Tulevat keikat

KELLARIKLUBI: SUNTRACE / STONEFOOT / GLASS WIPESUNTRACE

”Kannuksen seudulla on tehty kivikautisia löytöjä…” kertoo Wikipedia. Onneksi Kivikasvojen sijaan meillä onkin 10% aiempaa nopeampaa punkkia. Eli siis 10% parempaa. Vakavasti, Suntracen alkuvuoden Japan-EP laittoi klubi-isännälle jauhot suuhun. 10% nopeammin kuin mikään muu punk-lätty tänä vuonna.

STONEFOOT

Aikamatkaputkilo jatkuu Stonefootin kanssa ehkäpä vieläkin kauemmas menneeseen; aletaan nimittäin leikitellä grungella. Alice in Chains, Velvet Revolver, Mudhoney… vivahteita viuhuu siihen tahtiin, että liene reilua olettaa bändin vielä hakevan omaa suuntaansa. Tämä yhtye on nimittäin riivitty kellarin lavalle niin tuoreena ettei bändistä edes löydy vielä studiotallenteita; vain kämäisiä live-videoita keikoilta ympäri Suomea, kera hämmentyneinä polvilleen jätetyn yleisön. Varmaan parempi että tulet vain katsomaan mistä on kyse ennen kuin kyselet mitään linkkejä sun muita.

GLASS WIPE

Glass Wipe pyyhkii lavan distilloimalla yhdeksänkymmentäluvun lopun soundit niin kiihkeään ja tarttuvaan pakettiin, että Artturi-sedältä pääsee nostalgiakyynel. Distillers, The Offspring- kaikki nämä plus tarroilla peitetty Stratocaster. Kyllä te tiedätte mitä täältä tulee.

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Sini PajunenPerjantain jazzklubi keinahtelee leppoisten länsirannikkolaisten jazzrytmien tahdissa, kun laulaja Sini Pajunen tulkitsee jälleen Chet Bakerin tunnetuksi tekemiä klassikkokappaleita uusin kääntein. Mahtavaääninen, tummasävyiseksi ja bluesahtavan rosoiseksikin luonnehdittu Pajunen on laulanut mm. Blue Birdy Quartetissa, esiintynyt usein Company Uusi Maailman solistina sekä toiminut taustalaulajana useissa eri genreissä. Laulaja esiintyy monesti myös duona pianisti Marian Petrescun sekä kitaristi Kai Korteilan kanssa.

Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin.

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Diving Ducks

Diving Ducks will be performing at Poppari unleashing some never before heard new original songs and some old favorites!

Marian Petrescu trio featuring Antti Heerman

Antti on useaan kertaaan palkittu parhaana suomalaisena jazzviulistina. Tämä kannattaa kokoe pitkästä aikaa.

Melodisen popin MUSAKLUBI

Popparibändin teemana lokakuun Musaklubissa on Bädding-ja kitaramusiikki. Rauli Bädding Somerjoki oli suomalaisen rockin pioneeri, mutta häneltä onnistui myös iskelmät ja jopa tangot. Hän myös teki muutamia sävellyksiä joista tuli kuolemattomia klassikoita. Laulaja on taas ajankohtainen kun kesän festareilla kuultiin runsaasti hänen musiikkiaan. Popparibändi tulkitsee yhden setin Bäddingin musiikkia.

Toinen setti koostuu kitaramusiikin helmistä ja myös muutamia yleisön toivebiisejä tulkitaan. Pepe, Juha ja Veksa lauleskelevat illan teeman mukaisia kappaleita ja Popparibändi säestelee tanssittavaksi ja kuunneltavaksi melodista poppia.

Popparibändissä soittavat:

Juha Ahtilinna
Upi Helkovaara
Pepe Hämäläinen
Ari Oinonen,
Veksa Nyberg
Arska Vesterinen

Popparibändi soittaa Baddingin musiikkia ja Shadowsin kitarakappaleita.

Jazz Jkl Live: HerdVibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio Herd juhlistaa 10-vuotista taivaltaan Suomen-kiertueella lokakuussa. Kiitellyn X-albumin viime helmikuussa julkaisseen kolmikon juhlakiertue sisältää yhteensä 14 paikkakuntaa ja se toteutetaan yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa.

Vuonna 2009 perustettu, vibrafonisti Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostoma Herd tunnetaan erityisesti lukuisista eri yhteistyöprojekteistaan, joista mainekkain lienee suomalaiseen jazziskelmään pureutunut huippusuosittu Jazzbasilli yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia HERD-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa eri solistivieraiden kanssa, voittamalla arvostetun European Jazz Competition -kilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla sekä kiertämällä mm. Australiassa sekä Etiopiassa.

Uuden X-albuminsa myötä Herd on juhlavuonnaan palannut juurilleen pelkistetyn ja vivahteikkaan triosoiton pariin. Albumilla kolmikko hyödyntää rohkeasti studioteknologian mahdollisuuksia, mutta livenä Herd luottaa edelleen vankasti akustisen svenginsä dynamiikkaan. Vastikään mm. Pori Jazz -festivaalla esiintynyt yhtye onkin aktiivisella konsertoinnilla hionut keikkasettinsä timanttiseen kuntoon, joten lokakuun keikoilla luvassa on taatusti kovassa iskussa oleva jazztrio.

Panu Savolainen – vibrafoni
Mikko Pellinen – ukulelebasso
Tuomas Timonen – rummut

Kuva: Otto Virtanen

Teranga-ilta @ Poppari

Jore Marjaranta

pe 18.10.2019 19.00 Ennakko Tiketistä 13,50 / Ovelta 15, jos jäljellä


Jore Marjaranta on suomalainen muusikko, joka tuli julkisuuteen 1990-luvun alussa Leningrad Cowboysin jäsenenä. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers. Hän on ollut soolouralla vuodesta 2000 lähtien ja on julkaissut useita hittisinglejä, joista tunnetuimmat ovat Haaveet kaatuu (elokuvasta Pahat pojat) ja Miten pelko lähtee (elokuvasta Minä ja Morrison). Joren seitsemäs soololevy Hetket kuvina julkaistiin syyskuussa 2016.

Jore Marjarannan soolouran alusta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Hän juhlistaa pitkää uraansa julkaisemalla vuoden tauon jälkeen uuden laulun nimeltään Kauemmin. Laulu on alkuperäiseltä nimeltään Longer ja se on Dan Fogelbergin hitti vuodelta 1979.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/jore-marjaranta-poppari-jyvaskyla-lippuja/63721

Hide & Cover

2000-luvun jälkipuoliskolla Jyvässeudulla vaikuttanut rockmusiikin tribuuttibändi Hide & Cover soittaa 10 vuoden tauon jälkeen comeback-keikan ravintola Popparissa lauantaina 19.10.2019

Luvassa tiukkaa rock-asennetta ja paljon oman aikakautensa ikimuistoisimpia biisejä jämäkästi tulkittuna. Bändi coveroi muun muassa Europea, Bon Jovia, Dioa, Ozzya, Iron Maidenia, Rainbowta ja monia muita kasarin ja ysärin klassikoita.

Kokoonpano: Janne Oksanen, laulu
Matti Kärävä, kitara
Jaakko Kaski, kitara
Hannu Holopainen, basso
Hannu Ahokas, koskettimet
Reijo Mustakorpi, rummut


Lipputuloilla lennätetään laulaja paikalle Keski-Euroopasta ja maksetaan miksaajalle.KELLARIKLUBI

Perjantain jazzklubi

Laspaceclub

Kauko Röyhkä soolo

la 26.10.2019 19.00 Tiketistä 13,50 / Ovelta 15


Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan.

Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996.

Röyhkä on kirjoittanut myös muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon. Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä.

Kauko Röyhkä: Facebook // Spotify

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/kauko-royhka-poppari-jyvaskyla-lippuja/61701

Jazz Jkl Live: Jussi Lehtonen QuartetSuomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon viime syksynä pokannut rumpali Jussi Lehtonen saapuu kvartettinsa kanssa Jyväskylään viimeisimmän Live at Koko Jazz Club -levynsä tiimoilta. Vahvan energisestä ja tiukasti svengaavasta soittotyylistään tunnettu rumpali vakuuttaa yleisönsä myös säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana. Lehtonen inspiroituu afroamerikkalaisesta jazzperinteestä; tuoreella albumilla viitataankin muun muassa John Coltraneen ja Wayne Shorteriin.

Lehtosen kanssa rytmisektion muodostavat viron nuoret leijonat, Holger Marjamaa ja Heikko Remmel. Näiden lahjakkaiden muusikoiden intoutunut työskentely sulautuu saumattomasti yhteen Lehtosen svengaavan soiton kanssa. Saksofonissa kuullaan Lehtosen luottomiestä useista projekteista, virtuoottista Joonatan Rautiota.

Joonatan Rautio – saksofoni
Holger Marjamaa (EST) – piano
Heikko Remmel (EST) – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Kaija Kärkinen & Ile Kallio

pe 1.11.2019 19.00 Ennakko Tiketistä 13,50 / Ovelta 15


Kaija Kärkinen ja Ile Kallio aloittivat yhteisen musiikillisen matkansa Hullusta yöstä vuonna 1991. Siitä lähtien pari on keikkaillut ahkerasti sekä bändin kanssa että duona. Kaija Kärkinen ja Ile Kallio ovat julkaisseet yhdessä kymmenen studioalbumia sekä yhden kokoelman. Vuonna 1995 julkaistun ensilevyn hitti Sade toikin kaksikon kerralla koko kansan tietoisuuteen. Siitä lähtien jokainen julkaistu albumi on tuonut lisää nimikkeitä Kaijan ja Ilen meriittilistaan, muun muassa Täysikuu, Aurinko nousee taas, Valkoiset valheet, Jan ja Kuka saa kyyneleet.

Uusin albumi, Köyhän naisen paratiisi, julkaistiin maaliskuussa 2012. Levyllä on omien kappaleiden lisäksi covereita, jotka ovat vuosien varrella kulkeneet mukana, sydämessä ja keikoilla. Suomenkieliset tekstit ovat yhtä lukuunottamatta Kaijan käsialaa.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/kaija-karkinen-ile-kallio-poppari-jyvaskyla-lippuja/61700

keeshlifemovie 2 leffan julkaisu & Henrik (entiseltä nimeltä ”Vercace Henrik”)

Melodisen popin MUSAKLUBI

Katri Ylander

la 9.11.2019 19.00 Ennakko Tiketistä 13,50 / Ovelta 15


Katri Ylander tuli koko kansan tuntemaksi vuonna 2005 sijoittuen Idolsin toisella tuotantokauden kilpailussa toiseksi. Kilpailun jälkeen Katri solmi levytyssopimuksen Sony BMG:n kanssa ja kesäkuussa 2006 ilmestyi hänen omaa nimeään kantava esikoisalbumi, jonka ensimmäinen singlejulkaisu oli ”Onko vielä aikaa?”. Seuraavan ”Kaikki nämä sanat” -levyn vuoro oli lokakuussa 2007. Kolmas albumi ”Valvojat” ilmestyi vuonna 2009. Radioissa soivat edelleen hitit ”Mansikkamäki”, ”Aamuaurinkoon”, ”Välitunnilla” ja ”Valehdellaan”.

Katri palasi uudella musiikilla pitkän tauon jälkeen Suomen Musiikin Kari Hynnisen yhteydenoton kautta marraskuussa 2018 singlellä ”Sinä pärjäät” (säv.: Sami Kurppa, san.: Johanna Viksten, Lotta Salonen). Toukokuussa 2019 oli toisen singlen vuoro ja Antti Kleemolan ja Inka Nousiaisen tekemä ”Sano mulle jotain kaunista” -kappale nousi hienosti soittoon monelle radiokanavalle.

Katri tunnetaan luonnonkauniista ja vahvasta äänestään ja tunteisiin vetoavasta tulkinnastaan. Kuulijat ovat monta vuotta kaivanneet tätä upeaa laulajaa takaisin ja näin päätös paluusta sai alkunsa!

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/katri-ylander-duo-poppari-jyvaskyla-lippuja/61705

Jazz Jkl Live: Mariana Swarg Sexteto UniversalMariana Zwarg Sexteto Universal on monikansallisen värikäs kokoonpano, jonka rytmikäs musiikillinen keitos käyttää hulvattomasti pääraaka-aineinaan brasilialaista musiikkiperinnettä, jazzia ja maailmanmusiikkia. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa!

Laajalti Euroopassa ja Brasiliassa esiintynyt yhtye perustettiin vuonna 2016 juhlistamaan legendaarisen brasilialaismuusikko Hermeto Pascoalin 80-vuotisjuhlia vakiintuen pian kiinteäksi kokoonpanoksi. Yhtyeenjohtaja ja puupuhaltaja Mariana Zwarg on Pascoalin kummitytär, ja yhtye esittää Zwargin ja Pascoalin sävellyksiä.

Sexteto Universalin perustajajäseniin kuuluva perkussionisti, Jyväskylän oma poika Sami Kontola innostui Brasilian rytmeistä jo pikkupoikana. Kontola on syventynyt aiheeseen perinpohjaisesti asumalla Rio De Janeirossa pitkiä ajanjaksoja.

Mette Nadja Hansen (DEN) – laulu
Mariana Zwarg (BRA) – saksofoni, huilut
Johannes von Ballestrem (GER) – piano
Ricardo Sá Reston (BRA) – basso
Sami Kontola – perkussiot
Pierre Chastel (FRA) – rummut

JUJU

Juju on streamannut kaksi kulta levyä ”Mustavalkosta 2011” ja ”Julius Kivi On Hullu 2014”, sekä yhden tuplaplatina-singlen ”Onnelliseksi”, platina singlen ”Hullu”, sekä kaksi kulta-singleä ”Huuda” ja ”7 ämmää”. Hän on ollut ehdolla myös Emma-gaalassa vuoden hiphop-levystä.

Yhteen laskettuna artisti on streamannut eri palveluissa yli 40 miljoonaa kertaa.

QUEEN TRIBUTE by The Voice of Finland finalist Andrea Brosio & Band

A night of celebrating one of the most famous Rock band of all time with all their hit songs. Performed by The Voice of Finland 6 finalist Andrea Brosio, together with his band.

Andrea Brosio – vocals
Eero Nurmela – guitars, backing vocals
Lauri Leno – bass, backing vocals
Juha Hämäläinen – drums
Iida Häkli – keyboards, backing vocals

PUHKUPILLIT

Perjantain jazzklubi

EDU KETTUNEN – Levynjulkaisukiertue

la 23.11.2019 19.00 Ennakot Tiketistä 19,50 / Ovelta 20, jos jäljellä


Edu Kettunen esiintyy duona Popparissa levynjulkaisukiertueellaan. Edun tunnetuimpia lauluja ovat mm. ”Lentäjän poika” ja ”Autioilla rannoilla”.

Ennakkoliput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/edu-kettunen-poppari-jyvaskyla-lippuja/63671

Tervetuloa mukaan puhuttelevaan iltaan!

Jazz Jkl Live: Joona Toivanen Trio + Olli Hirvonen New Helsinki

KELLARIKLUBI

YKSITYISTILAISUUS

U. PASANEN BAND & FRIENDS

Keskisuomalaisen rytmimusiikin höyryjuna U. Pasanen Band ystävineen saapuu ja täyttää kirjaimellisesti Popparin lavan 8-henkisen blues/soul/funk/rock -ryhmittymän voimin. Luvassa taas niitä bändin tuttuja taattuja omia hengentuotteita maustettuna ripauksella klassikkoteoksia.

U. Pasanen Band:
Seppo ”U.” Pasanen – kitara
Joonas Pasanen – kitara
Juha-Antti Helama – basso
Asko Vikki – rummut
Harri Häkkinen – laulu


Friends:
Kalle Keränen – saksofoni
Antti Kettunen – saksofoni
Jyrki Lindlöf – koskettimet

Jazz Jkl Live: OddarrangJazz Jkl Liven syyskausi saa komean päätöksen rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaaman Oddarrangin levynjulkaisukonsertissa. Viidennen pitkäsoittonsa julkaisevan yhtyeen dramaattisessa musiikissa sekoittuu tyylikkästi sävyjä niin skandinaavisesta jazzista, postmodernista rockista, maailmanmusiikista kuin klassisestakin musiikista. Sitä vievät eteen päin monumentaaliset riffit, dynaaminen kerroksellisuus sekä mieleenpainuvat vahvat melodiat.

Alun perin jyväskyläläinen Olavi Louhivuori on yksi Suomen kansainvälisesti aktiivisimmista ja palkituimmista jazzmuusikoista. Mm. Joona Toivanen Triosta, Ilmiliekki Quartetista ja Alexi Tuomarila Triosta tuttu rumpali myös säveltää aktiivisesti yhtyeilleen ja välillä suuremmille orkestereille. Louhivuori on jakanut lavan monien kansainvälisten huippujen, kuten Tomasz Stankon, Lee Konitzin, Anthony Braxtonin ja Marilyn Crispellin kanssa.

Osmo Ikonen – sello ja syntetisaattorit
Ilmari Pohjola – pasuuna ja syntetisaattorit
Lasse Sakara – kitara
Lasse Lindgren – basso ja syntetisaattorit
Olavi Louhivuori – rummut ja syntetisaattorit


Kuva: Tero Ahonen

Avant Garden ja Lojohh

Avant Garden on Helsingissä kesällä 2013 perustettu rock-yhtye, joka sekoittelee musiikissaan muun muassa vaihtoehto- ja indierockia sekä Kalifornian aavikoiden stonerpsykedeliaa. Yhtyeen perustajakolmikon (Jaakko Inkinen, Teemu Kaipomäki ja Ville Hardén) mukaan lavalle ehtiessään liittyvät livejäsenet Samuli Hyvönen ja Konsta Vehkala. Bändi julkaisi omaa nimeään kantavan ensimmäisen kokopitkänsä syksyllä 2017.

Jaakko Inkinen – Laulu & kitara
Teemu Kaipomäki – Laulu & kitara
Ville Hardén – Basso
Samuli Hyvönen – Koskettimet & kitara
Konsta Vehkala – Rummut

Jo viime vuosikymmenen puolella Äänekoskella perustettu Lojohh julkaisi kolmannen albuminsa ”Tosikertomuksia havumetsien maasta” joulun alla. Bändin musiikki on tekijöidensä näköistä ja kuuloista suomenkielistä alternative rockia, jossa erään keikka-arvion mukaan on mukana ”rehtiä rock ’n’ rollia, jopa klassisen punk-sahaamisen kaikuja, energiaa ja hyökkäävyyttä”. Tarttuvia kertosäkeitä, nasevia ja humoristisia tekstejä, kolme (tai neljä) sointua ja tanssittavia rytmejä, siitä on tässä kyse. Isoimmiksi vaikuttajikseen kysyttäessä bändi nimeää Leevi and the Leavingsin, System of a Downin ja Musen.

Paolo Corveleyn – Laulu & kitara
Konsta Vehkala – Rummut & laulu
Juho Heinonen – Basso & laulu

Railroad Men

Melodisen popin MUSAKLUBI

Ossian Smith levynjulkkari + Gentle Savage

OSSIAN SMITH

Ossian Smith on Jyväskylässä asuva kitaristi-laulaja, joka yhdistelee musiikissaan sävyjä rock & rollin alkuhämäristä aina nykypäivään. Klassisista soundeista huolimatta katse on siirretty peruutuspeilistä suoraan myrskyn silmään, johon kiidetään tarttuvien biisien ja ajattoman svengin voimalla.<br<
https://www.youtube.com/watch?v=kiE7QaaUpTQ

GENTLE SAVAGE

Rock avaa karsinat. Gentle Savage kehrää kuin iso kissa, ulvoo kuin susi ja vie lampaat mennessään.

KELLARIKLUBI

Perinteiset Tapsan jamit

Blues-, rock-, ja pop-klassikoita

Marius Pirhonen – laulu, kitara
Valtteri Rouhiainen – basso
Konsta Koskinen – koskettimet
Aku Tervakangas – rummut

Perjantain jazzklubi

yksityis tilaisuus

päättyy 21.30 ja ilta jatkuu musiikin merkeissä.

Jyväskylän Talviklubi

Jyväskylän Talviklubi

Jyväskylän Talviklubi

Jyväskylän Talviklubi

Jyväskylän Talviklubi

Knipin soolokeikka

Knipin soolokeikka

varattu Dex-viihde

Jesse Kaikuranta

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-to 16-04 (03)
Pe 16-4.30 (05)
La 19-04.30 (05)
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen