Tulevat keikat

Liina Harja levynjulkaisuLIINA HARJA levynjulkaisu

Jyväskyläläinen punk/grunge-yhtye Liina Harja julkaisee debyyttialbuminsa juhlakeikalla. Levyn julkaisee Tahto Levyt.

Liina Harja on jyväskyläläinen punge-outolintu, jonka siivillä alitajunta kähmii tummaa todellisuutta ja jonka suojissa särö kohtaa sametin.

Piia Sairanen (Liina X) – laulu, kitara
Taneli Tulkki – basso
Mikko Kokki – rummut
feat. Pirta Laaksonen – laulu


http://tahtolevyt.fi/artists/liinaharja/

Kero & Valkama

Kero

Kajaanilaislähtöinen kokeellisen rockin power trio ”Kero” on hypnoottinen kamppailu synkistä suvannoista säkenöiviin rytmeihin. Laajasti eri musiikkityyleistä vaikutteita ottanut sekoitus rock riffittelystä avant-progeen nostattaa kuulijan niskavillat pystyyn.

www.facebook.com/kerosivu/Valkama on tuore jyväskyläläinen yhtye, joka soittaa omaa musiikkiaan freesisti ja fiiliksellä. Pop- jazz- ja kansanmusiikista vaikutteita saaneet biisit ovat pääosin solisti Salla Saarisalon käsialaa. Lyriikan keinoja ei kaihdeta, eikä mitään jätetä sanomatta. Kappaleiden suora ja runollinen kerronta kuvaa elämän sointia sen ylä- ja alamäissä. Kappaleet nostavat pintaan niin tunteet kuin kysymyksetkin.

www.facebook.com/Valkama

Kikka Laitinen Co. Puut, linnut ja taivas! 25 vuotta kimpassa!

pe 28.9.2018 21.30 10/12€ enn. baarilta


Kikka Laitinen Co. on lauluntekijä Laitisen luotsaama rock-yhtye joka juhlii uutta levyään Puut, linnut ja taivas sekä 25-vuotista taivaltaan samalla kokoonpanolla

Kustaa Kantelinen, kitarat
Petteri Korhonen, rummut
Mikko Yli-Knuuttila, bassot
Kikka Laitinen, biisit, koskettimet, laulu, kitarat.

Uusi levy Puut, linnut ja taivas on saanut loistavat arviot kriitikoilta, ja levyä on soitettu kosolti myös radioaalloilla. Laitinen muusikoineen käsittelee levyllään ajankohtaisia asioita kuten luonto, korruptio, köyhyys, ylidigitalisaatio ja eriarvoisuus. Ihmiset elävät erilaisissa kuplissa; rikkaat liehuvat omissa linnoissaan ja köyhä väki taistelee aktiivimallien ja byrokraattien koukeroissa kuka mitenkin. Luonnon tuhoaminen, ahneus ja rahan palvonta on vienyt länsimaisen elämäntyylin moraaliseen kuoppaan. Monet kuitenkin uskovat vielä rakkauteen, rokkiin ja tasa-arvoon. Laitinen on muusikoineen liikkeellä luonnon ja ihmisen puolesta, Bob Dylanin ja Neil Youngin hengessä.

Huuto Rock

Ennennäkemätön Huuto Rock saapuu räjäyttämään Popparin lavan kolmen paikallisen metallibändin voimin! Syyskuun harmaus unohtuu, kun jazzbaari turboahdetaan täyteen hyvää meininkiä ja energisiä lavasuorituksia! Päät pyörimään ja pittiin!

Unknown Decoy – Yhtyeen musiikissa häikäilemätön asenne ja kokeileva metalli yhdistyvät raskaaseen rockiin ja korviaviiltäviin kirkaisuihin! Luvassa on hillitön show, jossa yleisö otetaan mukaan riehumaan ja tanssimaan! Ilta on jäähyväiskeikka yhtyeen rumpalille ja toiselle kitaristille, jonka jälkeen bändi jatkaa vyöryään eteenpäin uudella kokoonpanolla!
No Use – Suoraan Jyväskylän ytimestä nouseva Skeitti-Thrash -kokoonpano, jonka keikalla voi bongata mm. kommandopipon ja leopardihousut!

https://open.spotify.com


Wrath of Persecution – Jyväskylä Rock Academyn tuella ensimäistä singleään äänittävä energinen Thrash metal -bändi jonka nopeat riffit ja mureat lauluosuudet sulattavat kuuntelijalta kasvot!

Jazz Jkl Live Fest: Mopo

to 4.10.2018 19.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Kolmepäiväisen Jazz Jkl Live Festin pöräyttää käyntiin Mopo. Vuonna 2009 perustettu kolmen energisen muusikon kollektiivi ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta. Live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu yhtye on valloittanut yleisöjä puolelleen Suomen lisäksi muun muassa Euroopassa, Väli-Amerikassa ja Afrikassa. Mopon toinen albumi Beibe sai vuoden 2015 Jazz-Emman. Mopon neljäs pitkäsoitto, tammikuussa 2018 ilmestynyt Mopocalypse on vahva kokonaisuus, jonka tunneskaala vaihtelee raivokkuudesta kauniin surumielisten sävyjen kautta kirkkaaseen onnellisuuteen. Mopocalypse on voimannäyttö, josta vastaa ystävyyteen musiikkinsa perustava, yhteen hitsautunut yhtye.

