Tulevat keikat

PUHKUPILLITTule, näe ja koe puhallinmusiikin täyteinen ilta, kun Puhkupillit tarjoilee kultaisia hittejään marraskuun harmauteen! Tästä illasta ei menoa, tunnelmaa eikä glitteriä puutu. Jos et usko, tule katsomaan!

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Mikko InnanenMarraskuun Perjantain jazzklubilla uppoudutaan Thelonious Monkin räiskähtelevään sävellystuotantoon mahtavan saksofonistin, Mikko Innasen johdattelemana.

Jazzin historian merkittävimpiin ja omalaatuisimpiin uudistajiin lukeutuva Thelonious Monk (1917-1982) tunnettiin paitsi erikoisesta habituksestaan, myös kulmikkaan yllättävästä sekä paikoin humoristisesta pianonsoitto- ja sävellystyylistään. Monk on Duke Ellingtonin jälkeen kaikkien aikojen toiseksi levytetyin jazzsäveltäjä, mistä tekee erityisen huomattavaa kappaleiden kokonaismäärä. Duken sävellyskynä tuotti yli tuhat kappaletta, kun taas Monkin n. 70. Monkin tunnetuimpia sävellyksiä ovat esimerkiksi Round Midnight, Blue Monk ja Well You Needn’t.

Saksofonisti Mikko Innanen (s.1978) on yli kaksikymmenvuotisen uransa aikana vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kotimaan innovatiivisimmista jazzmuusikoista. Kysytty rivimuusikko ja arvostettu yhtyeenjohtaja tunnetaan lukuisista yhtyeistä ja kansainvälisistä projekteistaan, kuten esim. Gourmet, Mr. Fonebone, Stefan Pasborg’s Odessa 5 ja Mikko Innanen 10+.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Mikko Innanen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

EDU KETTUNEN – Levynjulkaisukiertue

la 23.11.2019 19.00 Ennakot Tiketistä 19,50 / Ovelta 20, jos jäljellä


Edu Kettunen esiintyy duona Popparissa levynjulkaisukiertueellaan. Edun tunnetuimpia lauluja ovat mm. ”Lentäjän poika” ja ”Autioilla rannoilla”.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/edu-kettunen-poppari-jyvaskyla-lippuja/63671

Tervetuloa mukaan puhuttelevaan iltaan!

Jazz Jkl Live: Joona Toivanen Trio + Olli Hirvonen New HelsinkiJazz Jkl Liven syyskauden huipentava tuplakeikka! Yli kaksi vuosikymmentä toiminut Joona Toivanen Trio palaa taas maailmalta kotiareenalleen tuoreen biisimateriaalin saattelemana ja New Yorkissa vaikuttava palkittu kitaristi Olli Hirvonen tuo musiikillisen laboratorionsa Suomen-kiertueellaan jyväskyläläistenkin ihmeteltäväksi.

Joona Toivanen Trio

Jyväskylässä uransa ensiaskeleet ottanut Joona Toivanen trio ei kotikaupungissaan paljon esittelyä kaipaa. Jo yli kaksikymmentä vuotta toiminut pianotrio on vuosien aikana kiertänyt maailmaa ja julkaissut useita levyjä, joista viimeisin, XX, voitti arvostetun Teosto-palkinnon viime vuonna. Trion musiikki kumpuaa pohjoismaisesta lyyrisyydestä, mutta on erityisesti XX-levyn myötä ottanut vaikutteita minimalismista jossa perinteisen jazzin kaavoja kyseenalaistetaan kekseliäästi. Trio äänittää syksyn aikana tulevan levynsä joten aivan uunituoretta triomusiikkia on luvassa!

Joona Toivanen – piano
Tapani Toivanen – basso
Olavi Louhivuori – rummut


Olli Hirvonen New Helsinki (USA/FIN)

New Yorkissa vuodesta 2011 asunut Olli Hirvonen on yksi menestyneimpiä suomalaisia jazzkitaristeja maailmalla. Lappeenrannasta kotoisin oleva Hirvonen on mm. voittanut Montreux’n kansainvälisen jazzkitarakilpailun ja hänet on huomioitu useissa merkittävissä jazzmedioissa. Hirvoinen on julkaissut kolme albumia omalla nimellään, joista uusimman Displace-levyn julkaisee elokuussa 2019 amerikkalainen Ropeadope Records.

Uusimmalla levyllään Hirvonen demonstroi persoonallista ja hyvinkin uniikkia lähestymistapaansa jazzmusiikkin ja kitarismiin. Vuodesta 2015 toiminut New Helsinki -kokoonpano on toiminut Hirvosen laboratoriona yhdistellen musiikkiinsa elementtejä jazzista, progressiivisesta rockista, noise-rockista, sekä nykyklassisesta musiikista.

Hirvonen valmistui musiikin maisteriksi Manhattan School of Music:ista vuonna 2013, jonka jälkeen hän on luonut uraa New Yorkissa freelance-kitaristina ja yhtyeenjohtajana. Rivimuusikkona Hirvosesta on tullut kysytty kitaristi etenkin uuden ja haastavan jazzmusiikin esittämiseen. Uutistoimisto NPR on nimennyt yhtyeen piansti Luke Marantzin ”Among the best young American jazz pianists” -tittelillä. Basisti Marty Kenney on soittanut uransa aikana mm. David Berkmanin ja Rich Perryn kanssa, ja rumpali Nathan Ellman-Bell tunnetaan tätä nykyä etenkin somehitti Brass Against -yhtyeen riveistä, sekä mm. kitaristi Rotem Sivanin triosta.

Olli Hirvonen – kitara
Luke Marantz (USA) – piano
Marty Kenney (USA) – basso
Nathan Ellman-Bell (USA) – rummut

Seppo Muhonen & Marian Petrescu

Heikki Sillanpään C-tutkinto

KELLARIKLUBI: My Fair King / PuolimatkaMarraskuu? Paremminkin Parraskuu, sillä klubin parrasvaloihin astuu taas ihan parrasta mahdollista nuorta talenttia. Parrakasta, eli ei. Illan ohjelma tarjoaa indien lyhyen oppimäärän kepeästä rosoon.

—–
MY FAIR KING

Jyväskyläläinen My Fair King edustaa Keski-Suomen vaihtoehtorokkiskeneä, vuollen vuosituhannen alun melankoliasta oman pikku anteeksipyytelemättömän soppensa.

Perehdy: https://www.facebook.com/myfairking/

Fiilistele: https://www.youtube.com/watch?v=jy5WexFFETA
—–
PUOLIMATKA

Illan avaa Tampereen indie rockin freesein tulokas, Puolimatka. Puolimatkassa menestykseen oleva bändi pistäytyy kellariklubilla ensimmäisen Jyväskylän keikkansa merkeissä. Tsekkaa alta tuore sinkkulohkaisu ’Enimmäkseen sitä’.

Tutustu: https://www.facebook.com/thepuolimatka/

Kuuntele: https://www.youtube.com/watch?v=DnrCarEMFuQ
—–
ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY! TERVETULOA!
—–
Kellariklubi on kuukausittain järjestettävä klubi Jyväskylän Popparissa, tavoitteenaan tarjota keikkoja paikallisille, tai vähemmän paikallisille, nuorille, tai vähemmän nuorille esiintyjille. Klubien tyylisuunta vaihtelee laidasta laitaan, genrerajoituksia ei ole. Haluatko esiintymään? Ota yhteyttä!

YKSITYISTILAISUUS

U. PASANEN BAND & FRIENDS

Keskisuomalaisen rytmimusiikin höyryjuna U. Pasanen Band ystävineen saapuu ja täyttää kirjaimellisesti Popparin lavan 8-henkisen blues/soul/funk/rock -ryhmittymän voimin. Luvassa taas niitä bändin tuttuja taattuja omia hengentuotteita maustettuna ripauksella klassikkoteoksia.

U. Pasanen Band:
Seppo ”U.” Pasanen – kitara
Joonas Pasanen – kitara
Juha-Antti Helama – basso
Asko Vikki – rummut
Harri Häkkinen – laulu


Friends:
Kalle Keränen – saksofoni
Antti Kettunen – saksofoni
Jyrki Lindlöf – koskettimet

Pinja Koala & Meeri Sarjasto

Meeri Sarjasto on jyväskyläläinen artisti, jonka tyyli on sekoitus nykypoppia, singer-songwriteriä ja räppiä. Biisit pohdiskelevat nuoren naisen elämää, karttamatta vaikeitakin aiheita. Musiikki on tehty rennon rehellisellä ja ajoittain jopa ironisellakin otteella. Sarjastolta on ilmestynyt kaksi singleä ja täyspitkä albumi on tuloillaan lähitulevaisuudessa.

Meeri Sarjasto – laulu
Kaisa Halmemies – taustalaulu
Jari Erma – kitara
Robin Widjeskog – koskettimet
Marko Varonen – basso
Vili Kallonen – rummut

Pinja Koala on Jyväskyläläinen räppäri, joka on tehnyt omaa musiikkia kesästä 2016 lähtien. Syksyllä 2017 Koala keräsi ympärilleen yhtyeen, jotta artisti pääsee paremmin toteuttamaan musiikillisia unelmiaan. Pinja Koala on värikästä räppiä, joka hakee tunnelmia soulin ja jazzin maailmoista. Lyriikoissa pohditaan elämää realistisesti mutta aina pilke silmäkulmassa!!

Pinja Koala – Räppi, saksofoni
Riku Haapala – Basso
Henry Lightfoot – Rummut
Benjami Koskinen – kitara
Miiro Kesti – Koskettimet

VIMMA (Aapo Lankisen B-tutkinto)

Jazz Jkl Live: OddarrangJazz Jkl Liven syyskausi saa komean päätöksen rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaaman Oddarrangin levynjulkaisukonsertissa. Viidennen pitkäsoittonsa julkaisevan yhtyeen dramaattisessa musiikissa sekoittuu tyylikkästi sävyjä niin skandinaavisesta jazzista, postmodernista rockista, maailmanmusiikista kuin klassisestakin musiikista. Sitä vievät eteen päin monumentaaliset riffit, dynaaminen kerroksellisuus sekä mieleenpainuvat vahvat melodiat.

Alun perin jyväskyläläinen Olavi Louhivuori on yksi Suomen kansainvälisesti aktiivisimmista ja palkituimmista jazzmuusikoista. Mm. Joona Toivanen Triosta, Ilmiliekki Quartetista ja Alexi Tuomarila Triosta tuttu rumpali myös säveltää aktiivisesti yhtyeilleen ja välillä suuremmille orkestereille. Louhivuori on jakanut lavan monien kansainvälisten huippujen, kuten Tomasz Stankon, Lee Konitzin, Anthony Braxtonin ja Marilyn Crispellin kanssa.

Osmo Ikonen – sello ja syntetisaattorit
Ilmari Pohjola – pasuuna ja syntetisaattorit
Lasse Sakara – kitara
Lasse Lindgren – basso ja syntetisaattorit
Olavi Louhivuori – rummut ja syntetisaattorit


Kuva: Tero Ahonen

Avant Garden ja Lojohh

Avant Garden on Helsingissä kesällä 2013 perustettu rock-yhtye, joka sekoittelee musiikissaan muun muassa vaihtoehto- ja indierockia sekä Kalifornian aavikoiden stonerpsykedeliaa. Yhtyeen perustajakolmikon (Jaakko Inkinen, Teemu Kaipomäki ja Ville Hardén) mukaan lavalle ehtiessään liittyvät livejäsenet Samuli Hyvönen ja Konsta Vehkala. Bändi julkaisi omaa nimeään kantavan ensimmäisen kokopitkänsä syksyllä 2017.

Jaakko Inkinen – Laulu & kitara
Teemu Kaipomäki – Laulu & kitara
Ville Hardén – Basso
Samuli Hyvönen – Koskettimet & kitara
Konsta Vehkala – Rummut

Jo viime vuosikymmenen puolella Äänekoskella perustettu Lojohh julkaisi kolmannen albuminsa ”Tosikertomuksia havumetsien maasta” joulun alla. Bändin musiikki on tekijöidensä näköistä ja kuuloista suomenkielistä alternative rockia, jossa erään keikka-arvion mukaan on mukana ”rehtiä rock ’n’ rollia, jopa klassisen punk-sahaamisen kaikuja, energiaa ja hyökkäävyyttä”. Tarttuvia kertosäkeitä, nasevia ja humoristisia tekstejä, kolme (tai neljä) sointua ja tanssittavia rytmejä, siitä on tässä kyse. Isoimmiksi vaikuttajikseen kysyttäessä bändi nimeää Leevi and the Leavingsin, System of a Downin ja Musen.

Paolo Corveleyn – Laulu & kitara
Konsta Vehkala – Rummut & laulu
Juho Heinonen – Basso & laulu

Linnan jatkoilla Niskavaara & Siikanen – Kahden solistin duo

Laulaja Konsta Niskavaara ja kitaristi Olli Siikanen esittävät populäärimusiikin klassikkoteoksia. Harvakseltaan, mutta useita vuosia soittanut duo versioi musiikkia sekä koti-Suomesta että kauempaa. Luvassa on revittelyä sekä tunnelmointia kahden solistin voimin.

Olli Siikanen gtr

Konsta Niskavaara voc, gtr

Railroad Men

Melodisen popin MUSAKLUBI

Marraskuun tapaan myös joulukuussa Musaklubi vietetään poikkeuksellisesti kuukauden toisena perjantaina 13.12 koska soittajat haluavat polttaa itsenäisyyspäivän kynttilät kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Perinteitä kunnioittaen jo neljättä vuotta vietetään ”vaaleanpunaista” Steeples-pikkujoulua. Ensimmäisellä tunnilla muistellaan historiaa, soitellaan vähän erikoisempia kappaleita ja pidetään muuten vaan hauskaa. Toinen tunti on sitten ”pinkkiä” Steeples-herkkumusaa tuvan täydeltä eli stemmalaulu kajahtaa komeasti.

Pikkujoulun tapaan saattaa lavalla vierailla myös muitakin solisteja…Vuoden viimeinen Musaklubi tuo helpotusta joulukiireiden keskelle koska musiikki on mukava asia.

Steeples-yhtyeessä soittavat:
Upi Helkovaara
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterinen

Ossian Smith levynjulkkari + Gentle Savage

OSSIAN SMITH

Ossian Smith on Jyväskylässä asuva kitaristi-laulaja, joka yhdistelee musiikissaan sävyjä rock & rollin alkuhämäristä aina nykypäivään. Klassisista soundeista huolimatta katse on siirretty peruutuspeilistä suoraan myrskyn silmään, johon kiidetään tarttuvien biisien ja ajattoman svengin voimalla.


GENTLE SAVAGE

Rock avaa karsinat. Gentle Savage kehrää kuin iso kissa, ulvoo kuin susi ja vie lampaat mennessään.

KELLARIKLUBI

Laura Helanderin B-tutkinto

Kaisa & Jouluhygge

Jouluhygge valtaa Popparin to 19.12. klo 19 alkaen! Viime vuosien tapaan paikallisista muusikoista koottu kvartetti tarjoilee pari settiä perinteikästä joulujazzia sekä rakastettuja suomalaisklassikoita raikkain omin sovituksin. Mukana on myös uudempia sävelmiä ja yhteislauluakin on luvassa.

Hygge on tanskankielinen sana, jonka voisi suomentaa vaikkapa kodikkaan mukavuuden ja läsnäolon tunteeksi. Kaisa opiskelee tuolla hyggeilyn luvatussa maassa ja on aika tartuttaa rentoa joulumieltä myös kotikonnuilla.

Tervetuloa hyggeilemään livemusiikin parissa, vaikkapa lämpimän glögikupposen ääressä!

The Hygge Bänd:
Kaisa Halmemies – laulu, viulu
Panu Korhonen – koskettimet
Hanna Turunen – basso
Vili Kallonen – rummut

Matti Korhonen – äänitekniikka.

Konsertin jälkeen lava on talon tapaan vapaa jamittelulle.

Perinteiset Tapsan jamit

Blues-, rock-, ja pop-klassikoita

Marius Pirhonen – laulu, kitara
Valtteri Rouhiainen – basso
Konsta Koskinen – koskettimet
Aku Tervakangas – rummut

Perjantain jazzklubi

Let`s Eppelin & 70`s Show

Lanai

Lanai on oululaisen laulaja-lauluntekijä Tanja Torvikosken ja kitaristi-tuottaja Petri Kuuselan folk-extravaganza, jonka musiikki peilaa amerikkalaista lauluntekijäperinnettä pohjoisiin äänimaisemiin.

Maaliskuussa 2019 julkaistu esikoisalbumi ”Ship’s Bell” on kaksikon indie-ponnistus, joka on herättänyt huomioita kriitikoiden ja bloggaajien keskuudessa myös kansainvälisesti. Debyytti esittelee yhtyeen, joka maalaa isolla mutta herkällä kädellä amerikkalaiseen singer-songwriter -perinteeseen nojaavaa vaihtoehtofolkia.

Torvikoski ja Kuusela työstivät albumiaan Posion takamailla sijaitsevalla mökillä, jonka rauha ja autius voivat olla osasyynä siihen, miksi tietty eteerisyys tuntuu olevan koodattuna kappaleisiin. Kaksikon lisäksi levyllä kuullaan myös mm. Grammy-palkitun Rob Moosen jousisovituksia ja sen on masteroinut Grammy-palkittu Kim Rosen.

Lanai esiintyy Winter tour 2020 -talvikiertueellaan Popparissa torstaina 16.1.

Tanja Torvikoski – laulu, kitara, piano
Petri Kuusela – laulu, kitara
Jaakko Konttila – basso
Juuso Ahlroos – rummut

www.lanaimusic.com

Mikko Pettinen Why Not

Mikko Pettinen Why Not on trumpetisti Mikko Pettisen (Umo, MP4, Mikko Pettinen & Happy People, Helsinki-Cotonou Ensemble) uusi jazzyhtye, todellinen huippukokoonpano, joka on perustettu syksyllä 2018. Why Not soittaa Mikko Pettisen uusia, juuri tälle kokoonpanolle sävellettyjä kappaleita, joissa akustinen jazz kohtaa elektroniset sävyt, efektit, luupit, etnosävyt, vapaamman improvisoinnin ja paikoitellen ambientitkin tunnelmat.

Bändin ytimenä on pianoton kvartetti Chet Bakerin ja Gerry Mulliganin kokoonpanolla (trumpetti, baritonisaksofoni, basso ja rummut), mutta siihen tuo uusia ja yllättäviä sävyjä ja tasoja basisti Vesa Ojaniemen (Kasperi Sarikoski Nuance, Umo, Aapo Heinonen Quintet) ohjelmoinnit, joissa hän käyttää konemusiikista tunnettuja sämplereitä ja rumpukoneita ja saa ne elämään.

Rumpali Tuomas Timonen (mm. Herd, Tuomas Timonen Lifetime, Aleksi Tuomarila, Tuomas J. Trio) loihtii rumpusetistään aivan uusia soundeja Sensory Percussion –tietokoneohjelman avulla ja saksofonisti/multi- instrumentalisti Joakim Berghäll (Berghäll Triality, Ismo Alanko, Helsinki- Cotonou Ensemble) tuo baritonisaksofoninsa lisäksi sävyjä bassoklarinetistaan ja sellostaan sekä efektilaitteistaan. Mikko Pettisen soitinarsenaaliin kuuluu tässä kokoonpanossa trumpetin, flyygelitorven ja kornetin lisäksi laulu ja koskettimet, efektipedaalein väritettynä sekä ilman.

Mikko Pettinen Why Not:
Mikko Pettinen: trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet, sävellykset
Joakim Berghäll: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit, laulu
Vesa Ojaniemi: kontrabasso, sähköbasso, synabasso, ohjelmointi
Tuomas Timonen: rummut, sensory percussion, ohjelmointi

www.facebook.com/MikkoPettinenWhyNot
www.mikkopettinen.com

yksityis tilaisuus

päättyy 21.30 ja ilta jatkuu musiikin merkeissä.

Jazz Jkl Live: Juha Kujanpää Ensemble

DIVING DUCKS

appa show

APPA Family Show

Appa Show

Jyväskylän Talviklubi

Jyväskylän Talviklubi

Jyväskylän Talviklubi

Sähköjamit

Jyväskylän Talviklubi

Jyväskylän Talviklubi

Everlore + Weightless World’

Everlore + Weightless World’

The Vincents

The Vincents yhtye soittaa kitaravetoista tanssittavaa rokkia. Ohjelmistomme sisältää valikoituja iskusävelmiä menneiltä vuosikymmeniltä omaa tuotantoa unohtamatta. Let´s Shake!

The Vincents on perustettu Jyväskylässä vuonna 2014. Yhtye aloitti toimintansa rautalankamusiikkia soittavana triona. Pian ohjelmisto laajeni myös laulettuun musiikkiin, kun remmiin saatiin kiinnitettyä sopivan katu-uskottava laulusolisti. Keväällä 2019 ilmestyi yhtyeen ensilevy Rakkaus raatelee. Levy noudattaa keikoillakin hyväksi havaittua metodia. Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua.

THE VINCENTS:
Otto Kuparinen, laulu ja kitara
Marko Haukka, kitara
Markus Lampinen, basso
Jarno ”Japi” Kauppinen, rummut

Knipin soolokeikka

Knipin soolokeikka

Rantama & Bailout

varattu Dex-viihde

varattu Dex-viihde

Drink Floyd

Drink Floyd

ILLU Band

Jazz Jkl Live

Jesse Kaikuranta

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-to 16–04 (03)
Pe 16– n. 04.30
La 19– n. 04.30
Su 23–04

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen