Keikat 2008

Lyra All Stars & Johanna Iivanainen Klo 19.00

pe 4.1.2008
Ennakko liput myynnissä 15.12 alkaen. Lippuja myydään myös ovelta klo 18 alkaen. Konsertti alkaa klo 19.00 –

Lyra All Stars & Johanna Iivanainen: Satakieli (Lyra2006) Lyra All Stars julkaisi (15.6) Aaro Hellaakosken runoihin perustuvan levyn nimeltä Satakieli. Johanna Iivanainen laulaa kuin satakieli – joka tulkitsee eri tunteet ja tunnelmat. Musiikki on kesäistä ja valoisaa. Akustiset soittimet sekä lattarirytmit tuntuvat varpaissa asti. Aaro Hellaakoski oli yksi suurimmista lyyrikoistamme. Hän syntyi Oulussa 22.6.1893 ja kuoli Helsingissä 23.11.1952. Sillä välin hän kirjoitti mm. Satakieli-sarjan – joka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan. Säveltäjä Vega Välitalo on antanut runoille uuden elämän lauluina – runot elämään. Satakieli-sarja on monien mielestä kauneinta ja hienointa asiaa – mitä voidaan ilmaista suomeksi. Satakieli kertoo tarinan Illasta Aamuun – välillä kuullaan Muurahaisten laulu – Satakieli herää – Surviaisten tanssi – Satakielen ahdistus – Menninkäiset – Satakieli laulaa – Sarastus – Satakieli lopettelee. Näyttämönä on kesäyö keskellä suomalaista luontoa – luonto laulaa. Sarjan runot ovat itsenäisiä lauluja – mutta ne keskustelevat toistensa kanssa – ne kyläilevät toistensa luona ja lainailevat toisiltaan. Satakieli-sarjan lisäksi CD:llä kuullaan: Hauen laulu – Viatonten valssi ja Vieretyksin eli yhteensä melkein tunti hienoja sanoja ja säveliä. Olen valmis kuunteluun. En kaipaa mitään. Olen olematon – jota sisältä kiirehditään. Olen vastaanottaja vain. Olen soiva.

MIKA NUORVA & USVALIITTO

ti 8.1.2008
Jyväskyläläisen laulaja-lauluntekijä Mika Nuorvan uusi albumi ”Paratiisin siirtomaat” on ilmestynyt. Uudelta levyltä julkaistut singlet – mm. Paratiisin siirtomailla ja Vierivät vuodet ovat saaneet runsaasti radiosoittoa. Mikan lauluissa yhdistyvät koskettavat ja oivaltavat tekstit sekä tarttuvat melodiat.

Heini Ikonen & Band

pe 11.1.2008
Nouren ja lahjakkaa laulajatteren tähdittämää bilemusaa…

BLUES LIVE JAMIT

la 12.1.2008
Blues jamit avaa Blues Liven House Band. Tervetuloa jammailemaan.

UJO-JAZZ

to 17.1.2008
Yhtye esittää vitaalista ja suoraviivaista jazzia Sonny Rollinsin – Benny Golsonin ja Miles Davisin hengessä ryyditettynä soul- funk-vaikuttein

MARKUS NORDENSTRENG with The Latebirds

pe 18.1.2008
The voice and songsmith behind Finnish power pop quintet THE LATEBIRDS – Markus Nordenstreng has also come to his own as a solo recording artist. In between writing and recording music for The Latebirds acclaimed albums (Fortune Cookies 2003 – Radio Insomnia 2005) or writing hits for various other Scandinavian acts – Markus has spent his spare time writing and recording solo material. Debut album ‘MOODY’ was released in Markus’ homeland almost a decade ago in 1998 and his most recent solo project – ‘LATEBIRD’ – saw the light of day in 2003. Latebird Markus Nordenstreng’s forthcoming new album is titled ‘MUSIC FROM RED HILL’. Written mostly on piano and produced by the artist himself – this new solo effort will continue to showcase the undeniable talent of an extremely prolific singer/songwriter. ‘Music From Red Hill’ is very much a timeless album. You can certainly hear echoes of the late 60s and early 70s Laurel Canyon on some of these new tracks which were all captured live in the studio. And perhaps the title ‘Music From Red Hill’ could be viewed as a nod to The Band and the music that came out of Woodstock almost forty years ago. But the inspired – poignant lyrics portray a writer very much in touch with the world around him.

The Indigo

la 19.1.2008
Jyväskyläläislähtöinen The Indigo tekee englanninkielistä musiikkia – jota on kutsuttu mm. AOR:ksi ja groove-poprockiksi. Bändin musiikki rakentuu väkeville melodioille – orgaanisille sovituksille ja tyylitajuiselle soitannalle. Lisätietoa ja näytteitä bändin musiikista löytyy osoitteesta: http://www.indigo-band.net

KUMINA TRIO

to 24.1.2008
Soitamme omaa tuotantoa – joka on pohjoismaisella soundilla väritettyä vahvasti improvisaatioon pohjautuvaa jazzrockia. Perustimme bändimme 2005 kesällä.

Retropop

pe 25.1.2008
Retropop on vuonna 2005 perustettu yhtye – joka soittaa suomenkielistä elektronista pop-musiikkia. Retropopin musiikin tärkeimpiä elementtejä ovat tarttuvat melodiat – pörisevät synat – puhuttelevat tekstit ja Sailan ihastuttavan raikas lauluääni.
Universal Music signasi Retropopin viime kesänä – ja yhtyeen ympärillä alkaa pian tapahtua. Retropopin ensimmäinen sinkku ”Pieni ja ihmeellinen” iskee radioihin tammikuussa 2008. Sinkusta tehdään myös astronauttiaiheinen musiikkivideo. Retropopin debyyttialbumi näkee päivänvalon maaliskuussa.
Visuaalisuus on oleellinen osa Retropoppia. Yhtyeen jäseniä kuvaavat sarjakuvamaiset hahmot seikkailevat muun muassa keikoilla lavan taustalle heijastettavissa videoissa.

Somethin´ Else goes Brazil! klo 22-04

la 26.1.2008
Live: Ociosas (A tribute to Os Ipanemas)
DJ Anna S & Somethin´ Else DJ:t
National RGB VJ:t


Brassi- ja lattarirytmejä läpi yön!
Liput ovelta 5e/kpl

www.somethinelse.fi

Coversnake

pe 1.2.2008
Coversnake soittaa David Coverdalen luotsaaman ns. klassisen Whitesnake-kokoonpanon (1978-84) materiaalia tunteella ja taidolla, mukana tietysti suurimmat hitit mutta myös joitain yllätyksiä asiaan perehtyneille. Luvassa siis menevää bluespohjaista hard rockia!

Sound of Three

la 2.2.2008
Trio esittää popcovereita – jossa vivahteita myös bluesista ja soulista. Yhtye tulkitsee kappaleita sielukkaasti ja energisesti svengistä tinkimättä. Luvassa musiikkia kitaratriojen hengessä artisteilta kuten Jimi Hendrix – The Police – John Mayer – Spin Doctors…

ROSO

ke 6.2.2008
Roso paukuttaa suomenkielistä pop- & rockmusiikkia musiikin eri tyylilajeja pelkäämättä. Musiikkia voi käydä ennakkoon kuutelemassa osoitteessa www.myspace.com/rosoband

Nordic Trinity

to 7.2.2008
HUOM. JUURI SAADUN TIEDON MUKAAN KLO 12.36 JOHANNA IIVANAINEN ON SAIRAANA – EIKÄ PÄÄSE VIERAILEMAAN NORDIC TRINITYN UPEALLA LEVYNJULKAISUKEIKALLA. Pahoittelemme ja toivomme Johannalle pikaista paranemista.

ENNAKKOLIPUN OSTANEILLE HYVITÄMME LIPUT OVELLA.
Terveisin Sami Salovaara (isäntä)

Boogie Chillen -klubi: Eero Raittinen

pe 8.2.2008
Willie & the Wolves

Suomalaisen rytmimusiikin ´grand old man´illa Eero Raittisella on takanaan monipuolinen ja vaikuttava ura laulajana ja muusikkona. Silti Eero ei tee suurta numeroa menneistä – vaan suuntaa mieluummin aktiivisesti eteenpäin. Eero tekee uutterasti keikkoja esittäen juurevaa musiikkia – rhythm´n bluesia – rock´n´rollia – bluesia ja vähän countryäkin – ja levyjäkin ilmestyy yhä tasaiseen tahtiin. Juuri hiljattain Eerolta ja hänen vakioyhtyeeltään The Noisy Kinda Meniltä ilmestyi viime marraskuussa The Band –yhtyeen Levon Helmin studiolla Woodstockissa äänitetty uusi albumi ´Woodstock´.
Elvis sytytti musiikkikipinän Eeron viisikymmen luvun lopulla. Yhdessä Jussi -veljensä kanssa hän levytti ensimmäisen levynsä jo kesällä 1960 – ja vuonna 1964 he olivat kypsiä perustamaan oman bändinsä – syntyi legendaarinen Eero ja Jussi & The Boys. Kesällä 1966 Eero esiintyi ensimmäisessä Danny-showssa ja liittyi syksyllä D-tuotannon taiteilijakaartiin. Suurimman listahittinsä ´Vanhan holvikirkon´ Eero lauloi levylle pari vuotta myöhemmin. Suuren maailman estraadeitakin Eero kiersi 70-luvulla Tasavallan Presidentin laulusolistina. Suuren rakkautensa – bluesin – ohella hän on vuosikymmenten ajan laulanut tinkimättömällä asenteellaan monenlaista musiikkia rockista iskelmään.
Popparin Boogie Chillen –klubilla luvassa on ainutlaatuinen rhythm & blues –ilta – kun Eero nousee lavalle jyväskyläläisille tutun Willie & the Wolves –yhtyeen kera.

LEMPEÄ JÄTTILÄINEN

la 9.2.2008
Lempeä Jättiläinen esittää Aki Sirkesalon musiikkia sellaisena kuin se on totuttu kuulemaan: taidokkaasti sovitettuna – viettelevästi groovaavana – melodisesti tarttuvana ja lyyrisesti oivaltavana. Ohjelmistosta löytyy niin Sirkesalon uran suurimpia hittejä kuin vähemmälle radiosoitolle jääneitä helmiäkin.

Musta rytmimusiikin Workshop alk. 21.00

ma 11.2.2008

Blue Jam Ribbon – yhtye

ke 13.2.2008
Syksyllä 1996 Suonenjoen Myrskylän talon autotalliin kokoontui neljä aikuista miestä – joita yhdisti musiikki ja Suonenjoki: Tapani Korhonen (basso) – Petri Lehikoinen (kitara – laulu) – Seppo Rilla (rummut) ja Jukka Vapaavuori (saksofoni). Siinä hetkessä oli tuulahduksia 80-luvulta – jolloin he soittelivat yhdessä erilaisissa kokoonpanoissa. Tuosta kokoontumisesta kehkeytyi Blue Jam Ribbon –yhtye. Bändin musiikissa kuuluu kuitenkin bluesin lisäksi myös soittajien vanha kiinnostus mm. lattareihin – jatsiin ja rokkiin. Tärkeänä osana ovat Petrin omat sävellykset – jotka nekin ovat omaa genreään. Vuosi 1997 toi mukaan Olli Niskasen (kitara) ja Kyösti Laivamaan (koskettimet – laulu). Uusien jäsenten myötä soitto ja kappalevalikoima monipuolistuivat. Vähitellen myös nopeammat – rokahtavat ja rhythm and blues –kappaleet alkoivat kuulua ohjelmistoon. Kansanvälistä blueslisämaustetta bändiin toisinaan tuo ”ulkojäsen” Louie Ujvarosy – Unkarista Kanadan kautta Suomeen päätynyt huuliharpisti-laulaja. Alkuvuosina BJR:n suonenjokelais-kuopiolaiset soittajat antoivat aikaansa ja energiaansa moneen asiaan. Osa heistä soitti edelleen muissakin kokoonpanoissa ja bändin runko osallistui Suonenjoella myös teatterin tekemiseen – monella tasolla. Kävi niinkin – että kun näytelmään ei ollut valmista musiikkia – se tehtiin omin voimin. Blue Jam Ribbon on keikkaillut vuosien varrella ravintoloissa – klubeissa ja festareilla. Bändi on esiintynyt monissa yksityistilaisuuksissa – on ollut mm. syntymäpäiviä – häitä – pikkujouluja – kesäjuhlia – millenium-juhlat – väitöskaronkkoja – yhdistysten juhlia ym. Kesällä 2004 yhtye esiintyi Haapsalussa Virossa Augustibluus blues-festivaaleilla. Myös Tallinnan Rock-Cafessa on tullut käytyä. Vuonna 2003 äänitettiin Musta piano levyn kappaleet ja tämä esikois-CD julkaistiin helmikuussa 2004. Uusi levy on suunnitelmissa ja osittain tekeillä. Se perustuu pääasiassa omaan tuotantoon. BJR elää ja katsoo eteenpäin päivän kerrallaan – soittaminen on harrastus. Keikkoja tehdään silloin tällöin – ja levyjäkin niin kauan kuin se tuntuu luontevalta ja hauskalta.

PUSSAUSKOPPI

to 14.2.2008
Ystävänpäivän lämpöisimmät ja lempeimmät bileet löydät popparista kello 20:00-03:00.
Livemusiikista vastaa tyylikästä ja raikasta kitarapoprockia soittava Annie Mall.
http://www.myspace.com/anniemall1
Illan aikana kuullaan levyiltä niin uusia kuin vanhoja rakkausaiheisia biisejä.<br< Rakkauden vallankumouksen tarjoavat Jyväskylän yliopiston valtio-opin ja historian ainejärjestöt Puolue ry & Tosine ry.

Venus

pe 15.2.2008
Venus Band soittaa covereita laidasta laitaan mm. vilkkumaata – tiktakia – pmmp:tä – roxettea – skunk anansieta – pinkkiä – paula koivuniemeä.. ym ym sovitettuna hurjaan Venus-tyyliin. Luvassa on järjettömän kovaa meininkiä ja ankaraa bailausta!

BLUES LIVE ry,n JAMIT alk 21.30

la 16.2.2008
Jamit avaa BACK DOOR MEN.

JÄSENKORTILLA VAPAAPÄÄSY! Narikka 2€.

Terhin Karonka klo klo 18-21 YKSITYISTILAISUUS

la 16.2.2008
Ilta jatkuu Blues Live ry,n Jameilla

OVET AVATAAN JAMIYLEISÖLLE 21.30

A Lady & The Piano

ma 18.2.2008
Linda Tikkanen esittää RADIOHEAD-musiikkia ja omaa musiikkiaan laulaen ja säestäen itseään pianolla.

Etnorock- yhtye Snekka

ke 20.2.2008
www.myspace.com/snekka.

Snekka on vuonna 2000 perustettu suomalainen folkrock-yhtye. Snekan musiikkia on kuitenkin turha yrittää tarkasti lokeroida mihinkään yksittäiseen musiikkityyliin – sillä yhtye on ottanut vaikutteita useista eri tyylilajeista. Snekan omalaatuinen instrumentointi – persoonalliset ja ammattitaitoiset muusikot sekä pääasiassa omaa tuotantoa oleva ohjelmisto luovat vahvan – tunnistettavan Snekka-soundin. Bändi on tullut tunnetuksi korkeatasoisesti ja kunnianhimoisesti toteutetusta musiikistaan sekä raivoisasta lavaesiintymisestä. Kesällä 2003 Snekka saavutti Pelimanniyhtyeiden Suomen Mestaruuden. Sittemmin bändi on saavuttanut suosiota esiintymällä ympäri Suomen ja valittiin Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden yhtyeeksi 2004. Samana vuonna yhtye julkaisi debyytti-albuminsa MOT – joka on kerännyt paljon kiitosta osakseen kriitikoilta ja kansalaisilta. Vuonna 2006 ilmestyi kokoelma-DVD Fiddling it all back home – jossa Snekka on mukana muiden uuden suomalaisen kansanmusiikin kärkinimien kanssa. Tällä hetkellä Snekka elää kukoistuskauttaan ja säveltää sekä sovittaa uutta materiaalia uutta levyä varten.

Latinki Klo 19.30 alkan

to 21.2.2008
Konsan maailmanmusa-workshop ja Tatu Santaniemen päättökonsertti

Let´s Eppelin 18v. Juhlakeikka

pe 22.2.2008

U.PASANEN BAND 10-vuotisjuhlakonsertti

la 23.2.2008
U.Pasanen band 10v. U. Pasanen Band on perustettu 1997 – jolloin blueskitaristi Seppo ”Ukko” Pasanen kokosi ympärilleen nuorista muusikoista koostuvan monitaitoisen bändin. Pasanen päätti – että vaikka perinteiset Reinot ovatkin mukavat tossut jalassa niin on aika kokeilla myös omien saappaiden kantokykyä. Hän oli jo vuosikymmeniä kolunnut eri kuppiloiden ja festivaalien esiintymislavoja keski-suomalaisten perinnebluesorkesterien maineikkaana soolokitaristina. U. Pasanen Bandin on käynyt keikkailemassa myös rajojemme ulkopuolella – kesällä 2006 bändi esiintyi Pohjois-Euroopan suurimmalle bluesyleisölle Liettussa. Bändin settiä seurasi lähes 10.000 innokasta balttia. Balttilehdistön mukaan U. Pasanen Band varasti koko shown nimekkäämpien jenkkiartistien nenän edestä. U.Pasanen Band on esiintynyt myös Virossa Augustiblues-festivaalilla 05 ja 07 tuhatpäiselle nuorelle yleisölle. Bändi on soittanut myös Suomen vanhimpien bluestapahtumien Puistobluesin ja Blues Liven! lavoilla. U. Pasanen Bandin ydinryhmä on ollut alusta asti – Seppo ”U” Pasanen kitarat – Juha-Antti Helama basso ja Joonas Pasanen kitara. Bändin rumpalit ovat vuosien saatossa vaihtuneet – tällä hetkellä jakkaralla istuu vikkelä virvelivirtuoosi Asko Vikki. Bändissä ovat kapuloineet myös Otto Härmä – Jari Vireaho – ja Jyri Kataja-Rahko . Bändin pitkäaikainen laulaja karismaattinen Pauli Hänninen vetäytyi aktiivipalveluksesta isyysjoukkoihin – mutta tilalle löytyi Vaajakosken oma poika vahvaääninen Harri Häkkinen. U.Pasanen Band on julkaissut omakustannelevyn ”You Live`n Lose”. Heidän kolme kappalettaan kansainvälistä radiosoittoja saaneella kokoelmalevyllä ”Blues live! 25 years” ovat keränneet myönteisiä arvioita. U.Pasanen Band on tällä hetkellä tekemässä kokopitkää albumia – joka koostuu yksinomaan bändin omasta tuotannosta. Bändi viettää kymmenvuotis juhliaan Popparissa 23.02.08 – luvassa on U.Pasanen band kokoonpanoja vuosien varrelta – luvassa on myös materiaalia tulevalta levyltä. Keikka aloitetaan jo hyvissä ajoin eli noin kymmeneltä. U.Pasanen band kotisivu: u.pasanen.info .

Dalindeo

ti 26.2.2008
Ennakkoliput Popparista 16.2 alkaen

Vapaat jamit

to 28.2.2008
Katri Mäkeläinen Goup on peruttu. Pahoittelemme peruutusta.

VAPAAT JAMIT ALKAEN 21.00

Damage Done Band

pe 29.2.2008
Groovea – americanaa – balladeja – rockia ja hyvää mieltä. Kaikkea tätä tarjoilee Damage Done Band. Kuusimiehinen bändi esittää kudoskitaroiden ja stemmalaulun maustamaa menomusiikkia hienoilta artisteilta – kuten Springsteen – Little Feat – Steely Dan – Neil Young – The Band – Eagles – lainattuna.

Heini Ikonen Band alk. n.23.00

la 1.3.2008
Meno meininkiä

Peter Enberg & Ira Kaspi KLINIKKA 16-18

la 1.3.2008
Peter ja Ira pitävät klinikan halukkaille. Ilmoittautumiset osoitteeseen, sami.jazzbar@gmail.com

Klinikka maksu sisältää konserttilipun. Konsertti alkaa klo 19.00

IRA KASPI & PETER ENBERG DUO

la 1.3.2008
Upea duo – jossa Ira – yksi Suomen arvostetuinpia jazz-laulajia pääsee hienosti esiin kitaravirtuoosi Peterin upealla säestyksellä. Iltaunisten ei tarvitse ihmetellä – sillä haluttaessa kerkiää kymmenen uutisille kotisohvalle.

Ilta jatkuu toisen bändin revittämällä eri tunnelmia.

Ira Kaspi-laulu Peter Enberg-kitara

Sweet Standards

ma 3.3.2008
Konservatorion ammattiopiskelijat esittävät romanttista ja paikoitellen hieman naiiviakin laulujatsia. Luvassa tunnelmallinen ilta – joka sisältää sekä suuria rakkauslauluja että hulvattomia tarinoita!

Besteva

ti 4.3.2008
Rock/pop-workshop

POKERI-ILTA 18-21

ti 4.3.2008
TEXAS HOLD`EM pelit alkavat klo 18. Valttikortin pöydänpitäjät huolehtivat pelinkulusta.

TIISTAI ILTA JATKUU JAMEILLA 21.30 ALKAEN

Kamarimusiikki Jamit alk. 21.30

ke 5.3.2008

Vuoden 2007 muusikko Esiintyy klo 21.00

to 6.3.2008
Miika valittiin Popparin vuoden muusikoksi vuonna 2007.

VIBE

pe 7.3.2008
Vibe soittaa 80- – 90- ja 2000-luvun parhaimpia hittejä tiukalla tatsilla ja rennolla meiningillä. Ohjelmistosta löytyy sekä suomen- että englanninkielistä musiikkia mm. seuraavilta bändeiltä/artisteilta: Bryan Adams – Bon Jovi – Tina Turner – ZZ Top – Kolmas Nainen – Zen Cafe – Aki Sirkesalo ja Eppu Normaali. Vibe ei myöskään unohda soulklassikkoja rapakon takaa ja suomisoulin helmiä.

Somethin´ Else: Verneri Pohjola plays Miles Davis

la 8.3.2008
SOMETHIN´ ELSE 2v!!
Klo 22-04
Live: Verneri Pohjola Quintet plays Miles Davis
DJ Astroboy (Edinburgh – UK)
Somethin´ Else DJ:t
National RGB VJ:t

Somethin´ Else:n synttäriklubilla tuhti annos Tanssilattiajazzia isolla alkukirjaimella. Verneri Pohjolan lahjakas kvintetti esittää kunnianosoituksensa trumpetisteista suurimmalle – Miles Davisille. Mukana myös kansainvälistä väriä Skotlannista saapuvan DJ Astroboyn myötä. Lisäksi mukana Somethin´ Else DJ:t ja National RGB VJ:t.
Kevätkauden jazz-tapaus!

** Lippuennakot 5e/kpl Levykauppa Äxästä 29.2. alkaen. Ovelta 7e.

Lisätiedot: www.somethinelse.fi

A Lady & The Piano

ma 10.3.2008
Linda plays Pink Floyd

Jamit

ti 11.3.2008
Soittimet ja PA käytössäsi

TEXAS HOLD´EM 18-21

ti 11.3.2008
Asiakkaille ilmaiseen turnaukseen ilmoittautumiset tiskillä klo 17.00 alkaen. Pelipyötää hoitaa Valttikortin jakajat.

AOJ:N WORKSHOP JAMIT

ke 12.3.2008
isäntänä KARTET (Ranska – Alankomaat)

PAULIINA POHJOLAINEN GROUP

to 13.3.2008
Pauliina Pohjolainen Group on energinen bändi. Ohjelmisto koostuu Pauliina Pohjolaisen persoonallisista sävellyksistä – joille ominaista ovat vahvat melodiat ja tunnelmat ja joihin vaikutteet tulevat aina modernista jazzista – skandinaavisten traditioiden kautta Frank Zappa-rockiin. Improvisaatio on tärkeässä osassa ja bändin musiikillinen ideointi vie musiikkia ja tunnelmia äärimmäisyydestä toiseen – kauniista aina toiseen ääripäähän. Bändin muusikot ovat vahvoja yksilöitä ja lahjakkaita muusikoita – joiden yhteistyön kautta bändin soundi on hioutunut tunnistettavaksi. Bändi on keikkaillut Tanskassa mm. Ribe Jazz Festivaaleilla heinäkuussa 2007. www.myspace.com/pauliinapohjolainen

Puhallin Päivien Iltajamit

pe 14.3.2008
Valtakunnalliset puhallinpäivät 2008 jamit klo 21 DIXIE HARLEM avaa jamit HOUSE BAND jatkaa: Miika Pelkonen (piano) Tuomas Paukku (kitara) Petri Jaakonaho (basso) Touko Ruokolainen (rummut) Kalevi Louhivuori (trumpetti)

Who Too plays U2@Poppari

la 15.3.2008
Who 2 tarjoilee hittejä ja hienouksia maailman suurimman rockbändin U2:n mittavalta uralta. Achtung Baby!!!

BLUES LIVE JAMIT

to 20.3.2008
Jo´ Buddy & Down Home King III

APPA Music Show plays ABBA

pe 21.3.2008
Suomen paras Abba-tribuuttibändi Appa Music Show soittaa Abban tunnetuimmat hitit ja muutaman eksoottisemmankin kipaleen taidolla ja tunteella – tule ja joraa jalkasi kipeäksi!

APPA Music Show plays ABBA

la 22.3.2008
Suomen paras Abba-tribuuttibändi Appa Music Show soittaa Abban tunnetuimmat hitit ja muutaman eksoottisemmankin kipaleen taidolla ja tunteella – tule ja joraa jalkasi kipeäksi!

Boogie Chillen -klubi: Doug Jay (USA)

pe 28.3.2008
Washingtonista kotoisin oleva huuliharpisti-laulaja-lauluntekijä Doug Jay on tehnyt uraa 70-luvulta asti ja soittanut lukuisten maailmantähtien kuten B.B. Kingin ja Muddy Watersin – ja jopa Bruce Springsteenin kanssa. Parin vuoden ajan 80-luvun alussa Doug esiintyi myös Bob Margolinin yhtyeessä. Doug on asunut viime vuodet Saksassa – ja hän onkin Euroopan-vuosinaan nauttinut kysynnästä eri maiden blues-tapahtumissa. Dougin ensimmäinen soololevy ´Until We Meet Again´ (1993) keräsi aikanaan runsaasti kehuja. Kahden vuoden takainen – bluesia ja sen sukulaistyylisuuntia onnistuneesti yhdistellyt ´Jackpot!´ sai aivan hiljattain seuraa CrossCut Recordsille levytetystä uutuudesta ´Under the Radar´.

Jenni Frilander Yksityistilaisuus 18-21.30

la 29.3.2008

Kala & Laivoja

la 29.3.2008
Monipuolista kitaravetoista materiaalia – kaikkea Creamista ja The Beatlesista Eppujen ja Kolmannen naisen kautta ZZ Topiin ja Pearl Jamiin. Katso lisätietoja www.kalajalaivoja.com

Idle Wolf (tämä ei ole aprillipila)

ti 1.4.2008
Englantiin muutama vuosi sitten paennut Vihtori > > Kajander tuo Idle Wolfinsa suomeen ensimmaista > > kertaa > > kolmeen vuoteen. Luvassa on progehtavaa rokkia > > Hendrixin ja Kingston Wallin tyyliin. Lisaa > aiheesta > > loytyy sivulta myspace.com/idlewolf.

Kim Curly Band

ke 2.4.2008
www.kimcurly.com www.myspace.com/kimcurlyband

Kim Curly Band on helsinkiläis-jyväskyläläinen – parikymppisistä soittajista koostuva yhtye. Kaikkia yhdistää halu tehdä aitoa – sielukasta musiikkia. Porukan keikoillaan soittama mm. Neil Youngin – Jackson Brownen ja Rolling Stonesin hengessä soiva singer-songwriter-rock onkin herättänyt yleisöissä paljon kiinnostusta. Soittelu jatkuu nyt neljättä vuotta ja matkan varrella on käyty myös äänittämässä pari demoa – joista viimeisin ”Different Promises” valmistui syyskuussa 2006. Levyntekokin on suunnitteilla – mutta tällä hetkellä bändille yhtä tärkeätä bändille on myös keikkailu ja musiikin tekeminen.

Octopus alk. 21.00

to 3.4.2008
Octopus on vuonna 2007 perustettu yhtye – jonka musiikki on avaraa ja monimuotoista äänimaisemaa tiukan rytmin tukemana. Sävellykset edustavat rytmeillään ja harmonioillaan nykyaikaista ja modernia soundia. Perinteisen piano-basso-rummut-trion sijaan kokoonpanosta löytyvät trumpetti – rummut ja kosketinsoittimet – erilaisilla efekteillä höystettynä. Rajattoman soundimaailman ja pienen kokonsa puolesta tämä yhdistelmä luo paljon mahdollisuuksia ja tilaa improvisaatiolle kuulostaen tuoreelta ja kiinnostavalta. Janne Toivonen on erinomainen trumpetisti – joka omaa teknisen taituruuden lisäksi myös selkeän näkemyksen esittämästään musiikista. Hän on tuonut oman panoksensa mm. Reactor-5:n musiikkiin. Joonas Haavisto on erittäin muuntautumiskykyinen pianisti. Hän on mm. voittanut Vilnassa järjestetyn soolopianokilpailun vuonna 2006. Omia sävellyksiään hän esittää sekä oman trionsa että Apilas-yhtyeen kanssa. Tuomas Timonen on kekseliäs ja energinen rumpali. Tässä perustamassaan yhtyeessä hänellä on myös päävastuu saveltämisessä. Nämä Sibelius-Akatemian jazzosaston kasvatit ovat esiintyneet lukuisten kotimaisten ja ulkomaisten artistien kanssa – mainattakoon mm. Jukka Tolonen sekä Jerry Bergonzi. www.myspace.com/iloveoctopus

Kaustinen Folk Music Festival ja Kihaus Folk Promo

pe 4.4.2008
Illassa esiintyy seuraavat orkesterit: Snekka Haka Pauliina Lerche&Co Ruuhi

MAIJA HAPUOJAN 40v. Taiteilijajuhlajamit alk.22.00

la 5.4.2008

YNNÄN APPRO

ke 9.4.2008

Astrid Swan

to 10.4.2008
Uusi levy on juuri ilmestynyt.

SEPIN ELÄKÖITYMISjuhla klo15-21

pe 11.4.2008
YLLÄTYSOHJELMAA!!!!!!!!!
ILTA JATKUU UUSIO-ORKESTERIN TUNNELMISSA n.klo 23.00

Uusio-orkesteri

pe 11.4.2008
Uusio-orkesteri on funk/jazz/fuusio-tyylistä musiikkia huumoria unohtamatta. Käänteitä musiikissa on enemmän kuin Kauniissa ja Rohkeissa – vaikkakin vähemmän käsikirjoitettuja. Tule kuuntelemaan mikä yhdistää jazzin ja Metsäkukat.

BLUES LIVE JAMIT: SWAMP BOOGIE

la 12.4.2008
Rouheaa juke joint -bluesia & hypnoottisia mississippin delta -rytmejä

Pauli Hanhiniemi & Hehkumo

ke 16.4.2008
Uusi levy tulee olemaan Hehkumon ensimmäiseen pitkäsoittoon verrattuna soundimaailmaltaan hieman raskaampi ja rosoisempi sekä tunnelmaltaan entistä pakahduttavampi. Soundin vaikuttaa merkittävästi Pauli Hanhiniemen Perunateatteristakin tuttu Juppo Paavola – joka astuu kansanmusiikkivirtuoosien remmiin sekä levyllä että kevään ja kesän keikoilla. Hehkumo lähtee kiertämään uuden levynsä kanssa loppukeväästä ja kiertää tapahtumia ja klubeja elokuun alkuun saakka. Levyn julkaisee Universal Music Group. Pauli Hanhiniemi vie uudella levyllä Hehkumo-yhtyeensä suomirockin juurille. Hehkumo jalostaa musiikkiaan yhdistellen rikasta suomalaista kansanperinnettä ja moderneja elementtejä mielenkiintoisella tavalla. Musiikillinen lopputulos on intensiivisesti luotua – uutta – tämän päivän musiikkia. Hanhiniemi pokkasi kesällä 2007 Junnu Vainio -palkinnon tunnustuksena työstään suomalaisena sanoittajana ja lauluntekijänä. Palkinnon myötä Hanhiniemi lunasti paikkansa ansaitusti yhtenä suomirockin kulmakivistä. Yhtyeen muut jäsenet ovat eturivin kansanmuusikoita.

KOLMEN TÄHDEN FESTIVAALI

to 17.4.2008
Festarilla esiintyvät Timo Rautianinen&Vesku Jokinen – Jore Marjoranta ja Sani. Illan Popparissa aloittaa Dollari Duo klo 21 www.viidentahdenfestari.com

Ilmavoimien Big Band 18 soittajaa K-S Päivä klo19

pe 18.4.2008
Vietämme Keski-Suomipäivää alkuillan konsertilla – johon on vapaa pääsy.

Hyöhemmin illalla esiintyy pe illan menobändi.

Whitefish Orchestran alk. 23.30

pe 18.4.2008
http://www.myspace.com/whitefishorchestra

Somethin´Else: Janna

la 19.4.2008
Klo 22-04
Live: Janna Hurmerinta
DJ:t Jukster (Plauge – Tre) ja Matti
National RGB VJ:t

** Lippuennakot 5e Levykauppa Äx 11.4. alkaen. Ovelta 7e.

Huhtikuun Somethin´ Else -klubilla tuorein Suomi-soul -sensaatio – Janna Hurmerinta. Bändissä Q-ryhmän luottomiehet Aki Haarala – Mikko Kaakkuriniemi – Heikki Laine – et al. DJ-vieraana Soul Sauce -klubin puuhamies Jukster ja visuaaleissa Emma-voittajat National RGB. Kevään soul-tapaus (sisältää myös funkia)!

www.somethinelse.fi

Praesens-klubi alk.19.00

su 20.4.2008
TRIADE & MIKKO INNANEN

Triade (Ranska) Cédric Piromalli – piano – Fender Rhodes Sébastien Boisseau – basso Nicolas Larmignat – rummut Vierailijana Mikko Innanen – saksofoni

kiertueen tuotanto: Vapaat äänet

Zontakerho: Jazzin ja ystävien ilta

ti 22.4.2008

ELIFANTREE

ke 23.4.2008
Elif – Pauli ja Tatu ovat Elifantree. Ystävyys ja oman tien kulkeminen ovat olennaisia osia bändin sointia. Ylimmät ystävykset Pauli ja Tatu ovat soittaneet yhdessä jo 9 vuotiaista lähtien – eli 15 vuotta. Elifiä ja Paulia yhdistää vuoden yhteissoiton lisäksi intohimoinen rakkaus. Elifantreen musiikki on sekoitus Elifin ja Paulin sävellyksiä sekä vapaata improvisointia. Kuuntelu ja kommunikointi ovat suuressa roolissa vaihtelevissa tunnelmissa – ja se on erityisen suoraa ja luonnollista juuri vahvoista siteistä johtuen. Kaikki kolme ovat nuoresta iästään huolimatta musiikin ammattilaisia – ja kokemusta löytyy lukuisista eri projekteista ympäri Eurooppaa. Elifantree on perustettu Ruotsissa – Göteborgissa syksyllä 2006. Bändi esiintyy sekä laulu-saksofoni duona – että triona rumpalin kanssa. Elifantree on esiintynyt tähän mennessä Ruotsissa – Turkissa ja Suomessa mm. Musica Futura – festivalilla sekä KIDE – festivaalilla.

HUOM! Lisää infoa – kuvia ja musiikkia Elifantreen WEB sivulta www.myspace.com/elifantree
Elif Egecioglu (s.1986) on ruotsalais-turkkilainen laulaja/sellisti/säveltäjä – jota voi kuulla mm. seuraavissa yhtyeissä: Kauhukakara – Nils Krogh sextet – Gaia kvarteten + lukuisissa klassisissa yhtyeissä yms. Lisätietoja Elifin kotisivulta: www.myspace.com/annielif
Pauli Lyytinen (s. 1983) on kuopiolainen saksofonisti/säveltäjä – jota voi kuulla mm. seuraavissa yhtyeissä: Laser ( www.lasermusic.org) – Skalle&Sharon (www.myspace.com/skallesharon) – Verkot trio ( www.myspace.com/verkottrio) – Kauhukakara – Karpaasi kvartetti yms. Voitti syksyllä 2007 ”Jukka Perko”- saksofonikilpailun.
Tatu Rönkkö (s. 1983) on kuopiolainen rumputaiteilija – jota voi kuulla mm. seuraavissa yhtyeissä: Troko ( www.myspace.com/troko) – Skalle&Sharon – Verkot trio – Robert´s street fighters – Karpaasi kvartetti yms. huom! Tatun kotisivu lisätietoja varten: www.myspace.com/meninobaterista

The Indigo

to 24.4.2008
The Indigo saapuu jälleen Poppariin – nyt esikois-EPnsä julkaisukiertueella. Jyväskyläläislähtöinen viisikko tekee englanninkielistä musiikkia – jota on kutsuttu mm. AOR:ksi ja groove-poprockiksi. The Indigon musiikki rakentuu väkeville melodioille – orgaanisille sovituksille ja tyylitajuiselle soitannalle. Lisätietoa ja näytteitä bändin musiikista löytyy osoitteista: http://www.indigo-band.net – http://www.myspace.com/theindigomusic

Boogie Chillen -klubi: Esa Kuloniemi

pe 25.4.2008
Esa ´Ministeri´ Kuloniemi saattaa pitkäaikaisine radion musiikkiohjelmineen olla bluesin suurin henkinen mesenaatti Suomessa – mutta ennen kaikkea hän on loistava kitaristi. Honey B & T-Bones –yhtyeessään Esalla on takanaan massiivinen määrä keikkailua yli 25:n vuoden ajalta, tähän sisältyy myös aikanaan ahkerimmin ulkomailla keikkailleen suomalaisyhtyeen maine. Kuloniemi on surffaillut ennakkoluulottomasti musiikin ja kitarismin merillä, tästä erinomaisena osoituksena on hänen tuore sooloalbuminsa ´The Legend of Bicycle Bronson´. Bluesministeri Kuloniemen ansiolistaan kuuluu myös mm. instrumentaaliyhtye The Hypnomenin perustaminen – jäsenyys pitkäaikaisen soittokaverinsa Dr. Helanderin Medicine Men –bändissä ja Tuomari Nurmion Hunajaluut -kokoonpanossa. Bluesministerin kyntäessä bluesin syvintä sarkaa hänen vasemmassa kädessä nähdään yleensä paksu slideputki.

Surftones

la 26.4.2008
THE SURFTONESIN LEVYNJULKKARI KEKKERIT POPPARISSA!!!

Pitkän talven jälkeen aurinko ryhtyy lämmittämään pimeydessä elelleitä sieluja. On tullut aika voittaa viimeinenkin yli-pitkittynyt flunssa. Vaan mistä voiton vitamiinit? Apu löytyy paketista – joka sisältää seuraavia ravinteita:

Kinky&Funky – Disco-Hot-Wax – Ultra Lounge – PP ( Pulsating Progressive )

www.thesurftones.com

L.A. Heat

ke 30.4.2008
”Kova on biitti – kova on biitti – kuka sen siitti? Laaa Hiitti!” -Juhani Syrjälä

Kasaripoppia vapun tunnelmaan autenttisilla soundeilla.

PARAS KASARIASU PALKITAAN!!!!!!

VAPPUPÄIVÄN VAPAAT JAMIT klo 13-03

to 1.5.2008
MUUSIKOT HUOM,Perinteinen Vappu Brunch tarjolla jammailijoille alk. 12.00 – niin pitkään kuin ruokaa riittää

Rödsögården alk.21.30

pe 2.5.2008
Juuri debyyttialbumiaan viimeistelevä – uutta nimeään vasta muutaman viikon kantanut Rödsögården – aloittaa kevään keikkalunsa Popparista. Bändi on vielä melko uusi tuttavuus – mutta on vakuuttanut musiikillaan jo satoja kuuntelijoita myspacessa. Rödsögårdenin musiikissa liikutaan U2 -tyylisestä ”maailmaa syleilevästä” pop/rock -rock ilmaisusta intiimeihin harmooni-avainviulu -pohjaisiin kehtolauluihin. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus tulla Rödsögårdenin historialliselle keikalle ottamaan esimakua tulevasta levystä! Ja vielä ilmaiseksi!

Johanna ja Mikko Iivanainen Duo Klo 19.00

la 3.5.2008
Johanna tulee toivotusti duoana kitaristi miehensä Mikon kanssa meitä viihdyttämään. Konsertti alkaa klo 19.00!!!<br<
Lauantai saunaan kerkiää hyvin konsertin jälkeenkin.

Radius X

la 3.5.2008
Proge vaikutteista rytmimusiikkia perinteisellä soitinvalikoimalla. Mukana covereita – mutta suurin osa omaa matskua

Jääskeläinen-Uusitalo Quartet

ma 5.5.2008

Senni Eskelinen & Stringpuree Band klo 21 – 30

ti 6.5.2008
Stringpuree Band on kolmen lahjakkaan muusikon symbioosi ja ajatushautomo. Erilaisista musiikillisista taustoista ammentava trio on parin vuoden elinaikanaan keittänyt vastustamattoman maukkaan – persoonallisen soundisoseen ja vatkannut sekaan aineksia niin rockista – jazzista kuin kansanmusiikista. Mausteeksi on heitetty pohjois-savolaisten takametsien arkaaista kumua ja urbaanien katujen kelmeää hämyä. Lopputulos on rehellistä ja rouheaa progea – johon Senni Eskelisen sähkökantele luo omaleimaisen kuulaan ulottuvuutensa. Kolmikon omakutoiset sävellykset tekevät kunniaa progen sekä psykedeelisen tunnelmoinnin inspiroimana suomalaisille juurilleen. Kevään 2008 aikana tätä uunituoretta herkkua tarjoillaan kauhakaupalla Texicalli Recordsin julkaiseman esikoislevyn sekä julkaisua seuraavan kiertueen muodossa ympäri Suomen maata. Maista – nauti ja mykisty!

”Perinteisimmillään hillitön Stringpuree Band on jatkaessaan siitä mihin Finnforest 1970-luvulla jäi. Stringpuree Bandin proge on esikuviensa mukaisesti kappaleiden monipolvisuutta – tahtilajien vaihtuvuutta – joskus matemaattisia mutta iskeviä melodialinjoja. Sekä tietenkin progen perusilmaisuna sekä taitavaa yksilöllistä muusikkoutta että yhteissoiton tiukkuutta.” -Hannu Saha-

Lisätietoja: www.myspace.com/stringpureeband www.texicalli.net

Martha Scanlan Band(USA) ja Ninni Poijärvi Band

ke 7.5.2008
Martha Scanlan saapuu toukokuun alkupuolella Suomeen esiintymään oman trionsa kanssa.

Huippukokoonpanossa soittavat identtiset kaksoisveljekset – Amerikan kovatasoisimpiin juurimusiikin soittajiin kuuluvat Trevor ja Travis Stuart.

Martha tuli suurelle amerikkalaisyleisölle tutuksi laulustaan Cold Mountain elokuvan soundtrackilla. Elokuvan sielukas musiikki oli ehdolla myös Oscar-palkinnon saajaksi.

Nykyisin Tennesseessä asuva Martha on palkittu laulunkirjoittaja – joka tunnetaan ennenkaikkea perinteisen juurimusiikin vaalijana. Hänen persoonallinen äänensä ja laulutyylinsä vetää vertoja mm. maailmanlaajuisesti tunnetun Gillian Welchin musiikille.

Vuonna 2007 Martha julkaisi sooloalbumin When The West Was Burning – jonka julkaisi legendaarinen indielevy-yhtiö Sugar Hill. Levyn tuotti Suomessakin vieraillut Dirk Powell ja se äänitettiin Woodstockissa The Bandin rumpalin – Levon Helmin kotistudiolla. Helm itse soittaa rumpuja samaisella levyllä.

Suomessa Martha tekee pienen yhteiskiertueen Ninni Poijärven kanssa. Hauska sattuma on se – että myös Poijärvi äänitti tammikuussa julkaistun Virta-albuminsa Woodstockissa samassa Levon Helmin studiossa

Holding Hands alk. 19.00

to 8.5.2008
Ulpukka Sillanmäen tutkintokonsertti

MUSHROOM DISCO

pe 9.5.2008
Soul-funk-n´nb night: Come and shake your ass – dance some more and fall into trance!

tutkintokonsertti Anna-Elina Väisänen klo 19-20

la 10.5.2008
jazzia – rockia – bossa novaa – chansonia … .

John McGregor

la 10.5.2008
John McGregor on kuluneen syksyn aikana hivuttautunut suomalaisen folkpopin kärkinimeksi. Elokuussa julkaistu albumi ”Maa ei oo pimee” oli arvostelumenestys – ja joulukuun Soundissa se valittiin vuoden kotimaiseksi levyksi. Helsingin juhlaviikoilta alkanut levynjulkaisukiertue sai hullaantuneen vastaanoton yleisöltä ja ylistystä kriitikoilta. Johnin kuulijakunta on hämmästyttävän laaja – ja se näkyy esimerkiksi radiosoitossa. ”Maa ei oo pimee” -albumin ensimmäinen single ”Puut ovat kaatuneet” vietti Radio Suomen soitetuimpien listalla kahdeksan viikkoa – samaan aikaan kun levy oli ahkerassa soitossa myös Radio Helsingissä. Suomen virallisella albumilistalla ”Maa ei oo pimee” oli parhaimmillaan sijalla 22. Osoitteessa www.solmu.info/huvilalive http://www.solmu.info/huvilalive http://www.solmu.info/huvilalive> http://www.solmu.info/huvilalive

Amk:n pop/jazz-linjan kevätnäytepäivä

ma 12.5.2008

JAMK,N fuusioworkshop ja soulworkshop

ti 13.5.2008
Konsertit alkavat klo 21

Maxflo KEIKKA PERUTTU – VAPAAT JAMIT

ke 14.5.2008

Quartet Analyysi alk. 21.00

to 15.5.2008
Quartet Analyysi on jazz/fusion/funk -genren musiikkia soittava kokoonpano Helsingistä. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu mm. Chick Corean – Tal Wilkenfeldin – Billy Cobhamin ja Mike Sternin musiikkia. Mukana on myös joitakin Tuomas Rauhalan ja Rob Dominiksen sävellyksiä. Suurella kunnianhimolla valmistetut kappaleet sisältävät sopivasti vauhtia ja vaaratilanteita – mutta myös kauniita tunnelmapaloja. Nämä ennaltasovitut ja valmiiksi ylöskirjoitetut kappaleet eivät jätä ketään kylmäksi. Quartet Analyysin mielestä tärkeintä onkin – ettei musiikissa – eikä myöskään elämässä – saa tehdä virheitä.

Lintu

pe 16.5.2008
www.myspace.com/lintuband ”Jyväskyläläinen jazz-pop-ryhmä Lintu osaa hommansa suvereenisti. Musiikki on juuri sellaista kevyttä – taitavasti vedettyä sensuellia soittoa – mitä voisi odottaa Jazz Barin lauteilta kuulevansakin. Mutta Linnun riveistä onneksi löytyy myös se tärkein – eli taitava laulunkirjoittaja. Laulaja-kosketinsoittaja-biisinkirjoittaja Linda Tikkanen näyttäytyy tällä äänitteellä huiman taitavana artistina. Lindan laulu on todella kaunista kuultavaa – ja huilisti-Elinan stemmat on huolella sovitettuja.

Soundilehti 2007

SPRINGTIME BLUES (Blues Live ry) klo 21

la 17.5.2008
J.Leino & Bluestroyers – Juha Kaartamo & Jonne Kulovaara – Black River Bluesman & The Croaking Lizard

A Lady & The Piano

ma 19.5.2008
Linda plays her own songs!!

No Sweat

ke 21.5.2008
No Sweat on jyväskyläläinen Blues-Rock –genreä rennosti soittava kokoonpano. Covereita kuullaan mm. seuraavien artistien parhaista paloista: SR Vaughan – G. Moore – J. Bonamassa – D. Purple – J. Healey.

TANJA SALOSEN Lauluoppilaat esiintyy klo 19

to 22.5.2008

Tuomas Paukku Quartet

to 22.5.2008
Yhtye soittaa Tuomaksen omaa musiikkia.

Räisänen & Lias Band

pe 23.5.2008
Kitaravoittoista covermusaa hyvällä meiningillä! Musiikkia luvassa mm. seuraavilta kitaristeilta: Hendrix – Lukather – Clapton – Robben Ford – Jeff Healey ja Heikki Silvennoinen.

Sanna Koljosen Tutkintokonsertti alk.19.00

pe 23.5.2008

Räisänen & Lias Band

la 24.5.2008
Kitaravoittoista covermusaa hyvällä meiningillä! Musiikkia luvassa mm. seuraavilta kitaristeilta: Hendrix – Lukather – Clapton – Robben Ford – Jeff Healey ja Heikki Silvennoinen.

Jao,n ilta alk. klo 18.00

ma 26.5.2008
Jao:n musiikkialan perustutkinnon opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen illanvietto

Carahca

ti 27.5.2008
Jyväskyläläinen kitaratrio Carahca debytoi Popparissa!
Yhtye soittaa omaa – enemmän tai vähemmän perinnetietoista materiaalia – seassaan tunnetäyteisiä tulkintoja menneen ajan mestariteoksista. Mikäli orkesterinjohtaja ei jätä tukkaansa auton oven väliin – luvassa on iloista ja kaihoisaa kuunneltavaa ja katseltavaa – räyhäkkäästä rockista pehmeään folkiin.
Ja mikäli tämä ei jo herättänyt mielenkiintoa – yhtyeessä on vasenkätinen rumpali! www.myspace.com/carahca

HANNA MARSH SOOLOKEIKALLA ALK. 21.00

ke 28.5.2008
Tervetuloa! Hannalta on juuri ilmestynyt uusi albumi ”Play”. Huhtikuussa tulee radio soittoon single ”Up On The Bridge” – joka on äänitetty Polar Studios:ssa Tukholmassa. Kappaleen tuotannosta vastaa Lennart Östlund – joka on työskennellyt useiden kansainvälisten supertähtien kanssa (Led Zeppelin – Abba – Rolling Stones – U2 – Scorpions – Europe – Genesis…). Hannan lisäksi kappaleella soittavat Staffan Astner – Sven Lindvall ja Christer Jansson – jotka ovat tahoillaan soittaneet mm. Celine Dionin – Roxette ja A-ha –yhtyeissä.
www.hannamarsh.com www.myspace.com/hannamarsh

SOTIEMME VETERAANIT TUKIKONSERTTI 20 – 30

to 29.5.2008
SOTIEMME VETERAANIEN HYVÄKSI K-S Rauhanturvaajat järjestävät tukikonsertin – jonka pääsylipputulot menevät lyhentämättöminä sotiemme veteraanien hyväksi.

LEMPEÄ JÄTTILÄINEN

pe 30.5.2008
Lempeä Jättiläinen esittää Aki Sirkesalon musiikkia sellaisena kuin se on totuttu kuulemaan: taidokkaasti sovitettuna – viettelevästi groovaavana – melodisesti tarttuvana ja lyyrisesti oivaltavana. Ohjelmistosta löytyy niin Sirkesalon uran suurimpia hittejä kuin vähemmälle radiosoitolle jääneitä helmiäkin.

Antti Heermann & Marian Petrescu Trio

la 31.5.2008

ROSO

la 31.5.2008
Roso paukuttaa suomenkielistä pop- & rockmusiikkia musiikin eri tyylilajeja pelkäämättä. Musiikkia voi käydä ennakkoon kuutelemassa osoitteessa www.myspace.com/rosoband
http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog&pop=1

Summer Jazz Quinteto Fuego – levynjulkaisukeikka 22

to 5.6.2008

Yksityistilaisuus 18-20

to 5.6.2008

SUMMER JAZZ

pe 6.6.2008
klo 20.00
Joona Toivanen Trio
liput 12e<brR http://www.joonatoivanentrio.com

klo 22.00
Paavo (Ruotsi)
liput 12e http://www.myspace.com/paavopaavopaavo

Jazzklubit:
klo 00.00 ja 01.15

Ikoset

klubiranneke 8e (ennakko) 10e ovelta

SUMMER JAZZ

la 7.6.2008
LINTU KLO 18.00
Liput 5€

Trip-hopahtavaa konesoundia jazzvärinöin nuorten jyväskyläläisten suodattamana!
Jyväskylän ammattiopiston musiikinopiskelijat perustivat Linnun syksyllä 2005. Kahden ja puolenvuoden työstämisen tuloksena on tinkimättömän eheää – omaleimaista ja mielenkiintoista modernia popmusiikkia – josta löytyy rehevää tarttumapintaa kaikenlaisille musadiggareille. Vaikka Linnun biisit ovat kaikki pianistilaulaja Linda Tikkasen käsialaa – syntyvät värikylläisen imuisat sovitukset koko kuusihenkisen bändin yhteisvoimin.
Tällä hetkellä Linnun tuoreimpien kappaleiden äänittäminen on käynnissä ja uutta julkaisua suunnitellaan. Reilu vuosi sitten ilmestyneestä ep:stä Soundi kirjoitti muun muassa näin: “Biiseissä on juuri sopivassa suhteessa tarttuvuutta ja haastavuutta – eikä bändin tekninen taituruus nouse missään vaiheessa itsetarkoitukselliseksi. Oikeastaan Linnussa viehättää juuri se vähäeleinen tyylitaju – millä yhtye soittaa. Kolmosraidalla mukaan tulee konerytmejä – jotka kasvattavat biisin lopussa upeisiin tunnelmiin. Linnun vahvuus voisi Lindan lahjakkuuden lisäksi olla trip-hopahtavan konesoundin ja orgaanin jazz-bändin yhdistäminen.”

Linda Tikkanen: laulu ja piano Elina Lautamäki: laulu ja huilu Sakari Heikkilä: laulu – koneet Tuomas Paukku: kitara Topi Viitasalo: basso


ALEKSI TUOMARILA TRIO KLO 20.00
Maailmanluokan jazztrio – olkaa hyvä – Jyväskylä!
Alexi Tuomarila opiskeli klassista pianoa Espoon musiikkiopistossa – mutta innostui jazzista isänsä levykokoelman myötä. Lukion jälkeen hän opiskeli Pop-Jazz konservatoriolla – josta vain vuoden opiskelun jälkeen pääsi Brysselin kuninkaalliseen konservatorioon valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 1999. Hän on saanut useita huomionosoituksia ja voittanut kansainvälisiä jazzkilpailuja niin solistisesti kuin yhtyetasollakin.
Pianonsoitto ei ole pelkästään tämän lahjakkuuden heiniä – vaan Alexi on myös lahjakas säveltäjä! Tervetuloa kuuntelemaan “räiskyvän lyyriseksi” tituleerattua pianovirtuoosi Tuomarilan “irtonaisen svengaavaa” soittoa ja nuoren energian huipputrion yhteenhioutunutta sävelmaailmaa! Odotettavissa ainakin musiikkia 2006-tuoreelta Constellation -levyltä.
Mats Eilertsen on Norjan kuumimpia basistinimiä. Hänen kerrotaan soittavan täsmällisesti – kokeellisesti ja hienovaraisesti yhtä aikaa. Hän on osallistunut yli 50:lle jazzlevylle – ja hänen muita yhtyeitään ovat mm. TURANGA ensemble – Mats Eilertsen Quartet – The Source – Parish – Trippelbass ja moni muu.
Olavi Louhivuori on nuoresta iästään huolimatta Jyväskylän ja koko Suomen jazztaivaan kestotähti. Sibelius-Akatemiassa jazzosastolla rumpuja ja sävellystä opiskeleva Olavi on kiertänyt yhtyeineen ja hänen sävellyksiään soitetaan ympäri maailmaa. Sanat Oddarrang – Ilmiliekki Quartet ja Sun Trio sanovat kenties jotain jazz-musiikin ystävälle.
br>Piano: Alexi Tuomarila Basso: Mats Eilertsen Rummut: Olavi Louhivuori

Liput 12€
www.myspace.com/alexituomarila

Summer Jazz: Somethin´ Else goes Latin!

la 7.6.2008
Klo 22-04
Live: Kuukumina
Töpseli DJ:t (Hki)
Hear VJ:t
DJ Matti Nives

* Summer Jazz -klubirannekkeella pääsy Popparin lisäksi muille illan festariklubeille. Ranneke ennakkoon 8e netistä.

Somethin´ Else esittelee Summer Jazz -klubillaan lattarisävyjä koko illan klo 22 alkaen. Mukana menossa kaksi settiä soittava Suomen johtava kuubalaisen musiikin äänenkannattaja – helsinkiläinen Kuukumina. Popparissa kuusihenkinen yhtye esittää kahden settinsä aikana klassikkojen ohella ennenkuulematonta materiaalia tulevalta albumiltaan. Lattari- ja brassitunnelmissa mukana myös huippusuositun helsinkiläisen Töpseli-klubin DJ:t Untamo ja Jatsipetzi – Hear VJ:t sekä Somethin´ Else -edustus. Suositeltava varustus: tanssimiseen soveltuvat jalkineet.

ILMAVOIMIEN BIG BAND feat MARVIN STAMM (tr)

ti 10.6.2008
Ilmavoimien Big Bandin solistina paistattelee maailmankuulu amerikkalainen trumpetisti Marvin Stamm. Stamm tunnetaan kiistattomana Big Band -veteraanina sekä eräänä New Yorkin työllistetyimpänä studiomuusikkona. Hän on uransa aikana soittanut useissa maailman maineikkaimpiin lukeutuvissa bigband kokoonpanoissa kuten Stan Kentonin (1961-63) – Woody Hermanin (1965-66) – Benny Goodmanin (1974-75) – Thad Jones&Mel Lewisin (1966-72) sekä 80-luvulla mm. Bob Mintzerin – John Lewisin George Gruntzin ja Louie Bellsonin kokoonpanoissa. Tämän lisäksi hän on levyttänyt mm. Bill Evansin – Quincy Jonesin – Oliver Nelsonin – Duke Pearsonin – Paul Desmondin sekä George Bensonin kanssa. Hän on myös kiertänyt Frank Sinatran kanssa vuosina 1973-1974. Viimeiset parikymmentä vuotta Stamm on keskittynyt soolouraansa ja jazzmusiikin tekemiseen. Lisäksi hän pitää mestarikursseja trumpetisteille ja Big Bandeille ympäri maailmaa.

Ilmavoimien Big Band on viihdyttänyt Ilmavoimissa ja muualla jo kolmen vuosikymmenen ajan. Ilmavoimien BigBand on Jyväskylän seudun ainoa täysin ammattilaisista koostuva ja ammatikseen esiintyvä BB-kokoonpano. Sininen virkapuku ei menoa kangista vaan bändi pistää yleisön jalat vipattamaan ja sormet napsumaan. Heittäydytään G-voimien vietäväksi!!

King Kahuna

to 12.6.2008
Mielikuvia elävästä kuvasta. Salapoliisijazzissa sen salaisuus… J-P ”Jurassic Bastard” Jääskeläinen- vibrafoni – koskettimet Joonas ”Dr. Gonzales…(YES)” Tuhkanen- tenorisaksofoni Maija ”Lady Bird” Perälä- alttosaksofoni Tuomo ”Uncle Doom” Uusitalo- piano – koskettimet Olli ”Country Bob” Rahkonen- kitara Martin ”El Franco” Gripentrog- kitara Petri ”Funkenstein ” Jaakonaho- basso Touko ”Max Powers” – Ruokolainen- rummut

Hard Rock ja Heavy -klassikot

pe 13.6.2008
Crossroads

http://www.elisanet.fi/pellinen/crossroads/ Crossroads on jyväskyläläinen viiden taitavan muusikon muusikon muodostama cover-bändi. Bändin kunnianhimoisena ajatuksena onkin toteuttaa kappaleet mahdollisimman tarkasti alkuperäisen esikuvan mukaan – sävellajeja ja soundivalintoja myöten. Ohjelmisto koostuu kolmen viime vuosikymmenen kovimmista hiteistä sekä sisältää myös joitakin yllätyksiä. Valikoimaan kuuluu kappaleita mm. seuraavilta bändeiltä: Deep Purple – Rainbow – Genesis – 10cc – Whitesnake – Eagles – Peter Gabriel – Marillion

Hard Rock ja Heavy -klassikot

la 14.6.2008
Hide & Cover

http://www.hideandcover.info Hide & Cover on Jyväskyläläisistä opiskelijoista koostuva bändi – joka soittaa heavy- ja hard rock -covereita 70-luvulta tähän päivään. Taatun hittikaman rinnalle Hide & Cover on kaivanut historian kätköistä myös hieman tuntemattomampia helmiä tutuilta artisteilta. Ohjelmistossa on kappaleita mm. seuraavilta bändeiltä: Bon Jovi – Dio – Europe – Deep Purple – Judas Priest – W.A.S.P.

A Lady & The Piano

su 15.6.2008
Linda plays and sing Jose Gonzales`s music

TtTRio klo 21.00

to 19.6.2008
”Tuomas Turusen luotsaama göteborgilainen tttrio julkaisee debyyttilevynsä Suomessa kesäkuussa. Sen tiimoilta on kuultavissa Jyväskyläläisyleisölle jo tuttua – melodista – energistä ja intensiivistä tttrio-meininkiä: vanhoja hittejä ja uusiakin koukkuja. Tervetuloa kuuntelemaan ja ostamaan uunituore CD!”

A Lady & The Piano

ma 23.6.2008
Linda plays Victiria Tolstoy´s music and jazz standards

VEETI KALLIO & VESA KÄÄPÄ alk. 21.30

to 26.6.2008

Boogie Chillen -klubi: Big Joe Louis (UK)

pe 4.7.2008
Jamaikalaissyntyinen laulaja/kitaristi Big Joe Louis on kerännyt kosolti kansainvälistä arvostusta juurevan downhome – ja country bluesin taitajana. Erityistä huomiota Big Joe on saanut suuren lauluäänensä ansiosta – hänet onkin valittu mm. saarivaltakunnan parhaaksi blueslaulajaksi British Blues Awardsin toimesta. Oman mainintansa ansaitsee toki myös hänen originelli kitaransoittotyylinsä. 46-vuotias Big Joe muutti nykyiseen kotimaahansa Englantiin 1970-luvulla. Hän perusti The Blues Kings –yhtyeensä vuonna 1986 – ja yhtyeen debyytti-LP Big Joe Louis And His Blues Kings ilmestyi vuonna 1989. Sitä seurasi The Stars In The Sky (1992) sekä Big Sixteen (1996). Vuosituhannen vaihteessa Big Joe vieraili Bigtown Playboys –yhtyeen riveissä ja levytti bändin kanssa Western World –albumin vuonna 2001. Viime vuonna Big Joe aloitti levytysyhteistyön myös suomalaisten rytmimuusikkojen kanssa ja levytti arvostetun The Soul Investigators –yhtyeen kanssa soul-henkisen Go-Go Train –singlen. Vuosien varrella Big Joe Louis on vieraillut lukuisilla bluesfestivaaleilla eri puolilla Eurooppaa: Englannissa – Irlannissa – Skandinaviassa – Venäjällä – Ranskassa – Belgiassa – Sveitsissä – Hollannissa – Italiassa – Espanjassa – Bulgariassa – Puolassa – sekä USA:ssa – Australiassa – Uudessa-Seelannissa – Etelä-Afrikassa – Egyptissä ja Karibialla.
http://www.bigjoelouis.com

Somethin´ Else: Nieminen & Litmanen

la 5.7.2008
Klo 22-04
Live: Nieminen & Litmanen
DJ Apostoli
DJ Matti Nives
Hear VJ:t

Nieminen & Litmanen vihdoinkin Somethin´ Else -klubilla! Skandinaavinen toimintajazz on palannut. Mukana myös DJ:t Apostoli ja Matti – sekä Hear VJ:t. Funk – soul – takaa-ajojazz – jne.

** Liput 7e ovelta. Ennakot Levykauppa Äxästä hintaan 5e.

www.somethinelse.fi

SAMI SAARI& Sonics feat. JOHANNA FÖRSTI

su 6.7.2008
Luvassa Samin omaa musaa ja Johannan (tanssii tähtien kanssa-laulaja) verevää soulia/funkia. Keikka alkaa klo 20!!!

JYVÄSKLÄN KESÄ: Mika Nuorva

ke 9.7.2008
Yhteislippu iltaan FunKlub:in 8€.

JYVÄSKYLÄNKESÄ Spanky Wanky & Funksearchers

ke 9.7.2008
Spanky – Wanky & The Funksearchers
Yhteislippu Mika Nuorvan konserttiin 8€.

9-henkisen kesäcombon juureva funk piiskaa kuulijoiden takamukset istumakelvottomiksi. Kesäyössä sykkivä soul virittää aistit rakkauden taajuudelle ja vapauttaa sielut villiin lentoon. Uskallatko astua popparin tulisille hiilille?

JYVÄSKYLÄN KESÄ

to 10.7.2008
KLO 23.00 CAPTAIN COOUGAR K18

Liput 10€

JYVÄSKYLÄN KESÄ K18

pe 11.7.2008
KLO 21 STOCKHOLM LISBOA PROJECT K18
br> LIPUT 12/10€

KLO 23 GABRO & FRANK AND THE IRRATIONALS – DJ APOSTOLI

Liput 12/10€

JYVÄSKYLÄN KESÄ K18

la 12.7.2008
KLO 20 DUO EVA ALKULA JA TOMOYA NAKAI (JAPANI)

Liput 12/10€

KLO 23 MARIA GASOLINA – DJ ANNA S

Liput 12/10€

VEETI KALLIO JAMIT

ti 15.7.2008
Veeti tulee isännöimään tiistain jami-iltaa alk. 21.00.

Spanky – Wanky & The Funksearchers

ke 16.7.2008
9-henkisen kesäcombon juureva funk piiskaa kuulijoiden takamukset istumakelvottomiksi. Kesäyössä sykkivä soul virittää aistit rakkauden taajuudelle ja vapauttaa sielut villiin lentoon. Uskallatko astua popparin tulisille hiilille?

El YoYo

to 17.7.2008
El YoYo on 9-henkinen – salsayhtyeeksi harvinaisen kompakti kuubalaismusiikin iskuryhmä – jonka ohjelmisto koostuu kuubalaisen ja puertoricolaisen salsan helmistä suomenkielisiksi väännettynä. Yhtyeen jäsenet ovat *suomisalsan* valiojoukkoa Salsamanian ja Mambo Sampon riveistä. El Yoyo on yhtye – joka pystyy tunteella ja sydämellä kutomaan yhteen kuubalaisen musiikin keskeiset elementit, monikerroksiset rytmikuviot – laulajan ja kuoron vuoropuhelut – puhallinsoitinosuudet – ja kaikista tärkeimmän eli tanssijoiden vauhdittamisen rytmin hurmokseen

Vappaat Jamit

pe 18.7.2008
House Band avaa jamit: Esa Perämäki – Tuomas Paukku – Juha-Matti Rautiainen ja Juho Karppinen

U Kekkonen plays U2

la 19.7.2008

Curare Quartet

to 24.7.2008
Curare Quartetin luotsi ja liikkeellepaneva voima on saksofonisti/säveltäjä Felipe Salles (NY – www.sallesjazz.com ). Yhtye soittaa Sallesin – Hermeto Pascoalin ja Janne Halosen musiikkia. Tyylillesti musiikki on menevää ja monipuolista Latin Jazzia.

Loud n’ Clear

pe 25.7.2008
-70 – -80 ja -90-luvun heviklassikoita coveroiva yhtye Loudn Clear soittaa keikan Popparissa – Jyväskylässä pe 25.7.2008. Setissä on mukana mm. Black Sabbathia – Deep Purplea – Ozzy Osbournea – Whitesnakea – Dioa yms.

HOUSE BILE BAND

la 26.7.2008

Sputnik

ke 30.7.2008
Käpälät ja hameet korviin! Verevä ja räiskyvä bailubändi Sputnik laitattaa menovedet kurkkuun ja lattiaperusteet kovilla tarjotessaan ralliviikon alkuun monipuolisen menorytistyksen. Ohjelmisto koostuu tämän päivän hiteistä ja kuumimmista rokkrokk-klassikoista aina 70-luvulle. Tule siis osoittamaan tanssiliikkeen paikka lattialle ja tunne genin täyttävän tajuntasi!

Sputnik

to 31.7.2008
Käpälät ja hameet korviin! Verevä ja räiskyvä bailubändi Sputnik laitattaa menovedet kurkkuun ja lattiaperusteet kovilla tarjotessaan ralliviikon alkuun monipuolisen menorytistyksen. Ohjelmisto koostuu tämän päivän hiteistä ja kuumimmista rokkrokk-klassikoista aina 70-luvulle. Tule siis osoittamaan tanssiliikkeen paikka lattialle ja tunne genin täyttävän tajuntasi!

Kala & Laivoja

pe 1.8.2008
Ralliviikonlopun tunnelmassa kansainvälistä rock-meininkiä tarjoilee Kala & Laivoja. Luvassa menomusiikkia ja hittejä useilta vuosikymmeniltä. Kuuma ja pölyinen rallipäivä on mukava päättää juhlien Popparissa rokkibändin rytmissä. Luvassa lainakappaleita mm. seuraavilta: ZZ Top – Eppu Normaali – Lenny Kravitz – Jimi Hendrix – Eric Clapton – The Beatles – jne. Lue lisää www.kalajalaivoja.com

Kala & Laivoja

la 2.8.2008
Ralliviikonlopun tunnelmassa kansainvälistä rock-meininkiä tarjoilee Kala & Laivoja. Luvassa menomusiikkia ja hittejä useilta vuosikymmeniltä. Kuuma ja pölyinen rallipäivä on mukava päättää juhlien Popparissa rokkibändin rytmissä. Luvassa lainakappaleita mm. seuraavilta: ZZ Top – Eppu Normaali – Lenny Kravitz – Jimi Hendrix – Eric Clapton – The Beatles – jne. Lue lisää www.kalajalaivoja.com

Anydoll

ke 6.8.2008
Moneen kertaan kovaksi livebändiksi rankattu jyväskyläläinen Anydoll soittaa anteeksi pyytelemätöntä modernia rock-musiikkia – joka ei haikaile menneeseen – vaan katsoo tiukasti eteenpäin. Räiskyvän vihreissä kravateissa viihtyvä bändi pitää kovaa tahtia myös lavan ulkopuolella ja on julkaissut vuodeen sisään jo kaksi ep:tä ja yhden sinkun. Tsekkaa lisää osoitteesta www.anydoll.net. Dresscode: green tie :)

Boogie Chillen -klubi: Little Victor (USA)

to 7.8.2008
Memphisläinen Little Victor aloittaa lyhyen Suomen kiertueensa Popparista Boogie Chillen –klubilta.
Rokkaavan down home bluesin mestari Victor on railakkaan ja värikkään keikkaesiintyjän maineessa. Nelikymppinen Victor aloitti uransa 80-luvun alkupuolella Sun Recordsin hengessä soittaneen The Sunbeams -yhtyeen kanssa. Pian hän löysi blues-harpun ja rupesi puhaltamaan Jimmy Reedin innoittamana. Sitten löytyivät myös yhä juurevammat vaikutteet matkoilla Mississippin osavaltion pohjoisosiin. Little Victor on työskennellyt muiden muassa Hubert Sumlinin – R.L. Burnsiden ja Jessie Mae Hemphillin kanssa.
Ennen Suomeen tuloaan Little Victor soittaa maineikkailla norjalaisilla Notoddenin festivaaleilla Louisiana Redin kanssa. Popparissa hän esiintyy kotimaisen Down Home Kings –kokoonpanon säestämänä. Lavalla on luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita !

Osmo Ikonen & Band

pe 8.8.2008
Uusi levy juuri julkaistu.

Funktronauts weekend

la 9.8.2008
Nyt ovat sudet liikkellä soulkukkulalla. Laukaisemme itsetehdyn grooveraketin kohti rakkauden roihuavaa galaksia. Turvavyöt auki ja kaikki mukaan lennolle!

”Blues is the teacher – Funk is the preacher”

Spanky – Wanky & The Funksearchers

ke 13.8.2008
9-henkisen kesäcombon juureva funk piiskaa kuulijoiden takamukset istumakelvottomiksi. Kesäyössä sykkivä soul virittää aistit rakkauden taajuudelle ja vapauttaa sielut villiin lentoon. Uskallatko astua popparin tulisille hiilille? Heini Ikonen – voc Konsta Niskavaara – voc Matias Haavisto – gtr Juha-Matti Rautiainen – b Miika Pelkonen – keys Happi Leppänen – drms Aki Vänskä – sax Jussi Kosonen tb Heikki Pola trb

UJO JAZZ BAND klo 20.00

ke 13.8.2008
Uudistunut kokoonpano. Nuori energia kohtaa kokemuksen.

HEINI IKONEN JAZZ BAND

pe 15.8.2008
Ensimmäistä kuullaan Heinin tulkitsevan Jazzia kokonaisen konsertin verran. Heini on yksi Suomen lupaavammista jazz-laulajittarista.

Pop/rock -jamit

la 16.8.2008
House Band avaa 22.00

praesens-ilta klo 19.30

su 17.8.2008
Jooklo Duo (ITA) feat. Tero Kemppainen & Sami Pekkola Virginia Genta (saksofoni) – David Vanzan (rummut) – Tero Kemppainen (kontrabasso) – Sami Pekkola (saksofoni). + DJ Qbico (QBICO records) http://jooklo.altervista.org/ http://www.praesens.org/

MoonMadness_All In Between

to 21.8.2008
www.moonmadness.fi
All In Between on sekä lämmin kunnianosoitus rockin parhaille perinteille: melodioille – riffeille ja elämänilolle – kuin myös tarinoita kuun pimeältä puolelta – etsien ja löytäen selviytymiskeinoja seilatessa jokaisen vuorotellen kohtaamissa lasku- ja nousuvesissä.
MoonMadness lisää vaikutteita 70/80 –lukujen rockin klassikoista uudemman ajan sykkeeseen. Levyllä määrätietoinen visio toteutettuna aikaa vaativana käsityönä luo elämänmakuisen mikstuuran – joka yllättää omintakeisella raikkaudellaan näinä turboahdettujen soundien aikoina.
Perustajajäsenet kitaristi Otto Hallamaa ja basisti Juha Leppäharju ovat kulkeneet yhdessä pitkän tien vankkumattomina rokkareina niinäkin vuosina – jolloin radiosta ei voinut haaveilla kuulevansa vaikkapa Dioa tai Iron Maidenia. Kaverukset lähtivät musiikilliselle matkalleen etsien uusia ihmisiä omine vaikutteineen. Näin mukaan tarttui nuorempi kosketintaituri Turkka Vuorinen tuoden tuoretta näkemystä kuitenkin rockin perinteitä ymmärtäen. Alkutaipaleella yhtyettä tahdittaneet loistorumpalit Ari Toikka ja Lacu Lahtinen saivat seuraajakseen vakituisemman kannuttajan pestillä Antto Tuomaisen. Kokoonpanon täydentyessä laulajatar Heidi Bergbackan säkenöivällä persoonalla tuntuu pitkäjänteinen työ kaiken tehdyn arvoiselta.
MoonMadness on tyylipuhdas rockbändi vailla vertautumisten tai yleistysten pakkoa. Mahdollista ja mahdotontakin teettävä kuuhulluus kohtaa toiset hiipien – toiset kerrasta kumahtaen.
”All In Between vaikuttaa tarkkaan mietityltä kokonaisuudelta aina todella upeita levynkansia myöten.” – classicrocksuomi.com

”MoonMadness näyttää toteen – että kun päätä puskee seinään tarpeeksi monta kertaa – muurikin voi murtua.” – Soundi 4/08

Captain Cougar

la 23.8.2008
”Americana-vaikutteista indiepoppia soittava Captain Cougar julkaisi kehutun esikoisalbuminsa viime vuoden lopulla. Erityisesti kriitikoiden ja yleisön ylistystä ovat saaneet laadukas biisimateriaali ja omintakeinen tyyli – loisteliaita laulutulkintoja unohtamatta.
Popparissa Captain Cougar esittelee tulevan kakkoslevynsä materiaalia yleisön edessä. Yhtye ryhtyy tämän viikonlopun keikkojen jälkeen hiomaan tätä uutta musiikkia pitkähkölle keikkatauolle – solisti Eva Louhivuori lähtee näet hakemaan musiikkioppia aina Bostonista saakka.”

www.myspace.com/captaincougar www.captaincougar.net

HENRIK SANDÅS SOOLO klo 19.00

la 23.8.2008
Henrik Sandås (s. 1981) on opiskellut konserttiharmonikan soittoa Joensuun Konservatoriossa Pasi Hirvosen ja Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiassa Petri Makkosen johdolla. Hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla Prof. Friedrich Lipsin – Prof. Jon Faukstadin – Dr. Mika Väyrysen – Matti Rantasen ja Marjut Tynkkysen oppilaana. Kilpailumenestyksistä mainittakoon kansallinen Lieto Accordion 1998 – 1. sija ja kansainvälinen Frosini Grand Prix 1999 – 1. sija. Sandås on esiintynyt pohjoismaissa ja Venäjällä sooloresitaaleissa sekä orkestereiden solistina. Vuodesta 2006 lähtien Sandås on perehtynyt argentiinalaisen – diatonisen bandoneonin soittoon. Hänet tunnetaan mm. Tanguedia Quintet -yhtyeen bandoneonistina. Sandås on myös tehnyt yhteistyötä mm. Martin Alvaradon ja jyväskyläläisen Quinteto Otra Vez:in kanssa. Sandåsin soolo-ohjelmisto koostuu orginaaleista ja sovituksista Joaquin Moran – Julio ja Fransesco De Caron – Anibal Troilon – Astor Piazzollan – Leopoldo Federicon – Juan Carlos Cobian – Jose Dames ym. musiikista. Sandås soittaa legendaarisen Arfred Arnoldon 1930-luvulla rakentamaa diatonista bandoneonia.

Henrik Sandås (b. 1981) studied the concert accordion with Pasi Hirvonen and Petri Makkonen at the conservatory of North Karelia in Joensuu and the Academy of Music and Dance in Kuopio – Finland. He has participated in numerous masterclasses with – among others – Prof. Friedrich Lips – Prof. Jon Faukstad – Dr. Mika Väyrynen and Matti Rantanen. Sandås has won the national Lieto Accordion –competion in 1998 (1st prize) and the international Frosini Grand Prix in Stockholm 1999 (1st prize). He has performed extensively in the nordic countries and Russia – giving solo recitals and playing as soloist with symphony orchestras. Since the year 2006 Sandås has specialized in the diatonic bandoneon. Sandås performs as a bandoneonist in the ensemble Tanguedia Quintet and has collaborated with the great argentinian singer Martin Alvarado and the outstanding Quinteto Otra Vez among others. Sandås also performs as bandoneon soloist and his repertoary consists of originals and arrangements of music by Mora – De Caro – Troilo – Piazzolla – Federico – Cobian – Dames and others. Sandås plays a diatonic bandoneon built by the legendary Alfred Arnold in the 1930´s. www.myspace.com/tanguediaquintet www.myspace.com/henriksandas

ANTTI KLEEMOLA Levynjulkaisukeikka

ke 27.8.2008
Keikka alkaa klo 21.00. Keikalla kuullaan parhaat palat sekä hienolta debyytiltä ”Jotain parempaa” että uunituoreelta 2. albumilta ”10 kohtausta”! – www.anttikleemola.com

The Mutants

to 28.8.2008
www.myspsace.com/themutants

Mätt

pe 29.8.2008
PARAS BILEBÄNDI tekee yllätyshyökkäyksen Poppariin!!

Tiedossa jopa kaksi kuumaa keikkaa ja tiukkaakin tiukempaa biletystä parhaiden pop/rock-hittien ja tanssittavimpien discoklassikoiden tahdissa!
www.matt.fi

Mätt

la 30.8.2008
PARAS BILEBÄNDI tekee yllätyshyökkäyksen Poppariin!!

Tiedossa jopa kaksi kuumaa keikkaa ja tiukkaakin tiukempaa biletystä parhaiden pop/rock-hittien ja tanssittavimpien discoklassikoiden tahdissa!
www.matt.fi

GUITAR HERO-kiertue TIISTAISIN KLO 18 – 30

ti 2.9.2008
TULE KISAAMAAN

PALKINTOJA

Spanky – Wanky & The Funksearchers

ke 3.9.2008
9-henkisen kesäcombon juureva funk piiskaa kuulijoiden takamukset istumakelvottomiksi. Kesäyössä sykkivä soul virittää aistit rakkauden taajuudelle ja vapauttaa sielut villiin lentoon. Uskallatko astua popparin tulisille hiilille?

Heini Ikonen – voc Konsta Niskavaara – voc Matias Haavisto – gtr Juha-Matti Rautiainen – b Miika Pelkonen – keys Happi Leppänen – drms Aki Vänskä – sax Jussi Kosonen tb Heikki Pola trb

DJ. ERKKU lataa jengin tunnelmaan ja hoitaa hikisen lopun levylautasen ääressä.

Laura Sippola &Tuki

to 4.9.2008
Laura Sippola – laulu&piano Peter Engberg – kitara Tuure Koski – basso Kepa Kettunen – rummut

DOWN TOWN STAND UP 19.30 ja 22.30

pe 5.9.2008
19.30 Poppari 10 e Pekka Jalava J-P Kangas Teemu Vesterinen

22.30 Poppari 10 e Tommi Mujunen Mikko Vaismaa Pekka Jalava

DOWN TOWN STAND UP 18.00 – 19 – 30 ja 22 – 30

la 6.9.2008
18.00 Poppari. Ilmainen. OPEN MIC aloitteleville koomikoille. MC Joni Koivuniemi

19.30 Poppari. 10 e. Tämän esityksen tarjoaa Levykauppa X! Teemu Vesterinen Jouni Kallio Ismo Leikola

22.30 Poppari 10 e Tommi Mujunen Joni Koivuniemi Teemu Vesterinen

JimJamMurMur

ti 9.9.2008
Suomen Jazzliiton syyskauden 2008 avauskiertueella esiintyy lauluyhtye JimJamMurMur. Kyseessä on neljän solistina uraansa luoneen nuoren jazzlaulajan muodostama a cappella -yhtye. Mukana ovat Johanna Iivanainen – Mirja Mäkelä – Jenny Robson ja Mia Simanainen – kukin tahollaan osa suomalaisen jazz-laulun lahjakasta uutta aaltoa.

Johanna Iivanainen on tullut tutuksi jazz-yleisölle viime aikoina erityisesti Korpi Ensemblen solistina. Muiden muassa UMO:n solistina esiintynyt Mirja Mäkelä puolestaan julkaisi kolmannen levynsä kuluvan vuoden keväänä. Mia Simanainen on työskennellyt Suomessa niin ikään UMO:n sekä Iso-Britanniassa Adiemus Singersin riveissä. Jenny Robson on luonut uraa oman yhtyeensä kanssa. Viimeisin albumi Butterfly Life julkaistiin vuonna 2006.

JimJamMurMur-yhtyeen konserttiohjlemisto koostuu omasta tuotannosta – jossa improvisaatiolla on keskeinen osansa. Viitekehyksenä on luonnollisesti jazz – mutta JimJamMurMur osaa myös ylittää genrerajat vaivattoman oloisesti. Esiintymistilanteen yllätyksellisyys on olennainen osa nuoren lauluyhtyeen charmia.

www.jimjammurmur.com

Sami Kukka – juhlakiertue

ke 10.9.2008
Sami Kukan debyyttialbumi julkaistiin syksyllä 1988. Albumin 20-vuotisjuhlan kunniaksi Helmi Levyt julkaisee debyytin uusintapainoksena ensi syksynä ja Sami lähtee kiertueelle.

Osoitteessa www.solmu.info/samikukka2008 voit kuunnella maistiaiset debyyttilevyltä – sekä Samin hehkutetulta kolmannelta albumilta ”Kuolema tekee tuloaan” (2007).

Husband

to 11.9.2008
Pekka Pohjolan musiikkia

Boogie Chillen -klubi: Juho Hurskainen

pe 12.9.2008
Willie & the Wolves

Juho Hurskainen on maamme johtavia rhythm & blues- ja rock & roll –saksofonisteja. Hänen juurevaa soittoaan voi kuulla muun muassa yhtyeissä Whistle Bait – Johnny Bonanza Show – Hogs of Rhythm – Jay´s Frantics – Bloodshot Eyes ja Oiling Boiling. Onpa hänet voitu bongata myös TV:stä Topi Sorsakoski & Agents –yhtyeen riveistä. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt soittaa myös monien ulkomaisten esiintyjien kanssa – kuten R.J. Mischo ja Thorbjörn Risager. Popparin Boogie Chillen –klubilla onkin luvassa tuhti annos vauhdikasta rhythm & bluesia ja groovea rouhean saksofonin luotsaamana. Taustayhtyeenä toimii Willie & the Wolves – ja totutun kokoonpanon lisäksi lavalle nousee myös Hammond-urut.

Dead By You

la 13.9.2008
DBY on saanut kehuja loistavista keikoistaan – ja jos amerikkalais tyylinen rock iskee – kannattaa ehdottomasti tulla paikalle tsekkaamaan!

GUITAR HERO-kiertue & VAPAAT JAMIT

ti 16.9.2008
& JAZZJAMIT klo 21.30

Jeavestone

ke 17.9.2008
Jeavestone on perustettu Kalajoella vounna 1999. Yhtye yhdistelee sähkökitaravetoiseen rokkiinsa vaikutteita ennakkoluulottomasti mm. folkista ja klassisesta musiikista. Progea pelkäävien ei kuitenkaan kannata säikähtää, Jeavestonen musiikissa melodiat ja meininki menevät turhan kikkailun ja taidehiplailun edelle. Heidän viime toukokuussa julkaistu toinen pitkäsoittonsa ”Spices – Species and Poetry Petrol” on kerännyt huikeita arvosteluja ympäri maailman. Levy on julkaistu suomen lisäksi Saksassa – Itävallassa ja Sveitsissä. Jeavestone tunnetaan hurjista keikoistaan joissa hiki lentää ja joskus jopa taju lähtee!

Markan trio

to 18.9.2008
Menokasta bilemusaa tyylillä rokkaavan laulajattaren Kaisa Perälän tapaan. Tervetuloa tsekkaamaan kun uusi rokkaava biletrio versioi vanhoja ja uusia hittibiisejä kolmen kesken!

WEE PEOPLE

pe 19.9.2008
Tiukaakin tiukempi rock/funk-trio on 12 vuotisen taipaleensa aikana keikkaillut ahkerasti ympäri Suomea ja kukaan ei ole jäänyt kylmäksi. Vuonna 2006 julkaistu ensimmäinen pitkäsoitto ”Finally” on saamassa jatkoa ja Popparin keikalla on mahdollisuus kuulla ennen julkaisematonta tuoretta Wee Peoplea sekä vanhempaa materiaalia vuosien takaa. Tämä keikka lämmittää varmasti jokaisen kuulijan/tanssijan sielua – sillä Wee People todistaa – että rock-musiikilla on vielä tänäkin päivänä jotakin uutta sanottavaa

BLUES LIVE JAMIT

la 20.9.2008

TUOMAS PAUKKU Mies ja Kitara 21.30

ma 22.9.2008
Tuomas soittelee kitaralla

GUITAR HERO-kiertue & VAPAAT JAMIT

ti 23.9.2008

Jaska Lukkarinen Trio

ke 24.9.2008
Jaska Lukkarinen Trio on 2008 Sony Jazzpalkitun rumpalin Jaska Lukkarisen johtama trio. Lukkarinen tunnetaan eturivin nuorena rumpalina – joka on soittanut mm. Värttinässä – Honey B&T-Bonesissa ja Umossa – sekä rivimiehenä useissa suomalaisissa kokoonpanoissa tyylien vaihdella etnosta jazzin kautta pop-musiikkiin. Triossa Lukkarisen lisäksi soittavat Jussi Kannaste (t.sax) ja Antti Lötjönen (b) ovat maamme eturivin nuoria ja tunnustettuja jazzsoittajia – joiden taustalta löytyy mm. Ilmiliekki Quartet – Five Corners Quintet – KOQ ja Kannaste-Olding Four. Uuden saksofoni-trion juuret juontavat jo muutaman vuoden taakse ja trio on soittanut jopa pari keikkaakin.

Miksi juuri fonitrio? Vastaus kysymykseen löytyy Steve Colemanin levystä Triplicate. Levy pyöri Lukkarisen cd-soittimessa niin useasti – että idea omasta fonitriosta oli ilmeistä. Lukkarisen opiskellessa maineikkaassa Manhattan School of Musicissa kyseiselle triolle alkoi syntyä musiikkia ja päätös oman bändin uudelleen kokoamisesta Suomeen palatessa oli selvä. Bändin kasaamiseen vaikutti vahvasti myös Lukkarisen oman soiton ja musiikillisten suuntausten selkeytyminen. Kokoonpanona fonitrio antaa paljon vapauksia soittajille. Harmoniasoittimen puuttuminen tekee musiikista mielenkiintoista ja kuulija voikin kuulla taustalle paljon erilaista kuvitteellista harmoniaa. Jaska Lukkarinen Trio on vahvasti improvisaatioon keskittyvä bändi. Yhtyeessä yhdistyy amerikkalaisuus ja eurooppalaisuus vahvan grooven ja time-soiton kautta – mutta unohtamatta vapautta ja soundia. Sävellyksistä vastaa jokainen bändin jäsen. Trio antaa paljon solistista tilaa jokaiselle soittajalle – sekä ensemble- – että soolohetkissä. Pienen lisämausteen trion soundiin tuo Lukkarisen ennakkoluuloton lyömäsoitinten soitto – joka on omiaan laajentamaan soundikuvaa ja antamaan uusia sävellyksellisiä ja improvisatorisia mahdollisuuksia. Lisäksi jokaisen soittajan positiivinen ja ulospäin suuntautunut lavapersoona tuo yhtyeen musiikin lähemmäksi yleisöä.

Quartet analyysi

to 25.9.2008
Tervetuloa kuuntelemaan kauniita kevyenmusiikin ikivihreitä Jyväskylän Poppariin! Mukana on myös joitakin Tuomas Rauhalan ja Rob Dominiksen sävellyksiä. Suurella kunnianhimolla valmistetut kappaleet sisältävät sopivasti vauhtia ja vaaratilanteita – mutta myös kauniita tunnelmapaloja. Nämä ennaltasovitut ja valmiiksi ylöskirjoitetut kappaleet eivät jätä ketään kylmäksi. Quartet Analyysin mielestä tärkeintä onkin – ettei musiikissa – eikä myöskään elämässä – saa tehdä virheitä.
br> Quartet Analyysin vieraana on tällä kertaa laulaja Hakim Hietikko – tuo Arabianrannan musiikillinen kameleontti. Laulettu osuutemme sisältää musiikkia artisteilta kuten – Sly and the Family Stone – James Brown – Screaming Headless Torsos – George Benson ja Curtis Mayfield. Tulehan siis tsekkaamaan Quartet Analyysin keikkakunto Poppariin 25.9 – aloitusaika n. 22.00.

ClassicRockClub: Syvä Lohenpuna Plays Deep Purple

pe 26.9.2008
Luvassa Purple- klassikoita originaaleja kunnioittaen.

ROSO

la 27.9.2008
Roso paukuttaa suomenkielistä pop- & rockmusiikkia musiikin eri tyylilajeja pelkäämättä. Musiikkia voi käydä ennakkoon kuutelemassa osoitteessa www.myspace.com/rosoband

Jazzjamit

su 28.9.2008
Soittimet ja PA käytössä soittotaitoisille. SOITTOLUPA TISKILTÄ!!!

JUKKA KARJALAINEN Mies ja Kitara 21.30

ma 29.9.2008
Jukka laulaa ja säestää itseään kitaralla

GUITAR HERO-kiertue & VAPAAT JAMIT

ti 30.9.2008

BLUES LIVE 2008

ke 1.10.2008

BLUES LIVE 2008

to 2.10.2008

BLUES LIVE 2008

pe 3.10.2008

ClassicRockClub: Coversnake plays Whitesnake

la 4.10.2008
Walking in the Shadow of the Blues 1978-1984 Coversnake on vuonna 2004 ensikeikkansa tehnyt jyväskyläläinen Whitesnake-tribuuttibändi jonka ohjelmisto koostuu ns. klassisen Whitesnaken (1978-1984) aikaisesta materiaalista. http://www.elisanet.fi/pellinen/coversnake/esittely.htm

Jazzjamit

su 5.10.2008
Soittimet ja PA käytössäsi.

SOITTOLUPA TISKILTÄ!!!

MIES JA INSTRUMENTTI

ma 6.10.2008
ESIINTYJÄ VARMISTUU PIAN

GUITAR HERO-kiertue & VAPAAT JAMIT

ti 7.10.2008

KIKKA LAITINEN CO Levynjulkaisukonsertti

ke 8.10.2008
”Suomalaisia rakkaustarinoita 2”.

Dominique Pifarély trio (Fra)

to 9.10.2008
Pifarély trion omat sivu + curiculum: http://www.myspace.com/dominiquepifarelytrio http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:3gq3g4gbtv1z~T1

Musiikinopiskelijat liput 4€!!!!

Mätt

pe 10.10.2008
”MÄTT – se ainoa ja oikea PARAS BILEBÄNDI on jälleen täällä!!!

Loistavaa bilemusaa ja hillitöntä meininkiä tiedossa! Uskomattoman tiukassa keikkakunnossa oleva uudistunut Mätt tarjoilee parhaiden pop/rock-hittien lisäksi tanssittavimmat discoklassikot. Syksyn ehdottomasti kuumimmat bileet – tätä ei kannata missata!”

www.matt.fi

Mätt

la 11.10.2008
”MÄTT – se ainoa ja oikea PARAS BILEBÄNDI on jälleen täällä!!!

Loistavaa bilemusaa ja hillitöntä meininkiä tiedossa! Uskomattoman tiukassa keikkakunnossa oleva uudistunut Mätt tarjoilee parhaiden pop/rock-hittien lisäksi tanssittavimmat discoklassikot. Syksyn ehdottomasti kuumimmat bileet – tätä ei kannata missata!”

www.matt.fi

Jazzjamit

su 12.10.2008
Soittimet ja PA käytössäsi.

SOITTOLUPA TISKILTÄ!!!

GUITAR HERO-kiertue klo 18.30 & VAPAATJAMIT

ti 14.10.2008

APPA Music Show plays ABBA

pe 17.10.2008
Suomen paras Abba-tribuuttibändi Appa Music Show soittaa autenttisesti bändin suurimmat hitit ja myös muutaman vähemmän tunnetun musiikillisen Abba-aarteen. Mamma Mia mikä fiilis! Tule ja koe!

APPA Music Show plays ABBA

la 18.10.2008
alk. 23.00

Suomen paras Abba-tribuuttibändi Appa Music Show soittaa autenttisesti bändin suurimmat hitit ja myös muutaman vähemmän tunnetun musiikillisen Abba-aarteen. Mamma Mia mikä fiilis! Tule ja koe!

Mikkonen-Ounaskari-Jœrgensen alk. klo 19.00

la 18.10.2008
Rumpali Markku Ounaskari ja pianisti Samuli Mikkonen ovat saaneet vieraakseen norjalaisen trumpetistilegendan Per Jœrgensenin ja sukeltavat nyt ikivanhojen venäläisten psalmien syvyyksiin improvisoivien muusikoiden innolla ja herkkyydellä.

Samuli Mikkonen ja Markku Ounaskari kuuluvat jazzmuusikkosukupolveen – joka nousi Suomen parrasvaloihin 90-luvulla. Lukuisien yhteistenkin kotimaisten projektien ohella kumpikin on tehnyt tasaista nousua kohti eurooppalaisen jazzin kärkeä. Syksyllä 2008 eteneminen tapahtuu aimo harppauksin – kun kaksikko vetäytyy studioon yhdessä norjalaisen trumpetistivelhon Per Jorgensenin kanssa levyttämään legendaariselle ECM Recordsille.

Tuottaja Manfred Eicherin ehdotuksesta aiemmin meditatiiviseen free-improvisointiin keskittynyt duo on nyt paneutunut vanhoihin venäläisiin psalmeihin – joita tutkitaan eri näkökulmista – moderni ja improvisoiva ote säilyttäen. Luvassa on keskittynyt – mietiskelevä mutta ilmaisurikas konserttituokio.

www.myspace.com/mikkonenounaskari

Jazzjamit

su 19.10.2008
Soittimet ja PA käytössäsi.

SOITTOLUPA TISKILTÄ!!!

MIES JA KITARA klo 21

ma 20.10.2008
Tuomas esittää standardeja sekä omia sävellyksiään. www.myspace.com/tuomaspaukku

Riitta Paakki Trio (Jazzliitto)

ke 22.10.2008
Riitta Paakki Trio eli Riitta Paakki (p) – Ape Anttila (b) – Mikko Hassinen (dr – soittaa akustista pianotriojazzia. Musiikki on melodista ja svengaavaa – tunnelma vaihtelee rytmisestä ilottelusta melankoliseen maalailuun ja koskettavan kauniista tarinankerronnasta takaisin kevyempiin tunnelmiin. RPT taiteilee sujuvasti modernin ja perinteisen jazzin välimaastossa. Kappaleita säveltävät kaikki trion jäsenet. Yhtye on ollut olemassa jo vuodesta 1996. Levyjä on tehty kolme – viimeisin Onion vuonna 2006.

UJO JAZZ BAND ja ELINA LAUTAMÄKI klo 21.00

to 23.10.2008
Ujo saa solistikseen jazz-laulajana debyyttikeikkansa tekevän – varmaotteisen jazzia laulavan ELINA LAUTAMÄEN – joka ehti ihastuttaa muutamalla näytenumerolla paikallaolevia jo Ujon viime keikalla Popparissa elokuussa. Elina on valmistunut Jyväskylän konservatoriosta Maija Hapuojan valmentamana jazzlaulajaksi ja on samaa ikäluokkaa Ujon muiden nuoremman kaartin soittajien kanssa – jotka niinikään ovat saman opinahjon kasvatteja. Elina on laulanut opikelukavereidensa bändin lisäksi myös JBB:n kanssa nyt sitten Ujossa vakitusena solistina.

Sputnik

pe 24.10.2008
Käpälät ja hameet korviin! Verevä ja räiskyvä bailubändi Sputnik laitattaa menovedet kurkkuun ja lattiaperusteet koville tarjotessaan monipuolisen menorytistyksen. Ohjelmisto koostuu tämän päivän hiteistä ja kuumimmista rokkrokk-klassikoista aina 70-luvulle. Tule siis osoittamaan tanssiliikkeen paikka lattialle ja tunne genin täyttävän tajuntasi!

FUNKLUB – Live Hip Hop & Soul Improvisation night

la 25.10.2008
FunKlub klubi-iltoja jatketaan Popparissa mielenkiintoisella kokoonpanolla – kun jyväskyläläinen soul-suuruus Hi-Q yhdistää voimansa paikallisen hip hop pioneerin ja turntablistin Jonivelin kanssa. Mikrofoneihin tarttuvat kaksi freestyle-räpin taitajaa Are ja Ossi Valpio. Pete Jaakonahon ideoimalta projektilta tullaan siis kuulemaan freestyle-räppiä yhdistettynä improvisoituun soul- ja rytmimusiikkiin.

Hi-Q on rytmimusiikkiin erikoistunut kokoonpano – solistinaan Heini Ikonen. Heini on kovaa vauhtia nousemassa suomalaisten musiikkipiirien tietoisuuteen vahvaäänisenä soullaulajana – jonka soundi on maailmanluokkaa. Kitaristina toimii Joona Hasan – joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Ceebrolisticsien kanssa. Koskettimissa loistaa Miika Pelkonen – jolla on myös omaa nimeä kantava jazztrio. Groovea ovat luomassa komppikaksikkona basisti Pete Jaakonaho ja rumpali Jaska Tabell. Hi-Q:n kokoonpanoa vahvistaa vielä trumpetisti UnikJage – joka tunnetaan muun muassa Tulenkantajista.<

Joniveli on arvostettu artisti – tuottaja sekä DJ – joka on ehtinyt tuottaa lukemattomia yksittäisiä kappaleita sekä puolen tusinaa albumia. Hän on remiksannut muun muassa Fintelligensiä – Jukka Kuoppamäkeä ja Disco Ensembleä – esiintynyt Wu-Tang Clanin RZA:n kanssa Jonin itsensä tuottamalla kappaleella ja toimii DJ:nä Blaze 2B yökerhossa. Kaiken jäljellejäävän aikansa mies kuluttaa maanalaisessa studiossaan – josta viimeksi onkin tullut ulos Jonivelin albumi ”Hallittu Kaaos” keväällä 2008.

Illan freestyle-räppääjät Are ja Ossi Valpio ovat tuttuja nimiä Suomen hip hop –piireissä, Are on räpin Suomen mestari vuodelta 2007 – ja Ossi Valpio tunnetaan nimellä Aikapommi Urbaanilegenda -hip hop yhtyeestä.
<br< Illan pääesiintyjää lämmittelee sielukkaalla selektiollaan DJ Chris Robin.

Jazzjamit

su 26.10.2008
Soittimet ja PA käytössäsi.

SOITTOLUPA TISKILTÄ!!!

GUITAR HERO-kiertue klo 18.30 & VAPAATJAMIT

ti 28.10.2008

Maarit & Sami Hurmerinta

ke 29.10.2008
Uusi levy ilmestynyt

Jyväskylä Big band

to 30.10.2008
Back to Basie

Damage Done Band

pe 31.10.2008
Groovea – americanaa – balladeja – rockia ja hyvää mieltä. Kaikkea tätä tarjoilee Damage Done Band. Kuusimiehinen bändi esittää kudoskitaroiden ja stemmalaulun maustamaa menomusiikkia hienoilta artisteilta kuten Bruce Springsteen – Little Feat – Steely Dan – Neil Young – The Band – Eagles.

Boogie Chillen -klubi klo 22 alkaen: J. Leino

la 1.11.2008
Jouni Leino on sinisten tuntojen tulkki – jolla on suomalaisten blueslaulajien ja -kitaristien joukossa oma korkealle arvostettu asemansa. Hän on kiertänyt kaikki tärkeät kotimaiset ja monet pohjoismaisetkin estradit oman – kaupunkibluesin ytimistä vaikutteensa ammentavan Blues Guys -yhtyeensä kanssa. Ei ole sattuma että Jouni on kotoisin Lahdesta – jota myöskin Suomen Chicagoksi kutsutaan. Hänen rautainen otteensa vanhan SG Gibsoninsa kaulasta saa kitaran laulamaan sekä tuskasta että ilosta – kun vanhojen blueskitaran mestareiden kaiut pyrähtävät ilmoille. Jounin autenttinen vokalismi vakuuttaa – iskee yhtyeen kuin yhtyeen juuret tukevasti bluesin maaperään.

Sirosten 100-vuotissynttärit klo 17-21 YKS.

la 1.11.2008

Jazzjamit

su 2.11.2008
Soittimet ja PA käytössäsi.

SOITTOLUPA TISKILTÄ!!!

KITARA JA MIES: Tuomas Paukku

ma 3.11.2008
klo 21

GUITAR HERO-kiertue klo 18.30 & VAPAATJAMIT

ti 4.11.2008

Musta rytmimusiikin Workshop alk. 21.00

ti 4.11.2008
-Soul-musiikin helmiä kuuden naisen sielukkaina tulkintoina! (ohjelmistossa mm. A. Franklin – A. Keys – S. Wonder…) -Keikka alkaa n. 21.00 – kesto n. 1 h

MANUEL DUNKEL QUARTET KLO 21.00

ke 5.11.2008
Manuel Dunkelin kvartetti esittää suoraviivaista ja energistä jazzia – jossa pysytään vahvasti jazzin ytimessä. Tyylillisesti John Coltranen ja McCoy Tynerin vaikutus on läsnä – jota Dunkel on kehittänyt persoonalliseen ja moderniin suuntaan. Yhtyeen vahvuus on svengaavassa ja luovassa ilmaisussa – josta välittyy herkkyys ja voima. Dunkelin kvartetti on esiintynyt kotimaassa kiertueidensa lisäksi mm. April Jazz –festivaalilla vieraanaan amerikkalainen mestarisaksofonisti Rick Margitza. Syksyllä -07 yhtye esiintyi mm. jazzfestivaaleilla Pariisissa sekä Novi Sadissa – Serbiassa. Sävellykset ovat pääosin Dunkelin – mutta ohjelmistoon kuuluu usein myös jazzstandardi. Yksi Dunkelin tavoitteista tämän yhtyeen kanssa on valloittaa kuulijat jazztyylillä – jota Suomessa kuullaan harvoin.

KSJAZZ -levymerkki julkaisi yhtyeen uuden levyn ”Darn That Dream” helmikuussa 2007. Levy sai erinomaisen vastaanoton niin jazzyleisön kuin kriitikoidenkin taholta.

Manuel Dunkel edustaa maamme nuorta – mutta jo kokenutta sukupolvea. 90-luvun alkuvuosista lähtien Dunkelin ilmaisuvoimasta ja melodista soittoa on kuultu lukuisissa yhteyksissä Suomessa ja ulkomailla. Dunkel on soittanut vakituisesti UMO:ssa ja Espoo Big Bandissa vuodesta 1993 lähtien. Vuosien varrella Dunkelia on kuultu lukuisissa suomalaisissa yhtyeissä kuten yhtyeissä Jukka Perko & Hurmio Orkesteri – Groove Convention ja Jenny Robson Acoustic Band. Dunkel on tehnyt omalla nimellään kolme levyä. Tällä hetkellä Dunkelia työllistävät oman kvartetin lisäksi UMO sekä Platypus Ensemble. Dunkel on esiintynyt myös useiden tunnettujen ulkomaisten jazzmuusikoiden kanssa kuten Paul Jackson – Rick Margitza – Eric Truffaz ja Kenny Wheeler.

Giorgos Kontrafouris on tämän hetken kysytyimpiä jazzpianisteja Suomessa. Kreikasta Suomeen 2003 muuttanut Kontrafouris on intensiivisellä ja svengaavalla soitollaan jo vakiinnuttanut asemansa maamme jazzelämässä. Kontrafouris on tullut tunnetuksi myös Hammond-urkujen taitajana. Hän on soittanut useiden kansainvälisesti tunnettujen muusikoiden kanssa – kuten Eric Alexander – Benny Golson ja Arild Andersen.

Ville Huolman on kiistatta maamme johtavia jazzbasisteja. Hänen tukevaa ja suvereenia soittoaan on kuultu 90-luvun puolivälistä lähtien lukuisissa yhteyksissä kuten Perko-Pyysalo Poppoo – Pepa Päivinen Quartet – MP4 sekä UMO – jossa hän soittaa vakituisesti. Teppo Mäkynen on aikamme keskeisimpiä kotimaisia rumpaleita. 90-luvun puolivälistä lähtien hänen svengaava ja vetovoimainen soittonsa on tullut tutuksi useista yhtyeistä kuten Perko-Pyysalo Poppoo – Platypus Ensemble ja Nuspirit Helsinki. Mäkysen omia yhtyeitä ovat Teddy Rok 7 ja Stance Brothers. Mäkynen on saanut tunnustusta soitostaan ja omista levyistään myös useilla palkinnoilla kuten Yrjö-palkinto – Jazz-Emma ja Finland Festivalsin Taiteilija.

Emma Salokoski Ensemble

to 6.11.2008
Emma Salokoski Ensemble lähtee odotetun albuminsa levynjulkaisukiertueelle syyskuussa 2008. Uudella levyllä otetaan askel kohti kotia. Edellisen albumin vahvat bossa nova -rytmit ovat yhä kuultavissa – mutta painopiste on suomenkielisillä lauluilla. Uusia kappaleita levylle ovat säveltäneet mm. J. Karjalainen – Eero Heinonen – Sansa – Olavi Louhivuori ja Janne Haavisto – ja tällä kertaa mukana on myös yhä enemmän bändin omien jäsenten tuotoksia. Levyllä kuullaan lisäksi pari tunnettua kappaletta mm. Tuomari Nurmiolta ja Dave Lindholmilta. Suuri osa levyn sanoituksista on Emman omaa käsialaa. Vuonna 2005 julkaistu edellinen levy ”Kaksi mannerta” vakiinnutti yhtyeen suosion myymällä kultaa.

The Dark Side of 30 plays Pink Floyd

pe 7.11.2008
Yleisön (ja muusikoiden) pyynnöstä kahden vuoden takaisen 30-vuotisjuhlaprojektin uusinta. Luvassa livenä kaksi settiä Pink Floyd -materiaalia – mm. koko klassinen Dark Side of the Moon -levy. Jaakko Kiiskilä: laulu & akustinen kitara Antti Kuorelahti: kitara & lapsteel Esko Turpeinen: kitara & laulu Ville Haukkala: basso Hannu ”Happi” Leppänen: rummut Mikko Pellinen: koskettimet – samplet & taustalaulu

HENRIK SANDÅS Peruttu sairastapaus

la 8.11.2008

The Dark Side of 30 plays Pink Floyd

la 8.11.2008
Yleisön (ja muusikoiden) pyynnöstä kahdenvuoden takaisen 30-vuotisjuhlaprojektin uusinta. Luvassa livenä kaksi settiä Pink Floyd -materiaalia – mm. koko klassinen Dark Side of the Moon -levy. Jaakko Kiiskilä: laulu & akustinen kitara Antti Kuorelahti: kitara & lapsteel Esko Turpeinen: kitara & laulu Ville Haukkala: basso Hannu ”Happi” Leppänen: rummut Mikko Pellinen: koskettimet – samplet & taustalaulu

Doina Klezmer alk.21.00

ma 10.11.2008
http://www.doinaklezmer.com/ ja http://www.myspace.com/doinaklezmer

Doina Klezmerin eri musiikin lajeja edustavat – ansioituneet muusikot ovat Hannu Vasara (viulu – alttoviulu) – Markku Lepistö (harmonikka) – Sampo Lassila (kontrabasso) ja Tapani Jämsen (lyömäsoittimet). Muusikot vaikuttavat mm. Radion Sinfoniaorkesterissa – Värttinässä – Zagros Ensemblessa – Markku Lepistö & co:ssa – Sinfonia Lahdessa ja Avanti! -orkesterissa.

1996 perustettu Doina Klezmer –yhtye pyrkii musiikissaan kunnioittamaan traditiota – mutta astumaan samalla eteenpäin tehden musiikkia – joka peilaa tämän ajan elämää. Yhtyeen musiikissa kuuluvat monipuoliset vaikutteet – joita muusikot ovat saaneet toimiessaan laajasti musiikkielämän eri alueilla klassisesta ja nykymusiikista modernin jazzin ja improvisoidun musiikin kautta etnomusiikin tärkeimpiin yhtyeisiin Suomessa.

Klezmer on perinteistä itäisen Euroopan juutalaisten yhteisömusiikkia – joka oli noin 25 vuotta sitten vaarassa kadota ja unohtua. Nykyään musiikki elää – kehittyy ja saavuttaa koko ajan uusia kuulijoita alkuperäisen juutalaisyleisön ulkopuolelta. Klezmer puhuttelee ihmisiä yli ikä- – kulttuuri- ja kansallisuusrajojen yleisinhimillisellä sanomallaan ja voimakkaalla tunnelmallisuudellaan. Viimeisen 20 vuoden aikana klezmer on käynyt vilkasta vuoropuhelua jazzin – rockin – eri etnomusiikin lajien sekä länsimaisen taidemusiikin kanssa. Vaikutteet ovat siirtyneet molempiin suuntiin ja perinteisen klezmermusiikin luomalle pohjalle on syntynyt maailmanmusiikkia – jossa tuulien kirjoista huolimatta yhdistävänä tekijänä kuuluu klezmerin inhimillinen – samanaikaisesti iloa ja haikeutta välittävä tunnelma sekä yksinkertainen kauneus. Nykypäivän klezmer sisältää laajan asteikon eri tyylejä ja tulkintatapoja.

GUITAR HERO-kiertue klo 18.30 & VAPAATJAMIT

ti 11.11.2008

Glass Prison

ke 12.11.2008
Glass Prison on Jyväskyläläinen progemetal-bändi joka soittaa amerikkalais-kanadalaisen progeyhtye Dream Theaterin musiikkia legendaarisimmilta kiekolta kuten ”Images and Words”.

Music Of John Mayer

to 13.11.2008
Tänä iltana kuulemme amerikkalaisen laulaja-/lauluntekijän John Mayerin säveltämää musiikkia helsinkiläis-jyväskyläläisen kokoonpanon esittämänä. John Mayerin musiikissa kuuluu vaikutteita hänen esikuvistaan kuten Stevie Ray Vaughan – Sting – The Police ja Jimi Hendrix. Luvassa on siis bluessävyistä popmusiikkia – jonka rytmi tempaisee takuuvarmasti porukan tanssilattialle. Tämä tribuuttibändi tarjoaa yleisölle tyylikkään – mutta energisen keikan – jossa tilaa jätetään myös jamittelulle. Solistina tässä kokoonpanossa on laulajakitaristi Juha Räisänen vahvan äänensä ja maukkaan kitarasoundinsa kera. Tiukkaa ja ilmavaa groovea ovat luomassa kitaristi Joona Hasan – basisti Pete Jaakonaho ja rumpali Jaska Tabell. Tyylitajuisesti koskettimia soittaa kokenut muusikko Mikko Pellinen.

Music Of John Mayer

pe 14.11.2008
Tänä iltana kuulemme amerikkalaisen laulaja-/lauluntekijän John Mayerin säveltämää musiikkia helsinkiläis-jyväskyläläisen kokoonpanon esittämänä. John Mayerin musiikissa kuuluu vaikutteita hänen esikuvistaan kuten Stevie Ray Vaughan – Sting – The Police ja Jimi Hendrix. Luvassa on siis bluessävyistä popmusiikkia – jonka rytmi tempaisee takuuvarmasti porukan tanssilattialle. Tämä tribuuttibändi tarjoaa yleisölle tyylikkään – mutta energisen keikan – jossa tilaa jätetään myös jamittelulle. Solistina tässä kokoonpanossa on laulajakitaristi Juha Räisänen vahvan äänensä ja maukkaan kitarasoundinsa kera. Tiukkaa ja ilmavaa groovea ovat luomassa kitaristi Joona Hasan – basisti Pete Jaakonaho ja rumpali Jaska Tabell. Tyylitajuisesti koskettimia soittaa kokenut muusikko Mikko Pellinen.

Barrence Whitfield (USA) & Wentus Blues Band

la 15.11.2008
Blues Live ry

Yksityistilaisuus 18-21

la 15.11.2008

praesens-ilta klo 19.30 & Black Motor

su 16.11.2008
Tamperelainen free jazz -trio Black Motor pysähtyy levynjulkaisukiertueellaan myös Jyväskylässä – Praesens-klubilla Popparissa sunnuntaina 16.11. Kiertue juhlistaa peräti kahden uuden CD-levyn julkaisua – Club El Toro sekä Vaarat vastukset. Yhtyeessä soittavat Sami Sippola (saksofoni) – Ville Rauhala (basso) sekä Simo Laihonen (rummut). Vaarat vastukset -levyllä trio myös laulaa. Black Motor pyrkii suoraan ja fyysiseen ilmaisuun – kunnioittaa free jazzin parhaita perinteitä – eikä soittaessaan unohda hauskanpitoa. Kiertueen yhdeksän kotimaisen keikan jälkeen yhtye levittää improvisaation ilosanomaa myös Ruotsiin ja Hollantiin.
http://www.praesens.org

Vapaat jamit

ma 17.11.2008

GUITAR HERO-kiertue klo 18.30 & VAPAATJAMIT

ti 18.11.2008

Vapaat jamit

ke 19.11.2008
YOLK KEIKKA PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI. kEIKKA ON 26.11 KE.

VOŠ JAZZ QUINTET

to 20.11.2008
Saamme harvinaisia maistiaisia Prahasta – kun vierailulle saapuu viisi tuon kuuluisan jazzkaupungin parhailta klubeilta tuttua kasvoa. Luvassa on melodista ja svengaavaa jazzmusiikin perusarvoja kunnioittavaa taituruutta. Ohjelmisto rakentuu Miriam Baylen vokalismin ympärille – ja hemmottelee takuulla myös perinteisen laulujazzin ystäviä. Yhtye tulee Jyväskylään JAO musiikin vieraana. lisätietoa:www.jaromirhonzak.com –

Hide & Cover

pe 21.11.2008
Hide & Cover tarjoilee pikkujoulukauteen rankempaa vaihtelua. Luvassa on Hard Rock ja Heavy -klassikoita 70-luvulta tähän päivään. Tämä setti ei jätä ketään kylmäksi!

http://hideandcover.info

No Sweat

la 22.11.2008
No Sweat on jyväskyläläinen blues-rockia soittava yhtye. Kaikilla soittajilla on kosolti aiempaa bändikokemusta heavysta suomi-rockin kautta iskelmään ja rautalankaan. Soittajia yhdistävänä tekijänä on rakkaus blues-rock -musiikkiin ja tälle perustalle on luotu myös No Sweat.

Yhtyeen ohjelmisto koostuu cover-kappaleista – joita ovat tuottaneet mm. Joe Bonamassa – Stevie Ray Vaughan – Deep Purple – Kenny Wayne Shepherd – Cream. Näitä legendaarisia virtuooseja tulkitaan No Sweatin omaan tinkimättömään tyyliin. Tervetuloa keikalle nauttimaan rennosta blues – rockista!

Perinteiset VIP-Pikkujoulut klo 18 – 22

su 23.11.2008
POPPARIN VIP-asiakas PIKKUJOULUT Perinteinen pikkujoulu alkaa klo 18. Yllätysohjelmaa – purtavaa – muusikkopalkintojen jako ja juomoo…..

Illalliskortti 25€ (samalla uusimme vip-etusi vuodelle 2009! Jos et pääse juhlimaan – Vip-kortin voit lunastaa vuodelle 2009 baarilla hintaan 25€)

Ilmoittaudu juhlaan osoitteeseen pirjo.salovaara@jazzbar.inet.fi

Pukeudumme perinteisesti JUHLAVASTI!!! TILAISUUS ON SULJETTU KLO 22.00 SAAKKA JA TARKOITETTU AINOASTAA VIP-KORTIN TAI MUUSIKKOVIP-KORTIN OMAAVILLE. UUSIMME KORTTISI ILLAN AIKANA.

AVEC

GUITAR HERO-kiertue klo 18.30 & VAPAATJAMIT

ti 25.11.2008

yolk

ke 26.11.2008
Syksyllä 2003 Jyväskylässä perustettu yolk on vaihtoehtoista rockia soittava yhtye – joka sekoittaa musiikissaan metallin – psykedeelisen 70-luvun ja grungen koukut ja kohot modernilla tavalla. Esimakua yhtyeen tuotannosta ja livevedoista voi käydä katsastamassa yhtyeen myspace-sivustoilla www.myspace.com/yolkband.

Christian Rover Jakamut

to 27.11.2008
Christian Rover on kitaristi – joka on palkittu USA,ssa arvosteituilla Down Beat ja Joe Zawinul -palkinnoilla. Pitkän USA:n työskentelyn jälkeen takaisin kotimaahansa Saksaan palannut kitaravirtuoosi asuu tällä hetkellä Leipzigissa josta käsin hän sukkuloi ympäri Eurooppaa milloin oman yhtyeensä – milloin yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten huippuartistien kanssa – tai solistina kuten tässä illallisessa. Hänen aiemmista soittoyhteyksistään mainittakoon mm. Rhoda Scott – Pee wee Ellis ja John Zorn. Christian Rover on myös aktiivinen pedagogi ja hänet tuo Jyväskylään JAO:n musiikki. Lisätietoa: www.christianrover.com

Kleemola – Haavisto – Leppänen – Rautiainen

pe 28.11.2008
Sielukkaan rytmimusiikin hikinen viikonloppu.

Tiedossa on tanssittavalta – sielukkaalta – soulahtavalta sekä funkahtavalta tuoksahtavaa ääntä. Sitä on mukavaa kuunnella tanssin pyörteissä tai sitten ihan vaan lasillisen ääressä istuma-asennossa. Yksi asia on varma, kenenkään ei tarvitse olla kylmissään tämän viikonlopun jälkeen…

Kleemola – Haavisto – Leppänen – Rautiainen

la 29.11.2008
Sielukkaan rytmimusiikin hikinen viikonloppu.

Tiedossa on tanssittavalta – sielukkaalta – soulahtavalta sekä funkahtavalta tuoksahtavaa ääntä. Sitä on mukavaa kuunnella tanssin pyörteissä tai sitten ihan vaan lasillisen ääressä istuma-asennossa. Yksi asia on varma, kenenkään ei tarvitse olla kylmissään tämän viikonlopun jälkeen…

Outi Holckin Ja Olli Linjaman ImproVisiointia 19.0

ma 1.12.2008
> ImproVisiointia (Suomen kantaesitys!)

> > – kokeileva runon ja pianon improvisoitu vuoropuhelu ala Olli Linjama (piano) & Outi Holck (tekstit) > > ”Improvisointi on kiehtonut minua aina. Kun kuulin Ollin pianoimprovisaatiokonsertin Popparissa – haltioiduin ja buukkasin hänet heti Summerjazzeille kesäksi 2008 kirkkokonserttiin – Ollihan on urkuripianisti ja tekee improa myös uruilla. Taulumäen kirkossa kesäkuussa kuuntelin sitten hänen urkukäsittelynsä ja kynäni sauhusi runoa niin – ettei perässä pysynyt. Inspiroitunut mieli lähti lentoon! > Nyt saamme kuulla asian toisinpäin – Olli Linjama saa eteensä juuri nuo hänen konsertissaan kirjoittamani runot – joita hän siis ei ole nähnyt etukäteen. Se – miten hän niistä inspiroituu kuullaan nyt livenä. > Lopuksi kokeilemme jotain uutta ja mielenkiintoista – Olli kutsuu sitä preesensselostukseksi – minä ns. simultaanitulkkaukseksi eli: Olli improvisoi omiaan ja minä puhun suoraa runoa hänen soitostaan. Sellaista ei käsittääkseni ole moni yrittänyt. Jää kuultavaksi – miten se onnistuu! ”

> > Olli Linjama (urkuri/pianisti – s. 1947) on improvisaation mestareita. Sitä hän myös opetti pitkään Sibelius Akatemiassa. Vuosina 1999-2007 hän työskenteli pääasiallisesti vapaana taiteilijana – jolloin hän keskittyi tekemään omia – persoonalliseen sävellystyyliin liittyviä tutkimuksia tietokoneella ja klaviatuurilla Nykyään hän toimii kanttorina Viitasaarella ja järjestää virkansa ohella myös omia improvisaatiokonsertteja.

> > Outi Holck toimi Jyväskylä Summer Jazz -festivaalin tiedottajana/tuottajana vuosina 2002-2007. Nykyään hän toimii vapaana tekstintuottajana. Kirjallisista tuotoksista mainittakoon Huoneteatterille 2002 kirjoitettu menestyksekäs Masennustarina -monologi.

Guitar Hero Semifinaali alk.klo 19.00

ti 2.12.2008
Rock Jamit alk. finaalin jälkeen

Pop/Rock workshop

ke 3.12.2008

Contrasts

to 4.12.2008
Contrasts – yhtye koostuu johtavista suomalaisista ja Suomessa vaikuttavista jazzmuusikoista. Musiikillaan se tuo esille sekä musiikillisia – että solistisia kontrasteja jazzmusiikin puitteissa. Yhtyeen saksofonisolistit Mikko Innanen (alttosaksofoni) ja Manuel Dunkel (tenorisaksofoni) ovat kehittäneet oman solistisen äänensä instrumenteillaan – mitkä tulevat hienosti esille kokeneen ja tyylitietoisen rytmiryhmän säestyksellä (Georgos Kontrafouris – piano – Wade Mikkola – basso – Klaus Suonsaari – rummut).

Kontrastia luo myös yhtyeen ohjelmisto – mikä muodostuu jäseniensä omista sävellyksistä ja persoonallisista sovituksista harvemmin kuulluista jazzsävellyksistä ja suomalaisista melodioista. Näissä käytetään jazzin svengaavaa rytmiikkaa ja sen elementtejä omintakeisella sekoituksella. Lopputuloksena on korkeatasoista suomalaista jazzmusiikkia.

Radius X

pe 5.12.2008
Proge vaikutteista rytmimusiikkia perinteisellä soitinvalikoimalla. Mukana covereita – mutta suurin osa omaa matskua.

Katso www.RadiusEx.com , uusi Inspiration Lost levy myytävänä keikalla

Qwenland

la 6.12.2008
Suomen itsenäisin – itsepäisin ja svengaavin etnopopbändi – on itsenäisyyspäivän iltapaartien kunniaksi sopinut soittavansa aina samaa biisiä yhtaikaisesti. Ihastuttava laulusolisti Aili Järvelä teettää ehkä pukunsa Jukka Rintalalla. Hip-huraa!
Qwenland soittaa Ville Kankaan musiikkia.
www.villekangas.net

FYYSISESTI HAUSKAA JOULUA!

ti 9.12.2008
Toivottuja ja toivottomia joululauluja perheen riittävän isoille!

Ammattiopiston 2 ja 3 vuosikurssin opiskelijat repäisevät jatko-osan viime vuonna kuultuihin kauheimpiin joululauluihin – ohjaajina Jorma Böök ja Maija Hapuoja. Luvassa on eläimellistä menoa, kuusivarkaat paljastuvat ja joulupukki puree ja lyö.

OKL:N BÄNDIMATINEA

ti 9.12.2008
klo 17.00-19.00

FYYSISESTI HAUSKAA JOULUA!

ke 10.12.2008
Toivottuja ja toivottomia joululauluja perheen riittävän isoille!

Ammattiopiston 2 ja 3 vuosikurssin opiskelijat repäisevät jatko-osan viime vuonna kuultuihin kauheimpiin joululauluihin – ohjaajina Jorma Böök ja Maija Hapuoja. Luvassa on eläimellistä menoa, kuusivarkaat paljastuvat ja joulupukki puree ja lyö.

JYVÄSKYLÄ BIG BAND & Marian Petrescu pno

to 11.12.2008
AO Jazz Orchestra johtajanaan Markku Renko klo 20.30

AOJO:n ensiesiintyminen. Orkesteri jatkaa Jyväskylä Junior Big Bandin perinteitä.

Jyväskylä Big Band ”Kreivistä Herttuaan” Duke Ellingtonin musiikin äärellä.

JBB jatkaa ”Big band musiikin helmiä” -sarjaansa. Aiemmin syksyllä konserttisarja käynnistyi Count Basien musiikilla ja nyt on vuorossa Duke Ellingtonin musiikki. Luvassa tuttuja klassikoita: Satin Doll – In a mellow tone – Take the ”a” train ja monia muita tuttuja säveliä.

The Indigo

pe 12.12.2008
Väkevä liveviisikko The Indigo tekee ja esittää englanninkielistä musiikkia – jota on kutsuttu mm. AOR:ksi ja groove-poprockiksi. The Indigon musiikin keskeistä antia ovat tarttuvat melodiat – tyylitajuinen soitanta – sävykäs stemmalaulanta sekä karismaattinen ja upeaääninen solisti Janne Siekkinen. Bändin tuorein julkaisu – Wait-EP on saavuttanut erinomaisia arvosteluja ja radiosoittoa useamman biisin voimin. Lisätietoa ja näytteitä bändin musiikista löytyy osoitteista: http://www.theindigo.fi ja http://www.myspace.com/theindigomusic

BLUES LIVE ry,n PIKKUJOULU (avoin)

la 13.12.2008
Honky Tonk Men

Maria Lund & Ajan Sävel

la 13.12.2008
liput ennakkomyynnissä baarilta.

www.marialund.fi

AMK:n Rockworkshop klo 21.30

ma 15.12.2008
AMK:n Popparit esiintyy

Konsan pop/rock -workshop

ti 16.12.2008

AMK:n JOULUMATINEA klo 21.00

ke 17.12.2008
AMK:n Popparit esiintyy

Constantine

to 18.12.2008
Constantine on Jyväskyläläinen melodista progehevimetallia soittava bändi – jonka juuret ovat vahvasti 80-luvun heavyssa. Bändi on tunnettu pitkistä livekeikoistaan ja jokaiselle keikalle vaihtuvista settilistoistaan – jotka nojaavat vahvasti bändin omaan tuotantoon. Constantine on yksi viime kevään Ääni & Vimma – bändikatselmuksen finalisteista – tervetuloa tsekkaamaan oliko tuomaristoon kuulunut Lauri Porra asian ytimessä kuvaillessaan bändiä ”suvereeniksi omalla alallaan”.

Soho

pe 19.12.2008
Tämän joulun paras lahja – lippu Sohon keikalle Poppariin! Koe illallinen kitaravetoista Amerikan ja Suomen rokkia kunnon meiningillä esitettynä. Biisejä mm. Aerosmithiltä – Thin Lizzyltä – Knackiltä – Bachman Turner Overdrivelta – Pink Floydilta – Hanoi Rocksilta – AC/DC:ltä jne. So Ho Ho!!

Sputnik

la 20.12.2008

SULJETTU

ke 24.12.2008
TOIVOTAMME ASIAKKAILLEMME HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!! Toivoo Popparin tontut!

SULJETTU

to 25.12.2008
TOIVOTAMME ASIAKKAILLEMME HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!! Toivoo Popparin tontut!

Perinteiset Tapanin jamit

pe 26.12.2008
Soittimet ja PA käytössäsi. Äänipöydän takana Rauski Peurala huolehtii hyvistä soundeista.

Tervetuloa sulattamaan kinkut mukavaan tunnelmaan.

Boogie Chillen -klubi: Tomi Leino

la 27.12.2008
Harpisti/kitaristi/rumpali/laulaja Tomi Leino edustaa maamme terävintä blueskärkeä. Itseoppinut muusikko on lahjakas ja monipuolinen multi-instrumentalisti. Leinon musiikki nojaa vahvasti Chicago-bluesin perinteeseen – ja vaikutteita on kuultavissa mm. Muddy Watersilta – Jimmy Rogersilta ja Little Walterilta. Helsingistä käsin operoivan oman T.Leino Band:insä lisäksi Tomi keikkailee monien koti- ja ulkomaisten blues-artistien kanssa. Loppuvuodesta 2007 hän julkaisi CD:n ´Keep It Moving´ amerikkalaisen harpisti-laulaja Steve Guygerin kanssa.

Eevan ja Tatun musiikkituokio klo21

ma 29.12.2008

Kala & Laivoja

ke 31.12.2008
The New Years BLAST! tunnelmassa kansainvälistä rock-meininkiä tarjoilee Kala & Laivoja. Luvassa menomusiikkia ja hittejä useilta vuosikymmeniltä. Vuoden 2008 viimeinen päivä on mukava päättää juhlien Popparissa rokkibändin rytmissä. Luvassa lainakappaleita mm. seuraavilta: ZZ Top – Eppu Normaali – Lenny Kravitz – Jimi Hendrix – Eric Clapton – The Beatles – jne. Lue lisää www.kalajalaivoja.com

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.