Tulevat keikat

Robin Banerjee Ska Jazz QuartetRobin Banerjee (Lontoo) on 30-vuotisen uransa aikana kiertänyt maailmaa lukuisissa erilaisissa kokoonpanoissa. Hänet tunnetaan mm. Amy Winehousen yhtyeestä ja Tampere Jazz Happeningissä 2004 esiintyneessä reggae-jazz -yhtyeessä Jazz Jamaica.

Banerjee tuo Suomeen keväällä 2019 uuden projektinsa Robin Banerjee Ska Jazz Quartet. Kvartetti versioi kuuluisia jazz- ja reggaekappaleita kokoonpanolla kitara, basso, piano ja rummut. Odotettavissa on energinen show täynnä vahvoja sooloja ja kiehtovaa rytmiikkaa skan, reggaen, soulin ja jazzin henkeen!

Robin Banerjee – kitara
Samuli Rautiainen – piano
Iiro Kautto – basso
Jaakko Pöyhönen – rummut

Paul Oxley Duo (feat. Rob Dominis)

pe 22.3.2019 19.00 12/10 ennakko


Paul Oxley ja pianisti Rob Dominis soittavat akustisen keikan Popparissa! Illan aikana luvassa on Paul Oxley’s Unitin kappaleita, tuntemattomampia helmiä ja muutamia covereita.

Ghetto Party 10v ComebäkTOHTORI GETTO
MATALA PROFIILI
KERHOKERHO
(Vapaa Radikaali, Hokkenheim, Rehtori ja Pandemonium)
R2ISDJ2

K18

hevos- ja junatatuoinneilla puoleen hintaan sisään.

#GP10V 2009-2019

Antti Lähdesmäki Trio

Kööpenhaminassa asuva pianisti Antti Lähdesmäki tuo entiseen kotikaupunkiinsa trion, jonka ohjelmisto koostuu edellissyksyn aikana Göteborgissa syntyneiden sävellysten ympärille. Suomessa mukana vaikuttavat luontevasti luottomiehet Ilkka Oksanen rumpujen takana ja Ari-Pekka Kauppinen basson varressa.

Kahden setin aikana trio johdattaa omien kappaleidensa sekä valikoitujen lainojen välityksellä kuulijaa musiikillisten maailmojen välillä, eikä yllätyksiltä varmasti vältytä – ei lavalla eikä sen ulkopuolella.

Katiska feat Marc Bernstein

Katiska on kvintetti, joka ottaa vaikutteita suomalaisesta folkmusiikista ja modernista jazzmusiikista. Mukana on omaa musiikkia ja uudelleensovitettuja suomalaisia sävelmiä. Musiikista paistaa vahvasti rock-vaikutteet ja kokeilunhaluisuus. Yhtye on perustettu vuonna 2017, kun vaihtojakso Tanskassa toi soittajat yhteen.

https://www.facebook.com/katiskaband/Marc Bernstein (s.1961) on newyorkilaissyntyinen saksofonisti, säveltäjä, tuottaja ja kouluttaja. Hän on vaikuttanut Euroopan jazzkentillä yli 20 vuoden ajan, ja ennen sitä 10 vuoden ajan New Yorkissa. Hän on uppoutunut kirjoittamaan monenlaista musiikkia omille projekteilleen, kuten KIBRICK, Good People, Out Of The Blue, Radical…but NOT…Fanatical, Voice and Baritone, Cameron/Bernstein 5 ja Our Colours.

Bernstein on syntynyt Brooklynissä ukrainalais-puolalaiseen maahanmuuttajaperheeseen, ja hänet tunnetaan laajalti hänen omaperäisestä soitostaan ja mukaansatempaavasta lavapreesensistään, joka on saanut vaikutteita hänen isovanhempiensa historiasta Itä-Eurooppalaisina maahanmuuttajina, jotka muuttivat Amerikkaan aloittaakseen uuden elämän 1900-luvulla. Heidän pakomatkansa, juurensa, kulttuurinsa, musiikkinsa ja perinteensä vaikuttavat vahvasti Bernsteinin elämään ja musiikkiin. Bernstein on soittanut ja äänittänyt yhtyeenjohtajana lukuisten muusikoiden kanssa, kuten Tom Harrell, Billy Hart, Billy Cobham, David Kikoski, Bob Moses, Marc Ducret, Jacob Anderskov, Anders Trentemøller, Kasper Tranberg, Stefan Pasborg…

https://www.marcbernstein.net/

KELLARIKLUBI

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Martti VesalaPerjantain jazzklubi saa maaliskuussa vieraakseen Jyväskylästä kotoisin olevan, Helsingissä jazztrumpetistin uraa luovan Martti Vesalan. Luvassa on tribuutti jazzmusiikin vaikutusvaltaisimmalle hahmolle Miles Davisille, ja Popparissa kuullaan Davisin tuotannon tunnetuimpia, erityisesti 1950- ja 60 -lukujen levytyksien klassikoita.

Uransa 1940-luvulla Charlie Parkerin yhtyeen riveissä aloittaneen Miles Davisin (1926-1991) ura jazzmuusikkona hakee vertaistaan. New Yorkiin vasta parikymppisenä muuttanut Davis soitti alusta asti aikansa kovimmissa pienyhtyeissä. Pelkkää bebop-trumpetistia Davisista ei koskaan sulkeutunut; vasta 23-vuotiaana hän oli kehittelemässä uutta cool jazz -tyylisuuntaa ”Birth Of The Cool” -levytyksellään. Sama taiteellinen uteliaisuus leimasi koko Davisin viisi vuosikymmentä kattanutta uraa, aina 1950-luvun hard bop -levytyksistä kokeellisempaan 1960-luvun post bop –tyyliin sekä sähköiseen kauteen 1970-luvulta alkaen.

Trumpetisti ja säveltäjä Martti Vesala (s.1981) edustaa suomalaisen jazzin nuorempaa sukupolvea. Hänet tunnetaan sekä lahjakkaana trumpetistina että taitavana säveltäjänä, sovittajana ja musiikkipedagogina. Vesala oman Soundpost Quintet -yhtyeen kaksi levytystä on julkaistu saksalaisen jazziin erikoistuneen Ozella Music –levy-yhtiön toimesta.

Popparin Perjantain jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu neljän sukupolven yhtye saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin. Jazz Jkl Collectiven muodostavat kitaristi Tuomas Paukku, pianisti Marian Petrescu, basisti Pekka Törmänen ja rumpali Kasper Halttunen.

Martti Vesala, trumpetti
Tuomas Paukku, kitara
Marian Petrescu, piano
Pekka Törmänen, basso
Kasper Halttunen, rummut

Mr. HMr. H on Lahtelainen neljän miehen puoliakustinen kokoonpano. Mr. H on saanut erityisesti kiitosta kappaleidensa tarttuvista melodioista, upeista stemmoista ja kauniista harmonioista.

Yhtyeen musiikki on helposti lähestyttävää, tarjoten samalla kokeneemmallekin musiikin harrastajalle mielenkiintoa. Mr. H:n poikkeuksellisen kaunis saundi rakentuu yhtyeen solistin Henri Sakin samettisen pehmeästä lauluäänestä, kappaleiden monista rytmisistä ja harmonisista kerroksista, kauniista stemmalaulusta, ja viimeisen silauksen luo perinteisen rumpusetin kovaaminen cajonilla.

Henri Sakki – laulu/cajon
Ari-Pekka Mälkiä – piano/Laulu
Matias Luoto – kitara
Riku Miettinen – basso

MEIJU SUVAS

la 30.3.2019 19.00 17/15 Ennakko ticketmasterista
Meiju Suvas on tähti, joka on tuikkinut Suomen viihdemaailman huipulla jo 35 vuotta. Meijusta on vuosien saatossa kehkeytynyt monipuolinen artisti, joka hallitsee kevyenmusiikin tyylilajit laidasta laitaan. Meiju on tyylitaituri ja erinomainen tunnelmanluoja.

Vuonna 2019 Meiju kiertää 60-juhlavuotensa tiimoilta tiiviisti ympäri Suomea tarjoten laajan läpileikkauksen upeasta tuotannostaan. Jyväskylän Poppariin Meiju saapuu tuplakeikan merkeissä!

Ennakkoliput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/meiju-suvas-60v-juhlakeikka-lippuja/250215

MEIJU SUVAS

la 30.3.2019 22.30 17/15 Ennakko ticketmasterista
Meiju Suvas on tähti, joka on tuikkinut Suomen viihdemaailman huipulla jo 35 vuotta. Meijusta on vuosien saatossa kehkeytynyt monipuolinen artisti, joka hallitsee kevyenmusiikin tyylilajit laidasta laitaan. Meiju on tyylitaituri ja erinomainen tunnelmanluoja.

Vuonna 2019 Meiju kiertää 60-juhlavuotensa tiimoilta tiiviisti ympäri Suomea tarjoten laajan läpileikkauksen upeasta tuotannostaan. Jyväskylän Poppariin Meiju saapuu tuplakeikan merkeissä!

Ennakkoliput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/meiju-suvas-60v-juhlakeikka-lippuja/250215

Gradian Pop/Rock workshops

Extraspecial Catboys – Vilpertti Salmisen B-tutkintokonsertti

Extraspecial Catboys on Vilpertti Salmisen B-tutkintoa varten koottu poppoo, joka soittaa kitarapainotteista ja progevivahteista fuusiojazzia kuuluisilta kitaravirtuooseilta. Tilaisuus sisältää vauhtia sekä vaarallisia tilanteita ja ohjelmisto vaihtelee aina vanhanliiton John Scofieldista uudemman sukupolven Mark Lettieriin.

Bändissä:

Vilpertti Salminen – Sähkökitara
Riku Haapala – Sähköbasso
Ville Mikkola – Rummut
Ossi Peltoniemi – Kiipparit

Pekka Oravuo yhtyeineen (tutkintokonsertti)

Pekka Oravuo – kitara
Mika Heinonen – koskettimet
Ari Mustonen – basso
Henry Lightfoot – rummut
Aino Vuorenmaa – laulu
Laura Helander – saksofoni

Jazz Jkl Live: Jean Erik

Iisalmelaislähtöinen kontrabasisti Janne Tuovinen on koonnut yhteen lempimuusikkonsa tulkitsemaan hänen musiikkiaan. Vuonna 2017 perustettu Jean Erik tuo esiin Tuovisen vahvuudet muusikkouden ohella myös säveltäjänä. Soittajisto koostuu nuorista kansainvälistä mainetta niittäneistä muusikoista ja säveltäjistä.

Jykevät riffit, kollektiiviset vapaat osuudet sekä raikkaat harmoniat kuljettavat tarinaa läpi monitasoisen rytmikkään polun. Tuovinen kuvaa musiikkiaan pohjoismaiseksi jazziksi höystettynä modernilla äänimaisemalla. Jean Erik julkaisee debyyttialbuminsa ”This Is Jean Erik’” maaliskuussa, ja konsertti on osa yhtyeen levynjulkaisukiertuetta.

Janne Tuovinen – kontrabasso & efektit
Pauli Lyytinen – saksofonit, syntetisaattori
Artturi Rönkä – piano, syntetisaattori
Anssi Tirkkonen – rummut


www.jeanerik.com

Melodisen popin MUSAKLUBIMusaklubi palaa vuoteen 1958, jolloin Cliff Richard ja the Shadows levyttivät kappaleen Move it. Ilta on siis tribuutti kitaramusiikin ykkösbändille ja heidän hittejä kuullaan niin instrumentaalina kuin laulettunakin. Onhan se hienoa, että yli 60 vuotta sitten aloittanut bändi ja laulaja jatkavat edelleen uraansa ja tätä esimerkkiä seuraavat myös Jyväskylän pop-pioneerit.

Popparibändi:

Veksa Nyberg
Eki Paananen
Arska Vesterinen
Pepe Hämäläinen
Ari Oinonen.

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

Marius Pirhonen Band + FAYA

Marius Pirhonen Band

Jyväskyläläisellä kitaristi-laulaja Marius Pirhosella oli visio täydellisestä suomipop-bändistä, ja Marius Pirhonen Band perustettiin syksyllä 2016. Musiikissa on kuultavissa mm. Eppuja, brittipoppia ja 80-luvun Amerikkaa. Esikois-EP ilmestyi syksyllä 2017. Keväällä Ylen levylautakunnassa mm. Kasmir arvoi jyväskyläläispopparin musiikkia, ja Jyrki Koskenseppä puhui nuoresta Martti Syrjästä. Tällä hetkellä Marius työstää toista EP:tään.

Marius Pirhonen Spotifyssä

https://www.facebook.com/mariuspirhonenband/

https://www.instagram.com/mariuspirhonenmusic/
FAYA :

”Mimmiräppiä emme ole, runozappaksi emme halua tulla. Olkaamme siis FAYA.”

Instagram: @fayasomessa

Niko Rimbacher Jam Night

Henri Tikkalan B-tutkinto

Waaw Africa Festival

pe 12.4.2019 22.00 13/10 ennakko, ovelta 15/12


Waaw African festivaali on täällä taas!

Festivaali on muuttunut uusien ideoiden ja uuden ohjelman myötä tapahtumaksi, jota et halua jättää väliin!

Tällä kertaa festivaali siirtyy elävän musiikin baariin Poppariin, joka on täynnä elämyksiä. Haluamme tuoda lisämaustetta tarjoamalla upeiden Länsi-Afrikan esitysten lisäksi myös upeita nykyajan bändejä, jotka tarjoavat uusia makuja ja sävyjä!

Tule kanssamme 12.–13.4.2019 Poppariin joko yhdeksi tai kahdeksi yöksi nauttimaan unohtumattomista esityksistä, musiikin rytmistä ja tanssista läpi yön kunnes aurinko nousee!

Yhden päivän liput:
Ennakko: 13/10€ (opiskelijat)
Ovelta: 15/12€ (opiskelijat)

Kahden päivän liput (myynnissä ainoastaan ennakkoon): 25/19€ (opiskelijat)

One-day tickets:
Advance tickets: 13/10€ (students)
At the door: 15/12€ (students)

Two-day tickets (sold exclusively in advance): 25/19 (students)
Varaukset/Reservations sähköpostitse: ticket@waawafrica.com

OHJELMA

Perjantai 12.4.

Malang Cissokho Quartet Ambiance (Senegal/Suomi) Malang työskenteli mm. kuulun Youssou N’Dourin yhtyeessä ja Suomessa hänet muistetaan mm. Piirpauken, Cool Sheiksin ja Riddim Raidersien riveistä. Parhaiten Malang varmasti tunnetaan kuitenkin J. Karjalaisen Electric Sauna -yhtyeestä ja etenkin ”Väinö”-hitin kauniista kora- ja lauluosuuksistaan. Malang on tehnyt Suomessa myös viisi omaa CD:tä.

– Malang Cissokho (Senegal/Suomi)
– Embele (Cuba/Spain/Venezuela/Suomi)
– Es-Ow Ridial Band (Senegal/Cameroon/Suomi)
– Frankosun And The Family (Benin/Suomi)
– DJ SET Waaw Africa Productions

Lauantai 13.4.2019

Sakari Kukko Afro Chamber

Sakari Kukko on suomalaismuusikko, joka tunnetaan parhaiten vuonna 1974 perustamastaan Piirpauke-yhtyeestä. Tämä kansainvälistäkin suosiota nauttinut legenda tuo Waaw Africa Festivalille oman Sakari Kukko Afro Chamber -yhtyeensä. Sen musiikki pohjautuu vahvasti länsi-afrikkalaiseen grioottiperinteeseen, mutta samalla se on modernia sulkien syleilyynsä kaiken sen ammattitaidon ja kokemuksen, jonka trion muusikot ovat kukin tahollaan hankkineet. Vaikutteet ovat siis moninaiset – jopa siinä määrin, että niiden luetteleminen olisi mahdotonta.

– Sakari Kukko Afro Chamber (Suomi/Senegal)
– Afrotysonia (Senegal/Suomi)
– The Shameless Shongololo Band (South Africa/Tanzania/Suomi)
– Mama Africa (Senegal/Suomi)
– Tikeh (Suomi)
– DJ SET Waaw Africa Productions

Lipunmyynti ovella alkaa molempina päivinä klo 21.30 ja ensimmäinen bändi aloittaa klo 22.30.
Ticket sales at the door start at 21:30, first band at 22:30.

Waaw Africa Festival

la 13.4.2019 22.00 13/10 ennakko, ovelta 15/12


Waaw African festivaali on täällä taas!

Festivaali on muuttunut uusien ideoiden ja uuden ohjelman myötä tapahtumaksi, jota et halua jättää väliin!

Tällä kertaa festivaali siirtyy elävän musiikin baariin Poppariin, joka on täynnä elämyksiä. Haluamme tuoda lisämaustetta tarjoamalla upeiden Länsi-Afrikan esitysten lisäksi myös upeita nykyajan bändejä, jotka tarjoavat uusia makuja ja sävyjä!

Tule kanssamme 12.–13.4.2019 Poppariin joko yhdeksi tai kahdeksi yöksi nauttimaan unohtumattomista esityksistä, musiikin rytmistä ja tanssista läpi yön kunnes aurinko nousee!

Yhden päivän liput:
Ennakko: 13/10€ (opiskelijat)
Ovelta: 15/12€ (opiskelijat)

Kahden päivän liput (myynnissä ainoastaan ennakkoon): 25/19€ (opiskelijat)

One-day tickets:
Advance tickets: 13/10€ (students)
At the door: 15/12€ (students)

Two-day tickets (sold exclusively in advance): 25/19 (students)
Varaukset/Reservations sähköpostitse: ticket@waawafrica.com

OHJELMA

Perjantai 12.4.

Malang Cissokho Quartet Ambiance (Senegal/Suomi) Malang työskenteli mm. kuulun Youssou N’Dourin yhtyeessä ja Suomessa hänet muistetaan mm. Piirpauken, Cool Sheiksin ja Riddim Raidersien riveistä. Parhaiten Malang varmasti tunnetaan kuitenkin J. Karjalaisen Electric Sauna -yhtyeestä ja etenkin ”Väinö”-hitin kauniista kora- ja lauluosuuksistaan. Malang on tehnyt Suomessa myös viisi omaa CD:tä.

– Malang Cissokho (Senegal/Suomi)
– Embele (Cuba/Spain/Venezuela/Suomi)
– Es-Ow Ridial Band (Senegal/Cameroon/Suomi)
– Frankosun And The Family (Benin/Suomi)
– DJ SET Waaw Africa Productions

Lauantai 13.4.2019

Sakari Kukko Afro Chamber

Sakari Kukko on suomalaismuusikko, joka tunnetaan parhaiten vuonna 1974 perustamastaan Piirpauke-yhtyeestä. Tämä kansainvälistäkin suosiota nauttinut legenda tuo Waaw Africa Festivalille oman Sakari Kukko Afro Chamber -yhtyeensä. Sen musiikki pohjautuu vahvasti länsi-afrikkalaiseen grioottiperinteeseen, mutta samalla se on modernia sulkien syleilyynsä kaiken sen ammattitaidon ja kokemuksen, jonka trion muusikot ovat kukin tahollaan hankkineet. Vaikutteet ovat siis moninaiset – jopa siinä määrin, että niiden luetteleminen olisi mahdotonta.

– Sakari Kukko Afro Chamber (Suomi/Senegal)
– Afrotysonia (Senegal/Suomi)
– The Shameless Shongololo Band (South Africa/Tanzania/Suomi)
– Mama Africa (Senegal/Suomi)
– Tikeh (Suomi)
– DJ SET Waaw Africa Productions

Lipunmyynti ovella alkaa molempina päivinä klo 21.30 ja ensimmäinen bändi aloittaa klo 22.30.
Ticket sales at the door start at 21:30, first band at 22:30.

Antti Huhdan ja Tuukka Peltomäen tutkintokeikat

Laura Sippola &Tuki


Laura Sippolan ura on omintakeinen. Hän laulaa niin äänellään kuin pianollaan. Seitsemäs soolojulkaisu Intermezzo keräsi edeltäjiensä lailla kehuja ja vakiinnutti Sippolan paikkaa Suomen laulaja-lauluntekijöiden kärkikaartissa. Hänen lauluissaan folk ja jazz sekoittuvat pettämättömään melodiantajuun ja omintakeisiin sanoituksiin.

Laura Sippola – laulu, piano ja sävellykset
Peter Engberg – kitarat
Tuure Koski – basso
Kepa Kettunen – rummut

Antti Noponen & Heikki Frilander & ILLU-Band -muistokeikka

to 18.4.2019 22.00 8/50 OAJ:n jäsenkortilla


ILLU-Band (1983- ) kunnioittaa perustajajäseniensä vokalisti Antti Noposen (1958-2018) ja saksofonisti Heikki Frilanderin (1958-2018) muistoa perinteisellä kiirastorstain keikalla.

Antti Lipponen – laulu
Antti Kleemola – laulu
Wälly Välimaa – laulu & trumpetti
Juha Holma – sormiot & laulu
Lothar Varstala – perkussiot
Jorma Lehtola – rummut
Pekka Lampinen – basso
Jukka Viitasaari – kitara
Harri Koivisto – kuningastrumpetti
Jukka Pitkänen – trumpetti
Martti Peippo – saksofoni
Antti Kettunen – saksofoni
Mikko Saikkonen – saksofoni

Liput 8 €, OAJ:n jäsenkortilla 50 €

GOOD JAZZ FRIDAY: OLAVI LOUHIVUORI SUPERPOSITION! + JAZZ JKL COLLECTIVE

Pitkäperjantaina alkuillassa Jazz Jkl Live -konserttisarja ja Perjantain jazzklubi yhdistävät voimansa. Perjantain jazzklubia isännöivä Jazz Jkl Collective esiintyy laulajatar Heidi Ilveksen kanssa ja rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuori tuo kotikaupunkiinsa uuden Superposition! -kokoonpanonsa.

Kvanttifysiikan ihmeellisten löydösten mukaan nimetty Superposition! on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama tuore kvartetti, joka ammentaa free jazzin ja improvisaation perinteestä, jossa kaikuja voi kuulla mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon kvarteteista. Louhivuori on koonnut ympärilleen ryhmän lahjakkaimpia nuoria suomalaisia jazzmuusikoita, joita kaikkia yhdistää seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Yhtyeen saksofonisteina soittavat Mopo-yhtyeestä tuttu Linda Fredriksson ja Lontoossa nykyisin opiskeleva Adele Sauros.

Adele Sauros – saksofoni
Linda Fredriksson – saksofoni
Mikael Saastamoinen – kontrabasso
Olavi Louhivuori – rummut

”Nyt täytyy todella toivoa, että klubit ja festarit löytävät Superposition!-yhtyeen, ettei se jää musahistorian lehdille mielenkiintoisena jazzkokeiluna, joka vain tuli ja meni. Niin on käynyt liian monelle uskalikolle myös Suomi-jazzissa.”
– Antti Suvanto/Jazzrytmit.fiHuhtikuun Perjantain jazzklubilla luvassa on saksofonisti Wayne Shorterin valikoituja sävellyksiä, kun solistivieraaksi saapuu Jyväskylästä kotoisin oleva, tällä hetkellä Helsingissä vaikuttava jazzlaulaja ja säveltäjä Heidi Ilves.

Art Blakeyn ja Miles Davisin yhtyeistä ponnistanut Wayne Shorter kuuluu jazzmusiikin merkittävimpiin pioneereihin. Useat Shorterin elegantit kappaleet ovat vakiinnuttaneet paikkansa jazzstandardeina, joita kuullaan nyt Ilveksen sanoittamana ja laulamana.

Heidi Ilves on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin yliopistosta. Laulajatar tiedetään myös myös ahkerana ja kunnianhimoisena säveltäjänä.

Popparin Perjantain jazzklubeilla on kuultu kuukausittain teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu neljän sukupolven yhtye saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin. Jazz Jkl Collectivessa loistaa kansainvälisesti korkealle arvostettu pianisti Marian Petrescu, 17-vuotias superlahjakkuus Kasper Halttunen rummuissa, oman sukupolvensa kärkimuusikoihin lukeutuva kitaristi Tuomas Paukku sekä pitkän linjan luottobasisti Pekka Törmänen.

Heidi Ilves – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

”Jazz Jkl Collective -yhtye on kitaristi Tuomas Paukun neronleimaus…Yksi jazzkulttuurin hienoimpia ominaisuuksia on juuri sukupolvirajojen vaivaton ylittäminen, ja tässä yhtyeessä se saa selkeimmän manifestinsa.”
– Pentti Ronkanen/KSML

Jazz Jkl Collective klo 18.00
Superposition klo 19.30

Elias Kahila + Maagine

KLO 19 ELIAS KAHILA

Tukholman musiikkiskenessä nosteessa oleva jyväskyläläinen pop/rock-sellon pioneeri Elias Kahila, 35, on laajentamassa sellon ilmaisukykyä kehittämillään uusilla sellonsoittotekniikoilla. Kahilan kolmimuunteinen ”shufflejousitekniikka” mahdollistaa sellonsoiton uskottavasti funkin ja grooven tyylilajeissa antaen uuden mausteen rytmimusiikkiin. Mm. Toto -yhtyeen David Paich on ilmaissut kiinnostuksensa Kahilan soundiin Pori Jazz -festivaalien yhteydessä. Kahilan horisontaalinen ”basso-sello” -tekniikka tuo mieleen Red Hot Chili Peppersien Flean otteet bassossa.

Looppi-pedaalien avulla (”Ed Sheeran” -tyyliin mutta sellolla) Kahila rakentaa biisit livenä. Settilista koostuu pääosin omista sävellyksistä, covereista mainittakoon Lenny Kravitzin tunnetuksi tekemä ”American Woman” sekä Paul Simonin ”You Can Call Me Al” – funkisti sellolla!

Elias Kahila on tuttu mm. JP Leppäluodon sekä Antony Parviaisen kiertueilta. Keikkoja on takana myös mm. Timo Rautiaisen, Marco Hietalan, Neumannin sekä ruotsalaisen blues-legenda Bill Öhrströmin kanssa.

Yle Radio Keski-Suomi haastattelu: http://areena.yle.fi/1-4369446

http://www.kahila.netKLO 20 MAAGINE

Maagine on Jyväskylässä v. 2017 perustettu Suomisoul-yhtye. Nuorten huippumuusikoiden virtuositeetti ja yhteenhitsautunut rytmi, yhdistettynä laulaja Matti Halosen sekä kitaristi Tatu Lehdon nokkelasti kirjoitettuihin biiseihin, luovat yhtyeelle persoonallisen ja raikkaan soundin, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, yhdistävänä tekijänä syvälle juurtunut groove. ”

https://www.facebook.com/maagineband/

Matti Halonen – laulu
Tatu Lehto – kitara
Panu Korhonen – koskettimet
Hanna Turunen – basso
Aapo Lankinen – rummut
Aku Tervakangas – perkussiot
Laura Helander – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna
Antti Kuusela – trumpetti

Elias Kahila + Maagine

KLO 22.30 MAAGINE

Maagine on Jyväskylässä v. 2017 perustettu Suomisoul-yhtye. Nuorten huippumuusikoiden virtuositeetti ja yhteenhitsautunut rytmi, yhdistettynä laulaja Matti Halosen sekä kitaristi Tatu Lehdon nokkelasti kirjoitettuihin biiseihin, luovat yhtyeelle persoonallisen ja raikkaan soundin, jossa kaikuvat jokaisen muusikon omat vaikutteet, yhdistävänä tekijänä syvälle juurtunut groove. ”

https://www.facebook.com/maagineband/

Matti Halonen – laulu
Tatu Lehto – kitara
Panu Korhonen – koskettimet
Hanna Turunen – basso
Aapo Lankinen – rummut
Aku Tervakangas – perkussiot
Laura Helander – saksofoni
Heikki Sillanpää – pasuuna
Antti Kuusela – trumpetti

KLO 23.30 ELIAS KAHILA

Tukholman musiikkiskenessä nosteessa oleva jyväskyläläinen pop/rock-sellon pioneeri Elias Kahila, 35, on laajentamassa sellon ilmaisukykyä kehittämillään uusilla sellonsoittotekniikoilla. Kahilan kolmimuunteinen ”shufflejousitekniikka” mahdollistaa sellonsoiton uskottavasti funkin ja grooven tyylilajeissa antaen uuden mausteen rytmimusiikkiin. Mm. Toto -yhtyeen David Paich on ilmaissut kiinnostuksensa Kahilan soundiin Pori Jazz -festivaalien yhteydessä. Kahilan horisontaalinen ”basso-sello” -tekniikka tuo mieleen Red Hot Chili Peppersien Flean otteet bassossa.

Looppi-pedaalien avulla (”Ed Sheeran” -tyyliin mutta sellolla) Kahila rakentaa biisit livenä. Settilista koostuu pääosin omista sävellyksistä, covereista mainittakoon Lenny Kravitzin tunnetuksi tekemä ”American Woman” sekä Paul Simonin ”You Can Call Me Al” – funkisti sellolla!

Elias Kahila on tuttu mm. JP Leppäluodon sekä Antony Parviaisen kiertueilta. Keikkoja on takana myös mm. Timo Rautiaisen, Marco Hietalan, Neumannin sekä ruotsalaisen blues-legenda Bill Öhrströmin kanssa.

Yle Radio Keski-Suomi haastattelu: http://areena.yle.fi/1-4369446

http://www.kahila.net

Tapio Lindholmin ja Tuisku Lehtolan C-tutkintokeikat

KELLARIKLUBI

Werner BrosPainavaa ja aitoa skifflemusaa Hankasalmelta. Werner Bros on viiden Tuukkasen veljeksen ja yhden ottopojan orkesteri, jonka musiikki-iloittelu kumpuaa parhaasta koti- ja ulkomaisesta viihdeperinteestä. Werner Bros -show on taidokasta ja iloisen särmikästä musisointia täynnä positiivistä miesenergiaa!

Lavalla:

Jari Tuukkanen – laulu, kitara, pyykkilauta, kazoo, quitarlele
Jyrki Tuukkanen – laulu, pyykkilauta, matkalaukku
Tuure Tuukkanen – laulu, pimpparauta, pyykkilauta, lusikat, matkalaukku
Jaakko Tuukkanen – laulu, narubasso
Pasi Tuukkanen – laulu, mandoliini, kitara, quitarlele
Jussi Ruponen – laulu, kitara, steelkitara, ukulele

Jesse Kaikuranta & Peter EngbergValovoimainen tulkitsija Jesse Kaikuranta esittää Vain Elämää -bändistä tutun kitaristi Peter Engbergin säestyksellä laulujaan kitaralle ja laululle sovitettuina versioina. Samana iltana on kaksi konserttia: klo 19 ja 22.30. Konsertissa kuullaan myös harvinaisia, tarkkaan valittuja lainattuja kappaleita.

Tervetuloa mukaan puhuttelevaan ja herkkään iltaan!

LIPUT TIKETISTÄ:
Klo 19 konsertti: https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-peter-engberg-poppari-jyvaskyla-lippuja/59218

Klo 22.30 konsertti: https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-peter-engberg-poppari-jyvaskyla-lippuja/59222

Jesse Kaikuranta & Peter EngbergValovoimainen tulkitsija Jesse Kaikuranta esittää Vain Elämää -bändistä tutun kitaristi Peter Engbergin säestyksellä laulujaan kitaralle ja laululle sovitettuina versioina. Samana iltana on kaksi konserttia: klo 19 ja 22.30. Konsertissa kuullaan myös harvinaisia, tarkkaan valittuja lainattuja kappaleita.

Tervetuloa mukaan puhuttelevaan ja herkkään iltaan!

LIPUT TIKETISTÄ:
Klo 19 konsertti: https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-peter-engberg-poppari-jyvaskyla-lippuja/59218

Klo 22.30 konsertti: https://www.tiketti.fi/jesse-kaikuranta-peter-engberg-poppari-jyvaskyla-lippuja/59222

L.A. Heat

Melodisen popin MUSAKLUBIMusaklubi avaa kesäkauden perinteisesti Steeples-yhtyeen stemmalaulun merkeissä. Bändi on viettänyt vilkkaan keikkavuoden festarisoitoilla ja eri solisteja säestäen joten uuttakin ohjelmistoa on matkan varrella kertynyt. Steeples-yhtyeen nykykokoonpano on toiminut jo 23 vuotta ja aina vaan näyttää soivan.

Steeplesit:
Upi Helkovaara
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterine.

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

Juha Takasen ja Antti Raivion tutkintokeikat

Jarno Stenvall tutkintokeikka

Markan Kone

Riku Haapalan B.tutkintokeikka

Jazz Jkl Live: Jere Haakana Varjosto

Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät reaktiivisesti improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sävellyskeskeisyys, sekä yhtyeen sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt tekevät sen musiikista lähestyttävää myös yleisölle, jolle perinteisen, täysin akustisen jazzkokoonpanon sointi on vieraampi. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä.

Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Oman Varjosto-kvartettinsa lisäksi hän on soittanut muun muassa Kasperi Sarikosken modernia jazzia tulkitsevassa Nuance -yhtyeessä, räppäri Redraman livebändissä, sekä taidemusiikkiin kallistuvassa Unio Ensemblessä. Haakana soittaa myös jyväskyläisessä tangoyhtye Nuevo Quinteto Otra Vez’issä.

Jere Haakana – kitara
Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet
Juho Kivivuori – basso
Ville Pynssi – rummut

”Haakana väänsi, käänsi ja mourusi sähköisenä. Kuitenkin pääosin selväpiirteisen intensiivisenä ja sielukkaan voimakkaana. Välillä Haakana irrottautui myös kauniin melodisiin ja kuulaisiin säveliin osoittaen näin osaavuutensa ja laajan tyylikirjohallinnan soittimineen.”
– Jazzrytmit, 2018

Sakea Ilta – Levyjulkkarikeikka

Kirkkopäivien jatkot

K-18 jatkoklubissa on luvassa rentoa tunnelmointia juhlaväelle. Musiikista vastaa Vaeltajan tie -gospelmessusta tuttu Tiina Ask yhtyeineen.

Kirkkopäiväjatkojen artisti Tiina Ask ammentaa tyylinsä vanhasta amerikkalaisesta gospelin juurimusiikista ja yhdistää sen suomalaiseen kansanomaisesti jazzahtavaan rytmimusiikkiin. Lopputuloksena syntyy tasapainoiset ja vahvat raamit helposti lähestyttäville, mutta teksteiltään syvällisille lauluille.

Järj. Kirkkopäivät

www sivuille: https://www.kirkkopaivat.fi/ohjelma-2019/kirkkopaivien-virallinen-jatkoklubi-ravintola-popparissa/

Summer Jazz Club

Weljet-Weljet

KELLARIKLUBI

Jyvät ,Pahat ja Rumat-iltamat Roots Klubi

Sami Saari ja Jazzpojat

Sami Saari ja Jazzpojat

Melodisen popin MUSAKLUBIKevätkauden viimeinen Musaklubi ennen kesätaukoa tapahtuu Best of -merkeissä. Illan aikana kuullaan niin yleisön kuin bändinkin mielibiisejä kovalla tunteella. Solistina ensimmäistä kertaa tänä vuonna kuuntelijoiden suur-suosikki Inkku. Hän tulkitsee kauniita balladeja ja myös rytmikkäämpiä kantri-kappaleita. Popparibändin solisteina Pepe ja Juha hoitavat osuutensa niin, että tanssikansalla ja kuuntelijoilla tunnetta ja hikeä riittää.

Popparibändi:

Juha Ahtilinna
Pepe Hämäläinen
Veksa Nyberg
Ari Oinonen
Arska Vesterinen

Klo 19.00-21.00, liput 10€.

Summer Jazz Club

KELLARIKLUBI

ETELÄRANTA

Summer Jazz Club

KELLARIKLUBI

JOPLIN

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso

JOPLIN

Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee meneviä biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake. Ei muuta kuin keikalle rokkaamaan!

Jouni Sahiluoto – laulu, kitara, huuliharppu
Arto Hautanen – kitara, laulu
Mikko Hämäläinen – rummut, laulu
Juha Tolvanen – basso

Drink Floyd Wish You Were Beer

Ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara Ben Granfelt: kitara, laulu Jukka Jylli: basso Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu Nicke Lindholm: rummut, laulu

Drink Floyd Wish You Were Beer

ohjelmassa mm. Dark Side of the Moonin, Wish you where Here ja The Wallin parhaat.

Bryn Jones: laulu, kitara Ben Granfelt: kitara, laulu Jukka Jylli: basso Altti Uhlenius: keys, akustinen kitara ja laulu Nicke Lindholm: rummut, laulu

Summer Jazz Club

KELLARIKLUBI

Varattu keikka

Varattu keikka

Sami Saari ja Jazzpojat

Sami Saari ja Jazzpojat

KELLARIKLUBI

KELLARIKLUBI

KELLARIKLUBI

KELLARIKLUBI

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Ma-to 16-03 (05)
Pe 16-4.30 (05)
La 19-04.30 (05)
Su lepopäivä

Keikat alkavat viikolla klo 21.00 ja pe – la 22.30, ellei sivuillamme muuta mainita.

Monday Club alk. 21.00.

Liput ovelta viikolla klo 20.30, viikonloppuisin klo 22.00. Ennakot baarista.

Uudet talon viinit nyt täällä!

Hinnat 20 € / plo tai 4,40 € / 12cl. Tervetuloa maistelemaan!

Vuoden 2016 palkitut

Popparin VIP-pikkujouluissa suoritettiin perinteiset Vuoden valinnat.

Vuoden muusikko:
Lassi Friman (kitara)

Vuoden tulokas:
Aapo Lankinen (rummut, basso)

Palkitut kautta aikojen