita sekä tanssijoita sisältävä crew räjähtää silmillesi kuin ilolintu kakusta! Räppiä, breikkiä, hassuja esiintymisasuja, vertauskuvallisia kaniineja suoraan hatusta! Mitä vaan voi tapahtua! Energinen, sympaattinen, sielukas, toistuva, yllättävä ja pakko kokea livenä!

https://www.facebook.com/toistuvatyllatykset

Sähkömessujen Jami-ilta (yksityistilaisuus)

Jazzliiton kiertue JKL Jazz järjestää

Jazzliiton kiertue JKL Jazz järjestää

Sisätiloissa yksityistilaisuus 20-03!

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma - to 16 - 03
Pe 16 - 04
La 19 - 04
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe - la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 19 € / plo tai 4 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen