Keikat 2023

KONKARI JAMIT

ma 2.1.2023

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 6.1.2023


Vuoden ensimmäinen Melodisen popin Musaklubi menee lähes 70 vuotta taaksepäin, eli valkoisen rockin kuninkaan Elvis Presleyn ohjelmistoon. Illan aikana kuullaan Elviksen 23 vuotta kestäneen uran varrelta niin balladeja kuin jalkaan käyvää hikirockiakin. Tietenkin Popparibändi soittaa suosittua vakio-ohjelmistoaan instrumentaaleina ja solistien esittäminä.

Popparibändissä Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00, liput 10€ ennakkoon Popparista.

p.s. viisi kertaa koronan takia siirtynyt Mesenaatti-Musaklubi Popparin hyväksi 20.01.2023 monien solistien kera.

KONKARI JAMIT

ma 9.1.2023

Vapaat Lanseeraajat avaa jamit

ke 11.1.2023
Freelancemuusikoista koostuva Vapaat Lanseeraajat avaa Popparin keskiviikkojamien kauden soulhenkisellä setillä. Mukana uudempia, vanhempia sekä tunnettuja ja tuntemattomampia kappaleita niin kotimaasta kuin isojen vesienkin takaa.

Liput 0€ ja keikan jälkeen jamit!

Mitä: jamienavauskeikka
Missä: Poppari
Milloin: klo 20

Vapaat Lanseeraajat:
Reetta Karhunen – laulu
Saara Siltala – laulu
Santtu Lietzén – kitara
Peppi Blomqvist – koskettimet
Eetu Suutarinen – basso
Antti Törmä – rummut
Miska Paananen – perkussiot

Jore Marjaranta

pe 13.1.2023
Jore Marjaranta aloitti soolouransa vuonna 2000 ja on julkaissut 7 albumia. Hänellä on paljon tunnettuja lauluja mm. ”Haaveet kaatuu” elokuvasta Pahat Pojat, ”Miten pelko lähtee” elokuvasta Minä ja Morrison, ”Niin kaunis on Helsinki nyt”, ”Tiedän rakkaus elää”, ”Tavallista elämää”, ”Kävelet tähtiin päin”, ”Huomaan vain sinut”. Uusimman laulun ”Mikset sä jäänyt” Jore julkaisi lokakuussa 2021.

Jore tuli tunnetuksi jo 90-luvun alussa Leningrad Cowboys yhtyeen jäsenenä kiertäen maailmaa ja esiintyen mm. 1994 MTV Video Music Awards -palkintogaalassa New Yorkissa ja Senaatintorilla Helsingissä Puna-armeijan kuoron kanssa vuonna 1993.

Vuonna 2021 huhtikuussa tuli kuluneeksi 40 vuotta Joren ensimmäisen bändin, The Clap, albumijulkaisu-keikasta Helsingin legendaarisella Tavastia Klubilla. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers.

Haaveet kaatuu 20-vuotta -kiertue:
Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 20 vuotta Joren tunnetuimman laulun, ”Haaveet kaatuu”, julkaisusta.

Laulu on tunnusmusiikkia elokuvasta Pahat Pojat, joka on 2000-luvun toiseksi katsotuin elokuva ja sen on nähnyt 614 628 katsojaa.

Konsertissa Jore esiintyy yksin akustisen kitaransa kanssa kertoen tarinoita uransa varrelta ja avaa laulujensa sisältöä. Kuulemme Joren omien laulujen lisäksi myös Leningrad Cowboys, Guitar Slingers sekä Albert Järvinen Band musiikkia. Syksyllä 2022 Jore on myös mukana Elämäni biisi-ohjelman esiintyjäkaartissa.

Jore tekee trubaduuri-, duo- ja bändikeikkaa aina tilanteen mukaan. Hänen laulunsa toimivat niin isoilla estradeilla kuin akustisesti pienissä paikoissa. Jorella on myös yhteinen bändi Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys legendan Mato Valtosen kanssa. Yhtye on nimetty ytimekkäästi Mato Valtonen & Jore Marjaranta Band plays Rock´n´roll.

BOSTOM PARTY

la 14.1.2023
Hena! 21.00
Bege&Jona 22.00
Kimi Bostom 23.00Hena!
on erilaisia musiikki tyylejä yhdistelevä uudenaallon artisti ja Jyväskylän tuleva super stara.
”Mun musiikki on hauskan pitoa ja erilaisten tyylien yhdistelyä. Rap painotteista mutta katalogista löytyy kaikkea rokista drum and bassiin. Meillä on Stidinkaa täysin oma tatsi täs hommas ja meidän setti tulee räjäyttää potin!”

IG: instagram.com/henahuutomerkki/

Spotify

YouTube
Bege&Jona

Pitkään räppiä tehnyt dynaaminen duo! Aloittivat reippaasti yli 10 vuotta sitten freestylestä.
Sittemmin tekivät yhteisen mixtapen, molemmat soolo tuotantoa, ja ovat olleet monessa sopassa mukana mitä tulee räppiin. Tekeminen on muodostunut vuosien saatossa sulavaksi, ja molemmat ovat pidemmänkin aikaa olleet motivoituneita musiikin suhteen!

Jona & Bege – facebook-sivu

Jona Spotify

Bege SpotifyKimi Bostom

Vuonna 1999 syntynyt Jyväskyläinen rap-artisti. Nuori tulokas suoraan Mäki-Matista.

Spotify

KONKARI JAMIT

ma 16.1.2023

Riistapäivien viralliset jatkot

ti 17.1.2023
Musiikista vastaa Metsähallituksen henkilöstöbändi.

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective: Brazil!

to 19.1.2023
Jazz Jkl Collective solistivierainaan laulaja Heidi Ilves ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari antavat kyytiä tammikuun pakkasille aurinkoisten ja pirteiden brasilialaisrytmien tahdittamana!

Brasilialaisen musiikin ja jazzin yhteyksillä on pitkä historia, jossa molemmat ovat saaneet vaikutteita toisistaan. Tästä tunnetuin ilmiö lienee samban rytmejä ja jazzin sointumaailmaa yhdistävä urbaani bossa nova, joka nousi isoksi trendiksi 1960-luvulla ja sulautui osaksi pohjoisamerikkalaista jazz- ja popmusiikkiperinnettä. Sittemmin eri paikallisten musiikkityylien, jazzin sekä popmusiikin monenlaiset fuusiot ovat synnyttäneet Brasiliaan yhden maailman rikkaimmista ja dynaamisimmista musiikkikulttuureista.

Jazz Jkl Collective tarjoaa monipuolisen ja innostavan läpileikkauksen Brasilian musiikkikulttuurin jazzillisimmasta laidasta. Solistivieraina on eloisa ja taidokkaasti improvisoiva laulaja Heidi Ilves sekä Jyväskylän musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri ja maailmanmusiikkispesialisti, saksofonisti Markku Rinta-Pollari.

Heidi Ilves – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus:
https://forms.gle/eRJEeEHnfjoMETLj7

Mesenaatti Musaklubi

pe 20.1.2023
Kun koronarajoitukset alkoivat maaliskuussa 2020, myös Melodisen popin Musaklubi halusi osallistua Popparin tukemiseen Mesenaatti-konsertilla syksyllä 2020. Lisärajoituksista johtuen, ilta on siirtynyt viisi kertaa! Nyt se toteutuu runsaalla ohjelmalla 20.1.2023.

Popparibändi toimii housebändinä ja säestää neljää upeaa solistia, jotka myös haluavat tukea Popparia esiintymisellään.
Popparissakin useasti esiintynyt tangomarkkinat finalisti Jonna Ortju tunteilee tunnetulla taidollaan.
Lauluntekijä, muusikko ja laulaja Antti Kleemola on ollut alusta asti Popparissa tuttu piano ja mies-esityksillään.
Jyväskylän 70-luvun rock-kuningas oli Jouko Mäenpää Rock Cadillac ja Jokes- yhtyeillään ja nyt siis Popparissa.
Illan solistiosuuden aloittaa jo 60-luvulla TeteTermite-yhtyeen solistina toiminut Pekka Mustonen koskettavilla balladeillaan.
Popparibändissä mukana Inkku, Ari Oinonen, Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

20.1. klo 19.00-21.00, pääsyliput 25€
Liput ennakkoon Popparista. Jo ostetut ennakot siirtyneiltä keikkapäiviltä käyvät myös.

”OVILIPUILLA MESENOIDAAN ILLAN MUUSIKOITA. POPPARI KIITTÄÄ MESENOIJIAAN JA TOIVOTTAA LÄMPIMÄSTI TERVETULLEEKSI ILTAAN. SUURI KIITOS!”
– Poppari

Emma Balbatsu & Company: One night of Adele

la 21.1.2023
Jyväskyläläinen laulaja ja laulunopettaja Emma Balbatsu yhtyeineen esittävät moninkertaisesti Grammy -palkitun Adelen musiikkia tämän kaikilta neljältä studioalbumilta. Illan aikana matkataan bluesahtavan popin kautta pianoballadeihin ja menojalalle on tarjolla letkeää groovea. Tervetuloa!

Liput 7€/5€
Ennakot baarista.

Company:
Mimi Steffansson – taustalaulu
Neija Välilä – taustalaulu
Veera Jurkka – taustalaulu
Mikko Pellinen – koskettimet
Tuukka Jurkka – kitara
Kalle Saarelma – basso
Jaska Tabell – rummut
Paulo Poverini – perkussiot

KONKARI JAMIT

ma 23.1.2023

The Second Hand News plays Fleetwood Mac

ke 25.1.2023
Tervetuloa viihtymään Popparin keskiviikkoiltaan Fleetwood Macin suurimpien hittien parissa! Keikan jälkeen jamit.

The Second Hand News -bändi:
Sirkka Salminen – laulu
Jere Kekäle – kitara
Elmeri Parantainen – kitara
Peppi Blomqvist – koskettimet
Juuso Ratilainen – basso
Taija Veijonmaa – rummut

Jazz Jkl Live: Antti Lötjönen Quintet East

pe 27.1.2023
Niin maailmalla kuin kotimaassakin kultivoitunut basistimaestro Antti Lötjönen kiertää alkuvuodesta Suomea väkevän tähtikokoonpanonsa kanssa ja juhlistaa yhtyeen toisen levyn julkaisua.

Antti Lötjönen on ollut suuri vaikuttaja viimeisen kahden vuosikymmenen ajan kotimaan jazzkentän johtavimmissa yhtyeissä. Mm. The Five Corners Quintetin, Aki Rissanen Trion, Timo Lassy Bandin ja Ilmiliekki Quartetin luottobasisti on viimein noussut esiin myös säveltäjänä ja oman bändin johtajana. Solistista voimaa pursuavan kokoonpanon toisen albumin, Circus/Citadel, julkaisijana on We Jazz Records. Antti Lötjönen Quintet Eastissä ovat mukana trumpetisti Verneri Pohjola, saksofonistit Mikko Innanen ja Jussi Kannaste sekä rumpali Joonas Riippa. Riskejä kaihtamaton kvintetti luotsaa Lötjösen rytmisiä ja leikkisiä sävellyksiä rohkeasti vapaille vesille, joissa musiikki saa matkata minne se tahtoo.

Antti Lötjönen – basso
Verneri Pohjola – trumpetti
Mikko Innanen – baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste – tenorisaksofoni
Joonas Riippa – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Aapo Pulju & Juoksukaljat + Rhino Proof

la 28.1.2023
Aapo Pulju:

”Jyväskyläläinen vaihtoehtoista rockia soittava Aapo Pulju & Juoksukaljat rymistelee Popparin lavalle 28.1.

Viisihenkinen bändi on perustettu jo vuonna 2014. Jäsenistä kaikki ovat soittaneet useammissa, osittain myös samoissa kokoonpanoissa, mistä bändi ryhmä on sitten, lähes kohtalonomaisesti, kasautunut yhteen.

”Kukin on tuonut oman taustansa ja musiikilliset vaikutteensa mukaan soppaan, jota on keitelty useamman vuoden ajan rauhassa sopivalla lämmöllä, kunnes nyt viimeisen parin vuoden myötä on tullut aika ja keitto kypsäksi saattaa musiikkia myös muiden kuultavaksi.”

Bändi julkaisee uuden ”Unohduin”-nimisen singlen 24.1.2023. Kappale sijoittuu yhtyeen tuotannon tummasävyisempään päähän, josta löytyy kepeämmän ilmaisun ohella maistiaisia myös vuonna 2021 julkaistulta ”JuoksukaIja-EP”:Itä.”

Tutustu odotellessa Aapo Pulju & Juoksukaljojen musiikkiin tästä: LinktreeRhino Proof:

Rhino Proof on Joensuussa 2014 toimintansa aloittanut Hard Rock-yhtye.

Bändi solmi maailmanlaajuisen jakelu- ja markkinointisopimuksen saksalaisen Pure Steel Promotionsin kanssa joka julkaisikin ryhmän nimeä kantavan levyn 2.3.2018. Hyviä arvosteluja ympäri eurooppaa kerännyt albumi päätyi Italiassa ja Portugalissa vuoden 2018 Hardrock Highlights-listoilla sijalle 4.

rhinoproof.com

https://web.facebook.com/rhinoproof/

Soittoajat:
Rhinoproof klo 22
Aapo Pulju klo 23.30

KONKARI JAMIT

ma 30.1.2023

Yhden Aapon yhtye: Sanoja ja selityksiä, kavereita ja covereita

ke 1.2.2023
Jyväskyläläisen muusikon Aapo Halosen keikalla on tarjolla kaksi erilaista kattausta: Ensimmäinen setti koostuu Aapon sävelkynällä kirjoitetuista lauluista bändin kanssa soitettuna. Toisessa setissä tarjoillaan cover-biisejä looper-pedaalin ympärille rakennetun yhden Aapon yhtyeen säestyksellä.

Illan aikana lauteilla nähdään ja kuullaan:
Aapo Halonen (voc/gtr/keys/looper)
Anna Laukkarinen (voc)
Marjaana Pakkanen (voc)
Sampo Hankama (gtr)
Rami-Jussi Ruodemäki (bs)
Antti Manninen (dr)

Stand Up -Klubi

to 2.2.2023
Popparin stand up -klubi jatkuu taas kevätkaudella 2023. Luvassa jälleen uusia upeita kattauksia tyylistä toiseen. Lavalla nähdään vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja ja ennen kaikkea uusia vitsejä! Klubia järjestetään kerran kuussa torstaisin. Poikkeuksellisesti maaliskuussa järjestetään klubi-ilta lauantaina, jolloin voi nähdä Tommi Mujusen sooloesityksen nimeltä 20 vuotta Komiikkaa.

Liput 8e, opiskelijat ja eläkeläiset maksaa lipuistaan 5e.

Showtime kello 19, (huhtikuun ilta poikkeuksellisesti kello 18). Shown kesto on noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Melodisen popin Musaklubi

pe 3.2.2023
Musaklubin teemana on kahdesti vuodessa kitaramusiikin ilta, jolloin soitamme Shadows-klassikoita ja myös uudelleen sovitettuja muita kitaramusiikin helmiä. Tämän tyylin mestarit Eki ja Juha taituroivat vuorotellen kauniita melodioita ja myös ”kaksintaistelevat” soolojen aseilla. Tähän aikakauteen kuuluu myös solisti ja Pepe hoitelee Cliff Richard tulkinnat ja eiköhän muitakin kitaramusiikin aikakauden solistien kappaleita kuulla.

Popparibändissä ovat Pepe Hämäläinen, Arska Vesterinen, Eki Paananen, Juha Ahtilinna ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput 10€, ennakot Popparista.

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Markus Lajunen

la 4.2.2023
Lauantai-illan jazzklubilla on luvassa perinteistä ja rennon vauhdikasta jazztunnelmointia swingin ja bebopin hengessä, kun Jazz Jkl Collective ja saksofonisti Markus Lajunen esittävät tribuutin jazzlegenda Lester Youngille.

Lester Young (1909–1959) oli yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä saksofonisteista, joka tunnetaan melodisesta, kevyen ilmavasta ja lämpimästi virtaavasta soittotyylistään. Nuori Charlie Parker piti häntä esikuvanaan, ja Lesterin herkistelevä soittotapa loi pohjaa myös cool jazzina tunnetulle tyylisuuntaukselle. Lester Young nousi parrasvaloihin 1930-luvulla soittaen mm. legendaarisessa Count Basie Orchestrassa sekä laulaja Billie Holidayn taustayhtyeissä. ­Alun perin heinolalainen Markus Lajunen on vaikuttanut Jyväskylässä musiikkikentällä yli 20 vuotta. Lukion aineenopettajana toimiva Lajunen on aktiivinen muusikko: mies on kuulunut pitkään Jyväskylä Big Bandin vakiokokoonpanoon ja hänen tyylikästä soittoaan on kuultu myös kaupunginteatterin orkesterissa sekä monissa pienyhtyeissä. Huilua ja klarinettiakin soittava Lajunen pitää Lester Youngia yhtenä tärkeimmistä esikuvistaan.

Markus Lajunen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

KONKARI JAMIT

ma 6.2.2023

Stay Gold – First Aid Kit-tribuutti

ke 8.2.2023
Stay Gold – First Aid Kit -tribuutti tarjoilee tuvan täydeltä country/folk-musiikkia viisihenkisen yhtyeen voimin. Luvassa on tunnelmointia ja tarinoita sydänsuruista riemukkaaseen fiilistelyyn.

Solistit Tanja ja Siiri tulkitsevat ruotsalaisyhtyeen kappaleita kaksiäänisesti countryotteella.

Liput 3e, opiskelijat ilmaiseksi. Lämpimästi tervetuloa!

Tanja Oittinen – laulu & kitara
Siiri Saarinen – laulu & koskettimet
Antti Hämäläinen – kitara & lap steel
Janne Parviainen – basso
Veikko Hoffman – rummut

SÄHKÖMESSUJEN PERINTEISET JAMIT

ke 8.2.2023

SÄHKÖMESSUJEN PERINTEISET JAMIT

ke 8.2.2023

SÄHKÖMESSUJEN PERINTEISET JAMIT

ke 8.2.2023

Laura Moisio: Vieras maa -levynjulkaisukeikka + Martta Maa (trio)

to 9.2.2023
Laura Moisio julkaisee 3.2.2023 uuden albumin Vieras maa.

Levy erottuu lauluntekijän viimeaikaisesta tuotannosta uudenlaisella intiimiydellään ja tunteellisuudellaan. Samalla Moisio palaa laulunkirjoitustaipaleensa alkuun, jolloin hänen laulunsa olivat useimmiten pianolla sävellettyjä rakkauslauluja.

”Pandemian aikana katseeni tarkentui ulkomaailmasta ihmisten välisiin suhteisiin, ja niinpä tulin kirjoittaneeksi levyllisen kappaleita rakkaudesta. Sekä valoisia että synkempiä. Ehkä tämä on myös popein levyni.” Moisio kuvailee uutta albumia.

Vieraan maan hengittävässä, ajattomassa soundissa piano, akustiset kitarat ja jouset värittävät kappaleiden tarttuvia melodioita. Lauri Myllymäen tuottamalla levyllä soittaa Moision pitkäaikainen bändi (Ville Rauhala, basso; Sebastian Krühn, rummut; Lauri Myllymäki, kitara) sekä vierailevia jousisoittajia. Levyltä on julkaistu kaksi singleä, ”Kirje” sekä ”Kerro jos näet”.

Tunnelmallisista keikoistaan tunnettu Moisio tekee yhtyeineen helmikuussa kattavan levynjulkaisukiertueen, joka pysähtyy Jyväskylään 9. helmikuuta.

Maamme arvostetuimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Laura Moisio on julkaissut neljä studioalbumia, joista viimeisin, Laulaa kun ei voi muutakaan, ilmestyi vuonna 2020. Moision albumit ovat olleet arvostelumenestyksiä, ja kakkoslevy Ikuinen valo oli ehdolla sekä Teosto-palkinnon että Kriitikoiden valinta -Emman saajaksi 2016.

Facebook / Instagram / SpotifyMartta Maa (trio)

Martta Maan musiikissa keskiössä on ajaton lyriikka, jonka ympärille musiikillinen kudelma rakentuu. Lauluntekijän ja solistin Aino Vuorenmaan luotsaama yhtye poukkoilee luontevasti folkin ja popin välimaastossa. Bändin maanläheinen saundimaailma kutsuu tunnelmallisten tarinoiden äärelle.

Esikois-EP ”Rajapintoja” julkaistiin 1.7.2022.

Aino Vuorenmaa – laulu
Pekka Oravuo – kitara, laulu
Reetta Karhunen – piano, laulu

Spotify / Instagram

The Indigo 20 vuotta

pe 10.2.2023
The Indigo on 2003 Jyväskylässä alkunsa saanut viisimiehinen kokoonpano, joka on 20-vuotisella urallaan ehtinyt moneen. Suoratoistopalveluista on kuunneltavissa mm. kaksi täyspitkää (All the Secrets, Masquerade) julkaisua bändin originaalia melodista englanninkielistä AOR-poprockia. Bändi on myös viihdyttänyt vuosien varrella cover-ohjelmistollaan tuhansia ihmisiä mm. hää- ja yritysjuhlissa ja säestänyt myös maamme eturivin artisteja mm. Love-konserteissa.

Bändi juhlii 20 vuotta kestänyttä taivaltaan Popparissa, joka oli bändin alkuaikojen kotikenttä. Perjantaina 10.2. bändi soittaa ja jutustelee kaksi vuosikymmentä jatkuneen tarinansa.

The Indigo 20 vuotta

la 11.2.2023
The Indigo on 2003 Jyväskylässä alkunsa saanut viisimiehinen kokoonpano, joka on 20-vuotisella urallaan ehtinyt moneen. Suoratoistopalveluista on kuunneltavissa mm. kaksi täyspitkää (All the Secrets, Masquerade) julkaisua bändin originaalia melodista englanninkielistä AOR-poprockia. Bändi on myös viihdyttänyt vuosien varrella cover-ohjelmistollaan tuhansia ihmisiä mm. hää- ja yritysjuhlissa ja säestänyt myös maamme eturivin artisteja mm. Love-konserteissa.

Bändi juhlii 20 vuotta kestänyttä taivaltaan Popparissa, joka oli bändin alkuaikojen kotikenttä. Lauantaina 11.2. on vuorossa cover-show, jossa kuullaan bändin omat suosikit ja ehkä jotain artisteilta, joita bändi on säestänyt vuosien varrella.

KONKARI JAMIT

ma 13.2.2023

Jazz Jkl Live: FREVO!

ti 14.2.2023
FREVO! on viulisti Antti Heermanin, bandoneónisti Henrik Sandåsin ja kontrabasisti Olli Rantalan uusi trio, joka vie mukanaan rehevälle kamarimusiikkimatkalle latin jazzin maagisempiin syövereihin mm. Egberto Gismontin, Dino Saluzzin, Hermeto Pascoalin ja Chick Corean jalanjäljissä. Antti Heerman, Henrik Sandås ja Olli Rantala ovat useita musiikin genrejä hallitsevia virtuooseja. Harmonikan sukuista bandoneónia soittava Henrik Sandås on kiertänyt Suomea ja Eurooppaa niin sinfoniaorkestereiden solistina kuin vaikkapa Quartet Ajattoman ja useiden tango nuevo -kokoonpanojen ydinjäsenenä. Antti Heerman on huomattavan monipuolinen viulutaituri ja Otra Vez -kvintetin perustajajäsen, joka on kotonaan niin taidetangon, jazzmusiikin kuin klassisen viulumusiikinkin parissa. Göteborgista käsin uraa tekevä bassotaiteilija Olli Rantala on esiintynyt laajalti mm. pianisti Kari Ikosen trion ja etnofuusio-kokoonpano Tsuumi Sound Systemin kanssa.

Muusikkotoverukset ovat aina säännöllisin väliajoin ajautuneet samoihin yhtyeisiin ja produktioihin. Yhteisten keikkojen jälkeen on suunniteltu bändin perustamista, ja nyt sen ensiesiintyminen tapahtuu ystävänpäivänä Jazz Jkl Live -konserttisarjassa Popparissa. Luvassa on värikästä, mielikuvituksellista ja ilmaisuvoimaista musiikkia!

Antti Heerman – viulu
Henrik Sandås – bandoneón
Olli Rantala – basso

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Melodisen popin Musaklubi: Steeples 60v.

pe 17.2.2023
Steeples 60 vuotta!

Kun syksyllä juhlittiin Popparin ja Jyväskylä-rockin juhlavuosikymmeniä, jäi Steeples-illasta valitettavan paljon innokasta yleisöä loppuunmyytyjen ovien taakse. Tämä asia päätettiin korjata uusintakonsertilla, joka nyt toteutetaan Steeples-iltana.

Steeples-yhtye on todennäköisesti ainoa yhtye Suomessa, joka toimii edelleen 1960-luvun soittajien kokoonpanolla. Silloin yhtyeellä oli kolme eri kokoonpanoa ja nykyinen on toiminut jo 27 vuotta aktiivisena. Bändi tunnetaan komeasta stemmalaulustaan, mutta myös tyyliin kuuluvia instrumentaaleja tullaan kuulemaan. Tervetuloa kokemaan se alkuperäinen konva-tunnelma!

Steeples-yhtyeen kokoonpano: Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen.

Klo 19.00-21.00
Liput 15€, ennakot Popparista.

Rimbacher

la 18.2.2023
Jyväskylästä ponnistava rock-jyrä Rimbacher palaa keikkalavoille helmikuussa 2023 studiotauon jälkeen!

1980-luvun estetiikasta kumpuava yhtye julistaa Hard Rockin ilosanomaa laulu- ja kitarasankaruudellaan nostaen hattua AC/DC:n kaltaisille rock-suuruuksille eikä keikkojen äänimaisema eroa kauheasti esimerkiksi Def Leppardin live-meiningistä – olematta kuitenkaan kopio kummastakaan. Joka tapauksessa rock elää ja voi hyvin, jos näiltä herroilta kysytään!

Tänä vuonna ilmestyvä debyyttialbumi kuullaan kokonaisuudessaan ja kenties bändillä on jotain yllätyksiäkin mukana setissään.

Rimbacher-kokoonpano 2023 kevään keikoilla:

Niko Rimbacher – laulu
Osku ”Sticky” Kilpi – kitarat ja taustalaulu
Jim ”Jimbo” Heikkinen – kitarat ja taustalaulu
Reisca Morani – bassokitara ja taustalaulu
Ossi Paananen – rummut

Liput ennakkoon 10€ / ovelta 12€

https://linktr.ee/rimbacher

Kuva: Heikki Sulander

Yhteistyössä:
KarppaVoice – Rimbacher live sound
https://www.facebook.com/karppavoice

Painotalo Ässä – Rimbacher merchandise
https://www.facebook.com/kirjapainoassa

KONKARI JAMIT

ma 20.2.2023

Santeri Shemeikka & Pipinder plays Martti Servo & Napander

ke 22.2.2023
Jaminavauskeikka.

Santeri Shemeikka – laulu, kitara
Valtteri Estola – rummut
Peppi Blomqvist – kiipparit
Ida Viren – basso
Antti Muranen – saksofoni

Drink Floyd

pe 24.2.2023
Drink Floyd soittaa Dark Side of the Moonin, Wish You Were Here ja The Wallin parhat biisit just niin kuin he itse haluavat, kunnioittaen kuitenkin orginaaleja. Bryn Jonesisn käheä Walesilainen tulkinta saa naisillakin karvat pystyyn ja Ben Granfeltin soolot vievät vanhat biisit uusiin sfääreihin.

”Join us and get Comfortably Drunk… sorry.. NUMB!”

Drink Floyd:
Bryn Jones laulu, kitara
Ben Granfelt kitara, laulu
Jukka Jylli basso
Nicke Lindholm rummut, laulu
Altti Uhlenius koskettimet, kitara ja laulu

Liput ovelta 22,50€
Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Moffat, Säätövara ja Soundwave Explosion

la 25.2.2023
Soundwave Explosion

Rockbändien ytimessä on live-esiintyminen ja se todella on Soundwave Explosionin alaa. Raakaa rockin voimaa, sensuallia viehätystä, syvälle tunkeutuvia laulumelodioita ja omia kappaleita sekä coverbiisejä yhdistelevä bändi ei jätä kuulijaansa kylmäksi. Suoratoistopalveluista voit opetella yhtyeen mukaansatempaavia kappaleita ulkoa, jotta voit huutaa niiden mukana keikalla. Soundwave Explosion vie sinut apokalyptisen rockin villille matkalle.

MOFFAT

Moffat on jyväskyläläinen 1990-luvun grungesta, punkista ja hard rockista vaikutteita ottanut yhtye, jonka keikoilla aggressio ja paha olo purkaantuu euforian tunteeseen. Bändi on perustettu vuonna 2020 ja julkaisi ensimmäisen EP:nsä elokuussa 2021.

SÄÄTÖVARA

Jyväskylän räjähtävintä live-energiaa tehtaileva suomirockbändi!

KONKARI JAMIT

ma 27.2.2023

Heikki Silvennoinen & Heikki Hela Band

to 2.3.2023
Silvennoinen & Hela & Bandin musiikillinen kirjo kuvastaa molempien muusikoiden lähtökohtia soittamiseen ja rakkaudesta musiikkiin. Silvennoisella enemmän brittiblues-vaikutteet jopa hänen suomenkielisissä biiseissään tuo yhtäläisyyden Claptonin ja Yardbirdsien kaltaisten nimien tuotantoon ja henkeen. Helalla enemmän ”Kaliforniaa” ja letkeyttä, joka paistaa läpi hänen tuotannostaan. ”Uneton yö, Kaikista kaikkein, Hillitön hopeinen kuu, Naisen hymy” muistuttaa suomalaisuudessaan kuitenkin niitä juuria, joista kaikki on lähtenyt.

Vahva komppiryhmä, tuo Suomen virallinen komppi, Anssi Nykänen rummuissa ja Harri Rantanen bassossa ei tuota pettymystä Heikkien takana. Odotettavissa nautinnollinen ilta juurimusaa!

Ennakot: Tiketti.fi

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.3.2023
Lähes neljä vuotta sitten Melodisenpopin Musaklubin teemana oli elokuvamusiikki. Nyt on aika uusia tämä teema josta löytyy valinnan varaa vaikka kuinka paljon. Paljon tulee tuttuja melodioita mutta myös harvinaisuuksia ja yllätyksiäkin löytyy. Tämä musiikki sopii niin korvalle kuin jalallekin joten normaali Musaklubin tyyli säilyy.

Popparibändissä Pepe Hämäläinen, Juha Ahtilinna, Ari Oinonen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput 10€, myös ennakkoon Popparin baarista.

Stand Up -Klubi: TOMMI MUJUNEN – 20 VUOTTA KOMIIKKAA

la 4.3.2023
KONKARI JAMIT

ma 6.3.2023

Jammaus ry:n VIINIÄ JA VALITUSTA

ke 8.3.2023

Ben Granfelt

pe 10.3.2023
Ben Granfelt kitara ja laulu, Masa Maijanen basso ja Jari Salminen rummut.

”Odotettavissa on hyviä meininkiä ja jammailua kybällä! Suomessa keikkailu on jäänyt vähän vähäiseksi mutta korjataan se nyt keväällä”” Kertoo Maestro itse.
Benin viimeisin ja 19:sta levyjulkaisu ”LIVE… Because We Can” ilmestyi 2021 syksyllä ja on saatavilla sekä CDnä että vinyylinä. Jos olet kitaramusan diggari älä missaa tätä tapahtumaa.

Liput ovelta 20€.
Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Vibravox + Aino ja Minä

la 11.3.2023
Vibravoxin Hullu Kevät -kiertue starttaa mahtavalta Popparin musaklubilta! Illan aikana hittejä ja bilemusaa eri vuosikymmeniltä, Suomesta ja USA:n sekä UK:n listojen huipuilta! Kannat kattoon ja korot lentoon, beibit!

Vibravox:

Sami Pekkarinen- Rummut, leadv
Samuli Liekkinen- Kitara, leadv
Leena Pekkarinen- Koskettimet, backingv
Jyrki Ijäs- Basso, backingv
Olli Liimatainen- Kitara, backinv


Liput 5/3 euroa

Soitot:
Aino ja Minä klo 21.30
Vibravox klo 22.30

KONKARI JAMIT

ma 13.3.2023

Les Confessions de Sakari Lahti

ti 14.3.2023
Les Confessions de Sakari Lahti on Keski-Suomalainen Django Reinhardtin musiikkia esittävä kokoonpano, johon kuuluvat kitaristit Sakari Lahti ja Niilo Oikari, sekä kontrabasisti Severi Lehtimäki. Django Reinhardt (1910 – 1953) oli belgialainen kitaristi, jonka omaleimainen tapa lähestyä jazz-musiikkia on muodostunut Edith Piafin äänen tavoin keskeiseksi osaksi pariisilaista äänimaailmaa. Les Confessions-trion ohjelmisto koostuu sekä Djangon omista sävellyksistä, että hänen tulkitsemistaan 30-40-lukujen amerikkalaisista jazz-standardeista.

Sakari Lahti – Kitara
Niilo Oikari – Kitara
Severi Lehtimäki – Kontrabasso
Saki Yokoyama-Klinga – Viulu

Vapaa pääsy / Vapaaehtoinen maksu

Keikan jälkeen jamit!

Seppo Muhonen ja Marian Petrescu – Stardust

ke 15.3.2023
Stardust

Seppo Muhonen ja Marian Petrescu ovat jyväskyläläisiä muusikoita, jotka ovat tehneet musiikkia yhdessä jo vuosia ja palaavat nyt korona-tauon jälkeen lavalle. Iltana kuullaan kaksikon tulkitsemana mm. Nat King Colen, Dean Martinin, Leonard Cohenin, Neil Youngin ja Michael Bublen tuotantoa.

Piano: TheOne and Only Marian Petrescu
Laulu: Seppo Muhonen

Liput 10/8 €

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Aija Puurtinen

to 16.3.2023
Bluesrock-yhtye Honey B & T-Bonesin vahvana laulajana ja keulakuvana tunnettu Aija Puurtinen saapuu maaliskuussa Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi. Bluestohtori on koostanut ohjelmistoon harvemmin kuultuja kotimaisia helmiä, omia sävellyksiään sekä valikoituja jazzstandardeja.

Neljä vuosikymmentä toiminut Honey B & T-Bones on julkaissut 15 albumia, joiden lisäksi Puurtinen on tehnyt kuusi omaa soololevyä. Monipuolinen ja utelias musiikintekijä on myös musiikin tohtori, säveltäjä ja laulunkirjoittaja sekä Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja pop-jazzlaulun lehtori. Pitkän uransa aikana Puurtinen esiintynyt lukuisissa eri genrejä yhdistävissä projekteissa. Maaliskuun klubeilla kuullaan Puurtisen valitsemia jazzstandardeja sekä harvinaisempia kotimaisia helmiä, joiden säveltäjänimiä ovat mm. Eero Koivistoinen, Esko Linnavalli, Lasse Mårtenson sekä solistivieras Puurtinen itse.

Aija Puurtinen – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

SEMMARIT GOES POPPARI

pe 17.3.2023
Kenkälusikalla keikalle – Semmarit goes Poppari!

Unelma Jyväskylän kuumimman jammailuklubin täyttämisestä mieskuoropopilla käy vihdoin toteen, kun mieskuoro sovittaa itsensä Popparin pikkuiselle lavalle kahtena perättäisenä iltana.

Tiivistunnelmaiset keikat Jyväskylän Poppari-baarissa:
Pe 17.3. klo 21
La 18.3. klo 19

ENNAKKOLIPUT: https://www.lippu.fi/artist/semmarit/

Liput: ennakko 32€. Ovelta 35€, jos jäljellä.

SEMMARIT GOES POPPARI

la 18.3.2023
Kenkälusikalla keikalle – Semmarit goes Poppari!

Unelma Jyväskylän kuumimman jammailuklubin täyttämisestä mieskuoropopilla käy vihdoin toteen, kun mieskuoro sovittaa itsensä Popparin pikkuiselle lavalle kahtena perättäisenä iltana.

Tiivistunnelmaiset keikat Jyväskylän Poppari-baarissa:
Pe 17.3. klo 21
La 18.3. klo 19

ENNAKKOLIPUT: https://www.lippu.fi/artist/semmarit/

Liput: ennakko 32€. Ovelta 35€, jos jäljellä.

KONKARI JAMIT

ma 20.3.2023

LAULUNTEKIJÖIDEN ILTA

ti 21.3.2023
Biisinikkari Antti Kleemolan luotsaama Lauluntekijöiden ilta.

Lavalla 8 erilaista lauluntekijää ja monta kantaesitystä!

Setit klo 19 ja klo 20.
Vapaa pääsy!

Lehto & Oravuo Flatpicking Sensation

ke 22.3.2023
Tatu Lehto ja Pekka Oravuo uppoutuvat akustisine kitaroineen fiddle tunejen sekä bluegrass-musiikin maailmaan, jossa yksikään kuudestoistaosa ei jää näiltä herroilta soittamatta, vaikka yleisö niin toivoisikin. Tule paikalle nauttimaan Popparin tunnelmasta ja jammailemaan keikan jälkeen.

Tatu Lehto, kitara ja laulu
Pekka Oravuo, kitara ja laulu

Showtime 19:30
Liput 5/0e
Keikan jälkeen jamit!

Vilma Kivimäki & Saarisalo

pe 24.3.2023
VILMA KIVIMÄKI:

Vilma Kivimäki on tamperelainen, Jyväskylässäkin vaikuttanut laulaja-lauluntekijä. Pimeinä yön tunteina kirjoitetut tekstit soivat kuulaissa ja tummasävyisissä lauluissa, joiden orgaaninen, täyteläinen soundi syntyy yhteistyössä taitavan yhtyeen kanssa. Musiikki liikkuu jossakin popin reunamilla, hakien vaikutteita ainakin folk-, kantri-, ja indiemusiikista. Vilma Kivimäki julkaisi debyytti-EP:nsä ”Mustelmia” syksyllä 2021 ja yhtye valmistelee nyt uusia julkaisuja.

Spotify: Vilma Kivimäki
Instagram: https://www.instagram.com/vilmakivimaki/SAARISALO:

Saarisalo on pop-rockia ristiriidoilla ja äkkiväärällä värityksellä. Musiikki on vuoristoratakyyti hempeistä tunnelmista raakaan agressioon. Solisti Salla Saarisalon luotsaama yhtye työstää tällä erää toista albumiaan, joka loikkaa debyyttialbumin vaaleanpunaisista hattarasta Suomirockin maailmaan.

Saarisalon ensimmäinen levy ”Valehtele, maailma ei tule muuttumaan” julkaistiin 29.4.2022, jonka soundia on kuvailtu mielenkiintoiseksi sekoitukseksi jazzlaulelmaa ja indiepoppia. Saarisalo käsittelee teksteissään suoralla, mutta runollisella tavalla elämän rumia ja kauniita vaiheita. “Nämä ovat ihan tavallisia hetkiä, pieniä elämiä ja sovinnaisia kohtaloita, ja jotenkin niistä vain syntyy arjen kokoisia popsinfonioita.” (Mika Roth, Desibeli: levyarvostelu)

Spotify: Saarisalo
Instagram: https://www.instagram.com/s.saarisalo/

Soitto 21 alkaen
Liput 10/8 € ovelta

Jazz Jkl Live: Aki Rissanen Hyperreal (FI/SE)

la 25.3.2023
Suomen tämän hetken huomattavimman jazzpianistin, Aki Rissasen uunituore ja elektronisempi Hyperreal -projekti yhdistelee indie-henkisesti ja häpeilemättömästi kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, hypnoottisia Lähi-idän rytmejä ja konemusiikkielementtejä!

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – uuden Hyperreal -kokoonpanon musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttavalla Aki Rissasella ja Euroopan tärkeimpiin trumpetisteihin lukeutuvalla Verneri Pohjolalla on takanaan useita yhteisiä bändejä ja projekteja, ja he ovat esiintyneet paljon myös kahdestaan. Pianistilla on myös ollut duo ruotsalais-turkkilaisen rumpalin, parhaiten pasunisti Nils Langrenin Funk Unit -yhtyeestä tunnetun Robert Ikizin kanssa. Hyperrealissa kaksi Rissasen ilmaisuvoimaista duoa yhdistää voimansa.

Aki Rissanen – koskettimet
Verneri Pohjola – trumpetti
Robert Ikiz – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

KONKARI JAMIT

ma 27.3.2023

Tomi Salesvuo East Funk Attack feat. Sami Pitkämö

ke 29.3.2023
Rumpali Tomi Salesvuon bändi East Funk Attack on kolme albumia julkaissut funk-paahtimo Helsingistä. Periksiantamattoman juureva rock-henkinen iskuryhmä on keikkaillut kotimaan klubien ja festivaalien lisäksi Tanskassa, Itävallassa ja Saksassa.

Erityisessä ystävien kohtaamisessa yhdessä East Funk Attackin kanssa lavalle nousee lukuisista TV-ohjelmista tuttu laulaja ja kitaristi Sami Pitkämö.

Sami ja Tomi ovat valinneet erityiseen keikkaohjelmistoon sekä omia biisejä että lainakappaleita teemalla ”pelkkää parasta musaa”, ja keikalla kuullaankin mm. Lenny Kravitzin, Jamiroquain, U2:n ja Foo Fightersin tuotantoa ison 7-henkisen kokoonpanon voimin.

Kokoonpano:
Taru Ratilainen, laulu
Ukko Heinonen, saksofoni ja huilu
Ilmari Aitoaho, koskettimet
Matias Kiiveri, kitara
Heikki Laine, basso
Tomi Salesvuo, rummut

featuring: Sami Pitkämö, laulu ja kitara

LIPUT ENNAKKOON TÄSTÄ

Kauko Röyhkä

pe 31.3.2023
Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan. Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon. Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä.

Liput ennakkoon Tiketistä: Osta liput

Jazz Jkl Live: Aili Ikonen

la 1.4.2023
Suomen arvostetuimpiin laulajiin kuuluva Aili Ikonen nousee uunituoreen albumin saattelemana keväällä esiintymislavoille oman yhtyeensä kanssa. Vahvana tulkitsijana ja rohkeana lauluntekijänä tunnetun Ikosen neljäs soololevy Helposti palaava julkaistiin helmikuussa.

Upeaäänistä ja karismaattista Aili Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin huippuartistien rinnalla kuin maineikkaiden orkesterien solistina. Hänet tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä. Ikonen on luotsannut omaa luottokvintettiään jo yli kymmenen vuoden ajan ja tehnyt yhtyeen kanssa viisi levyä. Uusin albumi on edellisten tapaan vahvan elämänmakuinen, pohtien oman paikan hahmottamista tässä ajassa ja eri rooleissa: ihmisenä, naisena, osana yhteiskuntaa, osana suurempaa jatkumoa sekä osana sukupolvien ketjua.

Aili Ikonen – laulu, viulu
Janne Toivonen – trumpetti
William Suvanne – saksofonit ja huilu
Tuomas J. Turunen – piano
Mikko Pellinen – basso ja sovitukset
Mikko Arlin – rummut

Lippujen ennakkovaraus: Paina tästä

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-Ti 19-05

Ke-Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Maanantaisin Jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.