Saksofonisti Linda Fredriksson soittaa Mopon lisäksi mm. Ricky-Tick Big Bandissa ja The Northern Governorsissa. Fredrikson sai Suomen arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin Kannukset -palkinnon vuonna 2013 ja Nuoren solistin palkinnon Suomen Big Band -mestaruuskilpailuissa vuonna 2010. Basisti Eero Tikkanen on viime vuosina noussut äärimmäisen suosituksi komppaajaksi suomalaisen jazzin kentällä. Nuoren basistin monipuolisuus ulottuu niin tanssittavasta groovejazzista aina vapaan jazzin projekteihin ja hän vaikuttaa mm. yhtyeissä Mikko Innanen 10+, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri ja Sole Azul. Rumpali Eeti Nieminen on kysytty muusikko ja hänen eloisaa soittoaan kuullaan mm. yhtyeissä Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet sekä Njet Njet 9.

Linda Fredriksson – saksofonit
Eero Tikkanen – basso
Eeti Nieminen – rummut

”Trio on matkalla kohti ennennäkemätöntä ilmaisua ja maailmaa nähneen yhtyeen mahdollisuudet tuntuvat rajattomilta.”
-Venla-Venlamo Asikainen, Keskisuomalainen

”Linda Fredriksson puolestaan on kasvanut baritonin mestariksi, joka ei käytä isoa torvea mausteena vaan täysimittaisesti ja mahtavalla mielikuvituksella nyansseja pursuten. Kuin päivitetty Gerry Mulligan.”
-Jussi Niemi, Aamulehti

www.mopomopo.com

www.tiketti.fi/Jazz-Jkl-Live-Fest-Mopo-Ravintola-Poppari-Jyvaskyla-lippuja/56762

www.tiketti.fi/Jazz-Jkl-Live-Fest-Festivaalilippu-Ravintola-Poppari-lippuja/56761

Festivaalipassi sekä edullisemmat konserttiliput Tiketistä. Konserttilippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Melodisen popin Musaklubi

Nyt myös lokakuussa Musaklubi kokoontuu ja Popparibändi soittelee mielibiisejään solistien kanssa. Popparibändi Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Jussi Rantanen.

Jazz Jkl Live Fest: Jamit!Jazz Jkl Live Festin välipäivää ryydittää konserttisarjan tuottaja ja Jazz Jkl ry:n puheenjohtaja Tuomas Paukun isännöimät jazzjamit. Lava on vapaa kaikille jazzhenkisestä musiseerauksesta kiinnostuneille, ja paikallisista voimista koottu houseband on käytettävissä koko illan. Vapaa pääsy jameihin osallistuville muusikoille sekä festivaalilipun lunastaneille.


Houseband:

Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Petri Jaakonaho – basso
Touko Ruokolainen – rummut

Festivaalipassit Tiketistä.

https://www.tiketti.fi/Jazz-Jkl-Live-Fest-Festivaalilippu

Jazz Jkl Live Fest: Tuomas J. Trio & Manuel Dunkel

la 6.10.2018 19.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Jazz Jkl Live Festin kolmantena päivänä kuullaan pianisti Tuomas J. Turusen trion levynjulkaisukonsertti. Trion tähtisolistivieraana sekä uudella levyllä että keikoilla on Suomen maineikkaimpiin tenorisaksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel. Dunkel on toinen Jazz Jkl Live -konserttisarjan syyskauden pääartisteista esiintyen oman kvartettinsa kanssa 8.11. sekä nyt Turusen trion vieraana.

Nykymuotoinen Tuomas J. Trio perustettiin vuonna 2012. Elokuun lopussa julkaistun Megetme -debyyttilevyn musiikki on mielenkiintoinen yhdistelmä jazzin perinnettä sekä pohjoismaista jazzsoundia: sen sisältämistä kappaleista osa on kunnianosoituksia jazzlegendoille ja osa taas edustaa Turusen lyyrisempää puolta. Yhtyeen musiikissa korostuu herkkä kommunikointi, ja se johdattelee kuulijan nopeasti tunnelmasta ja äänimaisemasta toiseen. Suomalaisen metsän hiljainen seesteisyys sekä New Yorkin ainutlaatuinen ja monimuotoinen energia yhdistyvät Turusen näkemyksessä omintakeisella ja koskettavalla tavalla.

Yhtyeen keulahahmo Tuomas J. Turunen tunnetaan työstään aktiivisena jazzpianistina, -säveltäjänä ja -sovittajana. Hän on työskennelleyt maan parhaimpien jazzlaulajien, kuten Aili Ikosen, Elena Mindrun ja Nina Myan, yhtyeissä. Useasti maamme parhaaksi tenorisaksofonistiksi äänestetty Manuel Dunkel on saanut Pekka Pöyry -palkinnon ja Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon. Basisti Jori Huhtala ja rumpali Tuomas Timonen ovat tämän päivän kysytyimpiä muusikoita Suomen jazzkentällä.


Manuel Dunkel – saksofonit
Tuomas J. Turunen – piano
Jori Huhtala – basso
Tuomas Timonen – rummut

”Tuomas J. Turunen on vaikuttava pianisti, jolle on ominaista usein hervoton rytminkäsittely ja paisuttelujen massiiviset ja ekstaattiset tehot.”
-Pentti Ronkanen, Suomijazz.comtuomasjuhaniturunen.com

Festivaalipassi sekä edullisemmat konserttiliput Tiketistä.

Konserttilippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

SURPLUS

SURPLUS

Kesän lämmön ja valon hiipuessa syksyn epätoivoiseen synkkyyteen Surplus lisää puita takkaan toivontäyteisellä Sunny Side -EPllään. Särmikkään melodista rokkia soittava kahden miehen yhtye starttaa vuosia valmistellun Jyväskylän kiertueensa ilmaisella julkkarikeikalla Popparissa!SKODA

Mikäpä olisi parempi tapa juhlia levyjulkkareita kuin kutsua itseään mielenkiintoisempi bändi lämppäriksi! ”Skoda on suomenkielinen trio, joka pyörii jossain Killing joken ja Sydän, sydämen välimaastossa. Eka EP saatiin ulos tammikuussa ja löytyy Spotifystä sekä Bandcampista.” muotoilee bändin edustaja.

Skodan FB:
www.facebook.com/skodaband


Keikka on ilmainen. Ota kaveria kädestä ja saavu paikalle.

Monday Club: Jude FrostJude Frost on jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä, jonka debyyttikeikka kuullaan 8.10. Popparin Monday clubilla. Musiikissa tunnelmat vaihtuvat maalailevan taianomaisesta pirteän pop-soundin kautta funky grooveen. Sanoissa käsitellään ihmisen suhdetta itseensä, muihin ja koko elämään sekä sukelletaan välillä myös täysin huumorin pariin. Suurin osa kappaleista syntyi menneen kesän aikana Jude Frostin Aasian matkan jälkeen. Monet teksteistä kuvailevatkin matkalla koettuja tuntemuksia.

Jude Frost – laulu
Aaro Laitinen – koskettimet
Lauri Sintonen – kitara
Hanna Turunen – basso
Vili Kallonen – rummut
Aki Saira – saksofoni


(Kuva: Miika Ihanainen)

femme balba – DEBYYTTIKEIKKAMeillä kaikilla on haaveita, muusikoilla varsinkin. Joskus sitä kulkee pitkän matkan ja haaveet ehtivät haalistua. Onni löytyy kyllä myös pienistä ja yksinkertaisista asioista, mutta sitten kuin taikaiskusta ympäriltä löytyy juuri ne ihmiset joista olet haaveillut. Olet yhtäkkiä universumille velkaa, mutta lupaat maksaa kaiken korkoineen takaisin. femme balba on kaikkea tätä.

femme balba on uusi jyväsjyäläinen pop-yhtye, joka soittaa ensimmäisen keikkansa Popparissa. Yhtyeen materiaali on syntynyt Emma Balbatsun ja Eero Salonlahden yhteistyöstä. Emma Balbatsu on tuttu mm. viimeisimmästä Voice of Finlandista.

”Kippeet tekstit, keppeet melodiat” oli erään kuulijan tokaisu kuultuaan ensi kertaa femme balbaa. Suomenkielistä popmusaa, josta löytyy paljon modernia tyyliä mutta myös paljon sellaista minkä luuli musiikista jo kadonneen.

Liput 5 euroa ja tällä lipulla pääsee myös 11.10. Popparissa järjestettävään Le Roi yhtyeen 5-vuotisjuhlakeikalle.

Emma Balbatsu – laulu
Eero Salonlahti – kitara
Jaakko Penttilä – kitara
Aaro Laitinen – koskettimet
Kalle Saarelma – basso
Vili Kallonen – rummut


Kuva: Outi Salonlahti

Le RoiLe Roin 5-vuotisjuhlakeikka.

Megalomaaninen juhlarevyy. Isoin mahdollinen saundi ja sillä selvä. Musavideoita ja kaikkea.

Tätä spektaakkelia ei kannata missata!Edellisen päivän femme balban keikan lipulla pääset myös tälle keikalle!


Kuva: Juhani Johannsson

Perjantain Jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Henriika Steidel

Kurjat Koirat ja Lojohh

Kurjat Koirat on duosta jo viisihenkiseksi paisunut yhtye, jonka akustisvoittoiset laulut kertovat elämän nurjasta puolesta onnellisilla sattumilla säestäen. Lojohh puolestaan soittaa maanis-depressiivistä diskorokkia, joka pistää tanssijalan väkisin vipattamaan. Viimestään Lojohhin jälkeen on niin hiki, että on pakko suunnistaa baaritiskille korjaamaan nestetasapainoa.

Avant Garden ja Virgo Fuss

Avant Garden on esittänyt stonerpsykedeliasta ponnistavaa, mutta joka suuntaan kimpoilevaa rockiaan Popparissa aiemminkin. Virgo Fuss puolestaan tulee Hollolasta, ja heidän musiikkinsa karkailee pop-rockista usein pitkälle progressiivisuuden puolelle. Hyvä meininki on molemmilla bändeillä taattu, lavalla ja sen ulkopuolella.

Seppo Muhonen & Marian Petrescu

Tour: —

KELLARIKLUBI

Jazz Jkl Live: Aapo Heinonen Quintet

pe 19.10.2018 19.00 ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Energinen ja elämänmyönteinen Aapo Heinonen Quintet julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa 14. syyskuuta Ozella Musicin kautta. Luvassa on pienyhtyeelle sävellettyä modernia big band –vaikutteista musiikkia, jossa kaikuvat kirjavien tunnelmien lomassa myös balkan- ja lattarirytmit. Heinosen sävellysten läpikirjoitetut muotorakenteet pitävät otteessaan ja erilaisille pohjille rakennetut improvisoidut soolo-osuudet palvelevat sävellysiä kokonaisuuksina. Kansainvälisesti noteeratun yhtyeen musiikki yllättää sekä pirteydellään että seesteisyydellään.

Kesällä 2009 perustettu Aapo Heinonen Quintet edustaa nuorta kotimaista jazzvoimaa. Uuden TARA -albumin julkaisukiertuetta tähdittää kuulaasta ja yllätyksellisestä ilmaisustaan tunnettu, yksi maamme hienoimpiin kuuluva saksofonisti Jouni Järvelä.

Jouni Järvelä – saksofonit
Héctor Lepe – kitara
Aapo Heinonen – piano
Vesa Ojaniemi – basso
Tomi Saikkonen – rummut

”Kvintetin musisoinnille ovat ominaisia melodisuus, ilmava keveys ja myös vissi iloisuus. Heinosen jazz saattaa hyvinkin olla kaunosieluista, mutta samalla se on positiivista, eikä jumiudu siihen normaaliin suomalaiskansalliseen melankoliaan.”
-Pentti Ronkanen, KSML

”Säveltäjänä Aapo Heinonen on ensisijaisesti lyyrikko, jolla on kyky luoda kauniita, usein suorastaan hartaita, melodioita.”
-Pekka Koskivaara, Retrokkiblogiwww.facebook.com/ahqmusic

Edullisemmat konserttiliput Tiketistä.

Konserttilippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Kauko Röyhkä & The Boots

Jyväskylä Big band

LEONA

Leona viihdyttää svengaavalla musiikilla ja tyylikkäillä sovituksillaan elävän musiikin ystäviä. Ohjelmistomme koostuu tämän päivän hiteistä ja legendaarisista klassikoista. Yhtyeen musiikissa on kuultavissa suomalaista melankoliaa ja kaunetta, kuitenkaan hyvää meininkiä ja groovea unohtamatta. Musiikki on sekoitus poppia, iskelmää sekä ripaus rock-asennetta. Yhtyeen solistin, Hanna Kuparin tunteikas ja vahva tapa tulkita kappaleita sekä yhtyeen uniikki ja herkkä soundi luovat vaikuttavan kokonaisuuden.

U. Pasanen Band -levynjulkkarikeikka

Jyväskyläläisen blueskitaristin Seppo ”U.” Pasasen luotsaama U. Pasanen Band juhlistaa aikaansaannostaan eli bändin kolmatta pitkäsoittoa Popparin lauteilla. Long Long Way –nimeä kantava albumi on edellisten julkaisujen tapaan monipuolinen yhdistelmä rytmimusiikkia ja rockia sisältäen ripauksen myös uusia sävyjä. Luvassa siis sitä taattua ja hyväksi havaittua ”genrevapaata” itseään! Lavalla nähdään U. Pasanen Bandin pitkäaikaisimman miehistön (Seppo ”U.” Pasanen – kitara, Joonas Pasanen – kitara, Juha-Antti Helama – basso, Asko Vikki – rummut, Harri Häkkinen – laulu) lisäksi myös vierailijoita.

Melodisen popin Musaklubi

Marraskuun Musaklubi on tanssittavan ja kuunneltavan suomalaisen ja vähän ulkolaisenkin popin merkeissä. Popparibändi Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen ja Jussi Rantanen.

JYRMY esittää: J-M Rautiainen, Golden Lampreys, Horte

JYRMY ry tuo Poppariin lauantai-iltana poikkeuksellisen kattauksen maamme kiinnostavinta poikkeuksellista musiikkia, jossa yhdistyvät niin vaihtoehtoinen rock kuin elektroninenkin musiikki.

Psykedeelismystisiä kokemuksia takuulla tarjoilee Svart Recordsille levyttänyt Horte, jonka musiikissa voimakas post-rock kohtaa heleän unipopin. Horte on esiintynyt esimerkiksi Hollannin Tilburgissa vaihtoehtomusiikin mekkana pidetyillä Roadburn-festivaaleilla sekä viime vuonna Jyväskylän omassa Jyrockissa.

Pan Sonic coveroimassa Leadbellyä, Depeche Mode soittamassa The Birthday Partya, vai Martin Hannett tuottamassa Throbbing Gristlea? Tällaista vertailua on herättänyt vavisuttavia live-kokemuksia tarjonneen, jo kuopatun, SINKin mestareista koostuva uusi industrial-henkinen yhtye Golden Lampreys, jonka esiintymisestä ovat päässeet nauttimaan vasta ranskalaiset. Debyyttialbuminsa julkaisun myötä Golden Lampreys tekee myös ensimmäiset keikkansa kotimaassaan Suomessa, joista toinen saadaan Jyväskylän Poppariin.

Illan avaa sormionnettomuuden inspiroimana sähköbasson rajoille ja rauhoittumisen ääreen tutkimusmatkaillut, ahkerasti kotimaan ambient-festivaaleja kiertänyt ja esimerkiksi Ylen Avaruusromua-ohjelmassa useamminkin soinut Juha-Matti Rautiainen. Tämän norjalaiselle UAE Recordsille esikoisensa levyttäneen ja loppuvuodesta toisen albuminsa julkaisevan bassotaiteilijan orgaaniseen saundiin ja meditatiivisiin mutta kehittyviin äänimaisemiin on kenen tahansa miellyttävää uppoutua.

Liput: 8/0€ (Jyrmyn jäsenille ilmainen sisäänpääsy)

Jazz Jkl Live: Manuel Dunkel Quartet

to 8.11.2018 20.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel on toinen Jazz Jkl Liven syyskauden pääartisteista. Uudella kokoonpanollaan hän esittää tuoreinta ohjelmistoaan, jossa melodisuus ja jazzin perinne yhdistyvät moderneihin sävyihin. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan. Luvassa on suomalaista kvartettijazzia parhaimmillaan.

Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Viiden sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 50 albumilla ja yli 30 maassa. Dunkelille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011. Alexi Tuomarila on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzpianistejamme, ja yhtyeen juurevasta ja energisestä kompista vastaa Eero Seppä ja Jaska Lukkarinen.

Manuel Dunkel – tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Eero Seppä – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

”Valtaisa rutiini kuuluu nyt pelkästään positiivisesti instrumentin täydellisenä hallintana ja improvisaatioiden vakuuttavina suurina linjoina. Dunkel ei lavalla suuremmin elämöi eikä hetku, mutta soittimensa kanssa hän on yhtä.”
-Pentti Ronkanen, Suomijazz.comwww.manueldunkel.com

Edullisemmat konserttiliput Tiketistä.

Konserttilippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

SAMAE KOSKINEN soolo

Nuorisopalatsi

Nuorisopalatsi soittaa omintakeista häpeämättömän melodista suomenkielistä rokkia, missä särökitaran seasta kuuluu kaikuja soittajien nuoruuden esikuvista Curesta Clashiin, Hoodoo Gurusista Abbaan. Kokoonpanoon kuuluvat kitaristi-laulaja Kari Smolander, basisti Mika Remes ja rumpali JP Rainio. Nuorisopalatsin ensimmäinen versio rymisteli Jyväskylän ylioppilastalon kellarissa jo 1980-luvun puolivälissä. Erinäisten soittajavaihdosten jälkeen bändistä kuoriutui Alice in Wasteland ja laulukielikin vaihtui englantiin. Alicen tarina loppui vuonna 2008. Remes musisoi 90-luvulla myös jyväskyläläisen folkpoppoppoo Sirokon riveissä. Pitkä horrosvaiheen jälkeen ydinkolmikko kerääntyi vuonna 2017 yhteen ja alkoi tehdä uutta musiikkia. Mehevät biisit pantiin purkkiin ja nyt niitä voi kuunnella syyskuussa julkaistulla täyspitkällä albumilla ”Seitsemäs kuningaskunta”. Popparin keikka on bändin ensiesiintyminen lavalla.

Timmo Salakka Näyttö keikka

Jazz Jkl Live: William Suvanne Chess’n Jazz

to 15.11.2018 20.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


William Suvanne julkaisee kolmannen soololevynsä syksyllä 2018. Uusi albumi Chess´n Jazz yhdistää saksofonistin kaksi henkilökohtaista intohimoa: jazzmusiikin sekä shakkipelin. Chess´n Jazz tuo nimensä mukaisesti shakkipelin jazzmusiikin maailmaan; kappaleet kuvaavat tilanteita shakkipelistä tai shakkinappuloiden tunnussävelmiä, jotka heräävät eloon lavalla.

Suvanteen ketterä shakkikvintetti tekee tänä syksynä laajamittaisen kiertueen yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa. Ennen konserttia järjestetään shakkiturnaus, jonka finaali pelataan konsertin väliajalla. Pelissä on mukana myös Suomen Shakkiliitto.

Turnauksen ilmoittautumiskaavake.

William Suvanne – saksofonit
Varre Vartiainen – kitara
Mikael Jakobsson – piano
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

”Suvanne on erehtymätön: sopraanoa ja tenoria soittava fonisti osaa kiihdyttää ja rauhoittaa, soundi on rajummissa kohdissa sopivan rosoinen, balladitempoissa silkkaa hunajaa.”
-Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

“William Suvanteen “tanssilattiajatsi” vilisee vereviä sooloja!”
-Harri Uusitorppa, HSwww.facebook.com/williamsuvanneofficial/

Edullisemmat konserttiliput Ticketistä.

Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Diving Ducks

Diving ducks soittaa hyvällä fiiliksellä blues pohjaista rock musikkia.

VERY VERY BOOM BOOM!

Merette Brandt – laulu
Toni Vaalamo – kitara
Antti Stolt – basso
Kristian Ijäs – rummut

Egotrippi akustisesti

la 17.11.2018 19.00 22.50/18.50


Egotrippi juhlistaa 25-vuotista taivaltaan Jyväskylän Popparissa akustisesti! Kahdesti!!

Juhlakiertue jakautuu kolmeen ainutlaatuiseen eri teemaan: Sähköisiä klubikeikkoja, akustisia esiintymisiä riisutulla kokoonpanolla sekä yhteisesiintymiset sinfoniaorkestereiden kanssa kruunaavat yhtyeen upean 25-vuotistaipaleen!


klo 19.00 keikan ennakkoliput:
https://www.ticketmaster.fi/event/237961

klo 22.30 keikan ennakkoliput:
https://www.ticketmaster.fi/event/237975

Egotrippi akustisesti

la 17.11.2018 22.30 22.50/18.50


Egotrippi juhlistaa 25-vuotista taivaltaan Jyväskylän Popparissa akustisesti! Kahdesti!!

Juhlakiertue jakautuu kolmeen ainutlaatuiseen eri teemaan: Sähköisiä klubikeikkoja, akustisia esiintymisiä riisutulla kokoonpanolla sekä yhteisesiintymiset sinfoniaorkestereiden kanssa kruunaavat yhtyeen upean 25-vuotistaipaleen!klo 19.00 keikan ennakkoliput:
https://www.ticketmaster.fi/event/237961

klo 22.30 keikan ennakkoliput:
https://www.ticketmaster.fi/event/237975

Case Kämäräinen

Marek Konarski – Saxophone Gzregorz Tarwid – Piano Petter Asbjørnsen – Double Bass Tomi Kämäräinen – Drums
Tour: —

KELLARIKLUBI

Eteläranta /Usva/ Huojuvakuu: kolmen kovan naissolistin ilta!

Eteläranta

Etelärannassa liikutaan niin brittirokin sävyttämässä Manchesterissa kuin pikkupitäjässä, jossa soi Leevit ja Putro. Seitsenhenkisen yhtyeen ytimessä pyörivät sävellyksistä vastaava kitaristi Juha Sarkkinen sekä sanoittaja / laulaja Veera Aivio.

Etelärantaan on saattanut viime aikoina törmätä keikoilla, radiossa tai vaikkapa Oulun musiikkivideo-festivaaleilla,jossa Ihan Ok-video kilpailee kotimaisessa sarjassa.

Juoskoon Kyyneleet video: https://www.youtube.com/watch?v=OJZWKX9Ckxw Ihan Ok video: https://www.youtube.com/watch?v=FImAUpRVwaY

Huojuvakuu

Huojuvakuu soitti ensimmäiset treeninsä 2017, mutta sen tarina yltää kauemmas. Jasmin ja Jarkka ovat tehneet yhdessä biisejä ja etsineet intiimien tarinoiden, indie-henkisten melodioiden ja progahtavien sointukulkujen uutta urbaania sielunmaisemaa jo vuodesta 2011 alkaen. Työn tulokset jäivät julkaisematta kun Jasmin päätti liittyä vahvistamaan Aikakonetta ja Jarkka keskittyi muihin hankkeisiin. Näiden hankkeiden kivijalan ja yhteistyötahon muodosti luottorumpali – Artsi. Keväällä 2018 tiimiin liittyi Teemu ja kokoonpano oli valmis. Ensi tahdeista alkaen oli selvää, että Teemun luontainen rock-klangi oli juuri se viimeinen elementti, joka nosti biisien tarinat lentoon. Sillä lennolla ollaan edelleen.

http://www.huojuvakuu.com/

Usva

Lyyristä Electro / Fuusio / Pop -musiikkia, joka ammentaa vaikutteita läheltä ja kaukaa, folkista trip hopiin ja Zimbabwesta Berliiniin

https://www.youtube.com/watch?v=QVU9YNyuQlc

Sini Pajunen ja Petrescut jazzstankkuja

Joplin

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu; Arto Hautanen, kitara; Mikko Hämäläinen, rummut; Juha Tolvanen, basso

Alakukkolan Valinta

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen III

to 29.11.2018 19.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Suomen kysytyin jazzkitaristi esitteli uuden kokoonpanonsa Teemu Viinikainen III:n vuoden 2016 Pori Jazzeilla. Yhtyeen syksyllä 2017 julkaistu esikoislevy on kerännyt kriitikoilta vuolaasti kiitoksia sekä Jazz-Emma -ehdokkuuden. Bändin sointiväriä hallitsevat Viinikaisen moniulotteiset kitarasoundit ja kosketinsoittaja Mikael Myrskogin Rhodes ja Moog. Vaikka yhtyeen fuusiojazz on saanut vaikutteita jazzin ja rockin eri vuosikymmeniltä, säilyttää se soittajien vahvoilla persoonallisuuksilla sävytettynä oman raikkaan otteensa.

Teemu Viinikainen kuuluu tämän päivän jazzkitaristien kansainväliseen parhaimmistoon. Kosketinsoittaja Mikael Myrskog palkittiin elokuussa Euroopan yleisradioyhtiöiden järjestämän nuorten jazzmuusikoiden yhtyekilpailun nuorena solistina. Joonas Riippa tunnetaan nopeasti reagoivana ja energisenä luottorumpalina, jolta luonnistuu niin svengaava komppaus kuin vapaa improvisointi ja maalailevampikin tyyli.

Teemu Viinikainen – kitara
Mikael Myrskog – koskettimet
Joonas Riippa – rummut

”He is among the top twenty jazz guitarists in the world.”
-Stuart Nicholson, Jazzwise

”Albumi on eittämättä syksyn tärkeimpiä kotimaisia jazzjulkaisuja.”
-Venla-Vanamo Asikainen, KSMLwww.teemuviinikainen.com

Edullisemmat konserttiliput Ticketistä.

Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Yksityistilaisuus

Yksityistilaisuus 18-21.30

Vibravox

Vibravox- pitkän linjan bilebändi Päijänteen laulumailta lähinnä privabileitten maailmasta, mutta nyt kaikkien saatavilla. Tää se päivä on! Popparin Vappuetkoille Vibrat surisevat Jytämusaa yli 20 vuoden bilebändikokemuksella. Illan kattauksesta löytyy discoa menneiltä ajoilta, pistäydytään Punkin maailmassa, makustellaan suurimpia hittejä kotimaasta ja ulkomaan elävien alueilta, aikamatkataan eri vuosikymmenille sekä jytätään kannat kattoon ja räjäytetään neonvalopankki. Jytää beibit, Jytää!

Sami Pekkarinen- rummut, laulu Leena Pekkarinen- koeksettimet, laulu Jyrki Ijäs- basso, laulu Samuli Liekkinen- kitara, laulu Olli Liimatainen- kitara, laulu
Tour: —

Tomi Leino Trio

TUOMO DAHLBLOM BAND

Melodisen popin Musaklubi

Joulukuinen Musaklubi on perinteisesti stemmalaulun iloa, eli Steeples pikkujoulu. Solistivieraitakin voi tulla…Steeples Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen.
Tour: —

KELLARIKLUBI

LA Heat

LA Heat

Jazz Jkl Live: Signe

to 20.12.2018 19.00 Ennakot Tiketistä 9,5/13,50€, ovelta 10/15€


Jazz Jkl Liven syyskauden päättävä lauluyhtye Signe vie jazzilmaisua uusille urille poikkeuksellisen instrumentaation, neljän naisvokalistin ja kontrabasson, muodossa. Yhtyeen iholle tuleva laulumusiikki kulkee jazzin, nykymusiikin ja kuunnelman rajapinnoilla, ja sen tunnelmat vaihtelevat aina lyyrisesta kaihosta hyvinkin iloisiin ja svengaaviin säveliin. Lauluyhtyeissä on ainutlaatuista herkkyyttä ja liikuttavuutta, eikä Signe tee tässä poikkeusta.

Yhtyeen jäsenet ovat tutustuneet Helsingissä opiskellessaan Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Nykyisellä kokoonpanollaan vuodesta 2015 toiminut yhtye julkaisi EP-albumin Signe loppuvuodesta 2017. Parhaillaan Signe valmistelee ensimmäistä kokopitkää albumiaan, joka koostuu yhtyeen itse säveltämästä ja sanoittamasta materiaalista. Levy julkaistaan tammikuussa 2019.

Riikka Keränen – laulu
Selma Savolainen – laulu
Josefiina Vannesluoma – laulu
Kaisa Mäensivu – laulu ja kontrabasso


”These tautly-connected quartet of vocalists – one being bassist-vocalist Kaisa – conjured up a compelling and malleable ensemble identity, moving between folk music links to classical and jazz sonorities, and more experimental touches. The sum effect was quite stunning, and ear/mind-opening.”
-Josef Woodard/AllAboutJazz.com

“Neljän naisäänen ja kontrabasson yhdistelmä on todella mielenkiintoinen ja uudenlainen.”
-Jere Elo/Kohta Jazziiwww.vocalssigne.com

Edullisemmat konserttiliput Ticketistä.

Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

ANDREA BROSIO & WHITE CLOUD FIRE, SURPLUS

Voice of Finland 6 finalist Andrea Brosio & White Cloud Fire will perform at Poppari on December 21th, Friday, supporting the upcoming of their debut album ”So Far So Good On Planet Earth”, scheduled to be released by the end of the year.

On the same night Surplus will perform on stage as well.

Klo 22:00 – Surplus Klo 23:00 – Andrea Brosio & White Cloud Fire

www.thewhitecloudfire.com

www.facebook.com/surplusmusic/

Let´s Eppelin & 70´s Show,

Let´s Eppelin & 70´s Show, perinteinen Uuden Wuoden Söy 31.12.2018

Let´s Eppelin päästää ilmoille isäbändiään Led Zeppeliniä jo 29 vuoden kokemuksella ja 70´s Show huolellisen valikoiman 1970-luvun rock-klassikoita.
 Iltamat alkavat jo klo 21.30 historiallisen hauskalla puolituntisella, kun videotykitetään otteita Eppelinin ”Wanna Boogie” -albumin julkkarista 3.5.1996. Mukana mm. Sari ”Hapsu Haapasalo, Jarmo Hovi, Riku Kettunen ja Veltto. Unohtamatta illan päätähtiä…


Jorma Hietamäki (laulu)
, Jukka Viitasaari (kitara), 
Juha-Antti Helama (basso), 
Pasi Pekkarinen (rummut), Miika Tarvainen (kitara ja laulu)

Dixie Fried

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast ( One Size Fits All )

Vuonna 2004 perustettu Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast juhlistaa 10­-vuotista taivaltaan tekemällä viiden konsertin mittaisen kiertueen vuoden lopulla.

Frank Zappan musiikille omistautuva helsinkiläinen kokoonpano konsertoi joulukuussa myös Popparissa. Harvakseltaan keikkaileva yhdeksänhenkinen yhtye on esiintynyt aiemmin mm. Keitelejazzin pääkonsertissa 2011 yhdessä Jethro Tullin kanssa, sekä Jyväskylän Lutakossa joulukuussa 2012. Keskisuomalainen arvioi Lutakon konserttia näin: ”Supisuomalainen Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast omistautuu sitkeästi mestarin musiikille, ja tekee sen vakuuttavan kunnianhimoisesti, mutta samalla myös Zappan usein rasvaiseksi äityneellä huumorilla ilakoiden…näin huolella rakennetun produktion tuominen Suomen keikkapaikoille on melkoinen kulttuuriteko.”

Yhtyeen jäsenet ovat tuttuja monesta eturivin yhtyeestä, mm. My First Band, Jätkäjätkät, Vesterinen yhtyeineen, Asa & Band, Puppa J & Ituhipit, Dumari & Spuget ja Blosarit, Hidria Spacefolk, Yölintu, Yona & liikkuvat pilvet, Tanguedia Quintet, Riku Niemi Orchestra ja UMO.

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast on

Antti Koivula (laulu), Janne Toivonen (trumpetti), Petteri Hietamäki (saksofoni), Antti Hermaja (pasuuna), Olli Kari (marimba, vibrafoni), Iikka Kotaja (koskettimet, laulu), Mikko Enqvist (kitara), Antti Kivimäki (basso, laulu), Joni Leino (rummut) ”

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Jazz jamit avaa House Band

Jyväskylän Talvi 50v, Jazz ilta Sini Pajunen& Petrescut

Biilie Holydayn tunnelmissa

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Jyväskylän Talven Musaklubi/the Breed plays Pekka Pohjola

a HEAVY JAZZ – the Breed plays music of Pekka Pohjola”. Kokoonpanossa ovat kotimaamme eturivin monipuoliset, tyylien muutoksien taitavat virtuoosimuusikot, jotka esiintyvät niin kotimaassa kuin muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Jäsenet ovat Jukka Iisakkila – Jaan Wessmann – Aki Lääkkölä – Niko Ronimus sekä Ville Ojanen.
<br< Jukka Iisakkila on Steve Vain arvostettu yhteistyökumppani, Jaan Wessman Mike Keneallyn, Aki Lääkkölä Absoluuttisesta Nollapisteestä, Ville Ojanen rokkaavan maailmanmusiikin kansainväliseltä huipulta…

Muun muassa Ville Ojanen sekä Jukka Iisakkila ovat Emma -palkittuja sekä Emma -ehdokkaita viime vuosilta.

Jyväskylän Talvi 50v/ Musaklubi

Yksityistilaisuus ”Viis viidestä kympistä”- konsertti

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma-to 16-03 (05)
Pe 16-4.30 (05)
La 19-04.30 (05)
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen