Tulevat keikat

Perjantain Jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kalevi Louhivuori

Kansainvälisesti palkittu trumpetisti Kalevi Louhivuori saapuu Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi Popparin Perjantain jazzklubille 20.7. Kello 19 alkavan konsertin ohjelmisto koostuu trumpetisti Freddie Hubbardin 60-luvun tuotannosta, joten on luvassa energistä ja kuumasti svengaavaa 60-luvun hard bopia.

Freddie Hubbard lukeutuu merkittävimpiin jazztrumpetin pioneereihin yhdessä Louis Armstrongin, Dizzy Gillespien ja Miles Davisin kanssa. 1950-luvun lopulla alkaneen ja puoli vuosisataa kestäneen aktiiviuransa aikana Hubbard ehti tehdä yhteistyötä kaikkein keskeisimpien yhdysvaltalaisten jazzmuusikoiden kanssa ja oli mukana useilla jazzin historian merkkipaaluiksi kohonneilla levyillä.

Kalevi Louhivuori (s. 1984) on tunnettu kypsästä ja tunnistettavasta trumpettisoundistaan, ja nuori muusikko onkin vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä sekä yhtyeenjohtajana, säveltäjänä ja soittajana. Louhivuoren omia yhtyeitä ovat Sun Trio, Big Blue ja The Northern Governors ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Yonan, Ricky-Tick Big Bandin, Osmo Ikosen ja Piirpaukkeen kanssa. Omasta suhteestaan Hubbardin trumpetismiin Louhivuori kertoo näin:

”Jos minun pitäisi nimetä trumpetisti joka on vaikuttanut soittotyyliini eniten, olisi se ehdottomasti Freddie Hubbard. Freddie loi täysin oman tyylinsä jota kopioidaan edelleen. Hänen soundiinsa ja linjoihinsa ovat vaikuttaneet saxofonistit, joiden sooloja hän opetteli – mikä on poikkeuksellista trumpetistien keskuudessa. Virtuoosi oli myös hieno säveltäjä, ja on upeaa päästä esittämään näitä jazzhistorian helmiä.”

www.youtube.com/watch?v=Uz3PQq-nbYQ

Popparin Perjantain jazzklubeilla kuullaan kerran kuussa teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikalliset jazzmuusikot saavat klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Kalevi Louhivuori, trumpetti ja flyygelitorvi
Tuomas Paukku, kitara
Marian Petrescu, piano
Pekka Törmänen, basso
Kasper Halttunen, rummut Liitealue Esikatsele YouTube-video Freddie Hubbard in memorian by Kalevi Louhivuori playing Up Jumped Spring

E W E

Seilaillaan – ja jokainen muistaa kesän 2018 E W En uusi letkeä kesähitti Seilaillaan kuljettaa sinut aalloille etsimään omaa Myrskyluodon Maijaa. Tää on juuri se biisi, josta muistetaan kesä 2018! Seilaillaan kesähitti valtasi heti julkaisun jälkeen Suomen viraalilistat!

E W E kiertää parhaillaan Suomea ja nyt Seilaillaan kesä -kiertue rantautuu Jyväskylään 20.7.

Nyt on Popparissa erikoiskeikka tiedossa koska E W E esittää koko tuotantonsa. Mukaan lukien vanhemman tuotannon sekä aimo annoksen uusia julkaisemattomia kappaleita! Tätä keikkaa on vaikea isommin kuvailla tähän tekstillä, sun pitää nähdä ja kokea tämä itse!

E W E esiintyi viime vuonna mm. Block festeillä sekä lukuisilla muilla Suomen isoilla keikkalavoilla!
Tour: —

Summer Jazz Club: LST³⁺¹ & Selma Savolainen QuartetLST³⁺¹ on kitaristi Matias Luodon pitkäaikaisen haaveen tulos. Yhtye on syntynyt halusta soittaa Luodon omia sävellyksiä, ja niiden kautta etsiä ja hioa improvisoinnin tuomaa vapautta sekä kollektiivista tekemistä.
Yhtye on alkujaan perustettu kitaratrioksi, mutta Popparin lavalla trion kanssa nähdään saksofonisti Aki Vänskä, joka täydentää yhtyeen sointia vahvalla ilmaisuvoimallaan. ​

Yhtye ammentaa suurimmaksi osaksi inspiraationsa amerikkalaisesta jazz-traditiosta, kuitenkin sitä rohkeasti itse maustaen.
Matias Luoto luonnehtii säveltämäänsä musiikkia leikkisästi skandinaaviseksi hardbopiksi, vaikkei yhtye ensisijaisesti musiikkinsa lokeroinnista välitäkään. ​ ​

​ Matias Luoto – kitara
Aki Vänskä – tenorisaksofoni
Hanna Turunen – kontrabasso
Markus Snellman – rummut
Selma Savolainen Quartetin sisimmässä ovat Savolaisen laulut ja lyriikat. Kappaleiden ympärille yhtye luo omintakeisen herkän maailman yhdistellen akustista ja efektoitua, jättäen samalla tilaa kunkin soittajan omalle äänelle. Savolaisen englanninkieliset tekstit ovat kuvauksia matkoista, paluusta, perheestä ja suruista.

Vuonna 2015 perustettu helsinkiläisyhtye on esikoisalbuminsa julkaisun kynnyksellä ja esiintyy ensimmäistä kertaa Jyväskylässä heinäkuun Summer Jazz Clubilla. ​

Selma Savolainen – laulu
Artturi Rönkä – kosketinsoittimet
Joonas Tuuri – kontrabasso
Jesse Ojajärvi – rummut

www.selmasavolainen.com

Melymbrosia

Akustinen keminmaalais-jyväskyläläinen duo, jonka musiikkiin on vaikuttanut amerikkalainen lauluperinne, 60-luvun brittiläinen invaasio ja kirjailijat kuten Virginia Woolf, Sylvia Plath sekä Anne Sexton. Syksyllä 2017 aloitetun DIY-henkisen yhtyeen toiveena oli esittää kappaleitaan kansanmusiikin keinoin kaksiäänisenä ja akustisesti. Omien englanninkielisten laulujen lisäksi yhtye soittaa henkilökohtaisesti tärkeitä ja yllättäviäkin cover-kappaleita folkin, bluesin ja pop-musiikin puolelta.

https://soundcloud.com/sunkmani-tu-tanka-owachi

RMBCHR

RMBCHR on jyväskyläläinen viisihenkinen Hard Rock -kokoonpano. Musiikilliset vaikutteet ammenetaan 80-luvun Hard Rockista näyttävin show-elkein. Kokoonpano on nuori ja nälkäinen, soittajat ovat kuitenkin vuosien varrella monissa liemissä keitetyt, joten keikat eivät taatusti jätä kylmäksi. Yhtyeen solisti, Jyväskylän palosireeniksikin tituleerattu Niko Rimbacher oli mukana vuoden 2017 The Voice Of Finlandissa Michael Monroen tiimissä.

Kokoonpano: Oskari Kilpi – kitara, taustalaulu Reisca Reijonmaa – basso, taustalaulu Niko Rimbacher – laulu Pauli Skrikberg – rummut Ville Viertola – kitara, taustalaulu

Backbone Cast

Backbone Cast tarjoilee räjähtävää bluesrockia väkevällä otteella. Tunnusmerkkejä bändillä ovat energiset livekeikat, vahva oma biisimateriaali ja tiukka soittotaito. Yhtye on ehtinyt herättää kiinnostusta jo ulkomailla ja hyvästä syystä.
br> Backbone Castin alkutahdit lyötiin, kun laulaja Hannah ja kitaristi Hata Salmi päättivät laittaa kasaan yhtyeen, joka yhdistäisi heidän musiikilliset vahvuutensa. Kaksikon tarkoitus oli säveltää monipuolisia bluesrock kappaleita, modernilla otteella ja kapeisiin genrerajoihin katsomatta. Seuraavaksi haluttiin laittaa kasaan bändi missä olisi parhaat soittajat ja samanhenkiset ihmiset. Tänään Backbone Cast koostuu Hannahin ja Hatan lisäksi kolmesta muusta lahjakkaasta muusikosta, jotka osallistuvat myös kappaleiden sovittamiseen merkittävästi: Jani Kemppinen pianossa ja Hammondissa, Sami Vataja bassokitarassa ja Jony Oittinen rummuissa. Kaikki pitkän linjan muusikoita, jotka omaavat monipuolisen soittohistorian. Tällä kokoonpanolla bändi lähti todella lentoon.
br> Bändin soundi pohjautuu Hannahin sielukkaaseen ja rosoiseen lauluääneen sekä Hatan riffipainoitteiseen kitarointiin ja taidokkaisiin sooloihin. Myös Janin tyylikäs Hammondin ja pianon yhteistyö antaa bändille hyvin tunnusomaisen sävyn. Tärkein asia Hannahille ja Hatalle on säveltää mieleenpainuvia kappaleita, jotka samalla tuovat genreen uutta ja nuorekasta otetta. ”Riippumatta miten hyvin osaat soittaa tai laulaa, tärkein asia on silti hyvä biisi. Siihen haluamme kiinnittää erityisesti huomiota.”, Hannah kertoo. Hatan kappaleet perustuvat hyviin riffeihin ja tiukkaan grooveen, kun Hannahin sävellystapa on pianolähtöisempi. Kun nämä kaksi tyyliä yhdistää, tulokset ovat mielenkiintoista ja monipuolista kuultavaa.

Backbone Cast julkaisi debyytti EP:n ”Power Within Ourselves” helmikuussa 2017. EP sai hyvän vastaanoton ja varsinkin Englannissa levy herätti promoottoreiden, toimittajien ja radiojuontajien mielenkiinnon. EP:n biisit saivat todella paljon radiosoittoa brittien blues/rock kanavilla sekä hyviä arvosteluja alan lehdissä. Backbone Cast päätyi myös R2-lehden ”UN-Herd” kokoelma CD:lle ja Blues Matters lehden kansiosioon itsensä Joe Bonamassan kanssa. Tällä hetkellä bändi äänittää uutta singleä ”Turn On The Light” joka julkaistaan 8. kesäkuuta 2018. Samana päivänä yhtye astelee singlen julkaisukeikalle ravintola Ruby And Fellasin lavalle. Kyseessä ovat samalla Tampereella järjestettävän Saariblues 2018 tapahtuman viralliset etkot.
br> https://www.youtube.com/watch?v=5Qb0aoSUi2o https://www.youtube.com/watch?v=e012wNpn0I0 https://www.facebook.com/backbonecast/

MAA ILMASTA

Post-rock / jazz / indie

Martin Alvarado & Nuevo Quinteto Otra Vez ”Tähtien Yllä”

Suomalainen Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtye tunnetaan jo Argentiinassa asti tangon ja tango nuevon huippuosaamisestaan. Yhtyeen tribuuttilevy Horacio Salganille julkaistiin viime vuoden elokuussa Buenos Airesin kansainvälisellä tangofestivaalilla jossa yhtye myös esitti konsertillisen omia sovituksiaan ja sävellyksiään yhdessä Argentiinan tämän hetken kysytyimmän kansainvälisen tangoartistin, Martin Alvaradon kanssa.

Nyt yhtye tekee Alvaradon kanssa kesäkiertueen konsertoiden 9 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Kiertue huipentuu Uudenkaupungin Crusell-viikkojen päätöskonserttiin jossa yhtye saa toiseksi solistikseen maineikkaan bandoneonisti ja säveltäjä Marcelo Nisinmanin. Nisinman oli Astor Piazzollan oma suosikki nuorempien sukupolvien bandoneonisteista ja onkin tehnyt mittavan kansainvälisen uran uuden tangon pioneerina.

Heinä-elokuun Suomen kiertueen yhteydessä Nuevo Quinteto Otra Vez ja Martin Alvarado julkaisevat myös singlen ”Milonga del Andariego” tulevalta levyltään. Levy on äänitetty Buenos Airesissa viime vuonna.

Suomalaisista huippumuusikoista koostuva Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtye on toiminut vuodesta 2016 ja on maineekkaan Otra Vez -kvintetin manttelinperijä. Yhtye on jo ehtinyt äänittää kolme levyä ja konsertoida laajalti niin kotimaassa kuin Argentiinassakin. Yhtyeessä soittavat Antti Heerman, viulu, Henrik Sandås, bandoneon, Jere Haakana, sähkökitara, Matti Laukkanen, piano ja Petri Mäkiharju, kontrabasso.

Martin Alvarado & Nuevo Quinteto Otra Vez ”Tähdet meren yllä” -kesäkiertue

Perjantain Jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Markku Rinta-Pollari

JayJay & Lil ill-fated – All-Stars RAP NIGHT

Elokuun ensimmäisenä perjantaina JayJay & Lil ill-fated -kollektiivi tarjoilee aimo annoksen timanttisinta rap/hiphop-tuotantoa meiltä ja muualta (mm. Eminem, Jay-Z, Don Johnson Big Band).
Tour: —

JUJU

JUJU

Kantaa-ottavista lauluistaan tunnettu artisti Juju sulauttaa monta musiikkigenreä yhteen, laulun ja räpin keinoilla. Tämä neljä täyspitkää studioalbumia, yhden kultalevyn ja pari platinasinkkua tehtailleen Spotify Spotlight -artistin kappaleita on toistettu suoratoistopalveluissa kymmeniä miljoonia kertoja. Juju on ollut myös ehdolla Emma-gaalassa.

Juju esiintyy duona yhdessä multi-instrumentalisti Major D:n aka David Kötelekin (Poor man dub sound) kanssa. Poppia, reggaeta, räppiä ja elektronista tanssimusaa maustettuna sähkökitaralla ja djembellä!

Hullu -musavideo: https://www.youtube.com/watch?v=jBvF8J0Y2_0 Juju Spotifyssä: https://open.spotify.com/artist/4wKjWfqZbq8A1iExbdFDXa?si=Vvbog0N8Ru-4TYG6eNhuRg

JONES Trilluminati -kokoonpanosta tuttu Jones on syväpuhuvilla sanoituksilla sekä melodisella flowlla varustettu energiapakkaus suoraan Savon sydämestä. Nousukiidossa olevan nuorukaisen lyyrinen ulosanti on vakuuttavaa ja lavaesiintymistä on haukuttu paikkapaikoin jopa karismaattiseksi. Jones julkaisi hiljattain EP:n ja työstää parhaillaan ensimmäistä kokopitkää soololevyään Suomen Musiikki -levy-yhtiölle (pari singleä julkaistuna). Herra vaikuttaa niin ikään Marjamaan veljeksistä koostuvassa ”Kaks Marjaa” rapduossa.

Suorittaja -musavideo: https://www.youtube.com/watch?v=tS1-sWM6igw

Jones Spotifyssä: https://open.spotify.com/artist/1hTKWoda9xGjybrvfNSDMq?si=wkVhX0SmQv-BA9VsnQcDRQ

Aurora Hentunen Quartet

Amsterdamissa vaikuttavan nuoren pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen luotsaama yhtye Aurora Hentunen Quartet on yksi suomalaisen jazzmusiikin nousevista nimistä. Modernia pohjoismaista jazzia soittava yhtye julkaisi Second Spring -debyyttialbuminsa huhtikuussa 2018 ja musiikki on otettu erittäin hyvin vastaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.


”A tasteful album, full of surprises, refreshing arrangements and unexpected moments. A definite touch of ”the Scandinavian”. Well-played by top musicians from the new generation!” – Jasper van’t Hof

”Pianisti Aurora Hentusen ensilevy – omakustanteena huhtikuussa julkaistu Second Spring – paljastaa monipuolisen ja kypsän näkemyksen. Heti alusta tulee fiilis, että tässähän ollaan hyvän äärellä.” -Jazzpossu

Jazz-harmoniat sekä erilaiset elektroniset efektit ja monimuotoiset rytmit tuovat uuden modernin näkökulman pohjoismaisille kansanmusiikinomaisille melodioille. Musiikki vie kuulijan hyytävän kylmältä Lapin tunturilta Italian Ustica-saaren rauhaan, nostalgisista lapsuusajan muistoista huutavaan kaipuuseen.

Kvartetin 2. levyn on määrä ilmestyä vuonna 2019 ja keikalla kuullaan myös tulevan albumin materiaalia.

Kokoonpano: Aurora Hentunen – piano, laulu Tomi Nikku – trumpetti Veli-Matti Silanterä – kontrabasso Ville Luukkonen – rummut, perkussiot

J. Partynen Experience

…Bändi joka esittää coverit kuin Juhla Mokka!

”Vahvalla ammattitaidolla, laadusta tinkimättä”

Tule ja koe viikonlopun parhaat bileet ja bändin kesän ainoa baarikeikka Jyväskylässä! Ohjelmistossa mm. Dio, Lady GaGa, Haloo Helsinki, III Nainen, Bon Jovi, Europe, Adele, Billy Idol…

Jani Partinen – laulu & akustinen kitara Olli Tanttu – kitarat & taustalaulu Visa Ruokolainen – basso & taustalaulu Touko Ruokolainen – rummut & taustalaulu Atte Kivimäki – koskettimet & taustalaulu

Eturivi rokkaa! Nähdään keikalla!

www.jpartynen.fi

Aino & Miihkali & Slack Bird

Tour: —

KELLARIKLUBI

Espanjalainen ilta

Espanjan aurinkorannikolla Fuengirolassa jo 9 vuotta viihdyttänyt super-suosikkibändi Seita ja Friends vihdoin Suomessa keikalla. Teemana on espanjalainen ilta, mutta myös muutakin poppia tulee…bändi julkaisi juuri levyn, josta soitetaan myös omaa musiikkia. Yhtye aloitti toimintansa Merimar-nimisessä ravintolassa, jossa soitti keskiviikkoisin vaihteleva määrä muusikoita. Yhtyeessä on kaiken kaikkiaan soittanut vuosien aikana lähes viisitoista soittajaa, joista Popparissa esiintyvät lähes alkuperäiskokoonpanosta seuraavat muusikot: Seita van den Eeden, Jorma Ettanen, Erkki Kaikkonen, Veksa Nyberg ja Hese Viinamäki. Hasta pronto!! Poppari 17.08. klo 19.00-21.30, liput 10€.

Wishing Well

WISHING WELL on helsinkiläinen hevibändi, joka on julkaissut kaksi erittäin hyvin vastaanotettua albumia, ”Chasing Rainbows” 2016 ja ”Rat Race” 2018. Bändi soittaa melodista heviä ja ohjelmistoon kuuluu sekä nopeita power metal vaikutteisia kappaleita että jylhiä doom-vaikutteisia eepoksia. Wishing Well sai tunnettuutta debyyttialbumillaan, kun Graham Bonnet vieraili albumilla ja lauloi kappaleen ”Hippie Heart Gypsy Soul”. Bändi on keikkaillut Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Vokalistina toimii chileläinen Rafael Castillo, jonka karhea ja voimakas raspisoundi yhdessä Arto Tepon soittamien Hammond-urkujen kanssa muodostavat bändin omaleimaisen vahvan soundin.

Wishing Wellin kokoonpanoon kuuluvat Rafael Castillo (laulu), Anssi Korkiakoski (kitara), Arto Teppo (urut), Juha Kivikanto (rummut) ja Rick Becker (basso).
Tour: —

Summer Jazz Club

Tähtelän valot

Antti Kettunen, Antti Kujanpää, Pekka Nättinen, Osmo Blomqvist ja Hannu Tähtelä

Nieminen&Litmanen

Tour: —

Yksityistilaisuus

Melodisen popin MUSAKLUBIN etkot

Melodisen popin Musaklubi ottaa varaslähdön syksyn klubi-iltoihin juhlimalla Popparibändin vakiosolistin Inkun synttäreitä keikan merkeissä. Musaklubin etkoilla Popparibändi virittäytyy syksyn Musaklubeihin vakiokokoonpanolla Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Jussi Rantanen. Inkku tietenkin laulelee mielibiisejään synttäreidensä kunniaksi ja myös monia muita solisteja ilmestyy varmaankin…Poikkeuksellisesti ovet avautuvat Musaklubin kuulijoille vasta 18.30, jolloin Musaklubin kuulijat ovat tervetulleita aloittamaan syksyn ja juhlimaan Inkun synttäreitä. Poppari klo 19.00-21.00, liput 10€.

Rylos + Plays Iron Maiden

Rylos soittaa oman setin lisäksi setinlisen Iron Maiden yhtyeen materiaalia.

Kovassa nosteessa oleva rock-akti Rylos julkaisi paljon odotetun kakkosalbuminsa Planet. Kyseinen albumi on jatkoa vuosi sitten ilmestyneelle debyyttilevylle Game Theory. Kuluneen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon: lukuisia keikkoja, kokoonpanomuutoksia, Game Theoryn julkaisu Kiinassa yms. Suurimpana uutisena on, että Rylos yhtyeen perustajajäsen laulaja Mikko Heino kiinnitti uudeksi rumpaliksi nuoren superlahjakkuuden Misca Muhlin, joka on ollut koko elämänsä sokea. Misca on hyvä esimerkki siitä, kuinka vakaalla uskolla omiin unelmiinsa ja kovalla työllä voi saavuttaa mitä vaan.

Uudella levyllään Rylos lisäksi herättää Heinon ensimmäisen bändin, Doodahin materiaalia takaisin eloon: mukana platalla ovat vuoden 1996 Doodah -hitit Posthuman Power Station sekä Into the Gutter. Rylosin taustajoukkoihin on niin ikään täydennysmiehenä liittynyt Doodahin kitaristi-säveltäjä Mikko Hämäläinen, joka on antanut oman panoksensa Planet -albumille sanoittamalla ja sovittamalla materiaalia, sekä säveltämällä uuden kappaleen My Capricious Heart. Kaksikko Heino / Hämäläinen on lisäksi säveltänyt valmiiksi jo kolmannenkin Rylos -albumin, jonka olisi määrä ilmestyä loppuvuodesta 2018. Kyseinen teema-albumi, nimeltään Solarworks kertoo seikkailuista ajassa, avaruudessa ja ajatuksissa…

Rylosin maskotti on (Iron Maidenin Eddien hengessä) elävä porkkana nimeltään Ned the Carrot. Hahmo seikkailee sekä piirrettynä Esa Ahlqvistin tekemässä nelisivuisessa Rylos-sarjakuvassa, että elävänä keikoilla.

Planet on huomattavasti raskaampi ja eeppisempi kuin debyyttilevy, mutta edelleen taattua ja tunnistettavaa Rylosia. Trilogian keskiosa tuo esiin niin tunteellisempaa kuin agressiivisempaakin puolta yhtyeestä ja tämä todella kiteyttää homman kullaksi…

kolmen bändin hardcore-iltamat

Carry The Weight (Melodic harcore/Helsinki) Remembrace (Post-hardcore/Jyväskylä) Plaguedealer (Metalcore/Espoo).

Melodisen popin Musaklubi

Musaklubi kokoontuu kesätauon jälkeen rytmisissä ja nostalgisissa merkeissä. Kaikukitara soi, Cliffiä ja Shadowsia, Beatlesia, Rollareita ja muuta melodista poppia. Vierailevana solistina on Veksan pitkäaikainen musakaveri Andalucian auringosta Harri ”Pikkis” Karen. Popparibändi Juha Ahtilinna, Veksa Nyberg, Eki Paananen ja Jussi Rantanen.

Marius Pirhonen Band & Päättömät

Marius Pirhonen Band

Kitaristi-laulaja Marius Pirhosella oli visio täydellisestä suomipop-bändistä, ja yhtye perustettiin syksyllä 2016. Musiikissa fuusioituu mm. Eput, Olavi ja 80-luvun syntikkapop. Esikois-EP ilmestyi syksyllä 2017, jonka tiimoilta päästiin mm. Ylen Levylautakunnan arvioitavaksi. Popparin keikalla on luvassa niin vanhoja hittejä kuin uutta materiaalia!

https://www.facebook.com/mariuspirhonenband/

https://www.youtube.com/channel/UCTjMCU2k5XkBsLdiB0taR-w/videos

https://open.spotify.com/album/3p96X7C3quFnnDAjjW7B5L

Päättömät

Tampereelta ponnistava Päättömät-bändi on tasaiseen tahtiin kasvattanut suosiotaan yhtenä uuden suomirockin pioneereista. Tuoreella musiikillisella otteellaan ja sopivasti kieli poskessa -livemeiningillään vakuuttava bändi on vuosien saatossa rakentanut itselleen omanlaisensa atmosfäärin, joka jokaisen on ennen kaikkea koettava itse keikalla! Päättömät ei synkistele vaan tarjoilee kuulijoilleen mukaansatempaavan positiivisen kokemuksen, hillitöntä meininkiä sekä tarttuvia kertsejä.

Päättömät aloitti tämän vuoden rytinällä julkaisemalla uuden sinkun ’Wingmän’, joka on saanut jo radiosoittoakin osakseen. Popparissa tullaan kuulemaan myös uuden sinkun julkkarikeikkaa varten torvisektiolle sovitettuja kappaleversioita bändin tuotannosta!

Tuore sinkku ’Wingmän’ Spotifyssä – https://open.spotify.com/track/4nKS9H7lrt94WGWzQBbVw9?si=a1lsKh4PQbi77ZR6N4uTDg

Sano mitä vaan -musiikkivideo – https://www.youtube.com/watch?v=QsI8jQg_3RE

Facebook: https://www.facebook.com/PaattomatOfficial/ Instagram: https://www.instagram.com/paattomatofficial/

Jazz Jkl Live

Tour: —

KELLARIKLUBI

Johanna Försti

Tarinoita, melodioita ja tunteita.

Suomen rytmimusiikin huippua edustava Johanna Försti saattaa kvintetillään pop-musiikista tutut suomalaiset sävelet ja sanat jazz-kansan lähestyttäväksi.

Suomalainen tunnemaisema valjastetaan rytmimusiikin vietäväksi tähän päivään siirtäen, menneisyyttä kunnioittaen. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Baddingilta, Kari Tapiolta ja J Karjalaiselta. Mukana myös kansainvälisiä hittejä.

Anna musiikin kertoa sinulle tarina.

Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman tähtikilpailijana.

Koko kansan hurmanneen Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin lisäksi Johanna on esiintynyt ja tehnyt yhteistyötä lukemattomien eri artistien ja kokoonpanojen, kuten Trondheim Symphony Orchestran, UMOn, Lenni-Kalle Taipaleen, Sami Pitkämön ja Vantaan viihdeorkesterin solistina. Vuonna 2010 Johanna sai kunnian toimia Linnan Juhlien solistina Itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Rumpali/tuottaja Teppo Mäkysen kanssa yhteistyönä tehty ensilevy ”Jo Stance” ilmestyi vuonna 2010. Suomen taitavimmista muusikoista koostuva samanniminen kokoonpano on näyttänyt uuden suunnan suomalaiselle soul-musiikille. Yhtye on esiintynyt kaikilla merkittävillä rytmimusiikkifestivaaleilla kotimaassa ja levy on ollut arvostelumenestys.

Johanna Försti

Elias Kahila + The Cellophone Flowers

Elias Kahila

Tukholman musiikkiskenessä nousussa oleva, jyväskyläläinen pop/rock-sellon pioneeri Elias Kahila, 35, on laajentamassa sellon ilmaisukykyä kehittämillään uusilla sellonsoittotekniikoilla. Kahilan kolmimuunteinen ”shufflejousitekniikka” mahdollistaa sellonsoiton uskottavasti funkin ja grooven tyylilajeissa antaen kokonaan uuden mausteen rytmimusiikkiin. Kahilan horisontaalinen ”basso-sello” -tekniikka tuo mieleen Red Hot Chili Peppersien Flean otteet bassossa. Looppi-pedaalien avulla (”Ed Sheeran -tyyliin” mutta sellolla) Kahila rakentaa jokaisen biisin omanlaisekseen livenä. Lopputulos on helposti lähestyttävä, uusi musiikkielämys kaikille rytmimusiikin ystäville. Settilista koostuu enimmäkseen omista sävellyksistä. Keikalla kuullaan myös selloluuppi-versio Lenny Kravitzin American Womanista sekä Daft Punkin Get Luckysta. www.facebook.com/eliaskahilaband , Instagram & Snapchat: eliaskahila

Cellophane Flowers

Cellophane Flowers soittaa The Beatlesin helmiä. Luvassa hittejä ja harvinaisuuksia. Yhtue on tehnyt kolme kiertuetta Beatle-weekissä Liverpoolissa ja säestänyt mm. Jussi Raittista, Pepe Wilbergiä, Maarit Hurmerintaa, Pave Maijasta ja Mikko Kuustosta. Kokoonpano: Juha Salo (kitara, ukulele, piano), Sari ”Sakke” Wallenius ja Jouni Koskimäki (mandoliini, mandola, piano). www.cellophaneflowers.net

Elias Kahila + The Cellophone Flowers

Elias Kahila

Tukholman musiikkiskenessä nousussa oleva, jyväskyläläinen pop/rock-sellon pioneeri Elias Kahila, 35, on laajentamassa sellon ilmaisukykyä kehittämillään uusilla sellonsoittotekniikoilla. Kahilan kolmimuunteinen ”shufflejousitekniikka” mahdollistaa sellonsoiton uskottavasti funkin ja grooven tyylilajeissa antaen kokonaan uuden mausteen rytmimusiikkiin. Kahilan horisontaalinen ”basso-sello” -tekniikka tuo mieleen Red Hot Chili Peppersien Flean otteet bassossa. Looppi-pedaalien avulla (”Ed Sheeran -tyyliin” mutta sellolla) Kahila rakentaa jokaisen biisin omanlaisekseen livenä. Lopputulos on helposti lähestyttävä, uusi musiikkielämys kaikille rytmimusiikin ystäville. Settilista koostuu enimmäkseen omista sävellyksistä. Keikalla kuullaan myös selloluuppi-versio Lenny Kravitzin American Womanista sekä Daft Punkin Get Luckysta. www.facebook.com/eliaskahilaband , Instagram & Snapchat: eliaskahila

Cellophane Flowers

Cellophane Flowers soittaa The Beatlesin helmiä. Luvassa hittejä ja harvinaisuuksia. Yhtue on tehnyt kolme kiertuetta Beatle-weekissä Liverpoolissa ja säestänyt mm. Jussi Raittista, Pepe Wilbergiä, Maarit Hurmerintaa, Pave Maijasta ja Mikko Kuustosta. Kokoonpano: Juha Salo (kitara, ukulele, piano), Sari ”Sakke” Wallenius ja Jouni Koskimäki (mandoliini, mandola, piano). www.cellophaneflowers.net

Liina Harja levynjulkaisu

LIINA HARJA levynjulkaisu

Jyväskyläläinen punk/grunge-yhtye Liina Harja julkaisee debyyttialbuminsa juhlakeikalla. Levyn julkaisee Tahto Levyt.

Liina Harja on jyväskyläläinen punge-outolintu, jonka siivillä alitajunta kähmii tummaa todellisuutta ja jonka suojissa särö kohtaa sametin.

Piia Sairanen (Liina X) – laulu, kitara Taneli Tulkki – basso Mikko Kokki – rummut feat. Pirta Laaksonen – laulu

http://tahtolevyt.fi/artists/liinaharja/

Jazz Jkl Live

Melodisen popin Musaklubi

Nyt myös lokakuussa Musaklubi kokoontuu ja Popparibändi soittelee mielibiisejään solistien kanssa. Popparibändi Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Jussi Rantanen.

JKL Jazz Jami-ilta

Jazz Jkl Live

Le Roi

Le Roin 5-vuotisjuhlakeikka.

Megalomaaninen juhlarevyy. Isoin mahdollinen saundi ja sillä selvä. Musavideoita ja kaikkea.

Tätä spektaakkelia ei kannata missata!
Tour: —

KELLARIKLUBI

Jazz Jkl Live

Melodisen popin Musaklubi

Marraskuun Musaklubi on tanssittavan ja kuunneltavan suomalaisen ja vähän ulkolaisenkin popin merkeissä. Popparibändi Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen ja Jussi Rantanen.
Tour: —

U.Pasanen Band Levynjulkkarikeikka

(JYRMY esittää: J-M Rautiainen, Golden Lampreys, Horte

Jazz Jkl Live

Jazz Jkl Live

Joplin

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Arto Hautanen, kitara; Mikko Hämäläinen, rummut; Juha Tolvanen, basso

Case Kämäräinen

Marek Konarski – Saxophone Gzregorz Tarwid – Piano Petter Asbjørnsen – Double Bass Tomi Kämäräinen – Drums
Tour: —

KELLARIKLUBI

Jazz Jkl Live

Vibravox

Vibravox- pitkän linjan bilebändi Päijänteen laulumailta lähinnä privabileitten maailmasta, mutta nyt kaikkien saatavilla. Tää se päivä on! Popparin Vappuetkoille Vibrat surisevat Jytämusaa yli 20 vuoden bilebändikokemuksella. Illan kattauksesta löytyy discoa menneiltä ajoilta, pistäydytään Punkin maailmassa, makustellaan suurimpia hittejä kotimaasta ja ulkomaan elävien alueilta, aikamatkataan eri vuosikymmenille sekä jytätään kannat kattoon ja räjäytetään neonvalopankki. Jytää beibit, Jytää!

Sami Pekkarinen- rummut, laulu Leena Pekkarinen- koeksettimet, laulu Jyrki Ijäs- basso, laulu Samuli Liekkinen- kitara, laulu Olli Liimatainen- kitara, laulu
Tour: —

Tomi Leino Trio

Melodisen popin Musaklubi

Joulukuinen Musaklubi on perinteisesti stemmalaulun iloa, eli Steeples pikkujoulu. Solistivieraitakin voi tulla…Steeples Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen.
Tour: —

KELLARIKLUBI

Jazz Jkl Live

Jyväskylän talvi 50v. musakubi

Jyväskylän talvi 50v. musakubi

Jyväskylän talvi 50v. musakubi

Jyväskylän talvi 50v. musakubi

Jyväskylän talvi 50v. musakubi

Yksityistilaisuus ”Viis viidestä kympistä”- konsertti

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma-to 15-03
Pe 15-4.30
La 15-04.30
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen