Keikat 2023

KONKARI JAMIT

ma 2.1.2023

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 6.1.2023


Vuoden ensimmäinen Melodisen popin Musaklubi menee lähes 70 vuotta taaksepäin, eli valkoisen rockin kuninkaan Elvis Presleyn ohjelmistoon. Illan aikana kuullaan Elviksen 23 vuotta kestäneen uran varrelta niin balladeja kuin jalkaan käyvää hikirockiakin. Tietenkin Popparibändi soittaa suosittua vakio-ohjelmistoaan instrumentaaleina ja solistien esittäminä.

Popparibändissä Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Ari Oinonen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00, liput 10€ ennakkoon Popparista.

p.s. viisi kertaa koronan takia siirtynyt Mesenaatti-Musaklubi Popparin hyväksi 20.01.2023 monien solistien kera.

KONKARI JAMIT

ma 9.1.2023

Vapaat Lanseeraajat avaa jamit

ke 11.1.2023
Freelancemuusikoista koostuva Vapaat Lanseeraajat avaa Popparin keskiviikkojamien kauden soulhenkisellä setillä. Mukana uudempia, vanhempia sekä tunnettuja ja tuntemattomampia kappaleita niin kotimaasta kuin isojen vesienkin takaa.

Liput 0€ ja keikan jälkeen jamit!

Mitä: jamienavauskeikka
Missä: Poppari
Milloin: klo 20

Vapaat Lanseeraajat:
Reetta Karhunen – laulu
Saara Siltala – laulu
Santtu Lietzén – kitara
Peppi Blomqvist – koskettimet
Eetu Suutarinen – basso
Antti Törmä – rummut
Miska Paananen – perkussiot

Jore Marjaranta

pe 13.1.2023
Jore Marjaranta aloitti soolouransa vuonna 2000 ja on julkaissut 7 albumia. Hänellä on paljon tunnettuja lauluja mm. ”Haaveet kaatuu” elokuvasta Pahat Pojat, ”Miten pelko lähtee” elokuvasta Minä ja Morrison, ”Niin kaunis on Helsinki nyt”, ”Tiedän rakkaus elää”, ”Tavallista elämää”, ”Kävelet tähtiin päin”, ”Huomaan vain sinut”. Uusimman laulun ”Mikset sä jäänyt” Jore julkaisi lokakuussa 2021.

Jore tuli tunnetuksi jo 90-luvun alussa Leningrad Cowboys yhtyeen jäsenenä kiertäen maailmaa ja esiintyen mm. 1994 MTV Video Music Awards -palkintogaalassa New Yorkissa ja Senaatintorilla Helsingissä Puna-armeijan kuoron kanssa vuonna 1993.

Vuonna 2021 huhtikuussa tuli kuluneeksi 40 vuotta Joren ensimmäisen bändin, The Clap, albumijulkaisu-keikasta Helsingin legendaarisella Tavastia Klubilla. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers.

Haaveet kaatuu 20-vuotta -kiertue:
Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 20 vuotta Joren tunnetuimman laulun, ”Haaveet kaatuu”, julkaisusta.

Laulu on tunnusmusiikkia elokuvasta Pahat Pojat, joka on 2000-luvun toiseksi katsotuin elokuva ja sen on nähnyt 614 628 katsojaa.

Konsertissa Jore esiintyy yksin akustisen kitaransa kanssa kertoen tarinoita uransa varrelta ja avaa laulujensa sisältöä. Kuulemme Joren omien laulujen lisäksi myös Leningrad Cowboys, Guitar Slingers sekä Albert Järvinen Band musiikkia. Syksyllä 2022 Jore on myös mukana Elämäni biisi-ohjelman esiintyjäkaartissa.

Jore tekee trubaduuri-, duo- ja bändikeikkaa aina tilanteen mukaan. Hänen laulunsa toimivat niin isoilla estradeilla kuin akustisesti pienissä paikoissa. Jorella on myös yhteinen bändi Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys legendan Mato Valtosen kanssa. Yhtye on nimetty ytimekkäästi Mato Valtonen & Jore Marjaranta Band plays Rock´n´roll.

BOSTOM PARTY

la 14.1.2023
Hena! 21.00
Bege&Jona 22.00
Kimi Bostom 23.00Hena!
on erilaisia musiikki tyylejä yhdistelevä uudenaallon artisti ja Jyväskylän tuleva super stara.
”Mun musiikki on hauskan pitoa ja erilaisten tyylien yhdistelyä. Rap painotteista mutta katalogista löytyy kaikkea rokista drum and bassiin. Meillä on Stidinkaa täysin oma tatsi täs hommas ja meidän setti tulee räjäyttää potin!”

IG: instagram.com/henahuutomerkki/

Spotify

YouTube
Bege&Jona

Pitkään räppiä tehnyt dynaaminen duo! Aloittivat reippaasti yli 10 vuotta sitten freestylestä.
Sittemmin tekivät yhteisen mixtapen, molemmat soolo tuotantoa, ja ovat olleet monessa sopassa mukana mitä tulee räppiin. Tekeminen on muodostunut vuosien saatossa sulavaksi, ja molemmat ovat pidemmänkin aikaa olleet motivoituneita musiikin suhteen!

Jona & Bege – facebook-sivu

Jona Spotify

Bege SpotifyKimi Bostom

Vuonna 1999 syntynyt Jyväskyläinen rap-artisti. Nuori tulokas suoraan Mäki-Matista.

Spotify

KONKARI JAMIT

ma 16.1.2023

Riistapäivien viralliset jatkot

ti 17.1.2023
Musiikista vastaa Metsähallituksen henkilöstöbändi.

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective: Brazil!

to 19.1.2023
Jazz Jkl Collective solistivierainaan laulaja Heidi Ilves ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari antavat kyytiä tammikuun pakkasille aurinkoisten ja pirteiden brasilialaisrytmien tahdittamana!

Brasilialaisen musiikin ja jazzin yhteyksillä on pitkä historia, jossa molemmat ovat saaneet vaikutteita toisistaan. Tästä tunnetuin ilmiö lienee samban rytmejä ja jazzin sointumaailmaa yhdistävä urbaani bossa nova, joka nousi isoksi trendiksi 1960-luvulla ja sulautui osaksi pohjoisamerikkalaista jazz- ja popmusiikkiperinnettä. Sittemmin eri paikallisten musiikkityylien, jazzin sekä popmusiikin monenlaiset fuusiot ovat synnyttäneet Brasiliaan yhden maailman rikkaimmista ja dynaamisimmista musiikkikulttuureista.

Jazz Jkl Collective tarjoaa monipuolisen ja innostavan läpileikkauksen Brasilian musiikkikulttuurin jazzillisimmasta laidasta. Solistivieraina on eloisa ja taidokkaasti improvisoiva laulaja Heidi Ilves sekä Jyväskylän musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri ja maailmanmusiikkispesialisti, saksofonisti Markku Rinta-Pollari.

Heidi Ilves – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus:
https://forms.gle/eRJEeEHnfjoMETLj7

Mesenaatti Musaklubi

pe 20.1.2023
Kun koronarajoitukset alkoivat maaliskuussa 2020, myös Melodisen popin Musaklubi halusi osallistua Popparin tukemiseen Mesenaatti-konsertilla syksyllä 2020. Lisärajoituksista johtuen, ilta on siirtynyt viisi kertaa! Nyt se toteutuu runsaalla ohjelmalla 20.1.2023.

Popparibändi toimii housebändinä ja säestää neljää upeaa solistia, jotka myös haluavat tukea Popparia esiintymisellään.
Popparissakin useasti esiintynyt tangomarkkinat finalisti Jonna Ortju tunteilee tunnetulla taidollaan.
Lauluntekijä, muusikko ja laulaja Antti Kleemola on ollut alusta asti Popparissa tuttu piano ja mies-esityksillään.
Jyväskylän 70-luvun rock-kuningas oli Jouko Mäenpää Rock Cadillac ja Jokes- yhtyeillään ja nyt siis Popparissa.
Illan solistiosuuden aloittaa jo 60-luvulla TeteTermite-yhtyeen solistina toiminut Pekka Mustonen koskettavilla balladeillaan.
Popparibändissä mukana Inkku, Ari Oinonen, Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

20.1. klo 19.00-21.00, pääsyliput 25€
Liput ennakkoon Popparista. Jo ostetut ennakot siirtyneiltä keikkapäiviltä käyvät myös.

”OVILIPUILLA MESENOIDAAN ILLAN MUUSIKOITA. POPPARI KIITTÄÄ MESENOIJIAAN JA TOIVOTTAA LÄMPIMÄSTI TERVETULLEEKSI ILTAAN. SUURI KIITOS!”
– Poppari

Emma Balbatsu & Company: One night of Adele

la 21.1.2023
Jyväskyläläinen laulaja ja laulunopettaja Emma Balbatsu yhtyeineen esittävät moninkertaisesti Grammy -palkitun Adelen musiikkia tämän kaikilta neljältä studioalbumilta. Illan aikana matkataan bluesahtavan popin kautta pianoballadeihin ja menojalalle on tarjolla letkeää groovea. Tervetuloa!

Liput 7€/5€
Ennakot baarista.

Company:
Mimi Steffansson – taustalaulu
Neija Välilä – taustalaulu
Veera Jurkka – taustalaulu
Mikko Pellinen – koskettimet
Tuukka Jurkka – kitara
Kalle Saarelma – basso
Jaska Tabell – rummut
Paulo Poverini – perkussiot

KONKARI JAMIT

ma 23.1.2023

The Second Hand News plays Fleetwood Mac

ke 25.1.2023
Tervetuloa viihtymään Popparin keskiviikkoiltaan Fleetwood Macin suurimpien hittien parissa! Keikan jälkeen jamit.

The Second Hand News -bändi:
Sirkka Salminen – laulu
Jere Kekäle – kitara
Elmeri Parantainen – kitara
Peppi Blomqvist – koskettimet
Juuso Ratilainen – basso
Taija Veijonmaa – rummut

Jazz Jkl Live: Antti Lötjönen Quintet East

pe 27.1.2023
Niin maailmalla kuin kotimaassakin kultivoitunut basistimaestro Antti Lötjönen kiertää alkuvuodesta Suomea väkevän tähtikokoonpanonsa kanssa ja juhlistaa yhtyeen toisen levyn julkaisua.

Antti Lötjönen on ollut suuri vaikuttaja viimeisen kahden vuosikymmenen ajan kotimaan jazzkentän johtavimmissa yhtyeissä. Mm. The Five Corners Quintetin, Aki Rissanen Trion, Timo Lassy Bandin ja Ilmiliekki Quartetin luottobasisti on viimein noussut esiin myös säveltäjänä ja oman bändin johtajana. Solistista voimaa pursuavan kokoonpanon toisen albumin, Circus/Citadel, julkaisijana on We Jazz Records. Antti Lötjönen Quintet Eastissä ovat mukana trumpetisti Verneri Pohjola, saksofonistit Mikko Innanen ja Jussi Kannaste sekä rumpali Joonas Riippa. Riskejä kaihtamaton kvintetti luotsaa Lötjösen rytmisiä ja leikkisiä sävellyksiä rohkeasti vapaille vesille, joissa musiikki saa matkata minne se tahtoo.

Antti Lötjönen – basso
Verneri Pohjola – trumpetti
Mikko Innanen – baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste – tenorisaksofoni
Joonas Riippa – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Aapo Pulju & Juoksukaljat + Rhino Proof

la 28.1.2023
Aapo Pulju:

”Jyväskyläläinen vaihtoehtoista rockia soittava Aapo Pulju & Juoksukaljat rymistelee Popparin lavalle 28.1.

Viisihenkinen bändi on perustettu jo vuonna 2014. Jäsenistä kaikki ovat soittaneet useammissa, osittain myös samoissa kokoonpanoissa, mistä bändi ryhmä on sitten, lähes kohtalonomaisesti, kasautunut yhteen.

”Kukin on tuonut oman taustansa ja musiikilliset vaikutteensa mukaan soppaan, jota on keitelty useamman vuoden ajan rauhassa sopivalla lämmöllä, kunnes nyt viimeisen parin vuoden myötä on tullut aika ja keitto kypsäksi saattaa musiikkia myös muiden kuultavaksi.”

Bändi julkaisee uuden ”Unohduin”-nimisen singlen 24.1.2023. Kappale sijoittuu yhtyeen tuotannon tummasävyisempään päähän, josta löytyy kepeämmän ilmaisun ohella maistiaisia myös vuonna 2021 julkaistulta ”JuoksukaIja-EP”:Itä.”

Tutustu odotellessa Aapo Pulju & Juoksukaljojen musiikkiin tästä: LinktreeRhino Proof:

Rhino Proof on Joensuussa 2014 toimintansa aloittanut Hard Rock-yhtye.

Bändi solmi maailmanlaajuisen jakelu- ja markkinointisopimuksen saksalaisen Pure Steel Promotionsin kanssa joka julkaisikin ryhmän nimeä kantavan levyn 2.3.2018. Hyviä arvosteluja ympäri eurooppaa kerännyt albumi päätyi Italiassa ja Portugalissa vuoden 2018 Hardrock Highlights-listoilla sijalle 4.

rhinoproof.com

https://web.facebook.com/rhinoproof/

Soittoajat:
Rhinoproof klo 22
Aapo Pulju klo 23.30

KONKARI JAMIT

ma 30.1.2023

Yhden Aapon yhtye: Sanoja ja selityksiä, kavereita ja covereita

ke 1.2.2023
Jyväskyläläisen muusikon Aapo Halosen keikalla on tarjolla kaksi erilaista kattausta: Ensimmäinen setti koostuu Aapon sävelkynällä kirjoitetuista lauluista bändin kanssa soitettuna. Toisessa setissä tarjoillaan cover-biisejä looper-pedaalin ympärille rakennetun yhden Aapon yhtyeen säestyksellä.

Illan aikana lauteilla nähdään ja kuullaan:
Aapo Halonen (voc/gtr/keys/looper)
Anna Laukkarinen (voc)
Marjaana Pakkanen (voc)
Sampo Hankama (gtr)
Rami-Jussi Ruodemäki (bs)
Antti Manninen (dr)

Stand Up -Klubi

to 2.2.2023
Popparin stand up -klubi jatkuu taas kevätkaudella 2023. Luvassa jälleen uusia upeita kattauksia tyylistä toiseen. Lavalla nähdään vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja ja ennen kaikkea uusia vitsejä! Klubia järjestetään kerran kuussa torstaisin. Poikkeuksellisesti maaliskuussa järjestetään klubi-ilta lauantaina, jolloin voi nähdä Tommi Mujusen sooloesityksen nimeltä 20 vuotta Komiikkaa.

Liput 8e, opiskelijat ja eläkeläiset maksaa lipuistaan 5e.

Showtime kello 19, (huhtikuun ilta poikkeuksellisesti kello 18). Shown kesto on noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Melodisen popin Musaklubi

pe 3.2.2023
Musaklubin teemana on kahdesti vuodessa kitaramusiikin ilta, jolloin soitamme Shadows-klassikoita ja myös uudelleen sovitettuja muita kitaramusiikin helmiä. Tämän tyylin mestarit Eki ja Juha taituroivat vuorotellen kauniita melodioita ja myös ”kaksintaistelevat” soolojen aseilla. Tähän aikakauteen kuuluu myös solisti ja Pepe hoitelee Cliff Richard tulkinnat ja eiköhän muitakin kitaramusiikin aikakauden solistien kappaleita kuulla.

Popparibändissä ovat Pepe Hämäläinen, Arska Vesterinen, Eki Paananen, Juha Ahtilinna ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput 10€, ennakot Popparista.

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Markus Lajunen

la 4.2.2023
Lauantai-illan jazzklubilla on luvassa perinteistä ja rennon vauhdikasta jazztunnelmointia swingin ja bebopin hengessä, kun Jazz Jkl Collective ja saksofonisti Markus Lajunen esittävät tribuutin jazzlegenda Lester Youngille.

Lester Young (1909–1959) oli yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä saksofonisteista, joka tunnetaan melodisesta, kevyen ilmavasta ja lämpimästi virtaavasta soittotyylistään. Nuori Charlie Parker piti häntä esikuvanaan, ja Lesterin herkistelevä soittotapa loi pohjaa myös cool jazzina tunnetulle tyylisuuntaukselle. Lester Young nousi parrasvaloihin 1930-luvulla soittaen mm. legendaarisessa Count Basie Orchestrassa sekä laulaja Billie Holidayn taustayhtyeissä. ­Alun perin heinolalainen Markus Lajunen on vaikuttanut Jyväskylässä musiikkikentällä yli 20 vuotta. Lukion aineenopettajana toimiva Lajunen on aktiivinen muusikko: mies on kuulunut pitkään Jyväskylä Big Bandin vakiokokoonpanoon ja hänen tyylikästä soittoaan on kuultu myös kaupunginteatterin orkesterissa sekä monissa pienyhtyeissä. Huilua ja klarinettiakin soittava Lajunen pitää Lester Youngia yhtenä tärkeimmistä esikuvistaan.

Markus Lajunen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

KONKARI JAMIT

ma 6.2.2023

Stay Gold – First Aid Kit-tribuutti

ke 8.2.2023
Stay Gold – First Aid Kit -tribuutti tarjoilee tuvan täydeltä country/folk-musiikkia viisihenkisen yhtyeen voimin. Luvassa on tunnelmointia ja tarinoita sydänsuruista riemukkaaseen fiilistelyyn.

Solistit Tanja ja Siiri tulkitsevat ruotsalaisyhtyeen kappaleita kaksiäänisesti countryotteella.

Liput 3e, opiskelijat ilmaiseksi. Lämpimästi tervetuloa!

Tanja Oittinen – laulu & kitara
Siiri Saarinen – laulu & koskettimet
Antti Hämäläinen – kitara & lap steel
Janne Parviainen – basso
Veikko Hoffman – rummut

SÄHKÖMESSUJEN PERINTEISET JAMIT

ke 8.2.2023

SÄHKÖMESSUJEN PERINTEISET JAMIT

ke 8.2.2023

SÄHKÖMESSUJEN PERINTEISET JAMIT

ke 8.2.2023

Laura Moisio: Vieras maa -levynjulkaisukeikka + Martta Maa (trio)

to 9.2.2023
Laura Moisio julkaisee 3.2.2023 uuden albumin Vieras maa.

Levy erottuu lauluntekijän viimeaikaisesta tuotannosta uudenlaisella intiimiydellään ja tunteellisuudellaan. Samalla Moisio palaa laulunkirjoitustaipaleensa alkuun, jolloin hänen laulunsa olivat useimmiten pianolla sävellettyjä rakkauslauluja.

”Pandemian aikana katseeni tarkentui ulkomaailmasta ihmisten välisiin suhteisiin, ja niinpä tulin kirjoittaneeksi levyllisen kappaleita rakkaudesta. Sekä valoisia että synkempiä. Ehkä tämä on myös popein levyni.” Moisio kuvailee uutta albumia.

Vieraan maan hengittävässä, ajattomassa soundissa piano, akustiset kitarat ja jouset värittävät kappaleiden tarttuvia melodioita. Lauri Myllymäen tuottamalla levyllä soittaa Moision pitkäaikainen bändi (Ville Rauhala, basso; Sebastian Krühn, rummut; Lauri Myllymäki, kitara) sekä vierailevia jousisoittajia. Levyltä on julkaistu kaksi singleä, ”Kirje” sekä ”Kerro jos näet”.

Tunnelmallisista keikoistaan tunnettu Moisio tekee yhtyeineen helmikuussa kattavan levynjulkaisukiertueen, joka pysähtyy Jyväskylään 9. helmikuuta.

Maamme arvostetuimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Laura Moisio on julkaissut neljä studioalbumia, joista viimeisin, Laulaa kun ei voi muutakaan, ilmestyi vuonna 2020. Moision albumit ovat olleet arvostelumenestyksiä, ja kakkoslevy Ikuinen valo oli ehdolla sekä Teosto-palkinnon että Kriitikoiden valinta -Emman saajaksi 2016.

Facebook / Instagram / SpotifyMartta Maa (trio)

Martta Maan musiikissa keskiössä on ajaton lyriikka, jonka ympärille musiikillinen kudelma rakentuu. Lauluntekijän ja solistin Aino Vuorenmaan luotsaama yhtye poukkoilee luontevasti folkin ja popin välimaastossa. Bändin maanläheinen saundimaailma kutsuu tunnelmallisten tarinoiden äärelle.

Esikois-EP ”Rajapintoja” julkaistiin 1.7.2022.

Aino Vuorenmaa – laulu
Pekka Oravuo – kitara, laulu
Reetta Karhunen – piano, laulu

Spotify / Instagram

The Indigo 20 vuotta

pe 10.2.2023
The Indigo on 2003 Jyväskylässä alkunsa saanut viisimiehinen kokoonpano, joka on 20-vuotisella urallaan ehtinyt moneen. Suoratoistopalveluista on kuunneltavissa mm. kaksi täyspitkää (All the Secrets, Masquerade) julkaisua bändin originaalia melodista englanninkielistä AOR-poprockia. Bändi on myös viihdyttänyt vuosien varrella cover-ohjelmistollaan tuhansia ihmisiä mm. hää- ja yritysjuhlissa ja säestänyt myös maamme eturivin artisteja mm. Love-konserteissa.

Bändi juhlii 20 vuotta kestänyttä taivaltaan Popparissa, joka oli bändin alkuaikojen kotikenttä. Perjantaina 10.2. bändi soittaa ja jutustelee kaksi vuosikymmentä jatkuneen tarinansa.

The Indigo 20 vuotta

la 11.2.2023
The Indigo on 2003 Jyväskylässä alkunsa saanut viisimiehinen kokoonpano, joka on 20-vuotisella urallaan ehtinyt moneen. Suoratoistopalveluista on kuunneltavissa mm. kaksi täyspitkää (All the Secrets, Masquerade) julkaisua bändin originaalia melodista englanninkielistä AOR-poprockia. Bändi on myös viihdyttänyt vuosien varrella cover-ohjelmistollaan tuhansia ihmisiä mm. hää- ja yritysjuhlissa ja säestänyt myös maamme eturivin artisteja mm. Love-konserteissa.

Bändi juhlii 20 vuotta kestänyttä taivaltaan Popparissa, joka oli bändin alkuaikojen kotikenttä. Lauantaina 11.2. on vuorossa cover-show, jossa kuullaan bändin omat suosikit ja ehkä jotain artisteilta, joita bändi on säestänyt vuosien varrella.

KONKARI JAMIT

ma 13.2.2023

Jazz Jkl Live: FREVO!

ti 14.2.2023
FREVO! on viulisti Antti Heermanin, bandoneónisti Henrik Sandåsin ja kontrabasisti Olli Rantalan uusi trio, joka vie mukanaan rehevälle kamarimusiikkimatkalle latin jazzin maagisempiin syövereihin mm. Egberto Gismontin, Dino Saluzzin, Hermeto Pascoalin ja Chick Corean jalanjäljissä. Antti Heerman, Henrik Sandås ja Olli Rantala ovat useita musiikin genrejä hallitsevia virtuooseja. Harmonikan sukuista bandoneónia soittava Henrik Sandås on kiertänyt Suomea ja Eurooppaa niin sinfoniaorkestereiden solistina kuin vaikkapa Quartet Ajattoman ja useiden tango nuevo -kokoonpanojen ydinjäsenenä. Antti Heerman on huomattavan monipuolinen viulutaituri ja Otra Vez -kvintetin perustajajäsen, joka on kotonaan niin taidetangon, jazzmusiikin kuin klassisen viulumusiikinkin parissa. Göteborgista käsin uraa tekevä bassotaiteilija Olli Rantala on esiintynyt laajalti mm. pianisti Kari Ikosen trion ja etnofuusio-kokoonpano Tsuumi Sound Systemin kanssa.

Muusikkotoverukset ovat aina säännöllisin väliajoin ajautuneet samoihin yhtyeisiin ja produktioihin. Yhteisten keikkojen jälkeen on suunniteltu bändin perustamista, ja nyt sen ensiesiintyminen tapahtuu ystävänpäivänä Jazz Jkl Live -konserttisarjassa Popparissa. Luvassa on värikästä, mielikuvituksellista ja ilmaisuvoimaista musiikkia!

Antti Heerman – viulu
Henrik Sandås – bandoneón
Olli Rantala – basso

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Melodisen popin Musaklubi: Steeples 60v.

pe 17.2.2023
Steeples 60 vuotta!

Kun syksyllä juhlittiin Popparin ja Jyväskylä-rockin juhlavuosikymmeniä, jäi Steeples-illasta valitettavan paljon innokasta yleisöä loppuunmyytyjen ovien taakse. Tämä asia päätettiin korjata uusintakonsertilla, joka nyt toteutetaan Steeples-iltana.

Steeples-yhtye on todennäköisesti ainoa yhtye Suomessa, joka toimii edelleen 1960-luvun soittajien kokoonpanolla. Silloin yhtyeellä oli kolme eri kokoonpanoa ja nykyinen on toiminut jo 27 vuotta aktiivisena. Bändi tunnetaan komeasta stemmalaulustaan, mutta myös tyyliin kuuluvia instrumentaaleja tullaan kuulemaan. Tervetuloa kokemaan se alkuperäinen konva-tunnelma!

Steeples-yhtyeen kokoonpano: Upi Helkovaara, Pepe Hämäläinen, Veksa Nyberg, Ari Oinonen ja Arska Vesterinen.

Klo 19.00-21.00
Liput 15€, ennakot Popparista.

Rimbacher

la 18.2.2023
Jyväskylästä ponnistava rock-jyrä Rimbacher palaa keikkalavoille helmikuussa 2023 studiotauon jälkeen!

1980-luvun estetiikasta kumpuava yhtye julistaa Hard Rockin ilosanomaa laulu- ja kitarasankaruudellaan nostaen hattua AC/DC:n kaltaisille rock-suuruuksille eikä keikkojen äänimaisema eroa kauheasti esimerkiksi Def Leppardin live-meiningistä – olematta kuitenkaan kopio kummastakaan. Joka tapauksessa rock elää ja voi hyvin, jos näiltä herroilta kysytään!

Tänä vuonna ilmestyvä debyyttialbumi kuullaan kokonaisuudessaan ja kenties bändillä on jotain yllätyksiäkin mukana setissään.

Rimbacher-kokoonpano 2023 kevään keikoilla:

Niko Rimbacher – laulu
Osku ”Sticky” Kilpi – kitarat ja taustalaulu
Jim ”Jimbo” Heikkinen – kitarat ja taustalaulu
Reisca Morani – bassokitara ja taustalaulu
Ossi Paananen – rummut

Liput ennakkoon 10€ / ovelta 12€

https://linktr.ee/rimbacher

Kuva: Heikki Sulander

Yhteistyössä:
KarppaVoice – Rimbacher live sound
https://www.facebook.com/karppavoice

Painotalo Ässä – Rimbacher merchandise
https://www.facebook.com/kirjapainoassa

KONKARI JAMIT

ma 20.2.2023

Santeri Shemeikka & Pipinder plays Martti Servo & Napander

ke 22.2.2023
Jaminavauskeikka.

Santeri Shemeikka – laulu, kitara
Valtteri Estola – rummut
Peppi Blomqvist – kiipparit
Ida Viren – basso
Antti Muranen – saksofoni

Drink Floyd

pe 24.2.2023
Drink Floyd soittaa Dark Side of the Moonin, Wish You Were Here ja The Wallin parhat biisit just niin kuin he itse haluavat, kunnioittaen kuitenkin orginaaleja. Bryn Jonesisn käheä Walesilainen tulkinta saa naisillakin karvat pystyyn ja Ben Granfeltin soolot vievät vanhat biisit uusiin sfääreihin.

”Join us and get Comfortably Drunk… sorry.. NUMB!”

Drink Floyd:
Bryn Jones laulu, kitara
Ben Granfelt kitara, laulu
Jukka Jylli basso
Nicke Lindholm rummut, laulu
Altti Uhlenius koskettimet, kitara ja laulu

Liput ovelta 22,50€
Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Moffat, Säätövara ja Soundwave Explosion

la 25.2.2023
Soundwave Explosion

Rockbändien ytimessä on live-esiintyminen ja se todella on Soundwave Explosionin alaa. Raakaa rockin voimaa, sensuallia viehätystä, syvälle tunkeutuvia laulumelodioita ja omia kappaleita sekä coverbiisejä yhdistelevä bändi ei jätä kuulijaansa kylmäksi. Suoratoistopalveluista voit opetella yhtyeen mukaansatempaavia kappaleita ulkoa, jotta voit huutaa niiden mukana keikalla. Soundwave Explosion vie sinut apokalyptisen rockin villille matkalle.

MOFFAT

Moffat on jyväskyläläinen 1990-luvun grungesta, punkista ja hard rockista vaikutteita ottanut yhtye, jonka keikoilla aggressio ja paha olo purkaantuu euforian tunteeseen. Bändi on perustettu vuonna 2020 ja julkaisi ensimmäisen EP:nsä elokuussa 2021.

SÄÄTÖVARA

Jyväskylän räjähtävintä live-energiaa tehtaileva suomirockbändi!

KONKARI JAMIT

ma 27.2.2023

Heikki Silvennoinen & Heikki Hela Band

to 2.3.2023
Silvennoinen & Hela & Bandin musiikillinen kirjo kuvastaa molempien muusikoiden lähtökohtia soittamiseen ja rakkaudesta musiikkiin. Silvennoisella enemmän brittiblues-vaikutteet jopa hänen suomenkielisissä biiseissään tuo yhtäläisyyden Claptonin ja Yardbirdsien kaltaisten nimien tuotantoon ja henkeen. Helalla enemmän ”Kaliforniaa” ja letkeyttä, joka paistaa läpi hänen tuotannostaan. ”Uneton yö, Kaikista kaikkein, Hillitön hopeinen kuu, Naisen hymy” muistuttaa suomalaisuudessaan kuitenkin niitä juuria, joista kaikki on lähtenyt.

Vahva komppiryhmä, tuo Suomen virallinen komppi, Anssi Nykänen rummuissa ja Harri Rantanen bassossa ei tuota pettymystä Heikkien takana. Odotettavissa nautinnollinen ilta juurimusaa!

Ennakot: Tiketti.fi

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 3.3.2023
Lähes neljä vuotta sitten Melodisenpopin Musaklubin teemana oli elokuvamusiikki. Nyt on aika uusia tämä teema josta löytyy valinnan varaa vaikka kuinka paljon. Paljon tulee tuttuja melodioita mutta myös harvinaisuuksia ja yllätyksiäkin löytyy. Tämä musiikki sopii niin korvalle kuin jalallekin joten normaali Musaklubin tyyli säilyy.

Popparibändissä Pepe Hämäläinen, Juha Ahtilinna, Ari Oinonen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput 10€, myös ennakkoon Popparin baarista.

Stand Up -Klubi: TOMMI MUJUNEN – 20 VUOTTA KOMIIKKAA

la 4.3.2023
KONKARI JAMIT

ma 6.3.2023

Jammaus ry:n VIINIÄ JA VALITUSTA

ke 8.3.2023

Ben Granfelt

pe 10.3.2023
Ben Granfelt kitara ja laulu, Masa Maijanen basso ja Jari Salminen rummut.

”Odotettavissa on hyviä meininkiä ja jammailua kybällä! Suomessa keikkailu on jäänyt vähän vähäiseksi mutta korjataan se nyt keväällä”” Kertoo Maestro itse.
Benin viimeisin ja 19:sta levyjulkaisu ”LIVE… Because We Can” ilmestyi 2021 syksyllä ja on saatavilla sekä CDnä että vinyylinä. Jos olet kitaramusan diggari älä missaa tätä tapahtumaa.

Liput ovelta 20€.
Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Vibravox + Aino ja Minä

la 11.3.2023
Vibravoxin Hullu Kevät -kiertue starttaa mahtavalta Popparin musaklubilta! Illan aikana hittejä ja bilemusaa eri vuosikymmeniltä, Suomesta ja USA:n sekä UK:n listojen huipuilta! Kannat kattoon ja korot lentoon, beibit!

Vibravox:

Sami Pekkarinen- Rummut, leadv
Samuli Liekkinen- Kitara, leadv
Leena Pekkarinen- Koskettimet, backingv
Jyrki Ijäs- Basso, backingv
Olli Liimatainen- Kitara, backinv


Liput 5/3 euroa

Soitot:
Aino ja Minä klo 21.30
Vibravox klo 22.30

KONKARI JAMIT

ma 13.3.2023

Les Confessions de Sakari Lahti

ti 14.3.2023
Les Confessions de Sakari Lahti on Keski-Suomalainen Django Reinhardtin musiikkia esittävä kokoonpano, johon kuuluvat kitaristit Sakari Lahti ja Niilo Oikari, sekä kontrabasisti Severi Lehtimäki. Django Reinhardt (1910 – 1953) oli belgialainen kitaristi, jonka omaleimainen tapa lähestyä jazz-musiikkia on muodostunut Edith Piafin äänen tavoin keskeiseksi osaksi pariisilaista äänimaailmaa. Les Confessions-trion ohjelmisto koostuu sekä Djangon omista sävellyksistä, että hänen tulkitsemistaan 30-40-lukujen amerikkalaisista jazz-standardeista.

Sakari Lahti – Kitara
Niilo Oikari – Kitara
Severi Lehtimäki – Kontrabasso
Saki Yokoyama-Klinga – Viulu

Vapaa pääsy / Vapaaehtoinen maksu

Keikan jälkeen jamit!

Seppo Muhonen ja Marian Petrescu – Stardust

ke 15.3.2023
Stardust

Seppo Muhonen ja Marian Petrescu ovat jyväskyläläisiä muusikoita, jotka ovat tehneet musiikkia yhdessä jo vuosia ja palaavat nyt korona-tauon jälkeen lavalle. Iltana kuullaan kaksikon tulkitsemana mm. Nat King Colen, Dean Martinin, Leonard Cohenin, Neil Youngin ja Michael Bublen tuotantoa.

Piano: TheOne and Only Marian Petrescu
Laulu: Seppo Muhonen

Liput 10/8 €

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Aija Puurtinen

to 16.3.2023
Bluesrock-yhtye Honey B & T-Bonesin vahvana laulajana ja keulakuvana tunnettu Aija Puurtinen saapuu maaliskuussa Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi. Bluestohtori on koostanut ohjelmistoon harvemmin kuultuja kotimaisia helmiä, omia sävellyksiään sekä valikoituja jazzstandardeja.

Neljä vuosikymmentä toiminut Honey B & T-Bones on julkaissut 15 albumia, joiden lisäksi Puurtinen on tehnyt kuusi omaa soololevyä. Monipuolinen ja utelias musiikintekijä on myös musiikin tohtori, säveltäjä ja laulunkirjoittaja sekä Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja pop-jazzlaulun lehtori. Pitkän uransa aikana Puurtinen esiintynyt lukuisissa eri genrejä yhdistävissä projekteissa. Maaliskuun klubeilla kuullaan Puurtisen valitsemia jazzstandardeja sekä harvinaisempia kotimaisia helmiä, joiden säveltäjänimiä ovat mm. Eero Koivistoinen, Esko Linnavalli, Lasse Mårtenson sekä solistivieras Puurtinen itse.

Aija Puurtinen – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

SEMMARIT GOES POPPARI

pe 17.3.2023
Kenkälusikalla keikalle – Semmarit goes Poppari!

Unelma Jyväskylän kuumimman jammailuklubin täyttämisestä mieskuoropopilla käy vihdoin toteen, kun mieskuoro sovittaa itsensä Popparin pikkuiselle lavalle kahtena perättäisenä iltana.

Tiivistunnelmaiset keikat Jyväskylän Poppari-baarissa:
Pe 17.3. klo 21
La 18.3. klo 19

ENNAKKOLIPUT: https://www.lippu.fi/artist/semmarit/

Liput: ennakko 32€. Ovelta 35€, jos jäljellä.

SEMMARIT GOES POPPARI

la 18.3.2023
Kenkälusikalla keikalle – Semmarit goes Poppari!

Unelma Jyväskylän kuumimman jammailuklubin täyttämisestä mieskuoropopilla käy vihdoin toteen, kun mieskuoro sovittaa itsensä Popparin pikkuiselle lavalle kahtena perättäisenä iltana.

Tiivistunnelmaiset keikat Jyväskylän Poppari-baarissa:
Pe 17.3. klo 21
La 18.3. klo 19

ENNAKKOLIPUT: https://www.lippu.fi/artist/semmarit/

Liput: ennakko 32€. Ovelta 35€, jos jäljellä.

KONKARI JAMIT

ma 20.3.2023

LAULUNTEKIJÖIDEN ILTA

ti 21.3.2023
Biisinikkari Antti Kleemolan luotsaama Lauluntekijöiden ilta.

Lavalla 8 erilaista lauluntekijää ja monta kantaesitystä!

Setit klo 19 ja klo 20.
Vapaa pääsy!

Lehto & Oravuo Flatpicking Sensation

ke 22.3.2023
Tatu Lehto ja Pekka Oravuo uppoutuvat akustisine kitaroineen fiddle tunejen sekä bluegrass-musiikin maailmaan, jossa yksikään kuudestoistaosa ei jää näiltä herroilta soittamatta, vaikka yleisö niin toivoisikin. Tule paikalle nauttimaan Popparin tunnelmasta ja jammailemaan keikan jälkeen.

Tatu Lehto, kitara ja laulu
Pekka Oravuo, kitara ja laulu

Showtime 19:30
Liput 5/0e
Keikan jälkeen jamit!

Vilma Kivimäki & Saarisalo

pe 24.3.2023
VILMA KIVIMÄKI:

Vilma Kivimäki on tamperelainen, Jyväskylässäkin vaikuttanut laulaja-lauluntekijä. Pimeinä yön tunteina kirjoitetut tekstit soivat kuulaissa ja tummasävyisissä lauluissa, joiden orgaaninen, täyteläinen soundi syntyy yhteistyössä taitavan yhtyeen kanssa. Musiikki liikkuu jossakin popin reunamilla, hakien vaikutteita ainakin folk-, kantri-, ja indiemusiikista. Vilma Kivimäki julkaisi debyytti-EP:nsä ”Mustelmia” syksyllä 2021 ja yhtye valmistelee nyt uusia julkaisuja.

Spotify: Vilma Kivimäki
Instagram: https://www.instagram.com/vilmakivimaki/SAARISALO:

Saarisalo on pop-rockia ristiriidoilla ja äkkiväärällä värityksellä. Musiikki on vuoristoratakyyti hempeistä tunnelmista raakaan agressioon. Solisti Salla Saarisalon luotsaama yhtye työstää tällä erää toista albumiaan, joka loikkaa debyyttialbumin vaaleanpunaisista hattarasta Suomirockin maailmaan.

Saarisalon ensimmäinen levy ”Valehtele, maailma ei tule muuttumaan” julkaistiin 29.4.2022, jonka soundia on kuvailtu mielenkiintoiseksi sekoitukseksi jazzlaulelmaa ja indiepoppia. Saarisalo käsittelee teksteissään suoralla, mutta runollisella tavalla elämän rumia ja kauniita vaiheita. “Nämä ovat ihan tavallisia hetkiä, pieniä elämiä ja sovinnaisia kohtaloita, ja jotenkin niistä vain syntyy arjen kokoisia popsinfonioita.” (Mika Roth, Desibeli: levyarvostelu)

Spotify: Saarisalo
Instagram: https://www.instagram.com/s.saarisalo/

Soitto 21 alkaen
Liput 10/8 € ovelta

Jazz Jkl Live: Aki Rissanen Hyperreal (FI/SE)

la 25.3.2023
Suomen tämän hetken huomattavimman jazzpianistin, Aki Rissasen uunituore ja elektronisempi Hyperreal -projekti yhdistelee indie-henkisesti ja häpeilemättömästi kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, hypnoottisia Lähi-idän rytmejä ja konemusiikkielementtejä!

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – uuden Hyperreal -kokoonpanon musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttavalla Aki Rissasella ja Euroopan tärkeimpiin trumpetisteihin lukeutuvalla Verneri Pohjolalla on takanaan useita yhteisiä bändejä ja projekteja, ja he ovat esiintyneet paljon myös kahdestaan. Pianistilla on myös ollut duo ruotsalais-turkkilaisen rumpalin, parhaiten pasunisti Nils Langrenin Funk Unit -yhtyeestä tunnetun Robert Ikizin kanssa. Hyperrealissa kaksi Rissasen ilmaisuvoimaista duoa yhdistää voimansa.

Aki Rissanen – koskettimet
Verneri Pohjola – trumpetti
Robert Ikiz – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

KONKARI JAMIT

ma 27.3.2023

Tomi Salesvuo East Funk Attack feat. Sami Pitkämö

ke 29.3.2023
Rumpali Tomi Salesvuon bändi East Funk Attack on kolme albumia julkaissut funk-paahtimo Helsingistä. Periksiantamattoman juureva rock-henkinen iskuryhmä on keikkaillut kotimaan klubien ja festivaalien lisäksi Tanskassa, Itävallassa ja Saksassa.

Erityisessä ystävien kohtaamisessa yhdessä East Funk Attackin kanssa lavalle nousee lukuisista TV-ohjelmista tuttu laulaja ja kitaristi Sami Pitkämö.

Sami ja Tomi ovat valinneet erityiseen keikkaohjelmistoon sekä omia biisejä että lainakappaleita teemalla ”pelkkää parasta musaa”, ja keikalla kuullaankin mm. Lenny Kravitzin, Jamiroquain, U2:n ja Foo Fightersin tuotantoa ison 7-henkisen kokoonpanon voimin.

Kokoonpano:
Taru Ratilainen, laulu
Ukko Heinonen, saksofoni ja huilu
Ilmari Aitoaho, koskettimet
Matias Kiiveri, kitara
Heikki Laine, basso
Tomi Salesvuo, rummut

featuring: Sami Pitkämö, laulu ja kitara

LIPUT ENNAKKOON TÄSTÄ

Kauko Röyhkä

pe 31.3.2023
Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan. Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon. Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä.

Liput ennakkoon Tiketistä: Osta liput

Jazz Jkl Live: Aili Ikonen

la 1.4.2023
Suomen arvostetuimpiin laulajiin kuuluva Aili Ikonen nousee uunituoreen albumin saattelemana keväällä esiintymislavoille oman yhtyeensä kanssa. Vahvana tulkitsijana ja rohkeana lauluntekijänä tunnetun Ikosen neljäs soololevy Helposti palaava julkaistiin helmikuussa.

Upeaäänistä ja karismaattista Aili Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin huippuartistien rinnalla kuin maineikkaiden orkesterien solistina. Hänet tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä. Ikonen on luotsannut omaa luottokvintettiään jo yli kymmenen vuoden ajan ja tehnyt yhtyeen kanssa viisi levyä. Uusin albumi on edellisten tapaan vahvan elämänmakuinen, pohtien oman paikan hahmottamista tässä ajassa ja eri rooleissa: ihmisenä, naisena, osana yhteiskuntaa, osana suurempaa jatkumoa sekä osana sukupolvien ketjua.

Aili Ikonen – laulu, viulu
Janne Toivonen – trumpetti
William Suvanne – saksofonit ja huilu
Tuomas J. Turunen – piano
Mikko Pellinen – basso ja sovitukset
Mikko Arlin – rummut

Lippujen ennakkovaraus: Paina tästä

Pop/Rock Workshop

ma 3.4.2023
Gradian Pop & Rock -workshopit esittäytyvät soittamalla musiikkia useilta eri vuosikymmeniltä.

Ensimmäinen keikka alkaa klo 19:00, toinen n. klo 20:15.

Pop/Rock Workshop

ti 4.4.2023
Gradian Pop & Rock -workshopit esittäytyvät soittamalla musiikkia useilta eri vuosikymmeniltä.

Ensimmäinen keikka alkaa klo 19:00, toinen n. klo 20:15.

Stand Up -Klubi

to 6.4.2023
Popparin stand up -klubi jatkuu taas kevätkaudella 2023. Luvassa jälleen uusia upeita kattauksia tyylistä toiseen. Lavalla nähdään vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja ja ennen kaikkea uusia vitsejä! Klubia järjestetään kerran kuussa torstaisin.

Liput 8e, opiskelijat ja eläkeläiset maksaa lipuistaan 5e.

Showtime kello 19, (huhtikuun ilta poikkeuksellisesti kello 18). Shown kesto on noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

ILLU-Band 40-vuotisjuhlakeikka

to 6.4.2023
Linkki Facebook-tapahtumaan.

Jyväskyläläisen rytmimusiikin legenda ILLU-Band tuuttaa funkrockia tusinan muusikon voimin. Laulusolisteina vuorottelevat Antti Lipponen, Pekka Välimaa, Juha Holma ja Antti Kleemola Stevie Wonder -settineen.

Vuonna 1983 perustettu ILLU (International Low Level Understanding) on viime vuosikymmeninä keikkaillut harvakseltaan, mutta kulttisuosio Jyväskylässä on ollut taattu. Nyt kopla viettää nelikymppisiään.

Iltamat alkavat klo 21.30 historiallisella ILLU-dokumentilla, joka videotykitetään.

Kokoonpano: Antti Lipponen, laulu; Antti Kleemola, laulu; Pekka Välimaa, laulu & trumpetti; Juha Holma, sormiot & laulu; Panu Varstala, perkussiot; Jorma Lehtola, rummut; Pekka Lampinen, basso; Jukka Viitasaari, kitara, bändin liidaus; Harri Koivisto, trumpetti; Jukka Pitkänen, trumpetti; Martti Peippo, saksofoni; Antti Kettunen, saksofoni; Mikko Saikkonen, saksofoni.

Liput 10 euroa, OAJ:n jäsenkortilla 40 euroa.

YouTube: Herra Herttua

YouTube: Jälkipuberteettia etsimässä

YouTube: Eilisen varjot

YouTube: Rakkautta ja anarkiaa

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 7.4.2023
Melodisen popin Musaklubin teemana kerran vuodessa on ollut The Beatles-yhtyeen musiikki. Liverpoolin pojat oli se ryhmä joka popin maailmassa valloitti nuorison musiikillaan, vaatetuksellaan ja varsinkin hius tyylillään. Nuo pitkätukat olivat myös edelläkävijöitä studiotyöskentelyssä legendaarisen kapellimestarin George Martinin ohjauksella. Lennon-McCartneyn sävellykset ovat jo klassikon aseman saavuttaneita mutta myös George Harrison teki omaperäisen hienoja melodioita. Popparibändi tulkitsee runsaasta aarteistosta ne parhaat.

Bändissä mukana Pepe Hämäläinen, Juha Ahtilinna, Ari Oinonen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput 10€, ennakot Popparin baarista.

Let’s Eppelin ja 70’s Show

pe 7.4.2023
Maailman neljänneksi vanhin yhä toimiva Led Zeppelin-tribuuttibändi jyrää vimmatusti Popparin tutuilla lauteilla klo 22.22 alkaen. Laulu jää pystyyn! Pääsiäislauantain tietämillä kitaristi Jukka Laitila liittyy joukkoon muuttaen kokoonpanon 70´s Showksi. Luvassa ratkir(i)emukkaita tuplakitaralurituksia ja ylväitä rokkiklassikoita. Myös Paranoid soitetaan.

Jorma Hietamäki (laulu)
Jukka Viitasaari (kitara)
Juha-Antti Helama (basso)
Pasi Pekkarinen (rummut)
Jukka Laitila (kitara)

RUSKA

la 8.4.2023
RUSKA on 2020 perustettu suomenkielistä rockmusiikkia esittävä bändi akselilta Jyväskylä-Pihtipudas-Oulu. Pääkallopaikaksi merkitään keihäänheiton ja pontikan pääpitäjä Pihtipudas. Vaikutteet musiikkiin tulevat vahvasti Purple/Zeppelin -osastoilta, mutta toki myös lukemattomista muista lähteistä, kotimaisia lähteitä tietenkään unohtamatta. Jokainen bändin jäsen tuo väkevästi omanlaisensa vaikutteet musiikkiin.

RUSKA piti alunperin olla vain kitaristi Risto Turpeisen pienimuotoinen projekti, mutta sai muodonmuutoksen rumpali Ossi Paanasen jäätyä pois Lost Society -yhtyeestä, jonka jälkeen hän alkoi houkutella kitaristia kasaamaan oikeaa bändiä homman ympärille. Monien eri ehdokkaiden jälkeen lauluun saatiin oululainen Jukka Nummi, jonka vahva soundi onkin muodostunut Ruskan yhdeksi kulmakiveksi. Basistina toimi alkuvuoteen 2022 saakka Harri Pekkarinen, jonka jälkeen alataajuuksien tonttia on hallinnut mm. Agonizer -yhtyeestä tuttu Jussi Tikka. Anton Paananen lupautui loppuvuodesta 2020 kosketinsoittajan rooliin ja tekee sitä edelleen.

Ensimmäinen sinkku julkaistiin keväällä 2021, sittemmin niitä on julkaistu tasaisin väliajoin saaden mairittelevia arvosteluita. Myös musiikkivideoita on julkaistu biisien tiimoilta Youtubeen. Ruskan musiikkia on luonnehdittu kotimaiseksi classic rockiksi, vanhan liiton hard rockiksi. Yhtye itse ei lokeroi musiikkiaan sen kummemmin, kunhan sitä vain soitetaan tunteella ja lujaa!

Facebook

YouTube

Jukka Nummi, laulu
Risto Turpeinen, kitara
Jussi Tikka, basso
Anton Paananen, synat
Ossi Paananen, rummut

Jazz Jkl Live: Aleksi Heinola Quartet (FI/HU/SE)

pe 14.4.2023
Rumpali Aleksi Heinolan nimekäs ja kansainvälinen nelikko tarjoilee levynjulkaisukiertueellaan tyylikästä ja energisesti svengaavaa 1960-luvun hard bop -soundia modernilla twistillä.

Alunperin vaasalainen Aleksi Heinola on kohonnut kotimaisten jazzrumpaleiden huippuryhmään johtaen kokeneemmista mestarimuusikoista koostuvia yhtyeitään. Perinnetietoisen rumpalin tuoreessa kvartetissa soittaa pianoa kansainvälisesti arvostetuimpiin jazzmuusikoihimme kuuluva Jukkis Uotila, tenorisaksofonia useasti palkittu unkarilainen Gabor Bolla sekä kontrabassoa jykevää Ruotsin basistijatkumoa edustava Daniel Franck. Bolla ja Franck tekevät molemmat uraa Kööpenhaminasta käsin.

Maaliskuussa julkaistulla tupla-LP:llä Aleksi Heinola Quartet esittää liiderin omien ja Jukkis Uotilan uusien sävellysten lisäksi jazzklassikoita mm. Wayne Shorterilta, Thelonious Monkilta ja Horace Silveriltä.

Gabor Bolla – saksofoni
Jukkis Uotila – piano
Daniel Franck – basso
Aleksi Heinola – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

The Rozwo plays The Police

pe 14.4.2023
THE ROZWO plays The Police

Mitä saadaan, kun päästetään yhteisen suosikkimusansa kimppuun kolme persoonallista muusikkoa, joista kukin on tehnyt tahollaan pitkän uran niinkin erilaisissa yhtyeissä kuin Rajaton, Apocalyptica ja Leningrad Cowboys? Tällaisesta keitoksesta syntyi trio nimeltä The Rozwo, jonka missiona on esittää 70-80-lukujen taitteen new wave -rockin ykkösbändin The Policen musiikkia mahdollisimman autenttisesti alkuperäisesittäjien armottomalla live-energialla.

Hannu Lepola (laulu ja basso), Mikko Siren (rummut) ja Varre Vartiainen (kitara) ovat koonneet pieteetillä melkoisen hittiparaatin, jossa riittää uskaliaita tempoja, kaikuisia kitarasoundeja, vauhtia ja vaarallisia tilanteita – ja tietysti yleisön laulattamista kovaa ja korkealta, kuten asiaan kuuluu. Luvassa on musiikkia Policen jokaiselta viideltä albumilta. Tunnetuimpien kappaleiden kuten ”Roxanne”, ”Message in a Bottle” ja ”Every Breath You Take” ohella ohjelmistossa onlukuisia Police-fanien livesuosikkeja. Onpa mukana muutama Stingin myöhemmän soolouranhittibiisikin; nekin toki soitetaan juuri kuten The Police olisi ne aikanaan soittanut.

Luvassa on jokaiselle The Policen ja Stingin musiikin ystävälle unohtumaton keikka, jonka myötä Hannu, Mikko ja Varre pääsevät näyttämään yleisölleen uusia puolia itsestään muusikkoina. Tätä harvinaista herkkua ei kannata yhdenkään musadiggarin missata!

Poppari goes Outlaw & Bluegrass

la 15.4.2023
Klo 21:00
The Nervous Buffalo String Band
”Keski-Suomen kovimmat kielenkiristäjät sivakoivat bluegrass-musiikin liukkaita latuja perinteisellä kuin vapaallakin tyylillä.
Instrumenttien tiukka tikutus ja vahva, neliääniseksikin kasvava stemmalaulu tarjoavat autenttisen live-elämyksen sitä parasta Ameriikan tanssimusiikkia.

Bluegrass-kirjaston vanhat ja tulevat klassikot, sekä bändin oma Jyväskylä/Kentucky -peltomaata kuokkiva tuotanto pyöräyttää kuulijalta ympäri niin sukat, kuin stetsoninkin.

Tervetuloa tamppamaan!”

Facebook Nervous Buffalo

Klo 22:30
Rusty Shovel Experience
”Keski-Suomen pahamaineisinta outlaw-kantria! Aitoa, juurevaa ja urbaania biker-tunnelmaa, legendaarisia ameriikan sävelmiä Merle Haggardista Willie Nelsoniin ja David Allan Coe:n, tuoreilla sovituksilla ja tulisilla lisämausteilla!

RSE on eräänlainen kollektiivi, joka rakentuu aina keikasta riipuen, solisti Allu Ahlforsin vetäessä letkaa, milloin biker-tallijuhlista, pubi-keikoille ja suuremmille festivaalilavoille asti. Popparin lavalla nähdään kokonainen kantribändi, todellinen Jyväskylän ”Hyvät, pahat ja rumat”!

Allu Ahlfors – Laulu
Mynni Luukkainen – Kitara
Tomi Rinne – Kitara
Saku Vuori – Basso
Teemu Aho – Rummut

Facebook Rusty Shovel Experience

KONKARI JAMIT

ma 17.4.2023

JAMK Soul-workshop

ti 18.4.2023

Blues Live!: Blues Bizarre

ke 19.4.2023
Blues Bizarre on suomalaisen modernin bluesin uusin nimi. Yhtyeen musiikissa perinteisen juurevan musiikin kanssa sekoittuvat useat eri vaikutteet aina itämaisista sävyistä psykedeeliseen bluesiin. Vahvan jam band-pohjansa sekä omien kappaleidensa laajan kirjon ansiosta Blues Bizarre on vakiinnuttamassa asemansa yhtenä uudemman bluesin omaperäisimmästä edustajista.

Jäsenet:
Sylvi Saarekas, kitara ja laulu
Marko Karppi, kitara
Nikolas Rissanen, basso
Leevi Heikkilä, rummut

Video: YouTube

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Mikko Gunu Karjalainen

to 20.4.2023
Jazz Jkl Collective ja trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen esittävät tribuutin trumpetisti Roy Hargrovelle. Luvassa on verevää ja ajattomasti svengaavaa jazzia, kun mm. Turku Jazz Festivalin vuoden taiteilija tulkitsee vain 49-vuotiaana menehtyneen modernin jazzlegendan musiikkia.

Suomen kysytyimpiin trumpetisteihin kuuluva Mikko Gunu Karjalainen on johtanut omia kokoonpanojaan (mm. Mikko Karjalainen Fellowship Quintet ja Gunu’s Thang), soittanut jakaen lavan lähes jokaisen kotimaisen jazzmuusikon kanssa ja esiintynyt mm. Kenny Garrettin, John Scofieldin, Jukkis Uotilan, Jeff ”Tain” Wattsin, Jerry Bergonzin ja Dave Kikoskin kanssa.

Trumpetisti Roy Hargrove (1969-2018) oli vuosituhannen vaihteen arvostetuimpia jazzmuusikkoja. Sielukas ja monipuolinen trumpetisti menestyi myös toimimalla sujuvasti eri genreissä: jazz, hiphop ja soul elävät sopusoinnussa hänen musiikissaan. Sydänkohtaukseen kuollut Hargrove tuli tunnetuksi yhteistyöstään mm. Erykah Badun, Herbie Hancockin, D’Angelon, Dianne Reevesin ja Joe Hendersonin kanssa.

Mikko Gunu Karjalainen – trumpetti
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Bäckström/Friman/Jensen (Fi/Dk)

pe 21.4.2023
Bäckström/Friman/Jensen (Fi/Dk) is a new exciting collaboration between the Finnish musicians Lassi Friman (guitar), Jonathan Bäckström (bass) and Danish drummer Jens Emil Jensen. Each of the musicians have made their mark on the local jazz scenes, as well as internationally, and with this trio they seek to create a new, exciting Nordic sound. The trio has its roots in traditional standard jazz but with a modern twist and a creative approach to playing together, resulting in an interesting expression. Their repertoire consists of new interpretations of jazz standards and original compositions from all three members.

Slack Bird + Aittolampi

la 22.4.2023
Slack Bird vie kuulijansa juuritasolle yhdistäen syvän etelän ja kylmän pohjoisen parhaat puolet. Massiivisilla kansainvälisillä kiertueilla timanttiseksi live-kokoonpanoksi hioutunut Slack Bird on julkaissut kolme albumia, joista viimeisin, ”Hämärään”, ilmestyi maaliskuussa 2021 vieden Slack Birdin soundia entistäkin isompaan ja synkempään suuntaan. Keväällä 2023 Slack Bird soittaa kotimaassa muutaman keikan kvintetti-kokoonpanolla ennen suuntaamistaan Euroopan kiertueelle.

Slack Bird – Liian hyvä meno (Official Video)

Slack Bird – Tupakkarulla (Official Video)

Pyllytä peto (Official Video)

Bandcamp

Facebook

InstagramAittolampi on jynkkäläisen nosturinkorjaaja Heikki Kohosen perustama gangsta folk -yhtye. Bändi soittaa kappaleita, joissa on molleja ja väritöntä viinaa. Voitettuaan jääkiekon olympiakullan Los Angelesissa 1984 sekä parhaan miessivuosan Grammyn 2023 yhtye äänitti esikoislevynsä Kallion kyyneleet. Neuvoteltuaan menestyksekkäästi rauhan Lähi-itään yhtye aloittaa Suomen kiertueensa Jyväskylän Popparista. Kellä korkki on, se korkin kätkeköön.

Heikki – laulu & kitara
Tomi – basso & laulu
Aleksi – kitara & laulu
Holtsu – viulu & sähkökitara
Kobra – rummut

Jamk Workshop

ma 24.4.2023

Jamit

ma 24.4.2023

About Wes – Smokin’ at Poppari

ke 26.4.2023
Wes Montgomery -teemainen keikka kvartettina.

Soittajina:
Tuomas Eronen – kitara
Lauri Viitaniemi – piano/urku
Jere Suojanen – basso
Joel Kallio – rummut

VIITASEN PIAN LEVYNJULKKARI KIERTUE

to 27.4.2023

Roasted Onion + Tiikerin Vuosi

to 27.4.2023
Roasted Onion palaa Poppariin!
Viime vuoden keväällä Roasted Onion soitti unohtumattoman intiimin keikan legendaarisessa Popparissa. Nyt bändi on tulossa hakemaan lisää.
Roasted Onion on viiden yhteenhitsautuneen muusikon perustama pirteä jyväskyläläinen rock-bändi. Yhtye esiintyy suurella sydämellä, innolla ja aina show edellä.
Bändi on soittanut aiemmin mm. Tampereen Pakkahuoneella sekä Helsingin On The Rocksissa. Yhtye voitti viime vuonna järjestetyn Radio Keskisuomalaisen biisikisan lähes 200 kisakappaleen joukosta esikoisjulkaisullaan Made For You. Yhtyeen esikoisalbumi Cry It Out! julkaistaan tulevana kesänä.

Sakari Miettinen – Laulu
Juhana Korva – Kitara
Matias Piittala – Kitara
Oskari Vettenranta – Basso
Joel Tiainen – Rummut

Tiikerin vuosi on suomirock-bändi, jonka musiikki maalaa kuvan ajattomasta suomalaisesta sielunmaisemasta. Uutta kulmaa tunteen tulkintaan on haettu sekoittamalla mukaan vivahteita etnomusiikista, sekä suomalaisen kaihorockin sukulaisgenrestä, country rockista. Elegisen tajunnanvirtamaiset sanoitukset kunnioittavat suomalaisen laululyriikan perinteitä. Tärkeitä teemoja ovat luonnon kauneus ja ajan kulku.

Soittoajat:
Klo 20.00 Tiikerin Vuosi
Klo 21.15 Roasted Onion

Liput: 8/6

GRAND BAL: Shameless Shongololo Band + Waaw Africa DJs

pe 28.4.2023
Hurjapäistä diskopaahtoa, väkevät torvet ja sielukkaat laulut! The Shameless Shongololo Band on eteläafrikkalais-suomalaisen laulaja-huilisti Ayla Brinkmannin luotsaama yhdeksänhenkinen orkesteri, jonka soundimaailma on Pohjoismaissa omaa luokkaansa. Shongololo (xhosa, zulu: tuhatjalkainen) on häikäilemättömän tyylikäs maantienkulkija, joka taittaa kilometrejä lukemattomin nopein jaloin.

Ayla Brinkmann, laulu ja huilu
Devina Boughton, trumpet
Anna Voutilainen, alttosaksofoni
Heikki Sillanpää, pasuuna
Henry Lightfoot, rummut
Kasheshi Makena, perkussiot
Ndioba Gueye, basso
Roope Strengell, kitara
Miiro Kesti, koskettimet

Aikataulu:
21:00 lipunmyynti alkaa
22:15 Pape Cisse ONE MAN SHOW
22:30 Shameless Shongololo Band
DJ:t: DJ Hansin (Gambia) & DJ Waaw (Senegal/Suomi)

LA Heat

la 29.4.2023
LA Heat Plays 80s Pop

Kansainvälisilläkin areenoilla ilahduttamassa käynyt LA Heat palaa perinteiselle paikalleen Popparin vappuun valmiina viihdyttämään viikonlopun karnevaaliväkeä kasaripopin kärkimateriaalilla.

Ohjelmistoa löytyy Billy Idolista Nik Kershawiin ja Queenistä Tears for Fearsiin, sekä monta 1980-luvun menestyselokuvista hitiksi noussutta teosta. Ei muuta kuin kaikki paikalle, Dancing on the Ceiling like a Maniac. It’s Hip to be Square!

Konsta Niskavaara, laulu
Sami Niskavaara, kitara
Mikko Pellinen, koskettimet
Juha-Matti Rautiainen, basso
Hannu Leppänen, rummut

Liput 10€

L.A. Heat

su 30.4.2023
LA Heat Plays 80s Pop

Kansainvälisilläkin areenoilla ilahduttamassa käynyt LA Heat palaa perinteiselle paikalleen Popparin vappuun valmiina viihdyttämään viikonlopun karnevaaliväkeä kasaripopin kärkimateriaalilla.

Ohjelmistoa löytyy Billy Idolista Nik Kershawiin ja Queenistä Tears for Fearsiin, sekä monta 1980-luvun menestyselokuvista hitiksi noussutta teosta. Ei muuta kuin kaikki paikalle, Dancing on the Ceiling like a Maniac. It’s Hip to be Square!

Konsta Niskavaara, laulu
Sami Niskavaara, kitara
Mikko Pellinen, koskettimet
Juha-Matti Rautiainen, basso
Hannu Leppänen, rummut

Liput 10€

VAPPUJAMIT

ma 1.5.2023

The Nightflies plays Steely Dan

ke 3.5.2023
”The Nightflies plays Steely Dan”

Ilona Jussinmäki – Laulu
Roosa Lehtonen – Taustalaulut
Topi Raussi – Kitara ja Taustalaulut
Kim-Kristian Nurmi – Kitara
Lauri Viitaniemi – Koskettimet
Jere Suojanen – Basso
Elias Kaisanlahti – Rummut

Stand Up -Klubi

to 4.5.2023
Popparin stand up -klubi jatkuu taas kevätkaudella 2023. Luvassa jälleen uusia upeita kattauksia tyylistä toiseen. Lavalla nähdään vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja ja ennen kaikkea uusia vitsejä! Klubia järjestetään kerran kuussa torstaisin.

Liput 8e, opiskelijat ja eläkeläiset maksaa lipuistaan 5e.

Showtime kello 19.
Shown kesto on noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 5.5.2023
Yleisön toivomuksesta Melodisen popin Musaklubi uusii talvella toteutetun kitaramusiikin illan. Tästä musiikkityylistä löytyy valtavasti erilaisia vaihtoehtoja, joten monipuolisesta ohjelmistosta tullaan nauttimaan illassa.

Myös melodista poppia ja ennen kuulemattomia kappaleita on löytynyt soittajien muistoista. Soundit ovat kohdallaan joten nostalginen ilta jälleen tiedossa.

Popparibändissä soittavat Eki Paananen, Arska Vesterinen, Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput 10€, ennakot baarista.

LAUNTAI JAMIT

la 6.5.2023
KAMAT KÄYTÖSSÄ JJA LUPA TISKILTÄ! Maltillisilla volilla. Genre vapaa

Leo Kiviniemen tutkintokonsertti

ma 8.5.2023

P. Mustonen & Tagmen

pe 12.5.2023
P. Mustonen & Tagmen esittää kahden setin kattauksen bluesia, R&B:tä ja rock- balladeja.

Pekka Mustonen – laulu
Roope Julin – kitara ja laulu
Juha Leppänen – rummut
Olli Sundgren ­– kitara ja saksofoni
­Jarkko Mänttäri – basso
Vierailevana laulajana Suvi Eskelinen

Liput 10€, ennakot baarista paria viikkoa ennen.

Maa Ilmasta (levynjulkkarit) + Ghosts on TV + Ahti Kulo

la 13.5.2023
Progeyhtye Maa Ilmasta juhlii vanhassa kotikaupungissaan Jyväskylässä uuden albuminsa levyjulkkareita Popparissa 13.5! Mukaan Helsingistä saapuu hyvässä nosteessa oleva post-rock -yhtye Ghosts on TV ja illan avaa Rats Will Feast-jäsen Konsta Kaskimaan ambient-projekti Mémoire Profonde.

Liput 12€

Soittoajat:

21:00 Ahti Kulo
21:45 Ghosts on TV
22:45 Maa Ilmasta

Maa Ilmasta on suomenkielistä instrumentaalimusiikkia soittava yhtye. Kitaravetoista, maalailevaa ja jopa eeppistä musiikkia soittava nelikko julkaisi ISO YÖ -debyyttialbuminsa Luova Recordsin kautta vuonna 2021. Albumin kappaleita on tämän jälkeen kuunneltu Spotifyssa lähes 100 000 kertaa, joka on paljon uudelle kotimaiselle progelle. Maa Ilmasta onkin saavuttanut suosiota energisen liveilmeen, tiukan yhteissoiton ja tinkimättömän sävellystaitonsa ansiosta.

Yhtye soitti kesällä 2022 keikkoja maamme nimekkäimmillä ug-festareilla (Mm. Naamat, Mitäs Mitäs Mitäs, Jättömaa…) ja keräsi esiintymisillään faneja ympäri Suomea. Nyt Maa Ilmasta valmistuu toisen studioalbuminsa julkaisuun, joka ilmestyy keväällä 2023.

Spotify
Facebook

Huhtikuussa 2023 toisen studioalbuminsa julkaisevaa Ghosts on TV:tä on kuvailtu mm. ”Suomessa harvinaiseksi melankoliseksi post-rockiksi” (YleX), ”raikkaimmaksi tummasävyiseksi indieksi aikoihin” (Rumba) tai ”jylhästi soivaksi herkkyydeksi” (Soundi).

Kaihoisan kolmen kitaran äänivallin, hauraan minimalismin ja hypnoottisen toiston kehdoista ammentava helsinkiläisyhtye sai alkunsa alunperin jo vuonna 2014, kun viisi 16-vuotiasta päättivät perustaa bändin. Kahden EP:n, eri singejulkaisujen ja yhdessä varttumisen jälkeen kuusikoksi kasvanut ryhmä julkaisi lopulta keväällä 2020 ”I Am Not Dead, I Am 55 Today” -nimisen debyyttialbuminsa. Yllättäen pelkästään instrumentaalista musiikkia sisältänyt teos rakentui yhden 30-minuuttia kestävän kappaleen ympärille. Pian julkaisun jälkeen Ghosts on TV solmi levytyssopimuksen Soliti Recordsin kanssa ja Nordic Music Review valitsi bändin kunnianhimoisen debyytin peräti koko vuoden parhaaksi pohjoismaiseksi albumiksi. Myös mm. raskaan musiikin erikoislehti Inferno sekä Desibelin Mika Roth liittyivät levyn massiivista äänimaailmaa ja intensiivistä jumitusta hehkuttavien kriitikoiden joukkoon. Ahkerasti aina squateista Tavastialle sekä ulkomaille keikkaillutta GoTV:tä on rinnastettu niin Mogwain, Radioheadin kuin Godspeed You! Black Emperorin kaltaisiin kulttinimiin. Yhtyeen tuorein single ”Sunshine” oli Radio Helsingin mukaan ”kaunista ja kaihoisaa shoegazea.” ja kappale keräsi kehuja niin Saksan, USA:n kuin Japanin eri blogeissa.

Spotify
Facebook

Ahti Kulon kaunis ja rauhoittava ambient luo pienistä palasista suurta tunnelmaa. Pehmeät midisoundit ja kuulas laulu sulautuvat vaivatta yhteen jopa kansanmusiikinomaisen poljennon kanssa, tunnelman säilyessä silti seesteisenä. Kulo on tunnettu myös mm. Entäs Peltonen?-yhtyeen laulajana ja jo toimintansa lopettaneen HENRIK!-yhtyeen multi-instrumentalistina.

Tervetuloa!

KONKARIJAMIT

ma 15.5.2023

Armas Moision näyttökonsertti (Gradia)

ti 16.5.2023

Jan Moilanen – Restless Rhythms

ke 17.5.2023
Restless Rhythms on Jan Moilasen B-tutkintokonsertti, joka tarjoaa monipuolisen kattauksen metallimusiikkia eri vuosikymmeniltä. Konsertti on täynnä energistä rumpujensoittoa, nopeita kitarariffejä sekä lauluosuuksia, jotka menevät luihin ja ytimiin.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Rummut – Jan Moilanen
Laulu – Viljami Salo
Laulu&Kitara – Jasper Ranta-Nilkku
Kitara – Tuomas Eronen
Basso&Laulu – Severi Lehtimäki

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Samuli Mikkonen

pe 19.5.2023
Jazz Jkl Collectiven solistivieraana kuullaan toukokuussa briljanttia jyväskyläläislähtöistä pianistia, Samuli Mikkosta. Collective ja Mikkonen tarjoavat kohottavasti tunnelmoivan matkan ECM -levy-yhtiön soundin äärelle tulkiten mm. Keith Jarrettin, Pat Methenyn, Jan Garbarekin, Kenny Wheelerin ja John Abercrombien kokoonpanojen levyttämiä klassikoita.

Pianisti-säveltäjä Samuli Mikkonen nousi persoonallisella otteellaan suomalaisen ja pohjoismaisen jazzin eturiviin 1990-luvun puolivälissä. Jazz Barin alkuvuosien aktiivimuusikkonakin tuttu Mikkonen on tehnyt vahvasti kansainvälisyyteen painottuvaa uraa levyttäen myös eurooppalaisen jazzsektorin arvostetuimmalle ja merkittävimmälle levy-yhtiölle, saksalaiselle ECM Recordsille.

Vuonna 1969 perustettu ECM Records tunnetaan erityisesti lyyrisen ja avaramman, usein skandinaaviseksi mielletyn jazzin julkaisijana – vaikkakin monet tunnetuimmat ECM-artistit ovat Yhdysvalloista. Levy-yhtiön suurimpia nimiä ovat olleet mm. Keith Jarrett, Pat Metheny, Jan Garbarek, Chick Corea, Eberhard Weber, Dave Holland ja Kenny Wheeler. ECM:n myötä amerikkalainen jazz sai myös eurooppalaisia mausteita, ja globaalissa nykyjazzissa ECM-vaikutteet ovat jo pitkään olleet huomattava osa koko musiikinlajin kirjoa.

Samuli Mikkonen – piano
Tuomas Paukku – kitara
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

JOPLIN

la 20.5.2023
Jyväskyläläinen Joplin lappaa energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja virittelee loistavia biisejä mm. sellaisilta bändeiltä kuin Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy, Uriah Heep ja Whitesnake.

Toimiiko sinulle 70- ja 80-luvun rock? Tunnistatko sellaisia bändejä kuin AC/DC, Free, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Queen, Thin Lizzy ja Whitesnake? Täällä ne raikaa, kun ammennamme energiaa 70- ja 80-luvun rockista ja viritellään loistobiisejä mm. noilta legendoilta!

Tervetuloa keikalle nauttimaan tiukasta rock-meiningistä!

Jouni Sahiluoto, laulu, kitara, huuliharppu, urut;
Arto Hautanen, kitara, laulu;
Mikko Hämäläinen, rummut, laulu;
Juha Tolvanen, basso

YouTube

KONKARIJAMIT

ma 22.5.2023

POPPIA, BLUESIA, JAZZIA, ROCKIA

to 25.5.2023
Tule nauttimaan monipuolisesta musiikista ja tapaamaan ihmisiä eri puolilta maailmaa! Mukana seuraavat paikalliset harrastebändit:

THERA
Omatekoista poppia rakkaudesta, herkästi ja voimalla

NOBLE BLUES TRIO
Sielukasta soittoa ja laulua. Juurimusiikkia laidasta laitaan

JAMMERS
Ikivihreitä jazz-standardeja tyylikkäästi ja tuoreesti

HpO EXPERIENCE
Rouheaa rockin rytkettä, herkkää melodista siivittelyä

Emma Balbatsu & Company: One more night of Adele

pe 26.5.2023
Jyväskyläläinen laulaja ja laulunopettaja Emma Balbatsu yhtyeineen esittävät moninkertaisesti Grammy -palkitun Adelen musiikkia tämän kaikilta neljältä studioalbumilta. Illan aikana matkataan bluesahtavan popin kautta pianoballadeihin ja menojalalle on tarjolla letkeää groovea. Tervetuloa!

Company:
Mimi Steffansson – taustalaulu
Neija Välilä – taustalaulu
Veera Jurkka – taustalaulu
Mikko Pellinen – koskettimet
Tuukka Jurkka – kitara
Kalle Saarelma – basso
Jaska Tabell – rummut
Paulo Poverini – perkussiot

KONKARIJAMIT

ma 29.5.2023

Stand Up -Klubi

to 1.6.2023
Popparin stand up -klubi jatkuu taas kevätkaudella 2023. Luvassa jälleen uusia upeita kattauksia tyylistä toiseen. Lavalla nähdään vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja ja ennen kaikkea uusia vitsejä! Klubia järjestetään kerran kuussa torstaisin.

Liput 8e, opiskelijat ja eläkeläiset maksaa lipuistaan 5e.

Showtime kello 19.
Shown kesto on noin kaksi tuntia, sisältäen tauon.

Melodisen popin MUSAKLUBI

pe 2.6.2023
Kevätkauden viimeinen Musaklubi on taas Popparibändin täydellä miehityksellä: kolme solistia lavalla. Ohjelmisto on kerätty kauden suosikeista ja myös solistien mielibiisejä toteutetaan. Luvassa on siis kauniita balladeja, perusrokkia, melodista poppia ja eiköhän sinne jokunen instrumentaalikin osu, joten jokaiselle jotain. Kevätkausi oli erittäin suosittu teema-iltoineen ja jatkoakin on luvassa koko syksylle alkaen jo elokuun neljäs päivä Musaklubi-extralla.

Popparibändissä Inkku, Ari Oinonen, Juha Ahtilinna, Pepe Hämäläinen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg.

Klo 19.00-21.00
Liput 10€, ennakot baarista.

Mäkinen (levynjulkkarikeikka) + Project Rutinski

pe 2.6.2023


Mäkinen on jyväskyläläinen artisti, jonka ensisingle Ainoa ilmestyi vuonna 2018. Musiikissa kohtaa suomalainen raskas rock ja kansanrunoudestakin vaikutteita saaneet lyriikat.

Keikkapäivänä 2.6.2023 julkaistaan myös debyyttialbumi ELÄMÄ ON KAFKAA.

Heikki Mäkinen – kitara ja laulu
Jami Honkala – kitara
Aki Sääksjärvi – basso
Ville Mikkola – rummutProject Rutinski – suomirockin väsymättömät ja kesyttämättömät vääntäjät. Tiukkaa ja hikistä rockenrollia kaasu pohjassa.

LULUA

la 3.6.2023
Suomirockin uuden aallon yhtyeen LULUA:n johtohahmoina toimivat Mia Lepola ja Vesa Holmala jotka vastaavat yhtyeen sävellyksistä ja sanoituksista. Nousujohteisen startin saanut yhtye ei pelkää käyttää teräviä pop-koukkuja ja hyvää energiaa musiikissaan. Lyriikat ovat selkeitä tarinoita eletystä elämästä ja luovat symboliikkaa mielen syvyyksiin. LULUA juhlii tulevaa albumiaan ”C’moon LULUA-kiertueella” keväällä 2023.

https://www.facebook.com/luluavirallinen

YouTube: Elefantin hautausmaa
YouTube: LULU

KONKARI JAMIT

ma 5.6.2023

AEP – The Return Of Zappa Troubadour

ke 7.6.2023
AEP – The Return Of Zappa Troubadour

Toisella tribuuttikeikallaan AEP esittää Frank Zappan tuotantoa vuosilta 1966-1984. Pääpaino on tälläkin kertaa vokaaliteoksissa, mutta myös improvisaatio-, loop- ja instrumentaalijaksoja kuullaan. Zappan biisien lisäksi AEP esittää genreen sopivaa materiaalia kolmelta soololevyltään. Ei ihan normaali trubakeikka.

Linkit:
Spotify
Tidal
YouTube
Soundcloud

Jazz Jkl Live: Silva Kallionpää Quartet

to 8.6.2023
Persoonallinen ja riskejä kaihtamaton Silva Kallionpää Quartet ohjastaa viulisti-yhtyeenjohtajan säveltämää monivivahteista musiikkia odottamattomille poluille.

Monipuolisesti Helsingin musiikkikentällä vaikuttava viulisti Silva Kallionpää on soittouransa alusta asti perehtynyt rytmimusiikkiin ja improvisointiin. Kallionpään sävellykset kurottavat uteliaasti ja rönsyilevästi myös jazzmusiikin erikoisemmille sektoreille, yhdistellen lähes tasavertaisesti lyyristä ja rytmisesti leikkittelevää nykyjazzia, kamarimusiikillista minimalismia sekä postrockmaista dramatiikkaa. Vuodesta 2017 toimineen yhtyeen debyyttilevy julkaistiin huhtikuussa 2022.

Silva Kallionpää – viulu
Nikita Rafaelov – koskettimet
Juuso Rinta – kontrabasso
Joonas Leppänen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Oiva Väre

pe 9.6.2023
Vastikään neljännen levynsä julkaissut oululainen Oiva Väre on yhtye, joka seilaa trendien aallonpohjilla ja katsoo päämäärätietoisesti juuri sinne mistä muut ehkä ovat jo kääntäneet katseensa pois. Tämä bändi ei tavoittele mitään, vaan tekee juuri sitä mitä itse kuvittelee tarvitsevansa, periksiantamattomasti ja keski-ikäisellä jääräpäisyydellä. ”Onko siinä mitään järkeä?”, voi moni kysyä. Tuskin, mutta sehän taiteen tekemisessä on kaikista hienointa: se ei ole vain järjen ja logiikan säännöillä pelaava ilmiö vaan paljon enemmän. Oiva Väreen musiikista ja tarinoista voit saada iloa ja oivalluksia, uusia ajatuksia. Onpa joku joskus loukkaantunutkin. Ja hyvä niin. Tarjoamme kaikille jotain ja emme kenellekään mitään. Olemme audiovisuaalinen oksimoroni, jota ei kannata jättää todistamatta.

Linkit

Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

Jamilauantai

la 10.6.2023

KONKARIJAMIT

ma 12.6.2023

Stand up -ilta

ke 14.6.2023
Lavalla on vain mikrofoni, koomikko ja nippu hauskoja ideoita paperilla.

Deadline on stand up -esitys, jossa koomikko Jukka Lindström työstää uutta stand up -showtaan. Yleisö pääsee vitsikätilöksi katsomaan, miten Lindström koeponnistaa maailmaan täysin uusia vitsejä, sketsejä ja tarinoita.

Jukka Lindström on käsikirjoittaja ja stand up -koomikko, joka on tullut tunnetuksi television satiirisarjoista Noin viikon uutiset (Yle TV2) ja Sivuhistoria (Yle TV1). Toisin kuin televisiossa, stand up -lavalla Lindströmin satiiri kietoutuu usein yhteen henkilökohtaisten tarinoiden ja havaintojen kanssa.

Esityksissä saatetaan nähdä vierailevina tähtinä myös muita stand upin kärkinimiä!

Keskiviikkona 14.6. klo 19:00
Kesto 2h (sis. Väliaika)
Liput 15/10€
Tiketti

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Eero Koivistoinen

to 15.6.2023
Kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven solistina vierailee suomijazzin ehdoton legenda, saksofonisti Eero Koivistoinen. Ohjelmassa on sävellyksiä Koivistoisen pitkän uran varrelta sekä solistivieraan omia lempistandardeja.

Eero Koivistoisella on vahva asema kotimaisen jazzin ja musiikin historiassa. Maineikkaassa Berklee School of Musicissa opiskellut ja Amerikan vuosinaan mm. Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Randy Breckerin ja John Scofieldin kanssa työskennellyt saksofonisti toimi aktiivisessa roolissa tuodessaan Suomeen amerikkalaisen jazzin uusia virtauksia. Koivistoinen on tunnetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita.

Koivistoisen 1960-luvun loppupuolelta alkanut levytystuotanto on poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen. Hänelle myönnettiin Suomen Jazzliiton kaikkien aikojen ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967. Koivistoisen tuorein levytys julkaistiin viime syksyllä, samoin kuin omaelämänkerta Lennosta kii!.

Eero Koivistoinen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: PAINA TÄSTÄ

Powerload

pe 16.6.2023Powerload on Hard Rock/Heavy/Metal coverbändi Karstulasta ja vähän muualta.

Keikoilla kuullaan pääasiassa 80- ja 90-luvun hittejä, mutta myös tuoreempiakin veisuja tarjoillaan genrerajojen puitteissa. Ohjelmistosta löytyy aina Acceptista Rammsteiniin, Queensrÿchestä Judas Priestiin ja Whitesnakesta Metallicaan, muutamia mainitaksemme..

Bändi on tullut tunnetuksi yli 10 vuoden kiertämisellä etenkin Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla, mutta myös muut osat ympäri Suomen niemeä ovat päässeet todistamaan Powerloadin energisen shown.

Jostain syystä kuitenkin Jyväskyläläiset ovat tähän asti jääneet ympäryskuntien keikkatarjonnan varaan, mutta nyt asiaan tulee vihdoin muutos! Valmistaudu Jyväskylä, sillä nyt lähtee!!

Facebook

YouTube

Powerload:
Tero Paavola – laulu, kitara
Mika Piispanen – leadkitara
Jari Sivunen – basso, taustalaulu
Sami Vertanen – rummut

A. Katainen & The Associates

la 17.6.2023
Perinteinen kaikille avoin Kataisen vuosirengasbilekeikka. Trubaduuria ja mollia, hapansilakkajatsia, coverirokkia bändin kera sekä tietenkin Neil Youngia Hulluine Hevosbiiseineen.

Kaikki paikalle, paikka kaikille! Tule yksin, tule kaikksin!

Traditionally open annual Juniper’s growth ring party gig with major trubaodour in minor keys, surströmmingjass, cover-rock und roll mitt band and obligatory interpretations of Mr. Neil Young and his Crazy songs about Horses.

A place for all, all is space! Come on(e), come all!

Antti Katainen – Guitar & Vox
Janne Kaipainen – Drums & Vox
Janne Riekko – Guitar & Bass
Pekka Ahonen – Bass & Vox
Antti Koivistoinen – Organ & Guitar

KONKARIJAMIT

ma 19.6.2023

KONKARIJAMIT

ma 26.6.2023

Pekka Pylkkänen Organic Bop featuring Peter Hertmans

ke 28.6.2023
Saksofonisti Pekka Pylkkäsen luotsaama Pylkkänen Organic Bop saa vieraakseensa tänä kesänä belgialaisen kitaristin Peter Hertmansin, joka on tullut tunnetuksi mm. Brussels Jazz Orchestran, Toots Thielemansin, Philip Catherinen, Billy Hartin ja Charlie Marianon ja lukuisten muiden kanssa tekemistään produktioista sekä myös opetustyöstään LUCA School of Artsissa Brysselissä.

Organic Bop esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa ja saavutti suurta suosiota ympäri maata, niin Pori Jazzissa, Blueberry Hill Festivaalilla kuin pääkaupunkiseudullakin useaan otteeseen. Mainio komppipari Visa Oscar- Anssi Tirkkonen pitää huolen svengistä ja grooveistä sekä tietysti taatusti laadukkaista sooloista ja meiningistä.Tämän illan repertoaari koostuu muutamista originaaleista (Pylkkänen ja Hertmans), standardeista sekä 1960-luvun helmistä (mm. McCoy Tyner, Joe Henderson, jne). Pylkkänen itse on esiintynyt leaderina/solistina ympäri maailmaa yli 2000:ssa konsettissa noin 70:ssä maassa ja julkaissut lukuisia albumeita.

Pekka Pylkkänen – saksofonit
Peter Hertmans (BEL) – kitara
Visa Oscar – urut
Anssi Tirkkonen – rummut

Heidi Zschauer Orchestra

to 29.6.2023
Heidi Zschauer Orchestra

Lauluja suomeksi ja englanniksi, tunteista sekä tuntemisesta. Poppia eri vivahteilla.

Saki Yamayoko, viulu
Heidi Zschauer, laulu/koskettimet
Jani Lumiaro, basso
Ismo Kokoro, rummut

www.heidizschauer.fi

Happy Jazz WKND -jamit

pe 30.6.2023
Lounaispuistossa järjestettävän Happy Jazz WKND:in festivaalitunnelma tiivistyy Popparin loppujameissa!

Jazz Jkl Collective soittaa lyhyen avaussetin, jonka jälkeen lava on avoin jameille – Collectiven ollessa käytettävissä rytmisektiona. Sessiot rönsyilevät vapaassa hengessä eri suuntiin myöhään yöhön, ja lavalla nähdään taatusti myös Wine Gardenissa esiintyneitä muusikoita. Tämä on jazzia!

Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Happy Jazz WKND -jamit

la 1.7.2023
Lounaispuistossa järjestettävän Happy Jazz WKND:in festivaalitunnelma tiivistyy Popparin loppujameissa!

Jazz Jkl Collective soittaa lyhyen avaussetin, jonka jälkeen lava on avoin jameille – Collectiven ollessa käytettävissä rytmisektiona. Sessiot rönsyilevät vapaassa hengessä eri suuntiin myöhään yöhön, ja lavalla nähdään taatusti myös Wine Gardenissa esiintyneitä muusikoita. Tämä on jazzia!

Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

KONKARIJAMIT

ma 3.7.2023

Liila Sival Quartet

ti 4.7.2023
Liila Sivalin (eli jyväskyläläislähtöisen Emilia Nojosen) kokoonpanossa hänen omat sävellyksensä ja sovituksensa jazz-klassikoista sulautuvat yhtenäiseksi tunnelmaksi, kuvaten luonnon laitamilla pulppuavan rakkaustarinan. Yhtyeen värikäs sointi muodostuu Sivalin ilmaisuvoimaisesta laulusta ja Suomen jazzkentän nuorista huippusoittajista. Tunnelmaa syventävät myös elektroniset elementit. Tarina pysyy samana, mutta saa eri muodon joka konsertissa – jokainen ilta on siis ainut laatuaan.

Sival on Jyväskylän konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa ja Los Angelesin USC:ssä opiskellut jazzlaulaja, elektronisen musiikin tuottaja ja lauluntekijä. Liila Sival Quartet esittää kappaleita piakkoin julkaistavalta debyyttialbumiltaan. Yhtyeen soittajat ovat tunnettuja muun muassa yhtyeistä Peela, OK:KO ja NFQ.

Liila Sival – laulu
Mikko Antila – piano, sähköpiano
Nathan Francis – kontrabasso
Okko Saastamoinen – rummut

Heavydelic Night

ke 5.7.2023
Heavydelic Night tarjoilee leijailevaa tunnelmointia ja raskasta riffittelyä kolmen paikallisen yhtyeen voimin.

21:30 Ēlūcescentia
22:30 Tomumaja
23:30 Warchief

——

Warchief on Jyväskyläläinen kokeellinen hard rock yhtye, joka yhdistelee laaja-alaisesti rockin eri ulottuvuuksia. Raketin moottoreissa polttoaineena palaa stoner ja doom, mutta navigointilaitteita hallinnoi niin grunge, sludge, alt rock kuin AORkin. Yhtye ei jää kuitenkaan musiikissaan paikalleen avaruuteen leijumaan ja turhia fiilistelemään vaan työntövoima eteenpäin on jatkuvaa ja säälimätöntä.

Bandcamp
Instagram
Facebook

——

Tomumaja on stoner goth -yhtye Jyväskylästä, jonka musiikki yhdistelee raskaita stoner-riffejä, psykedeelisiä jameja ja mystisiä goottisia tunnelmointeja.

Instagram
Facebook

——

Ēlūcescentia on juuri ensialbuminsa ”Vuoret jotka laskeutuivat taivaasta” julkaissut jyväskyläläinen yhtye, jonka henkinen koti sijaitsee post rock ja -metal tyyleissä. Innoittajiensa tavoin bändi luo vahvoja ja kauniita tunnelmia huomaansa kietovalla särön ja kaikujen vyöryllä. ”Vuoret jotka laskeutuivat taivaasta” ei seuraa post-rockin perinteistä soundia, vaan keikalla kuultavien kappaleiden äänimaisemissa on tuulahduksia niin heleästä pop-psykedeliasta kuin painostavasta doom metallista.

Bandcamp
Instagram
Facebook

Eero Sintonen & Sakarat

pe 7.7.2023
Perjantaina 7.7. tekee Eero Sintonen Sakaroineen välilaskun Jyväskylään ja Poppariin. Bändi soittaa omaa tuotantoa pop-rock otteella. Keikalla kuullaan niin uuden albumin kuin ennen julkaisematonta materiaalia.

Eero Sintonen ja Sakarat soittaa poppia ja rokkia Bändin biisit perustuvat laulaja-lauluntekijä Eero Sintosen akustisen kitaran pohjalle säveltämiin biiseihin ja sisältö vaihtelee tarinoista ja oivalluksista rakkauslauluihin sekä elämän surullisten sattumusten pohdintaan.

Bändi on julkaissut viisi singleä ja yhden albumin. Toisen albumikin äänitykset on jo tehty. Uuden albumin tiimoilta ensimmäistä singleä odotetaan kesäksi ja albumi julkaistaan vielä 2023 aikana.

Laulu, Akustinen kitara – Eero Sintonen
Kitara – Riku Tuovinen
Basso – Juuso Harakka
Kiipparit – Santeri Sannemann
Rummut – Jari Vireaho

Liput: 5€

Tervetuloa!!

Vapaat Jamit

la 8.7.2023

RUNOLLA PÄÄHÄN – Anna-Mari Kähärän musiikkia suomalaiseen runouteen!

ma 10.7.2023
”…Runo on kaiku joka kuullaan kun elämä on mykkää…”
– Eeva-Liisa Manner

Esiintyjät:
Vuokko Hovatta, laulu
Janne Marja-Aho, laulu
Niko Kumpuvaara,Haitari ja laulu
Anna-Mari Kähärä, piano ja laulu ja sävellykset

”Runolla päähän!” -produktio on konsertti, jossa säveltäjä Kähärä tuo lavalle pitkäaikaiset yhteistyöystävänsä ja rakkaita runoja. Hän on monipuolinen säveltäjä ja muusikko, jonka säveltämistä innoittaa eritoten runous. Kähärä on tunnettu laulumusiikin ohella laajasta kuoromusiikkituotannosta ja hän työskentelee säveltäjänä, muusikkona ja musiikkituottajana vahvasti myös teatteri- ja elokuvamusiikin parissa. Kähärä on kotoisin Viitasaarelta joten keskisuomalainen sydän sykkii vahvasti ”männikkömetsille ja rantojen raidoille.”

Tervetuloa kuuntelemaan vahvaa lyriikkaa ja huippusolisteja!

Konsertissa kuullaan sävellyksiä mm. seuraavilta runoilijoilta:

Eeva-Liisa Manner, Arto Melleri, Riina Katajavuori, Marja -Leena Mikkola, Anna-Leena Härkönen, l.onerva, Mika Waltari , Miira Sippola ja Satu Rasila.

Kesto: n.1 h 15 min

KONKARIJAMIT

ma 10.7.2023
Poikkeuksellisesti heti keikan jälkeen.

Karuma + Muutama Susi

pe 14.7.2023
Funk ’n’ roll! Karuma soittaa genrerajoja rikkovaa rokkia mikä menee taatusti jalan alle ja korvien väliin paatuneemmallekin ryökäleelle. Tanssi itsesi kuumaksi tai kuuntele viileänä varjoista. Toimii säällä kuin säällä. Karuma yhdistelee rock-pohjaiseen musiikkiinsa folkia, funkia, bluesia ja jazzia. Tervetuloa erämaahan, jossa musiikki on keidas.

Mari Vainikainen – basso, taustalaulu
Elmeri Parantainen – sähkökitara
Lenni Vuorensyrjä – rummut
Sebastian Finska – sähkökitara
Antti Vainikainen – laulu, akustinen kitara

Ota haltuun somet ja tsekkaile livepätkiä:
YouTube
Instagram
Facebook

——Muutama Susi on viisihenkinen, omaa suomenkielistä musiikkiaan soittava pop/rock-yhtye. Musiikin ydin on tunnelmallisissa laululyriikoissa sekä raikkaissa, vahvoissa soundeissa. Musiikissa ja live-esiintymisessä yhdistyy energinen rock-henki ja kuulas sävelkieli. Bändin kappaleet ovat laulaja Anna Voutilainen-Veijosen käsialaa, mutta yhtyeen vahva soundi sekä sovitukset ovat kaikkien jäsenten yhteistyötä, jossa jokaisen persoonallinen jälki kuuluu. Muutaman suden uusin julkaisu on tammikuussa 2022 ilmestynyt Tahdon elää -EP, jonka avausraita “Tuttu” on soinut mm. Radio Keskisuomalaisessa ja Yle Radio Suomessa.

Some:
Facebook

Instagram

Spotify
YouTube

KONKARIJAMIT

ma 17.7.2023

Jazz Jkl Live: Joonatan Rautio Fynk

to 20.7.2023
Saksofonivirtuoosi Joonatan Raution tuliterä fuusioyhtye Fynk imaisee mukaansa melodisella ja kesäisen tanssittavalla jazz-funkillaan, jossa modernin urbaanit sävyt yhdistyvät juureviin afro-vaikutteisiin rytmeihin.

Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia saksofonisteja, joka tunnetaan moniin musiikkityyleihin taipuvana mutta samalla jazzperinteeseen syvästi juurtuneena, suvereenina virtuoosina. Lukuisissa jazz-, rytmimusiikki- ja gospel -kokoonpanoissa vaikuttanut taituri on myös toiminut pianistina, sovittaja, tuottajana ja kapellimestarina useissa produktioissa. Fynk ottaa reilun ja iloisen askeleen Suomen jazzkentällä harvemmin soivan sähköisen fuusiojazzin suuntaan. Yhtyeen kappaleet ovat lähtöisin Raution ja kosketinsoittaja Kari Setälän sävellyskynistä.

Joonatan Rautio – saksofoni
Kari Setälä – kosketinsoittimet
Johannes Granroth – kitara
Juho Kivivuori – basso
Sami Koskela – rummut

Liput 15/10€

Lippujen ennakkovaraus: VARAA TÄSTÄ

Musaklubi-extra Seita & Friends

pe 21.7.2023
Musaklubi-extra Seita & Friends: Espanjalainen ilta

Suomen eteläisimmäksi kaupungiksi on sanottu Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevaa Fuengirolaa ja ennen kaikkea sen Los Boliches kaupunginosaa. Siellä on saanut alkunsa lähes 13 vuotta sitten suomalaisten muusikoiden aloittama musiikki-ilta keskiviikkoisin josta kehittyi pikkuhiljaa Seita & Friends yhtye. Bändi löysi kotipesäkseen ohjelmaravintola Kukon, jossa on soitettu talvikuukausina jo yli 400 keikkaa.

Bändin soittajista suuri osa on musiikin ammattilaisia joko töissä Aurinkorannikolla tai viettämässä eläkepäiviä musiikin merkeissä. Illan ohjelmisto tulee koostumaan puoliksi espanjankielisistä kappaleista ja puoliksi muun maailman melodisista hiteistä.

Tämän kesän kokoonpano on Seita Van Den Eeden, Erkki Kaikkonen, Jorma Ettanen, Hese Viinamäki ja Veksa Nyberg.
Myös vieraita saattaa lavalle eksyä.

Klo 19.00-21.00
Liput 15€, ennakot baarista.

Peace Frogs Plays The Doors

la 22.7.2023
Peace Frogs Plays the Doors on 2020 -luvun superenerginen ote 1960-luvun genrerajat ylittävään legendaariseen The Doorsin musiikkiin. Rock-musiikiksi kiteytetty jazz-blues -virtuositeetti takaa monipuolisen ja tajunnanräjäyttävän kattauksen.

Autenttista The Doors -saundia kunnioittavat pianobasso, Rhodes ja Vox urkusaundit ja Robby Krieger tyylinen kitarointi, jotka yhdessä groovaavan rumputyöskentelyn kanssa luovat hypnoottisen, mukanaan vievän tunnelman. Sielukkaat soolot ja räjähtävät jamittelut luovat aitoa 60-luvun livedynamiikkaa. Vahva laulusaundi ja Morrisonin ajattomat lyriikat jättää jokaisen biisin mieleen, vapauttaen kuuntelijansa vellomaan osaksi maailmankaikkeuden loputonta juhlaa.

Kari Ylönen – laulu
Petja Puumalainen – pianobasso ja urut
Kalle Sedergren – rummut
Aku Korhonen – kitara
Antti Muranen – saksofoni ja perkussiot

KONKARIJAMIT

ma 24.7.2023

Kat Baloun (USA) & Frostbites

ti 25.7.2023
Blues-mamma Kat Baloun palaa Suomeen kesällä 2023

Teksasin El Pasossa syntynyt ja Ohion Cincinnatissa nuoruutensa viettänyt, mutta nykyään Berliinissä asuva Kat Baloun on lajissaan harvinainen naishuuliharpisti. Hän aloitti ammattilaisuransa 90-luvun alkupuolella San Franciscossa, jossa nuoren Katin sensuelli lauluääni, viettelevä lavashow ja tyrmäkkä bluesharppu herättivät blues-yleisön huomion hänen esiintyessään paikallislegenda Elmer Lee Thomasin yhtyeessä.

Kat muutti vuonna 1994 Berliinin, ja on siitä lähtien keikkaillut Euroopassa Saksan pääkaupungista käsin. Hän on levyttänyt mm. Nina ja Eb Davisin sekä Chris Rannenbergin kanssa. Vuonna 2013 hän teki levyn suomalaisen Tomi Leino Trion kanssa.

Kat Balounilla on myös sikäli erikoinen yhteys Suomeen, että hän on työskennellyt Tampereella muutaman kuukauden ajan vuonna 1985. ”Minulle merkitsee todella paljon että pääsen palaamaan Suomeen ammattimuusikkona. En olisi voinut kuvitellakaan 30 vuotta sitten tehdessäni tylsiä tietokone-hommia Finlaysonin konttorissa, että soittaisin joskus huuliharppua ammatikseni. Se Tampereella viettämäni syksy oli minulle todella kasvattavaa, ja osaltaan vaikutti siihen, että päätin myöhemmin tarttua unelmiini ja toteuttaa ne”, Kat kertoo.

Kesällä 2023 hän esiintyy Suomessa kitaristi Jonne Kulluvaaran johtaman Frostbites-yhtyeen kanssa.

Kat Baloun – laulu, huuliharppu
Jonne Kulluvaara – kitara
Jaska Prepula – sähkö- ja kontrabasso, taustalaulu
Juppo Paavola – rummut

http://katbaloun.de/About-Me/

Inke Launi + Hullu Pappila

ke 26.7.2023
Inke Launin ja Hullu Pappilan kesäkiertue starttaa Jyväskylän Popparista!

———Inke Launi on helsinkiläinen alternative rock -yhtye melankolisille sieluille. Tämä Radioheadin ja Evanescencen suomenkielinen jälkeläinen keinuttelee kummittelevan tunnelman, sensitiivisen ilmaisun sekä räjähtävän energian välillä, ja luottaa tummanpuhuvan mystiseen estetiikkaan. Yhtye julkaisi helmikuussa 2023 livenä nauhoitetun debyyttialbuminsa Maailmojen välissä, joka huomioitiin Spotifyn soittolistoilla. Inke Launi panostaa esiintymisessään tarinallisuuteen ja tarjoaa kuulijoilleen runollisen, dramaattisen ja pysäyttävän kuunteluelämyksen. Kuulijat ovat kuvailleet Inke Launin esiintymistä jopa maagiseksi ja transsinomaiseksi.

Spotify
YouTube
Inkelauni.com
Instagram
Facebook

———Hullu Pappila on laulaja-komppikitaristi Aapo Pärssisen sekä kitaristi Touko Kemppaisen muodostama kuopiolainen kokoonpano. Kova palo oman musiikin tekemiseen ja soittamiseen saattoi parivaljakon yhteen muutama vuosi sitten. Live-tilanteissa kokoonpano täydentyy komppisektiolla Joona Koskela (basso) ja Heikki Haataja (rummut) sekä Aapo Räsäsellä (saksofoni, syntetisaattori). Hullu Pappilan debyyttisingle Aallonpohja sai lämpimän vastaanoton ja yhtye työstää parhaillaan tulevia julkaisuja.

Spotify
Instagram
Facebook

Soittoajat:
20:30 Hullu Pappila
21:30 Inke Launi

Aaro Laitinen Quintet

to 27.7.2023
Aaro Laitinen Quintet on vuonna 2020 perustettu jyväskyläläinen yhtye, jonka sävelkielestä kuuluu vaikutteet mm. modernista taidemusiikista, progressiivisesta rockista, Lähi-Idän rytmiikasta ja pohjoismaisen jazzin perinteeseen sopivista transsitunnelmista. Polveilevien kappaleiden sävyt vaihtelevat aurinkoisesta lauantaiaamun akustisesta sävystä myrskyisiin, raskaisiin tunnelmiin. Popparin lavalla kuullaan ohjelmistoa ulkomaillakin arvostusta saaneelta debyyttialbumilta, mutta myös uudempaa julkaisematonta materiaalia.

Aaro Laitinen – piano/rhodes/syntetisaattorit
Kalle Keränen – saksofonit
Tuisku Lehtola – kitara
Hanna Turunen – sähkö-/kontrabasso
Vili Kallonen – rummut

YouTube
Spotify

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Hugo Bondfolk

pe 28.7.2023
Valloittava nuori laulaja Hugo Bondfolk astelee heinäkuussa Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi tulkiten tyylikkäästi Chet Bakerin levyttämiä jazzklassikoita niin alkuperäisinä, englanninkielisinä versioina kuin suomeksi käännettyinä. Jyväskylässä varhaisaikuisuutensa kasvanut Hugo Bondfolk on karismaattinen esiintyjä, joka ei ota itseään liian vakavasti. Monille Popparin vakiokävijöille nuori mies on tuttu kasvo niin pianon takaa kuin laulusolistinkin paikalta. Bondfolk viimeistelee parhaillaan opintojaan Helsingin Pop & Jazz Konservatoriolla.

Konsertin ohjelmassa on Chet Baker Sings -albumeilta tuttuja jazzstandardeja, joista osa kuullaan alkuperäiskielellä englanniksi, osa Timo Kiiskisen suomeksi kääntäminä. Balladivoittoisen ohjelmiston melankolisromanttiset tekstit ja sävelet tarjoavat yleisölle palan jazzin syvintä olemusta.

Hugo Bondfolk – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: VARAA TÄSTÄ

Melankolian Lapset

la 29.7.2023
Melankolian lapset on nimensä mukaisesti puolivuotias jyväskyläläisbändi, joka soittaa sanoituksensa elävästä elämästä ammentavaa rokkia.

Käy kurkkaa:
Soundcloud
Instagram
Facebook

KONKARIJAMIT

ma 31.7.2023

Stand Up -Klubi

to 3.8.2023
Popparin Stand Up -klubin syyskausi laitetaan käyntiin ja isosti laitetaankin! Vuosi sitten klubimme pöyrähti pystyyn Popparin lavalla ja nyt on luvassa todella kovaa menoa! Lavalle nousee Tommi Mujusen johdolla aivan mieletön kaarti koomikoita ja illan päättää tällä kertaa yksi merkittävimmistä Jyväskylän stand up -skenen pioneereista, Teemu Vesterinen!

Eli ei muuta kuin Poppariin torstaina 3.8. SHOW TIME KLO 19:00 Tulethan ajoissa paikoille!

Esiintyjät:
Tommi Mujunen
Teemu Vesterinen
Kimmo Aro
Eriikka Väliahde
Tommi Vänni
Maija Hanka
Joona Kotilainen

Melodisen popin Musaklubi

pe 4.8.2023
Musaklubi aloittaa uuden kauden jo elokuussa myös rallikansan iloksi. Popparibändin solisti vieraana oli Mesenaatti-illassa kulttuurin monitaitaja Jonna Ortju. Yllättävästi löytyi upea duo joka leikitteli musiikin kanssa eli Jonna ja Juha, ja he jatkavat tätä yhteistyötä uusien kappaleiden merkeissä. Ilta on varattu valtaosin solisti vieraamme ohjelmistolle, mutta eiköhän molemmat Juhat ota myös osansa solistina. Tyylin mukaisesti myös muutama instrumentaali kappale värittää yhdeksättä vuottaan aloittavan Musaklubin iltaa.

Popparibändissä solistina Jonna Ortju, Juha Ahtilinna, Ari Oinonen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg

Klo 19.00-21.00
Liput baarista ennakkoon 12€, ovelta 15€.

Jorma Hietamäki & Hänen Leipänsä

pe 4.8.2023
Jorma Hietamäki ja Hänen Leipänsä pe 4.8.2023

Kokenut perinnerockyhtye Hänen Leipänsä on jytäillyt 1970-luvun rockia jo vuodesta 1974.

Vokaaleissa vuorottelevat rumpali Jukka Laurila sekä etenkin alkuperäissolisti Jorma Hietamäki. Setien klassista perinnerockia kuullaan kahteen settiin annosteltuna klo 22.22 alkaen.

Liput 10 euroa.

Jorma ”Jorkki” Hietamäki, laulu (1974- )
Markku ”Makkara” Laurila, basso (1974- )
Jukka Laurila, rummut ja laulu (vuodesta 1988)
Jukka Viitasaari, kitara (vuodesta 1990)
Jukka Laitila, kitara (vuodesta 2016)

Diving Ducks

la 5.8.2023
Diving Ducks on jyväskyläläinen, In your face -riffirockia soittava bändi.

Tule ja totea! Rock n’ roll ain’t dead yet!!!

KONKARIJAMIT

ma 7.8.2023

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Tanja Salonen

pe 11.8.2023
Jazz Jkl Collective saa elokuussa solistivieraakseen kokeneen ja valovoimaisen jyväskyläläislaulaja Tanja Salosen. Luvassa on mm. Ella Fitzgeraldin, Billie Holidayn, Sarah Vaughanin, Nancy Wilsonin ja Nat King Colen levyttämiä jazzstandardeja, blueseja sekä bossa novia.

Tanja Salonen on tehnyt pitkän uran pop/jazz-laulunopettajana ja eri kokoonpanojen solistina. Esikuviensa jazzlauluperinnettä monipuoliseen taustaansa yhdistävän laulajan äänestä löytyy niin voimaa kuin herkkyyttäkin tekstien ja tunteiden tulkinnalle. Salonen on ollut vahva osa mm. Riku Keskinen Entente -kokoonpanoa ja lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen tuotantoja. Viime aikoina vokalisti on esiintynyt tiuhaan duona kitaristi Aimo Nuutisen kanssa.

Tanja Salonen – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: Varaa tästä

Bilebändi Von Karman – Edge of Space

la 12.8.2023
Von Karman on supernovan lailla räjähtävä kuuden ammattimuusikon bilebändi Jyväskylästä, jonka musiikissa back to the 80’s -vaikutteet pääsevät oikeuksiinsa synaäänimaisemat ja kitarasoolot tuttuja kasarin rock-klassikoita ja nykypäivän radiohittejä ravistellen.

Alkuräjähdyksen lämpötiloja hipovien sovitusten ja meteoriitin kovan live-energian voimin yhtye nostattaa yleisön fiilikset takuuvarmasti avaruusraketin nopeudella ilmakehän yläpuolelle!

Oletko valmis lähtölaskentaan?

KONKARIJAMIT

ma 14.8.2023

Mika Kuokkanen & Jere Ijäs Duo

to 17.8.2023
Hoedown-yhtyeen moottori Mika Kuokkanen ja Hoedown-yhtyeen uusin jäsen Jere Ijäs tekivät ensimmäisen duo-keikkansa joulukuussa 2019 ja jatkavat musiikillista matkaansa, tällä kertaa 90-luvun Jyväskylässä viettäneen Mikan hyvin tuntemaan Jyväskylän mainioon Poppariin!

Molemmat laulaja-lauluntekijät ovat omien soolourien ja Hoedownin lisäksi olleet monissa eri kokoonpanoissa (mm.J.Karjalainen, Joshua James, Edu Kettunen, Eero Raittinen, Tuomo & Markus,Broadcast ) kiertäneet ulkomailla kiertueilla, etenkin Yhdysvalloissa.

Mika & Jere- duo esittävää omia suomen-ja englanninkielisiä kappaleitaan, mutta myös omia versioitaan lainakappaleista sekä tietysti on aina hyvinkin mahdollista, että muutama Hoedown-ralli saattaa iltaan kajahtaa myös…

Tiedossa on vahvoja tunnelmia, uusia tuulia ja musiikinjuhlaa loistavassa paikassa, tervetuloa!

Liput: 15e

Kuva: Pasi Rytkönen

Vapaat Jamit

pe 18.8.2023

Veli-Rekka & Rokut + Ansa, Uncle Wormwood

la 19.8.2023
Veli-Rekka & Rokut

Veli-Rekka & Rokut-yhtyeen elokuinen kiertue saapuu myös Jyväskylään! Mukana on ovat myös paikalliset Ansa ja Uncle Wormwood, joten riemua riittää kolmen esiintyjän voimin.

Veli-Rekka ja Rokut on rovaniemeläinen outofolk-yhtye, jonka musiikki vie kuulijan pulloa halailevan surun syövereistä tunturien notkeeseen. Yhtye on jo 6 vuotisen uransa aikana ehtinyt julkaista kaksi kokopitkää, sekä yhden EP:n.

Yhtyeen musiikkiin voikin tarkemmin tutustua tästä:
Spotify
Bandcamp

———Ansa

Sähkökitaravetoista folkhenkistä indiepoppia soittava Ansa ammentaa teksteihinsä niin sukupolvien takaisista tarinoista kuin nykyajasta. On ekokriisibiisejä ja sydämiä syrjällään, mutta aina pyritään löytämään hopeareunuskin.

Spotify

———Uncle Wormwood

Yhden hengen powerhouse Uncle Wormwood soittaa rajun rytmibluesin, jos toisenkin. One man junk band on kaikessa karuudessaan kaunista ja repivää. No junk, no gunk, what can I say?

Bandcamp
Spotify

KONKARIJAMIT

ma 21.8.2023

Jazz Jkl Live: Tuomo Dahlblom Natural Quartet

to 24.8.2023
Uusi Tuomo Dahlblom Natural Quartet leikittelee luontevan ketterästi virtaviivaisen kappalemateriaalin ja svengaavien, pitkälle kuljettavien improvisaatioiden pyörteissä.

Jyväskyläläislähtöinen kitarataituri Tuomo Dahlblom ahkeroi kotimaan musiikkikentällä monipuolisesti, halliten suvereenisti eri genrejä ja tyylejä. Natural Quartet vastaa Dahlblomin paloon luoda myös orgaaniseen yhtyesointiin ja perinteiseen jazzkitarasoundiin nojaavaa tämän päivän jazzmusiikkia.

Ajatuksesta on syntynyt sekä orkesterin nimi että kokoonpano, johon Dahlblom on valinnut elävästi rullaavan ja takuuvarman komppikaksikon, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen, sekä tamperelaistaustaisen nuoren polven virtuoosin ja luonnonlahjakkuuden, vibrafonisti Mikko Antilan.

Tuomo Dahlblom – kitara
Mikko Antila – vibrafoni
Ville Herrala – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: Varaa tästä

Vapaat Jamit

pe 25.8.2023

Vapaat Jamit

la 26.8.2023

LAUANTAI JAMIT

la 26.8.2023

KONKARIJAMIT

ma 28.8.2023

Melodisen popin Musaklubi

pe 1.9.2023
Musaklubin syyskuun vieraana on jo useamman kerran kesävieraana ollut raspikurkku Harri ”Pikkis” Karen. Pikkis on pitkän uransa aikana laulanut poppia, rockia, bluesia ja myös tanssimusiikki onnistuu häneltä, joten monipuolisesta taitajasta on kyse. Yli kaksikymmentä vuotta Pikkis on ollut muuttolintuna Espanjan Aurinkorannikolla suosituimpana trubaduurina ja myös Seita & Friends-yhtyeen perustaja jäsenenä. Illan toisena solistina on harvakseltaan mukana ollut vakiojäsen Inkku, jolle monet koskettavat toivebiisit ovat illan vakio-ohjelmistoa.

Popparibändissä Inkku, Juha Ahtilinna, Ari Oinonen, Juha Murtolahti ja Veksa Nyberg

Klo 19.00-21.00
Liput ennakkoon baarista 12€, ovelta 15€.

Jazz Jkl Live: Salsamania

la 2.9.2023
Legendaarinen 13-henkinen jyväskyläläinen Salsamania tekee tänä vuonna kaksi comeback-keikkaa räjäyttäen mojovan rytmipankkinsa myös Jazz Jkl Live -konserttisarjassa Popparin lauteilla!

Salsamania oli 1980- ja 90-luvuilla yksi harvoista suomalaisista kuubalaisperäistä musiikkia soittavista kokoonpanoista, esiintyen ja tanssittaen yleisöä kotimaan miltei kaikilla merkittävimmillä jazz- ja rockfestivaaleilla sekä musiikkiklubeilla.

Yhtyeen aktiivisimpia olivat suomenkielistä salsapitkäsoittoa, Ritmo Polaria (1993), seuranneet vuodet. Tulkinta Reino Helismaan Rakovalkealla -kappaleesta sekä levyn muutkin raidat soivat Suomen radioaalloilla, ja kansainvälisten kokoelmalevyjen välittämänä Salsamaniaa päätyi radiosoittoon mm. Kuubaan, New Yorkiin ja Kolumbiaan.

Yhtye laskee kuitenkin suuremmaksi kansainväliseksi ansiokseen mm. maininnan brittiläisessä Jazz Journal´issa; kuultuaan Salsamaniaa unkarilaisella jazzfestivaalilla, lehden kriitikko pohdiskeli, että luultavasti pian nähdään afrikkalainen joukkue jääkiekon MM-kisoissa. Merkille pantavaa oli myös bändin nimen päätyminen viikkolehden ristisanatehtävään, sekä Pahkasika -lehden nimeämä jalkavaivaisten tanssijoiden orkesteri, Silsamania.

Marika Tuhkala – laulu
Risto Vuorimies – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofonit, sävellykset ja sovitukset
Harri Koivisto – trumpetti, laulu
Markku Renko – trumpetti
Jani Saaranen – trumpetti
Pekka Laukkanen – pasuuna
Henriika Steidel – pasuuna, laulu
Timo Hietala – piano
Pekka Törmänen – basso
Jorma Lehtola – bongot, laulu
Petri Rantala – congat
Raimo Väyrynen – timbales

Lippujen ennakkovaraus: Varaa tästä

KONKARIJAMIT

ma 4.9.2023

Ilkka Keskisen Atlantis-näyttelyn avajaiset

ti 5.9.2023
Ilkka Keskinen on jyväskyläläinen valokuvaaja, joka on erikoistunut vedenalaiskuvaukseen. Hän on kuvannut veden alla jo 40 vuotta. Atlantis-näyttely eri muodoissaan on kiertänyt jo kaksikymmentä vuotta mm. kaikkien Pohjoismaiden pääkaupungeissa.

Laajemmin kuvaajan tuotantoon voi tutustua hänen Instagram-profiilissaan @keskineni

Avajaisissa esiintyvät Duo Tanja Salonen & Aimo Nuutinen sekä Rehtori.

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.

Stand Up -Klubi

to 7.9.2023
Popparin stand up -klubin syyskuun keikalla onkin jälleen menoa ja meininkiä! Seremoniamestariksi saapuu Kemin lahja komiikalle eli Tommi Ylimäinen. Hänen kanssaan nähdään Popparille jo vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja!

Liput tuttuun tapaan 8e/5e opiskelija- ja eläkeläiskortilla. VARAATHAN KÄTEISTÄ! Show starttaa noin kello 19:00 ja kestää noin pari tuntia sisältäen tauon. Nappaa siis kaverit mukaan, hae tiskiltä kylmät juomat ja nappaa itsellesi parhaat paikat Jyväskylän hauskimmalta komediaklubilta.

Liput ennakkoon: Biletti.fi

KASEVA

pe 8.9.2023
Legendaarinen suomalainen pop rock -yhtye Kaseva palaa keikkalavoille syyskuussa 2023. Yhtye tunnetaan herkästä musiikistaan ja upeasta stemmalaulustaan. Yhtyeen lukuisat hitit joihin kuuluvat mm. Mari, Vanha mies, Tyhjää, Striptease tanssija, Pena, Kun maailma elää jne. ovat osa kansallista muistiamme jo vuodesta 1974 lähtien.

Kasevan ensimmäinen aktiivikausi käsitti vuodet 1974-86 ja 2000-luvun alussa yhtye kasattiin uudelleen esiintymään konserttisalehin ja klubeihin ympäri Suomen.

Uudella kymmenluvulla hetken hiljaiseloa viettänyt Kaseva palasi taas keikoille loppuvuodesta 2015. Nyttemmin yhtyeen alkuperäisen solistin Mikko Jokelan paikalle on liittynyt Mikon itsensä valtuuttamana Popedan alkuperäisen kitaristin Arwo Mikkosen poika Matti Mikkonen.

Kasevan klassikkobiisit elävät edelleen ja bändin arvokas herkkyys sekä karisma on vain kasvanut vuosien saatossa! Kuulijakunta ulottuu jo kolmanteen sukupolveen.

Kaseva on:
Matti Mikkonen, laulu ja kitara.
Jouko Järvinen, basso ja laulu.
Nils Jokela, rummut.
Tommi Kekoni, kitara ja laulu.

Liput: Tiketti.fi (LOPPUUNMYYTY)

Let´s Eppelin & Wishing Well

la 9.9.2023
Hengenheimolaiset, 33-vuotias Let´s Eppelin ja hammondhevin suurlähettiläs Wishing Well Helsingistä jyräyttävät yhteiskeikan Popparissa la 9.9.2023.Iltamat pohjustaa Eppelin klo 21.30 ja WW avaa urut klo 23.00 alkaen.

Liput 10 euroa.

Wishing Well – Soul Rider (Official Music Video)

Let´s Eppelin 30 vee video 09192020

KONKARIJAMIT

ma 11.9.2023

Audri (BE)

ti 12.9.2023
Audri on ytimeltään laulaja-lauluntekijä, jonka sovitukset täydelle bändille ovat kotonaan niin jazz- kuin pop-ympäristössäkin. Intiimi tarinankerronta paketoituna polyrytmisiin grooveihin on yhdistelmä, joka on saanut Spotify-kuuntelijat kiinnostumaan ja kuuntelemaan Audrin ”Paper Planes” -EP:tä (2020) satojatuhansia kertoja: Spotify

Audrin musiikki herää todella eloon livenä. Tällä kiertueella soitamme kvartettina, jonka jäsenet ovat tuttuja Kööpenhaminan jazz- ja improvisoidun musiikin kentältä. Yksi Audrin vahvuuksia onkin muuntautumiskyky: intiimeistä kotikonserteista jazzklubien kautta isoille festivaaliareenoille – bändi on kotonaan ja lukee tilannetta sekä yleisöä luoden uniikin ja tilanteeseen sopivan tunnelman.

Audri:
Marijke Maes (BE) – Laulu, sävellykset, kielisoittimet
PJ Fossum (CAN) – Piano, kosketinsoittimet
Antti Lähdesmäki (FIN) – Basso, taustalaulu
Rasmus Elhøj (DEN) – Rummut ja perkussiot

Markus Venehsalo & Mavon Safia

ke 13.9.2023
Mavon Safia -yhtyeen esikoislevy Introlation julkaistaan perjantaina 1.9.2023 ja keskiviikkona 13.9.2023 ”faneilla” on ikäänkuin ”käsittämätön” tilaisuus tulla kuulemaan uunituoreita sävellyksiä livenä Jyväskylän Popparissa järjestettävissä levynjulkaisuPIPPALOISSA!

Albumilla esiintyy bändin ydinkokoonpanon lisäksi vierailevina tähtinä mm. Fuusiolegenda kitaristi Frank Gambale sekä suomalainen pitkän linjan huippukitaristi Mikko Kosonen.

Helsingissä vuonna 2020 perustetun bändin musiikillinen sisältö on rokkaava ja svengaava yhdistelmä metallia, rockia, bluesia, jazzia ja funkkia. Keikalla kuullaan virtuoosimaisen soiton lisäksi sopivissa määrin kohtalaisen viihdyttäviä välispiikkejä.

Kuva: Olli Huttunen

Liput ovelta 12€, ennakot baarista 10€

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Pope Puolitaival

to 14.9.2023
Syyskuun jazzklubeilla mm. Dalindèon, Ricky-Tick Big Bandin, Juha Tapion yhtyeen sekä TV:n musiikkiohjelmien luottosaksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival ja Jazz Jkl Collective kuljettavat hyväntuulisesti groovaavan souljazzin sekä jazz-funkin eri vuosikymmenille.

Tultaessa 1960-luvulle, jazzmusiikin tyylikirjo oli laajentunut moniin eri suuntiin ja saanut vaikutteita mm. aikakauden pop- ja soulmusiikista. Uusimpiiin virtauksiin kuuluivat mm. souljazz ja jazz-funk, joiden keskeisiä artisteja olivat esimerkiksi trumpetisti Lee Morgan, pianisti Herbie Hancock ja saksofonisti Eddie Harris.

Jazz Jkl Collectiven syyskuun jazzklubeilla on luvassa letkeästi svengaava läpileikkaus näiden genrejen eri vuosikymmenille. Mukana on myös sielukkaan solistivieraan, saksofonisti Pope Puolitaipaleen aiheeseen osuvasti istuvia omia kappaleita.

Pope Puolitaival – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: Varaa tästä

Heikki Silvennoinen & Heikki Hela Band

pe 15.9.2023
Heikki Silvennoinen & Heikki Hela Bandin musiikillinen kirjo kuvastaa molempien muusikoiden lähtökohtia soittamiseen ja rakkaudesta musiikkiin. Silvennoisella enemmän brittiblues-vaikutteet jopa hänen suomenkielisissä biiseissään tuo yhtäläisyyden Claptonin ja Yardbirdsien kaltaisten nimien tuotantoon ja henkeen. Helalla enemmän ”Kaliforniaa” ja letkeyttä, joka paistaa läpi hänen tuotannostaan. ”Uneton yö, Kaikista kaikkein, Hillitön hopeinen kuu, Naisen hymy” muistuttaa suomalaisuudessaan kuitenkin niitä juuria, joista kaikki on lähtenyt.

LIPUT ENNAKKOON TÄSTÄ

Tuomas Wäinölä

pe 15.9.2023
Kotimaisen kitarakentän tämän päivän kysytyimpien tekijöiden joukkoon lukeutuva Tuomas Wäinölä julkaisee syksyllä toisen studioalbumin ja saapuu sen merkeissä Poppariin levynjulkkarikeikalle. Vuonna 2011 ensimmäisen Human Being -sooloalbuminsa julkaissut Wäinölä tunnetaan monipuolisena muusikkona, säveltäjänä ja tuottajana. Hänen soittohistoriastaan löytyvät pestit mm. Nylon Beatin, Paula Koivuniemen ja Anssi Kelan kitaristina, sekä vierailut TV-ohjelmissa kuten Elämäni biisi ja The Voice of Finland. Viime vuosina Wäinölää ovat työllistäneet mm. valtavaksi ilmiöksi noussut jokavuotinen Raskasta Joulua -kiertue, sekä ex-Nightwish basisti Marko Hietalan sooloyhtye live- ja levytuotantoineen. Wäinölä on myös säveltänyt työparinsa Juri Sepän kanssa score-musiikin suurta kiinnostusta Yhdysvaltoja myöten herättäneeseen Jalmari Helanderin Sisu-elokuvaan.

Syksyllä julkaistava Wäinölän toinen studioalbumi The Return of the Hometown Hero sisältää laajalla spektrillä kitaravetoista lauluvapaata musiikkia risteillen raskaasta baritoni-kitaran möyrinnästä sinfoniaorkesteri-osuuden kautta rautalankaan, sekä jousikvartetin ja torvisektion ryydittämään fuusio-jazzillisempaan tyyliin. Kokonaisuus on löyhästi omaelämäkerrallinen, sisältäen eri maihin, paikkoihin ja tapahtumiin pohjautuvia musiikkikappaleita.

“Toivon vieväni kuulijani yhtä hienolle musiikilliselle matkalle kuin mille itse levyä tehdessä pääsin. Olen myös varsin innoissani päästessäni toteuttamaan tätä matkaa livenä yhtyeeni kanssa!”

Tuomas Wäinölä (kitara)
Anssi Nykänen (rummut)
Kasperi Kallio (koskettimet)
Heikki Laine (basso)
William Suvanne (saksofoni)

Showtime klo 22:30
Ennakot: Tiketti.fi

Perttu Mujo & The Cosmic Bandits

la 16.9.2023
Perttu Mujo & The Cosmic Bandits on kitaristi/laulaja Perttu Mujon kasaama kokoonpano, jonka musiikilliset juuret ovat blues pohjaisessa musiikissa. Keikkasetissä suurin osa biiseistä tunnettuja klassikoita mm. seuraavilta artisteilta: Jimi Hendrix, SRV, Albert King ym., mutta muutama omakin biisi saatetaan kuulla. Rytmiryhmän vuosien saatossa yhteen hioutunut groove, yhdistettynä Pertun villiin kitarointiin, luo ainutlaatuisen blueskokemuksen, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Kitara & laulu – Perttu Mujo
Basso & laulu – Juha-Matti Helama
Rummut – Asko Vikki

Linktree

YouTube

KONKARIJAMIT

ma 18.9.2023

Honey B & T-Bones

to 21.9.2023
Suomalaisen rytmimusiikin klassikko on tunnettu evolutiivisuudestaan. Samalla Honey B & T-Bones on laadullisesti varma ja silti aina sopivan rouheasti yllättävä. Psykedeeliset värit tyrskyävät yhteen deltabluesin, funkin ja garagerockin kanssa. Tuloksena persoonallista ja ajassa elävää musiikkia.  ”Honey B & T-Bones on nyt 40-vuotiaana ehdottomasti parhaassa vedossaan”, kirjoittaa Keskisuomalaisen Pentti Ronkanen live-arviossaan (KS 10/10-22). "Intensiteetti on huikea, komppi ryskää energisenä ja Aija Puurtisen persoonallisen laulun rinnalla kulkee Esa Kuloniemen kitarataituruus sekä mieletön soundivalikoima. Rakkaudella vaalittu perheyhtye on tyylien hurmaavana sekoituksena ainutlaatuinen maailmassa.”  

”Honey B & T-Bones ei soita bluesia, tai mitään muutakaan, viran puolesta tai kaupallisista syistä. Vaistolla se liikkuu juuri tässä ajassa ammentaen samalla melkein huomaamatta valtavasta perinnetietoudesta. Yhtye on jännittävästi hip ja tekee pahaa jälkeä missä tahansa maailman lavoilla. Aija Puurtinen liikehtii sähäkästi silmät tuikkien laulun lipuessa vaivattomasti bluesista ja rockista jodlaukseen ja hämmästyttäviä taajuuksia tavoittavaan äänimaalailuun. Esa Kuloniemi soittaa nykyään slideä entistäkin enemmän ja mielikuvituksella, joka saa monet kollegat tuntumaan tylsiltä.” – Jussi Niemi (Aamulehti)

Honey B & T-Bones esiintyy kvartettimuotoisena kokoonpanolla
Aija ”Honey B” Puurtinen: laulu, kosketinsoittimet ja basso
Esa Kuloniemi: kitarat, laulu
Sylvi Saarekas: basso, kakkoskitara ja laulu
Mooses Kuloniemi: rummut, laulu


http://www.hbtb.net/
Instagram
Facebook

Ennakkoliput baarista.

Night of Doom and Stoner

pe 22.9.2023


Esiintyjät:
Orbiter

Fimir

—–Orbiter:
Orbiter on rakentanut tunnelmallisilla live-esiintymisillään vakiintuneen aseman doomin ja vaihtoehtoisen raskaan musiikin kentällä. Bändin soundi on sulatusuuni musertavan raskasta riffittelyä, aavemaista psykedeliaa, sekä hypnoottisia laulumelodioita.

Orbiterin erinomaisia arvioita saanut debyytti-EP The Deluge saa odotetun seuraajansa syyskuussa 2023 ilmestyvän ensimmäisen täyspitkän albumin myötä. Levyn on äänittänyt tuottajalegenda Hiili Hiilesmaa (HIM, Apocalyptica) ja sen julkaisee tyylilajin keskeisiin levy-yhtiöihin lukeutuva Argonauta Records. Albumin ensimmäinen single Raven Bones ilmestyi 2.3.2023, ja seuraava single Beneath julkaistaan 18.5.2023. Orbiter on jo esittänyt tulevan levyn kappaleita keikoillaan Suomessa ja Saksassa, millä se on saanut yleisöltä haltioituneen reaktion.

Spotify
Instagram
YouTube
Bandcamp
Facebook
Soundcloud

—–DÖ:
Vankan seuraajakunnan Suomessa sekä kansainvälisesti saavuttanut DÖ palvoo kosmisia voimia räyhäkkäällä stoner doomilla. Yhtye levittää sanomaansa hollantilaisen Lay Bare Recordingsin tukemana ja on saarnannut ympäri Suomen ja Baltian sekä mm. Soulcrusher festivaaleilla Hollannissa, Nummirockissa sekä Church of Miseryn lämppärinä.

—–FIMIR:
Fimir esittää perinteikästä doom-metallia nykyaikaisella otteella lisäten mukaan aimo annoksen kosmista estetiikka ja avaruudellista äänimaailmaa. Esikoisalbumi ”Tomb of God” ilmestyi loppuvuodesta 2021 italialaisen Argonauta -levy-yhtiön toimesta. Albumin CD painos myytiin loppuun parissa kuukaudessa ja vinyylipainos vetelee viimeisiä kappaleita kaupan hyllyillä.. Yhtyeen jäsenistö koostuu kokeneista muusikoista, jotka vaikuttavat kokoonpanoissa kuten (ex-)Church of Void, Battlelore, Sisäilmaongelma, Sarajah ja Septic Apes.

Spotify
YouTube

Herra Pietiläinen & Lempeät keinot (Eteläranta sairastapaus)

la 23.9.2023
Eteeläranta PERUTTU sairas tapauksen vuoksi ———Herra Pietiläinen & Lempeät keinot on jyväskyläläinen yhtye, jossa soittavat Anssi Pietiläinen, Petrus Piironen, Esa Starck ja Jyrki Virta. Yhtye on julkaissut kaksi albumia; Miljoonien muistojen taideteos (2018) ja Kundit auttakaa! (2022). Musiikillisesti keikutaan ajattoman kotimaisen musiikin laineilla.

Yhtyeen musiikkiin voit tutustua alla olevien linkkien kautta:
Spotify
YouTube

KONKARIJAMIT

ma 25.9.2023

Jazz Jkl Live: Case Kämäräinen feat. Severi Pyysalo

to 28.9.2023
Vuorovaikutus, tarttuvat melodiat, vapaa improvisaatio. Näiden Case Kämäräistä kuvaavien määreiden rinnalle ilmestyi Mystique From The North -albumin myötä intuitio. Se yltää elämää koskevista päätöksistä sävelaihioiden kanssa työskentelyyn, hetkeen. Seurauksena on kiiteltyä ja kuuntelijan unelmointia kannattelevaa yhteissoittoa.

Viime syksynä julkaistun albumin kappaleet ovat saaneet alkunsa erilaisista grooveista, joita yhtyeenjohtaja ja rumpali Tomi Kämäräinen kertoo kehitelleensä 1960-luvun vibrafonin äänenvärien avulla. Kiinnostavaa on, että vaikka soittimella oli merkittävä rooli sävellysten ja musiikillisten ideoiden muotoutumisessa, itse levyllä sitä ei kuulla. Kiertueella on kuitenkin toisin: Case Kämäräinen esiintyy erikoisvierainaan basisti Antti Lötjönen sekä legendaarinen vibrafonisti Severi Pyysalo.

Keikalla yhtye soittaa sekä uutta että vanhempaa tuotantoaan, mutta kiertueen ohjelmistoon on lupailtu myös muutamia yllätyksiä!

Marek Konarski – saksofoni
Severi Pyysalo – vibrafoni
Tuomo Uusitalo – piano
Antti Lötjönen – basso
Tomi Kämäräinen – rummut

Lippujen ennakkovaraus: Varaa tästä

EDU KETTUNEN – CITY BY THE SEA

pe 29.9.2023
EDU KETTUNEN – CITY BY THE SEA

”City by the sea on teema-albumi, kokonaisuus. Se on ”episodielokuva” fiktiivisestä merenrantakaupungista jossakin päin englanninkielistä maailmaa. Kuvia sen ihmisistä, tarinoita, jotka paikoin nivoutuvat toisiinsa ja paikoin poukkoilevat omille teilleen.”

Näillä sanon Edu kuvailee ensimmäistä englanninkielistä soolo-albumiaan.

Albumi julkaistiin 14.04.2023, mutta keväälle suunniteltu kiertue jouduttiin siirtämään terveys-syistä syyskaudelle 2023. Kiertueen konserteissa kuullaan siis englanninkielisiä uusia Edun kappaleita, mutta myös toki suomenkielisiä klassikoita uran varrelta. Kettusen tunnetuin kappale on toki klassikoksi muodostunut Lentäjän Poika.

Edu Kettunen – laulu, kitara
Mika Kuokkanen – kitara, taustalaulu
ja
Mira Vähänikkilä – videoprojisoinnit (mikäli salin tekniikka sen sallii)

Ennakot: Tiketti.fi

LAUANTAI JAMIT

la 30.9.2023

Subscribe: RSS | iCal

Aukioloajat

Aukioloajat:

Ma-To 19-05

Pe 16-05

La 19-05

Su 23-05

Tai tuntia ennen keikkaa!

Maanantaisin jazzjamit konkareille ja nuoremmille!

Keikattomat illat vapaana jamitteluun.

Liput

Liput ovelta n. tuntia ennen keikan alkua.

Ennakot baarista 2 viikkoa ennen keikkaa.

Ohjelmatoimistokeikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä (esim. Tiketti.fi).

Jazz Jkl -keikkojen ennakot keikkailmoituksen linkistä.

Näyttely

Näyttely esitteillä syyskuun ajan.